Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Κατάθεση πρότασης για συμμετοχή σε πρόγραμμα «Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού» από το Σύλλογο βηματίΖΩ



Στο πρόγραμμα «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα» στο πλαίσιο της πρόσκλησης 36 του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», προτίθεται να καταθέσει πρόταση ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς «βηματίΖΩ».

Η πρόσκληση αφορά Σωματεία, Ιδρύματα, Εταιρείες Αστικού Δικαίου, Συνδικαλιστικές Ενώσεις και Επαγγελματικές οργανώσεις με την προϋπόθεση ότι διαθέτουν επιβεβαίωση διαχειριστικής επάρκειας τύπου Γ.

Ο Σύλλογος είναι πιστοποιημένος ήδη από το 2010 ως επαρκής για τη διαχείριση ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προτύπου 1429:2008 του ΕΛΟΤ και ελέγχεται κατά διαστήματα από την εταιρεία Bureau Veritas.

Ήδη έχει γίνει ο πρώτος σχεδιασμός της προτεινόμενης πράξης προκειμένου να βελτιωθούν οι υπηρεσίες που παρέχονται στα άτομα με αναπηρία από το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης, στο οποίο ο Σύλλογος είναι εταίρος. Τμήματα δημιουργικής απασχόλησης, υγιεινής, ειδικής θεραπευτικής αγωγής, εργασιοθεραπείας καθώς και άλλες υποστηρικτικές ενέργειες έχουν ενταχθεί στο σχεδιασμό προκειμένου το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης να προσφέρει βελτιωμένες υπηρεσίες. Για το σκοπό αυτό, προτίθεται να διεκδικήσει 40 περίπου θέσεις, για δύο διαδοχικά πεντάμηνα, από τις 500 οι οποίες αναλογούν στο Νομό Κιλκίς.



Διαβάστε περισσότερα...

Αλλαγές στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης



Την Τρίτη 31 Μαΐου 2011, το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης προχώρησε σε ανακατανομή αξιωμάτων, μετά την τελευταία τροποποίηση του καταστατικού της εταιρείας.

Οι κύριες αλλαγές που επέρχονται με βάση το νέο καταστατικό, το οποίο αποτέλεσε πρόταση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς «βηματίΖΩ» και στην οποία ανταποκρίθηκαν άμεσα η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς και η ΤΕΔΚ, έχουν ως εξής:

α) την προεδρεία του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης μπορεί να αναλάβει οποιοσδήποτε από τους εταίρους που συμμετέχουν σε αυτό, μετά από την πραγματοποίηση σχετικής ψηφοφορίας.
β) ιδρύεται θέση Οικονομικού Διαχειριστή, η οποία πληρώνεται από τον εκάστοτε εκπρόσωπο της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς
γ) η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς υποχρεώνεται στην καταβολή ετήσιας εισφοράς (σύμφωνα με το εδ. 2, παρ.3, άρθρ 196 του ν. 3852/2010 «Καλλικράτης») προς το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης, μέσω του τακτικού της προϋπολογισμού και με τη χρήση συγκεκριμένου κωδικού.

Κατόπιν όλων αυτών, η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου έχει ως εξής:
α) Πρόεδρος: Ευθυμία Καράμπαγλη- Γεωργιάδου, εκπρόσωπος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς «βηματίΖΩ»
β) Οικονομικός Διαχειριστής: Δήμητριος Βουλγαράκης, εκπρόσωπος Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς
γ) Μέλος: Εμμανουήλ Λαζαρίδης, εκπρόσωπος Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινότητας Κιλκίς


Διαβάστε περισσότερα...

Πέντε μετάλλια οι Έλληνες ποδηλάτες στα Special Olympics



Η συγκομιδή μεταλλίων για τα ελληνικά χρώματα στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics που διεξάγoνται στην Αθήνα, συνεχίζεται. Στους τελικούς της Δευτέρας στην ποδηλασία οι Έλληνες αθλητές πήραν 2 χρυσά, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα μετάλλια.

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν οι Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης και Κωνσταντίνος Τζουμέρκας, ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Παναγιώτης Χαρατσάρης, ενώ χάλκινο πήραν οι Κωνσταντίνος Ζώγος και Σπυρίδων Πιλιτσόπουλος.

