Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Μισό εκατομμύριο δολάρια για την παρθενιά της


Η 28χρονη έχει βγάλει σε δημοπρασία την αγνότητά της.

Μεγάλες προσφορές, με τη μεγαλύτερη να φτάνει τα 550.000 δολάρια, έχει δεχθεί η 28χρονη φοιτήτρια ιατρικής Elizabeth Raine, η οποία έχει βγάλει σε δημοπρασία την πρώτη της σεξουαλική επαφή, χωρίς μάλιστα αρχικά να έχει αποκαλύψει το πρόσωπό της.

Η δημοπρασία άρχισε στις 31 Μαρτίου και ολοκληρώνεται στις 7 Μαΐου. Καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα, η 28χρονη αποκάλυψε και το πρόσωπό της σε μία προσπάθεια να προσελκύσει ακόμα μεγαλύτερα «χτυπήματα».

Η Raine υποστηρίζει πως παρότι προφανώς βγάζει σε δημοπρασία την παρθενιά της για να συγκεντρώσει χρήματα, τη γοητεύει επίσης η αίσθηση της περιπέτειας, ο ερωτισμός, το σκάνδαλο και η πρόκληση σχετικά με την αγνότητα.
Στον ένα χρόνο που σχεδίαζε την δημοπρασία, όπως είπε, έμαθε πολλά για την πορνεία και την αγνότητα.



Μιλώντας στη Huffington Post, αποκάλυψε πως πέρασε μεγάλο μέρος της παιδικής της ηλικίας στη Σαουδική Αραβία λόγω της δουλειάς του μπαμπά της ενώ είχε χάσει τη μητέρα της από την ηλικία των 10 ετών.

Όπως είπε, παραμένει αγνή επειδή το σεξ και οι σχέσεις έρχονταν δεύτερα σε σχέση με το διάβασμά της και άλλες δεσμεύσεις. «Είμαι πολυάσχολη και εκλεκτική και οι άνδρες δεν ήταν ποτέ προτεραιότητα», τόνισε.

Η Raine υποστηρίζει πως έχει bachelor's στη βιολογία και πως αυτή την εποχή ολοκληρώνει ένα πρόγραμμα MD/PhD, ανησυχεί ωστόσο μήπως η αποκάλυψη της ταυτότητάς της την οδηγήσει στην έξοδο από το πανεπιστήμιο όπου φοιτά.



Σε ό,τι αφορά την πρώτη της σεξουαλική επαφή με τον άνδρα που θα δώσει τα περισσότερα λεφτά, νιώθε σίγουρη πως μπορεί να «εκτελέσει και να ελέγξει» αυτή τη «συναλλαγή», η οποία θα γίνει στην Αυστραλία όπου η «χαλαρή» νομοθεσία το επιτρέπει. Ο άνδρας που θα κερδίσει τη δημοπρασία θα πρέπει να μην πάσχει από ΣΜΝ και να είναι πρόθυμος να πάρει προφυλάξεις. Θα πρέπει επίσης να μην έχει πιει αλκοόλ ή να μην έχει κάνει χρήση ναρκωτικών και να μην επιχειρήσει στοματικό έρωτα ή βία.

Η 28χρονη έχει αποκλείσει τη σεξουαλική επαφή με γυναίκα ενώ αναγνωρίζει πως ίσως ο άνδρας που θα αναδειχθεί από τη δημοπρασία να μην ευχαριστηθεί και τόσο πολύ το σεξ. «Θα κάνουμε ένα συμβόλαιο, ο νικητής μπορεί να μην μείνει πολύ ευχαριστημένος με το σεξ αλλά θα ξέρει τι πληρώνει», είπε.




Διαβάστε περισσότερα...

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών


Συνεχίζουν την κινητοποίησή τους οι παραγωγοί και οι επαγγελματίες πωλητές λαϊκών αγορών, σύμφωνα με απόφαση που έλαβαν σήμερα τα Διοικητικά Συμβούλια των Ομοσπονδιών τους.

Όπως σημειώνεται στη σχετική απόφαση των Ομοσπονδιών Παραγωγών και Επαγγελματιών πωλητών των Λαϊκών Αγορών:

«Οι πρακτικές αποφασίζουμε και διατάζουμε για τη διάλυση των λαϊκών αγορών, χωρίς να λαμβάνουν καθόλου υπ' όψιν τους τα αιτήματα παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών, δείχνουν το αδιέξοδο και τον πανικό της κυβέρνησης. Η αντιδημοκρατική αδιαλλαξία της κυβέρνησης θα μας βρει όλους ενωμένους σαν μία γροθιά».

Οι παραγωγοί και οι επαγγελματίες στις λαϊκές αγορές θα συμμετάσχουν την Πέμπτη στο συλλαλητήριο για την Εργατική Πρωτομαγιά. Η προσυγκέντρωση τους θα γίνει στις 9:30 π.μ. στην Πλατεία Κάνιγγος και αργότερα, στις 10:30 π.μ., θα προσφερθούν δωρεάν τρόφιμα στα διόδια των Αφιδνών. Την Παρασκευή 2 Μαΐου, ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου στη Βουλή, προγραμματίζεται διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, στην Πλ. Κάνιγγος, και ώρα 10:30 π.μ. Το Σάββατο 3 Μαΐου οργανώνεται διανομή τροφίμων στον Περισσό, στην οδό Σαλαμίνος.

«Εφόσον δεν δέχονται τον διάλογο οι υπουργοί Ανάπτυξης, κ. Χατζηδάκης και κ. Σκορδάς, απευθυνόμαστε στον πρωθυπουργό της χώρας, κ. Σαμαρά και στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, κ. Βενιζέλο, και ζητάμε συνάντηση μαζί τους για τα τεράστια προβλήματα που δημιουργεί το νομοσχέδιο και οι διαλυτικές, για τις λαϊκές αγορές, διατάξεις τους. Βρισκόμαστε σε επαφή με όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης κι έχουμε κλείσει ραντεβού με τα γραφεία των πολιτικών αρχηγών» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους παραγωγοί και επαγγελματίες.



Διαβάστε περισσότερα...

Έφυγε η Γιαγιά όλων των Ποντίων


Η Αρχόντισσα του Πόντου, η Γιαγιά όλων των Ποντίων, όπως την αποκαλούσαν οι απανταχού Πόντιοι, η Σάνο Χάλο (Ευθυμία Βαρυτιμίδου του Χαραλάμπους, σύζυγος Αβραάμ Χάλο) έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 105 ετών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ και Καναδά, «υπήρξε μια εξέχουσα προσωπικότητα, ένας ζωντανός θρύλος μαχητικότητας και κουράγιου, μια γυναίκα με όραμα και πίστη».

Όπως τονίζεται, «η Σάνο Χάλο με την προσωπική της μαρτυρία για τα πάθη που είχε υποστεί πριν 90 χρόνια στη γενέτειρα της, στον Πόντο, όπως αυτές καταγράφηκαν από τη κόρη της, Θία Χάλο (Thea Halo) στο βιβλίο «Not Even My Name» ("Ούτε Καν το Όνομα Μου"), πρόβαλε σε όλο τον κόσμο το μείζον εθνικό ζήτημα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας και γενικότερα όλων των χριστιανικών λαών της τότε παραπαίουσας Οθωμανικής αυτοκρατορίας».



Το βιβλίο εξιστορεί τη δραματική πορεία θανάτου από τον Πόντο μέχρι τον Λίβανο της δεκάχρονης τότε Σάνο, κατά την οποία ξεκληρίστηκε όλη η οικογένειά της και την συνταρακτική αναζήτηση των πατρογονικών της εστιών εβδομήντα χρόνια μετά ώστε να ανακαλύψει την εθνική της ταυτότητα και το οικογενειακό της όνομα μέσα από κάποιες θολές παιδικές αναμνήσεις.

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία αναφέρει ότι «η Σάνο Χάλο ήθελε με "θείο" πείσμα, όχι απλά να μην ξεχάσει, αλλά πολύ περισσότερο να αυτοπροσδιοριστεί εθνικά, κοινωνικά και ιστορικά. Και το πέτυχε μέσα από την ενδελεχή αναζήτηση της κόρης της Θία. Η Γιαγιά του Πόντου έμαθε επιτέλους το πραγματικό της όνομα, έμαθε ποια είναι. Δεν έκανε το χατίρι των γενοκτόνων της. Επέζησε, κράτησε σαν φυλακτό τις θύμησες, τις διηγήθηκε και τις κατέγραφε με την πένα της κόρης της και δίδαξε την οικουμένη το ανείπωτο δράμα των Ελλήνων του Πόντου, των χριστιανών της Μικράς Ασίας. Η Σάνο Χάλο υπήρξε αναμφισβήτητα μια θρυλική μορφή του Ελληνισμού (ίσως τη μεγαλύτερη του απόδημου Ελληνισμού), ένα τεράστιο εθνικό κεφάλαιο της Ομογένειας μας, που δυστυχώς δεν έχει μελετηθεί σοβαρά και δεν έχει αξιοποιηθεί κατάλληλα ακόμη. Ο αδυσώπητος χρόνος προσπερνούσε την υπεραιωνόβια Γιαγιά του Πόντου, όχι απλά με κατανόηση αλλά, με βαθύ σεβασμό γιατί γνώριζε ότι η παρουσία της και το μήνυμά της αποτελούν πολύτιμες διαχρονικές αξίες που συμβάλλουν στη διαμόρφωση μιας οικουμενικής συνείδησης για σεβασμό στην ανθρώπινη ύπαρξη και τις αξίες της».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται επίσης ότι «σε μια συμβολική καμπή της ιστορίας της Γιαγιάς το Πόντου, στα εκατοστά γενέθλιά της, αποφάσισαν φίλοι και συγγενείς της, εκφράζοντας τον πόθο της ίδιας, να εορτάσουν την 9η Μαΐου του 2009 τα εκατοστά γενέθλια της στη Μονή της Παναγίας Σουμελά στο Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ.

