Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Ανακαλύφθηκε παρτιτούρα του Στραβίνσκι χαμένη εδώ κι έναν αιώνα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το κομμάτι The Funeral Song που βρέθηκε, θεωρείται ένα από τα καλύτερα πρώιμα έργα του διάσημου συνθέτη.
Σε μια σημαντική ανακάλυψη προέβη ένας Ρώσος βιβλιοθηκονόμος όταν ως εκ θαύματος έπεσε πάνω σε ένα σημαντικό έργο του συνθέτη Ιγκόρ Στραβίνσκι, που όλοι θεωρούσαν χαμένο εδώ και έναν αιώνα.

Strab;inski

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του βρετανικού Guardian, οι εμπειρογνώμονες της Βιβλιοθήκης του Ωδείου δήλωσαν πως η παρτιτούρα ήταν ανακατεμένη μαζί με ένα σωρό άλλες στα αρχεία του ωδείου πριν την προγραμματισμένη μετεγκατάστασή του στην Braginskaya.

Στο εύρημα, το οποίο παρουσίασε ένας εμπειρογνώμονας στο Ωδείο της Αγίας Πετρούπολης, είναι γραμμένο ένα από τα καλύτερα πρώιμα έργα του, το The Funeral Song, το οποίο συνέθεσε ο Στραβίνσκι το 1908 και με αυτό εκφράζει τη λύπη του για την απώλεια. Μάλιστα ο Στραβίνσκι το έγραψε στη μνήμη του Νικολάι Ρίμσκυ-Κόρσακοφ, του Ρώσου συνθέτη που υπήρξε δάσκαλος του.

Το έργο παρουσιάστηκε για μια και μοναδική φορά και στη συνέχεια εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια της ρώσικης επανάστασης. Ο ίδιος ο Στραβίνσκι θεωρούσε αυτό το έργο, ένα από τα καλύτερά του. Γράφτηκε πριν από το «Πουλί της Φωτιάς», που ανέβηκε στο Παρίσι το 1910.

Μετά την ανακάλυψη αυτή κι εφόσον το Ωδείο δεν έχει μετακινηθεί από το 1896 και μπορεί κανείς εύκολα να υποθέσει ότι τεράστιος αριθμός μουσικών έργων που δεν έχουν καταγραφεί μπορεί ακόμα θαμμένοι στη βιβλιοθήκη.

Ο Ίγκορ Στραβίνσκι, ένας από τους πιο σημαντικούς συνθέτες του 20ου αιώνα, γεννήθηκε κοντά στην Αγία Πετρούπολη και εγκατέλειψε τις σπουδές του στα νομικά για να σπουδάσει μουσική με τον Ρίμσκυ-Κόρσακοφ. Το Πουλί της Φωτιάς, ένα έργο πλήρους διάρκειας για μπαλέτο του ανατέθηκε από το χορογράφο Σεργκέι Ντιαγκίλεφ και έκανε αίσθηση στην Ευρώπη.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.