Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Αποζημιώσεις συνολικού ύψους 14,7 εκ. ευρώ σε 7.968 παραγωγούς


Θα τις καταβάλει την Παρασκευή ο ΕΛΓΑ.

Αποζημιώσεις συνολικού ύψους 14,7 εκατ. ευρώ σε 7.968 παραγωγούς θα καταβάλει μεθαύριο Παρασκευή ο ΕΛΓΑ.

Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν σε ζημιές στη φυτική παραγωγή και κυρίως σε οπωροφόρα δέντρα, αμπέλια, βαμβάκι, κηπευτικά, σιτηρά και σανοδοτικά φυτά, και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια.



Διαβάστε περισσότερα...

Πορεία στο κέντρο πραγματοποίησε η ΑΔΕΔΥ


Για αύριο έχει εξαγγείλει 4ωρη παναττική στάση εργασίας.

Πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια που πραγματοποίησε νωρίτερα η ΑΔΕΔΥ, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την απαγόρευση συγκέντρωσης που είχε διοργανωθεί στον ίδιο χώρο στις 8 Ιανουαρίου, τη σύλληψη του συνδικαλιστή της ΑΔΕΔΥ Παύλου Αντωνόπουλου, ο οποίος συμμετείχε στη διαμαρτυρία και την απαγόρευση της συγκέντρωσης των εκπαιδευτικών της ΟΛΜΕ στις 11 Ιανουαρίου.

Λίγο μετά τις 19.30 οι συγκεντρωμένοι, μέλη της ΑΔΕΔΥ, της ΠΟΕ-ΟΤΑ, της ΟΛΜΕ και των εργαζομένων στο μετρό, πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή και στη συνέχεια επέστρεψαν στα Προπύλαια όπου και διαλύθηκαν.

«Οι κινητοποιήσεις αυτές πρέπει να είναι μόνιμες με στόχο την υπεράσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων που ανατρέπονται» υποστήριξε σε δήλωσή του το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, Γρηγόρης Καλομοίρης, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος συμμετείχε στην κινητοποίηση, εξέφρασε την άποψη ότι «ο αγώνας για την υπεράσπιση της αληθινής δημοκρατίας μετατρέπεται σε αγώνα για την επιβίωση του ελληνικού λαού».

Για αύριο, Πέμπτη, η ΑΔΕΔΥ έχει εξαγγείλει τετράωρη παναττική στάση εργασίας, από τις 10.00 το πρωί έως τις 14.00 μετά το μεσημέρι, και καλεί τους εργαζομένους στο Δημόσιο να μετάσχουν στη συγκέντρωση, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπιδων, στις 10.00 το πρωί για να συμπαρασταθούν στον Παύλο Αντωνόπουλο, η δίκη του οποίου διεξάγεται την ίδια ώρα στο κτίριο 7, καθώς και στη συγκέντρωση των εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ στις 12.30 μετά το μεσημέρι μπροστά από το υπουργείο Υγείας.



Διαβάστε περισσότερα...

Επιστρέφουν αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί στα σχολεία


Εξαντλήθηκαν οι πιστώσεις αναπληρωτών ενώ τα κενά παραμένουν.

Με έγγραφο που υπογράφει ο Υφυπουργός κ. Κεδίκογλου και έχει το χαρακτηρισμό εξαιρετικά επείγον ζητείται από τους Περιφερειακούς διευθυντές και διευθυντές εκπαίδευσης να διαθέσουν εκπαιδευτικούς που είναι αποσπασμένοι στα σχολεία καθώς η απόρριψη του αιτήματος του Υπουργείου Παιδείας επιπρόσθετες πιστώσεις 1500 αναπληρωτών έχει ως αποτέλεσμα να παραμένουν πολλά σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς.

Όπως αναφέρει το έγγραφό προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα οξύτατα προβλήματα κάλυψης των κενών σε σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και με δεδομένη την αντικειμενική αδυναμία κάλυψης των κενών αυτών , λόγω εξαντλήσεως των πιστώσεων αναπληρωτών, καλούνται οι Περιφερειακοί Διευθυντές και οι Διευθυντές Εκπαίδευσης να διαθέσουν εκπαιδευτικούς, λαμβάνοντας υπόψη τις υπηρεσιακές ανάγκες καθώς και τα κοινωνικά κριτήρια των εκπαιδευτικών, που υπηρετούν με απόσπαση στις Περιφερειακές Διευθύνσεις τους ή τις Διευθύνσεις τους αντίστοιχα, σε σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής της έδρας του γραφείου που υπηρετούν, προκειμένου να προσφέρουν διδακτικό έργο.

Για τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θα διατεθούν κατά τα ανωτέρω, θα ισχύσουν τα ακόλουθα:

Εάν διατεθούν εξολοκλήρου, θα προσφέρουν διδακτική υπηρεσία σε σχολικές μονάδες σύμφωνα με το εβδομαδιαίο υποχρεωτικό τους ωράριο και θα λάβουν τις μονάδες μετάθεσης για δυσμενείς συνθήκες που αντιστοιχούν στην απόσπασή τους, δηλαδή στη Διεύθυνση ή στην Περιφέρεια σύμφωνα με τις αντίστοιχες υπουργικές αποφάσεις, εκτός κι αν αυτές υπολείπονται της σχολικής μονάδας στην οποία θα διατεθούν. Επίσης, εάν η διάθεσή τους γίνει μέχρι του τέλος Φεβρουαρίου θα ακολουθήσουν το καθεστώς αδειών των εκπαιδευτικών για τις διακοπές του Πάσχα, ενώ από τη λήξη του διδακτικού έτους και μέχρι τη λήξη της απόσπασής τους στη Δ/νση (31-8-2014) θα μπορούν να κάνουν χρήση της κανονικής τους άδειας.

Εάν διατεθούν μερικώς, θα γίνει αναλογικός υπολογισμός στις μονάδες μετάθεσης τους για δυσμενείς συνθήκες με βάση την εβδομάδα των πέντε (5) ημερών και θα λάβουν για τις ημέρες που θα διατίθενται στη σχολική μονάδα τις μονάδες μετάθεσης όπως στην ανωτέρω περίπτωση α. Επίσης, στην περίπτωση αυτή ως προς τις δικαιούμενες άδειες θα ισχύσει το καθεστώς αδειών των διοικητικών υπαλλήλων.



Διαβάστε περισσότερα...

Νιγηριανός άνοιξε ελληνικό βιβλιοπωλείο στη Νέα Υόρκη


Ένας Νιγηριανός οδοντίατρος έχει ανοίξει στη Νέα Υόρκη το μοναδικό ελληνικό βιβλιοπωλείο και σε συνέντευξή του μιλά για την απόφασή του να ασχοληθεί με τα ελληνικά γράμματα.

Δείτε το βίντεο από το STAR




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

"Ο Σουμάχερ περιήλθε σε κατάσταση συνδρόμου Apallic"


«Το Σύνδρομο Apallic είναι το αποτέλεσμα ενός σοβαρού τραυματισμού του εγκεφάλου, ενώ η πιθανότητα ανάκαμψης από το σύνδρομο Apallic είναι πολύ κάτω από το 50%», όπως αναφέρει η αυστριακή ειδησεογραφική ιστοσελίδα format, για την κατάσταση υγείας του Μίκαελ Σουμάχερ.

