Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Απολύθηκε βοηθός σερίφη για υπέρμετρη βία


«Έπνιξε» φοιτητή μέχρι που έχασε τις αισθήσεις του - Δείτε τις φωτογραφίες.

Το δρόμο της εξόδου από την υπηρεσία του είδε π βοηθός σερίφη στο Knox του Τεννεσί για την ανάρμοστη συμπεριφορά του σε βάρος ενός φοιτητή το βράδυ του Σαββάτου.

Ο 47χρονος Frank Phillips απολύθηκε για την άσκηση υπερβολικής βίας, σύμφωνα με τη Daily Mail. «Στα 34 χρόνια που υπηρετώ ποτέ δεν ανεχτήκαμε την άσκηση υπερβολικής βίας. Αυτή χρησιμοποιήθηκε και στο εν λόγω περιστατικό», ανακοίνωσε ο σερίφης Jimmy 'J.J.' Jones.

Ο φωτογράφος John Messner αποτύπωσε στο φακό του τον Phillips να πνίγει με τα δυο του χέρια γύρω από το λαιμό του τον φοιτητή Jarod Dotson, ύστερα από πάρτι. Ο 21χρονος φαίνεται να πέφτει στα γόνατά του και να χάνει τις αισθήσεις του από το λυσσαλέο σφίξιμο του αστυνομικού.

Σύμφωνα με τις Αρχές της πόλης ο Dotson ήταν μεθυσμένος και συνέχιζε να πίνει όταν συνελήφθη, στο δρόμο, μετά το πάρτι.

Κατηγορήθηκε για κατανάλωση αλκοόλ δημόσια και αντίσταση κατά της αρχής, οδηγήθηκε στο κρατητήριο και βγήκε την επόμενη μέρα το πρωί καταβάλλοντας πρόστιμο 500 δολαρίων.

Σύμφωνα με την αστυνομική έκθεση ο Dotson αγνόησε τις επανειλημμένες οδηγίες να μπει μέσα στο χώρο όπου γινόταν το πάρτι, δεν δεχόταν να υπακούσει τους αστυνομικούς και άρπαξε μάλιστα έναν από το πόδι.

Η αστυνομία του Πανεπιστημίου ζήτησε ενισχύσεις όταν το πάρτι άρχισε να βγαίνει εκτός ελέγχου και κάποιοι από τους περίπου 800 συμμετέχοντες άρχισαν να πετούν μπουκάλια στους αστυνομικούς.

Στο σημείο έφτασαν 60 αστυνομικοί ενώ έγιναν δέκα συλλήψεις.

Σύμφωνα με τον φωτογράφο, ο Dotson συνελήφθη και του φόρεσαν χειροπέδες ενώ στη συνέχεια τον οδήγησαν σε ένα βανάκι της αστυνομίας. Πήγε με τη θέλησή του και δεν αντιστάθηκε καθόλου, πρόσθεσε.

Όταν έφτασαν στο βαν, του έβγαλαν τις χειροπέδες που του είχε περάσει ο αστυνομικός του πανεπιστημίου και ετοιμάστηκαν να του βάλουν άλλες. Στο σημείο αυτό δύο αστυνομικοί του έπιασαν τα χέρια πίσω από την πλάτη ενώ ο τρίτος- ο Phillips- τύλιξε τα χέρια του γύρω από το λαιμό του νεαρού. Σε τέτοιο βαθμό που ο 21χρονος χάνει τις αισθήσεις του και πέφτει στα γόνατα.

Όταν κατέρρευσε, οι αστυνομικοί τον σήκωσαν και ο Phillips του έδωσε μερικά χαστούκια.

Δείτε τις φωτογραφίες




















Διαβάστε περισσότερα...

Δεκαπεντάχρονος μαχαίρωσε μέχρι θανάτου καθηγήτριά του


Σοκαρισμένη η κοινή γνώμη της Βρετανίας.

Ένας έφηβος μαθητής μαχαίρωσε σήμερα μέχρι θανάτου μια καθηγήτρια 61 ετών σε ένα σχολείο στην πόλη Λιντς της Βρετανίας.

Ένας 15χρονος μαθητής, ο οποίος φοιτούσε στο καθολικό σχολείο Corpus Christi, φέρεται –σύμφωνα με τις αρχές– να σκότωσε την καθηγήτρια την ώρα που μπροστά βρίσκονταν και άλλοι συμμαθητές του. Το προσωπικό ασφαλείας του σχολείου ακινητοποίησε τον έφηβο, ο οποίος στη συνέχεια συνελήφθη από την αστυνομία.

Η Άννα Μαγκουάιρ, καθηγήτρια ισπανικών, η οποία σύμφωνα με τους μαθητές της ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής, υπέστη πολλαπλά τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο λίγο πριν από το μεσημέρι (14:00 ώρα Ελλάδος). Η 61χρονη διακομίστηκε σε νοσοκομείο, όπου όμως απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι η επίθεση, έκανε λόγο για ένα μεμονωμένο περιστατικό και σημείωσε ότι το κίνητρο του εγκλήματος παραμένει άγνωστο.



Διαβάστε περισσότερα...

Δια βίου αποκλεισμός στον «φίλαθλο» που έριξε την μπανάνα


Άμεση η αντίδραση της Βιγιαρεάλ στη ρατσιστική επίθεση στον Ντάνι Άλβες.

Εξαιρετικά αντανακλαστικά έδειξε η Βιγιαρεάλ για να τιμωρήσει τον «ανεγκέφαλο» που έριξε την μπανάνα στον Ντάνι Άλβες στο χθεσινό παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα.

Το κίτρινο υποβρύχιο ανακοίνωσε πως ο δράσης βρέθηκε -με τη βοήθεια των Αρχών- και θα τιμωρηθεί... παραδειγματικά! Ήτοι, δια βίου αποκλεισμό απ' τα εντός έδρας παιχνίδια στο «Μαδριγάλ» από εδώ και στο εξής, ενώ προφανώς δεν ισχύει το φετινό διαρκείας που είχε!

Από χθες το βράδυ που συνέβη η ρατσιστική επίθεση στον Βραζιλιάνο άσο, η Βιγιαρεάλ είχε ξεκινήσει έρευνα προκειμένου να «εξαφανίσει» μια και για πάντα -όπως τελικά συνέβη- απ’ το γήπεδό της τον εν λόγω «φίλαθλο» και να στείλει και ένα μήνυμα για το μέλλον σε όσους τυχόν έχουν στο μυαλό τους να προβούν σε ανάλογες πράξεις.

Σημειώνεται, δε, πως στην ανακοίνωσή του, ο ισπανικός σύλλογος ζητάει συγγνώμη απ' τους Καταλανούς για την χθεσινή «ασχήμια» και υπογραμμίζουν πως ανέκαθεν ο σύλλογος λειτουργούσε με αξίες και αρχές, κάτι που άλλωστε επιβεβαιώνεται και απ' την άμεση εύρεση του «ενόχου».


Πηγή: http://www.sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Με ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα οι αποσπάσεις»


Το υπουργείο Παιδείας για τις αποσπάσεις και μεταθέσεις εκπαιδευτικών.

Για την ενίσχυση του θεσμού της οικογένειας δόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας ιδιαίτερη βαρύτητα στη μοριοδότηση των τέκνων στις αποσπάσεις, αυξάνοντας τις προβλεπόμενες μονάδες για κάθε τέκνο συγκριτικά με αυτή των μεταθέσεων. Συγκεκριμένα οι γονείς που έχουν ανήλικα η σπουδάζοντα παιδιά λαμβάνουν την ακόλουθη μοριοδότηση:

1ο παιδία – 5 μονάδες

2ο– 6 μονάδες

3ο – 8 μονάδες

4ο και έπειτα – 10 μονάδες για κάθε τέκνο από το 4ο και άνω

Το Υπουργείο Παιδείας σε έγγραφό του τονίζει ότι αν και οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών έχουν ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα, γίνονται πάντοτε σε συνάρτηση με την απρόσκοπτη και εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων, λαμβάνοντας υπόψη τις λειτουργικές ανάγκες των Διευθύνσεων εκπαίδευσης σε εκπαιδευτικό δυναμικό, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 7 του ν. 3848/2010.

Σχετικά με τις αποσπάσεις σε υπηρεσίες και φορείς αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας, γίνεται γνωστό ότι εκδίδεται σχετική εγκύκλιος που ορίζει τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθείται κ.α.

Σε εγκύκλιο του 2013 παρουσιάζονται τα κριτήρια που λαμβάνονται υπόψη. Ειδικότερα ανάλογα με τις θέσεις λαμβάνονται υπόψη οι μεταπτυχιακές σπουδές, η κατοχή β πτυχίου, γνώση νέων τεχνολογιών κ.α.

Όσον αφορά τις μεταθέσεις στο έγγραφό του Υπουργείου αναφέρεται ότι για τους πολύτεκνους εκπαιδευτικούς ισχύουν οι διατάξεις της περίπτωσης β του άρθρου 13 ΠΔ50/96.

Ειδικότερα στο ΠΔ αναφέρεται ότι:

Οι εκπαιδευτικοί που έχουν τέσσερα ή περισσότερα άγαμα παιδιά, τα οποία δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Στο σύνολο των παιδιών υπολογίζονται και όσα φοιτούν σε ανώτατες ή ανώτερες δημόσιες σχολές του εσωτερικού ή ισότιμες του εξωτερικού, εφόσον αυτά δεν έχουν υπερβεί το 25ο έτος της ηλικίας τους, δεν βρίσκονται στο τελευταίο εξάμηνο ή έτος σπουδών ή δεν φοιτούν για απόκτηση δεύτερου πτυχίου ή μεταπτυχιακού τίτλου. Ως ημερομηνία συμπλήρωσης του 18ου ή 25ου έτους της ηλικίας θεωρείται η 31 η Δεκεμβρίου του έτους κατά το οποίο πραγματοποιούνται οι μεταθέσεις.

Επίσης στο άρθρο 52 του Ν 4115/2013 καθορίζεται ότι εξομοιώνονται με τους πολύτεκνους εκπαιδευτικούς, οι εκπαιδευτικοί, που τυγχάνουν γονείς δύο (2) αναπήρων τέκνων, με ποσοστό αναπηρίας 67% και, κατά συνέπεια, θα έχουν την ίδια αντιμετώπιση που ο ν. 3848/2010 (Α΄71) επιφυλάσσει στους πολύτεκνους.

Οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν σε μια από τις ειδικές κατηγορίες που ορίζονται από την κείμενη νομοθεσία μετατίθενται κατά προτεραιότητα συγκρινόμενοι μεταξύ τους.



Διαβάστε περισσότερα...

Νέα αποτελέσματα υποψηφίων φοιτητών για το Ανοικτό Πανεπιστήμιο


Αποστολή δικαιολογητικών μέχρι τις 9 Μαΐου.

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο ανακοίνωσε τα αποτελέσματα κατηγορίας Γ των METAΠΤΥΧΙΑΚΩΝ Προγραμμάτων Σπουδών και τα αποτελέσματα κατηγορίας Γ των ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ Προγραμμάτων Σπουδών. Όσοι συμπεριλαμβάνονται στους πίνακες και επιθυμούν να καλύψουν μια από τις κενές θέσεις θα πρέπει μέχρι και τις 9 Μαΐου να αποστείλουν μια σειρά δικαιολογητικών στο ΕΑΠ.

Στις 6 Ιουνίου 2014 οι ανήκοντες στην Κατηγορία Γ, θα πρέπει να επισκεφθούν εκ νέου την ιστοσελίδα του Ε.Α.Π. www.eap.gr για να δουν τους πίνακες των υποψηφίων (Κατηγορίας Γ) οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις του Ε.Α.Π. και, με αυστηρή σειρά προτεραιότητας, καλύπτουν ακριβώς τα κενά από τις Κατηγορίες Α και Β. Οι υποψήφιοι που βρίσκονται σε αυτούς τους πίνακες θα πρέπει να καταβάλουν την οικονομική τους συμμετοχή είτε με κατάθεση στην Ε.Τ.Ε. είτε με πιστωτική κάρτα VISA ή MASTERCARD και να αποστείλουν την απόδειξη κατάθεσης ή το έντυπο ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ στο φαξ 2610 367650, το αργότερο μέχρι τις 13 Ιουνίου 2014. Η συμμετοχή αυτή αντιστοιχεί σε ¤700 ΕΥΡΩ για κάθε Θεματική Ενότητα για τα μεταπτυχιακά προγράμματα και στα 550 ευρώ για τα προπτυχιακά προγράμματα.. (ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η οικονομική συμμετοχή για την υποενότητα ΔΙΠ40 Μαθηματικά για τη Διασφάλιση Ποιότητας, που υποχρεωτικά επιλέγουν οι απόφοιτοι ΤΕΙ, καθώς και για την προαιρετική υποενότητα ΔΙΠ40Α Μηχανολογική Σχεδίαση για τη Διασφάλιση Ποιότητας, ανέρχεται στο ποσό των 350Ευρώ, αντίστοιχα).

Παράλληλα το ΕΑΠ ενημερώνει πως η ημερομηνία έναρξης των Προγραμμάτων Σπουδών είναι η 1η Οκτωβρίου 2014. Γενικές πληροφορίες σχετικά με τις σπουδές σας, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να βρουν στην ιστοσελίδα του ΑΠ: www.eap.gr / Εκπαίδευση/ Γενικές Πληροφορίες.

Αποτελέσματα για τα προπτυχιακά προγράμματα

Αποτελέσματα για τα μεταπτυχιακά προγράμματα

Οδηγίες προπτυχιακά και οδηγίες για τα μεταπτυχιακά



Διαβάστε περισσότερα...

«Πρόχειρο και καταστροφικό το ν/σ της κυβέρνησης για τις λαϊκές αγορές»


Αμανατίδης: Οφείλουμε να προστατέψουμε την παραγωγική διαδικασία και τον καταναλωτή.

Ο Νίκος Αμανατίδης πρόεδρος του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Αττικής, με αφορμή την απεργία διαρκείας που κήρυξαν οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροπαραγωγοί των λαϊκών αγορών δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, πως:

«Οφείλουμε να προστατέψουμε την παραγωγική διαδικασία και τον καταναλωτή, μέσα από έναν ουσιαστικό διάλογο, διότι το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου «δεν ανταποκρίνεται στα πραγματικά προβλήματα που υπάρχουν στις Λαϊκές Αγορές»

Χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για «για την άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστημάτων» στο μέρος που αφορά τον τομέα του, «πρόχειρο» και «καταστροφικό» ως προς ορισμένα άρθρα του, εξ αιτίας «του τρόπου με τον οποίο έγινε», μπήκε σε διαβούλευση «μόνο για δύο ημέρες και αμέσως αποσύρθηκε».

Προσθέτει ότι ως πρόεδρος διαπιστώνει κενά στη λειτουργία των λαϊκών αγορών και τονίζει την αναγκαιότητα αξιολόγησης και διόρθωσης.

«Επομένως αξιολογούμε και κάνουμε μια εποικοδομητική συζήτηση», αναφέρει και χαρακτηρίζει λάθος την τοποθέτηση δικαστικού επιμελητή στην επιτροπή κρίσεων.
Ο ίδιος είχε προτείνει στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής,«εφόσον υπάρχει αντικειμενικό πρόβλημα και υπάρχουν κάποιες παρανομίες να υπάρχει δικαστικός, στην πενταμελή επιτροπή ορισμού των θέσεων, οι οποίες πρέπει να γίνονται πάντα με κοινωνικά κριτήρια: πολυετία, πολυτεκνία, θέματα υγείας κ.α.».

Ωστόσο, επισημαίνει ο πρόεδρος του Οργανισμού ότι «οφείλουμε να προστατεύσουμε την παραγωγική διαδικασία και τον καταναλωτή. Κανένας δεν αμφιβάλει ότι τα προϊόντα που διατίθενται από τους παραγωγούς ποιοτικά είναι τα καλύτερα και ότι οι τιμές τους είναι καλύτερες αυτών των μεγάλων σούπερ μάρκετ ή αγορών. Επομένως, πρέπει να προχωρήσουμε σε έναν εξορθολογισμό, μέσα από έναν διάλογο και όχι με αυτό τον τρόπο».

Υπογραμμίζει ότι πρέπει να κατατεθούν οι απόψεις των αρμοδίων φορέων με πρώτο και κυρίαρχο φυσικά το υπουργείο, την περιφέρεια ως αρμόδια για την εποπτεία των λαϊκών αγορών Αττικής και Θεσσαλονίκης και να καταθέσουν και οι υπόλοιπες περιφέρειες τις προτάσεις τους για να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές.

Τίθεται δηλαδή το θέμα: Αν θέλουν τις Λαϊκές Αγορές ή όχι. Εξ όσων διατείνονται όλοι τις θέλουν, είπε. Πρέπει, σημείωσε, οπωσδήποτε να γίνει διαβούλευση για το νομοσχέδιο. Τα εξοντωτικά πρόστιμα, δεν μπορεί να οδηγούν σε φυλάκιση. Ο οργανισμός, όπως λειτουργεί σήμερα, βάζει ήδη πάρα πολλά πρόστιμα και υπάρχουν ειδικοί μηχανισμοί, όπως η υπηρεσία ελέγχου των αγορών του υπουργείου, το ΣΔΟΕ και μπαίνουν πρόστιμα εκεί που πρέπει. Αν αξιολογεί το υπουργείο ότι δεν είναι αρκετοί οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να δούμε πώς μπορούμε να τους αυξήσουμε ώστε να ξεκαθαριστεί η κατάσταση, είπε.

Αλλά αυτό πρέπει να γίνει μέσα από έναν διάλογο που να ικανοποιεί την ελεύθερη διακίνηση των προϊόντων σε θεσμοθετημένο πλαίσιο, ώστε να μπορεί και το κράτος να πάρει και αυτά που του αναλογούν στο πλαίσιο της πάταξης της φοροδιαφυγής που επαγγέλλεται, είπε.

«Έτσι όπως είναι το σχέδιο νόμου, σωστά επαγγέλλονται οι απεργούντες ότι ευνοούνται μεγαλοσυμφέροντα και ότι οι ίδιοι κινδυνεύουν να εκτοπιστούν από τον χώρο. Εγώ δεν θέλω να το πιστεύω. Πρέπει να αξιολογήσουμε ότι η λειτουργία των λαϊκών αγορών πρέπει να είναι συνυφασμένη και με τα συμφέροντα των παραγωγών, διότι από τους περίπου 50.000 ανθρώπους που είναι στις λαϊκές αγορές οι 35.000- 40.000 είναι παραγωγοί» είπε ο κ. Αμανατίδης και συνέχισε:

«Στον Οργανισμό Λαϊκών αγορών έχουμε 300 λαϊκές την εβδομάδα, όπου λειτουργούν 7.000- 8.000 παραγωγοί από όλη την Ελλάδα. Σήμερα με αυτή την απεργία και εάν διαρκέσει μία βδομάδα, το μέγεθος των ζημιών θα είναι τεράστιο για τους πάντες, αλλά περισσότερο για τους παραγωγούς, ειδικά σε σχέση με ειδικά προϊόντα, όπως είναι η παραγωγή της ντομάτας, της φράουλας κ.ά.».



Διαβάστε περισσότερα...

Ποιος θέλει να γίνει δισεκατομμυριούχος


Τα μυστικά όσων κατάφεραν να κάνουν μια ιδέα… αμύθητη περιουσία.

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να γίνετε δισεκατομμυριούχοι αποκάλυψε μια πρόσφατη έρευνα.

Βέβαια, ίσως να μην είναι και τόσο εύκολο όσο μπορεί να ήθελαν να πιστεύουν μερικοί.

Καταρχήν ξεκινάμε από το εξής: θα βοηθούσε αρκετά αν ζούσατε στο Χονγκ Κονγκ, αν είχατε καλή μόρφωση και αν εργαζόσασταν σε μια χώρα όπου οι δικηγόροι μιλούν Αγγλικά.

Σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε σε 1.000 ανθρώπους οι οποίοι είδαν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς να γεμίζουν με ποσά άνω του 1 δισεκατομμυρίου, οι πιθανότητες ένας «εκκολαπτόμενος επιχειρηματίας» να «κάνει την τύχη του» δεν είναι πάρα πολλές, ενώ η διαδικασία είναι «σκληρή, δύσκολη και ριψοκίνδυνη».

Όπως αναφέρει ο Matt Chorley, πολιτικός συντάκτης της Mailonline, σε σημερινό δημοσίευμά του στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Daily Mail, υπάρχουν επτά βήματα που πρέπει να ακολουθήσει ένας «SuperEntrepreneur» αν θέλει να δει μια ιδέα να μετατρέπεται σε… αμύθητη περιουσία.

Ο οδηγός του «πώς να γίνετε δισεκατομμυριούχοι» εμπνέεται από τις εμπειρίες των Larry Page και Sergey Brin της Google, το αφεντικό της Virgin, Sir Richard Branson και το μεγιστάνα του λιανικού εμπορίου Sir Philip Green.

Σύμφωνα με την ανάλυση των ερευνητών από το Κέντρο Πολιτικών Ερευνών (Centre for Policy Studies), το Ηνωμένο Βασίλειο δεν ανήκει καν στις 10 πρώτες χώρες «παραγωγής δισεκατομμυριούχων επιχειρηματιών».

Η έρευνα εστίασε σε περίπου 1.000 αυτοδημιούργητους άντρες και γυναίκες, οι οποίοι σύμφωνα με το περιοδικό Forbes έχουν αυξήσει την προσωπική τους περιουσία τουλάχιστον κατά 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Σύμφωνα με την έρευνα, η Μ. Βρετανία «έβγαλε» έναν επιχειρηματία για κάθε δύο εκατομμύρια κατοίκους, ενώ το Χονγκ Κονγκ τουλάχιστον τρεις για κάθε ένα εκατομμύριο. Το Ισραήλ 1,7 ανά εκατομμύριο κατοίκων και οι ΗΠΑ 1,3 επίσης για κάθε ένα εκατομμύριο κατοίκους.

