Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Μιλούσε για τα τροχαία και… τράκαρε


Η ειρωνεία της τύχης σε αυτόν τον αναβάτη δεν περιγράφεται. Όπως παρουσιάζεται στο βίντεο, ο μοτοσικλετιστής δίνει συνέντευξη μιλώντας για τα τροχαία ατυχήματα. Όταν ο ίδιος φεύγει από το σημείο, τρακάρει.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η ζωή επιστρέφει στην Πάρνηθα


Μπορεί να έχουν περάσει επτά χρόνια από την τεράστια καταστροφή του 2007, αλλά η εικόνα του βαριά πληγωμένου Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας προκαλεί ακόμη σφίξιμο στο στήθος.

Η ζωή επιστρέφει στα καμένα με φυσικούς και τεχνητούς τρόπους, αλλά οι απέραντες εκτάσεις που καταστράφηκαν αδυνατούν ακόμη να κρύψουν τις πληγές τους. Στις 28 Ιουνίου 2007 το περίφημο ελατόδασος της πρωτεύουσας παραδόθηκε στις φλόγες.



Τότε κάηκαν 36.338 στρέμματα στον δρυμό, εκ των οποίων τα 21.800 καλύπτονταν από έλατα (κεφαλληνιακή ελάτη) και τα 10.500 από πεύκα (χαλέπιος πεύκη). Επτά χρόνια μετά, ο αγώνας της φύσης και του ανθρώπου συνεχίζεται για την αποκατάσταση του πολύτιμου οικοσυστήματος της Αττικής, κάτι όμως που, όπως είχε προβλεφθεί, δεν θα είναι εύκολο ούτε και σύντομο.

Οι τεχνητές αναδασώσεις των ελάτων, που δεν μπορούν να αναγεννηθούν από μόνα τους, συνεχίζονται με το ποσοστό επιτυχίας να φτάνει σήμερα το 60-65%, το οποίο θεωρείται μεγάλο σε σχέση με τα διεθνή στάνταρ.



Από το 2008 έχουν φυτευτεί στα καμένα 150.000 ελατάκια, κοντά σε πόες, πουρνάρια και άλλα αυτοφυή φυτά. Η διαδικασία είναι πολύπλοκη. Πείραμα με σπορά που έγινε απευθείας στο βουνό δεν είχε επιτυχία. Οπως εξηγούν οι ειδικοί του Φορέα Διαχείρισης, η ελάτη είναι ψυχρόβιο είδος, πολύ απαιτητικό σε υγρασία, και αναπτύσσεται με αργούς ρυθμούς κυρίως τα πρώτα 15 χρόνια.

Τρία χρόνια στο φυτώριο
Γι' αυτό τα ελατάκια μεγαλώνουν στο φυτώριο μέσα στον Εθνικό Δρυμό, υπό ελεγχόμενες συνθήκες, και όταν γίνουν τριών ετών φυτεύονται στις πλαγιές της Πάρνηθας. Νωρίτερα δεν αντέχουν και αργότερα δεν μπορούν εύκολα να προσαρμοστούν. Αφού φυτευτούν, ποτίζονται για τρία χρόνια. Και μετά αφήνονται σταδιακά στο φυσικό περιβάλλον με κύριους αντιπάλους την ξηρασία και τη ζέστη.

Στα πιο ξηρά σημεία έχουν φυτευτεί 194.300 φυτά μαύρης πεύκης, ως προδάσος, με την προοπτική στη σκιά τους να φυτευτούν έλατα. Η διαδικασία όμως αυτή σταμάτησε, καθώς παρατηρήθηκε πως ελάφια, στην αναζήτηση τροφής και νερού, τρώνε τα καινούργια, τρυφερά κλαδάκια των πεύκων που ποτίζονται.

Και φυσικά υπάρχουν και οι βραχώδεις εκτάσεις, που δεν είναι λίγες. Εκεί δεν μπορεί να γίνει τεχνητή αναδάσωση. Πολύ πιο ευνοϊκά είναι τα πράγματα για το πευκοδάσος, που αναγεννάται από μόνο του. Ηδη μικρά πευκάκια έχουν εμφανιστεί στις πλαγιές, μαζί με πουρνάρια και άλλη ποώδη βλάστηση. Τα πουρνάρια, λένε δασολόγοι, κάτω από ειδικές συνθήκες θα μπορούσαν να έχουν δενδρόμορφη ανάπτυξη. Από την αλλαγή του περιβάλλοντος επηρεάστηκαν και σπάνια λουλούδια της Πάρνηθας, με αποτέλεσμα να περιοριστούν οι πληθυσμοί τους.

Κι ενώ οι προσπάθειες συνεχίζονται, κανείς δεν μπορεί να εξασφαλίσει την επιτυχία της αναδάσωσης. Ολα εξαρτώνται από τις κλιματικές συνθήκες τα επόμενα αρκετά χρόνια. Προς το παρόν, οι ειδικοί στο βουνό επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στην πυροπροστασία, καθώς, όπως λένε, μια νέα φωτιά θα ήταν η απόλυτη καταστροφή.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βάλε τη selfie στο… ψωμί


Η μόδα των τελευταίων ετών με τις selfies έχει κατακλύσει, κατά καιρούς, αρκετούς τομείς της καθημερινότητας των φανατικών αυτής της τάσης, οι οποίοι πλέον έχουν τη δυνατότητα να την βάζουν μέχρι… και στο ψωμί.

Η ιδέα ανήκει σε μία αμερικανική εταιρεία, η οποία κατασκεύασε μία φρυγανιέρα που «ψήνει» τις selfies στο ψωμί!



Η εταιρεία Burned Impressions, από το Βερμόντ των ΗΠΑ, κατασκεύασε την ειδική τοστιέρα που δίνει ένα πιο «προσωπικό» τόνο στο πρωινό, όποιου την αγοράσει.



Διαβάστε περισσότερα...

Παιδιά και… τέρατα άλλαξαν ρόλους


Οι εφιάλτες έγιναν νικητήριες μάχες σε μια εκπληκτική σειρά φωτογραφιών.

Ένα φως αναμμένο, μια πόρτα ανοιχτή και τη σιγουριά ότι κάποιος βρίσκεται κοντά ζητούν πολλά μικρά παιδιά για να κοιμηθούν το βράδυ. Τα άσχημα όνειρα –ως επί το πλείστον- με τέρατα που τους επιτίθενται τα κάνουν να ξυπνούν φωνάζοντας και να τρέχουν στην αγκαλιά των γονιών τους. Ήρθε η ώρα όμως να αλλάξουν τα πράγματα.

Τα παραμύθια μιλούν για δράκους και διαφόρων ειδών τέρατα. Με κοφτερά δόντια, μεγάλα σαγόνια, πεταχτά μάτια και γενικώς τρομερά στην όψη. Τις νυχτερινές ιστορίες που κάποιες φορές κάνουν τα παιδιά να βλέπουν εφιάλτες, αποφάσισε να μετατρέψει σε μια μάχη που έχει άλλους νικητές μια γαλλίδα φωτογράφος. Τα ανατριχιαστικά πλάσματα ζωντανεύουν, παίρνουν μορφή και τρομάζουν… από τα πιτσιρίκια. Αντί να τα φοβίζουν, νιώθουν αυτά τον τρόμο βλέποντας τους μικρούς ήρωες –ηλικίας 7, 8 και 9 ετών- να τραβάνε όπλα.

Τα πιτσιρίκια εμφανίζονται «αρματωμένα» στις φωτογραφίες, με πιστόλια, σπαθιά, αλλά και ραβδιά-μαγικά και μη- και κάνουν τα τέρατα να… τρέμουν και να απομακρύνονται. Η 22χρονη φωτογράφος Laure Fauvel, εξήγησε ότι στόχος της ήταν να «σταματήσουν τα παιδιά να είναι θύματα του φόβου τους για τα τέρατα και να τον πολεμήσουν». Μάλιστα, κατασκεύασε τα «φοβερά» τέρατα βλέποντας φωτογραφίες διάφορων ζώων.