"Περισσότερο από τρεις εβδομάδες μετά το τραγικό ατύχημα στο σκι του επτά φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή, Μίκαελ Σουμάχερ, λιγοστεύουν οι ελπίδες για μια πλήρη αποκατάσταση" γράφει συγκεκριμένα το δημοσίευμα.



Οι ειδικοί εκτιμούν ότι ο Μίκαελ Σουμάχερ μπορεί να παραμείνει σε κατάσταση «φυτού», για το υπόλοιπο της ζωής του, ακόμα κι αν ξυπνήσει από το κώμα.

Ο θρύλος της φόρμουλα ένα βρίσκεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας μετά το ατύχημά του, στη Γαλλία πριν από περίπου τέσσερις εβδομάδες.

Ο Ζαν Μαρκ Οργκογκόζο, Καθηγητής Νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μπορντό, είπε: «Κάθε μέρα, κάθε εβδομάδα που βρίσκεται σε κώμα, οι πιθανότητες να βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας του μειώνονται».

Την ίδια στιγμή η οικογένεια του δηλώνει: «Όλοι γνωρίζουμε ότι είναι ένας μαχητής και δεν θα παραιτηθεί, προσθέτοντας: «Είμαστε βαθιά συγκινημένοι ότι δεν υπάρχει καμία χαλάρωση όσον αφορά τις θερμές ευχές για τον Μίκαελ από όλο τον κόσμο. «Αυτό μας δίνει δύναμη. Σας ευχαριστώ όλους σας».






Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς θα διοριστούν στο δημόσιο οι διακριθέντες αθλητές


Oι διαδικασίες τοποθέτησης των διατεθέντων για διορισμό διακριθέντων αθλητών σε κενές οργανικές ή συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις σε υπηρεσίες και φορείς του δημοσίου, καθορίζονται με απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως επισημαίνεται στην Υπουργική Απόφαση, «η τοποθέτηση των διακριθέντων αθλητών που έχουν διατεθεί για διορισμό δυνάμει των διατάξεων της παρ. 9 του άρθρου 34 του ν. 2725/1999, όπως ισχύει, δύναται να πραγματοποιηθεί σε κενές οργανικές θέσεις ή συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις στους φορείς που αρχικά είχαν διατεθεί για διορισμό με βάση τα τυπικά προσόντα που κατέχουν και σύμφωνα με τις διατάξεις».

«Σε περίπτωση που στους εν λόγω φορείς δεν είναι δυνατή η ολοκλήρωση του διορισμού των ανωτέρω με βάση τα τυπικά τους προσόντα ή στην περίπτωση που επιθυμούν να διοριστούν σε άλλο νομό από αυτόν που έχουν επιλέξει με την αρχική τους αίτηση λόγω αλλαγής των βιοτικών τους συμφερόντων, η τοποθέτησή τους δύναται να πραγματοποιηθεί σε κενές οργανικές ή σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις σε άλλες υπηρεσίες και φορείς του δημοσίου», σημειώνεται.

Προστίθεται δε ότι οι Διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού των φορέων στους οποίους διατέθηκαν προς διορισμό οι διακριθέντες αθλητές, ενημερώνουν με κάθε πρόσφορο τρόπο τους διοριστέους εντός αποκλειστικής προθεσμίας δέκα εργάσιμων ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως προκειμένου να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση, εντός αποκλειστικής προθεσμίας δέκα εργάσιμων ημερών από την ενημέρωσή τους, στην οποία θα δηλώνουν τυχόν αλλαγή των τυπικών προσόντων που κατέχουν, καθώς και την περίπτωση επιθυμίας αλλαγής του νομού στον οποίο έχουν ήδη τοποθετηθεί, λόγω αλλαγής των βιοτικών τους συμφερόντων. Στην περίπτωση αυτή, η δήλωση συνοδεύεται από τα απαραίτητα δικαιολογητικά - πιστοποιητικά για την απόδειξη των δηλωθέντων.

Επίσης, στην Υπουργική Απόφαση, αναφέρεται ότι στην περίπτωση που δεν είναι δυνατή η ολοκλήρωση του διορισμού στον αρχικό φορέα, η Διεύθυνση Προσλήψεων Προσωπικού του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης μεριμνά για την εξεύρεση κενών οργανικών θέσεων προς τοποθέτηση των διοριστέων ή για την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών με σύσταση προσωποπαγών θέσεων προς τοποθέτηση των διοριστέων, σε άλλες υπηρεσίες και φορείς του δημοσίου στους νομούς που αυτοί έχουν διατεθεί για διορισμό ή επιθυμούν να τοποθετηθούν ανάλογα με τα τυπικά προσόντα τους.



Διαβάστε περισσότερα...

Θύματα εκμετάλλευσης οι Έλληνες μετανάστες


Πολλοί Έλληνες μετανάστες στη Γερμανία είναι δύο φορές θύματα: της κρίσης και της εκμετάλλευσης. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle, αυτό ισχύει κυρίως για όσους δεν έχουν προετοιμαστεί σωστά για τη μεγάλη απόφαση και δεν μιλούν γερμανικά.

Όσοι μετανάστες ήρθαν οργανωμένα στη Γερμανία τις δεκαετίες μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ήξεραν πριν ξεκινήσουν ότι θα τους περίμενε κάποιος στο σιδηροδρομικό σταθμό για να τους υποδεχτεί, ότι θα είχαν σπίτι, ασφάλεια και πάνω από όλα δουλειά με συγκεκριμένες απολαβές βάσει συμβολαίου.

Οι νέοι μετανάστες δεν έχουν πάντα την ίδια τύχη. Όποιοι έρχονται με πτυχία και γνωρίζουν τη γλώσσα, όχι μόνο πέφτουν στα μαλακά, αλλά είναι ευπρόσδεκτοι. Ιδίως όσοι διαθέτουν πολύ ψηλά ακαδημαϊκά προσόντα και σημαντική επαγγελματική εμπειρία και προϋπηρεσία απορροφώνται άμεσα από τη γερμανική αγορά εργασίας σε περίοπτες θέσεις σε νοσοκομεία, σε επιχειρήσεις ή σε πολυεθνικές εταιρείες.

«Σε πιάνουν όλοι στην ανάγκη»

Τα προβλήματα αναφύονται στους επαγγελματικά ανειδίκευτους, καθώς και σε όσους έρχονται στη Γερμανία χωρίς κάποια μόρφωση και γνώσεις γερμανικών, νομίζοντας ότι έρχονται στη «γη της επαγγελίας» και υπάρχει ψωμί για όλους. Αυτή η κατηγορία των νεο-μεταναστών μπορεί να πέσει πολύ εύκολα θύμα εκμετάλλευσης. Η πρώτη πόρτα που χτυπούν συνήθως για δουλειά είναι στα εστιατόρια, ιδιαίτερα στα ελληνικά εστιατόρια σε πρώτη φάση. Οι εμπειρίες τους δεν είναι πάντα θετικές: ημερομίσθια πείνας και χωρίς ασφάλεια, άθλια καταλύματα κατά ομάδες, ατέλειωτες ώρες εργασίας. Οι περισσότεροι παθόντες δεν θέλουν να μιλήσουν, δεν θέλουν να αναφέρουν ούτε το όνομά τους ή το όνομα του εστιατορίου γιατί φοβούνται τις απειλές των πρώην εργοδοτών τους. Υπάρχουν όμως και οι εξαιρέσεις.

