Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Βρήκαν ερωτικά… παιχνίδια από τον 18ο αιώνα


Η αρχαιολογική σκαπάνη έβγαλε λαβράκι - Δείτε τις φωτογραφίες.

Μια αντίκα από δέρμα, ομοίωμα ανδρικού μορίου, που χρονολογείται από τον 18ο αιώνα εντόπισε η αρχαιολογική σκαπάνη. Αρχαιολόγοι στο Γκντανσκ της Πολωνίας, έμειναν άφωνοι όταν βρέθηκαν μπροστά από ένα ομοίωμα πέους 8 εκατοστών, κατά τη διάρκεια ανασκαφών σε μια παλιά σχολή ξιφασκίας.

«Είναι αρκετά παχύ και αρκετά μεγάλο, φτιαγμένο από δέρμα και γεμάτη με τρίχες, και έχει μια ξύλινη άκρη που έχει διατηρηθεί σε άριστη κατάσταση», εξήγησε εκπρόσωπος του Περιφερειακού Γραφείου της χώρας για την Προστασία των Μνημείων.

«Μάλλον έπεσε κατά λάθος από κάποιον στην τουαλέτα…», συνέχισε.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πολύτεκνη μητέρα ξελόγιασε το 16χρονο αγόρι της κόρης της


Την ώρα που έπαιζαν γυμνοί επιτραπέζιο παιχνίδι.
Μια πολύτεκνη μητέρα πέντε παιδιών συνελήφθη με τη κατηγορία ότι αποπλάνησε, με αλκοολούχα ποτά και ναρκωτικά, τον 16χρονο αγόρι της κόρης της και έκανε σεξ μαζί του.

Πολύτεκνη μητέρα ξελόγιασε το 16χρονο αγόρι της κόρης της

Η σύλληψη της 35χρονης Rachel Lynn Lehnardt, από τη Τζόρτζια των ΗΠΑ, έγινε όταν εξομολογήθηκε τη πράξη της κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας στους Ανώνυμους Αλκοολικούς τους οποίους παρακολουθεί. Ο υπεύθυνος των ΑΑ, ανέφερε την άγρια συμπεριφορά της 35χρονης στην αστυνομία η οποία έπραξε τα δέοντα.

Τα παιδία της Lehnardt, ηλικίας 4,6, 8 και 10, ήταν στο σπίτι του πατέρα τους- πρόκειται για διαζευγμένο ζευγάρι-, όταν το τελευταίο 16 ετών, τη ρώτησε αν θα μπορούσε να φέρει σπίτι μερικούς φίλους.

Όταν η παρέα έφτασε στο σπίτι τους, τους επέστρεψε να καπνίσουν μαριχουάνα, να πιούν αλκοολούχα ποτά και να παίξουν γυμνοί το παιχνίδι Twister. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, εκείνη βρήκε ευκαιρία και ξελόγιασε ένα 16χρονο αγόρι, με το οποίο και ολοκλήρωσε ερωτικά.

Σύμφωνα με το New York Daily News, η 35χρονη είναι εθισμένη στο αλκοόλ, το σεξ και το πορνό.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι ανήλικοι πρόσφυγες, τα ευάλωτα θύματα της κρίσης


Αυξάνονται οι συνεχιζόμενες «καραβιές» στη Μεσόγειο.

Τον περυσινό αριθμό-ρεκόρ των 170.000 αναμένεται ότι θα ξεπεράσει φέτος ο αριθμός των προσφύγων που φθάνει στην Ιταλία από τη θάλασσα, ανακοίνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης. Μόνο την περασμένη εβδομάδα έφτασαν 10.000 πρόσφυγες.

Περίπου 400 άνθρωποι πνίγηκαν προτού φθάσουν στις ιταλικές ακτές, σύμφωνα με επιζήσαντες.

Ο αριθμός των ανηλίκων που ταξιδεύουν μόνοι τους με τις συνεχιζόμενες «καραβιές» προσφύγων έχει αυξηθεί. Οι αφίξεις ανήλικων προσφύγων στην Ιταλία τριπλασιάστηκαν το 2014 σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Το γεγονός αυτό συνιστά σημαντικό πρόβλημα για τις χώρες υποδοχής όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Ελλάδα. Η Ιταλία, επισημαίνει το Reuters, δεν δύναται βάσει του νόμου να επαναπατρίσει τους ανήλικους πρόσφυγες κι υποχρεούται να φροντίσει για την υγειονομική τους περίθαλψη και την εκπαίδευσή τους.

Οι χώρες υποδοχής τους ήδη αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Στην Ιταλία, φιλοξενούνται σε κέντρα προσφύγων 13.000 ανήλικοι, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι έφηβοι που έχουν εγκαταλείψει τις χώρες τους για να γλιτώσουν από τον πόλεμο, τη φτώχεια και τις διώξεις. Παράλληλα, στα κέντρα φιλοξενίας ενήλικων προσφύγων της χώρας συνωστίζονται περίπου 80.000 άτομα.

Οι αριθμοί αυτοί αναμένεται να αυξηθούν λόγω της παγκόσμιας δημογραφικής έκρηξης.

Σύμφωνα με το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Πληθυσμό (UNFPA), σήμερα υπάρχουν περισσότεροι 10χρονοι ως 24χρονοι από ποτέ στα παγκόσμια χρονικά, εκ των οποίων οι περισσότεροι ζουν σε φτωχές χώρες.

«Η Μεσόγειος θα συνεχίσει να είναι ένας χώρος διακίνησης πολυάριθμων ανθρώπων και ένας χώρος θανάτου», λέει ο Μαουρίτσιο Αλμπαχάρι, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Notre Dame στην Ιντιάνα των ΗΠΑ και συγγραφέας ενός υπό έκδοση βιβλίου με τίτλο «Crimes of Peace: Mediterranean Migrations and the World's Deadliest Border» («Εγκλήματα Ειρήνης: Η Μετανάστευση στη Μεσόγειο και το Φονικότερο Σύνορο στον Κόσμο»).

Αντιμέτωπη με αυτή την προοπτική, η Ιταλία επιχειρεί να εισαγάγει ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο για την φιλοξενία και την ενσωμάτωση των μελλοντικών κυμάτων ανήλικων προσφύγων αξιοποιώντας χρηματοδότηση από την ΕΕ για τη δημιουργία νέων κέντρων φιλοξενίας που θα επιτηρούνται από ανθρωπιστικές οργανώσεις με αποστολή την προσπάθεια ενσωμάτωσης των ατόμων αυτών.

Το Ρόιτερς επισημαίνει ότι η προσπάθεια αυτή συναντά αντίσταση. Ορισμένοι δεξιοί πολιτικοί, σύμφωνα πάντα με το πρακτορείο, ειδικά στον πλούσιο ιταλικό Βορρά, ανθίστανται στις προσπάθειες λειτουργίας κέντρων φιλοξενίας προσφύγων στις εκλογικές τους περιφέρειες.

Μόλις αυτή την εβδομάδα, η Λομβαρδία και το Βένετο, περιοχές του ιταλικού Βορρά που τελούν υπό τη διακυβέρνηση της αντιμεταναστευτικής Λέγκας του Βορρά, δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να δεχτούν νέους πρόσφυγες.

Τα νέα κέντρα προσφύγων

Η αύξηση του αριθμού των προσφύγων στη Μεσόγειο φέτος είναι εν πολλοίς το αποτέλεσμα της πολιτικής αστάθειας στη Σομαλία και την Ερυθραία και της πρόσφατης έξαρσης της βίας στη Λιβύη καθώς επίσης και του εμφύλιου πολέμου στη Συρία.

Οικονομικές ανησυχίες ανάγκασαν πέρυσι την Ιταλία να παγώσει την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης Mare Nostrum.

Ωστόσο, η ακτοφυλακή και αξιωματούχοι του Πολεμικού Ναυτικού στη νότια Ιταλία εξακολουθούν καθημερινά τις επιχειρήσεις διάσωσης προσφύγων από τη θάλασσα.

Η Ιταλία φιλοξενεί σε ξεχωριστά κέντρα τους ασυνόδευτους ανήλικους και τους ενήλικες. Αλλά πολλά από τα κέντρα φιλοξενίας που προορίζονται για ανήλικους πρόσφυγες αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε εξειδικευμένο προσωπικό, περιλαμβανομένων διερμηνέων ή δασκάλων της ιταλικής γλώσσας. Το μόνο που ουσιαστικά προσφέρουν είναι ένα κρεβάτι, ένα γεύμα και λιγοστά φθηνά ρούχα.

