Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Το εχέμυθο και ίσως το πιο σεξουαλικά διεστραμμένο κλαμπ του κόσμου


Το διαβόητο Berghain με την πιο σκληροπυρηνική πόρτα.

Την ημέρα, ο χώρος μοιάζει τόσο αδιάφορος όσο ένας φωταγωγός. Το κτίριο, από έξω θυμίζει με ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος που περιβάλλεται από «μοναχικά» σούπερ μάρκετ, χτισμένα σε ύφος σοσιαλιστικού ρεαλισμού.

Αλλά τα σαββατοκύριακα, ο χώρος μετατρέπεται σε… κολαστήριο για τους απανταχού ρέιβερς, γίνεται η «πατρίδα» της ηλεκτρονικής μουσικής και καταφύγιο όπου εξωπραγματικές σεξουαλικές φαντασιώσεις γίνονται πραγματικότητα.

Καλωσήρθατε στο Berghain του Βερολίνου, ένα από τα καλύτερα κλαμπ του κόσμου σύμφωνα με τους New York Times και το περιοδικό Rolling Stone. Εδώ όπου αν οι τοίχοι είχαν μιλιά, θα διηγούνταν ιστορίες με ναρκωτικά, σεξουαλικές συνευρέσεις που θυμίζουν πορνό, αλλά και μουσικές που σου παίρνουν το μυαλό από τη σύγχρονη βιομηχανική τέκνο που ακούγεται από το καλύτερο ηχοσύστημα του κόσμου!

Το Berghain άνοιξε τις πύλες της (κολάσεως) το 2004. Ανάμεσα στις γειτονιές Freidrichshain και Kruezberg του Βερολίνου, το Berghain προκαλεί τον θαυμασμό αλλά και συνάμα τον τρόμο στους απανταχού clubbers: πιο εύκολο μπαίνει κανείς στο… Μαξίμου και στο προεδρικό Μέγαρο, παρά στο τεράστιο αυτό κλαμπ χωρητικότητας 1.500 ατόμων. Αν πάντως καταφέρεις να μπεις, σε ανταμείβουν με ένα εισιτήριο διάρκειας 72 ωρών.

Οι ουρές που σχηματίζονται έξω από το περιβόητο αυτό κλαμπ, με τους ανυπόμονους «προσκυνητές» είναι μνημειώδεις ενώ την ευθύνη για το ποιος θα περάσει το κατώφλι του και ποιος θα φύγει με την… όρεξη, την έχει ο επιβλητικός Sven Marquardt. Η εκκεντρική αυτή φιγούρα ξεκίνησε ως πανκ επαναστάτης έφηβος στο ανατολικό Βερολίνο, για να ανακαλύψει την ομοφυλοφιλία του και την αγάπη του για τη φωτογραφία. Ο 52χρονος άντρας εξέδωσε πρόσφατα τα απομνημονεύματά του, υπό τον τίτλο «Die Nacht Ist Leben» (η νύχτα είναι ζωή), στο οποίο ξετυλίγει την πολυτάραχη ζωή του.

Φανταστείτε ότι από τον Sven δεν πέρασε ούτε η Μπρίτνεϊ Σπίαρς η οποία «έφαγε» πόρτα, κοινώς, εξαιτίας των άθλιων παπουτσιών που φορούσε!


Η Lady Gaga έδωσε και εκείνη μια από τις εκκεντρικές παραστάσεις της στο Berghain

Ο περιβόητος Sven Marquardt
Διαβάστε περισσότερα...

Προσφυγικό: Ένα πρόβλημα που απαιτεί άμεσα λύσεις


Την αμοιβή της στους πρόσφυγες προσφέρει η Πρωτοψάλτη

Την αμοιβή της από τις τρεις συναυλίες της σε Βεάκειο, Πάτρα και Μαραθώνα προσφέρει η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, για την αντιμετώπιση άμεσων αναγκών που προκύπτουν από τη συνεχώς αυξανόμενη ροή μεταναστών και προσφύγων προς τα νησιά και ιδίως στη Λέσβο.

Η αναπληρωτής υπουργός Τουρισμού ανακοίνωσε την απόφασή της στην περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου με την οποία συναντήθηκε την Πέμπτη.

Η περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου εξέφρασε τις θερμές της ευχαριστίες και ευχήθηκε η κίνηση της υπουργού και γνωστής καλλιτέχνιδας να αποτελέσει παράδειγμα για να ακολουθήσουν και άλλες ανάλογες πρωτοβουλίες.

«Oι εικόνες που αντικρίζουμε καθημερινά με συγκλονίζουν. Η κίνησή μου αυτη είναι το ελάχιστο που μπορώ να προσφέρω» δήλωσε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

-----------

Χιλιάδες Ιταλοί θα περπατήσουν ξυπόλυτοι για τους πρόσφυγες


Σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, δεκάδες χιλιάδες Ιταλοί θα περπατήσουν ξυπόλυτοι στη Βενετία και άλλες εξήντα πόλεις της Ιταλίας.

Η πρωτοβουλία ανήκει σε μια ομάδα Ιταλών διανοουμένων και οι πρώτες δυο πορείες θα ξεκινήσουν στο κέντρο της Βενετίας και από το Λίντο, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η Μπιενάλε, το διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου της «Γαληνοτάτης».

«Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι θα περπατήσουν ξυπόλυτοι για να δείξουν ότι είμαστε όλοι ίδιοι, εκτεθειμένοι στους κινδύνους και στις απρόβλεπτες εξελίξεις της ζωής, απροστάτευτοι. Ότι όλοι μας χρειαζόμαστε βοήθεια» τονίζουν οι διοργανωτές.

Την πρωτοβουλία στηρίζουν μεταξύ των άλλων η Διεθνής Αμνηστία, οι Γιατροί χωρίς Σύνορα, καθολικές εθελοντικές οργανώσεις και τα ιταλικά συνδικάτα.

Οι εμπνευστές της πορείας τονίζουν ότι «πρόκειται για μια μαζική εκκίνηση προς τον πολιτισμό». Οι τριακόσιες συνολικά οργανώσεις που παίρνουν μέρος στην πρωτοβουλία ζητούν να δημιουργηθούν ασφαλείς ανθρωπιστικοί διάδρομοι για τα θύματα πολέμων και δικτατοριών. Να θεσπιστεί ένα ενιαίο ευρωπαϊκό σύστημα για την παροχή ασύλου, να κλείσουν οι χώροι κράτησης των μεταναστών και συγχρόνως να οργανωθεί μια αξιοπρεπής υποδοχή για όλους.

Η σημερινή κινητοποίηση δεν έχει πολιτικό χαρακτήρα, όλοι οι σύνδεσμοι και οργανώσεις θα συμμετάσχουν στην πορεία χωρίς σημαίες με ένα μόνο σύνθημα: «ήρθε η στιγμή να πάρουμε όλοι μας θέση».

-----------

Μετανιωμένη δήλωσε η Ουγγαρέζα οπερατέρ


Η Πέτρα Λάζλο, η εικονολήπτρια του ουγγρικού τηλεοπτικού σταθμού Ν1TV που φαίνεται σε ένα βίντεο να κλωτσάει μετανάστες οι οποίοι είχαν μόλις διασχίσει τα σύνορα της Ουγγαρίας, δήλωσε σήμερα πως είχε «πανικοβληθεί» και πως «μετανιώνει» για την πράξη της.

«Όταν βλέπω σήμερα το βίντεο, δεν αναγνωρίζω τον εαυτό μου. Μετανιώνω ειλικρινά για ότι έκανα και αναλαμβάνω την ευθύνη», γράφει η Πέτρα Λάζλο, σε επιστολή της που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της δεξιάς ουγγρικής εφημερίδας Magyar Nemzet.

«Πανικοβλήθηκα. Δεν είμαι μια ρατσίστρια και άκαρδη εικονολήπτρια», δηλώνει η 40χρονη γυναίκα η οποία ανακρίθηκε από την αστυνομία χθες βράδυ στο πλαίσιο της ποινικής έρευνας που ξεκίνησε η ουγγρική δικαιοσύνη.

