Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Καλοκαιρινά αθλήματα για αδρεναλίνη στα ύψη



Αφήστε για λίγο την ξαπλώστρα.

Τέσσερα από τα πιο δημοφιλή και θεματικά σπορ για τους λάτρεις της ταχύτητας, για όσους θέλουν να νιώθουν την αδρεναλίνη στα ύψη ή απλά γι΄ αυτούς που θέλουν να τα δοκιμάζουν όλα. Αφήνουμε την ψάθα και το παγωτό, μπαίνουμε στο νερό και...

Θαλάσσιο σκι

Αφήνοντας τη σιγουριά της παραλίας και μπαίνοντας στο νερό, το θαλάσσιο σκι κλέβει την καρδιά μας. Αν και νεότερο από τα αθλήματα της θάλασσας γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη, καθώς μπορεί κάποιος να το απολαύσει σε πολλές οργανωμένες παραλίες της χώρας.
Ένα γρήγορο και θεαματικό σπορ με πολλές εναλλαγές και έντονο ενδιαφέρον. Σε μία ώρα θαλάσσιου σκι καταναλώνετε γύρω στις 450 kcal.

Συμβουλή : To σκι γίνεται κατά κύριο λόγο στην επιφάνεια της θάλασσας, με εξαίρεση κάποιες στιγμές που μπορεί να χρειαστεί και να κολυμπήσετε. Πριν το δοκιμάσετε σιγουρευτείτε ότι αν είστε στα ανοικτά δεν θα φοβηθείτε. Αν δεν μπορείτε να σταθείτε αφήστε το σκοινί, αλλιώς θα αναγκαστείτε να κάνετε σκι με την κοιλιά και αυτό δεν θα σας αρέσει καθόλου!

Σαμπρέλες και μπανάνα

Τα ρίνγκος και η μπανάνα είναι ότι για το λούνα παρκ το ταψί και η μπαλαρίνα.. Ή μάλλον ένας συνδυασμός αυτών των δύο. Δεμένα πίσω από ένα ταχύπλοο ακολουθούν την κατεύθυνσή του με ταχύτητα 20-25 κόμβων στρίβοντας απότομα, χτυπώντας πάνω στα κύματα προσπαθώντας να ξεφορτωθούν από πάνω τους εσάς και τους φίλους σας.Όποιος αντέξει περισσότερη ώρα απολαμβάνει το παιχνίδι. Οι υπόλοιποι που έπεσαν πιο γρήγορα περιμένουν να τους μαζέψουν.

Συμβουλή: Δεν χρειάζεται φόβος αλλά γερά μπράτσα και γερή καρδιά. Η αδρεναλίνη ανεβαίνει στα ύψη και κάθε φορά που πέφτεις νομίζεις ότι άντεχες λίγο ακόμη…

Τζετ σκι

Ένα από τα πιο θεαματικά σπορ στην παραλία, κυρίαρχο τα προηγούμενα χρόνια έχει χάσει μεγάλο μέρος της αίγλης του τώρα πια εξαιτίας των δυστυχημάτων που έχουν συμβεί στο παρελθόν. Το τζετ σκι έχει θέσεις για ένα έως τέσσερα άτομα και κυβισμό μέχρι 120 ΗΡ. Στους επίσημους αγώνες ο οδηγός πρέπει απαραίτητα να φοράει γάντια, προστατευτικά γυαλιά και κράνος, αδιάβροχη φόρμα με ειδικά προστατευτικά στις κνήμες και τους μηρούς και προστατευτικό γιλέκο για τον θώρακα.. Καμία σχέση δηλαδή με ό, τι συνηθίζεται στις παραλίες.

Γι’ αυτό τον λόγο μία είναι η …Συμβουλή: Ακολουθήστε ακριβώς τους κανόνες. Απαραίτητο δίπλωμα χειριστή και απόσταση τουλάχιστον 200 μ μακριά από την ακτή.

Αλεξίπτωτο

Το μοναδικό σπορ που ξεκινάει από τη θάλασσα και καταλήγει στον ουρανό. Δεμένο πίσω από ένα ταχύπλοο το αλεξίπτωτο, δεμένοι και εσείς από το αλεξίπτωτο έχετε μια καταπληκτική ευκαιρία να δείτε την παραλία αλλά και την γύρω περιοχή από ψηλά.. Αλεξίπτωτο μπορούν να κάνουν ένα ή δύο άτομα, με το δεύτερο να είναι πιο διασκεδαστικό εξαιτίας των εμπειριών της πτήσης που μοιράζεσαι την ίδια στιγμή με τον φίλο σου.

Συμβουλή: Σιγουρευτείτε ότι δεν φοβάστε. Όσοι έχουν υψοφοβία ας μην το δοκιμάσουν εκτός κι αν αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να ξεπεράσουν το πρόβλημά τους.

Διαβάστε περισσότερα...

Ντόμινο ανατιμήσεων σε τρόφιμα


Ντόμινο ανατιμήσεων σε βασικά είδη διατροφής από το Σεπτέμβριο, λόγω της ραγδαίας αύξησης των τιμών των πρώτων υλών.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του ΑΝΤ1.





Διαβάστε περισσότερα...

Το δράμα του Tony Nicklinson και το δικαίωμα στην ευθανασία



Συγκλονίζει η ιστορία του 58χρονου που δεν αντέχει άλλο να ζει.

Ο Tony Nicklinson ξεσπά σε κλάματα στο άκουσμα της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου ότι απερρίφθη το αίτημά του για ευθανασία με τη βοήθεια γιατρού.

«Είμαι απογοητευμένος με την απόφαση του δικαστηρίου. Οι δικαστές θα έπρεπε να με αντιμετωπίσουν όπως πραγματικά είμαι, απολύτως δυστυχισμένος» ήταν τα πρώτα του λόγια.

Ο Tony Nicklinson δέχεται βοήθεια από τη σύζυγο του και τις δύο κόρες του και λέει ότι η ζωή του είναι ένας εφιάλτης. Ο δικαστικός του αγώνας έχει ήδη διαρκέσει δύο χρόνια και αναμένεται να συνεχιστεί.

Ο 58χρονος Tony, πατέρας δύο παιδιών, έμεινε παράλυτος μετά από σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο το οποίο υπέστη κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού του στην Αθήνα. Είναι παράλυτος από τον λαιμό και κάτω και μπορεί να επικοινωνήσει μόνο ανοιγοκλείνοντας τα μάτια του. Η υπόθεση του αποτέλεσε πρόκληση για τους δικαστές που ασχολούνται με υποθέσεις υποβοηθούμενης αυτοκτονίας στη Βρετανία και την Ουαλία.






Η υπόθεση όμως αυτή έχει μία ιδιαιτερότητα. Ακόμα κι αν ο γιατρός του ετοιμάσει το «κοκτέιλ» της ευθανασίας, ο ίδιος είναι ανήμπορος να κάνει μόνος του τη θανατηφόρα ένεση. Σε διαφορετική περίπτωση, οι γιατροί που θα του κάνουν την ένεση θα διωχθούν για ανθρωποκτονία.

