Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Στο επίκεντρο ο ιατρικός τουρισμός


Τις δυνατότητες που προσφέρει η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός αλλά και ως χώρα παροχής υψηλών υπηρεσιών υγείας, παρουσίασε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, σε συνάντηση εργασίας που είχε με εκπροσώπους ασφαλιστικών εταιρειών των ΗΠΑ και Αμερικανών καθηγητών ιατρικής, στα γραφεία του ΕΟΤ στη Νέα Υόρκη. Παρόντες στη συνάντηση, που διοργανώθηκε από το υπουργείο Τουρισμού, ήταν ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νότης Μηταράκης και ο διευθύνων σύμβουλος του Invest in Greece, Στέφανος Ησαΐας.

Η υπουργός Τουρισμού επεσήμανε ότι η Ελλάδα διαθέτει ένα σημαντικό αριθμό εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού και ιατρικών υποδομών, που βρίσκονται σε όλα τα μέρη της χώρας, και ιδιαίτερα στις μεγάλες πόλεις, και παράλληλα αποτελεί έναν από τους πιο ελκυστικούς τουριστικούς προορισμούς. Ο συνδυασμός αυτών των δυο στοιχείων, πρόσθεσε, μπορεί να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στον ιατρικό τουρισμό της χώρας μας σε σχέση με την υπόλοιπη διεθνή αγορά.

Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Τουρισμού, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας διαμορφώνει το νομοθετικό πλαίσιο που θα συμβάλει στη μέγιστη ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού.

Τέλος σημειώνεται ότι στις προτεραιότητες του υπουργείου Τουρισμού είναι η προσέλκυση τουριστών για ιατρικά θέματα και από άλλες αγορές, όπως της Βόρειας Ευρώπης, των ΗΠΑ (κυρίως της ομογένειας), των βαλκανικών χωρών, της Ρωσίας αλλά και της Μέσης Ανατολής.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ζούμε με το φόβο της απόλυσης


Με το φόβο της απόλυσης ζουν οι Έλληνες εργαζόμενοι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας του ομίλου Adecco, που παρέχει υπηρεσίες ανθρώπινου δυναμικού.

Το 68% όσων ερωτήθηκαν, εκτιμούν, ότι τα δυο τελευταία χρόνια οι συνθήκες εργασίας τους έχουν επιδεινωθεί, το 23%, ότι έχουν παραμείνει ίδιες και μόνο 9% ,ότι έχουν βελτιωθεί.

Καλούμενοι δε να περιγράψουν με ποιον ακριβώς τρόπο έχουν επιδεινωθεί οι συνθήκες εργασίας οι μισοί (50%) συμμετέχοντες που εργάζονται ανέφεραν ότι σε αυτό το χρονικό διάστημα έχουν υποστεί μείωση μισθού, 25% δήλωσαν, ότι εργάζονται πλέον περισσότερες ώρες, 14% επεσήμαναν την άσχημη ψυχολογία που επικρατεί στο περιβάλλον εργασίας τους λόγω αυξημένου στρες και του φόβου της απόλυσης και της ανεργίας και 13% αναφέρθηκαν στην έλλειψη προσωπικού. Σημαντικά ήταν επίσης τα ποσοστά που έκαναν λόγο για την αύξηση των απαιτήσεων και της πίεσης στον χώρο εργασίας αλλά και για τη μείωση του τζίρου ή των κερδών (9% σε καθεμία από τις δύο περιπτώσεις), για κακές συνθήκες εργασίας (8%), μεγαλύτερο όγκο δουλειάς (7%), καθυστερήσεις στην πληρωμή (5%) ή ακόμη και απλήρωτη εργασία (4%).

Αξιολογώντας τα αποτελέσματα της έρευνας στελέχη της εταιρείας εκτιμούν, ότι και το 9% που δηλώνουν πως οι συνθήκες εργασίας έχουν βελτιωθεί, δεν αναφέρονται σε αύξηση αμοιβών ή βελτίωση των συνθηκών εργασίας αλλά πρόκειται πιθανότατα για εργαζόμενους που αντικατέστησαν υψηλόμισθα στελέχη των εταιρειών που «απομακρύνθηκαν».

Η εικόνα αυτή ενισχύεται από το γεγονός ότι 45% και 42% των εργαζομένων που συμμετείχαν στην έρευνα, επιβεβαίωσαν αντίστοιχα πως έχουν αυξηθεί ο όγκος και τα καθήκοντα/αρμοδιότητες της δουλειάς τους, ενώ σχεδόν οι μισοί (48%) απάντησαν, ότι οι οικονομικές τους απολαβές έχουν μειωθεί δυσανάλογα σε σχέση με τις απαιτήσεις και τον όγκο της εργασίας τους και 38% εξέφρασαν την αίσθηση της στασιμότητας στην εργασία τους.

Ως συνέπεια των παραπάνω, 31% και 27% των εργαζόμενων ερωτηθέντων δήλωσαν, ότι αναζητούν ήδη ή σκοπεύουν να αναζητήσουν σύντομα άλλη εργασία με καλύτερες απολαβές ή που να ανταποκρίνεται καλύτερα στα προσόντα τους.

«Οι εργαζόμενοι έχουν πεσμένο ηθικό και αυτό έχει επίπτωση στο προϊόν της εργασίας», ανέφερε ο Κωνσταντίνος Μυλωνάς, Γενικός Διευθυντής της Adecco Ελλάδας.

«Ως ο μεγαλύτερος οργανισμός στον τομέα της παροχής υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού παγκοσμίως, γινόμαστε καθημερινά αποδέκτες μηνυμάτων για τις μεταβολές που έχουν επέλθει τα τελευταία δύο χρόνια στην ελληνική αγορά εργασίας, ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα» συνέχισε ο κ. Μυλωνάς και κατέληξε:

«Είμαστε βέβαιοι, ότι τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα ευρήματα της δεύτερης κατά σειρά έρευνάς μας που εστιάζει στην ελληνική αγορά θα μας βοηθήσουν να ανταποκριθούμε ακόμη καλύτερα στις προσδοκίες που έχουν από εμάς οι συνεργάτες-υποψήφιοι αλλά και οι πελάτες μας».

Όσον αφορά στο ποσοστό 55% των συμμετεχόντων στην έρευνα που δεν εργάζονται, 31% βρέθηκαν εκτός αγοράς εργασίας μετά τη διακοπή της συνεργασίας τους με τον προηγούμενο εργοδότη τους, 20% δήλωσαν νεοεισερχόμενοι στην αγορά που δεν έχουν καταφέρει ακόμη να βρουν εργασία, ενώ 11% και 5% βρέθηκαν εκτός αγοράς εργασίας όταν έκλεισε η επιχείρηση/ κατάστημα στο οποίο εργάζονταν ή ήταν ιδιοκτήτες - μόνο 5% των ερωτηθέντων που δεν εργάζονται έχουν παραμείνει εκτός αγοράς από επιλογή. Σχεδόν το ένα τρίτο (31%), μάλιστα, των μη εργαζομένων συμμετεχόντων στην έρευνα έχουν παραμείνει άνεργοι για περισσότερα από δύο χρόνια, 19% για χρονικό διάστημα μεταξύ επτά και δώδεκα μηνών, 18% για δύο χρόνια και 15% είναι άνεργοι από έναν έως και έξι μήνες. Μεταξύ των ανέργων, σημαντικό ποσοστό (23%) έχει στο ενεργητικό του 10-15 έτη προϋπηρεσία, 29% από τέσσερα έως έξι έτη, 18% από ένα έως τρία έτη και 13% από επτά έως εννέα

Ερωτώμενοι για το αν συνολικά οι συνθήκες εργασίας κατά τα τελευταία δυο χρόνια έχουν αλλάξει και πώς, με βάση είτε τη δική τους προσωπική εμπειρία είτε την εμπειρία ανθρώπων από το συγγενικό ή φιλικό τους περιβάλλον, το 96% των συμμετεχόντων στην έρευνα που δεν εργάζονται δήλωσαν ότι αυτές έχουν επιδεινωθεί. 44% κάνουν λόγο για μείωση αποδοχών, 23% για εκμετάλλευση των εργαζομένων, 20% για περισσότερες ώρες εργασίας, 18% για απολύσεις, 16% για δυσκολία ανεύρεσης εργασίας, 14% για ανασφάλιστη εργασία και καταπάτηση δικαιωμάτων, 9% για άσχημη ψυχολογία και 8% για κακές συνθήκες εργασίας.

Από τους 451 συμμετέχοντες, το 55% δήλωσε, ότι δεν εργάζεται τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, ενώ, από το υπόλοιπο 45%, 34% εργάζονται με σχέση πλήρους και 11% με σχέση μερικής απασχόλησης. Η πλειονότητα (59%) όσων δήλωσαν, ότι εργάζονται προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα, ενώ σημαντικό ποσοστό είναι δημόσιοι υπάλληλοι (23%) και ελεύθεροι επαγγελματίες (16%). Τα ευρήματα της έρευνας αποκτούν ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον εξαιτίας του γεγονότος ότι το 52% των ερωτηθέντων που εργάζονται διαθέτουν ικανή (πάνω από 10 έτη) προϋπηρεσία στην αγορά

Η έρευνα, διεξήχθη online τον περασμένο Ιούνιο, σε δείγμα 451 ατόμων μέσω του ερευνητικού εργαλείου Digipoll της Wizzard - From Wisdom to Magic, Holistic Marketing Solutions.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επιστολή του ΙΣΑ στον υπ. Υγείας


Επιστολή προς τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη απέστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ζητώντας να εφαρμοστεί η εγκύκλιος, ώστε να παρέχεται η δωρεάν νοσηλεία στους ανασφάλιστους πολίτες.

