Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Εσείς ανήκετε στο 2%;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αν νιώθετε υπερήφανοι για τον εαυτό σας, που μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα ταυτόχρονα, ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε, αφού νέα έρευνα έδειξε, ότι μόνο το 2% των ανθρώπων μπορεί να το καταφέρει, ενώ το υπόλοιπο 98% απλά μειώνει την παραγωγικότητά του.

Σύμφωνα με έρευνα της ιστοσελίδαςOnlineCollege.org, το να κάνει κανείς πολλά πράγματα ταυτόχρονα όχι μόνο δεν αποδίδει, αλλά και μειώνει την αποτελεσματικότητά μας και μειώνει κατά 10 μονάδες το IQ μας!

Τα στοιχεία έδειξαν, ότι όσοι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν στη δουλειά τους υπολογιστή, αποσυντονίζονται κάθε 10,5 λεπτά, ενώ όσοι μαθητές φέρνουν τα laptop στο σχολείο, σε ποσοστό 62% επισκέπτονται σελίδες άσχετες με το περιεχόμενο του μαθήματος.

Εντυπωσιακότερο ακόμη, το ποσοστό 67% των ανθρώπων που ενώ είναι σε ραντεβού, ελέγχουν τα μηνύματα και τα mail τους στο κινητό.

Προηγούμενη έρευνα του Harvard έδειξε, ότι η παραγωγικότητα των ανθρώπων που προσπαθούν να κάνουν πολλές εργασίες παράλληλα, μειώνεται κατά 40%, ενώ μπορεί να αποτελέσει και κίνδυνο για τη σωματική τους ακεραιότητα, ειδικά όταν οδηγούν.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.