Τα πλάνα με την εικονολήπτρια να κλωτσάει μετανάστες και να βάζει τρικλοποδιά σε άλλους, μεταξύ των οποίων και παιδιά, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην Ουγγαρία και στο εξωτερικό την Τρίτη, ενώ η χώρα δέχεται ήδη επικρίσεις για τη στάση της προς τους μετανάστες.



Το κανάλι για το οποίο εργαζόταν η δημοσιογράφος, το N1TV –που συνδέεται με το ακροδεξιό κόμμα Γιόμπικ–, ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης την άμεση απόλυσή της εξαιτίας της «απαράδεκτης» συμπεριφοράς της.

«Ήμουν έτοιμη να αρχίσω να παίρνω πλάνα όταν δεκάδες μετανάστες έσπασαν τον κλοιό της αστυνομίας. Ένας από αυτούς έπεσε πάνω μου και πανικοβλήθηκα», ανέφερε στην ανοικτή επιστολή της η Λάζλο, η οποία δεν είχε μιλήσει δημόσια μέχρι σήμερα.



«Ως μητέρα, λυπάμαι ιδιαίτερα που η τύχη το έφερε να είναι ένα παιδί που έπεσε πάνω μου και που δεν το αντιλήφθηκα», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας πως «δεν είναι εύκολο να παίρνει σωστές αποφάσεις κανείς όταν είναι σε κατάσταση πανικού».

«Ήμουν σε κατάσταση σοκ, λόγω αυτού που έκανα, αλλά επίσης και εξαιτίας αυτού που μου έκαναν», συνεχίζει η δημοσιογράφος.

Ένας «τοίχος ντροπής» σε λογαριασμό στο Facebook, στον οποίο έχουν αναρτηθεί φωτογραφίες, βίντεο και σχόλια σχετικά με το περιστατικό, δέχεται επισκέψεις από χιλιάδες χρήστες του Διαδικτύου.

«Δεν μου αξίζουν ούτε το κυνήγι μαγισσών, ούτε οι διαβολές, ούτε οι απειλές θανάτου», λέει η εικονολήπτρια στην ανοικτή επιστολή της. «Είμαι απλώς μία γυναίκα, σήμερα μία άνεργη μητέρα μικρών παιδιών, που πήρε μια λανθασμένη απόφαση σε μια στιγμή πανικού».

-----------

Χτυπούν τους πρόσφυγες με τα γκλομπ στα Σκόπια


Εικόνες ντροπές με θύματα τους πρόσφυγες στα Σκόπια αλλά και την Ουγγαρία.

Με τα γκλομπ ανά χείρας, οι αρχές των Σκοπίων μέσα στη βροχή, χτυπούν τους πρόσφυγες, τους βάζουν να γονατίζουν και τους φωνάζουν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ. Ανάλογες εικόνες και στην Ουγγαρία.

Δείτε το βίντεο:




-----------

Οι απάνθρωπες συνθήκες διανομής τροφίμων σε πρόσφυγες στην Ουγγαρία


Σε 3.800 αυξάνει η Ουγγαρία τον αριθμό των στρατιωτών που έχει κινητοποιήσει για την ολοκλήρωση της κατασκευής του φράχτη της στα σύνορά της με την Σερβία, την ώρα που χθες καταγράφηκε και νέο ρεκόρ αφίξεων προσφύγων και μεταναστών στη χώρα από την σερβο-ουγγρική μεθόριο.

"Τρεις χιλιάδες οχτακόσιοι στρατιώτες βρίσκονται στον νότιο τομέα των συνόρων με προτεραιότητα την κατασκευή του φράχτη", δήλωσε νωρίς σήμερα το πρωί ο νέος υπουργός Άμυνας Ίστβαν Σιμίτσκο.

Παρά τα πρώτα συρματοπλέγματα που έχουν στηθεί, συνολικά 3.601 πρόσφυγες και μετανάστες κατάφεραν να εισέλθουν παράνομα χθες στην Ουγγαρία, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα νέο ρεκόρ, έπειτα από αυτό της Τετάρτης, όταν 3.321 άνθρωποι πέρασαν τα σύνορα.

Το κύμα μετανάστευσης συνεχίζεται και στα σύνορα της Αυστρίας, από όπου διέρχεται σχεδόν το σύνολο των μεταναστών που κατευθύνονται στη Γερμανία: 8.000 άνθρωποι διήλθαν χθες από το συνοριακό φυλάκιο του Νίκελσντορφ, στην αυστριακή μεθόριο με την Ουγγαρία, και άλλοι 3.600 από τα μεσάνυχτα ως τις 06:00 ώρα Ελλάδος σήμερα, ανακοίνωσε η αυστριακή αστυνομία.

Οι αυστριακές αρχές έκλεισαν εξάλλου σήμερα το πρωί για λόγους ασφαλείας τον αυτοκινητόδρομο Α4 που βρίσκεται στα σύνορα με την Ουγγαρία, καθώς δεκάδες πρόσφυγες κατευθύνονταν πεζή προς την Βιένη, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στην ανατολική επαρχία Μπούργκενλαντ, σημειώνοντας ότι και σήμερα αναμένεται ο ίδιος αριθμός αφίξεων με τον χθεσινό.

Χθες και η αυστριακή εταιρεία σιδηροδρόμων ανέστειλε επ' αόριστον τις συνδέσεις με την Ουγγαρία λόγω της συρροής στο δίκτυό της μεταναστών που θέλουν να φτάσουν στη Γερμανία, ενώ σήμερα διευκρίνισε ότι η αναστολή της λειτουργίας των υπηρεσιών της θα συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Την ίδια ώρα ένα βίντεο που αναρτήθηκε χθες το βράδυ στο YouTube αποτυπώνει τις απάνθρωπες συνθήκες διανομής των τροφίμων στους πρόσφυγες που βρίσκονται στο μεγαλύτερο κέντρο υποδοχής της Ουγγαρίας, στο Ρόζκε, στα σύνορα με την Σερβία.

Το βίντεο αυτό, το οποίο γυρίστηκε κρυφά την Τετάρτη από μια Αυστριακή εθελόντρια μέσα στον καταυλισμό του Ρόζκε, δείχνει περίπου 150 πρόσφυγες που έχουν συγκεντρωθεί σε έναν περιφραγμένο χώρο μέσα σε μια μεγάλη αίθουσα και σπρώχνονται για να πιάσουν τα σακουλάκια με τα σάντουιτς που τους πετούν Ούγγροι αστυνομικοί με κράνη και μάσκες υγιεινής.

Σε αυτούς που βρίσκονται μπροστά τα σάντουιτς διανέμονται κανονικά χέρι με χέρι, ενώ για τους πίσω τα πετούν στον αέρα.

Μεταξύ του πλήθους βρίσκονται και γυναίκες και παιδιά, ενώ ορισμένοι σκαρφαλώνουν στα σύρματα της περίφραξης για να προσπαθήσουν να προσελκύσουν την προσοχή αυτών που διανέμουν τα σάντουιτς.

"Είναι σαν να δίνουν τροφή σε ζώα που τα έχουν κλεισμένα σε έναν περιφραγμένο χώρο, σαν ένα Γκουαντάναμο στην Ευρώπη", δήλωσε ο εθελοντής Κλάους Κούφνερ για το βίντεο αυτό το οποίο γύρισε η επίσης εθελόντρια Μιχαέλα Σπρίτζεντορφερ.

Οι δύο εθελοντές είχαν μαζί με άλλους πάει στο κέντρο υποδοχής για να μεταφέρουν τρόφιμα, ρούχα και φάρμακα για τους πρόσφυγες.

"Ήταν απάνθρωπο και λέει επίσης κάτι για τους ανθρώπους αυτούς (τους πρόσφυγες) το να τους βλέπεις να μην τσακώνονται για τα τρόφιμα παρότι είναι ολοφάνερο ότι πεινούν πάρα πολύ", σχολίασε η Σπρίτζεντορφερ.

Την Τρίτη, η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες επέκρινε τις πολύ σκληρές συνθήκες στο κέντρο αυτό υποδοχής του Ρόζκε, ενώ η αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι μετά την κυκλοφορία του βίντεο αυτού ξεκίνησε έρευνα.