Ο άτυχος άντρας επικοινωνεί μέσα από τον υπολογιστή του στον οποίο έχει περαστεί ειδικό software που ανιχνεύει τις κινήσεις των ματιών του και τις μετατρέπει σε γράμματα του αλφαβήτου. Κάπως έτσι κατόρθωσε να πληκτρολογήσει και το πρώτο του tweet. Τις πρώτες 24 ώρες δημιουργίας του λογαριασμού, ο λογαριασμός του είχε περισσότερους από 2.500 followers και αυτή τη στιγμή τον «ακολουθούν» πάνω από 44.000 άτομα από όλο τον πλανήτη, ενώ η συμπαράσταση του κόσμου να είναι συγκινητική.





Μετά την αρνητική εξέλιξη της δικαστικής του υπόθεσης, έγραψε στο κοινωνικό δίκτυο:

«Είμαι απογοητευμένος με την απόφαση του δικαστηρίου. Οι δικαστές θα έπρεπε να με αντιμετωπίσουν όπως πραγματικά είμαι, απολύτως δυστυχισμένος. Αισθάνομαι αδύναμος, καθώς δεν μπορώ να κάνω τίποτα μόνος μου. Οι δικαστές θα έπρεπε να σέβονται το δικαίωμα για έναν αξιοπρεπή θάνατο. Με καταδικάζουν σε μια ζωή δυστυχισμένη».










Διαβάστε περισσότερα...

"Θερίζει" η μαύρη εργασία


Χιλιάδες εργαζόμενοι δέχονται πλέον να δουλέψουν ανασφάλιστοι λόγω της κρίσης και της ανεργίας. Το υπουργείο εργασίας βλέπει τα Ταμεία να «αιμορραγούν» και υπολογίζει ότι η «μαύρη» εργασία κοστίζει στα Ταμεία γύρω στα 6 εκατ. ευρώ ετησίως.

Επιπλέον ετοιμάζει πακέτο μέτρων που θα προβλέπει ακόμα και το σφράγισμα των επιχειρήσεων εφόσον απασχολούν ανασφάλιστους.

Δείτε το ρεπορτάζ όπως προβλήθηκε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega:





Διαβάστε περισσότερα...

Όταν η αδελφική αγάπη δίνει ζωή



Η συγκινητική μάχη της Rachel με τον καρκίνο.

Από την ημέρα που γεννήθηκαν οι ζωές τους ήταν άρρηκτα συνδεδεμένες. Τα δίδυμα αδέρφια Jordan και Rachel που ζουν στο Rotherham, στο Yorkshire της Αγγλίας, είναι εδώ και 13 χρόνια αχώριστα μέχρι που η ζωή τους έπαιξε ένα άσχημο παιχνίδι.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η Rachel διαγνώστηκε ότι έπασχε από μία σπάνια μορφή καρκίνου στον εγκέφαλο. Ο όγκος ήταν τόσο μεγάλος που οι γιατροί συνέστησαν άμεση χειρουργική επέμβαση η οποία διήρκησε 13 ολόκληρες ώρες. Κατά τη διάρκεια του χειρουργείου αφαιρέθηκε μεγάλο μέρος του όγκου και οι γονείς άρχισαν να χαμογελούν ξανά.



Λόγω της μακρόχρονης νοσηλείας της, η Rachel χρειάστηκε να αποχωριστεί για αρκετό καιρό τον αγαπημένο της αδερφό, Jordan κάτι που έκανε το αγόρι να στενοχωριέται πολύ. Στις 9 Νοεμβρίου η Rachel υπεβλήθη σε ακόμη μία χειρουργική επέμβαση για να αφαιρεθεί κι άλλο κομμάτι του όγκου ενώ ακολούθησαν και χημειοθεραπείες.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Jordan κατάλαβε αμέσως τη σοβαρότητα της κατάστασης και στάθηκε στο πλευρό της μητέρας του – που είναι διαζευγμένη- αλλά και της αδερφής του. «Από μικρός ήταν υπερπροστατευτικός. Πάντα την πρόσεχε» λέει η μαμά τους.

Ευτυχώς η Rachel είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση ενώ συνεχίζει και τις χημειοθεραπείες της, ενώ σύμφωνα με την Daily Mail η αδελφική αγάπη την βοήθησε στην περιπέτεια της υγείας της.






Διαβάστε περισσότερα...

Χειριστείτε το κινητό σας με τα μάτια σας



Νέα τεχνολογία θα μας επιτρέπει να ελέγχουμε το smartphone μας χωρίς καν να αγγίζουμε την οθόνη.

Αν νομίζετε ότι ο χειρισμός ενός τηλεφώνου με φωνητικές εντολές αποτελεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, μάλλον έχετε μείνει αρκετά πίσω! Η εταιρεία The Eye Tribe (πρώην Senseye) έχει αναπτύξει μια τεχνολογία που σύντομα θα μας επιτρέπει να χειριζόμαστε το κινητό ή το tablet μας μόνο με τα μάτια μας.

Η τεχνολογία αυτή παρακολουθεί τις κινήσεις των ματιών μέσω της μπροστινής κάμερας των συσκευών, επιτρέποντάς σας να πραγματοποιείτε κλήσεις, να γράφετε μηνύματα αλλά και να παίζετε παιχνίδια χωρίς να αγγίζετε καν την συσκευή.

Σύμφωνα με τους εφευρέτες, η τεχνολογία δουλεύει απροβλημάτιστα στο 90% των ανθρώπων που την έχουν δοκιμάσει ενώ αν και στις αρχικές εκδόσεις της ήταν απαραίτητη η τοποθέτηση του κινητού σε ένα ειδικό stand, τώρα πια οι χρήστες μπορούν να την χρησιμοποιήσουν απλά κρατώντας την συσκευή στα χέρια τους.

Πρόσφατα μάλιστα η The Eye Tribe κατάφερε να συγκεντρώσει 800.000 δολάρια από Ευρωπαίους επενδυτές, ποσό το οποίο θα επενδύσει στον σχεδιασμό και στην προώθηση της τεχνολογίας αυτής στην αγορά.

Η εταιρεία αναφέρει πως αυτόν τον καιρό πραγματοποιεί εμπορικές και εταιρικές σχέσεις με κατασκευαστές κινητών καθώς και πάροχους και ελπίζει πως η πρώτη συσκευή με υποστήριξη eye-tracking θα είναι διαθέσιμη στους καταναλωτές κάποια στιγμή μέσα στο 2013.





Διαβάστε περισσότερα...

Βλέπει στο απόλυτο σκοτάδι!


O Κινέζος Nong Youhui είναι διαφορετικός από τα άλλα παιδιά. Τα γαλανά του μάτια βλέπουν στο σκοτάδι.

Ο μπαμπάς του ανέφερε στα ΜΜΕ πως οι γιατροί τον είχαν καθησυχάσει πως όσο ο Nong μεγαλώνει τα μάτια του θα σταματήσουν να λάμπουν τόσο και θα αρχίσουν να γίνονται μαύρα, όπως στους περισσότερους Κινέζους, όμως μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Ο Νοng μπορεί να δει μέσα στο απόλυτο σκοτάδι, μέχρι και να διαβάσει. Οι γιατροί πραγματοποιούν μια σειρά από εξετάσεις για να ερευνήσουν περισσότερο το ιδιαίτερο χάρισμα του μικρού Nong.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

270.000 για αποζημίωση


Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτή αγωγή συγγενών 18χρονου, ο οποίος είχε σκοτωθεί σε τροχαίο στη Λεωφόρο Κηφισίας και τους επιδίκασε αποζημίωση 270.000 ευρώ, λόγω παραλείψεων οργάνων του ΕΚΑΒ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα περιγράφουν στην αγωγή τους οι συγγενείς του 18χρονου, το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ καθυστέρησε να φτάσει στο σημείο του τροχαίου 55 λεπτά ενώ δεν εστάλη κινητή ιατρική μονάδα.