«Ο τρόπος με τον οποίο υποδεχτήκαμε περισσότερους από 14.000 ανήλικους πρόσφυγες τον περασμένο χρόνο με κάνει να ντρέπομαι που είμαι Ιταλός», δήλωσε ενώπιον κοινοβουλευτικής επιτροπής τον περασμένο μήνα ο Μάριο Μορκόνε, ο υπεύθυνος σε θέματα μετανάστευσης του υπουργείου Εσωτερικών.

Η Ιταλία προσπαθεί να βελτιώσει αυτή την κατάσταση. Τον Μάρτιο, η κυβέρνηση ολοκλήρωσε μειοδοτικό διαγωνισμό προϋπολογισμού 13 εκατ. ευρώ για την κατασκευή δέκα νέων προσωρινών κέντρων φιλοξενίας, που θα μπορούν να στεγάζουν έως 50 ανήλικους και να τους προσφέρουν τις βασικές υπηρεσίες φροντίδας και μαθήματα ιταλικών για 90 μέρες. Σε εξέλιξη βρίσκεται ένας ακόμη για δέκα επιπλέον χώρους.

Αφού φιλοξενηθούν πρώτα στα προσωρινά κέντρα, οι ανήλικοι θα μεταφέρονται σε μία 12μελή «κοινότητα», όπου θα εγγράφονται στο σχολείο και θα συμμετέχουν σε εξωσχολικές δραστηριότητες περιλαμβανομένου του ποδοσφαίρου.

Τα ιταλικά δικαστήρια ορίζουν κηδεμόνες στα παιδιά, τα οποία υποχρεούνται δια νόμου να ζουν στις κοινότητες αυτές μέχρι να γίνουν 18 ετών.

«Χτίζουμε το μέλλον της χώρας μας επειδή έχουμε ενώπιόν μας ένα συνονθύλευμα ανθρώπων που σήμερα ζουν εδώ, που θέλουν να ζουν εδώ και που επιθυμούν να συνεισφέρουν», λέει ο Ντανιέλε Κουτούνιο, ένας ψυχολόγος ο οποίος είναι υπεύθυνος του κέντρου όπου φιλοξενείται ο Μπανγκούρα.

Ο Ντομένικο Μαντσιόνε, γραμματέας για τη μετανάστευση στο υπουργείο Εσωτερικών, δήλωσε ότι θα πρέπει να λειτουργήσουν σύντομα νέες κοινότητες για περίπου 1.000 ανήλικους πρόσφυγες, παρότι όπως είπε θα χρειαστούν περισσότερες.

Χτίζουμε το μέλλον

Το κέντρο όπου φιλοξενείται ο Μπανγκούρα και άλλα 55 αγόρια από την Αφρική βρίσκεται στα περίχωρα της Καλτατζιρόνε, μίας πόλης με πληθυσμό μικρότερο των 40.000 κατοίκων, που είναι γνωστή για τα κεραμικά της. Το κέντρο είναι μία πετρόχτιστη, ανακαινισμένη διώροφη κατοικία.

Τα περισσότερα παιδιά εκεί δεν σχεδίαζαν να καταφύγουν στην Ιταλία και το καθένα τους έχει μία τραγική εμπειρία που το οδήγησε να αναζητήσει ένα καινούργιο μέλλον μακριά από την πατρίδα του σε μία ηλικία στην οποία οι δυτικοί έφηβοι ασχολούνται με τα βίντεο γκέιμς και τους υπολογιστές.

Ο 17χρονος Αμπουμπάκαρ Ντιμπά λέει ότι άφησε την πατρίδα του, την Γκάμπια, όταν πέθανε ο πατέρας του κι η οικογένειά του έχασε τη γη της.

Ο 18χρονος Μούσταφα Καντέχ επίσης έφυγε από την Γκάμπια όταν πέθανε ο πατέρας του κι ένας ντόπιος οπλαρχηγός τον χτύπησε με ένα μεταλλικό σωλήνα κι απείλησε να τον σκοτώσει.

Όλοι οι ανήλικοι σε αυτό το κέντρο έχουν υποστεί ξυλοδαρμούς κι έχουν φυλακιστεί. Ο Μπανγκούρα λέει ότι υποφέρει ακόμη από πονοκεφάλους, συνεπεία των χτυπημάτων που υπέστη με τη λαβή όπλου στη Λιβύη.

Ο ίδιος περιγράφει πως όταν έφθασε στη Λιβύη έπεσε θύμα απαγωγής και κρατήθηκε όμηρος για δύο εβδομάδες, ενώ ο απαγωγέας του επιχείρησε να εκβιάσει συγγενείς του για την καταβολή λύτρων. Τώρα ο Μπανγκούρα νηστεύει, προσεύχεται και περιμένει.

«Δεν ήξερα τίποτα για την Ιταλία προτού έρθω εδώ. Τώρα θέλω να περάσω εδώ τη ζωή μου. Ζητάω βοήθεια. Θα κάνω υπομονή μέχρι οι Ιταλοί να είναι σε θέση να με βοηθήσουν».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έπιασε τη σύντροφό του με άλλον άντρα και τους έγραψε σε βίντεο


Στα πράσα το παράνομο ζευγάρι.

Υποψιαζόταν ότι η σύντροφός του τον απατούσε και ήταν αποφασισμένος να τη πιάσει στα πράσα. Λάδι στη φωτιά έριξε η συγκάτοικος της… μιχαλίδας, η οποία τον ενημέρωσε για την άβολη αυτή κατάσταση.


Έπιασε τη σύντροφό του με άλλον άντρα και τους έγραψε σε βίντεο

Έτσι, έπειτα από το ok από τη συγκάτοικο, ο ζηλιάρης σύντροφος κατάφερε και κατέγραψε σε βίντεο την αγαπημένη του να μοιράζεται το κρεβάτι με άλλον άντρα.

Στο βίντεο που κυκλοφορεί, ο άντρας ανεβαίνει τα σκαλιά μέχρι να φτάσει στο διαμέρισμα όπου εισβάλει στην κρεβατοκάμαρα όπου κοιμάται αγκαλιά στο κρεβάτι, το παράνομο ζευγάρι.

Αλλά παρά την δραματική αυτή είσοδο, η γυναίκα δεν φαίνεται να πτοείται και ίσα που αρθρώνει μερικές λέξεις.
Κάποια στιγμή, ο απατημένος άντρας ακούγεται να λέει απευθυνόμενος στον άλλο άντρα: «Ήξερες ότι είχε φίλο;», χωρίς ωστόσο να λάβει απάντηση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αλιγάτορας βγήκε στη στεριά και καταβρόχθισε σκύλο!


Σοκαρισμένος ο ιδιοκτήτης της άτυχης Mavis
.
Τον απόλυτο τρόμο έζησε ένας άνδρας στο Arlington Park της Αλαμπάμα, την ώρα που βάδιζε με τον σκύλο του κοντά στο νερό. Μέσα σε μια στιγμή ένας αλιγάτορας πετάχτηκε από το νερό, άρπαξε την άτυχη Mavis στα σαγόνια του και την καταβρόχθισε, αφήνοντας τον άνδρα σε κατάσταση σοκ.

Τρομοκρατημένοι ήταν και όλοι οι υπόλοιποι αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού που φοβούνται νέα επίθεση του αλιγάτορα σε βάρος άλλου ζώου ή και παιδιού, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα Mirror.

Η Mavis ήταν το αγαπημένο κατοικίδιο όλης της γειτονιάς, ήξερε πώς να ανοίγει την πίσω πόρτα και να μπαίνει ή να βγαίνει από το σπίτι, δήλωσε ο αδελφός του ιδιοκτήτη της.

Αμέσως στήθηκε επιχείρηση για τον εντοπισμό του αλιγάτορα, καθώς το πάρκο είναι προσφιλής χώρος ψυχαγωγίας για τους περίοικους.








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η Βρετανία έγινε… Ελλάδα


Οι ηλιόλουστες ημέρες φτάνουν ωστόσο στο τέλος τους.