Ο Nima Sanandaji υποστηρίζει ότι η προσωπικότητα είναι ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά για να γίνει κανείς ένας επιτυχημένος «SuperEntrepeneuer».

Ανάμεσα στα υπόλοιπα συγκαταλέγονται η δημιουργικότητα, η εργατικότητα, η φιλοδοξία, η αισιοδοξία, η αυτοπεποίθηση, η ικανότητα ηγεσίας, η προσαρμοστικότητα, η θέληση για επιτυχία, η ανοχή, η ανθεκτικότητα, η αντοχή στο στρες, η αποφασιστικότητα, η ικανότητα να αντιμετωπίζει κανείς την αποτυχία και τα υψηλά επίπεδα ενέργειας και οι κοινωνικές δεξιότητες.

Τα έξι μυστικά για να γίνετε δισεκατομμυριούχοι

1. Η επιχειρηματικότητα είναι σκληρή, δύσκολη και ριψοκίνδυνη. Υπάρχουν πολλές πιθανότητες να αποτύχετε στην προσπάθειά σας να γίνετε η επόμενη… Google.

2. Η επιχειρηματικότητα είναι συχνά απλά γνώση. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Larry Page και Sergey Brin, η ακαδημαϊκή έρευνα των οποίων ανακάλυψε τις μαθηματικές ιδιότητες του διαδικτύου, είναι οι ιδρυτές της Google.

3. Η επιχειρηματικότητα είναι ένα παιχνίδι αριθμών. Αν ξεκινήσετε μια εταιρεία και ακολουθήσετε μόνο μια επιχειρηματική ιδέα, είναι πιο πιθανό να αποτύχετε από κάποιον που δοκιμάζει διαφορετικές ιδέες σε μακρύ χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια της ζωής του.

4. Η επιχειρηματικότητα είναι πολύ εξειδικευμένη και υποστηρίζεται από κάποια υποδομή. Αν έχετε μια πολύ καλή ιδέα και μπορείτε να βρείτε χρηματοδότες και κεφάλαιο, αυξάνετε τις πιθανότητες να πετύχετε το σκοπό σας.

5. Η επιχειρηματικότητα είναι πιο κοινή σε κάποιους τομείς. Δυνητικά, μπορείτε να γίνετε δισεκατομμυριούχοι ακολουθώντας σχεδόν οποιαδήποτε επιχειρηματική ιδέα, όμως οι πιθανότητες είναι περισσότερες σε έναν ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα, όπως για παράδειγμα η βιοτεχνολογία και οι υπολογιστές την τελευταία δεκαετία.

6. Η επιχειρηματικότητα απαιτεί κλιμάκωση. Ο Έντισον κατάφερε να κατοχυρώσει πάνω από 1.000 διπλώματα ευρεσιτεχνίας στις ΗΠΑ, όχι μόνο μέσα από το δικό του έργο, αλλά επειδή δημιούργησε το πρώτο εργαστήριο βιομηχανικής έρευνας.



Διαβάστε περισσότερα...

Τροπολογία για εφημερίες γιατρών του ΕΣΥ και διαγνωστικά εργαστήρια


Κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο.

Αναδρομικά από 10/09/2013 καθορίζεται ο τρόπος προσδιορισμού του ανώτατου ποσού της μηνιαίας αποζημίωσης των γιατρών του ΕΣΥ, ειδικευόμενων και ειδικευμένων, καθώς και των πανεπιστημιακών γιατρών, από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα εφημεριών των νοσοκομείων.

Αυτό προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για το υπαίθριο εμπόριο.

Στην ίδια τροπολογία ορίζεται επίσης η 1/07/2014 αντί στις 18/02/2014 που ισχύει σήμερα, ως ημερομηνία έναρξης ισχύος της διάταξης για τη λειτουργία των διαγνωστικών εργαστηρίων και των εργαστηρίων φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης.



Διαβάστε περισσότερα...

Εφάπαξ η κλήρωση θέσεων για λαϊκές αγορές


Βελτιωτική αλλαγή του υφυπουργού Ανάπτυξης στο νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο.

Με την κατηγορηματική διαβεβαίωση του υφυπουργού Ανάπτυξης, Θανάση Σκορδά, ότι δεν θα μειωθούν οι υφιστάμενες άδειες στις λαϊκές αγορές και ταυτόχρονα να προχωρά σε βελτιωτική αλλαγή στην επίμαχη διάταξη για την κλήρωση των θέσεων σε παραγωγούς και πωλητές, ολοκληρώθηκε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για το υπαίθριο εμπόριο.

Ο κ. Σκορδάς αποδεχόμενος σχετικό αίτημα ακόμα και βουλευτών της συγκυβέρνησης, συμφώνησε η κλήρωση των θέσεων να γίνει εφάπαξ τον Ιανουάριο του 2015 και στη συνέχεια να εφαρμόζεται κάθε χρόνο κυκλική μετατόπιση για να είναι δικαιότερο και διαφανέστερο, όπως τονίστηκε, σύστημα με το στήσιμο των πάγκων στις λαϊκές αγορές.

Νωρίτερα, η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης δέχτηκε τα πυρά της αντιπολίτευσης, που την κατηγόρησε ότι κατέθεσε το νομοσχέδιο αιφνιδιαστικά, χωρίς να έχει προχωρήσει σε μία σοβαρή και οργανωμένη διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς.

Αντιδράσεις όμως και διαφωνίες για επίμαχες διατάξεις, εκφράστηκαν τόσο από βουλευτές τη ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ.Η κριτική τους εστιάστηκε κυρίως, για τις ρυθμίσεις που αφορούν την κλήρωση και τον διαχωρισμό των θέσεων στις λαϊκές αγορές, τα πρόστιμα, την φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα για την ανανέωση της άδειας καθώς και τη διάρκεια των πανηγυριών.

Μεταξύ αυτών που επέμειναν στην ανάγκη βελτιωτικών αλλαγών, ήταν ο πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου Γιώργος Βλάχος, η εισηγήτρια της ΝΔ Μαρία Αντωνίου καθώς και οι βουλευτές του κόμματος Γιώργος Καρασμάνης, Μιχάλης Ταμήλος και Κώστας Κόλλιας, καθώς και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας.

Από την πλευρά του, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Κοδέλας, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι το κόμμα του προσπάθησε να σταθεί εποικοδομητικά επί του νομοσχεδίου και να αντιταχθεί σε βίαιες διατάξεις που πιθανόν να οδηγήσουν σε υποβάθμιση και συρρίκνωση το υπαίθριο εμπόριο. Παράλληλα μίλησε για εξοντωτικές ποινές αλλά και για την ανάγκη μέτρων που θα ενισχύουν τους παραγωγούς και όχι τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Απαντώντας στις επικρίσεις που δέχτηκε, ειδικότερα για τις κληρώσεις και το θέμα του διαχωρισμού παραγωγών και πωλητών στις λαϊκές αγορές, ο κ. Σκορδάς, έκανε λόγο «για υποκρισία που περιττεύει».

«Ο διαχωρισμός υπάρχει και σήμερα, και δεν τους ενοχλεί στις λαϊκές αγορές, και ούτε εμπόδισε να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός. Για να πέσουν οι μάσκες σε όλους θα δεχτούμε να γίνει εφάπαξ η κλήρωση τον Ιανουάριο και από εκεί και μετά να υπάρχει κυκλική μετατόπιση κάθε χρόνο. Θα δείτε ότι πριν φτάσουμε στην Ολομέλεια θα είναι μείζον θέμα ο διαχωρισμός και όχι η κλήρωση», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σκορδάς.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης άφησε, επίσης, ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει μεταβατική περίοδος μέχρι τον Οκτώβριο στην υποχρέωση φορολογικής ενημερότητας για την ανανέωση της άδειας, ενώ απαντώντας στις επικρίσεις που δέχτηκε για «εξοντωτικά πρόστιμα» και στις αιτιάσεις να ισχύσουν αναλογικότερα και δικαιότερα, αντέτεινε ότι δεν εισάγεται κάτι νέο με το νομοσχέδιο αλλά ότι προβλέπει ο ισχύον νόμος 4147.

Ο κ. Σκορδάς εμφανίστηκε θετικός και στην πρόταση για βελτιωτική αλλαγή σε ό,τι αφορά τα πανηγύρια, παρατείνοντας σε πέντε αντί τρεις μέρες, που προέβλεπε αρχικά το νομοσχέδιο, τη διάρκεια τους εάν ο δήμος το θέλει.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία και επί των άρθρων με τη στήριξη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ επιφυλάχθηκαν για την Ολομέλεια, ενώ οι ΑΝΕΛ και η Χρυσή Αυγή καταψήφισαν.

Από την πλευρά του, το ΚΚΕ ψήφισε λευκό στα άρθρα 2, 12, 17, 24, 28, 31 και επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια επί των άρθρων που αφορούν τις βιοκαλλιέργειες, ενώ καταψήφισε τα υπόλοιπα.



Διαβάστε περισσότερα...

Διχασμός και αδιέξοδο για το φόρο χρηματοπιστωτικών συναλλαγών


Τι… χωρίζει τις χώρες της Ε.Ε.

Προσπαθούν, αλλά δεν έχουν βρει ακόμη τον… τρόπο όσον αφορά στη φορολόγηση των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως αναφέρει το Μπλούμπεργκ. Κοινώς, αδιέξοδο. Το πρόβλημα έγκειται στο ότι τα ευρωπαϊκά κράτη δεν έχουν καταλήξει στο είδος των συναλλαγών που θα φορολογούνται, όπως αναφέρεται σε ανταπόκριση από την Ουάσινγκτον στο ειδησεογραφικό πρακτορείο. Επίσης, σημειώνεται ότι «ο χρόνος αρχίζει να κυλάει αντίστροφα ενόψει των ευρωεκλογών», ενώ γίνεται αναφορά και στην ελληνική προεδρεία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σε ένα από τα κείμενα που ετοίμασε η ελληνική Προεδρία της ΕΕ για τον φόρο στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, τονίζεται ότι «μία πιθανή λύση θα ήταν να συνεχιστεί η διερεύνηση για μία προοδευτική εφαρμογή του φόρου» και προστίθεται ότι «αυτή η προσπάθεια θα μπορούσε να επικεντρωθεί στη φορολόγηση μετοχών και παραγώγων».

Στην εν λόγω ανταπόκριση, υπογραμμίζεται, μεταξύ άλλων, ότι όπως φαίνεται από έγγραφα της ΕΕ, οι 11 χώρες που τάσσονται υπέρ της επιβολής φόρου παραμένουν διχασμένες εάν θα φορολογούνται όλα τα χρηματοοικονομικά παράγωγα ή μόνο τα μετοχικά παράγωγα ή κανένα είδος παραγώγων. Οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας, όπως και της Βρετανίας που έχει απορρίψει την επιβολή φόρου, συναντώνται σήμερα στο Παρίσι.

Όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζεται, η Γαλλία και η Γερμανία, που τάσσονται υπέρ της επιβολής του φόρου, επιθυμούν την επίτευξη συμφωνίας πριν από τις ευρωεκλογές, στην προσπάθειά τους να προσελκύσουν τους ψηφοφόρους. Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις διερευνούν τώρα μία σταδιακή προσέγγιση που θα μπορούσε να στοχοποιεί ένα ευρύτερο φάσμα συναλλαγών τα επόμενα χρόνια.

«Ο μεγαλύτερος κίνδυνος προέρχεται από χώρες που λένε "ναι" θα φορολογήσουμε τα παράγωγα, αλλά δεν θέτουν ένα αυστηρό χρονοδιάγραμμα. Πρόκειται για κούφιες υποσχέσεις» δήλωσε ο Alexandre Naulot, σύμβουλος πολιτικής στην Oxfam France.

Στη συνέχεια, τονίζεται ότι οι υπέρμαχοι του φόρου επισημαίνουν πως οι αξιωματούχοι θα πρέπει να διερευνούν τα στοιχεία που συγκεντρώνουν οι ρυθμιστικές αρχές των χρηματοοικονομικών αγορών, ώστε να ελέγχουν εάν οι τράπεζες και οι άλλες εταιρείες καταβάλλουν ως οφείλουν τις εισφορές τους, ενώ οι αντίπαλοι του μέτρου ισχυρίζονται ότι η επιβολή φόρου θα έπληττε τις χρηματοπιστωτικές αγορές χωρίς να αποδίδει μεγάλα οφέλη. Τα κράτη που ασκούν πιέσεις για την επιβολή φόρου είναι διχασμένα, επίσης, σχετικά με το ποιος θα συλλέγει τους φόρους, εάν δηλαδή θα παρακρατείται στη χώρα που βρίσκεται η εταιρεία που πραγματοποιεί τη συναλλαγή ή στη χώρα που πραγματοποιείται η συναλλαγή.

Εν τω μεταξύ, σε άλλο δημοσίευμα του Μπλούμπεργκ γίνεται αναφορά στα stress tests των τραπεζών και στο ότι η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, προτίθεται να διερευνήσει την αντοχή του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος, για ένα υποθετικό καταστροφικό σενάριο, όπως μία παγκόσμια κατάρρευση της αγοράς ομολόγων ή μία νομισματική κρίση στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη.

Σύμφωνα με προσχέδιο ανακοίνωσης, στην οποία αναμένεται να προβεί σήμερα η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών, οι προοπτικές για την επόμενη τριετία περιλαμβάνουν τους πιο σημαντικούς κινδύνους για τη σταθερότητα των ευρωπαϊκών τραπεζών και τις ενδεχόμενες επιπτώσεις τους στους συνολικούς ισολογισμούς.



Διαβάστε περισσότερα...

O Ήλιος θα μετατραπεί σε δαχτυλίδι φωτιάς στην αυριανή έκλειψη


Το εντυπωσιακό θέαμα θα είναι ορατό μόνο από στην Ανταρκτική.

Μια δακτυλιοειδής (μη ολική) έκλειψη θα κάνει αύριο τον Ήλιο να μοιάζει με ένα πύρινο δαχτυλίδι, όμως το εντυπωσιακό φαινόμενο θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν μόνο οι πιγκουίνοι. Η έκλειψη θα είναι ορατή μόνο από την Ανταρκτική και μερικά άλλα απομονωμένα μέρη της Γης, στους αχανείς νότιους ωκεανούς, ενώ η Αυστραλία θα δει μόνο εν μέρει την έκλειψη.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η αυριανή δακτυλιοειδής έκλειψη θα συμβεί, καθώς το φεγγάρι θα παρεμβληθεί μεταξύ Γης και Ήλιου, αλλά θα βρίσκεται κοντά στην πιο μακρινή απόστασή του από τον πλανήτη μας, με συνέπεια να μην μπορεί να καλύψει ολόκληρο τον ηλιακό δίσκο. Το τελικό αποτέλεσμα είναι να εμφανιστεί ένα φωτεινό δαχτυλίδι που θα περιβάλει τη σκοτεινή φιγούρα της Σελήνης.

Το μέγιστο σημείο της «έκλειψης των πιγκουίνων», θα είναι περίπου στις 10:00 ώρα Ελλάδας την Τρίτη. Πρόκειται για τη δεύτερη έκλειψη του 2014 (είχε προηγηθεί μία ολική της Σελήνης στα μέσα Απριλίου), ενώ θα ακολουθήσουν άλλες δύο, μία σεληνιακή και μια ηλιακή.



Διαβάστε περισσότερα...

Στις 18 Δεκεμβρίου αποφασίζει ο Άρειος Πάγος για το «χαράτσι»


Θα απαντήσει αν είναι συνταγματικό ή όχι το τέλος που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου καλείται να απαντήσει στις 18 Δεκεμβρίου 2014 αν είναι συνταγματικό ή όχι το «χαράτσι» που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Τον περασμένο Φεβρουάριο το Δ΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου έκρινε αντισυνταγματικό και αντίθετο στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου το πρώτο χαράτσι το οποίο εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Ωστόσο, παρέπεμψε το θέμα, λόγω σοβαρότητας, στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι στον Άρειο Πάγο έχουν προσφύγει κατά του επιβολής του έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτημένων δομημένων επιφανειών καταναλωτικές οργανώσεις αλλά και ο δικηγόρος και υποψήφιος Ευρωβουλευτής Γεώργιος Κόκκας.



Διαβάστε περισσότερα...

Τιμά τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος το Ισραήλ


Τελετές, σειρήνες και ντοκιμαντέρ στη χώρα.

Υπό των ήχο πένθιμων σειρήνων και με την τήρηση δύο λεπτών σιγής στις 10:00 το πρωί το Ισραήλ ξεκίνησε με κάθε επισημότητα τις τελετές μνήμης για τα έξι εκατομμύρια των Εβραίων, θυμάτων του ναζισμού.Φέτος οι τελετές είναι αφιερωμένες κυρίως στους τουλάχιστον 400.000 Εβραίους της Ουγγαρίας που θανατώθηκαν το 1944.

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο πρόεδρος Σιμόν Πέρες κατέθεσαν στεφάνι στο Κέντρο Μνήμης του Ολοκαυτώματος Γιαντ Βασέμ στην Ιερουσαλήμ. Τελετές πραγματοποιήθηκαν επίσης στα σχολεία, τα κολέγια και τα πανεπιστήμια σε όλη τη χώρα.
Η Ημέρα του Ολοκαυτώματος στη χώρα άρχισε με τη δύση του ηλίου χθες και θα διαρκέσει μέχρι τη δύση του ηλίου σήμερα.

Όλα τα ισραηλινά ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα μεταδίδουν από χθες βράδυ μαρτυρίες, ντοκιμαντέρ και ταινίες για τη γενοκτονία από τους ναζί.

Περί τους 190.000 διασωθέντες του Ολοκαυτώματος ζουν στο Ισραήλ, σύμφωνα με στοιχεία οργανώσεων επιζησάντων των στρατοπέδων θανάτου. Μεταξύ αυτών 50.000 ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία. Πρόσφατα η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αποδέσμευσε ένα δισεκατομμύριο σεκέλ (285 εκατομμύρια δολάρια) υπέρ των πιο αδυνάτων μεταξύ των επιζησάντων.

Στην Πολωνία, νεολαίοι συμμετείχαν στην ετήσια "Πορεία των Ζωντανών", μια πορεία τριών χιλιομέτρων από το Άουσβιτς στο Μπιρκενάου του μεγαλύτερου ναζιστικού στρατοπέδου εξόντωσης.
Παρότι τα Ηνωμένα Έθνη έχουν ορίσει την 27η Ιανουαρίου διεθνή Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, το Ισραήλ κατά παράδοση τιμά τη μνήμη της Σοά την 27η ημέρα του εβραϊκού μήνα Νισάν – μια εβδομάδα πριν από την Ημέρα της Ανεξαρτησίας.



Διαβάστε περισσότερα...

Στόχος οι νέες θέσεις εργασίας


Ξεκινά αύριο το Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Απασχόλησης στην Αθήνα.

Περί των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας κυρίως, αλλά και των κοινωνικών πολιτικών, θα συζητήσουν στο «Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής (EPSCO)» που ξεκινά στην Αθήνα.
Αύριο και την Τετάρτη, πρόκειται να διεξαχθούν, στο Ζάππειο Μέγαρο των Αθηνών, οι εργασίες του Συμβουλίου υπό την προεδρία του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας, οι υπουργοί Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν επί των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας και των κοινωνικών πολιτικών, στοχεύοντας στην ανάκαμψη με νέες θέσεις απασχόλησης και θα ανταλλάξουν απόψεις στο θέμα της καταπολέμησης της αδήλωτης εργασίας.

Συγκεκριμένα, αύριο Τρίτη θα πραγματοποιηθούν δύο συναντήσεις, μία με την Κοινωνική Πλατφόρμα και μία με τους Κοινωνικούς Εταίρους.

Στις συναντήσεις αυτές θα συμμετέχουν, ο Έλληνας υπουργός Εργασίας, οι υπουργοί Εργασίας της Ιταλίας και της Λετονίας, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Γενικής Γραμματείας του Συμβουλίου, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι πρόεδροι των Επιτροπών Απασχόλησης (EMCO) και Κοινωνικής Προστασίας (SPC) καθώς και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής.

Από την πλευρά του υπουργείου Εργασίας, θα συμμετέχουν επίσης ο υφυπουργός Βασίλης Κεγκέρογλου και η γενική γραμματέας Άννα Στρατινάκη.

Η συνάντηση με την Κοινωνική Πλατφόρμα θα εστιάσει στο ρόλο των συστημάτων ελάχιστου εισοδήματος στην οικονομική ανάκαμψη, ενώ η συνάντηση με τους Κοινωνικούς Εταίρους θα ασχοληθεί με τις μεταρρυθμίσεις της αγοράς εργασίας στοχεύοντας στην ανάκαμψη με άφθονες θέσεις απασχόλησης, καθώς και με τον ρόλο των συστημάτων καθορισμού μισθών και των μεταρρυθμίσεων στη Νομοθεσία Προστασίας της Απασχόλησης για την καταπολέμηση της μακροχρόνιας ανεργίας και την αύξηση της συμμετοχής στην αγορά εργασίας.

Οι εργασίες της Συνόδου θα ολοκληρωθούν μεθαύριο, 30 Απριλίου 2014.



Διαβάστε περισσότερα...

Ζήτησαν πνευματικά δικαιώματα για τον Εθνικό Ύμνο


Τι απαντά το υπουργείο Πολιτισμού.

