Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Έγινε ιερόδουλη στα 81 της!


Σικάτη Βρετανίδα γιαγιά πήρε την απόφαση λόγω… μοναξιάς.

Φοράει το ταγιέρ, τα σκουλαρίκια της και το καλύτερο χαμόγελο της και προσφέρει χαρά σε άντρες. Η πιο γηραιά συνοδός της Μεγάλης Βρετανίας είναι η 85χρονη Σίλα Βόγκελ Κουπ, η οποία πήρε την απόφαση να γίνει ιερόδουλη όχι για οικονομικούς λόγους, αλλά γιατί ένιωθε μοναξιά και της έλειπε το σεξ.

Πριν μερικά χρόνια έκανε μια σοβαρή επέμβαση κατά τη διάρκεια της οποίας της αφαίρεσαν 33 εκατοστά από το έντερο της. Αντί να μείνει στο σπίτι να αναρρώσει με το τσάι της, η σικάτη γιαγιά πήρε την απόφαση να αλλάξει τη ζωή της. Και το έκανε δύο μήνες μετά. Τότε ήταν 81 ετών και σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, τονίζει ότι δεν εγκαταλείπει και ούτε πρόκειται να αλλάξει την επαγγελματική επιλογή που έκανε τότε, όπως αναφέρει η «Daily Mail».

Κι όλα αυτά παρότι τα εγγόνια και τα παιδιά της σταμάτησαν να της μιλάνε όταν το έμαθαν, με μοναδική εξαίρεση τη μία από τις κόρες της. Η αποκάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια που η μία από τις εγγονές της, η Κέιτι ήταν στο βρετανικό «X Factor», το 2010.

Η 85χρονη εξήγησε ότι αποφάσισε να στραφεί στο συγκεκριμένο επάγγελμα εξαιτίας της αφόρητης μοναξιάς που ένιωσε μετά το θάνατο του συζύγου της το 2004. Αυτό σε συνδυασμό με ένα ακόμη κίνητρο την έστρεψαν προς τα εκεί. Ποιο ήταν αυτό; Αυτό που την κάνει να συνεχίζει τη συγκεκριμένη δουλειά. «Αγαπώ το σεξ. Ακόμη και στη σκέψη του αισθάνομαι καλύτερα», λέει. Εξηγεί ότι δεν της έλειψε μόνο η παρουσία του συζύγου της, αλλά και οι… χαρούμενες στιγμές που περνούσαν μαζί.

Πλέον, αυτές τις βρίσκει στα πρόσωπα άλλων ανδρών. «Οι άνδρες κάτι βρίσκουν σε μένα. Είναι ωραίο συναίσθημα. Συχνά μου τηλεφωνούν και μου λένε: ''Σε παρακαλώ συνέχισε να μου μιλάς γιατί μ' ανάβεις''. Είμαι πολύ σέξι», τονίζει, μιλώντας στο πλαίσιο ενός ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί την επόμενη εβδομάδα σε βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο.










Διαβάστε περισσότερα...

Το κρυφό σχέδιο των ΗΠΑ για πιθανή επίθεση από... ζόμπι


Τι αποκάλυψε το CNN και τι απαντά το Πεντάγωνο.

Τα σκέφτονται όλα στις ΗΠΑ και δη στο Πεντάγωνο. Ακόμη και τι θα γίνει σε περίπτωση επίθεσης των ζωντανών-νεκρών. Γι’ αυτό και έχουν εκπονήσει ένα σχέδιο εξόντωσης τους, σύμφωνα με έγγραφο που περιήλθε στην κατοχή του αμερικανικού δικτύου CNN.

Από φυσικές καταστροφές μέχρι και μία επίθεση-αποκάλυψη από ζόμπι έχουν προβλέψει πως θα αντιμετωπίσουν οι Αμερικανοί, μέσω του στρατού τους. Τα στελέχη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια, αλλά έχουν έτοιμο το επιχειρησιακό σχέδιο για την περίπτωση που κάποια μεταδοτική ασθένεια μετατρέψει τους ανθρώπους σε ζόμπι.

Το σχέδιο φέρει την ονομασία CONOP 8888 Counter-Zombie Defense και στην πρώτη του σελίδα αναγράφεται ότι δεν πρόκειται για αστείο. Το Πεντάγωνο βέβαια, έχει μια εξήγηση γι’ αυτό.

Το σχέδιο δεν αφορά κάποια υπαρκτή απειλή, αλλά καταρτίστηκε για την εκπαίδευση και προετοιμασία αναλυτών του στρατού, ώστε να μπορέσουν να καταλάβουν την τις διαδικασίες που χρησιμοποιεί το αμερικάνικο Πεντάγωνο σε διάφορες περιπτώσεις αντιμετώπισης κρίσεων, μέσα από ένα φανταστικό σενάριο.

Το πλάνο λαμβάνει υπόψη ότι τα ζόμπι δεν προστατεύονται από τις συμβάσεις της Γενεύης, για την ανθρωπιστική διαχείριση των θυμάτων του πολέμου, ενώ είναι σαφώς επηρεασμένο από ταινίες και σειρές, όπως το «The Walking Dead».

Πάντως, το CNN χαρακτηρίζει «άκρως εντυπωσιακό» το γεγονός ότι το Πεντάγωνο θέλει να βρίσκεται σε ετοιμότητα για κάθε περίπτωση, ακόμη και για μια πιθανή (;) επίθεση των σαρκοφάγων ζόμπι.

Τελικά όντως, οι Αμερικανοί μοιάζουν πολύ επηρεασμένοι από την «Επιστροφή των ζόμπι»…



Διαβάστε περισσότερα...

Μουσική με iPhone ringtones


Ο περισσότερος κόσμος αναγνωρίζει αρκετούς από τους στάνταρ ήχους κλήσης του iPhone. Ακούγονται σε αρκετά μέρη και συνήθως οι κάτοχοι των smartphones μπερδεύονται.

Ο μάστερ των μουσικών ρεμίξ -όπως αυτοχαρακηρίζεται- itsMetroGnome έφτιαξε με τους στάνταρ ήχους του iPhone ένα ολόκληρο μουσικό κομμάτι χρησιμοποιώντας αυτούς τους ήχους κλήσης.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βιο-πλαστικό από κέλυφος κάβουρα


Τα γκάτζετ του μέλλοντος θα φτιάχνονται από οστρακοειδή.