Η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών αναφέρει:

«Αξιότιμε κ.Υπουργέ,

Δυνάμει της υπ΄ αριθμ. Πρωτ. Υ4Α/ΟΙΚ. 70456/25.07.2013 εγκυκλίου σας με θέμα: «Παροχή διευκρινήσεων σχετικά με την διαδικασία έγκρισης για τη δωρεάν νοσηλευτική και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε κατόχους βιβλιαρίου οικονομικής αδυναμίας και σε ανασφάλιστους και οικονομικά αδύνατους αλλοδαπούς που βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια», γίνεται σαφές ότι τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας οφείλουν για σοβαρούς λόγους υγείας να παρέχουν δωρεάν νοσοκομειακή περίθαλψη σε πολίτες οικονομικά αδύναμους, ανασφάλιστους, κατόχους βιβλιαρίων οικονομικής αδυναμίας και αλλοδαπούς που βρίσκονται στην Ελληνική επικράτεια.

Πλην όμως, στα πλαίσια παραπομπής ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ και ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΩΝ για τη ζωή περιστατικών ανασφάλιστων αρρώστων του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Αποστολής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, υπήρξαν περιστατικά που εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή και δεν εξυπηρετήθηκαν από κάποια δημόσια νοσοκομεία της Αθήνας, παρόλο που υπήρχε η ιατρική διάγνωση για το επείγον του νοσήματος.

Παρακαλείσθε όπως πράξετε τα δέοντα προκειμένου να εφαρμόζονται ορθά τα αναφερόμενα στην ως άνω εγκύκλιο ώστε να μην πεθάνουν στο δρόμο οι ανασφάλιστοι καρκινοπαθείς, καρδιοπαθείς, έγκυοι υψηλού κινδύνου και άλλοι ασθενείς που κινδυνεύουν.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ       ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Κοιν: Όλες τις Υ.ΠΕ της χώρας και τα Νοσοκομεία αρμοδιότητάς τους.»


Διαβάστε περισσότερα...

Ο Άδωνις για την αναδρομική επιστροφή νοσηλίων


Δεν αποκλείεται να συζητηθεί η αναδρομική επιστροφή νοσηλίων και εξόδων σε ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ όταν καταβάλλουν αναδρομικά τις καθυστερούμενες εισφορές τους, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα γραφεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας με σκοπό την ενημέρωση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για ζητήματα της κυβερνητικής πολιτικής και ειδικότερα του τομέα ευθύνης του.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα χαρακτηριστικά της κρίσης στη χώρα μας και στα μέτρα που λαμβάνονται από την κυβέρνηση για την αντιμετώπισή της με κύριο άξονα την ισοσκέλιση του προϋπολογισμού και την απόκτηση πρωτογενούς πλεονάσματος ως προϋπόθεση αναστροφής της αρνητικής πορείας της οικονομίας.

Υποδεχόμενος τον υπουργό ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Ρεκλείτης ανέφερε: «Δεν μπορούμε να δεχτούμε το γεγονός ότι οι τράπεζες εδώ και 3-4 χρόνια έχουν κλείσει τις στρόφιγγες των δανείων και δεν δίνουν σε κανέναν. Ούτε στους συνεπείς επαγγελματίες δεν δίνουν και πολλές επιχειρήσεις με σπουδαία και πολύχρονη παρουσία κινδυνεύουν να κλείσουν. Οι πολιτικοί μας, αντί να σκύψουν στα προβλήματα αισθανόμαστε ότι “σφυρίζουν αδιάφορα” λες και αυτοί δεν ήταν μέρος του προβλήματος με μεγάλες ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση».

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσής του ο υπουργός σχολίασε μεταξύ άλλων: «Τα μνημόνια δεν είναι αεροπλάνα που μας ανεβάζουν, είναι αλεξίπτωτα για να μειωθεί η ένταση της πτώσης», ενώ ανέφερε την εκτίμησή του ότι 2014 θα είναι μια καλή χρονιά και υπογράμμισε ότι τα κονδύλια που δόθηκαν στις τράπεζες για ανακεφαλαιοποίηση ήταν για κάλυψη κεφαλαιακής επάρκειας και όχι για να υπάρξει ρευστότητα στην αγορά. «Αυτό θα επιτευχθεί όταν έχουμε σταθερότητα στην οικονομία και θα μπορούμε να βγούμε στη διεθνή διατραπεζική αγορά», προσέθεσε ο ίδιος.

Ακόμη, ανέφερε ότι η κυβέρνηση θεωρεί πως το κτύπημα της ανεργίας μπορεί να γίνει με ανάπτυξη της μικρομεσαίας επιχείρησης και αυτή την πολιτική σχεδιάζει με τη σταθεροποίηση της οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος, ενώ με έμφαση σημείωσε ότι «δεν υπάρχουν περικοπές φαρμάκων ούτε κατάργηση από τη λίστα χωρίς αντίστοιχη αντικατάσταση με γενόσημο» και ότι «τα 25 ευρώ κατά την εισαγωγή στα νοσοκομεία αποφασίστηκαν για να καλύψουμε την περίθαλψη των φτωχών που δεν έχουν να πληρώσουν διότι δεν έχουμε άλλη πηγή χρηματοδότησης».

Ο κ. Γεωργιάδης υπενθύμισε ότι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου πρέπει να παρουσιάσουμε στην ΕΕ ένα σχέδιο ελάχιστης ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης όλου του πληθυσμού χωρίς ασφαλιστικά ή άλλα κριτήρια και δήλωσε: «Κανένας δεν αποκλείεται από νοσοκομειακή περίθαλψη ούτε και οι παράνομοι μετανάστες. Δεν υπάρχει νοσοκομείο που αρνείται παροχή περίθαλψης. Για όσους δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη, γίνεται εκ των υστέρων καταλογισμός κόστους και ζητείται η ιδιωτική πληρωμή του. Αν ανήκει σε κατηγορία χαμηλού εισοδηματικού κριτηρίου, κάτω των 6.000 ευρώ τον χρόνο, μπορεί να γίνει και διαγραφή τού χρέους».

Ο ίδιος ανέφερε ότι μπορεί να συζητηθεί η αναδρομική επιστροφή νοσηλίων και εξόδων σε ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ όταν καταβάλουν αναδρομικά τις καθυστερούμενες εισφορές τους. Επίσης ανέφερε ότι οι συγχωνεύσεις νοσοκομειακών μονάδων ήταν απαραίτητη γιατί πολλές ήταν περιττές και είχαν μεγάλο κόστος και σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι η χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό κενών κρεβατιών στα νοσοκομεία το οποίο φτάνει στο 35%.

Σε παρατήρηση μέλους για τη μη επίλυση των προβλημάτων που προέκυψαν για χιλιάδες ασφαλισμένους των εταιρειών «Ασπίς» και «Commercial Value», ο κ. Γεωργιάδης αναγνώρισε το δίκαιο αίτημα να εφαρμοστεί η νομοθεσία για την προστασία τους και ανέλαβε τη δέσμευση να ασχοληθεί προσωπικά με το θέμα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στο ΣτΕ οι αιτήσεις των δημοτικών αστυνομικών


Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθούν στο Διοικητικό Εφετείο οι πρώτες ομαδικές αιτήσεις αναστολής εκτελέσεως διαθεσιμότητας, δημοτικών αστυνομικών.

Όπως σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δικηγόρος Απόστολος Παπακωνσταντίνου, που έχει αναλάβει (στο πλαίσιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ) τις υποθέσεις των δημοτικών αστυνομικών και των σχολικών φυλάκων, ενδέχεται να επιλεγεί η διαδικασία της πρότυπης δίκης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, επισημαίνοντας ότι «στην περίπτωση αυτή, μέχρι να κριθεί η υπόθεση, "παγώνουν" όλες οι υπόλοιπες. Αυτό σημαίνει ότι περίπου την Άνοιξη, το ΣτΕ θα έχει κρίνει κατά τρόπο οριστικό τη συνταγματικότητα της διαθεσιμότητας».

Στην επιλογή αυτή ενδέχεται να καταλήξει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, καθώς μόλις χθες, κερδήθηκε η πρώτη ομαδική αίτηση αναστολής εκτέλεσης διαθεσιμότητας για εκπαιδευτικούς. Οι 22 εκπαιδευτικοί που είχαν προσφύγει επιστρέφουν στα καθήκοντά τους και μισθοδοτούνται με πλήρεις αποδοχές.

Εξάλλου, όπως σημειώνει ο κ. Παπακωνσταντίνου, έχουν κερδηθεί στο Πρωτοδικείο οι πρώτες αιτήσεις αναστολής της διαθεσιμότητας σχολικών φυλάκων. Ήδη έχουν πάρει προσωρινές διαταγές, και έχουν επιστρέψει στην εργασία τους σχολικοί φύλακες από τέσσερις δήμους της Αττικής. Αύριο θα συζητηθούν οι αιτήσεις ακυρώσεως των σχολικών φυλάκων του δήμου Αναργύρων-Καματερού.

Σε σχετική του επιστολή προς την ΠΟΕ-ΟΤΑ, ο κ. Παπακωνσταντίνου σημειώνει ότι η πρώτη ομαδική αίτηση που ασκήθηκε «εκ μέρους καθηγητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα για τη χορήγηση προσωρινής διαταγής αναστολής εκτελέσεως έγινε δεκτή με σημερινή (30.09) απόφαση του προέδρου του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών».

Και συνεχίζει στην επιστολή: «Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη προσωρινή διαταγή που χορηγείται από το Διοικητικό Εφετείο σε ομαδική αίτηση αναστολής εκτελέσεως. Κατόπιν της αποφάσεως αυτής όλοι οι (δεκάδες) εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στην υπόψη αίτηση εξαιρούνται της διαθεσιμότητας, επιστρέφουν στα καθήκοντά τους και μισθοδοτούνται με πλήρεις αποδοχές. Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα θετική, κυρίως όσον αφορά τις αντίστοιχες αιτήσεις που έχουμε ασκήσει εκ μέρους των υπό διαθεσιμότητα Δημοτικών Αστυνομικών, οι οποίες πρόκειται να κριθούν επίσης από τα Διοικητικά Εφετεία».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τρανσέξουαλ επέλεξε την ευθανασία μετά από αλλαγή φύλου


Ένιωθε σαν «τέρας» μετά την αποτυχημένη επέμβαση.