Τέλος, επισημαίνεται ότι «ήταν ημέρα Πέμπτη, 12η Ιουνίου 2009 στις 1:00 μμ στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, όπου οι κυρίες Σάνο και Θία Χάλο ορκίστηκαν ενώπιον της Γενικής Προξένου Άγης Μπαλτά και τους απονεμήθηκε τιμητικά η ελληνική υπηκοότητα. Η τακτοποίηση της πολιτογράφησης των δύο κυριών, της μητέρας και κόρης, αποτελούσε διακαή πόθο και των δύο και βέβαια πάγιο αίτημα των Ποντίων της Αμερικής. Η απόδοση επιτέλους της ελληνικής ιθαγένειας σε δύο γυναίκες που, όχι απλά είναι Ελληνίδες, αλλά προέβαλαν τις αξίες και τα πάθη του Ποντιακού Ελληνισμού σε όλη την ανθρωπότητα, ήταν επιβεβλημένη για την ελληνική πολιτεία και χρέος για τους Ποντίους της Αμερικής να απαιτούν κάτι τέτοιο».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κλειστός αύριο ο σταθμός του μετρό στο «Σύνταγμα»


Από την έναρξη της λειτουργίας έως το τέλος των συγκεντρώσεων.

Κλειστός θα είναι αύριο από την έναρξη της λειτουργίας έως το τέλος των συγκεντρώσεων για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς ο σταθμός του μετρό στο «Σύνταγμα», κατόπιν εντολής της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι συρμοί του μετρό θα διέρχονται αλλά δεν θα πραγματοποιούν στάση.



Διαβάστε περισσότερα...

Περίπου 1,4 εκατ. Βρετανοί δουλεύουν με συμβάσεις «μηδενικών ωρών»


Δεν έχουν καμία εγγύηση για τις ώρες που θα εργάζονται ή για τον μισθό που θα λαμβάνουν.

Στη Βρετανία απασχολούνται με συμβάσεις «μηδενικών ωρών» περίπου 1,4 εκατ. εργαζόμενοι, δηλαδή άνθρωποι χωρίς καμία εγγύηση για τις ώρες που θα εργάζονται και άρα για τον μισθό που θα λαμβάνουν, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.

Σύμφωνα με την έρευνα αυτή της βρετανικής Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ONS), «οι εργοδότες στη Βρετανία έχουν συνάψει περίπου 1,4 εκατ. συμβάσεις οι οποίες δεν διασφαλίζουν ελάχιστο αριθμό ωρών εργασίας».

Η ONS, που διεξήγαγε την έρευνά της σε μια περίοδο δύο εβδομάδων τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, ανακοίνωσε ότι περίπου το 13% των εργοδοτών που ρωτήθηκαν παραδέχθηκαν ότι χρησιμοποιούν αυτού του είδους τις συμβάσεις. Το ποσοστό φτάνει σχεδόν το 50% στον τομέα του τουρισμού, της εστίασης και της τροφοδοσίας.

Η έρευνα αυτή δείχνει επίσης ότι οι φοιτητές, οι γυναίκες, οι εργαζόμενοι κάτω των 25 ετών και άνω των 65 ετών ωθούνται συχνότερα να υπογράψουν αυτού του είδους τις συμβάσεις.

Σύμφωνα με τα εργατικά συνδικάτα, αυτή η πρώτη έρευνα που διεξήγαγε η ONS για το θέμα αυτό απέδειξε ότι στην πραγματικότητα ο αριθμός των συμβάσεων «μηδενικών ωρών» είναι πολύ μεγαλύτερος από τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις. Μέχρι τώρα οι αριθμοί που ανέφερε η Στατιστική Υπηρεσία έκαναν λόγο για περίπου 583.000 τέτοιου είδους συμβάσεις.

«Η επισφαλής εργασία χωρίς εγγύηση για τακτικές ώρες πληρωμένης εργασίας δεν περιορίζεται πλέον στο περιθώριο της αγοράς εργασίας», δήλωσε η Φράνσις Ο’ Γκρέιντι, η γενική γραμματέας της ομοσπονδίας συνδικάτων TUC μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων.

«Είναι σοκαριστικό το γεγονός ότι η κυβέρνηση καυχιέται για την οικονομική ανάπτυξη όταν υπάρχουν περισσότερα από 1,4 εκατομμύρια συμβόλαια που δεν διασφαλίζουν ελάχιστες ώρες εργασίας ούτε μια τακτική πηγή εισοδήματος για τους εργαζόμενους», σημείωσε ο Ντέιβ Πρέντις του συνδικάτου Unison.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον βλέπει σε αυτού του είδους τις συμβάσεις «μια καλοδεχούμενη ευελιξία», σύμφωνα με τις δηλώσεις που είχε κάνει τον Δεκέμβριο ο υπουργός Επιχειρήσεων Βινς Κέιμπλ.

Το υπουργείο Επιχειρήσεων επανάλαβε σήμερα τη θέση αυτή, όμως επεσήμανε ότι σκοπεύει να ασχοληθεί με το θέμα της αποκλειστικότητας που θέτουν κάποιες από αυτές τις συμβάσεις, γεγονός που εμποδίζει τους εργαζόμενους να εργάζονται σε περισσότερες από μία δουλειές.

Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Εντ Μίλιμπαντ δεσμεύθηκε πάντως την προηγούμενη Παρασκευή να περιορίσει το φαινόμενο των «συμβάσεων μηδενικών ωρών», αν κερδίσει τις εκλογές το 2015, διασφαλίζοντας κυρίως ότι οι εργαζόμενοι θα εξασφαλίζουν αυτόματα έναν σταθερό αριθμό ωρών αφού συμπληρώσουν ένα χρόνο εργασίας στον ίδιο εργοδότη.



Διαβάστε περισσότερα...

Γονείς έκοψαν τη μύτη και τα αυτιά κληρικού στο Αφγανιστάν


Πήραν εκδίκηση γιατί είχε επιτεθεί σεξουαλικά στην κόρη τους.

Οι γονείς ενός 14χρονου κοριτσιού από το Αφγανιστάν έκοψαν τη μύτη και τα αυτιά ενός κληρικού σε μια πράξη εκδίκησης για τη σεξουαλική επίθεση εναντίον της κόρης τους, που σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η ίδια, συνέβη πριν από τέσσερις μήνες.

Οι Abdul και Sultana Qahar από τη βόρεια επαρχία Baghlan του Αφγανιστάν, παρέσυραν το θύμα τους στο σπίτι τους, δελεάζοντάς τον με μια πρόσκληση σε δείπνο.

«Έκοψα τα αυτιά και τη μύτη του» είπε ο πατέρας στο ειδησεογραφικό δίκτυο Reuters από το τοπικό αστυνομικό τμήμα, όπου κρατείται. «Δεν ξέρω αν κάποια γάτα έφαγε τα αυτιά του, όμως η μύτη του έπεσε μέσα στον αγωγό».

Το περιστατικό συνέβη τη Δευτέρα. Οι δύο γονείς συνελήφθησαν την επόμενη μέρα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της τοπικής αστυνομίας, Ahmad Jawid Basharat, ο εκδικητικός πατέρας φέρεται να έδεσε τα χέρια και τα πόδια του ιερέα προτού προβεί στους ακρωτηριασμούς.

Το θύμα αρνείται ότι επιτέθηκε σεξουαλικά στο ανήλικο κορίτσι.

Η αστυνομία ερευνά την υπόθεση.



Διαβάστε περισσότερα...

Ξεκίνησε η υποβολή θεμάτων για τις εξετάσεις της Α Λυκείου


Ποια mail γίνονται αποδεκτά για τη δημιουργία λογαριασμού εισόδου στο σύστημα.

Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής θεμάτων για την «Τράπεζα Θεμάτων» την οποία εγκαινιάζουν οι μαθητές της Α Λυκείου. Όπως είναι γνωστό σε μια σειρά μαθημάτων το 50% των θεμάτων θα προέρχεται από την «Τράπεζα» και το υπόλοιπο 50% θα ορίζεται από τον οικείο διδάσκοντα.

Βεβαίωση σε όσους εκπαιδευτικούς επιλεχθούν τα θέματά τους

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής έχει απευθύνει πρόσκληση προς την εκπαιδευτική κοινότητα να υποβάλλει θέματα προς κρίση, με στόχο να ενταχθούν στην Τράπεζα Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, θέματα για τα εξεταζόμενα μαθήματα της Α’ Τάξης των Ημερήσιων Γενικών Λυκείων, της Α’ και Β’ Τάξης των Εσπερινών Γενικών Λυκείων και της Α’ Τάξης Ημερήσιων και των Εσπερινών ΕΠΑΛ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκπαιδευτικοί των οποίων θέμα ή θέματα θα εγκριθούν από την Κεντρική Επιστημονική Επιτροπή για να ενταχθούν στην Τράπεζα Θεμάτων, θα λάβουν ηλεκτρονικά (και μόνο) Βεβαίωση ότι θέμα ή θέματά τους θα ενταχθούν στην Τράπεζα Θεμάτων.

Ποιοι μπορούν να υποβάλλουν θέματα

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη χρήση του ΠΣΥΘ είναι η εγγραφή στο Σύστημα και η δημιουργία Λογαριασμού Χρήστη. Η συγκεκριμένη διαδικασία γίνεται για μία φορά και στη συνέχεια ο χρήστης, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς πρόσβασης μπορεί να συνδεθεί στο ΠΣΥΘ όσες φορές επιθυμεί προκειμένου να υποβάλλει θέματα προς αξιολόγηση για ένταξη στην Τράπεζα Θεμάτων.

Για να καταφέρει να εγγραφεί ένας εκπαιδευτικός θα πρέπει να έχει email με κατάληξη sch.gr ή με ένα mail από δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα. Τα αποδεκτά mail είναι τα ακόλουθα:

· sch.gr
· aegean.gr
· uth.gr
· uoc.gr
· uom.gr
· upatras.gr
· unipi.gr
· asfa.gr
· auth.gr
· aua.gr
· duth.gr
· uoa.gr
· ntua.gr
· ionio.gr
· aueb.gr
· panteion.gr
· tuc.gr
· hua.gr
· uoi.gr
· teiath.gr
· teiep.gr
· teicrete.gr
· teithe.gr
· teikal.gr
· teikav.edu.gr
· teiwm.gr
· teilam.gr
· teilar.gr
· teimes.gr
· teipat.gr
· teipir.gr
· teicm.gr
· teihal.gr
· iep.edu.gr

Οι εκπαιδευτικοί που δεν διαθέτουν ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email) στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (sch.gr) μπορούν να κάνουν χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Σχολικής Μονάδας στην οποία ανήκουν.