Τι είναι ο κάβουρας, τι είναι το... κέλυφος του; Προς απάντηση της συγκεκριμένης ερώτησης, αποδεικνύεται ότι το κέλυφος του μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμο στην βιομηχανία, καθώς από αυτό μπορεί να προκύψει ένα είδος βιο-πλαστικού.

Αν και φαινομενικά είναι κάτι άχρηστο, οι επιστήμονες κατάφεραν να το αξιοποιήσουν για την παραγωγή βιοπολυμερών υψηλής απόδοσης, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν μελλοντικά μέχρι και για τη δημιουργία γκάτζετ.

Κάθε χρόνο στις παραλίες της Ε.Ε. αλλά και σε άλλες περιοχές, μετά από βιομηχανική επεξεργασία, παράγονται εκατοντάδες χιλιάδες τόνοι κελυφών. Έτσι, Βαυαροί επιστήμονες αποφάσισαν να τα αξιοποιήσουν και κατάφεραν να βρουν μια τεχνική για να μετατρέπουν τα κελύφη σε πρώτη ύλη.

Το πρώτο βήμα είναι η εκχύλιση χιτίνης από τα κελύφη. Μετά την κυτταρίνη, η χιτίνη θεωρείται το πολυμερές, που είναι σε μεγαλύτερη αφθονία στη γη.

Επίσης, τα κελύφη περιέχουν και μη ανανεώσιμες ουσίες οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή ενέργειας. Η τεχνική μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλα οστρακόδερμα όπως οι γαρίδες, οι καραβίδες κ.ά.



Διαβάστε περισσότερα...

Υπάρχουν γαλαζοαίματοι;


Γύρω στους 7.000 ανέρχεται παγκοσμίως ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν αίμα σε χρώμα μελιτζανί και όχι κόκκινο όπως στα υπόλοιπα δισεκατομμύρια. Αυτοί, αποκαλούνται κυανιτικοί από το cyanea που στα λατινικά σημαίνει μπλε. Αντί για σίδηρο έχουν στο αίμα τους χαλκό, πράγμα που δεν αφαιρεί από αυτούς τις λειτουργίες του σιδήρου.

Οι κυανιτικοί δεν μπορούν να προσβληθούν από τις κλασικές ασθένειες του αίματος, καθώς τα μικρόβια δεν έχουν καμία τύχη να νικήσουν το χαλκό. Επιπλέον, το μπλε αίμα τους πήζει πολύ πιο γρήγορα απ” ότι το κόκκινο και έτσι δεν κινδυνεύουν από αιμορραγίες, αναπτύσσονται φυσιολογικά και πιθανόν αποτελούν το αποτέλεσμα των φυσικών νόμων εξέλιξης.

Οι κυανιτικοί είναι προφανώς πιο ανθεκτικοί σε επιδημίες, αρρώστιες, περιβαλλοντικές μεταβολές κλπ από ότι οι υπόλοιποι άνθρωποι, πράγμα που κάνει τους γαλαζοαίματος να αποτελούν πλέον όχι απλά σύγχρονους ευγενείς, αλλά εξελιγμένο ανθρώπινο είδος.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βρέφος δύο μηνών λέει «σ’ αγαπώ»


Τα περισσότερα μωρά στην ηλικία των δύο μηνών δεν μπορούν παρά να κάνουν περίεργους ήχους, προσπαθώντας να μιλήσουν μια δική τους γλώσσα που δύσκολα μπορεί κάποιος να καταλάβει.

Ωστόσο, το μωράκι στο παρακάτω βίντεο καταβάλει απίστευτες προσπάθειες να πει «I love you» στον μπαμπά του και σχεδόν τα καταφέρνει!

Το βίντεο αναρτήθηκε στο YouTube από τη μητέρα του μωρού και έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 1.900.000 προβολές. Το χαριτωμένο κοριτσάκι δεν παίρνει το βλέμμα της από το πρόσωπο του μπαμπά της, εστιάζοντας την προσοχή της στο στόμα του και προσπαθώντας να διαβάσει τα χείλη του.

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γραφείο δωρεάν νομικής βοήθειας για παιδιά και νέους


Το Πρόγραμμα «Δίκαιο Παιδιού: Δράση για μία Καινοτόμα Μεθοδολογία» χρηματοδοτείται από το Ειδικό Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Θεμελιώδη δικαιώματα και ιθαγένεια» (2007-2013). Το Πρόγραμμα υλοποιείται στην Ελλάδα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου σε συνεργασία με τον συντονιστή φορέα του Προγράμματος Save the Children στην Ιταλία και τους εταίρους όπως το Πανεπιστήμιο Roma Tre και το Πανεπιστήμιο Las Comillas στην Ισπανία διάρκειας δύο χρόνων από το Δεκέμβριο του 2012 μέχρι το Νοέμβριο του 2014. Οι δράσεις του περιλαμβάνουν την λειτουργία του Γραφείου Δωρεάν Νομικής Συμβουλευτικής για παιδιά και νέους στο Κεντρικό κτίριο Νομικής Σχολής Αθηνών, Σόλωνος 57, Αθήνα.


Παρέχονται πληροφορίες και νομική συμβουλευτική σε παιδιά και νέους με στόχο την ενίσχυσή τους στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους όπως:

  • Πρόσβαση σε κοινωνικά επιδόματα
  • Εκπαιδευτικά θέματα
  • Τακτοποίηση εγγράφων διαμονής
  • Παραβατικότητα
  • Οικογενειακές υποθέσεις
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ανηλίκους, οικογένειες με παιδιά, κοινωνικούς λειτουργούς.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ρίχνει ραδιενεργά υγρά στον ωκεανό η Tepco


«Είναι εντός των νομίμων ορίων ασφαλείας» λέει η εταιρεία.