Ο 44χρονος Nathan Verhelst άφησε χτες το απόγευμα την τελευταία του πνοή, αφού τού επετράπη να τερματίσει τη ζωή του εξαιτίας «αφόρητης ψυχολογικής δοκιμασίας».

Ο βέλγος τρανσέξουαλ επέλεξε να πεθάνει με ευθανασία, επειδή ένιωθε σαν «τέρας» μετά από μια αποτυχημένη χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου, για τη «μετατροπή» του σε άντρα.

Είναι η πρώτη φορά που ένας Βέλγος επιλέγει να πεθάνει μετά από αλλαγή φύλου, αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, είδηση που βγήκε στο φως αφού αποκαλύφθηκε ότι κάθε χρόνο 50 άνθρωποι επιλέγουν αυτή τη... μέθοδο για να πεθάνουν.

Ο Verhelst άφησε την τελευταία του πνοή, όταν ο γιατρός – ο ίδιος που πέρυσι είχε βοήθησει δύο κωφούς δίδυμους που σιγά σιγά τυφλώνονταν να πεθάνουν- τού χορήγησε την ένεση.

Είχε γεννηθεί... Nancy και η μεταμόρφωσή της σε άντρα ξεκίνησε με ορμονοθεραπεία το 2009. Ακολούθησε μαστεκτομή και τελικά χειρουργική επέμβαση για να αποκτήσει... ανδρικό μόριο πριν από ένα χρόνο.

Όμως η επέμβαση δεν πήγε τόσο καλά όσο περίμενε.

«Ήμουν έτοιμος να γιορτάσω τη νέα μου “γέννηση”. Όμως όταν κοίταξα τον εαυτό μου στον καθρέφτη, με σιχάθηκα.
Αηδίασα. Το στήθος μου δεν ήταν όπως το ήθελα και ο οργανισμός μου εμφάνιζε σημάδια απόρριψης του νέου μου πέους. Δε θέλω να γίνω... ένα τέρας» είπε στη βέλγικη εφημερίδα Het Laatse Nieuws λίγες ώρες πριν πεθάνει.

Η οικογένειά του ενημερώθηκε για την απόφασή του σήμερα το πρωί, μέσω ενός αποχαιρετιστήριου γράμματος.

Η απόφασή του Verhelst βγήκε στη δημοσιότητα ενώ στη χώρα έχει ξεσπάσει έντονη κριτική για το ζήτημα της ευθανασίας, όπου οι αριθμοί θανάτων χάρη σε αυτή αυξήθηκαν κατά 25% πέρυσι.



Διαβάστε περισσότερα...

Άντρας γρονθοκοπεί πωλήτρια για 41 cents!


Δείτε το βίντεο από το απίστευτο περιστατικό.

Μάρτυρες ενός βίαιου περιστατικού έγιναν οι πελάτες ενός καταστήματος, καθώς ένας άντρας έριξε γροθιά στην πωλήτρια, για μια οικονομική διαφορά της τάξης των μόλις 41 cents!

Το απίστευτο περιστατικό που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα στο Lakewood της Καλιφόρνια, κατέγραψε κάμερα ασφαλείας.

Ο δράστης μπήκε στο κατάστημα και ζήτησε ένα πούρο, ενώ έβγαλε 1 δολάριο για να πληρώσει. Όταν η γυναίκα «τόλμησε» να του πει ότι κοστίζει επιπλέον 41 cents τα πράγματα ξέφυγαν. Ο άντρας αρνήθηκε να πληρώσει και εκνευρίστηκε.

Όταν η γυναίκα του ζήτησε να φύγει, κρατώντας το πούρο στο χέρι, ο άντρας προσπάθησε να το αρπάξει. Στη συνέχεια έριξε γροθιά στη γυναίκα! Οι πελάτες που παρέμειναν στην ουρά, παρακολούθησαν ακίνητοι τον άντρα να φεύγει από το κατάστημα.

«Απλά είπε “Λοιπόν αυτά είναι όλα όσα έχω”. Και εγώ απάντησα “Πρέπει να φύγετε από το κατάστημα. Λυπάμαι.” Και αυτός προσπάθησε να το αρπάξει», περιγράφει η 23χρονη πωλήτρια. «Σοβαρά, για 41 cents;» αναρωτιέται η γυναίκα η οποία χτύπησε ελαφρά στο μάτι.

Η αστυνομία, δεν έχει καταφέρει ακόμη να εντοπίσει το βίαιο άντρα.

Δείτε το βίντεο από το περιστατικό…








Διαβάστε περισσότερα...

Μουσουλμάνος ξύπνησε χριστιανός μετά από κώμα!


Έπαθε ανεύρυσμα και αφού συνήλθε ασπάστηκε το χριστιανισμό.

Ένας μουσουλμάνος, ο οποίος έπαθε ξαφνικά ανεύρυσμα στον εγκέφαλο και έμεινε σε κώμα, ασπάστηκε το χριστιανισμό μετά την ανάρρωσή του.

Ο Karim Shamsi-Basha έμεινε σε κωματώδη κατάσταση για περίπου ένα μήνα το 1992, μετά από ανεύρυσμα εγκεφάλου. Όταν όμως συνήλθε αποφάσισε να γίνει χριστιανός.

Ο νευροχειρούργος που τόν ανέλαβε τού είπε ότι ελάχιστοι άνθρωποι κατάφερναν να επιβιώσουν μετά από μια τέτοια κατάσταση και μάλιστα, τού πρότεινε να ψάξει να βρει γιατί επέζησε.

Ο γεννηθείς στη Συρία Shamsi-Basha έγραψε ένα βιβλίο για το «ταξίδι» του αυτό, με τίτλο «Paul and Me», σε μερικά κεφάλαια του οποίου αναφέρεται στον απόστολο Παύλο και τη μεταστροφή του στο χριστιανισμό, που έγινε στη Δαμασκό.



Ο συγγραφέας, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, μεγάλωσε σε μια στενά δεμένη μουσουλμανική οικογένεια της Συρίας, η οποία ήταν ανεκτική προς όλες τις θρησκείες. Άλλωστε ένας από τους καλύτερούς του φίλους ήταν χριστιανός, όμως όπως ανέφερε ο ίδιος δεν είχε σκεφτεί ποτέ να αλλάξει θρησκεία προτού αρρωστήσει.

«Προσευχόμουν πέντε φορές την ημέρα. Πήγαινα στο τζαμί πριν από την ανατολή του ηλίου. Νήστευα το μήνα του Ραμαζανιού» είπε μιλώντας στην ιστοσελίδα Christian Post.

Όταν έγινε 18 ετών έφυγε από τη χώρα του για να σπουδάσει στο πανεπιστήμιο του Τενεσί στις ΗΠΑ. Παντρεύτηκε, έγινε πατέρας ενός αγοριού και ζούσε στο Birmingham της Αλαμπάμα, όπου τόν «χτύπησε» το ανεύρυσμα.

Κατά τη διάρκεια της ανάρρωσής του ο Shamsi-Basha άρχισε να διαβάζει τη Βίβλο και βαπτίσθηκε χριστιανός το 1996. Όμως, όπως είπε ο ίδιος, πίστεψε πραγματικά στον Ιησού αρκετά χρόνια μετά, αφού χώρισε από την πρώτη του γυναίκα, έχασε τον πατέρα του και έμεινε άστεγος.

Παρότι η ζωή του άλλαξε εντελώς, ισχυρίζεται ότι οι δεσμοί με τη μουσουλμανική οικογένειά του δεν έχουν αλλάξει.

Η αδερφή του ζει στη Δαμασκό, ενώ οι περισσότεροι συγγενείς του έχουν τη βάση του στη Χομς, τη συριακή πόλη που έχει χτυπηθεί πολύ κατά τη διάρκεια του εμφυλίου στη Συρία.

«Ποιος ξέρει ποιος ζει και ποιος έχει πεθάνει» είπε κλείνοντας. 





Διαβάστε περισσότερα...

Bungee jumping με αναπηρικό αμαξίδιο


Τίποτα δεν σε σταματά όταν έχεις θέληση - Δείτε τις φωτογραφίες.

«Έκανα κάτι που πραγματικά με τρόμαζε» έγραψε στο Reddit ο 21χρονος Καναδός Riley Martin, ποστάροντας τις φωτογραφίες του από bungee jumping. Το ξεχωριστό στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι πως ο Martin έκανε την περιβόητη «βουτιά» με το αναπηρικό του αμαξίδιο.

Το εγχείρημα του Martin, που έμεινε παράλυτος έπειτα από τροχαίο, τράβηξε την προσοχή των χρηστών συγκεντρώνοντας εκατοντάδες σχόλια, όπως αναφέρει η Daily Mail.

«Γιατί έπρεπε να το κάνεις με το αμαξίδιο;» τον ρώτησε κάποιος. «Μου είπαν πως θα ήταν ευκολότερο έτσι και πως θα ήταν λιγότερο βολικό αν είχα τα πόδια μου να κρέμονται, χαχα», απάντησε.

Παρότι καθηλωμένος στο αμαξίδιό του, ο Martin δεν διστάζει να παίξει τα αθλήματα που του αρέσουν, μπάσκετ, τένις, ράγκμπι μεταξύ άλλων ενώ έχει αναδειχθεί και νικητής σε ημιμαραθώνιο.














Διαβάστε περισσότερα...

