Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Η αεροσυνοδός που θυσίασε τη καριέρα της για το στήθος της


Η ξανθιά Γερμανίδα θέλησε να... επεκτείνει τους ορίζοντές της.

Εγκατέλειψε τους αιθέρες για να γίνει… αιθέρια ύπαρξη. Η Martina Big, όπως την αποκαλούν πάντα ήταν ένα εντυπωσιακό κορίτσι, όπως τότε που ξεκίνησε να εργάζεται ως αεροσυνοδός.

Η αεροσυνοδός που θυσίασε τη καριέρα της για το στήθος της

Πριν χρόνια, είχε ένα αρκετά πληθωρικό στήθος, αλλά ήθελε περισσότερο. Η 26χρονη, αυτό που έκανε ήταν να παραιτηθεί προκειμένου να αφοσιωθεί στις δυο μεγάλες της αγάπες: τα δυο στήθη της!

Η εντυπωσιακή ξανθιά, κατάφερε με εμφυτεύματα να δημιουργήσει δυο μικρά «ταρατάκια» και πλέον εργάζεται ως μοντέλο στη γενέτειρά της, τη Γερμανία.

«Πολλοί πιστεύουν ότι η δουλειά της αεροσυνοδού είναι ονειρική. Αλλά είναι και αρκετά στεσογόνα μερικές φορές», δηλώνει η ίδια.




Διαβάστε περισσότερα...

Αυτοκινητιστικό τη μετέτρεψε σε «αφέντρα»


Από άριστη μαθήτρια, έχει πλέον μανία με το σεξ.

Η 23χρονη Alissa Afonina ισχυρίζεται ότι ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα, της άλλαξε την προσωπικότητα και από μελετηρή μαθήτρια, την μετέτρεψε σε… αφέντρα. Και όχι μόνο, καθώς θα λάβει και 1,5 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση!

Η νεαρή από το Μπέρναμπι του Καναδά, δήλωσε στο δικαστήριο ότι ήταν μια αφοσιωμένη μαθήτρια στο Λύκειο μέχρι που ένα φορτηγό στο οποίο επέβαινε, βγήκε εκτός δρόμου και χτύπησε το κεφάλι της.

Από τη σύγκρουση, η 23χρονη υπέστη βλάβη στον εγκέφαλο και έχασε «τον έλεγχο των παρορμήσεων» όπως είπε και πλέον έχει μετατραπεί σε μανιακή του σεξ.

Αυτοκινητιστικό τη μετέτρεψε σε «αφέντρα»

«Θεωρώ ότι η εγκεφαλική βλάβη είναι που την οδήγησε μετά από το ατύχημα, στην έλλειψη της ικανότητας να αντιμετωπίσει τα πράγματα με τον κανονικό τρόπο, και είναι η εγκεφαλική βλάβη που της απαγορεύει να παράγει επαρκείς οικονομικούς πόρους για να υποστηρίζει τον εαυτό της», τόνισε ο δικαστής Joel Grove.

Μετά το ατύχημα, τον Αύγουστο του 2008, η τότε 17χρονη Alissa εγκατέλειψε το σχολείο και άρχισε να εργάζεται ως αφέντρα υπό το ψευδώνυμο «Sasha Mizaree».

Το φορτηγάκι το οδηγούσε το τότε αγόρι της 23χρονη, ο Peter Jansson που όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, έτρεχε υπερβολικά και με πρόβλημα στα λάστιχα. Το δικαστήριο επιδίκασε ποσό αποζημίωσης συνολικού ύψους, 1,5 εκατ. δολάρια.



Διαβάστε περισσότερα...

Χωρίς απάντηση έμειναν 161 ερωτήσεις βουλευτών προς το υπουργείο Παιδείας


Τι δείχνουν τα στοιχεία της Βουλής.

Συνολικά 161 ερωτήσεις έμειναν χωρίς απάντηση από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, όπως προκύπτει από στοιχεία της Βουλής των Ελλήνων.

Οι ερωτήσεις αυτές κατατέθηκαν το διάστημα Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου και στο γεγονός ότι δεν δόθηκαν απαντήσεις συντέλεσε σε μεγάλο βαθμό και η προκήρυξη των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.

Από την 1/11 έως και τις 31/12 του 2014 κατατέθηκαν συνολικά 353 ερωτήσεις και με βάση τις απαντήσεις διαπιστώνουμε ότι το 55% των ερωτήσεων έμειναν αναπάντητες. Από αυτές 35 είναι ερωτήσεις που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και 47 βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Η τελευταία χρονικά ερώτηση στην οποία δόθηκε απάντηση κατατέθηκε στις 23 Δεκεμβρίου και η απάντηση δόθηκε στις 30 Δεκεμβρίου από τον πρώην υφυπουργό Παιδείας, κ. Γεωργαντά.

Η ερώτηση αφορούσε τις απλήρωτες καθαρίστριες των σχολικών μονάδων του δήμου Δίου / Ολύμπου στην ΠΕ Κατερίνης και καταθέτοντες ήταν οι βουλευτές του ΚΚΕ κα Γερασιμίδου και κ. Κωνσταντινίδης Θεοδόσιος.



Διαβάστε περισσότερα...

Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο!


Αντιδράσεις για τη δήλωση του Πάπα ότι ο πατέρας μπορεί καμιά φορά να χτυπά τα παιδιά του.

Σφοδρές είναι σήμερα οι επικρίσεις, κυρίως από τη Γερμανία και τη Βρετανία, μετά τη δήλωση του πάπα Φραγκίσκου ο οποίος είπε ότι ένας πατέρας μπορεί να χτυπήσει το παιδί του για να το τιμωρήσει.

«Ένας καλός πατέρας ξέρει να έχει υπομονή και να συγχωρεί, αλλά επίσης και να σωφρονίζει με αυστηρότητα. Δεν είναι ούτε αδύναμος, ούτε πολύ επιεικής ούτε συναισθηματικός», δήλωσε ο πάπας την Τετάρτη στο εβδομαδιαίο διάγγελμά του από το Βατικανό που ήταν αφιερωμένο στον ρόλο του πατέρα στην οικογένεια.

Ξεφεύγοντας από το κείμενο που είχε προετοιμάσει, όπως κάνει συχνά, ο πάπας είχε προσθέσει: «Μια φορά σε μια λειτουργία άκουσα έναν πατέρα να λέει: “Μερικές φορές χτυπώ λίγο τα παιδιά μου, αλλά ποτέ στο πρόσωπο για να μην τα ταπεινώσω”. Αυτό είναι καλό, (ο πατέρας) έχει αίσθηση της αξιοπρέπειας. Πρέπει να τιμωρεί και το κάνει με δίκαιο τρόπο».

Οι δηλώσεις αυτές πέρασαν σχεδόν απαρατήρητες στην Ιταλία, όμως προκάλεσαν πολλές επικρίσεις στη βόρεια Ευρώπη.

«Κανένα χτύπημα εναντίον των παιδιών δεν μπορεί να είναι αξιοπρεπές. Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι. Κάθε βία εναντίον των παιδιών είναι εντελώς απαράδεκτη», απάντησε η Σοσιαλίστρια Γερμανίδα υπουργός Οικογένειας Μανουέλα Σβέσιχ.

Η ένωση Γερμανική Βοήθεια για τα Παιδιά ζήτησε από τον Αργεντινό ποντίφικα να επανορθώσει το συντομότερο δυνατό το λάθος του. «Αυτός ο πάπας είναι ιδιαίτερα ανθρωπιστής, όμως κάθε άνθρωπος μπορεί να κάνει λάθος. Λέγοντας ότι είναι φυσιολογικό να χτυπά κανείς (ένα παιδί), αν αυτό γίνεται με αξιοπρέπεια, παρεκτρέπεται εντελώς».

Ο Πίτερ Σόντερς, ιδρυτής μιας βρετανικής ένωσης κατά της παιδοφιλίας και μέλος της νέας επιτροπής του Βατικανού για την προστασία των παιδιών, δήλωσε στην εφημερίδα Daily Telegraph ότι η δήλωση του πάπα «δεν ήταν καθόλου συνετή».