Μάλιστα, επικαλέστηκαν ιατρικές γνωματεύσεις οι οποίες επέκριναν την καθυστέρηση 55 λεπτών για τη διακομιδή του 18χρονου στο νοσοκομείο και, κυρίως, την έλλειψη ιατρικής βοηθείας, γιατί δεν είχαν θιγεί άλλα ζωτικά όργανα του νεαρού πλην των πνευμόνων και το περιστατικό μπορούσε να αντιμετωπιστεί από γιατρό με διασωλήνωση τραχείας και αναπνευστήρα, οπότε και θα γλίτωνε τον θάνατο.

Τελικά, το Δικαστήριο έκανε δεκτή την αγωγή, έκρινε ότι υπήρξαν παραλείψεις οργάνων του ΕΚΑΒ λόγω τόσο της αδικαιολόγητης καθυστέρησης όσο και της μη αποστολής ιατρικής κινητής μονάδας και επιδίκασε συνολικά στους συγγενείς 270.000 ευρώ, συνυπολογίζοντας και ένα βαθμό συνυπαιτιότητας του θύματος, γιατί δεν είχε ρυθμίσει την ταχύτητα του οχήματός του (70 χλμ.) σε χαμηλότερο όριο λόγω της βροχής και της ολισθηρότητας.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προγράμματα από τον ΟΑΕΔ


Σημαντική ανάσχεση στον ρυθμό αύξησης της ανεργίας αποτελούν οι δράσεις του ΟΑΕΔ, σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή του ΟΑΕΔ Ηλία Κικίλιας.

Μιλώντας στον Ant1, είπε ότι η ανεργία θα ξεπερνούσε έως και το 30% εάν δεν είχαν ενεργοποιηθεί τα 68 προγράμματα του Οργανισμού.

Με τον τρόπο αυτόν, η ανεργία συγκρατήθηκε κατά τουλάχιστον 8 μονάδες, είπε ο κ. Κικίλιας, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα καταπολέμησης της ύφεσης, προκειμένου να καταπολεμηθεί ουσιαστικά η ανεργία.

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι υπάρχουν προγράμματα που «τρέχουν» από τον ΟΑΕΔ και απευθύνονται σε επιχειρήσεις, δίνοντάς τους κίνητρα (όπως επιδότηση μισθολογικού κόστους κ.λπ.) που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν 100.000 θέσεις εργασίας, τουλάχιστον, αλλά λόγω της ύφεσης οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να τα αξιοποιήσουν, καθώς έχει πληγεί σημαντικά η επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

Υπάρχουν, πάντως, ορισμένες επιχειρήσεις που έχουν εκμεταλλευθεί τέτοια προγράμματα με αποτέλεσμα τη δημιουργία περισσότερων από 75.000 θέσεων εργασίας, είπε ο κ. Κικίλιας.



Διαβάστε περισσότερα...

Οδηγίες για τις δόσεις



Ύστερα από ρητή εντολή του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων προχώρησε στην ενεργοποίηση του συστήματος αναμόρφωσης δόσεων του Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων μέσω μηνιαίων δόσεων με καταληκτική τον Φεβρουάριο του 2013.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, η ΓΓΠΣ:

• Από 13/08/2012 ως και 15/08/2012 προχώρησε στην μετατροπή των δόσεων όλων των δικαιούχων σύμφωνα με ρυθμίσεις που θα κατατεθούν στην Βουλή.

• Ενεργοποίησε, την Πέμπτη 16/08/2012, την εφαρμογή αναζήτησης των νέων ειδοποιητηρίων στην ιστοσελίδα της http://www.gsis.gr (Επιλογή Αναμόρφωση δόσεων Φόρου Εισοδήματος). Εκεί οι φορολογούμενοι μπορούν με τον ΑΦΜ και τον αριθμό ειδοποίησης, που βρίσκεται τυπωμένος στο εκκαθαριστικό που τους έχει αποσταλεί, να εκτυπώνουν το ειδοποιητήριο με τους κωδικούς πληρωμής των νέων δόσεων.

Αναλυτικές οδηγίες βρίσκονται στο έγγραφο που θα βρείτε εδώ: http://www.gsis.gr/on_line_ypiresies/polites/IncDoseInfo.pdf

• Απέστειλε από 13/08/2012 δείγμα του νέου ειδοποιητηρίου στις τράπεζες, ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των φορολογουμένων

Υπενθυμίζεται πως από τις υπό κατάθεση διατάξεις προβλέπεται:

• Η εξόφληση φόρου μέχρι €300 παραμένει εφάπαξ όπως και τώρα.

• Οι φορολογούμενοι που ευεργετούνται είναι όσοι δηλώνουν ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα μέχρι €60.000.

• Οι δόσεις είναι μηνιαίες με τελευταία τον Φεβρουάριο 2013.

• Όσοι πλήρωσαν την πρώτη δόση τον Ιούνιο 2012, μπορούν να πληρώσουν τις δύο υπολειπόμενες σε 7 δόσεις, με πρώτη τον Αύγουστο 2012.

• Όσοι πλήρωσαν την πρώτη δόση τον Ιούλιο 2012, μπορούν να πληρώσουν τις δύο υπολειπόμενες σε 6 δόσεις, με πρώτη τον Σεπτέμβριο 2012.

• Όσοι έχουν εκκαθαριστικά με πρώτη δόση τον Αύγουστο, μπορούν να πληρώσουν όλο το ποσό σε 7 δόσεις, με πρώτη τον Αύγουστο 2012.

• Όσοι εκκαθαριστούν μέσα στον Αύγουστο 2012, θα μπορούν να πληρώσουν όλο το ποσό σε 6 δόσεις, με πρώτη τον Σεπτέμβριο 2012.

• Όσοι εκκαθαριστούν μέσα στον Σεπτέμβριο 2012, θα μπορούν να πληρώσουν όλο το ποσό σε 5 δόσεις, με πρώτη τον Οκτώβριο 2012.

• Όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές μπορούν να τις εξοφλήσουν μαζί με την πρώτη δόση ή να απευθυνθούν στις ΔΟΥ για ρύθμιση.

Σημειώνεται πως η πλειοψηφία των χρεωστικών εκκαθαριστικών (2,2 εκ.) έχουν αποσταλεί με πρώτη δόση τον Αύγουστο και συνεπώς έχουν 7 δόσεις, ενώ και από τις υπολειπόμενες 0,5 εκ. δηλώσεις προς εκκαθάριση και αποστολή, η πλειοψηφία θα εκκαθαριστεί τον Αύγουστο ώστε να μπορούν να πληρωθούν σε 6 δόσεις.

Ήδη, στη μισή ημέρα ενεργοποίησης της εφαρμογής περισσότεροι από 70.000 φορολογούμενοι έχουν αξιοποιήσει την πληροφόρηση που τους προσφέρει ώστε να προγραμματίσουν τις υποχρεώσεις τους.