Στο ΣτΕ για τη διαθεσιμότητα οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία


Ζητούν να ακυρωθούν δύο αποφάσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Στο ΣτΕ προσέφυγαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) και ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Εμπορίου, ζητώντας να ακυρωθούν δύο αποφάσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με τις οποίες καταργήθηκαν 1.665 οργανικές θέσεις στα δημόσια νοσοκομεία και 100 θέσεις στο υπουργείο Εμπορίου, με αποτέλεσμα το προσωπικό (1.765 άτομα) να τεθεί σε διαθεσιμότητα. Οι συνδικαλιστικοί φορείς υποστηρίζουν ότι οι επίμαχες υπουργικές αποφάσεις παραβιάζουν σωρεία διατάξεων του Συντάγματος και της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Ειδικότερα, υποστηρίζουν ότι η διαθεσιμότητα των 1.765 υπαλλήλων έγινε χωρίς να προηγηθεί κάποια μελέτη για τις πραγματικές ανάγκες των νοσοκομείων και του υπουργείου Εμπορίου και πως αντίθετα, έγιναν αποσπασματικά και περιστασιακά και αφού προηγουμένως εξαγγέλθηκε ότι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα 15.000 υπάλληλοι του δημόσιου τομέα.

Σύμφωνα με τις προσφυγές, οι επίμαχες υπουργικές αποφάσεις παραβιάζουν τις συνταγματικές αρχές της ισότητας, της αμεροληψίας, της αξιοκρατίας και της ορθολογικής οργάνωσης της δημόσιας διοίκησης, όπως επίσης και τις συνταγματικές επιταγές των άρθρων 26, 74 και 103.

Ακόμη υποστηρίζουν ότι συγκρούεται η διαθεσιμότητα με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), τη Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη.



Διαβάστε περισσότερα...

Προσπάθεια να μπει «φρένο» στους οικονομικούς μετανάστες των χωρών του Νότου


Οι Βρυξέλλες συζητούν την εφαρμογή αυστηρότερη νομοθεσία στην Ε.Ε.
Την έναρξη διαλόγου για την εφαρμογή αυστηρότερων νόμων για την αντιμετώπιση και ανάσχεση του ρεύματος εργατικής μετανάστευσης από τις χώρες του Νότου και από τα Βαλκάνια ζητούν Ολλανδοί, Βρετανοί και Σουηδοί ευρωβουλευτές.

Συγκεκριμένα, το θέμα ανέκυψε σε σύσκεψη της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες και συζητήθηκε από το Κολέγιο Επιτρόπων με αφορμή την αυξανόμενη ανεργία των νέων στις χώρες του Νότου που μαστίζονται από την οικονομική κρίση. Ολλανδοί και Βρετανοί, με τη στήριξη της Σουηδίας, φέρονται να απαιτούν να μπει πλαφόν στον αριθμό των εργαζομένων που μετακινούνται από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Βουλγαρία και την Ρουμανία με σκοπό την εύρεση εργασίας σε κάποιο από τα κράτη-μέλη της Ε.Ε.

Το ενδεχόμενο αυτό, ωστόσο, προκαλεί ανησυχία, αφού θα δημιουργήσει ένα κλίμα αμφισβήτησης αναφορικά με την αλληλεγγύη της Ε.Ε. απέναντι στα αδύναμα κράτη-μέλη. Επιπλέον, εάν τελικά τεθεί σε ισχύ σχετική νομοθεσία θα οδηγήσει σε ένα νέο αδιέξοδο και μία πρωτοφανή ασφυξία τους νέους που επιθυμούν να αναζητήσουν την τύχη τους σε κάποια χώρα της Ευρώπης.

Για το θέμα τοποθετήθηκε ο ηγέτης των Εργατικών της Βρετανίας, Εντ Μίλιμπαντ, ο οποίος μιλώντας στη βρετανική Sunday Mirror, υποστήριξε ότι «κάθε επιχείρηση που θέλει να προσλάβει έναν εργαζόμενο θα πρέπει επίσης να παρέχει εκπαίδευση σε κάποιον από την τοπική κοινωνία στην οποία βρίσκεται η επιχείρηση».

Πάντως, τα σχέδια του Βρετανού φαίνεται προς το παρόν να μπαίνουν στον «πάγο», αφού σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία της Ε.Ε. οι πολίτες των κρατών-μελών μετακινούνται ελεύθερα εντός των ορίων της Ε.Ε. είτε για τουρισμό, είτε ακόμη για αναζήτηση εργασίας χρησιμοποιώντας μόνο την ταυτότητά τους.


Διαβάστε περισσότερα...

Νεαρός υπάλληλος υπερασπίστηκε τυφλό συμπολίτη του


Τού έδωσε από την τσέπη του τα λεφτά που τού πήρε μια πελάτης.

Δεκάδες τηλεφωνήματα, εκατοντάδες μηνύματα και... αύξηση της πελατείας του δέχτηκε η διοίκηση ενός εστιατορίου της αλυσίδας Dairy Queen στη Μινεσότα, χάρη στη συγκινητική ιστορία ενός 19χρονου υπαλλήλου, ο οποίος με σθένος και ευγένεια υπερασπίστηκε έναν τυφλό πελάτη του καταστήματος.



Ο νεαρός Joey Prusak, όπως αναφέρει δημοσίευμα του The Blaze, εργάζεται στο γνωστό εστιατόριο γρήγορου φαγητού σχεδόν πέντε χρόνια και όπως είπε ο ίδιος ένιωσε «σοκαρισμένος και αηδιασμένος» με όσα είδε να εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια του.

Πριν από λίγες ημέρες πήγε στο κατάστημα ένας τυφλός άντρας, συχνός πελάτης του μαγαζιού. Όταν έβγαλε το πορτοφόλι του για να πληρώσει την παραγγελία του, έπεσαν από την τσέπη του 20 δολάρια. Μια ηλικιωμένη γυναίκα που στεκόταν από πίσω του έσκυψε και το σήκωσε από το πάτωμα... και το έβαλε στο πορτοφόλι της.

«Ήρθε μπροστά στο ταμείο και τής ζήτησα να επιστρέψει τα 20 δολάρια στον κύριο. Με κοίταξε με ένα βλέμμα αποστροφής. Τής ζήτησα για ακόμη μία φορά να τού δώσει τα χρήματα και μού απάντησε: “Όχι, είναι δικά μου. Από μένα έπεσαν”. Τότε τής είπα ότι δεν επρόκειτο να πάρω παραγγελία από έναν άνθρωπο τόσο ασεβή όσο η ίδια, που κλέβει τα χρήματα κάποιου με τέτοιο τρόπο».

Η γυναίκα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, εξαγριώθηκε και άρχισε να βρίζει τον υπάλληλο, ο οποίος ωστόσο παρέμεινε ψύχραιμος.

«Έγινε έξαλλη και άρχισε να βρίζει. Διατήρησα την ψυχραιμία μου, καθώς αντιμετωπίζω πελάτες κάθε μέρα. Συνέχισε να με βρίζει όμως και τής ζήτησα να φύγει από το κατάστημα από τη στιγμή που δεν επιστρέφει τα χρήματα».

Στη συνέχεια, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των υπόλοιπων πελατών ο 19χρονος υπάλληλος πλησίασε τον τυφλό άντρα και τού έδωσε 20 δολάρια που έβγαλε από το πορτοφόλι του.

«Αυτό που συνέβη μετά δεν το περίμενα. Ο υπάλληλός σας πλησίασε τον άντρα, έβγαλε έξω το πορτοφόλι του και τού είπε: “Κύριε, εκ μέρους του Dairy Queen, σάς επιστρέφω τα 20 δολάρια που σάς έπεσαν την ώρα που φεύγατε από το ταμείο”. Έπαθα σοκ από τη γενναιοδωρία του υπαλλήλου σας» έγραψε ένας πελάτης στη διεύθυνση του καταστήματος.

Ο Prusak από την πλευρά του ανέφερε ότι απλά έκανε «αυτό που ήταν σωστό».




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συνάντηση Ιερώνυμου - Πατούλη του ΙΣΑ για τα «Δωρεάν Φάρμακα σε ανασφάλιστους και αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας»


Με τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδας, Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κκ Ιερώνυμο Β συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) Γιώργος Πατούλης για να επισφραγίσουν την έναρξη του Πανελλαδικού Προγράμματος «Δωρεάν Φάρμακα σε ανασφάλιστους και αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας» του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας.

Στόχος της συνάντησης ήταν η Ιατρική Διακονία ως συνεργασία του Ιατρικού Κόσμου με την Εκκλησία για τη στήριξη των ευπαθών και αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας.

Από τη θέση του Προέδρου του ΙΣΑ αλλά και του Δημάρχου Αμαρουσίου, ο κ.Πατούλης συζήτησε με το Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος τους άξονες δράσεων για τη στήριξη των αναξιοπαθούντων πολιτών που πλήττονται από την «ανθρωποκτονική» κρίση, αλλά και τους επόμενους στόχους του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, που ξεκινάει σήμερα 1η Οκτωβρίου 2013 μέσα από το Πανελλαδικό Πρόγραμμα διάθεσης φαρμάκων, τόσο στην Αττική όσο και σε όλη την Ελλάδα, με στόχο την υιοθέτηση χρονίων, φτωχών ανασφάλιστων ασθενών.



Με το μήνυμα «Κανείς χωρίς Γιατρό, Φαγητό και Φάρμακο σε μια Ελλάδα που υποφέρει» ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και ο Πρόεδρος του ΙΣΑ συνομολόγησαν και συμφώνησαν σε ένα αποτελεσματικό πλαίσιο δράσεων του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, μέσα από το οποίο θα καταγράφονται οι φτωχοί ανασφάλιστοι, χρόνιοι ασθενείς σε όλες της ενορίες της Αρχιεπισκοπής και σε όσες Μητροπόλεις θέλουν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Η καταγραφή γίνεται με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια και ισχύουσα ιατρική συνταγή για ένα τρίμηνο, ώστε να πιστοποιηθούν οι ανασφάλιστοι ασθενείς ανάλογα με τις παθήσεις τους. Τα φάρμακα θα μεταφέρονται με όχημα της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών στις ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ενώ στις Μητροπόλεις της υπόλοιπης Ελλάδας θα αποστέλλονται κατόπιν συνεννόησης με τους Προϊστάμενους των Ναών.