Για τη δημιουργία λογαριασμού σύνδεσης, ο ενδιαφερόμενος, πρέπει: να δηλώσει τα παρακάτω υποχρεωτικά στοιχεία:

• Επώνυμο
• Όνομα
• Τηλέφωνο
• Λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail)
• Επιθυμητό κωδικό πρόσβασης
• Ιδιότητα (Π.χ. Εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης)
• Φορέα (Π.χ. 1ο ΓΕΛ Αγ. Παρασκευής)

Να αποδεχθεί τους όρους της υπεύθυνης δήλωσης επιλέγοντας το αντίστοιχο πλαίσιο ελέγχου «Συμφωνώ» (check box).

Να πληκτρολογήσει τον αριθμό που εμφανίζεται στη φωτογραφία και να επιλέξει «Καταχώριση» στο κάτω μέρος της φόρμας υποβολής.

Μετά την ολοκλήρωση της εγγραφής θα λάβει email ενεργοποίησης, που περιέχει «ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ», η επιλογή του οποίου οδηγεί στην ολοκλήρωση της εγγραφής του στο ΠΣΥΘ.

Οδηγίες εγγραφής στο σύστημα

Σύστημα υποβολής θεμάτων

Οδηγίες για την υποβολή θεμάτων



Διαβάστε περισσότερα...

Διακοπή στη σιδηροδρομική γραμμή Ξάνθης - Αλεξανδρούπολης


Σε λεωφορεία μετεπιβιβάζονται οι επιβάτες λόγω προβλήματος με τις βροχοπτώσεις.

Διακόπηκε λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων των τελευταίων 24ώρων η κυκλοφορία στη σιδηροδρομική γραμμή Ξάνθης-Αλεξανδρούπολης.

Συγκεκριμένα, πρόβλημα ανέκυψε στο τμήμα μεταξύ Ίασμου – Κομοτηνής, στη γέφυρα του Ασπροποτάμου, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία, σύμφωνα με ανακοίνωση τής ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Οι επιβάτες που κινούνται από και προς την Αλεξανδρούπολη θα μετεπιβιβάζονται σε λεωφορεία για το τμήμα μεταξύ Ξάνθης και Αλεξανδρούπολης με ενδιάμεση στάση την Κομοτηνή, μέχρι να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία της γραμμής. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στον αριθμό 14511 και στο www.trainose.gr.



Διαβάστε περισσότερα...

Έως τις 30/8 η εξόφληση ασφαλιστικών εισφορών των μηχανικών


Έκτακτη συνεδρίαση του ΕΤΑΑ.

Την απόφαση παράτασης έως τις 30 Αυγούστου της εξόφλησης των ασφαλιστικών εισφορών των μηχανικών έλαβε σε έκτακτη συνεδρίαση του το Διοικητικό Συμβούλιο του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ).

Σύμφωνα με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας «ο πρόεδρος του ΕΤΑΑ κ. Σελλιανάκης, υποστήριξε και ψήφισε η παράταση να δοθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά, με τη στάση του, την αντισυναδελφική και ανάλγητη συμπεριφορά του αλλά και την προσπάθεια απαξίωσης των Διοικουσών Επιτροπών των Κλάδων του ΕΤΑΑ. Θα προτείναμε στον κ. Σελλιανάκη να επισκεφτεί τα γραφεία του ΤΣΜΕΔΕ, για να δει την ταλαιπωρία που υφίστανται οι Μηχανικοί όλες αυτές τις ημέρες και την αγωνία τους και να θαυμάσει στον καθρέπτη, για μια ακόμη φορά, το θεάρεστο έργο του προς εξυπηρέτηση των πολιτικών εργολαβιών που έχει αναλάβει».

«Τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση, και ιδιαίτερα προς τον κ. Σελλιανάκη, όσους τον στηρίζουν και τους Υπηρεσιακούς παράγοντες του ΕΤΑΑ, ότι ενδεχόμενη απόπειρα αυξήσεων των ασφαλιστικών εισφορών ερήμην του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΤΑΑ δεν θα μείνει αναπάντητη. Ήδη, η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ, στη χθεσινή συνεδρίασή της, αποφάσισε τόσο νομικές ενέργειες καθώς και την αναζήτηση ευθυνών για τυχόν βλάβη του Ταμείου ή παράνομες ενέργειες όσο και κινητοποιήσεις για τα μεγάλα ασφαλιστικά μας θέματα» αναφέρει το ΤΕΕ.



Διαβάστε περισσότερα...

Πόσα παίρνουν δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, ευρωβουλευτές


Αναλυτικά παραδείγματα για τις αμοιβές των αιρετών.

Ποιες θα είναι οι απολαβές των υποψηφίων που θα εκλεγούν στις επερχόμενες δημοτικές και ευρωκοινοβουλευτικές εκλογές. Η υποψηφιότητα υποδεικνύει πρόθεση προσφοράς στα κοινά ή ευκαιρία πλουτισμού την ώρα που ο βασικός μισθός ανέρχεται στα 510 ευρώ. Τo newsbeast.gr παρουσιάζει τις αμοιβές που θα λαμβάνουν μηνιαίως δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και ευρωβουλευτές που θα βγουν νικητές της εκλογικής μάχης που αναμένεται.

Τα τελευταία χρόνια οι αποδοχές των αιρετών έχουν συρρικνωθεί, ακολουθούν όμως αναλογικά τις μειώσεις των αποδοχών των υπόλοιπων Ελλήνων; Για τον καθορισμό των απολαβών των δημοτικών εκπροσώπων, ο νόμος 3852/2010, γνωστός και ως «Καλλικράτης», παίρνει ως μέτρο τον μισθό του γενικού γραμματέα υπουργείων και με βάση πληθυσμιακά κριτήρια καθορίζει τις αποδοχές των εκλεγμένων.

Για παράδειγμα, οι πρώτοι «καλλικρατικοί» μισθοί δημάρχων σε δήμους 20.000 έως 100.000 κατοίκων αναλογούσαν στο 80% του μισθού του γενικού γραμματέα, ενώ οι μισθοί των αντιδημάρχων στο 50% αυτών των δημάρχων. Με το «μεσοπρόθεσμο» πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, οι αποδοχές του γ.γ. μειώθηκαν σημαντικά συμπαρασύροντας και τους μισθούς των αιρετών οι οποίοι αναδιαμορφώθηκαν. Ο Γενικός Γραμματέας Υπουργείου αμείβεται πλέον με 4.750,00 ευρώ μηνιαίως, ο Περιφερειάρχης με 4.275,00 ευρώ και οι αντιπεριφερειάρχες με 3.260,25 ευρώ.

Οι μεγάλοι Δήμοι

Με βάση λοιπόν τον επί της παρούσης ισχύοντα μισθό του γενικού γραμματέα του υπουργείου, ο νικητής της μάχης στο Δήμο Αθηναίων, στο αξίωμα του δημάρχου θα λαμβάνει μηνιαίως το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 4.275,00. Σε αντίστοιχους δήμους άνω των 100.000 κατοίκων, όπως μεταξύ άλλων ο δήμος Περιστερίου, Αχαρνών, Πειραιώς, Καλλιθέας, Νίκαιας κ.ά. ο αντιδήμαρχος θα αμείβεται με 2.137,50 ενώ ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου με 900,00 ευρώ, ποσό αρκετά μικρότερο από αυτά των υπολοίπων.

Οι μεσαίοι δήμοι

Σε πληθυσμιακά μικρότερους δήμους, 20.000 έως 100.000 κατοίκων, όπως ο δήμος Ζωγράφου, Αμαρουσίου, Κηφισιάς, Χαλανδρίου, Γλυφάδας, Αγίου Δημητρίου και Νέας Σμύρνης η αμοιβή του δημάρχου ανέρχεται στα 3.420,00, του αντιδημάρχου στις 1.710,00 ενώ ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου θα λαμβάνει μηνιαίως 720,00 ευρώ.

Οι μικροί δήμοι

Οι αντίστοιχες αμοιβές σε δήμους ακόμα μικρότερους των οποίων οι κάτοικοί δεν ξεπερνούν τους 20.000, είναι και πάλι υψηλότερες από το σύνολο των αμοιβών που ενδέχεται να λαμβάνει σήμερα μια τετραμελής οικογένεια. Για τον δήμαρχο το ποσό αμοιβής είναι 2.565,00, για τον αντιδήμαρχο 1.282,50 ενώ οι πρόεδροι των δημοτικών συμβουλίων κυμαίνονται στα όρια του σημερινού κατώτατου μισθού με 540,00 ευρώ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η κατάργηση των αποζημιώσεων και των επιδομάτων συμμετοχής σε δημοτικά συμβούλια που λάμβαναν μέχρι πρότινος οι δημοτικοί σύμβουλοι. Τα μόνα, σύμφωνα με το υπουργείο εσωτερικών, έσοδα που αυτή τη στιγμή απολαμβάνει όποιος αιρετός ασκεί το λειτούργημα του δημοτικού συμβούλου είναι τα έξοδα κίνησης τα οποία καθορίζονται με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, αφορούν κυρίως σε μεγάλους δήμους και καλύπτονται μόνο όταν προκύπτει ανάγκη μετακίνησης.

Τα μισθολόγια της Ευρωβουλής

Οι εκλεκτοί που θα μας εκπροσωπήσουν στο ευρωκοινοβούλιο από την άλλη θα έχουν πολύ υψηλότερες απολαβές, λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαίτερη φύση των καθηκόντων τους που απαιτεί την εκτός έδρας παρουσία στο μεγαλύτερο μέρος της θητείας τους. Το ύψος του συγκεκριμένου μισθολογίου δικαιολογεί, σύμφωνα με εκπροσώπους του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, και η ανάγκη να τυγχάνουν της κατάλληλης υποστήριξης ώστε να ασκούν τα καθήκοντά τους σε υψηλό επίπεδο, λαμβάνοντας υπόψη την πολυπλοκότητα και ιδιαιτερότητα των καθηκόντων τους σε τεχνικό γλωσσικό και θεσμικό επίπεδο.

