Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Το Παγκρήτιο Στάδιο αναζητά... ιδιοκτήτη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Παρότι έχει ολοκληρωθεί εδώ και 11 χρόνια κανείς δεν γνωρίζει σε ποιον ανήκει. Ο λόγος για το Παγκρήτιο Στάδιο, στο οποίο έχουν ξεκινήσει από το Σάββατο οι εργασίες απομάκρυνσης του κατεστραμμένου από την κακοκαιρία στεγάστρου.



Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο cretalive o αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Κώστας Βαρδαβάς, οι εργασίες θα διαρκέσουν περίπου ένα 15νθήμερο, αν υπάρξουν οι κατάλληλες καιρικές συνθήκες και όχι περισσότερο από ένα μήνα. Παράλληλα, επισήμανε ότι θα γίνει ό,τι είναι δυνατό προκειμένου ο χώρος να είναι έτοιμος για τη μεγάλη διοργάνωση του καλοκαιριού, του Μπρούνο Τζάουλι.

Ο κ. Βαρδαβάς δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για το θέμα του "ιδιοκτησιακού καθεστώτος" του Παγκρητίου, μιας Ολυμπιακής εγκατάστασης που δέχεται καθημερινά χιλιάδες επισκέπτες.


Το τραγελαφικό της υποθεσης, που καταδείχθηκε και στην πρόσφατη συνάντηση του κ. Βαρδαβά και στελεχών του Δήμου με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Κοντονή, είναι ότι ουδείς ξέρει σε ποιον ανήκει το Στάδιο.


Είναι χαρακτηριστικό ότι η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου, στην οποία θεωρείτο ότι ανήκει, δήλωσε άγνοια και παρέπεμψε στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, που με την σειρά της "σήκωσε τα χέρια ψηλά".


Ο κ. Κοντονής, στον οποίο επισημάνθηκε από τους εκπροσώπους του Δήμου Ηρακλείου να στηρίξει το αίτημα για χρηματοδότηση ύψους περίπου 60 χιλιάδων ευρώ, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες απομάκρυνσης του κατεστραμμένου στεγάστρου και αποκατάστασης του, δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει σχετική οικονομική ενίσχυση. Παράλληλα ζήτησε να κινηθούν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες για να ξεκαθαρίσει, επιτέλους, το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Παγκρητίου.

Δείτε το βίντεο του cretalive με τις εργασίες αποκατάστασης




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.