«Εξεπλάγην που την έκανε, αν και καμιά φορά κάνει γκάφες», πρόσθεσε ο Σόντερς, ο οποίος βρισκόταν σήμερα στη Ρώμη για την πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής.



Διαβάστε περισσότερα...

Δεν μπαίνουν στο δημόσιο όσοι δεν έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις


«Σφραγίδα» στη ρύθμιση από το ΣτΕ.

Συνταγματική σφραγίδα του Συμβουλίου της Επικρατείας μπήκε στη ρύθμιση που προβλέπει ότι δεν μπορούν να προσληφθούν στο Δημόσιο οι άνδρες εκπαιδευτικοί στην περίπτωση που δεν έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.

Το Γ Τμήμα του ΣτΕ έκρινε ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν παραβιάζεται η συνταγματική αρχή της ισότητας απορρίπτοντας, έτσι, αίτηση εκπαιδευτικού, ο οποίος με προσφυγή του ζητούσε να ακυρωθεί η ανάκληση του διορισμού του καθώς δεν προσκόμισε βεβαίωση ότι έχει υπηρετήσει στο στρατό.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας συντάχθηκαν με την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών κρίνοντας ότι η επίμαχη υποχρέωση εκπλήρωσης των στρατιωτικών υποχρεώσεων, μόνο για τους άνδρες και όχι για τις γυναίκες, δεν εισάγει διάκριση υπέρ ορισμένων προσώπων.

Όπως επισημαίνουν «λειτουργεί κατά τρόπο γενικό και απρόσωπο, βάσει αντικειμενικών κριτηρίων και καταλαμβάνει όλους τους υποψήφιους βάσει της προκηρύξεως του επίδικου διαγωνισμού κατά τρόπο γενικό, απρόσωπο και αντικειμενικό».

Επιπλέον, κρίθηκε ότι η Συνταγματική αρχή της ισότητας «δεν υπαγορεύει την ομοιόμορφη μεταχείριση προσώπων που τελούν υπό διαφορετικές συνθήκες».

Τέλος οι δικαστές υπογραμμίζουν ότι «οι διατάξεις του άρθρου 4 του Συντάγματος δεν εμποδίζουν τον νομοθέτη, προκειμένου να ασκήσουν οι άνδρες το δικαίωμα προσβάσεως στις δημόσιες λειτουργίες, να προβλέπει για αυτούς ως κώλυμα διορισμού την μη εκπλήρωση της δημοσίου δικαίου υποχρεώσεως της στρατιωτικής υπηρεσίας τους που νομίμως βαρύνονται με αυτήν, διαφοροποιώντας στο ζήτημα αυτό τις γυναίκες δικαιολογημένα».



Διαβάστε περισσότερα...

Μαθητές στο «κυνήγι» του σωματιδίου Higgs


Μικροί εξερευνητές σε σχολεία του νομού Κιλκίς.

Επιστήμονες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικής Έρευνας (CERN) έγιναν για δύο ώρες μαθητές της β' και γ' Γυμνασίου και της β' Λυκείου, από σχολεία του νομού Κιλκίς. Ως άλλοι μικροί εξερευνητές, επιδόθηκαν στο συναρπαστικό «κυνήγι» του μποζονίου Higgs,του αποκαλούμενου και «σωματιδίου του Θεού».

Πρόκειται για μία προσομοίωση του ανιχνευτή σωματιδίων του Επιταχυντή Αδρονίων «ATLAS» και μία εργαστηριακή άσκηση, διάρκειας 120 λεπτών, υποστηριζόμενη από καινοτόμα ψηφιακά εργαλεία, η οποία έγινε σήμερα στο 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς. Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του -ενταγμένου στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Scientix Inspiring Science»- προγράμματος «Ανακαλυπτική Εκπαίδευση στην Εκπαιδευτική Πράξη», που υλοποιούν στην Ελλάδα η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, το ΙΤΥΕ «Διόφαντος» και η Ελληνογερμανική Αγωγή.

Για την εκτέλεση της άσκησης οι μαθητές, μέσω τηλεδιάσκεψης, συνδέθηκαν με το CERN και έλαβαν πραγματικά δεδομένα. «Έγινε στην ουσία μία προσομοίωση της ερευνητικής εργασίας, που κάνουν οι επιστήμονες του CERN, με την ιδιαιτερότητα ότι επρόκειτο για κανονικό μάθημα, το οποίο σχεδιάστηκε στη λογική να βοηθήσει τα παιδιά να ανακαλύψουν τις διάφορες έννοιες, να δημιουργήσουν υποθέσεις, να προσπαθήσουν να σκεφτούν και να προτείνουν λύσεις, αναλύοντας πραγματικά δεδομένα, με μία μικρή καθοδήγηση σε ορισμένα σημεία, ώστε να ξεχωρίσουν ποια σωματίδια έχουν ενδιαφέρον», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπεύθυνος Έρευνας και Ανάπτυξης, της Ελληνογερμανικής Αγωγής, Σοφοκλής Σωτηρίου, ο οποίος σχεδίασε και παρέδωσε το πρωτότυπο μάθημα στο Κιλκίς.

«Αν θέλουμε να το εξηγήσουμε απλά, θα πούμε ότι η άσκηση που δώσαμε στα παιδιά ήταν να διακρίνουν τη διαφορά ανάμεσα στο σήμα και τον θόρυβο, σαν να ψάχνει κάποιος στο ίντερνετ και να πρέπει να διαχωρίσει την πραγματική είδηση από μία αναληθή πληροφορία», διευκρίνισε, προσθέτοντας ότι «πέρα από τον εύλογο ενθουσιασμό των μαθητών, διαπιστώσαμε ότι έχουν εξαιρετικές ικανότητες».

«Αυτή τη στιγμή το πρόγραμμα και το συγκεκριμένο πείραμα γίνονται κεντρικά, σε διάφορες περιοχές και πόλεις, όπου συμμετέχει περιορισμένος αριθμός μαθητών, όμως ο στόχος είναι να πάμε στο κάθε σχολείο, να το εφαρμόσουμε στην κάθε τάξη, και να κερδίσουμε όχι μόνο αυτούς που ενδιαφέρονται, αλλά και τους μαθητές που δεν ενδιαφέρονται, στόχος μας είναι να γίνουν ενημερωμένοι επιστήμονες», επισήμανε ο κ. Σωτηρίου.

«Η ανακαλυπτική μάθηση είναι πραγματικά μία διαδικασία, η οποία αποδεικνύεται ότι έχει σημαντικό αποτέλεσμα στη μαθησιακή διαδικασία, όμως η εφαρμογή της δεν είναι εύκολη, καθώς απαιτεί εργαστηριακό εξοπλισμό, επένδυση επιπλέον χρόνου από εκπαιδευτικούς και μαθητές, ώστε να δοθεί ευκαιρία σε όλους να εμπλακούν στο μάθημα. Είναι στοίχημα για εμάς, με έμπρακτα αποτελέσματα, να πείσουμε τους εκπαιδευτικούς, τους διευθυντές, τους σχολικούς συμβούλους και όσους εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία, ώστε να γίνει μεγαλύτερη προσπάθεια στην κατεύθυνση αυτή», πρόσθεσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διοργανωτές της εκδήλωσης διαπιστώνουν ότι μαθητές και γονείς, σε διαφορετικές γωνιές της Ελλάδας, όχι μόνο είναι ενήμεροι για τη δραστηριότητα του CERN, αλλά επιθυμούν διακαώς και μία εκπαιδευτική σχολική εκδρομή CERN, στην Ελβετία.



Διαβάστε περισσότερα...