Ο μηνιαίος μισθός των βουλευτών του ΕΚ, σύμφωνα με στοιχεία του αρμόδιου γραφείου του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στην Αθήνα, ορίζεται στο 38,5% του βασικού μισθού ενός δικαστή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ανέρχεται στις 7.807,12 ευρώ, χωρίς τον φόρο. Πρέπει να σημειωθεί πως ο μισθός καταβάλλεται από τον προϋπολογισμό του Κοινοβουλίου και υπόκειται σε φόρο της Ε.Ε. , μετά την παρακράτηση του οποίου ο μισθός ανέρχεται σε 6.083,91 ευρώ.

Αναφορικά με την σύνταξη οι βουλευτές απολαμβάνουν το δικαίωμα συνταξιοδότησης από την ηλικία των 63 ετών αφού έχουν διατελέσει έστω και μία θητεία και το κόστος της καλύπτεται από τον προϋπολογισμό του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Το ποσό της σύνταξης ορίζεται στο 3,5% επί του μισθού για κάθε πλήρες έτος άσκησης της εντολής χωρίς να μπορεί να υπερβεί το 70% συνολικά.

Εκτός όμως από τις προαναφερθείσες μισθολογικές απολαβές, ένας ευρωβουλευτής εισπράττει και διάφορες αποζημιώσεις για την κάλυψη δαπανών συναφών με το επάγγελμα.

Για κάθε ημέρα που οι βουλευτές ασκούν τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα και υπογράφουν την κατάσταση παρόντων του κοινοβουλίου λαμβάνουν ημερήσια αποζημίωση ύψους 298 ευρώ για κάλυψη τροφής και στέγης. Επίσης λαμβάνουν έξοδα μετακίνησης για αεροπορικά εισιτήρια διακεκριμένης θέσης, σιδηροδρομικούς ναύλους πρώτης θέσης ή 0,49 ευρώ ανά χιλιόμετρο της διαδρομής με αυτοκίνητο. Η συγκεκριμένη παροχή έχει τροποποιηθεί σε σχέση με παλαιότερα που οι ευρωβουλευτές λάμβαναν 500 ευρώ για κάθε ταξίδι που έκαναν ανεξαρτήτως της τιμής του εισιτηρίου που θα έκλειναν. Λαμβάνουν όμως και άλλες 4.148 ευρώ ετησίως δηλαδή 350 περίπου ευρώ μηνιαίως και για λοιπά ταξίδια που αναγκάζονται να κάνουν εκτός των συνόρων του κράτους μέλους καταγωγής τους.

Εάν και η συμμετοχή των ευρωβουλευτών στις συνεδριάσεις φαίνεται να πριμοδοτείται η απουσία από ονομαστική ψηφοφορία φαίνεται αντιστοίχως να τιμωρείται αφού η αδικαιολόγητη αποχή τους από αυτές μειώνει στο μισό την ημερήσια αποζημίωση που λαμβάνουν.

Το κοινοβούλιο μεριμνά και για την ιατρική τους περίθαλψη επιστρέφοντάς τους τα 2/3 των ιατρικών τους εξόδων.

Τέλος οι ευρωβουλευτές μπορούν να επιλέγουν το δικό τους προσωπικό στο πλαίσιο προϋπολογισμού που ορίζει το Κοινοβούλιο αλλά δεν μπορούν πλέον να διορίζουν ως συνεργάτες τους στενά συγγενικά τους πρόσωπα.



Διαβάστε περισσότερα...

Στον εισαγγελέα ο φάκελος για τις Μονάδες Ψυχικής Υγείας


Εκτεταμένοι έλεγχοι από το υπουργείο Υγείας, με απόφαση της Ζέττας Μακρή.

Στη διενέργεια εκτεταμένων ελέγχων σε Μονάδες Ψυχικής Υγείας ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, προχωρά το υπουργείο Υγείας, μετά τη διαπίστωση παρατυπιών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δειγματοληπτικού ελέγχου, 500.000 Έλληνες εμφανίζονται να κάνουν χρήση υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε ένα εξάμηνο. Επίσης ασθενείς εμφανίζονται να λαμβάνουν υπηρεσίες από πολλά Κέντρα, να επισκέπτονται Κέντρα Ημέρας την ίδια ημέρα σε Αθήνα και επαρχία, και άλλοι να λαμβάνουν υπηρεσίες από Κέντρα Ημέρας, ενώ ταυτόχρονα διαμένουν σε Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης στεγαστικού τύπου.

«Ενοχλητικά και δυσάρεστα» χαρακτήρισε τα αποτελέσματα του ελέγχου, η υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή, ανακοινώνοντας ότι ο πλήρης φάκελος θα σταλεί στον εισαγγελέα, ενώ ο έλεγχος δεν θα περιοριστεί στο δεύτερο εξάμηνο του 2013 και μετά, όπου και εφαρμόστηκε το νέο μοντέλο κοστολόγησης των υπηρεσιών ψυχικής υγείας ανά ωφελούμενο και τύπο μονάδας ψυχικής υγείας, αλλά θα επεκταθεί και παλαιότερα.

Σύμφωνα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με τα αποτελέσματα του ελέγχου σε σύνολο 65 φορέων, προέκυψε η ανάγκη περαιτέρω διερεύνησης των υποβληθέντων στοιχείων των 38, δηλαδή σε ποσοστό της τάξης του 58%.

Από τη διερεύνηση αυτή, διαπιστώθηκαν στους 18 από τους 38 φορείς, τα παρακάτω:

Ποσοστό 18,2% των ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας που δηλώθηκαν από τους φορείς, επισκέπτονται δύο ή περισσότερα Κέντρα Ημέρας σε διάφορες περιοχές, τις ίδιες ημέρες, στο χρονικό διάστημα ελέγχου. Ένας αριθμός που αγγίζει το 43% «είναι ανάρπαστος» από τα κέντρα ψυχικής υγείας, δηλαδή επισκέπτεται διαφορετικά κέντρα στο διάστημα του ελέγχου. Ποσοστό 38,8% ενώ νοσηλεύεται ως εσωτερικός σε οικοτροφεία και σε ξενώνες ταυτόχρονα κάνει χρήση υπηρεσιών ψυχικής υγείας και από κέντρα ημέρας. Δηλαδή είναι εσωτερικός σε κέντρα που έχουν εξειδικευμένο προσωπικό, πολλοί από αυτούς έχουν βαριά νοητική στέρηση, και ταυτόχρονα φαίνεται ότι κάνουν χρήση υπηρεσιών υγείας και από κέντρα ημέρας, ως εξωτερικοί ασθενείς. Επιπλέον, στο σύνολο των 38 φορέων, ένα μικρό, αλλά σημαντικό ποσοστό της τάξης του 3%, αφορά λήπτες που φαίνεται να διαμένουν, ταυτόχρονα, σε διαφορετικές Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης στεγαστικού τύπου, τις ίδιες ημέρες, του ίδιου μήνα.

Όπως δήλωσε η υφυπουργός Υγείας μετά από διασταυρώσεις των Αριθμών Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΚΜΑ) για τους 38 φορείς, δεν ταυτοποιήθηκαν ΑΜΚΑ σε ποσοστό 12%.

Η κ. Μακρή υπογράμμισε την ανάγκη διενέργειας εκτεταμένων ελέγχων, όχι μόνο στο σύνολο των στοιχείων που δηλώνονται στο υπουργείο Υγείας, αλλά και επιτοπίως, καθώς και στα παραπεμπτικά των γιατρών. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι υπάρχει περίπτωση ασθενούς που έχει γεννηθεί το 1931 και καταγράφεται ότι καθημερινά κάνει γιόγκα και γυμναστική.

«Θα ενεργοποιηθεί το ΣΕΥΠ, η Επιτροπή Διοικητικού και Οικονομικού Ελέγχου και βεβαίως ο πλήρης φάκελος θα σταλεί και στην εισαγγελία, είπε η υφυπουργός, σημειώνοντας ότι «τα κέντρα αυτά χρηματοδοτούνται και από τον εθνικό προϋπολογισμό και από το ΕΣΠΑ. Είναι μεικτή η χρηματοδότηση και σε κάθε περίπτωση, δεν μπορούμε να τα κατασπαταλούμε».



Διαβάστε περισσότερα...

Αντίθετοι οι δικηγόροι στο σχέδιο του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας


Ζητούν παράταση της δημόσιας διαβούλευσης.

Την «καθολική» αντίθεσή της στο σχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, εκφράζει με σημερινή της ανακοίνωση η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και ζητεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης την παράταση του χρόνου δημόσιας διαβούλευσης, τόσο για τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, όσο για το σχεδίου του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Η συντονιστική επιτροπή αναφέρει ότι τόσο «η φιλοσοφία, όσο και οι επιμέρους ρυθμίσεις του σχεδίου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας προσκρούουν σε βασικές αρχές του κράτους δικαίου και της δίκαιης δίκης, επιδρούν αρνητικά στην ορθή απονομή της Δικαιοσύνης, προσβάλλουν δικαιώματα των πολιτών, σε αντίθεση με προφανείς παρεμβάσεις υπέρ των πιστωτικών ιδρυμάτων, ενώ υποβαθμίζουν το έργο και τον θεσμικό ρόλο των δικηγόρων».

Στην ανακοίνωση, τονίζεται ακόμη ότι οι ρυθμίσεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας «πέραν του ότι είναι σε πλείστες όσες περιπτώσεις ανεφάρμοστες, άλλως δυσχερώς εφαρμόσιμες, παραβιάζουν θεμελιώδεις αρχές της δίκαιης πολιτικής δίκης, όπως είναι η αμεσότητα, δημοσιότητα και προφορικότητα της διαδικασίας, η διεξαγωγή της δίκης κατ' αντιμωλία, η ισότητα των διαδίκων, η ισοπλία, το δικαίωμα άμυνας κ.ά.».

Τέλος, η συντονιστική επιτροπή ως προς τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομία συμπερασματικά διαπιστώνει ότι «για μια ακόμη φορά, προχειρότητα και επίκληση «μνημονιακών λογικών», προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα της καθυστέρησης των δικών» και προσθέτει: « Ένα πρόβλημα το οποίο δεν θα βρει τη λύση του, αν η ελληνική πολιτεία δεν αποφασίσει να συμμορφωθεί με τις πυλωτικές αποφάσεις του ΕΔΔΑ, οι οποίες αναγορεύουν αυτό, ως πρόβλημα δομικό, συστημικό, δηλαδή που έχει σχέση με τη δημιουργία υποδομών, τόσο σε υλικοτεχνικό επίπεδο όσο και σε προσωπικό».