Η διαχειρίστρια εταιρία του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα Tepco άρχισε τη ρίψη στον Ειρηνικό Ωκεανό υπόγειων υδάτων, η περιεκτικότητα των οποίων σε ραδιενέργεια, σύμφωνα με την ίδια, είναι εντός των νομίμων ορίων ασφαλείας, προκειμένου να διαχειριστεί τις τεράστιες ποσότητες ραδιενεργού ύδατος που διατηρεί σε δεξαμενές στις εγκαταστάσεις.

Η Tepco δίνει καθημερινά μάχη για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα με το μολυσμένο νερό, από τότε που ο σταθμός της Φουκουσίμα καταστράφηκε από τον ισχυρό σεισμό και το τσουνάμι το Μάρτιο του 2011.

Η επίμαχη απελευθέρωση του νερού, η οποία αποφασίστηκε με τη σύμφωνη γνώμη των τοπικών συνδικάτων των αλιέων ύστερα από εκτενείς συνομιλίες, συμπίπτει με την παντελή παύση λειτουργίας του συστήματος επεξεργασίας υδάτων υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας, που φυλάσσονται προσωρινά σε δεξαμενές.

Συμπίπτει επίσης με τις αποκαλύψεις αυτή την εβδομάδα στην εφημερίδα Asahi Shimbun ότι σχεδόν το 90% των εργαζομένων της Tepco αψήφησαν τις εντολές και εγκατέλειψαν το Φουκουσίμα Νταΐτσι στις 15 Μαρτίου του 2011, κατά την τήξη των πυρήνων των αντιδραστήρων μετά την έκρηξη που συγκλόνισε τον σταθμό εξαιτίας του σεισμού και του τσουνάμι που κατέστρεψαν το σύστημα ψύξης και εφεδρικού ενεργειακού εφοδιασμού, γράφει η Asahi Shimbun επικαλούμενη μη δημοσιευμένες απομαγνητοφωνήσεις συνεντεύξεων τότε με τον διευθυντή του σταθμού Μασάο Γιοσίντα.

Ο Γιοσίντα που θεωρείτο εθνικός ήρωας στην πατρίδα του, αναλαμβάνοντας αποφασιστικά μέτρα τις κρίσιμες ημέρες και εβδομάδες της καταστροφής, που απέτρεψαν μια ακόμη σοβαρότερη κρίση, πέθανε από καρκίνο πέρσι.

Η Tepco ανακοίνωσε ότι 560 τόνοι υπόγειων υδάτων που συγκεντρώθηκαν και αποθηκεύτηκαν πριν εισέλθουν στα υπόγεια του σταθμού, θα ριφθούν σήμερα στον ωκεανό, με τη χρήση ενός παρακαμπτήριου συστήματος που το διοχετεύει στη θάλασσα αφού έχουν ελεγχθεί τα επίπεδά του σε ραδιενέργεια. Η εταιρία ελπίζει να εκτρέπει κατά μέσο όρο 100 τόνους μη μολυσμένων υπόγειων υδάτων καθημερινά στον ωκεανό.

Μια μονάδα επεξεργασίας νερού, το Προηγμένο Σύστημα Επεξεργασίας Υγρών όπως ονομαζόταν, που σχεδιάστηκε για να αφαιρεί τα πιο επικίνδυνα νουκλεΐδια, έπαυσε να λειτουργεί αυτή την εβδομάδα, ενώ δεν λειτουργούσε πλήρως από τότε που εγκαταστάθηκε πριν από δύο χρόνια.

Οι αλιείς της Φουκουσίμα αντιτίθεντο επί τουλάχιστον δύο χρόνια στη ρίψη υπόγειων υδάτων στον ωκεανό. Ωστόσο το Μάρτιο οι τοπικές ενώσεις αλιέων ενέκριναν το σχέδιο μιλώντας για «επώδυνη απόφαση» αλλά αναγκαία για να σταματήσει την αύξηση του μολυσμένου ύδατος που έχει συσσωρευθεί στη Φουκουσίμα. Πολλοί μεταξύ αυτών έπαψαν να εργάζονται μετά την εθελοντική απαγόρευση της αλιείας στην περιοχή.

Η Tepco, η Ιαπωνική Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας και ανεξάρτητες οργανώσεις αποφάνθηκαν ότι ραδιενεργά στοιχεία στο νερό που διοχετεύτηκε στη θάλασσα περιέχουν λιγότερο από 1 μπεκερέλ ανά λίτρο Καισίου-134 και Καισίου-137. Όλα τα άλλα ραδιενεργά στοιχεία που ελέγχθηκαν είναι επίσης αρκετά κάτω από τα ανώτερα επιτρεπτά όρια για ρίψη υπογείων υδάτων στη θάλασσα. Το νόμιμο όριο για την απελευθέρωση του Καισίου-134 στον ωκεανό είναι 60 μπεκερέλ ανά λίτρο.



Διαβάστε περισσότερα...

Η δημοπρασία της χαμένης βαλίτσας


Πού καταλήγουν όσες μένουν στα αζήτητα των αεροδρομίων των ΗΠΑ και της Αγγλίας.

Χιλιάδες είναι οι βαλίτσες που κατά τη διάρκεια των ταξιδιών χάνονται. Η πλειονότητα αυτών, με τη βοήθεια των σύγχρονων συστημάτων εντοπισμού των αεροδρομίων και των αεροπορικών εταιρειών επιστρέφεται στον ιδιοκτήτη μετά από μερικές ημέρες.

Η δημοπρασία της χαμένης βαλίτσας

Ένα μικρό ποσοστό όμως δεν εντοπίζεται και έτσι η αεροπορική εταιρεία αποζημιώνει τον επιβάτη. Τι γίνεται όμως με τις βαλίτσες που δεν επιστρέφονται ποτέ στον ιδιοκτήτη τους; Σε αρκετές χώρες πωλούνται από τις αεροπορικές σε δημοπρατήρια ή σε καταστήματα μεταχειρισμένων προϊόντων.