Ο “Πέτρος” (δεν είναι αυτό το πραγματικό του όνομα), διηγήθηκε την εμπειρία του στη Deutsche Welle. Όπως ανέφερε, στο Βερολίνο ήρθε τυχαία, ήταν απόφαση της στιγμής. Πρώτος σταθμός του ίδιου, της γυναίκας του και της 1 έτους κόρης του ήταν το σπίτι κάποιου γνωστού. Και μετά η αναζήτηση μέσω αγγελιών για δουλειά σε ελληνικά εστιατόρια. Στο πρώτο εστιατόριο, ο ιδιοκτήτης του είπε για 45 ευρώ το 8ωρο.

“ Μετά από 12 ώρες εργασίας πήγα να του πω να μου δώσει το μεροκάματο. Μου λέει ότι η πρώτη μέρα στη δουλειά είναι δοκιμαστική στη Γερμανία και δεν πληρώνεται. Λογικό είναι να τρελάθηκα εκείνη τη στιγμή. Άρχισα και φώναζα. Στο τέλος πάντως, μου λέει, ως πρώτη μέρα που δεν γνωρίζεις τη δουλειά, θα σου δώσω μόνο 20 ευρώ. Έφυγα από αυτόν πήγα να δουλέψω κάπου αλλού, πάλι από αγγελία, μέσω γνωστών και φίλων”.

Και στο επόμενο εστιατόριο, η αρχική συμφωνία ήταν 45 ευρώ για 8ωρη εργασία. “ Μετά το αλλάζει, γίνεται 12ωρο, και επιπλέον τις Κυριακές πρέπει να πηγαίνεις από τις 10 το πρωί. Αυτά τα λένε στην πορεία, δεν τα λένε πριν, όταν γίνεται η συμφωνία, γιατί σε πιάνουν στην ανάγκη ότι δεν ξέρεις τη γλώσσα, άρα αναγκαστικά θα δουλέψεις εκεί. Εννοείται ανασφάλιστος. Ή αν θα δουλέψεις για 12 ώρες, δεν θα σε ασφαλίσει για 12, ή για 8 ώρες, θα σε ασφαλίσει για 3 με 4 ώρες το πολύ”, ανέφερε.

«Σε σπηλιές στο Βερολίνο»

Εξυπακούεται ότι δεν συμπεριφέρεται έτσι η πλειονότητα των επαγγελματιών της εστίασης. Ωστόσο, υπάρχουν και τα κρούσματα εκμετάλλευσης. «Παγίδες» εγκυμονεί και η προσέλκυση νέων μεταναστών από την Ελλάδα μέσω ιδιωτικών γραφείων ευρέσεως εργασίας. Οι όροι είναι μεν πιο ελκυστικοί - καλές αποδοχές, σπίτι και φαγητό στο εστιατόριο - αλλά πρόκειται συχνά για παγίδα. Ο Νίκος Αθανασιάδης, μέλος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων, μεταφέρει τραγικές περιπτώσεις. “Η πιο τραγική είναι ένα ζευγάρι που το πετάξανε έξω μέσα στο κρύο, στους μείον 15 βαθμούς και τα παιδιά δεν είχανε ούτε τα απαραίτητα ρούχα, γιατί υπολόγιζαν να έρθουν, να πληρωθούν και να πάνε να ψωνίσουν. Δεν γνώριζαν τέτοιο χειμώνα, πρώτη φορά βγήκαν στο εξωτερικό, ένας μάλιστα δεν είχε δει χιόνι στη ζωή του. Η άλλη περίπτωση ενός παιδιού το οποίο βασικά έμπλεξε με δικαστήρια, έγινε καταζητούμενος, επενέβη η ομοσπονδία με τον νομικό της σύμβουλο και το βοηθήσαμε το παιδί, Μια άλλη περίπτωση μιας κυρίας, έγινε πρόσφατα το καλοκαίρι: πάλι το ίδιο, την πετάξανε στο δρόμο κι αυτήν. Μας πήρε τηλέφωνο, πήγαμε, μιλήσαμε και με τον εστιάτορα, τελικά συμφωνήσαμε σε ένα μικρό ποσό, ούτως ώστε να έχει κάποια χρήματα όχι για να πάρει το εισιτήρια επιστροφής, αλλά να κινηθεί λίγο, να πάρει να φάει κάτι. Δεν είχε να φάει τίποτα”.

Η Μαρία Οικονομίδου είναι συντονίστρια στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βερολίνου, τον κατεξοχήν χώρο συνάντησης παλαιών με νέους μετανάστες. Η οικεία ατμόσφαιρα λύνει τις γλώσσες, που περιγράφουν ιστορίες πέρα από τη φαντασία. “Είχα συνοδεύσει σε κάποια φάση έναν βοσκό, που τον είχαν φέρει εδώ. Ο άνθρωπος φυσικά δεν είχε καμιά αίσθηση, ούτε του τόπου, αλλά ούτε του χρόνου, στον οποίο ζούσε. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι για να τον βοηθήσω, ο άνθρωπος έπεσε θύμα εκμετάλλευσης, ζούσε σε κάτι σπηλιές - ναι το Βερολίνο έχει σπηλιές, έτσι έμαθα κι εγώ ότι έχει σπηλιές - και προσπαθούσε να συντηρηθεί κατά κάποιον τρόπο”.

Πόσοι είναι αυτοί που πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης; Σύμφωνα με το Γενικό Προξενείο του Μονάχου, πόλη που δέχεται τους περισσότερους νέους μετανάστες, μόνο κατά προσέγγιση μπορεί να γίνει ο υπολογισμός. Στη Βαυαρία πρέπει να είναι γύρω στους χίλιους, σε ολόκληρη τη Γερμανία γύρω στους 5.000 για το 2011 και το 2012. Τα περισσότερα θύματα εκμετάλλευσης δεν απευθύνονται στις ελληνικές αρχές για βοήθεια. Όσοι απευθύνονται, ζητούν να καταγγελθεί το περιστατικό στην αστυνομία, καταγγελία που θα πρέπει να γίνει επώνυμα. Ο επαναπατρισμός είναι μια άλλη δύσκολη πτυχή, γιατί τα κατά τόπους προξενεία δεν διαθέτουν σχετικά κονδύλια. Η πρακτική που ακολουθεί το Γενικό Προξενείο του Μονάχου είναι σε δύο κατευθύνσεις: από τη μια υποδεικνύει φτηνούς τρόπους επιστροφής στην Ελλάδα, από την άλλη γνωστοποιεί στους παθόντες ότι υπάρχει διαδικασία δανεισμού από το ελληνικό δημόσιο για την κάλυψη των εισιτηρίων, εφόσον βέβαια είναι φορολογικά καταγεγραμμένοι στην Ελλάδα.

Δίκτυο εθελοντών

Το Γενικό Προξενείο του Ντίσελντορφ πρωτοστατεί μαζί με άλλους φορείς στη δημιουργία δικτύου εθελοντών που συμπαρίσταται στους νέους μετανάστες στα πρώτα τους βήματα στη Γερμανία. Εκτός αυτού, το προξενείο έχει καταγράψει ένα δίκτυο δικηγόρων, τους οποίους μπορεί κανείς να αναζητήσει στην ιστοσελίδα του προξενείου, όταν θέλει να κάνει καταγγελία στην αστυνομία. «Η οικονομική κρίση στην Ευρώπη έχει δώσει την ευκαιρία σε κυκλώματα να εκμεταλλευθούν την ανάγκη συνανθρώπων μας» δήλωσε στη Deutsche Welle ο Γρηγόρης Δελαβέκουρας, γενικός πρόξενος στο Ντίσελντορφ.