Από το υπουργείο διευκρινίζεται προς πληροφόρηση των φορολογουμένων:

• Όσοι έχουν πρόσβαση στο TAXISnet αλλά δεν έχουν εύκαιρο το εκκαθαριστικό τους, μπορούν να δουν τους κωδικούς αριθμούς που απαιτούνται μέσω της επανεκτύπωσης του εκκαθαριστικού, υπηρεσίας που προσφέρει το TAXISnet.

• Σε περίπτωση εμπρόθεσμης πληρωμής η αρχική εκτύπωση των αποδεικτικών είσπραξης που περιλαμβάνει όλες τις δόσεις, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις τράπεζες ως έχει. Αν κάποιες δόσεις γίνουν ληξιπρόθεσμες, καλό θα είναι οι φορολογούμενοι να ξανατυπώνουν το ειδοποιητήριο πριν την πληρωμή ώστε να βλέπουν το ακριβές τρέχον ποσό με τις όποιες προσαυξήσεις.

• Όσοι δεν έχουν λάβει εκκαθαριστικό ακόμη, δεν έχουν βεβαιωμένη οφειλή για τον φόρο εισοδήματος και συνεπώς δεν έχουν αναμορφωθεί τυχόν δόσεις τους. Όταν λάβουν το εκκαθαριστικό τους, θα μπορούν να αξιοποιήσουν την εφαρμογή για να ενημερωθούν για τις νέες δόσεις τους.


Διαβάστε περισσότερα...

Στον Άρειο Πάγο οι «μαϊμού» συντάξεις



Νέα στοιχεία για «μαϊμού» συντάξεις διαβίβασε σήμερα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που διενεργείται, κατά απόλυτη προτεραιότητα και σε πανελλαδικό επίπεδο.

Πρόκειται για ένα CD ROM (οπτικό δίσκο), με 1.014 ονόματα συνταξιούχων του ΟΓΑ, οι οποίοι δεν εμφανίστηκαν στην τελευταία απογραφή.

Μετά τη διαβίβαση των ονομάτων των 1.014 συνταξιούχων, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αφού ελέγξει, μια προς μια, τις περιπτώσεις αυτές, θα διαβιβάσει, στη συνέχεια, τους σχετικούς φακέλους στις κατά τόπους Εισαγγελίες, προκειμένου να σχηματιστούν δικογραφίες σε βάρος των «μαϊμού» συνταξιούχων.

Στόχος της εισαγγελικής έρευνας είναι να εντοπιστούν και να παραπεμφθούν, άμεσα, σε δίκη τόσο οι «μαϊμού» συνταξιούχοι και δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων, όσο και οι επίορκοι υπάλληλοι, που είτε έκαναν τα στραβά μάτια είτε συνεργούσαν με τους δράστες, ζημιώνοντας με εκατομμύρια ευρώ το ελληνικό δημόσιο.

Επιπλέον, έχει ως στόχο την επιστροφή των παρανόμων εισπραχθέντων ποσών στο Δημόσιο.

Πάντως, γι' αυτές τις περιπτώσεις έχει ανασταλεί, από τον Μάιο του 2011, η καταβολή των συντάξεων.





Διαβάστε περισσότερα...

Έφτιαξε μόνος του βιονικά χέρια



Απίστευτο κι όμως… Ένας Κινέζος ψαράς, έπειτα από ατύχημα έχασε και τα δυο του χέρια από δυναμίτη.

Οχτώ χρόνια μετά, κατάφερε να φτιάξει μόνος του προσθετικά χέρια καθώς δεν διέθετε τους πόρους για να προβεί σε εγχείρηση.

Ο 51χρονος άντρας, αποδεικνύει ότι η επιμονή κάνει θαύματα. Ο ψαράς, χρησιμοποιώντας μέταλλα κατάφερε και έφτιαξε δύο πρωτόγονα αλλά λειτουργικά βιονικά χέρια από ατσάλι που με ένα σχετικά απλό σύστημα καλωδίων και ελατηρίων.



«Ελέγχω τα χέρια μου κινώντας τους ώμους μου και μπορώ να δουλέψω και να τραφώ μόνος μου όπως όλοι οι άλλοι», αναφέρει ο ίδιος.


Διαβάστε περισσότερα...

Τρώγεται το σεξ;


Η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στη σεξουαλικότητα.

Όλοι οι άνθρωποι χρειάζονται τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά ανάλογα με την ηλικία τους, την κατάσταση της υγείας τους και τη σωματική δραστηριότητά τους. Ο γενικός κανόνας είναι ότι ένας ενήλικας πρέπει να προσλαμβάνει καθημερινά το 50-55% της ολικής θερμιδικής αξίας από υδατάνθρακες, το 10-15% από πρωτεΐνες και το 25-30% από λίπη. Μία σωστή και ισορροπημένη διατροφή κάνει τον οργανισμό μας πιο ανθεκτικό και συμβάλλει στη διατήρηση και βελτίωση της σεξουαλικής μας υγείας. Η υγιεινή διατροφή σε συνδυασμό με ήπια σωματική άσκηση είναι τα κλειδιά για να έχουμε ένα αίσθημα ευεξίας, γεγονός που επιδρά θετικά στην επιθυμία και γενικότερα στην καλή σεξουαλική λειτουργία.

Πολλές έρευνες επιβεβαιώνουν την αξία της μεσογειακής κουζίνας ως πρότυπο υγιεινής διατροφής, κάτι που αποτελεί πλεονέκτημα για τη χώρα μας. Αυτή, όπως είναι γνωστό, περιλαμβάνει πλούσια κατανάλωση ελαιολάδου, φρούτων, λαχανικών, δημητριακών, ψαριών, οσπρίων, μέτρια κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων και μικρή κατανάλωση κρέατος και ζωικού λίπους.

Η σωστή λοιπόν διατροφή προκειμένου να προασπίσουμε τη σεξουαλική μας υγεία περιλαμβάνει ένα καθημερινό διαιτολόγιο, το οποίο είναι χαμηλό σε λιπαρά, ιδιαίτερα κορεσμένα, αλάτι, ζάχαρη και άλλα επεξεργασμένα τρόφιμα. Αυτό συνιστάται γιατί οι τροφές που είναι πλούσιες σε λίπη σχετίζονται με την εμφάνιση σεξουαλικών δυσλειτουργιών, όπως στυτικών διαταραχών, λόγω των αγγειακών βλαβών που μπορεί να προκαλέσουν. Επίσης, το τηγάνισμα είναι καλό να αποφεύγεται, αφού η υψηλή θερμοκρασία που προκαλείται όταν μαγειρεύονται οι τροφές δημιουργεί τοξίνες που δεν μπορούν να μεταβολιστούν και οι οποίες επηρεάζουν τις ορμόνες που σχετίζονται με το σεξ. Αντίθετα, οι ξηροί καρποί, τα φρέσκα φρούτα, τα λαχανικά και οι πρωτεΐνες φυτικής προέλευσης αποτελούν κάποιες από τις υγιεινότερες επιλογές για την καθημερινή μας διατροφή. Επιπλέον, η δίαιτα που περιλαμβάνει τροφές πλούσιες σε φώσφορο και ψευδάργυρο φαίνεται ότι μπορεί να επιδράσει πολύ θετικά στην σεξουαλική επιθυμία και στην καλή σεξουαλική λειτουργία.

