Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Το πρώτο σεξ κλαμπ αποκλειστικά για γυναίκες


Γόβες-στιλέτο, γυμνή σάρκα, θηλυκά σε σεξουαλικό παροξυσμό στη λέσχη που απαγορεύονται οι άντρες.

Πίνουν τεκίλα από καλλίγραμμα σώματα, χορεύτριες λικνίζονται αισθησιακά, το μαγαζί σφύζει από γυναικείες, σέξι παρουσίες, αλλά κανένας άντρας δεν επιτρέπεται εδώ! Κι αυτό γιατί πρόκειται για το πρώτο σεξ κλαμπ μόνο για γυναίκες, που άνοιξε τις πόρτες του στη Βρετανία.

Οι πελάτισσες που περνούν το κατώφλι του Skirt Club, αφήνουν τους συζύγους τους στο σπίτι και κάθε νοικοκυρίστικη έγνοια και περνούν ξέγνοιαστες στιγμές που δεν βγαίνουν προς τα έξω: ότι συμβαίνει στο Skirt Club, μένει στο Skirt Club!

Η διόλου βαρετή λέσχη, απευθύνεται σε στρέιτ γυναίκες που θέλουν να πειραματιστούν ερωτικά με άλλες γυναίκες.



«Συνειδητοποίησα πως οι περισσότερες γυναίκες που έλκονται από άλλες γυναίκες δεν είναι απαραίτητα ομοφυλόφιλες. Είναι η ρευστή φύση της σεξουαλικότητας. Τα περισσότερα μέλη μας είναι παντρεμένες ή έχουν μακροχρόνιες σχέσεις και το Skirt Club είναι ένα μέρος για να περάσουν μια άγρια νύχτα προτού επιστρέψουν στις ενήλικες ζωές τους», αναφέρει η δαιμόνια Geneviève LeJeune που ίδρυσε αυτή τη γαργαλιστική λέσχη.

«Η εγγραφή είναι δωρεάν, αλλά όσες γυναίκες έχουν κάνει αίτηση πρέπει να γνωρίζουν οπωσδήποτε κάποιο μέλος αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι πρέπει να είναι σέξι. Πολύ σέξι», αναφέρει και τονίζει ότι τα μέλη είναι μέλη της υψηλής κοινωνικής τάξης.



«Όλες όσες έρχονται εδώ αναζητούν ένα διαφορετικό πάρτι, όχι σαν τα συνηθισμένα. Όλα πρέπει να είναι στην εντέλεια. Και φυσικά περιμένουν και το ανάλογο επίπεδο από τις υπόλοιπες γυναίκες που θα παραβρίσκονται στο κλαμπ», καταλήγει.






Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δημοσιογράφοι θύματα πολέμου


Τουλάχιστον 60 λειτουργοί του Τύπου έχασαν τη ζωή τους εφέτος σε εμπόλεμες περιοχές
.
Τουλάχιστον 60 δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν εφέτος ανά τον κόσμο σε διάφορα θανατηφόρα επεισόδια που σχετίζονταν με την εργασία τους, ανακοίνωσε σήμερα δίνοντας στη δημοσιότητα την ετήσια έκθεσή της η Επιτροπή Προστασίας των Δημοσιογράφων (CPJ).

Σύμφωνα με την οργάνωση, που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, το 2014 ο αριθμός των νεκρών δημοσιογράφων είναι μικρότερος από αυτόν του 2013 όταν σκοτώθηκαν 70 δημοσιογράφοι. Η Επιτροπή Προστασίας των Δημοσιογράφων πάντως ερευνά και τους θανάτους άλλων τουλάχιστον 18 δημοσιογράφων για να διευκρινίσει αν οι θάνατοι αυτοί σχετίζονται με την άσκηση του επαγγέλματός τους.

Σχεδόν οι μισοί από τους δημοσιογράφους που σκοτώθηκαν φέτος έχασαν τη ζωή τους στη Μέση Ανατολή. Η Συρία ήταν η χώρα με τα περισσότερα φονικά συμβάντα. Η χώρα, που βρίσκεται εν μέσω εμφυλίου πολέμου, είναι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην κορυφή της λίστας με τουλάχιστον 17 νεκρούς δημοσιογράφους.

Συνολικά, από την έναρξη της σύγκρουσης στη Συρία το 2011 έχουν σκοτωθεί εβδομήντα εννέα δημοσιογράφοι σύμφωνα με την Επιτροπή Προστασίας των Δημοσιογράφων.

Τα τρία τελευταία χρόνια, είναι τα πλέον θανατηφόρα σε όλο τον κόσμο για τους δημοσιογράφους από το 1992, όταν η οργάνωση άρχισε να τηρεί δεδομένα σχετικά με τις δολοφονίες δημοσιογράφων, όπως διευκρινίζει η CPJ.

Σχεδόν το ένα τέταρτο των νεκρών δημοσιογράφων το 2014 εργάζονταν για διεθνή μέσα ενημέρωσης, ποσοστό που είναι περίπου διπλάσιο από το ποσοστό που η Επιτροπή Προστασίας των Δημοσιογράφων έχει καταγράψει τα τελευταία χρόνια.

