Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Ιστότοπος συνδέει ευκατάσταστους άνδρες με οικονομικά ασθενείς φοιτήτριες


Διαδικτυακές γνωριμίες για οικομικούς λόγους προωθεί ιστοσελίδα στον Καναδά
.
Η καναδική ραδιοτηλεόραση CBC είχε ρεπορτάζ για το φαινόμενο διαδικτυακής γνωριμίας οικονομικά ασθενών φοιτητριών με ευκατάστατους ηλικιωμένους.

Σκοπός των «γνωριμιών» φέρεται να είναι εύρεση συντρόφων που διατίθενται να καλύψουν τα πανεπιστημιακά έξοδα των φοιτητριών.

Ένας από τους σχετικούς ιστότοπους, υπό την επωνυμία «sugar daddies», που ισχυρίζεται ότι είναι ο δημοφιλέστερος στον Καναδά με 130.000 μέλη, περιλαμβάνει φοιτήτριες ή απόφοιτες οι οποίες φέρονται να προσπαθούν να αποπληρώσουν τα πανεπιστημιακά τους χρέη. Στο ρεπορτάζ του CBC φοιτήτριες δηλώνουν ότι προτιμούν να βγαίνουν με ηλικιωμένους οικονομικά ανεξάρτητα άντρες υπό τον όρο ότι θα τους αρέσει η παρέα τους και θα τις ενισχύσουν οικονομικά.

Μια φοιτήτρια με το ψευδώνυμο Κέλλυ είπε χαρακτηριστικά: «Δεν θα κρυβόμουν πίσω από δάχτυλό μου. Δεν πρόκειται να πω ότι ψάχνω μόνο ραντεβού για ευχαρίστηση. Χρειάζομαι κάποια οαικονομική βοήθεια. Και οι άντρες στο σάιτ το γνωρίζουν και θέλουν να βοηθήσουν».

Κάποιες φοιτήτριες έχουν ζητήσει 1.000 δολάρια από τους «γλυκούληδες ώριμους» και άλλες μέχρι 10.000 για να καλύψουν τις ανάγκες τους.



Διαβάστε περισσότερα...

Σαουδική Αραβία: 107 οι νεκροί από τον MERS


Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσαν ότι ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων του κοροναϊού που προκαλεί το Αναπνευστικό Σύνδρομο της Μέσης Ανατολής (MERS), το οποίο είναι συχνά θανατηφόρο, σχεδόν διπλασιάστηκε τον Απρίλιο, με 26 νέα κρούσματα να καταγράφονται την Τρίτη και την Τετάρτη.

Οι ανησυχίες σε διεθνές επίπεδο όσον αφορά τον MERS είναι έντονες, καθώς η Σαουδική Αραβία αναμένεται να υποδεχθεί μεγάλο αριθμό ξένων προσκυνητών κατά τη διάρκεια του μήνα της νηστείας για το Ραμαζάνι τον Ιούλιο, και εκατομμύρια ακόμη στην διάρκεια του Χατζ, τον Οκτώβριο.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, παρά το γεγονός ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει αναφέρει ότι ο ιός δύσκολα μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, τα περισσότερα κρούσματα μόλυνσης στη Σαουδική Αραβία φαίνεται ότι οφείλονται σε μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο μάλλον, παρά από ζώα.

Τα επτά νέα κρούσματα αναφέρθηκαν στη Τζέντα, τέσσερα στη Μέκκα, δέκα στο Ριάντ, δύο στην πόλη Ταμπούκ στο βορρά και ένα στη Χαφρ αλ Μπάτιν, κοντά στο Κουβέιτ, και στη Νάτζραν, κοντά στα σύνορα με την Υεμένη. Σημειώνεται ότι δύο ακόμη άνθρωποι οι οποίοι είχε διαγνωστεί ότι έπασχαν από την ασθένεια, απεβίωσαν.

Τα νέα κρούσματα αυξάνουν το συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη Σαουδική Αραβία στα 371, αριθμός που αυξήθηκε κατά 89% τον Απρίλιο. Τα περισσότερα νέα κρούσματα του περασμένου μήνα οφείλονταν σε ένα ξέσπασμα σε τρία νοσοκομεία στη Τζέντα.

Από τους ανθρώπους που μολύνθηκαν από τον κοροναϊό στη Σαουδική Αραβία οι 107 έχουν υποκύψει, μετά τον εντοπισμό του ιού αυτού πριν από δύο χρόνια.

Ειδικοί σε θέματα δημόσιας υγείας θεωρούν ότι η αρχική πηγή της μετάδοσης του κοροναϊού είναι κάποια ζώα και πιθανότατα οι καμήλες. Την Τρίτη ο εκτελών χρέη υπουργού Υγείας Άντελ Φάκιεχ δήλωσε ότι οι Σαουδάραβες πρέπει να αποφεύγουν να έρχονται σε στενή επαφή με καμήλες, να καταναλώνουν το γάλα και το κρέας τους.

Την ίδια στιγμή, έμποροι σε αγορά όπου πωλούνται καμήλες στο Ριάντ είχαν πει στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, τη Δευτέρα, ότι δεν έχουν ειδοποιηθεί ή προειδοποιηθεί επίσημα σχετικά με μια ενδεχόμενη σύνδεση του MERS με τις καμήλες και δεν παίρνουν καμιά επιπλέον προφύλαξη.

Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα ήταν συνετό οι άνθρωποι να είναι προσεκτικοί όταν βρίσκονται κοντά σε καμήλες, ενώ ειδικοί σε θέματα ιογενών μολύνσεων επισημαίνουν ότι η ασθένεια συνδέεται με τα ζώα εδώ και μήνες.

Παρά το ότι η κυβέρνηση και ο ΠΟΥ προειδοποίησαν οι γέροι, τα παιδιά και όσοι πάσχουν από χρόνιες ασθένειες να καθυστερήσουν το προσκύνημα του Χατζ φέτος εξαιτίας του MERS, το Ριάντ δεν έχει επιβάλει περιορισμούς, για παράδειγμα στη χορήγηση θεωρήσεων διαβατηρίου.

Στο μεταξύ δύο κρούσματα του MERS εντοπίστηκαν στην Ιορδανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας. Οι ασθενείς είναι ένας 25χρονος Σαουδάραβας υπήκοος και ένας 28χρονος Ιορδανός νοσηλευτής ο οποίος τον φρόντιζε.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Petra, το οποίο μετέδωσε την πληροφορία αυτή, ανέφερε ότι ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχει διαγνωστεί πως μολύνθηκαν από τον κοροναϊό αυξήθηκε σε επτά με τα νέα κρούσματα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της Ιορδανίας Μοχάμαντ Αμπντάλατ ο Ιορδανός νοσοκόμος, ο οποίος εργάζεται σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο στο Αμάν, βρίσκεται «σε σταθερή κατάσταση».

Ο πρώτος θάνατος φέτος στην Ιορδανία λόγω του MERS είχε ανακοινωθεί από τις αρχές στη χώρα τον Φεβρουάριο. Άλλοι δύο θάνατοι είχαν καταγραφεί το 2012.

Ο MERS θεωρείται ένας πιο θανατηφόρος, αλλά λιγότερο μολυσματικός «συγγενής» του κοροναϊού που προκαλεί το Οξύ και Σοβαρό Αναπνευστικό Σύνδρομο (SARS) που είχε εντοπιστεί το 2003 Ασία και μόλυνε 8.273 ανθρώπους, εκ των οποίων υπέκυψε περίπου το 9%.

