Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Τρομερά ατυχήματα κατά τη διάρκεια του σεξ


Αληθινές, ακραίες περιπτώσεις που κατέληξαν στα επείγοντα ή ακόμα και στο θάνατο!

Η αγάπη πληγώνει. Πολλές φορές και κυριολεκτικά. Η ερωτική πράξη, συχνά μπορεί να βγει εκτός ορίων χάρη στο ανεξέλεγκτο πάθος των εραστών. Υπάρχουν ωστόσο και ακραίες περιπτώσεις, που έπειτα από μια «συνεδρία» άκρατου πάθους, οι ερωτικοί σύντροφοι καταλήγουν στα επείγοντα των νοσοκομείων ενώ σε ακόμα πιο σπάνιες περιπτώσεις, το σεξ αποδεικνύεται μοιραίο.

Δείτε παρακάτω αληθινές περιπτώσεις τρομακτικών ατυχημάτων κατά τη διάρκεια μιας ερωτικής πράξης:

10. Τα… σιδεράκια
Τα σιδεράκια που φορούσε μια γυναίκα, έγδαραν επανειλημμένως το ανδρικό μόριο του συντρόφου της, προκαλώντας σε εκείνον έναν έντονο πόνο από τις πληγές.

9. Το τσιμέντο
Οι γιατροί κατάφεραν με καθετήρες και αφαίρεσαν μια ποσότητα… τσιμέντου από τον πρωκτό ενός άντρα, όταν η σύντροφός του έριξε στο συγκεκριμένο σημείο το αφύσικο αυτό υλικό.

8. Ο τοίχος είχε τη δική του ιστορία
Μια γυναίκα από τις ΗΠΑ, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι της, αφού ο σύντροφός της το χτυπούσε στον τοίχο κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης. Η γυναίκα υπέστη διάσειση, ενώ αργότερα υπέφερε, από έντονους πονοκεφάλους.

7. Σοβαρή απώλεια αίματος
Εξαιτίας ενός δονητή, μια γυναίκα μεταφέρθηκε με σοβαρή αιμορραγία στο νοσοκομείο. Η γυναίκα έχασε τις αισθήσεις της από τον έντονο πόνο και ταν ευτυχώς συνήλθε, κατέθεσε μήνυση στην εταιρεία κατασκευής του συγκεκριμένου δονητή.

6. Σπασμένο… πέος
Ο παλαιστής του MMA Ray Elbe, κατά τη διάρκειας μιας ερωτικής πράξης το 2012, έσπασε το μόριό του. Ο άντρας λιποθύμησε από την αιμορραγία και τον οξύ πόνο, ενώ οι γιατροί κατάφεραν και αποκατέστησαν τη βλάβη με 10 ράμματα.

5. Ένα κουφό… φιλί
Μια Κινέζα έχασε την ακοή της από το ένα αυτί, όταν ο παρτενέρ, της έδωσε ένα δυνατό φιλί. Ο εραστής, στην ουσία ρούφηξε με τέτοια δύναμη, που λόγω της πίεσης του αέρα, έσπασε το τύμπανό της.

4. Ακρωτηριασμός μορίου
Ελπίζοντας σε μια στύση με διάρκεια, ένας άντρας έκανε ένεση με κοκαΐνη στην ουρήθρα του. Το αποτέλεσμα ήταν να πάθει γάγγραινα και να χάσει, εκτός από το μόριό του, το ένα του πόδι και 9 δάχτυλα. Τα ναρκωτικά, για την ιστορία, του χάρισαν στύση διάρκειας 3 ωρών.

3. Ικανοποιώντας το αφεντικό
Στην προσπάθειά της να… ικανοποιήσει το αφεντικό της μέσα στο αυτοκίνητό του, η γυναίκα δάγκωσε με δύναμη το μόριο του όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε με ένα άλλο αυτοκίνητο. Το ασθενοφόρο το κάλεσε ο ιδιωτικός ντετέκτιβ που είχε βάλει η σύζυγος για να παρακολουθεί τον άπιστο άντρα της.

2. Όχι το αλυσοπρίονο στο κρεβάτι
Ένας άντρας έκοψε το αιδοίο της συντρόφου του, μετά από ένα φρικτό ατύχημα: είχε συνδέσει τον δονητή με ένα αλυσοπρίονο! Η γυναίκα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου ευτυχώς ανέκτησε πλήρως.

1. Μοιραία κατάληξη
Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της, όταν ο σύντροφός συνέδεσε με ηλεκτρικά καλώδια τις ρώγες του στήθους της. Ο άντρας, αργότερα κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τον καταπλάκωσε μονάδα κλιματιστικού


Ένα τρομοκρατικό περιστατικό κατέγραψε κάμερα κλειστού κυκλώματος καταστήματος στο Ιράν. Στο βίντεο φαίνεται ένας πολίτης να περπατά αμέριμνος στο δρόμο όταν από τον ουρανό πέφτει μια εξωτερική μονάδα κλιματιστικού πολλών κιλών που τον καταπλακώνει. Ο άντρας σωριάστηκε στο έδαφος και δεν υπάρχουν πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ταύρος επιτέθηκε σε μοτοσικλετιστή


Ξαφνική επίθεση από έναν ταύρο δέχτηκε ένας μοτοσικλετιστής. Στο βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, φαίνεται ένας άντρας να οδηγεί μια μοτοσικλέτα και ένας ταύρος να ορμά κατά πάνω του και να τον ρίχνει στο έδαφος. Ο ταύρος στη συνέχεια έφυγε ωστόσο ο άντρας έκανε πολλά λεπτά να συνέλθει από το χτύπημα.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι πιο συναρπαστικοί ορίζοντες πόλεων στον κόσμο


Αστικό τοπίο… στα καλύτερά του! - Δείτε τις φωτογραφίες.

Από τους ουρανοξύστες του Τορόντο και τον πύργο CN Tower που φτάνει σε ύψος τα 553 μέτρα, μέχρι το περίφημο Burj Khalifa, το υψηλότερο κτίριο στον κόσμο (829,8 μέτρα), στο Ντουμπάι, δείτε παρακάτω μερικά από τα πιο επιβλητικά αστικά τοπία που υπάρχουν στον κόσμο.

1. Οι εντυπωσιακοί πύργοι Petronas Towers βρίσκονται στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας



2. Ο φουτουριστικός αστικός ορίζοντας της Σαγκάης



3. Το Σάο Πάολο στη Βραζιλία, με πληθυσμό άνω των 11 εκατ. κατοίκων



4. Το πιο αναγνωρίσιμο κτίριο στο Τορόντο είναι ο πύργος CN Tower, ο οποίος υψώνεται στα 553 μέτρα στον ουρανό και στέκεται επιβλητικός «κοιτάζοντας» τη λίμνη Οντάριο



5. Η κύρια επιχειρηματική περιοχή του Σίδνεϊ φαίνεται πανέμορφη από μακριά και ιδίως το εμβληματικό κτίριο της Όπερας



6. Ο αστικός ορίζοντας του Σιάτλ τη νύχτα, με το μαγευτικό βουνό Mount Rainier στο βάθος



7. Η περιοχή Chongqing της Κίνας «υπερηφανεύεται» για έναν ραγδαία αυξανόμενο ορίζοντα… με πάνω από 12 κτίρια υψηλότερα των 200 μέτρων



8. Το αστικό τοπίο του Ρίο ντε Τζανέιρο είναι αναγνωρίσιμο σε όλον τον κόσμο, κυρίως λόγω του μεγάλων διαστάσεων αγάλματος του Χριστού του Λυτρωτή στο λόφο Κορκοβάντο



9. Στο μικροσκοπικό νησί του Μακάο το 47 ορόφων ξενοδοχείο Grand Lisboa μοιάζει σαν ένας τεράστιος ανεμιστήρας, που αντανακλάται στον ποταμό Pearl



10. Ο αστικός ορίζοντας του Σικάγο, όπως φαίνεται από το διάσημο πύργο Sears Tower



11. Το κέντρο της Σεούλ



12. Στη Σιγκαπούρη βρίσκεται το πιο ακριβό κτίριο στον κόσμο: το Marina Bay Sands



13. Ο πολυφωτογραφημένος ορίζοντας του Μανχάταν, με «βασιλιά» το Empire State Building



14. Στο Ντουμπάι βρίσκεται το υψηλότερο κτίριο του κόσμου, Burj Khalifa




Διαβάστε περισσότερα...

