Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Όταν ένα πουλί συγκρούεται με ένα αεροπλάνο


Δείτε φωτογραφίες με το αποτέλεσμα...

υτές οι συγκλονιστικές φωτογραφίες δείχνουν μια τεράστια τρύπα που άφησε στο υπερσύγχρονο αεροσκάφος Airbus A319, ένα πουλί το οποίο προσέκρουσε κατά την εκφόρτωση. Το επιβατικό αεροπλάνο της Air Namibia προσγειώθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο στη Ναμίμπια, όταν χτύπησε το πουλί.


Κατά την προσγείωση, οι επιβάτες σταμάτησαν για να βγάλουν αυτές τις εντυπωσιακές φωτογραφίες με τις εκτεταμένες ζημιές αριστερά στο κάτω μέρος της καμπίνας.

Εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας ανέφερε: «Ένα μεγάλο πουλί χτύπησε ένα από τα τέσσερα αεροσκάφη μας τύπου Α319-100 που εξυπηρετεί περιφερειακές διαδρομές όταν ήταν έτοιμο να προσγειωθεί. Κατέστρεψε ένα μεγάλο μέρος από το αεροσκάφος στο μπροστινό μέρος. Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Πέμπτη».



Το αεροσκάφος που μετέφερε 112 επιβάτες, έκανε μια ασφαλή προσγείωση και οι μηχανικοί έφτασαν για να επισκευάσουν το αεροπλάνο. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε επίσης πως «οι συγκρούσεις με πουλιά είναι πέρα από την ανθρώπινη δύναμη να αποφευχθούν, αλλά οι πιλότοι μας κάνουν ό,τι μπορούν, σύμφωνα με τις τεχνικές που μαθαίνουν από ενδελεχή εκπαίδευση τους για να εξασφαλίσουν ότι επιβάτες του αεροσκάφους θα είναι ασφαλείς όταν αυτό συμβεί».

Δεν πρόκειται για το μοναδικό παρόμοιο περιστατικό που έχει σημειωθεί τελευταία, καθώς νωρίτερα αυτό το μήνα ένα πουλί χτύπησε έναν έλικα – καταστρέφοντας μία από τις μηχανές – στο Embraer E175 το οποίο είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο του Σαουθάμπτον για την Ισπανία. Το αεροπλάνο, που μετέφερε 83 επιβάτες, έκανε βόλτες για περίπου 30 λεπτά πριν προσγειωθεί με ασφάλεια.



Πέρυσι το χτύπημα από πουλί είχε καταστρέψει εντελώς τη μπροστινή πλευρά ενός αεροσκάφους της Turkish Airlines το οποίο προσέγγιζε για προσγείωση το Νεβσεχίρ στην Τουρκία.



Πιλότος, μιλώντας στη Daily Mail, ανέφερε πως «η συντριπτική πλειοψηφία των περιστατικών με προσκρούσεις πτηνών λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια της απογείωσης και της προσγείωσης αρκετά δηλαδή κοντά στο έδαφος, αν και τα πουλιά κατά καιρούς έχουν χτυπήσει και σε μεγαλύτερο υψόμετρο».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σωστή ή λάθος η χρήση των tablets στα σχολεία;


Πώς επιδρά στις επιδόσεις των μαθητών.

Πριν από τρεις ημέρες οι καθηγητές Πληροφορικής εξέδωσαν μία ανακοίνωση για να υπερασπιστούν τη χρήση των νέων τεχνολογιών στην εκπαιδευτική διαδικασία. Αφορμή ήταν ένα παλαιότερο άρθρο του επικεφαλής του τομέα Παιδείας του ΟΟΣΑ στην ηλεκτρονική έκδοση του BBC. Στην παρέμβασή του, ο Αντρέας Σλέιτσερ υποστήριζε ότι η χρήση tablets και ηλεκτρονικών υπολογιστών στην τάξη όχι μόνο δεν βοηθά, αλλά ενδέχεται να έχει αρνητική επίδραση στις επιδόσεις των μαθητών.

Το στέλεχος του ΟΟΣΑ κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα με βάση τη διεθνή μαθητική αξιολόγηση PISA του Οργανισμού, που γίνεται κάθε τρία χρόνια σε 15χρονους μαθητές. Ανάλογο είναι και το συμπέρασμα του Μπενεντέτο Βερτέκι, ενός από τους πιο γνωστούς παιδαγωγούς στην Ιταλία. Ο κ. Βερτέκι, καθηγητής Πειραματικής Εκπαίδευσης στο ιταλικό πανεπιστήμιο Roma 3, δήλωσε στον ιταλικό Τύπο ότι η εκτεταμένη χρήση υπολογιστών και διαδικτύου στο σχολείο δεν εξασφαλίζει καλύτερες επιδόσεις των μαθητών. Αντίθετα, διαπιστώνεται ότι η τεχνολογία συμβάλλει αρνητικά στην ικανότητα των παιδιών να γράφουν σωστά, να γράφουν ορθογραφημένα, αλλά ακόμη και να χρησιμοποιούν το ψαλίδι. Συνέπειες υπάρχουν και στην απομνημόνευση, αφού «η τεχνολογία οδηγεί τα παιδιά να σκέπτονται ότι μπορούν να βρουν την απάντηση έξω από τις αποθήκες μνήμης του εγκεφάλου τους».

Είναι, λοιπόν, το tablet στο εδώλιο του κατηγορουμένου; Και θα έπρεπε να εξοριστεί από τις σχολικές τάξεις πριν γίνει αναπόσπαστο μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας, όπως είναι σήμερα το βιβλίο, το τετράδιο, το μολύβι και ο χάρακας; Εκτός από την αρνητική απάντηση των καθηγητών Πληροφορικής, αρνητική είναι και η απάντηση που δίνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Βασίλης Οικονόμου, υπεύθυνος Συστημάτων Πληροφορικής στα «Εκπαιδευτήρια Δούκα» και εμπνευστής του προγράμματος «Μαθαίνοντας με το iPad» με πλήθος δημοσιεύσεων και διακρίσεων διεθνώς. «Αντί άλλης απάντησης θα σας πω τι μου είχε πει κάποτε ένας μαθητής: " Όταν μπαίνω στην αίθουσα για μάθημα, αισθάνομαι σα να μπαίνω σε αεροπλάνο. Εκεί μου ζητούν να κλείσω οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή έχω μαζί μου. Όσο διαρκεί το ταξίδι αισθάνομαι αποκομμένος από τον υπόλοιπο κόσμο". Σε καμία περίπτωση, λοιπόν, δεν πρέπει να στερήσουμε αυτήν την επαφή με τον έξω κόσμο από τον μαθητή», υποστηρίζει ο κ. Οικονόμου.