Δεν υπάρχουν εμβόλια ή θεραπεία για τον MERS, ο οποίος σκοτώνει πάνω από το 40% των ανθρώπων που προσβάλει. Οι ειδικοί δυσκολεύονται ακόμη να κατανοήσουν τον κοροναϊό αυτό πλήρως.


Διαβάστε περισσότερα...

Η Lorena Bobbitt είκοσι χρόνια μετά τον «ευνουχισμό» του συζύγου της


Η ζωή της, η κόρη της, οι σκέψεις της για τον πρώην άνδρα της.

Το 1993 το όνομα Lorena Bobbitt έγινε γνωστό σε όλο τον κόσμο. Η 24χρονη τότε υφίστατο σωματική και ψυχολογική κακοποίηση από τον σύζυγό της John Wayne Bobbitt. Στις 23 Ιουνίου εκείνης της χρονιάς, ο άνδρας επέστρεψε μεθυσμένος και άρχισε άλλον ένα καβγά με τη γυναίκα του. Σύμφωνα με την ίδια τη βίασε- κατηγορία για την οποία εκείνος αργότερα αθωώθηκε.

Όταν τον πήρε ο ύπνος, η Lorena πήγε στην κουζίνα, πήρε ένα κουζινομάχαιρο, επέστρεψε στο υπνοδωμάτιο και του έκοψε το πέος. Αφήνοντάς τον να αιμορραγεί στο συζυγικό τους κρεβάτι, πήρε το αυτοκίνητο και απομακρύνθηκε από το σπίτι. Σε κάποιο σημείο άνοιξε το παράθυρό της και πέταξε το κομμένο πέος σε ένα χωράφι.

Λίγα λεπτά μετά συνειδητοποίησε τη σοβαρότητα της πράξης της και ειδοποίησε τις πρώτες βοήθειες. Έπειτα από εκτεταμένη έρευνα το κομμένο πέος εντοπίστηκε και ο John Wayne Bobbitt. Υποβλήθηκε σε 9ωρη επέμβαση για την επανασυγκόλλησή του.

Φέτος συμπληρώνονται είκοσι χρόνια από την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου για τη Lorena και η ίδια, 44 ετών σήμερα, αποκαλύπτει αφενός πως νιώθει άσχημα για την πράξη της, αφετέρου πως αυτή δεν την εμπόδισε στη μετέπειτα ερωτική της ζωή.

Ζει πλέον στη Βιρτζίνια όπου εργάζεται στο χώρο του real estate, απολαμβάνει τη zumba και συγκεντρώνει χρήματα για καταφύγια γυναικών, σύμφωνα με τη Daily Mail. Έχει μια 8χρονη κόρη με τον επί 16 χρόνια σύντροφό της.

«Δεν ξέρω αν το πιστεύετε αλλά υπήρχαν αρκετοί άνδρες που ήθελαν να βγουν μαζί μου ραντεβού», είπε στο NBC4, λέγοντας πως μετανιώνει για ό,τι έκανε στον τότε σύζυγό της. «Έγινε αλλά όχι επίτηδες, είναι κρίμα γιατί η ενδοοικογενειακή βία έστειλε κι εμένα και τον πρώην σύζυγό μου στο νοσοκομείο», είπε χαρακτηριστικά. Το διαζύγιό τους βγήκε το 1995.

Ο John Wayne Bobbitt πάντως δεν άφησε την περιπέτειά του ανεκμετάλλευτη και ακολούθησε καριέρα σε πορνοταινίες, συμπεριλαμβανομένης της «John Wayne Bobbitt Uncut».

Υποβλήθηκε μάλιστα και σε επέμβαση για επιμήκυνση πέους, την οποία πλήρωσε μία ραδιοφωνική εκπομπή, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο από την επίθεση και μετά έχει κοιμηθεί με περίπου 70 γυναίκες.

«Έχει και πλεονεκτήματα να είσαι ο πιο διάσημος άνδρας με κομμένο πέος. Σίγουρα δεν έβλαψε την ερωτική μου ζωή, αντίθετα τη βελτίωσε», έχει πει.

Το 1994 φυλακίστηκε για 15 μέρες για επίθεση κατά της συντρόφου του Kristina Elliott ενώ στη συνέχεια έκανε δύο- αποτυχημένους- γάμους. Έναν το 2001 που κράτησε 23 μέρες και έναν το 2002 που έληξε ύστερα από δύο χρόνια.










Διαβάστε περισσότερα...

Στον «αέρα» την Κυριακή η ΝΕΡΙΤ


Στις 6 το απόγευμα της Κυριακής θα ξεκινήσει η εκπομπή σήματος της ΝΕΡΙΤ που θα διαδεχθεί τη ΔΤ. Σχεδόν έντεκα μήνες μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ, η αλλαγή της σκυτάλης ανάμεσα στο μεταβατικό κανάλι της ΔΤ και τον οριστικό φορέα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ΝΕΡΙΤ θα πραγματοποιηθεί στον αέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr, θα προηγηθεί αντίστροφη μέτρηση με χρονόμετρο στην οθόνη και στις 6 ακριβώς, ταυτόχρονα με την έναρξη του κεντρικού δελτίου ειδήσεων θα αλλάξει το λογότυπο του καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης.

Την πρώτη «καλησπέρα» της ΝΕΡΙΤ αναμένεται να πει η παρουσιάστρια των κεντρικών δελτίων του Σαββατοκύριακου Αντριάννα Παρασκευοπούλου, ενώ θα αποκαλυφθούν παράλληλα τα καινούρια γραφικά, τα σήματα και το νέο σκηνικό των ειδήσεων, το κόστος κατασκευής του οποίου άγγιξε τις 26.000 ευρώ σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια.


Πηγή: http://www.real.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στη Δικαιοσύνη για τη μαύρη "τρύπα" του ταμείου της Γαύδου


Στη Δικαιοσύνη θα συζητηθεί την Παρασκευή, η υπόθεση που αφορά στο ταμείο του Δήμου Γαύδου, που είχε προκαλέσει σάλο πριν τρία χρόνια.

Όπως αναφέρει το flashnews.gr, εκτιμάται πως η «μαύρη» τρύπα ξεπερνά τα 530.000 ευρώ, για ένα νησί που αριθμεί μόλις 60-70 κατοίκους.

Όπως τονίζει η νυν δημοτική αρχή Γαύδου:

«Αυτή την κατάχρηση δεν την ανεχτήκαμε. Καταγγείλαμε το γεγονός στην περιφέρεια η οποία παρέπεμψε την υπόθεση στη δικαιοσύνη. Εμείς οι λιγοστοί κάτοικοι της Γαύδου δεν ξεχνάμε το παρελθόν και δεν κοιτάμε αλλού όπως κάποιοι θα ήθελαν. Είμαστε εδώ, βέβαιοι πως η δικαιοσύνη θα κάνει το έργο της και θα αποδώσει τις ευθύνες εκεί που αναλογούν. Στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που όλη η κοινωνία στενάζει κάτω από το βάρος των μνημονίων, τέτοια φαινόμενα και τέτοιες συμπεριφορές περιμένουμε να μην μένουν ατιμώρητα».



Διαβάστε περισσότερα...

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας βραβεύει τον Μίκη Θεοδωράκη


Η βράβευση του μεγάλου μουσικοσυνθέτη θα γίνει με την απονομή τιμητικής πλακέτας
Ο Μίκης Θεοδωράκης, μία προσωπικότητα που έχει «σφραγίσει» τη νεότερη ιστορία της Ελλάδας, θα τιμηθεί από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας.