Το μικρότερο σπαστό ποδήλατο στον κόσμο


Η καναδική εταιρεία Helix Folding Bikes κατασκεύασε ένα καινοτόμο ποδήλατο που όταν «διπλώνει», το συνολικό του μέγεθος δεν ξεπερνά αυτό των τροχών του.

Το συγκεκριμένο σπαστό ποδήλατο είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να είναι το μικρότερο, ελαφρύτερο, ασφαλέστερο και πιο εύχρηστο από οποιοδήποτε άλλο πτυσσόμενο ποδήλατο κυκλοφορεί στο εμπόριο.

Το Helix είναι κατασκευασμένο από τιτάνιο και ζυγίζει μόλις 9,5 κιλά.

Χάρη στον καινοτόμο σχεδιασμό του, το ποδήλατο διπλώνει στο μέγεθος ενός τροχού. Οι τροχοί περιστρέφονται γύρω από ελικοειδείς άξονες και διπλώνουν δίπλα στο πλαίσιο και τους ανάμεσα στους στροφάλους.

“Το Helix είναι το πιο εύκολο σπαστό ποδήλατο στον κόσμο στο δίπλωμα και το ξεδίπλωμα. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα πτυσσόμενα ποδήλατα το Helix διπλώνει με οποιαδήποτε σειρά χωρίς να χρειάζεται να γυρίσουν τα πετάλια” αναφέρουν οι σχεδιαστές.

Τα ποδήλατα Helix είναι χειροποίητα και κατασκευάζονται στο Τορόντο του Καναδά με υλικά, μηχανικά μέρη και διαδικασίες υψηλής ποιότητας ώστε να διασφαλιστεί η μακροχρόνια ανθεκτικότητα και η ασφάλεια.

Σε πρώτη φάση το καινοτόμο ποδήλατο θα διατίθεται από τον Ιούλιο του 2015 στην πλατφόρμα μικροχρηματοδότησης Kickstarter με αρχικό κόστος 1.199 δολάρια.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το Ελ. Βενιζέλος βράβευσε τις πιο επιτυχημένες αεροπορικές εταιρείες του 2014


Η Διασυνδεσιμότητα της Αθήνας στο 15ο Συνέδριο Μάρκετινγκ Αεροπορικών Εταιρειών.

Η «Διασυνδεσιμότητα» ήταν η μεγάλη πρωταγωνίστρια του 15ου Συνεδρίου Μάρκετινγκ Αεροπορικών Εταιρειών που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών. Το φετινό Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου, με κεντρικά θέματα την αύξηση της διασυνδεσιμότητας της Αθήνας, την επισκόπηση του 2014, έτους σταθεροποίησης και ανάκαμψης, και τις αισιόδοξες προβλέψεις για την εξέλιξη της κίνησης το 2015.

Μετά από μία διαδρομή 15 χρόνων, το ετήσιο Συνέδριο Μάρκετινγκ Αεροπορικών Εταιρειών αποτελεί μια διεθνώς αναγνωρισμένη «καινοτομία» και είναι πλέον θεσμός στην αεροπορική αγορά της Αθήνας. Με βασικό στόχο την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ του αεροδρομίου και των βασικών συνεργατών του, το συνέδριο αποτελεί ιδανική πλατφόρμα για την ουσιαστική συνεργασία στα ζητήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος. Το περιεχόμενο του συνεδρίου αντανακλά την ευρύτερη φιλοσοφία του αεροδρομίου να προσφέρει στις αεροπορικές εταιρείες συνεχή υποστήριξη και εργαλεία χρήσιμα στις αναπτυξιακές προσπάθειές τους, ιδιαίτερα στην εποχή της οικονομικής κρίσης.

Χρονιά αυξήσεων-ρεκόρ για την αεροπορική αγορά της Αθήνας

Τα βασικά στοιχεία της αναδρομής του 2014 βρέθηκαν στο επίκεντρο του συνεδρίου: Σε επίπεδο δικτύου, ιδιαίτερα σημαντική ήταν τη χρονιά που πέρασε η αύξηση της διασυνδεσιμότητας της Αθήνας, με 8 νέες αεροπορικές εταιρείες, 13 νέους διεθνείς προορισμούς και 168 νέες διεθνείς εβδομαδιαίες πτήσεις το καλοκαίρι. Η επιβατική κίνηση κατέγραψε άνοδο της τάξης του 21,2%, ξεπερνώντας τα περσινά επίπεδα κατά 2,7 εκατομμύρια επιβάτες: οι ξένοι επιβάτες αυξήθηκαν κατά 29%, ενώ ιδιαίτερα σημαντική υπήρξε και η διψήφια ανάκαμψη των Ελλήνων (+22,5%). Στον ευρωπαϊκό χάρτη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της επιβατικής κίνησης και των αυξημένων πτήσεων, το αεροδρόμιο της Αθήνας βρέθηκε το 2014 στην πρώτη θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών αεροδρομίων.

Στο πλαίσιο του φετινού Συνεδρίου, πάνελ εκπροσώπων αεροπορικών εταιρειών με συντονιστή τον Ralph Anker, Chief Analyst του διεθνούς site anna.aero, συζήτησε τις προοπτικές της αεροπορικής αγοράς στο εσωτερικό και στο διεθνές περιβάλλον. Ο Γιώργος Δημητριάδης, διευθυντής Επιχειρηματικής Μονάδας IT&T του ΔΑΑ, παρουσίασε τις νέες τεχνολογίες που εφαρμόζει το αεροδρόμιο, ενώ τις νέες τάσεις και πρακτικές στην επικοινωνία και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέλυσαν ο Γιώργος Φραγκάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Forestview και ο Jeff Howe του Wired Magazine. Τέλος, ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων Ευρώπης (ACI-Europe), Olivier Jankovec, «επικαιροποίησε» για τους παρευρισκόμενους τον παγκόσμιο χάρτη της διασυνδεσιμότητας. Τις θερμές ευχαριστίες του στις αεροπορικές εταιρείες εξέφρασε ο CEO του ΔΑΑ, Γιάννης Παράσχης, για την εξαιρετική συνεργασία και τη δέσμευσή τους στην αγορά της Αθήνας που πέρυσι «έδωσε» εξαιρετικά αποτελέσματα και αισιόδοξα μηνύματα για τη συνέχεια.

