Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Σπείρα έστηνε παράνομα λούνα παρκ σε όλη την Ελλάδα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στην σύλληψη πέντε ατόμων που εμπλέκονται στην διοργάνωση παράνομων καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, ανάμεσα στις οποίες λούνα παρκ και τσίρκο, προχώρησε η ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά πέντε άτομα, από τα οποία, άλλα συμμετείχαν ως «αχυράνθρωποι» σε εικονικές επιχειρήσεις 57χρονου επιτηδευματία-«εγκεφάλου» και άλλα υποβοηθούσαν με δόλια μέσα τη λειτουργία τους.

Οι πέντε κατηγορούμενοι έστηναν εικονικές επιχειρήσεις με πλαστές άδειες και ψεύτικα πιστοποιητικά ασφαλείας ενώ τα τελευταία δυο χρόνια είχαν εγκαταστήσει 36 περιοδεύοντα τσίρκο και λούνα παρκ, σε ισάριθμους δήμους της χώρας, χρησιμοποιώντας σε κάποια από αυτά, πλαστογραφημένα δικαιολογητικά , που αφορούσαν ακόμα και στη στατικότητα και ασφαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων.

Ως «εγκέφαλος» θεωρείται ένας 57χρονος που μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας αντί να προσλάβουν εξειδικευμένο προσωπικό ώστε να γνωμοδοτεί για τη στατικότητα και την ασφάλεια των λούνα παρκ, κατέφευγαν σε συστηματική πλαστογραφία των υπογραφών και σφραγίδων πολιτικών μηχανικών και ηλεκτρολόγων.

Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για πλαστογραφία κατ' επάγγελμα και εξακολούθηση, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, απάτη και παράβαση του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου.

Η ζημία που προκλήθηκε εις βάρος του ελληνικού δημόσιου αγγίζει τις 900.000 ευρώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.