«Αν επιχειρήσουμε να προσδώσουμε στην τεχνολογία τη θέση που της αναλογεί στην εκπαιδευτική διαδικασία, δηλαδή ως εργαλείο διερεύνησης και μάθησης και όχι ως πανάκεια ή ευκαιρία για ανούσια και επιδερμική διασκέδαση ή μέσο για άσκοπες πλοηγήσεις, τότε ίσως έχουμε μπροστά μας μία άλλη οπτική γωνία. Αντίθετα με την παραδοσιακή άποψη που θέλει κάθε τι ευχάριστο να αποσπά την προσοχή στην τάξη, το μυστικό των τεχνολογικών επιτευγμάτων είναι ότι δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να μαθαίνουν χωρίς να καταλαβαίνουν ότι μαθαίνουν» προσθέτει ο ίδιος.

Στην Ελλάδα, τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία που έχουν εντάξει σε πολύ μεγάλο βαθμό τους προσωπικούς υπολογιστές και τα tablets στην εκπαιδευτική διαδικασία δεν ξεπερνούν τα 20. «Τα σχολεία είναι σχετικά λίγα, αλλά η χώρα μας δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλες χώρες. Κάθε φορά που παρουσιάζω εισηγήσεις σε εκπαιδευτικά συνέδρια του εξωτερικού, με μεγάλη υπερηφάνεια διαπιστώνω ότι γινόμαστε σημείο αναφοράς για τον κατάλληλο σχεδιασμό και την οργάνωση των δομών λειτουργίας του εκπαιδευτικού οργανισμού. Το ίδιο διαπίστωσα και πέρσι στο Σιάτλ, στο Παγκόσμιο Συνέδριο Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών, όπου είχα την τιμή να είμαι ένας από τους 13 κριτές των εργασιών 270 επιλεγμένων πρωτοπόρων εκπαιδευτικών από όλο τον κόσμο» σχολιάζει ο κ. Οικονόμου.

Και η εμπειρία από τη χρήση των νέων τεχνολογιών τι λέει; Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν εικόνες και βίντεο, ώστε να καταγράψουν τη διήγησή τους ψηφιακά και να τη μοιραστούν με τους συμμαθητές τους. Η ανταλλαγή πληροφοριών μέσω συσκευών μετατρέπει τη συνεργασία των μαθητών σε κοινωνική δραστηριότητα και οι μαθητές ασχολούνται με κάτι, το οποίο στην παραδοσιακή αναλογική μορφή τούς φαίνεται εξαιρετικά βαρετό.

Ο κατάλογος είναι μακρύς: Οι μαθητές που αξιοποιούν τις νέες τεχνολογίες συμμετέχουν σε ομαδοσυνεργατικές εργασίες, πειραματίζονται, δημιουργούν το δικό τους πολυμεσικό υλικό και το παρουσιάζουν, ενώ αυτοαξιολογούνται από ειδικά διαμορφωμένες εφαρμογές μέσα από ένα εύχρηστο και προσβάσιμο από οπουδήποτε περιβάλλον εργασίας. «Ο μαθητικός υπολογιστής δεν ανταγωνίζεται τους υπάρχοντες τρόπους διδασκαλίας αλλά τους συμπληρώνει» σημειώνει ο κ. Οικονόμου. «Δίνει την ευκαιρία στον μαθητή να προσεγγίσει την πληροφορία με πολλαπλούς τρόπους. Καλλιεργεί την πρωτοβουλία, επαναπροσδιορίζει τον ρόλο του εκπαιδευτικού και τον εφοδιάζει με χρήσιμα εργαλεία. Ενθαρρύνει την έρευνα μέσω της αναζήτησης πληροφοριών και τη σύμφωνα με κριτήρια επιλογή τους. Εξατομικεύει τη διδασκαλία. Ανατρέπει τη σειριακή μάθηση. Κατηγοριοποιεί τα δεδομένα και τις πληροφορίες. Βελτιώνει την ικανότητα ανάλυσης και σύνθεσης των πληροφοριών» συμπληρώνει.

Οι μητέρες, πάλι, (ή τουλάχιστον κάποιες από αυτές) δεν βλέπουν μόνο κέρδη, αλλά και ζημιές. «Η χρήση του tablet στο σχολείο αρέσει στα παιδιά γιατί είναι ασφαλώς πιο διασκεδαστικό γι' αυτά. Έπειτα, η τσάντα είναι πιο ελαφριά, καθώς σχεδόν όλα τα βιβλία είναι περασμένα στο ipad, σε ψηφιακή μορφή, ενώ έχουν αποκτήσει δεξιότητες που θα τους φανούν χρήσιμες στο μέλλον. Επειδή, όμως, είναι μικρά σε ηλικία, πολύ συχνά το μυαλό τους δεν είναι στα βιβλία, αλλά στα παιχνίδια που υπάρχουν μέσα. Επομένως, δυσκολεύει τη συγκέντρωση των παιδιών στη μελέτη» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Μαρία Γ., μητέρα δύο παιδιών που φοιτούν σε σχολείο όπου από το Δ' Δημοτικού έως την Α' Λυκείου οι μαθητές έχουν το δικό τους προσωπικό tablet.