Παράλληλα, όπως κάθε χρόνο, στο πλαίσιο του Συνεδρίου Μάρκετινγκ Αεροπορικών Εταιρειών, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών επιβράβευσε τις αεροπορικές εταιρείες που κατέγραψαν την πιο επιτυχημένη αναπτυξιακή πορεία και δυναμική που κατέγραψαν οι αεροπορικές εταιρείες κατά τη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε, σημειώνοντας αυξημένα ποσοστά επιβατικής κίνησης στα τακτικά δρομολόγιά τους από και προς την Αθήνα.

Για τους 180 παρευρισκόμενους από τις αεροπορικές εταιρείες και το αεροδρόμιο, το Συνέδριο και τις βραβεύσεις πλαισίωσε θεαματικά η…« Connie» (connectivity: διασυνδεσιμότητα), πρωταγωνίστρια του ψυχαγωγικού προγράμματος, που έδωσε μουσικό τόνο και ρυθμό στην αεροπορική αναδρομή και τις προοπτικές της νέας χρονιάς!

Τα φετινά βραβεία αναλυτικά:

A. Βραβείο για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία μεταξύ των 10 εταιρειών που κατέγραψαν την υψηλότερη επιβατική κίνηση το 2013

- H Emirates τιμήθηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία μεταξύ των 10 εταιρειών που κατέγραψαν την υψηλότερη επιβατική κίνηση το 2014. Στην ίδια κατηγορία τιμητική διάκριση έλαβαν οι Aegean Airlines και EasyJet.

Β. Βραβείο για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία με δρομολόγιο χαμηλής επιβατικής κίνησης (Thin Route)

- Το βραβείο κατέκτησε η Bulgaria Air για τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση της ετήσιας επιβατικής της κίνησης μέσα στο 2014. Τιμητική διάκριση έλαβε η Air Moldova.

Γ. Βραβείο για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία με εποχικό δρομολόγιο

- Το βραβείο κατέκτησε η Air Baltic για τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση της ετήσιας επιβατικής κίνησης κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου 2014. Τιμητική διάκριση έλαβαν οι Air Canada και US Airways.

Δ. Βραβείο Κορυφαίου Ευρωπαϊκού Προορισμού

- Το βραβείο κατέκτησε η British Airways για τη μέγιστη συμβολή της στην ανάδειξη του Λονδίνου ως Κορυφαίου Ευρωπαϊκού Προορισμού.

Ε. Βραβείο Κορυφαίου Προορισμού εκτός Ευρώπης

- Το βραβείο κατέκτησε η Emirates για τη μέγιστη συμβολή της στην ανάδειξη του Ντουμπάι ως Κορυφαίου προορισμού εκτός Ευρώπης.

ΣΤ. Βραβείο για τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες ανά γεωγραφική περιοχή (υψηλότερη ποσοστιαία αύξηση επιβατικής κίνησης 2013 /2012)

- Η Aegean Airlines βραβεύθηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία στην αγορά εσωτερικού

- H Transavia.com τιμήθηκε στην κατηγορία αυτή ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία για την αγορά της Δυτικής Ευρώπης. Τιμητική διάκριση έλαβαν οι Vueling και Pegasus Airlines.

- Η Air Serbia βραβεύθηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία στην αγορά της Ανατολικής Ευρώπης. Τιμητική διάκριση έλαβαν οι Aegean Airlines και Aeroflot.

- Η Aegean Airlines τιμήθηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία στην αγορά της Μέσης Ανατολής. Τιμητική διάκριση έλαβαν οι Etihad Airways και EL AL Israel Airlines.

- Η Egypt Air τιμήθηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία στην αγορά της Αφρικής.

Z. Βραβείο για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία μεταξύ των νέων εταιρειών

- Η Ukraine International Airlines βραβεύθηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη νέα εταιρεία στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

- Η Aegean Airlines τιμήθηκε επιπλέον ως η εταιρεία με τη μεγαλύτερη αύξηση αριθμού επιβατών στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για το 2014. Τιμητική διάκριση στην κατηγορία αυτή, έλαβε η Transavia.com.

Ειδικά βραβεία:

- Η Aegean Airlines τιμήθηκε ως η δημοφιλέστερη αεροπορική εταιρεία για το 2014 μεταξύ των ευρωπαίων επιβατών του αεροδρομίου της Αθήνας (πηγή: έρευνα ΔΑΑ, επίσημα ετήσια στατιστικά στοιχεία).

- Η Emirates τιμήθηκε ως η δημοφιλέστερη αεροπορική εταιρεία για το 2014 μεταξύ των υπόλοιπων διεθνών επιβατών του αεροδρομίου της Αθήνας (πηγή: έρευνα ΔΑΑ, επίσημα ετήσια στατιστικά στοιχεία).

Η Ιωάννα Παπαδοπούλου, διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του ΔΑΑ, δήλωσε για το συνέδριο: «Με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε και φέτος στο 15ο Συνέδριό μας τους βασικούς συνεργάτες μας, σε μια συνάντηση που είναι πλέον θεσμός και απηχεί τη φιλοσοφία μας, για μια κοινή πορεία σε μια σχέση αμφίδρομη και αποδοτική. Τους ευχαριστούμε πολύ και παραμένουμε πιστοί στις αρχές της ουσιαστικής συνεργασίας και υποστήριξης που έχουμε οικοδομήσει».




Διαβάστε περισσότερα...

Το ανδρόγυνο μοντέλο που έγινε τελικά γυναίκα


Έκανε πριν λίγες μέρες το ντεπούτο της στις πασαρέλες - Δείτε τις φωτογραφίες.

Ο Andrej Pejic ήταν ένα όμορφο αγόρι, που πλασαρίστηκε στο χώρο της μόδας ως ένα πετυχημένο ανδρόγυνο μοντέλο. Ο 23χρονος, με καταγωγή τη Βοσνία –Ερζεγοβίνη, πλέον ανεμίζει τα ρούχα που καλείται να διαφημίσει, ως γυναίκα, μιας και υποβλήθηκε το περασμένο καλοκαίρι σε εγχείρηση αλλαγής φύλου.

Πλέον, η ταυτότητά του γράφει Andreja Pejic και μόλις χθες έκανε την πρώτη της εμφάνιση κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας στη Βρετανία.

Η Andreja περπάτησε στην πασαρέλα για τις ανάγκες του σόου του σχεδιαστή Giles Deacon, μαζί με άλλες συναδέλφισές της. «Αισθάνομαι υπέροχα που κάνω το ντεμπούτο μου στις πασαρέλες με έναν από τους αγαπημένους μου Βρετανούς σχεδιαστές…», έγραψε σχετικά στο Twitter.

Το μοντέλο, αναμένεται να συμμετάσχει και στην τελευταία ταινία της Sofia Coppola.

Πριν...







Και μετά...






Διαβάστε περισσότερα...

Δέκα οικονομολόγοι προβλέπουν πως θα είναι η ζωή σε 100 χρόνια


«Γιατί θα πρέπει να ασχοληθώ με τις επόμενες γενιές; Τι έχουν κάνει εκείνες για μένα;» Αυτό αναρωτιόταν ο Γκράουτσο Μαρξ, με ένα πούρο πάντα στα χείλη. Κι όμως, μια ανάλογη άσκηση έβαλε ένας επισκέπτης καθηγητής του London School of Economics σε δέκα γνωστούς οικονομολόγους, από τους οποίους οι τρεις έχουν τιμηθεί με βραβείο Νομπέλ.