Πρόγραμμα σπουδών για τα ναυτιλιακά επαγγέλματα στα ΕΠΑΛ


Κατατέθηκαν στον αρμόδιο υπουργό από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής εισηγείται στον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου τα αναλυτικά προγράμματα σπουδών για την Ομάδα Προσανατολισμού Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων του Επαγγελματικού Λυκείου με βάση τις προτάσεις της Επιτροπής Συντονισμού που έχει οριστεί με την υπ’ αριθμ.123334/Γ2/01-08-2014 Υ.Α. (Β΄ 2265) σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ευγενίδου και η οποία διευρύνεται με δύο στελέχη της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ναυτικών του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου για τα προγράμματα αυτά.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου είναι αρμόδιος για την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης σύμφωνα με την παρ.13 του άρθρου 11 του ν.4229/2014 (Α΄ 8), με την οποία εγκρίνονται τα εν λόγω προγράμματα.



Διαβάστε περισσότερα...

Επιχειρηματίας συνελήφθη για δωροδοκία υπαλλήλου


Προηγήθηκε η καταγγελία προέδρου δημόσιου οργανισμού.

Συνελήφθη χθες το απόγευμα στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, 38χρονος ημεδαπός επιχειρηματίας, σε βάρος του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία - κακουργηματικού χαρακτήρα - για το αδίκημα της δωροδοκίας υπαλλήλου.

Είχε προηγηθεί καταγγελία προέδρου δημόσιου οργανισμού, που εδρεύει στην Κέρκυρα, σύμφωνα με την οποία ο συλληφθείς επιχειρηματίας επιδίωκε την ευνοϊκή συμμετοχή της εταιρείας του, σε διαγωνισμό διαχείρισης στερεών αποβλήτων, που βρίσκεται σε εξέλιξη. Πιο αναλυτικά επεδίωκε από τον πρόεδρο του οργανισμού να ακυρώσει το διαγωνισμό και να τον επαναπροκηρύξει, τροποποιώντας τους σχετικούς όρους και τις προϋποθέσεις.

Ακολούθησαν διαδοχικές τηλεφωνικές επαφές και σε προκαθορισμένη συνάντηση, χθες το απόγευμα σε κατάστημα στην Κέρκυρα, ο 38χρονος επιχειρηματίας κατελήφθη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, να παραδίδει στον Πρόεδρο του Οργανισμού φάκελο με το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ, ως προκαταβολή συνολικού ποσού 15.000 ευρώ.

Τα χρήματα κατασχέθηκαν, ενώ ο 38χρονος οδηγείται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κερκύρας.



Διαβάστε περισσότερα...

Έφυγε από τη ζωή ο ιδρυτής της Εurobank Γ. Γόντικας


Αποχαιρετιστήρια επιστολή από τον πρόεδρο της τράπεζας Ν. Καραμούζη.

Την απώλεια του ιδρυτή και δημιουργού της Ευρωεπενδυτικής Τράπεζας (κατόπιν Eurobank) και επιτίμου προέδρου του ΔΣ του ομίλου Eurobank Γεωργίου Γόντικα ανακοίνωσε σήμερα η Eurobank.



Σε επιστολή του στο προσωπικό της Eurobank ο πρόεδρος της τράπεζας Νίκος Καραμούζης αναφέρει ότι η πορεία της Εurobank μέσα στον χρόνο, από την ίδρυσή της το 1990 μέχρι και σήμερα, είναι απόλυτα συνυφασμένη με τη ζωή και το έργο του Γ. Γόντικα, ο οποίος οραματίστηκε τη δημιουργία μιας ελληνικής Τράπεζας βασισμένης στα διεθνή τραπεζικά πρότυπα, σε αρχές, αξίες και λειτουργίες που εκείνος γνώριζε και υπηρέτησε τόσο καλά και με συνέπεια.

Ο Γεώργιος Γόντικας ήταν ο άνθρωπος που βρέθηκε στο τιμόνι της Ευρωεπενδυτικής Τράπεζας -κατοπινής Eurobank- ως διευθύνων σύμβουλος από το 1990 μέχρι το 1995.Ο Γεώργιος Γόντικας ανέλαβε τη θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας το 1995 και μέχρι το 2000, που βρισκόταν στη θέση αυτή, η Eurobank διέγραψε μια εντυπωσιακή πορεία, πρωτόγνωρη για τα ελληνικά οικονομικά και επιχειρηματικά δεδομένα. Συνέχισε όμως να συμβάλει ουσιαστικά στον Οργανισμό και από τη θέση του επίτιμου προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, θέση την οποία κατείχε μέχρι σήμερα, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο κ. Καραμούζης.


Διαβάστε περισσότερα...

Μέτρα κατά του νέφους στη Μαδρίτη


Κίνηση Ι.Χ. με μικρότερη ταχύτητα και κυκλοφορία μονών-ζυγών.

Σχέδιο έκτακτων μέτρων θα εφαρμόσει από την 1η Μαρτίου η Μαδρίτη σε περίπτωση αύξησης των επιπέδων του διοξειδίου του αζώτου στην ατμόσφαιρα.

Το σχέδιο θα περιλαμβάνει επιβολή περιορισμού της ταχύτητας και εναλλάξ κυκλοφορία μονών-ζυγών, ανακοίνωσε η δημοτική αρχή της ισπανικής πρωτεύουσας. Στόχος, η καλύτερη προστασία των πολιτών με τη μείωση των κινδύνων από την έκθεση σε υψηλά επίπεδα διοξεδίου του αζώτου, που έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η Μαδρίτη, είναι έκτη στον κατάλογο των ευρωπαϊκών πόλεων με τη μεγαλύτερη ατμοσφαιρική ρύπανση, ξεπερνώντας τη Ρώμη, το Λονδίνο και το Παρίσι, σύμφωνα με τα στοιχεία για το 2014 που δόθηκαν στην δημοσιότητα από τη γαλλική οργάνωση Respire που βασίζονται στα δεδομένα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος.

Σε διάστημα δύο εβδομάδων στις αρχές του Ιανουαρίου η ισπανική πρωτεύουσα ξεπέρασε το ετήσιο όριο ρύπανσης σε διοξείδιο του αζώτου που ορίζεται από τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς. Το νέο σχέδιο προβλέπει τρία επίπεδα συναγερμού, όπως συμβαίνει αλλού στην Ευρώπη.

Το διοξείδιο του αζώτου παράγεται από το μονοξείδιο του αζώτου που εκπέμπεται κατά το 60% από τα αυτοκίνητα, κυρίως τα πετρελαιοκίνητα. Η Μαδρίτη έχει πληθυσμό 3,2 εκατομμυρίων κατοίκων και 1,6 εκατομμύριο αυτοκίνητα, πολλά από τα οποία κινούνται με ντίζελ.


Διαβάστε περισσότερα...

Αθώοι οι δημοτικοί υπάλληλοι για το επεισόδιο με τον πρόξενο της Γερμανίας


Το συμβάν είχε σημειωθεί το Νοέμβριο του 2012.

Εκ νέου αθώοι κρίθηκαν οι δύο δημοτικοί υπάλληλοι κι ο εκπαιδευτικός οι οποίοι κατηγορούνταν ως «πρωταγωνιστές» επεισοδίου που είχε σημειωθεί το Νοέμβριο του 2012 σε βάρος του τότε πρόξενου της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, στο περιθώριο της 3ης Ελληνογερμανικής Συνάντησης που διοργανώθηκε στην πόλη. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τους αθώωσε για τις πράξεις της διατάραξης κοινής ειρήνης και της παράνομης βίας.

Οι τρεις άνδρες είχαν κριθεί αθώοι κι από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, όπου είχαν παραπεμφθεί να δικαστούν μετά τη σύλληψή τους, αλλά βρέθηκαν εκ νέου κατηγορούμενοι, ύστερα από έφεση που άσκησε η εισαγγελέας. Οι κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους κι ο σημερινός περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας Θανάσης Αγαπητός, είχαν συλληφθεί με βάση το οπτικοακουστικό υλικό που προβλήθηκε σε τηλεοπτικά κανάλια και ενημερωτικές ιστοσελίδες.