Η Βρετανία... σκόραρε χθες την πιο καυτή θερμοκρασία του χρόνου, μέχρι στιγμής, καθώς το θερμόμετρο άγγιξε τους 25.1 Βαθμούς Κελσίου. Η χώρα φυσικά απόλαυσε στο έπακρο το ανοιξιάτικο αυτό θαύμα, που ίσως μόνο οι χώρες της Μεσογείου βιώνουν τέτοια εποχή.

Αλλά όπως στη ζωή έτσι και σε αυτή τη περίπτωση, τα θαύματα δεν διαρκούν πολύ. Οι μετεωρολόγοι της χώρας, δυσαρέστησαν τους Βρετανούς όταν ανακοίνωσαν πως η θερμοκρασία θα αρχίσει καθοδική πτώση…

Πάντως, οι Βρετανοί το γλέντησαν δεόντως με εξορμήσεις σε πάρκα και παραλίες.






















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επιστολή Τσίπρα στον Ιερώνυμο για την εκκλησιαστική περιουσία


Ο πρωθυπουργός προτείνει την άμεση ενεργοποίηση σχετικής Επιτροπής.

Ευχαριστήρια επιστολή έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο για την διάθεση προς αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Στην επιστολή του ο Πρωθυπουργός ευχαριστεί «από καρδιάς» τον Αρχιεπίσκοπο για την σημαντική αναφορά Του και παράλληλα προτείνει στον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο, την άμεση ενεργοποίηση της «Επιτροπής για τη μελέτη και επίλυση θεμάτων που απασχολούν την Εκκλησία της Ελλάδος», προκειμένου να εκκινήσει άμεσα ο διάλογος για την επεξεργασία σχεδίου υλοποίησης της πρότασής του.

Ο πρωθυπουργός επισημαίνει αναφορικά με την πρωτοβουλία του κ.κ. Ιερώνυμου ότι σε μια συγκυρία που ασκείται για πολιτικούς λόγους -όπως υπογραμμίζει- πολύ μεγάλη πιστωτική πίεση στα δημόσια οικονομικά, πρωτοβουλίες σαν και τη δική του μπορούν να δώσουν πραγματικές ανάσες προς όφελος όχι μόνο των κρατικών ταμείων, αλλά του κοινωνικού συνόλου γενικά. Τονίζει ακόμα ότι η πρωτοβουλία του, φανερώνει πως η Εκκλησία εισακούει τα κελεύσματα των καιρών και ανταποκρίνεται στα μεγάλα αιτήματα της κοινωνίας, έχει θετικότατο αντίκτυπο στο φρόνημα όλων, στέλνει μήνυμα γενικής συσπείρωσης «σε αυτή τη δύσκολη στιγμή των προκλήσεων τις οποίες καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι» και δείχνει ότι το μεγάλο όπλο μας απέναντι στην κρίση είναι η αλληλεγγύη.

Από το Μέγαρο Μαξίμου δόθηκε στη δημοσιότητα η σχετική επιστολή Τσίπρα:

Αθήνα, 15.04.2015

Μακαριότατε,

Χριστός Ανέστη. Σας μεταφέρω τις θερμότερες ευχές μου για την μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας της οποίας το χαρμόσυνο μήνυμα Αγάπης αφορά όχι μόνο τους πιστούς αλλά το σύνολο της ανθρωπότητας.

Παρακολούθησα με μεγάλο ενδιαφέρον την συνέντευξη Σας σε τηλεοπτικό σταθμό το Μεγάλο Σάββατο και θα ήθελα να Σας ευχαριστήσω από καρδιάς για την πολύ σημαντική αναφορά Σας σχετικά με την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου. Σε μια συγκυρία που ασκείται για πολιτικούς λόγους πολύ μεγάλη πιστωτική πίεση στα δημόσια οικονομικά, πρωτοβουλίες σαν τη δική Σας μπορούν να δώσουν πραγματικές ανάσες προς όφελος όχι μόνο των κρατικών ταμείων, αλλά του κοινωνικού συνόλου γενικά καθώς, όπως Εσείς πολύ καλά γνωρίζετε, η Πολιτεία έχει ανάγκη κάθε δυνατής υποστήριξης προκειμένου να αντιμετωπίσουμε από κοινού την ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει την χώρα μας και τους ανθρώπους της τα τελευταία χρόνια.

Πέρα όμως από το άμεσο υλικό αποτέλεσμα, η πρωτοβουλία Σας έχει ταυτόχρονα θετικότατο αντίκτυπο στο φρόνημα όλων μας. Στέλνει μήνυμα γενικής συσπείρωσης σε αυτή τη δύσκολη στιγμή των προκλήσεων τις οποίες καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι. Δείχνει επίσης ότι το μεγάλο όπλο μας απέναντι στην κρίση είναι η αλληλεγγύη, η έγνοια και η φροντίδα για τον άλλο, τον πλησίον. Φανερώνει, τέλος, ότι η Εκκλησία εισακούει τα κελεύσματα των καιρών και ανταποκρίνεται στα μεγάλα αιτήματα της κοινωνίας.

Με την ευκαιρία που μου δίνεται από την παραπάνω αναφορά Σας θα ήθελα να Σας προτείνω την άμεση ενεργοποίηση της «Επιτροπής για τη μελέτη και επίλυση θεμάτων που απασχολούν την Εκκλησία της Ελλάδος» προκειμένου να εκκινήσει άμεσα ο διάλογος για την επεξεργασία σχεδίου υλοποίησης της πρότασης Σας.

Με Σεβασμό και Τιμή
Ο Πρωθυπουργός

Αλέξης Τσίπρας


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τον πρωθυπουργό καλούν στις Σέρρες οι αγρότες


Έστειλαν ψήφισμα διαμαρτυρίας για τις καταστροφές από τις πλημμύρες.

Τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα καλούν στις Σέρρες οι αγρότες και οι πολιτικές αρχές του τόπου, ώστε να διαπιστώσει ο ίδιος τις καταστροφές από τις πλημμύρες, με ψήφισμα διαμαρτυρίας που απέστειλαν στον πρωθυπουργό και σε όλους τους συναρμόδιους υπουργούς.

Το ψήφισμα διαμαρτυρίας που εστάλη στο Γραφείο του πρωθυπουργού και στα υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Οικονομικών, Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, ήταν το αποτέλεσμα του χθεσινού πανσερραϊκού συλλαλητηρίου αγροτών που πραγματοποιήθηκε στην πόλη των Σερρών.

Κύρια αιτήματα του ψηφίσματος διαμαρτυρίας των αγροτών είναι η εισήγηση εκ μέρους του αρμόδιου υπουργείου, για την άμεση και ορθή ενεργοποίηση των δικαιωμάτων των αγροτών για την ενιαία ενίσχυση για το έτος 2015, η άμεση αποζημίωση των πλημμυρισμένων καλλιεργήσιμων εκτάσεων, η αλλαγή του κανονιστικού καθεστώτος του ΕΛΓΑ με αναδρομική ισχύ, το πάγωμα των άμεσων υποχρεώσεων, δανειακών, φορολογικών, ασφαλιστικών και ρυθμίσεων όλων των πληγέντων αγροτών, η αποκατάσταση στις υποδομές των ΓΟΕΒ- ΤΟΕΒ, καθώς και των ιδιωτικών αντλιοστασίων, η παράκαμψη περιβαλλοντικών μελετών για άμεσο καθαρισμό της κοίτης του Στρυμόνα, η άμεση ενίσχυση του ανατολικού αναχώματος της λίμνης Κερκίνης και η αποκατάσταση των αναχωμάτων του ποταμού Στρυμόνα και της τάφρου Μπέλιτσας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση στις θυγατρικές της ΔΕΗ ζητά η ΓΕΝΟΠ


Ζητά την παρέμβαση Λαφαζάνη.

Την παρέμβαση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτη Λαφαζάνη, και του νέου προέδρου της ΔΕΗ Εμμανουήλ Παναγιωτάκη, προκειμένου να υπογραφούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στις θυγατρικές μεταφοράς και διανομής της ΔΕΗ (ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ), ζητά η ΓΕΝΟΠ.