Μεταξύ των νεκρών δημοσιογράφων είναι ο ανταποκριτές του διεθνούς Τύπου όπως η Άνια Νίντριγκχαους, μια φωτογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Associated Press που σκοτώθηκε στο Αφγανιστάν τον περασμένο Απρίλιο, ενώ κάλυπτε τις εκλογές.

Ένας Αμερικανός ανεξάρτητος δημοσιογράφος και ένας αμερικανοϊσραηλινός ελεύθερος ρεπόρτερ σκοτώθηκαν από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Το 35% των δημοσιογράφων οι οποίοι σκοτώθηκαν ήταν τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί δημοσιογράφοι, ενώ το 27% ήταν είτε φωτογράφοι ή οπερατέρ.



Διαβάστε περισσότερα...

Οι σκλάβες του σεξ των τζιχαντιστών αυτοκτονούν για να γλιτώσουν τους βιασμούς


Συγκλονιστικές περιγραφές από γυναίκες που κατάφεραν και δραπέτευσαν
.
Εκατοντάδες γυναίκες και παιδιά συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της αιματηρής επέλασης των τζιχαντιστών στο βόρειο Ιράκ, νωρίτερα αυτό το χρόνο και έκτοτε διακινούνται ως σκλάβες του σεξ, εξαναγκάζονται σε γάμο και φυλακίζονται.
Τα θύματα που κατάφεραν να διαφύγουν κατήγγειλαν στη Διεθνή Αμνηστία ότι πολλά κορίτσια Γεζίτες αυτοκτόνησαν, αφού είχαν χάσει κάθε ελπίδα σωτηρίας τους.

Μια 20χρονη που επέζησε και κατάφερε να αποδράσει, η Luna, είπε ότι κρατείτο μαζί με 20 κορίτσια, ηλικίας από 10 ετών, στην Ίσιδα ελεγχόμενη πόλη της Μοσούλης, όταν τους είπαν να ντυθούν.

«Μια μέρα μας δόθηκαν ρούχα που έμοιαζαν με κοστούμια χορού και είπαν να κάνουμε μπάνιο και να φορέσουμε αυτά τα ρούχα», πρόσθεσε. «Η Jilan αυτοκτόνησε στο μπάνιο. Έκοψε τις φλέβες της και κρεμάστηκε. Ήταν πολύ όμορφη. Νομίζω ότι ήξερε ότι επρόκειτο να την πάρουν μακριά και αυτός είναι ο λόγος που αυτοκτόνησε».



Μια άλλη γυναίκα, η 27χρονη Wafa, είπε ότι και η αδελφή της έκανε απόπειρα αυτοκτονίας, ενώ βρισκόταν φυλακισμένη στη Μοσούλη, καθώς ο άνθρωπος που την είχε στην κατοχή του, της έδωσε την επιλογή είτε να παντρευόταν τον ίδιο και τον αδελφό του, ή θα την πωλούσαν ως σκλάβα.

«Τη νύχτα προσπαθήσαμε να πνίξουμε τον εαυτό μας με τα μαντίλια μας», είπε η 27χρονη στην Διεθνή Αμνηστία. Δύο κορίτσια που κρατούνταν μαζί μας, ξύπνησαν και μας σταμάτησαν και στη συνέχεια έμειναν ξύπνιες για να μας παρακολουθούν. Όταν όμως αποκοιμήθηκαν στις 5 το πρωί, προσπαθήσαμε και πάλι να αυτοκτονήσουμε, αλλά και πάλι ξύπνησαν και μας σταμάτησαν. Δεν μπορούσα να μιλήσω για αρκετές ημέρες μετά από αυτό».

Συγγενείς των κοριτσιών που κατάφεραν να διαφύγουν, αναφέρουν ότι παθαίνουν κρίσεις πανικού και υποφέρουν από κατάθλιψη.



Ο παππούς ενός 16χρονου κοριτσιού που βιάστηκε κατά την αιχμαλωσία της από την Isis, δήλωσε: «Είναι πολύ λυπημένη και ήσυχη όλη την ώρα. Δεν χαμογελάει πια και φαίνεται να μη νοιάζεται για τίποτα. Ανησυχώ ότι μπορεί να προσπαθήσει να αυτοκτονήσει, και γι αυτό δεν την αφήνω από τα μάτια μου».




Διαβάστε περισσότερα...

Γνωρίστε το πιο φουτουριστικό ενυδρείο


Μια ιδιαίτερη βόλτα στο προάστιο Kastrup της Κοπεγχάγης.


Δείτε τις φωτογραφίες...





























Διαβάστε περισσότερα...

Η Google σάς εύχεται καλές γιορτές


Δείτε το εορταστικό doodle.

Το πρώτο της εορταστικό doodle για φέτος δημοσιεύει σήμερα η Google, δύο μόλις μέρες πριν από τα Χριστούγεννα.

Η μηχανή αναζήτησης μέσα από ένα χαρούμενο doodle εύχεται «Καλές Γιορτές» απεικονίζοντας ένα έλκηθρο που το σέρνει ένας τάρανδος και πάνω του βρίσκονται χαρούμενα παιδάκια.



