Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Ερωτήματα για τη διαχείριση χρημάτων από σχολεία του Μαραθώνα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Έλλειψη διαφάνειας καταγγέλλει ο σύλλογος εκπαιδευτικών «Αλέξανδρος Δελμούζος»
.
Για πιθανή έλλειψη διαφάνειας στη διαχείριση και κατανομή των πιστώσεων για τα σχολεία από το δήμο Μαραθώνα κάνει λόγο το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε Αν. Αττικής «Αλέξανδρος Δελμούζος».

Ο σύλλογος υπέβαλε αίτηση με την οποία ζητούσε να του γνωστοποιηθούν αναλυτικά τα ποσά που διατέθηκαν από την πολιτεία για τις πάγιες και λειτουργικές ανάγκες των σχολικών μονάδων του δήμου Μαραθώνα, καθώς και τον τρόπο διαχείρισης και κατανομής τους στα σχολεία από τη δημοτική αρχή.

Κατόπιν εντολής του προέδρου της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής απεστάλη έγγραφό που κατά τη γνώμη του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε δεν απαντά με σαφήνεια στα ερωτήματα που τέθηκαν.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι δεν υπάρχει καμιά απόφαση της σχολικής επιτροπής που να αφορά την κατανομή σε σχολείο. Αν και πολλές φορές οι διευθυντές ζητούσαν την κατανομή όπως ορίζει ο νόμος, την διαχείριση την έκανε μόνος του ο πρόεδρος.

Επίσης στο απαντητικό έγγραφο γίνεται αναφορά σε απλήρωτους λογαριασμούς σε ΔΕΚΟ από το 2011 ενώ μεταξύ των άλλων παρουσιάζονται τα ποσά από επιχορηγήσεις που για το 2012 έφθασαν 75.467,22 ευρώ και για το 2013 93.734,74 ευρώ ενώ το Δεκέμβριο του 2013 ο δήμος έδωσε στη σχολική επιτροπή το ποσό των 10.833,54 ευρώ.

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών υποστηρίζει ότι παρά τις απαντήσεις που δόθηκαν μένουν ερωτήματα όπως:

- Ποια ποσά εισπράχθηκαν από το δήμο για τις ανάγκες των σχολικών μονάδων και πόσα απ ́ αυτά αποδόθηκαν στις σχολικές μονάδες;

- Διατέθηκαν στο σύνολο τους αυτά τα ποσά στις σχολικές μονάδες;

- Με ποια κριτήρια καθορίστηκε το ποσό για κάθε σχολείο.

- Γιατί δεν υπάρχουν, σύμφωνα με την απάντηση, αποφάσεις της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δήμου Μαραθώνα, από την ημερομηνία σύστασής της μέχρι 31/12/2013, για την κατανομή πιστώσεων στα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία του δήμου Μαραθώνος, όπως ορίζει ο νόμος;

- Υπάρχουν τα ανάλογα παραστατικά και οικονομικός απολογισμός διαχείρισης για τα παραπάνω;

Το κείμενο του συλλόγου εκπαιδευτικών ΠΕ Αν. Αττικής έχει παραλήπτες τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης καθώς και το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.