Σημειώνεται, τέλος, ότι έχει ολοκληρωθεί η δημόσια διαβούλευση για τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας από 28.3.2014, ενώ για Κώδικα Ποινικής Δικονομίας η ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης προβλέπεται την 16η Μαΐου 2014.



Διαβάστε περισσότερα...

«Έχω να φάω πέντε χρόνια…»


Σπάνια ασθένεια αναγκάζει 19χρονη να «κόψει» το φαγητό - Δείτε τις φωτογραφίες.

Από γαστροπάρεση πάσχει η 19χρονη Ayllah-Beau Foley από τη Βρετανία, μια ασθένεια που έχει προκαλεί παράλυση του στομαχιού της, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να φάει εδώ και πέντε χρόνια!

Η νεαρή γυναίκα τρέφεται πλέον, με πολύ μικρές ποσότητες φαγητού, με σωληνάκι που περνά κατευθείαν από το λαιμό στο αίμα της.

«Από τότε που αρρώστησα άλλαξε η ζωή μου», αφηγείται η 19χρονη στην Daily Mail. «Δεν μπορώ πια να καθίσω στο τραπέζι με την οικογένειά μου, δεν μπορώ να βγω για φαγητό με τους φίλους μου. Στα γενέθλιά μας με τον δίδυμο αδελφό μου Jordan δεν μπορούμε να φάμε μαζί την τούρτα μας. Είναι δύσκολο αλλά προσπαθώ να σκέφτομαι θετικά και ελπίζω κάποτε να αναρρώσω».



Η Ayllah-Beau άρχισε να έχει τα πρώτα συμπτώματα ύστερα από ένα ταξίδι της για εθελοντική προσφορά στην Ινδία με το σχολείο της. «Νόμιζα πως είχα πάθει τροφική δηλητηρίαση αλλά η κατάστασή μου συνεχώς χειροτέρευε», εξηγεί.



Προβληματισμένοι ήταν και οι γιατροί που αρχικά θεώρησαν πως έχει κάτι στη σκωληκοειδή αλλά στη επέμβαση που την υπέβαλαν δεν βρήκαν τίποτα.

Μετά σκέφτηκαν πως ίσως ήταν κάτι γυναικολογικό, αλλά ούτε από εκεί βρέθηκε κάτι. «Άρχισαν να σκέφτονται πως ήταν κάτι ψυχολογικό», λέει η μαμά της, «μας θύμωνε που μας έλεγαν πως ήταν όλα στο κεφάλι της ενώ ήταν προφανές πως κάτι άλλο έτρεχε».



Τελικά η Ayllah-Beau διαγνώστηκε με γαστροπάρεση.



«Σοκαριστήκαμε όταν μάθαμε πως οι μύες του στομάχου της είχαν παραλύσει, δεν είχαμε ιδέα πως υπήρχε καν τέτοια ασθένεια, αλλά μας ανακούφισε από την άλλη που μάθαμε τουλάχιστον τι είχε», προσθέτει.



Αλλά οι δυσκολίες παρέμεναν για την Αyllah-Beau. Δοκίμασε ένα σωρό θεραπείες χωρίς αποτέλεσμα κι έτσι κατέληξε να τρέφεται με το σωληνάκι που στέλνει θρεπτικά συστατικά μέσω μιας φλέβας της, προσπερνώντας έτσι το πεπτικό της.



«Τρέφεται έτσι επί 14 ώρες στη διάρκεια της νύχτας για να μείνει ζωντανή» , εξηγεί η μητέρα της, «αυτή τη στιγμή είναι το καλύτερο που έχουμε, ελπίζουμε να βρεθεί κάτι καλύτερο στο μέλλον».



Η Ayllah-Beau εύχεται να μπορούσε να τρώει όπως κάθε άλλος άνθρωπος. «Λαχταράω πράγματα όπως σοκολάτα, γλυκά και burgers. Τρώω μια μικροσκοπική μπουκιά κατά διαστήματα, για να ικανοποιήσω την επιθυμία μου, αλλά δεν είναι το ίδιο», λέει η ίδια.



«Πρόκειται για μια σπάνια ασθένεια», εξηγεί ο Dr Simon Gabe, ο γαστρεντερολόγος που έχει αναλάβει την 19χρονη. «Λόγω της αδυναμίας των μυών του στομάχου το φαγητό δεν δέχεται τη σωστή επεξεργασία κι έτσι υπάρχει αίσθημα κορεσμού συνεχές, ναυτία και εμετός. Εκτιμάται πως διαγιγνώσκεται σε έναν στους 50.000 ανθρώπους και είναι συνηθέστερη στις γυναίκες».




Διαβάστε περισσότερα...

Γέννησε στην άκρη του δρόμου!


Δεν πρόλαβε να φτάσει στο μαιευτήριο… - Δείτε το βίντεο.

Ένα υγιέστατο κοριτσάκι γέννησε μια γυναίκα στη Φλόριντα των ΗΠΑ, μέσα στο αυτοκίνητο του συζύγου της, την ώρα που κατευθύνοντας στο μαιευτήριο.

Το μωρό αποφάσισε πως ήταν ώρα να έρθει στον κόσμο παρότι η μαμά του ήταν ακόμα καθ’ οδόν κι έτσι ο άνδρας σταμάτησε στην άκρη του δρόμου και τη βοήθησε να γεννήσει.

«Η μαμά μπορούσε να τον καθοδηγήσει επειδή και η ίδια είναι νοσηλεύτρια σε Μονάδα Νεογνών», όπως είπε νοσηλευτής των Πρώτων Βοηθειών που έφτασε στο σημείο. Πρώτο τους μέλημα ήταν να καθαρίσουν και να κρατήσουν το μωρό ζεστό μέχρι η οικογένεια να φτάσει στην κλινική.

Μαμά και κόρη είναι μια χαρά.

«Αυτές είναι οι καλύτερες κλήσεις που δεχόμαστε», τόνισε ο νοσηλευτής. «Βλέπουμε τραγωδίες κάθε μέρα, είναι ωραία όταν γίνεται ένα τηλεφώνημα για ένα τέτοιο περιστατικό».

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ηλεκτρικό όχημα για ΑμεΑ


Η πόρτα βρίσκεται στο πίσω μέρος και ανοίγει δημιουργώντας ράμπα.

Το όχημα της Kenguru αυξάνει κάθετα το δείκτη ανεξαρτησίας στις μετακινήσεις όλων όσοι είναι υποχρεωμένοι να κινούνται με αμαξίδιο. Με την πόρτα στο πίσω μέρος που ανοίγει σε δύο τμήματα δημιουργώντας ράμπα για να διευκολύνει την πρόσβαση.

Από εκεί και πέρα, στο εσωτερικό υπάρχει υποδομή για χρήση ζώνης ασφαλείας και ασφάλισης του αμαξιδίου σε σταθερό σημείο και η οδήγηση του Kenguru γίνεται με τιμόνι μοτοσικλέτας. Η κίνηση γίνεται με τη χρήση ηλεκτροκινητήρα και οι μπαταρίες που χρησιμοποιούνται δίνουν αυτονομία περίπου 80 χιλιομέτρων (με φόρτιση 8 ωρών).

Η τελική ταχύτητα του οχήματος είναι 40 χλμ./ώρα και προφανώς είναι υπέραρκετή για τις βασικές μετακινήσεις σε κοντινές αποστάσεις. Το κόστος του οχήματος υπολογίζεται στα 25.000 δολάρια (χωρίς να υπολογίζονται τυχόν απαλλαγές και εκπτώσεις-κίνητρα για την αγορά του ως όχημα φιλικό προς το περιβάλλον), με την παραγωγή του να ξεκινά σε ένα χρόνο από τώρα.

Η Kenguru ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στην Ουγγαρία αλλά ελλείψει πόρων, μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ όπου και υπάρχουν καλύτερες προοπτικές για την παραγωγή του ηλεκτρικού οχήματος –βρίσκεται σε φάση αναζήτησης χρηματοδότη- αλλά και την εξέλιξη νέων πρωτοποριακών προϊόντων.

Με δεδομένο το ότι το όχημα είναι μικρότερο ακόμα και από Smart, υπάρχει ένα θέμα με την ασφάλεια που μπορεί να προσφέρει σε περίπτωση ατυχήματος.














Πηγή: http://www.gocar.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανάκληση προϊόντος στα Η&Μ


Πρόκειται για ζώνη που πωλείται μαζί με παιδικό παντελόνι για μικρά κορίτσια.

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει ότι η εταιρεία Η&Μ, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, εκτελεί ανάκληση ζώνης που πωλείται μαζί με παιδικό παντελόνι για μικρά κορίτσια. Πρόκειται για πλαστική ζώνη με φιόγκο και μεταλλικά μέρη, που διατίθεται σε διάφορες αποχρώσεις, με κωδικούς (identification number): Ρ/Ν 01898218, Ρ/Ν 01716997, 978210.

Η ανάκληση στην Ελλάδα αφορά 1287 ζώνες, που πωλούνται μαζί με το εικονιζόμενο παντελόνι στα μεγέθη 92 και 98. Τα μεταλλικά μέρη, που κρατούν ενωμένα τη ζώνη και το παντελόνι, μπορούν να σπάσουν σε μικρότερα κομμάτια, τα οποία εγκυμονούν κίνδυνο πνιγμού, κατάποσης και φραγής της αναπνευστικής οδού για παιδιά κάτω των 3 ετών.

Η Η&Μ παγκοσμίως έχει λάβει ενημέρωση για ένα περιστατικό αναφορικά με τη ζώνη, χωρίς να έχει γίνει αναφορά οποιουδήποτε τραυματισμού.

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και η εταιρεία συστήνουν στους καταναλωτές να αφαιρέσουν τη ζώνη και να σταματήσουν τη χρήση της άμεσα. Επίσης, παρακαλούνται οι καταναλωτές να επιστρέψουν τη ζώνη ή το παντελόνι μαζί με τη ζώνη σε οποιοδήποτε Η&Μ κατάστημα, ώστε να εισπράξουν πλήρη επιστροφή χρημάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της Η&Μ στο τηλέφωνο 2166004033 (κα. Φραγκιουδάκη Έφη) ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση info.gr@hm.com.



