Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Δημοπρατείται το 1ο αγωνιστικό του Colin Chapman

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Colin Chapman είναι χωρίς καμία αμφιβολία ένας από τους πλέον ιστορικούς και επιδραστικούς ανθρώπους στη βιομηχανία αυτοκινήτου και ειδικότερα, στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο που κατασκεύασε ποτέ, δημοπρατείται.

Το 1951, ο Colin Chapman συνεργάστηκε με τους αδερφούς Allen για να κατασκευάσουν το δικό τους αγωνιστικό για την κατηγορία 750 Formula… ένα αγωνιστικό που βασιζόταν στο Austin Seven.



Τρία chassis δημιουργήθηκαν, αλλά μόνο μία Austin Lotus MkIII ολοκληρώθηκε την ίδια χρονιά. Το 1952 και αφού η MkIII κυριαρχούσε στην κατηγορία της, ο Adam Currie ανέθεσε στον Chapman την κατασκευή ενός ίδιου αυτοκινήτου γι’ αυτόν.

Η MkIIIB, ήταν η πρώτη “πελατειακή” Lotus και το πρώτο αυτοκίνητο που φόρεσε το χαρακτηριστικό κίτρινο σήμα της φίρμας.



Η MkIIIB, βασιζόταν σε ένα τροποποιημένο chassis του Austin Seven, με εμπρός άξονα και κινητήρα της Ford και διάφορα εξαρτήματα της Austin.

Το αγωνιστικό ντεμπούτο της, έγινε τον Οκτώβριο του 1952 και έκτοτε έχει αλλάξει αρκετές φορές χέρια, για να καταλήξει στον τελευταίο ιδιοκτήτη της που την αναπαλαίωσε πλήρως το 1995.



Σύμφωνα με το autoblog.gr, MkIIIB θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα αυτοκίνητα στην ιστορία της Lotus και στην αψεγάδιαστη κατάσταση στην οποία βρίσκεται, αναμένεται να πωληθεί για 250.000-450.000 δολάρια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.