«Το υπουργείο Πολιτισμού παρενέβη στις διαδικτυακές πλατφόρμες που αναγνώρισαν το λάθος τους και λαμβάνει μέτρα ώστε να μην έχουμε παρόμοια φαινόμενα», σημειώνει ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Ιωάννης Ανδριανός, σε έγγραφη απάντησή του προς τους σε βουλευτές Γιάννη Δημαρά και Γαβριήλ Αβραμίδη.

Στην ερώτησή τους οι βουλευτές κατήγγειλαν ότι «ο Ελληνικός Εθνικός Ύμνος του Σολωμού και του Μάντζαρου φαίνεται να υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα τα οποία ζητάει να εισπράξει το YouTube».

Οι δύο βουλευτές ανέφεραν ότι ο Εθνικός Ύμνος, σύμφωνα με το You Tube, ανήκει στην εταιρεία διαχείρισης και διανομής μουσικής IODA (που πλέον ονομάζεται Orchard) και όπως σημειώνουν το θέμα ανέκυψε «όταν αναρτήθηκε το πρώτο ιστορικό δελτίο των εργαζομένων της ΕΡΤ με φόντο τα ΜΑΤ έξω από το Ραδιομέγαρο, στη δημοφιλέστερη πλατφόρμα προβολής βίντεο. Μετά το ανέβασμα του αρχείου στον ιστότοπο του ThePressProject ειδοποιήθηκε μέσω μηνύματος ότι θα έπρεπε να αφαιρεθούν τα ηχητικά ντοκουμέντα του βίντεο που έχουν πνευματικά δικαιώματα, είτε να επιτρέψουν στο YouTube να παίζει διαφημίσεις προκειμένου να αποδώσει στον κάτοχο των δικαιωμάτων το ποσό που του αναλογεί».

Στο έγγραφο του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού που διαβιβάστηκε στη Βουλή αναφέρεται ότι «ο Εθνικός μας Ύμνος αποτελεί έργο, σύμφωνα με την έννοια του άρθρου 2 του Ν.2121/1993. Ωστόσο οποιαδήποτε προστασία του έχει λήξει αφού έχει παρέλθει η διάρκεια της προστασίας αυτής. Πιο συγκεκριμένα, ο Εθνικός μας Ύμνος - ή πιο ορθά ο "Ύμνος εις την Ελευθερίαν"- είναι ποίημα που έγραψε ο Διονύσιος Σολωμός το 1823, ο οποίος απεβίωσε το 1857. Το ποίημα μελοποιήθηκε από τον Νικόλαο Μάντζαρο, ο οποίος απεβίωσε το 1872. Η πνευματική ιδιοκτησία (ως έχει σήμερα) διαρκεί όσο η ζωή του δημιουργού και εβδομήντα χρόνια μετά τον θάνατό του, που υπολογίζονται από την 1η Ιανουαρίου του έτους, το οποίο έπεται του θανάτου του δημιουργού. Επομένως επί του Εθνικού Ύμνου δεν υφίστανται δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας».

Ο κ. Ανδριανός παραπέμπει και στις δηλώσεις του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, σύμφωνα με τις οποίες «ο Εθνικός Ύμνος δεν είναι ένα απλό πνευματικό δημιούργημα σε μουσική Νικολάου Μάντζαρου και ποίηση του Διονυσίου Σολωμού. Είναι η ψυχή του Έθνους. Έχει απολύτως εμβληματική αξία για κάθε Έλληνα και για κάθε Ελληνίδα. Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού παρενέβη στις διαδικτυακές πλατφόρμες, που αναγνώρισαν το λάθος τους. Και σας διαβεβαιώ ότι λαμβάνουμε μέτρα ώστε να μην έχουμε παρόμοια φαινόμενα ξανά».



Διαβάστε περισσότερα...

«Τα ΝΠΔΔ οφείλουν να εκδίδουν βεβαιώσεις αποδοχών»


Η Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων απαντά σε ερωτήματα φορολογουμένων.

Στην διευκρίνιση ότι τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου οφείλουν να εκδίδουν βεβαιώσεις αποδοχών με την χρήση της ηλεκτρονικής μεθόδου προχώρησε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων απαντώντας σε ερωτήματα φορολογουμένων.

Σύμφωνα με τις σχετικές διευκρινίσεις οι δημόσιες υπηρεσίες, τα ΝΠΔΔ την υπηρεσία των οποίων ασκεί το Δημόσιο και γενικά όποιος παρακρατεί φόρο μισθωτών υπηρεσιών, φόρο από ελευθέρια επαγγέλματα και φόρο από εισοδήματα από εμπορικές επιχειρήσεις και δεν έχει υποχρέωση υποβολής οριστικής δήλωσης Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών, οριστικής δήλωσης από ελευθέρια επαγγέλματα και οριστική δήλωση από εμπορικές επιχειρήσεις, υποβάλλουν υποχρεωτικά, με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου, στο δικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων σε ειδικές εφαρμογές που έχουν στηθεί για τον σκοπό αυτό, το σύνολο των στοιχείων που προβλέπεται να περιλαμβάνονται στις εκδιδόμενες βεβαιώσεις αποδοχών ή συντάξεων και λοιπών παροχών, στις εκδιδόμενες βεβαιώσεις αμοιβών από ελευθέρια επαγγέλματα και στις εκδιδόμενες βεβαιώσεις από εμπορικές επιχειρήσεις που καταβλήθηκαν καθώς και τον φόρο που παρακρατήθηκε επί αυτών και το ποσό της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης που παρακρατήθηκε.



Διαβάστε περισσότερα...

Innovathens αύριο στην Τεχνόπολη


Κοινή συζήτηση πέντε ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Πώς συνδέεται η έρευνα με την επιχειρηματικότητα? Δημιουργεί η καινοτομία, ευκαιρίες;

Πέντε ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο,το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, το Τεχνολογικό Ίδρυμα Αθήνας και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, συμμετέχουν δια των εκπροσώπων τους, σε κοινή συζήτηση, την Τρίτη, 29 Απριλίου,στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων.

Το ακροατήριο θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις δράσεις και τα μελλοντικά σχέδια των πέντε αυτών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων στην εκπόνηση δράσεων σχετικών με την προώθηση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας. Τη συζήτηση συντονίζει ο Αντώνης Οικονόμου, υπεύθυνος έργου του Κόμβου Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας innovathens.

Υπεύθυνοι των Μονάδων Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜΟΚΕ)

Ιωάννης Καλογήρου, Καθηγητής στη Σχολή Χημικών Μηχανικών Ε.Μ.Π.

Σπύρος Λιούκας Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας

Παναγιώτης Πετράκης, Καθηγητής Οικονομικών στο Τμήμα Νομικών,Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Αθανάσιος Νασιόπουλος, Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρονικής του ΤΕΙ Αθήνας

Στυλιανός Ροζάκης, Αν. Καθηγητής του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου

ΜΟΚΕ Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών ξεκίνησε την δράση με στόχο την προώθηση της επιχειρηματικότητας των φοιτητών στην κατεύθυνση της ανάπτυξης του επιχειρηματικού πνεύματος, των δεξιοτήτων διαχείρισης διαδικασιών οργάνωσης, και της εξοικείωσης των φοιτητών σε θέματα ανάπτυξης επιχειρήσεων, προώθησης καινοτομίας, έρευνας και τεχνολογίας. Για την επίτευξη των στόχων της η ΜΟΚΕ ΓΠΑ πραγματοποιεί μαθήματα και σεμινάρια επιχειρηματικότητας, κάνει mentoring, επισκέπτεται επιχειρήσεις του αγροτοβιομηχανικού κλάδου και τεχνολογικά πάρκα, επιλέγει καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες από τους φοιτητές της και εκπονεί επιχειρηματικά σχέδια και διαγωνισμούς. Στα πλαίσια του έργου "Αθήνα", υλοποιεί το πρόγραμμα «Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα – Αξιοποίηση της έρευνας» με αντικείμενο την υποστήριξη της ακαδημαϊκής κοινότητας για κατάθεση ευρεσιτεχνιών, δημιουργία νέων επιχειρήσεων και τεχνοβλαστών η/και σύναψη συμφωνιών αδειοδότησης. Απώτερος σκοπός είναι η δημιουργία Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας για αξιοποίηση των εφευρέσεων με καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες και περαιτέρω υποστήριξη της βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας.

ΜΟΚΕ Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Αποστολή της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι η ενθάρρυνση της καινοτομικής σκέψης και η καλλιέργεια επιχειρηματικού πνεύματος στην κοινότητα του. Επίσης, η υποστήριξη των φοιτητών του Πανεπιστημίου αλλά και του ευρύτερου κοινού που ενδιαφέρεται, στην κατανόηση των απαιτήσεων και στην οργάνωση νέων καινοτόμων επιχειρηματικών προσπαθειών. Για τους σκοπούς αυτούς, διοργανώνει ανοικτές εκδηλώσεις, σεμινάρια και επισκέψεις σε επιχειρήσεις δίνοντας την ευκαιρία άμεσης επαφής με επιτυχημένους επιχειρηματίες και επιφανή στελέχη, προκειμένου να βελτιώσει την κατανόηση των ενδιαφερόμενων και να ενημερώνονται για την αιχμή των εξελίξεων στα διάφορα επιστημονικά πεδία.

ΜΟΚΕ Πανεπιστημίου Αθηνών

Σκοπός της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Αθηνών είναι η επέκταση, ενίσχυση και ποιοτική αναβάθμιση των παρεμβάσεων για την ανάπτυξη της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας των φοιτητών των τμημάτων του. Η ΜΟ.Κ.Ε. αποτελεί τη μετεξέλιξη των προγραμμάτων επιχειρηματικότητας που υλοποιήθηκαν από το ΕΚΠΑ με την εφαρμογή ολοκληρωμένων παρεμβάσεων για την ανάπτυξη της καινοτομίας και επιχειρηματικότητας καθώς και στην ανάπτυξη επιχειρηματικής κουλτούρας μεταξύ των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας αναλαμβάνει το σχεδιασμό και την υλοποίηση μαθημάτων και γενικότερων δραστηριοτήτων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Στο πλαίσιο της λειτουργιάς της είχε τη δυνατότητα να ξεχωρίσει και να βράβευσει επιχειρηματικά σχέδια που αναπτυχθήκαν κατά τη λειτουργία της.

ΜΟΚΕ ΤΕΙ Αθήνας

Βασικοί στόχοι της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας είναι να τονώσει το ενδιαφέρον των φοιτητών προς την αυτοαπασχόληση και την επιχειρηματική δράση, να προσφέρει τις απαραίτητες γνώσεις ώστε να ευαισθητοποιηθούν οι φοιτητές στην καινοτομία, να αποκτήσουν την ικανότητα της επιχειρηματικής σκέψης, της ποιότητας του προϊόντος και της υγιούς ανταγωνιστικότητας και να προσφέρει τις απαραίτητες γνώσεις ώστε να ενθαρρύνει την ανάληψη παραγωγικών επιχειρηματικών πρωτοβουλιών. Αυτό επιτυγχάνεται με επισκέψεις σε πετυχημένες επιχειρηματικές μονάδες, εκδηλώσεις ενημέρωσης πάνω σε θέματα επιχειρηματικότητας, καθοδήγηση αποφοίτων για την ανάληψη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και διοργάνωση διαγωνισμών.

ΜΟΚΕ Μετσόβιου Πολυτεχνείου

Η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, έχει στόχο την υποστήριξη ατόμων ή ομάδων που σκέπτονται να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση από το στάδιο της αρχικής ιδέας ως την ίδρυση της επιχείρησης, την αναζήτηση των πρώτων πελατών και την εξεύρεση οικονομικής στήριξης. Για την επίτευξη των στόχων της, οργανώνει ανάλογες δράσεις. Παράλληλα, επιχειρεί να αναπτύξει των απαραίτητες δεξιότητες μέσω συμβουλευτικής, εκπαιδευτικής και ερευνητικής υποστήριξης. Τέλος, αναπτύσσει συνεργασίες και δράσεις με άλλους φορείς δημιουργώντας νέα δίκτυα συνεργαζόμενων δομών.

«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 210 3475518, 210 3453548



Διαβάστε περισσότερα...

Νεογέννητο σώθηκε από τουαλέτα νοσοκομείου στην Κίνα


Η μητέρα του δε γνώριζε ότι ήταν έγκυος και προσπάθησε να το ξεφορτωθεί.
Ένα νεογέννητο σώθηκε μέσα από μια τουαλέτα σε νοσοκομείο της Κίνας, αμέσως μετά τη γέννησή του, όταν η μητέρα του προσπάθησε να το ξεφορτωθεί τραβώντας το καζανάκι.

Η γυναίκα, η οποία -σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail που μεταδίδει την είδηση στην ιστοσελίδα της- δε γνώριζε ότι ήταν έγκυος, πήγε στο νοσοκομείο με έντονους πόνους στην περιοχή της κοιλιάς.
Κάποια στιγμή πήγε στην τουαλέτα, όπου και γέννησε.

Σύμφωνα με το γιατρό Gao Yuwen, ο οποίος εφημέρευε εκείνο το βράδυ, γύρω στη 1 μετά τα μεσάνυχτα ακούστηκαν έντονες φωνές στο διάδρομο.

«Βγήκα έξω και βρήκα αρκετούς ανθρώπους συγκεντρωμένους έξω από μια τουαλέτα. Μια γυναίκα χτυπούσε με μανία την πόρτα, ζητώντας από μία άλλη που ήταν μέσα να την ανοίξει. Είχε μπει στην τουαλέτα και είχε κλειδωθεί μέσα και μετά από λίγο ακούστηκε το κλάμα ενός μωρού» είπε ο ίδιος.



Τελικά την πόρτα άνοιξε ένας φύλακας, ο οποίος την έσπασε.

«Είχα ένα μωρό μέσα στη λεκάνη της τουαλέτας να κλαίει γοερά. Ήταν ακόμη ενωμένο με τη μητέρα του με τον ομφάλιο λώρο».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα μαμά και μωρό είναι καλά στην υγεία τους.



Διαβάστε περισσότερα...

Έκοψε τα πόδια της συζύγου του με τσεκούρι


Οι γείτονες παρέδωσαν το δράστη στην αστυνομία.

Σοκ προκαλεί η είδηση ότι ένας άντρας από το Πακιστάν ακρωτηρίασε και τα δύο πόδια της συζύγου του με τσεκούρι, με αφορμή ένα συζυγικό καυγά.

Ο βίαιος άντρας, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, επιτέθηκε στη γυναίκα του μόλις δύο μήνες μετά το γάμο τους.

Ο Memoona Bibi εξαπέλυσε άγρια επίθεση κατά της γυναίκας του Siddiq προχτές το βράδυ στην περιοχή Shahpur στην Shahpur.

Ο ίδιος φέρεται να την κακοποιούσε και να τη βασανίζει ήδη μερικές ημέρες μετά από το γάμο τους στις αρχές Μαρτίου, αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail επικαλούμενο το ειδησεογραφικό δίκτυο Online News Network του Πακιστάν.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτό ο Bibi επιτέθηκε στη γυναίκα του πρώτα με μια ράβδο και στη συνέχεια άρπαξε το τσεκούρι και τις έκοψε και τα δύο πόδια.

Οι γείτονες του ζευγαριού αιχμαλώτισαν το δράστη και τον παρέδωσαν στην αστυνομία.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Το δημοσίευμα δεν αναφέρει περαιτέρω στοιχεία για την κατάσταση της υγείας της.



Διαβάστε περισσότερα...

Ο άνδρας που ζει μέσα στις στάχτες


Καίει ό,τι βρίσκει για να φτιάξει το… κρεβάτι του - Δείτε τις φωτογραφίες.

Χαρακτηρίστηκε ο πιο βρώμικος άνθρωπος στην Ευρώπη επειδή ζει μέσα στις στάχτες- κυριολεκτικά. Ο άστεγος Τσέχος Ludvik Dolezal καίει ό,τι βρίσκει στο δρόμο για να φτιάξει το αυτοσχέδιο κρεβάτι του, καθώς κοιμάται μέσα στο σωρό της στάχτης.

Ο 58χρονος έκαψε μέχρι και το στρώμα και το πάπλωμά του για να φτιάξει τον «κατάλληλο» σωρό στάχτης.

«Πριν ένα χρόνο αποφάσισα να αφήσω τη δουλειά μου. Από τότε ζω εδώ με τη φωτιά. Κάθε βράδυ ξαπλώνω μέσα στη ζεστή στάχτη για να νιώθω ζεστασιά, δείχνω χάλια…», λέει ο ίδιος.

«Τα είχα όλα, μπουφάν, μπότες, στρώμα, ακόμα κι ένα πάπλωμα. Αλλά τα έκαψα όλα επειδή δεν είχα τίποτα άλλο να κάψω για να διατηρήσω τη φωτιά», τονίζει και προσθέτει: «Ο κόσμος με βοηθά, μου φέρνει για παράδειγμα παλιά λάστιχα και τα καίω. Κρατάω τη φωτιά αναμένει όλη μέρα και στις 7:30 το απόγευμα πάω για ύπνο».

Ο Dolezal ζει σε ένα εγκαταλελειμμένο αγροτόσπιτο και λέγεται, όπως γράφει η Daily Mail, πως πάσχει από μια ψυχολογική διαταραχή που τον κάνει να θέλει να βρίσκεται συνεχώς κοντά σε φωτιά καιν στάχτη.

Παρά τους παγωμένους χειμώνες στην πόλη του, το Novy Bydzov της Τσεχίας, φορά μόνο ένα φλις που έχει πλέον βαφτεί μαύρο.

«Καίω συνήθως τους θάμνους εδώ γύρω, αλλά και λάστιχο, και τον αφρό από κάποιο στρώμα. Και τα λάστιχα είναι πολύ καλά, βγάζουν πολλή ζέστη. Αλλά βγάζουν και πολύ καπνό κι έτσι χρειάζεται να βγαίνω για λίγο έξω», αφηγείται.

«Έχω συνεχώς αναπνευστικά προβλήματα, καπνίζω όλη την ώρα. Κάνω ένα πακέτο την ημέρα, το κάπνισμα με βοηθά. Αναπνέω καλύτερα όταν καπνίζω», προσθέτει.

Η τσεχική κυβέρνηση του χορηγεί επίδομα εκατό ευρώ το μήνα αλλά οι υπεύθυνοι δεν του δίνουν όλο το ποσό μεμιάς γιατί φοβούνται μήπως κάψει και τα λεφτά. Αντ’ αυτού καταθέτουν τα λεφτά σε ένα κατάστημα όπου ο Dolezal πηγαίνει κάθε μέρα και αγοράζει φαγητό.













Διαβάστε περισσότερα...

Τι προβλέπεται για την ενισχυτική διδασκαλία στα δημοτικά


Προσφέρεται στα μαθήματα της Γλώσσας και των Μαθηματικών.

Ενισχυτική διδασκαλία προσφέρεται εκτός από τους μαθητές των Γυμνασίων και στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων. Τα σχετικά με την ενισχυτική διδασκαλία στα δημοτικά σχολεία καθορίζονται με το ΠΔ 462/1991.

Το ημερήσιο πρόγραμμα της ενισχυτικής διδασκαλίας καλύπτει, ανάλογα με τις ανάγκες και τον αριθμό των μαθητών που το παρακολουθούν, 1-2 διδακτικές ώρες την ημέρα και μέχρι 6 ώρες την εβδομάδα και παρέχεται κατά ή μετά τη λήξη του ημερήσιου ωρολογίου προγράμματος. Στη δεύτερη περίπτωση απαιτείται η έγγραφη σύμφωνη γνώμη του γονέα ή κηδεμόνα του μαθητή. Τα τμήματα της ενισχυτικής διδασκαλίας δε μπορούν να περιλαμβάνουν περισσότερους από 5 μαθητές.

Η ενισχυτική διδασκαλία προσφέρεται στα μαθήματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών, όταν κρίνεται από τους διδάσκοντες ότι χρειάζεται επιπλέον διδακτική βοήθεια. Κατά προτεραιότητα παρέχονται προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας σε μαθητές των τάξεων Α' και Β', που δεν κατέκτησαν τους βασικούς μηχανισμούς ανάγνωσης, γραφής και αριθμητικού υπολογισμού

Τα τμήματα της ενισχυτικής διδασκαλίας μπορούν να λειτουργούν σε όλη τη διάρκεια του διδακτικού έτους ή για ορισμένο χρονικό διάστημα, ανάλογα με τις ανάγκες και την πρόοδο των μαθητών που τα παρακολουθούν, και γίνονται σε χώρο του σχολείου.

Τα τμήματα της ενισχυτικής διδασκαλίας συγκροτούνται από το σύλλογο των διδασκόντων ύστερα από εισήγηση του διευθυντή του σχολείου, στηριζόμενη στις προτάσεις των δασκάλων των τάξεων, από τις οποίες προέρχονται οι μαθητές που έχουν ανάγκη ενισχυτικής διδασκαλίας.

Στα τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας διδάσκουν ύστερα από πρόταση του συλλόγου των διδασκόντων:

α. Εκπαιδευτικοί του ίδιου σχολείου για συμπλήρωση του διδακτικού τους ωραρίου.

β. Εκπαιδευτικοί του ίδιου σχολείου με υπερωριακή απασχόληση.

γ. Πρόσθετοι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που τυχόν διατίθενται στα πολυθέσια σχολεία.

δ. Εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με ωριαία αντιμισθία.