Διαβάστε περισσότερα...

Ένας... manga από τη Θεσσαλονίκη


Μια ομάδα από τη συμπρωτεύουσα διεκδικεί τη θέση της στην παγκόσμια αγορά των ιαπωνικών κόμικ.

Την είσοδό τους στην τεράστια αγορά των πασίγνωστων ιαπωνικών κόμικ «manga», που διεθνώς αγγίζει τα τετρακόσια πενήντα εκατομμύρια ευρώ, επιχειρούν με ορμητήριο τη Θεσσαλονίκη τέσσερις Ελληνες καλλιτέχνες- δημιουργοί με το όνομα «Mangatellers». Για να πετύχουν το εγχείρημά τους -την έκδοση ενός βιβλίου κόμικ manga- αιτούνται χρηματοδότησης από ιδιώτες, μέσω της δημοφιλούς πλατφόρμας εναλλακτικής μικροχρηματοδότησης «Kickstarter».

Oι Mangatellers φέρνουν την τέχνη των manga, στην Ελλάδα, εμπλουτισμένη με στοιχεία ευρωπαϊκής κουλτούρας. Στόχος τους να εκδώσουν ένα ιαπωνικό βιβλίο κόμικ, που απευθύνεται -μεταξύ άλλων- και στην κοινότητα των φίλων τού παρκούρ, γνωστού κι ως «τέχνης της φυγής», το οποίο έχει ως στόχο την ακροβατική, σχεδόν, υπερπήδηση εμποδίων, φυσικών και τεχνητών, από βράχους και ποτάμια μέχρι τοίχους, πεζούλια και κάγκελα.

Ήδη, έχουν συγκεντρώσει περίπου 3500 βρετανικές λίρες, ήτοι το 63% των κεφαλαίων που χρειάζονται για να πετύχουν τον στόχο τους και μέσα στις επόμενες 24 ημέρες ευελπιστούν να εξασφαλίσουν όλο το απαιτούμενο ποσόν.

Ο ήρωας του βιβλίου, το οποίο αποτελεί το πρώτο τεύχος της σειράς «Remember ur Nature», ή εν συντομία «R.u.N» (που δημιουργούν σταδιακά από το 2008), είναι ο Ζαν Λίαμ (Jean Liam). Ο Ζαν είναι ένας νεαρός «τρασέρ» (traceur, μαθητής του παρκούρ) από τη Γαλλία, ο οποίος μετακομίζει στο Τόκιο με τη μητέρα του και προσπαθεί να προσαρμοστεί στη ζωή εκεί, όπου συναντά τους Kishi Yaoura και Keigo Kagendori, δύο εφήβους, που αγαπούν το παρκούρ.

Το manga «R.u.N.», αποτελεί την πρώτη συλλογική δημιουργία σειράς των Mangatellers βάσει των ιαπωνικών προδιαγραφών. Το εγχείρημα «τρέχει» με την υποστήριξη και την έγκριση του Παγκόσμιου Οργανισμού της Τέχνης του Parkour (Parkour Generations), που εδρεύει στο Λονδίνο. Αυτό το πρώτο τεύχος του "R.u.N.", που θα περιέχει οχτώ κεφάλαια, δίνοντας πλούσιο υλικό ανάγνωσης σε 200 σελίδες σε όλους τους αναγνώστες των manga, θα είναι και η εκκίνηση της επιχειρηματικής πορείας των Mangatellers.

Η ομάδα αποτελείται από δύο σεναριογράφους, τους Ραφαήλ Βουτσίδη και Καρυοφύλλη - Χρίστο Χατζόπουλο, έναν σκιτσογράφο, τον Μάνο Λαγουβάρδο και έναν βοηθό σκιτσογράφου, τον Νικήτα Εφημίδη. Οι δύο σεναριογράφοι, κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων σε Πληροφοριακά Συστήματα και σε Εφαρμοσμένη Λογιστική και Ελεγκτική , λειτουργούν επίσης, ως παραγωγοί και εκδότες στην ομάδα και είναι τα ιδρυτικά της μέλη.

Η ομάδα Mangatellers έχει ήδη συνεργαστεί με οργανισμούς και εταιρείες, όπως η Ιαπωνική Πρεσβεία στην Ελλάδα, το Japan Foundation , το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, η Θεσσαλονίκη - Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014, το Future Library, το Mediterranean Cosmos κ.α.



Διαβάστε περισσότερα...

Βράβευση της ΟΛΜΕ από την Εκπαιδευτική Διεθνή


Έλαβε ειδικό έπαινο με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων από την ίδρυσή της.

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 90 χρόνων από την ίδρυσή της ΟΛΜΕ, η Εκπαιδευτική Διεθνής (Education International) βράβευσε την ΟΛΜΕ απονέμοντάς της ειδικό έπαινο.

Η απονομή του επαίνου έγινε στις 20 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας των εκδηλώσεων της ΟΛΜΕ για τα 90 χρόνια λειτουργίας της, από το Γενικό Γραμματέα της Education International, Fred van Leeuwen.