Απολογούμενοι στο δικαστήριο, αρνήθηκαν κάθε κατηγορία, τονίζοντας ότι δεν είχαν καμία πρόθεση να βιαιοπραγήσουν εναντίον του Γερμανού διπλωμάτη. Τόνισαν δε ότι βρέθηκαν στο σημείο για να εκφράσουν την αντίθεσή τους εναντίον των επαπειλούμενων, όπως είπαν, μέτρων της διαθεσιμότητας και των απολύσεων. Επιπλέον, έκαναν λόγο για μαζική, δυναμική και ειρηνική κινητοποίηση, πράγμα που επιβεβαίωσαν στις καταθέσεις τους οι μάρτυρες.

Αθωωτική ήταν η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, που, όπως η τελική ετυμηγορία, έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από συναδέλφους, φίλους και εκπροσώπους κοινωνικών φορέων που «γέμισαν» το ακροατήριο σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους τρεις άνδρες.

Στο πλαίσιο αυτό, προσκομίστηκαν στο δικαστήριο δηλώσεις συμπαράστασης μεταξύ άλλων από τον υπουργό Παιδείας Αναστάσιο Κουράκη, τον αναπληρωτή υπουργό Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο, τους βουλευτές Α' Θεσσαλονίκης Γιάννη Αμανατίδη, Δέσποινα Χαραλαμπίδου και Τριαντάφυλλο Μηταφίδη, όπως επίσης από εκπροσώπους του γερμανικού Κοινοβουλίου και από 550 συνδικαλιστές από όλη την Ελλάδα.



Διαβάστε περισσότερα...

Αυστραλία: Πάνω από 16 δισ. δολάρια αφήνουν ετησίως οι ξένοι φοιτητές


Στα 16,6 δισεκατομμύρια δολάρια ανήλθε το ποσό που κερδίζει κάθε χρόνο η Αυστραλία από τους ξένους φοιτητές που επισκέπτονται τη χώρα για να φοιτήσουν στα διάφορα πανεπιστήμια.

Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, τα έσοδα της χώρας από τους ξένους φοιτητές αυξήθηκαν κατά 500 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι, σε σχέση με το 2009.

Στο μεταξύ, αν ληφθεί υπόψη η πτώση της ισοτιμίας του αυστραλιανού δολαρίου, τα έσοδα της χώρας από τους ξένους φοιτητές αναμένεται να αυξηθούν, αφού όλο και περισσότεροι νέοι θα προτιμούν να πάνε στην Αυστραλία για να σπουδάσουν μιας και θα τους στοιχίζει λιγότερο.

Αναφερόμενος στο θέμα ο ομοσπονδιακός υπουργός Εμπορίου Άντριου Ρομπ, είπε ότι τα νέα στοιχεία υπογραμμίζουν πόσο σημαντικό για την οικονομία είναι το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας.

Αυτή τη στιγμή, το εκπαιδευτικό σύστημα είναι η τέταρτη κατά σειρά πηγή εσόδων της Αυστραλίας από τον τομέα των εξαγωγών. Πρώτη στη λίστα των εσόδων είναι οι εξαγωγές σιδήρου από τις οποίες η χώραεισπράττει πάνω από 80 δισεκατομμύρια το χρόνο. Ακολουθούν οι εξαγωγές κάρβουνου με 40 δισεκατομμύρια και οι εξαγωγές φυσικού αερίου με 20 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Η βιομηχανία της εκπαίδευσης με 16,6 δισ. καταλαμβάνει την τέταρτη θέση, αφού ο αριθμός των φοιτητών που επιλέγουν την Αυστραλία για να σπουδάσουν φτάνει στις 600.000, ενώ παράλληλα η εγκατάστασή τους εδώ δημιουργεί 100.000 θέσεις εργασίας σε ολόκληρη τη χώρα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βρέθηκε ασύλητος μυκηναϊκός τάφος


Ένας θολωτός μυκηναϊκός τάφος που ερευνήθηκε σε μικρή απόσταση από την Άμφισσα, πρώτος αυτού του είδους που έχει αποκαλυφθεί έως σήμερα στη Δυτική Λοκρίδα, δίνει πληροφορίες για την τοπογραφία της περιοχής, την κατοίκηση της, τα ταφικά έθιμα και τη διακίνηση πολύτιμων αντικειμένων.





Η μελέτη των ευρημάτων δείχνει ότι ο τάφος χρησιμοποιήθηκε για περισσότερο από δύο αιώνες, από τον 13ο έως τον 11ο αι. π.Χ. Στον ταφικό θάλαμο βρέθηκε μεγάλη ποσότητα οστεολογικού υλικού, το οποίο είχε σωρευθεί χωρίς τάξη περιμετρικά στα τοιχώματα του θαλάμου, ενώ στο μέσο ερευνήθηκαν λίγες, κάπως καλύτερα διατηρημένες ταφές.



Από τα ευρήματα του τάφου αναφέρονται αρκετά αγγεία, κυρίως ψευδόστομοι αμφορείς, μικρά αγγεία για την αποθήκευση αρωματικών ελαίων, ειδώλια , χάλκινα αντικείμενα, όπως μια αιχμή δόρατος, ένα σπαθί και ένα βαθύ κύπελλο καθώς και μεγάλος αριθμός κοσμημάτων, δακτυλίδια, κυρίως χάλκινα και ένα χρυσό με έγγλυφη διακόσμηση , ψήφοι από ημιπολύτιμους λίθους που συνθέτουν περιδέραια , και σφραγιδόλιθοι, πολλοί από τους οποίους φέρουν έγγλυφη διακόσμηση με θέματα εμπνευσμένα από το ζωικό βασίλειο.



Η πλήρης επιστημονική δημοσίευση θα γίνει από ομάδα αρχαιολόγων και αναμένεται να προσφέρει νέα δεδομένα για τις γνώσεις μας που αφορούν στην αρχαιολογική και ιστορική εξέλιξη της περιοχής.




Διαβάστε περισσότερα...

Συζητήθηκαν στο ΣτΕ προσφυγές για τις μετεγγραφές φοιτητών


Ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητήθηκαν οι προσφυγές πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και πανεπιστημιακών διδασκάλων για τις μεταγραφές των φοιτητών.

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχουν προσφύγει, μέσω του δικηγόρου Δ. Μέλισσα, η Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και 115 μέλη του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού των σχολών αυτών (καθηγητές), και υποστηρίζουν ότι όσο οι αποφάσεις του υπουργού Παιδείας όσο και οι σχετικοί νόμοι που προβλέπουν τη διαδικασία μετεγγραφής των φοιτητών προσκρούουν σε πλειάδα διατάξεων του Συντάγματος και για τον λόγο αυτό πρέπει να ανασταλεί προσωρινά και να ακυρωθεί όλο το νομοθετικό πλαίσιο.

Όπως είναι γνωστό, η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε σχηματισμό Ολομέλειας, με την υπ΄ αριθμ. 6/2015 απόφασή της, έχει «παγώσει» προσωρινά τις μεταγραφές στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια έχει αναστείλει προσωρινά δύο αποφάσεις του υπουργού Παιδείας που αφορούν: α) «τη ρύθμιση θεμάτων για τη μεταφορά θέσης εισαγωγής πολυτέκνων, τριτέκνων και ειδικών κατηγοριών» και β) «τη ρύθμιση θεμάτων για τη μεταφορά θέσης εισαγωγής με οικονομικά κριτήρια του σχολικού έτους 2013-2014 στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σύμφωνα με το άρθρο 47 του Ν. 4274/2014».

Σήμερα, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας του ΣτΕ (πρόεδρος ο Σωτ. Ρίζος και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Κων. Πισπιρίγκος), συζητήθηκε η αίτηση ακύρωσης των πανεπιστημιακών, κ.λπ. και τόσο η πλευρά των πανεπιστημιακών όσο και του ελληνικού δημοσίου αναπτύξαν τις νομικές τους θέσεις.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή της.

Σημειώνεται ότι έξω από δικαστικό μέγαρο του ΣτΕ ήταν συγκεντρωμένη μικρή ομάδα πολυτέκνων και τριτέκνων.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δύο μήνες χωρίς δασκάλα έχουν μείνει μαθητές στην Ελευσίνα


Δύο μήνες χωρίς δασκάλα έχουν μείνει μαθητές σε δημοτικό της Ελευσίνας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με καταγγελία που έκανε αναγνώστρια του enikos.gr, οι μαθητές δύο τμημάτων της Β’ δημοτικού στο 11ο δημοτικό σχολείο Ελευσίνας ενώθηκαν σε ένα υπεράριθμο τμήμα, λόγω απουσίας – για λόγους υγείας – της δασκάλας των μαθητών.