Το βίντεο αυτό αναρτήθηκε στο κανάλι στο YouTube του Αυστριακού πολιτικού Αλεξάντερ Σπριτζεντόρφερ, συζύγου της Μιχαέλα.

Σε απάντησή της μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε ερωτήσεις του Reuters, η ουγγρική αστυνομία σημείωσε ότι ξεκίνησε "επείγουσα έρευνα" για το θέμα, αλλά δεν διευκρίνισε περαιτέρω.

Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ζόλταν Κόβακς σημείωσε απαντώντας και αυτός με email: "Βλέπω αστυνομικούς που κάνουν το καθήκον τους για μήνες, προσπαθώντας να φροντίσουν 23.000 μετανάστες που φτάνουν συνεχώς μέρα με τη μέρα, ενώ από την πλευρά τους δεν υπάρχει καμία συνεργασία".

"Βλέπω ότι προσπαθούν να διατηρήσουν την τάξη μεταξύ αυτών των ανθρώπων που δεν σχηματίζουν μια γραμμή για να πάρουν τρόφιμα", σημείωσε, προσθέτοντας ότι στο κέντρο αυτό οι άνθρωποι περνούν στην καλύτερη περίπτωση μόνον μερικές ώρες, αλλά μπορεί να μείνουν εκεί και για έως δύο ημέρες βάσει της διαδικασίας που προβλέπει η ΕΕ.

-----------

Το μήνυμα του Τζιόλη για τους πρόσφυγες


Το δράμα των προσφύγων από τη Συρία ξυπνά μνήμες σε αρκετούς Έλληνες. Ένας από αυτούς είναι και ο Αλέξανδρος Τζιόλης. Ο διεθνής άσος του ΠΑΟΚ έστειλε το δικό του μήνυμα στο Twitter ανεβάζοντας την παρακάτω φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό με το εξής σχόλιο: «Έλληνα θυμήσου…».



-----------

Εκστρατεία του γερμανικού ΥΠΕΞ κατά της παραπληροφόρησης των προσφύγων


Γερμανικά διαβατήρια για όλους του Σύρους, πτήσεις τσάρτερ προς το Βερολίνο: Στο Διαδίκτυο κυκλοφορούν φήμες οι οποίες προσελκύουν ολοένα και περισσότερους πρόσφυγες στη Γερμανία. Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας και οι πρεσβείες της χώρας προσπαθούν τώρα με μια εκστρατεία ενημέρωσης να εξηγήσουν ποια είναι στην πραγματικότητα η κατάσταση.

Στο Διαδίκτυο παρουσιάζεται μερικές φορές το επικίνδυνο ταξίδι από τη Συρία ως τη Γερμανία ως ένα ταξίδι στον… παράδεισο. Μάλιστα σε μια ομάδα στο Facebook, την οποία επισκέπτονται σχεδόν αποκλειστικά Σύροι, ένας νεαρός άνδρας περιγράφει τη Γερμανία ως «τη χώρα των ευκαιριών». Στην ανάρτησή του καλεί τους συμπατριώτες του να βιαστούν να φτάσουν εκεί: «Η Γερμανία θα δεχθεί φέτος ένα εκατομμύριο πρόσφυγες. Είναι μια χρυσή ευκαιρία για εμάς!».

Στον ιστότοπο της λιβανέζικης εφημερίδας αλ Ντιγιάρ, η οποία πρόσκειται στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, η φυγή από τη Συρία εμφανίζεται ακόμη πιο εύκολη. Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι η Νορβηγία και η Σουηδία θα στείλουν πλοία για να μεταφέρουν πρόσφυγες από τον Λίβανο, την Τουρκία και την Ιορδανία.

Φήμες όπως αυτές έχουν προκαλέσει ανησυχία στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών και τις γερμανικές πρεσβείες στη Μέση Ανατολή.

Το υπουργείο Εξωτερικών κάνει λόγο για «επικίνδυνες φήμες», οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν ολοένα και περισσότερους Σύρους, αλλά και άλλους ανθρώπους από χώρες που αντιμετωπίζουν κρίσεις, να αποπειραθούν το ταξίδι προς την Ευρώπη.

Κάποιες από αυτές τις φήμες διαδίδονται από τους ίδιους τους διακινητές, οι οποίοι με αυτό τον τρόπο καταφέρνουν να αποσπάσουν περισσότερα χρήματα από τους πρόσφυγες.

Ήδη οι φήμες στο Διαδίκτυο έχουν οδηγήσει σε χαοτικές συνθήκες σε κάποιες πρεσβείες. Στον Λίβανο διαδόθηκε πριν λίγες ημέρες η φήμη ότι μπορεί κανείς να υποβάλει αίτηση με συνοπτικές διαδικασίες στη γερμανική πρεσβεία για τη χορήγηση ασύλου στη Γερμανία. Λίγες ώρες αργότερα πολλοί άνθρωποι είχαν συρρεύσει μπροστά από το κτίριο της πρεσβείας.

Δεν είναι μόνο οι Σύροι που παρακολουθούν το Διαδίκτυο προσεκτικά. Και στην Καμπούλ διαδόθηκε η φήμη ότι οι Αφγανοί μπορούν να λάβουν χωρίς πρόβλημα άσυλο στη Γερμανία, αν καταφέρουν να φτάσουν ως εκεί.

Εκτός όμως από τις φήμες η Γερμανία φαίνεται να έχει αναχθεί σε ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό των προσφύγων και εξαιτίας της μεταναστευτικής πολιτικής του Βερολίνου: Η απόφαση της Άνγκελας Μέρκελ να αφήσει να εισέλθουν στη χώρα χιλιάδες μετανάστες από την Ουγγαρία, το γεγονός ότι οι Σύροι δεν στέλνονται πίσω στη χώρα τους εξαιτίας του εμφυλίου που μαίνεται εκεί, αλλά και οι δηλώσεις της Μέρκελ ότι δεν θα πρέπει να υπάρχουν όρια στην υποδοχή προσφύγων που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον εμφύλιο συνέβαλαν σε αυτό.

Για αυτό τον λόγο αρκετές γερμανικές πρεσβείες έχουν ξεκινήσει μια εκστρατεία ενημέρωσης στο Διαδίκτυο. Στο υπουργείο Εξωτερικών μιλάνε για «μια επίθεση ενημέρωσης στις σημαντικότερες χώρες προέλευσης και διέλευσης» των μεταναστών. Με αυτό τον τρόπο θέλουν να αποτρέψουν να χειροτερέψουν την ήδη δύσκολη κατάστασή τους με λανθασμένες ιδέες και ψευδείς προσδοκίες» και τελικά να απογοητευτούν.

Οι πρεσβείες βασίζονται κυρίως σε στοιχεία. Η γερμανική πρεσβεία στο Κάιρο για παράδειγμα έδωσε στη δημοσιότητα ένα έγγραφο που εξηγεί τις πιθανότητες που έχει κάποιος να λάβει άσυλο στη Γερμανία. Από τους 800.000 πρόσφυγες που αναμένονται φέτος στη χώρα, ένας μεγάλος αριθμός δεν θα λάβει άσυλο και θα πρέπει να εγκαταλείψει τη Γερμανία, εξηγεί.

Στο Αφγανιστάν η γερμανική πρεσβεία χρησιμοποιεί αντίστοιχα στατιστικά στοιχεία και έγραψε την Τετάρτη στον λογαριασμό της στο Twitter ότι μόνο το ένα τρίτο των αιτούντων άσυλο θα αναγνωριστεί στη Γερμανία. Επιπλέον επεσήμανε ότι οι πρόσφυγες θα μετεγκατασταθούν σε διάφορες χώρες της ΕΕ και δεν θα μπορούν να επιλέξουν σε ποια χώρα θα καταλήξουν.

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε μια δύσκολη θέση. Από τη μία η Γερμανία έχει εμφανιστεί έτοιμη να δεχθεί τους πρόσφυγες. Από την άλλη το υπουργείο φοβάται ότι οι φήμες μπορεί να υποκινήσουν χιλιάδες ανθρώπους στη Μέση Ανατολή να φύγουν και τελικά να μην καταφέρουν να λάβουν άσυλο στη Γερμανία.