Όπως έγινε γνωστό από το Επιμελητήριο, η βράβευση του μεγάλου μουσικοσυνθέτη θα γίνει, με την απονομή τιμητικής πλακέτας, από τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας, Γ. Χατζηθεοδοσίου, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα.

Για την απόφαση του Ε.Ε.Α. να τιμήσει τον κ. Θεοδωράκη, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου αναφέρει:

«Ο Μίκης Θεοδωράκης αποτελεί έως και σήμερα «φάρο» έμπνευσης για όλους τους Έλληνες. Με τις μουσικές του μεγάλωσαν γενιές και γενιές, ενώ με την στάση ζωής του έχει σταθεί παράδειγμα προς μίμηση.

Το να τιμήσουμε τον Μίκη της Ελλάδας είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε, απέναντι σε αυτόν τον σπουδαίο άνθρωπο και καλλιτέχνη. Θεωρούμε πραγματική τύχη για τη χώρα που παραμένει ενεργός πολίτης.

Το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε μέσω της βράβευσης του, είναι ότι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές είναι χρήσιμο για όλους μας να αντλούμε δύναμη και έμπνευση από προσωπικότητες αυτού του βεληνεκούς.

Και τέλος, είναι κάτι που του οφείλουμε, καθώς ελάχιστοι άνθρωποι στην σύγχρονη ελληνική ιστορία, είχαν προσφορά ανάλογη αυτής του μεγάλου Μίκη Θεοδωράκη».



Διαβάστε περισσότερα...

Το fair play της χρονιάς


Ο Άαρον Χαντ «τσίμπησε» ειδικό βραβείο από την Ολυμπιακή Επιτροπή της Γερμανίας.

Η εικόνα συνηθισμένη (και) στην Ελλάδα. Ο επιθετικός μπουκάρει στην αντίπαλη περιοχή, ο αμυντικός απλά τον κοιτάζει ή στη χειρότερη περίπτωση τον μαρκάρει κανονικά και με το νόμο, όμως ο πρώτος βουτάει λες και τον χτύπησε ρεύμα.

Θύμα της υπόθεσης πέφτει και ο διαιτητής που βάζει τη σφυρίχτρα στο στόμα και καταλογίζει πέναλτι.

Εκτός κι αν εκείνος ο επιθετικός που λέγαμε δεν είναι από δαύτους που φτιάχνουν καριέρα με τα θέατρα, αλλά έχει λίγη τσίπα πάνω του και βάζει το fair play πάνω από το αποτέλεσμα.

Όπως έκανε δηλαδή ο Άαρον Χαντ σε παιχνίδι της Βέρντερ Βρέμης κόντρα στη Νυρεμβέργη. Παρά το γεγονός πως με την πτώση του κέρδισε πέναλτι για την ομάδα του, σηκώθηκε και πλησίασε τον διαιτητή ενημερώνοντάς τον για το λάθος του και εισπράττοντας τα εύσημα από τους αντιπάλους του.

Την κίνηση αυτή αποφάσισε να βραβεύσει και η Ολυμπιακή Επιτροπή της Γερμανίας χαρακτηρίζοντάς την ως το «fair play της χρονιάς», με την ελπίδα –όπως δήλωσε ο πρόεδρός της Χάραλντ Ντένεκεν- να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για νεαρούς και όχι μόνο συναδέλφους του στα γήπεδα.




Πηγή: http://www.sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πως πήρε την ονομασία της η περιοχή Κολωνάκι;


Η γνωστή συνοικία του κέντρου της Αθήνας «Κολωνάκι» οφείλει την ονομασία της σε έναν μαρμάρινο μονολιθικό ρωμαϊκό κίονα, που βρισκόταν στη Δεξαμενή, δίπλα στο Αδριάνειο Υδραγωγείο.

Για τους κατοίκους της τουρκοκρατούμενης Αθήνας, το κολωνάκι αυτό -ύψους περίπου δυόμιση μέτρων- είχε θεραπευτικές ιδιότητες και λειτουργούσε ως αποτρεπτικό νόσων και θεομηνιών.

Από το 1938 έχει μεταφερθεί στην πλατεία Φιλικής Εταιρείας.




Διαβάστε περισσότερα...

Πώς λειτουργούν τα αυτοκινούμενα οχήματα της Google


Υπέροχο βίντεο μας εισάγει σήμερα στα μυστικά της τεχνολογίας του αύριο!

Αν πάντα το είχατε απορία πώς μπορούν και πλοηγούνται τα αυτοκινούμενα αμάξια της Google μέσα στην κίνηση της πολύβουης πόλης, τώρα μπορείτε να μάθετε.

Την ώρα λοιπόν που τα έξυπνα ρομποτικά αυτοκίνητα αποτελούν διαπρεπές όνειρο της ανθρωπότητας για το όχι και τόσο μακρινό μέλλον, η Google τα έχει κάνει ήδη πράξη στο στρατηγείο της στο Mountain View της Καλιφόρνιας.

Και βέβαια είναι άλλο να έχεις ένα τέτοιο πειραματικό όχημα σε πίστα να βολτάρει γύρω από κώνους και τελείως διαφορετική ιστορία να το βλέπεις στους δρόμους σε πραγματικές συνθήκες πόλης να αλληλεπιδρά με τους άλλους οδηγούς και τους πεζούς!

Κι όμως, μπορεί να γίνει, όπως μας δείχνει ο διαδικτυακός κολοσσός στο υπέροχο υλικό που έφτιαξε για την περίφημη μηχανοκίνητη τρέλα του.



Απολαύστε λοιπόν τα self-driving cars της Google, τα αυτοκίνητα που αναλύουν και υπολογίζουν πλήθος δεδομένων το δευτερόλεπτο για να προβούν στην ιδανικότερη κίνηση: όταν, ας πούμε, το φανάρι είναι πορτοκαλί, το έξυπνο αμάξι υπολογίζει σε κλάσματα αν είναι καλύτερο να σταματήσει ή να επιταχύνει για να περάσει, πάντα με γνώμονα την ασφαλέστερη δυνατή κίνηση.

Και βέβαια ο υπολογιστής του αυτοκινήτου ξέρει πότε το όχημα έχει προτεραιότητα, γι' αυτό και δεν χαρίζεται σε κανέναν. Μέχρι και τα σήματα με το χέρι που κάνουν συνήθως οι μηχανόβιοι και οι ποδηλάτες αναγνωρίζει, στην προσπάθειά του να περιορίσει το ρίσκο που αποτελεί κάθε αμάξι για αυτούς...

Τα υπόλοιπα στο απίστευτο βίντεο...




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το φίδι που πιάνει τα θύματά του «στον ύπνο»


Επιτίθεται ενώ κοιμούνται.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα δηλητηριώδη φίδια, τα οποία τείνουν να δαγκώνουν τους ανθρώπους ενώ τα χειρίζονται ή όταν νιώσουν ξαφνική απειλή, το μεγάλο αυστραλιανό φίδι mulga επιτίθεται ακόμη και σε ανθρώπους που κοιμούνται.

Σύμφωνα με μία μελέτη, η οποία εξέτασε 27 περιπτώσεις ανθρώπων, οι οποίοι είχαν δεχτεί δαγκωματιά από το συγκεκριμένο είδος φιδιού, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι επτά από τα θύματα κοιμόντουσαν όταν δέχτηκαν την επίθεση.