Όπως καταγγέλλει η αναγνώστρια, μία εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα η δασκάλα του ενός τμήματος, συγκεκριμένα του Β2, υποβλήθηκε σε χειρουργείο.

Η δασκάλα δεν μπόρεσε να επιστρέψει μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, με αποτέλεσμα οι μαθητές του Β2 να μοιράζονται στις υπόλοιπες τάξεις, όπως μας ανέφερε η αναγνώστρια.

«Αυτό συνέβαινε μέχρι και πριν από 10 ημέρες, οπότε και πάρθηκε η απόφαση να ενωθούν τα δύο τμήματα, Β1 και Β2, με το σύνολο των μαθητών στην αίθουσα να είναι 35, ενώ προβλέπεται μέγιστος αριθμός μαθητών ανά αίθουσα στα 25 παιδιά, συν 10%, δηλαδή άλλα 2-3, με τον συνολικό αριθμό να ανεβαίνει στα 27-28», αναφέρει στο enikos.gr η αναγνώστρια.

Επίσης, σημείωσε ότι την προηγούμενη εβδομάδα έστειλε mail στην Περιφέρεια Δυτικής Αττικής και στο οποίο της απάντησε το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, παραπέμποντάς την στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής.

«Έστειλα και εκεί mail και περιμένω απάντηση», ήταν τα λόγια της αναγνώστριας, ενώ δήλωσε ότι η διεύθυνση του σχολείου απαντά πως περιμένει αντικαταστάτρια της δασκάλας.

«Τα παιδιά μας είναι δύο μήνες χωρίς δασκάλα», είπε χαρακτηριστικά στην επικοινωνία με το enikos.gr.



Διαβάστε περισσότερα...

Έξυπνα tips για πιο άνετα και οικονομικά ταξίδια


Πάρτε ιδέες για την επόμενή σας εξόρμηση.

Η εμπειρία στα ταξίδια, όπως σε οποιοδήποτε τομέα στη ζωής, προσφέρει ένα «ανταγωνιστικό πλεονέκτημα» -αν μπορούμε να δανειστούμε αυτόν τον οικονομικό όρο- στους ταξιδιώτες, καθώς η γνώση και του πιο μικρού tip μπορεί να κάνει το ταξίδι ακόμη πιο άνετο και –κυρίως- πιο οικονομικό.

Η στήλη Travel της MailOnline αφιέρωσε ένα θέμα στα καλύτερα tips των ειδικών του χώρου, για να γνωρίζετε πώς μπορείτε να απολαύσετε ένα πιο άνετο ταξίδι, να εξοικονομήσετε μερικά χρήματα ή να κερδίσετε λίγο επιπλέον χώρο στις αποσκευές σας.

1. Διαγράψτε τα cookies

Αν θέλετε να διασφαλίσετε ότι θα βρίσκετε πάντα τις φθηνότερες τιμές στα αεροπορικά ταξίδια, δεν έχετε παρά να… διαγράφετε τακτικά τα cookies από τον υπολογιστή σας.

Ο João Leitão από το travel blog Nomad Revelations λέει: «Οι ιστοσελίδες των αεροπορικών εταιρειών παρακολουθούν τα cookies και αυξάνουν την τιμή των εισιτηρίων, έτσι ώστε να σπεύσετε να τα αγοράσετε, αν δουν ότι κοιτάζετε την ίδια σελίδα πολύ συχνά. Κάθε φορά που θα θέλετε να κάνετε αναζήτηση για ένα αεροπορικό εισιτήριο, θα ήταν καλύτερο είτε να χρησιμοποιούσατε ένα διαφορετικό υπολογιστή, ή απλά να ‘καθαρίζετε’ τα cookies από το browser σας».

2. Ταξιδέψτε στη στεριά

Μπορεί ένα ταξίδι με αεροπλάνο να σας γλιτώνει λίγο χρόνο, όμως χάνετε πολλά στη διαδρομή. «Το ταξίδι στη στεριά σάς επιτρέπει να απολαύσετε έναν προορισμό καλύτερα, είναι συνήθως πιο φτηνό και πιο ευέλικτο –είναι πιο εύκολο να βρείτε last minute εισιτήρια με λεωφορεία ή τρένα- και να προσαρμόσετε το ταξίδι σας ανάλογα με τη διάθεση που έχετε κάθε μέρα και όχι απλά μία ημέρα που καθόσασταν μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή σας» αναφέρει ο Robert Schrader, ιδρυτής του travel website Leave Your Daily Hell.

3. Εμπιστευτείτε τους ντόπιους

Μπορεί να νομίζετε ότι θα θελήσουν να σας εξαπατήσουν, όμως σε ό,τι έχει να κάνει με το φαγητό ακολουθήστε τις συμβουλές τους «με κλειστά μάτια».

4. Αφήστε τους ταξιδιωτικούς οδηγούς στο σπίτι

Εκτός από το ό,τι προσθέτουν μερικά γραμμάρια στις αποσκευές σας (σημαντικός παράγοντας όταν ταξιδεύει κανείς με φθηνού κόστους αεροπορικές εταιρείες) πιάνουν και επιπλέον χώρο. Αντί να κουβαλάτε μαζί σας ολόκληρο οδηγό, εκτυπώστε ή φωτοτυπήστε μόνο τις σελίδες που σας ενδιαφέρουν και πάρτε αυτές μαζί σας. Ακόμη καλύτερα, μπορείτε να κατεβάσετε την αντίστοιχη εφαρμογή στο κινητό σας τηλέφωνο.

5. Έχετε πάντα μαζί σας μια φούτερ με κουκούλα

Τα λεγόμενα «hoodies» είναι η απαραίτητη «στολή» κάθε ταξιδιώτη, καθώς μπορείτε να καλύψετε το πρόσωπό σας όταν θέλετε να πάρετε έναν υπνάκο, ή να τα μετατρέψετε σε αναπαυτικά μαξιλάρια, προτείνει ο Travel Editor της Skyscanner, Sam Baldwin.

6. Πάρτε μαζί σας τα μισά από αυτά που θέλετε

Ο Paul Johnson, μέλος της ένωσης επαγγελματιών travel bloggers (Professional Travel Bloggers Association) και ιδρυτής της διάσημης ιστοσελίδα A Luxury Travel blog, έχει να προτείνει μία απλή συμβουλή. «Βγάλτε έξω όλα τα ρούχα και άλλα υπάρχοντα που θα θέλατε να πάρετε μαζί σας και βάλτε στη βαλίτσα σας μόνο τα μισά. Το ταξίδι είναι πάντα πιο εύκολο όταν δε χρειάζεται να κουβαλά κανείς βαριές αποσκευές. Αν δε μπορείτε να αντισταθείτε στον πειρασμό, έχετε ως ‘κανόνα’ το όριο των 10 κιλών, όπως επιβάλλουν πολλές low budget αεροπορικές για τις χειραποσκευές».



Διαβάστε περισσότερα...

Αναστολή της απόφασης για τη μελέτη στο πρωινό πρόγραμμα


Βιαστική και πρόχειρη η εφαρμογή της.

Λίγες πριν τις εκλογές ήρθε στη δημοσιότητα Υπουργική Απόφαση για την εφαρμογή της μελέτης στο πρωινό πρόγραμμα, όπως είχε γράψει το newsbeast.gr. Σε δελτίο τύπου που είχε εκδώσει το υπουργείο τονίζονταν ότι «η απόφαση αυτή ήρθε ύστερα από εισήγηση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Α. Λοβέρδου και συζήτηση στην ολομέλεια του ΣΠΔΕ του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας.