Πολύς λόγος έχει γίνει και για τροφές οι οποίες θεωρούνται αφροδισιακές, όπως για παράδειγμα τα θαλασσινά, τα οστρακοειδή κ.α., οι οποίες φημολογείται ότι αυξάνουν τη σεξουαλική διάθεση. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν αφροδισιακές τροφές, αλλά τροφές οι οποίες είναι πολύ θρεπτικές και για αυτό χαρίζουν στον οργανισμό ενέργεια και ευεξία και συνεπώς πιθανά πιο αυξημένη σεξουαλική επιθυμία.

Τέλος, πολύ σημαντικός είναι και ο έλεγχος του σωματικού μας βάρους, τόσο για λόγους υγείας, όσο και για ψυχολογικούς. Η παχυσαρκία είναι ένας σημαντικός παράγοντας που επιβαρύνει την υγεία ενός ανθρώπου και μπορεί να συμβάλλει στην εμφάνιση κάποιου σεξουαλικού προβλήματος, όπως για παράδειγμα να προκαλέσει διαταραχή της στύσης. Φυσικά οι άνθρωποι οι οποίοι είναι υπέρβαροι αντιμετωπίζουν τις περισσότερες φορές και άλλα προβλήματα στον ψυχολογικό τομέα, καθώς συχνά δεν αισθάνονται καλά με το σώμα τους, μπορεί να εισπράττουν μία αρνητική στάση από το περιβάλλον τους και να αναπτύσσουν μία κακή εικόνα για τον εαυτό τους, η οποία είναι πολύ πιθανό να τους επηρεάσει και στη σεξουαλική τους συμπεριφορά.



Διαβάστε περισσότερα...

Εσείς ανήκετε στο 2%;


Αν νιώθετε υπερήφανοι για τον εαυτό σας, που μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα ταυτόχρονα, ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε, αφού νέα έρευνα έδειξε, ότι μόνο το 2% των ανθρώπων μπορεί να το καταφέρει, ενώ το υπόλοιπο 98% απλά μειώνει την παραγωγικότητά του.

Σύμφωνα με έρευνα της ιστοσελίδαςOnlineCollege.org, το να κάνει κανείς πολλά πράγματα ταυτόχρονα όχι μόνο δεν αποδίδει, αλλά και μειώνει την αποτελεσματικότητά μας και μειώνει κατά 10 μονάδες το IQ μας!

Τα στοιχεία έδειξαν, ότι όσοι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν στη δουλειά τους υπολογιστή, αποσυντονίζονται κάθε 10,5 λεπτά, ενώ όσοι μαθητές φέρνουν τα laptop στο σχολείο, σε ποσοστό 62% επισκέπτονται σελίδες άσχετες με το περιεχόμενο του μαθήματος.

Εντυπωσιακότερο ακόμη, το ποσοστό 67% των ανθρώπων που ενώ είναι σε ραντεβού, ελέγχουν τα μηνύματα και τα mail τους στο κινητό.

Προηγούμενη έρευνα του Harvard έδειξε, ότι η παραγωγικότητα των ανθρώπων που προσπαθούν να κάνουν πολλές εργασίες παράλληλα, μειώνεται κατά 40%, ενώ μπορεί να αποτελέσει και κίνδυνο για τη σωματική τους ακεραιότητα, ειδικά όταν οδηγούν.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Περί ανδρικής αντισύλληψης



Ερευνητές στις ΗΠΑ και τη Βρετανία -μεταξύ των οποίων ο ελληνικής καταγωγής Παναγής Φιλιππακόπουλος του τμήματος Ιατρικής Nuffield του πανεπιστημίου της Οξφόρδης- βρήκαν ουσία που μπορεί να αποτελέσει το πρώτο αποτελεσματικό και μη ορμονικό αντισυλληπτικό χάπι για τους άνδρες.

Η πολλά υποσχόμενη ουσία, που ακόμη δεν είναι έτοιμη για κλινική δοκιμή στους άνδρες, δοκιμάστηκε σε αρσενικά ποντίκια και τα κατέστησε πρόσκαιρα στείρα, χωρίς μάλιστα να αμβλύνει τις σεξουαλικές ορμές τους.

Όταν τα πειραματόζωα σταμάτησαν να παίρνουν την ουσία, το σπέρμα τους ανέκαμψε και τα ποντίκια ήσαν σε θέση να παράγουν φυσιολογικούς απογόνους.

Έπειτα από έξι εβδομάδες καθημερινής χορήγησης της ουσίας στα ποντίκια, το σπέρμα τους μειώθηκε σε ποσοστό σχεδόν 90%, ενώ μόνο το 5% από το υπόλοιπο σπέρμα μπορούσε να «κολυμπήσει» κανονικά.

Έπειτα από τρεις μήνες θεραπείας, κανένα από τα αρσενικά ποντίκια δεν ήταν σε θέση να γονιμοποιήσει κάποιο θηλυκό. Η ικανότητα γονιμοποίησης επανήλθε όμως πλήρως σε όλα τα αρσενικά πειραματόζωα έναν έως δύο μήνες μετά τη διακοπή λήψης της ουσίας.

Μέχρι σήμερα δεν έχει καταστεί εύκολο να δημιουργηθεί ένα ανδρικό αντισυλληπτικό χάπι, κυρίως εξαιτίας της δυσκολίας που αντιμετωπίζει οποιοδήποτε φάρμακο να υπερβεί τον υπάρχοντα φυσικό φραγμό ανάμεσα στο αίμα και στο σπέρμα (ώστε να μην περνάνε παθογόνοι μικροοργανισμοί) και να καταφέρει να φθάσει έτσι μέσω του αίματος στα κύτταρα που παράγουν το σπέρμα στους όρχεις.

Περισσότερες από 100 εκατ. γυναίκες παίρνουν αντισυλληπτικά, διεθνώς, εδώ και δεκαετίες.Ήδη βρίσκονται υπό κλινική δοκιμή διάφορα άλλα ορμονικά ανδρικά αντισυλληπτικά. Φάρμακα που βασίζονται στην ουσία JQ1, ήδη δοκιμάζονται κλινικά, αλλά κατά του καρκίνου και όχι για αντισύλληψη.


Διαβάστε περισσότερα...

Κραυγή αγωνίας από πολύτεκνο


Κραυγή αγωνίας από έναν πολύτεκνο άνεργο πατέρα τεσσάρων παιδιών που ζει στην Πάτρα.
Διαβάστε τι γράφει:

«Είναι 45 ετών, πρώην επαγγελματίας οδηγός, άνεργος με τέσσερα παιδιά.

Ο μεγάλος του γιος μετά από μία περιπέτεια που είχε με την υγεία του πάσχει από κώφωση και όπως τονίζει πρέπει να εγχειριστεί άμεσα. Είμαι σε άθλια κατάσταση και χρειάζομαι την βοήθεια του κόσμου.

Ο γιος μου έχει 70% κώφωση, δεν μπορώ να συντηρήσω την οικογένεια μου. Δεν είμαι κακός άνθρωπος. Τις προάλλες βρήκα μία τσάντα με λεφτά και την παρέδωσα στην αστυνομία. Δεν σκέφτηκα ούτε λεπτό να την κρατήσω».