Διαβάστε περισσότερα...

Ενέδρα και αρπαγή


Ούτε που το περίμενε ο δύτης.


Δείτε το βίντεο...




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Θρίλερ με πορσελάνινες κούκλες στην Καλιφόρνια


Οι κάτοικοι τις έβρισκαν τα πρωινά στην εξώπορτά τους.

Αναστατωμένοι είναι οι κάτοικοι στην κομητεία Όραντζ στην Καλιφόρνια, που ανακαλύπτουν τα πρωινά στην εξώπορτά τους πορσελάνινες κούκλες, οι οποίες μάλιστα μοιάζουν με τις κόρες των ιδιοκτητών των σπιτιών.

Οι κούκλες, εμφανίστηκαν ξαφνικά σε περισσότερα από 10 σπίτια την περασμένη εβδομάδα, τρομάζοντας φυσικά την μικρή κοινότητα.

Μέτα από έρευνες, οι αρχές συνέλαβαν ως ύποπτη μια γυναίκα, η οποία πήγαινε στην ίδια εκκλησία με πολλούς από τους ιδιοκτήτες των σπιτιών, στους οποίους άφησε το... ανατριχιαστικό δώρο της.

Η γυναίκα παραδέχτηκε ότι ήταν υπεύθυνη, επέμενε όμως ότι δεν ήθελε να φοβίσει κανέναν. «Ντρέπεται. Απλά πίστευε ότι τα κοριτσάκια θα χαιρόντουσαν με τις κούκλες,» δήλωσε ο σερίφης Hallock.

Οι κάτοικοι, ανακουφισμένοι που δεν επρόκειτο για τις κούκλες του Σατανά, δεν μήνυσαν τη γυναίκα και η ηρεμία επανήλθε στη μικρή κοινότητα.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι οπαδοί στη Νότια Κορέα γίνονται... ρομποτάκια!


Τα ρομπότ αναμένεται να αντικαταστήσουν τους φιλάθλους στο γήπεδο της Hanwha Eagles.

Αυτή η περίεργη είδηση είναι η ευκαιρία της ομάδας baseball Hanwha Eagles από τη Νότια Κορέα να γίνει γνωστή σε όλο τον κόσμο.

Αυτή η ομάδα λοιπόν, πλέον θα έχει οπαδούς που θα είναι... στο πλευρό των παικτών ό,τι κι αν συμβεί, μόνο που αυτοί οι οπαδοί δεν θα είναι άνθρωποι αλλά... ρομπότ που δεν θα σταματούν να φωνάζουν συνθήματα και να ανεβάζουν... πανό για τους Eagles.

Σύμφωνα με το BBC, αυτοί οι οπαδοί έχουν ήδη το όνομα «fanbots», και θα καλύπτουν τρεις σειρές στις κερκίδες του σταδίου με LED πλακάτ στα χέρια προσποιούμενοι τους φιλάθλους.

Αναρωτιέστε ποιος είναι ο σκοπός της κίνησης αυτής; Η ομάδα με το παρακάτω βίντεο μας λύνει όλες τις απορίες.

Πολλοί φίλαθλοι δεν μπορούν να πάνε στο γήπεδο σε όλα τα παιχνίδια της ομάδας, επειδή όπως είναι φυσικό έχουν άλλες υποχρεώσεις. Όταν λοιπόν δεν πάνε, αρκούνται στο να σχολιάζουν σε διάφορα κοινωνικά δίκτυα στο Διαδίκτυο το παιχνίδι. Τα σχόλιά τους όμως και τα συνθήματά τους δεν φτάνουν στα... αυτά ούτε στα μάτια των παικτών.

Οι Eagles με αυτό τον τρόπο θέλουν να βάλουν μέσω των ρομπότ, αυτούς τους φιλάθλους στο γήπεδο μεταφέροντας τα σχόλια τους στις φωτεινές οθόνες των συσκευών. Το μόνο που δεν γνωρίζει κανείς μέχρι στιγμής είναι το αν τα ρομπότ θα παραπέμψουν περισσότερους υποστηρικτές της ομάδας να πηγαίνουν στο γήπεδο ή αν θα καταστραφεί εντελώς η μαγεία της κερκίδας...




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

77χρονη θα κάνει τον γύρο του κόσμου


Η 77χρονη Heidi Hetzer, Γερμανίδα συνταξιούχος, ξεκίνησε για ένα διετές ταξίδι με σκοπό να κάνει τον γύρο του κόσμου με το -84 ετών- αυτοκίνητό της, ένα Hudson του 1930.

Η ίδια είναι μηχανικός και οδηγός ράλι, ενώ σχεδιάζει να επισκεφθεί 56 χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Κίνας, του Ιράν και των Άνδεων στη Νότια Αμερική.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Όλοι Σούπερμαν... για τον Μόρα!


Μήνυμα συμπαράστασης στον Βαγγέλη Μόρα, αλλά και τον αδερφό του, από τους συμπαίκτες του στην Ελλάς Βερόνα. Οι εμφανίσεις του Σούπερμαν και το συγκινητικό μήνυμα για τον αδερφό του Έλληνα αμυντικού.



Στον πλευρό του Βαγγέλη Μόρα, λόγω της περιπέτειας που πέρασε, όλη η Ελλάς Βερόνα. Ο Έλληνας αμυντικός βρέθηκε στην Αυστραλία, προκειμένου να δωρίσει μυελό των οστών στον αδερφό του, Δημήτρη, που πάσχει από λευχαιμία, αλλά στην ομάδα του δεν τον ξέχασε κανείς.

Στον κυριακάτικο φιλικό, απέναντι στην Αλ Κορ (4-0), όλοι οι συμπαίκτες του Μόρα εμφανίστηκαν στον αγωνιστικό χώρο με μπλουζάκι του Σούπερμαν, με αφορμή το ποστάρισμα που είχε κάνει πριν μερικές μέρες μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης.

«Δεν υπάρχουν σούπερ ήρωες, παρά μόνο πραγματικοί άντρες. Forza Δημήτρη», ήταν το μήνυμα στο πίσω μέρας της μπλούζας για τον αδερφό του διεθνή στόπερ.



Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΕΕ: Θετικό βήμα η εξαίρεση από τον ΦΠΑ


Θετικά εκτιμά η ΕΣΕΕ την εξαίρεση από τη χρέωση ΦΠΑ, των περίπου τεσσάρων στους δέκα, πολύ μικρών επιχειρήσεων και επαγγελματιών με «μπλοκάκι», αν και σημειώνει ότι το όριο του τζίρου των 10.000 ευρώ είναι πολύ μικρό, σε σύγκριση με άλλες χώρες της ΕΕ των 28, όπου ο μέσος όρος του τζίρου απαλλαγής είναι 28.000 ευρώ.

Στις περισσότερες χώρες-μέλη, όπως σημείωσε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, η εξαίρεση κυμαίνεται μεταξύ 25.000 και 50.000 ευρώ, ενώ σε Γαλλία και Βρετανία η εξαίρεση φθάνει αντίστοιχα τα 90.000 και 95.000 ευρώ.