Επόμενοι στόχοι που συζητήθηκαν ήταν τα εγκαίνια των Παραρτημάτων του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στη ΓΣΕΒΕΕκαι στον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών που προγραμματίζονται 14 Οκτωβρίου 2013.


Διαβάστε περισσότερα...

Εμμένει η τρόικα στην απελευθέρωση των εμπορικών μισθώσεων


Αμετακίνητη στο θέμα της πλήρους απελευθέρωσης των επαγγελματικών μισθώσεων εμφανίζεται η τρόικα, μια εβδομάδα μετά την τελευταία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των εκπροσώπων της και της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης.

Η τρόικα είχε δεσμευτεί να εξετάσει την πρόταση της ελληνικής πλευράς για μια συμβιβαστική λύση στο θέμα αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, τελικά γνωστοποίησε στο υπουργείο ότι εμμένει στην τοποθέτησή της για πλήρη απελευθέρωση όλων των επαγγελματικών μισθώσεων, νέων και παλαιών, με επιχείρημα ότι η προστασία που υπάρχει σήμερα δημιουργεί δυσκαμψίες στην αγορά των ακινήτων. Η ηγεσία του υπουργείου, σύμφωνα με πληροφορίες, θα συνεχίσει τη διαπραγμάτευση εμμένοντας κι αυτή από την πλευρά της στην επιχειρηματολογία ότι η ύφεση είναι ο βασικός λόγος που μένουν αρκετά μαγαζιά ξενοίκιαστα.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο έχει προτείνει να μην πειραχθεί καμία από τις υπάρχουσες συμβάσεις, ούτε να υπάρξει τροποποίηση στον χρόνο ειδοποίησης για την έξωση και στο ύψος της αποζημίωσης του μισθωτή και όσον αφορά τις νέες μισθώσεις, το υπουργείο πρότεινε να υπάρχει προστασία του μισθωτή για τουλάχιστον τρία έτη.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Φιλοζωική δράση στη δημοτική ενότητα Τριανδρίας


Πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων με τη συνδρομή εθελοντών.

Πρόσκληση σε ειδική φιλοζωική δράση που αφορά στους κατόχους κατοικίδιων απευθύνει η Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας, αύριο, Τετάρτη, στις 18.30, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Τριανδριώτικα 2013», στο πρώην Δημαρχείο Τριανδρίας.

Στην εκδήλωση στην οποία καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι μαζί με τα κατοικίδια τους, θα διανεμηθούν ειδικές σακούλες περισυλλογής περιττωμάτων κατοικίδιων, σε συνεργασία με την ομάδα εθελοντών και την αρμόδια υπηρεσία της δημοτικής ενότητας Τριανδρίας. Οι εκδηλώσεις «Τριανδριώτικα 2013» που ξεκίνησαν στις 29 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσουν έως και την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, περιλαμβάνουν πληθώρα πολιτιστικών δράσεων και υλοποιούνται με τη συνδρομή εθελοντών.


Πηγή: http://www.thestival.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προς κατάργηση οδεύει το φορολογικό πιστοποιητικό


Απαίτηση της τρόικα.

Στην κατάργηση του πιστοποιητικού φορολογικής συμμόρφωσης προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών μετά από αίτημα της τρόικας.

Η σχετική διαβούλευση μεταξύ κυβέρνησης και τρόικα είναι σε εξέλιξη και η ελληνική πλευρά διεκδικεί να εξασφαλίσει μια μεταβατική περίοδο έως το 2015, προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα με τα δημόσια έσοδα.

Το φορολογικό πιστοποιητικό εκδίδεται από ορκωτούς ελεγκτές και με αυτό βεβαιώνουν το εάν τα φορολογικά στοιχεία της επιχείρησης αντανακλούν την πραγματική της κατάσταση.

Η τρόικα θεωρεί πως το φορολογικό πιστοποιητικό επιφέρει μεγάλες επιβαρύνσεις σε 4.500 επιχειρήσεις, καθώς ανά περίπτωση η δαπάνη έκδοσης του πιστοποιητικού φορολογικής συμμόρφωσης ανέρχεται έως και 150.000 ευρώ.

Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ζήτησε να δοθεί περίοδος προσαρμογής επικαλούμενη ότι μέσα από το φορολογικό πιστοποιητικό επιτυγχάνονται φορολογικές αναμορφώσεις που αυξάνουν τη φορολογητέα ύλη και τα έσοδα του Δημοσίου. Ζήτησε δε η κατάργηση του πιστοποιητικού φορολογικής συμμορφώσεως να ισχύσει από το 2015, με παράλληλη ενσωμάτωσή του στις οικονομικές καταστάσεις των εταιρειών που εκδίδουν οι ελεγκτικές εταιρείες.

Σύμφωνα με την πρόταση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη η ενσωμάτωση του πιστοποιητικού φορολογικής συμμόρφωσης στις οικονομικές καταστάσεις ισχύσει στις περισσότερες ανεπτυγμένες οικονομίες και θα έχει διττό όφελος. Αφενός ο ορκωτός ελεγκτής θα εξακολούθηση να βεβαιώνει την φορολογική συμμόρφωση της εταιρείας, αφετέρου οι επιχειρήσεις θα γλιτώσουν από το μεγάλο κόστος του φορολογικού πιστοποιητικού.

Παράλληλα, το Δημόσιο θα αναθέσει εμμέσως στον ιδιωτικό τομέα (συγκεκριμένα στις ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες), όλους τους φορολογικούς ελέγχους των μεγάλων ΑΕ και ΕΠΕ, διευκολύνοντας έτσι το έργο των εφοριών και των ελεγκτικών κέντρων.

Οι τύποι φορολογικού πιστοποιητικού

Συμπέρασμα χωρίς επιφύλαξη = Δεν προκύπτουν φορολογικές παραβάσεις

Συμπέρασμα με θέματα έμφασης = Φορολογικά δεδομένα των οποίων η φορολογική μεταχείριση αμφισβητείται

Συμπέρασμα με επιφύλαξη = Μη συμμόρφωσης με τη φορολογική νομοθεσία

Αδυναμία έκφρασης συμπεράσματος ή αρνητικό συμπέρασμα = Αδυναμία πραγματοποίησης των ελεγκτικών εργασιών



Διαβάστε περισσότερα...

Έρευνα για τις «φουσκωμένες» τιμές σε βασικά είδη


Στο «μικροσκόπιο» της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
Νέο κύκλο ερευνών ξεκινά η Επιτροπή Ανταγωνισμού για τη διαμόρφωση των τιμών βασικών καταναλωτικών ειδών.

Όπως προκύπτει από έγγραφο της Επιτροπής που διαβιβάστηκε στη Βουλή, στα μέσα Σεπτεμβρίου, «με αφορμή τη διαφορά τιμών μεταξύ Ελλάδας και λοιπών κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και την ακαμψία των τιμών βασικών καταναλωτικών αγαθών και συνεκτιμώντας τα παράπονα των καταναλωτών που δέχεται σε καθημερινή βάση, η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού, έλαβε ομόφωνα απόφαση και ξεκίνησε νέα έρευνα στον κλάδο παραγωγής, διανομής και εμπορίας βασικών καταναλωτικών ειδών».

Όπως εξηγεί η Επιτροπή, στόχος της έρευνας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, είναι η ανάλυση της σχέσης των τιμών κατά μήκος της αλυσίδας παραγωγής, διανομής και εμπορίας, προκειμένου να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα, ως προς την ύπαρξη και τον εντοπισμό περιορισμών ή στρεβλώσεων του ανταγωνισμού που επηρεάζουν τη διαμόρφωση των τιμών.

Το έγγραφο της Επιτροπής Ανταγωνισμού διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση 31 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία καταγγέλλουν «σκάνδαλο με τις διαφορές λιανικής τιμής προϊόντων, που διατίθενται στην Ελλάδα από γερμανικές και άλλες πολυεθνικές εταιρείες». Στην ερώτησή τους οι βουλευτές αναφέρονται σε συγκεκριμένα προϊόντα του πολυκαταστήματος MEDIA MARKT αλλά και του ΙΚΕΑ τα οποία παραθέτουν με ακρίβεια και μαζί και τις τιμές πώλησης τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Βάσει των στοιχείων που επικαλούνται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχουν καταναλωτικά προϊόντα που η διαφορά τιμής φθάνει το 65%.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού, στο έγγραφό της αναφέρεται και στο φαινόμενο της ακαμψίας τιμών και επικαλείται μελέτη της Εθνικής Τράπεζας σύμφωνα με την οποία, «τα αποτελέσματα των εμπειρικών μελετών καταλήγουν ότι οι τιμές προσαρμόζονται στη μείωση μισθών με καθυστέρηση 5 τριμήνων».

Για τον έλεγχο των ενδοομιλικών συναλλαγών, η Επιτροπή Ανταγωνισμού επισημαίνει ότι εκφεύγει των αρμοδιοτήτων της.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς, σε έγγραφη απάντησή του προς τους βουλευτές αναφέρει ότι με τον πρόσφατα ψηφισθέντα φορολογικό νόμο 4110/2013, οι αρμοδιότητες του ελέγχου των ενδοομιλικών συναλλαγών μεταβιβάζονται εξ΄ ολοκλήρου στο υπουργείο Οικονομικών. Διευκρινίζεται ωστόσο ότι η Υπηρεσία Εποπτείας Αγοράς θα εξακολουθεί να επιτελεί αδιάκοπα το έργο της μέχρι την ολοκλήρωση των εκκρεμών υποθέσεων.

