Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Ποια βιταμίνη επηρεάζει την επιτυχία της τεχνητής γονιμοποίησης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι δείχνουν οι έρευνες των επιστημόνων
.
Πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα από τη μελέτη CMAJ υποστήριξαν ότι η τεχνητή γονιμοποίηση έχει μεγαλύτερη επιτυχία μεταξύ εκείνων των γυναικών που παρουσιάζουν επαρκή επίπεδα βιταμίνης D.

Η μελέτη διεξήχθη στο νοσοκομείο Mount Sinai του Τορόντο και συμπεριέλαβε 173 γυναίκες που υποβλήθηκαν στη διαδικασία τεχνητής γονιμοποίησης.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες με φυσιολογικά επίπεδα βιταμίνης D στην αιματική κυκλοφορία είχαν 52,7% πιθανότητα μιας επιτυχούς σύλληψης και εγκυμοσύνης μετά από τη διαδικασία της τεχνητής γονιμοποίησης, με το αντίστοιχο ποσοστό για τις γυναίκες με ανεπαρκή επίπεδα ή ακόμα και με έλλειψη της βιταμίνης να διαμορφώνεται στο 34,7%.

Οι ερευνητές υποστήριξαν ότι τα παρόντα ευρήματα επισημαίνουν την ανάγκη ελέγχου των επιπέδων της βιταμίνης D σε γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας, αλλά και σε εκείνες που μπαίνουν στη διαδικασία της τεχνητής γονιμοποίησης. Μάλιστα, επισήμαναν ότι η συμπληρωματική χορήγηση της βιταμίνης D σε γυναίκες με ανεπαρκή επίπεδα ή έλλειψη αυτής μπορεί να συμβάλλει στην επιτυχή σύλληψη και εγκυμοσύνη μετά από τη διαδικασία της τεχνητής γονιμοποίησης.


Πηγή: http://www.neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.