Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Πεζοπορία για την 3η ηλικία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με αφορμή τη σημερινή, Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας, και με αίτημα τη συνέχιση λειτουργίας δομών που υποστηρίζουν ηλικιωμένους, όπως τα ΚΑΠΗ, μέλη των 14 παραρτημάτων της Θεσσαλονίκης διοργάνωσαν, το πρωί, πεζοπορία στο κέντρο της πόλης.

Συγκεκριμένα, συγκεντρώθηκαν στην πύλη του λιμανιού και διένυσαν, συμβολικά, τη διαδρομή ως το Λευκό Πύργο, κρατώντας πανό, όπου αναγράφονταν "Αισθάνομαι ανεξάρτητος, χρήσιμος, κοινωνικός" και "Νοιώθω το ΚΑΠΗ το άλλο μου σπίτι", υποστηρίζοντας έτσι τη συνέχιση λειτουργίας τους.

Όπως εξήγησε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΚΑΠΗ Δήμου Θεσσαλονίκης Λάζαρος Ζαχαριάδης, ο θεσμός που εμφανίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του '70, εμφανίζει πλέον δυσλειτουργίες λόγω έλλειψης χρηματοδότησης και προσωπικού.

"Είναι ενδεικτικό ότι στα 14 ΚΑΠΗ του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπου υπάρχουν εγγεγραμμένα 15.000 μέλη, απασχολούνται ως προσωπικό 37 άτομα, εκ των οποίων τα 17 είναι με συμβάσεις και έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη με τη λήξη των συμβάσεων" εξήγησε ο κ. Ζαχαριάδης, χαρακτηρίζοντας τους ηλικιωμένους ως "στυλοβάτες της ελληνικής οικογένειας".

"Εκτός από την οικονομική βοήθεια που προσφέρουν με τη σύνταξή τους στην οικογένειά τους, βοηθούν και με πολλούς άλλους τρόπους, όπως το μεγάλωμα των παιδιών. Παράλληλα, για τους μοναχικούς ανθρώπους, τα ΚΑΠΗ αποτελούν το δεύτερο σπίτι τους και έχουν ανάγκη από τη στήριξη αυτής της δομής" συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι μέλη των ΚΑΠΗ, θα συμμετάσχουν στον 2ο Διεθνή Νυχτερινό Μαραθώνιο που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Οκτωβρίου και θα δώσουν μέρος της συνδρομής για τη συμμετοχή τους, στο σύλλογο ατόμων με Σύνδρομο Down.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.