«Είναι εμφανές ότι το συγκεκριμένο μέτρο, περισσότερο διευκολύνει τη γραφειοκρατία της διαδικασίας περιοδικών δηλώσεων και ελέγχων, ενώ λιγότερο λειτουργεί ως ελάφρυνση φόρου και τιμών, αφού αντίστοιχα ο ΦΠΑ των αγορών και των δαπανών δεν θα εκπίπτει. Το νέο μέτρο που θα ισχύσει από 1/1/15, εφόσον δίνει τη δυνατότητα επιλογής προαιρετικής εξαίρεσης για κάθε φορολογικό έτος, προτείνεται να επεκταθεί τουλάχιστον στο όριο των 20.000 ευρώ, ώστε να συμπεριλάβει το μεγαλύτερο κομμάτι συγκέντρωσης της "μικρής λιανικής" της ελληνικής αγοράς. Η προσπάθεια του οικονομικού επιτελείου είναι θετική, αλλά όχι αρκετή...», κατέληξε ο κ. Κορκίδης.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μύθοι και αλήθειες για την στοματική υγιεινή


Αλήθεια ή ψέμα; Το βούρτσισμα των δοντιών μετά από κάθε γεύμα είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσετε το χαμόγελό σας. Λάθος; Τουλάχιστον έτσι ισχυρίζονται οι ειδικοί, οι οποίοι καταρρίπτουν 12 αστικούς μύθους περί στοματικής υγιεινής, που κακώς πιστεύουμε.

Νο.1: Κάθε 6 μήνες πρέπει να επισκέπτεστε τον οδοντίατρό σας.

Μύθος: Σύμφωνα με τους εδικούς, οι επισκέψεις στον οδοντίατρο πρέπει να βασίζονται στις προσωπικές ανάγκες του κάθε ασθενή. Αρκετές μελέτες έχουν δείξει, ότι η πλάκα και η πέτρα συσσωρεύονται σε μόλις 90 ημέρες, γεγονός που οδηγεί σε φλεγμονή και μόλυνση, η οποία μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε ολόκληρο το σώμα.

Έτσι, εάν θέλετε ένα πραγματικά υγιές χαμόγελο (και οργανισμό γενικότερα), 4 επισκέψεις στον οδοντίατρο κάθε χρόνο είναι μία καλή αρχή, ανάλογα φυσικά με τις ανάγκες του κάθε ανθρώπου.

Νο.2: Το βούρτσισμα μετά από κάθε γεύμα είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσετε το χαμόγελό σας.

Μύθος: Όταν τρώτε, τα οξέα του φαγητού και του σάλιου αποδυναμώνουν το σμάλτο, το σκληρό δηλαδή προστατευτικό κάλυμμα των δοντιών. Άρα το βούρτσισμα αμέσως μετά το φαγητό μπορεί να οδηγήσει σε τριβή τους ή ακόμα και απώλεια της αδαμαντίνης, κάτι που μπορεί εύκολα να προκαλέσει επιπλέον ευαισθησία στη στοματική κοιλότητα.

Οι ειδικοί συνιστούν να περιμένετε τουλάχιστον μισή ώρα πριν βουρτσίσετε τα δόντια σας (μετά το φαγητό) ή να ξεπλύνετε το στόμα σας με νερό, πριν το βούρτσισμα, προκειμένου να περιορίσετε ενδεχόμενη ζημιά.

Νο. 3: Η ηλεκτρική οδοντόβουρτσα είναι καλύτερη από την κανονική.

Αλήθεια: Οι μελέτες δείχνουν ότι η υψηλής ποιότητας ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες με μαλακές τρίχες είναι πιο αποδοτικές στον καθαρισμό των δοντιών από τις απλές, συμβατικές οδοντόβουρτσες.

Νο. 4: Εάν δεν πονάτε, δε χρειάζεται να πάτε στον οδοντίατρo.

Μύθος: Πολλά οδοντικά προβλήματα δεν προκαλούν πόνο, μέχρι τη στιγμή που θα έχουν ήδη προχωρήσει αρκετά, ως τη ρίζα του δοντιού, για παράδειγμα. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι, η ουλίτιδα δεν προκαλεί σε όλους τους ανθρώπους πόνο. Με απλά λόγια, μόνο ο οδοντίατρός σας μπορεί να ανακαλύψει όλα τα φανερά ή «κρυφά» προβλήματα των δοντιών σας, πριν να είναι ήδη αργά.

Νο. 5: Οι οδοντόκρεμες λεύκανσης είναι ο καλύτερος τρόπος για να λευκάνουν τα δόντια.

Μύθος: Ο καλύτερος τρόπος για να λευκάνουν τα δόντια σας και να διατηρηθούν λευκά είναι οι ειδικές θεραπείες λεύκανσης των οδοντιάτρων. Η αλήθεια είναι ότι οι συγκεκριμένες οδοντόκρεμες μπορεί να λευκάνουν τα δόντια, αλλά στην ουσία ούτε σημαντική διαφορά προκαλούν, ούτε αυτή διατηρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η καλύτερη επιλογή, σύμφωνα με τους οδοντιάτρους, είναι να χρησιμοποιείτε κανονική οδοντόκρεμα με φθόριο για να διατηρήσετε τα δόντια σας υγιή και καθαρά.

Νο. 6: Το στοματικό διάλυμα χαρίζει φρέσκια αναπνοή.

Μύθος: Τα περισσότερα στοματικά διαλύματα στην ουσία, καλύπτουν την κακή αναπνοή, αλλά δεν θεραπεύουν την υποκείμενη αιτία της κακοσμίας. Η κακή αναπνοή μπορεί να προκληθεί από τα βακτηρίδια, που βρίσκονται στο στόμα ή τις κοιλότητες, από ορισμένες ασθένεια των ούλων ή ενδεχομένως να είναι αποτέλεσμα μίας άλλης ιατρικής πάθησης.

Ωστόσο, αν επιθυμείτε να χρησιμοποιείτε στοματικό διάλυμα, προτιμήστε ένα χωρίς οινόπνευμα, καθώς αυτό στεγνώνει το στόμα σας, επιδεινώνοντας την κατάσταση.

Νο. 7: Οι τσίχλες χωρίς ζάχαρη είναι ένας καλός τρόπος για να καθαρίσετε τα δόντια σας, αν δε μπορείτε να τα βουρτσίζετε.

Αλήθεια: Η τσίχλα αυξάνει την παραγωγή και τη ροή του σάλιου και αφαιρεί τα σωματίδια των τροφίμων, που μπορεί να έχουν παγιδευτεί ανάμεσα στα δόντια.

Νο. 8: Η χρήση οδοντικού νήματος είναι εξίσου σημαντική με το βούρτσισμα.

Αλήθεια: Η χρήση οδοντικού νήματος απομακρύνει σχεδόν το ½ των βακτηρίων και σωματιδίων των τροφών, που βρίσκονται στο στόμα σας μετά το φαγητό. Με απλά λόγια, το οδοντικό νήμα επιβάλλεται, γιατί στην ουσία ολοκληρώνει το βούρτσισμα.

Νο. 9: Για την πρόληψη της τερηδόνας, θα πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας για τουλάχιστον για 2 λεπτά.

Αλήθεια: Δύο λεπτά, δύο φορές την ημέρα είναι ο ιδανικός χρόνος για να προστατεύσετε τα δόντια σας από την τερηδόνα. Και στην περίπτωση μάλιστα, που δε χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα, διπλασιάζετε τον κίνδυνο να παρουσιάσετε «σημεία», όπου τα επιβλαβή βακτήρια μπορούν να εγκατασταθούν στη στοματική κοιλότητα, προκαλώντας τερηδόνα και ουλίτιδα.

Νο. 10: Αν δεν τρώτε γλυκά συχνά, δεν πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας συχνά.

Μύθος: Η αφαίρεση ων βακτηρίων από το στόμα σας είναι σημαντική κίνηση, ανεξάρτητα από το τι τρώτε, καθώς πολλά είναι τα τρόφιμα που περιέχουν σάκχαρα, χωρίς να είναι απαραίτητα γλυκά.