«Σε τι κόσμο θα ζούμε σε εκατό χρόνια, κατά τον 22ο αιώνα;» ρώτησε τους οικονομολόγους ο Ιγκνάθιο Παλάθιος-Ουέρτα, ειδικός της θεωρίας των παιγνίων και φανατικός οπαδός του ποδοσφαίρου.

Όλοι απάντησαν, αν και είναι φανερό από την ανάγνωση του τόμου όπου συγκεντρώθηκαν οι απαντήσεις τους ότι το χέρι πολλών από αυτούς έτρεμε όταν αποτύπωνε τις προβλέψεις τους. Κανείς δεν έχει ξεχάσει άλλωστε το πάθημα του μεγάλου βρετανού οικονομολόγου Τζον Μέιναρντ Κέινς, που είχε προβεί κι εκείνος το 1930 σε μια τέτοια πρόβλεψη.

Στο βιβλίο του «Οικονομικές προοπτικές για τα εγγόνια μας», ο Κέινς είχε προβλέψει (ορθώς) ότι το βιοτικό επίπεδο θα αυξανόταν κατά τέσσερις με οκτώ φορές. Ατύχησε όμως στην πρόβλεψή του ότι σε έναν αιώνα οι άνθρωποι θα δούλευαν μόλις τρεις ώρες την ημέρα, ότι τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα θα επιλύονταν και ότι θα επικρατούσε ο πολιτισμός του ελεύθερου χρόνου.

Για να προφυλαχθούν από την αδικαιολόγητη αισιοδοξία του Κέινς, οι κληρονόμοι του απέφυγαν να προδιαγράψουν ένα ρόδινο μέλλον. Μόνο ο Άλβιν Ροθ, που τιμήθηκε με Νομπέλ το 2012, πιστεύει ότι τον 22ο αιώνα η οικονομική επιστήμη θα βρεθεί στην πρωτοπορία των κοινωνικών επιστημών, καθώς θα έχει ενσωματώσει την κοινωνιολογία, την πολιτική επιστήμη, την ψυχολογία και τη βιολογία. «Η βελτίωση του ανθρώπου θα συνεχιστεί», λέει ο καθηγητής στο Harvard Business School. Κι αυτό, κυρίως χάρις στην επανάσταση της υγείας. «Η τεχνητή ευφυία θα έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο, ώστε η τεχνολογία θα είναι αυτόνομη και θα δρα χωρίς ευθεία ανθρώπινη παρέμβαση».

Ένας άλλος Νομπελίστας, ο Ρόμπερτ Σίλερ, δεν είναι τόσο αισιόδοξος. Τον επόμενο αιώνα, λέει, ο πλανήτης θα βρεθεί αντιμέτωπος με πολλές απειλές, τα όπλα μαζικής καταστροφής θα είναι περισσότερα και οι τεχνολογίες της πληροφορίας θα έχουν καταστήσει τα περισσότερα επαγγέλματα περιττά. Από τη μια πλευρά θα βρίσκεται μια νέα ελίτ, αποτελούμενη από όλους εκείνους που θα είναι συνδεδεμένοι με την τεχνητή ευφυία, κι από την άλλη δισεκατομμύρια άτομα που θα ζουν σε γκέτο.

Στο ίδιο πνεύμα, ο καθηγητής του Χάρβαρντ Έντουαρντ Γκλέζερ εκφράζει την ανησυχία του για την ανάδυση μιας «οικονομίας του φόβου», όπου οι πιο πλούσιοι θα θέλουν να διατηρούν τα προνόμιά τους και να υπερασπίζονται το στάτους κβο. «Μια κοινωνία που αυξάνει τα μέτρα αυτοπροστασίας ενδιαφέρεται περισσότερο για τη συντήρηση παρά για την καινοτομία», τονίζει ο Γκλέζερ.

Η πιο ζοφερή πρόβλεψη όμως ανήκει στον Μάρτιν Βάιτζμαν, που ειδικεύεται εδώ και χρόνια στο ζήτημα του κλίματος. «Είναι πλέον σχεδόν βέβαιο, ο άνθρωπος θα προκαλέσει μείζονα κλιματική αναταραχή στον πλανήτη», τονίζει. Και η αναταραχή αυτή θα είναι πρωτοφανής. Ο Βάιτζμαν δεν πιστεύει ούτε στο κλίμα ούτε στην πιθανότητα μιας διεθνούς συμφωνίας που να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. «Ο άνθρωπος», λέει, «δεν έχει ούτε τη διαύγεια ούτε την υπομονή να αντιμετωπίσει γεγονότα, ακόμη καταστροφικά, που θα συμβούν σε ένα μακρινό μέλλον. Ίσως άλλοι πολιτισμοί στο μέλλον να το καταφέρουν, ο δικός μας δεν μπορεί».

Έτσι, όταν η απειλή γίνει αισθητή, θα είναι πια πολύ αργά. Η μόνη ελπίδα είναι να κατασκευαστεί μια «τεχνητή ηλιακή ασπίδα», που θα καθυστερήσει κάπως τις καταστροφές από την άνοδο των θερμοκρασιών.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εκδήλωση-αφιέρωμα στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη


Συμπληρώνονται 164 χρόνια από τη γέννησή του.

Εκδήλωση – αφιέρωμα στην κατά Οδυσσέα Ελύτη «μαγεία» του μέγιστου των ελληνικών γραμμάτων, στην «κορυφή των κορυφών» (κατά τον Κωνσταντίνο Καβάφη) - Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, διοργανώνει η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης με αφορμή τη συμπλήρωση 164 χρόνων από την ημέρα της γέννησής του «...Εν Σκιάθω».

«Εγεννήθην εν Σκιάθω, τη 4η Μαρτίου 1851. Εβγήκα από το Ελληνικόν Σχολείον εις τα 1863, αλλά μόνον τω 1867 εστάλην εις το Γυμνάσιον Χαλκίδος, όπου ήκουσα την Α΄ καί Β΄ τάξιν...

...Αργότερα έγραψα περί τα εκατόν διηγήματα, δημοσιευθέντα εις διάφορα περιοδικά καί εφημερίδας» γράφει ο ίδιος στο βιογραφικό του.

«ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ: Εγεννήθην εν Σκιάθω τη 4 Μαρτίου 1851» τιτλοφορείται η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 3 Μαρτίου 2015 και ώρα 8 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θεσσαλονίκης, Εθνικής Αμύνης 27.

Στην εκδήλωση ομιλητές ορίστηκαν οι: Στέλιος Παπαθανασίου, φιλόλογος, διδάκτωρ Φιλολογίας και Θεολογίας: με θέμα: «Η γέννηση του Παπαδιαμάντη- Η επιβίωσή του», και Γιώργος Σανιδάς, συγγραφέας με θέμα: «Η Πολιτική και ο Παπαδιαμάντης».

«Η αργία εγέννησε την πενίαν. Η πενία έτεκεν την πείναν. Η πείνα παρήγαγε την όρεξιν. Η όρεξις εγέννησε την αυθαιρεσίαν. Η αυθαιρεσία εγέννησε την ληστείαν. Η ληστεία εγέννησε την πολιτικήν. Ιδού η αυθεντική καταγωγή του τέρατος τούτου», γράφει «σχετικά» ο Παπαδιαμάντης στους «Εμπόρους των εθνών» (Πρώτη δημοσίευση στην εφημερίδα «Μη Χάνεσαι» -Νοέμβριος 1882 -Φεβρουάριος 1883).