Πάντως, όπως δείχνει η διεθνής εμπειρία, τα tablets θα γίνουν μέρος της σχολικής ζωής. Κάποτε, σημειώνουν οι ειδικοί, δεν ήταν καθόλου προφανές ότι η αναλογία μαθητών-μολυβιών θα ήταν 1:1 ή ότι κάθε μαθητής θα είχε τα δικά του βιβλία. Η αναλογία 1:1 θα περάσει και στη σχέση μαθητή- ηλεκτρονικών υπολογιστών. Και ο (πιο μακρινός) στόχος είναι κάθε μαθητής να αποκτήσει το δικό του προσωπικό αναλυτικό πρόγραμμα.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία, οι υπολογιστές άρχισαν να χρησιμοποιούνται σε κάποια σχολεία, ήδη, από τη δεκαετία του '60 και του '70, ενώ από τη δεκαετία του 1990 αναπτύχθηκαν προγράμματα πλήρους χρήσης των νέων τεχνολογιών. Ένα γυμνάσιο στο Κεντ έγινε η πρώτη σχολική μονάδα στη Βρετανία που εφοδίασε κάθε έναν από τους 1.400 μαθητές με ένα iPad. Το παράδειγμα ακολούθησε ένα άλλο σχολείο στο Έσεξ, προχωρώντας στην αγορά 1.200 τέτοιων συσκευών. Στον τομέα πρωτοπορούν, επίσης, σχολεία στις σκανδιναβικές χώρες. Μάλιστα, στη Φινλανδία υπάρχουν σκέψεις να αντικατασταθούν και τα τετράδια με tablets και τα παιδιά θα γράφουν αποκλειστικά με πληκτρολόγιο.

Και το επιχείρημα που λέει ότι τα tablets δεν κάνουν καλύτερους μαθητές; Υπάρχει ένα πολύ ισχυρό αντεπιχείρημα: Οι μαθητές που απολαμβάνουν το σχολείο έχουν καλύτερες επιδόσεις από εκείνους που δεν το απολαμβάνουν.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

To WhatsApp καταργεί τις συνδρομές


Μέχρι χθες η δημοφιλέστατη υπηρεσία messaging WhatsApp, η οποία ανήκει στη Facebook, ήταν δωρεάν για τον πρώτο χρόνο χρήσης και έπειτα απαιτούνται €0.89 / $0.99 ετησίως από κάθε χρήστη.

Το ποσό είναι προφανώς αμελητέο για τους χρήστες, αλλά με δεδομένο ότι υπάρχουν 900+ εκατ. χρήστες, αντιλαμβάνεστε το κέρδος της εταιρείας.

Παρόλα αυτά, η ομάδα του WhatsApp αποφάσισε να καταργήσει οριστικά την ετήσια συνδρομή μέσα στους επόμενους μήνες και θα αναζητήσει διαφορετικούς τρόπους για να εξοικονομήσει έσοδα, και μάλιστα σημειώνουν ότι δεν θα γεμίσουν την υπηρεσία με διαφημίσεις.

«Πολλοί χρήστες του WhatsApp δεν έχουν στην κατοχή τους χρεωστική ή πιστωτική κάρτα και ανησυχούν ότι δεν θα μπορούν να επικοινωνούν με τους φίλους και την οικογένεια τους μετά τον πρώτο χρόνο. Έτσι, αποφασίσαμε να καταργήσουμε τις συνδρομές από τις mobile εφαρμογές μας.

Όπως είναι φυσικό, οι περισσότεροι θα νομίζετε ότι σκοπεύουμε να γεμίσουμε την υπηρεσία με διαφημίσεις από τρίτους, αλλά η απάντηση είναι όχι. Από φέτος ξεκινάμε διάφορες δοκιμές για την προσθήκη εργαλείων που θα σας επιτρέπουν να χρησιμοποιείτε το WhatsApp για να μαθαίνετε τα νεώτερα από επιχειρήσεις και οργανισμούς που σας ενιδαφέρουν, όπως τράπεζες, αεροδρόμια κλπ.», αναφέρει η εταιρεία.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το ανθρωποειδές που κάνει τις δουλειές του... σπιτιού


Τον Απρίλιο του 2014, παρουσιάστηκε ένα ανθρωποειδές ρομπότ της Boston Dynamics με τη χρηματοδότηση του αμερικανικού Πενταγώνου, το οποίο μπορεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι πόλεμοι.

Μπορεί να περπατά, να τρέχει αλλά και να σηκώνει βαριά αντικείμενα, λειτουργίες χρήσιμες σε ένα πεδίο μάχης.

Όμως πλέον το συγκεκριμένο ρομπότ της Atlas εμπλούτισε πλέον τις δυνατότητές του και μπορεί να κάνει ακόμη και δουλειές του σπιτιού. Η ομάδα της IHMC Robotics το έκανε να κινείται στο περιβάλλον του πραγματικού κόσμου.

Όπως βλέπετε στο παρακάτω video το ανθρωποειδές ρομπότ τακτοποιεί τα πράγματα του «σπιτιού», σκουπίζει και χρησιμοποιεί ακόμη και την ηλεκτρική σκούπα. Θα ήταν πράγματι ο τέλειος μπάτλερ, αλλά δύσκολα θα έμπαινε σε κοινά σπίτια, καθώς θα κόστιζε μια περιουσία ενώ η ομάδα έκανε απλά δοκιμές για να δει αν λειτουργεί ο κώδικας και δεν σκοπεύει να το βγάλει στην αγορά.

Ωστόσο όπως αναφέρει το techblog.gr, στην πραγματικότητα το ρομπότ είναι πολύ πιο αργό απ’ότι φαίνεται στο βίντεο.

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες


Πώς διαμορφώνεται η εικόνα στα μπλόκα.

Αμετακίνητοι στη θέση τους για απόσυρση του νομοσχεδίου που αφορά το φορολογικό και το ασφαλιστικό, και εκ νέου κατάρτισή του, από μηδενική βάση και με τη δική τους συνδρομή, παραμένουν οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα, οι οποίοι ενδυναμώνουν ολοένα και περισσότερο τα μπλόκα που έχουν στήσει, ενώ καλούν στο πλευρό τους και άλλες κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες, ακόμα και απλούς πολίτες.

Στο μεταξύ, πέραν της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων, ορισμένοι αγροτοσυνδικαλιστές σκληραίνουν τη στάση τους απέναντι στην κυβέρνηση, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν πάει το βουνό στο Μωάμεθ, αλλά το αντίστροφο», καλώντας έτσι τον πρωθυπουργό να επισκεφθεί ο ίδιος τα μπλόκα.