Να σημειώσουμε ότι η ΟΛΜΕ είναι η πρώτη οργάνωση στον κόσμο στην οποία απονεμήθηκε τέτοιος έπαινος. Η απονομή επαίνων αποτελεί μια καινούργια πρωτοβουλία της Education International, για να αναγνωρίσει με αυτόν τον τρόπο το σημαντικό έργο που ασκούν τα εκπαιδευτικά συνδικάτα στο να προάγουν τα συμφέροντα των εκπαιδευτικών και των μαθητών.

Ο Fred van Leeuwen κατά τη διάρκεια της απονομής του επαίνου, εξήρε την δράση της ΟΛΜΕ για την προάσπιση των δημοκρατικών και κοινωνικών αξιών σε όλη την ιστορία της. «Εσείς πάντοτε μέχρι τώρα έχετε αντισταθεί στην τυραννία», είπε. «Η ομοσπονδία σας έχει υποστεί τα δεινά της κατοχής από τη Ναζιστική Γερμανία του 1940 έως το 1944, έχει επιβιώσει από τη ακροδεξιά, στρατιωτική χούντα του 1967 έως το 1974 και σήμερα αντιστέκεται στη νεοφιλελεύθερη τυραννία, όπως φαίνεται να είναι, καθώς διακυβεύει την ίδια την ύπαρξη του ελληνικού δημόσιου σχολείου».

Στον έπαινο που έλαβε η ΟΛΜΕ, αναφέρονται τα παρακάτω:

«Αναγνωρίζοντας τον αγώνα της ΟΛΜΕ για τη βελτίωση του επαγγελματικού κύρους των καθηγητών της Δημόσιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Ελλάδας και σε αναγνώριση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών τους από το 1924.

Επαινώντας την ΟΛΜΕ για το έργο που ασκεί εδώ και 90 χρόνια για τη βελτίωση της ποιότητας και της δικαιοσύνης στην παρεχόμενη εκπαίδευση μέσα από το ελληνικό δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα γενικότερα και τη δημόσια Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ειδικότερα.

Αναγνωρίζοντας τη συνεισφορά της ΟΛΜΕ στη διεθνή αλληλεγγύη σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο».

Δείτε τη σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Education International.




Διαβάστε περισσότερα...

Οι πλημμύρες μπαίνουν σε «αυλάκι» από το υπουργείο Περιβάλλοντος


Εκπονούνται σχέδια διαχείρισης για Δυτική, Βόρεια, Ανατολική Πελοπόννησο και Κρήτη.

Το «πράσινο φως» για την κατάρτιση των Σχεδίων Διαχείρισης των Κινδύνων Πλημμύρας για τα Υδατικά Διαμερίσματα Δυτικής, Βόρειας και Ανατολικής Πελοποννήσου και Κρήτης, προϋπολογισμού 742.439,07 ευρώ, άναψε, μετά την υπογραφή σχετικών συμβάσεων από τον αναπληρωτή υπουργό ΠΕΚΑ, Νίκο Ταγαρά.

«Τα σχέδια διαχείρισης λεκανών απορροής ποταμών, που σε λίγο ολοκληρώνονται για όλη τη χώρα, και τα σχέδια διαχείρισης κινδύνων πλημμύρας αποτελούν τον βασικό κορμό μίας εθνικής πολιτικής για τα ύδατα, που η χώρα αποκτά για πρώτη φορά.

Μαζί με το νέο θεσμικό πλαίσιο για τα έργα αξιοποίησης υδατικών πόρων και τα σημεία υδροληψίας, όπως οι γεωτρήσεις, που πρόσφατα θεσμοθετήσαμε, περνάμε σε μία νέα εποχή ορθολογικής και αειφορικής διαχείρισης του νερού. Ίσως, όλα αυτά ακούγονται τεχνικά και επιστημονικά» δήλωσε ο κ. Ταγαράς.

«Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η εθνική πολιτική για τα ύδατα θα έχουμε για πρώτη φόρα όλοι - κράτος, αυτοδιοίκηση, πολίτες - αποτυπωμένη, με επιστημονικά και τεχνικά ορθό τρόπο, την παρούσα κατάσταση και τις ανάγκες για το μέλλον» πρόσθεσε.

Τα σχέδια διαχείρισης, τα οποία θα υλοποιηθούν από την Ειδική Γραμματεία Υδάτων, θα περιλαμβάνουν μέτρα για τη μείωση της πιθανότητας πλημμύρας και τον περιορισμό πιθανών επιπτώσεων.

Όπως έγινε γνωστό, μέσα στο έτος, ακολουθούν οι συμβάσεις για την κατάρτιση των σχεδίων Διαχείρισης των Κινδύνων Πλημμύρας για τα Υδατικά Διαμερίσματα Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προϋπολογισμού 561.661,05 ευρώ, καθώς επίσης της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, προϋπολογισμού 1.045.985,85 ευρώ, ενώ εντός των πρώτων μηνών του 2015 ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την υπογραφή αντίστοιχων συμβάσεων για τα υπόλοιπα Υδατικά Διαμερίσματα της χώρας.