Τα αποτελέσματα

Ατομική χρονομέτρηση ανδρών

Κατηγορία M01
Γιάκουμπ Νόβακ (Τσεχία) 1:51.61
Έρικ Σαράνγκο (Ισημερινός) 1:58.28
Ματίας Στάιτς (Γερμανία) 2:06.32
Κατηγορία M02
Μιχάλης Χριστοφόρου (Κύπρος) 2:49.35
Χο-Τσενγκ Λιάνγκ (Κινεζική Ταϊπέι) 3:33.76
Κατηγορία M03
Χοσέ Λουίς Γκαρσία Μπράχου (Ουρουγουάη) 1:54.11
Βλαντιμίρ Αγκάρκοφ (Ρωσία) 2:05.95
Κωνσταντίνος Ζώγος (Ελλάδα) 2:07.14
Χριστόφορος Γιαννιτσέλης (Ελλάδα) 2:14.27
Κατηγορία M04
Μπιλαουάλ Ασλάμ (Πακιστάν) 2:14.12
Τζόνι Τοβάρ (Μεξικό) 2:14.68
Γιογκεντρακουμάρ Σρίβας (Ινδία) 2:18.40
Κατηγορία M05
Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης (Ελλάδα) 2:28.10
Δημήτρης Νεανίδης (Κύπρος) 2:33.49
Στέλιος Μπισιαρας (Κύπρος) 2:34.19
Ευστάθιος Πρέπης (Ελλάδα) 2:44.98
Γεράσιμος Αναστασίου (Ελλάδα) 2:53.49
Κατηγορία M06
Μαρκ Ζακ (ΗΠΑ) 2:33.46
Αμπάς Ματζίντ (Ιράκ) 2:41.52
Σπύρος Πιλιτσόπουλος (Ελλάδα) 2:45.13
Κατηγορία M07
Κώστας Τζουμέρκας (Ελλάδα) 2:47.98
Ηλίας Αντωνίου (Κύπρος) 2:59.10
Ραν Μπεν Ζέεβ (Ισραήλ) 4:13.70
Κατηγορία M08
Έριχ Γκέλμπμαν (Αυστρία) 3:00.86
Βίνσεντ Γκρουένιχ (Ελβετία) 3:31.20
Κατηγορία M09
Αντρέας Μίχελ (Ελβετία) 2:04.76
Έκτορ Φερόν (Ουρουγουάη) 2:05.35
Κένι Τζόουνς (ΗΠΑ) 2:05.49
Αδάμ Αμοιρίδης (Ελλάδα) 2:16.41
Κατηγορία M10
Ζολτ Μπουρτζάν (Ουγγαρία) 2:10.10
Παναγιώτης Χαρατσάρης (Ελλάδα) 2:15.40
Γιάτσεκ Τσιέσλουκ (Πολωνία) 2:23.59

Ποδηλασία Δρόμου Γυναικών

Κατηγορία F01
Σάρα Κλίνγκε (Γερμανία) 9:19.37
Τζένιφερ Ροζενλένερ (Γερμανία) 9:57.94
Εκατερίνα Λομπάνοβα (Ρωσία) 10:24.02
Κατηγορία F02
Αγκνιέσκα Σόμπτσικ (Πολωνία) 12:08.67
Μαρία Σκόνινα (Ρωσία) 12:31.71
Στεφανί Λάνγκε (Γερμανία) 13:08.49
Κατηγορία F03
Νοφάρ Χανέγκμπι (Ισραήλ) 13:03.15
Μάγια Χερτζ (Ισραήλ) 13:26.26
Ροουζμέρι Χόλινγκσγουορθ (Μ. Βρετανία) 14:18.15
Κατηγορία F04
Κάτια Μπάγκενστος (Ελβετία) 11:15.55
Λιουντμίλα Βιτιάζεβα (Ρωσία) 11:28.45
Ίνγκε Βερχέγκε (Βέλγιο) 11:33.39
Κατερίνα Κιλάφη (Ελλάδα) 11:37.56
Κατηγορία F05
Σόνια Χέμερλε (Λιχτενστάιν) 12:57.35
Νατάσα Χάρερ (Λιχτενστάιν) 13:51.07
Μαρία Ντολόρες Κάρο (Ισπανία) 17:40.96 


Διαβάστε περισσότερα...

Η υπερβολή καταστρέφει την αλήθεια...

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ*

«Η υπερβολή καταστρέφει και την πιο μεγάλη αλήθεια», έλεγε ο Λένιν, απευθυνόμενος στους αριστεριστές «υπερεπαναστάτες» επικριτές του. Και είχε δίκιο, η υπερβολή καταστρέφει.

Αφορμή γι' αυτές τις σκέψεις μου δίνει η κατάσταση των πεζοδρομίων στην οδό Βασιλίσσης Ολγας όπου κινούμαι καθημερινά. Στραγγαλισμένα σε πολλά σημεία από τις μάντρες διατηρητέων κτιρίων καθιστούν δυσχερή, έως αδύνατη, την κίνηση των πεζών ιδιαίτερα όταν διασταυρώνονται. Φυσικά τα άτομα με αναπηρία υποχρεώνονται ορισμένες φορές να κατέβουν στο κατάστρωμα του δρόμου προκειμένου να συνεχίσουν την πορεία τους. Το χειρότερο σημείο είναι αυτό μεταξύ των οδών 28ης Οκτωβρίου και Μιαούλη, όπου η «διατηρητέα» μάντρα ενός νηπιαγωγείου θέτει καθημερινά σε κίνδυνο την ασφάλεια πολλών διερχόμενων πολιτών. Και αναρωτιέται κανείς γιατί θα πρέπει η διατήρηση μιας περίφραξης, που θα μπορούσε κάλλιστα να μετακινηθεί διατηρώντας τη μορφή της, να θεωρείται σημαντικότερη από την ασφάλεια των πεζών. Ποια επιστήμη, ποιος νόμος, ποιες αρχές διαχείρισης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς δικαιολογούν αυτήν την υπερβολή; Μήπως τελικά οι αρμόδιοι του υπουργείου Πολιτισμού δυσκολεύονται να κατανοήσουν ότι άνθρωποι και μνημεία πρέπει να συμβιώνουν αρμονικά και όχι ανταγωνιστικά; Εκτός εάν πιστεύουν ότι με την υπερβολή ενισχύουν την εξουσία τους επί των πολιτών αλλά και των θεσμών τοπικής εξουσίας.