Σχεδόν δακρυσμένος λέει πως έκοψαν από τον γιο του το επίδομα αναπηρίας που έπαιρνε με αποτέλεσμα να πρέπει να ξαναπεράσει από επιτροπή, μία διαδικασία η ποία στην Ελλάδα είναι αρκετά χρονοβόρα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα "νέα" τέλη κυκλοφορίας


Αλλαγές από το 2013 στο σύστημα πληρωμής των τελών κυκλοφορίας. Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ.


Πηγή: 
Διαβάστε περισσότερα...

Ο ΟΚΑΝΑ στον Όλυμπο


«Μήνυμα» ζωής θα στείλουν αύριο, Σάββατο, από το παρατηρητήριο της Πλάκας Λιτοχώρου τα στελέχη και μέλη της Μονάδας Υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ Κατερίνης, καθώς θα επιβλέπουν το βουνό του Ολύμπου για το ενδεχόμενο της πυρκαγιάς.

Η εθελοντική αυτή πρωτοβουλία πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων θεραπευτικής δράσης της Μονάδας του ΟΚΑΝΑ στην πόλη.

Τα στελέχη και τα μέλη του ΟΚΑΝΑ θα μεταβούν στο παρατηρητήριο της Πλάκας Λιτοχώρου, καλύπτοντας και τις δύο βάρδιες και συμμετέχοντας στο πρόγραμμα της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, με τίτλο «Χαρίζω μια μέρα από το καλοκαίρι μου στο δάσος 2012».


Διαβάστε περισσότερα...

Ο Μάριος Φραγκούλης τραγουδά για τα παιδιά με καρκίνο



Τα έσοδα της συναυλίας στο Ηρώδειο θα διατεθούν στη «Φλόγα».

«Να πάμε! Να "ανάψουμε" τη Φλόγα της αγάπης και στο Ηρώδειο. Τα παιδιά με καρκίνο δίνουν τον δικό τους αγώνα και μας θέλουν δίπλα τους»

Με αυτό το σύνθημα ο Μάριος Φραγκούλης και ο σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα», προσκαλούν το αθηναϊκό κοινό να συμμετάσχει στη συναυλία που θα δοθεί στις 31 Αυγούστου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, υπό το φως της μπλε πανσελήνου.

Ο Μάριος Φραγκούλης επιστρέφει στο Ηρώδειο και τραγουδά για όλα τα «Όμορφα Πράγματα» που φωτίζουν τις ζωές των ανθρώπων, σε μία βραδιά αφιερωμένη στα παιδιά με καρκίνο.

Ο διεθνής Έλληνας τενόρος, μετά την πρώτη παγκόσμια επίσημη παρουσίαση του «Beautiful Τhings- Όμορφα Πράγματα», στα τέλη Ιουνίου στη Βοστώνη, με τη θρυλική Ορχήστρα Boston Pops, παρουσιάζει στο αθηναϊκό κοινό μία ξεχωριστή μουσική περιπλάνηση στους ήχους της νέας διεθνούς δισκογραφικής του δουλειάς.

Μοναδικά τραγούδια και μελωδίες όπως: Beautiful Things, I Believe in You, The Face, Because We Believe κ.ά, που υπογράφουν σπουδαίοι δημιουργοί της παγκόσμιας μουσικής σκηνής: Stephan Moccio (Celine Dion, συνθέτης της μουσικής των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Vancouver), David Foster (Barbra Streisand, Michael Bublι), Francesco Sartori (Andrea Boccelli, Sarah Brightman), Steve Wood κ.ά, θα ηχήσουν στον χώρο του Ηρωδείου με την αισθαντική φωνή του Μάριου Φραγκούλη και τη σύμπραξη της Συμφωνικής Ορχήστρας του δήμου Αθηναίων, υπό τη διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού.

Μαζί του επί σκηνής, θα βρεθούν η Νεοζηλανδή σοπράνο Hayley Westenra και ο ταλαντούχος Ελληνογάλλος ερμηνευτής Γιώργος Περρής.

Η συναυλία είναι αφιερωμένη στους σκοπούς και την ενίσχυση του συλλόγου «Φλόγα». Η «Φλόγα» είναι ο Σύλλογος Γονιών που τα παιδιά τους έτυχε να αρρωστήσουν από καρκίνο. Ιδρύθηκε το 1982 και έχει χιλιάδες μέλη σε όλη την Ελλάδα. Λειτουργεί ξενώνα για τα παιδιά από την περιφέρεια που είναι αναγκασμένα να παραμένουν στην Αθήνα για θεραπεία, εφαρμόζει πρόγραμμα «Νοσηλεία στο Σπίτι», ανακαινίζει τους χώρους των παιδιατρικών νοσοκομείων και τους παρέχει εξοπλισμό, στηρίζει τις οικονομικά ασθενέστερες οικογένειες και αγωνίζεται για την επίλυση πολλών θεσμικών θεμάτων. Χρηματοδοτείται αποκλειστικά από δωρεές και χορηγίες.


Διαβάστε περισσότερα...

Τροφές για «ταύρους»



Φυσικά... Viagra που δουλεύουν κιόλας!
Αν η λίμπιντό σου είναι ελαφρώς πεσμένη, να πώς θα τη σηκώσεις στο άψε-σβήσε…

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που ξυπνάνε οι ορμόνες και η φύση γονιμοποιείται. Αν όμως το καλοκαίρι δεν ήρθε ποτέ για σένα, κάτι μπορείς να κάνεις. Βλέπεις οι άντρες αγαπάμε το φαΐ. Αγαπάμε όμως και το σεξ. Και είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως κάποιοι πεφωτισμένοι άντρες είδαν τη συσχέτιση ανάμεσα στις δυο αγαπημένες μας δραστηριότητες!



Χωρίς πολλά πολλά λοιπόν, ιδού 8 τροφές που η επιστήμη ισχυρίζεται ότι μπορούν να σου δώσουν όλη τη νοητική ώθηση για να μείνει το κοντάρι όρθιο…

Καρπούζι



Γιατί σε κάνει ντούρο: πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι το καρπούζι είναι το φυτικό ανάλογο του Viagra. Απελευθερώνει λέει στον οργανισμό ουσίες που μιμούνται τη δράση του φαρμάκου, επιφέροντας τα ίδια θεαματικά αποτελέσματα. Κι αυτό ίσως εξηγεί γιατί οι παππούδες μας δεν μπορούσαν να το κρατήσουν μέσα στο παντελόνι τους (όχι το καρπούζι)…

Σπαράγγια



Γιατί σε κάνουν ντούρο: γιατί είναι τίγκα στις βιταμίνες, το κάλιο και άλλα τέτοια ωραία που κρατούν την ενέργειά σου στα ύψη (καθώς και άλλα πράγματα). Μπορεί βέβαια να βοηθάει και το σχήμα τους…

Μέλι



Γιατί σε κάνει ντούρο: το μέλι περιέχει μπόλικα είδη Βιταμίνης Β, που μπουστάρουν τη δύναμη και την αντοχή. Καταλαβαίνεις φαντάζομαι πού πάει το πράμα…

Σκόρδο



Γιατί σε κάνει ντούρο: το σκόρδο βοηθάει στην κυκλοφορία του αίματος, και μια καλή κυκλοφορία σημαίνει ότι το αίμα φτάνει γρηγορότερα στα σημεία που το χρειάζονται περισσότερο. Θα σου εξασφαλίσει λοιπόν μια καλή στύση, αν κι έχουμε κάποιες αμφιβολίες για το κατά πόσο θα παραμείνει η λεγάμενη δίπλα στη σκορδίλα σου. Πλύνε τα δόντια σου και βλέπεις…

Σύκα



Γιατί σε κάνουν ντούρο: γιατί έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο και διάφορες άλλες ουσίες που είναι απαραίτητες για μια ξέφρενη νύχτα (ή απλώς μια νύχτα σεξ, ας κρατάμε μικρό καλάθι).