Σε κάθε αεροδρόμιο το 0,5% με 1% των αποσκευών, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα, δεν βρίσκουν το ιδιοκτήτη τους ή ο ιδιοκτήτης τους δεν τις αναζητά ποτέ. Τόσο στην Αμερική όσο και στην Αγγλία οι βαλίτσες αυτές που παραμένουν στα αζήτητα για περισσότερους από τρεις μήνες πωλούνται σε εταιρείες δημοπρασιών ή σε πολυκαταστήματα τα οποία τις μεταπωλούν σε χαμηλές τιμές, είτε τις ίδιες είτε το περιεχόμενό τους. Αυτός ίσως είναι και ο λόγος που κατά την παράδοση των αποσκευών στο αεροδρόμιο, οι αρμόδιοι ενημερώνουν ότι τα τιμαλφή και τα αντικείμενα αξίας είναι προτιμότερο να μεταφέρονται στην χειραποσκευή του κάθε επιβάτη. Ποια είναι όμως αυτά τα μαγαζιά και πώς μπορεί κάποιος να αγοράσει μια χαμένη βαλίτσα;

Στην περίπτωση των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής το κατάστημα με το οποίο συνεργάζονται τα περισσότερα αεροδρόμια της χώρας είναι το Unclaimed Baggage Store, στην Αλαμπάμα. Από το 1970, τότε που οι αερομεταφορές ήταν ομολογουμένως ολιγάριθμες αλλά και τα συστήματα εντοπισμού των αποσκευών σε αρχικό στάδιο, η συγκεκριμένη εταιρεία αγοράζει τις βαλίτσες που καταλήγουν στα αζήτητα. Εν έτει 1990, η επιχείρηση επεκτάθηκε και σύναψε συμφωνία με τα περισσότερα αεροδρόμια των Ηνωμένων Πολιτειών. Από τότε οι υπάλληλοί της σχεδόν καθημερινά προσθέτουν στα ράφια της αμέτρητα αντικείμενα που βρίσκουν μέσα στις βαλίτσες. Το κατάστημα εδρεύει σε έναν χώρο 40.000 τετραγωνικών μέτρων και είναι χωρισμένο στα αντίστοιχα τμήματα ώστε να διευκολύνεται ο πελάτης στην ανεύρεση των πολυπόθητων αντικειμένων.

Οι υπάλληλοι αφού παραλάβουν τις βαλίτσες από τα αεροδρόμια, τις ανοίγουν και διαχωρίζουν τα αντικείμενα που περιέχουν. Στη συνέχεια, αφού καθαρίσουν τα ρούχα και τα υποδήματα στο υπερσύγχρονο στεγνοκαθαριστήριο που υπάρχει εντός του καταστήματος, γυαλίζουν τα τιμαλφή, αφαιρούν τα προσωπικά δεδομένα που μπορεί να υπάρχουν στις ηλεκτρονικές συσκευές και στέλνουν όλα τα αντικείμενα για εκτίμηση. Εκτιμητές με πολυετή εμπειρία αναζητούν την τιμή πώλησης του κάθε προϊόντος και στη συνέχεια το κοστολογούν με έκπτωση που αγγίζει και το 50%, ακόμα και στην περίπτωση που τα εν λόγω αντικείμενα είναι καινούργια.



Το «κατάστημα αζήτητων αποσκευών» λαμβάνοντας δημοσιότητα τα τελευταία χρόνια δέχεται καθημερινά πολλούς πελάτες που ευελπιστούν να εντοπίσουν μικρούς θησαυρούς σε χαμηλή τιμή. Παρόλα αυτά, τα σχόλια των χρηστών στη σελίδα της εταιρείας στο facebook δείχνουν πως τα προϊόντα πωλούνται μεν με έκπτωση, αλλά υπάρχει περίπτωση να μην είναι πάντα σε καλή κατάσταση. Έτσι πολλοί δυνητικοί αγοραστές μετά από ατελείωτες ώρες αναζήτησης αποχωρούν με άδεια χέρια. Από την άλλη, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που βρίσκεις ακόμα και καινούργια ρούχα ή παπούτσια, μιας και ως είθισται κάθε επισκέπτης ξένης χώρας δεν παραλείπει να αγοράζει δώρα για φίλους και συγγενείς, τα οποία και μεταφέρει στις αποσκευές του.

Η εκπρόσωπος τύπου της εταιρείας, Brenda Cantrell, αναφέρει πως συνήθως μέσα σε μια βαλίτσα βρίσκεις αυτά που κατονομάζει ο καθένας «απαραίτητα αντικείμενα για ένα ταξίδι, δηλαδή ρούχα, υποδήματα, είδη προσωπικής υγιεινής κ.ά.

Παρόλα αυτά υπάρχουν και περιπτώσεις που οι υπάλληλοι του καταστήματος έχουν αντικρίσει όχι μόνο αντικείμενα αξίας αλλά και ιδιαιτέρως παράξενα.

Ένα απολιθωμένο γεράκι, ένα σμαραγδένιο δαχτυλίδι 40 καρατίων, αφρικανικές μάσκες, μια πανοπλία, ένα πτυχίο πανεπιστημίου ακόμα και μια υποθαλάσσια φωτογραφική μηχανή του Αμερικανικού Στρατού είναι μερικά από αυτά που καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις της λίστας.



Στην περίπτωση της Γηραιάς Αλβιώνας, το σύστημα παρουσιάζει αρκετές διαφοροποιήσεις. Εκεί δεν υπάρχει αποκλειστική συνεργασία μιας μόνο εταιρείας με τα αεροδρόμια. Οι αποσκευές που καταλήγουν στα «αζήτητα» αγοράζονται από τα διάφορα δημοπρατήρια σε όλη τη χώρα κλειστές και με τον ίδιο τρόπο μεταπωλούνται στους συμμετέχοντες των δημοπρασιών. Κατά την δημοπρασία οι επίδοξοι «κυνηγοί θησαυρών» πλειοδοτούν χωρίς να γνωρίζουν καν το περιεχόμενο της βαλίτσας, εικάζοντας από το περίβλημα τι μπορεί να εμπεριέχει. Συχνά την αγγίζουν μήπως με την βοήθεια της αφής υποθέσουν το περιεχόμενο, άλλες φορές την ταρακουνούν μήπως ακούσουν χρήματα ή άλλα μεταλλικά αντικείμενα, ενώ άλλες πραγματοποιούν την αγορά χρησιμοποιώντας μονάχα το ένστικτό τους. «Το συναίσθημα του μυστηρίου και της έκπληξης που βιώνει ο αγοραστής αποκτώντας κάτι που δεν ξέρει τι περιέχει, ωθεί πολλούς στο κυνήγι του θησαυρού της βαλίτσας ενός αγνώστου» ομολογούν οι διοργανωτές των δημοπρασιών.