Ειδικότερα, αυτά τα σχέδια θα καλύπτουν όλες τις φάσεις του κύκλου διαχείρισης των κινδύνων πλημμύρας, αλλά θα εστιάζονται ιδιαίτερα:

- Στην πρόληψη, όπως πρόληψη των ζημιών από πλημμύρες, με την αποφυγή κατασκευής οικιών και βιομηχανιών σε περιοχές που απειλούνται σήμερα ή που θα απειληθούν στο μέλλον από πλημμύρες ή την προσαρμογή των μελλοντικών αναπτυξιακών προγραμμάτων στους κινδύνους πλημμύρας.

- Στην προστασία, με τη λήψη μέτρων μείωσης της πιθανότητας πλημμυρών ή και περιορισμού των επιπτώσεων των πλημμυρών σε συγκεκριμένες τοποθεσίες, όπως π.χ. με αποκατάσταση κατακλυζόμενων περιοχών και υγροτόπων.

-Στην ετοιμότητα, π.χ. μέσω της παροχής οδηγιών στο κοινό σχετικά με το τι πρέπει να κάνει σε περίπτωση πλημμύρας.



Διαβάστε περισσότερα...

Ανακοινώθηκαν οι μετεγγραφές φοιτητών


Ξεπερνούν τους 1.900 οι δικαιούχοι οικονομικών κριτηρίων.

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των μετεγγραφών των οικονομικών κριτηρίων από το υπουργείο Παιδείας το οποίο και καλεί όσους έχουν καταθέσει αίτηση να εισέλθουν από την Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2014 στο «Ηλεκτρονικό Σύστημα Μεταφοράς Θέσεων Εισαγωγής 2014» προκειμένου να ενημερωθούν για το τμήμα/εισαγωγική κατεύθυνση/σχολή/πρόγραμμα σπουδών υποδοχής στο οποίο οφείλουν να καταθέσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά βάσει της ηλεκτρονικής τους αίτησης.

Επισημαίνεται ότι οι πίνακες των αιτουμένων τη μεταφορά θέσης εισαγωγής θα αποσταλούν από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προς τις γραμματείες των ιδρυμάτων στις 24/12/2014, και ότι σύμφωνα με το άρθρο 4 της προαναφερθείσας υπουργικής απόφασης εντός 5 εργάσιμων ημερών από τη στιγμή που τα τμήματα παραλαμβάνουν τους πίνακες των αιτουμένων τη μεταφορά θέσης, υποχρεούνται να ανακοινώσουν τις ημερομηνίες εντός των οποίων θα δεχθούν τα δικαιολογητικά των ενδιαφερομένων. Ο αριθμός των δικαιούχων, με το οικονομικό κριτήριο, ανέρχεται σε 1.914.

Η διάρκεια υποβολής των δικαιολογητικών δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 8 ημέρες.

Το ποσοστό ικανοποίησης των αιτήσεων είναι περίπου στο 50%. Σύμφωνα με το υπουργείο ο αριθμός των δικαιούχων είναι 1.914, ενώ ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων ήταν 3.493.

Όπως φαίνεται και από τον πίνακα που τιτλοφορείται «Μεταφορές θέσεων εισαγωγής - βάσεις σχολών ακ.έτος 2014-15)», αιτήσεις κατατέθηκαν για 238 τμήματα.

Η χαμηλότερη βάση διαμορφώθηκε στο τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας ενώ η υψηλότερη στο τμήμα Φαρμακευτικής στην Αθήνα.

Δείτε αναλυτικά τον πίνακα με ένα κλικ εδώ.


Διαβάστε περισσότερα...

Ερευνα για τις τιμές της αμόλυβδης στα νησιά


Την παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού (Ε.Α.) για τον έλεγχο της αγοράς καυσίμων σε 7 νησιωτικές περιοχές της χώρας ζήτησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Πρόκειται για τα Δωδεκάνησα, την Κεφαλονιά, τις Κυκλάδες, τον νομό Λασιθίου, τη Λέσβο, τη Σάμο και τη Χίο. Ο υφυπουργός προσκόμισε στην Ε.Α. στοιχεία, από τα οποία προκύπτουν περιθώρια κέρδους στην αμόλυβδη βενζίνη υπερδιπλάσια του μέσου όρου, ενδείξεις για συμφωνίες πρατηρίων σε τοπικό επίπεδο προκειμένου να κρατούν υψηλά τις τιμές και διαφορές σε επίπεδα κατανάλωσης - αποθεματοποίησης ανά νομό που δεν καταγράφονται.