Οι διδάσκοντες στα τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας συνεργάζονται συνεχώς με τους διδάσκοντες των τάξεων, από τις οποίες προέρχονται οι μαθητές που παρακολουθούν τα προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας. Στο τέλος του προγράμματος υποβάλλουν στο. διευθυντή του σχολείου σχετική έκθεση κατά μάθημα. Οι εκθέσεις αυτές συζητούνται από τον οικείο σύλλογο διδασκόντων κατά το γενικό απολογισμό του εκπαιδευτικού έργου του σχολείου. αντίγραφο γενικής έκθεσης διαβιβάζεται στην οικεία Διεύθυνση ή Γραφείο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και στο Γραφείο των Σχολικών Συμβούλων. Την ευθύνη σύνταξης και αποστολής της παραπάνω έκθεσης έχει ο διευθυντής του σχολείου.

Σύμφωνα με το άρθρο 25 του νόμου 4203/2013 οι εκπαιδευτικοί που δεν συμπληρώνουν το υποχρεωτικό τους διδακτικό ωράριο μπορούν να απασχολούνται μέχρι και της συμπληρώσεως του υποχρεωτικού τους διδακτικού ωραρίου:

α) σε ενδοσχολικές δραστηριότητες, όπως είναι η ενισχυτική διδασκαλία, η πρόσθετη διδακτική στήριξη, η ενίσχυση της γλωσσομάθειας, οι αθλητικές, πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες και

β) σε υπηρεσίες διοίκησης της εκπαίδευσης, στο σχολείο που υπηρετούν ή σε άλλο σχολείο όμορο αυτού.

Η ανωτέρω απασχόληση καθορίζεται με απόφαση του οικείου περιφερειακού διευθυντή πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η οποία εκδίδεται μετά από γνώμη του οικείου ΑΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΔΕ. Η, κατά το προηγούμενο εδάφιο, απασχόληση θεωρείται ως χρόνος άσκησης διδακτικού έργου, με όλες τις απορρέουσες από αυτό συνέπειες.



Διαβάστε περισσότερα...

Ερωτήματα για τη διαχείριση χρημάτων από σχολεία του Μαραθώνα



Έλλειψη διαφάνειας καταγγέλλει ο σύλλογος εκπαιδευτικών «Αλέξανδρος Δελμούζος»
.
Για πιθανή έλλειψη διαφάνειας στη διαχείριση και κατανομή των πιστώσεων για τα σχολεία από το δήμο Μαραθώνα κάνει λόγο το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε Αν. Αττικής «Αλέξανδρος Δελμούζος».

Ο σύλλογος υπέβαλε αίτηση με την οποία ζητούσε να του γνωστοποιηθούν αναλυτικά τα ποσά που διατέθηκαν από την πολιτεία για τις πάγιες και λειτουργικές ανάγκες των σχολικών μονάδων του δήμου Μαραθώνα, καθώς και τον τρόπο διαχείρισης και κατανομής τους στα σχολεία από τη δημοτική αρχή.

Κατόπιν εντολής του προέδρου της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής απεστάλη έγγραφό που κατά τη γνώμη του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε δεν απαντά με σαφήνεια στα ερωτήματα που τέθηκαν.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι δεν υπάρχει καμιά απόφαση της σχολικής επιτροπής που να αφορά την κατανομή σε σχολείο. Αν και πολλές φορές οι διευθυντές ζητούσαν την κατανομή όπως ορίζει ο νόμος, την διαχείριση την έκανε μόνος του ο πρόεδρος.

Επίσης στο απαντητικό έγγραφο γίνεται αναφορά σε απλήρωτους λογαριασμούς σε ΔΕΚΟ από το 2011 ενώ μεταξύ των άλλων παρουσιάζονται τα ποσά από επιχορηγήσεις που για το 2012 έφθασαν 75.467,22 ευρώ και για το 2013 93.734,74 ευρώ ενώ το Δεκέμβριο του 2013 ο δήμος έδωσε στη σχολική επιτροπή το ποσό των 10.833,54 ευρώ.

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών υποστηρίζει ότι παρά τις απαντήσεις που δόθηκαν μένουν ερωτήματα όπως:

- Ποια ποσά εισπράχθηκαν από το δήμο για τις ανάγκες των σχολικών μονάδων και πόσα απ ́ αυτά αποδόθηκαν στις σχολικές μονάδες;

- Διατέθηκαν στο σύνολο τους αυτά τα ποσά στις σχολικές μονάδες;

- Με ποια κριτήρια καθορίστηκε το ποσό για κάθε σχολείο.

- Γιατί δεν υπάρχουν, σύμφωνα με την απάντηση, αποφάσεις της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δήμου Μαραθώνα, από την ημερομηνία σύστασής της μέχρι 31/12/2013, για την κατανομή πιστώσεων στα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία του δήμου Μαραθώνος, όπως ορίζει ο νόμος;

- Υπάρχουν τα ανάλογα παραστατικά και οικονομικός απολογισμός διαχείρισης για τα παραπάνω;

Το κείμενο του συλλόγου εκπαιδευτικών ΠΕ Αν. Αττικής έχει παραλήπτες τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης καθώς και το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.



Διαβάστε περισσότερα...

Όλες οι σχολές εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ


Αναλυτικές πληροφορίες για όλα θέλετε να γνωρίζετε.

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις του 2014 πλησιάζουν και οι υποψήφιοι καλούνται να διεκδικήσουν το όνειρό τους, αρχικά με την εισαγωγή στη σχολή της αρεσκείας τους.

Οι επιλογές των σχολών κατατάσσονται μέσα στα πέντε επιστημονικά πεδία, στο 1ο πεδίο, με τις κατά κόρον θεωρητικές σχολές, στο 2ο πεδίο, με τις σχολές θετικών επιστημών, στο 3ο πεδίο, με τις ιατρικές σχολές, στο 4ο πεδίο, με τις τεχνικές σχολές και στο 5ο πεδίο με τις οικονομικές σχολές.

Όλες οι σχολές:

1ο Πεδίο

129 [ 21054 ]
-Info-Site -Math-OS

-(ΑΕΙ)-Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Θεσσαλονίκης -ΑΠΘ-(1) - (2Ε) -(4 έτη)
127 [ 20229 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Αθήνας -ΕΚΠΑ-(1) - (2Ε) -(4 έτη)
875 [ 19351 ]
-Info-Site

-(ΣΤΡ)-Ψυχολόγων (ΣΣΑΣ) Θεσσαλονίκης -ΣΤΡΑΤ. ΣΧΟΛΕΣ-(1) - (Π) -(4 έτη)
866 [ 19052 ]
-Info-Site

-(ΣΤΡ)-Στρατολογικό (ΣΣΑΣ) Θεσσαλονίκης -ΣΤΡΑΤ. ΣΧΟΛΕΣ-(1) - (Π) -(4 έτη)
117 [ 18571 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Νομικής Αθήνας -ΕΚΠΑ-(1) -(4 έτη)
119 [ 18400 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Νομικής Θεσσαλονίκης -ΑΠΘ-(1) -(4 έτη)
121 [ 17914 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Νομικής (Κομοτηνή) -ΔΠΘ-(1) -(4 έτη)
172 [ 17881 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Ψυχολογίας Θεσσαλονίκης -ΑΠΘ-(1) -(4 έτη)
148 [ 17849 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Αθήνας -ΕΚΠΑ-(1) - (Ε) -(4 έτη)
171 [ 17794 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Ψυχολογίας ΕΚΠΑ (Αθήνα) -ΕΚΠΑ-(1) -(4 έτη)
170 [ 17739 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Ψυχολογίας Παντείου (Αθήνα) -ΠΑΝΤΕΙΟ-(1) -(4 έτη)
355 [ 17541 ]
-Info-Site -Math-OS

-(ΑΕΙ)-Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών Πειραιά -ΠΑΝ.ΠΕΙΡΑΙΑ-(1) - (Ε) -(4 έτη)
179 [ 17450 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών Παντείου -ΠΑΝΤΕΙΟ-(1) - (Ε) -(4 έτη)
111 [ 17375 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Φιλολογίας Θεσσαλονίκης -ΑΠΘ-(1) -(4 έτη)
109 [ 17314 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Φιλολογίας Αθήνας -ΕΚΠΑ-(1) -(4 έτη)
151 [ 17306 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Ψυχολογίας (Ρέθυμνο) -ΠΑΝ.ΚΡΗΤΗΣ-(1) -(4 έτη)
147 [ 16848 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας Θεσσαλονίκης -ΑΠΘ-(1) - (Ε) -(4 έτη)
153 [ 16761 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού -ΠΑΝΤΕΙΟ-(1) - (Ε) -(4 έτη)
110 [ 16724 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Ιστορίας και Αρχαιολογίας Αθήνας -ΕΚΠΑ-(1) -(4 έτη)
174 [ 16714 ]
-Info-Site -Math-OS

-(ΑΕΙ)-Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής (Θεσσαλονίκη) -ΠΑΝ.ΜΑΚΕΔ.-(1&2) -(4 έτη)
112 [ 16687 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Ιστορίας και Αρχαιολογίας Θεσσαλονίκης -ΑΠΘ-(1) -(4 έτη)
128 [ 16609 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθήνας -ΕΚΠΑ-(1&2) -(4 έτη)
123 [ 16601 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης Αθήνας -ΕΚΠΑ-(1) -(4 έτη)
118 [ 16333 ]
-Info-Site -Math-OS

-(ΑΕΙ)-Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας Αθήνας -ΕΚΠΑ-(1) -(4 έτη)
357 [ 16240 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Πολιτικών Επιστημών Θεσσαλονίκης -ΑΠΘ-(1) -(4 έτη)
140 [ 16199 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης -ΑΠΘ-(1&2) -(4 έτη)
120 [ 16133 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής Θεσσαλονίκης -ΑΠΘ-(1) -(4 έτη)
409 [ 16121 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης (Θεσσαλονίκη) -ΠΑΝ.ΜΑΚΕΔ.-(1&2) - (2Ε) -(4 έτη)
154 [ 16000 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία Αθήνας -ΕΚΠΑ-(1&2) -(4 έτη)
175 [ 15923 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Φιλολογίας Πάτρας -ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ-(1) -(4 έτη)
178 [ 15920 ]
-Info-Site -Math-OS

-(ΑΕΙ)-Παιδαγωγικό Ειδικής Αγωγής Θεσσαλίας (Βόλος) -ΠΑΝ.ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-(1&2) -(4 έτη)
113 [ 15911 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Φιλολογίας Ιωαννίνων -ΠΑΝ.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-(1) -(4 έτη)
385 [ 15834 ]
-Info-Site -Math-Video

-(ΑΕΙ)-Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης & Διερμηνείας (Κέρκυρα) -ΙΟΝΙΟ ΠΑΝ/ΜΙΟ-(1) - (2Ε) -(4 έτη)
401 [ 15744 ]
-Info-Site -Math-OS

-(ΑΕΙ)-Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού Αθήνας -ΕΚΠΑ-(1&2) - (2Ε) -(4 έτη)
134 [ 15558 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης -ΑΠΘ-(1&2) -(4 έτη)
126 [ 15531 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Κοινωνιολογίας -ΠΑΝΤΕΙΟ-(1) -(4 έτη)
115 [ 15344 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Φιλολογίας (Ρέθυμνο) -ΠΑΝ.ΚΡΗΤΗΣ-(1) -(4 έτη)
125 [ 15324 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας -ΠΑΝΤΕΙΟ-(1) -(4 έτη)
137 [ 15288 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας Θεσσαλονίκης -ΑΠΘ-(1) - (2Ε) -(4 έτη)
403 [ 15235 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Θεσσαλονίκης -ΑΠΘ-(1&2) - (2Ε) -(4 έτη)
176 [ 14952 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Βαλκανικών Σλαβ. και Ανατολικών Σπουδών (Θεσσαλονίκη) -ΠΑΝ.ΜΑΚΕΔ.-(1&5) -(4 έτη)
141 [ 14922 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Πάτρας -ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ-(1&2) -(4 έτη)
164 [ 14870 ]
-Info-Site -Math-OS

-(ΑΕΙ)-Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας (Βόλος) -ΠΑΝ.ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-(1&2) -(4 έτη)
135 [ 14793 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας Αθήνας -ΕΚΠΑ-(1) - (2Ε) -(4 έτη)
124 [ 14612 ]
-Info-Site -Math-OS

-(ΑΕΙ)-Δημόσιας Διοίκησης -ΠΑΝΤΕΙΟ-(1&5) -(4 έτη)
130 [ 14592 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Ιωαννίνων -ΠΑΝ.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-(1&2) -(4 έτη)
189 [ 14549 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Φιλολογίας (Καλαμάτα) -ΠΑΝ.ΠΕΛ/ΝΗΣΟΥ-(1) -(4 έτη)
177 [ 14508 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Ιστορίας Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας Θεσσαλίας (Βόλος) -ΠΑΝ.ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-(1) -(4 έτη)
114 [ 14421 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Ιστορίας και Αρχαιολογίας -ΠΑΝ.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-(1) -(4 έτη)
106 [ 14346 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Ελληνικής Φιλολογίας Θράκης (Κομοτηνή) -ΔΠΘ-(1) -(4 έτη)
406 [ 14287 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Μουσικών Σπουδών Θεσσαλονίκης -ΑΠΘ-(1&2) - (2Ε) -(5 έτη)
122 [ 14254 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας Ιωαννίνων -ΠΑΝ.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-(1) -(4 έτη)
661 [ 14066 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Κοινωνικής Εργασίας (Αθήνα) -ΤΕΙ Αθήνας-(1) -(4 έτη)
165 [ 14063 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Κοινωνικής Ανθρωπολογίας -ΠΑΝΤΕΙΟ-(1) -(4 έτη)
690 [ 14006 ]
-Info-Math

-(ΤΕΙ)-Προσχολικής Αγωγής (Αθήνα) -ΤΕΙ Αθήνας-(1&2) -(4 έτη)
136 [ 13992 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (Βόλος) -ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ-(1&2) -(4 έτη)
159 [ 13929 ]
-Info-Site -Math-OS

-(ΑΕΙ)-Κοινωνικής Πολιτικής -ΠΑΝΤΕΙΟ-(1) -(4 έτη)
405 [ 13859 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (Τρίκαλα) -ΠΑΝ.ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-(1&2) - (2Ε) -(4 έτη)
132 [ 13847 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης (Ρέθυμνο) -ΠΑΝ.ΚΡΗΤΗΣ-(1&2) -(4 έτη)
116 [ 13784 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Ιστορίας και Αρχαιολογίας (Ρέθυμνο) -ΠΑΝ.ΚΡΗΤΗΣ-(1) -(4 έτη)
166 [ 13701 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Παιδαγωγικό Προσχολικής Εκπαίδευσης (Βόλος) -ΠΑΝ.ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-(1&2) -(4 έτη)
384 [ 13630 ]
-Info-Site -Math-OS

-(ΑΕΙ)-Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης (ΑΣΤ) (ΑΘΗΝΑ) --(1) - () -(4 έτη)
163 [ 13536 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης -ΑΠΘ-(1&2) -(5 έτη)
402 [ 13515 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Θεσσαλονίκης (Σέρρες) -ΑΠΘ-(1&2) - (2Ε) -(4 έτη)
192 [ 13382 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Σλαβικών Σπουδών ΑΘΗΝΑΣ -ΕΚΠΑ-(1) -(4 έτη)
142 [ 13366 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Θράκης (Αλεξανδρούπολη) -ΔΠΘ-(1&2) -(4 έτη)
146 [ 13363 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Θεατρικών Σπουδών Αθήνας -ΕΚΠΑ-(1) -(4 έτη)
168 [ 13326 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Θεάτρου Θεσσαλονίκης -ΑΠΘ-(1) -(5 έτη)
411 [ 13287 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων (ΚΟΡΙΝΘΟΣ) -ΠΑΝ.ΠΕΛ/ΝΗΣΟΥ-(1) -(4 έτη)
334 [ 13256 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης (Φλώρινα) -ΠΑΝ. ΔΥΤ. ΜΑΚ.-(1&2) -(4 έτη)
694 [ 13252 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Προσχολικής Αγωγής (Θεσσαλονίκη) -ΤΕΙ Θεσ/νίκης-(1&2) -(4 έτη)
102 [ 13229 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Φιλοσοφίας Πάτρας -ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ-(1) -(4 έτη)
408 [ 13135 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Μουσικών Σπουδών Αθήνας -ΕΚΠΑ-(1&2) - (2Ε) -(5 έτη)
104 [ 13009 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών (Καλαμάτα) -ΠΑΝ.ΠΕΛ/ΝΗΣΟΥ-(1) -(4 έτη)
156 [ 13009 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Παιδαγωγικό Νηπιαγωγών Ιωαννίνων -ΠΑΝ.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-(1&2) -(4 έτη)
173 [ 12893 ]
-Info-Site -Math-OS

-(ΑΕΙ)-Μεθοδολογίας Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης Αθήνας -ΕΚΠΑ-(1&2) -(4 έτη)
404 [ 12886 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού Θράκης (Κομοτηνή) -ΔΠΘ-(1&2) - (2Ε) -(4 έτη)
188 [ 12792 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών Αθήνας -ΕΚΠΑ-(1) -(4 έτη)
158 [ 12693 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Παιδαγωγικό Προσχολικής Εκπαίδευσης Κρήτης (Ρέθυμνο) -ΠΑΝ.ΚΡΗΤΗΣ-(1&2) -(4 έτη)
143 [ 12687 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης (Ρόδος) -ΠΑΝ.ΑΙΓΑΙΟΥ-(1&2) -(4 έτη)
138 [ 12465 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών Κρήτης (Ρέθυμνο) -ΠΑΝ.ΚΡΗΤΗΣ-(1) -(4 έτη)
108 [ 12429 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Ιστορίας και Εθνολογίας (Κομοτηνή) -ΔΠΘ-(1) -(4 έτη)
373 [ 12080 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Πολιτικών Επιστημών Θράκης (Κομοτηνή) -ΔΠΘ-(1) -(4 έτη)
343 [ 12030 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Κοινωνικής Διοίκησης Θράκης (Κομοτηνή) -ΔΠΘ-(1) -(4 έτη)
Κατευθύνσεις:- Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής - Κοινωνικής Εργασίας
160 [ 12026 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Επιστημών Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία (Αλεξανδρούπολη) -ΔΠΘ-(1&2) -(4 έτη)
692 [ 12016 ]
-Info-Math

-(ΤΕΙ)-Προσχολικής Αγωγής (Ιωάννινα) -ΤΕΙ Ηπείρου-(1&2) -(4 έτη)
341 [ 12004 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Παιδαγωγικό Νηπιαγωγών (Φλώρινα) -ΠΑΝ. ΔΥΤ. ΜΑΚ.-(1&2) -(4 έτη)
145 [ 11982 ]
-Info-Site -Math-Video

-(ΑΕΙ)-Ιστορίας Ιονίου (Κέρκυρα) -ΙΟΝΙΟ ΠΑΝ/ΜΙΟ-(1) -(4 έτη)
187 [ 11960 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Κόρινθος) -ΠΑΝ.ΠΕΛ/ΝΗΣΟΥ-(1&2) -(4 έτη)
149 [ 11956 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Κοινωνιολογίας Κρήτης (Ρέθυμνο) -ΠΑΝ.ΚΡΗΤΗΣ-(1) -(4 έτη)
599 [ 11813 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης (Αθήνα) -ΤΕΙ Αθήνας-(1) -(4 έτη)
643 [ 11716 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Κοινωνικής Εργασίας (Ηράκλειο) -ΤΕΙ Κρήτης-(1) -(4 έτη)
351 [ 11674 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Πολιτικής Επιστήμης (Ρέθυμνο) -ΠΑΝ.ΚΡΗΤΗΣ-(1) -(4 έτη)
162 [ 11443 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (Ρόδος) -ΠΑΝ.ΑΙΓΑΙΟΥ-(1&2) -(4 έτη)
186 [ 11371 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Γλώσσας Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνειων Χωρών (Κομοτηνή) -ΔΠΘ-(1) -(4 έτη)
407 [ 11321 ]
-Info-Site -Math-Video

-(ΑΕΙ)-Μουσικών Σπουδών (Κέρκυρα) -ΙΟΝΙΟ ΠΑΝ/ΜΙΟ-(1&2) - (2Ε) -(5 έτη)
169 [ 11310 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Θεατρικών Σπουδών Πάτρας -ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ-(1) -(4 έτη)
348 [ 11286 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Κοινωνιολογίας Αιγαίου (Μυτιλήνη) -ΠΑΝ.ΑΙΓΑΙΟΥ-(1) -(4 έτη)
601 [ 11265 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης (Θεσ/νίκη) -ΤΕΙ Θεσ/νίκης-(1) -(4 έτη)
101 [ 11196 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Θεολογίας Αθήνας -ΕΚΠΑ-(1) -(4 έτη)
367 [ 11002 ]
-Info-Site -Math-Video

-(ΑΕΙ)-Τεχνών Ήχου και Εικόνας (Κέρκυρα) -ΙΟΝΙΟ ΠΑΝ/ΜΙΟ-(1&4) -(5 έτη)
105 [ 10981 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Κοινωνικής Θεολογίας Αθήνας -ΕΚΠΑ-(1) -(4 έτη)
103 [ 10933 ]
-Info-Math

