Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Τη Δευτέρα θα δοθούν στο διαδίκτυο τα θέματα της Τράπεζας Θεμάτων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μέχρι τις 23 Μαΐου η κατάρτιση του προγράμματος των εξετάσεων της Α' Λυκείου.

Μέχρι αύριο θα πρέπει τα Λύκεια όλης της χώρας να καταθέσουν το πρόγραμμα των εξετάσεων της Α΄ τάξης ημερησίου και εσπερινού λυκείου (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) και Β΄ τάξης εσπερινού ΓΕΛ, το οποίο κοινοποιεί ηλεκτρονικά μέχρι και τις 23 Μαΐου 2014, στην οικεία Διεύθυνση Δ.Ε. και ενημερώνει τη σχετική ιστοσελίδα της Τράπεζας Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) και στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (ΙΤΥΕ) – Διόφαντος, με τη χρήση των κωδικών που διαθέτει για την είσοδο στο πληροφοριακό σύστημα myschool.

Με την ολοκλήρωση της πιο πάνω διαδικασίας και δεδομένου ότι μεσολαβεί το Σαββατοκύριακο το ΙΕΠ τη Δευτέρα 26 Μαΐου θα «ανοίξει» την Τράπεζα Θεμάτων στην οποία θα έχουν πρόσβαση όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί. Θυμίζουμε ότι όπως είχε γράψει το news.gr o κ. Αρβανιτόπουλος τόνισε σε απάντησή του στη βουλή «ότι τα θέματα της Τράπεζας θα είναι προσβάσιμα σε όλους, σε εύλογο χρονικό διάστημα, πριν από την έναρξη των εξετάσεων της Α' Λυκείου».

Αν και ο Υπουργός είχε αναφέρει ότι θα δοθεί εύλογο χρονικό διάστημα για να έχουν μια πρώτη επαφή οι μαθητές με τα θέματα τελικά αυτό δεν επιβεβαιώνεται αφού όπως προειπώθηκε η Τράπεζα Θεμάτων θα είναι προσβάσιμη, εκτός απροόπτου, στις 26 Μαΐου, δηλαδή 3 μέρες πριν τις εξετάσεις.

Οι εκπαιδευτικοί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Υπουργείου Παιδείας για την κατάθεση θεμάτων και η Τράπεζα είναι έτοιμη. Θυμίζουμε στους αναγνώστες ότι από την Τράπεζα Θεμάτων θα προκύψει το 50% των ερωτήσεων ενώ το υπόλοιπο 50% θα τεθεί από τους διδάσκοντες. Τα γραπτά εξετάζονται από τους οικείους διδάσκοντες. Σε περίπτωση που τεθεί θέμα που δεν έχει διδαχθεί προβλέπεται επανακλήρωση. Όπως έχει γράψει το news.gr οι μαθητές των ΕΠΑΛ θα εξεταστούν σε διαφορετικά θέματα σε σχέση με τους μαθητές των Γενικών Λυκείων καθώς η εξεταστέα ύλη είναι διαφορετική.

Συγκεκριμένα όσον αφορά την «Τράπεζα Θεμάτων για τα ΕΠΑΛ» ο κ. Αρβανιτόπουλος ανέφερε σε έγγραφό του ότι στο σχεδιασμό της έχει προβλεφθεί η ύπαρξη διαφορετικών θεμάτων για τις εξετάσεις των μαθητών των ΕΠΑΛ στα μαθήματα Γενικής Παιδείας, με δεδομένες τις διαφορές στη διδακτέα και εξεταστέα ύλη, καθώς και στις διδακτικές ώρες ανά εβδομάδα.

Η κλήρωση των θεμάτων θα γίνεται δύο ώρες προ της ενάρξεως της εξέτασης για όλα τα άλλα μαθήματα και τρεις ώρες για τα μαθήματα των Ξένων Γλωσσών, της Ελληνικής Γλώσσας, της Λογοτεχνίας και των Αρχαίων Ελληνικών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.