Στις πιο επίφοβες τροφές εντάσσονται εκείνες που «κολλούν» στα δόντια, όπως είναι οι σταφίδες, τα μικρά, στρογγυλά φρούτα και όσα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε οξέα, όπως είναι τα εσπεριδοειδή, για παράδειγμα.

Νο. 11: Οι οδοντόβουρτσες με σκληρές τρίχες είναι καλύτερες από εκείνες με τις μαλακές.

Μύθος: Οι οδοντόβουρτσες με μαλακές τρίχες είναι καλύτερες από εκείνες με τις σκληρές ή μεσαίες (τρίχες), καθώς οι δεύτερες ενδεχομένως να βλάψουν τα ούλα σας χωρίς να το αντιληφθείτε. Μάλιστα, οι ειδικοί αναφέρουν, ότι η παρατεταμένη χρήση μίας σκληρής οδοντόβουρτσας μπορεί να προκαλέσει ακόμα και υποχώρηση των ούλων.

Νο. 12: Η κατανάλωση καφέ και άλλων σκούρων ροφημάτων με καλαμάκι, μειώνει το χρωματισμό των δοντιών.

Αλήθεια: Όντως, όταν καταναλώνετε σκουρόχρωμα ροφήματα, όπως ο καφές, καλό θα ήταν να χρησιμοποιείτε καλαμάκι, καθώς μπορεί να μειώσει τους χρωματισμούς των δοντιών.


Πηγή: http://www.metrogreece.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τέταρτη η Εθνική Εφήβων


Η Εθνική Εφήβων έχασε τις… μάχες των αιθέρων και μαζί το χάλκινο μετάλλιο από την Κροατία (75-71) στον μικρό τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U18, που φιλοξενείται στο Ικόνιο της Τουρκίας.

Οι Κροάτες πήραν 7 παραπάνω επιθετικά ριμπάουντ από την ελληνική ομάδα, η οποία στα τελευταία 6’ και 26’’ του αγώνα έπαιξε χωρίς τον κορυφαίο παίκτη της απόψε Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, ο οποίος αποβλήθηκε με πέντε φάουλ.

Τα δεκάλεπτα: 11-19, 30-28, 54-52, 75-71.

ΚΡΟΑΤΙΑ (Νάζορ): Φιλίποβιτς, Μάιτσουνιτς, Μπόζιτς, Βούτσιτς 4, Σλάβιτσα 7 (1), Μπέντερ 14 (2), Ζίζιτς 2, Μάζαλιν 24 (3), Αράποβιτς 24.

ΕΛΛΑΔΑ (Παπαθεοδώρου): Τολιόπουλος 4, Κόνιαρης 3 (1), Κώττας, Οικονομόπουλος 14 (4), Μήτογλου 1, Μουράτος, Σκουλίδας, Τσαλμπούρης 4, Μπιλλής, Σταμάτης 19 (1), Παπαγιάννης 6, Χαραλαμπόπουλος 20 (3).




Πηγή: http://www.pamesports.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Σκύλος πήρε στο... κυνήγι αρκούδα


Το γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο με πρωταγωνιστή έναν "ατρόμητο" σκύλο, ο οποίος τα έβαλε με μια αρκούδα και την έκανε να τρέχει ακόμα. Η αρκούδα εισήλθε στον κήπο του σπιτιού, όπου βρισκόταν το συμπαθές τετράποδο. Μόλις την αντιλήφθηκε, την καταδίωξε γαβγίζοντας με συνέπεια η αρκούδα να αναγκαστεί να σκαρφαλώσει σε ένα δέντρο. Μετά από λίγο κατέβηκε και απομακρύνθηκε τρέχοντας με τον σκύλο να συνεχίζει να την καταδιώκει. Το σπάνιο αυτό περιστατικό κατέγραψε ο ιδιοκτήτης του σκύλου στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βελτιώνεται η υγεία του γιατρού που μολύνθηκε από Έμπολα


Ενθαρρυντικά τα πρώρα σημάδια για τον Κεντ Μπράντλι.

Η κατάσταση του αμερικανού γιατρού, Κεντ Μπράντλι, ο οποίος προσβλήθηκε στην Αφρική από τον ιό Έμπολα και επέστρεψε το Σάββατο στις ΗΠΑ για να υποβληθεί σε θεραπεία, «φαίνεται να βελτιώνεται», δήλωσε ένας αξιωματούχος των αμερικανικών υπηρεσιών υγείας.

«Είναι ενθαρρυντικό διότι η κατάσταση της υγείας του φαίνεται να βελτιώνεται και ελπίζουμε ότι θα συνεχίσει να πηγαίνει καλύτερα», δήλωσε ο δρ Τομ Φρίντεν διευθυντής του Ομοσπονδιακού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών (CDC) όταν ρωτήθηκε σχετικά από το τηλεοπτικό δίκτυο CBS, χωρίς όμως να κάνει κάποια πρόβλεψη για την εξέλιξη της υγείας του Μπράντλι.

Ο Κεντ Μπράντλι, 33 ετών, η κατάσταση του οποίου είχε χαρακτηριστεί από την Παρασκευή σταθερή αλλά κρίσιμη, βγήκε χθες μόνος του από το ασθενοφόρο που τον μετέφερε χθες στο νοσοκομείο Έμορι της Ατλάντας φορώντας μια ειδική στολή και με τη βοήθεια ενός άλλου προσώπου που επίσης φορούσε προστατευτική στολή.

Εκτός από τον Μπράντλι και μια από τις βοηθούς του, η αμερικανίδα Νάνσι Ράιτμπολ, έχει προβληθεί από τον ιό Έμπολα και αναμένεται να μεταφερθεί στις ΗΠΑ τις επόμενες ημέρες για να νοσηλευθεί στο ίδιο νοσοκομείο, ένα από τα τέσσερα που υπάρχουν στη χώρα και είναι εξοπλισμένα για να αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους ασθένειες.

Και οι δύο εργάζονταν για την οργάνωση αρωγής Samaritan’s Purse στη Λιβερία, μια από τις τρεις χώρες της Δυτικής Αφρικής μαζί με τη Σιέρα Λεόνε και τη Γουινέα που αντιμετωπίζουν μια ευρεία επιδημία αιμορραγικού πυρετού που σε μεγάλο μέρος της οφείλεται στον ιό Έμπολα. Μέχρι στιγμής 729 άνθρωποι έχουν πεθάνει σε σύνολο περίπου 1.300 κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί από τον Μάρτιο.


Διαβάστε περισσότερα...

Παντρεύτηκαν από έρωτα και τους δολοφόνησαν!


Τα αδέλφια της νύφης βασάνισαν και σκότωσαν τους νιόπαντρους.

Ένα νιόπαντρο ζευγάρι δολοφονήθηκε από τους αδελφούς της γυναίκας, στην επαρχία Παντζάμπ του Πακιστάν, επειδή παντρεύτηκαν ενάντια στις επιθυμίες των οικογενειών τους.

Η διπλή δολοφονία σημειώθηκε το Σάββατο στην πόλη Άσραφ της περιφέρειας Σάκουαλ, περίπου 100 χιλιόμετρα νοτίως της πρωτεύουσας Ισλαμαμπάντ.

Ο Ζαχίρ Ικμπάλ και η Μάριαμ Μπίμπι, και οι δύο ηλικίας περίπου 20 ετών, τέλεσαν πολιτικό γάμο τον περασμένο μήνα, όταν η οικογένεια της Μπίμπι απέρριψε την πρόταση γάμου που έκανε ο νεαρός ερωτευμένος.