Βέβαια τα πεζοδρόμια και η ασφαλής λειτουργία τους εντάσσονται στην αποκλειστική ευθύνη του δήμου που έχει την εξουσία να μετακινήσει τις μάντρες, εξασφαλίζοντας εφόσον απαιτηθεί και τις απαραίτητες δικαστικές αποφάσεις. Οπως ευθύνη του δήμου είναι να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες με τις ιδιοκτησίες που καταλαμβάνουν πεζοδρόμια (π.χ. Β. Ολγας και Παρασκευοπούλου), να ελέγξει τις θέσεις των περιπτέρων, των ποικίλων πινακίδων σήμανσης και διαφημιστικής πληροφόρησης, και φυσικά τα τραπεζοκαθίσματα. Ο δημόσιος χώρος, η λειτουργικότητά του, η ευταξία του, η αισθητική του είναι δικαίωμα των κατοίκων και η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να το εξασφαλίζει.

Είχα την ευκαιρία πριν από μερικά χρόνια να θέσω τα θέματα των πεζοδρομίων της Β. Ολγας δημόσια, απευθυνόμενος σε κάθε αρμόδιο και κυρίως στην προηγούμενη δημοτική αρχή. Δεν ίδρωσε το αφτί κανενός. Είχαν άλλες προτεραιότητες οι άνθρωποι. Τα λεφτά πήγαιναν αλλού.

Δεν ξέρω, αλλά θέλω να ελπίζω ότι η διοίκηση Μπουτάρη θα δώσει άμεσες λύσεις αποδίδοντας τα πεζοδρόμια ασφαλή και λειτουργικά στους πεζούς.


Διαβάστε περισσότερα...

«Λουκέτο» στη μονάδα χημειοθεραπείας στο Αχιλλοπούλειο;




Σε κατάθεση αναφορών προέβη η Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Μαγνησίας, κ. Ροδούλα Ζήση, στη Βουλή της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με αναπηρία Θεσσαλίας (ΠΟΜΑμεα) και της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (Τ.Ε.Δ.Κ.).

Η τελευταία αντιδρά για την επικείμενη παύση λειτουργίας της Μονάδας Χημειοθεραπείας του Αχιλλοπούλειου Γενικού Νοσοκομείου Βόλου. Η εν λόγω Μονάδα στα... 2 χρόνια λειτουργίας της έχει εξυπηρετήσει πάνω από 1.200 ασθενείς (καρκινοπαθείς).

Σε περίπτωση παύσης της λειτουργίας της οι ασθενείς του Νομού Μαγνησίας θα αναγκαστούν να μεταβούν στη Λάρισα την Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη για την εξυπηρέτησή τους με αποτέλεσμα πέραν της ταλαιπωρίας και την σοβαρή οικονομική τους επιβάρυνση. Η Τ.Ε.Δ.Κ. καλεί τον Υπουργό Υγείας να επιδείξει τη δέουσα ευαισθησία για ένα τόσο ιδιαίτερο ζήτημα και να εισακούσει τα αίτημά της για μη κατάργηση της Μονάδας Χημειοθεραπείας του ΓΝ Βόλου.


Την έντονη διαμαρτυρία της εξέφρασε και η ΠΟΜΑμεα Θεσσαλίας για τη σημαντική μείωση (42%) που επιβλήθηκε στο ποσό προσφοράς που μπορεί να διατεθεί ανά ωφελούμενο, για τις Δομές Βρεφικών, Παιδικών Βρεφονηπιακών Σταθμών, Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ), όπως αυτή προκύπτει από το Σχέδιο Πρόσκλησης Ενδιαφέροντος.

Συγκεκριμένα, ενώ για την προηγούμενη χρονιά το ποσό ανά ωφελούμενο ανερχόταν στις 7.000€, φέτος μειώθηκε στις 4.000€. Η ΠΟΜΑμεα θεωρεί ότι η μείωση αυτή συνιστά άνιση μεταχείριση των ατόμων με ειδικές ανάγκες και θα οδηγήσει τα παιδιά με αναπηρία σε μαρασμό και απομόνωση αφού σε πολλές περιπτώσεις τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ είναι οι μοναδικές δομές που υπάρχουν τόσο για τη δημιουργική απασχόληση των ωφελουμένων παιδιών με αναπηρία όσο και για την ολιγόωρη ξεκούραση των οικογενειών τους.





Πηγή: http://www.zougla.gr
Διαβάστε περισσότερα...