Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

Πώς σχετίζεται το σωματικό βάρος με την άνοια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νέα στοιχεία παρουσιάστηκαν στο διεθνές συνέδριο Αλτσχάιμερ.

Νέα στοιχεία σε σχέση με την απώλεια βάρους που παρατηρείται συχνά σε άτομα με άνοια, με βάση έρευνα του Πανεπιστημίου Bournemouth, παρουσιάστηκαν πρόσφατα στο διεθνές συνέδριο Αλτσχάιμερ.

Η έρευνα αυτή αναφέρθηκε στην σημαντικότητα της παροχής καλής διατροφής και ενυδάτωσης των ατόμων με άνοια που ζουν σε οίκους ευγηρίας. Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας στο συγκεκριμένο πληθυσμό ατόμων με άνοια, φάνηκε να υπάρχει μια διακύμανση τόσο στη πρόσληψη των θερμίδων όσο και των υγρών.

Η ημερήσια πρόσληψη της τροφής κυμάνθηκε από 700 – 3000 θερμίδες με αρκετούς από τους ανθρώπους αυτούς να μην τρώνε αρκετά, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εκπληρώσουν τις καθημερινές τους ανάγκες. Ένα ποσοστό της τάξεως του 40% φάνηκε να χαρακτηρίζεται με μειωμένο σωματικό βάρος. Με ένα ειδικό μηχάνημα εξετάστηκε το σύνολο των ενεργειακών δαπανών, η διάρκεια του ύπνου αλλα και η σωματική δραστηριότητα τους.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ανάλογα τον ύπνο και τη φυσική δραστηριότητα που είχαν, οι ώρες καθιστικών δραστηριοτήτων μεταβάλλονταν ανάλογα από 6 έως και 23,7 ώρες. Ο επικεφαλής της έρευνας Dr. Jane Murphy, εξηγεί ότι όσο η άνοια προχωράει σε επόμενα στάδια είναι δύσκολο να αναγνωρίσει και να αισθανθεί το ίδιο το άτομο την δίψα και επιπλέον δημιουργούνται δυσκολίες στην κατάποση, στη μάσηση και στο συντονισμό.


Πηγή: http://www.neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.