Ελιές



Γιατί σε κάνουν ντούρο: οι πράσινες ελιές λέγεται ότι έχουν την τάση να κάνουν τον άντρα πιο άντρα, ενώ οι μαύρες επιδρούν στη γυναικεία σεξουαλικότητα. Όπως κι ό,τι άλλο έχει να κάνει με τα δύο φύλα, η ποικιλία είναι απαραίτητη…

Μπανάνες



Γιατί σε κάνουν ντούρο: ναι, ναι, είναι και πάλι η υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο που είπαμε ήδη τι κάνει, στην πραγματικότητα ωστόσο είναι οι εικόνες που σου έχουν σφηνωθεί στο μυαλό με καυτά κορίτσια και μπανάνες! Κι αυτό φίλε μου είναι το Νο 1 φυσικό διεγερτικό…

Στρείδια



Γιατί σε κάνουν ντούρο: Θρύλοι και παραδόσεις τραγουδούσαν την αφροδισιακή δράση των στρειδιών, κι έρχεται πλέον η επιστήμη να επιβεβαιώσει τις λαϊκές δοξασίες: τα στρείδια απελευθερώνουν τεστοστερόνη στον άντρα και οιστρογόνα στις γυναίκες. Ή απλώς σου έχει γίνει πλύση εγκεφάλου τόσα χρόνια και το πιστεύεις ακράδαντα. Όπως κι αν είναι πάντως, λειτουργούν…


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Από 27 ως 31 Αυγούστου οι βάσεις



Τέλος στην αγωνία σε ένα δεκαήμερο για χιλιάδες υποψηφίους.

Από 27 έως 31 Αυγούστου αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Οι χιλιάδες υποψήφιοι που συμμετείχαν στις φετινές εξετάσεις θα πρέπει να κάνουν υπομονή για περίπου δέκα ημέρες προκειμένου να μάθουν σε ποια σχολή εισάγονται και να κάνουν τον προγραμματισμό τους.

Η οικονομική κρίση, που έχει «γονατίσει» τις περισσότερες ελληνικές οικογένειες, έχει στρέψει τους υποψηφίους στις ελάχιστες σχολές που οδηγούν άμεσα ή έμμεσα στο Δημόσιο, αυξάνοντας έτσι τον ανταγωνισμό.

Σχολές μεγάλων αστικών κέντρων αναμένεται να αυξηθούν και πάλι, καθώς οι υποψήφιοι επιλέγουν τμήματα στον τόπο καταγωγής τους ώστε η οικογένεια να μην επιβαρυνθεί με εξτρά έξοδα.

Στα ύψη, αλλά σε παρόμοια επίπεδα με πέρσι, αναμένεται να κυμανθούν οι βάσεις των ιατρικών σχολών.


Διαβάστε περισσότερα...

«Πρέπει να μας πληρώσει ο ΕΟΠΥΥ για να μπορούμε να αγοράσουμε φάρμακα»



Περιορισμένη η εισροή εσόδων στα ασφαλιστικά ταμεία
.
Σε ένα φαύλο κύκλο που τελικά οδηγεί στην κατάρρευση του συστήματος φαρμακευτικής περίθαλψης φαίνεται πως έχουν εμπλακεί τόσο οι φαρμακοποιοί όσο και ο ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με στοιχεία που αποκάλυψε ο Απόστολος Βαλτάς, αντιπρόεδρος Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, οι φαρμακοποιοί αδυνατούν πλέον να προμηθευτούν φάρμακα καθώς οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν τους δίνουν πίστωση εξόφλησης και οι ίδιοι δεν έχουν πλέον χρήματα να προπληρώσουν τα φάρμακα που χρειάζονται για τα φαρμακεία τους.

Μιλώντας στον Αθήνα 984, ο κ. Βαλτάς απηύθυνε έκκληση να γίνει εξόφληση των οφειλομένων από τον ΕΟΠΥΥ προκειμένου να μπορέσουν «οι φαρμακοποιοί να αγοράσουν φάρμακα».

Ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου ζήτησε επίσης να υπάρξει -αν μη τι άλλο-, συμψηφισμός των χρεών των φαρμακοποιών με την εφορία.

Τεράστιο πρόβλημα -που φέρνει τον ΕΟΠΥΥ στα όρια της ασφυξίας- είναι η εισροή εσόδων στα ασφαλιστικά ταμεία.

Όπως είπε ο κ. Βαλτάς, πλέον οι εισφορές αγγίζουν μόλις των 1/3 των αναμενόμενων με το ΙΚΑ να αναμένει ασφαλιστικές εισφορές 145 εκατ. ευρώ το μήνα και να λαμβάνει μόλις 45 εκατ. ενώ ο ΟΑΕΕ βλέπει κάθε μήνα να μπαίνουν στα ταμεία του μόλις 15 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που οι εκτιμήσεις για προσδοκώμενα έσοδα -βάσει αριθμού ασφαλισμένων- αγγίζουν τα 50 εκατ. ευρώ.


Διαβάστε περισσότερα...

Εξηνταοχτάχρονη σπάει τα ρεκόρ στην άρση βαρών!



Ζυγίζει 61 κιλά και σήκωσε 132!

Η Ελένη Κωνσταντίνου είναι η Ελληνίδα πρωταθλήτρια της Αυστραλίας στην άρση βαρών και παρά τα 68 της χρόνια 60 παγκόσμια ρεκόρ και απ' ότι φαίνεται δεν έχει σκοπό να εγκαταλείψει σύντομα τον αθλητισμό.

Μόλις επέστρεψε από τη Γαλλία όπου πήρε μέρος σε αγώνες τριών διαφορετικών κατηγοριών άρσης βαρών και έσπασε και τα τρία ρεκόρ που, ούτως ή άλλως, κρατούσε η ίδια.

«Όταν μπαίνω στο στάδιο», σημειώνει, «αισθάνομαι να με κυριεύει μια φοβερή δύναμη. Αισθάνομαι ότι μπορώ να επιτύχω τα πάντα. Οι άλλοι εκπλήσσονται με μένα κι εγώ με τον εαυτό μου. Είναι μια εσωτερική δύναμη, του μυαλού περισσότερο, που ξέρω ότι δεν πρόκειται να μ’ εγκαταλείψει όσο ζω. Σε δυο χρόνια γίνομαι εβδομήντα και μπαίνω σε μια νέα κατηγορία. Εκεί καταγράφονται απλά οι επιδόσεις, αλλά εγώ σκοπεύω ν’ αλλάξω τα πράγματα. Θα πρέπει να αναβαθμιστεί το παιχνίδι και σ’ αυτή την ηλικιακή ομάδα, γιατί οι άνθρωποι σήμερα είναι τόσο νέοι, όσο νοιώθουν. Η ηλικία δεν θα πρέπει να είναι ούτε ταμπέλα, ούτε πρόσκομμα σ’ αυτά που επιθυμούμε να κάνουμε.