Η τιμή της κάθε βαλίτσας αρχίζει από χαμηλά επίπεδα αλλά ανάλογα με το ενδιαφέρον των πλειοδοτών υπάρχουν περιπτώσεις που ανεβαίνει αρκετά. Τις περισσότερες φορές εκτιμάται πως αποδίδει τουλάχιστον το ποσό που ο αγοραστής έχει καταβάλει, μεταπωλώντας τα αντικείμενα που θα βρει σε διαδικτυακά καταστήματα δημοπρασιών, όπως το γνωστό ebay. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις κατά τις οποίες ένα αντικείμενο αξίας που θα εμπεριέχεται, θα αποδώσει διπλά και τριπλά το ποσό αγοράς της βαλίτσας.

Πέδιλα του σκι, σπαστά ποδήλατα, ακόμα και μπαστούνια του γκολφ είναι μερικά από τα πιο ιδιαίτερα αντικείμενα που συνάντησαν έκπληκτοι οι αγοραστές ανοίγοντάς τις.

Όσο για το πού μπορεί κανείς να τις βρει χαμένες, μερικά από τα πιο γνωστά δημοπρατήρια βαλίτσας της Μεγάλης Βρετανίας είναι το Greasbys στο νοτιοδυτικό Λονδίνο, το Bristol Commercial Valuers & Auctioneers (BCVA) που λαμβάνει κυρίως τις βαλίτσες του αεροδρομίου Gatwick αλλά και το Hertfordshire Auctions, που συνεργάζεται με το αεροδρόμιο του Luton. Αξίζει να σημειωθεί βέβαια πως στην περίπτωση των δημοπρατηρίων της Μεγάλης Βρετανίας δεν δημοπρατούνται μόνο βαλίτσες. Καλό θα ήταν λοιπόν ο δυνητικός επισκέπτης να συμβουλεύεται τους διαδικτυακούς ιστοτόπους των δημοπρατηρίων για να δει αν στα αντικείμενα της επόμενης δημοπρασίας υπάρχουν και βαλίτσες. Έτσι θα είναι σίγουρος πως θα ζήσει το «μυστήριο της σφραγισμένης βαλίτσας».



Διαβάστε περισσότερα...

Gadgets που θα μπορούσαν να σώσουν τον πλανήτη


Στροφή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ο κόσμος χρειάζεται επειγόντως να επανεξετάσει την ενεργειακή πολιτική του και να στραφεί μακριά από τα ορυκτά καύσιμα προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας πριν από το 2050, όπως προειδοποίησε η Διακυβερνητική Επιτροπή του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή.

Επιπλέον, σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας, το 20% περίπου του παγκόσμιου πληθυσμού δεν έχει πρόσβαση στον ηλεκτρισμό, με τους περισσότερους από αυτούς να βρίσκονται στην Αφρική και την Ασία.
Την ίδια ώρα, στον ανεπτυγμένο κόσμο, το κόστος της ενέργειας έχει αυξηθεί πάρα πολύ και οι καταναλωτές αναζητούν τρόπους για να μειώσουν τους λογαριασμούς τους.

Ορισμένοι σχεδιαστές και κατασκευαστές, όπως αναφέρει το CNBC, έχουν αρχίσει να ανταποκρίνονται στην πρόκληση αυτή και παρουσιάζουν προϊόντα τα οποία αξιοποιούν… τη δύναμη του ήλιου.

Δείτε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα:

Ηλιακό αυτοκίνητο



Τον Ιανουάριο η Ford ανακοίνωσε ότι έχει σχεδιάσει το «πρώτο του είδους» ηλιακό αυτοκίνητο, το οποίο στη συνέχεια παρουσιάστηκε στο Las Vegas Motor Show.

Ηλιακό Laptop



Η Samsung ήταν μία από τις πρώτες μεγάλες εταιρείες που στράφηκαν στην ηλιακή ενέργεια με το NC215S netbook το 2011.

Από τότε ακολούθησαν πολλοί κατασκευαστές: το 2013 η καναδική εταιρεία WeWi αποκάλυψε το Sol laptop με την υπόσχεση ότι θα χρειαζόταν μόλις 2 ώρες ηλιακού φωτός για να γεμίσει η μπαταρία του για 10 ώρες.

Σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, David Snir ο οποίος μίλησε στο CNBC, το προϊόν είναι διαθέσιμο από τα τέλη Απριλίου σε πολλές αγορές, ενώ η εταιρεία συμβούλεψε τους διανομείς το κόστος του να μην ξεπερνά τα 500 δολάρια.

Ηλιακά Smartphones



Και πάλι η πρωτοπόρος Samsung… η οποία το 2009 ανακοίνωσε τη δημιουργία του μοντέλου Blue Earth –ένα κινητό τηλέφωνο που λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια.

Για τον Daniel Gleeson, αναλυτή στο IHS, ωστόσο η ηλιακή ενέργεια δε θα είναι το «next big trend» στην αγορά των έξυπνων κινητών. Στην παρούσα φάση, η ζήτηση κινείται προς τις μεγαλύτερες οθόνες και το 4G.

Ασύρματα ηχεία



Τα ασύρματα, ηλιακά συστήματα ήχου είναι ο ιδανικός σύντροφος για κάθε υπαίθρια εκδρομή και στην αγορά υπάρχουν ήδη αρκετά μοντέλα.

Κάλυμμα για το iPad



Οι ηλιακές θήκες, που βοηθούν στη φόρτιση των ταμπλετών, πωλούνται ήδη για πολλές συσκευές, από το Kindle SolarFocus της Amazon μέχρι το Solar Keyboard Folio Case για iPad της Logitech.

Κι αν το ηλιακό φως δεν είναι αρκετό, το κάλυμμα KudoSolar iPad, που έχει κατασκευαστεί από φωτοβολταϊκό μελάνι μπορεί να χρησιμοποιήσει και το εσωτερικό φως. Η κατασκευάστρια εταιρεία εκτιμά ότι ο μέσος χρήστης θα χρειάζεται να επαναφορτίζει την ταμπλέτα του κάθε 10 μέρες.