«Ο γάμος από έρωτα εξόργισε τους δύο αδελφούς της Μάριαμ που απήγαγαν το ζευγάρι και σκότωσαν τους νιόπαντρους, αφού προηγουμένως τους βασάνισαν», δήλωσε ένας αξιωματικός της αστυνομίας.

Οι δύο δράστες συνελήφθησαν από τις Αρχές.


Διαβάστε περισσότερα...

Ο έρωτας είναι χρώματος… μπλε


Ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο;

Ο έρωτας είναι κάτι που πρέπει να βιώνουν όλα τα πλάσματα! Κι όσο κι αν ορισμένοι πιστεύουν ότι το χρώμα του πάθους είναι το κόκκινο… οι παρακάτω φωτογραφίες που δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα Daily Mail αποδεικνύουν το αντίθετο.

Ο έρωτας μπορεί να είναι και χρώματος… μπλε!

Τουλάχιστον αυτήν την άποψη σχημάτισε μια 48χρονη μητέρα, η Mariana Ramos de la Rosa κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής της στο Εθνικό Πάρκο Henri Pittier της Βενεζουέλας, όταν αντίκρισε δύο σαύρες να… φιλιούνται!

«Δε φορούσα τα γυαλιά μου και δεν έβλεπα καθαρά, όμως ξεχώρισα ένα πολύ έντονο και φωτεινό μπλε-τιρκουάζ στο βάθος και άρπαξα την κάμερά μου και έβγαλα μερικές φωτογραφίες. Όταν τις έδειξα στο γιο μου, μου φώναξε έκπληκτος ότι ήταν δύο σαύρες που… φιλιούνται» είπε η ίδια.



Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα οι μπλε και πράσινες σαύρες είναι γνωστές ως Rainbow Whiptails και ζουν στην Κεντρική και Νότια Αμερική, καθώς επίσης και σε νησιά της Καραϊβικής.



Τώρα, σε ό,τι αφορά το «φιλί», στην πραγματικότητα δεν ξέρουμε αν ήταν «φιλί» ή κάτι άλλο… αλλά εμείς προτιμούμε αυτήν την αθώα και αγαπησιάρικη εκδοχή!




Διαβάστε περισσότερα...

Εκτός δικαστικού σώματος Πρωτοδίκης που ασελγούσε στο γιο του


Το ΣτΕ έκρινε πως η παραμονή του στην υπηρεσία θα έθιγε το κύρος της Δικαιοσύνης.

Εκτός δικαστικού σώματος βρίσκεται πλέον και με απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας 49χρονος Πρωτοδίκης Διοικητικών Δικαστηρίων, ο οποίος καταδικάστηκε για την αποπλάνηση του ανήλικου γιου του.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν πως η «τυχόν παραμονή του στην υπηρεσία θα έθιγε σοβαρά το κύρος της Δικαιοσύνης και θα καθιστούσε αδύνατη την άσκηση των δικαστικών του καθηκόντων».

Η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ είναι οριστική και αμετάκλητη και γι' αυτό το λόγο ο πρώην, πλέον, Πρωτοδίκης έδωσε σκληρό αγώνα για να «μπλοκάρει» τη διαδικασία αφού παρά την καταδίκη του -έχει εκτίσει την ποινή του- υποστηρίζει ότι είναι αθώος και έχει προσφύγει ακόμη και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Ο 49χρονος στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών για «αποπλάνηση ανηλίκου μη συμπληρώσαντος το 10ο έτος της ηλικίας του κατ’ εξακολούθηση». Η ποινή του μειώθηκε στο εφετείο στα 6 χρόνια αφού κάποια από τα συγγενικά πρόσωπα ανακάλεσαν επιβαρυντικές περιγραφές που είχαν κάνει στις αρχικές καταθέσεις τους.

Μετά την καταδίκη του, ο 49χρονος, άσκησε αναίρεση στο Άρειο Πάγο κατά της εφετειακής απόφασης, αλλά οι αρεοπαγίτες απέρριψαν το αίτημά του.

Τον Ιανουάριο του 2012, με απόφαση του τότε υπουργού Δικαιοσύνης, τέθηκε σε αργία, μετά «την αμετάκλητη καταδίκη του σε ποινή στερητική της ελευθερίας, για αδίκημα που τελέσθηκε με δόλο».

Ο Πρωτοδίκης επανήλθε και ζήτησε από τον Άρειο Πάγο την επανάληψη της ποινικής διαδικασίας, αλλά το Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο, απέρριψε την αίτησή του.

Κατά την ακροαματική διαδικασία ενώπιον της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου ο τέως δικαστικός λειτουργός υποστήριξε ότι υπήρξε σκευωρία της πρώην συζύγου του και μητέρας του παιδιού του, ενώ ανέφερε ότι το παιδί του αντιμετωπίζει προβλήματα αντιληπτικής ανικανότητας.



Διαβάστε περισσότερα...

Το «άγιο δισκοπότηρο» των μπαταριών


Ανοίγει ο δρόμος για πολύ πιο ανθεκτικές επαναφορτιζόμενες μπαταρίες.

Ύστερα από προσπάθειες πολλών ετών και αλλεπάλληλες αποτυχίες, αμερικανοί ερευνητές πέτυχαν επιτέλους αυτό που θεωρείτο το «άγιο δισκοπότηρο» στο πεδίο των μπαταριών: τη δημιουργία μιας ανόδου (αρνητικού πόλου) μπαταρίας από καθαρό λίθιο. Το επίτευγμα αναμένεται να αυξήσει στο μέλλον δραστικά την αποτελεσματικότητα των μπαταριών, οδηγώντας σε ακόμη μικρότερες και ελαφρότερες μπαταρίες με μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση τόσο για φορητές ηλεκτρονικές συσκευές, όσο επίσης και για ηλεκτρικά οχήματα.

Οι ερευνητές (μεταξύ των οποίων ο μέχρι πρόσφατα υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ και νομπελίστας Στίβεν Τσου), με επικεφαλής τον καθηγητή Γι Τσούι του Τμήματος Επιστήμης Υλικών της Σχολής Μηχανικής του Πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνια, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό νανοτεχνολογίας «Nature Nanotechnology», χρησιμοποίησαν νανοσφαιρίδια άνθρακα για να προστατέψουν το λίθιο από τις χημικές αντιδράσεις που ως τώρα περιόριζαν την χρήση του στην άνοδο μιας μπαταρίας.

Σε όλο τον κόσμο, οι μηχανικοί πασχίζουν να σχεδιάσουν επαναφορτιζόμενες μπαταρίες με μικρότερο μέγεθος και βάρος, αλλά με μεγαλύτερη ανθεκτικότητα. Όλες οι μπαταρίες έχουν τρία βασικά μέρη: έναν ηλεκτρολύτη, μία άνοδο και μία κάθοδο, ανάμεσα στις οποίες κινούνται τα ηλεκτρόνια. Οι σημερινές ευρέως χρησιμοποιούμενες μπαταρίες είναι ιόντων λιθίου, με το λίθιο να βρίσκεται μόνο στον ηλεκτρολύτη, αλλά όχι στην άνοδο.

«Από όλα τα πιθανά υλικά που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε μία άνοδο, το λίθιο έχει τις μεγαλύτερες δυνατότητες. Γι αυτό μερικοί το αποκαλούν "άγιο δισκοπότηρο". Είναι πολύ ελαφρύ και έχει την μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα, παρέχοντας περισσότερη ενέργεια ανά όγκο και βάρος», τόνισε ο Τσούι.

Μέχρι σήμερα είχε αποδειχτεί πρακτικά αδύνατο να χρησιμοποιηθεί το λίθιο στον αρνητικό πόλο και πολλοί είχαν εγκαταλείψει τις προσπάθειές τους. Ο Τσου δήλωσε ότι «θα ήταν θαυμάσιο αν μπορούσαμε να τετραπλασιάσουμε την χωρητικότητα των μπαταριών σε σχέση με τις σημερινές. Θα είχαμε τότε μπαταρίες κινητών τηλεφώνων με διπλάσια ή τριπλάσια διάρκεια ζωής».