Διαβάστε περισσότερα...

Ποιοι παίρνουν παράταση στην υποβολή δηλώσεων


Από το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι η υποβολή των δηλώσεων και η πληρωμή των αντίστοιχων ποσών για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος για τους υπόχρεους της παραγράφου 4 του άρθρου 2 του ν.2238/1994 (ΟΕ, ΕΕ, κλπ) και των οριστικών δηλώσεων από μισθωτές υπηρεσίες και από ελευθέρια επαγγέλματα της παραγράφου 3 του άρθρου 59 του ίδιου νόμου, οι οποίες έληγαν στις 30/04/2014 παρατείνονται μέχρι και την 5η Μαΐου 2014.

Ισχύει και για τις εταιρείες που υποβάλλουν τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματός τους σε φυσικό χαρτί στις Δ.Ο.Υ.

Επίσης, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, παρατείνεται μέχρι την 5η Μαίου 2014 η προθεσμία υποβολής των περιοδικών εκκαθαριστικών δηλώσεων ΦΠΑ των οποίων η προθεσμία έληγε στις 30/04/2014. Ο φόρος που οφείλεται με βάση τις ανωτέρω περιοδικές δηλώσεις καταβάλλεται στο σύνολο του μέχρι 30/05/2014.



Διαβάστε περισσότερα...

ΟΓΑ: Παρατείνεται η ισχύς των βιβλιαρίων υγείας ανασφάλιστων


Την παράταση για 10 μήνες της ισχύος των βιβλιαρίων υγείας για τους ανασφάλιστους υπερήλικες στους οποίους διεκόπη η σύνταξη από την 1η Ιανουαρίου 2013 με βάση τις διατάξεις του ν.4093/12 ανακοίνωσε η διοίκηση του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων.

Η ισχύς παρατείνεται μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2015 σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4254/2014
Το ίδιο ισχύει και για τα προστατευόμενα μέλη αυτών. Οι δικαιούχοι καλούνται να προσέρχονται για τη θεώρηση των βιβλιαρίων τους στους κατά τόπους αρμόδιους Ανταποκριτές του ΟΓΑ.

«Η εν λόγω εξέλιξη αποτελεί μια σημαντική κυβερνητική πρωτοβουλία για τη στήριξη και την ανακούφιση μιας ιδιαίτερα ευαίσθητης κοινωνικής ομάδας της χώρας μας, των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων, καθώς δίνει τη δυνατότητα τόσο στους ίδιους όσο και στα προστατευόμενα μέλη τους να έχουν πρόσβαση στο πολύτιμο αγαθό της Δημόσιας Υγείας», δήλωσε ο Διοικητής του ΟΓΑ, Ξενοφών Βεργίνης.



Διαβάστε περισσότερα...

Συμβουλές του ΠΑΣΤΕΡ για τον MERS


Το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ έδωσε στη δημοσιότητα ένα κείμενο με ερωτήσεις και απαντήσεις, με σκοπό να διαφωτίσει το κοινό σχετικά με το νέο ιό του «Αναπνευστικού Συνδρόμου της Μέσης Ανατολής» (MERS). Το Ινστιτούτο επισημαίνει, μεταξύ άλλων, πως δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα περαιτέρω εξάπλωσης διεθνώς του δυνητικά θανατηφόρου κοροναϊού, για τον οποίο, προς το παρόν, δεν υπάρχει διαθέσιμο εμβόλιο ή άλλη φαρμακευτική θεραπεία.

Στις 18 Απριλίου το Εργαστήριο Αναφοράς Γρίπης Νoτίου Ελλάδος, που εδρεύει στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, ανίχνευσε το πρώτο κρούσμα του κοροναϊού MERS σε έλληνα ασθενή που επέστρεψε από τη Σαουδική Αραβία. Το Ινστιτούτο διενεργεί σχετικές εξετάσεις καθημερινά.

Αναλυτικά οι διευκρινιστικές ερωταπαντήσεις έχουν ως εξής:

• Τι είναι ο (MERS-CoV);

Ο MERS-CoV είναι ένας κοροναϊός που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Σαουδική Αραβία. Οι κοροναϊοί είναι μία μεγάλη οικογένεια ιών που περιλαμβάνει τόσο τους ιούς που προκαλούν το κοινό κρυολόγημα, όσο και αυτόν που προκαλεί το SARS.

• Ποια είναι τα συμπτώματα του MERS;

Οι ασθενείς που έχουν μολυνθεί από το MERS-CoV, εμφανίζουν οξεία, σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού και, σε πολλές περιπτώσεις, πνευμονία με πυρετό, βήχα και δύσπνοια. Αρκετοί ασθενείς παρουσιάζουν επίσης γαστρεντερολογικά συμπτώματα, συμπεριλαμβανομένης της διάρροιας, καθώς και νεφρική ανεπάρκεια. Ορισμένοι πάντως ασθενείς έχουν απλώς εκδηλώσει μια ήπιας μορφής αναπνευστική λοίμωξη.

• Ο MERS-CoV μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο;

Ο MERS-CoV έχει διαπιστωθεί ότι μπορεί να εξαπλωθεί μεταξύ των ανθρώπων, εφόσον έχει προηγηθεί στενή επαφή. Ως τέτοια, ορίζεται: α) η επαφή που υπάρχει μεταξύ του ασθενή και των ατόμων που τον φροντίζουν ή β) η παραμονή στον ίδιο χώρο με τον ασθενή κατά την φάση της λοίμωξης. Έχουν αναφερθεί περιστατικά μετάδοσης του ιού από ασθενείς σε νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ τα κρούσματα μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο βρίσκονται ακόμη υπό διερεύνηση σε αρκετές ενδημικές χώρες.

• Από πού πηγάζει ο MERS-CoV;

Οι επιστήμονες δεν έχουν καταφέρει προς το παρόν να εντοπίσουν την αρχική πηγή του ιού. Ωστόσο, εικάζουν ότι μπορεί να προέρχεται από κάποιο ζώο. Επίσης εκτός από τους ανθρώπους, ο MERS-CoV έχει εντοπιστεί σε καμήλες στο Κατάρ καθώς και σε μια νυχτερίδα στη Σαουδική Αραβία. Θετικά δείγματα σε καμήλες έχουν εντοπιστεί και σε άλλες χώρες, γεγονός που σημαίνει ότι ενδεχομένως να είναι φορείς του κοροναϊού ή κάποιου άλλου παρόμοιου. Πάντως, οι επιστήμονες δεν μπορούν να πουν με βεβαιότητα ότι οι καμήλες είναι η πηγή του ιού. Για το λόγο αυτό, συνεχίζουν να συλλέγουν στοιχεία, ώστε να μπορέσουν να καθορίσουν τον ρόλο των νυχτερίδων, των καμηλών και άλλων ζώων στην μετάδοση του MERS-CoV.

• Υπάρχει λόγος ανησυχίας;

Τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, επικρατεί ανησυχία δεδομένου ότι όσοι ασθενείς έχει επιβεβαιωθεί εργαστηριακά ότι έχουν MERS-CoV, έχουν εκδηλώσει οξεία αναπνευστική λοίμωξη. Μάλιστα, οι επιστήμονες δηλώνουν ανήσυχοι από το γεγονός ότι οι μισοί ασθενείς έχουν αποβιώσει. Πρόσθετη πηγή ανησυχίας είναι και ότι η νόσος έχει μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο, ξεπερνώντας τα όρια της Σαουδικής Αραβίας, όπου εντοπίστηκε αρχικά. Τέλος, οι ειδικοί δεν μπορούν να αποκλείσουν την πιθανότητα περαιτέρω εξάπλωσης του κοροναϊού.

• Επιτρέπονται τα ταξίδια της Αραβική Χερσόνησο και στις όμορες χώρες;

Τόσο οι ευρωπαϊκές όσο και οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές δεν έχουν εκδώσει ειδικές ταξιδιωτικές οδηγίες εξαιτίας του MERS. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες θα πρέπει να ακολουθούν τις βασικές προφυλάξεις, όπως καλό πλύσιμο των χεριών και την αποφυγή επαφής με άτομα που νοσούν.

• Τι να κάνετε εάν είστε άρρωστοι και προσφάτως ταξιδέψατε στην Αραβική Χερσόνησο;

Εάν έχετε εκδηλώσει πυρετό και άλλα συμπτώματα του κατώτερου αναπνευστικού, όπως βήχα ή δύσπνοια, εντός 14 ημερών από ταξίδι στην Αραβική Χερσόνησο ή κάποια όμορη χώρα, θα πρέπει να αναζητήσετε ιατρική βοήθεια αναφέροντας λεπτομερώς όσες πληροφορίες σας ζητηθούν.

• Πως μπορείτε να προστατευθείτε;

Σύμφωνα με τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες για την πρόληψη των αναπνευστικών λοιμώξεων:

α) Πλένετε τα χέρια σας με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα. Βοηθήστε επίσης τα μικρά παιδιά να κάνουν το ίδιο. Αν δεν είναι διαθέσιμα νερό και σαπούνι, τότε χρησιμοποιήστε απολυμαντικό χεριών με βάση το αλκοόλ.

β) Καλύψτε την μύτη και το στόμα σας με χαρτομάντηλο, όταν βήχετε ή φτερνίζεστε και στη συνέχεια πετάξτε το στο καλάθι απορριμμάτων.

γ) Αποφύγετε να αγγίξετε τα μάτια, την μύτη και το στόμα σας με ακάθαρτα χέρια.

δ) Αποφύγετε την στενή επαφή, όπως ανταλλαγή φιλιού, κοινή χρήση μαχαιροπήρουνων ή άλλων οικιακών σκευών με άτομα που είναι άρρωστα.

ε) Καθαρίζετε και απολυμαίνετε τακτικά επιφάνειες όπως ο πάγκος της κουζίνας, τα πόμολα, οι πόρτες και τα παιχνίδια των παιδιών.

• Υπάρχει εμβόλιο;

Προς το παρόν δυστυχώς δεν υπάρχει διαθέσιμο εμβόλιο κατά του MERS-CoV, αν και έχουν ήδη αρχίζει να γίνονται προσπάθειες για την παρασκευή του.