-----------

Επείγουσα δράση για τα παιδιά πρόσφυγες ζητά η Unicef

Καλωσορίζει τις νέες δεσμεύσεις των ευρωπαίων ηγετών.

Η Unicef καλωσορίζει τις αυξανόμενες δεσμεύσεις από τους ευρωπαίους ηγέτες να στηρίξουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, κάνοντας παράλληλα λόγο για δεσμεύσεις που πρέπει να μετατραπούν πλέον σε επείγουσα δράση απ’ όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε. για την πλήρη προστασία των παιδιών.

Όπως σημειώνει η οργάνωση, τα παιδιά, αποτελούν ήδη το ένα τέταρτο του συνόλου των αιτούντων άσυλο στην Ευρώπη μέχρι στιγμής. Κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2015, 106.000 παιδιά ζήτησαν άσυλο στην ΕΕ, ως επί το πλείστον από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν - μια αύξηση σχεδόν 75% σε σχέση με το 2014.

«Η προστασία των παιδιών προσφύγων και μεταναστών, ιδιαίτερα καθώς πλησιάζει ο χειμώνας, θα πρέπει να είναι στο επίκεντρο της ανταπόκρισης της Ευρώπης», δήλωσε η Yoka Brandt, αναπληρώτρια εκτελεστική διευθύντρια της Unicef, μιλώντας λίγο πριν από μια σημαντική συνάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης την προσεχή Δευτέρα, η οποία θα εξετάσει τα επόμενα βήματα για την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση. Και συμπλήρωσε: «Όλα αυτά τα παιδιά, τα οποία έχουν ήδη υποφέρει τόσο πολύ, έχουν το δικαίωμα στην προστασία και στην αξιοπρέπεια. Τώρα είναι η ώρα να κάνουμε τα δικαιώματα τους αυτά πραγματικότητα».

Ανάμεσα στις επείγουσες ενέργειες που απαιτούνται για τα παιδιά, σύμφωνα με τη Unicef, είναι:

· Διατήρηση της ενότητας των οικογενειών, ανά πάσα στιγμή, έχοντας σε λειτουργία προγράμματα ανεύρεσης και επανένωσης, για τα παιδιά που φτάνουν ασυνόδευτα ή έχουν χωριστεί από τις οικογένειές τους στο ταξίδι.

· Πρόσβαση στις διαδικασίες ασύλου που πραγματοποιούνται πάντοτε με γνώμονα το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού ως προτεραιότητα.

· Παροχή επαγγελματικής υποστήριξης και συμβουλών για τα παιδιά και τις οικογένειές τους που διασφαλίζουν τα δικαιώματα των παιδιών, ανεξάρτητα από το νομικό τους καθεστώς, σε κάθε βήμα της διαδικασίας.

· Επαρκής οικονομική επένδυση σε συστήματα προστασίας των παιδιών, υπηρεσιών και υποδομών, ώστε τα παιδιά υποστηρίζονται από εξειδικευμένους επιστήμονες παιδικής πρόνοιας, με τα ίδια υψηλά πρότυπα της φροντίδας που παρέχεται στα παιδιά σε όλα τα Κράτη Μέλη.

· Συνεχείς προσπάθειες για τη μείωση της απειλής από παράνομους διακινητές και άλλους κινδύνους. Όλα τα παιδιά, ιδιαίτερα εκείνα που είναι ασυνόδευτα ή χωρισμένα από τις οικογένειές τους, είναι ευάλωτα στην εκμετάλλευση, τη βία και την κακοποίηση, κατά τη μετακίνηση και κατά την άφιξή τους στις χώρες προορισμού.

· Σχεδιασμό προγραμμάτων μεταφοράς και επανεγκατάστασης που είναι εστιασμένα στα παιδιά, συμπεριλαμβανομένης της επαρκούς παροχής υγειονομικής περίθαλψης, μάθησης και παιχνιδιού, και φροντίδας και ψυχολογικής υποστήριξης για την αντιμετώπιση των τραυμάτων που τα παιδιά έχουν βιώσει στο ταξίδι τους.

«Καθώς όλο και περισσότερα γίνονται για την προστασία και τη φροντίδα των παιδιών που καταφθάνουν και που διασχίζουν την Ευρώπη, συνεχής διεθνής υποστήριξη είναι επίσης απαραίτητη για την ανθρωπιστική και αναπτυξιακή προσπάθεια στις χώρες προέλευσης, παράλληλα με τις προσπάθειες για τον τερματισμό των συγκρούσεων και την αντιμετώπιση της φτώχειας που αφήνουν τόσο πολλές οικογένειες χωρίς άλλες επιλογές, παρά να ξεκινήσουν ένα επικίνδυνο ταξίδι προς αναζήτηση ασφάλειας και ευκαιριών», καταλήγει η οργάνωση.

-----------

Διακόπηκαν τα δρομολόγια τρένων από Ουγγαρία για Αυστρία

Συμφόρηση στο δίκτυο από το κύμα μεταναστών.

Ο Αυστριακός Οργανισμός Σιδηροδρόμων ανέστειλε προσωρινά τα δρομολόγια των διεθνών επιβατικών τρένων από Ουγγαρία για Αυστρία μέσω του σημείου ελέγχου Χεγκιεσάλομ, λόγω συμφόρησης στο σιδηροδρομικό δίκτυό της Αυστρίας από το κύμα μεταναστών που επιδιώκουν να φθάσουν στη Γερμανία, ανακοίνωσε ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων της Ρουμανίας (CFR).

Για τα διεθνή ταξίδια προς τη Δυτική Ευρώπη, οι επιβάτες μπορούν να χρησιμοποιούν τα διεθνή τρένα από την Ουγγαρία μέσω Σλοβακίας, αναφέρεται στην ανακοίνωση και σημειώνεται ότι, από σήμερα το πρωί, το τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο Βουκουρέστι- Βουδαπέστη - Βιέννη και αντίστροφα θα πραγματοποιεί το δρομολόγιο μόνο έως τη Βουδαπέστη και πίσω, μέχρι να ανοίξει και πάλι η κυκλοφορία προς την Αυστρία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ρουμανίας, οι ταξιδιώτες που έχουν αγοράσει εισιτήρια για τις διεθνείς αμαξοστοιχίες που κινούνται μέσω της συνοριακής διάβασης Χέγκιεσάλομ και οι οποίοι αναγκάζονται να ακυρώσουν το ταξίδι, θα αποζημιωθούν, σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς για τους επιβάτες που είναι σε ισχύ.

-----------

Ο πατέρας του Αϊλάν οδηγούσε τη βάρκα, καταγγέλλουν συνεπιβάτες του

O πατέρας του μικρού Αϊλάν Κούρντι, που πνίγηκε στο Αιγαίο ενώ προσπαθούσε να φθάσει στην Ελλάδα, συνεργαζόταν με τους διακινητές και οδηγούσε τη βάρκα που βυθίστηκε κατά τον διάπλου, κατήγγειλαν συνεπιβάτες του, που παρουσίασαν μια εκδοχή η οποία έρχεται σε αντιδιαστολή με όσα εκείνος υποστήριξε την περασμένη εβδομάδα.

Ο Άχμεντ Χάντι Τζαουάντ και η σύζυγός του, ένα ζευγάρι Ιρακινών, που έχασαν την 11χρονη κόρη και τον 9χρονο γιο τους στο ίδιο ναυάγιο, είπαν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι ο Αμπντουλάχ Κούρντι πανικοβλήθηκε και επιτάχυνε όταν ένα κύμα χτύπησε τη βάρκα, αμφισβητώντας τους ισχυρισμούς του ότι κάποιος άλλος οδηγούσε το πλεούμενο.

Ένας τρίτος επιβάτης επιβεβαίωσε τη δική τους εκδοχή των γεγονότων, τη μαρτυρία του οποίου ωστόσο το πρακτορείο Ρόιτερς δε μπορεί να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητη πηγή.

«Η ιστορία που (ο πατέρας του Αϊλάν) είπε είναι ψευδής. Δε γνωρίζω τι τον έκανε να πει ψέματα, ενδεχομένως ο φόβος» τόνισε σήμερα ο Τζαουάντ από τη Βαγδάτη.