-(ΑΕΙ)-Θεολογίας Θεσσαλονίκης -ΑΠΘ-(1) -(4 έτη)
167 [ 10848 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας (Μυτιλήνη) -ΠΑΝ.ΑΙΓΑΙΟΥ-(1) -(4 έτη)
362 [ 10821 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Θεατρικών Σπουδών Πελοποννήσου (Ναύπλιο) -ΠΑΝ.ΠΕΛ/ΝΗΣΟΥ-(1) -(4 έτη)
368 [ 10609 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Διαχείρρισης Πολιτισ. Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών (Αγρίνιο) -ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ-(1&4) -(4 έτη)
181 [ 10541 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Μεσογειακών Σπουδών Αιγαίου (Ρόδος) -ΠΑΝ.ΑΙΓΑΙΟΥ-(1) -(4 έτη)
730 [ 10502 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας (Καστοριά) -ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας-(1&5) -(4 έτη)
342 [ 10490 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας (Κέρκυρα) -ΙΟΝΙΟ ΠΑΝ/ΜΙΟ-(1) -(4 έτη)
183 [ 10483 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας Αθήνας -ΕΚΠΑ-(1) - (2Ε) -(4 έτη)
602 [ 10482 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Διοίκηση Επιχειρήσεων (Ηγουμενίτσα)- Διοίκηση Επιχειρήσεων -ΤΕΙ Ηπείρου-(1&5) -(4 έτη)
Κατευθύνσεις:- Διοίκησης Επιχειρήσεων - Εφαρμοσμένες Ξένες Γλώσσες στη Διοίκηση και στην Οικονομία
354 [ 10372 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Πολιτισμικής Τεχ/γίας και Επικ/νίας (Μυτιλήνη) -ΠΑΝ.ΑΙΓΑΙΟΥ-(1&4) -(4 έτη)
756 [ 10286 ]
-Info

-(ΤΕΙ)-Διοίκησης, Οικονομίας και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων (ΠΥΡΓΟΣ) -ΤΕΙ Δυτ.Ελλάδας-(1&5) -(4 έτη)
Κατευθύνσεις:- Διοίκηση Πολιτιστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας - Μουσειολογία - Επικοινωνίας Πολιτιστικών Μονάδων
755 [ 10254 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Διοίκησης, Οικονομίας και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων (ΑΜΦΙΣΣΑ) -ΤΕΙ Στ.Ελλάδας-(1&5) -(4 έτη)
Κατευθύνσεις:- Διοίκηση Πολιτιστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας - Μουσειολογία - Επικοινωνίας Πολιτιστικών Μονάδων
107 [ 10232 ]
-Info-Math

-(ΑΕΙ)-Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας Θεσσαλονίκης -ΑΠΘ-(1) -(4 έτη)
696 [ 10141 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής (Αρτα) -ΤΕΙ Ηπείρου-(1&2) -(4 έτη)
413 [ 9552 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΑ)-Πρόγραμμα Ιεαρατικών Σπουδών ΑΘΗΝΑΣ --(1) - () -(4 έτη)
417 [ 9493 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΑ)-Πρόγραμμα Εκκλησιαστικής Μουσικής και Ψαλτικής ΒΕΛΛΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ --(1) - () -(4 έτη)
131 [ 9273 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Αθήνας -ΕΚΠΑ-(1) - (2Ε) -(4 έτη)
414 [ 9152 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΑ)-Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ --(1) - () -(4 έτη)
418 [ 8879 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΑ)-Πρόγραμμα Εκκλησιαστικής Μουσικής και Ψαλτικής ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ --(1) - () -(4 έτη)
415 [ 8490 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΑ)-Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών ΒΕΛΛΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ --(1) - () -(4 έτη)
416 [ 8022 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΑ)-Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ --(1) - () -(4 έτη)
748 [ 6916 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Τεχνολόγων Περιβάλλοντος ΤΕ (Ζάκυνθος)- Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς ΤΕ -ΤΕΙ Ιονίων Νήσων -(1&4) -(4 έτη)
133 [ 6595 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Θεσσαλονίκης -ΑΠΘ-(1) - (2Ε) -(4 έτη)
139 [ 6455 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Θεσσαλονίκης -ΑΠΘ-(1) - (2Ε) -(4 έτη)
182 [ 4484 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Αθήνας -ΕΚΠΑ-(1) - (2Ε) -(4 έτη)





2ο Πεδίο

826 [ 19058 ]
-Info-Site

-(ΣΤΡ)-Ικάρων (ΣΙ) Μηχανικοί (ΣΜΑ) --(2&4) - (Π) -(4 έτη)
816 [ 17817 ]
-Info-Site

-(ΣΤΡ)-Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ) Μηχανικοί --(2&4) - (Π) -(4 έτη)
806 [ 17608 ]
-Info-Site

-(ΣΤΡ)-Ευελπίδων (ΣΣΕ) - Σώματα --(2&4) - (Π) -(4 έτη)
277 [ 17392 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Βιολογίας Αθήνας -ΕΚΠΑ-(2&3) -(4 έτη)
279 [ 17253 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Βιολογίας Θεσσαλονίκης -ΑΠΘ-(2&3) -(4 έτη)
811 [ 17052 ]
-Info-Site

-(ΣΤΡ)-Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ) Μάχιμοι --(2&4) - (Π) -(4 έτη)
821 [ 16819 ]
-Info-Site

-(ΣΤΡ)-Ικάρων (ΣΙ) Ιπτάμενοι --(2&4) - (Π) -(4 έτη)
281 [ 16757 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Βιολογίας Πάτρας -ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ-(2&3) -(4 έτη)
174 [ 16714 ]
-Info-Site -Math-OS

-(ΑΕΙ)-Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής (Θεσσαλονίκη) -ΠΑΝ.ΜΑΚΕΔ.-(1&2) -(4 έτη)
282 [ 16665 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Βιολογίας Κρήτης (Ηράκλειο) -ΠΑΝ.ΚΡΗΤΗΣ-(2&3) -(4 έτη)
128 [ 16609 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθήνας -ΕΚΠΑ-(1&2) -(4 έτη)
330 [ 16359 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ΕΚΠΑ (Αθήνα) -ΕΚΠΑ-(2&4) -(4 έτη)
263 [ 16274 ]
-Info-Site -Math-OS

-(ΑΕΙ)-Χημείας Αθήνας -ΕΚΠΑ-(2) -(4 έτη)
140 [ 16199 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης -ΑΠΘ-(1&2) -(4 έτη)
253 [ 16171 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Φυσικής Αθήνας -ΕΚΠΑ-(2) -(4 έτη)
409 [ 16121 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης (Θεσσαλονίκη) -ΠΑΝ.ΜΑΚΕΔ.-(1&2) - (2Ε) -(4 έτη)
801 [ 16105 ]
-Info-Site

-(ΣΤΡ)-Ευελπίδων (ΣΣΕ) - Όπλα --(2&4) - (Π) -(4 έτη)
154 [ 16000 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία Αθήνας -ΕΚΠΑ-(1&2) -(4 έτη)
178 [ 15920 ]
-Info-Site -Math-OS

-(ΑΕΙ)-Παιδαγωγικό Ειδικής Αγωγής Θεσσαλίας (Βόλος) -ΠΑΝ.ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-(1&2) -(4 έτη)
401 [ 15744 ]
-Info-Site -Math-OS

-(ΑΕΙ)-Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού Αθήνας -ΕΚΠΑ-(1&2) - (2Ε) -(4 έτη)
863 [ 15655 ]
-Info-Site -OS

-(ΣΤΡ)-Μονίμων Υπαξιωματικών Στρατού (ΣΜΥ) - Σώματα --(2&4) - (Π) -(2 έτη)
134 [ 15558 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης -ΑΠΘ-(1&2) -(4 έτη)
265 [ 15540 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Χημείας Θεσσαλονίκης -ΑΠΘ-(2) -(4 έτη)
338 [ 15529 ]
-Info-Site -Math-OS

-(ΑΕΙ)-Πληροφορικής ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη) -ΑΠΘ-(2&4) -(4 έτη)
245 [ 15449 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Μαθηματικών Θεσσαλονίκης -ΑΠΘ-(2) -(4 έτη)
255 [ 15338 ]
-Info-Site -Math-OS

-(ΑΕΙ)-Φυσικής Θεσσαλονίκης -ΑΠΘ-(2) -(4 έτη)
243 [ 15331 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Μαθηματικών Αθήνας -ΕΚΠΑ-(2) -(4 έτη)
403 [ 15235 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Θεσσαλονίκης -ΑΠΘ-(1&2) - (2Ε) -(4 έτη)
246 [ 15212 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών ΕΜΠ (Αθήνα) -ΕΜΠ-(2&4) -(5 έτη)
864 [ 15150 ]
-Info-Site

-(ΣΤΡ)-Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (Σ.Μ.Υ.Ν.) --(2&4) - (Π) -(2 έτη)
328 [ 15073 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου (Αθήνα) -Γεωπονικό Παν.Αθηνών-(2&4) -(5 έτη)
333 [ 14926 ]
-Info-Site -Math-OS

-(ΑΕΙ)-Πληροφορικής (Αθήνα) ΟΠΑ -ΟΠΑ-(2&4) -(4 έτη)
141 [ 14922 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Πάτρας -ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ-(1&2) -(4 έτη)
267 [ 14893 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Χημείας Πάτρας -ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ-(2) -(4 έτη)
325 [ 14870 ]
-Info-Site -Math-OS

-(ΑΕΙ)-Βιοτεχνολογίας (Αθήνα) -Γεωπονικό Παν.Αθηνών-(2&4) -(5 έτη)
164 [ 14870 ]
-Info-Site -Math-OS

-(ΑΕΙ)-Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας (Βόλος) -ΠΑΝ.ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-(1&2) -(4 έτη)
862 [ 14804 ]
-Info-Site -OS

-(ΣΤΡ)-Μονίμων Υπαξιωματικών Στρατού (ΣΜΥ) - Όπλα --(2&4) - (Π) -(2 έτη)
130 [ 14592 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Ιωαννίνων -ΠΑΝ.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-(1&2) -(4 έτη)
269 [ 14408 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Χημείας Ιωαννίνων -ΠΑΝ.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-(2) -(4 έτη)
270 [ 14386 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Χημείας Κρήτης (Ηράκλειο) -ΠΑΝ.ΚΡΗΤΗΣ-(2) -(4 έτη)
339 [ 14382 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Πληροφορικής Πειραιά -ΠΑΝ.ΠΕΙΡΑΙΑ-(2&4) -(4 έτη)
406 [ 14287 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Μουσικών Σπουδών Θεσσαλονίκης -ΑΠΘ-(1&2) - (2Ε) -(5 έτη)
335 [ 14148 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Εφαρμοσμένης Πληροφορικής (Θεσσαλονίκη) -ΠΑΝ.ΜΑΚΕΔ.-(2&4) -(4 έτη)
Κατευθύνσεις:- Εφαρμοσμένης Πληροφορικής - Διοίκησης Τεχνολογίας
690 [ 14006 ]
-Info-Math

-(ΤΕΙ)-Προσχολικής Αγωγής (Αθήνα) -ΤΕΙ Αθήνας-(1&2) -(4 έτη)
136 [ 13992 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (Βόλος) -ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ-(1&2) -(4 έτη)
273 [ 13927 ]
-Info-Site -Math-OS

-(ΑΕΙ)-Γεωπονίας Θεσσαλονίκης -ΑΠΘ-(2&4) -(5 έτη)
257 [ 13895 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Φυσικής Πάτρας -ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ-(2) -(4 έτη)
405 [ 13859 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (Τρίκαλα) -ΠΑΝ.ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-(1&2) - (2Ε) -(4 έτη)
412 [ 13858 ]
-Info-Math-OS

-(ΑΕΙ)-Πληροφορικής και Τηλεματικής (Αθήνα) -XΑΡΟΚΟΠΕΙΟ-(2&4) -(4 έτη)
132 [ 13847 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης (Ρέθυμνο) -ΠΑΝ.ΚΡΗΤΗΣ-(1&2) -(4 έτη)
340 [ 13719 ]
-Info-Site -Math-OS

-(ΑΕΙ)-Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής Ιωαννίνων -ΠΑΝ.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-(2&4) -(5 έτη)
166 [ 13701 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Παιδαγωγικό Προσχολικής Εκπαίδευσης (Βόλος) -ΠΑΝ.ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-(1&2) -(4 έτη)
323 [ 13694 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής ΓΠΑ (Αθήνα) -Γεωπονικό Παν.Αθηνών-(2&4) -(5 έτη)
163 [ 13536 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης -ΑΠΘ-(1&2) -(5 έτη)
402 [ 13515 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Θεσσαλονίκης (Σέρρες) -ΑΠΘ-(1&2) - (2Ε) -(4 έτη)
142 [ 13366 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Θράκης (Αλεξανδρούπολη) -ΔΠΘ-(1&2) -(4 έτη)
259 [ 13321 ]
-Info-Site -Math-OS

-(ΑΕΙ)-Φυσικής Ιωαννίνων -ΠΑΝ.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-(2) -(4 έτη)
334 [ 13256 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης (Φλώρινα) -ΠΑΝ. ΔΥΤ. ΜΑΚ.-(1&2) -(4 έτη)
694 [ 13252 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Προσχολικής Αγωγής (Θεσσαλονίκη) -ΤΕΙ Θεσ/νίκης-(1&2) -(4 έτη)
262 [ 13144 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Ψηφιακών Συστημάτων Πειραιά -ΠΑΝ.ΠΕΙΡΑΙΑ-(2&4) -(4 έτη)
408 [ 13135 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Μουσικών Σπουδών Αθήνας -ΕΚΠΑ-(1&2) - (2Ε) -(5 έτη)
261 [ 13073 ]
-Info-Site -Math-OS

-(ΑΕΙ)-Φυσικής Κρήτης (Ηράκλειο) -ΠΑΝ.ΚΡΗΤΗΣ-(2) -(4 έτη)
247 [ 13067 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Μαθηματικών Πάτρας -ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ-(2) -(4 έτη)
156 [ 13009 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Παιδαγωγικό Νηπιαγωγών Ιωαννίνων -ΠΑΝ.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-(1&2) -(4 έτη)
249 [ 12993 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Μαθηματικών Ιωαννίνων -ΠΑΝ.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-(2) -(4 έτη)
274 [ 12948 ]
-Info-Site -Math-OS -Video

-(ΑΕΙ)-Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος (Βόλος) -ΠΑΝ.ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-(2&4) -(5 έτη)
173 [ 12893 ]
-Info-Site -Math-OS

-(ΑΕΙ)-Μεθοδολογίας Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης Αθήνας -ΕΚΠΑ-(1&2) -(4 έτη)
404 [ 12886 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού Θράκης (Κομοτηνή) -ΔΠΘ-(1&2) - (2Ε) -(4 έτη)
285 [ 12865 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Γεωλογίας Θεσσαλονίκης -ΑΠΘ-(2) -(4 έτη)
329 [ 12788 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Στατιστικής ΟΠΑ (Αθήνα) -ΟΠΑ-(2) -(4 έτη)
158 [ 12693 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Παιδαγωγικό Προσχολικής Εκπαίδευσης Κρήτης (Ρέθυμνο) -ΠΑΝ.ΚΡΗΤΗΣ-(1&2) -(4 έτη)
143 [ 12687 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης (Ρόδος) -ΠΑΝ.ΑΙΓΑΙΟΥ-(1&2) -(4 έτη)
318 [ 12666 ]
-Info-Math-OS

-(ΑΕΙ)-Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης Πειραιά -ΠΑΝ.ΠΕΙΡΑΙΑ-(2&5) -(4 έτη)
283 [ 12600 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Γεωλογίας Αθήνας -ΕΚΠΑ-(2) -(4 έτη)
216 [ 12553 ]
-Info-Site -Math-OS

-(ΑΕΙ)-Επιστήμης Υπολογιστών (Ηράκλειο) -ΠΑΝ.ΚΡΗΤΗΣ-(2&4) -(4 έτη)
327 [ 12454 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής -Γεωπονικό Παν.Αθηνών-(2&4) -(5 έτη)
251 [ 12450 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Μαθηματικών Κρήτης (Ηράκλειο) -ΠΑΝ.ΚΡΗΤΗΣ-(2) -(4 έτη)
371 [ 12370 ]
-Info-Site -Math-OS

-(ΑΕΙ)-Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (ΚΟΖΑΝΗ) -ΠΑΝ. ΔΥΤ. ΜΑΚ.-(2&4) -(5 έτη)
324 [ 12337 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής και Υδατοκαλλιεργειών ΓΠΑ (Αθήνα) -Γεωπονικό Παν.Αθηνών-(2&4) -(5 έτη)
160 [ 12026 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Επιστημών Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία (Αλεξανδρούπολη) -ΔΠΘ-(1&2) -(4 έτη)
692 [ 12016 ]
-Info-Math

-(ΤΕΙ)-Προσχολικής Αγωγής (Ιωάννινα) -ΤΕΙ Ηπείρου-(1&2) -(4 έτη)
341 [ 12004 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Παιδαγωγικό Νηπιαγωγών (Φλώρινα) -ΠΑΝ. ΔΥΤ. ΜΑΚ.-(1&2) -(4 έτη)
187 [ 11960 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Κόρινθος) -ΠΑΝ.ΠΕΛ/ΝΗΣΟΥ-(1&2) -(4 έτη)
369 [ 11771 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Πληροφορικής με Εφαρμογές στην Βιοϊατρική (Λαμία) -ΠΑΝ.ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-(2&4) -(4 έτη)
275 [ 11643 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος Θεσσαλονίκης -ΑΠΘ-(2&4) -(4 έτη)
162 [ 11443 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (Ρόδος) -ΠΑΝ.ΑΙΓΑΙΟΥ-(1&2) -(4 έτη)
407 [ 11321 ]
-Info-Site -Math-Video

-(ΑΕΙ)-Μουσικών Σπουδών (Κέρκυρα) -ΙΟΝΙΟ ΠΑΝ/ΜΙΟ-(1&2) - (2Ε) -(5 έτη)
252 [ 11282 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Μαθηματικών (Σάμος) - Μαθηματικών -ΠΑΝ.ΑΙΓΑΙΟΥ-(2) -(4 έτη)
248 [ 11262 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Εφαρμοσμένων Μαθηματικών Κρήτης (Ηράκλειο) -ΠΑΝ.ΚΡΗΤΗΣ-(2) -(4 έτη)
287 [ 11131 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Γεωλογίας Πάτρας -ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ-(2) -(4 έτη)
356 [ 10944 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Γεωγραφίας Χαροκοπείου (Αθήνα) -XΑΡΟΚΟΠΕΙΟ-(2) -(4 έτη)
98 [ 10732 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (Τρίπολη) -ΠΑΝ.ΠΕΛ/ΝΗΣΟΥ-(2&4) -(4 έτη)
366 [ 10663 ]
-Info-Math-OS -Video

-(ΑΕΙ)-Πληροφορικής (Κέρκυρα) -ΙΟΝΙΟ ΠΑΝ/ΜΙΟ-(2&4) -(4 έτη)
817 [ 10651 ]
-Info-Site

-(ΑΕΝ)-Σχολή Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού --(2&4) - (Π) -(4 έτη)
272 [ 10650 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Μηχανικών Επιστήμης Υλικών Ιωαννίνων -ΠΑΝ.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-(2&4) -(5 έτη)
99 [ 10590 ]
-Info-Site -Math-OS

-(ΑΕΙ)-Πληροφορικής (Λαμία) -ΠΑΝ.ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-(2&4) -(4 έτη)
360 [ 10399 ]
-Info-Site -Math-Video

-(ΑΕΙ)-Γεωπονίας, Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος (Βόλος) -ΠΑΝ.ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-(2&4) -(5 έτη)
288 [ 10341 ]
-Info-Site -Math-OS

-(ΑΕΙ)-Επιστήμης των Υλικών Πάτρας -ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ-(2&4) -(4 έτη)
696 [ 10141 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής (Αρτα) -ΤΕΙ Ηπείρου-(1&2) -(4 έτη)
818 [ 9955 ]
-Info-Site

-(ΑΕΝ)-Σχολή Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού --(2&4) - (Π) -(5 έτη)
200 [ 9872 ]
-Info-Site -Math-OS

-(ΑΕΙ)-Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών Κρήτης (Ηράκλειο) -ΠΑΝ.ΚΡΗΤΗΣ-(2&4) -(4 έτη)
759 [ 9819 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Τεχνολόγων Γεωπόνων (Θεσσαλονίκη) -ΤΕΙ Θεσ/νίκης-(2&4) -(4 έτη)
Κατευθύνσεις:- Φυτικής Παραγωγής - Ζωικής Παραγωγής - Αγροτική Οικονομία
344 [ 9811 ]
-Info-Site -Math-OS

-(ΑΕΙ)-Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων (Σάμος) -ΠΑΝ.ΑΙΓΑΙΟΥ-(2&4) -(5 έτη)
218 [ 9618 ]
-Info-Site -Math-OS

-(ΑΕΙ)-Μαθηματικών (Σάμος) -Στατιστικής και Αναλογιστικών - Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών -ΠΑΝ.ΑΙΓΑΙΟΥ-(2) -(4 έτη)
276 [ 9300 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Περιβάλλοντος Αιγαίου (Μυτιλήνη) -ΠΑΝ.ΑΙΓΑΙΟΥ-(2&4) -(4 έτη)
761 [ 8851 ]
-Info-Math

-(ΤΕΙ)-Τεχνολόγων Γεωπόνων (Λάρισα) -ΤΕΙ Θεσσαλίας-(2&4) -(4 έτη)
Κατευθύνσεις:- Φυτικής Παραγωγής - Ζωικής Παραγωγής - Αγροτική Οικονομία - Μηχανικών Βιοσυστημάτων
250 [ 8505 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Επιστημών της Θάλασσας Αιγαίου (Μυτιλήνη) -ΠΑΝ.ΑΙΓΑΙΟΥ-(2) -(4 έτη)
760 [ 8108 ]
-Info-Math

-(ΤΕΙ)-Τεχνολόγων Γεωπόνων (Καλαμάτα) -ΤΕΙ Πελοποννήσου-(2&4) -(4 έτη)
Κατευθύνσεις:- Φυτικής Παραγωγής - Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών & Ανθοκομίας.
546 [ 7998 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Τεχνολογίας Τροφίμων (Αργοστόλι) -ΤΕΙ Ιονίων Νήσων -(2&4) -(4 έτη)
758 [ 7952 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Τεχνολόγων Γεωπόνων (Ηράκλειο) -ΤΕΙ Κρήτης-(2&4) -(4 έτη)
Κατευθύνσεις:- Φυτικής Παραγωγής - Ζωικής Παραγωγής - Αγροτική Οικονομία - Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών & Ανθοκομίας.
757 [ 7618 ]
-Info-Math