Στην εκδήλωση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θεσσαλονίκης θα ακουστούν ποιήματα του Παπαδιαμάντη, συνοδευμένα αρμονικά από τις μελωδίες της φυσαρμόνικας του Αλέξανδρου Τριανταφύλλου και μια πρωτότυπη εικαστική παρέμβαση του Χρήστου Αλαβέρα.

Κείμενα θα απαγγείλουν οι: Μαριάννα Καλαϊτζή και Βάσω Φιλιπποπούλου ενώ την εκδήλωση παρουσιάζει και συντονίζει ο δημοσιογράφος και μουσικός Αλέξανδρος Τριανταφύλλου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.



Διαβάστε περισσότερα...

Tο μοναδικό kannabishop της Ελλάδας


Ο ιδιοκτήτης του διηγήθηκε στο newsbeast.gr την «πολύπαθη ιστορία του υπερφυτού».

Το όνομά του, αναίτια, ενοχοποιημένο, η παρουσία του καταδικασμένη από πολλούς, ήδη από τις προηγούμενες δεκαετίες, και κατά περιπτώσεις η εκμετάλλευσή και χρήση του ποινικοποιημένη κυρίως στη συλλογική συνείδηση, από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν τις ιδιότητες του αλλά και τις διαφορές του από τις ναρκωτικές ουσίες. Κι ενώ ευρωπαϊκά η καλλιέργειά του είναι θεσμοθετημένη, στην περίπτωση της χώρας μας, η απαραίτητη ΚΥΑ κωλυσιεργεί εδώ και δύο χρόνια, με αποτέλεσμα να υπάρχει νόμος αλλά να μην έχουν οριστεί οι προϋποθέσεις για την εφαρμογή του.

Αυτός ίσως είναι και ο βασικότερος λόγος που οι ειδήμονες του χώρου κάνουν λόγο για ακόμη μια πεισματική εμμονή της Ελλάδας στους «δαίμονές» της, και μεταφράζουν την καθυστέρηση ως αδυναμία να συμβαδίσει η χώρα μας με τους εταίρους της, με αποτέλεσμα μάλιστα να τους ενισχύει συνεχώς. Ο λόγος για την κλωστική κάνναβη, «μια καλλιέργεια με πολλά οφέλη, άπειρα παράγωγα προϊόντα και πλήθος βιομηχανικών εφαρμογών, τα οποία δυστυχώς συνεχίζουμε να εισάγουμε από το εξωτερικό» όπως μας ενημερώνει ο κ. Αργύρης Μουτζούρης, ιδιοκτήτης του μοναδικού Kannabishop στην Ελλάδα που βρίσκεται στην περιοχή των Εξαρχείων. Το newsbeast.gr επισκέφτηκε το μοναδικό στο είδος του κατάστημα και συνομίλησε με τον τελευταίο των «kannabishop» για το δύσκολο, όπως αποδεικνύεται, εγχείρημα του καθώς και τα οφέλη ενός παρεξηγημένου προϊόντος.

«Την κλωστική κάνναβη σαν ίνα αν και δεν την γνωρίζεις είναι σίγουρο πως την έχεις χρησιμοποιήσει χιλιάδες φορές. Συναντάται άλλωστε στα περισσότερα σπίτια, χωρίς καν να έχουν καναρίνι, και κατ’ επέκταση κανναβούρι» αναφέρει αστειευόμενος ο κ. Μουτζούρης και διευκρινίζει πως δεν πρόκειται για ινδική κάνναβη, αλλά για την βιομηχανική κλωστική κάνναβη. «Ο καφέ σπάγκος που δένουμε τα δέματα που όλοι κάποια στιγμή έχουμε χρησιμοποιήσει, είναι φτιαγμένος από κάνναβη, γι’ αυτό και δεν διαλύεται. Η κάνναβη είναι μια από τις ανθεκτικότερες φυτικές ίνες που υπάρχουν και έχει την ιδιότητα να μην μουχλιάζει και να μην σαπίζει.



Παρόλο που μπορεί να ακούγεται υπερβολικό μια απλή απόδειξη είναι πως η τζίβα του υδραυλικού, το καννάβι που λέμε, που χρησιμοποιείται στις σωληνώσεις, είναι φτιαγμένο από τέτοια κάνναβη. Το καννάβι είναι τοποθετημένο ακόμα και σήμερα σε πολυκατοικίες που χτίστηκαν το '50. Η καλλιέργεια του συγκεκριμένου φυτού δεν είναι καθόλου πρόσφατη και οι αρχαίοι Έλληνες το χρησιμοποιούσαν στα σχοινιά και τα πανιά που κατασκεύαζαν. Φαντάσου πως η εν λόγω κάνναβη χρησιμοποιήθηκε και συναντάται σε πίνακες ζωγραφικής της Αναγέννησης αφού είναι ένα από τα συστατικά του καμβά, Το διφορούμενο χαμόγελο της Τζοκόντα είναι από κάνναβη» αναφέρει ο κ. Μουτζούρης με σκοπό να μας εντυπωσιάσει, και πράγματι το καταφέρνει.

Εκτός από τις βιομηχανικές χρήσεις η κλωστική κάνναβη και ο κανναβόσπορος, που διατίθεται σήμερα σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων, είναι ο δεύτερος πιο πρωτεϊνούχος καρπός μετά την σόγια, αφού παρουσιάζει υψηλότερη συγκέντρωση Ω3 και Ω6 λιπαρών ακόμα κι από τον φημισμένο λιναρόσπορο, και περιέχει 10 ιχνοστοιχεία.



Παλαιότερα, στη χώρα μας, και συγκεκριμένα στα μέσα του προηγούμενου αιώνα, επί δεκαετίες ανθούσε η κλωστοϋφαντουργία που χρησιμοποιούσε ως πρώτη ύλη την κλωστική κάνναβη. Η κάνναβη αποτελούσε διαδεδομένη γεωργική καλλιέργεια και εξαγώγιμο προϊόν, αποτελώντας μάλιστα στήριγμα της οικονομίας πολλών ελληνικών πόλεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι το 1957, οπότε με νόμο απαγορεύτηκε η καλλιέργεια του φυτού, λειτουργούσαν στην Ελλάδα επτά κανναβουργεία που επεξεργάζονταν την ίνα για τη δημιουργία σκοινιών.
Πως έγινε όμως και από την εποχή της εκμετάλλευσης του προϊόντος και των παραγώγων του στα κανναβουργεία που λειτουργούσαν κάποτε στην Ελλάδα και περάσαμε στην εποχή του αφανισμού του γνωρίζοντας μάλιστα τις ιδιαίτερες ιδιότητές του ρωτάμε τον ιδιοκτήτη. «Με την ανακάλυψη του νάιλον και χάριν της ανάπτυξής του, το 1920 στην Αμερική με πρόσχημα την ινδική κάνναβη δαιμονοποιήθηκε και η κλωστική κάνναβη. Φαντάσου ότι κυκλοφόρησε μέχρι και προπαγανδιστικό φιλμ στις αρχές του αιώνα το οποίο παρουσίαζε ανθρώπους να κάνουν ενδοφλέβια χρήση ινδικής κάνναβης σε γυναίκα για προφανείς λόγους.