Σήμερα, σε μια μπαταρία ιόντων λιθίου η άνοδος (αρνητικός πόλος) αποτελείται συνήθως από γραφίτη ή πυρίτιο. Ένα πρόβλημα που υπάρχει με το λίθιο, είναι ότι μπορεί να υπερθερμανθεί σε επικίνδυνο σημείο, ακόμη και έκρηξης. Ένα άλλο είναι ότι διαστέλλεται υπερβολικά κατά την φόρτιση, δημιουργώντας ρωγμές στην άνοδο της μπαταρίας. Ακόμη, αντιδρά χημικά με τον ηλεκτρολύτη, με συνέπεια την μείωση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας.

Όλα αυτά τα τεχνικά προβλήματα λύθηκαν πλέον χάρη στη δημιουργία ενός εύκαμπτου προστατευτικού στρώματος (σαν φίλμ) νανο-άνθρακα γύρω από τον αρνητικό πόλο από λίθιο. Αυτό σταθεροποιεί το λίθιο στην άνοδο και το κάνει πλέον ασφαλές, χωρίς να εμποδίζει τις διαστολές-συστολές του κατά τις φάσεις φόρτισης-αποφόρτισης.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι χρειάζονται λίγες ακόμη τεχνικές βελτιώσεις και νέοι ηλεκτρολύτες, έως ότου προκύψει τελικά μια σταθερή μεταλλική άνοδος λιθίου, που θα οδηγήσει στην επόμενη γενιά επαναφορτιζόμενων μπαταριών.



Διαβάστε περισσότερα...

Η λεοπάρδαλη που λατρεύει το μασάζ


Δείτε την πώς απολαμβάνει τα χάδια.

Δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θα τολμούσαν να κάνουν μασάζ σε μια λεοπάρδαλη. Όμως η συγκεκριμένη δείχνει να το απολαμβάνει. Η Voodoo ζει σε ζωολογικό κήπο στο Κάνσας αλλά αυτό δε φαίνεται να την ενοχλεί ιδιαίτερα αφού έχει αναπτύξει τρομερή σχέση με τον άνθρωπο που την περιποιείται.

Μάλιστα, κάθε μέρα τον περιμένει να πάει να την χαϊδέψει και να της κάνει «μασάζ» στο κεφάλι της.



Το βίντεο όπου απολαμβάνει τα χάδια από τους υπεύθυνους του ζωολογικού κήπου κάνει το γύρο του διαδικτύου και έχει ήδη περισσότερα από 1 εκατομμύριο views.





Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συναγερμός για τα επίπεδα υποσιτισμού στη Σομαλία


Καμπανάκι από τον ΟΗΕ.

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών προειδοποίησε ότι τα επίπεδα του υποσιτισμού στην πρωτεύουσα της Σομαλίας προκαλούν πλέον συναγερμό, καθώς οι οργανώσεις αρωγής δεν είναι σε θέση να καλύψουν τις ανάγκες 350.000 ανθρώπων λόγω της έλλειψης επαρκούς χρηματοδότησης, της ξηρασίας και των συνεχιζόμενων εχθροπραξιών στη χώρα.

Το Γραφείο του ΟΗΕ για τον Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) ανέφερε παράλληλα πως η κυβέρνηση της Σομαλίας συγκρίνει την κατάσταση με εκείνη που είχε οδηγήσει στον λιμό του 2011, όταν είχαν χάσει τη ζωή τους 260.000 άνθρωποι—εξ αυτών οι μισοί ήταν παιδιά κάτω των 5 ετών.

Τα Ηνωμένα Έθνη προσπαθούν να βελτιώσουν τους μηχανισμούς έγκαιρης προειδοποίησης μετά την αποτυχία τους να διακρίνουν τις ενδείξεις για την επικείμενη κρίση το 2010. Ο ΟΗΕ είχε κατηγορηθεί τότε ότι δεν κατάφερε να συμβάλει να αποτραπεί ο λιμός στη χώρα, η οποία σπαράσσεται από δεκαετίες πολέμου.

«Ιδιαίτερα ανησυχητικά ποσοστά υποσιτισμού έχουν καταγραφεί στις κοινότητες των εκτοπισμένων στην Μογκαντίσου», επισήμανε το OCHA σε μια έκθεσή του η οποία δόθηκε στην δημοσιότητα το σαββατοκύριακο και επικαλείται μια έρευνα του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με την έκθεση αυτή, οι υπηρεσίες αρωγής δεν είναι σε θέση να καλύψουν τις ανάγκες των 350.000 ανθρώπων οι οποίοι έχουν καταφύγει στην Μογκαντίσου. Οι οργανώσεις αρωγής είναι αντιμέτωπες τόσο με την έλλειψη επαρκούς χρηματοδότησης, όσο και με τη βία στην πρωτεύουσα, που προσκόπτει τις παραδόσεις τροφίμων.

Οι αντάρτες της οργάνωσης αλ Σεμπάμπ, που επιδιώκουν να ανατρέψουν την υποστηριζόμενη από τη Δύση κυβέρνηση και να επιβάλουν ένα καθεστώς που θα τηρεί την ιδιαίτερα σκληρή εκδοχή του ισλαμικού νόμου που υποστηρίζουν, προχώρησαν σε μια σειρά επιθέσεων στην Μογκαντίσου κατά τη διάρκεια του ραμαζανιού, το οποίο τελειώνει αυτή την εβδομάδα.

Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις «κινητοποιούν πόρους για να αντιμετωπίσουν τη σοβαρή κατάσταση, αλλά η σημαντική έλλειψη χρηματοδότησης για τις ανθρωπιστικές δραστηριότητες έχει υπονομεύσει τις δυνατότητες αντίδρασής τους», επισήμανε το OCHA αναφερόμενο στις προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν.
Λόγω της ξηρασίας και των συνεχιζόμενων συγκρούσεων, η έλλειψη τροφίμων αναμένεται να επιδεινωθεί σε περιοχές στη νότια και στη νοτιοανατολική Σομαλία.

Νωρίτερα φέτος, οι δυνάμεις της Αφρικανικής Ένωσης εξαπέλυσαν μια νέα σειρά εκκαθαριστικών επιχειρήσεων για να απωθήσουν τους μαχητές της αλ Σεμπάμπ από διάφορες πόλεις. Χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους εξαιτίας των συγκρούσεων. Αξιωματούχοι έχουν σημειώσει πως οι οχηματοπομπές που μεταφέρουν επισιτιστική βοήθεια συχνά δυσκολεύονται να φθάσουν σε πόλεις οι οποίες έχουν ανακαταληφθεί πρόσφατα.

Ένα από τα ταμεία του ΟΗΕ για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων εκταμίευσε πάνω από 21 εκατ. δολάρια για να υποστηρίξει τις προσπάθειες των οργανώσεων αρωγής στη Σομαλία, περιλαμβανομένης μιας εκστρατείας για την αντιμετώπιση ενός πρόσφατου ξεσπάσματος ιλαράς, όπως επισήμανε ακόμη το OCHA.

Συνολικά, το OCHA ανέφερε ότι έχει συγκεντρωθεί ένα ποσό το οποίο δεν ξεπερνάει το ένα τρίτο από τα 933 εκατ. δολάρια που χρειάζονται για το ανθρωπιστικό του έργο για το 2014 στη Σομαλία.



Διαβάστε περισσότερα...