-(ΤΕΙ)-Τεχνολόγων Γεωπόνων (Αρτα) -ΤΕΙ Ηπείρου-(2&4) -(4 έτη)
Κατευθύνσεις:- Φυτικής Παραγωγής - Ζωικής Παραγωγής - Ανθοκομίας-Αρχιτεκτονικού Τοπίου
310 [ 7584 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Γεωγραφίας Αιγαίου (Μυτιλήνη) -ΠΑΝ.ΑΙΓΑΙΟΥ-(2) -(4 έτη)
762 [ 7570 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Τεχνολόγων Γεωπόνων (Φλώρινα) -ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας-(2&4) -(4 έτη)
Κατευθύνσεις:- Φυτικής Παραγωγής - Ζωικής Παραγωγής - Αγροτική Οικονομία - Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων
557 [ 7436 ]
-Info-Math

-(ΤΕΙ)-Τεχνολόγων Γεωπόνων (Αμαλιάδα) -ΤΕΙ Δυτ.Ελλάδας-(2&4) -(4 έτη)
Κατευθύνσεις:- Φυτικής Παραγωγής - Ζωικής Παραγωγής - Αγροτική Οικονομία
550 [ 7391 ]
-Info-Math

-(ΤΕΙ)-Δασοπονίας & Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος (Δράμα) -ΤΕΙ Ανατ.Μακ.& Θράκης-(2&4) -(4 έτη)
698 [ 7299 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Τεχνολόγων Περιβάλλοντος ΤΕ (Ζάκυνθος) -ΤΕΙ Ιονίων Νήσων -(2&4) -(4 έτη)
551 [ 7255 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Δασοπονίας & Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος (Καρπενήσι) -ΤΕΙ Στ.Ελλάδας-(2&4) -(4 έτη)
555 [ 7232 ]
-Info-Math

-(ΤΕΙ)-Τεχνολογίας Αλιείας - Υδατοκαλλιεργειών (Μεσολόγγι) -ΤΕΙ Δυτ.Ελλάδας-(2&4) -(4 έτη)



3ο Πεδίο

831 [ 19207 ]
-Info-Site

-(ΣΤΡ)-Ιατρικό (ΣΣΑΣ) Θεσσαλονίκης -ΣΤΡΑΤ. ΣΧΟΛΕΣ-(3) - (Π) -(6 έτη)
295 [ 18916 ]
-Info-Site -Math-OS

-(ΑΕΙ)-Ιατρικής Αθήνας -ΕΚΠΑ-(3) -(6 έτη)
836 [ 18889 ]
-Info-Site

-(ΣΤΡ)-Οδοντιατρικό Θεσσαλονίκης (ΣΣΑΣ) -ΣΤΡΑΤ. ΣΧΟΛΕΣ-(3) - (Π) -(5 έτη)
846 [ 18860 ]
-Info-Site

-(ΣΤΡ)-Φαρμακευτικό (ΣΣΑΣ) Θεσσαλονίκης -ΣΤΡΑΤ. ΣΧΟΛΕΣ-(3) - (Π) -(5 έτη)
297 [ 18680 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Ιατρικής Θεσσαλονίκης -ΑΠΘ-(3) -(6 έτη)
841 [ 18524 ]
-Info-Site

-(ΣΤΡ)-Κτηνιατρικό (ΣΣΑΣ) Θεσσαλονίκης -ΣΤΡΑΤ. ΣΧΟΛΕΣ-(3) - (Π) -(5 έτη)
299 [ 18449 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Ιατρικής Πάτρας -ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ-(3) -(6 έτη)
300 [ 18250 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Ιατρικής Θεσσαλίας (Λάρισα) -ΠΑΝ.ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-(3) -(6 έτη)
301 [ 18250 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Ιατρικής Ιωαννίνων -ΠΑΝ.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-(3) -(6 έτη)
304 [ 18197 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Ιατρικής Κρήτης (Ηράκλειο) -ΠΑΝ.ΚΡΗΤΗΣ-(3) -(6 έτη)
302 [ 18090 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Ιατρικής Θράκης (Αλεξανδρούπολη) -ΔΠΘ-(3) -(6 έτη)
303 [ 18039 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Οδοντιατρικής Αθήνας -ΕΚΠΑ-(3) -(5 έτη)
305 [ 18000 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Οδοντιατρικής Θεσσαλονίκης -ΑΠΘ-(3) -(5 έτη)
289 [ 17874 ]
-Info-Site -Math-OS

-(ΑΕΙ)-Φαρμακευτικής Αθήνας -ΕΚΠΑ-(3) -(5 έτη)
291 [ 17801 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Φαρμακευτικής Θεσσαλονίκης -ΑΠΘ-(3) -(5 έτη)
851 [ 17668 ]
-Info-Site

-(ΣΤΡ)-Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ) --(3) - (Π) -(4 έτη)
293 [ 17624 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Φαρμακευτικής Πάτρας -ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ-(3) -(5 έτη)
307 [ 17587 ]
-Info-Site -Math-OS

-(ΑΕΙ)-Κτηνιατρικής Θεσσαλονίκης -ΑΠΘ-(3) -(5 έτη)
277 [ 17392 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Βιολογίας Αθήνας -ΕΚΠΑ-(2&3) -(4 έτη)
308 [ 17308 ]
-Info-Site -Math-Video

-(ΑΕΙ)-Κτηνιατρικής Θεσσαλίας (Καρδίτσα) -ΠΑΝ.ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-(3) -(5 έτη)
279 [ 17253 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Βιολογίας Θεσσαλονίκης -ΑΠΘ-(2&3) -(4 έτη)
294 [ 17068 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής (Αθήνα) -XΑΡΟΚΟΠΕΙΟ-(3) -(4 έτη)
281 [ 16757 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Βιολογίας Πάτρας -ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ-(2&3) -(4 έτη)
282 [ 16665 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Βιολογίας Κρήτης (Ηράκλειο) -ΠΑΝ.ΚΡΗΤΗΣ-(2&3) -(4 έτη)
290 [ 16626 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής Θράκης (Αλεξανδρούπολη) -ΔΠΘ-(3) -(4 έτη)
284 [ 16175 ]
-Info-Site -Math-OS -Video

-(ΑΕΙ)-Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας Θεσσαλίας (Λάρισα) -ΠΑΝ.ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-(3&4) -(4 έτη)
306 [ 15919 ]
-Info-Site -Math-Video

-(ΑΕΙ)-Νοσηλευτικής Αθήνας -ΕΚΠΑ-(3) -(4 έτη)
280 [ 15907 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών Ιωαννίνων -ΠΑΝ.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-(3&4) -(5 έτη)
615 [ 15860 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Φυσικοθεραπείας (Αθήνας) -ΤΕΙ Αθήνας-(3) -(4 έτη)
617 [ 15513 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Φυσικοθεραπείας (Θεσ/νικης) -ΤΕΙ Θεσ/νίκης-(3) -(4 έτη)
619 [ 15396 ]
-Info-Site -Math-OS

-(ΤΕΙ)-Εργοθεραπείας (Αθήνα) -ΤΕΙ Αθήνας-(3) -(4 έτη)
655 [ 14696 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Μαιευτικής (Αθήνα) -ΤΕΙ Αθήνας-(3) -(4 έτη)
659 [ 14644 ]
-Info-Site -Math-OS

-(ΤΕΙ)-Φυσικοθεραπείας (Λαμία) -ΤΕΙ Στ.Ελλάδας-(3) -(4 έτη)
616 [ 14435 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Φυσικοθεραπείας (Αίγιο) -ΤΕΙ Δυτ.Ελλάδας-(3) -(4 έτη)
620 [ 14381 ]
-Info-Site -Math-OS

-(ΤΕΙ)-Λογοθεραπείας (Ιωάννινα) -ΤΕΙ Ηπείρου-(3) -(4 έτη)
618 [ 14254 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Λογοθεραπείας (Πάτρα) -ΤΕΙ Δυτ.Ελλάδας-(3) -(4 έτη)
719 [ 14212 ]
-Info-Site -Math-OS

-(ΤΕΙ)-Διατροφής και Διαιτολογίας (Θεσ/νικη) -ΤΕΙ Θεσ/νίκης-(3) -(4 έτη)
621 [ 13981 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Ιατρικών Εργαστηρίων (Αθήνα) -ΤΕΙ Αθήνας-(3) -(4 έτη)
190 [ 13964 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Νοσηλευτικής (ΣΠΑΡΤΗ) -ΠΑΝ.ΠΕΛ/ΝΗΣΟΥ-(3) -(4 έτη)
623 [ 13765 ]
-Info-Site -Math-OS

-(ΤΕΙ)-Ιατρικών Εργαστηρίων (Θεσ/νίκη) -ΤΕΙ Θεσ/νίκης-(3) -(4 έτη)
657 [ 13644 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Μαιευτικής (Θεσ/νικη) -ΤΕΙ Θεσ/νίκης-(3) -(4 έτη)
629 [ 13501 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Οδοντικής Τεχνολογίας (Αθήνα) -ΤΕΙ Αθήνας-(3) -(4 έτη)
647 [ 13211 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Νοσηλευτικής (Θεσ/νικη) -ΤΕΙ Θεσ/νίκης-(3) -(4 έτη)
627 [ 13149 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Ραδιολογίας Ακτινολογίας (Αθήνα) -ΤΕΙ Αθήνας-(3) -(4 έτη)
645 [ 13085 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Νοσηλευτικής (Αθήνα) -ΤΕΙ Αθήνας-(3) -(4 έτη)
637 [ 12891 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Αισθητικής και Κοσμητολογίας (Αθήνα) -ΤΕΙ Αθήνας-(3) -(4 έτη)
635 [ 12659 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Οπτικής και Οπτομετρίας (Αθήνα) -ΤΕΙ Αθήνας-(3) -(4 έτη)
747 [ 12572 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Διατροφής και Διαιτολογίας (Καρδίτσα) -ΤΕΙ Θεσσαλίας-(3) -(4 έτη)
639 [ 12570 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Αισθητικής και Κοσμητολογίας (Θεσ/νίκη) -ΤΕΙ Θεσ/νίκης-(3) -(4 έτη)
625 [ 12462 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Ιατρικών Εργαστηρίων (Λάρισα) -ΤΕΙ Θεσσαλίας-(3) -(4 έτη)
649 [ 12006 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Νοσηλευτικής (Πάτρα) -ΤΕΙ Δυτ.Ελλάδας-(3) -(4 έτη)
662 [ 11993 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Μαιευτικής (Πτολεμαΐδα) -ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας-(3) -(4 έτη)
633 [ 11964 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Δημόσιας Υγείας και Κοινοτικής Υγείας (Αθήνα) - Δημόσιας Υγείας -ΤΕΙ Αθήνας-(3) -(4 έτη)
654 [ 11816 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Νοσηλευτικής (Ιωάννινα) -ΤΕΙ Ηπείρου-(3) -(4 έτη)
372 [ 11710 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής Αιγαίου (Λήμνος) -ΠΑΝ.ΑΙΓΑΙΟΥ-(3) -(4 έτη)
651 [ 11686 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Νοσηλευτικής ( Λάρισα) -ΤΕΙ Θεσσαλίας-(3) -(4 έτη)
628 [ 11596 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Διατροφής και Διαιτολογίας (Σητεία) -ΤΕΙ Κρήτης-(3) -(4 έτη)
667 [ 11479 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Δημόσιας Υγείας και Κοινοτικής Υγείας (Αθήνα) - Κοινοτικής Υγείας -ΤΕΙ Αθήνας-(3) -(4 έτη)
652 [ 11376 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Νοσηλευτικής (Λαμία) -ΤΕΙ Στ.Ελλάδας-(3) -(4 έτη)
653 [ 11233 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Νοσηλευτικής (Ηράκλειο) -ΤΕΙ Κρήτης-(3) -(4 έτη)
744 [ 10928 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Νοσηλευτικής (Διδυμότειχο) -ΤΕΙ Ανατ.Μακ.& Θράκης-(3) -(4 έτη)



4ο Πεδίο

231 [ 20193 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ (Αθήνα) -ΕΜΠ-(4) - (2Ε) -(5 έτη)
233 [ 19170 ]
-Info-Site -Math-OS

-(ΑΕΙ)-Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Θεσσαλονίκης -ΑΠΘ-(4) - (2Ε) -(5 έτη)
826 [ 19058 ]
-Info-Site

-(ΣΤΡ)-Ικάρων (ΣΙ) Μηχανικοί (ΣΜΑ) --(2&4) - (Π) -(4 έτη)
217 [ 18471 ]
-Info-Site -Math-OS

-(ΑΕΙ)-Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (Αθήνα) -ΕΜΠ-(4) -(5 έτη)
209 [ 18176 ]
-Info-Site -Math-OS

-(ΑΕΙ)-Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ (Αθήνα) -ΕΜΠ-(4) -(5 έτη)
229 [ 17882 ]
-Info-Site -Math-OS

-(ΑΕΙ)-Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ -ΕΜΠ-(4) -(5 έτη)
816 [ 17817 ]
-Info-Site

-(ΣΤΡ)-Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ) Μηχανικοί --(2&4) - (Π) -(4 έτη)
219 [ 17767 ]
-Info-Site -Math-OS

-(ΑΕΙ)-Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Θεσσαλονίκης -ΑΠΘ-(4) -(5 έτη)
232 [ 17751 ]
-Info-Site -Math-OS

-(ΑΕΙ)-Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πάτρας -ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ-(4) - (2Ε) -(5 έτη)
806 [ 17608 ]
-Info-Site

-(ΣΤΡ)-Ευελπίδων (ΣΣΕ) - Σώματα --(2&4) - (Π) -(4 έτη)
211 [ 17508 ]
-Info-Site -Math-OS

-(ΑΕΙ)-Μηχανολόγων Μηχανικών Θεσσαλονίκης -ΑΠΘ-(4) -(5 έτη)
235 [ 17296 ]
-Info-Site -Math-OS

-(ΑΕΙ)-Χημικών Mηχανικών ΕΜΠ (Αθήνα) -ΕΜΠ-(4) -(5 έτη)
201 [ 17225 ]
-Info-Site -Math-OS

-(ΑΕΙ)-Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ (Αθήνα) -ΕΜΠ-(4) -(5 έτη)
236 [ 17171 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Θεσσαλίας (Βόλος) -ΠΑΝ.ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-(4) - (2Ε) -(5 έτη)
811 [ 17052 ]
-Info-Site

-(ΣΤΡ)-Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ) Μάχιμοι --(2&4) - (Π) -(4 έτη)
221 [ 16984 ]
-Info-Site -Math-OS

-(ΑΕΙ)-Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών Πάτρας -ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ-(4) -(5 έτη)
213 [ 16878 ]
-Info-Site -Math-OS

-(ΑΕΙ)-Μηχανoλόγων και Αερoναυπηγών Μηχανικών Πάτρας -ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ-(4) -(5 έτη)
821 [ 16819 ]
-Info-Site

-(ΣΤΡ)-Ικάρων (ΣΙ) Ιπτάμενοι --(2&4) - (Π) -(4 έτη)
240 [ 16632 ]
-Info-Site -Math-OS

-(ΑΕΙ)-Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (Αθήνα) -ΟΠΑ-(4&5) -(4 έτη)
203 [ 16504 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Πολιτικών Μηχανικών Θεσσαλονίκης -ΑΠΘ-(4) -(5 έτη)
332 [ 16449 ]
-Info-Site -Math-OS -Video

-(ΑΕΙ)-Μηχανολόγων Μηχανικών (Βόλος) -ΠΑΝ.ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-(4) -(5 έτη)
237 [ 16421 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Χημικών Μηχανικών Θεσσαλονίκης -ΑΠΘ-(4) -(5 έτη)
330 [ 16359 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ΕΚΠΑ (Αθήνα) -ΕΚΠΑ-(2&4) -(4 έτη)
861 [ 16258 ]
-Info-Site

-(ΣΤΡ)-Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (Σ.Τ.Υ.Α.) -ΣΤΡΑΤ. ΣΧΟΛΕΣ-(4) - (Π) -(2 έτη)
284 [ 16175 ]
-Info-Site -Math-OS -Video

-(ΑΕΙ)-Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας Θεσσαλίας (Λάρισα) -ΠΑΝ.ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-(3&4) -(4 έτη)
801 [ 16105 ]
-Info-Site

-(ΣΤΡ)-Ευελπίδων (ΣΣΕ) - Όπλα --(2&4) - (Π) -(4 έτη)
223 [ 16027 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών Θράκης (Ξάνθη) -ΔΠΘ-(4) -(5 έτη)
370 [ 16027 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Αρχιτεκτόνων Μηχανικών (Χανιά) -Πολυτεχνείο Κρήτης-(4) - (2Ε) -(5 έτη)
220 [ 15916 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (Βόλος) -ΠΑΝ.ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-(4) -(5 έτη)
280 [ 15907 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών Ιωαννίνων -ΠΑΝ.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-(3&4) -(5 έτη)
239 [ 15758 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Χημικών Μηχανικών Πάτρας -ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ-(4) -(5 έτη)
863 [ 15655 ]
-Info-Site -OS

-(ΣΤΡ)-Μονίμων Υπαξιωματικών Στρατού (ΣΜΥ) - Σώματα --(2&4) - (Π) -(2 έτη)
338 [ 15529 ]
-Info-Site -Math-OS

-(ΑΕΙ)-Πληροφορικής ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη) -ΑΠΘ-(2&4) -(4 έτη)
234 [ 15493 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Αρχιτεκτόνων Μηχανικών (Ξάνθη) -ΔΠΘ-(4) - (2Ε) -(5 έτη)
205 [ 15374 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Πολιτικών Μηχανικών Πάτρας -ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ-(4) -(5 έτη)
246 [ 15212 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών ΕΜΠ (Αθήνα) -ΕΜΠ-(2&4) -(5 έτη)
864 [ 15150 ]
-Info-Site

-(ΣΤΡ)-Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (Σ.Μ.Υ.Ν.) --(2&4) - (Π) -(2 έτη)
328 [ 15073 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου (Αθήνα) -Γεωπονικό Παν.Αθηνών-(2&4) -(5 έτη)
208 [ 15025 ]
-Info-Site -Math-OS -Video

-(ΑΕΙ)-Πολιτικών Μηχανικών Θεσσαλίας (Βόλος) -ΠΑΝ.ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-(4) -(5 έτη)
210 [ 14960 ]
-Info-Site -Math-OS

-(ΑΕΙ)-Μηχανολόγων Μηχανικών (Κοζάνη) -ΠΑΝ. ΔΥΤ. ΜΑΚ.-(4) -(5 έτη)
333 [ 14926 ]
-Info-Site -Math-OS

-(ΑΕΙ)-Πληροφορικής (Αθήνα) ΟΠΑ -ΟΠΑ-(2&4) -(4 έτη)
225 [ 14892 ]
-Info-Site -Math-OS

-(ΑΕΙ)-Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών -ΕΜΠ-(4) -(5 έτη)
325 [ 14870 ]
-Info-Site -Math-OS

-(ΑΕΙ)-Βιοτεχνολογίας (Αθήνα) -Γεωπονικό Παν.Αθηνών-(2&4) -(5 έτη)
862 [ 14804 ]
-Info-Site -OS

-(ΣΤΡ)-Μονίμων Υπαξιωματικών Στρατού (ΣΜΥ) - Όπλα --(2&4) - (Π) -(2 έτη)
215 [ 14772 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής Πάτρας -ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ-(4) -(5 έτη)
519 [ 14531 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων (Αθήνα) -ΤΕΙ Αθήνας-(4) - (2Ε) -(4 έτη)
331 [ 14452 ]
-Info-Site -Math-OS

-(ΑΕΙ)-Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Κρήτης (Χανιά) -Πολυτεχνείο Κρήτης-(4) -(5 έτη)
241 [ 14405 ]
-Info-Site -Math-OS

-(ΑΕΙ)-Μηχανικών Μεταλλείων - Μεταλλουργών -ΕΜΠ-(4) -(5 έτη)
339 [ 14382 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Πληροφορικής Πειραιά -ΠΑΝ.ΠΕΙΡΑΙΑ-(2&4) -(4 έτη)
207 [ 14305 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Πολιτικών Μηχανικών Θράκης (Ξάνθη) -ΔΠΘ-(4) -(5 έτη)
335 [ 14148 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Εφαρμοσμένης Πληροφορικής (Θεσσαλονίκη) -ΠΑΝ.ΜΑΚΕΔ.-(2&4) -(4 έτη)
Κατευθύνσεις:- Εφαρμοσμένης Πληροφορικής - Διοίκησης Τεχνολογίας
227 [ 14142 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών Θεσσαλονίκης -ΑΠΘ-(4) -(5 έτη)
273 [ 13927 ]
-Info-Site -Math-OS

-(ΑΕΙ)-Γεωπονίας Θεσσαλονίκης -ΑΠΘ-(2&4) -(5 έτη)
412 [ 13858 ]
-Info-Math-OS

-(ΑΕΙ)-Πληροφορικής και Τηλεματικής (Αθήνα) -XΑΡΟΚΟΠΕΙΟ-(2&4) -(4 έτη)
340 [ 13719 ]
-Info-Site -Math-OS

-(ΑΕΙ)-Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής Ιωαννίνων -ΠΑΝ.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-(2&4) -(5 έτη)
323 [ 13694 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής ΓΠΑ (Αθήνα) -Γεωπονικό Παν.Αθηνών-(2&4) -(5 έτη)
521 [ 13497 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Γραφιστικής (Αθήνα) -ΤΕΙ Αθήνας-(4) - (2Ε) -(4 έτη)
336 [ 13352 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας Πειραιά -ΠΑΝ.ΠΕΙΡΑΙΑ-(4&5) -(4 έτη)
262 [ 13144 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Ψηφιακών Συστημάτων Πειραιά -ΠΑΝ.ΠΕΙΡΑΙΑ-(2&4) -(4 έτη)
274 [ 12948 ]
-Info-Site -Math-OS -Video