«Και αυτή η μορφή εκμετάλλευσης δε γνωρίζει σύνορα, ούτε εθνικότητα. Τέτοια κυκλώματα υπάρχουν δυστυχώς και στην Ελλάδα και στη Γερμανία. Για αυτό χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή και καλή πληροφόρηση πριν κάποιος πάρει τις αποφάσεις του. Χρειάζεται προστασία των δικαιωμάτων και εφαρμογή της νομιμότητας και είναι σημαντικό ότι εθελοντές δικηγόροι ελληνικής καταγωγής στη Γερμανία παρεμβαίνουν για αυτό το σκοπό, όταν διαπιστώνονται περιπτώσεις εκμετάλλευσης. Οι φορείς του ελληνισμού στην περιοχή μας καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες για να συνδράμουν αυτούς που έχουν ανάγκη. Η ελληνική κοινότητα Ντίσελντορφ και στελέχη ελληνικής καταγωγής της κοινωνικής υπηρεσίας Διακονία, έχουν ιδρύσει το Δίκτυο Ελληνικών Φορέων, που συγκεντρώνει πολλές ελληνικές κοινότητες και εκκλησίες του κρατιδίου. Το Δίκτυο, χάρη στην εθελοντική προσφορά των μελών του και με τη στήριξη του Γενικού Προξενείου, παρέχει πληροφόρηση και βοήθεια, ενώ ένα αντίστοιχο Δίκτυο πρόκειται να λειτουργήσει στην περιοχή της Βεστφαλίας. Οι προσπάθειες αυτές όμως δεν αντιμετωπίζουν τη ρίζα του προβλήματος», καταλήγει ο κ. Δελαβέκουρας υπογραμμίζοντας ότι η μόνη βιώσιμη απάντηση στο πρόβλημα είναι η ενίσχυση της απασχόλησης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Ψύχραιμη στάθμιση

Τι θα πρέπει να προσέχουν όσοι αναζητούν εργασία στη Γερμανία; «Καταρχήν, να μη διανοηθούν καν να έρθουν, εάν δεν έχουν επαρκή γνώση της γλώσσας», υπογραμμίζει με έμφαση ο κ. Αθανασιάδης από την Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων. «Η παρουσία κάποιου συγγενή ή φίλου διευκολύνει πολύ. Έχει ακουστεί ότι οι Γερμανοί μοιράζουν λεφτά με το που γράφεται κάποιος στο γραφείο εργασίας. Αυτό δεν γίνεται αμέσως, αλλά μετά από 3 μήνες. Προσοχή σε αγγελίες μέσω διαδικτύου ή στις εφημερίδες που υπόσχονται παχυλούς μισθούς και ποτέ χρήματα προκαταβολή σε κανέναν για τα αεροπορικά εισιτήρια. Είναι 100% βέβαιο ότι τα χρήματα αυτά θα χαθούν». Πολύ σημαντική είναι και η επικοινωνία με τα κατά τόπους ελληνικά προξενεία πριν πάρει κάποιος τη μεγάλη απόφαση να μεταναστεύσει στη Γερμανία. Έχουν τον τρόπο να κατευθύνουν σωστά τους ενδιαφερόμενους.

Σημαντική στήριξη δίνεται και από τις ελληνικές κοινότητες σε πολλές πόλεις της Γερμανίας με τη δική τους ομάδα εθελοντών, που συνοδεύει τους νέους μετανάστες στις υπηρεσίες για να διευθετήσουν μαζί τη γραφειοκρατική διαδικασία. Αλλά ίσως τότε να είναι ήδη πολύ αργά. Χρειάζεται ψυχραιμία στη στάθμιση των παραγόντων που ωθούν κάποιον να αφήσει πίσω του την κρίση. Δεν πρέπει να είναι απόφαση στιγμής, αλλά απόφαση ζωής.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η αλήθεια που κρύβει το... Photoshop


Ένα ξεχωριστό βιντεοκλίπ της Ουγγαρέζας τραγουδίστριας Boggie παρουσιάζει σε real time πόσο μπορεί να αλλάξει η εικόνα ενός προσώπου με τη βοήθεια του Photoshop.

Το μήνυμα που θέλει να μεταφέρει η Boggie, μέσω αυτού του ξεχωριστού βίντεο, είναι πως τα προγράμματα που ρετουσάρουν την εικόνα έχουν καταφέρει να αλλάξουν τον τρόπο που ο κόσμος αντιλαμβάνεται την ομορφιά, θέτοντας τα όρια αυτής στο εξωπραγματικό.

Η ίδια η τραγουδίστρια, κατά τη διάρκεια που τραγουδάει το τραγούδι “Parfüm”, «υποβάλλεται» στην επεξεργασία της εικόνας της.

Μέχρι στιγμής το συγκεκριμένο βίντεο έχει, σχεδόν,1 εκατομμύριο προβολές στο YouTube.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανάβουν φωτιά για να ζεσταθούν οι αστυνομικοί


Οι ένστολοι στο Κέντρο Μεταναστών Ξάνθης διαμαρτύρονται για τις συνθήκες εργασίας τους.

Με υπαίθριες φωτιές στην αυλή του Κέντρου Κράτησης Μεταναστών Ξάνθης αντιμετωπίζουν το κρύο οι αστυνομικοί που απασχολούνται εκεί.

Γι’ αυτό και οι συνδικαλιστές ένστολοι εξέδωσαν ανακοίνωσαν με την οποία κατηγορούν την Πολιτεία για τα «αίσχη που γίνονται».

Η ανακοίνωση φέρει τίτλο «έως πότε» και το πλήρες κείμενο της έχει ως εξής:

«Τι και αν είναι ο δεύτερος συνεχόμενος χειμώνας που έχει έρθει στη Ξάνθη. Στην Αθήνα είναι αλλιώς… Θα έπρεπε όσοι αποφασίζουν για τους συναδέλφους μας που είναι στο δρόμο, πριν βγάλουν τις αποφάσεις τους, να κλείνουν τις πόρτες των γραφείων τους, να έρχονται να βλέπουν τις συνθήκες που εργάζονται οι συνάδελφοι για ένα οχτάωρο, πριν υπογράψουν τις διαταγές.

Στο κέντρο φύλαξης παράνομων μεταναστών για δεύτερο χειμώνα, οι συνάδελφοι αντιμετωπίζουν το κρύο με υπαίθριες φωτιές και μέσα σε κιόσκια που τα έχουν κλείσει με νάιλον… Κι όμως αυτή είναι η αστυνομία του 2014…και ακριβώς απέναντί τους, στα 20 μέτρα στους θαλάμους καλώς οι παράνομοι μετανάστες βρίσκονται με κοντομάνικα λόγω… αφόρητης ζέστης από τα καλοριφέρ!!!!

Κύριε υπουργέ δεν μας αξίζει και δεν μας αρμόζει πια αυτή η αδιαφορία από την ηγεσία μας, ούτε από την πολιτική ούτε από τη φυσική, ζητάμε άμεσα την προμήθεια 3 κοντέινερ κατάλληλα διαμορφωμένων για τους συναδέλφους που υπηρετούν στη φύλαξη του κέντρου, για την αντιμετώπιση του ψύχους το χειμώνα και αντίστοιχα της ζέστης το καλοκαίρι».


Πηγή: http://www.thrakitoday.com
Διαβάστε περισσότερα...