Μάλιστα, η επίθεση έλαβε χώρα ανάμεσα στα μεσάνυχτα και μέχρι τις 5 τα ξημερώματα, αναφέρει δημοσίευμα του Livescience.

Βέβαια, τέτοιου είδους επιθέσεις δεν είναι κοινές και οι περισσότεροι άνθρωποι που συμμετείχαν στην έρευνα είχαν έρθει εσκεμμένα σε επαφή με το φίδι.

Για παράδειγμα, προσθέτει το δημοσίευμα, ένας δέχτηκε επίθεση ενώ έπαιζε με ένα φίδι σε μια αυλή και ένας άλλος ενώ προσπαθούσε να ταΐσει ένα φίδι κατοικίδιο.



Δέκα από τα θύματα που δέχτηκαν επίθεση από το φίδι mulga είχαν έρθει σε επαφή με αυτό ακούσια, και το γεγονός ότι επτά από αυτούς δέχτηκαν δαγκωματιά στον ύπνο τους «είναι αξιοσημείωτο, καθώς αντιπροσωπεύει το 70% των προσδιορισμένων υποθέσεων που αφορούν δαγκώματα χωρίς εσκεμμένη επαφή, και υποδηλώνει ότι τα δαγκώματα που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του ύπνου μπορεί να είναι πιο συχνά από ό, τι έχει αναφερθεί στο παρελθόν» γράφουν οι ερευνητές στη μελέτη τους.

Το φίδι mulga είναι το μεγαλύτερο, χερσαίο, δηλητηριώδες φίδι της Αυστραλίας και η δαγκωματιά του μπορεί να επιφέρει μέχρι και το θάνατο.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι ερευνητές το πιο πρόσφατο θανάσιμο περιστατικό είχε συμβεί πριν από 40 χρόνια.

Η πλειοψηφία των επιθέσεων (που αναφέρονται στη μελέτη) συνέβησαν ανάμεσα στους μήνες Δεκέμβρη-Μάρτη, όταν ο καιρός στην Αυστραλία είναι πιο ζεστός, ενώ το 80% των θυμάτων ήταν άντρες.

Τα φίδια δεν εγχέουν πάντα το δηλητήριό τους όταν δαγκώνουν, όμως στη συγκεκριμένη μελέτη 21 θύματα εμφάνισαν συμπτώματα, όπως αιμορραγία, εμετός, πόνος στην κοιλιά και διάρροια.



«Το εντυπωσιακό στοιχείο που προέκυψε από αυτή την έρευνα ήταν, ότι η αναλογία εμφάνισης συμπτωμάτων εξαιτίας του δηλητηρίου ήταν πιο συχνή από το αναμενόμενο» ανέφερε ο καθηγητής επείγουσας ιατρικής και ειδικός στα δηλητήρια των φιδιών Dr. Sean Bush από το πανεπιστήμιο East Carolina. Επιπλέον, μεγάλη έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι η πλειοψηφία των δαγκωματιών συνέβη όταν οι άνθρωποι κοιμόντουσαν, μιας και τα περισσότερα φίδια δαγκώνουν όταν νιώσουν απειλή ή για να αμυνθούν και να προστατεύσουν τον εαυτό τους.

Οι συγγραφείς της μελέτης δε γνωρίζουν τι είναι αυτό που οδήγησε τα φίδια να επιτεθούν σε ανθρώπους, ενώ αυτοί κοιμόντουσαν. Υποψιάζονται ότι «τα φίδια θα μπορούσαν να οδηγηθούν εκεί καθοδηγούμενα από τη θερμότητα που εκπέμπει το σώμα των θυμάτων, ή επειδή αναζητούσαν τρωκτικά, τα οποία θα μπορούσαν να βρίσκονται κοντά στα σπίτια τους».

Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στο Toxicon.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δωρεάν οι ομαδικές βιντεοκλήσεις στο Skype


Μπορούν να γίνουν μεταξύ 10 ατόμων που χρησιμοποιούν Windows, Mac ή Xbox One.

Της πήρε σχεδόν τρία χρόνια της Microsoft μέχρι να επιτρέψει τις δωρεάν βιντεοκλήσεις στο Skype, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Με τα Google Hangouts να σφίγγουν όλο και περισσότερο τον κλοιό του ανταγωνισμού, η Microsoft δίνει τη δυνατότητα για άνευ χρέωσης ομαδικά video chats ανάμεσα σε 10 άτομα που χρησιμοποιούν υπολογιστή με Windows, Mac ή Xbox One. Η υπηρεσία αναμένεται να επεκταθεί σύντομα και σε χρήστες mobile συσκευών.

Έως τώρα, οι ομαδικές βιντεοκλήσεις στο Skype περιλαμβάνονταν στο επί πληρωμή πακέτο Skype Premium.



Διαβάστε περισσότερα...

Ισχυρή συνεργασία Ελλάδας - ΗΠΑ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας


Τι αναφέρει η ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Ισχυρή παρέμεινε» η συνεργασία των ελληνικών Αρχών με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, τονίζεται στην ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Στην έκθεση για την τρομοκρατία που αφορά το 2013 και ειδικότερα στο κεφάλαιο για την Ελλάδα, γίνονται αναφορές σε επεισόδια «μικρής κλίμακας» με παγιδευμένα δέματα ή αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς από εγχώριες αναρχικές ομάδες. Όπως επισημαίνεται, σε γενικές γραμμές, αυτές οι επιθέσεις δεν φαίνεται να έχουν απώτερο στόχο να προκαλέσουν θύματα, αλλά μάλλον να στείλουν πολιτικά μηνύματα.

Στην ετήσια αμερικανική έκθεση, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, καταγράφονται συγκεκριμένα γεγονότα, όπως:

Στις 20 Ιανουαρίου, δύο αυτοσχέδιες βόμβες εξερράγησαν στον πρώτο όροφο εμπορικού κέντρου κοντά στην Αθήνα, τραυματίζοντας δύο ιδιωτικούς φρουρούς ασφαλείας, και ότι την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Στις 30 Ιουλίου, η Ελληνική Ακτοφυλακή κατάσχε ένα σκάφος κοντά στο νησί της Χίου μετά από έλεγχο ρουτίνας, αποκαλύπτοντας παράνομο εμπόριο όπλων και πυρομαχικών, συμπεριλαμβανομένων αντιαρματικούς όλμους, χειροβομβίδες, όπλα, σφαίρες και εκρηκτικά. Η ελληνική αστυνομία επιβεβαίωσε, όπως σημειώνεται στην έκθεση, ότι μεταξύ εκείνων που συνελήφθησαν σε σχέση με την κατάσχεση του πλοίου ήταν και ο Χασάν Μπιμπέρ, ο οποίος κατηγορείται στην Τουρκία για επιθέσεις του Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Κόμματος-Μετώπου.

Την 1η Νοεμβρίου, δύο άγνωστα άτομα πυροβόλησαν και σκότωσαν δύο μέλη της Χρυσής Αυγής και τραυμάτισαν ένα τρίτο πρόσωπο μπροστά από το γραφείο του κόμματος, στο προάστιο της Αθήνας, Νέο Ηράκλειο, και ότι την ευθύνη ανέλαβαν οι Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις, και πως μέχρι το τέλος του έτους (2013) η αστυνομία εξακολουθούσε να διερευνά (την υπόθεση).