-(ΑΕΙ)-Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος (Βόλος) -ΠΑΝ.ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-(2&4) -(5 έτη)
230 [ 12898 ]
-Info-Site -Math-OS

-(ΑΕΙ)-Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης (Χανιά) -Πολυτεχνείο Κρήτης-(4) -(5 έτη)
326 [ 12669 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης -Γεωπονικό Παν.Αθηνών-(4&5) -(4 έτη)
216 [ 12553 ]
-Info-Site -Math-OS

-(ΑΕΙ)-Επιστήμης Υπολογιστών (Ηράκλειο) -ΠΑΝ.ΚΡΗΤΗΣ-(2&4) -(4 έτη)
327 [ 12454 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής -Γεωπονικό Παν.Αθηνών-(2&4) -(5 έτη)
224 [ 12437 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης Θράκης (Ξάνθη) -ΔΠΘ-(4) -(5 έτη)
371 [ 12370 ]
-Info-Site -Math-OS

-(ΑΕΙ)-Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (ΚΟΖΑΝΗ) -ΠΑΝ. ΔΥΤ. ΜΑΚ.-(2&4) -(5 έτη)
324 [ 12337 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής και Υδατοκαλλιεργειών ΓΠΑ (Αθήνα) -Γεωπονικό Παν.Αθηνών-(2&4) -(5 έτη)
363 [ 12329 ]
-Info-Site -Math-OS

-(ΑΕΙ)-Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης Θεσσαλονίκης -ΑΠΘ-(4) -(5 έτη)
711 [ 12268 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ (ΑΘΗΝΑ) -ΤΕΙ Αθήνας-(4) -(4 έτη)
Κατευθύνσεις:- Μηχανικοί Δικτύων - Μηχανικοί Η/Υ - Μηχανικοί Λογισμικού ΤΕ
214 [ 12217 ]
-Info-Site -Math-OS

-(ΑΕΙ)-Μηχανικών Περιβάλοντος Πολυτεχνείο Κρήτης (Χανιά) -Πολυτεχνείο Κρήτης-(4) -(5 έτη)
476 [ 12038 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Μηχανικών Περιβάλοντος (Ξάνθη) -ΔΠΘ-(4) -(5 έτη)
369 [ 11771 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Πληροφορικής με Εφαρμογές στην Βιοϊατρική (Λαμία) -ΠΑΝ.ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-(2&4) -(4 έτη)
716 [ 11735 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Τεχνολογίας Τροφίμων (Αθήνα) -ΤΕΙ Αθήνας-(4) -(4 έτη)
461 [ 11708 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ (Πειραιά) -ΤΕΙ Πειραιά-(4) -(4 έτη)
480 [ 11646 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Μηχανικών Βιοϊατρικής Τεχνολογίας Τ.Ε. (Αθήνα) -ΤΕΙ Αθήνας-(4) -(4 έτη)
275 [ 11643 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος Θεσσαλονίκης -ΑΠΘ-(2&4) -(4 έτη)
712 [ 11535 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) -ΤΕΙ Θεσ/νίκης-(4) -(4 έτη)
Κατευθύνσεις:- Μηχανικοί Δικτύων - Μηχανικοί Η/Υ - Μηχανικοί Λογισμικού ΤΕ
228 [ 11381 ]
-Info-Site -Math-OS -Video

-(ΑΕΙ)-Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης Θεσσαλίας (Βόλος) -ΠΑΝ.ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-(4) -(5 έτη)
717 [ 11224 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Τεχνολογίας Τροφίμων (Θεσ/νίκη) -ΤΕΙ Θεσ/νίκης-(4) -(4 έτη)
242 [ 11130 ]
-Info-Site -Math-OS

-(ΑΕΙ)-Μηχανικών Ορυκτών Πόρων (Χανιά) -Πολυτεχνείο Κρήτης-(4) -(5 έτη)
713 [ 11115 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων Τ.Ε. (Πειραιάς) -ΤΕΙ Πειραιά-(4) -(4 έτη)
512 [ 11031 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Μηχανικών Ενεργειακής Τεχνολογίας Τ.Ε. ( Αθήνα) -ΤΕΙ Αθήνας-(4) -(4 έτη)
511 [ 11008 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Ναυπηγών Μηχανικών Τ.Ε. (Αθήνα) -ΤΕΙ Αθήνας-(4) -(4 έτη)
367 [ 11002 ]
-Info-Site -Math-Video

-(ΑΕΙ)-Τεχνών Ήχου και Εικόνας (Κέρκυρα) -ΙΟΝΙΟ ΠΑΝ/ΜΙΟ-(1&4) -(5 έτη)
720 [ 10842 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Μηχανικών Αυτοματισμού ΤΕ (Θεσσαλονίκη) -ΤΕΙ Θεσ/νίκης-(4) -(4 έτη)
714 [ 10755 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Μηχανικών Αυτοματισμού ΤΕ (Πειραιάς) -ΤΕΙ Πειραιά-(4) -(4 έτη)
98 [ 10732 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (Τρίπολη) -ΠΑΝ.ΠΕΛ/ΝΗΣΟΥ-(2&4) -(4 έτη)
366 [ 10663 ]
-Info-Math-OS -Video

-(ΑΕΙ)-Πληροφορικής (Κέρκυρα) -ΙΟΝΙΟ ΠΑΝ/ΜΙΟ-(2&4) -(4 έτη)
817 [ 10651 ]
-Info-Site

-(ΑΕΝ)-Σχολή Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού --(2&4) - (Π) -(4 έτη)
272 [ 10650 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Μηχανικών Επιστήμης Υλικών Ιωαννίνων -ΠΑΝ.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-(2&4) -(5 έτη)
520 [ 10611 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης (Αθήνα) -ΤΕΙ Αθήνας-(4) - (2Ε) -(4 έτη)
368 [ 10609 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Διαχείρρισης Πολιτισ. Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών (Αγρίνιο) -ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ-(1&4) -(4 έτη)
99 [ 10590 ]
-Info-Site -Math-OS

-(ΑΕΙ)-Πληροφορικής (Λαμία) -ΠΑΝ.ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-(2&4) -(4 έτη)
718 [ 10479 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών (Αθήνα) -ΤΕΙ Αθήνας-(4) -(4 έτη)
353 [ 10461 ]
-Info-Math

-(ΑΕΙ)-Αγροτικής Ανάπτυξης (Ορεστιάδα) -ΔΠΘ-(4&5) -(4 έτη)
360 [ 10399 ]
-Info-Site -Math-Video

-(ΑΕΙ)-Γεωπονίας, Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος (Βόλος) -ΠΑΝ.ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-(2&4) -(5 έτη)
354 [ 10372 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Πολιτισμικής Τεχ/γίας και Επικ/νίας (Μυτιλήνη) -ΠΑΝ.ΑΙΓΑΙΟΥ-(1&4) -(4 έτη)
483 [ 10341 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ (Πειραιάς) -ΤΕΙ Πειραιά-(4) -(4 έτη)
288 [ 10341 ]
-Info-Site -Math-OS

-(ΑΕΙ)-Επιστήμης των Υλικών Πάτρας -ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ-(2&4) -(4 έτη)
477 [ 10317 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΣΠ)-Εκπαιδευτικών Μηχανολογίας (Αθήνας) -ΑΣΠΑΙΤΕ-(4) -(4 έτη)
447 [ 10272 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ (Θεσσαλονίκη) -ΤΕΙ Θεσ/νίκης-(4) -(4 έτη)
Κατευθύνσεις:- Δομοστατικοί Μηχανικοί ΤΕ - Μηχανικοί Υποδομών
445 [ 10261 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε. (Πειραιάς) -ΤΕΙ Πειραιά-(4) -(4 έτη)
Κατευθύνσεις:- Μηχανικοί Υποδομών
501 [ 10256 ]
-Info-Site -Math-OS

-(ΤΕΙ)-Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΤΕ (Αθήνα) -ΤΕΙ Αθήνας-(4) -(4 έτη)
766 [ 10193 ]
-Info-Site

-(ΤΕΙ)-Διοίκησης Επιχειρήσεων (Πάτρα) -ΤΕΙ Δυτ.Ελλάδας-(4&5) -(4 έτη)
Κατευθύνσεις:- Διοίκησης Επιχειρήσεων - Μάρκετινγκ - Διοίκηση Πληροφοριακών Συστημάτων
443 [ 10025 ]
-Info-Math

-(ΤΕΙ)-Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ και Μηχανικών Τοπογράφων & Γεωπληροφορικής ΤΕ (Αθήνα) - Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ -ΤΕΙ Αθήνας-(4) -(4 έτη)
Κατευθύνσεις:- Δομοστατικοί Μηχανικοί ΤΕ - Μηχανικοί Υποδομών
776 [ 10019 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΣΠ)-Εκπαιδευτικών Πολιτικών Μηχανικών (Αθήνας) -ΑΣΠΑΙΤΕ-(4) -(4 έτη)
818 [ 9955 ]
-Info-Site

-(ΑΕΝ)-Σχολή Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού --(2&4) - (Π) -(5 έτη)
200 [ 9872 ]
-Info-Site -Math-OS

-(ΑΕΙ)-Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών Κρήτης (Ηράκλειο) -ΠΑΝ.ΚΡΗΤΗΣ-(2&4) -(4 έτη)
503 [ 9849 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΤΕ (Πειραιάς) -ΤΕΙ Πειραιά-(4) -(4 έτη)
759 [ 9819 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Τεχνολόγων Γεωπόνων (Θεσσαλονίκη) -ΤΕΙ Θεσ/νίκης-(2&4) -(4 έτη)
Κατευθύνσεις:- Φυτικής Παραγωγής - Ζωικής Παραγωγής - Αγροτική Οικονομία
238 [ 9816 ]
-Info-Site -Math-OS

-(ΑΕΙ)-Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων (Σύρος) -ΠΑΝ.ΑΙΓΑΙΟΥ-(4) -(5 έτη)
344 [ 9811 ]
-Info-Site -Math-OS

-(ΑΕΙ)-Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων (Σάμος) -ΠΑΝ.ΑΙΓΑΙΟΥ-(2&4) -(5 έτη)
509 [ 9785 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ και Μηχανικών Τοπογράφων & Γεωπληροφορικής ΤΕ (Αθήνα) - Μηχανικών Τοπογράφων & Γεωπληροφορικής ΤΕ -ΤΕΙ Αθήνας-(4) -(4 έτη)
505 [ 9748 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΤΕ (Θεσσαλονίκη) -ΤΕΙ Θεσ/νίκης-(4) -(4 έτη)
497 [ 9720 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΣΠ)-Εκπαιδευτικών Ηλεκτρολογίας (Αθήνας) -ΑΣΠΑΙΤΕ-(4) -(4 έτη)
507 [ 9629 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΣΠ)-Εκπαιδευτικών Ηλεκτρονικής (Αθήνας) -ΑΣΠΑΙΤΕ-(4) -(4 έτη)
271 [ 9610 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Διαχείρισης Περιβάλοντος και Φυσικών Πόρων (Αγρίνιο) -ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ-(4&5) -(4 έτη)
465 [ 9546 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ (Πάτρα) -ΤΕΙ Δυτ.Ελλάδας-(4) -(4 έτη)
517 [ 9448 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών (Αθήνα) -ΤΕΙ Αθήνας-(4) - (2Ε) -(4 έτη)
518 [ 9417 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών (Αθήνα) -ΤΕΙ Αθήνας-(4) -(4 έτη)
516 [ 9411 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Μηχανολόγων Οχημάτων Τ.Ε. (Θεσσαλονίκης) -ΤΕΙ Θεσ/νίκης-(4) -(4 έτη)
479 [ 9328 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ (Χαλκίδα) -ΤΕΙ Στ.Ελλάδας-(4) -(4 έτη)
276 [ 9300 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Περιβάλλοντος Αιγαίου (Μυτιλήνη) -ΠΑΝ.ΑΙΓΑΙΟΥ-(2&4) -(4 έτη)
222 [ 9298 ]
-Info-Site -Math-OS

-(ΑΕΙ)-Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης (Χίος) -ΠΑΝ.ΑΙΓΑΙΟΥ-(4) -(5 έτη)
725 [ 9267 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ) -ΤΕΙ Κρήτης-(4) -(4 έτη)
Κατευθύνσεις:- Μηχανικοί Δικτύων - Μηχανικοί Η/Υ - Μηχανικοί Λογισμικού ΤΕ
727 [ 9245 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ (ΣΕΡΡΕΣ) -ΤΕΙ Κεντρ.Μακεδονίας-(4) -(4 έτη)
Κατευθύνσεις:- Μηχανικοί Δικτύων - Μηχανικοί Η/Υ - Μηχανικοί Λογισμικού ΤΕ
722 [ 9217 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Μηχανικών Αυτοματισμού ΤΕ (Χαλκίδα) -ΤΕΙ Στ.Ελλάδας-(4) -(4 έτη)
737 [ 9176 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Μηχανικών Τεχνολογίας Αεροσκαφών Τ.Ε. (Χαλκίδα) -ΤΕΙ Στ.Ελλάδας-(4) -(4 έτη)
723 [ 9150 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ (ΛΑΡΙΣΑ) -ΤΕΙ Θεσσαλίας-(4) -(4 έτη)
Κατευθύνσεις:- Μηχανικοί Δικτύων - Μηχανικοί Η/Υ - Μηχανικοί Λογισμικού ΤΕ
768 [ 9142 ]
-Info-Site

-(ΤΕΙ)-Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ (Πάτρα) -ΤΕΙ Δυτ.Ελλάδας-(4) -(4 έτη)
Κατευθύνσεις:- Δομοστατικοί Μηχανικοί ΤΕ - Μηχανικοί Μορφολογίας και Αναστήλωσης ΤΕ
515 [ 9098 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Τεχνολογίας Τροφίμων (Καλαμάτα) -ΤΕΙ Πελοποννήσου-(4) -(4 έτη)
739 [ 9029 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Τεχνολογίας Τροφίμων (Καρδίτσα) -ΤΕΙ Θεσσαλίας-(4) -(4 έτη)
499 [ 9005 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ (Χαλκίδα) -ΤΕΙ Στ.Ελλάδας-(4) -(4 έτη)
467 [ 8891 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ(Λάρισα) -ΤΕΙ Θεσσαλίας-(4) -(4 έτη)
761 [ 8851 ]
-Info-Math

-(ΤΕΙ)-Τεχνολόγων Γεωπόνων (Λάρισα) -ΤΕΙ Θεσσαλίας-(2&4) -(4 έτη)
Κατευθύνσεις:- Φυτικής Παραγωγής - Ζωικής Παραγωγής - Αγροτική Οικονομία - Μηχανικών Βιοσυστημάτων
487 [ 8832 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ (Πάτρα) -ΤΕΙ Δυτ.Ελλάδας-(4) -(4 έτη)
701 [ 8764 ]
-Info-Math

-(ΤΕΙ)-Κλωστοϋφαντουργών Μηχανικών Τ.Ε.(Πειραιάς) -ΤΕΙ Πειραιά-(4) -(4 έτη)
506 [ 8756 ]
-Info-Site -Math-OS

-(ΤΕΙ)-Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ (ΛΑΜΙΑ) -ΤΕΙ Στ.Ελλάδας-(4) -(4 έτη)
Κατευθύνσεις:- Μηχανικοί Δικτύων - Μηχανικοί Η/Υ - Μηχανικοί Λογισμικού ΤΕ
455 [ 8754 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ και Μηχανικών Τοπογράφων & Γεωπληροφορικής ΤΕ (Σέρρες) - Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ -ΤΕΙ Κεντρ.Μακεδονίας-(4) -(4 έτη)
Κατευθύνσεις:- Δομοστατικοί Μηχανικοί ΤΕ - Μηχανικοί Υποδομών
740 [ 8743 ]
-Info-Math

-(ΤΕΙ)-Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού (Θήβα) -ΤΕΙ Στ.Ελλάδας-(4&5) -(4 έτη)
587 [ 8706 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Διοίκησης Επιχειρήσεων (Καβάλα) -ΤΕΙ Ανατ.Μακ.& Θράκης-(4&5) -(4 έτη)
Κατευθύνσεις:- Διοίκησης Επιχειρήσεων - Μάρκετινγκ - Διοίκηση Πληροφοριακών Συστημάτων
451 [ 8648 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ (Λάρισα) -ΤΕΙ Θεσσαλίας-(4) -(4 έτη)
Κατευθύνσεις:- Δομοστατικοί Μηχανικοί ΤΕ
767 [ 8621 ]
-Info

-(ΤΕΙ)-Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ (Ηράκλειο) -ΤΕΙ Κρήτης-(4) -(4 έτη)
Κατευθύνσεις:- Ενεργειακών Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ - Κατασκευαστών Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ
475 [ 8555 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ (Σέρρες) -ΤΕΙ Κεντρ.Μακεδονίας-(4) -(4 έτη)
Κατευθύνσεις:- Ενεργειακών Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ - Κατασκευαστών Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ
489 [ 8420 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ (Λάρισα) -ΤΕΙ Θεσσαλίας-(4) -(4 έτη)
419 [ 8390 ]
-Info-Math

-(ΑΕΑ)-Πρόγραμμα Διαχείρισης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων Αθήνας --(4) - () -(4 έτη)
705 [ 8371 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΤΕ (Λαμία) -ΤΕΙ Στ.Ελλάδας-(4) -(4 έτη)
513 [ 8370 ]
-Info-Site

-(ΤΕΙ)-Μηχανικών Τεχνολογίας Πετρελαίου & Φυσικού Αερίου ΤΕ και Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ (Καβάλα) - Μηχανικών Τεχνολογίας Πετρελαίου & Φυσικού Αερίου ΤΕ -ΤΕΙ Ανατ.Μακ.& Θράκης-(4) -(4 έτη)
765 [ 8340 ]
-Info

-(ΤΕΙ)-Διοίκησης Επιχειρήσεων (Μεσολόγγι) -ΤΕΙ Δυτ.Ελλάδας-(4&5) -(4 έτη)
Κατευθύνσεις:- Διοίκησης Επιχειρήσεων - Διοίκηση Πληροφοριακών Συστημάτων - Διοίκηση Επιχειρήσεων Κοινωνικής Οικονομίας
549 [ 8279 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Τυποποίησης και Διακίνησης Προϊόντων (Κατερίνη) -ΤΕΙ Θεσ/νίκης-(4&5) -(4 έτη)
420 [ 8279 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΑ)-Πρόγραμμα Διαχείρισης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων Θεσ/νίκης --(4) - () -(4 έτη)
751 [ 8268 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Διοίκησης Επιχειρήσεων (Αγ. Νικόλαος) -ΤΕΙ Κρήτης-(4&5) -(4 έτη)
510 [ 8231 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ και Μηχανικών Τοπογράφων & Γεωπληροφορικής ΤΕ (Σέρρες) - Μηχανικών Τοπογράφων & Γεωπληροφορικής ΤΕ -ΤΕΙ Κεντρ.Μακεδονίας-(4) -(4 έτη)
212 [ 8207 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Δασολογίας και Διαχ/σης Περ/ντος και Φυσ. Πόρων Θράκης (Ορεστιάδα) -ΔΠΘ-(4) -(4 έτη)
769 [ 8159 ]
-Info

-(ΤΕΙ)-Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ (Τρίκαλα) -ΤΕΙ Θεσσαλίας-(4) -(4 έτη)
Κατευθύνσεις:- Δομοστατικοί Μηχανικοί ΤΕ - Μηχανικοί Μορφολογίας και Αναστήλωσης ΤΕ
471 [ 8138 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Μηχανικών Τεχνολογίας Πετρελαίου & Φυσικού Αερίου ΤΕ και Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ (Καβάλα) - Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ -ΤΕΙ Ανατ.Μακ.& Θράκης-(4) -(4 έτη)
724 [ 8136 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ (Καβάλα) -ΤΕΙ Ανατ.Μακ.& Θράκης-(4) -(4 έτη)
Κατευθύνσεις:- Μηχανικοί Δικτύων - Μηχανικοί Η/Υ - Μηχανικοί Λογισμικού ΤΕ
736 [ 8126 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ (ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ) -ΤΕΙ Δυτ.Ελλάδας-(4) -(4 έτη)
Κατευθύνσεις:- Μηχανικοί Δικτύων - Μηχανικοί Η/Υ - Μηχανικοί Λογισμικού ΤΕ
710 [ 8115 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ (ΑΡΤΑ) -ΤΕΙ Ηπείρου-(4) -(4 έτη)
Κατευθύνσεις:- Μηχανικοί Δικτύων - Μηχανικοί Η/Υ - Μηχανικοί Λογισμικού ΤΕ
760 [ 8108 ]
-Info-Math

-(ΤΕΙ)-Τεχνολόγων Γεωπόνων (Καλαμάτα) -ΤΕΙ Πελοποννήσου-(2&4) -(4 έτη)
Κατευθύνσεις:- Φυτικής Παραγωγής - Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών & Ανθοκομίας.
491 [ 8035 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ (Ηράκλειο) -ΤΕΙ Κρήτης-(4) -(4 έτη)
473 [ 8031 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Μηχανολόγων Μηχανικών και Βιομηχανικού Σχεδιασμού ΤΕ (Κοζάνη) - Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ -ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας-(4) -(4 έτη)
Κατευθύνσεις:- Ενεργειακών Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ - Μηχανολόγων Μηχανικών Παραγωγής ΤΕ
734 [ 8013 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Διοίκησης Επιχειρήσεων (Γρεβενά) -ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας-(4&5) -(4 έτη)
Κατευθύνσεις:- Διοίκησης Επιχειρήσεων - Διοίκηση Πληροφοριακών Συστημάτων - Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας
185 [ 8008 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης Ιωαννίνων -ΠΑΝ.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-(4) - (Ε) -(4 έτη)
546 [ 7998 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Τεχνολογίας Τροφίμων (Αργοστόλι) -ΤΕΙ Ιονίων Νήσων -(2&4) -(4 έτη)
764 [ 7986 ]
-Info