«Εκείνος οδηγούσε από την αρχή έως τη στιγμή που η βάρκα βυθίστηκε».

Προσέθεσε ότι ο Κούρντι κολύμπησε προς το μέρος τους και τους ικέτευσε να μην αποκαλύψουν τον πραγματικό του ρόλο στην τραγωδία. Η σύζυγός του επιβεβαίωσε τις λεπτομέρειες.

Ο Τζαουάντ υποστήριξε ότι ο άνθρωπος ο οποίος τον έφερε σε επαφή με τους διακινητές ονομαζόταν Αμπού Χουσεϊν.

«Ο Αμπού Χουσεϊν μου είπε ότι εκείνος (ο Κούρντι) ήταν το πρόσωπο που οργάνωσε αυτό το ταξίδι» υπογράμμισε.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς μεταδίδει ότι επιχείρησε πολλές φορές να μιλήσει στο τηλέφωνο με τον Κούρντι που βρίσκεται στο Κομπάνι, ωστόσο δεν κατέστη δυνατό να τον εντοπίσει. Δεν κατάφερε επίσης να επικοινωνήσει με τον Αμπού Χουσεϊν.

Εντούτοις, ο Κούρντι δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα MailOnline ότι οι κατηγορίες που του προσάπτουν είναι ψευδείς.

«Σκέφτηκαν να οδηγήσω τη βάρκα αλλά δεν το έκανα. Πρόκειται για ψέματα» σημείωσε.

«Δεν είναι αλήθεια. Εάν ήμουν διακινητής προσώπων, γιατί θα έβαζα την οικογένειά μου στην ίδια βάρκα μαζί με άλλους; Κατέβαλα το ίδιο ποσό στους διακινητές» επισήμανε στην εφημερίδα.

Σε δηλώσεις που έκανε στο κουρδικό μέσο ενημέρωσης Rudaw αυτήν την εβδομάδα, ο ίδιος είχε επιρρίψει ευθύνες σε έναν Τούρκο διακινητή που δεν είχε κατονομάσει.

Ο Αμίρ Χάιντερ, ηλικίας 22 ετών, ένας άλλος Ιρακινός που επέβαινε στην ίδια βάρκα, επιβεβαίωσε την εκδοχή του Τζαουάντ και αναγνώρισε τον Κούρντι ως τον οδηγό της βάρκας. Δήλωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία με το πρακτορείο Ρόιτερς από την Κωνσταντινούπολη ότι αρχικά νόμιζε ότι ο Κούρντι ήταν Τούρκος καθώς δε μιλούσε, αργότερα ωστόσο τον άκουσε να απευθύνεται στη σύζυγό του στα αραβικά.

-----------

Νέες ενέργειες για την υγειονομική κάλυψη των προσφύγων

Οι δράσεις του υπουργείου Υγείας για τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές.

Συνεχίζονται οι ενέργειες του υπουργείου Υγείας, με στόχο την άμεση αντιμετώπιση των υγειονομικών αναγκών που προκύπτουν καθημερινά λόγω των αυξημένων προσφυγικών ροών.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θ.Δημόπουλος έχουν δρομολογηθεί και διεκπεραιωθεί ήδη αρκετές δράσεις όπως ο συντονισμός με την Υπηρεσία Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΥΔΕΑΠ) και το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής σχετικά με τη χρηματοδότηση και την αξιοποίηση κονδυλίων για την υγειονομική κάλυψη των προσφύγων-μεταναστών.

Επίσης όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Υγείας ήδη έχει αποσταλεί κλιμάκιο στο Αγαθονήσι και στη Μυτιλήνη με δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» σε συνεργασία με τη ΜΚΕ «Αναγέννηση και Πρόοδος». Τη ΜΚΕ απαρτίζουν ιατροί και νοσηλευτές από την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ), το ΕΣΥ και το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η 2η ΥΠΕ προέβη στις απαραίτητες ενέργειες ώστε μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου να έχει μετακινηθεί γιατρός του ΕΣΥ στο Αγαθονήσι για την κάλυψη των εκτάκτων αναγκών που έχουν προκύψει.

Ακόμη, μετά από πρωτοβουλία του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), Γιώργου Πατούλη, κλιμάκιο εθελοντών γιατρών του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής έχει μεταβεί στη Μυτιλήνη με υγειονομικό υλικό και φάρμακα και κινητή μονάδα του ΚΕΕΛΠΝΟ στη Μυτιλήνη λειτουργεί κανονικά καθώς στελεχώθηκε με έναν στρατιωτικό γιατρό και δύο νοσηλευτές. Παράλληλα, το ΓΕΕΘΑ έχει στείλει έναν στρατιωτικό γιατρό και δύο νοσηλευτές για την ενίσχυση της κινητής μονάδας στην Κω.

Τέλος, με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες κτιριακής αποκατάστασης του ΠΙΚΠΑ Λέρου το οποίο έχει παραχωρήσει το υπουργείο Υγείας στην Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής για τη φιλοξενία των προσφύγων.


Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.enikos.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Tα πιο σπάνια χρώματα ματιών στον κόσμο


Το χρώμα των ματιών καθορίζεται από το γονίδιο OCA2 που ελέγχει την ποσότητα της μελανίνης που δημιουργεί ένα σώμα, η οποία επηρεάζει στο 74% το χρώμα, ενώ το υπόλοιπο επηρεάζεται από άλλους παράγοντες στο DNA. Τα περισσότερα ανθρώπινα μάτια είναι καφέ ή μπλε, ενώ τα σπάνια χρώματα είναι αυτά που θα δείτε στη συνέχεια.

1. Πράσινο



Είναι το λιγότερο σπάνιο από τα σπάνια, καθώς βρίσκεται σε όλο τον κόσμο, αλλά μόνο περίπου το 2% του συνολικού παγκόσμιου πληθυσμού το έχει. Αυτό το χρώμα παράγεται από μια μεγάλη ποσότητα μελανίνης στην ίριδα κατά την ανάπτυξη, η οποία είναι αποτέλεσμα γενετικής.

2. Πορτοκαλί



Συχνά οι άνθρωποι που έχουν πορτοκαλί χρώμα στα μάτια αποκαλούνται “οι άνθρωποι με τα μάτια του λύκου”. Αυτό το χρώμα ματιών αποτελείται από μία χρυσοκίτρινη χρωστική ουσία που ονομάζεται Lipochrome, και πολύ λίγοι άνθρωποι την έχουν.

3. Κόκκινο



Το κόκκινο χρώμα στα μάτια συναντάται σε ανθρώπους αλμπίνο, που έχουν κατ’ επέκταση πρόβλημα με τη χρωστική και τη μελανίνη στον οργανισμό τους. Ωστόσο, υπάρχουν και μερικές σπάνιες περιπτώσεις στις οποίες οι άνθρωποι χωρίς προβλήματα στη χρωστική τους ουσία έχουν κόκκινα μάτια, ως αποτέλεσμα μιας μικρής διαρροής αίματος εντός της ίριδας που προκαλεί την απόχρωση αυτή.

4. Βιολετί



Όταν δεν υπάρχει αρκετή χρωστική στην ίριδα για να καλύψει τα αιμοφόρα αγγεία, το φως που ανακλάται κάνει τα μάτια να φαίνονται βιολετί. Σπάνια περίπτωση και εντυπωσιακή!

5. Μαύρο



Αν και πολλοί πιστεύουν ότι μαύρα μάτια δεν υπάρχουν αλλά είναι απλώς σκούρα καστανά, το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού το έχει. Όσοι το έχουν προκαλούν εντύπωση καθώς είναι σχεδόν αδύνατον να διακρίνει κανείς την ίριδα του ματιού τους. Αυτό το χρώμα είναι σχετικά συχνό σε ανθρώπους αφρικανικής καταγωγής, Ασιάτες και ιθαγενείς της Αμερικής.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς μετατρέπεται ένα λεωφορείο σε… εξοχικό


Πρωτότυπες διακοπές στη «Betsy Blue» - Δείτε τις φωτογραφίες.

