Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Υπόθεση της μικρής Άννυ: Συνεχίζουν να συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες τις υπόθεσης


Σοκάρει ο κυνισμός του παιδοκτόνου πατέρα της Άννυ

Με ύβρεις υποδέχτηκαν στα δικαστήρια τους γονείς της μικρής Άννυ, οι πολίτες οι οποίοι δεν σταμάτησαν να τους αποδοκιμάζουν. Ο πατέρας οδηγείται στις φυλακές Κέρκυρας, ενώ η σύζυγός του πήρε προθεσμία και θα κρατηθεί στη ΓΑΔΑ. Μάλιστα, ο 27χρονος κατά τη διάρκεια της απολογίας του στους αστυνομικούς, ζήτησε να του φέρουν ένα φραπέ γλυκό και τη «δόση» του.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:



---------------

Κυνικός, ψύχραιμος, μεθοδικός ο πατέρας της Άννυ

Λύγισαν και έμπειροι αστυνομικοί από τη φρικαλεότητα.

Είναι δύσκολο να περιγράψει κανείς με λέξεις τα συναισθήματα που έχει δημιουργήσει η παιδοκτονία με θύμα την 4χρονη Άννυ.

Ο 27χρονος παιδοκτόνος επιχείρησε να «εξαφανίσει» κάθε ίχνος της πράξης του, αλλά και το άψυχο σώμα του μικρού παιδιού.

Οι λεπτομέρειες με τις οποίες ο πατέρας του μικρού κοριτσιού περιέγραψε, κατά την ανάκριση, την αποτρόπαιη πράξη του, δείχνουν τη ψυχραιμία και τη μεθοδικότητα του.

Σήμερα ο 27χρονος από τη Βουλγαρία θα μεταχθεί στις φυλακές της Κέρκυρας, όπου θα προφυλακιστεί. Η αρχική εισαγγελική παραγγελία ήταν για τις φυλακές Τρικάλων, ωστόσο μετά από συνεννόηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης με τις εισαγγελικές αρχές ο κατηγορούμενος θα μεταφερθεί στην Κέρκυρα, οπού ήδη έχει ετοιμαστεί κελί για να κρατηθεί μόνος του και να μην έχει επαφή με άλλους κρατούμενους για λόγους ασφαλείας.

Από την περιγραφή του 27χρονου είναι σοκαρισμένοι ακόμα και οι εμπειρότεροι αστυνομικοί.

Ψυχρός, κυνικός και αμετανόητος ασχολήθηκε με κάθε λεπτομέρεια για να εξαφανίσει τα ίχνη της ανήλικης.

Η δολοφονία έγινε την Μεγάλη Πέμπτη, είπε ο κ. Παπαζαφείρης και ο 27χρονος άρχισε να εξαφανίζει κάθε ίχνος από την Μεγάλη Παρασκευή. Κυριακή του Πάσχα εξαφάνισε το τελευταίο στοιχείο. Αμέσως μετά πούλησε την κούνια, το καροτσάκι και τα παιχνίδια της 4χρονης για 55 ευρώ...

Μάλιστα, για να μην βλέπουν οι γείτονες τι ακριβώς έκανε έβαλε πετσέτες στα παράθυρα του σπιτιού.

Από το τον τρόπο που έκανε το έγκλημα εκτιμάται ως αδύνατη η εύρεση της σορού.

Κίνητρα σύμφωνα με την αστυνομία ήταν η ζήλια και τα χρήματα, καθώς η σύζυγός του είχε σκοπό να μετακομίσει στη Γερμανία και εκείνος θα έχανε τον άνθρωπο που τον χρηματοδοτούσε, καθώς δεν είχε εργαστεί ποτέ.

Η Άννυ μέχρι πριν δύο μήνες ζούσε στη Βουλγαρία με τον παππού και τη γιαγιά της. Όταν ήρθε στην Ελλάδα ξεκίνησε η αντίστροφή μέτρηση.

Ο διάλογος μεταξύ αστυνομικού και εγκληματία που αποκάλυψε το Mega στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων σοκάρει.

Ζήτησε ένα φραπέ γλυκό και τη δόση του για να πει τα πάντα...

Αστυνομικός: «Έχεις καταλάβει τι έχεις κάνει; ξέρεις τι μου λες; έχω ανακρίνει εγκληματίες εδώ και είκοσι χρόνια»

Σάββας: «Εγώ αυτό που θέλω να μου φέρεις τώρα είναι ένα φραπέ γλυκό, ένα ψωμί και να με πας για τη δόση μου και θα είμαι μια χαρά».

Οι καταθέσεις του φίλου του δράστη, ο οποίος οδήγησε στη σύλληψή του με τα στοιχεία που έδωσε στην αστυνομία δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο ο κατ' όνομα πατέρας κακοποιούσε την Άννυ.

«Ο Σάββας δεν συμπεριφερόταν καλά στο παιδί. Τον φώναζε συνέχεια και ήταν πολύ νευρικός. Μάλιστα σε μια στιγμή τον είδα να κάνει μπάνιο το παιδί με κρύο νερό μέσα στον χειμώνα. Ήταν σαν να το τιμωρούσε για κάτι. Του φώναξα να βάλει λίγο ζεστό νερό στο παιδί γιατί έκλαιγε από το κρύο», είπε σε ένα κομμάτι της κατάθεσής του ο φίλος του δράστη...