Στις 24 Δεκεμβρίου, μια ομάδα που ονομάζεται Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία / Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο απείλησε να δηλητηριάσει ορισμένα προϊόντα της Coca - Cola στην Ελλάδα με υδροχλωρικό οξύ, προκαλώντας την ανάκληση των εν λόγω προϊόντων από τα ράφια των καταστημάτων.

Στις 30 Δεκεμβρίου, μια ομάδα αγνώστων έριξε περίπου 60 σφαίρες στην κατοικία του Γερμανού πρέσβη στην Αθήνα και οι δράστες παρέμειναν ασύλληπτοι μέχρι το τέλος του έτους.

Στη συνέχεια, αναφέρεται ότι οι δυο μεγαλύτερες πόλεις στην Ελλάδα, η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, βίωσαν συχνές και σχετικά μικρής κλίμακας επιθέσεις αναρχικών που χρησιμοποιούν φθηνούς και απλούς εμπρηστικούς μηχανισμούς κατά πολιτικών προσώπων, κομματικών γραφείων, τραπεζών, υπουργείων, εφοριών και ιδιωτικών οχημάτων.

Στην έκθεση επισημαίνεται, επίσης, ότι έχει αναφερθεί ένα περιστατικό ενάντια στα συμφέροντα των ΗΠΑ. Στις 14 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τους συντάκτες της έκθεσης, άγνωστοι δράστες χρησιμοποίησαν εύφλεκτο υγρό για να επιτεθούν στο υποκατάστημα της Citibank στο προάστιο της Αθήνας, Νέο Ηράκλειο, όπου σημειώθηκαν μικρές υλικές ζημιές και κανείς δεν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

Όσον αφορά τη νομοθεσία στην Ελλάδα για την επιβολή του νόμου και την ασφάλεια των συνόρων, γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα άρθρα του Ελληνικού Ποινικού Κώδικα για θέματα καταπολέμησης της τρομοκρατίας και σημειώνονται τα άρθρα του Ελληνικού Συντάγματος που υποχρεώνουν τους Έλληνες πολίτες να εφαρμόζουν κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, συμπεριλαμβανομένου και του θέματος της τρομοκρατίας. Επίσης, τονίζεται ότι η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (ΔΑΕΕΒ) είναι υπεύθυνη για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στην Ελλάδα.

Στην έκθεση υπογραμμίζεται ότι η ΔΑΕΕΒ είναι «εξαιρετικά δυναμική» και προσελκύει υψηλά κίνητρα και μορφωμένους νέους αστυνομικούς, ενώ υποστηρίζεται ότι η μονάδα αυτή έχει επιδείξει μεγάλη ικανότητα για τη συλλογή πληροφοριών, αλλά στερείται της ικανότητας να χρησιμοποιεί τον όγκο των πληροφοριών που συλλέγει και να τις μοιράζεται με άλλες υπηρεσίες εντός της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος.

Η Ελλάδα έχει ένα «αδύναμο συνοριακό σύστημα» για τα διαβατήριά της, όπως υποστηρίζεται στην έκθεση, προσθέτοντας ότι η εθνική ταυτότητα είναι «εξαιρετικά ευάλωτη» στην αλλοίωση και στην αλλαγή φωτογραφίας, και ότι δεν έχουν ενσωματωθεί νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως ψηφιοποιημένη φωτογραφία και χρήση βιομετρικών στοιχείων.

Αναφορά γίνεται και σε καταδίκες ατόμων που ενέχονταν σε τρομοκρατικά επεισόδια μέσα στο 2013.

Τέλος, διατυπώνεται η άποψη ότι «η πορώδης φύση των συνόρων της Ελλάδας είναι ανησυχητική», προσθέτοντας ότι ενώ οι ελληνικές συνοριακές αρχές είχαν επιτυχία κατά το παρελθόν έτος για την αναχαίτιση της ροής της παράνομης μετανάστευσης στα χερσαία σύνορα με την Τουρκία, η ικανότητά τους να ελέγχουν τη μεγάλη κλίμακα παράνομης μετανάστευσης, μέσω των θαλάσσιων συνόρων, είναι περιορισμένη. Μεταξύ άλλων τονίζεται ότι οι πρόσφατες περιφερειακές αναταραχές έχουν αυξήσει την παράνομη μετανάστευση στην Ελλάδα, μέσω των ελληνικών νησιών του Αιγαίου.

Στην έκθεση σημειώνονται, τέλος, οι συμμετοχές της Ελλάδας σε διάφορους διεθνείς οργανισμούς, καθώς και οι διεθνείς και περιφερειακές συνεργασίες της για την καταπολέμηση των φαινομένων χρηματοδότησης μορφών τρομοκρατίας, ξέπλυμα χρήματος και οικονομικών εγκλημάτων, με την επισήμανση ότι η Ελλάδα σέβεται τις δεσμεύσεις της για την επιβολή διεθνών κυρώσεων, συμπεριλαμβανομένων των κυρώσεων που σχετίζονται με την τρομοκρατία.



Διαβάστε περισσότερα...

Οι σχολικοί βαθμοί δείχνουν… κορίτσια


Τα πηγαίνουν καλύτερα από τα αγόρια βάσει έρευνας.

Πολλοί λένε ότι τα αγόρια διαθέτουν μαθηματικό μυαλό και τα κορίτσια έχουν μεγαλύτερη κλίση προς τα θεωρητικά μαθήματα. Ισχύει εν μέρει μόνο διότι τα… αποτελέσματα άλλα δείχνουν. Όπου «αποτελέσματα» βάλτε τους «βαθμούς» στα μαθήματα του σχολείου. Αυτό αποδεικνύει νέα καναδική έρευνα, στην οποία αναφέρεται ότι τα κορίτσια υπερτερούν των αγοριών και παίρνουν καλύτερους βαθμούς σε όλα τα μαθήματα. Μάλιστα, τονίζεται ότι το συγκεκριμένο φαινόμενο είναι παγκόσμιο και παρατηρείται εδώ και σχεδόν έναν αιώνα.

Αντίθετα με τους κατά καιρούς ισχυρισμούς περί του αντιθέτου, σύμφωνα με τη νέα μελέτη, δεν έχει παρατηρηθεί τελευταία καμία αξιοσημείωτη αλλαγή στη βαθμολογική υπεροχή των κοριτσιών στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Οι ερευνητές κάνουν λόγο για ένα «καλά κρυμμένο μυστικό», με δεδομένο ότι ελάχιστη προσοχή έχει δοθεί στο φαινόμενο διεθνώς.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Ντανιέλ και την Σουζάν Βουαγιέ του Πανεπιστημίου του Νιού Μπράνσγουικ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό ψυχολογίας «Psychological Bulletin», ανέλυσαν (μετα-ανάλυση) 308 μελέτες που αφορούσαν τη βαθμολογία περίπου 539.000 αγοριών και 595.000 κοριτσιών σε πάνω από 30 χώρες, μεταξύ των ετών 1914 - 2011.

Η μελέτη έδειξε ότι οι βαθμοί των κοριτσιών συστηματικά υπερέχουν των αγοριών και η διαφορά είναι μεγαλύτερη στα θεωρητικά - γλωσσικά μαθήματα, σε σχέση με τα θετικά και τα μαθηματικά. Αν και συγκριτικά μικρότερο, το βαθμολογικό πλεονέκτημα των κοριτσιών στα μαθηματικά και στα άλλα επιστημονικά μαθήματα είναι υπαρκτό και γίνεται πιο αισθητό στο γυμνάσιο.