Ο Andrew και η Lisa-Jane Powis αγόρασαν από το eBay ένα διώροφο λεωφορείο έναντι μόλις περίπου 3500 ευρώ και ξόδεψαν ακόμα 20.000 ευρώ για να το φτιάξουν. Ουσιαστικά, για να το μεταμορφώσουν καθώς από λεωφορείο το μετέτρεψαν στο εξοχικό των ονείρων τους.

Πλήρως εξοπλισμένο με κουζίνα, ξυλόσομπα και τρία κρεβάτια, το λεωφορείο αποτελεί πια το ιδανικό τους σπίτι διακοπών αφού βαρέθηκαν να «τρώνε πόρτα» σε διάφορους ξενώνες και αγροκτήματα επειδή έχουν πολύ μεγάλα σκυλιά.

Το ζευγάρι από τη Βρετανία αφιέρωσε έξι εβδομάδες στην ανακαίνιση του λεωφορείου και το χρησιμοποιεί πλέον για τις διακοπές με τα τρία παιδιά του, 13,7 και 4 ετών και τους δύο μεγάλους Δανούς του.

Το λεωφορείο, με το παρατσούκλι «Betsy Blue», διατίθεται για ενοικίαση και στο κοινό έναντι περίπου 150 ευρώ τη βραδιά.

Οι Powis ξήλωσαν όλα τα καθίσματα και τοποθέτησαν έπιπλα και οικοσκευή στο λεωφορείο, ενώ στον κάτω όροφο υπάρχει και μπάνιο. Δίπλα στο λεωφορείο έχει τοποθετηθεί και τζακούζι.

«Σκεφτήκαμε, γιατί να μη φτιάξουμε το δικό μας τροχόσπιτο», αφηγείται ο 43χρονος Andrew. «Παρότι δεν είχαμε εμπειρία με τέτοια πράγματα, είπαμε να το δοκιμάσουμε και πήγε καλά. Τα παιδιά το λατρεύουν, ήλπιζαν να το έχουμε μόνο για εμάς και ενοχλούνται που το νοικιάζουμε και σε άλλους».

«Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν απίστευτη, επειδή υπάρχει πολύς χώρος στο λεωφορείο, ενώ υπάρχουν πράγματα στον εξοπλισμό του που εντυπωσιάζουν», συνεχίζει η Lisa-Jane.
























Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

8 πράγματα που δεν φαντάζεστε ότι πλένονται στο πλυντήριο ρούχων


Εντάξει, τη γάτα τη βάλαμε επειδή ήταν όμορφη, μην την πλύνετε στο πλυντήριο. Μπορούμε όμως να σας πούμε για άλλα 8 πράγματα -εκτός από τα ρούχα σας- τα οποία μπορείτε να πλύνετε στο πλυντήριο ρούχων. Δείτε ποια είναι αυτά.

Αθλητικά παπούτσια
Καθαρίστε σε βάθος τα sneakers σας βάζοντάς τα στο πλυντήριο. Καλύτερα είναι να τα βάλετε μόνα τους για πλύσιμο χωρίς να γεμίσετε το πλυντήριό σας και με άλλα ρούχα. Αν αποφασίσετε να πλύνετε 2-3 ζευγάρια μαζί καλό είναι να ρίξετε μέσα στον κάδο και μία χρωμοπαγίδα.

Λούτρινα αρκουδάκια και κουκλάκια
Μην παιδεύεστε. Μπορείτε άνετα να βάλετε στο πλυντήριο ρούχων όλα τα κουκλάκια των παιδιών σας. Άλλωστε χρειάζονται ένα καλό καθάρισμα πού και πού.

Μαξιλάρια
Ακόμα και τα μαξιλάρια πλένονται στο πλυντήριο. Καλό είναι να τσεκάρετε πρώτα τις ετικέτες τους και σίγουρα μην πλύνετε μαξιλάρι που έχει κάποια τρύπα. Αυτά πρέπει να πεταχτούν και να πάρετε καινούργια.

Σακίδια
Τα σχολικά σακίδια (υφασμάτινα ή νάιλον) μπορούν να πλυθούν με ασφάλεια στο πλυντήριο. Κάντε έναν έλεγχο για το αν περιέχουν πλαστικά κομμάτια και καλό είναι να τα πλύνετε με κρύο και όχι με ζεστό νερό.

Πατάκια αυτοκινήτου
Ανανεώστε τα πατάκια σας βάζοντάς τα στο πλυντήριο. Μην τα φοβηθείτε. Δεν πρόκειται να πάθουν τίποτα.

Κουρτίνες
Αν οι κουρτίνες σας είναι βαμβακερές τότε μπορείτε να τις πλύνετε άνετα στο πλυντήριο. Αν οι ετικέτες τους λένε πως θέλουν στεγνό καθάρισμα ή εσείς θεωρείτε πως φοβάστε να τις πλύνετε στο πλυντήριο, πηγαίνετε τις στο καθαριστήριο για να είστε σίγουροι. Δείτε πώς μπορείτε να υπολογίσετε τις σωστές διαστάσεις για τις κουρτίνες σας.

Πλαστικές κουρτίνες μπάνιου
Είναι πολύ δύσκολο να πλύνετε τις πλαστικές κουρτίνες μπάνιου στο χέρι. Κάντε τη ζωή σας πιο εύκολη και βάλτε τις στο πλυντήριο.

Στρώμα γυμναστικής
Αυτά τα στρωματάκια γιόγκα που χρησιμοποιείτε στο γυμναστήριο μπορούν άνετα να πλυθούν στο πλυντήριο και μάλιστα πρέπει να πλένονται αρκετά συχνά καθώς γεμίζουν συνεχώς βακτήρια από τον ιδρώτα σας και μικρόβια από τα πατώματα των γυμναστηρίων.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γιατί φεύγουν οι Ελληνίδες στο εξωτερικό;


Τους βασικούς λόγους που οδηγούν τις γυναίκες στην Ελλάδα να αναζητήσουν εργασία στο εξωτερικό, αναδεικνύει έρευνα σχετικά με το φαινόμενο της φυγής ταλέντων και επιστημόνων, του λεγόμενου "Βrain Drain".

Στην έρευνα της ICAP συμμετείχαν 586 Ελληνίδες εργαζόμενες, από 56 χώρες. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα το 78% των γυναικών έφυγε τα χρόνια μετά την κρίση και οι κυριότεροι λόγοι που τις οδήγησαν στο εξωτερικό ήταν η αναξιοκρατία και η διαφθορά (36%), η οικονομική κρίση (35%) και οι καλύτερες προοπτικές εξέλιξης στο εξωτερικό (34%).

Ως κύριοι παράγοντες που θα συντελούσαν στην επιστροφή των γυναικών αυτών στην Ελλάδα αναδείχθηκαν το κλίμα και ο τρόπος ζωής (46%), οι οικονομικές απολαβές που θα τους προσφερθούν (41%) η βελτίωση της οικονομικής κατάστασης της χώρας (37%), αλλά και οι οικογενειακοί λόγοι (36%), που μάλιστα φαίνεται να αποτελεί σημαντικότερο παράγοντα για τις γυναίκες του δείγματος, σε σχέση με τους άνδρες. Εξάλλου, σύμφωνα με την έρευνα, φαίνεται ότι μεταβαίνουν για εργασία στο εξωτερικό κυρίως νεότερες σε ηλικία γυναίκες που δεν έχουν οικογενειακές υποχρεώσεις.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

8 λάθη που κάνουν όλοι στο σκούπισμα του σπιτιού


Μπορεί το σκούπισμα να μην είναι από τις πλέον δύσκολες δουλειές, ωστόσο υπάρχουν κάποια λάθη που κάνουν όλοι που το κάνουν λιγότερο αποτελεσματικό. Σκουπίζοντας σωστά θα έχετε σπίτι απαλλαγμένο από τη σκόνη για περισσότερο.

Σκουπίζετε με μεγάλη ταχύτητα
Έχετε συνηθίσει τόσο πολύ στους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας που συνήθως ξεχνάτε πως δεν χρειάζεται να κάνετε τα πάντα στη ζωή σας σαν να σας κυνηγάνε. Ακόμα και αν αυτό αφορά το σκούπισμα, η σωστή μέθοδος είναι να σκουπίζετε με ευχαρίστηση και χωρίς βιασύνες.