Σήμερα το μέτωπο των κινητοποιήσεων ολοκληρώνεται με το κλείσιμο δρόμων από τις 20.00 έως τις 21.30 μ.μ. στα περισσότερα μπλόκα της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

Αύριο αναμένεται να επαναληφθεί η σημερινή εικόνα, με δίωρους αποκλεισμούς, από τις 12.00 έως τις 14.00 το μεσημέρι και ωριαίους ή και μεγαλύτερης διάρκειας σε ορισμένα μπλόκα το βράδυ από τις 19.00 μμ.

Τονίζεται ότι ήδη στο χορό των κινητοποιήσεων που έχουν ξεκινήσει οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, συμμετέχουν δυναμικά φορτηγατζήδες, νταλικιέρηδες, οδηγοί ταξί και τουριστικών λεωφορείων, ακόμα και εμποροϋπάλληλοι. Μάλιστα, στα περισσότερα μπλόκα έχει απευθυνθεί κάλεσμα και σε απλούς πολίτες να «σηκωθούν από τον καναπέ και να έρθουν να ενισχύσουν την αντίσταση που προβάλλουμε στα μέτρα που μας οδηγούν στον αφανισμό», τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγροτοσυνδικαλιστής Αλεξάνδρειας, Παναγιώτης Μεσαλάς.

Η εικόνα στα μπλόκα

Στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, είναι συγκεντρωμένα περισσότερα από 1.600 τρακτέρ, με το μπλόκο να ενδυναμώνεται διαρκώς και να ενισχύεται με διάφορες παραγωγικές και επαγγελματικές ομάδες. Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο μπλόκο παρευρέθηκε σήμερα αντιπροσωπεία των Τεμπών και έγιναν συζητήσεις. «Έχουμε διαφορές, αλλά αυτό που μας ενώνει είναι η συνέχιση του αγώνα, με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγροτοσυνδικαλιστής Στέργιος Λίτος, προσθέτοντας πως «απ' αύριο σκοπεύουμε να κλείσουμε επ' αόριστον το τελωνείο, ενώ δηλώνουμε ότι δεν θα πάμε σε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, τον οποίο καλούμε να μας επισκεφθεί».

Υπο κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται από τις 20/1 η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, με το μπλόκο να αριθμεί περισσότερα από 800 τρακτέρ, ενώ κλείνουν και οι παρακαμπτήριοι δρόμοι συμβολικά και όχι για περισσότερο από μισή ώρα κάθε φορά. Όπως ανέφερε ο αγροτοσυνδικαλιστής Γιάννης Παναγής, και αύριο 12.00-14.00 θα κλείσει και η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Καβάλας.

Στη διασταύρωση Κοκκινογείων Δράμας, στο δρόμο προς το τελωνείο της Εξοχής, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, περισσότερα από 600 τρακτέρ καταλαμβάνουν συμβολικά το οδόστρωμα και για ένα δίωρο, από τις 12 το μεσημέρι θα κλείσουν και αύριο συμβολικά τον δρόμο, «εμποδίζοντας τους αυτοκινητιστές που επιθυμούν να περάσουν από το τελωνείο».

Στο νομό του Κιλκίς το μπλόκο αριθμεί περισσότερα από 450 τρακτέρ και βρίσκεται επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Πεστριτσίου. Σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή Γιώργο Τερζή, και αύριο 12.00-14.00 θα γίνει ή συμβολική κατάληψη του οδοστρώματος ή θα αποκλειστεί το τελωνείο Δοϊράνης στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια.

Στο νομό Πέλλας έχουν στηθεί τρία μπλόκα, συνολικής δυναμικότητας 700 τρακτέρ και θα γίνουν αύριο συμβολικοί αποκλεισμοί από τις 12.00 μέχρι και τις 14.00. Τα μπλόκα βρίσκονται στον κόμβο Μελισσίου, στον περιφερειακό δρόμο Γιαννιτσά -Έδεσσα, στον κόμβο Μανδάλου και λίγο πριν από τη γέφυρα στα Σέρβικα, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Γιαννιτσών-Έδεσσας.

Στην είσοδο της Χαλκηδόνας είναι παρατεταγμένα περισσότερα από 600 τρακτέρ και προχωρούν σε συμβολικούς αποκλεισμούς το χρονικό διάστημα 12.00-14.00 και το απόγευμα από τις 19.30 και για μία ώρα.

Στα διόδια των Μαλγάρων υπερβαίνουν τα 800 τα τρακτέρ που βρίσκονται παρατεταγμένα και σήμερα εντάχθηκαν στο μπλόκο περισσότεροι από 100 νταλικιέρηδες και φορτηγατζήδες, αλλά και ταξί και τουριστικά λεωφορεία.

Και αύριο θα μπλοκάρουν το δρόμο από τις 12 έως τις 14.00 το μεσημέρι και το απόγευμα από τις 19.00 μέχρι και τις 21.00 το βράδυ.

Στον κόμβο Νισελίου στην Εγνατία οδό Θεσσαλονίκης-Βέροιας, το μπλόκο αριθμεί πάνω από 600 τρακτέρ και αύριο, κατά τις ώρες 12-14.00, θα γίνει συμβολικός αποκλεισμός. Τονίζεται ότι στο μπλόκο συμμετέχουν και κτηνοτρόφοι της Ημαθίας.

Υπό συζήτηση βρίσκονται οι συμμετέχοντες στο μπλόκο της Κουλούρας, επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας και αύριο νωρίς το πρωί θα έχουν ξεκαθαρίσει εάν θα προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό από τις 12 έως τις 14.00 το μεσημέρι.

Στο χορό των κινητοποιήσεων εισήλθαν σήμερα δυναμικά και οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα σε Καστοριά και Φλώρινα. Όπως επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αγροτοσυνδικαλίστρια Άννα Μόσχου, «δύναμη από το μπλόκο του 'Αργους Ορεστικού της Καστοριάς, κατευθύνθηκε το μεσημέρι προς το τελωνείο της Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία, όπου και έγινε δίωρος αποκλεισμός».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, περισσότερα από 400 τρακτέρ έχουν παραταχθεί στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Μουδανιών, στους κόμβους Νέων Μουδανιών και Ν. Καλλικράτειας και αύριο 12.00-14.00 θα πραγματοποιήσουν συμβολικό αποκλεισμό.