Γενικότερα, οι βαθμολογικές διαφορές μεταξύ κοριτσιών - αγοριών αυξάνουν από το δημοτικό έως το γυμνάσιο, αλλά μειώνονται από το γυμνάσιο έως το λύκειο και το πανεπιστήμιο. Από την άλλη, στα διαγωνίσματα συχνά τα αγόρια τα καταφέρνουν καλύτερα από τα κορίτσια, κυρίως στα μαθηματικά, στη φυσική και στα άλλα θετικά μαθήματα.

Όπως είπε ο Ντανιέλ Βουαγιέ, οι σχολικοί βαθμοί αντανακλούν ευρύτερα την προσπάθεια που καταβάλλει ένας μαθητής και την επιμονή του σε βάθος χρόνου - και σε αυτό τα κορίτσια υπερτερούν. Από την άλλη, τα τεστ αξιολογούν συγκεκριμένες ικανότητες σε ένα συγκεκριμένο χρονικό σημείο - και σε αυτό τα αγόρια μπορεί να τα πάνε καλύτερα.

Όσον αφορά στις πιθανές αιτίες της διαχρονικής υπεροχής των κοριτσιών, οι ερευνητές την αποδίδουν κυρίως σε κοινωνικούς και πολιτισμικούς παράγοντες. Για παράδειγμα, πολλοί γονείς, θεωρώντας (κακώς) ότι τα κορίτσια δεν θα τα καταφέρουν καλά στα μαθηματικά και στα άλλα θετικά μαθήματα, ενθαρρύνουν πολύ περισσότερο τα κορίτσια, από ό,τι τα αγόρια τους, να διαβάσουν περισσότερο σε αυτά ακριβώς τα αντικείμενα, με αποτέλεσμα τελικά τα κορίτσια να «παίρνουν κεφάλι» στη βαθμολογική κούρσα.

Από την άλλη, έχει παρατηρηθεί ότι τα κορίτσια τείνουν να διαβάζουν περισσότερο όλη τη χρονιά για να καταλάβουν τα θέματα των σπουδών τους, ενώ τα αγόρια, που παραδοσιακά δίνουν έμφαση στην απόδοση, εστιάζουν κυρίως στα τελικά διαγωνίσματα και όχι στην χρόνια προσπάθεια. Όμως, σύμφωνα με τους ερευνητές, η πιο επίμονη και συστηματική προσπάθεια των κοριτσιών καθ’ όλη τη σχολική χρονιά μπορεί να τις ανταμείψει περισσότερο από ό,τι ένα έντονο «φίνις» στο τέλος, που συχνά προτιμούν τα αγόρια.

Σύνδεσμος: Για την πρωτότυπη επιστημονική εργασία (με συνδρομή) στη διεύθυνση:

http://psycnet.apa.org/psycinfo/2014-15035-001/.



Διαβάστε περισσότερα...

Τι δεν πρέπει να δώσετε στο κατοικίδιό σας


Μάθετε τις τροφές που κρύβουν κινδύνους για τα ζώα.

Όταν κάποιος πάρει την απόφαση να αποκτήσει ένα κατοικίδιο, αποκτάει ένα ακόμη μέλος στην οικογένειά του και έναν φίλο για πάντα. Οι ευθύνες που έχουμε απέναντι στο κατοικίδιό μας είναι πολλές - μία από τις πιο κυριότερες είναι η σωστή διατροφή του.

Μπορεί εμείς ως άνθρωποι να μπορούμε να καταναλώσουμε μεγάλο εύρος τροφίμων, δεν ισχύει όμως το ίδιο για το αγαπημένο μας τετράποδο. Οι ακόλουθες τροφές καλό είναι να μην εντάσσονται στη διατροφή τους, καθώς αποτελούν κίνδυνο ακόμη και για την ίδια τους τη ζωή.

Αβοκάντο: Περιέχει την ουσία περσίνη, που είναι τοξική για τα κατοικίδια σε μεγάλη ποσότητα. Προσοχή χρειάζεται και στην περίπτωση που κάποιος καλλιεργεί αβοκάντο στον κήπο του, καθώς η περσίνη βρίσκεται και στα φύλλα και το καρπό του αβοκάντο και τα σκυλιά έχουν την τάση να μασάνε διάφορα χόρτα και φύλλα!

Αλκοόλ: Έχει την ίδια περίπου επίδραση στα ζώα, όπως και στον άνθρωπο, με τη διαφορά ότι στα ζωάκια είναι πιο έντονη και συμβαίνει πιο γρήγορα. Μπορεί να προκληθεί εμετός, διάρροια, αναπνευστικό πρόβλημα, κώμα, ακόμη και θάνατος.

Κρεμμύδι και σκόρδο: Σε όλες τις μορφές τους, μαγειρεμένα, ωμά, σκόνη, μπορούν να οδηγήσουν σε καταστροφή των ερυθροκυττάρων και αναιμία. Τα συμπτώματα της αναιμίας είναι αδυναμία, εμετός, αναπνευστικό πρόβλημα και μειωμένη όρεξη για φαγητό.

Καφές, τσάι και ροφήματα με καφεΐνη: Είναι τοξικά για το κατοικίδιό σας και δυστυχώς δεν υπάρχει αντίδοτο. Τα συμπτώματα είναι ταχυκαρδία, γρήγορη αναπνοή, μυϊκοί σπασμοί και αιμορραγία. Πέρα από τον καφέ και το τσάι, δώστε προσοχή στα ενεργειακά ποτά με καφεΐνη, στα φάρμακα, στη σοκολάτα, στο κακάο και στα αναψυκτικά.

Σταφύλια και σταφίδες: Προκαλούν νεφρική ανεπάρκεια στα κατοικίδια. Εναλλακτικά φρούτα που είναι ακίνδυνα, είναι το πορτοκάλι, το μήλο, η μπανάνα και το καρπούζι.

Ξηροί καρποί, ιδίως φιστίκια μακαντάμια: Οι ερευνητές δε γνωρίζουν ακριβώς ποιο είναι το συστατικό στα φυστίκια που προσβάλλει τα κατοικίδια, γι’ αυτό χρειάζεται προσοχή ακόμη και στα τρόφιμα που μπορεί να περιέχουν ίχνη ξηρών καρπών. Τα συμπτώματα είναι πυρετός, εμετός και μυϊκός τρόμος.

Σοκολάτα: Μπορεί για εμάς να αποτελεί απόλαυση, για τα κατοικίδια όμως είναι θανατηφόρα. Αυτό οφείλεται στο συστατικό θεοβρωμίνη, το οποίο προκαλεί εμετό, διάρροια, ταχυκαρδία, τρέμουλο, ακόμη και θάνατο.

Κόκκαλα και λίπος: Παρόλο που τα κόκκαλα είναι το πρώτο «τρόφιμο» με το οποίο έχουμε συνδυάσει τον σκύλο, στην πραγματικότητα είναι επικίνδυνα και μπορεί να προκαλέσουν πνιγμό και τραυματισμό του γαστρεντερικού συστήματος. Το λίπος σε συχνή βάση μπορεί να προκαλέσει παγκρεατίτιδα.

Καραμέλες, τσίχλες, ζαχαρωτά: Σε αυτή την περίπτωση εξετάζουμε δύο διαφορετικά θέματα. Από τη μία είναι η ζάχαρη, η οποία προκαλεί παχυσαρκία, διαβήτη και κακή στοματική υγιεινή και από την άλλη, αυτά που δεν περιέχουν ζάχαρη, έχουν ένα γλυκαντικό την ξυλιτόλη, η οποία αυξάνει πολύ τα επίπεδα της ινσουλίνης και μπορεί να οδηγήσει σε ηπατική ανεπάρκεια.

