Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

15+1 πράγματα που δεν ξέρετε για το γυναικείο στήθος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ενδεχομένως πιστεύετε ότι γνωρίζετε τα πάντα για το στήθος σας, δεδομένου ότι πρόκειται για το σώμα σας, αλλά θα εκπλαγείτε καθώς υπάρχουν αξιοσημείωτα πράγματα που αγνοείτε. Ιδού!

  1. Το στήθος αποτελείται από λίπος, αδένες και κολλαγόνο.
  2. Υπάρχουν τέσσερις διαφορετικοί τύποι θηλών. Οι «κανονικές» θηλές εξέχουν κατά μερικά χιλιοστά από τη θηλαία άλω (το στρογγυλό μέρος γύρω από τη ρώγα). Αυτές μεγαλώνουν ανάλογα με το αν ερεθίζονται ή κρυώνουν. Οι επίπεδες θηλές προεξέχουν μόνο όταν διεγείρονται ή όταν οι θερμοκρασίες αλλάζουν. Υπάρχουν επίσης οι «φουσκωμένες» θηλές και οι «ανάποδες» θηλές που είναι στραμμένες προς τα μέσα. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Mayo Clinic, το τελευταίο δεν είναι πρόβλημα, αλλά αν η ρώγα έχει στραφεί προς τα μέσα πρόσφατα, τότε η γυναίκα πρέπει να επικοινωνήσει με τον γιατρό της.
  3. 6% των ανθρώπων έχουν μία επιπλέον θηλή. Όχι ότι είναι συνηθισμένο αλλά δεν είναι και ασυνήθιστο.
  4. Οι θηλές μπορούν να σας φέρουν σε οργασμό. Σύμφωνα με έρευνες το «πείραγμα» της ρώγας και του στήθους γενικότερα ενεργοποιούν το ίδιο μέρος του εγκεφάλου της γυναίκας που ξυπνάει και με το πείραγμα της κλειτορίδας, οπότε για κάποιες γυναίκες ο οργασμός είναι ένας σίγουρος δρόμος. Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιος αναλυτικός οδηγός καθοδήγησης. Θα πρέπει ο καλός σας να το ψάξει λίγο, να αφιερώσει λίγο χρόνο για να ανακαλύψει τι είδους πίεση και κίνηση ταιριάζει σε κάθε γυναίκα.
  5. Το μεγαλύτερο στήθος του κόσμου ζυγίζει 38 κιλά και ανήκει στην Άννι Χόκινς Τέρνερ, ευρέως γνωστή με το ψευδώνυμο Νόρμα Στιτζ. Όπως λέει η ίδια, το στήθος της άρχισε να αναπτύσσεται όταν πήγαινε στην τρίτη τάξη του σχολείου και είναι …απολύτως φυσικό! Φοράει νούμερο σουτιέν 102ZZZ και το κάνει ειδική παραγγελία.
  6. Πιθανότατα το αριστερό σας στήθος είναι μεγαλύτερο από το δεξί. Είναι απολύτως φυσιολογικό και μάλιστα συμβαίνει στο 65% των γυναικών. Ακόμα κι η Jennifer Lawrence το έχει παραδεχτεί ότι τα στήθη της είναι ανόμοια.
  7. Η τριχοφυΐα στην περιοχή του στήθους είναι φυσιολογική. Αν το έχετε δεν είστε η μόνη και δεν είναι κάτι ανησυχητικό.
  8. Μία στις οκτώ γυναίκες θα διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού.
  9. Το στήθος συνεχίζει να μεγαλώνει για περίπου 2 – 4 χρόνια μετά την εμφάνιση της πρώτης περιόδου.
  10. Το μέγεθος του στήθους αλλάζει κάθε μήνα. Αυτό επειδή οι ορμόνες αλλάζουν κατά τη διάρκεια της περιόδου και της ωορρηξίας και «μεγαλώνουν» το στήθος.
  11. Το κάπνισμα μπορεί να προκαλέσει χαλάρωση. Έρευνα του Πανεπιστημίου του Κεντάκι διαπίστωσε ότι «το κάπνισμα διασπά μια πρωτεΐνη του δέρματος που ονομάζεται ελαστίνη, η οποία δίνει νεανική εμφάνισή και στηρίζει το στήθος.
  12. Οι θηλές μπορεί να γίνουν πιο σκούρες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Χάρη και πάλι, στις ορμόνες.
  13. Σχεδόν 5% των γυναικών στις ΗΠΑ έχουν ψεύτικο στήθος. Επίσης, ο αριθμός των εμφυτευμάτων που δημιουργήθηκαν από το 1997 θα μπορούσε να γεμίσει μια πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων. Οπτικά θα είναι περίεργο, έτσι δεν είναι;
  14. Κάθε θηλή έχει 15 – 20 ανοίγματα ώστε να βγει το γάλα κατά την περίοδο του θηλασμού.
  15. Ο ύπνος μπρούμυτα μπορεί με την πάροδο του χρόνου να επηρεάσει το σχήμα του στήθους. Λυπηρό αλλά αληθινό.
  16. Στο τέλος μιας κουραστικής μέρα, τίποτα δεν θα ευχαριστήσει περισσότερο το στήθος σας, από το να βγάλετε το σουτιέν σας. Και αυτό είναι 100% αληθινό!


Πηγή: http://www.baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.