Τα γρήγορα αντανακλαστικά της έσωσαν τη ζωή


Μία οδηγός αυτοκινήτου σε επαρχιακό δρόμο είδε ξαφνικά ένα όχημα από το αντίθετο ρεύμα να κατευθύνεται πάνω της. Χάρη στα γρήγορα αντανακλαστικά της κατάφερε να στρίψει το τιμόνι όσο χρειαζόταν για να το αποφύγει οριακά… Μετά το περιστατικό φανέρα αναστατωμένη σταματάει στην άκρη του δρόμου για να ηρεμήσει…Σύμφωνα με το δημοσίευμα το περιστατικό συνέβη σε επαρχιακό δρόμο της Αγγλίας, αν και γυναίκες ακούγονται να μιλούν ρώσικα.

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τους διέκοψε... αλιγάτορας


Ένα ζευγάρι στο νησί Φριπ της Νότιας Καρολίνα ταΐζει ένα ελαφάκι στα σκαλοπάτια του σπιτιού του, κοντά σε μία λίμνη, όταν ξαφνικά ένας αλιγάτορας κάνει την εμφάνισή του.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, το ελάφι «διαισθάνεται» τον κίνδυνο και δείχνει ανήσυχο, το ζευγάρι όμως δεν έχει αντιληφθεί ακόμα το επικίνδυνο ερπετό.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Άγιο είχαν μητέρα και μωρό


Μία μητέρα με το μωρό της γλίτωσαν από θαύμα, όταν ένα τζιπ λίγο έλειψε να πέσει πάνω τους. Το περιστατικό συνέβη στο Σαν Φρανσίσκο. Όπως θα δείτε και στο βίντεο το τζιπ τράκαρε με ένα άλλο όχημα και έφυγε από την πορεία του με αποτέλεσμα να κατευθυνθεί πάνω στη μητέρα και το μωρό. Ευτυχώς η μητέρα αντιλήφθηκε άμεσα τι έγινε και τράβηξε τελευταία στιγμή το καρότσι…

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σχέδιο προστασίας της θάλασσας Βέντελ στην Ανταρκτική


Γερμανία και Ρωσία ψάχνουν μέτρα για τη διασφάλιση των παρθένων υδάτινων οικοσυστημάτων.

Το παρθένο οικοσύστημα της θάλασσας Βέντελ στην Ανταρκτική κινδυνεύει. Τα τελευταία νέα ωστόσο εμπνέουν αισιοδοξία για το μέλλον της καθώς, Γερμανία και Ρωσία επεξεργάζονται σχέδιο για την προστασία της και προωθούν πρόταση για τη δημιουργία ειδικών προστατευόμενων ζωνών.

Μία πρόσφατη έκθεση με τίτλο «Κληρονομιά του Νότιου Ωκεανού: Προοπτική για την προστασία της θάλασσας Βέντελ», ομάδας εκπροσώπων επιστημονικών και πολιτικών φορέων, γνωστής ως Συμμαχία για τον Ωκεανό της Ανταρκτικής, (Antarctic Ocean Alliance) θέτει ως στόχο την άμεση λήψη μέτρων για τη διασφάλιση των υδάτινων οικοσυστημάτων της Ανταρκτικής. Η έκθεση αποτελεί μέρος ευρύτερης πρότασης για τη δημιουργία θαλάσσιων περιοχών που θα τελούν υπό αυξημένο καθεστώς προστασίας στην Ανταρκτική, όπως επίσης και δεκαεννέα περιοχών για τις οποίες θα ισχύουν ειδικές απαγορεύσεις.

Στο πλαίσιο αυτό έχει συσταθεί και μία ειδική Επιτροπή για την Προστασία της Ανταρκτικής (Commission for the Conservation of Antarctic Marine Living Resources), η οποία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με εθνικές κυβερνήσεις.
Κίνδυνοι από την κλιματική αλλαγή

Η καλυμμένη με πάγο θάλασσα Βέντελ στο νότιο τμήμα της Ανταρκτικής είναι σπουδαίας σημασίας λόγω της σπουδαίας βιοποικιλότητάς της. Η δημιουργία ειδικών ζωνών προστασίας, σύμφωνα με τη ρωσογερμανική πρόταση, αναμένεται να συμβάλει στην προστασία του οικοσυστήματος αυτού, το οποίο, σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, είναι ιδιαίτερα ευάλωτο σε επιπλοκές που προκαλούνται λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη και της οξίνισης των ωκεανών. Ας σημειωθεί ότι η Ανταρκτική δεν παρουσιάζει ομοιογένεια στο σύνολό της, ως προς τον ρυθμό μείωσης των εκτάσεων που καλύπτονται από πάγο. Για παράδειγμα, η Δυτική Ανταρκτική αντιμετωπίζει μεγαλύτερο πρόβλημα, σε αντίθεση με την Ανατολική, κάτι που περιπλέκει το όλο θέμα.

Σε κάθε περίπτωση, η λήψη μέτρων για τη θάλασσα Βέντελ στο νότιο τμήμα της Ανταρκτικής κρίνεται καθοριστικής σημασίας για τη διατήρηση του συνόλου της Ανταρκτικής στη σημερινή της μορφή. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι στην περιοχή αυτή θα μπορούσε να αναπτυχθεί μία προστατευόμενη θαλάσσια χλωρίδα και πανίδα, μακριά από την ανθρώπινη παρέμβαση.

Η τελική πρόταση της Συμμαχία για τον Ωκεανό της Ανταρκτικής αναμένεται να καταθεθεί μέσα στο 2015, ενώ πολλοί είναι οι ειδικοί που καλούν ήδη όλα τα κράτη που μετέχουν στη σχετική Επιτροπή να συμμετάσχουν στην υπογραφή της. Σημαντική κρίνεται ειδικότερα η συμμετοχή της Ρωσίας στην επεξεργασία της πρότασης αυτής, και η οποία καλείται να αναλάβει ηγετικό ρόλο στις προσπάθειες για την προστασία των οικοσυστημάτων της Ανταρκτικής.


Διαβάστε περισσότερα...

Γιατί οι μαύρες γάτες θεωρούνται κακότυχες


Φτύστε στον κόρφο σας!

Πώς αντιδράτε όταν βλέπετε μια μαύρη γάτα στο δρόμο σας; Δαγκώνετε τη γλώσσα σας ή φτύνετε τρεις φορές για να… «διώξετε» την κακή τύχη από επάνω σας;

Οι μαύρες γάτες θεωρούνται σημάδια κακής τύχης και δεν είναι λίγοι εκείνοι που… αλλάζουν δρόμο, όταν διασταυρωθούν με μία.

Για ποιο λόγο όμως πιστεύουμε ότι οι μαύρες γάτες φέρνουν ατυχία;

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Today I Found Out οι μαύρες γάτες δεν θεωρούνταν από πάντα «πηγή κακού» και δεν προκαλούσαν φόβο στους ανθρώπους σε ό,τι αφορά την εύνοια της τύχης τους.

Στην αρχαία Αίγυπτο, περίπου στο 3000 π.Χ. οι γάτες (και οι μαύρες γάτες) θεωρούνταν οι «βασίλισσες» του ζωικού βασιλείου και έχαιραν μεγάλης εκτίμησης από τους ανθρώπους. Αν κάποιος τολμούσε να σκοτώσει μια γάτα, αυτό θεωρούνταν σοβαρό έγκλημα.

Η σύνδεση των μαύρων γατών με την κακοτυχία ξεκίνησε στη μεσαιωνική Ευρώπη, όταν οι άνθρωποι άρχισαν να τις συσχετίζουν με τις «μάγισσες». Μάλιστα, όσοι τύχαινε να απολαμβάνουν τη συντροφιά μιας μαύρης γάτας εκείνη την εποχή, πολλές φορές κρίνονταν ένοχοι για μαγεία.

