Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Όλες οι αλλαγές στις εξετάσεις της Α' Λυκείου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κορυφώνεται η αγωνία για περίπου 80.000 μαθητές της Α' Λυκείου, που για πρώτη φορά θα δώσουν προαγωγικές εξετάσεις μέσω της Τράπεζας Θεμάτων, δεδομένου ότι η βαθμολογία της τάξης αυτής θα μετρά και για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας.

Απορίες σχετικά με τον τρόπο που θα διεξαχθούν οι εξετάσεις έχουν τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί. Η εφημερίδα "Εθνος" παρουσιάζει έναν αναλυτικό οδηγό για όλη τη διαδικαδία των εξετάσεων.

Ειδικότερα, η διαδικασία που θα ακολουθηθεί μέχρι τη στιγμή που τα θέματα των εξετάσεων θα φτάσουν στα χέρια των μαθητών είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη και οι εκπαιδευτικοί καλούνται να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες που θα στείλει στα σχολεία το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) μέσω του υπουργείου Παιδείας.

Αρχικά, οι διευθυντές των 1.300 γενικών λυκείων της χώρας σε συνεργασία με τους καθηγητές που διδάσκουν στην Α' Λυκείου θα καταρτίσουν το πρόγραμμα εξετάσεων του κάθε σχολείου για όλα τα μαθήματα και στη συνέχεια θα το στείλουν στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας.

Έπειτα, όταν ξεκινήσουν οι εξετάσεις, για κάθε σχολείο και κάθε μάθημα ξεχωριστά θα γίνεται καθημερινά ηλεκτρονική κλήρωση από την Τράπεζα θεμάτων και στη συνέχεια ο αρμόδιος καθηγητής θα συμπληρώνει τα θέματα των εξετάσεων με αυτά που έχει επιλέξει ο ίδιος και θα τα δίνει στους μαθητές.

Διαβάστε ολόκληρο τον οδηγό και παραδείγματα στις παρακάτω σελίδες του “Έθνους”.






Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.