Αφότου άρχισε η διάχυση λανθασμένης πληροφόρησης, ο σπόρος παρουσιάστηκε ως καλλιέργεια από τον κήπο του διαβόλου και αλλοιώθηκε η εικόνα του. Μια άλλη χαρακτηριστική διαφήμιση των εποχών εκείνων παρουσίαζε "μαύρους" να χορεύουν γύρω από ένα τοτέμ ακούγοντας διαβολική μουσική (τζαζ), να καπνίζουν κάνναβη και στη συνέχεια, να πηγαίνουν να βιάζουν λευκές παρθένες... Κάπως έτσι απαγορεύτηκε στην Αμερική για να ακολουθήσει αργότερα και η απαγόρευση σε ολόκληρο τον δυτικό κόσμο. Η Ελλάδα, την δεκαετία του '50, έπειτα από αμερικανικές πιέσεις, μιμήθηκε την πρακτική της απαγόρευσης των ξένων χωρών. Οι μόνες χώρες που συνέχισαν να την καλλιεργούν και μάλιστα η καλλιέργεια αποδείχτηκε ιδιαιτέρως προσοδοφόρα, ήταν εκείνες του Ανατολικού Μπλοκ. Η Σοβιετική ένωση τις δεκαετίες του '50 και του '60 ήταν η μεγαλύτερη παραγωγός χώρα κάνναβης. Εντός ευρωπαϊκών συνόρων η μόνη χώρα που δεν σταμάτησε ποτέ την καλλιέργεια ήταν η Γαλλία, και μάλιστα στο γαλλικό φράγκο υπήρχαν ίνες κάνναβης για να το κάνουν πιο ανθεκτικό. Από την δεκαετία του ‘80 κι έπειτα βέβαια ανακαλύφθηκε εκ νέου στην Ευρώπη και μάλιστα με νομοθεσία επιδοτήθηκε η καλλιέργειά της» συμπληρώνει ο ιδιοκτήτης.



Στην περίπτωση της Ελλάδας βέβαια, όπως διευκρινίζει ο κ. Μουτζούρης, ήταν τον Μάιο του 2013 όταν η κυβέρνηση έδωσε το «πράσινο φως» - εξαίρεσε την κλωστική κάνναβη από τις ναρκωτικές ουσίες με τον «νόμο περί εξαρτησιογόνων ουσιών» - για την καλλιέργεια της παρεξηγημένης κλωστικής κάνναβης προσφέροντας ύστερα από δεκαετίες μία αξιόπιστη και κερδοφόρα εναλλακτική πρόταση στους Έλληνες αγρότες. Αυτό χαρακτηρίστηκε ως απλά μια νίκη όλων εκείνων που προσπαθούσαν για χρόνια να πείσουν κυβέρνηση και κοινωνία για τα οφέλη της κλωστικής κάνναβης. Και παρόλο που μέσα στις επόμενες μέρες αναμενόταν η δημοσίευση της σχετικής ΚΥΑ κάτι τέτοιο δύο χρόνια μετά δεν έχει γίνει ακόμα.


«Έκτοτε έγιναν αρκετές επερωτήσεις, από την πλειονότητα των κομμάτων, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, ακόμα και οι Οικολόγοι στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Η απάντηση περιλάμβανε ένα "θα" που αφορούσε στην ψήφιση της κοινής υπουργικής απόφασης από τα συναρμόδια υπουργεία Δικαιοσύνης και Γεωργίας, η οποία θα καθόριζε τους όρους και τις προϋποθέσεις, πράγμα λογικό εφόσον συγγενεύει με την άλλη κάνναβη. Βέβαια από τον Μάιο του 2013 μέχρι σήμερα κανένα "θα" δεν εφαρμόστηκε και καμία ΚΥΑ δεν έχει εκδοθεί» αναφέρει ο κ. Μουτζούρης.

Όπως ήταν αναμενόμενο σε μια Ελλάδα που είχε για πολλά χρόνια απαγορεύσει την καλλιέργεια της κλωστικής κάνναβης αδυνατώντας να διαχωρίσει τα δυο φυτά, οι ιδιοκτήτες kannabishop έχουν αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα ακόμα και ποινικές διώξεις. Αυτός είναι και ο λόγος που το Kannabishop των Εξαρχείων είναι το μόνο που υπάρχει σε πείσμα των καιρών σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.



«Όλοι έχουμε κυνηγηθεί, από το πρώτο kannabishop που άνοιξε την δεκαετία του '80 στη Θεσσαλονίκη μέχρι και την γυναίκα μου, που είχε παλιά το μαγαζί» διευκρινίζει ο κ. Μουτζούρης ενώ μας διηγείται την δικαστική περιπέτεια που αντιμετώπισε. «Την περίοδο εκείνη το μαγαζί πωλούσε και τρόφιμα. Για να καταλάβεις όμως γιατί συνέλαβαν την σύζυγό μου ως έμπορο ναρκωτικών πρέπει να γνωρίζεις τη διαφορά των δύο αυτών ειδών κάνναβης. Στην ουσία η διαφορά έγκειται στην περιεκτικότητα σε THC, σε τετραϋδροκανναβινόλη δηλαδή στην ψυχοτρόπο ουσία της ινδικής κάνναβης. Στο φυτό αυτό, στην κλωστική, η περιεκτικότητα είναι 0,2% την ώρα που στην ινδική κάνναβη είναι από 8 έως 15 - 20%. Όταν λοιπόν εμείς αντιμετωπίσαμε τις διώξεις κάποιος έχοντας άγνοια του φυτού, είχε ενημερώσει πως πουλάμε τρόφιμα με ναρκωτικά. Ήρθαν λοιπόν από τον ΕΦΕΤ, πήραν ένα δείγμα για να το ελέγξουν, πράγμα το οποίο είναι σωστό εφόσον κι εγώ τα προϊόντα που αγοράζω θέλω να είναι ελεγμένα. Το κακό είναι ότι το Γενικό Χημείο του κράτους αντί να κάνει ποσοτική ανάλυση για να διαπιστώσει αν περιέχει 0,2% ή 15% έκανε ποιοτική, δηλαδή εξέτασε αν είναι θετικό ή αρνητικό στην THC. Έτσι αυτεπάγγελτα μετά από ένα χρόνο, η σύζυγός μου ήρθε αντιμέτωπη με το κακούργημα και μάλιστα επειδή είχαμε και τρόφιμα από κλωστική κάνναβη αναμειγμένα με αρώματα, αντιμετώπισε και δεύτερο κακούργημα για ανάμειξη ναρκωτικού με τρόφιμο.



Φυσικά όπως ήταν αναμενόμενο το δικαστήριο την αθώωσε κατά πλειοψηφία. Στη συνέχεια έκανε αγωγή κατά του δημοσίου για διαφυγόντα κέρδη, αλλά ακόμα δεν έχει βγει καν η πρώτη δικάσιμος. Αν σκεφτείς πως μετά από την πρώτη δικάσιμο το κράτος θα προχωρήσει σε προσφυγή σε ανώτερη βαθμίδα, φαντάζομαι πως σε περίπου μια δεκαπενταετία υπάρχει περίπτωση κι εμείς να αποζημιωθούμε. Οι πρώτοι που αντιμετώπισαν τέτοιου είδους διώξεις πριν από 15 χρόνια ακόμα δεν έχουν αποζημιωθεί»…



Καθώς κοιτάζουμε τις τσάντες και τα ρούχα από κάνναβη που υπάρχουν στο μαγαζί ο κ. Μουτζούρης μας ενημερώνει για τις χρήσεις της κλωστικής κάνναβης. Μας δείχνει μια φωτογραφία κατά την οποία ο Ηenry Ford, της γνωστής βιομηχανίας αυτοκινήτων, χτυπάει με ένα σφυρί ένα αυτοκίνητο στο αμάξωμα του οποίου εκτός των άλλων υλικών, έχει χρησιμοποιηθεί και η κλωστική κάνναβη, για να αποδείξει την ανθεκτικότητά του. «Ακόμα και σήμερα, αν κοιτάξει κανείς θα δει πως η κλωστική κάνναβη χρησιμοποιείται στην αυτοκινητοβιομηχανία από εταιρείες κολοσσούς όπως η BMV και η Mercedes».