Τα παραπάνω στοιχεία στηρίζονται σε σύγκριση των τιμών της αμόλυβδης ανά νομό σε σχέση με τη μέση πανελλαδική τιμή στις 12/12/2014, που διαμορφώθηκε στα 1,489 ευρώ ανά λίτρο. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στη Σάμο την ίδια ημέρα η μέση τιμή χονδρικής της αμόλυβδης διαμορφώθηκε στα 1,414 ευρώ το λίτρο και παρατηρήθηκε πολλαπλάσιο περιθώριο κέρδους πρατηριούχων και εταιρειών εμπορίας (22 λεπτά ανά λίτρο) σε σχέση με τον νομό Ευβοίας όπου η μέση τιμή χονδρικής διαμορφώθηκε στα 1,418 ευρώ ανά λίτρο και το περιθώριο εμπορίας και πρατηρίων ήταν στα 9,8 λεπτά ανά λίτρο. Την ίδια ημέρα, το μέσο εκτιμώμενο κέρδος πανελλαδικά πρατηριούχων και εταιρειών ήταν 11,78 λεπτά το λίτρο. Στους παραπάνω νομούς παρατηρήθηκε επίσης σε επίπεδο Δήμων μια σχετική ομοιομορφία τιμών.

Από τον πίνακα που δημοσιοποίησε το υπουργείο Ανάπτυξης για τον Δήμο Χίου, προκύπτει ότι σε σύνολο 19 πρατηρίων, στα 9 η τιμή είναι 1,598 ευρώ το λίτρο, στα 6 η τιμή είναι 1,618 ευρώ το λίτρο, η χαμηλότερη τιμή σε ένα μόνο πρατήριο είναι μόλις 1,588 ευρώ το λίτρο, η υψηλότερη (επίσης σε ένα πρατήριο) 1,630 ευρώ το λίτρο ενώ υπάρχει και ένα πρατήριο με τιμή στα 1,595 ευρώ το λίτρο και ένα με τιμή στα 1,608 ευρώ το λίτρο. Τα στοιχεία είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικά σε σχέση με τη λειτουργία του ανταγωνισμού εάν συνυπολογίσει κανείς ότι στον Δήμο Χίου δραστηριοποιούνται έξι εταιρείες εμπορίας και δύο ανεξάρτητα πρατήρια, αριθμός που θα έπρεπε να εγγυάται τον υγιή ανταγωνισμό.






Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το πολύτιμο δώρο της Sony στις φιλανθρωπικές οργανώσεις


Σε κλίμα εορταστικό κινείται και το PlaySation αυτές τις ημέρες, καθώς δώρισε στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις ActionAid και Make-A-Wish τη συλλεκτική επετειακή κονσόλα PlayStation 4, που δημιουργήθηκε με ευκαιρία τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την πρώτη κυκλοφορία του PlayStation.





Παγκοσμίως έχουν παραχθεί μόνο 12.300 αριθμημένες κονσόλες, εκ των οποίων ελάχιστες έφτασαν στην Ελλάδα και δεν θα διατεθούν προς πώληση. Πρόκειται για έναν αριθμό που παραπέμπει στην ημερομηνία του αρχικού λανσαρίσματος του αυθεντικού PlayStation, το οποίο είχε κυκλοφορήσει στις 3 Δεκεμβρίου του 1994.

Οι κονσόλες της δωρεάς διατέθηκαν στο κοινό μέσω δημοπρασίας ή λαχειοφόρου αγοράς σε ειδικές εκδηλώσεις που ολοκληρώθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο 19-20 Δεκεμβρίου και τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν θα διατεθούν για την ενίσχυση των σκοπών τους.

Η Sony θα συνεχίσει αντίστοιχες ενέργειες βασισμένες στη συλλεκτική επετειακή κονσόλα PlayStation 4 με στόχο την ενίσχυση και άλλων φιλανθρωπικών οργανώσεων!



Διαβάστε περισσότερα...

Tα 25 πιο δημοφιλή βίντεο του 2014


Δείτε τα 25 πιο δημοφιλή βίντεο του 2014 σύμφωνα με την ιστοσελίδα jukinvideo. Τα περισσότερα αν όχι όλα από αυτά έγιναν viral.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η καμινάδα "έκρυβε" για 100 χρόνια ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη


Ένα γράμμα για τον Άγιο Βασίλη που γράφτηκε πριν από έναν αιώνα ανακαλύφθηκε στην καμινάδα ενός σχολείου στην Ουαλία.

Το γράμμα ανακάλυψε ο επιστάτης του σχολείου όταν καθάριζε την καμινάδα και είχε γραφτεί από ένα κορίτσι που ονομαζόταν "Haly H".

Ζητούσε από τον Άγιο Βασίλη να της φέρει ένα βιβλίο, φόρεμα και παπούτσια.






Κι ενώ κανείς δε ξέρει αν ο Άγιος Βασίλης έφερε τελικά τα δώρα στην Haly H, το γράμμα που βρέθηκε έφερε χαρά και συγκίνηση στους μαθητές του σχολείου.





Διαβάστε περισσότερα...

Γιατί τρέχουν οι Αγιο-Βασίληδες στα Γιάννενα;


Οι πρώτοι Αγιο – Βασίληδες γέμισαν σήμερα τους δρόμους των Ιωαννίνων, προαναγγέλλοντας το «Santa Run» και καλώντας όλους να συμμετάσχουν στο πιο χαρούμενο γεγονός των φετινών Χριστουγέννων.