Πρόκειται για την επέκταση της σύμβασης που υπέγραψε πρόσφατα η ΓΕΝΟΠ με την προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΗ, η οποία αφορά τη μητρική εταιρεία. Η ΓΕΝΟΠ υποστηρίζει ότι είχε συμφωνήσει με τις διοικήσεις των δύο θυγατρικών, προκειμένου να υπογραφούν οι Συμβάσεις και καταγγέλλει εμπαιγμό και ομηρία των 10.000 εργαζομένων στις δύο εταιρείες.

«Ο υπουργός ΠΑΠΕΝ και ο νέος πρόεδρος και διευθύνωννων σύμβουλος της ΔΕΗ σίγουρα αντιλαμβάνονται τη σημασία της υπογραφής της ΣΣΕ για τους εργαζόμενους του ΑΔΜΗΕ και του ΔΕΔΔΗΕ, αλλά χρειάζεται να κινηθούν άμεσα και ουσιαστικά για τη λύση του προβλήματος, παρακάμπτοντας την "ευγένεια" και την πολιτική αβρότητα με την οποία αντιμετωπίζονται δύο θεσμικά στελέχη με εκ διαμέτρου πολιτικές στοχεύσεις και θέσεις στα ζητήματα της Ενέργειας», υποστηρίζει η Ομοσπονδία.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εξάμηνες ρυθμίσεις για το μετρό στη Θεσσαλονίκη


Πού θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση.

Σε ισχύ τίθενται από αύριο εξάμηνες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την κατασκευή του σταθμού «Καλαμαριά» του μετρό Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της επέκτασής του προς τα ανατολικά.

Στο πλαίσιο αυτό, η κυκλοφορία θα γίνεται με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση στο τμήμα της οδού Πόντου, από τη συμβολή της με την οδό Ριζούντος μέχρι εκείνη με την οδό Σουμελά, με ταυτόχρονη κατάληψη του πεζοδρομίου, από το ύψος της οδού Παπανικόλα μέχρι το ύψος της οδού Μεταμορφώσεως. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από το ελεύθερο ρεύμα πορείας της οδού (ρεύμα προς δυτικά) με αμφιδρόμησή του.

Η κυκλοφορία όλων των οχημάτων διακόπτεται στο τμήμα της οδού Μεταμορφώσεως, από τη συμβολή της με την οδό Πόντου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Αμισού. Η κυκλοφορία των οχημάτων με κατεύθυνση από Πόντου προς Μεταμορφώσεως και από Αιγαίου προς Μεταμορφώσεως θα διεξάγεται μέσω των οδών Πόντου- Μητροπολίτου Κυδωνιών Γρηγορίου - Αργυρουπόλεως - Μεταμορφώσεως. Παράλληλα, αντιστρέφεται η φορά κίνησης της οδού Επανομής, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Πόντου και Ανδριανουπόλεως και μονοδρομείται με φορά κίνησης προς την οδό Πόντου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων από Ανδριανουπόλεως προς Μεταμορφώσεως θα διεξάγεται μέσω των οδών Ανδριανουπόλεως -Επανομής - Πόντου. Το τμήμα της οδού Παπανικόλα, από τη συμβολή της με την οδό Αμισού μέχρι τη συμβολή της με την οδό Πόντου, μετατρέπεται σε αδιέξοδο.

Απαγορεύεται, τέλος, η στάση και στάθμευση των οχημάτων στα εξής σημεία:

- στο ρεύμα πορείας προς ανατολικά της οδού Πόντου, μεταξύ των οδών Χρυσουλίδου και Μ. Παρανίκα,

- στο ρεύμα πορείας προς δυτικά της οδού Πόντου, μεταξύ των οδών Ιασωνίδου και Παπακυρίτση,

- στο τμήμα της οδού Επανομής, πριν τη συμβολή της με την οδό Πόντου,

- στο τμήμα της οδού Ριζούντος, μεταξύ των οδών Πόντου και Αμισού,

- στο τμήμα της οδού Αιγαίου, μεταξύ των οδών Πόντου και Χαλδίας._


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πόσοι Έλληνες έχουν «ελληνικό πόδι» και πόσοι «αιγυπτιακό»


Τι υποστηρίζει μια νέα μελέτη.

Αυτό που στην τέχνη ονομάζεται ελληνικό πόδι και στην ιατρική περιγράφεται ως δυσμορφία ή δάκτυλος του Morton αποδίδεται στα γενετικά χαρακτηριστικά των Ελλήνων βάσει στοιχείων μελέτης, η οποία παρουσιάστηκε στο 34ο ετήσιο συνέδριο της Ορθοπαιδικής και Τραυματολογικής Εταιρείας Μακεδονίας-Θράκης.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της μελέτης με τίτλο «Επιπολασμός του ελληνικού ποδός (Morton's toe) στον πληθυσμό. Μια επιδημιολογική έρευνα στη βάση της κλασικής ταξινόμησης του πέλματος», το 46% του δείγματος ελληνικού πληθυσμού που μελετήθηκε έχει τη μορφή ποδιού που ονομάζεται ελληνικό πόδι και χαρακτηρίζεται από τον μακρύτερο δεύτερο δάκτυλο απ’ όλα τα υπόλοιπα. Το 51,5%, πάλι, έχει αιγυπτιακό πόδι που χαρακτηρίζεται από μεγαλύτερο το μεγάλο δάχτυλο και μικρότερα με φθίνουσα κλίμακα τα υπόλοιπα.

«Αυτό χαρακτηρίζεται ως ελληνικό πόδι είναι ένα γενετικό χαρακτηριστικό των Ελλήνων, όπως πχ οι Βόρειοι λαοί είναι ξανθοί έτσι οι Έλληνες έχουν αυτή τη μορφή ποδιού. Επειδή αυτό το εύρημα μπορεί να έχει πολλές αναγνώσεις θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι πρόκειται για ένα γενετικό χαρακτηριστικό που το βλέπουμε πιο συχνά στους Έλληνες και περισσότερο στους άντρες, ενώ στον παγκόσμιο πληθυσμό αυτή η μορφή ποδιού είναι μόνο 5%», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αναπληρωτής διευθυντής του Ρευματολογικού Τμήματος του 424 Περικλής Βουνοτρυπίδης, ο οποίος παρουσίασε τα αποτελέσματα της μελέτης στο συνέδριο.

Σύμφωνα με την κλασική ταξινόμηση διακρίνονται τρεις μορφές του άκρου ποδός, βασισμένες σε ονοματολογία δανεισμένη από την τέχνη και οι οποίες χαρακτηρίζονται με τους όρους «αιγυπτιακό πόδι», «ρωμαϊκό» (τετράγωνο πόδι) και «ελληνικό πόδι». Η ποσοστιαία αναλογία των μορφών αυτών στον παγκόσμιο πληθυσμό είναι 70%, 25% και 5% αντίστοιχα. Στη ιατρική περιγράφεται ο ελληνικός τύπος ως δυσμορφία ή δάκτυλος του Morton.

Σκοπός της μελέτης ήταν η αποτύπωση των μορφολογικών γνωρισμάτων του άκρου ποδός σύμφωνα με τον κλασικό τρόπο ταξινόμησης στον ελληνικό πληθυσμό. Συμμετείχαν εθελοντικά, μετά από έγγραφη συγκατάθεση 163 άτομα εκ των οποίων οι 76 άντρες οι 87 γυναίκες. Το 56,4% του πληθυσμού αυτού καταγόταν από τη Μακεδονία ενώ το 43,6% από τα υπόλοιπα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας.

«Το δείγμα αυτό εξετάσθηκε μορφολογικά και ταξινομήθηκε στους τρεις τύπους ενώ παράλληλα έγινε καταγραφή του τόπου καταγωγής και τυχόν συμπτωματολογία από τα κάτω άκρα. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 62% των ανδρών και το 32% των γυναικών του πληθυσμού της μελέτης εμφανίζουν τον ελληνικό τύπο ποδός. Η αναλογία των τύπων του πέλματος στο σύνολο του εξετασθέντος δείγματος, ήταν, για τον αιγυπτιακό 51,5% (17,8% άντρες, 33,7% γυναίκες), για το ρωμαϊκό 2,5% (0% άντρες, 2,5% γυναίκες) και για τον ελληνικό πόδι 46% (28,8% άντρες και 17% γυναίκες), αντίστοιχα. Το 26% των ανδρών και 23% των γυναικών εμφάνιζαν κάποια περίοδο του βίου συμπτωματολογία από τα κάτω άκρα. Η μελέτη επιβεβαιώνει την υπεροχή του ελληνικού τύπου ποδός στους Έλληνες συγκριτικά με τα δεδομένα της διεθνούς βιβλιογραφίας. Καταδεικνύεται ένας φυλοσύνδετος υπολειπόμενος τρόπος μεταβίβασης, ενώ ο χαρακτηρισμός δάκτυλος του Morton θεωρείται ότι δεν αποτυπώνει τη φυλογενετική σημασία του γνωρίσματος», ανέφερε ο κ Βουνοτρυπίδης. Για την εκπόνηση της μελέτης συνεργάστηκαν με τον κ Βουνοτρυπίδη, ο ρευματολόγος-επιμελητής του Ρευματολογικού Τμήματος του 424, Δημήτρης Ζησόπουλος και η φιλόλογος Πολυξένη Νούτσου.