• Υπάρχουν άλλες διαθέσιμες θεραπείες;

Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο θεραπευτικό πρωτόκολλο για την αντιμετώπιση των επιπλοκών που προκαλεί ο MERS-CoV. Η αγωγή, προς το παρόν, εστιάζει στην ανακούφιση της συμπτωματολογίας που εμφανίζει κάθε ασθενής.

• Υπάρχει διαγνωστική εξέταση;

Το Εργαστήριο Αναφοράς Γρίπης Ν.Ελλάδος που εδρεύει στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, έχει αναπτύξει μοριακές εξετάσεις για την ανίχνευση και επιβεβαίωση των κρουσμάτων MERS-CoV. Διενεργεί αλληλούχιση τμήματος του γονιδιώματος και ορολογικές εξετάσεις για την παρουσία αντισωμάτων του ιού.

• Τι μπορώ να κάνω για να προστατεύσω τον εαυτό μου;

Όπως προαναφέρθηκε, ο ακριβής τρόπος μετάδοσης δεν είναι ακόμα γνωστός. Συνιστώνται τα μέτρα προφύλαξης που ισχύουν και για τις άλλες ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού, δηλαδή η αποφυγή στενής επαφής με άτομα που παρουσιάζουν τα συμπτώματα της νόσου (βήχας, φτέρνισμα) και έχουν πρόσφατα ταξιδέψει σε περιοχές υψηλού κινδύνου. Επίσης η τήρηση των κανόνων υγιεινής των χεριών και των κανόνων αναπνευστικήςυγιεινής και συγκεκριμένα:

Υγιεινή χεριών:

• Πλένετε τα χέρια σας συχνά, ιδιαίτερα όταν είναι λερωμένα και όταν φροντίζετε στο σπίτι κάποιον που είναι ασθενής. Η υγιεινή των χεριών προλαμβάνει επίσης τη μετάδοση λοιμώξεων σε σας (μέσω αγγίγματος μολυσμένων επιφανειών) και, προκειμένου για τα νοσοκομεία, τη μετάδοση λοιμώξεων σε ασθενείς, επαγγελματίες υγείας και άλλους.

• Πλένετε τα χέρια σας με σαπούνι και άφθονο νερό, όταν είναι εμφανώς λερωμένα. Εάν δεν είναι εμφανώς λερωμένα, μπορείτε να τα πλύνετε με σαπούνι και νερό ή να χρησιμοποιήστε καθαριστικά χειρών βασισμένα στο οινόπνευμα.

Υγιεινή του Αναπνευστικού:

• Καλύψτε το στόμα και τη μύτη σας με ιατρική μάσκα, μαντήλι, το μανίκι σας ή τον λυγισμένο αγκώνα σας, όταν βήχετε ή φταρνίζεστε. Πετάξτε το χρησιμοποιημένο μαντήλι σε κλειστό κάδο αμέσως μετά τη χρήση. Εφαρμόστε τα μέτρα υγιεινής των χεριών μετά από κάθε επαφή με εκκρίματα του αναπνευστικού.

• Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού:

1. Να παρακολουθείτε την υγεία σας στον προορισμό σας.

2. Να τηρείτε σχολαστικά τα μέτρα υγιεινής όπως:

- προσεκτικό και συχνό πλύσιμο χεριών με νερό και σαπούνι ή καθαρισμό με αλκοολούχο διάλυμα.

- κάλυψη στόματος και μύτης με χαρτομάντηλο κατά το βήχα ή το φτάρνισμα. Το χαρτομάντηλο χρειάζεται να πετιέται αμέσως στα σκουπίδια.

- αποφυγή επαφής των χεριών με το στόμα, τη μύτη και τα μάτια για πρόληψη διασποράς μικροβίων.

3. Να αποφεύγετε την επαφή με ασθενείς με συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού.

4. Να αποφεύγετε κλειστούς χώρους με συνωστισμό.

• Πού μπορώ να εξεταστώ;

Εαν κάποιος εμφανίσει πυρετό και συμπτώματα λοίμωξης του κατώτερου αναπνευστικού (βήχα ή δύσπνοια) σε διάστημα 14 ημερών από το ταξίδι του σε χώρα της Αραβικής Χερσονήσου ή σε κάποια γειτονική, πρέπει να ειδοποιήσει τον θεράποντα του ιατρό και να αναφέρει το ταξιδιωτικό ιστορικό του.

Σε περίπτωση πού ο γενικός ιατρός που σας παρακολουθεί, συστήσει έλεγχο για MERS, μπορείτε να απευθυνθείτε στο τμήμα Αναλύσεων του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ (τηλ.210 6478804-806).



Διαβάστε περισσότερα...

Παράταση προθεσμίας καταβολής ΦΠΑ - Για ποιους ισχύει


Παρατείνεται η προθεσμία καταβολής ΦΠΑ για περιοδικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν στις 30 Απριλίου.

Συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ανακοινώνει ότι για περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ που υποβλήθηκαν σήμερα 30/04/2014, η προθεσμία καταβολής του οφειλόμενου ποσού λήγει, επίσης, σήμερα 30/04/2014.

Ωστόσο, λόγω τεχνικού προβλήματος του TAXISnet, για ορισμένες από τις ανωτέρω δηλώσεις οι ταυτότητες οφειλής που έχουν εκδοθεί αναφέρουν λανθασμένα ως καταληκτική ημερομηνία για την καταβολή του οφειλόμενου φόρου την 30/05/2014.

Οι υποκείμενοι στο φόρο καλούνται να καταβάλουν τον οφειλόμενο φόρο έως την Παρασκευή 02/05/2014.



Διαβάστε περισσότερα...

Στημένο το κίνημα της μπανάνας;


Προσχεδιασμένη χαρακτηρίζει η ισπανική εφημερίδα "AS" την αντι-ρατσιστική εκστρατεία, η οποία κατέκλυσε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την κίνηση του Ντάνι Άλβες να φάει την μπανάνα που του εκτόξευσε ένα οπαδός της Βιγιαρεάλ.

Η ιστορία ξεκινάει από τη ρατσιστική επίθεση που είχε δεχτεί ο Βραζιλιάνος αμυντικός της Μπαρτσελόνα μαζί με τον συμπαίκτη του Νεϊμάρ στο Καταλανικό ντέρμπι με την Εσπανιόλ τον περασμένο Μάρτιο. Μετά από το εν λόγω περιστατικό, οι δύο ποδοσφαιριστές προσεγγίστηκαν από διαφημιστικές εταιρίες και τους ζητήθηκε να προωθήσουν καμπάνια κατά των ρατσιστικών φαινομένων τα οποία ταλανίζουν το ισπανικό ποδόσφαιρο.

Ο Άλβες φυσικά δεν ήξερε πως θα του πετούσαν την μπανάνα στο συγκεκριμένο ματς όμως, ο ίδιος αλλά και ο Νεϊμάρ είχαν αποφασίσει να εκμεταλλευτούν το πρώτο κρούσμα ρατσιστικής συμπεριφοράς όπως και έγινε. Τη στιγμή που ο Ντάνι Άλβες σήκωσε την μπανάνα από το χορτάρι και την έφαγε αλλά και η φωτογραφία του Νεϊμάρ λίγα λεπτά αργότερα αποτέλεσαν το έναυσμα προκειμένου να εξαπλωθεί στο διαδίκτυο. Εντός ολίγων λεπτών αρκετοί ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης και εξαιρετικά δημοφιλείς όπως ο Σέρχιο Αγκουέρο, ο Νταβίντ Λουίζ, ο Χουλκ, ο Μάριο Μπαλοτέλι και ο Ρομπέρτο Κάρλος ακολούθησαν το παράδειγμα του Νεϊμάρ και πόσταραν ανάλογες φωτογραφίες.

Σύμφωνα με τον Κούγκα Κέτζερ, συνεργάτη της διαφημιστικής εταιρίας "Loducca", το πλάνο λειτούργησε εξαιρετικά.

«Οι πράξεις μιλούν πιο δυνατά από τα λόγια. Η χειρονομία δεν χρειάζεται μετάφραση και αυτό που βλέπουμε όλοι μας είναι το θέμα πλέον έχει γίνει παγκόσμιο. Η αρχική ιδέα ήταν να φάει την μπανάνα ο Νεϊμάρ αλλά τελικά το έκανε ο Άλβες. Όμως, το αποτέλεσμα ήταν ίδιο».

Ο Κέτζερ εξηγεί πως το #somostodosmacacos και το #weareallmonkeys, τα οποία κατέκλυσαν το twitter, είχαν αποφασιστεί από πριν.

Τέλος, η "AS" τονίζει πως έχει γίνει και μια ιδιαίτερα προσεχτική προετοιμασία της εμπορικής χρήσης του εν λόγω ρατσιστικού κινήματος. Μάλιστα, αναφέρει πως η εταιρία που ανήκει σε Βραζιλιάνο τηλεπαρουσιαστή, τον Λουτσιάνο Χουκ, έχει θέσει ήδη προς πώληση έναντι 25 ευρώ μπλουζάκια με το λογότυπο του αντι-ρατσιστικού κινήματος.


Πηγή: http://www.pamesports.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το πληκτρολόγιο που αναγνωρίζει τις χειρονομίες


Το τμήμα Microsoft Research συνεχίζει να πειραματίζεται με την τεχνολογία αναγνώρισης χειρονομιών (τύπου Kinect) και παρουσιάζει ένα πρωτότυπο μηχανικό πληκτρολόγιο που επιτρέπει στον χρήστη να «γράφει στον αέρα» και να διαχειρίζεται τις εφαρμογές (π.χ. scrolling, web surfing) με χειρονομίες, αναφέρει το teckgear.gr.

«Παρουσιάζουμε έναν νέο τύπο μηχανικού πληκτρολογίου τεχνολογίας Augmented Reality που έχει τη δυνατότητα να αναγνωρίζει χειρονομίες που εκτελούνται επάνω ή από πάνω του, χάριν στους ενσωματωμένους αισθητήρες υπερύθρων στα μηχανικά πλήκτρα του».

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βίντεο σοκ δείχνει μητέρα να κακοποιεί το παιδί της


Σοκ προκαλεί βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου και δείχνει μια "μητέρα" να χτυπά με βάναυσο τρόπο το ίδιο της το παιδί.