Πολλοί ήταν αυτοί που έκαναν λόγο για βιαστική κίνηση του τότε υπουργού ενώ σχολιάστηκε αρνητικά ο χαρακτηρισμός «πιλοτική» αφού δεν αφορούσε έναν μικρό αριθμό σχολείων αλλά το σύνολο των σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα που ανέρχονται σε 1.347!

Η εφαρμογή της μελέτης στα μαθήματα Γλώσσα, Μαθηματικά και Φυσικά με τη διάθεση είτε μέρους της διδακτικής ώρας είτε ολόκληρης της διδακτικής ώρας ημερησίως και μέχρι 5 ώρες την εβδομάδα συνολικά έρχονταν σε αντίθεση και με τα ευρήματα έρευνας του ΙΕΠ σύμφωνα με τα οποία δεν επαρκεί ο χρόνος διδασκαλίας σε μαθήματα που ωστόσο θα «έχαναν» διδακτικό χρόνο για τη μελέτη - εμπέδωση.





    ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΘΗΜΑ
    ΠΟΣΟΣΤΟ
    ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕΛΕΤΗΣ
    ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Ε
    87,37%
    ΝΑΙ
    ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Β
    77,19%
    ΝΑΙ
    ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤ
    72,28%
    ΟΧΙ
    ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤ
    60,35%
    ΝΑΙ
    ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Δ
    60,35%
    ΝΑΙ
    ΦΥΣΙΚΑ Ε
    55,09%
    ΝΑΙ
    ΦΥΣΙΚΑ ΣΤ
    50,53%
    ΝΑΙ
    ΓΛΩΣΣΑ Ε
    50,53%
    ΝΑΙ
    ΙΣΤΟΡΙΑ Ε
    50,53%
    ΟΧΙ

Η απόφαση θα εφαρμοζόταν από τις 2 Μαρτίου μέχρι και τη λήξη των μαθημάτων. Όπως αποκάλυψε, στο newsbeast.gr, υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου Παιδείας η προεκλογική απόφαση του κ. Λοβέρδου θα ανασταλεί.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονταν στο ΦΕΚ θα εφαρμοζόταν πιλοτικά στα μαθήματα Γλώσσα, Μαθηματικά και Φυσικά στο Ωρολόγιο Πρόγραμμα της Υποχρεωτικής Πρωινής Ζώνης των 35 ωρών των Δημοτικών Σχολείων που εφαρμόζουν το Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ) με την κατά τη δυνατή ολοκλήρωση στο σχολείο των εργασιών ώστε να απαλλάσσονται οι μαθητές από τις «κατ’ οίκον» εργασίες.

Σκοπός της ρύθμισης ήταν η ενίσχυση της αντισταθμιστικής λειτουργίας του Ολοήμερου Σχολείου με ΕΑΕΠ και η αντιμετώπιση της σχολικής αποτυχίας και σχολικής διαρροής.

Η μελέτη και εμπέδωση θα είχε εφαρμογή στις τάξεις Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ στα μαθήματα Γλώσσα, Μαθηματικά και στις τάξεις Ε΄, ΣΤ΄ και στο μάθημα της Φυσικής.


Διαβάστε περισσότερα...

Σκιέρ στη δίνη μιας χιονοστιβάδας


Κατέγραψε τις σοκαριστικές στιγμές - Δείτε το βίντεο.

Ο snowboarder, Sorin Radu κατέγραψε με μια GoPro κάμερα τη σοκαριστική τροπή που πήρε η κατάβασή του από το όρος Papusa, στο Gori της Ρουμανίας.

Ο αθλητής, είναι επίσης και εθελοντής διασώστης, κινείται με τη σανίδα του όταν το έδαφος αρχίζει να αναταράζεται με αποτέλεσμα να αρχίσει να παλεύει με τη χιονοστιβάδα.

Ευτυχώς, ο νεαρός κατάφερε και βγήκε σώος από το σωρό του χιονιού.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έμαθε ότι πάσχει από καρκίνο μέσω Google


Οι γιατροί άρχικά της είχαν πει ότι πάσχει από κάποιο σύνδρομο.

Μια νεαρή γυναίκα που υπέφερε από πόνους στο στομάχι, αυτό-διαγνώσθηκε με καρκίνο με τη χρήση του διαδικτύου. Ωστόσο, μέχρι να διαγνωσθεί με την νόσο, ο όγκος στις ωοθήκες της είχε το μέγεθος πεπονιού! Μέχρι τότε πάντως, οι γιατροί της είχαν πει ότι οι πόνοι στο στομάχι οφείλονταν στο σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου από το οποίο υποτίθεται, ότι έπασχε.

Όμως καθώς οι πόνοι γίνονταν αβάσταχτοι, η 22χρονη Sadie Rance στράφηκε στο διαδίκτυο για να αναζητήσει απαντήσεις. Ανακάλυψε ότι τα συμπτώματά της, ίσως να οφείλονταν σε καρκίνο στις ωοθήκες και αφού ανέφερε τα ευρήματά της στους γιατρούς, εκείνοι ανακάλυψαν, τον Σεπτέμβριο του 2013, ότι πράγματι έπασχε από καρκίνο στις ωιθήκες, στο τέταρτο στάδιο.

Τον περασμένο Ιανουάριο, οι γιατροί προχώρησαν σε μια διερευνητική εγχείρηση και ανακάλυψαν ότι δε μπορούσαν να αφαιρέσουν τον όγκο, γιατί ήταν προσκολλημένος σε άλλα όργανα. Ο καρκίνος είχε εξαπλωθεί στο έντερο, στο ήπαρ, την καρδιά και τους πνεύμονες και την ενημέρωσαν ότι είχε μόλις 2 χρόνια ζωής.

Και επειδή πάντα υπάρχει θέση για ένα θαύμα, η πάντα θετική και αισιόδοξη κοπέλα, άρχισε να ανταποκρίνεται θετικά στη χημειοθεραπεία με αποτέλεσμα ο όγκος να αρχίσει να συρρικνώνεται. Τα καλά νέα συνεχίστηκαν όταν το αγόρι της της έκανε πρόταση γάμου. Η τελετή πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα, στη γενέτειρά της το Κεντ της Βρετανίας.












Διαβάστε περισσότερα...

Μετά την ψήφο εμπιστοσύνης οι αλλαγές στους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης


Θέσεις σχολικών συμβούλων για τους αποχωρούντες σύμφωνα με νόμο του 2010.

Μετά την ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την αντικατάσταση των 13 Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, οι οποίοι αποτελούν πολιτικά πρόσωπα σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.gr.

Οι θέσεις που θα πληρωθούν είναι οι εξής:

1. Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με έδρα την Κομοτηνή και περιοχή αρμοδιότητας τους νομούς Έβρου. Ροδόπης. Ξάνθης. Δράμας και Καβάλας.

2. Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη και περιοχή αρμοδιότητας τους νομούς Σερρών. Θεσσαλονίκης. Χαλκιδικής. Κιλκίς. Πέλλας. Ημαθίας και Πιερίας.

3. Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας. με έδρα την Κοζάνη και περιοχή αρμοδιότητας τους νομούς Φλώρινας. Κοζάνης. Καστοριάς και Γρεβενών.

4. Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου. με έδρα τα Ιωάννινα και περιοχή αρμοδιότητας τους νομούς Ιωαννίνων. Άρτας. Θεσπρωτίας και Πρέβεζας.

5. Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας. με έδρα την Λάρισα και περιοχή αρμοδιότητας τους νομούς Λάρισας. Μαγνησίας. Τρικάλων και Καρδίτσας.

6. Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων. με έδρα την Κέρκυρα και περιοχή αρμοδιότητας τους νομούς Κέρκυρας. Λευκάδας. Κεφαλληνίας και Ζακύνθου.

7. Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας. με έδρα την Πάτρα και περιοχή αρμοδιότητας τους νομούς Αιτωλοακαρνανίας. Αχαΐας και Ηλείας.

8. Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας. με έδρα την Λαμία και περιοχή αρμοδιότητας τους νομούς Φθιώτιδας. Ευρυτανίας. Φωκίδας. Βοιωτίας και Εύβοιας.

9. Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής. με έδρα την Αθήνα και περιοχή αρμοδιότητας το νομό Αττικής.

10. Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου. με έδρα την Τρίπολη και περιοχή αρμοδιότητας τους νομούς Κορινθίας. Αργολίδας. Αρκαδίας. Μεσσηνίας και Λακωνίας.

11. Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου. με έδρα τη Μυτιλήνη και περιοχή αρμοδιότητας τους νομούς Λέσβου. Χίου και Σάμου.

12. Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου. με έδρα την Ερμούπολη και περιοχή αρμοδιότητας τους νομούς Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.

13. Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης. με έδρα το Ηράκλειο και περιοχή αρμοδιότητας τους νομούς Χανίων. Ρεθύμνης. Ηρακλείου και Λασιθίου.

Για την πλήρωση των θέσεων μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις οι μόνιμοι Εκπαιδευτικοί της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με την σχετική προκήρυξη που θα εκδοθεί.

Δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία έχουν οι δημόσιοι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι έχουν:

α) πτυχίο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή άλλο ισότιμο τίτλο της ημεδαπής ή αλλοδαπής,

β) δεκαπενταετή τουλάχιστον εκπαιδευτική υπηρεσία,

γ) σημαντικά επιστημονικά και διοικητικά προσόντα.

Σύμφωνα με την προκήρυξη του 2012 η επιλογή των τότε υποψηφίων έγινε σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 12 παρ. 1 του Ν. 3260/2004 ( ΦΕΚ 151 τ. Α΄) Οι αιτήσεις υποψηφιότητας συνοδεύονταν από:

1. Βιογραφικό σημείωμα, στο οποίο θα αναφέρονται τα προσόντα και στοιχεία του ενδιαφερομένου.

2. Αποδεικτικά δεκαπενταετούς τουλάχιστον εκπαιδευτικής υπηρεσίας η οποία πρέπει να έχει συμπληρωθεί έως την καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων.

3. Αποδεικτικά των αναφερόμενων στο βιογραφικό σημείωμα προσόντων και στοιχείων, που έχουν αποκτηθεί ως την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων. Οι τίτλοι σπουδών θα υποβληθούν σε επικυρωμένα αντίγραφα, προκειμένου δε για τίτλους σπουδών εξωτερικού πρέπει να έχουν αναγνωρισθεί από τους αρμόδιους φορείς. Τυχόν ξενόγλωσσες βεβαιώσεις ή έγγραφα θα πρέπει να κατατεθούν επίσημα μεταφρασμένα. Σημειώνουμε ότι το συγγραφικό έργο μόνο θα αναφέρεται και δεν θα προσκομίζεται.

Θέσεις σχολικών συμβούλων για τους αποχωρούντες

Σύμφωνα με την παράγραφο 14 του άρθρου 2 του Ν.3879/2010 οι αποχωρούντες Περιφερειακοί Διευθυντές μπορούν εφόσον το επιθυμούν να αναλάβουν καθήκοντα σχολικών συμβούλων.

Το newsbeast.gr παραθέτει το σχετικό χωρίο:

Εκπαιδευτικοί που έχουν διοριστεί σε θέσεις Γενικών ή Ειδικών Γραμματέων και Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, καθώς και Προέδρων ή Διευθύνοντων Συμβούλων φορέων που εποπτεύονται από το Υπουργείο αυτό, μετά τη λύση της σχέσης εργασίας τους στις παραπάνω θέσεις και έως την επιλογή νέων στελεχών εκπαίδευσης, υπηρετούν ως στελέχη παιδαγωγικής καθοδήγησης σε περιοχές που επιθυμούν, εκτελώντας καθήκοντα σχολικών συμβούλων της ειδικότητάς τους, τα οποία τους ανατίθενται από τον οικείο Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, ύστερα από εισήγηση του Προϊσταμένου του Τμήματος Επιστημονικής − Παιδαγωγικής Καθοδήγησης.



Διαβάστε περισσότερα...

Βρήκαν οστά από την αεροπορική τραγωδία της Χιλής με νεκρούς ποδοσφαιριστές


Συντρίμμια και οστά από το αεροσκάφος που μετέφερε την ποδοσφαιρική ομάδα Green Cross και συνετρίβη στη Χιλή το 1961 ανακάλυψε μια ομάδα ορειβατών μισό αιώνα μετά την τραγωδία.

Η συντριβή του Douglas DC-3, που στοίχισε τη ζωή σε 24 ανθρώπους-μεταξύ των οποίων οχτώ ποδοσφαιριστές και δύο μέλη του τεχνικού τιμ-ήταν μία από τις μεγαλύτερες αεροπορικές τραγωδίες που σχετίζονται με ομάδες ποδοσφαίρου.

Η ομάδα έμπειρων ορειβατών βρήκε το σημείο συντριβής 200 μίλια μακριά από την πρωτεύουσα Σαντιάγο.

«Μεγάλο μέρος της ατράκτου εξακολουθεί να είναι ανέπαφο, ενώ γύρω του βρίσκονται διάσπαρτα οστά. Αυτή η ιστορία ξαναγράφεται επειδή τα συντρίμμια δεν βρίσκονται εκεί που ανέφεραν οι επίσημες εκδοχές. Δεν θέλουμε να πάρουν τα συντρίμμια σαν τρόπαια. Πρέπει να θυμόμαστε πως άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους εδώ και οι οικογένειές τους αξίζουν τον σεβασμό», σημείωσε ο Leonardo Albornoz που αρνείται να αποκαλύψει το σημείο όπου εντοπίστηκαν τα συντρίμμια.

Ο πιο γνωστός ποδοσφαιριστής που χάθηκε από τη συντριβή ήταν ο Elisa Mourino που κέρδισε 25 κύπελλα για την Αργεντινή και σήκωσε το Κόπα Αμέρικα για τη χώρα του το 1955 και το 1959.

Το τραγικό δυστύχημα ήταν η αρχή του τέλους για την Green Cross που ολοκλήρωσε την πορεία της στη 12η θέση του πρωταθλήματος και υποβιβάστηκε.

Ωστόσο, ένα χρόνο μετά επέστρεψε στην κορυφή, καθώς ο σύλλογος εμφανίστηκε αναγεννημένος.

Δείτε τις φωτογραφίες:








Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καταδικάστηκε σε 145 χρόνια φυλακή για το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι


Ένοχος με το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας κρίθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, 21χρονος Σύρος ο οποίος φέρεται ως ο κυβερνήτης του σκάφους που βυθίστηκε πέρυσι τον Ιανουάριο ανοικτά του Φαρμακονησίου και είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν 12 από τους επιβαίνοντες παράτυπους μετανάστες.

Το δικαστήριο, παρά τη λεπτομερή αναφορά που έκανε ο 21χρονος αναφορικά με το περιστατικό και τον τρόπο που έγινε, τα έγγραφα και τις μαρτυρίες των μεταφερομένων που προσκόμισε ο συνήγορος υπεράσπισης, Παναγιώτης Χριστόπουλος, σύμφωνα με τις οποίες ο νεαρός Σύρος δεν φέρει ευθύνη, τον έκρινε ένοχο και του επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 145 ετών και φυλάκιση 3 μηνών (βάση νομοθεσίας θα εκτίσει μόνο τα 25 έτη), καθώς και χρηματικό πρόστιμο 570.500 ευρώ, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ειδικότερα, το δικαστήριο επέβαλε 15 χρόνια κάθειρξης και χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ για τη μεταφορά κάθε παράνομου μετανάστη (26 ήταν στο σύνολο), καθώς και 6 μήνες φυλάκιση και 500 ευρώ χρηματικό πρόστιμο για την παράνομη είσοδο στη χώρα (δηλαδή κατά συγχώνευση 145 έτη και 3 μήνες και 570.500 ευρώ).