Συνεχίζονται οι κλοπές σε αφύλακτα σχολεία της Πάτρας


«Σήκωσαν» εξοπλισμό χιλιάδων ευρώ-Οι επιτήδειοι δρουν ανενόχλητοι.

«Ξέφραγο αμπέλι» είναι τα σχολεία της Πάτρας μετά την απόφαση της κυβέρνησης να απολύσει τους σχολικούς φύλακες. Έτσι, πλέον τα σχολικά συγκροτήματα αποτελούν εύκολο στόχο.

Οι κλοπές στα σχολεία έχουν γίνει από το καλοκαίρι και μετά σύνηθες φαινόμενο.

Αυτή τη φορά στο στόχαστρο των διαρρηκτών βρέθηκε το 17ο Γυμνάσιο της Πάτρας. Συγκεκριμένα, το βράδυ της Δευτέρας άγνωστοι «σήκωσαν» ηλεκτρονικούς υπολογιστές και εποπτικό υλικό αξίας αρκετών χιλιάδων ευρώ, από τα εργαστήρια του σχολείου.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι δράστες δεν έγιναν αντιληπτοί από τους περίοικους, καθώς για να μπουν στο σχολείο, έκοψαν σίδερα και έσπασαν τζάμια.

Το γεγονός καταγγέλθηκε στην ΕΛ.ΑΣ, και έτσι οι αστυνομικοί πήραν δαχτυλικά αποτυπώματα από το εργαστήριο.


Πηγή: http://www.thebest.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σαρωτικοί έλεγχοι από το ΣΔΟΕ


Φορολογικές παραβάσεις από 239 επιχειρήσεις.

Παραβάσεις εντοπίστηκαν σε 239 σε σύνολο 4.124 επιχειρήσεων που ελέγχθηκαν από το ΣΔΟΕ το διάστημα 6 - 19 Ιανουαρίου και αφορούν κυρίως στη μη έκδοση αποδείξεων.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του ΣΔΟΕ που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με αυτά, στις 239 επιχειρήσεις εντοπίστηκαν 2.170 παραβάσεις ενώ στις υπόλοιπες 3.885 ελεγχόμενες επιχειρήσεις δεν διαπιστώθηκε καμία παράβαση.

Ποσοστό άνω του 40% επί του συνόλου των προληπτικών ελέγχων πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα (903) και Θεσσαλονίκη (758). Οι περισσότερες επιχειρήσεις με παράβαση εντοπίστηκαν στην Αθήνα (77) με συνολικά 1.848 παραβάσεις. Η μέση ποσοστιαία παραβατικότητα στην επικράτεια αγγίζει το 5,80%.

Η παραβατικότητα και κατά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο εντοπίζεται κυρίως στη μη έκδοση στοιχείων.



Διαβάστε περισσότερα...

Επιτήδειοι σκαρφίζονται σενάρια και εξαπατούν πολίτες


Προσποιούνται τα μέλη συλλόγου ατόμων με αναπηρία και τους εκπροσώπους δήμου.

Υπόθεση εξαπάτησης πολιτών από επιτήδειους που παριστάνουν εκπροσώπους συλλόγου ατόμων με αναπηρία, φέρνει στο φως ο δήμος Κοζάνης.

Όπως καταγγέλλει ο δήμος, επιτήδειοι περιφέρονται από σπίτι σε σπίτι τις τελευταίες μέρες προσποιούμενοι τους πωλητές, εμπλέκοντας μάλιστα στις ιστορίες που σκαρφίζονται και τον ίδιο το δήμο.

Τα άτομα αυτά αναφέρουν πως ο δήμος, σε συνεργασία με κάποιο σύλλογο υποστήριξης ατόμων με αναπηρία -ο οποίος μάλιστα αναφέρεται ότι εδρεύει στην Τήνο- διοργάνωσε μια εκδήλωση με στόχο τη συγκέντρωση ενός ποσού για την υποστήριξη παιδιών με αναπηρία.

Οι «εκπρόσωποι» του συλλόγου ισχυρίζονται πως επισκέπτονται διάφορα σπίτια πουλώντας εργόχειρα και διάφορα προϊόντα προκειμένου να συγκεντρώσουν χρήματα για τον ίδιο λόγο. Σε αυτή δε την περίπτωση, η τιμή των προϊόντων προς πώληση κυμαίνεται από 150 έως 400 ευρώ!

Το δεύτερο «σενάριο» που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι, είναι ότι ο δήμος Κοζάνης διενήργησε κλήρωση και επιλεχθήκαν κάποιοι δημότες, οι οποίοι έχουν την «τύχη» να αγοράσουν πολύ φθηνά εργόχειρα και διάφορα άλλα προϊόντα, με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για την υποστήριξη παιδιών με αναπηρία. Στην περίπτωση αυτή, η τιμή των προϊόντων προς πώληση διαμορφώνεται στα 50 ευρώ.

Ο δήμος, ο οποίος έχει ήδη ενημερώσει την αστυνομική Αρχή της πόλης, ενημερώνει τους δημότες πως δεν έχει σχέση με παρόμοια περιστατικά και σε καμία περίπτωση η κοινωνική του πολιτική δεν θα μπορούσε να συμπεριλάβει αντίστοιχες πρακτικές.

Παράλληλα, καλεί τους δημότες να βρίσκονται σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους καταστάσεων και να καταγγέλλουν στις αστυνομικές Αρχές παρόμοια κρούσματα.



Διαβάστε περισσότερα...

Μόνο ένα από 11 μικρά οχήματα πέρασε το crash test του IIHS


Τι δείχνουν οι απαιτητικές εξετάσεις του ινστιτούτου για τα minicars που κυκλοφορούν
.
Τα μικρότερα αυτοκίνητα στον δρόμο φαίνεται ότι εγκυμονούν τον μεγαλύτερο κίνδυνο σε περίπτωση ατυχήματος, σύμφωνα με νέα έρευνα που αποκαλύφθηκε σήμερα.

Μόνο ένα από τα έντεκα μικρά αυτοκίνητα πόλης πέρασε με επιτυχία το crash test του «Insurance Institute for Highway Safety's». Στο συγκεκριμένο τεστ, το όχημα χτυπούσε μπαριέρες με ταχύτητα 65 χλμ/ώρα. Το τεστ προσομοιώνει την μετωπική σύγκρουση με άλλο όχημα ή τη σύγκρουση σε μία κολόνα ή δέντρο από τη μεριά του οδηγού.

Την χειρότερη βαθμολογία στο τεστ πήρε το Honda Fit μαζί με άλλα 5 μοντέλα. Όλα τα άλλα μοντέλα, εκτός από ένα, πέρασαν το απαιτητικό τεστ οριακά!

Μόνο ένα αυτοκίνητο από τα μοντέλα του 2013-2014 χαρακτηρίστηκε «αποδεκτό», το Chevrolet Spark. Αυτό το όχημα κέρδισε και την ονομασία «IIHS Top Safety Pick designation».

Ο αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου, Joe Nolan, δήλωσε: «Τα μικρά, ελαφριά οχήματα έχουν μειονεκτήματα όσον αφορά την ασφάλεια».

Πάντως, ο εκπρόσωπος του Ινστιτούτου, Russ Rader, δήλωσε ότι τα οχήματα μπορούν να επανασχεδιαστούν και να συμμετέχουν εκ νέου στα τεστ.












Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Όχι στον αποκλεισμό των ΑμεΑ από τη νέα Δημόσια Τηλεόραση


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 22.01.2014

Η κοινωνική αδικία που υπέστησαν με την απόλυσή τους τα άτομα με αναπηρία που εργαζόντουσαν στην ΕΡΤ ως διοικητικοί, δημοσιογράφοι, τεχνικοί, παρουσιαστές δελτίων νοηματικής γλώσσας, διερμηνείς ελληνικής νοηματικής γλώσσας συνεχίστηκε με την έκδοση της πρώτης προκήρυξης θέσεων προσωπικού (Ιούλιος 2013) κατά το μεταβατικό χρονικό διάστημα μέχρι τη σύσταση του νέου φορέα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης (ΝΕΡΙΤ), αφού δεν υπήρξε ουδεμία πρόβλεψη ειδικών κριτηρίων γα την πρόσληψη των εργαζομένων με αναπηρία και γονέων ατόμων με αναπηρία, ούτε και για την πρόσληψη διερμηνέων νοηματικής γλώσσας. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στη δεύτερη προκήρυξη θέσεων για τη ΝΕΡΙΤ (Σεπτέμβριος 2013) προβλέφθηκε μόνο μια θέση παρουσιαστή νοηματικής γλώσσας!

Η εμφανής αυτή κοινωνική αδικία για τους απολυμένους εργαζόμενους με αναπηρία και γονείς ατόμων με βαριές αναπηρίες της πρώην ΕΡΤ ολοκληρώνεται με τις επόμενες δύο προκηρύξεις. Δεν έχει ληφθεί κανένα κριτήριο ακόμα και για την προστασία εργαζομένων με αναπηρία και μελών των οικογενειών τους που είχαν προσληφθεί στην πρώην ΕΡΤ μέσω ειδικών προστατευτικών διατάξεων των νόμων 1648/86 και 2643/98. Παράλληλα, η απουσία πρόβλεψης θέσεων παρουσιαστών για δελτία ειδήσεων στη Νοηματική Γλώσσα αλλά και διερμηνέων της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας καθιστά μη προσβάσιμη τη νέα δημόσια τηλεόραση σε Κωφούς και Βαρήκοους, βυθίζοντάς τους σε πλήρη κοινωνική απομόνωση.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ζητάει την παρέμβαση του πρωθυπουργού προκειμένου να διορθωθεί η μέγιστη αυτή κοινωνική αδικία που συνιστά παραβίαση των συνταγματικών δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους.

Η μόνη έντιμη και νόμιμη λύση για την επίλυση αυτού του θέματος είναι η μεταφορά των ατόμων με αναπηρία ή γονέων νόμιμων κηδεμόνων ατόμων με αναπηρία που διορίστηκαν στην πρώην ΕΡΤ με τους ν. 1648/86 και 2643/98, καθώς επίσης και των ατόμων με αναπηρία και γονείς αυτών που εργαζόντουσαν στην πρώην ΕΡΤ ως δημοσιογράφοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, καθώς και των διερμηνέων νοηματικής γλώσσας με σχετική διάταξη νόμου. Επίσης, στις προσλήψεις που γίνονται τώρα για την ΝΕΡΙΤ Α.Ε. με προκήρυξη ΑΣΕΠ ή απευθείας από την ίδια τη ΝΕΡΙΤ πρέπει να διασφαλιστεί η μέριμνα της σχετικής νομοθεσίας για τα άτομα με αναπηρία και τα μέλη των οικογενειών τους. Οι προκηρύξεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας δεν συνιστούν απλά πράξη κοινωνικής σκληρότητας αλλά είναι παράνομες και έρχονται σε ρητή αντίθεση με το Σύνταγμα της χώρας.

Η επιστολή προς τον πρωθυπουργό επισυνάπτεται.


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 99 KB)
Επιστολή σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 132 KB)


Πηγή: http://www.esaea.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Παροχή διευκρινήσεων για την εφαρμογή της Φ.11321/οικ.31102/1870/31-10-13 απόφασης του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας


Ανακοίνωση 21.01.14

Η υπ’ αριθμ. Φ.11321/οικ.31102/1870/31-10-13 (ΦΕΚ 2906 Β΄/18-11- 13) απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας «Επέκταση των παθήσεων για τις οποίες η διάρκεια αναπηρίας των ασφαλισμένων καθορίζεται επ’ αόριστον» εκδόθηκε σε συνέχεια της από 18/9/13 απόφασης της 5ης Συνεδρίασης της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής, που προβλέπεται από το άρθρο 7 του ν. 3863/10 (ΦΕΚ Α΄115). 


Στην εν λόγω υπουργική απόφαση περιλαμβάνεται πίνακας επέκτασης των παθήσεων για τις οποίες η διάρκεια αναπηρία των ασφαλισμένων καθορίζεται επ’ αόριστον, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 16 παρ. 1 του ν. 3846/10 και πέραν αυτών που προσδιορίζονται με τις διατάξεις αυτές. 

Η ανωτέρω υπουργική απόφαση αφορά όσους λαμβάνουν παροχές από τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης και το Δημόσιο ή είναι δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων ή λοιπών οικονομικών και/ ή κοινωνικών παροχών.

Ειδικότερα διευκρινίζεται ότι για τις περιπτώσεις γνωματεύσεων υγειονομικών επιτροπών του ΚΕ.Π.Α., οι οποίες εκδόθηκαν μετά την ημερομηνία δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης της σχετικής απόφασης, ήτοι στις 18/11/2013, και αφορούν παθήσεις που περιλαμβάνονται στον εν λόγω πίνακα, χωρίς ωστόσο τα κείμενα των γνωματεύσεων να είναι προσαρμοσμένα με βάση αυτόν, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν μια απλή αίτηση προς τα κατά τόπους σημεία παροχής υπηρεσιών ΚΕ.Π.Α., με επισυναπτόμενο αντίγραφο γνωμάτευσης της αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής. Με την αίτηση αυτή θα ζητείται η προσαρμογή της γνωμάτευσής τους σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην ως άνω υπουργική απόφαση. 

Επισημαίνεται, τέλος, ότι σε αυτή την περίπτωση δεν θα επανεξεταστούν οι αιτούντες, καθόσον η εν λόγω προσαρμογή θα πραγματοποιηθεί υπηρεσιακά από τριμελείς υγειονομικές επιτροπές του ΚΕ.Π.Α., μέσω των ιατρικών φακέλων των ενδιαφερομένων.


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Ανακοίνωση σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 124 KB)



Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Προχειρότητα και βιασύνη στο ν/σ για την Πρωτοβάθμια Υγεία


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 21.01.2014

Προχειρότητα και βιασύνη χαρακτηρίζει τη συζήτηση στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας «Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας», σύμφωνα με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία. Ένα θέμα όπως το Πρωτοβάθμιο Σύστημα Υγείας, υποβαθμισμένο και παραγνωρισμένο διαχρονικά στη χώρα μας πρέπει ο σχεδιασμός και η οργάνωσή του να στηρίζεται στις σύγχρονες ιατροτεχνολογικές εξελίξεις, στις καινοτόμες διοικητικές και κοστολογικές προσεγγίσεις, με πλήρη αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών που να είναι σε θέση να καλύπτουν τις ανάγκες των πολιτών της χώρας και ιδιαίτερα τις ανάγκες ατόμων με αναπηρία και χρόνιας πάθησης, που είναι οι πιο συχνοί χρήστες.