---------------

«Έχουμε λάβει μέτρα για να μην ασκηθεί βία στον πατέρα της Άννυ»

Διαβεβαιώσεις Παρασκευόπουλου ενώ ο παιδοκτόνος μεταφέρεται στις φυλακές Κέρκυρας.

Όλα τα απαραίτητα μέτρα έχουν λάβει οι αρχές για να αποφευχθεί η άσκηση βίας στον 27χρονο παιδοκτόνο, πατέρα της άτυχης Άννυ Μπορίσοβα , διαβεβαίωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος μιλώντας σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega».

Ο 27χρονος μεταφέρεται σήμερα στις φυλακές Κέρκυρας.

«Οι φύλακες και όλος ο μηχανισμός του σωφρονιστικού συστήματος είχε κινητοποιηθεί για να δείξει ιδιαίτερη προσοχή και να προλάβει τέτοια βίαια μέτρα μέσα στους κόλπους του σωφρονιστικού συστήματος από την πρώτη στιγμή και ήδη πριν ξεκινήσει οποιαδήποτε συζήτηση έχουν ληφθεί μέτρα για την αποφυγή οποιασδήποτε βίας σε αυτό τον άνθρωπο. Οπωσδήποτε κάποια στιγμή χρειάζεται και η απομόνωση αλλά δεν μπορώ να σας πω τα μέτρα αναλυτικότερα», σημείωσε.

Εκτίμησε παράλληλα πως όσο κανείς εξοικειώνεται «με την ιδέα ότι στον κόσμο μας υπάρχει η βαρβαρότητα, η αγριότητα, τόσο πιο πιθανό είναι αύριο μεθαύριο να έχουμε ένα ρεφλέξ που να θυμίζει τέτοιες πράξεις».

«Θέλω να πω ότι όσο λιγότερο θυμίζουμε την αγριότητα και ότι αυτή βρίσκεται μέσα στον κόσμο μας και στην κουλτούρα μας, τόσο πιο εύκολο είναι να κάνουμε πρόληψη απέναντι σε τέτοιες ακραίες συμπεριφορές», τόνισε.

---------------

Ο πατέρας της Άννυ ζευγάρι με τραβεστί και φίλο του

Ούτε ένα δάκρυ δεν κύλησε κατά τη διάρκεια της ανάκρισης στα μάτια του.

Χωρίς να κυλήσει ούτε ένα δάκρυ από τα μάτια του, ο πατέρας, ο 27χρονος «Σάββας» (Στάνισλαβ Μπακαρτζίεφ), περιέγραψε τη Τρίτη με κάθε λεπτομέρεια στον ανακριτή το πώς τεμάχισε και «εξαφάνισε», ουσιαστικά, την κόρη του, τη μικρή Άννυ.

Στην αστυνομία κατέθεσε και ένας φίλος του κατηγορούμενου ο οποίος υποστήριξε ότι διατηρούσε σχέση με τον Σάββα μέχρι το 2010, ενώ νωρίτερα ο πατέρας της μικρής Άννυ είχε σχέση με μια τραβεστί.

«Με το Σάββα γνωριστήκαμε το 2007. Αυτός τότε ήταν ζευγάρι με μια τραβεστί, τη Ρόζα. Επειδή έκανα παρέα με τη Ρόζα γνώρισα και το Σάββα» είπε ο φίλος του Σάββα στους αστυνομικούς.

Μάλιστα αποκάλυψε ότι «το 2008 γύναμε ζευγάρι με το Σάββα και μέναμε σε ξενοδοχεία. Ήμασταν ζευγάρι μέχρι το 2010».

Ο 27χρονος, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος και θα οδηγηθεί στις φυλακές της Κέρκυρας , περιέγραψε στην απολογία του με απόλυτη ψυχραιμία και ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, οι οποίες δεν είναι δυνατό να δημοσιευθούν, τον τρόπο με τον οποίο την τεμάχισε. Όπως είπε, χρειάστηκε δυο ημέρες για να εξαφανίσει το άψυχο κορμάκι του παιδιού. Ωστόσο, επέμεινε πως δεν σκότωσε την μικρή.

Στις καταθέσεις του 27χρονου Σάββα, που συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία, αποτυπώνεται ξεκάθαρα η προσπάθεια του να καλύψει με κάθε τρόπο τα ίχνη του και να παραπλανήσει τις αρχές αλλά και ο μεθοδικός τρόπος με τον οποίο λειτούργησε μετά το έγκλημα ώστε να καθαρίσει τα αίματα από το σπίτι της Μιχαήλ Βόδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι καθάρισε ακόμη και τα σιφώνια του διαμερίσματος!

Μάλιστα, έφτασε ακόμη και στο σημείο να πουλήσει τα παιχνίδια του παιδιού για 50 ευρώ!

Ο Στάνισλαβ Μπακαρτζίεφ μιλώντας , χθες, στους αστυνομικούς ισχυρίστηκε ότι βρήκε το παιδί νεκρό.

---------------

Σάλος με την ψεύτικη ψυχίατρο του πατέρα της Άννυ


Η συγκεκριμένη γυναίκα παρουσιάστηκε ως η ψυχίατρος που παρακολουθούσε το ζευγάρι και μάλιστα αποκάλυψε ότι 4 φορές είχε εισηγηθεί στην εισαγγελία να μείνει η Άννυ με τους παππούδες της.

