Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Επιτήδειοι σκαρφίζονται σενάρια και εξαπατούν πολίτες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Προσποιούνται τα μέλη συλλόγου ατόμων με αναπηρία και τους εκπροσώπους δήμου.

Υπόθεση εξαπάτησης πολιτών από επιτήδειους που παριστάνουν εκπροσώπους συλλόγου ατόμων με αναπηρία, φέρνει στο φως ο δήμος Κοζάνης.

Όπως καταγγέλλει ο δήμος, επιτήδειοι περιφέρονται από σπίτι σε σπίτι τις τελευταίες μέρες προσποιούμενοι τους πωλητές, εμπλέκοντας μάλιστα στις ιστορίες που σκαρφίζονται και τον ίδιο το δήμο.

Τα άτομα αυτά αναφέρουν πως ο δήμος, σε συνεργασία με κάποιο σύλλογο υποστήριξης ατόμων με αναπηρία -ο οποίος μάλιστα αναφέρεται ότι εδρεύει στην Τήνο- διοργάνωσε μια εκδήλωση με στόχο τη συγκέντρωση ενός ποσού για την υποστήριξη παιδιών με αναπηρία.

Οι «εκπρόσωποι» του συλλόγου ισχυρίζονται πως επισκέπτονται διάφορα σπίτια πουλώντας εργόχειρα και διάφορα προϊόντα προκειμένου να συγκεντρώσουν χρήματα για τον ίδιο λόγο. Σε αυτή δε την περίπτωση, η τιμή των προϊόντων προς πώληση κυμαίνεται από 150 έως 400 ευρώ!

Το δεύτερο «σενάριο» που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι, είναι ότι ο δήμος Κοζάνης διενήργησε κλήρωση και επιλεχθήκαν κάποιοι δημότες, οι οποίοι έχουν την «τύχη» να αγοράσουν πολύ φθηνά εργόχειρα και διάφορα άλλα προϊόντα, με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για την υποστήριξη παιδιών με αναπηρία. Στην περίπτωση αυτή, η τιμή των προϊόντων προς πώληση διαμορφώνεται στα 50 ευρώ.

Ο δήμος, ο οποίος έχει ήδη ενημερώσει την αστυνομική Αρχή της πόλης, ενημερώνει τους δημότες πως δεν έχει σχέση με παρόμοια περιστατικά και σε καμία περίπτωση η κοινωνική του πολιτική δεν θα μπορούσε να συμπεριλάβει αντίστοιχες πρακτικές.

Παράλληλα, καλεί τους δημότες να βρίσκονται σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους καταστάσεων και να καταγγέλλουν στις αστυνομικές Αρχές παρόμοια κρούσματα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.