Tο δημοσίευμα του Car And Driver επιβεβαιώνει όσα μας αναφέρει αφού αναφέρει χαρακτηριστικά πως τ στο εσωτερικό του νέου μοντέλου της BWM, κομμάτια πλαστικού έχουν αντικατασταθεί με κομμάτια φτιαγμένα από κάνναβη και λινό, γιατί αυτό συντάσσεται με την οδηγία που θέλει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι του αυτοκινήτου να είναι βιοεπικοδομήσιμο και ανακυκλώσιμο.«[…] while the body panels are composite. Throw in some other lightweight materials, such as a magnesium dash brace and hemp-reinforced interior plastics […]»

Το στέλεχος της κλωστικής κάνναβης, το οποίο μοιάζει με το λινάρι, όμως χρησιμοποιείται και σε πολλούς άλλους τομείς. «Εκτός από ρούχα, χαρτί και τρόφιμα, μπορούν από αυτό να κατασκευαστούν μέχρι και δομικά υλικά, όπως υλικά τοιχοποιίας, τα οποία είναι άκαυστα, αντιμυκητιακά, και φιλικά προς το περιβάλλον.



Σε αυτή μάλιστα την περίπτωση όπως μας ενημερώνει αν επιλεγεί μια τέτοιου είδους κατασκευή αυτόματα, ως οικολογική δόμηση, η τοιχοποιία δεν προσμετράται στο συνολικό εμβαδόν του σπιτιού άρα είναι πολλαπλά κερδισμένος ο ιδιοκτήτης. Μέχρι το καλοκαίρι περιμένουμε στην Ελλάδα την κατασκευή του πρώτου σπιτιού από κλωστική κάνναβη. Ας ελπίσουμε πως το διάστημα μέχρι το καλοκαίρι θα αποδειχτεί αρκετό και για την ψήφιση της πολυαναμενόμενης ΚΥΑ, ώστε να οριστεί το επιβεβλημένα αυστηρό πλαίσιο που πρέπει να έχει η εν λόγω καλλιέργεια, ώστε να προχωρήσει η εν λόγω καλλιέργεια και ίσως και η βιομηχανική εκμετάλλευση του "υπερφυτού"»...



Διαβάστε περισσότερα...

Κυνικές εταιρικές κινήσεις και «περίεργες» πρακτικές


Ο ξέφρενος επιχειρηματικός ανταγωνισμός και ο κοινωνικός αντίκτυπός του.

Δεν είναι καθόλου σπάνιο η αγορά να δημιουργεί πλαστές ανάγκες για να πουλήσει προϊόντα που κανείς δεν χρειάζεται, αν και αυτό το ξέρουμε όλοι καλά.

Επίσης καλά ξέρουμε τον παρασκηνιακό τρόπο με τον οποίο προωθούνται τα εταιρικά συμφέροντα, αν και κανείς δεν περιμένει ο κόσμος των ισχυρών να το παινεύεται κιόλας!

Κι όμως, ενώ θα περίμενε κανείς τέτοιες κινήσεις να γίνονται πίσω από κλειστές κουρτίνες και κάτω από τραπέζια, το πράγμα μόνο έτσι δεν είναι.

Γι’ αυτό και είμαστε πλέον σε θέση να συζητάμε ανοιχτά για εταιρικές στρατηγικές, πρακτικές δηλαδή που εγείρουν τη μήνη της κοινωνίας…

Το Listerine εφηύρε ένα πρόβλημα για να πουλήσει κάτι που κανείς δεν χρειαζόταν



Το Listerine χρησιμοποιούνταν κάποτε για να καθαρίζει πατώματα! Όταν ο εφευρέτης του παρατήρησε βέβαια ότι κανείς δεν το αγόραζε, συνειδητοποίησε ότι έπρεπε να δώσει στο καταναλωτικό κοινό ένα άλλο κίνητρο, κάτι που δεν ήταν άλλο από την άσχημη αναπνοή. Κι έτσι ο τύπος «εφηύρε» χωρίς περιστροφές τη «δυσοσμία του στόματος», μια πάθηση από την οποία κανείς φυσικά δεν υπέφερε (μιας και δεν υπήρχε) και την οποία το προϊόν του θα θεράπευε! Και βέβαια το Listerine χαρίζει φυσικά φρέσκια αναπνοή, αλλά για το πρόβλημα που υποτίθεται ότι κυκλοφόρησε συνεχίζει να μην κάνει τίποτα…

Η Converse πρόσθεσε ένα αχρείαστο στρώμα στα παπούτσια της για να αποφύγει τους φόρους



Τα τζιμάνια της Converse πρόσθεσαν ένα περιττό χνουδωτό στρώμα στο κάτω μέρος της σόλας, κάτι που μετέτρεψε πρακτικά τα παπούτσια σε παντόφλες και έριξε έτσι καθοριστικά τον φόρο που πληρώνει η φίρμα. Κι αυτό γιατί τα παπούτσια της προορίζονται πια για χρήση μέσα στο σπίτι! Κι αν για κάποιους η έξυπνη αυτή στρατηγική εκμεταλλεύεται απλώς το παραθυράκι του νόμου, το γεγονός παραμένει ότι ο κολοσσός στερεί έτσι από το κράτος εκατομμύρια σε νόμιμη φορολογία…

Το περιττό «ξεπλύνετε και επαναλάβετε» των σαμπουάν



Το βλέπουμε πάνω σε κάθε συσκευασία σαμπουάν και μας καλεί να ξεπλύνουμε το πρώτο χέρι και να επαναλάβουμε τη διαδικασία, παρά το γεγονός ότι είναι πια εντελώς αχρείαστο. Κι αυτό γιατί η τεχνολογική πρόοδος στον χώρο των σαμπουάν λογίστηκε κατακλυσμιαία τα τελευταία χρόνια, κάτι που κάνει πλέον εντελώς περιττή την επανάληψη του λουσίματος, μιας και το πράγμα δουλεύει στην εντέλεια από την πρώτη πια φορά. Όχι ότι αυτό απέτρεψε βέβαια τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο να αφαιρέσουν την οδηγία από το μπουκάλι, καθώς το δεύτερο λούσιμο είναι περιττό μόνο για το καταναλωτικό κοινό, όχι για την τσέπη τους, καθώς έτσι χρειάζεσαι σαφώς μεγαλύτερη ποσότητα. Και είναι και το άλλο: το μόνο που κάνει το σαμπουάν είναι να αναπληρώνει τα φυσικά έλαια των μαλλιών, κάτι που μπορεί να κάνει και μόνη της η τρίχα φτάνει να παραμείνει άλουστη για 6 εβδομάδες. Αν είστε λοιπόν διατεθειμένοι να μη λούσετε τα μαλλιά της για 1,5 μήνα, τότε δε θα ξαναχρειαστείτε πιθανότατα ποτέ σαμπουάν (αυτό δεν το γράφει φυσικά πουθενά το μπουκάλι)…