Προσωπικά, τίποτε δεν έχει αλλάξει στο σώμα και τη ψυχική μου δύναμη, όσο θυμάμαι τον εαυτό μου. Ούτε και σκοπεύω ν’ αφήσω κάτι να ανακόψει την πορεία μου. Πιστεύω ότι ο άνθρωπος μπορεί να επιτύχει τα πάντα, φτάνει να το λέει η ψυχή του» λέει η κ. Κωνσταντίνου.

«Βλέπω τα προβλήματα ως προκλήσεις για να δείξει ο καθένας τη δύναμή του, τις ικανότητές του, τη θέλησή του ν’ αλλάξει τα πράγματα. Από μας εξαρτάται, μου έχει διδάξει η ζωή, να κάνουμε το λεμόνι πορτοκάλι. Να πούμε στον εαυτό μας εδώ σε θέλω τώρα να κάνεις τα καλά σου. Βρίσκω ότι δουλεύει» προσθέτει.

Απόδειξη ότι ένα σοβαρό ατύχημα που είχε πριν από χρόνια και είχε τραυματιστεί σοβαρά στη μέση, αντί να τη γονατίσει, όπως θα πει, της έδωσε δύναμη όχι μόνο να το ξεπεράσει, αλλά να σηκώνει σήμερα βάρη πολύ μεγαλύτερα από το σωματικό της βάρος.

Ενδεικτικά, στο τρίτο ρεκόρ που έσπασε στη Γαλλία πρόσφατα, σήκωσε 132 κιλά, ενώ η ίδια ζυγίζει 61 κιλά!

Για όσους θέλουν να μάθουν ποια είναι τα μικρά πρακτικά μυστικά που την κρατούν δυνατή θα πει ότι γυμνάζεται τρεις φορές τη βδομάδα, περπατάει γρήγορα για μισή ώρα τη μέρα -εκτός Σαββατοκύριακου- τρώει προσεκτικά και λιτά, αλλά όχι… Σπαρτιάτικα.


Διαβάστε περισσότερα...

Καταπολεμήστε την κακή αναπνοή



Πώς το στόμα σας δεν θα μυρίζει…
Η κακή αναπνοή είναι ότι χειρότερο γι’ αυτό πρέπει να βρείτε λύση ώστε να την καταπολεμήσετε μια για πάντα.
Η κακοσμία του στόματος προκαλείται από βακτήρια αλλά και διάφορα φαγητά που μυρίζουν. Κάποιες φορές μάλιστα ακόμη και με βούρτσισμα, η δυσοσμία δεν απομακρύνεται.

Πώς να την καταπολεμήσετε

Ένας πολύ καλός τρόπος για να μη μυρίζει το στόμα σας είναι να χρησιμοποιείτε στοματικό διάλυμα. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το γιατρό σας και να του ζητήσετε συμβουλές.

Εκτός όμως από αυτά, μπορείτε πολύ απλά να ξεπλύνετε το στόμα σας με νερό και διάφορα αρωματικά. Μπορείτε επίσης να μασήσετε μέντα ή μαϊντανό ή να πιείτε τσάι από αρωματικά.



Διαβάστε περισσότερα...

Ο άνθρωπος που θα σηκώσει τη σημαία των Παραολυμπιακών



Ένας στρατιώτης που κατάφερε να επιζήσει αφού τον χτύπησε ταξί θα είναι ο άνθρωπος που θα σηκώσει τη σημαία των Παραολυμπιακών Αγώνων στις 29 Αυγούστου στο Λονδίνο. Πρόκειται για τον 28χρονο Ντέιβιντ Ο’ Μαχόνεϊ, στον οποίο μετά το ατύχημα έγινε επέμβαση αφαίρεσης σχεδόν του μισού του κρανίου και μέρους του εγκεφάλου, προκειμένου να κρατηθεί στη ζωή. Έκτοτε αποτελεί μέλος της βασιλικής φρουράς.

«Θα είναι η πιο περήφανη στιγμή της ζωής μου. Όσοι συμμετέχουν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες είναι κάτι παραπάνω από αθλητές. Σε σχέση με αυτά που έχουν περάσει εκείνοι, εγώ είχα μόνο μια γρατζουνιά. Πρέπει να έχεις πάντα ψηλά το κεφάλι και να μη σταματάς να χαμογελάς», τόνισε.

«Δεν θυμάμαι τον τραυματισμό μου. Ξέρω πως όταν ήμουν σε κώμα οι γιατροί έλεγαν στην οικογένεια και τους φίλους μου να ετοιμαστούν να με αποχαιρετήσουν. Δεν περίμεναν να επιζήσω», πρόσθεσε. «Αιμορραγούσα σε τέσσερα ή πέντε διαφορετικά σημεία του εγκεφάλου μου. Οι γιατροί αποφάσισαν να μου αφαιρέσουν το μισό κρανία σε μία απέλπιδα προσπάθεια να με σώσουν για να δουν αν θα μειωθεί η πίεση και η αιμορραγία. Είχαν πει στους γονείς μου πως είχα 80% πιθανότητες να μην επιζήσω, αλλά και πως αν επιζούσα θα είχε σοβαρές εγκεφαλικές βλάβες. Όταν με έβγαλαν από το κώμα, ανταποκρίθηκα πολύ καλά. Σιγά-σιγά ανάρρωσα και έχω μία κανονική ζωή. Όταν φτάσεις τόσο κοντά στο θάνατο, αντιμετωπίζεις διαφορετικά τα πράγματα».


Διαβάστε περισσότερα...

Στην εφεδρεία με... εξετάσεις


Αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων με διενέργεια και γραπτών εξετάσεων μελετά η κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας κλειδί τη διαδικασία αυτή για την επιλογή του προσωπικού που θα υπαχθεί στην εργασιακή εφεδρεία, με στόχο να μην υπάρξουν αυτή τη φορά οριζόντια κριτήρια.

Στο πλαίσιο αυτό, εξετάζεται το ενδεχόμενο διενέργειας μιας ηλεκτρονικής εξέτασης πολλαπλών επιλογών προκειμένου να αναδειχθούν οι ικανότεροι από το προσωπικό που χρειάζονται για τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών.

Σημειώνεται ότι δεν θα προβλέπονται εξετάσεις για τους υπαλλήλους υποχρεωτικής εκπαίδευσης, οι οποίοι θα κριθούν βάσει της προϋπηρεσίας και κοινωνικών κριτηρίων.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Θα μας "κάψει" το πετρέλαιο


Αύξηση-φωτιά στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και παράλληλα μικρή μείωση στο πετρέλαιο κίνησης φέρνει η εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης από τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στη λήψη του συγκεκριμένου μέτρου με στόχο να περιοριστεί η λαθρεμπορία καυσίμων, δήλωσε ο χθες ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης.

Ωστόσο, προκειμένου να ενισχυθούν οι οικονομικά ασθενέστεροι, εξετάζονται τρόποι χορήγησης επιδόματος θέρμανσης με βάση εισοδηματικά, οικογενειακά και γεωγραφικά κριτήρια.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...