Ασύρματο πληκτρολόγιο



Το K750 ασύρματο ηλιακό πληκτρολόγιο της Logitech υπόσχεται ότι θα στείλει τις μπαταρίες… στο παρελθόν.

Χρησιμοποιεί τόσο ηλιακό φως, όσο και εσωτερικό φως για να φορτίσει και μπορεί να συνδεθεί ασύρματα με πολλές συσκευές.

Window socket



Οι φοιτητές από την Κορέα Kyuho Song και Boa Oh αποκάλυψαν τα σχέδιά τους για το Window Solar Socket στις αρχές του 2013.

Η συσκευή αυτή θα μπορεί να προσκολλάται σε οποιοδήποτε παράθυρο (σπιτιού, αυτοκινήτου κ.τ.λ.) και θα λειτουργεί σαν back-up μπαταρία, για να επαναφορτίζει μικρές συσκευές, όπως κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες.

Solar Impulse



Το Solar Impulsion είναι το μοναδικό αεροσκάφος αέναης αντοχής, ικανό να πετάει νύχτα-μέρα χωρίς καύσιμα, βασιζόμενο απόλυτα στην ηλιακή ενέργεια.

Η πρώτη ηλιακή πτήση σε όλον τον κόσμο σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2015 με το Solar Impulsion 2, που παρουσιάστηκε στις 9 Απριλίου 2014.

Το 2010, το πρώτο μοντέλο κατάφερε να πετάξει για 26 ώρες χωρίς διακοπή κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αργότερα έγιναν πολλές διαφορετικές, δοκιμαστικές πτήσεις σε Ευρώπη, Μαρόκο και στις ΗΠΑ.



Διαβάστε περισσότερα...

Γκαράζ από μπαμπού της BMW φορτίζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα


Στυλ και οικολογία από το πρωτότυπο ηλιακό γκαράζ.

Ένα πρωτότυπο ηλιακό γκαράζ, το solar carport concept παρουσίασε η BMW Group DesignworksUSA στο Los Angeles. Το στυλάτο, οικολογικό γκαράζ έχει πλαϊνά στοιχεία από ανθρακονήματα, αλλά το βασικό υλικό είναι μπαμπού με τη μορφή δοκών. Σύμφωνα με τη BMW, λόγω ταχείας ανάπτυξης, το μπαμπού θεωρείται μία εξαιρετικά βιώσιμη πρώτη ύλη. Η οροφή καλύπτεται από κρυστάλλινα φωτοβολταϊκά πάνελ και φροντίζει για την παραγωγή ηλεκτρισμού που στη συνέχεια χρησιμοποιείται για τη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων, όπως το i3. Τα πάνελ είναι ημιδιαφανή και πολύ ανθεκτικά, ενώ παρέχουν υψηλή ενεργειακή πυκνότητα. Είναι αξιοσημείωτο πως για τα ηλιακά πάνελ της Ευρώπης, ο κατασκευαστής προσφέρει εγγύηση 30 ετών.

Έτσι, σε συνδυασμό με το BMW i Wallbox Pro, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο μπορεί να φορτίζεται όση ώρα είναι σταθμευμένο στο γκαράζ με “καθαρή” ηλιακή ενέργεια. Και όταν η ενέργεια από τα φωτοβολταϊκά πάνελ υπερκαλύπτει τις απαιτήσεις του οχήματος, τότε το πλεόνασμα μπορεί να διατεθεί για οικιακή χρήση.

Παράγοντας ηλεκτρισμό ιδιωτικά με τη βοήθεια ηλιακών συλλεκτών και τροφοδοτώντας αυτή την απαλλαγμένη από διοξείδιο του άνθρακα ενέργεια μέσω του BMW i Wallbox στη μπαταρία του αυτοκινήτου, βελτιστοποιείται επιπλέον η αξιολόγηση του κύκλου ζωής των μοντέλων ηλεκτρικών BMW i.

Για παράδειγμα, η τακτική φόρτιση της μπαταρίας στο ηλιακό γκαράζ μέσω του Wallbox έχει σαν αποτέλεσμα τη μέγιστη χρήση του BMW i8 χωρίς εκπομπές CO2. Με μία πλήρως φορτισμένη μπαταρία, το plug-in υβριδικό σπορ αυτοκίνητο έχει αυτονομία περίπου 37 km μόνο με ηλεκτροκίνηση.














Πηγή: http://www.gocar.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η γάτα ήρωας που «έπαιξε» σε αγώνα μπέιζμπολ


Δείτε την Tara να ρίχνει την μπάλα!

Την τιμητική... εναρκτήρια βολή στον αγώνα των Bakersfield Blaze στην Καλιφόρνια έριξε η Tara, η γάτα-ήρωας, που έσωσε την περασμένη εβδομάδα τον 4χρονο Τζέρεμι από επίθεση σκύλου.

Ο Ρότζερ Τριαντάφιλο ανήρτησε την περασμένη εβδομάδα το βίντεο, (που έπαιξε 21 εκατ. φορές στο YouTube) στο οποίο ένας σκύλος ρίχνει το γιο του από το ποδήλατό του και το ηρωικό αιλουροειδές, η Tara, σπεύδει να τον βοηθήσει, πέφτοντας πάνω στον σκύλο και διώχνοντάς τον μακριά.

Ο Τζέρεμι, ο οποίος τραυματίστηκε στο πόδι από το δάγκωμα του σκύλου, ήταν στην πραγματικότητα αυτός που έριξε την πρώτη βολή στο παιγνίδι, πριν προσφέρει την μπάλα στη γάτα του.

Καθώς το πλήθος στο γήπεδο Σαμ Λιν Μπόλπαρκ επευφημούσε, οι γονείς Ρότζερ και Έρικα Τριαντάφιλο βοήθησαν την προσπάθεια της γάτας να πετάξει την μπάλα χρησιμοποιώντας την πατούσα της, ενώ το προσωπικό της ομάδας μπέιζμπολ Bakersfield Blaze χρησιμοποιούσε πετονιά για να κάνει την μπάλα να φανεί πως πετάει στον αέρα.