Με δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της δίκης ο συνήγορος υπεράσπισης του 19χρονου Σύρου, διδάκτωρ Ποινικού Δικαίου Παναγιώτης Χριστόπουλος είπε πως «με τη σημερινή απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, ο κατηγορούμενος για την τραγική υπόθεση του Φαρμακονησίου, επωμίσθηκε μία ευθύνη η οποία κατά την άποψη της υπεράσπισης, ανήκει αλλού.Η αντίθετη ωστόσο πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας, αλλά και η μειοψηφία ενός εκ των μελών της συνθέσεως, δημιουργούν προσδοκία για μία διαφορετική εκτίμηση της υπόθεσης από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου».

Σημειώνεται πως στη δίκη κατέθεσε και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Μάνια Μπαρσέφσκι, καθώς ήταν η πρώτη που συνομίλησε με τους πρόσφυγες όταν, μετά το ναυάγιο, μεταφέρθηκαν στον Πειραιά.

Όπως η ίδια είπε ενώπιον του δικαστηρίου, όλοι οι ναυαγοί κατήγγειλαν ότι το ναυάγιο έγινε όταν το σχοινί με το οποίο το σκάφος του Λιμενικού τους ρυμουλκούσε προς τις τουρκικές ακτές κόπηκε με αποτέλεσμα να μπουν νερά στη βάρκα που επέβαιναν η οποία και τελικά ανετράπη.

Η Μάνια Μπαρσέφσκι παρακολούθησε όλη την ακροαματική διαδικασία και μετά την ολοκλήρωση της δήλωσε πως «πρόκειται για μία εξοντωτική για τον νεαρό κατηγορούμενο ποινή, η οποία αντιστρέφοντας τους ρόλους αναγορεύει το θύμα εν προκειμένω τον σύριο πρόσφυγα που καταδικάστηκε, σε θύτη. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τη βούληση να σταματήσει τις παράνομες και επικίνδυνες πρακτικές αποτροπής στο Αιγαίο των προσφύγων που δικαιούνται διεθνούς προστασίας».

Πλήρως αρνήθηκε τις κατηγορίες απολογούμενος ενώπιον του δικαστηρίου ο 21χρονος Σύρος, ο οποίος και επεσήμανε αρκετές φορές πως δεν ήταν αυτός στο τιμόνι του σκάφους που τους μετέφερε από τα τουρκικά παράλια, αφού ήταν απλώς ένας εκ των παράνομων μεταναστών.

Απαντώντας στις ερωτήσεις του δικαστηρίου, ο 21χρονος είπε πως ξεκίνησε από την Κωνσταντινούπολη για την Ελλάδα και με τελικό προορισμό την Σουηδία. Δύο φορές χρειάστηκε να πληρώσει τον Τούρκο διακινητή για να τον περάσει στη χώρα μας, και μάλιστα την πρώτη φορά που επιχείρησαν να γίνει αυτό από ξηρά, τους εντόπισαν και τους γύρισαν πίσω.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Τέρας» χωρίς δόντια ξέβρασε η θάλασσα


Ένα πεντάμετρο θαλάσσιο πλάσμα ξέβρασαν τα νερά σε παραλία των Φιλιππίνων που προκάλεσε τρόμο και απορία στους κατοίκους της περιοχής.

Το καρχαριοειδές είχε ένα τεράστιο στόμα χωρίς δόντια και το μήκος του έφθανε τα πέντε μέτρα. Το σπάνιο είδος καρχαρία έχει εντοπιστεί σε ολόκληρο τον πλανήτη μόλις 64 φορές.

Οι επιστήμονες θα μπορέσουν αυτή τη φορά να εξετάσουν για πρώτη φορά τον Μεγαλόστομο καρχαρία, όπως ονομάζεται το είδος που ζει σε μεγάλα βάθη και ανεβαίνει στην επιφάνεια μόνο για να τραφεί.

Στην πραγματικότητα υπάρχουν δόντια στο στόμα του αλλά είναι πάρα πολλά και εξαιρετικά μικρά ώστε να συνθλίψει με αυτά τα μικρά ψάρια που μπαίνουν στο στόμα του όταν το ανοίγει.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το θαλάσσιο «τέρας» μπορεί να ζήσει ως και 100 χρόνια. Προς το παρόν παραμένει άγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες πέθανε ο συγκεκριμένος μεγαλόστομος.

Δείτε τις φωτογραφίες















Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σε τεχνητό κώμα η κόρη της Γουίτνεϊ Χιούστον


Η μόλις 21 ετών κόρη της Γουίτνεϊ Χιούστον βρίσκεται σε τεχνητό κώμα καθώς πριν από έξι ημέρες εντοπίστηκε αναίσθητη στην μπανιέρα του σπιτιού της.

Ορισμένα ΜΜΕ της Αμερικής μεταδίδουν ότι η Μπόμπι Κριστίνα είναι εγκεφαλικά νεκρή, κάτι όμως που διαψεύστηκε από το στενό οικογενειακό της κύκλο.

Δείτε το βίντεο από τον ALPHA




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γέμισαν λύματα οι δρόμοι στην Ξάνθη


Οι ουρανοί άνοιξαν νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής στην Ξάνθη, όπως άλλωστε προέβλεψαν οι μετεωρολόγοι, με την περιοχή να πλήττεται από έντονη νεροποντή διάρκειας περίπου μιας ώρας.

Η έντονη βροχόπτωση μπορεί να μην έχει προκαλέσει προβλήματα μέχρι στιγμής, ωστόσο ήταν αρκετή για να φέρει στην επιφάνεια μια δυσάρεστη πραγματικότητα για την πόλη της Ξάνθης.



Λύματα άρχισαν να ξεχειλίζουν σε διάφορους δρόμους της πόλης από τα κατά τόπους φρεάτια, φαινόμενο που δυστυχώς δεν είναι πρωτόγνωρο για την περιοχή, όπως αναφέρει το thrakitoday.com.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της οδού Κιουταχίας, όπου τα αστικά λύματα κυριολεκτικά ξεχείλιζαν από τα φρεάτια και κατέληγαν πάνω στα διερχόμενα οχήματα και τους περαστικούς. Αντίστοιχη εικόνα και στις γύρω γειτονιές.



Την ίδια στιγμή το Λιμεναρχείο εξέδωσε έκτακτη ανακοίνωση για την επιδείνωση που αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, προβλέπονται βροχές και καταιγίδες οι οποίες, παρά τη σύντομη διάρκειά τους, θα είναι ισχυρές κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Σοβαρή επιδείνωση αναμένεται ξανά τις απογευματινές ώρες της Κυριακές από τα Βόρεια και σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι χιονοπτώσεις σε όλες τις ορεινές και τις ημιορεινές περιοχές, αλλά και σε πεδινές κυρίως της ανατολικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι εντάσεως 8 έως 10 μποφόρ.


Διαβάστε περισσότερα...

Αυτό είναι το ελαιόλαδο που ανακαλεί ο ΕΦΕΤ


Η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας του ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο του Προγράμματος Επισήμου Ελέγχου Ασφάλειας και Ποιότητας των Τροφίμων και σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, διαπίστωσε την ύπαρξη Πολυκυκλικών Αρωματικών Υδρογονανθράκων σε διακινούμενο ελαιόλαδο σε επίπεδα που υπερβαίνουν αυτά που ορίζονται από την σχετική νομοθεσία.



Πρόκειται για το ελαιόλαδο με την εμπορική ονομασία «ΜΕΣΤΟ», Ελαιόλαδο αποτελούμενο από εξευγενισμένα ελαιόλαδα και παρθένα ελαιόλαδα, σε συσκευασία του 1 λίτρου, με ανάλωση κατά προτίμηση πριν από 07/3/2016 και Lot 18499, το οποίο παρασκευάζεται και συσκευάζεται στην Ελλάδα από την Nutria Α.Ε., με έδρα το Νέο Ψυχικό Αττικής, για λογαριασμό της ΣΥΜΜΕΤΡΟΝ ΑΕΒΕ, με έδρα Χαλάνδρι Αττικής.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση – απόσυρση της συγκεκριμένης παρτίδας από την επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται όσοι καταναλωτές έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, απεικόνιση του οποίου παρατίθεται κάτωθι, να μην το καταναλώσουν.


Διαβάστε περισσότερα...