Νωρίτερα, έναντι του αρχικού σχεδιασμού, έστησαν από χθες το μπλόκο στα Βασιλικά αγρότες και κτηνοτρόφοι της ανατολικής Θεσσαλονίκης, οι οποίοι την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016 θα κατευθυνθούν στα πράσινα φανάρια, στη διασταύρωση πριν από το αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη 26 Ιανουαρίου οι συντασσόμενοι με την Πρωτοβουλία Αγροτών θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κεντρικό υποκατάστημα του ΟΓΑ, στις 10 το πρωί.

Επίσης, την Τρίτη 26 Ιανουαρίου θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, στις 12 το μεσημέρι, συνάντηση όλων των μπλόκων της χώρας, όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη στα Τέμπη.

Για την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί να γίνει πανελλήνιο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τα εγκαίνια της Agrotica.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς βγήκε η φράση «τι θέλει η αλεπού στο παζάρι;»


Ο μύθος με τον οποίο εξηγούν την παροιμιώδη έκφραση στα Καλάβρυτα.

Η φράση «τι θέλει η αλεπού στο παζάρι;» υπονοεί ότι ο ένοχος αποφεύγει πάντα τους τόπους όπου είναι εύκολο να αποκαλυφθεί, καθώς και η αλεπού δεν μπορεί να πάει στην αγορά, στο παζάρι, γιατί κινδυνεύει να την πιάσουν. Έτσι, κανείς, δεν πρέπει να πηγαίνει εκεί όπου δεν πρέπει ή να επεμβαίνει σε ξένες υποθέσεις.

Στα Καλάβρυτα, μάλιστα, εξηγούν τη φράση με τον παρακάτω μύθο, όπως αφηγείται ο Τάκης Νατσούλης:

Μια φορά ένας σκύλος έπιασε φιλία με μια αλεπού. Ο σκύλος παρακινούσε την αλεπού να πάνε στο παζάρι και μάλιστα της έταζε πως εκεί θα δει πολλά πράγματα και θα διασκεδάσει. Με τα πολλά, η αλεπού αποφάσισε και τον ακολούθησε.

Αλλά καθώς την είδαν οι άνθρωποι, αλλά και άλλοι σκύλοι, την... κυνήγησαν και είδε κι έπαθε ώσπου να τους ξεφύγει. Η αλεπού, όταν γλίτωσε επιτέλους και βρέθηκε στα βουνά, άρχισε να μονολογεί «τι θέλει η αλεπού στο παζάρι;».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι πιο ρομαντικές και παράξενες αποδράσεις


Από το ροζ πυροσβεστικό όχημα στο ησυχαστήριο της Χαβάης.

Για όποιον έχει τον χρόνο και τα χρήματα και θέλει να κάνει μια ρομαντική απόδραση, η βρετανική Daily Mail προτείνει κάποιους ξεχωριστούς προορισμούς.

Τα συγκεκριμένα μέρη και καταλύματα είναι από την Airbnb, την δημοφιλή πλατφόρμα ενοικίασης κατοικιών για όσους θέλουν κάτι πιο ιδιαίτερο ή κάτι πιο πρωτότυπο. Δείτε μερικά από αυτά...


1. Το ροζ πυροσβεστικό όχημα, Νορβηγία

 



Για τους πιο περιπετειώδεις αυτό το ροζ πυροσβεστικό όχημα που έχει μετατραπεί σε κατοικία είναι το ιδανικό. Είναι εξοπλισμένο με ένα διπλό κρεβάτι και έναν μικρό καναπέ, ιδανικό για μια αξέχαστη ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Το μπάνιο βέβαια είναι εκτός οχήματος, στο σπίτι των ανθρώπων που το νοικιάζουν μόλις πέντε μέτρα από το βανάκι.

2. Παλιός ανεμόμυλος, Κεντ, Ηνωμένο Βασίλειο

 



Πρόκειται για ένα πραγματικά πανέμορφο τετραώροφο κτίριο που είναι τέλειο για μια ξεχωριστή ρομαντική απόδραση. Ρουστίκ έπιπλα και χαλιά συνθέτουν το ντεκόρ. Ο οικοδεσπότης επισκέπτεται τους ταξιδιώτες με ένα καλάθι καλωσορίσματος κατά την άφιξή τους, το οποίο περιλαμβάνει βιολογικά αυγά κότας.

3. Ρομαντικό loft, Παρίσι



Για μια απόδραση στην Πόλη του Έρωτα η διαμονή σε αυτό το loft είναι μια όμορφη λύση. Διακοσμημένος με έπιπλα-αντίκες, αυτός ο φωτεινός χώρος είναι εφοδιασμένος με μοναδικές ξύλινες κατασκευές και ένα τζάκι για όσους θέλουν να μην βγουν από το lofs. Μάλιστα, βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης

4. Εξοχικό σπίτι στη Χαβάη



Αυτό το κρυφό κόσμημα στην παραλία Kealakekua είναι το ιδανικό σημείο για όλα τα περιπετειώδη ζευγάρια. Οι επισκέπτες αποκοιμιούνται ακούγοντας τον ήχο των κυμάτων και ξυπνούν με τον ήχο των πουλιών. Περιτριγυρισμένο από ένα τροπικό τοπίο, είναι σχεδόν αδύνατο να μην έχετε μια μαγική στιγμή, λέει η Airbnb.

5. Ένα δεντρόσπιτο στην Ιταλία

 



Αυτή η υπέροχη φωλιά, με την καταπληκτική πανοραμική θέα στους λόφους, βρίσκεται σε ένα μέρος γεμάτο αρώματα από τις φλαμουριές και τα αρωματικά βότανα. Μπορεί να φαίνεται ένα απλό δεντρόσπιτο, αλλά στον κήπο του υπάρχει ακόμη και πισίνα για βουτιές, όταν βέβαια ο καιρός το επιτρέπει.