Δυστυχώς, και για άλλη μια φορά το υπουργείο Υγείας αγνοεί αυτή την ιδιαίτερα ευπαθή κοινωνικά ομάδα, ενώ αβέβαιη προμηνύεται στο μέλλον η διασφάλιση του δημοσίου χαρακτήρα του συστήματος υγείας και της δωρεάν πρόσβασης των πολιτών της χώρας σε αυτό.

Η Συνομοσπονδία με έγγραφό της κατέθεσε αναλυτικά τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις της επί του νομοσχεδίου, το οποίο και επισυνάπτεται. Επιγραμματικά αναφέρονται τα κάτωθι:

- Η έλλειψη καθορισμού μεταβατικού σταδίου για την διαφύλαξη του αγαθού της υγείας των πολιτών στο εν’ λόγω νομοσχέδιο αποτελεί σοβαρό σφάλμα, ειδικά για χρόνια πάσχοντες για να μην προκληθεί αναστάτωση στην θεραπευτική και φαρμακευτική αγωγή - κάτι που ήδη παρατηρείται την τελευταία χρονική περίοδο.

- Αγνοούνται επιδεικτικά οι αυξημένες ανάγκες ατόμων με χρόνιες παθήσεις, αφού δεν προβλέπεται η οριζόντια μετακίνησή τους μεταξύ των δομών του πρωτοβάθμιου και δευτεροβάθμιου συστήματος υγείας

- Το νέο νομοθετικό πλαίσιο προβλέπει γενικώς και αορίστως το ατομικό δελτίο υγείας για ορισμένες κατηγορίες πληθυσμού χωρίς την προστασία των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων τους και δεν διασυνδέεται με τον ηλεκτρονικό φάκελο υγείας.

- Το εν λόγω νομοσχέδιο δεν αναφέρεται με διακριτό τρόπο στην διασύνδεση των υπηρεσιών του Πρωτοβάθμιου Συστήματος Υγείας με τις δομές του Πρωτοβάθμιου Συστήματος Κοινωνικής Φροντίδας που παρέχουν υπηρεσίες σε άτομα με βαριά αναπηρία.

- Δεν προβλέπεται η σύσταση κινητών μονάδων για τα άτομα με βαριές κινητικές αναπηρίες και εν γένει για τα άτομα που δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν από το σπίτι τους προς τις σταθερές δομές του Συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Η επιστολή επισυνάπτεται.

Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Επιστολή σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 151 KB)
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 103 KB)


Πηγή: http://www.esaea.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος διερμηνέων νοηματικής γλώσσας


Ανακοίνωση 20.01.14





ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΔΙΕΡΜΗΝΕΩΝ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ (ΥΠΟΕΡΓΟ 1 ΔΡΑΣΗ 1 )
ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ»

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), Ν.Π.Ι.Δ.- Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, στο πλαίσιο του Ε.Π. «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ 2007-2013», ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΑΞΕΩΝ «Λοιποί Φορείς Παροχής Δια Βίου Εκπαίδευσης» της προγραμματικής περιόδου «ΕΣΠΑ 2007-2013», με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – ΕΚΤ) και εθνικών πόρων, υλοποιεί Έργο με τίτλο: «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ - ΑΠ 7,8,9»
ΚΑΛΕΙ
υποψηφίους να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την κάλυψη θέσεων Διερμηνέων Νοηματικής Γλώσσας στο πλαίσιο υλοποίησης της Δράσης 1 «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ» του Υποέργου 1 «Εκπαιδευτικά Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης για Άτομα με Αναπηρία» του ανωτέρω Έργου.

Την χρονική περίοδο Φεβρουάριος – Μάιος 2014 θα διεξαχθούν εκπαιδευτικά προγράμματα συνολικής διάρκειας 200 ωρών το καθένα, σε Αθήνα (3 τμήματα), Κόρινθο (1 τμήμα), Αγρίνιο (1 τμήμα), Αλίαρτο Βοιωτίας (1 τμήμα) Καλαμάτα (1 τμήμα), Θεσσαλονίκη (3 τμήματα), Αλεξάνδρεια (1 τμήμα), Σέρρες (1 τμήμα), Κατερίνη (1 τμήμα) Έδεσσα (1 τμήμα), Καρδίτσα (1 τμήμα), Κοζάνη (1 τμήμα), Άρτα (1 τμήμα), Ιωάννινα (1 τμήμα), Πρέβεζα (1 τμήμα), Αλεξανδρούπολη (1 τμήμα), Καβάλα (1 τμήμα) και Ξάνθη (1 τμήμα).
Σε περίπτωση που σε κάποια από τις παραπάνω πόλεις δεν δηλώσει συμμετοχή κωφός εκπαιδευόμενος, δεν θα ληφθούν υπόψη τυχόν αιτήσεις ενδιαφέροντος και θα ακυρωθεί η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς αυτή την πόλη.

Προϋποθέσεις Συμμετοχής – Απαραίτητα προσόντα:

 Βεβαίωση Διερμηνείας από Σωματείο Διερμηνείας ΕΝΓ.

Υποβολή Δικαιολογητικών

Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με την αίτηση, η οποία είναι συνημμένη στην παρούσα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, πρέπει να υποβάλουν:

1. Βιογραφικό Σημείωμα.
2. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας.
3. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της σχετικής βεβαίωσης.

Οδηγίες Υποβολής Δικαιολογητικών

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν είτε να προσκομίσουν την αίτηση και τα δικαιολογητικά τους οι ίδιοι (Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 09:00 έως 15:00) μέχρι την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 15:00, είτε να τα υποβάλουν ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στην ακόλουθη διεύθυνση της Ε.Σ.Α.μεΑ.: Ελευθερίου Βενιζέλου 236 Τ.Κ. 16341 Ηλιούπολη, 2ος όροφος, υπ’ όψιν: Γραφείου Πρωτοκόλλου.

Το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται από την ημερομηνία της ταχυδρομικής σήμανσης.

Πληροφορίες/Διευκρινήσεις

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην κ. Νεκταρία Αποστολάκη στο τηλ.: 210 - 9949837, e-mail: esaea@otenet.gr, από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 10:00π.μ. έως 14:00μ.μ.


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Πρόσκληση σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 1058 KB)
Αίτηση σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 978 KB)



Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας αιτήσεων εκπαιδευομένων στο πλαίσιο του έργου «Πρόγραμμα Δια Βίου Εκπαίδευσης για την Αναπηρία -ΑΠ 7,8,9» υποέργο 1 δράση 1 μέχρι Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014


Ανακοίνωση 20.01.14





Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), Ν.Π.Ι.Δ.- Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, στο πλαίσιο του Ε.Π. «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ», ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΑΞΕΩΝ «Λοιποί Φορείς Παροχής Δια Βίου Εκπαίδευσης» της προγραμματικής περιόδου «ΕΣΠΑ 2007-2013», με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο - ΕΚΤ) και εθνικών πόρων, υλοποιεί Έργο με τίτλο: «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ - ΑΠ 7,8,9».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ

Ότι στο πλαίσιο της υπ’ αριθ. πρωτ. 4268/17.12.2013 Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Εκπαιδευομένων για την Πράξη «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ – Α.Π. 7,8,9» ΥΠΟΕΡΓΟ 1 ΔΡΑΣΗ 1

Παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων των ενδιαφερομένων μέχρι Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014.