Αρχικά, η γυναίκα εμφανίστηκε με παρέμβασή της στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του Mega με το όνομα Μαρία Καλογεροπούλου και προχώρησε στην αποκάλυψη, ότι 4 φορές είχε εισηγηθεί στην εισαγγελία να μείνει η 4χρονη Άννυ με τους παππούδες της. Παράλληλα, δήλωσε ότι είναι ψυχίατρος του ΟΚΑΝΑ και ότι παρακολουθούσε τον πατέρα αλλά και τη μητέρα της άτυχης μικρής.



Στη συνέχεια, η ίδια γυναίκα φιλοξενήθηκε και στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, λέγοντας τα ίδια ακριβώς πράγματα, ωστόσο εκεί, ο δικηγόρος της μητέρας της Άννυ, ο οποίος βρισκόταν στο πάνελ, Σταύρος Γεωργίου, την αμφισβήτησε έντονα, καθώς το όνομά της δεν υπήρχε πουθενά στη δικογραφία.

Λίγη ώρα αργότερα, ο ΟΚΑΝΑ, έβγαλε ανακοίνωση, με την οποία διέψευδε ότι η συγκεκριμένη ανήκε στο ιατρικό δυναμικό του, ενώ και η εισαγγελία, διέψευσε τις αποκαλύψεις που έκανε, ότι είχε εισηγηθεί η ίδια 4 φορές να μείνει η Άννυ με τους παππούδες της στην Βουλγαρία.

Έτσι, η εισαγγελία διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το θέμα και οι αρχές συνέλαβαν τη συγκεκριμένη γυναίκα.

---------------

Δρακόντεια μέτρα στην μεταγωγή του παιδοκτόνου


Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκε ο 27χρονος παιδοκτόνος στις φυλακές Κέρκυρας. Το βίντεο είναι από την περιοχή της Γαβρολίμνης.



---------------

Τσιγάρα και καφέ ζητούσε από τους αστυνομικούς ο παιδοκτόνος

Τσιγάρα και καφέ ζητούσε συνεχώς από τους αστυνομικούς ο 27χρονος παιδοκτόνος που διανυκτέρευσε στον 7ο όροφο στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 27χρονος ήταν μόνος του στο κελί.

Η μητέρα της Άννυ διανυκτέρευσε και εκείνη στη ΓΑΔΑ αλλά μαζί με άλλους κρατούμενους.

Παράλληλα, νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας από την απολογία του παιδοκτόνου στους αξιωματικούς του τμήματος ανθρωποκτονιών.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο παιδοκτόνος που συγκλόνισε το πανελλήνιο, είπε στους αστυνομικούς ότι δεν ένιωθε καλά και ζήτησε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Ωστόσο οι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι έλεγε ψέματα και ότι προσπαθούσε για άλλη μία φορά να αποπροσανατολίσει τις έρευνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 27χρονος έδειξε απίστευτη ψυχρότητα και περιέγραψε με φρικιαστικές λεπτομέρειες τις πράξεις του, εκτός από λίγα λεπτά που ξέσπασε σε λυγμούς.

---------------

«Το Mega έπεσε θύμα παραπληροφόρησης»

Μετά την εκπομπή συγγνώμη ζητάει και η διεύθυνση ειδήσεων του σταθμού - Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση.

Συγγνώμη εκ μέρους της διεύθυνσης ειδήσεων και ενημέρωσης ζητά ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, που φιλοξένησε το πρωί της Τετάρτης την γυναίκα που παρουσιάστηκε ως ψυχίατρος του ΟΚΑΝΑ και προέβη σε «αποκαλύψεις» -που μέσα σε λίγη ώρα αποδείχθηκαν ανυπόστατες- για την υπόθεση της μικρής Αννυ. Μάλιστα η γυναίκα συνελήφθη.

«Το Mega έπεσε θύμα παραπληροφόρησης» καθώς η γυναίκα αυτή «θέλησε να χρησιμοποιήσει και να εξαπατήσει τον σταθμό μας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του σταθμού:

«Το MEGA, όπως και πολλοί άλλοι τηλεοπτικοί σταθμοί, έπεσε -στην πρωινή ενημερωτική του εκπομπή- θύμα παραπληροφόρησης από γυναίκα, που ισχυρίσθηκε, ότι λέγεται Μαρία Καλογεροπούλου και ότι είναι ψυχίατρος στον ΟΚΑΝΑ. Η συγκεκριμένη γυναίκα, η οποία είχε εμφανιστεί προηγουμένως και σε άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς, είχε θέσει υπόψη του MEGA τα στοιχεία της και τα τηλέφωνά της. Μιλώντας ζωντανά, επανέλαβε ανυπόστατες – όπως απεδείχθη εκ των υστέρων – καταγγελίες για την υπόθεση του παιδοκτόνου. Οι καταγγελίες αναμεταδόθηκαν άμεσα, από το σύνολο των διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης.

Αμέσως, οι δημοσιογράφοι του MEGA έσπευσαν, να ερευνήσουν ενδελεχώς τις καταγγελίες, επικοινωνώντας, τόσο με τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, όσο και με τον ΟΚΑΝΑ.