Όπως ωστόσο σπεύδει να επισημάνει ο κ. Σκορδάς, «ο έλεγχος της τεκμηρίωσης της ενδοομιλικής τιμολόγησης, αφορά στην ανάλυση της λειτουργίας και της ανάληψης κινδύνου από την πλευρά ενός ομίλου, καθώς και τη μελέτη ενός συνόλου οικονομικών συμπεριφορών από οικονομικής και φορολογικής απόψεως και δεν περιορίζεται στην καταγραφή και σύγκριση τιμών αγοράς. Επομένως, η κάθε προσπάθεια συσχετισμού των ενδοομιλικών συναλλαγών με τη διαμόρφωση των τελικών τιμών λιανικής καταναλωτικών προϊόντων δεν οδηγεί σε ασφαλή συμπεράσματα για το επίπεδο τιμών».



Διαβάστε περισσότερα...

Προσλήψεις 2.135 αναπληρωτών στην ειδική αγωγή


Αφορούν τις ειδικότητες δασκάλων και νηπιαγωγών ειδικής αγωγής.

Το υπουργείο Παιδείας προχώρησε στην πρόσληψη συνολικά 2.135 αναπληρωτών στην ειδική αγωγή. Οι προσλήψεις πραγματοποιήθηκαν μέσω του ΕΣΠΑ και αφορούσαν τις ειδικότητες των δασκάλων (ΠΕ71, ΠΕ70.50) ειδικής αγωγής και των νηπιαγωγών ειδικής αγωγής (ΠΕ61, ΠΕ60.50).

Τη μερίδα του λέοντος είχε η ειδικότητα των δασκάλων, καθώς προσελήφθησαν 1.732 δάσκαλοι ενώ οι προσλήψεις στους νηπιαγωγούς έφθασαν τις 403. Οι προσλήψεις όπως προειπώθηκε δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό μέσω του οποίου έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 1.644 προσλήψεις σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Οι προσλήψεις έγιναν στο πλαίσιο της υλοποίησης των πράξεων «Πρόγραμμα μέτρων εξατομικευμένης υποστήριξης μαθητών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για τη μεγιστοποίηση της ακαδημαϊκής και κοινωνικής τους ανάπτυξης με τη χρήση Νέων Τεχνολογιών και Ψηφιακού Εκπαιδευτικού Υλικού» και «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες».

Οι προσληφθέντες θα πρέπει να παρουσιαστούν το διάστημα από 1η έως και 3 Οκτωβρίου στις διευθύνσεις όπου προσελήφθησαν για να τοποθετηθούν σε σχολεία.

Εκτός από τις πιο πάνω προσλήψεις το Υπουργείο ανακοίνωσε και την πρόσληψη δυο νηπιαγωγών στη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Σάμου με ημερομηνίες παρουσίασης για ανάληψη υπηρεσίας 1 και 2 Οκτωβρίου. Οι προσλήψεις αυτές συνδέονται κατά πολλούς με την έντονη διαμαρτυρία γονέων στην Ικαρία.


Ειδικότητα
Αριθμός Προσληφθέντων
Δάσκαλοι ειδικής αγωγής
1.732
Νηπιαγωγοί ειδικής αγωγής
403
Νηπιαγωγοί
2
Σύνολο
2.137

Όσοι ενδιαφέρονται να δουν τα ονόματα των προσληφθέντων μπορούν να ανατρέξουν στους ακόλουθους δικτυακούς τόπους...

Προσλήψεις δασκάλων και νηπιαγωγών στην παράλληλη στήριξη: http://www.minedu.gov.gr/publications/docs2013/130930_SMEA_Parallili_Stiriksi.zip

Προσλήψεις στην ειδική αγωγή: http://www.minedu.gov.gr/publications/docs2013/130930_Anaplirotes_New_Tech.zip

Προσλήψεις νηπιαγωγών: http://www.minedu.gov.gr/publications/docs2013/130930_C_fasi_PE60.xls


Διαβάστε περισσότερα...

Δέσμευση τριών τόνων φρούτων στη λαχαναγορά του Ρέντη


Τα φρούτα δεν έφεραν καμία σήμανση επί της συσκευασίας.

Στη δέσμευση 3.054 κιλών φρούτων που δεν έφεραν καμία σήμανση επί της συσκευασίας, προχώρησαν, σε επιχείρηση χονδρικού εμπορίου οπωροκηπευτικών στην κεντρική λαχαναγορά του Ρέντη, οι ελεγκτικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.

Η ποσότητα φρούτων δεσμεύτηκε μέχρι να ταυτοποιηθεί πλήρως η προέλευσή τους.


Διαβάστε περισσότερα...

Τριάντα χιλιάδες παιδιά στήριξε το Χαμόγελο του Παιδιού το α' εξάμηνο


Δεχόταν καθημερινά περισσότερες από 600 κλήσεις.

Περισσότερα από 30.000 παιδιά και τις οικογένειές τους, που είχαν ανάγκη, στήριξε κατά το α΄εξάμηνο του 2013, το Χαμόγελο του Παιδιού που στις 9 Νοεμβρίου κλείνει 18 χρόνια προσφοράς στο παιδί.

«Φέτος το Χαμόγελο ενηλικιώνεται. Το όραμα του μικρού ιδρυτή μας, έγινε πράξη. Τα λόγια του μικρού Ανδρέα είναι επίκαιρα όσο ποτέ και αποτελούν την κινητήριο δύναμή μας: "…αφήστε τα λόγια… αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε"» δήλωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού Χαμόγελο του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος, παρουσιάζοντας τον αναλυτικό απολογισμό των έξι πρώτων μηνών του 2013, σε συνέντευξη Τύπου, στο Εθνικό Κέντρο για τα εξαφανισμένα και υπό εκμετάλλευση παιδιά.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, πανελλαδικά, το Χαμόγελο του Παιδιού στηρίζει αυτή την περίοδο 8.910 παιδιά, που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης, τα 1.403 στηρίχθηκαν για πρώτη φορά το 2013.

Λόγω της κρίσης, την τελευταία διετία έχει αυξηθεί κατά 50% ο αριθμός των παιδιών, που στηρίζονται μέσω του οργάνωσης. Ο κ. Γιαννόπουλος, υπογράμμισε την ανάγκη για τρόφιμα, δείχνοντας φωτογραφίες με τα άδεια ράφια από τους χώρους του Χαμόγελου. Απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να ανταποκριθούν, ώστε να μπορέσουν τα κέντρα στήριξης να συνεχίσουν το έργο τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού, τους πρώτους μήνες του 2013, η Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή 1056 για τα παιδιά του Χαμόγελου, δεχόταν περισσότερες από 650 κλήσεις καθημερινά.

Συνολικά οι κλήσεις ανήλθαν, το συγκεκριμένο διάστημα, σε 120.617, από τις οποίες οι 17.272 αφορούσαν εξειδικευμένα θέματα παιδιών, όπως παιδιά που βρίσκονταν σε κίνδυνο, θέματα υγείας, περιστατικά οικογενειών με οικονομικά ή κοινωνικά προβλήματα κ.α., όπως συμβουλές και πληροφορίες για διαδικαστικά θέματα, καθώς και αιτήματα φιλοξενίας παιδιών.

Η παραμέληση ή η εγκατάλειψη ήταν η βασική αιτία σε ποσοστό 72%, στα 83 περιστατικά, που παρενέβη επί τόπου το Χαμόγελο του Παιδιού, και αφορούσαν 141 παιδιά. Ακολουθούν με 14% η κακοποίηση του παιδιού, 9% η εξώθηση σε επαιτεία, 4% ενδοοικογενειακά προβλήματα και 1% φυγές εφήβων.

Στο 1056 καταγράφηκαν 291 καταγγελίες σοβαρών περιστατικών κακοποίησης, που αφορούσαν 552 παιδιά. Σε ποσοστό 50% οι καταγγελίες αφορούσαν σωματική κακοποίηση, ακολουθούν με 40% οι καταγγελίες για παραμέληση/εγκατάλειψη, 4% καταγγελίες για συναισθηματική ή ψυχολογική κακοποίηση, 3% εξώθηση σε επαιτεία, 2% σεξουαλική κακοποίηση. Στις περισσότερες περιπτώσεις, σε ποσοστό 40,5%, ο θύτης ήταν η μητέρα, στο 34,5% των περιπτώσεων και οι δύο γονείς, ενώ, μόνο ο πατέρας στο 18,5%.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο, μπορεί να μην υπάρχει μεγάλη αύξηση των καταγγελιών σε σχέση με το παρελθόν, υπάρχει όμως μεγαλύτερη ένταση στην ποιότητα των καταγγελιών για κακοποίηση, γεγονός που όπως εκτιμά ο πρόεδρος του Χαμόγελου, κρύβει ένα πρόβλημα με μεγάλες διαστάσεις. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο ίδιος στους εφήβους, στους οποίους τα προβλήματα, όπως είπε, έχουν φτάσει σε ακραία σημεία. «Υπάρχει θυμός, υπάρχει πολύ επιθετικότητα» σημείωσε ο κ. Γιαννόπουλος.

Κατά 33% αυξήθηκε ο αριθμός των αιτημάτων για φροντίδα παιδιών, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012. Στα δέκα σπίτια του Χαμόγελου, διαμένουν 270 παιδιά, από αυτά 15 πήγαν το α΄εξάμηνο του 2013.

Οι αιτίες που οδήγησαν στην απομάκρυνση των παιδιών από το οικογενειακό τους περιβάλλον είναι η παραμέληση / εγκατάλειψη (71%), η σωματική κακοποίηση (14%), κοινωνικοί λόγοι (7%), σεξουαλική κακοποίηση (6%) και άλλοι (2%). Παράλληλα, λειτουργούν και τρία Σπίτια Ημερήσιας Φροντίδας στον Πύργο Ηλείας, στα Καλύβια Αγρινίου και τον Μύτικα στη νότια Εύβοια, όπου συμμετείχαν 36 παιδιά.