Να σημειωθεί ότι μια εκτενέστερη μελέτη σχετικά με το ίδιο θέμα θα παρουσιάσει ο κ. Βουνοτρυπίδης στο Συνέδριο Rheumatology 2015 που διοργανώνει η Βρετανική Ρευματολογική Εταιρεία από 28-30 Απριλίου στο Μάντσεστερ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ηλεκτρονικό εισιτήριο σε αρχαιολογικούς χώρους


Αύξηση της εισόδου προανήγγειλε ο υπουργός Πολιτισμού.

Η καθιέρωση ηλεκτρονικού εισιτηρίου μέχρι τον Ιούνιο σε επτά αρχαιολογικούς χώρους (Ακρόπολη, Ολυμπιείο, Αρχαία Αγορά, Βιβλιοθήκη Αδριανού, Ρωμαϊκή Αγορά, Κεραμεικός, Θέατρο Διονύσου) και η αξιοποίηση των πωλητέων ειδών, αποτελούν κάποια από τα βήματα στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠ).

Πρόκειται για τις πρώτες προτεραιότητες του νέου διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΠ, όπως ανέφερε η νέα διοίκηση του Ταμείου και ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης, σε σημερινή ενημέρωση δημοσιογράφων.

Σύμφωνα με τον κ. Ξυδάκη, άμεσα αναμένεται αύξηση των εισιτηρίων σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, χωρίς ελεύθερες ημέρες εισόδου τους καλοκαιρινούς μήνες (που παραμένουν τους χειμερινούς). Συμπλήρωσε, πάντως, ότι δεν αλλάζει τίποτα για τις κοινωνικές ομάδες που δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο ή δωρεάν είσοδο για όλο το χρόνο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ποιοι εκπαιδευτικοί προσλαμβάνονται στην Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη


Ανακοινώθηκαν οι πίνακες σε πέντε Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Έληξε σήμερα η προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων για τις 302 θέσεις ωρομισθίων εκπαιδευτικών στο πρόγραμμα της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης.

Ήδη ορισμένες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης έχουν προχωρήσει στην ανάρτηση των εκπαιδευτικών που θα προσληφθούν στο εν λόγω πρόγραμμα. Για ακόμη μια φορά δεκάδες ήταν οι φιλόλογοι που έσπευσαν να καταθέσουν αιτήσεις ενώ μικρότερος ήταν ο αριθμός αιτήσεων για τις τεχνικές ειδικότητες.

Το newsbeast.gr παρουσιάζει τις Διευθύνσεις που ανακοίνωσαν μέχρι στιγμής τους πίνακες κατάταξης . Πιθανόν μέσα στην ημέρα και οι υπόλοιπες Διευθύνσεις να ανακοινώσουν τους πίνακες, οπότε καλό είναι οι εκπαιδευτικοί να επισκέπτονται τους δικτυακούς τόπους των Διευθύνσεων.

Να σημειώσουμε ότι το πρόγραμμα πιθανόν να ολοκληρωθεί στις 21 Ιουνίου καθώς οι εκπαιδευτικοί που θα απασχοληθούν σε αυτό μετά τη λήξη των μαθημάτων στις 13 Μαΐου θα πραγματοποιήσουν κάποιες ώρες διδασκαλίας πριν την εξέταση των μαθημάτων τα οποία διδάσκουν, είτε στις ενδοσχολικές είτε στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Οι απολαβές και τα ένσημα των εκπαιδευτικών στην Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη


1. ΔΔΕ ΔΡΑΜΑΣ
2. ΔΔΕ ΕΒΡΟΥ
3. ΔΔΕ ΚΑΒΑΛΑΣ
4. ΔΔΕ ΞΑΝΘΗΣ
5. ΔΔΕ ΛΕΣΒΟΥ
6. ΔΔΕ ΣΑΜΟΥ
7. ΔΔΕ ΧΙΟΥ
8. ΔΔΕ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
9. ΔΔΕ ΑΧΑΪΑΣ
10. ΔΔΕ ΗΛΕΙΑΣ
11. ΔΔΕ ΑΡΤΑΣ
12. ΔΔΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
13. ΔΔΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
14. ΔΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ
15. ΔΔΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
16. ΔΔΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
17. ΔΔΕ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
18. ΔΔΕ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
19. ΔΔΕ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
20. ΔΔΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
21. ΔΔΕ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
22. ΔΔΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
23. ΔΔΕ ΧΑΝΙΩΝ
24. ΔΔΕ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ
25. ΔΔΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
26. ΔΔΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
27. ΔΔΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
28. ΔΔΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα...

Βρέφος με προβλήματα ακοής ακούει για πρώτη φορά τη φωνή της μαμάς του


Χαμόγελο που τα λέει όλα! - Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο.

Οι γονείς του Elijah Cook φοβόντουσαν μήπως γεννηθεί με προβλήματα ακοής καθώς οι δικοί τους γονείς ήταν κωφοί. Ο μικρός γεννήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο και οι φόβοι των Ahavah και Jason Cook επιβεβαιώθηκαν: πλήρης κώφωση από το ένα αυτί, ακοή έως 75 ντεσιμπέλ στο άλλο.

Χάρη όμως σε ειδικά κατασκευασμένα ακουστικά, ο Elijah άκουσε για πρώτη φορά τον περασμένο μήνα τη φωνή της μαμάς του και η μοναδική αυτή στιγμή καταγράφηκε σε βίντεο, χαρίζοντας συγκίνηση και ελπίδα. Το χαμόγελό του στο άκουσμα της φωνής της Ahavah αποζημίωσε τους γονείς του για όλες τους τις αγωνίες.

«Δεν ήθελα να με δει να κλαίω, ήθελα να συγκρατηθώ και να συνεχίσω να του μιλάω», λέει η μητέρα του μικρού στη Daily Mail.

Από εκείνη τη στιγμή ο Elijah κάνει δικούς του ήχους, χαμογελά και ανταποκρίνεται στις φωνές των μελών της οικογένειάς του.

«Δεν ακουγόταν και πολύ η φωνή του αλλά από τότε που έβαλε το ακουστικό μουρμουρίζει περισσότερο και μας προσέχει πιο πολύ», εξηγεί ο πατέρας του.

Σύμφωνα με τους γιατρούς στη Μινεσότα, όπου ζει η οικογένεια, θα πρέπει να περιμένουν ο μικρός να γίνει επτά μηνών για να εξετάσουν τα επόμενα βήματα που μπορούν να γίνουν σε σχέση με την ακοή του.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο














Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Αποκλεισμός των ΑμεΑ από τον πολιτισμό


Δελτίο Τύπου 16.04.2015


Αρ. Πρωτ.: 867

(ή, γιατί να ανέβει ο ανάπηρος στην Ακρόπολη;)

Με επιστολή της στον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού Νίκο Ξυδάκη, η ΕΣΑμεΑ τονίζει ότι το εθνικό αναπηρικό κίνημα, με πλήρη επίγνωση της σημασίας του πολιτισμού για την ανθρώπινη ανάπτυξη, έχει διαχρονικά αγωνιστεί για τη διασφάλιση της πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία σε αυτόν καθώς και την ανάπτυξη του δημιουργικού, καλλιτεχνικού και διανοητικού δυναμικού τους, όχι μόνο προς όφελός τους, αλλά και για τον εμπλουτισμό της κοινωνίας.