6. Με θέα τον ουρανό, Somerset, Ηνωμένο Βασίλειο

 



Θέλετε ένα ρουστίκ κατάλυμα, όπου μπορείτε να κοιμηθείτε βλέποντας τα αστέρια και να ξυπνήσετε με τον ήχο των πουλιών που τραγουδούν; Αυτό είναι το εξοχικό σπίτι με ανεμπόδιστη θέα στον ουρανό. Άνετο, απόλυτα ιδιωτικό και σε πολύ προσιτές τιμές είναι το τέλειο ρομαντικό καταφύγιο για δύο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων


Πού απαγορεύεται η είσοδος των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων και των λεωφορείων.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έθεσε σε ισχύ η αστυνομική διεύθυνση Ημαθίας λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων. Συγκεκριμένα, για σήμερα, Κυριακή και αύριο, Δευτέρα, από τις 11 το πρωί και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί και από τις 6 το απόγευμα και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, απαγορεύεται η είσοδος όλων των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων και των λεωφορείων που πρόκειται να διέλθουν από την κοιλάδα των Τεμπών, από την Εγνατία Οδό στον αυτοκινητόδρομο Πατρών- Αθηνών - Θεσσαλονίκης - Ευζώνων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Αθήνα μέσω του κόμβου Κλειδίου.

Για τα ίδια οχήματα ισχύει, επίσης, απαγόρευση εισόδου και κυκλοφορίας στην παλιά εθνική οδό Αλεξάνδρειας - Κατερίνης, από τον κόμβο Νησελίου μέχρι τα όρια των νομών Ημαθίας και Πιερίας στο ρεύμα προς Κατερίνη, καθώς και στο ρεύμα προς Αθήνα.

Φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και λεωφορεία απαγορεύεται, επίσης, να εισέλθουν στην επαρχιακή οδό Βέροιας- Μελίκης-Κυψέλης-παλαιάς εθνικής οδού Αλεξάνδρειας-Κατερίνης στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κυψέλη, μέσω του κόμβου της Βέροιας. Η κυκλοφορία των παραπάνω οχημάτων θα διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η 55χρονη που είναι «κούγκαρ» και το δηλώνει


Βγαίνει ραντεβού και κάνει σχέσεις μόνο για σεξ - Δείτε φωτογραφίες.

Η 55χρονη Pauline Yong δεν αφήνει το χρόνο της να πάει χαμένο μετά το διαζύγιό της. Βγαίνει τακτικά με άνδρες ακόμα και 20 χρόνια νεότερούς της, ενώ ο 19χρονος γιος της είναι στο σπίτι και περνά χρόνο μπροστά στον υπολογιστή του.

Η καλογυμνασμένη Λονδρέζα κανονίζει τα ραντεβού της μέσω μιας εφαρμογής από τότε που κατέρρευσε ο γάμος της.

Την ώρα που ο νεαρός Craig, ο γιος της, προτιμά να περνά ήσυχα βράδια στο σπίτι, η Pauline – που αυτοχαρακτηρίζεται «κούγκαρ» - βγαίνει για ποτά με άνδρες και δηλώνει αποφασισμένη να μείνει νέα κάνοντας σχέσεις ακόμα και μόνο για σεξ.

«Είναι οκ όταν το κάνουν άνδρες αυτό αλλά για τις γυναίκες δεν είναι. Είμαι ασφαλής, τα κάνω όλα με ασφάλεια. Γιατί να μην διασκεδάζω κι εγώ όπως οι άνδρες;», λέει με αφοπλιστική ειλικρίνεια στη Daily Mail, θίγοντας ακριβώς το στερεότυπο αυτό που «κυνηγά» τις γυναίκες εδώ και χρόνια.

Η Pauline γνώρισε τον Μαλαισιανό σύζυγό της το 1981, όταν ζούσε στο Nottingham και σπούδαζε. Ερωτεύτηκαν και παντρεύτηκαν το 1984 και εκείνη παραιτήθηκε από τη δουλειά της και μετακόμισε στη χώρα του.

Ωστόσο ύστερα από λίγο άρχισε να νιώθει έξω από τα νερά της.

«Ήταν δύσκολο, σαν να κινούμαι πίσω στο χρόνο. Ο κόσμος με σχολίαζε όταν περπατούσα στο δρόμο», λέει.

Δεν ήταν εύκολα τα πράγματα για την Pauline που είχε αφήσει πίσω της στη Βρετανία την οικογένειά και τους φίλους της, παρότι επιφανειακά όλα ήταν «τέλεια» στο γάμο της.

Όταν οι δυο γιοι της, Craig και Aaron, που είναι σήμερα 19 και 23, μεγάλωσαν, η Pauline ζούσε στη Σιγκαπούρη και ήταν απελπισμένα δυστυχής. «Είχα χάσει την ταυτότητά μου ως μητέρα και σύζυγος», εξηγεί.

Κατέληξε να φλερτάρει με έναν άνδρα από το γυμναστήριό της αλλά ο άνδρας της ανακάλυψε την απιστία της διαβάζοντας το ημερολόγιό της. Ύστερα από σχεδόν 30 χρόνια γάμου, τον Μάρτιο του 2013, την άφησε.

«Το πρώτο διάστημα ήμουν συντετριμμένη, δεν ένιωθα καλά», θυμάται. Αλλά λίγο μετά άρχισε να βγαίνει με φίλους της στη Σιγκαπούρη και εξεπλάγη από την προσοχή που προσέλκυε.

Όταν ήταν νέα δεν είχε πολλή αυτοπεποίθηση ωστόσο οι εμπειρίες ζωής την έκαναν να νιώθει σίγουρη για τον εαυτό της.

Τα βράδια που έβγαινε έξω γνώριζε πολλούς εργένηδες, θεωρώντας τους παντρεμένους πέρα από τα όριά της. Ανακάλυψε πως μπορούσε να κάνει πολύ ωραίες συζητήσεις, ειδικά με άνδρες- κάτι που δεν κάνει η νέα γενιά.

«Ο γιος μου περνά τη ζωή του στο ίντερνετ, δεν θα συναντήσει ποτέ τους ανθρώπους με τους οποίους συνομιλεί», λέει.