-(ΤΕΙ)-Διοίκησης Επιχειρήσεων (Λευκάδα)-Διοίκησης Επιχειρήσεων -ΤΕΙ Ιονίων Νήσων -(4&5) - () -(4 έτη)
Κατευθύνσεις:- Διοίκησης Επιχειρήσεων - Διοίκηση Πληροφοριακών Συστημάτων
709 [ 7977 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΤΕ (Χανιά) -ΤΕΙ Κρήτης-(4) -(4 έτη)
529 [ 7966 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ (ΣΠΑΡΤΗ) -ΤΕΙ Πελοποννήσου-(4) -(4 έτη)
Κατευθύνσεις:- Μηχανικοί Δικτύων - Μηχανικοί Η/Υ - Μηχανικοί Λογισμικού ΤΕ
758 [ 7952 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Τεχνολόγων Γεωπόνων (Ηράκλειο) -ΤΕΙ Κρήτης-(2&4) -(4 έτη)
Κατευθύνσεις:- Φυτικής Παραγωγής - Ζωικής Παραγωγής - Αγροτική Οικονομία - Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών & Ανθοκομίας.
532 [ 7770 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος (Χανιά) -ΤΕΙ Κρήτης-(4) -(4 έτη)
493 [ 7762 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ (Καβάλα) -ΤΕΙ Ανατ.Μακ.& Θράκης-(4) -(4 έτη)
735 [ 7701 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ (Καστοριά) -ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας-(4) -(4 έτη)
Κατευθύνσεις:- Μηχανικοί Δικτύων - Μηχανικοί Η/Υ - Μηχανικοί Λογισμικού ΤΕ
495 [ 7638 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ (Κοζάνη) -ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας-(4) -(4 έτη)
757 [ 7618 ]
-Info-Math

-(ΤΕΙ)-Τεχνολόγων Γεωπόνων (Αρτα) -ΤΕΙ Ηπείρου-(2&4) -(4 έτη)
Κατευθύνσεις:- Φυτικής Παραγωγής - Ζωικής Παραγωγής - Ανθοκομίας-Αρχιτεκτονικού Τοπίου
762 [ 7570 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Τεχνολόγων Γεωπόνων (Φλώρινα) -ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας-(2&4) -(4 έτη)
Κατευθύνσεις:- Φυτικής Παραγωγής - Ζωικής Παραγωγής - Αγροτική Οικονομία - Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων
752 [ 7523 ]
-Info-Math

-(ΤΕΙ)-ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ &ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΤΩΝ (ΔΡΑΜΑ) -ΤΕΙ Ανατ.Μακ.& Θράκης-(4) - () -(4 έτη)
644 [ 7513 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής (Ρέθυμνο) --(4) -(4 έτη)
592 [ 7497 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Μηχανολόγων Μηχανικών και Βιομηχανικού Σχεδιασμού ΤΕ (Κοζάνη) - Βιομηχανικού Σχεδιασμού ΤΕ -ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας-(4) -(4 έτη)
557 [ 7436 ]
-Info-Math

-(ΤΕΙ)-Τεχνολόγων Γεωπόνων (Αμαλιάδα) -ΤΕΙ Δυτ.Ελλάδας-(2&4) -(4 έτη)
Κατευθύνσεις:- Φυτικής Παραγωγής - Ζωικής Παραγωγής - Αγροτική Οικονομία
522 [ 7431 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου T.E. (Καρδίτσα) -ΤΕΙ Θεσσαλίας-(4) -(4 έτη)
550 [ 7391 ]
-Info-Math

-(ΤΕΙ)-Δασοπονίας & Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος (Δράμα) -ΤΕΙ Ανατ.Μακ.& Θράκης-(2&4) -(4 έτη)
514 [ 7316 ]
-Info-Site -Math-OS

-(ΤΕΙ)-Τεχνολογιών Αντιρρύπανσης (Κοζάνη) -ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας-(4) -(4 έτη)
698 [ 7299 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Τεχνολόγων Περιβάλλοντος ΤΕ (Ζάκυνθος) -ΤΕΙ Ιονίων Νήσων -(2&4) -(4 έτη)
703 [ 7274 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης (Κιλκίς) ΤΕΙ Θεσσαλονίκης --(4) -(4 έτη)
551 [ 7255 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Δασοπονίας & Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος (Καρπενήσι) -ΤΕΙ Στ.Ελλάδας-(2&4) -(4 έτη)
721 [ 7233 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Γεωτεχνολογίας και Περιβάλλοντος (Κοζάνη) -ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας-(4) -(4 έτη)
555 [ 7232 ]
-Info-Math

-(ΤΕΙ)-Τεχνολογίας Αλιείας - Υδατοκαλλιεργειών (Μεσολόγγι) -ΤΕΙ Δυτ.Ελλάδας-(2&4) -(4 έτη)
697 [ 7128 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων (Ληξούρι) -ΤΕΙ Ιονίων Νήσων -(4) -(4 έτη)
748 [ 6916 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Τεχνολόγων Περιβάλλοντος ΤΕ (Ζάκυνθος)- Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς ΤΕ -ΤΕΙ Ιονίων Νήσων -(1&4) -(4 έτη)



5ο Πεδίο

867 [ 18828 ]
-Info

-(ΣΤΡ)-Οικονομικό (ΣΣΑΣ) Θεσσαλονίκης -ΣΤΡΑΤ. ΣΧΟΛΕΣ-(5) - (Π) -(4 έτη)
865 [ 18180 ]
-Info

-(ΣΤΡ)-Υπαξιωματικών Διοικητικών Αεροπορίας (ΣΥΔ) --(5) - (Π) -(4 έτη)
337 [ 16953 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Θεσσαλονίκη) -ΠΑΝ.ΜΑΚΕΔ.-(5) -(4 έτη)
869 [ 16909 ]
-Info

-(ΑΣΤ)-Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας --(5) - (Π) -(4 έτη)
347 [ 16838 ]
-Info-Site -Math-OS

-(ΑΕΙ)-Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Αθήνα) -ΟΠΑ-(5) -(4 έτη)
240 [ 16632 ]
-Info-Site -Math-OS

-(ΑΕΙ)-Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (Αθήνα) -ΟΠΑ-(4&5) -(4 έτη)
157 [ 15975 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Ναυτιλιακών Σπουδών Πειραιά -ΠΑΝ.ΠΕΙΡΑΙΑ-(5) - (Ε) -(4 έτη)
313 [ 15830 ]
-Info-Site -Math-OS

-(ΑΕΙ)-Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων -ΟΠΑ-(5) -(4 έτη)
312 [ 15570 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Οικονομικής Επιστήμης ΟΠΑ (Αθήνα) -ΟΠΑ-(5) -(4 έτη)
155 [ 15563 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής Πειραιά -ΠΑΝ.ΠΕΙΡΑΙΑ-(5) -(4 έτη)
317 [ 15469 ]
-Info-Site -Math-OS

-(ΑΕΙ)-Οικονομικών Επιστημών (Θεσσαλονίκη) -ΠΑΝ.ΜΑΚΕΔ.-(5) -(4 έτη)
872 [ 15302 ]
-Info

-(ΑΣΤ)-Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας (Αστυνομικοί) --(5) - (Π) -(4 έτη)
176 [ 14952 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Βαλκανικών Σλαβ. και Ανατολικών Σπουδών (Θεσσαλονίκη) -ΠΑΝ.ΜΑΚΕΔ.-(1&5) -(4 έτη)
314 [ 14708 ]
-Info-Site -Math-OS

-(ΑΕΙ)-Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας -ΟΠΑ-(5) -(4 έτη)
124 [ 14612 ]
-Info-Site -Math-OS

-(ΑΕΙ)-Δημόσιας Διοίκησης -ΠΑΝΤΕΙΟ-(1&5) -(4 έτη)
316 [ 14267 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Πειραιά -ΠΑΝ.ΠΕΙΡΑΙΑ-(5) -(4 έτη)
322 [ 14207 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (Θεσσαλονίκη) -ΠΑΝ.ΜΑΚΕΔ.-(5) -(4 έτη)
315 [ 14204 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Οικονομικής Επιστήμης Πειραιά -ΠΑΝ.ΠΕΙΡΑΙΑ-(5) -(4 έτη)
870 [ 14176 ]
-Info-Site

-(ΑΣΤ)-Αστυφυλάκων --(5) - (Π) -(2 έτη)
311 [ 14084 ]
-Info-Site -Math-OS

-(ΑΕΙ)-Οικονομικών Επιστημών Θεσσαλονίκης -ΑΠΘ-(5) -(4 έτη)
150 [ 13878 ]
-Info-Site -Math-OS

-(ΑΕΙ)-Διεθνών και Ευρωπ. Οικον. Σπουδών -ΟΠΑ-(5) -(4 έτη)
309 [ 13551 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Οικονομικών Επιστημών Αθήνας -ΕΚΠΑ-(5) -(4 έτη)
161 [ 13497 ]
-Info-Site -Math-OS

-(ΑΕΙ)-Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικ. και Πολ. Σπουδών (Θεσσαλονίκη) -ΠΑΝ.ΜΑΚΕΔ.-(5) - (Ε) -(4 έτη)
336 [ 13352 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας Πειραιά -ΠΑΝ.ΠΕΙΡΑΙΑ-(4&5) -(4 έτη)
350 [ 12978 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Οικονομικών Επιστημών Θεσσαλίας (Βόλος) -ΠΑΝ.ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-(5) -(4 έτη)
319 [ 12730 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Οικονομικών Επιστημών Πάτρας -ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ-(5) -(4 έτη)
152 [ 12698 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης -ΠΑΝΤΕΙΟ-(5) -(4 έτη)
326 [ 12669 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης -Γεωπονικό Παν.Αθηνών-(4&5) -(4 έτη)
345 [ 12667 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Οικονομικών Επιστημών Ιωαννίνων -ΠΑΝ.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-(5) -(4 έτη)
318 [ 12666 ]
-Info-Math-OS

-(ΑΕΙ)-Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης Πειραιά -ΠΑΝ.ΠΕΙΡΑΙΑ-(2&5) -(4 έτη)
559 [ 12059 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Πειραιάς) -ΤΕΙ Πειραιά-(5) -(4 έτη)
603 [ 12034 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Διοίκησης Επιχειρήσεων (Αθήνα) -Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας -ΤΕΙ Αθήνας-(5) - (Ε) -(4 έτη)
97 [ 12014 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Οικονομικών Επιστημών (Κομοτηνή) -ΔΠΘ-(5) -(4 έτη)
Κατευθύνσεις:- Οικονομικής Ανάλυσης - Διοίκησης Επιχειρήσεων
352 [ 11990 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Διοίκησης Επιχειρήσεων Πάτρας -ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ-(5) -(4 έτη)
585 [ 11904 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Διοίκησης Επιχειρήσεων (Αθήνα) -ΤΕΙ Αθήνας-(5) -(4 έτη)
321 [ 11782 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Οικονομικών Επιστημών Κρήτης (Ρέθυμνο) -ΠΑΝ.ΚΡΗΤΗΣ-(5) -(4 έτη)
561 [ 11725 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Θεσ/νίκη) -ΤΕΙ Θεσ/νίκης-(5) -(4 έτη)
144 [ 11584 ]
-Info-Math

-(ΑΕΙ)-Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας Χαροκοπείου (Αθήνα) -XΑΡΟΚΟΠΕΙΟ-(5) -(4 έτη)
361 [ 11567 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Οικονομικών Επιστημών (Τρίπολη) -ΠΑΝ.ΠΕΛ/ΝΗΣΟΥ-(5) -(4 έτη)
180 [ 11545 ]
-Info-Math

-(ΑΕΙ)-Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών Αιγαίου (Χίος) -ΠΑΝ.ΑΙΓΑΙΟΥ-(5) -(4 έτη)
715 [ 11450 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Διοίκησης Επιχειρήσεων (Πειραιά) -ΤΕΙ Πειραιά-(5) -(4 έτη)
Κατευθύνσεις:- Διοίκησης Επιχειρήσεων - Μάρκετινγκ
777 [ 11153 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Διοίκησης Επιχειρήσεων (Θεσσαλονίκη)-Διοίκηση Επιχειρήσεων -ΤΕΙ Θεσ/νίκης-(5) - () -(4 έτη)
Κατευθύνσεις:- Διοίκησης Επιχειρήσεων - Μάρκετινγκ
631 [ 10896 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας (Αθήνα) -ΤΕΙ Αθήνας-(5) -(4 έτη)
604 [ 10734 ]
-Info-Math

-(ΤΕΙ)-Διοίκηση Επιχειρήσεων (Πειραιάς) -ΤΕΙ Πειραιά-(5) - (Ε) -(4 έτη)
Κατευθύνσεις:- Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας
577 [ 10631 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Χαλκίδα) -ΤΕΙ Στ.Ελλάδας-(5) -(4 έτη)
320 [ 10605 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Διοίκησης Επιχειρήσεων Αιγαίου (Χίος) -ΠΑΝ.ΑΙΓΑΙΟΥ-(5) -(4 έτη)
605 [ 10604 ]
-Info-Math

-(ΤΕΙ)-Διοίκησης Επιχειρήσεων (Θεσσαλονίκη)-Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας -ΤΕΙ Θεσ/νίκης-(5) - (Ε) -(4 έτη)
730 [ 10502 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας (Καστοριά) -ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας-(1&5) -(4 έτη)
602 [ 10482 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Διοίκηση Επιχειρήσεων (Ηγουμενίτσα)- Διοίκηση Επιχειρήσεων -ΤΕΙ Ηπείρου-(1&5) -(4 έτη)
Κατευθύνσεις:- Διοίκησης Επιχειρήσεων - Εφαρμοσμένες Ξένες Γλώσσες στη Διοίκηση και στην Οικονομία
353 [ 10461 ]
-Info-Math

-(ΑΕΙ)-Αγροτικής Ανάπτυξης (Ορεστιάδα) -ΔΠΘ-(4&5) -(4 έτη)
756 [ 10286 ]
-Info

-(ΤΕΙ)-Διοίκησης, Οικονομίας και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων (ΠΥΡΓΟΣ) -ΤΕΙ Δυτ.Ελλάδας-(1&5) -(4 έτη)
Κατευθύνσεις:- Διοίκηση Πολιτιστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας - Μουσειολογία - Επικοινωνίας Πολιτιστικών Μονάδων
755 [ 10254 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Διοίκησης, Οικονομίας και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων (ΑΜΦΙΣΣΑ) -ΤΕΙ Στ.Ελλάδας-(1&5) -(4 έτη)
Κατευθύνσεις:- Διοίκηση Πολιτιστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας - Μουσειολογία - Επικοινωνίας Πολιτιστικών Μονάδων
766 [ 10193 ]
-Info-Site

-(ΤΕΙ)-Διοίκησης Επιχειρήσεων (Πάτρα) -ΤΕΙ Δυτ.Ελλάδας-(4&5) -(4 έτη)
Κατευθύνσεις:- Διοίκησης Επιχειρήσεων - Μάρκετινγκ - Διοίκηση Πληροφοριακών Συστημάτων
565 [ 10118 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Λάρισα) -ΤΕΙ Θεσσαλίας-(5) -(4 έτη)
575 [ 9964 ]
-Info-Math

-(ΤΕΙ)-Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Σέρρες) -ΤΕΙ Κεντρ.Μακεδονίας-(5) -(4 έτη)
772 [ 9635 ]
-Info-Site

-(ΤΕΙ)-Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Ηράκλειο) -ΤΕΙ Κρήτης-(5) -(4 έτη)
271 [ 9610 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Διαχείρισης Περιβάλοντος και Φυσικών Πόρων (Αγρίνιο) -ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ-(4&5) -(4 έτη)
346 [ 9497 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων & Τροφίμων (Αγρίνιο) -ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ-(5) -(4 έτη)
591 [ 9478 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Διοίκησης Επιχειρήσεων (Λάρισα)-Διοίκησης Επιχειρήσεων -ΤΕΙ Θεσσαλίας-(5) -(4 έτη)
Κατευθύνσεις:- Διοίκησης Επιχειρήσεων - Μάρκετινγκ - Διοίκηση και Διαχείριση Έργων
593 [ 9348 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο) -ΤΕΙ Κρήτης-(5) -(4 έτη)
400 [ 9307 ]
-Info-Site -Math

-(ΑΕΙ)-Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού (Σπάρτη) -ΠΑΝ.ΠΕΛ/ΝΗΣΟΥ-(5) -(4 έτη)
595 [ 9110 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Διοίκησης Επιχειρήσεων (Σέρρες) -ΤΕΙ Κεντρ.Μακεδονίας-(5) -(4 έτη)
731 [ 9088 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Καλαμάτα) -ΤΕΙ Πελοποννήσου-(5) -(4 έτη)
569 [ 9056 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Καβάλα) -ΤΕΙ Ανατ.Μακ.& Θράκης-(5) -(4 έτη)
774 [ 8884 ]
-Info

-(ΤΕΙ)-Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Μεσολόγγι) -ΤΕΙ Δυτ.Ελλάδας-(5) -(4 έτη)
773 [ 8840 ]
-Info

-(ΤΕΙ)-Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Κοζάνη) -ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας-(5) - () -(4 έτη)
740 [ 8743 ]
-Info-Math

-(ΤΕΙ)-Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού (Θήβα) -ΤΕΙ Στ.Ελλάδας-(4&5) -(4 έτη)
587 [ 8706 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Διοίκησης Επιχειρήσεων (Καβάλα) -ΤΕΙ Ανατ.Μακ.& Θράκης-(4&5) -(4 έτη)
Κατευθύνσεις:- Διοίκησης Επιχειρήσεων - Μάρκετινγκ - Διοίκηση Πληροφοριακών Συστημάτων
775 [ 8574 ]
-Info

-(ΤΕΙ)-Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Πρέβεζα) -ΤΕΙ Ηπείρου-(5) -(4 έτη)
613 [ 8401 ]
-Info

-(ΑΣΤΕ)-Τουριστικών Επαγγελμάτων ΑΣΤΕ Ρόδου --(5) - (Ε) -(4 έτη)
765 [ 8340 ]
-Info

-(ΤΕΙ)-Διοίκησης Επιχειρήσεων (Μεσολόγγι) -ΤΕΙ Δυτ.Ελλάδας-(4&5) -(4 έτη)
Κατευθύνσεις:- Διοίκησης Επιχειρήσεων - Διοίκηση Πληροφοριακών Συστημάτων - Διοίκηση Επιχειρήσεων Κοινωνικής Οικονομίας
549 [ 8279 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Τυποποίησης και Διακίνησης Προϊόντων (Κατερίνη) -ΤΕΙ Θεσ/νίκης-(4&5) -(4 έτη)
751 [ 8268 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Διοίκησης Επιχειρήσεων (Αγ. Νικόλαος) -ΤΕΙ Κρήτης-(4&5) -(4 έτη)
596 [ 8242 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Διοίκησης Επιχειρήσεων (Κοζάνη) -ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας-(5) -(4 έτη)
734 [ 8013 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Διοίκησης Επιχειρήσεων (Γρεβενά) -ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας-(4&5) -(4 έτη)
Κατευθύνσεις:- Διοίκησης Επιχειρήσεων - Διοίκηση Πληροφοριακών Συστημάτων - Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας
594 [ 7998 ]
-Info-Math

-(ΤΕΙ)-Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών (Καλαμάτα)-Διοίκ. Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας -ΤΕΙ Πελοποννήσου-(5) -(4 έτη)
764 [ 7986 ]
-Info

-(ΤΕΙ)-Διοίκησης Επιχειρήσεων (Λευκάδα)-Διοίκησης Επιχειρήσεων -ΤΕΙ Ιονίων Νήσων -(4&5) - () -(4 έτη)
Κατευθύνσεις:- Διοίκησης Επιχειρήσεων - Διοίκηση Πληροφοριακών Συστημάτων
584 [ 7882 ]
-Info-Math

-(ΤΕΙ)-Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών (Καλαμάτα)-Τοπικής Αυτοδιοίκησης -ΤΕΙ Πελοποννήσου-(5) -(4 έτη)
609 [ 7668 ]
-Info-Site -Math

-(ΤΕΙ)-Διοίκησης Επιχειρήσεων (Λάρισα)-Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας -ΤΕΙ Θεσσαλίας-(5) - (Ε) -(4 έτη)
614 [ 7268 ]
-Info

-(ΑΣΤΕ)-Τουριστικών Επαγγελμάτων ΑΣΤΕ Αγ. Νικολάου Κρήτης --(5) - (Ε) -(4 έτη)
611 [ 7189 ]
-Info-Math

-(ΤΕΙ)-Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)-Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας -ΤΕΙ Κρήτης-(5) - (Ε) -(4 έτη)
771 [ 4354 ]
-Info-Site

-(ΤΕΙ)-Διοίκησης Επιχειρήσεων (Λευκάδα)-Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας -ΤΕΙ Ιονίων Νήσων -(5) - (Ε) -(4 έτη)
770 [ 4267 ]
-Info

-(ΤΕΙ)-Διοίκησης Επιχειρήσεων (Γρεβενά)-Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας -ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας-(5) - (Ε) -(4 έτη)
610 [ 4215 ]
-Info-Math

-(ΤΕΙ)-Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηγουμενίτσα)-Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας -ΤΕΙ Ηπείρου-(5) - (Ε) -(4 έτη)



Διαβάστε περισσότερα...