Ζητά την άμεση λήψη μέτρων την διασφάλιση σε εθνικό επίπεδο της προσβασιμότητας στα άτομα με αναπηρία όλων των αρχαιολογικών μνημείων και πολιτιστικών χώρων, καθώς και των σχετικών υπηρεσιών, με στόχο τη διασφάλιση του δικαιώματος των πολιτών με αναπηρία στον πολιτισμό και τη δημιουργία ισχυρών κινήτρων για τα άτομα με αναπηρία από όλο τον κόσμο να επισκεφθούν τη χώρα, προσφέροντας έτσι και μια ισχυρή ώθηση στον εθνικό τουρισμό.

Παράλληλα ενημερώνει για την μη λειτουργία, επί μακρόν, του ανελκυστήρα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Η κατασκευή του ανελκυστήρα αποτελούσε πάγιο αίτημα του εθνικού αναπηρικού κινήματος επί σειράς ετών. Υλοποιήθηκε μόλις κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας των Ολυμπιακών και Παραoλυμπιακών Αγώνων του 2004, μετά από παρέμβαση του αναπηρικού κινήματος και υποστήριξη αυτού από τον Πρόεδρο της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής, με στόχο την ικανοποίηση της έντονης επιθυμίας όλων των Ελλήνων και των πολιτών με αναπηρία από όλο τον κόσμο να μπορέσουν να επισκεφθούν με αυτονομία και αξιοπρέπεια το σημαντικό αυτό μνημείο της πολιτιστικής κληρονομιάς. Έκτοτε χρησιμοποιείται συνεχώς από τα άτομα αυτά ως η μοναδική διέξοδος για την πρόσβασή τους στον Βράχο.

Η αποκατάσταση της δυνατότητας πρόσβασης ατόμων με αναπηρία στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης δεν θα έπρεπε να είναι αίτημα.

Πιο αναλυτικά στην επιστολή.
Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word 2013 (136.11 KB)


Πηγή: http://www.esamea.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Για τους πολίτες με αναπηρία στα νησιά


Δελτίο Τύπου 16.04.2015

Αρ. Πρωτ.: 865

Αναλυτικό υπόμνημα με τις προτάσεις της ΕΣΑμεΑ για όλα τα θέματα που αφορούν στο υπουργείο Ναυτιλίας και τα άτομα με αναπηρία, απέστειλε η Συνομοσπονδία στον αρμόδιο υπουργό Θ. Δρίτσα.

Είναι γνωστό ότι οι πολίτες με αναπηρία εξακολουθούν - ιδιαίτερα στην Περιφέρεια και ακόμη περισσότερο στις νησιωτικές περιοχές - να βιώνουν αξεπέραστα εμπόδια στην καθημερινή τους ζωή που συχνά τους οδηγούν στο περιθώριο και τον αποκλεισμό. Θέματα προσβασιμότητας υποδομών και υπηρεσιών, πρόσβασης στις τοπικές και υπερτοπικές μεταφορές, στις πολιτιστικές και αθλητικές υποδομές, στις υποδομές αναψυχής, εκπαίδευσης, υγείας κ.λπ. δεν έχουν μέχρι σήμερα αντιμετωπιστεί από την Πολιτεία για τους κατοίκους με αναπηρία της νησιωτικής χώρας. Ακόμη και λυθούν τα ανωτέρων, επιβάλλεται η λήψη πρόσθετων οικονομικών μέτρων ανακούφισης των ατόμων με αναπηρία, που αποτελούν μία από τις πλέον ευπαθείς οικονομικά ομάδες του πληθυσμού και βιώνουν εντονότερα από τον καθένα τις επιπτώσεις της σημερινής οικονομικής κρίσης, αναγκαζόμενοι μάλιστα να ταξιδεύουν με τα επιβατικά πλοία για λόγους υγείας, οι οποίοι επιβάλλουν τις συχνές μετακινήσεις τους προς και από τα μεγάλα αστικά κέντρα με τις αντίστοιχες υποδομές που δυστυχώς δε διαθέτει η νησιωτική χώρα.

Η απουσία όμως νησιωτικής πολιτικής προσαρμοσμένης στις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία δεν πλήττει μόνο τους κατοίκους με αναπηρία της νησιωτικής Ελλάδας, απωθεί ταυτόχρονα μια μεγάλη ομάδα καταναλωτών του εθνικού τουριστικού προϊόντος, τους καταναλωτές με αναπηρία (σήμερα εκτιμώνται σε 80.000.000 άτομα στην Ευρωπαϊκή Ένωση) και γενικότερα τους καταναλωτές με προβλήματα παρόμοια με τα άτομα με αναπηρία (π.χ. ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών, οικογένειες με παιδιά σε καρότσι κ.λπ.), στερώντας έτσι την τοπική οικονομία από σημαντικά έσοδα. Αρκεί να αναφερθούμε σε μελέτη του Γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών σύμφωνα με την οποία τα έσοδα από τον τουρισμό των ατόμων με αναπηρία στη Γερμανία αρκούν για τη συντήρηση 65.000 θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης ετησίως!

Αναλυτικά οι προτάσεις της ΕΣΑμεΑ στην επιστολή.
Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word 2013 (136.12 KB)


Πηγή: http://www.esamea.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Τρύπωσε» στο σπίτι και πέταξε από το μπαλκόνι τη μάνα ανήλικης


Ο 18χρονος είχε μπει στο σπίτι για να συναντηθεί με το ανήλικο κορίτσι αλλά...

Από μπαλκόνι ύψους τριών μέτρων, βρέθηκε στο έδαφος, τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης, μια 40χρονη στην περιοχή της Νέας Μανολάδας, η οποία τραυματίσθηκε και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο της Πάτρας, «Άγιος Ανδρέας».

Σύμφωνα με πηγές του patrisnews.com, η 40χρονη, βρέθηκε στο κενό, όταν συνεπλάκη με 18χρονο ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στο σπίτι της με σκοπό να έχει συνάντηση με την ανήλικη κόρη της και προσπάθησε να διαφύγει μόλις έγινε αντιληπτός από τη μητέρα του κοριτσιού.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο 18χρονος, στην προσπάθειά του να διαφύγει, μόλις κατάλαβε πως έγινε αντιληπτός από την μητέρα της 15χρονης, που εκείνη την ώρα βρισκόταν στην οικία της, συνεπλάκη μαζί της με αποτέλεσμα να καταλήξουν και οι δύο στο έδαφος από το μπαλκόνι ύψους τριών μέτρων.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η 40χρονη να υποστεί σοβαρά τραύματα και να μεταφερθεί εσπευσμένα στο Νοσοκομείο της Πάτρας «Άγιος Ανδρέας», που παραμένει νοσηλευόμενη εκτός κινδύνου.

Ο 18χρονος βούλγαρος συνελήφθη από τους αστυνομικούς χθες το μεσημέρι και κρατείται προκειμένου να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διευκρινίσεις για τη ρύθμιση οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία


Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα, το υπουργείο Εργασίας διευκρινίζει με ανακοίνωσή του ότι δεν έχει δοθεί καμία παράταση όσον αφορά τη ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων για τη ρύθμιση οφειλών προς τους ασφαλιστικούς φορείς λήγει στις 30 Απριλίου 2015.

Επίσης, διευκρινίζει, ότι μέχρι σήμερα, 14η ημέρα εφαρμογής της νέας ρύθμισης των οφειλών σε ασφαλιστικά ταμεία, έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους 27.863 οφειλέτες, έχουν ρυθμιστεί οφειλές ύψους 1.135.855.557,91 ευρώ και έχουν εισπραχθεί 25.397.481,56 ευρώ.

Τα συνολικά στοιχεία αφορούν το KEAO, καθώς και τους οφειλέτες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, του ΟΑΕΕ, από τις 2/4/2015, και του ΕΤΑΑ, από τις 30/3/2015, που δεν έχουν ενταχθεί στο ΚΕΑΟ. Δεν περιλαμβάνονται στοιχεία για τις 14/4/2015, τις 15/4/2015 και 16/04/2015 για οφειλέτες του ΕΤΑΑ που δεν έχουν ενταχθεί στο ΚΕΑΟ. Από το σύνολο των 27.863 αποφάσεων ρύθμισης, οι 2.432 είναι αιτήσεις για υπαγωγή στη ρύθμιση που υποβλήθηκαν μέσω διαδικτύου μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής «Ρύθμιση οφειλών».

