Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί στις εκρήξεις της Τιαντζίν

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

O απολογισμός των δύο τεράστιων εκρήξεων που ισοπέδωσαν μια βιομηχανική ζώνη της πόλης Τιαντζίν στη βορειανατολική Κίνα αυξήθηκε σε 104 νεκρούς, όπως μετέδωσαν σήμερα κρατικά μέσα ενημέρωσης, ενώ ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ προανήγγειλε αλλαγές σε ό,τι αφορά την πρόληψη των εργατικών δυστυχημάτων.

Σε μια γραπτή ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε σήμερα από τα επίσημα μέσα ενημέρωσης, ο πρόεδρος της χώρας αναγνώρισε ότι οι εκρήξεις που συγκλόνισαν την Τζιαντζίν και μία σειρά βιομηχανικών δυστυχημάτων που σημειώθηκαν πρόσφατα έχουν «φέρει στο προσκήνιο τα σοβαρά κενά στον τομέα την ασφάλειας της εργασίας» και ότι η χώρα πρέπει να «αντλήσει βαθιά διδάγματα».

Οι κινεζικές αρχές αποφάσισαν να προχωρήσουν νωρίτερα σήμερα στην εκκένωση της ζώνης περιμετρικά της περιοχής του δυστυχήματος, λόγω των φόβων που υπήρχαν για μια διαρροή τοξικών χημικών ουσιών.

Τρεις ημέρες μετά την τραγωδία, οι αρχές συνεχίζουν να δίνουν μάχη προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά και δεν έχουν καταφέρει να αναγνωρίσουν με ακρίβεια όλες τις χημικές ουσίες που είχαν αποθηκευτεί στις εγκαταστάσεις.

Το πρακτορείο Νέα Κίνα μετέδωσε ότι τουλάχιστον 700 τόνοι κυανιούχου νατρίου βρίσκονταν στις αποθήκες και ότι ίχνη αυτής της υψηλά τοξικής ουσίας έχουν ανακαλυφθεί στο νερό της περιοχής. Η αστυνομία από την πλευρά της για πρώτη φορά επιβεβαίωσε την παρουσία της φονικής αυτής ουσίας στον τόπο της τραγωδίας.

Σε μια ενθαρρυντική είδηση, ένας 50χρονος άνδρας διασώθηκε, αφού εντοπίστηκε σε απόσταση 50 μέτρων από την ζώνη της έκρηξης, μετέδωσε το Xinhua. O άνδρας είχε υποστεί εγκαύματα στην αναπνευστική οδό, η κατάσταση ωστόσο της υγείας του είναι σταθερή, αφού επιβίωσε τρία 24ωρα εντός ενός εμπορευματοκιβωτίου θαλάσσιων μεταφορών, γνωστοποίησαν το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV και το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Στο μεταξύ σε απόγνωση βρίσκονται οι συγγενείς των πυροσβεστών που αγνοούνται. Στο περιθώριο μιας συνέντευξης τύπου των τοπικών αρχών, οι οικογένειες των πυροσβεστών που θεωρούνται αγνοούμενοι εξέφρασαν σήμερα την οργή τους και την αγωνία τους, ενώ κατηγόρησαν τις αρχές ότι σιωπούν μπροστά στο πραγματικό εύρος της καταστροφής.

«Δεν έχουμε καμία πληροφόρηση, καμία, η κυβέρνηση δεν μας μιλά, μας έχουν εγκαταλείψει στην άγνοια» φώναξε μία γυναίκα, την οποία απομάκρυναν με τη βία οι αστυνομικοί.

Μεταξύ των θυμάτων, τα μέλη των ομάδων διάσωσης έχουν πληρώσει βαρύ τίμημα καθώς τουλάχιστον 21 πυροσβέστες έχουν σκοτωθεί. Επιπλέον, 722 άνθρωποι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, 52 εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τις αρχές. Έξι χιλιάδες τριακόσιοι άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω των εκρήξεων.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.