Με τραγούδια, γέλια και πειράγματα οι Αγιο- Βασίληδες προσκαλούσαν και … προκαλούσαν τους Γιαννιώτες να τρέξουν το Σάββατο για τα δώρα της καρδιάς, «παρασύροντας» μικρούς και μεγάλους στο πνεύμα του IOANNINA SANTA RUN.



Η εκκίνηση θα δοθεί το Σάββατο στις 7 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία και το 1o IOANNINA SANTA RUN … αναστατώνει ήδη την πόλη.

Περιστοιχισμένος από τους ζωηρούς Αγιο-Βασίληδες, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Ιωαννιτών, Παντελής Κολόκας, κάλεσε όλους να πάρουν μέρος σε αυτό το ξεχωριστό προσκαλούσαν event. Να γίνουν αυτό το Σάββατο, μέρος μιας μεγάλης γιορτής του αθλητισμού, της χαράς και της αλληλεγγύης και με τη συμμετοχή τους να συμβάλουν ώστε να συγκεντρωθούν τα χρήματα που ο Δήμος Ιωαννιτών θα προσφέρει για να αγοραστούν συσκευές ανάγνωσης με το σύστημα Μπράιγ και όργανα για αθλητές με Αναπηρία.

Ταυτόχρονα όπως τόνισε, είναι μια εκδήλωση που θα δημιουργήσει μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα και συμβάλει και αυτή στην αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή μας. «Τα μηνύματα από το τουριστικό ρεύμα στη περιοχή μας τις μέρες των γιορτών είναι πολύ ενθαρρυντικά, έχουμε ένα διαφορετικό κλίμα τα φετινά Χριστούγεννα και ο Δήμος Ιωαννιτών συμβάλει από την πλευρά του με κάθε τρόπο σε αυτό», σημείωσε ο κ. Κολόκας.

Ο Αντιδήμαρχος ευχαρίστησε τους δεκάδες εθελοντές και τους χορηγούς που συνεργάζονται με το Δήμο Ιωαννιτών για να γίνει η εκδήλωση θεσμός.

Οι εγγραφές για τη συμμετοχή στο 1ο IOANNINA SANTA RUN είναι ήδη εκατοντάδες και συνεχίζονται καθημερινά στα σημεία:

1. Αρχοντικό Πυρσινέλλα – Παπάζογλου 5 – τηλέφωνο 2651 0 72055

2. FIFTH ELEMENT – Δαγκλή 2 & Παπάζογλου – τηλ. 2651 0 37309

3. GYMNASTICS – Χ. Τρικούπη 38 – τηλ. 2651 0 78979

4. CURVES – Κοτοπούλη 62 – ΤΗΛ. 2651 0 36505

5. Σύλλογος Δρομέων Ιωαννίνων

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα στην κεντρική Πλατεία των Ιωαννίνων και η διαδρομή είναι 3.200 μέτρα στους δρόμους της πόλης.

Νούμερα και στολές Αη Βασίλη οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν το πρωί της ημέρας του αγώνα. Η συμμετοχή είναι 10 ευρώ και όλα τα χρήματα θα διατεθούν στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών Π.Ε. Βορειοδυτικής Ελλάδος και στους Αθλητικούς ομίλους ΑμεΑ Ιωαννίνων.

Δείτε τη φωτογραφία





Διαβάστε περισσότερα...

Το Facebook "χάνει" τους έφηβους


Τους έφηβους φαίνεται ότι «χάσει» το κοινωνικό μέσο δικτύωσης Facebook, καθώς σύμφωνα με μία νέα έρευνα από τη Frank N. Magid Associates Inc., η χρήση του Facebook στις ηλικίες 13 έως 17 έπεσε στο 88%, ενώ πριν ένα χρόνο το αντίστοιχο ποσοστό ήταν στο 95%.

Η έρευνα διεξήχθη στις ΗΠΑ σε δείγμα 1934 ατόμων ηλικίας 13 ως 17 ετών οι οποίοι χρησιμοποιούν κατά βάση το κινητό τους τηλέφωνο.

Σύμφωνα με την έρευνα, το ποσοστό των εφήβων που επισκέπτεται το Facebook αγγίζει το 88%, σημειώνοντας σημαντική πτώση αν αναλογιστούμε ότι από το 2012 ως το 2013, το επισκεπτόταν το 95%.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το pcmag.gr, το 16% των εφήβων χαρακτηρίζει το Facebook ως μοντέρνο, το 18% ως διασκεδαστικό, το 16% ως ενημερωτικό και μόλις το 9% το χαρακτήρισε ασφαλές, ενώ ένα 9% το χαρακτήρισε ως αξιόπιστο.

Αυτό όμως που θεωρείται ανησυχητικό, είναι η γήρανση του πληθυσμού εντός του Facebook, καθώς μόλις το 55% των χρηστών είναι έως 37 ετών.

Τέλος, σύμφωνα με άλλες έρευνες, οι νέοι χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο το Instagram καθώς και τις εφαρμογές text messaging, όπως το Snapchat, το iMessage και άλλα.



Διαβάστε περισσότερα...