Το υπουργείο υπογραμμίζει, τέλος, ότι από το σύνολο των 27.863 αποφάσεων ρύθμισης που εκδόθηκαν, ποσοστό 8,98%, δηλαδή 2.125 οφειλέτες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και του ΚΕΑΟ με ποσό οφειλής 176.737.877,38€ και 376 οφειλέτες του ΟΑΕΕ που δεν έχουν ενταχθεί στο ΚΕΑΟ με ποσό οφειλής 2.943.878,87€, αφορά οφειλέτες που απώλεσαν παλαιότερες ρυθμίσεις και εντάχθηκαν στο νέο σχήμα ρύθμισης του Ν.4321/2015, ενώ το υπόλοιπο 91,02% αφορά οφειλέτες οι οποίοι δεν είχαν παλαιότερες ενεργές ρυθμίσεις.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επιστρέφουν οι "αιώνιοι" φοιτητές και το πανεπιστημιακό άσυλο


Σαρωτικές αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης φέρνει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, το οποίο παρουσίαστηκε σήμερα από την ηγεσία του υπουργείου. Μεταξύ αυτών είναι η επιστροφή του πανεπιστημιακού ασύλου και των αιώνιων φοιτητών, η κάρτα σίτισης σε γυμνάσια και λύκεια ενώ υπάρχει ρύθμιση και στο θέμα των μετεγγραφών των φοιτητών.

Επίσης στις αλλαγές περιλαμβάνονται η λήξη, με τροπολογία, της θητείας όλων των επικεφαλής των περίπου 500 οργανισμών που υποπτεύονται από το υπουργείο (Εθνικό Θέατρο κ.λπ.) και στον αθλητισμό, η ενίσχυση του ελέγχου της Πολιτείας στις αθλητικές ομοσπονδίες και η πάταξη της βίας.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Παιδείας, Αριστείδης Μπαλτάς, το πολυνομοσχέδιο έχει, ήδη, παραδοθεί στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να μελετηθεί από τα μέλη της που θα το στηρίξουν στη Βουλή και στη συνέχεια θα δοθεί στη δημοσιότητα.

Πάντως, από τις βασικές αρχές που παρουσιάστηκαν σήμερα, προκύπτει ότι καταργούνται ουσιαστικές διατάξεις του νόμου-πλαισίου για τα ΑΕΙ, γνωστού και ως «νόμου Διαμαντοπούλου», μεταξύ των οποίων τα συμβούλια ιδρύματος. Παράλληλα, αλλάζει ο τρόπος εκλογής των πρυτανικών Αρχών, καθώς δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν όλοι οι φοιτητές, εκπρόσωποι των οποίων θα συμμετέχουν και στα συλλογικά όργανα. Επίσης, αναγνωρίζεται το ακαδημαϊκό άσυλο, όπου διατηρούνται, πάντως, οι προβλέψεις του «νόμου διαμαντοπούλου» για την άρση του και επανέρχονται στα μητρώα των πανεπιστημίων οι λεγόμενοι «αιώνιοι» φοιτητές.

Στο θέμα της εκλογής των πρυτάνεων θα υπάρξει διάστημα προσαρμογής ενός χρόνου, ενώ οι νυν πρυτάνεις, των οποίων η θητεία δεν θα έχει λήξει, θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις επόμενες εκλογές.

Στο θέμα των μετεγγραφών, θα υπάρξει ρύθμιση στο πνεύμα πρόσφατης απόφασης του ΣτΕ. Όπως ανέφερε ο κ. Μπαλτάς, τα βασικά κριτήρια σε όλες τις κατηγορίες (πολύτεκνοι κ.λπ.) θα ειναι το οικονομικό και η υγεία.

Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, οι σημαντικότερες αλλαγές αφορούν την κατάργηση της τράπεζας θεμάτων, την κατάργηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου για την αξιολόγηση, την κατάργηση εσωτερικών φροντιστηρίων στα ιδιωτικά σχολεία και τη ρύθμιση του εκπαιδευτικού περιεχομένου και του ωραρίου των φροντιστηρίων. Στο θέμα της αντιμετώπισης της φτώχειας, το υπουργείο προσανατολίζεται στην εισαγωγή κάρτας, την οποία οι δικαιούχοι θα χρησιμοποιούν για την προμήθεια των γευμάτων τους από το κυλικείο. Επίσης, διαχωριζονται τα πρότυπα από τα πειραματικά σχολεία, ενώ αλλάζει ο τρόπος επιλογής των διευθυντών των σχολικών μονάδων.

Στα θέματα Πολιτισμού, ο αναπληρωτής υπουργός, Νίκος Ξυδάκης, ανέφερε ότι θα υπάρξει τροπολογία για την επαναφορά της ενιαίας τιμής του βιβλίου, θα εμπλουτιστεί η νομοθεσία για τα πνευματικά δικαιώματα, ενώ θα υπάρξει νέο νομοθετικό πλαίσιο για την προσέλκυση ξένων παραγωγών στην Ελλάδα. Βασικός μοχλός θα είναι η επιστροφή φόρου, που αποτελεί πάγιο αίτημα των ξένων εταιριών παραγωγής. Τέλος, θα υπάρξει ανασυγκρότηση του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων, προκειμένου να γίνει οικονομικά αποδοτικός. Σε αυτό το πλαίσιο, θα εισαχθεί ηλεκτρονικό εισιτήριο σε όλα τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους.

Στον χώρο του Αθλητισμού, ο υφυπουργός, Σταύρος Κοντονής, ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα νομοθετήσει με βάση το δημόσιο συμφέρον. «Τα τελευταία χρόνια, το νομοθετικό πλαίσιο δεν λειτούργησε. Αυτήν τη στιγμήν η ελληνικη Δικαιοσύνη ασχολείται με δύο εγκληματικές οργανώσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν θα υπάρξει αντίδραση από την Uefa στο θέμα του αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου. «Η ελληνική Πολιτεία δεν απειλεί και δεν απειλείται» τόνισε ο κ. Κοντονής.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κύματος προσφύγων


Το σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την αύξηση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών προς τη χώρα μας, παρουσίασε η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, σε πολύωρη ειδική συνεδρίαση, σήμερα, του Διοικητικού Συμβουλίου, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Η κ. Χριστοδουλοπούλου, υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση στην στήριξη των προσπαθειών αυτών από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στο πλαίσιο αυτό, η ίδια το Σάββατο, θα έχει ανάλογη σύσκεψη και με τους περιφερειάρχες όλης της χώρας ενώ αύριο το πρωί αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, με επικεφαλής τον πρόεδρό της, Γιώργο Πατούλη, θα έχει συνάντηση στο υπουργείο Εσωτερικών και με τον υπουργό Νίκο Βούτση.

Όπως ανέφερε η κυρία Χριστοδουλοπούλου, μεταξύ των μέτρων που αποφασίστηκαν και ξεκινά η υλοποίησή τους είναι:

- Η άμεση αποσυμφόρηση των νησιών από πρόσφυγες - μετανάστες που εισήλθαν πρόσφατα στη χώρα μας και παραμένουν σ΄αυτά. Ιδίως από τα μικρότερα νησιά, που δεν διαθέτουν ούτε καν τις στοιχειώδεις απαραίτητες υποδομές και δέχονται μεγάλη πίεση.

- Μεταφορά των προσφύγων – μεταναστών σ' όλη τη χώρα, σε μικρούς χώρους (δημοτικούς ή άλλους) που θα υποδείξουν οι Δήμοι. Ως ύστατη λύση θα χρησιμοποιηθούν, τόνισε, εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα ή κατασκηνώσεις.

- Για τη μεταφορά των μεταναστών – προσφύγων από τα νησιά, η κυβέρνηση σχεδιάζει να ναυλώσει πλοίο. Ήδη έχει καταθέσει σχετικό αίτημα στην ΕΕ για την έγκριση της χρηματοδότησης.

- Σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει καταρτιστεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εξετάσεων και περίθαλψής τους με τη συμμετοχή κινητών μονάδων καθώς και ελεύθερης πρόσβασής τους στο ΕΣΥ

- Ίδρυση 8 αποκεντρωμένων περιφερειακών γραφείων χορήγησης πολιτικού ασύλου. Σήμερα λειτουργούν μόνο τρία (Αθήνα, Ρόδος, Μυτιλήνη).