Επεξεργασμένα φαγητά τύπου fast food: Τα πολλά καρυκεύματα, το αυξημένο ποσοστό λίπους, ζάχαρης, αλατιού και συντηρητικών που περιέχουν τα φαγητά των ταχυφαγείων, επιδρούν αρνητικά στο γαστρεντερικό του κατοικιδίου σας.

Ωμά κρέατα, ψάρια, κοτόπουλο: Η ωμοφαγία για τα σκυλιά κερδίζει έδαφος τα τελευταία χρόνια, με εμφανή αποτελέσματα στην υγεία του σκύλου, το τρίχωμα, τα δόντια και την υγεία του. Όμως η ωμή τροφή ενέχει κάποιους μικροβιολογικούς κινδύνους, όπως η σαλμονέλα. Γι’αυτό είναι σημαντικό να τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής χεριών και σκευών, καθώς και οι κανόνες ορθής συντήρησης των τροφών αυτών.

Συκώτι (για τις γάτες): Σε μικρή ποσότητα δε θα προκαλέσει κάποιο πρόβλημα, αλλά αν γίνεται συχνά και σε μεγάλη ποσότητα, μπορεί να οδηγήσει σε τοξικότητα από βιταμίνη Α.

Φαγητό σκύλου/γάτας: Καλό είναι οι σκύλοι να μην τρώνε το φαγητό της γάτας και το αντίστροφο. Οι τροφές έχουν φτιαχτεί με βάση τις ανάγκες του κάθε είδους και έχουν διαφορετική σύσταση.

Τέλος, είναι σημαντικό να αναφερθεί πως υπάρχουν και τρόφιμα τα οποία μπορούν να καταναλωθούν από κατοικίδια, αλλά θέλει προσοχή μήπως προκαλέσουν κάποια γαστρεντερική διαταραχή, όπως διάρροια. Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν τα γαλακτοκομικά, τα οποία αν δείτε ότι πειράζουν το ζωάκι σας καλό είναι να τα βγάλετε από τη διατροφή του (αυτό αφορά τα άτομα που δίνουν μαγειρεμένο φαγητό στο κατοικίδιό τους ή ωμή τροφή) και τα δημητριακά, όπως το ρύζι και τα ζυμαρικά, τα οποία καλό είναι να μην αποτελούν πάνω από το 1/6 της καθημερινής διατροφής του κατοικιδίου σας, καθώς σε μεγάλη ποσότητα μπορούν να προκαλέσουν διάρροια.


Πηγή: http://www.mednutrition.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δεν θέλετε να τρώτε μόνοι σας; Δείτε τη λύση


Οι Ιάπωνες δίνουν τέλος στη μοναξιά μέσα από το εστιατόριο-καφέ εν ονόματι «Moomin» στο Τόκιο που έρχεται να ανατρέψει όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Δεν έχετε παρέα για να βγείτε για φαγητό; Ο κολλητός σας δεν μπορεί να σας ακολουθήσει για καφέ; Κανένα πρόβλημα καθώς στο συγκεκριμένο μαγαζί τη λύση δίνει ένα… λούτρινο ζωάκι. Μάλιστα καλά διαβάσατε. Πλέον δεν θα είναι άδεια η καρέκλα απέναντί σας αφού εκεί θα καθίσει ένα ελεφαντάκι, ένα αρκουδάκι, ένα ζωάκι, έτοιμο να ακούσει ό,τι έχετε να του πείτε.



Το «Moomin» είναι ένα θεματικό εστιατόριο βασισμένο σε μια σειρά από εικονογραφημένα φινλανδικά βιβλία για μια οικογένεια πλασμάτων που θυμίζουν ιπποπόταμους. Το απρόσμενο «ραντεβού» ή το… ραντεβού στα τυφλά αν θέλετε είναι εδώ και σας περιμένει. Θα σας κάνει παρέα όση ώρα θέλετε, θα σας ακούσει χωρίς αντίρρηση και την επόμενη φορά θα σας δείξει και τους φίλους του.














Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Φονικοί κομήτες «απειλούν» τη Γη


Η θεωρία για ουράνια σώματα που μπορούν να επιφέρουν την καταστροφή.

Οι απειλές για τον πλανήτη μας φαίνεται πως δεν έχουν τέλος, έστω και αν είναι… προφορικές. Κοινώς, μια νέα θεωρία-εκτίμηση έκαναν Αμερικανοί φυσικοί, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η μυστηριώδης σκοτεινή ύλη που κατακλύζει το σύμπαν, μπορεί να στείλει καταστροφικούς αστεροειδείς και κομήτες να πέσουν πάνω στη Γη, προκαλώντας μαζικές εξαφανίσεις ειδών, μεταξύ των οποίων και της ίδιας της ανθρωπότητας. Οι συγκεκριμένοι επιστήμονες τονίζουν ότι έχουν ανακαλύψει ενδείξεις για την ορθότητα της θεωρίας τους στους κρατήρες που υπάρχουν στην επιφάνεια της Γης.

Η Λίζα Ράνταλ και ο Μάθιου Ρις του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό φυσικής «Physical Review Letters», σύμφωνα με το Space.com, θεωρούν ότι το πρόβλημα έγκειται σε έναν λεπτό (για τα κοσμικά δεδομένα) και πολύ πυκνό δίσκο σκοτεινής ύλης, πάχους περίπου 35 ετών φωτός, ο οποίος βρίσκεται κατά μήκος του κεντρικού επιπέδου του γαλαξία μας.

Ο Ήλιος μας -μαζί με τη Γη και το υπόλοιπο ηλιακό σύστημα- κινείται συνεχώς γύρω από το γαλαξιακό κέντρο και, στη διάρκεια της πορείας αυτής, διασχίζει κατά περιόδους αυτό τον δίσκο σκοτεινής ύλης. Όταν συμβαίνει αυτό, η βαρυτική επίδραση της σκοτεινής ύλης αναστατώνει τις τροχιές κομητών και αστεροειδών που βρίσκονται στα όρια του ηλιακού συστήματος, με συνέπεια ορισμένα από αυτά τα ουράνια σώματα να εκσφενδονίζονται, εισδύοντας πλέον στα ενδότερά του, όπου βρίσκεται και ο πλανήτης μας. Η πιθανότητα κάποιος από τους κομήτες και τους αστεροειδείς να προσκρούσει πάνω στη Γη είναι πολύ μεγάλος.

Οι δύο αμερικανοί φυσικοί θεωρούν ότι αυτή είναι στην πραγματικότητα η αιτία που ο πλανήτης μας κατά καιρούς βομβαρδίζεται από πτώσεις καταστροφικών σωμάτων, που αφήνουν το μεγαλύτερο ή μικρότερο αποτύπωμά τους με την μορφή κρατήρων. Μια τέτοια πρόσκρουση πριν από περίπου 65 εκατ. χρόνια εκτιμάται ότι εξαφάνισε τους δεινόσαυρους.

Οι Ράνταλ και Ρις πιστεύουν ότι έχουν βρει ένα «κύκλο καταστροφής» διάρκειας περίπου 35 εκατ. ετών, που χονδρικά ταιριάζει με την περιοδική διάσχιση από τον Ήλιο μας του κεντρικού γαλαξιακού επιπέδου και του δίσκου σκοτεινής ύλης.