Όπως προέκυψε από την άμεση έρευνα, η συγκεκριμένη γυναίκα δεν έχει σχέση με τον ΟΚΑΝΑ – όπως δήλωσαν οι υπεύθυνοι του οργανισμού στο MEGA- ούτε είχε γνωστοποιήσει τις καταγγελίες, στις οποίες προέβη, στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Το MEGA έσπευσε πριν ολοκληρωθεί η πρωινή εκπομπή, να ενημερώσει, πρώτο την κοινή γνώμη για το ανυπόστατο των καταγγελιών και να ζητήσει συγγνώμη για την αναμετάδοσή τους.

Η Διεύθυνση Ειδήσεων & Ενημέρωσης του MEGA, κατόπιν όλων αυτών εκφράζει τη λύπη της για το γεγονός ότι μια γυναίκα, θέλησε να χρησιμοποιήσει και να εξαπατήσει τον σταθμό μας, αλλά και άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς με τέτοιο τρόπο, για μια υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, παίζοντας με την μνήμη της 4χρονης για να κερδίσει λίγα λεπτά δημοσιότητας».

«Συγνώμη» ζήτησε μέσω Twitter και η εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA» για την «ψυχίατρο» που έβγαλε στον αέρα της εκπομπής σήμερα το πρωί.

Η καταγγέλλουσα «Μαρία Καλογεροπούλου» εμφανίστηκε ως ψυχίατρος του ΟΚΑΝΑ που παρακολουθούσε το ζευγάρι επί τρία χρόνια και είπε ότι είχε ειδοποιήσει τον εισαγγελέα και ζήτησε να μείνει η μικρή στη Βουλγαρία.

---------------

Η γιαγιά της 4χρονης: "Αυτός ο άνθρωπος κατέστρεψε την οικογένειά μας"


"Δεν έχω λόγια. Αυτός ο άνθρωπος κατέστρεψε την οικογένειά μας. Πάμε στο διάολο" ανέφερε φανερά καταβεβλημένη η γιαγιά της 4χρονης Άννυ στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου.

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή "Mία":



---------------

«Ορκίζομαι, εσύ μου πούλησες το παιδί, το πιστεύω»

Στο φως η τηλεφωνική συνομιλία της μητέρας με τον παιδοκτόνο.

Στο φως της δημοσιότητας έρχεται ένας αποκαλυπτικός διάλογος μεταξύ του 27χρονου παιδοκτόνου και της μητέρας της μικρής Άννυ λίγο πριν την ομολογία του για το φρικτό έγκλημα που διέπραξε.

Στην τηλεφωνική συνομιλία που είχαν οι δυο γονείς πριν αποκαλυφθούν οι αποτρόπαιες πράξεις του, ο Stanislav Bakardzhiev ή «Σάββας» μιλάει προσεκτικά γνωρίζοντας ότι μάλλον τα τηλεφωνήματα παρακολουθούνται από την αστυνομία. Από την πλευρά της η μητέρα απειλεί να τον αφήσει και δεν φαίνεται να γνωρίζει κάτι.

Τους διαλόγους που έχουν καταγραφεί κατά τη διάρκεια της άρσης απορρήτου έφερε στη δημοσιότητα το Mega.

«Σάββας»: Αυτή τη στιγμή παρακολουθούν οι αστυνομικοί το τηλέφωνό μου βλαμμένη. Ποιος σου είπε ότι ο Νίκι κοιμόταν στο σπίτι;

Δημητρίνα Μπορίσοβα: Βρε εσύ τι μου είπες; Εσύ είπες ότι το παιδί εξαφανίστηκε. Εσύ μου πήρες το παιδί και το πούλησες. Ορκίζομαι, εσύ μου πούλησες το παιδί, το πιστεύω. Όταν έχασες το παιδί μου έλεγες ψέματα.

«Σάββας»: Αφού στις 13 το χάσαμε ρε μαϊμού.

Δημητρίνα Μπορίσοβα: Τι 13; Αφού στις 17 μου είπες ότι το έχασες.

«Σάββας»: Όταν ηρέμησες σου είπα ότι το Πάσχα το χάσαμε.

Δημητρίνα Μπορίσοβα: Εγώ φεύγω.

«Σάββας»: Όχι, δε θα φύγεις, δε θα πας πουθενά.

Δημητρίνα Μπορίσοβα: Φεύγω και δεν θέλω να έχω σχέση μαζί σου. Εσύ κάτι έκανες στο παιδί.

Δείτε το βίντεο...



---------------

Τι είπε η Δημητρίνα στην μητέρα της για την Άννυ


Η μητέρα της 25χρονης Δημητρίνας, της μαμάς του αδικοχαμένου 4χρονου κοριτσιού, αναφέρθηκε στα όσα της είπε η κόρη της μέσα από τη φυλακή.

«H Δημητρίνα μου είπε στη φυλακή πόσο πολύ την αγαπούσε η Άννυ. 'Δεν μπορούσε χωρίς εμένα', μου ανέφερε. Είπε ότι ο Θεός της πήρε το παιδί την ημέρα του Πάσχα» δήλωσε η γιαγιά της Άννυ στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου.