Αναζητώντας πληροφορίες στο διαδίκτυο, διαπιστώσαμε ότι πρόκειται για γυναίκα από τη Μαλαισία που κακοποιεί τη μόλις δέκα μηνών κόρη της. Σύμφωνα με την Daily mail, το βίντεο τράβηξε μια φίλη της γυναίκας η οποία ήταν αυτόπτης μάρτυρας σε προηγούμενες κακοποιήσεις του παιδιού.

Όπως θα δείτε στο βίντεο η μητέρα-"τέρας" χτυπά χωρίς σταματημό το κοριτσάκι με μαξιλάρι. Το μωρό σπαράζει στο κλάμα, όμως εκείνη συνεχίζει, ενώ κάποια στιγμή του πετάει ακόμη και το κινητό της.

Προσοχή οι εικόνες του βίντεο είναι ιδιαίτερα σκληρές.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

19 χρόνια άργησε η αποζημίωση για το ακίνητό τους που έγινε... δρόμος!


Την ικανοποίησή του εκφράζει ο Συνήγορος του Πολίτη, γιατί μετά από παρέμβασή του οι υπηρεσίες του δήμου Καλαμάτας προχώρησαν στην αποζημίωση των συνιδιοκτητών ακινήτου, που είχε δεσμεύσει ο δήμος για 19 χρόνια.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Αρχή, ο δήμος Καλαμάτας είχε δεσμεύσει τμήμα του οικοπέδου τους (εντός σχεδίου πόλεως), στο οποίο βρισκόταν το ακίνητο και το είχε διαμορφώσει σε δρόμο σύμφωνα με πράξη εφαρμογής (1993), χωρίς να έχει ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του προς τους ιδιοκτήτες, επί 19 χρόνια.

Ο Συνήγορος απευθύνθηκε στην αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης, η οποία στη συνέχεια πρότεινε στους συνιδιοκτήτες να υπολογιστεί η αποζημίωσή τους με βάση το ύψος της αντικειμενικής αξίας του οικοπέδου. Ακολούθησε συνεννόηση για την επίλυση των επιμέρους ζητημάτων της διαδικασίας καταβολής της αποζημίωσης, έως την έκδοση του σχετικού χρηματικού εντάλματος.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δεσμεύτηκαν πάνω από 16 τόνοι μήλων


Στη δέσμευση μήλων προέλευσης Βελγίου, συνολικού καθαρού βάρους 16.704 κιλών, προχώρησαν οι ελεγκτές τροφίμων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, μετά από έλεγχο σε επιχείρηση χονδρικού εμπορίου φρούτων και λαχανικών, στην περιοχή του Ρέντη. Τα μήλα είχαν ελλιπή σήμανση στις συσκευασίες τους.

Το συγκεκριμένο προϊόν παραμένει δεσμευμένο, μέχρι να ταυτοποιηθεί πλήρως η προέλευσή του και να σημανθεί κατάλληλα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νέο πρόβλημα στο Taxisnet


Νέο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στο Taxisnet, αυτή τη φορά με το τέλος επιτηδεύματος Νομικών Προσώπων.

Λογιστής που επικοινώνησε με το enikos.gr επισημαίνει ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στο Έντυπο Ε5 (Κωδικός 911). Ο ίδιος σημειώνει ότι το έντυπο της φορολογικής δήλωσης παρουσιάζει προβλημα καθώς δεν εμφανίζει σε μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων το ποσό (1.000 ευρώ) ενώ σε άλλους το εμφανίζει. Κι όλα αυτά, υπογραμμίζει, με την ημερομηνία αποστολής των δηλώσεων των νομικών προσώπων να εκπνέει σε λίγες ώρες .



Σύμφωνα με τον ίδιο, το υπουργείο δεν έχει απαντήσει μέχρι και στιγμής τι γίνεται με τον Κωδικό 911, ενω όπως τονίζει έχει παρουσιαστεί πρόβλημα και με τις ταυτότητες οφειλών του ΦΠΑ.



Διαβάστε περισσότερα...

Βρούτσης: Δεν θα μειωθούν άλλο οι συντάξεις


Την κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις έδωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα στο Ζάππειο Μέγαρο όπου συνεχίζεται το Άτυπο Συμβούλιο των υπουργών Εργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας.

Αναφερόμενος επίσης στην εφαρμογή του ασφαλιστικού νόμου 3863/2010 από το 2015, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν «βίαιες προσαρμογές και αναταράξεις στις σχέσεις των συνταξιούχων με το ασφαλιστικό σύστημα».

Όσον αφορά στις επικουρικές συντάξεις και τα εφάπαξ, χαρακτήρισε τις αναπροσαρμογές που έχουν γίνει, αναγκαίες και δίκαιες και πρόσθεσε ότι χάρη σε αυτές οι συντάξεις και τα εφάπαξ διασφαλίστηκαν για τις επόμενες γενιές και τα ταμεία στο εξής δεν πρόκειται να εμφανίσουν ελλείμματα.

Για το θέμα της ανεργίας ο κ. Βρούτσης είπε ότι «υπάρχουν σαφείς ενδείξεις αποκλιμάκωσης» ιδιαίτερα κατά τους τελευταίους τέσσερις μήνες και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το ποσοστό της ανεργίας θα φθάσει το 15,9% έως το 2018, από 25% το 2014, όπως προβλέπεται από το νέο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2015 - 2018.

Αναφερόμενος στο θέμα των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων ο κοινοτικός επίτροπος αρμόδιος για την Απασχόληση, τις Κοινωνικές Υποθέσεις και την Κοινωνική Ένταξη, Λάζλο Άντορ, ανέφερε ότι η Επιτροπή συνιστά στα κράτη-μέλη να εξαλείψουν τις εξαιρέσεις και να αυξήσουν τα όρια ηλικίας όπου απαιτείται. Αναγνώρισε όμως ότι η προσπάθεια αυτή έχει πάρει περισσότερο χρόνο από εκείνον που είχε προβλεφθεί.



Διαβάστε περισσότερα...

Νέοι πίνακες του ΑΣΕΠ για την κινητικότητα των εκπαιδευτικών


Τους νέους προσωρινούς πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κατήρτισε το ΑΣΕΠ, στο πλαίσιο της διαδικασίας της κινητικότητας.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για τους πίνακες που είχε ανακαλέσει η Αρχή πριν λίγες ημέρες, προκειμένου να επανεξετάσει τις προτιμήσεις των εκπαιδευτικών σε σχέση με τις θέσεις οι οποίες παραμένουν κενές.

Το ΑΣΕΠ, όπως ανακοίνωσε, κατήρτισε:
α) νέους προσωρινούς πίνακες κατάταξης υπαλλήλων κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας,
β) νέο προσωρινό πίνακα διάθεσης,
γ) νέο πίνακα υπαλλήλων που παραμένουν σε διαθεσιμότητα διότι δεν καταλαμβάνουν κάποια από τις θέσεις προτίμησής τους, και
δ) νέο πίνακα απορριπτέων λόγω έλλειψης τυπικού προσόντος, οι οποίοι επίσης παραμένουν σε διαθεσιμότητα.

Η καταχώρηση αυτών που παραμένουν σε διαθεσιμότητα και αυτών που περιλαμβάνονται στον πίνακα απορριπτέων γίνεται με τον ΑΔΤ ή ΑΜΚΑ των υπαλλήλων, κατ' εφαρμογή της 62/2004 Απόφασης της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Επίσης, τονίζεται ότι η μοριοδότηση των προσόντων των υπαλλήλων και η κατάρτιση των σχετικών πινάκων βασίζονται αποκλειστικά στους πίνακες συνδρομής κριτηρίων που απεστάλησαν από τις αρμόδιες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τις προτιμήσεις των ενδιαφερομένων.
Τέλος, επισημαίνεται ότι η προθεσμία υποβολής των ενστάσεων ορίζεται από 1 Μαΐου έως και την πάροδο της 7ης Μαΐου 2014, ημέρας Τετάρτης.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πέθανε ο ηθοποιός Μπομπ Χόσκινς


Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 71 ετών άφησε ο ηθοποιός Μπομπ Χόσκινς. Όπως ανακοίνωσε ο μάνατζερ του ο Χόσκινς πέθανε από πνευμονία. Ο Βρετανός ηθοποιός είχε αποσυρθεί το 2012 όταν οι γιατροί διέγνωσαν ότι πάσχει από Πάρκινσον.



Ο Μπομπ Χόσκινς γεννήθηκε το 1942 στο Σάφολκ και, μεγαλώνοντας, δεν έλαβε ολοκληρωμένη μόρφωση μιας και παράτησε το σχολείο στην ηλικία των 15 ετών. Δεν έχασε ποτέ το πάθος του για τη γλώσσα και τη λογοτεχνία, ήταν φανατικός λάτρης του θεάτρου και ονειρευόταν από μικρός να βρεθεί κι αυτός μια μέρα πάνω στη σκηνή. Η καριέρα του στην υποκριτική ξεκίνησε από μια μικρή παρεξήγηση. Ξεκίνησε την καριέρα του με θεατρικές παραστάσεις και στην πορεία του δόθηκαν μικροί ρόλοι σε τηλεοπτικές σειρές, ανάμεσα στις οποίες το "Villains" και το "Thick As Thieves".

Όλα άλλαξαν για τον Χόσκινς όταν εμφανίστηκε στη βρετανική μίνι σειρά "Pennies From Heaven", η οποία προτάθηκε για 10 BAFTA, ανάμεσα στα οποία Καλύτερου Ηθοποιού για τον Χόσκινς. Το μεγάλο κινηματογραφικό του ντεμπούτο έγινε με την ταινία "Βρώμικο Σαββατοκύριακο" το 1980 και ακολούθησαν ρόλοι σε ταινίες, όπως "The Cotton Club" του Φράνσις Φορντ Κόπολα, "Brazil" του Τέρι Γκίλιαμ και "Μόνα Λίζα" του Νιλ Τζόρνταν. Η ερμηνεία του στην ταινία "Μόνα Λίζα" του χάρισε το Όσκαρ του Πρώτου Ανδρικού Ρόλου το 1986 αλλά και το βραβείο καλύτερου Ηθοποιού στο Φεστιβάλ Καννών την ίδια σεζόν.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...