Οι ερευνητές ανέλυσαν κρατήρες στον πλανήτη μας διαμέτρου άνω των 20 χιλιομέτρων, οι οποίοι δημιουργήθηκαν κατά τα τελευταία 250 εκατ. χρόνια, κάνοντας συσχέτιση με τον κύκλο των 35 εκατ. ετών. Υπολόγισαν ότι υπάρχουν τριπλάσιες στατιστικές πιθανότητες οι κρατήρες να έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας αυτού του κύκλου διάσχισης της σκοτεινής ύλης, από ό,τι να έχουν δημιουργηθεί τυχαία.

Η αποστολή της διαστημοσυσκευής «Γαία» του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA), που ξεκίνησε το 2013, μπορεί να δώσει μια οριστική απάντηση στο κατά πόσο όντως υπάρχει ή όχι ένας τέτοιος δίσκος σκοτεινής ύλης στο κεντρικό επίπεδο του γαλαξία μας. Η «Γαία» θα δημιουργήσει για πρώτη φορά έναν αναλυτικό τρισδιάστατο χάρτη των άστρων του γαλαξία μας, πράγμα που θα βοηθήσει να αποκαλυφθεί η αφανής βαρυτική επίδραση της σκοτεινής ύλης.

Η σκοτεινή ύλη, η οποία αποτελεί περίπου τα τέσσερα πέμπτα όλης της ύλης στο σύμπαν, περιβάλλει τους γαλαξίες και -με τη βαρυτική έλξη της- τους συγκρατεί συνεκτικούς, ώστε να μη διαλυθούν, παρά την ταχύτατη περιστροφή τους. Το ερώτημα είναι σε ποιό βαθμό η σκοτεινή ύλη βάζει το «χεράκι» της και στα τεκταινόμενα στο εσωτερικό των γαλαξιών;


Διαβάστε περισσότερα...

Οι Γάλλοι προτιμούν το σεξ, οι Γαλλίδες το φαγητό


Διαφορετικοί οι δρόμοι προς την ευτυχία για άντρες και γυναίκες.

Τα δύο φύλα στη Γαλλία έχουν διαφορετικές απόψεις ως προς το ποιο είναι το κλειδί της ευδαιμονίας. Οι μεν Γάλλοι δήλωσαν ότι στην πρώτη θέση γι’ αυτούς είναι το σεξ, οι δε Γαλλίδες ανέφεραν το φαγητό, σε δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα. Πάντως, και τα δύο αποτελούν τους σημαντικότερους παράγοντες για άντρες και γυναίκες στη χώρα.

Η σοκολάτα, το τυρί και το φουά γκρα είναι στην κορυφή της λίστας των τροφών που φέρνουν την ευτυχία, σύμφωνα με το ινστιτούτο «Harris Interactive».

Αν και οι Γάλλοι συνολικά θεωρούν το σεξ και το φαγητό εξίσου σημαντικούς παράγοντες για την ευτυχία, δίνοντάς τους 7,1 σε μια κλίμακα από το 0 ως το 10, οι άνδρες βαθμολογούν το σεξ με 7,5, ενώ οι γυναίκες με 6,7.

Για τους λάτρεις του φαγητού και των δύο φύλων, η σοκολάτα βρίσκεται στην πρώτη θέση της προτίμησής τους και ακολουθεί το τυρί, το φουά γκρα, τα οστρακοειδή, οι φράουλες, οι μπριζόλες και το ψωμί.

Οι γυναίκες προτιμούν τη σοκολάτα και τις φράουλες, ενώ οι άνδρες το φουά γκρα και τις μπριζόλες.

Όταν ρωτήθηκαν αν θα επέλεγαν να μειώσουν το σεξ ή το φαγητό, οι Γαλλίδες ήταν πιο πρόθυμες να αποχωριστούν το πρώτο απ’ ό,τι οι άνδρες, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε σε δείγμα 1.000 ενηλίκων από τις 18 ως τις 20 Μαρτίου.

«Ένα τελευταίο πράγμα που πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι για το 72% των Γάλλων και των Γαλλίδων είναι χειρότερο να έχουν έναν σύντροφο που είναι κακός στο κρεβάτι απ’ ό,τι έναν σύντροφο που είναι κακός στην κουζίνα», ανέφερε το «Harris Interactive».



Διαβάστε περισσότερα...

Το πιο γρήγορο ποδήλατο του κόσμου


Οκτώ εκκολαπτόμενοι μηχανικοί από το πανεπιστήμιο του Liverpool κατασκεύασαν ένα ποδήλατο διαφορετικό από τα άλλα.

Δείχνει να μην έχει ρόδες και οδηγό, και το σασί του θυμίζει κάψουλα αντιβιοτικού.

Παρόλα αυτά, το Arion 1 είναι ποδήλατο. Οι ρόδες και το κάθισμα του ποδηλάτη βρίσκονται μέσα από το ειδικά σχεδιασμένο κουβούκλιο, το οποίο εξασφαλίζει μηδενικές τριβές και ασύλληπτες ταχύτητες.

Σύμφωνα με τα πρώτα τεστ, το Arion 1 μπορεί να σπάσει το ρεκόρ ταχύτητας με ποδήλατο, το οποίο είναι 133,78 χλμ./ώρα. Η επίσημη χρονομέτρησή του θα γίνει τον Μάιο του 2015, καθώς το πρωτότυπο χρειάζεται μερικά μερεμέτια ακόμη .

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι το κάτοχος του ρεκόρ ταχύτητας είναι το ολλανδικό ποδήλατοVeloX3, το οποίο βλέπουμε εν δράσει στο video που ακολουθεί.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι σημαίνει ο αριθμός Α113 στις ταινίες της Pixar;


Έχετε ποτέ προσέξει ότι σχεδόν σε όλες τις ταινίες της Pixar υπάρχει ο ίδιος αριθμός; Το Α113 είναι ένα μυστυριώδης κωδικός που έχει γίνει πινακίδα αυτοκινήτου, τύπος φωτογραφικής μηχανής, κωδικός, ταμπέλα... ό,τι μπορείτε να φανταστείτε, αλλά είναι πάντα ο ίδιος.

Ας φρεσκάρουμε λίγο τη μνήμη μας...

"Toy Story"


"A Bug's Life"


"Finding Nemo"


"The Incredibles"


"Cars"
 




"Ratatouille"


"Wall-E"


"Up!"
 

 



"Cars 2"


"Brave"


"Monsters University"


Όμως το "μυστήριο νούμερο" εμφανίζεται και σε ταινία που δεν είναι της Pixar όπως το "Lilo and Stitch" αλλά και άλλες...


"The Iron Giant"


"The Princess and the Frog"


"The Brave Little Toaster"


"The Avengers"
 



Και στο "The Simpsons" περισσότερες από μία φορά...
 



Η αποκάλυψη...

Το νούμερο Α 113 είναι ο αριθμός της αίθουσαν στο California Institute of Arts, όπου πολλοί animators (συμπεριλαμβανομένων πολλών που τώρα εργάζονται για την Disney και Pixar) έκαναν τα πρώτα τους βήματα!



Χρησιμοποιούν το νούμερο Α 113 ως πείραγμα στους συμμαθητές τους που αμφισβητούσαν τις σπουδές τους αλλά και όλους όσους θέλουν να σπουδάσουν τη μαγική τέχνη του animation.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...