Η παράταση δίνεται λόγω μη κατάθεσης επαρκούς αριθμού αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Συνημμένα:

1. Η με αρ.πρωτ.4268/17.12.2013 Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Εκπαιδευομένων για την Πράξη «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ – Α.Π. 7,8,9» ΥΠΟΕΡΓΟ 1 ΔΡΑΣΗ 1

2. Αίτηση υποψηφιότητας εκπαιδευομένου.


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Ανακοίνωση σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 1046 KB)
αίτηση σε ηλεκτρονική μορφή για το αγρίνιο (application/msword, 980 KB)
αίτηση σε ηλεκτρονική μορφή για την αλεξ/πολη (application/msword, 980 KB)
αίτηση σε ηλεκτρονική μορφή για την αλίαρτο (application/msword, 980 KB)
αίτηση σε ηλεκτρονική μορφή για την άρτα (application/msword, 980 KB)
αίτηση σε ηλεκτρονική μορφή για την έδεσσα (application/msword, 980 KB)
αίτηση σε ηλεκτρονική μορφή για τα ιωάννινα (application/msword, 980 KB)
αίτηση σε ηλεκτρονική μορφή για την καβάλα (application/msword, 980 KB)
αίτηση σε ηλεκτρονική μορφή για την καλαμάτα (application/msword, 980 KB)
αίτηση σε ηλεκτρονική μορφή για την καρδίτσα (application/msword, 980 KB)
αίτηση σε ηλεκτρονική μορφή για την κατερίνη (application/msword, 980 KB)
αίτηση σε ηλεκτρονική μορφή για την κόρινθο (application/msword, 980 KB)
αίτηση σε ηλεκτρονική μορφή για την κοζάνη (application/msword, 980 KB)
αίτηση σε ηλεκτρονική μορφή για την πρέβεζα (application/msword, 980 KB)
αίτηση σε ηλεκτρονική μορφή για τις σέρρες (application/msword, 980 KB)
αίτηση σε ηλεκτρονική μορφή για την θεσσαλονίκη (application/msword, 980 KB)
αίτηση σε ηλεκτρονική μορφή για την ξάνθη (application/msword, 980 KB)
αίτηση σε ηλεκτρονική μορφή για την αλεξάνδρεια (application/msword, 980 KB)
Πρόσκληση σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 1058 KB)


Διαβάστε περισσότερα...

Ετοιμάζουν εξωσκελετό βγαλμένο από το «Avatar»


Η τεράστια συσκευή θα ακολουθεί τις κινήσεις του ανθρώπου στο πιλοτήριο.

Μια ομάδα καναδών μηχανικών εργάζεται πάνω στην κατασκευή ενός τεράστιου εξωσκελετού που θυμίζει τα αντίστοιχα μηχανήματα που είδαμε στην ταινία «Avatar».

Ο νέος εξωσκελετός ονομάζεται Prosthesis και ελέγχεται από έναν και μόνο άνθρωπο, καθώς κατασκευάζεται «από ανθρώπους για ανθρώπους», όπως σημειώνει η ομάδα.

Η απόδοσή του θα ελέγχεται από τον άνθρωπο που βρίσκεται στο μεγάλο χώρο ελέγχου, καθώς οι κινήσεις του ανθρώπου θα αναπαράγονται από το γιγάντιο μηχάνημα!

Το Prosthesis θα πλησιάζει σε μήκος τα 5 μέτρα, η ταχύτητά του θα μπορεί να φτάσει τα 30 χλμ/ώρα, ενώ το βάρος του θα αγγίζει τα 3.400 κιλά!

Το Prosthesis «θα ακολουθεί απευθείας τις κινήσεις των άκρων του πιλότου, έτσι ώστε τα χέρια να δουλεύουν τα εξωτερικά πόδια του “ anti-robot” και τα πόδια εσωτερικά άκρα του μηχανήματος», δήλωσε Jonathan Tippett, επικεφαλής του project, στο gizmag.com.

Εθελοντές που εργάζονται με τον Tippett έχουν ήδη κατασκευάσει ένα πρωτότυπο ποδιού του Prosthesis σε κλίμακα 2:3.







































Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πιο αυστηρό το νομοθετικό πλαίσιο για τις προφυλακίσεις


Προς το δυσμενέστερο για τους προφυλακισμένους αλλάζει το νομοθετικό πλαίσιο για τις προφυλακίσεις (προσωρινές κρατήσεις) και την επιβολή περιοριστικών όρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Δικαιοσύνης προσανατολίζεται στο να κάνει το πλαίσιο πιο αυστηρό και συγκεκριμένα να επαναφέρει τα όσα ίσχυαν πριν από τον νόμο Καστανίδη, βάσει του οποίου για αδικήματα με ποινές έως 10 χρόνια δεν προβλέπονταν προφυλακίσεις, εκτός ειδικών περιπτώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι εντολή του Αντώνη Σαμαρά χθες προς τον Χαράλαμπο Αθανασίου ήταν να επανεξετάσει όλο το νομοθετικό πλαίσιο.


Πηγή: http://www.real.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βραβείο σε αυτή την αδερφική αγάπη


Συχνά το μόνο που χρειαζόμαστε είναι… η αγάπη. Κι αυτή την έχει άφθονη η μικρή Lindsay Cochran, που γεννήθηκε με μια σπάνια νωτιαία μυϊκή ατροφία και γι αυτό βρίσκεται καθηλωμένη σε αναπηρική καρέκλα από 2 χρονών.



Έχει όμως πάντα στο πλευρό της τον μεγαλύτερο αδερφό της τον Trenton, που δεν την αφήνει από τα μάτια του.

«Θα δεχόμουν να πεθάνω γι αυτήν» λέει με δάκρυα στα μάτια ο μικρός Trendon εξηγώντας πόσο πολύ την αγαπά και πόσο σημαντική είναι για εκείνον.

Πέρσι, η ξεχωριστή σχέση που έχουν τα δύο αδέρφια, τους χάρισε το «Βραβείο Αφανών Ηρώων» του ραδιοφωνικού σταθμού K-LOVE, που μεταδίδει σε μια από τις εκπομπές του θετικές κι ενθαρρυντικές προσωπικές ιστορίες.

Σήμερα, το βίντεο με τα δύο αδερφάκια, κάνει το γύρο του διαδικτύου μεταφέροντας το μήνυμα της ανιδιοτελούς αγάπης.

Δείτε το συγκινητικό βίντεο




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έπαθε έμφραγμα όταν του δέσμευσε τα λεφτά η εφορία


Τραγικό τέλος είχε ένας 58χρονος εργολάβος στην Νάουσα της Πάρου, την περασμένη εβδομάδα.

Ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη οι εργασίες για την ανακαίνιση ενός ξενοδοχείου, ο εργολάβος ζήτησε χρήματα από τον ξενοδόχο για να πληρώσει τους εργάτες του.

Ο ξενοδόχος κατέθεσε χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό του εργολάβου και όλα κυλούσαν αρμονικά μέχρι την στιγμή που ο άτυχος 58χρονος πήγε να κάνει ανάληψη.

Μπροστά στο γκισέ της τράπεζας έμεινε έκπληκτος όταν πληροφορήθηκε ότι το υπόλοιπο στο λογαριασμό του ήταν μηδενικό και ότι η εφορία είχε δεσμεύσει όλο το χρηματικό ποσό.

Ο 58χρονος έφυγε από την τράπεζα σε τραγική κατάσταση. Την επόμενη μέρα μεταφέρθηκε με έμφραγμα στο Κέντρο Υγείας της Πάρου, όπου και εξέπνευσε.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...