Η μπάλα έπεσε κατ' ευθείαν στο έδαφος, αλλά το θέαμα προσήλκυσε έτσι κι αλλιώς στο γήπεδο μεγάλο πλήθος θαυμαστών της «ηρωικής γάτας». Το προσωπικό της ομάδας είπε πως το κοινό που παρακολούθησε το παιγνίδι της
Bakersfield Blaze με τους Λάνκαστερ Τζέτχοκς ήταν σχεδόν το τριπλάσιο αυτού ενός συνηθισμένου παιγνιδιού της Τρίτης.

«Εντυπωσιάστηκα. Η γάτα αυτή είναι ήρωας», είπε ο Ταμπ Ρόουλς, ο οποίος παρευρέθη στο παιγνίδι με την κόρη του, την Τέιτουμ. «Νόμιζα στην αρχή πως επρόκειτο για κάποιου είδους μηχανική γάτα», πρόσθεσε.

«Καθώς είμαι μητέρα, κάθε φορά που βλέπω το βίντεο πιάνεται η καρδιά μου», λέει η Έρικα Τριαντάφιλο. «Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα αν δεν ήταν η Τάρα. Είμαστε ευγνώμονες».



Δείτε το βίντεο με την Tara να σώσει τον 4χρονο Τζέρεμι




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νεογέννητο τσιτάχ εγκαταλείφθηκε από τη μητέρα του


Τα βρήκε σκούρα με το που ήρθε στον κόσμο.

Ένα νεογέννητο τσιτάχ έσωσαν οι υπάλληλοι στο πάρκο άγριας ζωής Wildlife Safari του Όρεγκον, όταν η μητέρα του το εγκατέλειψε αμέσως μετά τη γέννα.

Ο αρσενικός μικρούλης γνώρισε το σκληρό πρόσωπο της ζωής, από τις πρώτες στιγμές της ζωής του.

Γεννήθηκε στις αρχές του μήνα και ήταν ο 174ος μικρός γατόπαρδος που γεννήθηκε στο πάρκο από το 1972, όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα αναπαραγωγής των τσιτάχ.

Η μητέρα του Moya εμφανίστηκε παντελώς αδιάφορη για τον μικρούλη, ενώ αρνήθηκε ακόμη και να τον καθαρίσει από τον αμνιακό σάκο, κάτι που σήμαινε –όπως αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline- ότι το νεογέννητο είχε λίγα λεπτά για να επιβιώσει αν δεν επενέβαιναν άμεσα οι υπεύθυνοι του πάρκου.



Αφού τον καθάρισαν διαπίστωσαν ότι δεν ανέπνεε και πήραν δραστικά μέτρα, κάνοντάς του τεχνητή αναπνοή.

Ευτυχώς, ανταποκρίθηκε και όταν ανακτήσει τις δυνάμεις του πρόκειται να μεταφερθεί σε άλλο χώρο.



Τα τσιτάχ είναι τα γρηγορότερα θηλαστικά της γης και έχουν γεννηθεί για να… τρέχουν. Η ταχύτητά τους μπορεί να φτάσει και τα 112 χιλιόμετρα την ώρα.

Υπάρχουν λιγότερα από 10.000 σε άγρια κατάσταση στην Αφρική, με το μεγαλύτερο πληθυσμό του είδους να βρίσκεται στη Ναμίμπια (περίπου 3.000 μέλη).



Διαβάστε περισσότερα...

Αισιόδοξα μηνύματα για τον Τουρισμό Υπαίθρου


Πρώτος σε προτίμηση προορισμός η Κρήτη και ακολουθεί η Πελοπόννησος.

Ακολουθώντας την επιβεβαιωμένη πλέον από το 2013 εντυπωσιακή αύξηση του μαζικού τουρισμού στη χώρα μας, η ένδειξη ενδιαφέροντος για κρατήσεις από μεμονωμένους πελάτες σε αγροτουριστικά και άλλα παραδοσιακά καταλύματα παρουσιάζει αυξανόμενη τάση και αυξάνει την αισιοδοξία για ένα ακόμα καλύτερο 2014.

Τα στοιχεία που μας δίνει το δίκτυο Guest Inn (το οποίο συμπληρώνει ήδη δέκα χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά) είναι χαρακτηριστικά.

Σε σχέση με το 2013 το ενδιαφέρον των ξένων τουριστών εκδηλώθηκε από πολύ νωρίς. Οι πρώτες ερωτήσεις και κρατήσεις από μεμονωμένους πελάτες ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2013 και συνεχίστηκαν με αυξανόμενο ρυθμό τους επόμενους μήνες.

Πρώτος σε προτίμηση προορισμός είναι η Κρήτη και ακολουθεί η Πελοπόννησος

Παρατηρείται σημαντική αύξηση από τη γαλλική αγορά στην οποία τα καταλύματα του δικτύου Guest Inn είναι ιδιαίτερα προβεβλημένα σε ταξιδιωτικούς οδηγούς αλλά και σε άρθρα περιοδικών και εφημερίδων. Βέβαια ένας επιπρόσθετος λόγος είναι η αύξηση των κατευθείαν πτήσεων από πολλές πόλεις της Γαλλίας ιδιαίτερα προς την Κρήτη.

Η πληρότητα των καταλυμάτων τους μήνες Απρίλιο και Μάιο ήταν ικανοποιητική γεγονός που οφείλεται βέβαια και στην σύμπτωση των ημερομηνιών του Καθολικού και Ορθόδοξου Πάσχα. Η εικόνα αυτή επιβεβαιώνει ότι το 2013 ήταν η χρονιά επανεκκίνησης του μαζικού και οργανωμένου τουρισμού, ενώ το 2014 φαίνεται ως η πρώτη χρονιά σταθεροποίησης και ανόδου.