"Μην ανάβετε άσκοπα το τζάκι" συστήνουν δύο υπουργεία


Τον κατά το δυνατόν περιορισμό της άσκοπης χρήσης τζακιών συνιστούν στους πολίτες, με κοινή ανακοίνωση, το υπουργείο Υγείας και το ΥΠΕΚΑ.

Όπως έγινε γνωστό, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, από σήμερα Τρίτη 23 Δεκεμβρίου έως και αύριο Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου ευνοείται η συσσώρευση ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Με αυτόν τον τρόπο, οι πολίτες συνεισφέρουν στην προστασία της υγείας όλων, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αστυνομικός κινδυνεύει με φυλάκιση για σχόλια στο facebook


Για «υπεράσπιση εγκλήματος» κατηγορείται ένας Τούρκος αστυνομικός, η δίκη του οποίου ξεκίνησε σήμερα σε δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης.

Ο αστυνομικός κατηγορείται ύστερα από τα σχόλια που δημοσίευσε στο Facebook μετά τον θάνατο ενός νεαρού διαδηλωτή στη διάρκεια των κινητοποιήσεων του 2013.

Ο κατηγορούμενος κινδυνεύει να καταδικαστεί σε δύο χρόνια φυλάκιση επειδή εξέφρασε τη χαρά του για τον θάνατο του Μπερκίν Ελβάν, 15 ετών, ο οποίος παρέμεινε για καιρό σε κώμα μετά τον τραυματισμό του στο κεφάλι από δακρυγόνα που έριξε η αστυνομία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ντογάν.

Ο αστυνομικός κατηγορείται ότι ανέβασε στο Facebook στις 11 Μαΐου 2014, την ημέρα της κηδείας του Ελβάν έπειτα από 269 ημέρες σε κώμα, κακοήθεις δηλώσεις σε βάρος του.

«Φιλώ το χέρι του αστυνομικού που στόχευσε στο κεφάλι σου», ήταν ένα από τα σχόλιά του. 
Η δίκη του αστυνομικού αναμένεται να διαρκέσει μήνες.

Ο θάνατος του Μπερκίν, που είχε βγει για να αγοράσει ψωμί στις 16 Ιουνίου 2013 σε μια συνοικία της Κωνσταντινούπολης κοντά στο σημείο που διεξάγονταν αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, είχε προκαλέσει νέο κύμα αντιδράσεων εναντίον της κυβέρνησης τότε πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτός είναι ο 29χρονος που αποφασίζει τι θα διαβάσουμε στο Facebook


Ένας 29χρονος μπορεί και ελέγχει όλα όσα βλέπουμε στο Newsfeed του Facebook...

Ο 29χρονος Greg Marra είναι, σύμφωνα με τους New York Times, ένα από τα πρόσωπα με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο. Και αυτό γιατί είναι ο άνθρωπος που ασχολείται με τον αλγόριθμο που επιλέγει τα άρθρα που έχουν δημοσιευτεί στο Facebook, αποφασίζοντας στη συνέχεια για την τύχη τους.

Όλα ξεκίνησαν το 2012 όταν ο, 26χρονος τότε, Greg Marra, δημιούργησε στο twitter ένα ψεύτικο αυτόματο προφίλ, το @Trackgirl το οποίο ανέβαζε ποστ και σχολίαζε τα γεγονότα που είχαν να κάνουν με το τζόκινγκ. Γρήγορα απέκτησε χιλιάδες followers οι οποίοι δεν γνώριζαν ότι πρόκειται στην πραγματικότητα για ένα ρομπότ.



Το περιοδικό Wired, το οποίο ασχολείται με θέματα τεχνολογίας στις ΗΠΑ, δημοσίευσε ένα άρθρο αφιερωμένο στον Greg Marra κι έτσι ο 26χρονος τράβηξε το ενδιαφέρον του Μαρκ Ζούκεμπεργκ ο οποίος τον προσέλαβε στο Facebook.

Μέσα σε μικρό διάστημα ο Greg Marra έγινε επικεφαλής προϊόντων Newsfeed του Facebook, δηλαδή ελέγχει τον αλγόριθμο που αποφασίζει ποια άρθρα θα βρίσκονται ψηλά στην επικαιρότητα.

Αν αναλογιστεί κανείς ότι μ' ένα μόνο κλικ ο Greg Marra μπορεί να αλλάξει αυτό που βλέπουν στη σελίδα τους τα περίπου 1,3 δισ. μέλη του Facebook, τότε οι NY Times δεν τον έβαλαν άδικα στη λίστα με τους ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο.



Διαβάστε περισσότερα...

Ελληνική η ωραιότερη παραλία στον πλανήτη


Η Βρετανική ιστοσελίδα niume.com έκανε πριν από λίγο μια ανάρτηση όπου αναγνωρίζει ως την ωραιότερη παραλία στον κόσμο το διάσημο «Ναυάγιο» της Ζακύνθου.

"Η ωραιότερη παραλία στον πλανήτη. Δες πως θα πας εκει" γράφει το κείμενο που συνοδεύει τη φωτογραφία.

Δείτε το tweet




Διαβάστε περισσότερα...