Η Pauline πάντα φρόντιζε το σώμα της- έκανε τρίαθλο- και γυμναζόταν.

Επιστρέφοντας στη Βρετανία, στράφηκε σε μια ιστοσελίδα γνωριμιών που όμως δεν της έκανε κι έτσι κατέληξε στη συγκεκριμένη εφαρμογή μέσω της οποίας άρχισε να βγαίνει με άνδρες χωρίς δεσμεύσεις.

Σύντομα άρχισε να έχει έως και τρία ραντεβού την εβδομάδα.

Όπως λέει, ξέρει τι ψάχνει σε έναν άνδρα. Της αρέσουν εκείνοι που είναι ευφυείς και μπορούν να κάνουν μια ενδιαφέρουσα συζήτηση αλλά δεν θέλει εκείνους που έχουν πολύ μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους.

«Έχω και ένα όριο ηλικίας, δεν πέφτω κάτω από αυτό. Μερικοί άνδρες στη συγκεκριμένη εφαρμογή είναι 20 χρονών, πολύ νέοι. Εγώ προτιμώ εκείνους που είναι στα τέλη των ’30 ή στις αρχές των ’40», εξομολογείται.

Ο γιος της πάντως, με τον οποίο ζουν μαζί, είναι χαρούμενος που τη βλέπει να βγαίνει ραντεβού και μερικές φορές όταν εκείνη πίνει λίγο παραπάνω πηγαίνει και την παίρνει για να γυρίσουν μαζί στο σπίτι.

«Δεν ντρέπεται καθόλου, με δέχεται όπως είμαι. Καταλαβαίνει πως δεν πρόκειται να του πω λεπτομέρειες για το τι κάνω τις νύχτες», προσθέτει, «κι εγώ αποδέχομαι τον γιο μου όπως είναι, δεν είμαι από τους γονείς που θα πουν στα παιδιά τους τι να κάνουν. Αυτή τη στιγμή δεν ασχολείται με τις γυναίκες».

Δηλώνει τέλος πως ελπίζει κι άλλες γυναίκες που είναι μόνες να παρακινηθούν από τη δεύτερη ευκαιρία της στη ζωή. «Νομίζω πως πολλές φορές φοβούνται να βγουν ραντεβού. Οι γυναίκες της ηλικίας μου εξαφανίζονται, ο κόσμος σε κοιτά σαν να είσαι ηλικιωμένη ή να μην υπάρχει».










Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κλέβει την παράσταση αρχιτεκτονικό σχέδιο που μοιάζει να… λιώνει


Γερμανική πρόταση για δημοφιλή τουριστική ατραξιόν της Νορβηγίας - Δείτε τις εικόνες.

Παρατηρητήριο που θυμίζει έργο του Νταλί είναι η πρόταση του γερμανικού αρχιτεκτονικού γραφείου Fly Architecture για έναν βράχο- τουριστικό hotspot της Νορβηγίας.

Μοιάζοντας να… λιώνει, το έργο θυμίζει τον πίνακα «Εμμονή της Μνήμης», του σουρεαλιστή Σαλβαντόρ Νταλί.



Η πρόταση τιτλοφορείται «Eye of the Rock» και κατατέθηκε στο πλαίσιο του διαγωνισμού Rethinking Architecture.





Τον εν λόγω βράχο, σε ύψος 1980 ποδών, στα νοτιοδυτικά της Νροβηγίας, επισκέπτονται κάθε χρόνο περισσότεροι από 200.000 ταξιδιώτες.

Συγκαταλέγεται στα πιο εντυπωσιακά τοπία και φυσικά αξιοθέατα του κόσμου, σύμφωνα με το Lonely Planet.



Καθώς ολοένα και περισσότεροι τουρίστες επισκέπτονται την περιοχή, βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο για τη βελτίωση της πρόσβασης στο σημείο, όπου σήμερα μπορεί κανείς να φτάσει μόνο με πεζοπορία σχεδόν 4 χιλιομέτρων.

Το προτεινόμενο έργο επιτρέπει στους επισκέπτες να απολαύσουν την εκπληκτική θέα μέσω διαφανούς γυάλινης οροφής που φέρει τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας, με αποτέλεσμα να μπορεί να προβάλει επιπρόσθετες πληροφορίες για την περιοχή- αλλά ακόμα και ταινίες!





Ένα από τα πιο εντυπωσιακά σημεία του βράχου Pulpit είναι το Kjeragbolton, ένας ογκόλιθος που «αιωρείται» ανάμεσα σε δύο βράχους. Δεν είναι λίγοι οι τουρίστες που διακινδυνεύουν ακόμα και τη ζωή τους για να ποζάρουν εκεί για φωτογραφίες.






Το 2013 ένας Ισπανός έκανε «βουτιά θανάτου» ενώ έβγαζε εκεί φωτογραφίες. Το δυστύχημα αναζωπύρωσε τη συζήτηση σχετικά με το εάν θα πρέπει να τοποθετηθεί φράκτης ασφαλείας για την προστασία των επισκεπτών.

Ο βράχος δημιουργήθηκε την εποχή των παγετώνων, πριν από χιλιάδες χρόνια, όταν οι άκρες παγετώνα έφτασαν στον βράχο. Το νερό πάγωσε στις σχισμές του βουνού και τελικά «έκοψε» μεγάλους γωνιώδεις βράχους που αργότερα μεταφέρθηκαν μέσω του πάγου.

Λόγω των ρωγμών που υπάρχουν στον βράχο κάποια στιγμή προφανώς αυτός θα πέσει. Όμως όλες οι γεωλογικές έρευνες τονίζουν πως αυτό δεν θα συμβεί στο προσεχές μέλλον και οι γεωλόγοι διαβεβαιώνουν πως ο βράχος είναι ασφαλής.

Παρά την πρωτότυπη ιδέα, οι αρχιτέκτονες του Fly Architecture δεν κατάφεραν να πάρουν το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό, το οποίο απέσπασε ο Αυστραλός Rick Chen με την πρότασή του για το ίδιο μέρος.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι 17 ωραιότερες ελληνικές παραλίες σύμφωνα με την Telegraph


Νέο αφιέρωμα-ύμνος στη χώρα μας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η βρετανική Telegraph κάνει αφιέρωμα στη χώρα μας και τις ομορφιές της.

