Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Οι κρεμαστοί κήποι του Κιλκίς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στη Βαβυλώνα οι κρεμαστοί κήποι είχαν κερδίσει το θαυμασμό και είχαν μπει στο πάνθεον των επτά θαυμάτων του κόσμου. Σήμερα , η τεχνολογία δίνει στους ειδικούς τη δυνατότητα δημιουργίας… κάθετων κήπων!

Μάλιστα, τρεις νεαροί αρχιτέκτονες από τη Θεσσαλονίκη προτείνουν τη δημιουργία κάθετων κήπων στο κέντρο του Κιλκίς! Συμμετείχαν σε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, καταθέτοντας το όραμά τους για την ανάπλαση της περιοχής, κερδίζοντας τις εντυπώσεις.

Οι αρχιτέκτονες Δημήτρης Ελευθεριάδης, Γιάννης Κοτσάνης και Γιώργος Σωφρονίδης δούλεψαν σκληρά πάνω στη συγκεκριμένη πρόταση. Πραγματικά, πρόκειται για ρηξικέλευθη ιδέα, η οποία μπορεί να αλλάξει το αστικό τοπίο της πόλης.

Οι αρχιτέκτονες, οι οποίοι έχουν σπουδάσει στο ΑΠΘ, επέλεξαν ως περιοχή μελέτης το αδόμητο οικόπεδο ιδιοκτησίας ΚΕΔ επί της 21ης Ιουνίου. Αρχικά γίνεται μια νέα χάραξη σε ό,τι αφορά το περίγραμμα του χώρου και την εισχώρηση-απώθηση των μονάδων των κατακόρυφων κήπων. Οι κατακόρυφοι κήποι αποτελούνται από ορθογώνιες μονάδες που περιέχουν κυψέλες χώματος όπου γίνεται η φύτευση.



Οι μονάδες αυτές κλιμακώνονται κατά μήκος, περιγράφοντας την κάτοψη του πράσινου συνεχούς, ενώ κλιμακώνονται και κατά τη διατομή τους, αραιώνοντας ή πυκνώνοντας τη φύτευση. Η στήριξη των μονάδων φύτευσης γίνεται αφενός με πάκτωση στο σόκορο από το οποίο εξέχουν και αφετέρου με τη βοήθεια ενός τρισδιάστατου μεταλλικού καννάβου αντιστήριξης που διατρέχει όλα τα κουτιά κατά μήκος και καθ’ ύψος.




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.