Δεν σκουπίζετε προς όλες τις κατευθύνσεις
Όταν σκουπίζετε θα πρέπει να μην το κάνετε μόνο προς μια κατεύθυνση αλλά να σκουπίζετε προς όλες τις κατευθύνσεις. Μπορείτε είτε να κινείτε την σκούπα πάνω-κάτω ή να σκουπίζετε όλο τον χώρο προς τη μια κατεύθυνση και στη συνέχεια να αλλάξετε κατεύθυνση σκουπίζοντας προς την αντίθετη μεριά.

Δεν ρυθμίζετε σωστά την σκούπα
Υπάρχουν σκούπες που είναι αυτόματες και κάνουν τις αλλαγές από μόνες τους και άλλες που πρέπει να τις ρυθμίσετε ανάλογα με την επιφάνεια που σκουπίζετε. Προσέξτε να κάνετε τις σωστές αλλαγές όταν σκουπίζετε για παράδειγμα μία ξύλινη επιφάνεια ή μια επιφάνεια με χαλί.

Αφήνετε τη σακούλα να γεμίσει τελείως
Δεν είναι απαραίτητος κανόνας να αφήνετε μία σακούλα να γεμίσει πριν την αλλάξετε. Για την ακρίβεια αυτός είναι ένας λανθασμένος κανόνας που πολλές νοικοκυρές ακολουθούν. Οι σωστοί κανόνες χρήσης την σακούλας υποδεικνύουν να την αδειάζετε μόλις γεμίσει μέχρι τη μέση. Έτσι θα είστε σίγουροι πως η σακούλα τραβάει όλες τις βρωμιές και τις σκόνες.

Δεν αλλάζετε αξεσουάρ στη σκούπα
Κάθε σκούπα έχει τα αξεσουάρ της τα οποία πρέπει να χρησιμοποιείτε για να καθαρίζετε πιο αποτελεσματικά. Αλλάξτε τον βασικό εξοπλισμό βάζοντας το αξεσουάρ που είναι κατάλληλο για τις γωνίες και περάστε προσεκτικά όλες τις γωνίες του δωματίου αλλά και τις πιο δύσκολες επιφάνειες.

Δε ρυθμίζετε το ύψος
Ρυθμίστε το ύψος της σκούπας ώστε να είναι πιο βολικό για εσάς αλλά και για να έχει καλύτερη εφαρμογή στην επιφάνεια που καθαρίζετε.

Περιμένετε να καθαρίσετε όταν δείτε σκόνες
Η βρωμιά και η σκόνη στο πρώτο στάδιο εμφάνισής τους δεν φαίνονται εύκολα αλλά όσο περνάνε οι μέρες γίνονται όλο και πιο διακριτές. Ακόμα και αν το σπίτι σας δείχνει πεντακάθαρο αυτό δε σημαίνει πως δεν υπάρχει σκόνη. Φροντίστε να σκουπίζετε τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα για να διατηρείτε το σπίτι σας καθαρό και περιποιημένο. Άλλωστε η σκόνη είναι πολλές φορές υπεύθυνη για αλλεργίες και αναπνευστικά προβλήματα.

Ξεσκονίζετε αφού σκουπίσετε
Πρώτα πρέπει να ξεσκονίζετε το σπίτι σας και μετά να σκουπίζετε γιατί αν κάνετε το αντίθετο όλη η σκόνη από το ξεσκόνισμα θα πέσει στο πάτωμα και στα χαλιά. Φροντίστε να ακολουθείτε τη σωστή σειρά καθαρίσματος για να μην κουράζεστε άδικα και άσκοπα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πλήρωσε πολύ... ακριβά την απιστία


Εκτός εαυτού βγήκε μια απατημένη σύζυγος όταν εκείνος την άφησε για μια άλλη γυναίκα 20 χρόνια νεότερη.

Η οργισμένη 48χρονη γέμισε με γκράφιτι το αυτοκίνητο του συζύγου της, έσπασε τα παράθυρα, έσκασε τα λάστιχα και πέταξε αυγά στο εσωτερικό του.

Το περιστατικό συνέβη σε μια πόλη της περιφέρειας Νοβοσιμπίρσκ στη νοτιο-κεντρική Ρωσία.

Για να βεβαιωθεί μάλιστα ότι όλοι θα μάθουν τα... καμώματα του άτακτου συζύγου της, έγραψε ένα σημείωμα και το άφησε στο παρμπρίζ. "Εγώ και ο σύζυγός μου ο Αλεξάντερ είμαστε και οι δυο 48 ετών. Ήμασταν παντρεμένοι τα τελευταία 26 χρόνια, ώσπου άφησε την οικογένειά μας για μια 28χρονη ονόματι Βερόνικα. Η μεγαλύτερη κόρη μας είναι 25 ετών και το μικρότερο παιδί μας 6 ετών. Με πρόδωσε και όπως μπορείτε να διαπιστώσετε είμαι πολύ δυσαρεστημένη τώρα», έγραφε σε αυτό" έγραφε το σημείωμα.










Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αλλαγή σε βασικό κανονισμό του ΝΒΑ


Αλλάζει ο τρόπος κατάταξης των ομάδων που προκρίνονται στα play offs.

Μια σημαντική τροποποίηση του κανονισμού για την κατάταξη των ομάδων που προκρίνονται στα play offs ανακοίνωσε το ΝΒΑ.

Στο εξής, οι οκτώ ομάδες Ανατολής και Δύσης θα κατατάσσονται βάσει του ρεκόρ τους (νίκες / ήττες) και μόνο, ενώ μέχρι πρότινος οι νικητές κάθε περιφέρειας είχαν εξασφαλισμένη θέση στην πρώτη τετράδα ακόμη κι αν το ρεκόρ τους δεν ήταν στα τέσσερα καλύτερα, ωστόσο δεν είχε πλεονέκτημα έδρας αν ο αντίπαλός του είχε καλύτερο ρεκόρ στην κανονική περίοδο.

Παράλληλα, εγκρίθηκαν αλλαγές στα κριτήρια των ισοβαθμιών για την κατάταξη και το πλεονέκτημα έδρας. Τα αποτελέσματα στα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν είναι πλέον το πρώτο κριτήριο, δεύτερο κριτήριο αποτελεί το αν κάποια ομάδα έχει κατακτήσει τον τίτλο στην περιφέρειά της.


Πηγή: http://www.sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς βγήκε η φράση «Στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό»


Ρίζες της από ένα παλιότερο έθιμο.

Η φράση «στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό» λέγεται όταν θέλουμε να δηλώσουμε ότι τα σπουδαιότερα πράγματα συμβαίνουν στο τέλος κι άρα πρέπει να κάνουμε υπομονή και να περιμένουμε.

Η παροιμιώδης αυτή φράση προήλθε από ένα παλιότερο έθιμο: Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, οι φίλοι του γαμπρού, το πρωί ανήμερα του γάμου, τον πήγαιναν συνοδεία στον κουρέα του χωριού, για να τον ξυρίσει.

Το έθιμο επέβαλε να ξυρίσει ο κουρέας πρώτα έναν-έναν τους φίλους του γαμπρού και τελευταίο αυτόν, ο οποίος πλήρωνε και τα έξοδα όλων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι αναφέρεται σε επιστολή της υπουργού Παιδείας για τους αναπληρωτές


Τελικός αποδέκτης ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.

Απάντηση σε σειρά αιτημάτων που τέθηκαν από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη, αναφορικά με την ομαλή λειτουργία των σχολείων, έδωσε με επιστολή της η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Ευφροσύνη Κιάου στην οποία παρατίθενται και αρκετά στοιχεία για τις προσλήψεις αναπληρωτών.