Τα βρετανικά καταστήματα εκμεταλλεύονται τη δωρεάν κοινωνική εργασία



Είναι γεγονός ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες της Βρετανίας έχουν καταλήξει σε έναν σχεδιασμό σύμφωνα με τον οποίο για να διεκδικήσεις τα δικαιώματα και τα επιδόματά σου ως άνεργος οφείλεις να προσφέρεις κάποιας μορφής εργασία, προς όφελος πάντα της κοινωνίας. Κι εδώ μπαίνουν οι επιχειρηματικοί κολοσσοί για να καταστρατηγήσουν το μέτρο: δεκάδες επιχειρήσεις εκμεταλλεύονται την κοινωνική αυτή απαίτηση έχοντας έτσι στην εκδούλευσή τους δωρεάν εργασία που πληρώνουν οι φορολογούμενοι! Και μάλιστα γίνεται και νόμιμα, έπειτα από συμφωνία του επιχειρηματικού κόσμου με την κυβέρνηση. Αν και όταν μιλάμε για «δουλική εργασία», το μυαλό μας πάει κατευθείαν στην Κίνα…

Οι «ειδικευόμενοι» που κατασκευάζουν το PlayStation4



Την ώρα που ξέρουμε πια καλά τα πενιχρά μεροκάματα και τις απάνθρωπες συνθήκες που επιφυλάσσουν για τους υπαλλήλους τους οι ασιάτες κατασκευαστές των δυτικών προϊόντων, η Sony έκανε τη διαφορά στην παραγωγή της κονσόλας PS4, η οποία φτιάχνεται από εργάτες που δεν πληρώνονται καν! Ο λόγος για τη διαβόητη κινεζική Foxconn, η οποία βρήκε πάλι τον τρόπο να ρίξει τους μισθούς πείνας σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα, στο απόλυτο μηδέν τώρα. Από την ιστορία που έχει κυκλοφορήσει ήδη από το 2013, η μονάδα κατασκευής δίνει την ευκαιρία σε φοιτητές τεχνολογικών ινστιτούτων και πολυτεχνείων να κάνουν την πρακτική τους συναρμολογώντας την παιχνιδομηχανή για αρκετές απανωτές εβδομάδες. Το «τυράκι» εδώ είναι ότι οι ειδικευόμενοι μαθαίνουν τη δουλειά μέσα σε εξαντλητικές και πολύωρες βάρδιες για τις οποίες δεν παίρνουν καν τα ψίχουλα των έμμισθων εργατών, καθώς είναι σε πρόγραμμα μαθητείας! Αν δεν κάνουν μάλιστα την πρακτική τους σε κάποιο αντίστοιχο εργοστάσιο, τότε δεν μπορούν να πάρουν πτυχίο…

Οι κατασκευαστές χαρτιού δηλητηριάζουν το περιβάλλον για ακόμα μεγαλύτερα κέρδη



Το να είναι «πράσινη» μια εταιρία μόνο εύκολο δεν είναι, γι’ αυτό και δίνονται συνήθως γενναία οικονομικά κίνητρα για την εταιρική στροφή σε τεχνολογίες που δεν ρυπαίνουν. Κι εδώ μπαίνουν οι κατασκευαστές χάρτου, στους οποίους υποσχέθηκαν φοροελαφρύνσεις για τη χρήση πετρελαίου στην παραγωγική διαδικασία. Αυτό θέλει όμως μια εξήγηση: η διαδικασία της παραγωγής χαρτιού αφήνει ένα μαύρο υποπροϊόν, το οποίο καίγεται στη συνέχεια επιτρέποντας στις μονάδες παραγωγής να παράγουν ένα σεβαστό μέρος του ηλεκτρισμού που χρειάζονται. Το πετρέλαιο δεν εμπλέκεται καθόλου στη διαδικασία, κάτι που δεν εμπόδισε φυσικά τους κατασκευαστές να το περιλάβουν καθώς αυτό εγγυόταν φοροαπαλλαγές! Πρόσθεσαν λοιπόν το πετρέλαιο σε ένα προϊόν που ήδη παραγόταν χωρίς τη βοήθειά του και γλίτωσαν έτσι εκατομμύρια. Πέρα από το ανήθικο του πράγματος, η στρατηγική λειτούργησε εντελώς αντίθετα από τον επιδιωκόμενο κυβερνητικό στόχο της μείωσης των ρύπων, καθώς με την αχρείαστη είσοδο του πετρελαίου στην παραγωγική διαδικασία οι εταιρίες του κλάδου ρυπαίνουν ακόμα περισσότερο…



Διαβάστε περισσότερα...

Γνωρίστε τη μαγεία των 3D εκτυπωτών


Η τεχνολογία του αύριο στο κέντρο της Αθήνας - Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες στο newsbeast.gr.

Δε χρειάζεται να φτάσετε στη... NASA για να βρείτε υψηλή τεχνολογία. Για την ακρίβεια δεν θα χρειαστεί να κάνετε ούτε εκατό βήματα από το κέντρο της Αθήνας μια και στην πραγματικότητα όποιος επισκεφτεί την στοά των εμπόρων στην οδό Βουλής θα συναντήσει μία ομάδα νέων ανθρώπων να του μάθουν όλα τα μυστικά των τρισδιάστατων εκτυπωτών ή αλλιώς των εκτυπωτών 3D.

Πρόκειται για μία εντελώς καινούρια τεχνολογία που ακόμα κάνει τα πρώτα της βήματα σε παγκόσμιο επίπεδο και στην Ελλάδα θα έχετε την ευκαιρία να τη γνωρίσετε από κοντά και να μάθετε τα πάντα γι' αυτήν στο εργαστήριο των Fixers που θα φιλοξενείται στην στοά των εμπόρων τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Μαρτίου.

Η ομάδα των τεσσάρων αυτών νέων ανθρώπων, αναλαμβάνει όχι μόνο να σας μάθει τα πάντα για αυτή την πρωτοποριακή τεχνολογία αλλά και να σας δείξει πώς μπορείτε να αποκτήσετε έναν, τυπώνοντάς τον στον εργαστήριο κυριολεκτικά.

Όπως μας είπε το μέλος της ομάδας, Ηλίας Γιαννόπουλος, η τεχνολογία των 3D εκτυπωτών, μπορεί να επιτρέψει στο χρήστη να δημιουργήσει σχεδόν οτιδήποτε βάλει στο μυαλό του, από γρανάζια και σταχτοδοχεία, μέχρι θήκες για κινητά τηλέφωνα και εξαρτήματα για τα γνωστά σε όλους μας τον τελευταίο καιρό «drones» που πετάνε πάνω από τα κεφάλια μας.

Το πιο σημαντικό όμως, οι ίδιοι αυτοί 3D εκτυπωτές, μπορούν να αποκτηθούν εύκολα αφού στην ουσία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έναν από αυτούς για να εκτυπώσουμε άλλους σαν κι αυτόν με την προσθήκη λίγων ηλεκτρονικών εξαρτημάτων.

Δείτε το πού και το πώς, στο βίντεο και τις φωτογραφίες που ακολουθούν...






























































Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...