Από την άλλη, ο πατέρας της Δημητρίνα ανέφερε πως ο σύζυγος της κόρης του, ο Σάββας, δεν ήταν καλός άνθρωπος. «Εμένα δεν μου άρεσε ποτέ αυτός. Δεν είχε θετικές σκέψεις. Μόνο τα ναρκωτικά σκεφτόταν» σημείωσε, ενώ η γιαγιά της μικρής πρόσθεσε πως ο Σάββας έλεγε πολλές φορές στη Δημητρίνα ότι δεν έχει που να πάει, ενώ εκείνη έχει τη μάνα της, τον πατέρα της και τον αδερφό της.

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή "Mία":



---------------

"Θα τον κόψω όπως έκοψε το παιδάκι μου" Λέει η μητέρα της Άννυ


Για πρώτη φορά μέσα από τη ΓΑΔΑ, όπου κρατείται, σπάει την σιωπή της, η μητέρα της Άννυ.

Οργισμένη η 25χρονη Δημητρίνα ξεσπά: «Θα τον κόψω όπως έκοψε το παιδάκι μου, ο μ@λ@κ@ς, ο ηλίθιος. Τριάντα χρόνια φυλακή να τον χώσουν, εκεί να πεθάνει. Θα τον κόψω έτσι όπως έκοψε το παιδάκι μου, εκεί θα πάω στη φυλακή. Θα το κάνω, θα το κάνω, θα τον κόψω, 30 χρόνια θα κάτσει… Θα τον κόβω σιγά σιγά».

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή "Μία":



---------------

H μητέρα του παιδοκτόνου περιγράφει τα παιδικά του χρόνια

Στα δύσκολα παιδικά χρόνια που πέρασε ο παιδοκτόνος αναφέρεται η μητέρα του, μιλώντας στην εκπομπή «Μία».

«Ο σύζυγός μου χτυπούσε εμένα, τον Σάββα, την μάνα του και την αδερφή του. Ήταν βίαιος. Ήμασταν παντρεμένοι για πέντε χρόνια» σημείωσε.

«Ήρθα στην Ελλάδα σε ηλικία 27 ετών για να γλιτώσω, μαζί με το παιδί μου. Ο γιος μου με αγαπά πολύ. Μαζί μεγαλώσαμε. Μαζί πήγαμε σε κλαμπ» τόνισε η γιαγιά της Άννυ.

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή "Μία":



---------------

O ANT1 για την "ψυχίατρο" στην υπόθεση της Άννυ

"Ο ANT1, όπως και πολλοί άλλοι τηλεοπτικοί σταθμοί, έπεσε -στην πρωινή ενημερωτική του εκπομπή- θύμα παραπληροφόρησης από γυναίκα, η οποία ισχυρίσθηκε ότι λέγεται Μαρία Καλογεροπούλου και ότι είναι ψυχίατρος στον ΟΚΑΝΑ" αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του σταθμού.

Η ανακοίνωση του ΑΝΤ1 είναι η ακόλουθη:

"Ο ANT1, όπως και πολλοί άλλοι τηλεοπτικοί σταθμοί, έπεσε -στην πρωινή ενημερωτική του εκπομπή- θύμα παραπληροφόρησης από γυναίκα, η οποία ισχυρίσθηκε ότι λέγεται Μαρία Καλογεροπούλου και ότι είναι ψυχίατρος στον ΟΚΑΝΑ.

Η συγκεκριμένη γυναίκα, η οποία είχε εμφανιστεί προηγουμένως και σε άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς, είχε θέσει υπόψη του ANT1 τόσο τα στοιχεία της όσο και τα τηλέφωνά της. Μιλώντας ζωντανά στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, επανέλαβε ανυπόστατες – όπως απεδείχθη εκ των υστέρων – καταγγελίες για την υπόθεση του παιδοκτόνου. Οι καταγγελίες αναμεταδόθηκαν άμεσα, από το σύνολο των διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης.

Αμέσως οι δημοσιογράφοι του ANT1 έσπευσαν να ερευνήσουν ενδελεχώς τις καταγγελίες, επικοινωνώντας τόσο με τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, όσο και με τον ΟΚΑΝΑ.

Όπως αποδείχθηκε από την άμεση έρευνα, η συγκεκριμένη γυναίκα δεν έχει καμία σχέση με τον ΟΚΑΝΑ – όπως δήλωσαν οι υπεύθυνοι του οργανισμού στον ANT1- ούτε είχε γνωστοποιήσει τις καταγγελίες, στις οποίες προέβη, στον αρμόδιο εισαγγελέα.

O ANT1 έσπευσε πριν ολοκληρωθεί η πρωινή εκπομπή να ενημερώσει την κοινή γνώμη για το ανυπόστατο των καταγγελιών και να ζητήσει συγγνώμη για την αναμετάδοσή τους.

Κατόπιν όλων αυτών, η Διεύθυνση Ειδήσεων & Ενημέρωσης του ANT1 εκφράζει τη λύπη της για το γεγονός ότι μια γυναίκα θέλησε να χρησιμοποιήσει και να εξαπατήσει το σταθμό μας, αλλά και άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς με τέτοιο τρόπο, ιδιαιτέρως για μια υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο και παίζοντας με τη μνήμη της 4χρονης προκειμένου να κερδίσει λίγα λεπτά δημοσιότητας".