«Αξιότιμε κύριε Πατούλη,

Σε συνέχεια της από 3.9.2015 τηλεφωνικής επικοινωνίας μας θέτω υπόψη σας τα ακόλουθα:

I. Αναπληρωτές και ωρομίσθιοι καθηγητές

1) Στις 2.9.2015 ενεκρίθη από το Τριμελές Συμβούλιο του ΣΤΕ η αίτηση που κατέθεσε το Υπουργείο, προκειμένου να εξαιρεθούν από τους περιορισμούς των υπηρεσιακών μεταβολών, λόγω προεκλογικής περιόδου, οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών και η πρόσληψη αναπληρωτών και ωρομισθίων. Αυθημερόν πραγματοποιήθηκε η απόσπαση 2.600 εκπαιδευτικών από Π.Υ.Σ.Δ.Ε. σε Π.Υ.Σ.Δ.Ε., ο δε σχετικός πίνακας αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου. Επιπροσθέτως:

α) Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση 10.500 εκπαιδευτικών (για τα ολοήμερα νηπιαγωγεία, τα ολοήμερα δημοτικά, τα ειδικά σχολεία κ.λπ.) από κονδύλια ΕΣΠΑ και αναμένεται εντός της ημέρας η υπογραφή Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου για την κατ’ εξαίρεση πρόσληψή τους.

β) Ομοίως εγκρίθηκε η χρηματοδότηση 2.000 εκπαιδευτικών από τον τακτικό προϋπολογισμό και 1.000 εκπαιδευτικών επίσης από τον τακτικό προϋπολογισμό. Η σχετική Π.Υ.Σ. υπεγράφη ήδη.

γ) Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση 500 εκπαιδευτικών (ειδικό βοηθητικό προσωπικό ειδικών σχολείων που θα προσληφθεί - όπως γίνεται πάντα - την 1.10.2015) από τις Διαχειριστικές Επιτροπές των Περιφερειών (ένταξη 12 έργων).

δ) Επίσης έχει εγκριθεί από τις Περιφέρειες η πρόσληψη 1.000 εκπαιδευτικών ενισχυτικής διδασκαλίας (προσλαμβάνονται την 1.11.2015, όπως πάντα).

ε) Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που αναμένεται να εκδοθεί μέχρι αύριο (Σημειώνουμε ως news.gr ότι έχει εκδοθεί), θα εγκριθεί η χρηματοδότηση 4.000 εκπαιδευτικών από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Θα ακολουθήσει η Π.Υ.Σ. για την πρόσληψή τους.

2) Μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω πράξεων οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί θα προσληφθούν την επόμενη εβδομάδα (λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων: 11.9.2015 - εξέταση ενστάσεων) και κατά την εκτίμησή μας θα καλυφθούν τα κενά.

II. Καθαρισμός των σχολικών μονάδων

Με την ίδια ως άνω Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η πρόσληψη των καθαριστριών θα εξαιρεθεί από την Π.Υ.Σ. 33/2006, έτσι ώστε να προχωρήσει άμεσα η πρόσληψή τους από τις Σχολικές Επιτροπές. Το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κατέθεσε σήμερα αίτημα προς το Υπουργείο Οικονομικών για μεταφορά πιστώσεων στο Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.), ύψους 15.800.000 ευρώ (9.000 καθαρίστριες). Μετά τη μεταφορά αυτή, θα ακολουθήσει απόφασή μου για ανάθεση του έργου στο Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ..

Όπως αντιλαμβάνεστε, με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 26.8.2015 (Α΄ 102) η διαδικασία για τη φετινή χρονιά, για τον καθαρισμό των σχολείων, θα είναι η ίδια με εκείνη των προηγουμένων.

III. Μεταφορά των μαθητών (αρμοδιότητα των Περιφερειών)

Η Περιφέρεια Αττικής, όπως ενημερωθήκαμε αρμοδίως, υπέβαλε αίτημα στο Γ. Γ. της Κυβέρνησης για την έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, προκειμένου να καταστεί δυνατή η κατακύρωση του σχετικού διαγωνισμού στους προσωρινούς μειοδότες, οπότε να ακολουθήσει εν συνεχεία η σύναψη των συμβάσεων. Το αίτημα θα ικανοποιηθεί, όπως μας ενημέρωσε η Γ.Γ. της Κυβέρνησης, με την ίδια ως άνω Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Κατόπιν τούτων, έχω τη γνώμη ότι τα σχολεία, παρά τις δεσμεύσεις που προκαλεί η προεκλογική περίοδος, θα αρχίσουν στις 11.9.2015 να λειτουργούν κανονικά, με τις τυχόν δυσκολίες που είχαμε και τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς προεκλογική περίοδο»


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η Κούβα υποδέχεται τον Πάπα και αμνηστεύει 3.522 κρατούμενους


Παρόμοιες κινήσεις έχουν επαναληφθεί και στο παρελθόν.

Η Κούβα ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αμνηστεύσει 3.522 κρατούμενους μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες με την ευκαιρία της επίσκεψης του πάπα Φραγκίσκου, που θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως τις 22 Σεπτεμβρίου, επαναλαμβάνοντας παρόμοιες κινήσεις που είχε κάνει πριν από την επίσκεψη του πάπα Βενέδικτου το 2012 και του πάπα Ιωάννη Παύλου Β' το 1998.

Δεν υπάρχει κάποια ένδειξη προς το παρόν κατά πόσον στους αμνηστευθέντες περιλαμβάνονται πρόσωπα που διαφωνούντες και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων χαρακτηρίζουν πολιτικούς κρατούμενους.

Ανάμεσα σε αυτούς που θα αφεθούν ελεύθεροι είναι κρατούμενοι ηλικίας άνω των 60 ετών, εκείνοι που είναι κάτω των 20 και δεν έχουν βεβαρυμένο ποινικό μητρώο, οι χρόνια ασθενείς, γυναίκες, ορισμένοι που επρόκειτο να απελευθερωθούν υπό όρους το 2016, και οι ξένοι που ο επαναπατρισμός τους μπορεί να διασφαλιστεί, μετέδωσαν επίσημα μέσα ενημέρωσης.

Ανάμεσα σε εκείνους που δεν θα αμνηστευθούν, με ορισμένες εξαιρέσεις για ανθρωπιστικούς λόγους, είναι όσοι έχουν καταδικαστεί για φόνο, βιασμό, παιδική κακοποίηση, ζωοκλοπή ή παράνομη σφαγή ζώων, λαθρεμπόριο ναρκωτικών και αδικήματα κατά της δημόσιας ασφάλειας.

Η τελευταία κατηγορία φαίνεται να περιλαμβάνει περίπου 60 πολιτικούς κρατούμενους, όπως χαρακτηρίζονται από την εκτός νόμου Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Εθνικής Συμφιλίωσης, η οποία έχει ωστόσο την ανοχή των αρχών.

Κατά την επίσκεψή του στην Κούβα, ο πάπας αναμένεται να μεταβεί διαδοχικά στην Αβάνα, στην Ολγκίν (βορειοανατολικά) και στο Σαντιάγο ντε Κούμπα (νοτιοανατολικά) και να συναντήσει τον πρόεδρο Ραούλ Κάστρο.

Από τους αρχιτέκτονες της προσέγγισης ανάμεσα στην Αβάνα και στην Ουάσινγκτον, ο Φραγκίσκος αναμένεται στη συνέχεια να μεταβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι πιο απίθανοι λαβύρινθοι του κόσμου


Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες.

Ξεχάστε χάρτες και GPS, μερικές φορές το να χάνεσαι είναι υπέροχο. Οι λαβύρινθοι πάντα συνάρπαζαν και διασκέδαζαν τους ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο- από την αρχαιότητα που οι Κρητικοί και οι Αιγύπτιοι έφτιαξαν τους πρώτους.

Πολλές φορές η περιπλάνηση μέσα τους είναι μια ξεχωριστή εμπειρία στη φύση- σε φυτά ή και σε πάγο, όπως για παράδειγμα μέσα στους λαβυρίνθους που ακολουθούν.

Wiltshire, Βρετανία

Castelo Branco, Πορτογαλία

Κορνουάλη, Βρετανία

Μουσείο Van Gogh, Άμστερνταμ

Χαβάη

Le labyrinthe des Sortilèges, Ribeauville, Γαλλία

Kids Park Ice Maze

Richardson Adventure Farm, Ιλινόις

North Danville, ΗΠΑ

Innerleithen, Σκωτία
Διαβάστε περισσότερα...