- Πρόσληψη προσωπικού για την στελέχωσή τους αλλά και των δομών φιλοξενίας που θα δημιουργηθούν

- Εκτύπωση φυλλαδίου σε 5 γλώσσες, με χρηστικές οδηγίες


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διακοπή της κυκλοφορίας στα Τέμπη


Διακοπές στην κυκλοφορία στα Τέμπη θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη και την Πεμπτη 22 και 23 Απριλίου απο τις 7 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, λόγω εργασιών επιθεώρησης και συντήρησης των μέτρων βραχοπροστασίας στην Κοιλάδα των Τεμπών.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που θα ισχύσουν κατά τη διάρκεια της διακοπής της κυκλοφορίας στην Κοιλάδα των Τεμπών, καθώς και οι παρακαμπτήριες διαδρομές, θα ανακοινωθούν από την Ελληνική Αστυνομία.

Κατά τη διάρκεια της διακοπής της κυκλοφορίας στην Κοιλάδα των Τεμπών θα γίνει αναστολή είσπραξης διοδίων στους Σταθμούς Διοδίων Πυργετού, Μακρυχωρίου, Πλευρικό Μακρυχωρίου και Πλευρικούς Γυρτώνης, οι δε τιμές διοδίων του Σταθμού Διοδίων Μοσχοχωρίου θα διαφοροποιηθούν. Σε όλους τους υπόλοιπους Σταθμούς που διαχειρίζεται η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου οι τιμές θα παραμείνουν ίδιες.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αλέξανδρος ο μαχητής - Η συγκλονιστική ιστορία του


Ο Αλέξανδρος έπασχε από νευροβλάστωμα. Έκανε χημειοθεραπεία επί ενάμισι χρόνο, έπεσαν τα μαλλιά του, αλλά ποτέ δεν το έβαλε κάτω. Ήταν μαχητής και τώρα μετά δύο χρόνια από τη θεραπεία του, οι γιατροί είναι αισιόδοξοι καθώς δεν παρουσιάζει ίχνη της ασθένειας του, όπως αναφέρει Το Χαμόγελο του Παιδιού.

Διαβάστε τη συγκλονιστική ιστορία του:

Θλίψη, απόγνωση.... Αυτά είναι τα συναισθήματα που βιώνουν οι γονείς όταν ανακαλύπτουν ότι το παιδί τους πάσχει από μια μορφή καρκίνου. Ο χρόνος σταματά και η αγωνία μεγαλώνει.

Τα ίδια συναισθήματα είχε και η μαμά του Αλέξανδρου, ενός παιδιού που χρειάστηκε να μεταφέρουμε άμεσα από ιδιωτική κλινική στο Γ.Ν.Θ Ιπποκράτειο. Ο Αλέξανδρος έπασχε από νευροβλάστωμα. Έκανε χημειοθεραπεία επί ενάμισι χρόνο. Έπεσαν τα μαλλιά του και ήταν αδύναμος παρόλο που είχε πάρει πολλά κιλά. Η αισιοδοξία του αλλά και το χιούμορ του, όμως, τον βοήθησαν να μην το βάζει κάτω.

Όλο αυτό το διάστημα πάλευε με τη ζωή του και οι γονείς του νόμιζαν ότι θα τον χάσουν. Μέσα στο ασθενοφόρο, καθώς μεταφέραμε το παιδί, η μαμά του μας είπε χαρακτηριστικά: «Το να έχουμε τον Αλέξανδρο ακόμα κοντά μας είναι εκπληκτικό. Ο Αλέξανδρος είναι μαχητής. Κάθε φορά που χάνω τον έλεγχο και κλαίω με αγκαλιάζει τρυφερά και με φιλάει»!

Τα λόγια αυτά δεν θα τα ξεχάσουμε ποτέ! Ο τρόπος που αντιμετώπιζε ο μικρός την ασθένειά του μας εντυπωσίασε. Τώρα, μετά από 2 χρόνια από την θεραπεία του, οι γιατροί είναι αισιόδοξοι καθώς δεν παρουσιάζει ίχνη της ασθένειάς του.

Ο Αλέξανδρος ήταν μαχητής όπως και όλα τα παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρές ασθένειες. Μας χρειάζονται δίπλα τους γιατί δεν είναι η έκβαση το θέμα, είναι το ίδιο το παιδί, η ασθένεια....και ένα Χαμόγελο να τα σκεπάζει όλα!!


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νεκρή χελώνα ξεβράστηκε στην Κρήτη


Εντοπίστηκε χθες το απόγευμα στην παραλία της Βαγιάς
.

Μπροστά στο θλιβερό θέαμα μια νεκρής χελώνας βρέθηκαν νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης όσοι θέλησαν να κάνουν τον περίπατό τους στην παραλία στην περιοχή της Βαγιάς, στην Αμμουδάρα του Δήμου Μαλεβιζίου.

Το άτυχο ζώο είχε ξεβράσει η θάλασσα και άμεσα ειδοποιήθηκε το Λιμεναρχείο Ηρακλείου και στη συνέχεια συνεργείο του Δήμου, προκειμένου να προχωρήσει στην μεταφορά και ταφή της χελώνας.

Σημειώνεται ότι πληθαίνουν σε βαθμό ανησυχητικό τα σχετικά κρούσματα το τελευταίο διάστημα, γεγονός που προβληματίζει τους αρμόδιους φορείς.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κλαίει γιατί θέλει να γίνει… Πρόεδρος της Αμερικής


Θα μπορούσε να ήταν ο μεγαλύτερος αντίπαλος της Χίλαρι Κλίντον στις εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου στην Αμερική, αλλά δεν είναι παρά ένα μικρό αγοράκι που ακόμα χρησιμοποιεί πιπίλα!

Ο μικρός από τις ΗΠΑ ξεσπάει σε κλάματα γιατί θέλει με όλη του την ψυχή να γίνει… Πρόεδρος της Αμερικής! Μάλιστα, πιστεύει πως είναι έτοιμος να το κάνει τώρα και πως δεν χρειάζεται να μεγαλώσει, καθώς θεωρεί ότι αυτή η δουλειά χρειάζεται να ξέρεις καλά να… παίζεις!

Και σίγουρα αυτό είναι κάτι το οποίο γνωρίζει καλά!

Δείτε το βίντεο από το STAR:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γιγάντιο τούνελ στις Άλπεις


Σχεδόν έτοιμο είναι, ύστερα από 23 χρόνια εργασιών, το μακρύτερο σιδηροδρομικό τούνελ του κόσμου, η Σήραγγα Βάσης Γκόταρντ (Gotthard Base Tunnel), το οποίο περνάει κάτω από τις Ελβετικές Αλπεις και έχει μήκος περίπου 57 χιλιομέτρων.

Επισήμως οι σιδηροδρομικές γραμμές (δύο μονής κατεύθυνσης), που ξεκινούν από το Μπόντιο και καταλήγουν στο Ερστφιλντ, θα δοθούν στην κυκλοφορία στις 5 Ιουνίου του 2016, όμως ήδη γίνονται κάποιες διαδρομές, κυρίως για τη μεταφορά υλικών που χρειάζονται για την ολοκλήρωση του έργου αλλά και για τα μέσα ενημέρωσης.
Το τούνελ, το κόστος κατασκευής του οποίου ανήλθε σε περίπου 9,5 δισεκατομμύρια ευρώ, θεωρείται ως ένα από τα σύγχρονα θαύματα της μηχανικής, καθώς πέραν του μήκους του και της πολυπλοκότητας της διάνοιξής του χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του τεχνικές που μέχρι σήμερα δεν είχαν δοκιμαστεί.



Τα φρεάτια για να αερίζεται η έκταση και για να περνάει το τσιμέντο για την κατασκευή των τοιχωμάτων, του δαπέδου και της οροφής των σηράγγων έφταναν τα 800 μέτρα μήκος το καθένα και οι μηχανικοί χρειάζονταν την καθοδήγηση δορυφόρων για να χαρτογραφήσουν το σύνολο του μήκους της διαδρομής. Σε περίπτωση λάθους ελάχιστων χιλιοστών, θα αναγκάζονταν να ανακατασκευάσουν ολόκληρα τμήματα του τούνελ.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...