Οι επισκέπτες που αναζητούν κάτι διαφορετικό επανέρχονται και αυτό ανεβάζει σταθερά τις κρατήσεις στα μικρά ποιοτικά καταλύματα αλλα και τον ποιοτικό τουρισμό της χώρας μας. Σε αυτό έχει βοηθήσει πολύ η συστηματική προβολή της εναλλακτικής Ελλάδας (φύση, γαστρονομία, δραστηριότητες, παράδοση) από τον ΕΟΤ προς το εξωτερικό. Υπολογίζουμε ότι το 2015 θα είναι μια ακόμα καλύτερη χρονιά με early booking πολύ πιο δυνατό και φυσικά καλύτερη πληρότητα για τα καταλύματα του δικτύου μας.

Το δίκτυο Guest Inn έχει πλέον 200 ξενώνες-μέλη σε όλη την Ελλάδα. Τα τελευταία 3 χρόνια «τα χρόνια της κρίσης» αυξήθηκε σημαντικά η τάση εξωστρέφειας και συνεργασίας από τα μικρά καταλύματα. Αυξήθηκε επίσης το ενδιαφέρον για πιο στοχευμένες κινήσεις προβολής μέσα από θεματικά sites, αφού οι ιδιοκτήτες των ξενώνων δοκίμασαν την «συνεργασία» με τις πολυεθνικές on line travel agencies και κατάλαβαν ότι οι όροι συνεργασίας είναι κυριολεκτικά ασύμφοροι για τα μικρά καταλύματα.

Έτσι οι ιδιοκτήτες που ασχολούνται σοβαρά με τον ξενώνα τους προτιμούν πλέον να ανοιχτούν και σε πιο στοχευμένες αγορές – κανάλια πωλήσεων – οι οποίες αναφέρονται σε πιο ποιοτική πελατεία. Όλες οι στατιστικές και τα marketing studies δείχνουν ότι τα θεματικά sites είναι εξ ίσου δυνατά με τα τεράστια sites των πολυεθνικών και αποφέρουν περισσότερα κέρδη στους ιδιοκτήτες.

Οι 200 ξενώνες μέλη του δικτύου αποτελούν πλέον σημαντικό δείγμα εναλλακτικής και ποιοτικής διαμονής στη χώρα μας και το δίκτυο Guest Inn έχει ήδη τραβήξει την προσοχή μεγάλων ομίλων από το εξωτερικό και μια πρώτη συνεργασία έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ οι προοπτικές για το 2015 είναι παραπάνω από αισιόδοξες.



Διαβάστε περισσότερα...

Φόρος τιμής στον Ayrton Senna με χορηγό την Aegean


Είκοσι χρόνια πέρασαν από το θάνατο του Ayrton Senna στην πίστα Imola Circuit της Ιταλίας. Φίλοι, συνεργάτες αλλά και αντίπαλοι του συμμετείχαν σε ένα τεράστιο αφιέρωμα - φόρο τιμής - στο μεγάλο οδηγό της Φόρμουλα 1, με χορηγό την Aegean.

Ο κ. Γιώργος Μελισσανίδης από την Aegean, δήλωσε: «Η Aegean με υπερηφάνεια υποστήριξε αυτό το συγκινητικό και σημαντικό γεγονός. Μετά τη συντριβή του αγωνιστικού αυτοκινήτου του Senna η ασφάλεια των αγώνων της Formula 1 βελτιώθηκε δραματικά και κανείς οδηγός δεν έχει έκτοτε χάσει τη ζωή του κατά τη διάρκεια ενός αγώνα grand prix. Η Aegean υποστηρίζει την ασφαλή οδήγηση, στην πίστα και στο δρόμο, συνειδητοποιώντας ότι η οδική ασφάλεια είναι ζωτικής σημασίας για τη διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής και την πρόληψη τραυματισμών».





Ως μέρος του αφιερώματος προς τιμήν του Senna και του Ratzenberger, το οποίο διήρκεσε ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο στην Imola, πραγματοποιήθηκε στο στάδιο Galli Stadium Romeo ένας αναμνηστικός ποδοσφαιρικός αγώνας που ονομάστηκε «Memorial Senna», μεταξύ της Nazionale Piloti, η οποία απαρτίζονταν από οδηγούς, ή «πιλότους» όπως ονομάζονται, της Formula 1, και του Scuderia Ferrari Club (SFC).

Ο ποδοσφαιρικός αγώνας ολοκληρώθηκε με νίκη του SFC, 3-0.



Οι παίκτες της Nazionale Piloti συμπεριελάμβαναν τους ίδιους οδηγούς που διαγωνίστηκαν με τον Ayrton Senna στην Πεσκάρα το 1992, όπως μεταξύ άλλων ο Ricardo Patrese, ο Andrea De Cesaris και ο Alessandro Nannini





Παραβρέθηκαν επιφανείς προσωπικότητες από τον κόσμο της αγωνιστικής οδήγησης και του ποδοσφαίρου, όπως ο Fernando Alonso, ο Kimi Raikkonen, ο Ivan Cappeli και ο Emmanuel Pirro.







Στην αρχή και στο τέλος του αγώνα οπαδοί και παίκτες έστειλαν επίσης ένα μήνυμα υποστήριξης στον Michael Schumacher.





Οι εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου περιλάμβαναν ένα φιλανθρωπικό δείπνο, την τελετή ονοματοδοσίας μίας πλατείας, το άνοιγμα ενός νέου μουσείου, και την κορύφωση του αφιερώματος, τον αγώνα «Memorial Senna».

Το ποσό που συγκεντρώθηκε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου δωρήθηκε στο Instituto Ayrton Senna στη Βραζιλία, το σπίτι του διάσημου οδηγού, ο οποίος ίδρυσε την οργάνωση το 1994. Το ινστιτούτο βοηθά μη προνομιούχα παιδιά και διευθύνεται από την αδελφή του Senna, την Viviane, η οποία είναι ένθερμη υποστηρικτής των εκδηλώσεων στην Imola.

Οι ανά τον κόσμο εκδηλώσεις προς τιμήν του Senna περιελάμβαναν επίσης μια συναισθηματική κίνηση από την ομάδα της Βραζιλίας Corinthians (των οποίων ο Senna ήταν ένθερμος υποστηρικτής). Οι παίκτες, πριν από τον αγώνα κατά της Εθνικής AM, μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο φορώντας αντίγραφα του κίτρινου κράνους που ήταν σήμα κατατεθέν του Senna.




Διαβάστε περισσότερα...