Αυτή τη φορά το δημοσίευμα αφορά τις 17 ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας παρακινώντας τους Βρετανούς να τις επισκεφτούν και να τις γνωρίσουν από κοντά! Δείτε ποιες περιλαμβάνονται στη λίστα!

1. Μύρτος, Κεφαλονιά



Μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Ελλάδας και ιδιαίτερα φωτογενής σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι η παραλία της Κεφαλονιάς!

2. Ναυάγιο, Ζάκυνθος



Ίσως η πιο πολυφωτογραφημένη παραλία της Ελλάδας, το Ναυάγιο είναι ένας πίνακας ζωγραφικής με άμμο και καταγάλανα νερά και αποτελεί ιδανικό προορισμό.

3. Βάι, Κρήτη



Στο γνωστό Φοινικοδάσος το οποίο είναι το μεγαλύτερο φυσικό φοινικοδάσος της Ευρώπης! Πρόκειται όπως λέει το δημοσίευμα για μια γεύση από τον παράδεισο...

4. Χαλικούνα, Κέρκυρα



Στην τέταρτη θέση βρίσκεται μια παραλία της Κέρκυρας, μια από τις πιο άγριες και πιο παρθένες. Η Telegraph ξεχωρίζει τη συγκεκριμένη αναφέροντας βέβαια ότι υπάρχουν εκεί πολλές ακόμα εξίσου όμορφες.

5. Σαρακήνικο, Μήλος



Ακόμη μια πολυφωτογραφημένη παραλία της Ελλάδας, το Σαρακήνικο στη Μήλο με τα ηφαιστειακά πετρώματα σε εξωπραγματικά σχήματα είναι ο,τι πρέπει για ένα ταξίδι στις Κυκλάδες.

6. Εγκρεμνοί, Λευκάδα



Αν και μετά τον πρόσφατο σεισμό το καλοκαίρι το πιθανότερο είναι ότι η παραλία δεν θα είναι όπως την θυμόμασταν, ωστόσο παραμένει στη λίστα με τις ωραιότερες και πιο άγριες παραλίες της χώρας μας και όχι άδικα.

7. Ψιλή Άμμος, Πάτμος



Στην έβδομη θέση η Πάτμος και η Ψιλή Άμμος. Όπως λένε η πρόσβαση δεν είναι πάρα πολύ εύκολη για όλους σε αυτή τη μαγική και μοναδική παραλία.

8. Χόβολο, Σκόπελος



Η γραφική και αμμώδης παραλία Χόβολο που διαφέρει από τις άλλες παραλίες της Σκοπέλου κατακτά την όγδοη θέση στο αφιέρωμα και μάλιστα ο αρθρογράφος αναφέρει ότι είναι ό,τι καλύτερο θα βρει κάποιος στη δυτική ακτή.

9. Άγιος Παύλος, Ρόδος



Η παραλία του Αγίου Παύλου αποτελείται από δύο μικρούς κόλπους και στο τέλος της βρίσκουμε ένα μικρό ξωκλήσι. Βέβαια, σύμφωνα με την Telegraph δεν είναι για όσους δεν ψάχνουν κάτι πολυσύχναστο.

10. Ελαφονήσι, Κρήτη



Άλλη μια παραλία της Κρήτης στη λίστα και αυτή τη φορά το μαγικό Ελαφονήσι. Τροπικά τιρκουάζ νερά και μια ρηχή λιμνοθάλασσα στην δέκατη θέση με το δημοσίευμα να λέει ότι είναι μια από τις παραλίες που αναγνωρίζεις με την πρώτη ματιά.

11. Της Γριάς το Πήδημα, Άνδρος



Στην «άγρια, ορεινή με τις καταπληκτικές παραλίες» Άνδρο αναφέρεται η βρετανική εφημερίδα και ξεχωρίζει ως μια από τις πιο εντυπωσιακές της Γριάς το Πήδημα για την 11η θέση!

12. Βοϊδοκοιλιά, Μεσσηνία



Στη δωδέκατη θέση βρίσκεται μια από τις διασημότερες παραλίες της Μεσσηνίας, η Βοίδοκοιλιά. Σε μικρή θέση από το πολυτελές θέρετρο Costa Navarino βρίσκεται η παραλία με την πλούσια ιστορία. Στο νότιο άκρο της αναπτύσσεται το ακρωτήριο Κορυφάσιο, όπου βρίσκονταν τα ερείπια της κλασικής πόλης της Πύλο.

13. Καμάρι, Σαντορίνη



Μπορεί να μην ικανοποιήσει όσους αγαπούν τις χρυσαφένιες παραλίες, αλλά το Καμάρι όπως και οι άλλες παραλίες της Σαντορίνης έχουν τη δική της άγρια ομορφιά.

14. Πορί, Κουφονήσι



Σου δίνει την αίσθηση ότι είναι μια παλέτα χρωμάτων που είναι αδύνατον να υπάρχει στην πραγματικότητα. Αυτό είναι το Πορί που κατακτά την 14η θέση στη λίστα με τις ομορφότερες παραλίες.

15. Ορκός, Τζια



Μια από τις κοντινότερες και πιο όμορφες παραλίες που είναι προσβάσιμες σε λίγη ώρα από την Αττική είναι ο Ορκός στην Τζια. Πρόκειται για μια ήσυχη παραλία που αξίζει κανείς να γνωρίσει.

16. Καραβοστάσι, Πάργα



Η παραλία της Ηπείρου βρίσκεται στην 16η θέση και η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι θες σίγουρα να την γνωρίσεις και να κάνεις μπάνιο στα καταγάλανα νερά με την 500 μέτρων αμμουδιά.

17. Λαλάρια, Σκιάθος



Με πάνω από 50 παραλίες με «Καραϊβικά νερά» η Σκιάθος μπαίνει στην 17η θέση και η παραλία που ξεχωρίζει ανάμεσα στις υπόλοιπες εξίσου όμορφες είναι τα Λαλάρια.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...