---------------

Στο αυτόφωρο η "ψυχίατρος"


Στο αυτόφωρο αναμένεται να οδηγηθεί η γυναίκα που παρίστανε τη ψυχίατρο του ΟΚΑΝΑ, μιλώντας το πρωί σε τηλεοπτικούς σταθμούς, για την τραγωδία της 4χρονης Άννυ. Συγκεκριμένα, πριν λίγα λεπτά οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και θα παραπεμφθεί στο αυτόφωρο. Η 50χρονη γυναίκα, ισχυρίστηκε ότι ήταν ψυχίατρος του ΟΚΑΝΑ και παρακολουθούσε τους γονείς του άτυχου κοριτσιού, αλλά και την ίδια την 4χρονη.

Δείτε το βίντεο από την ΝΕΡΙΤ



---------------

Λουλούδια και συγκινητικά μηνύματα για την μικρή Άννυ


Λίγα λουλούδια, συγκινητικά μηνύματα και αναμμένα κεριά αφήνουν όσοι σπεύδουν στο υπόγειο όπου η μικρή Άννυ άφησε την τελευταία της πνοή, δολοφονημένη από τον ίδιο της τον πατέρα.

Συγκίνηση προκαλεί ένα σημείωμα που άφησε ένα 4χρονο αγόρι. «Στους Αγγέλους παρήγγειλα την έννοια σου να έχουν… μα οι Άγγελοι μου είπαν… Αγγέλους δεν προσέχουν. Καλό ταξίδι Αγγελούδι. Δεν θα πονάς πια. Στο καλό Άννυ», γράφει το σημείωμα.







---------------

Έφτασε στις φυλακές Κέρκυρας ο παιδοκτόνος

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας κατά την μεταφορά του.

Από τις 18:10 το απόγευμα κρατείται στις φυλακές της Κέρκυρας ο 27χρονος Βούλγαρος, φερόμενος ως παιδοκτόνος.

Η μεταγωγή του από την Αθήνα έγινε κάτω από αυστηρά μετρά ασφαλείας, τόσο στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας όσο και στην Κέρκυρα, στον χώρο γύρω από τις φυλακές.

H κλούβα της Αστυνομίας σταμάτησε στην πύλη της φυλακής. Ο 27χρονος μπήκε στη φυλακή με σκυμμένο το κεφάλι και κρατείται πλέον σε απομονωμένο χώρο, σε ειδικά διαμορφωμένο κελί, το οποίο θα φρουρείται όλο το 24ωρο.

---------------

«Ο Νικολάι ζητούσε από τον πατέρα 5.000 ευρώ»

Μητέρα της Άννυ: Αυτός ξέρει τα πάντα...

«Μου είπε ότι το παιδί "βγήκε από την πόρτα και εξαφανίστηκε". Εκείνη την ώρα εγώ νόμιζα πως μου κάνει πλάκα. Νόμιζα ότι εξαφανίστηκε έτσι όπως μου τα έλεγε, νόμιζα ότι το πούλησε. Μετά από όλα αυτά, από αυτό που είδα, γιατί η αστυνομία δεν μπορούσε να την βρει, πίστεψα ότι είχε γίνει κάτι κακό», λέει η μητέρα της Άννυ, μέσα από τα κρατητήρια, περιγράφοντας τα όσα συνέβησαν μετά την εξαφάνιση της μικρής.

Μιλώντας στο δελτίο του Apha, η μητέρα της Άννυ, δηλώνει ότι «έδωσα τη ζωή μου γι’ αυτό το παιδί, γι’ αυτό τον άφησα εγώ».

Ερωτώμενη για το πιστεύει σχετικά με τους ισχυρισμούς του πατέρα, ότι βρήκε νεκρό το παιδί, η ίδια αδυνατεί να απαντήσει. «Δεν ξέρω, δεν σκέφτομαι τίποτα», λέει. «Να μείνει εκεί που είναι, δεν θέλω να τον ξαναδώ στη ζωή μου. Δεν μπορώ, δεν θέλω να τον δω γιατί θα τον σκοτώσω», συμπληρώνει.

Η μητέρα από τη Βουλγαρία δηλώνει ότι μιλούσε τηλεφωνικά με την κόρη της, όσο βρίσκονταν στη Γερμανία: «Μίλαγα μαζί της από τη Γερμανία στο τηλέφωνο, μου έλεγε “Περνάω καλά, ο μπαμπάς μου αγόρασε αμάξι, ο μπαμπάς μου αγόρασε παιχνίδι”. Αν μου έλεγε κάτι, ότι κάτι γινόταν, εγώ θα ερχόμουν αμέσως».

Αναφορικά με το ρόλο που έπαιξε ο φίλος του παιδοκτόνου, η γυναίκα λέει πως γνώριζε και πως τον εκβίαζε. «Απ΄όσα ξέρω εγώ, ο φίλος του, του ζητούσε 5.000 ευρώ. Και εάν δεν του τα έδινε, θα μου έλεγε την αλήθεια. Μόνο ο Νικολάι το ξέρει αυτό. Αυτός ξέρει τα πάντα»…

Σχετικά με την κίνηση του πατέρα να πουλήσει τα παιχνίδι της Άννυ, η μητέρα λέει πως όταν τον ρωτούσε γιατί το έκανε αυτό, απαντούσε «Αυτός μου έλεγε “τα έδωσα σε ένα παιδάκι που δεν έχει παιχνίδια, μήπως ο θεός γυρίσει το δικό μας”».