Σε ό,τι αφορά τις εξαφανίσεις παιδιών, το Χαμόγελο χειρίστηκε, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013, 65 περιπτώσεις από τα 79 αιτήματα, που δέχθηκε για την υποστήριξη ερευνών, μέσω της ευρωπαϊκής γραμμής 116000 Amber Alert Hellas. Τα εξήντα δύο παιδιά εντοπίσθηκαν, ενώ τρία αναζητούνται ακόμα. Παράλληλα, βρέθηκαν ακόμη δύο παιδιά η εξαφάνιση των οποίων είχε δημοσιοποιηθεί από τον Οργανισμό το 2012. Η εθνικότητα των παιδιών που αναζητήθηκαν σε ποσοστό 78% ήταν ελληνική, ενώ η πλειονότητα των παιδιών (81%) ήταν μεταξύ 13 και 18 ετών.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013 στην 116000 για τα εξαφανισμένα παιδιά, έγιναν συνολικά, 3.034 κλήσεις εκ των οποίων 1.984 αφορούσαν ανθρώπους που ζητούσαν πληροφορίες για τη γραμμή (61%), πληροφορίες για εξαφάνιση (23,5%) , ενώ 14,5% δήλωσαν μια νέα εξαφάνιση.

Αναφορικά με παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, το Χαμόγελο του Παιδιού δέχθηκε 914 αιτήματα για 421 παιδιά και οι υποστηρικτικές υπηρεσίες, που παρείχε, αφορούσαν κάλυψη φαρμακευτικών/ιατρικών αναγκών, διακομιδή με αθενοφόρα, μεταφορά με οχήματα του Χαμόγελου, ενίσχυση σε είδος ή οικονομική ενίσχυση. Μάλιστα, οι κινητές ιατρικές μονάδες και τα ασθενοφόρα του Οργανισμού πραγματοποίησαν κατά μέσο όρο επτά διακομιδές την ημέρα νεογνών και παιδιών, συνολικά 1.217.

Περισσότερα από 10.900 παιδιά υποβλήθηκαν σε προληπτικές ιατρικές εξετάσεις στην Κρήτη, την Εύβοια, τα Κύθηρα, το Μαρούσι, τη Δράμα και την Κέρκυρα από τις τρεις κινητές μονάδες προληπτικής ιατρικής.

Εξάλλου, οι άνθρωποι που εργάζονται για το Χαμόγελο του Παιδιού πρόσφεραν δημιουργική απασχόληση σε 4.558 παιδιά σε νοσοκομεία στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα, δηλαδή σε 25 παιδιά κάθε μέρα.

Συμβουλευτική υποστήριξη το Χαμόγελο του Παιδιού παρείχε σε 1918 άτομα, που απευθύνθηκαν στον Οργανισμό, καταγράφοντας αύξηση κατά 63% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012.

Στις δράσεις του Χαμόγελου του Παιδιού περιλαμβάνεται η ενημέρωση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων σε όλη την Ελλάδα, ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2013 πρόσφερε δημιουργική απασχόληση σε 2.283 παιδιά στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου παρουσιάστηκε και η νέα καμπάνια «Στον κόσμο του Χαμόγελου η ζωή των παιδιών δεν είναι παιχνίδι. Είναι δράση». Στόχοι της είναι η ενημέρωση του κοινού για το έργο του Οργανισμού και η κινητοποίηση των πολιτών. Σύμφωνα με τη στρατηγική τής καμπάνιας, οι δράσεις του Οργανισμού κινούνται σε τρεις άξονες: Διαβίωση – Ιατρική Φροντίδα – Άμεση Επέμβαση.

Το Χαμόγελο του Παιδιού συμμετέχει επίσης, ενεργά στην καμπάνια για την καθιέρωση Πανευρωπαϊκής Ημέρας κατά του Σχολικού Εκφοβισμού με μότο «Μία ημέρα για την Ευρώπη, Κάθε μέρα για τα Παιδιά». Η ενημερωτική εκστρατεία, που παρουσιάστηκε επίσημα στις 24 Σεπτεμβρίου στο Παλέρμο της Ιταλίας, γίνεται στο πλαίσιο του έργου «Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά του Σχολικού Εκφοβισμού», που συντονίζει το Χαμόγελο του Παιδιού.



Διαβάστε περισσότερα...

Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στο τυρί «τύπου φέτα»


Είναι ένα κλασικό καταξιωμένο ελληνικό προϊόν.

Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τον Κρατικό οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας απονεμήθηκε, πρόσφατα, σε δύο καθηγητές του ΤΕΙ Θεσσαλίας κι έναν επιχειρηματία, για μια νέα εφεύρεση στο τυρί «τύπου φέτα». Η εφεύρεση αναφέρεται σε μορφή νανο-αλοιφής, εμπλουτισμένης με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, με φυσική γεύση ή με προσθήκη διαφόρων γεύσεων και αρωμάτων.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας απονεμήθηκε στους Δρ. Παναγιώτη Γούλα, καθηγητή του Τμήματος Ζωικής Παραγωγής και σημερινό πρόεδρο του ΤΕΙ Θεσσαλίας, Δρ. Κωνσταντίνο Πετρωτό, επίκουρο καθηγητή του Τμήματος Μηχανικής Βιοσυστημάτων του ίδιου ΤΕΙ και τον επιχειρηματία Στέφανο Θάνο.

Το τυρί «φέτα», εξηγεί στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο κ. Γούλας, είναι ένα κλασικό καταξιωμένο ελληνικό προϊόν, με σχετικά περιορισμένο εύρος χρήσεων. Καταναλώνεται είτε με κύριο γεύμα είτε ως συνοδευτικό γεύματος, χωρίς συνήθως τροποποίηση της αρχικής του μορφής. Σπανιότερα, δε, αναμιγνύεται με άλλα υλικά, δημιουργώντας ενδιαφέροντα γευστικά εδέσματα, όπως τυροσαλάτα, τυροκαυτερή κ.ά.

Η σχετικά περιορισμένη ανάμειξή του με άλλα υλικά, διευκρινίζει ο κ. Γούλας, έχει να κάνει κυρίως με την αρχική δομή και η υφή του. Ακριβώς αυτή τη δομή και υφή του προϊόντος έρχεται η εφεύρεση αυτή να τροποποιήσει και να αυξήσει το διαθέσιμο εύρος χρήσεων.

Προϊόν τυριού φέτας χαρακτηρίζεται εκ του γεγονότος ότι υφίσταται σε μορφή νάνο-αλοιφής, εμπλουτισμένης με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο με φυσική γεύση ή με τεχνητή προσθήκη διαφόρων γεύσεων και αρωμάτων.

Το προϊόν χαρακτηρίζεται από λεπτομερισμένη υφή, με σωματίδια σε επίπεδο νανοδιαστάσεων (μικρότερο του1 μm), η οποία επιτυγχάνεται με ομογενοποίηση υψηλής πίεσης ή υπερήχων και η οποία του προσδίδει αλοιφώδη υφή ώστε να είναι δυνατή η επάλειψή του.

Η αλοιφώδης υφή, η προσθήκη ελαιολάδου και η κατ΄ επιλογή προσθήκη αρωμάτων, όπως σκόρδου, κόκκινης πιπεριάς σε γλυκιά ή πικάντικη μορφή, ρίγανης, δενδρολίβανου, ντομάτας, ελιάς και άλλων παρομοίων γεύσεων, εμπεριέχουν υψηλό ποσοστό φυσικών αντιοξειδωτικών ουσιών (οι οποίες προστατεύουν την καρδιά και τα αγγεία), ενισχύουν την πρωτοτυπία του παραγόμενου προϊόντος και την καινοτόμα χρήση ενός παραδοσιακού ελληνικού προϊόντος, που με τη μετατροπή του σε αλοιφώδη μορφή μπορεί να έχει πολύ περισσότερες εφαρμογές, ως υποκατάστατο της μαργαρίνης για κατανάλωση με επάλειψη σε φέτες ψωμιού, υποκαθιστώντας διάφορα υγρά πρόσθετα σε σαλάτες (dressing), όπως και πολλές άλλες ακόμη χρήσεις ως συνοδευτικό ή ως βασικό τρόφιμο.

Η έρευνα και οι δοκιμές του αναφερόμενου προϊόντος διήρκεσαν δύο χρόνια κι έγιναν εκτός εργαστηρίων του ΤΕΙ, σε ιδιωτικό τυροκομείο.

Μιλώντας για την έρευνα, ο πρόεδρος του ΤΕΙ τονίζει ότι είναι απαραίτητη η δημιουργία και η θεσμοθέτηση πιστοποιημένων εργαστηρίων, με πολυπληθείς επιστημονικές ομάδες, με υψηλά προσόντα και επιδόσεις, αλλά και με σοβαρές υποδομές.

Αυτά προάγουν πραγματικά την έρευνα και τις σχετικές συνεργασίες, αλλά και την ποιοτική εκπαίδευση. Έχουν σημαντικές επιτυχίες, με συνακόλουθες χρηματοδοτήσεις και ευκαιρίες για τη βελτίωση της θέσης και των προσόντων του προσωπικού.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο, τα μεγάλα θεσμοθετημένα εργαστήρια μπορούν να διαπιστευτούν και να προσφέρουν πιστοποιημένες υπηρεσίες για προσπορισμό πόρων.

Η αποτελεσματική αξιοποίηση των υποδομών και η επένδυση άλλων πόρων του ΤΕΙ, πέρα από τη χρήση για ποιοτική εκπαίδευση και έρευνα, για έργα καινοτομίας και ανάπτυξης της περιοχής και της χώρας, αποφέρει σημαντικά οφέλη στο Ίδρυμα και δίδει κίνητρα στο προσωπικό και τους φοιτητές του, καταλήγει ο κ. Γούλας.



Διαβάστε περισσότερα...

Αύριο θα ηχήσουν οι σειρήνες


Δοκιμαστικός συναγερμός στα πλαίσια του Παρμενίωνα 2013.