Η πεποίθηση ότι οι μάγισσες μπορούσαν να μεταμορφωθούν οι ίδιες σε μαύρες γάτες, προκειμένου να περιφέρονται απαρατήρητες στους δρόμους, παρέμεινε ισχυρή και στην Αμερική την εποχή του «κυνηγιού των μαγισσών».

«H δίκη των μαγισσών του Σάλεμ είναι ένα περιβόητο περιστατικό της αποικιακής ιστορίας των Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο οδήγησε στην καταδίκη και εκτέλεση κατοίκων του χωριού Σάλεμ στη Μασαχουσέτη το 1692 με την κατηγορία της μαγείας. Αποτελώντας μια νοητή "συνέχεια" των κυνηγιών μαγισσών της μεσαιωνικής Ευρώπης, οι δίκες μαγισσών ανήκουν στην προτεσταντική διωκτική παράδοση και το περιστατικό αυτό έχει χρησιμοποιηθεί έκτοτε ως γλαφυρό παράδειγμα, σε τομείς όπως η πολιτική αλλά και η λογοτεχνία, για τους κινδύνους που κρύβει ο θρησκευτικός φανατισμός, οι ψευδείς κατηγορίες και η κυβερνητική παρείσφρηση στις προσωπικές ελευθερίες του ατόμου.

Αν και το γεγονός έχει μείνει στην ιστορία μνημονεύοντας τις μάγισσες του Σάλεμ, οι ακροαματικές διαδικασίες έλαβαν χώρα σε διαδοχικές πόλεις της επαρχίας της Μασαχουσέτης: Σάλεμ Βίλατζ, Σάλεμ Τάουν, Ίπσουιτς, Άντοβερ, Βοστώνη και Τσαρλστάουν» αναφέρει η Wikipedia.

Σε ορισμένους πολιτισμούς, όμως, οι μαύρες γάτες θεωρούνται ακριβώς το αντίθετο… δηλαδή, σύμβολα καλοτυχίας.

Για παράδειγμα, οι Σκωτσέζοι πιστεύουν ότι αν εμφανιστεί μια μαύρη γάτα σε ένα σπίτι, αυτό σημαίνει ευημερία.

Οι πειρατές του 19ου αιώνα πίστευαν ότι αν έρθει προς το μέρος σου μια μαύρη γάτα, αυτό είναι κακό σημάδι, αν όμως εμφανιστεί μπροστά σου αλλά απομακρυνθεί αυτό είναι σηματοδοτεί κάτι πολύ καλό!

Στα Midlands της Αγγλίας, πίστευαν ότι αν κάποιος πρόσφερε μια μαύρη γάτα ως δώρο γάμου αυτό έφερνε καλή τύχη στη νύφη.



Διαβάστε περισσότερα...

"Δράκος" τσέπης στην Πίνδο


Μπορεί ο κροκόδειλος "Σήφης" στην Κρήτη να έχει στραμμένα πάνω του όλα τα φώτα της δημοσιότητας τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά στα ορεινά ρυάκια της Πίνδου, ανάμεσα σε καταπράσινες εκτάσεις και δέντρα με ζωή μισής χιλιετίας, ζει κι ένα άλλο, διόλου επικίνδυνο, αλλά εξαιρετικά ενδιαφέρον αμφίβιο. Το συναντήσαμε στην τοποθεσία "Μπάλτσες", κοντά στην Κρανιά του νομού Γρεβενών και μας κέρδισε αμέσως με την ιδιομορφία του.

Μοιάζει με δράκο "τσέπης", κολυμπάει ακριβώς όπως ο κροκόδειλος και διεκδικεί το δικό του μερίδιο στην προσοχή των φυσιολατρών, κατοίκων και τουριστών. Ο λόγος για ένα αμφίβιο, με μήκος 7-12 εκατοστά και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, που όπως όλα δείχνουν -και σύντομα αναμένεται να επιβεβαιωθεί με τεστ DNA- είναι αλπικός τρίτωνας, ένα ζώο που περιλαμβάνεται στο Κόκκινο Βιβλίο των Απειλούμενων Ζώων της Ελλάδας.



Όπως εξηγεί στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο ο οικοξεναγός και δασοπόνος Απόστολος Διανέλλος, ο αλπικός τρίτωνας ζει στα ορεινά ρέματα συγκεκριμένων περιοχών της Ελλάδας, σε βιότοπους με υψόμετρο άνω των 1000 μέτρων, σε καθαρά και κρύα νερά με σταθερή ποσότητα υδάτων.

"Αν τον δεις να κολυμπά, μοιάζει ακριβώς με μικρό κροκόδειλο, έτσι όπως κινείται με τα άκρα του κολλημένα στον κορμό για λόγους υδροδυναμικής. Αν κάποιος του κόψει ένα άκρο ή του βγάλει το μάτι, σε δύο μήνες αυτά θα έχουν αποκατασταθεί", λέει ο Απόστολος.



Ο ίδιος έκανε μια άλλη ενδιαφέρουσα παρατήρηση. "Πρόσεξα το εξής: τον χειμώνα, όταν τα νερά παγώνουν, κάποιοι τρίτωνες δεν προλαβαίνουν να χωθούν στη λάσπη για να ξεχειμωνιάσουν και παραμένουν μέσα στα ρέματα παγωμένοι και μάλιστα πεπλατυσμένοι γιατί ο πάγος φουσκώνει. 'Οταν πήρα έναν από αυτούς στα χέρια μου και τον γύρισα ανάποδα, ενεργοποιήθηκε και ξανάζησε", εξηγεί ο κ.Δανέλλος, ένας άνθρωπος που ξέρει τη Βάλια Κάλντα σαν την παλάμη του χεριού του, έχοντας μάλιστα γράψει και ένα εγχειρίδιο επιβίωσης στην άγρια φύση της Πίνδου.

Ένας βάτραχος που ...δεν τρώγεται με τίποτα!

Ο αλπικός τρίτωνας, που έχει την επιστημονική ονομασία Triturus alpestris, δεν είναι όμως το μόνο ενδιαφέρον πλάσμα, που ζει στα ρυάκια της Βάλια Κάλντα. Στα ίδια νερά κατοικεί ο pompina variegata, ένας ιδιαίτερος βάτραχος, που το έντονο κίτρινο χρώμα στη ράχη του υποδηλώνει αυτό που οι μελετητές ήδη γνωρίζουν καλά: την τοξικότητα των εκκρίσεών του.

Όταν κάποιος θηρευτής τον καταπιεί, απελευθερώνει τοξικές ουσίες, αναγκάζοντας τον κυνηγό ...να τον φτύσει! Γι' αυτό άλλωστε, όταν αισθάνεται να απειλείται, σχηματίζει με το σώμα του μια μπάλα, στρέφοντας το κίτρινο χρώμα του προς την απειλή, ώστε να προειδοποιήσει ότι είναι ...επικίνδυνος -και ότι είναι μάλλον αδύνατο να φαγωθεί.

Άλλο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι τα μάτια του σε σχήμα καρδιάς, τα οποία τείνει να σκεπάζει με τα "χέρια" του, όταν εκτεθεί σε απευθείας ηλιακό φως ή σε κίνδυνο. Αυτά είναι δύο, μόνον, από τα θαυμαστά πλάσματα της Βάλια Κάλντα, εκτός από τις αρκούδες της!


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πόρτες… έργα τέχνης


Κάποιοι δίνουν τεράστια σημασία στην πόρτα του σπιτιού τους. Όχι μόνο για λόγους ασφαλείας, αλλά γιατί θέλουν να ξεχωρίζουν. Και οι πόρτες που θα δείτε παρακάτω θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και… έργα τέχνης.

Δείτε τις φωτογραφίες
























Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...