Ερωτώμενη γιατί δεν είχε αποκαλύψει πως ο άντρας που εμφανίζονταν δίπλα της στον τηλεοπτικό φακό ήταν ο πατέρας του παιδιού, η γυναίκα εξηγεί ότι δεν την άφηνε να μιλήσει. «Μου έλεγε “δεν θέλω να βγω μπροστά στις κάμερες”. Μπέρδεψε το μυαλό μου εντελώς».

«Υπάρχουν άνθρωποι που ξέρουν πολλά πράγματα. Ξέρουν ότι έχει παίξει με την ψυχολογία μου…», αφηγείται η μητέρα.

«Θα τον σκοτώσω, θα τον φτύσω στη μούρη και θα του πω ποτέ στη ζωή μου να μην ξαναδεί παιδί, γιατί αυτός δεν είναι για πατέρας», λέει η γυναίκα.

Δείτε τη συνέντευξη…



---------------

«Ο Σάββας δεν είπε ποτέ “εγώ σκότωσα το παιδί”»Τι δηλώνει ο βούλγαρος φίλος του πατέρα για την υπόθεση

Ρόλο-κλειδί φαίνεται πως έχει στην υπόθεση με τη δολοφονία της Άννυ, ο φίλος του πατέρα από τη Βουλγαρία.

Ο «Νίκι» ή Νικολάι, πως είναι γνωστός ο άντρας, τόνισε πως «ό,τι πρέπει να ξέρει η αστυνομία, το ξέρει. Όχι από τώρα, όχι από χθες, από όταν έπρεπε να ξέρει».

Ο άντρας, μιλώντας στο δελτίο του Alpha, φρόντισε να τονίσει επανειλημμένως πως όσα γνωρίζει η αστυνομία τα έμαθε από τον ίδιο. «Η αστυνομία τα ξέρει όλα από μένα, όχι από άλλους», σημειώνει χαρακτηριστικά.

«Εγώ δεν κατάλαβα ότι αυτός σκότωσε το παιδί. Εγώ δεν είδα τίποτα, εγώ λέω μόνο αυτό που μου είπε ο μ…ας. Μου είπε όλη την ιστορία, όμως δεν μου είπε ποτέ “εγώ το σκότωσα το παιδί”. Εγώ πίστευα ότι το παιδί ήταν στη μάνα του Σάββα», λέει ο ίδιος.

«Πήγα μόνος μου στην αστυνομία και ήθελα να βοηθήσω», επαναλαμβάνει και περιγράφει πώς ο ίδιος φρόντιζε την Άννυ: «Εγώ το έβλεπα το παιδί. Ο πατέρα έπαιρνε ναρκωτικά και κοιμόταν. Εγώ έφτιαχνα φαΐ για το παιδί. Εγώ δεν είμαι κακός άνθρωπος».

Ο «Νίκι» τόνισε πως πήγε μόνος του στη βουλγαρική αστυνομία. Όταν ο δημοσιογράφος τον ρωτά γιατί δεν πήγε στην ελληνική αστυνομία, απαντά: «Γιατί φοβήθηκα πάρα πολύ και δεν θα μπορούσαν να καταλάβουν τι έγινε».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με τη μητέρα της Άννυ, ο Νικολάι «ζητούσε 5.000 ευρώ» από τον πατέρα για να μην της πει την αλήθεια.

Δείτε τα όσα δήλωσε ο «Νίκι»…




Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επιχείρηση της Πυροσβεστικής για μεταφορά 67χρονης Αγγλίδας


Ένιωσε αδιαθεσία κατά την πεζοπορία της στη Σούγια Κρήτης.

Μια ξαφνική αδιαθεσία που αισθάνθηκε μια 67χρονη Βρετανή ενώ περπατούσε στο μονοπάτι Σούγια - Λισσός έθεσε σε κινητοποίηση τις αρχές.

Η γυναίκα δεν μπορούσε να συνεχίσει την πεζοπορία και περίπου στις 4:30 μμ ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική, άντρες της οποίας έσπευσαν από την Κάντανο, μαζί με ασθενοφόρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την ζωή της 67χρονης, ενώ με την βοήθεια των Πυροσβεστών, μεταφέρεται προς την Σούγια, όπου περιμένει ασθενοφόρο για να την παραλάβει.


Πηγή: http://flashnews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Απίστευτη ζημιά έκανε σε Boeing η σύγκρουση με ένα «τεράστιο πτηνό»!


Δείτε τις φωτογραφίες
.

Σημαντική ζημιά υπέστη το αεροσκάφος της Turkish Airlines που εκτελούσε την πτήση Κωνσταντινούπολη-Νεβσεχίρ, όταν την ώρα της προσγείωσης συγκρούστηκε με ένα τεράστιο πτηνό!

Τις φωτογραφίες δημοσίευσε η διαδικτυακή πύλη Flight Report στο Twitter και σύμφωνα με τις πληροφορίες της το αεροσκάφος υπέστη τη σοβαρή ζημιά στο μπροστινό του μέρος όταν συγκρούστηκε με ένα πτηνό!


 
Διαβάστε περισσότερα...

Πλατεία «Μανόλη Αναγνωστάκη» στη Θεσσαλονίκη


Φέτος συμπληρώνονται 90 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου ποιητή.