Οι σειρήνες συναγερμού της Πολιτικής Άμυνας θα ηχήσουν, αύριο, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της άσκησης «Παρμενίων 2013» που διοργανώνει το αυτοτελές τμήμα ΠΑΜ - ΠΣΕΑ.

Αρχικά, στις 11 το πρωί ακριβώς, θα σημάνει συναγερμός αεροπορικής επίθεσης, για 60 δευτερόλεπτα (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης). Στις 11.05 θα σημάνει λήξη συναγερμού και πάλι για 60 δευτερόλεπτα (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε ανακοίνωσή της, επισημαίνει ότι η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.


Διαβάστε περισσότερα...

Στο «αέρα» η λειτουργία 105 Γραφείων Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων


Θα υποκαθιστούσαν τις εφορίες που συγχωνεύονται σε παραμεθόριες και νησιωτικές περιοχές.

Στο αέρα βρίσκεται η λειτουργία 105 Γραφείων Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΓΕΦ) τα οποία κανονικά θα υποκαθιστούσαν τις εφορίες που συγχωνεύονται σε παραμεθόριες και νησιωτικές περιοχές της χώρας.

Στόχος του υπουργείου Οικονομικών ήταν μέχρι τη μηχανογραφική ενοποίηση των αρχείων των συγχωνευομένων Εφοριών τα ΓΕΦ να είχαν αποκτήσει ειδικές αρμοδιότητες που θα κάλυπταν το διοικητικό κενό που θα άφηνα πίσω τους οι καταργηθείσες εφορίες στην απομονωμένες αυτές περιοχές.

Ενδεικτικά τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων θα αναλάμβαναν μεταξύ άλλων τη χορήγηση φορολογικών εντύπων, παροχή οδηγιών και διευκρινίσεων για την συμπλήρωσή τους και την συνυποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών, την αποδοχή φορολογικών αιτημάτων και επίλυσή τους, την διαβίβασή τους στις ΔΟΥ και την Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου, την προσωρινή παραλαβή δηλώσεων,τον έλεγχο των στοιχείων των δηλούντων, την αποστολή των δηλώσεων στην αρμόδια ΔΟΥ, καθώς και αιτήσεις για χορήγηση παντός είδους πιστοποιητικών ή βεβαιώσεων.

Ωστόσο όπως παραδέχονται στελέχη της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων τόσο οι αντιδράσεις τοπικών κοινωνιών, όσο και η πλημμελής προετοιμασία του υπουργείου δεν έχουν επιτρέψει να λειτουργήσει σωστά ο θεσμός.


Διαβάστε περισσότερα...

Έχασε το χέρι του και απογείωσε την καριέρα του σαν DJ


Η ιστορία ενός γενναίου Βρετανού που δεν άφησε το ατύχημα να βάλει φρένο στα σχέδιά του.

Ο Matt Howes από μικρή ηλικία ονειρεύονταν να γίνει επαγγελματίας DJ, και πράγματι μετά από χρόνια εξάσκησης κατάφερε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Μέχρι που ένα σοβαρό ατύχημα, το 2011, του στέρησε το ένα του χέρι και απείλησε να βάλει πρόωρο τέλος στην καριέρα του.

Ωστόσο ο ίδιος δεν επέτρεψε να συμβεί αυτό και σήμερα, μόλις 2 χρόνια αργότερα, ο 25χρονος πλέον DJ εμφανίζεται σε μεγάλα μαγαζιά και επευφημείται από γνωστά ονόματα της βρετανικής μουσικής σκηνής.

Ο Matt Howes, έβλεπε την καριέρα του να εξελίσσεται, καθώς έπαιζε σε διάφορα club κάθε βράδυ κατά τη διάρκεια μιας σεζόν στα Μάλια. Τότε όμως ένα σοβαρό αυτοκινητιστικό ατύχημα λίγο έλειψε να του στερήσει τη ζωή. Μετά από 2 εβδομάδες, όπως αναφέρει η Daily Mail, βγήκε από το νοσοκομείο έχοντας 70 ράμματα και έχοντας χάσει το χέρι του, και παρόλα αυτά συνέχισε να παίζει μουσική!

Όταν όμως επέστρεψε στην πατρίδα του και συνειδητοποίησε σε τι κατάσταση βρίσκονταν. «Ήμουν τελείως συντετριμμένος, αλλά την ίδια στιγμή ήμουν αληθινά χαρούμενος που ήμουν ζωντανός γιατί θα μπορούσα να πεθάνω. Από εκείνη τη στιγμή, ήξερα πως τα πράγματα δεν πρόκειται να είναι ποτέ τα ίδια. Υπήρχαν πολλά διαφορετικά συναισθήματα», περιγράφει.

Επιστρέφοντας, στην Αγγλία σταμάτησε να βγαίνει έξω για ένα διάστημα, καθώς τα εκτεταμένα τραύματα στα πόδια τον υποχρέωσαν να μάθει ξανά πώς να περπατάει. Όμως, και πάλι ο νεαρός δεν το έβαλε κάτω.

Μετά από λίγες εβδομάδες ανάπαυσης έβγαλε εισιτήριο για να επιστρέψει στα Μάλια και να συνεχίσει το έργο που άφησε στη μέση. «Ήμουν πίσω εκεί όπου ανήκω. Ήμουν πίσω στο σπίτι, πίσω από τα decks με ένα πλήθος μπροστά μου. Δεν ήταν διαφορετικά από πριν». Και πράγματι, η καριέρα του δεν έμεινε στάσιμη, αφού σήμερα εμφανίζεται σε διάφορα clubs σε ολόκληρη τη Βρετανία, παρά το γεγονός ότι παίζει με ένα μόνο χέρι.












Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μέτρα για αξιοποίηση των δεσμευθέντων από οικονομικά εγκλήματα


Τι αναφέρει έγγραφο του Χ. Αθανασίου το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή
.
Ρυθμίσεις σχετικές με την αξιοποίηση των δεσμευθέντων από υποθέσεις οικονομικών εγκλημάτων και οικονομικής διαφθοράς, επεξεργάζεται το υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου στη συνέχεια να τις προωθήσει προς ψήφιση στη Βουλή.

Τα παραπάνω γίνονται γνωστά σε έγγραφο του αρμόδιου υπουργού Χαράλαμπου Αθανασίου το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή σε απάντηση ερώτησης του ανεξάρτητου βουλευτή Πάρι Μουτσινά.

«Το αίτημα των πολιτών για επιστροφή των κλεμμένων αποτελεί όχι μόνο ηθική υποχρέωση που πρέπει να επιτελέσει το κράτος, αλλά και αναγκαίο καθήκον του, αφού πρόκειται για πόρους που αφαιρέθηκαν παράνομα από το κοινωνικό σύνολο και την εθνική οικονομία», ανέφερε στην ερώτησή του ο βουλευτής, ζητώντας να ενημερωθεί πότε θα προωθήσει η κυβέρνηση νομοθετικές ρυθμίσεις για την άμεση αξιοποίηση των δεσμευθέντων από υποθέσεις οικονομικών εγκλημάτων και κρατικής διαφθοράς.



Διαβάστε περισσότερα...

Τρίδυμη, πανομοιότυπη, χαρά για ζευγάρι από την Ουαλία


Οι πιθανότητες να συμβεί αυτή η εγκυμοσύνη ήταν 1 στα 200 εκατομμύρια.

Όταν η Karen Gilbert έμαθε ότι ήταν έγκυος σε πανομοιότυπα τρίδυμα ένιωσε έκπληξη και ανείπωτη χαρά. Όμως οι γιατροί προσπάθησαν να την προσγειώσουν στη σκληρή πραγματικότητα, τονίζοντάς της ότι η περίπτωσή της ήταν εξαιρετικά σπάνια (συμβαίνουν μία στις 200 εκατομμύρια εγκυμοσύνες σαν τη δική της) και προσπαθώντας δύο φορές να την πείσουν να την τερματίσει.

Οι γιατροί που τήν παρακολουθούσαν φοβόντουσαν ότι τα τρία έμβρυα δε θα κατάφερναν να επιβιώσουν μέσα στη μήτρα της.

Αργότερα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, τής πρότειναν να κρατήσει ένα ή δύο από τα τρία έμβρυα, όμως εκείνη και ο άντρας της Ian ήταν αποφασισμένοι να φέρουν στον κόσμο και τις τρεις κόρες τους.



Η Ffion, η Madison και η Paige, γεννήθηκαν στις 2 Αυγούστου, δύο μήνες πρόωρες.

Τώρα χαίρονται την αγκαλιά των γονιών τους και της μεγαλύτερης αδερφής τους στο σπίτι τους στο Pontypool της Ουαλίας.



«Δεν ήταν εύκολη εγκυμοσύνη, το αντίθετο μάλιστα. Όμως τώρα μπορώ να αναρρώσω και να ξεκουραστώ από αυτήν και να γνωρίσω τις τρεις πανέμορφες κόρες μου. Οι γιατροί μάς είχαν πει ότι θα τίς κρατούσαν τρεις μήνες στο νοσοκομείο, όμως τελικά καταφέραμε να τίς πάρουμε πιο νωρίς στο σπίτι μας» είπε η 32χρονη μητέρα τους.



«Δε μπορούσαμε να τερματίσουμε την εγκυμοσύνη. Ήταν τα μωρά μας. Κάναμε υπερήχους κάθε εβδομάδα για να ελέγχουμε την ανάπτυξή τους» πρόσθεσε ο 34χρονος πατέρας τους.



Τα πανομοιότυπα τρίδυμα προκύπτουν όταν ένα γονιμοποιημένο ωάριο χωρίζεται σε τρία. Οι πιθανότητες να συμβεί αυτό, χωρίς εξωσωματική γονιμοποίηση, είναι μία στα 200 εκατομμύρια, γράφει η Daily Mail.






Διαβάστε περισσότερα...