Το όνομα του ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη έλαβε, σήμερα, η πλατεία που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Φιλίππου, Αμύντα και Πλάτωνος, λίγο πιο πάνω από την Αρχαία Αγορά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Πλατεία «Μανόλη Αναγνωστάκη» στη Θεσσαλονίκη

Η ονοματοδοσία έγινε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που προγραμμάτισε ο Δήμος Θεσσαλονίκης για το 2015, το οποίο έχει ανακηρυχτεί έτος Μανόλη Αναγνωστάκη, με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων από τη γέννηση και 10 χρόνων από τον θάνατο του Έλληνα ποιητή.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος βρέθηκε στην εκδήλωση μίλησε για το έργο και τη ζωή του ποιητή, εξήρε και το ήθος του, ενώ τόνισε πως η συγκεκριμένη Πλατεία είναι «στο μέσο της καθημερινής διαδρομής που έκανε από το σπίτι στο σχολείο».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ταμπέλα αστυνομικού τμήματος... για βραβείο


Οι εποχές που ζούμε είναι δύσκολες. Λίγο η οικονομική κρίση, λίγο η ζέστη τις τελευταίες ημέρες, θολώνουν το μυαλό.

Θολωμένο ενδεχομένως να ήταν και το μυαλό του ανθρώπου που ευθύνεται γι αυτήν ταμπέλα που έκανε την εμφάνισή της σε αστυνομικό τμήμα.

«Τα πιστοποιητικά για την έκδοση αστυνομικής ταυτότητας θα εκδίδονται... μόνο με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας», γράφει χαρακτηριστικά.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επίτιμη διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πατρών η Άλκη Ζέη


Την επόμενη Τετάρτη, 13 Μαΐου, η επίσημη τελετή.

Μια από τις πιο αγαπημένες Ελληνίδες συγγραφείς των παιδιών και των εφήβων, και όχι μόνο, η πολυμεταφραμένη Άλκη Ζέη, θα αναγορευτεί σε επίτιμη επίτιμη διδάκτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών, την επόμενη Τετάρτη, 13 Μαΐου. Είχε προηγηθεί, τον Οκτώβριο του 2014, η αναγόρευσή της σε επίτιμη διδάκτορα του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ την ίδια τιμή έχει αποσπάσει και από τη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου, το 2012.

Επίτιμη διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πατρών η Άλκη Ζέη

Πρώτο της μυθιστόρημα «Το καπλάνι της βιτρίνας» (1963) το οποίο έχει εμπνευστεί από τα πρώτα παιδικά της χρόνια στη Σάμο και είναι σχεδόν αυτοβιογραφικό. Ακολουθεί μια σειρά μυθιστορημάτων για παιδιά και το 1987 κυκλοφορεί το πρώτο της βιβλίο για μεγάλους «Η αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα», ενώ το 2013 θα κυκλοφορήσει το επίσης αυτοβιογραφικό «Με μολύβι φάμπερ νούμερο δύο». «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου», «Κοντά στις ράγιες», «Η Κωνσταντίνα και οι αράχνες της», είναι μερικοί ακόμα από τους τίτλους βιβλίων της που κυκλοφορούν, από τις εκδόσεις «Μεταίχμιο».

Η Άλκη Ζέη έχει μεταφράσει πολλά βιβλία από τα ιταλικά, γαλλικά και ρωσικά και έχει συμμετάσχει σε πολλά συλλογικά έργα. Έχει τιμηθεί με πλήθος βραβείων, τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό («Mildred L. Batchelder» στην Αμερική, «Acerbi» και «Άντερσεν» στην Ιταλία, Βραβείο Βιβλιοφάγων στη Γαλλία, Κρατικό Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας, Βραβείο Εφηβικού Μυθιστορήματος του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και του περιοδικού Διαβάζω στην Ελλάδα), ενώ τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Το 2010 τιμήθηκε με το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών για το σύνολο του έργου της.

Με σπουδές στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών και στο Κινηματογραφικό Ινστιτούτο της Μόσχας, στο τμήμα σεναριογραφίας, η ζωή της Άλκης Ζέη είναι τόσο πλούσια όσο το συγγραφικό της έργο. Γεννήθηκε στην Αθήνα, παντρεύτηκε το θεατρικό συγγραφέα και σκηνοθέτη Γιώργο Σεβαστίκογλου, που πέθανε το 1991 κι έχει μαζί του δύο παιδιά. Πολιτική πρόσφυγας στη Σοβιετική Ενωση από το 1954 έως το 1964, επιστρέφει οικογενειακώς στην Ελλάδα, για να ξαναφύγουν πάλι όλοι μαζί με τον ερχομό της Χούντας το 1967, για το Παρίσι, από όπου επιστρέφουν μετά τη δικτατορία. Με το γράψιμο ασχολήθηκε από τις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου, με κείμενα για το κουκλοθέατρο. Ο Κλούβιος, ένας από τους χαρακτήρες που δημιούργησε, έγινε ήρωας του «Μπαρμπα-Μυτούση», γνωστού κουκλοθέατρου, εμπνεύστρια του οποίου ήταν η Ελένη Θεοχάρη-Περάκη.

Τον Ιανουάριο του 2015 έλαβε το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Τιμής, διάκριση που αποδίδεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε διαπρεπείς προσωπικότητες των τεχνών, των επιστημών και των γραμμάτων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κανένα ελαφρυντικό για τον πατέρα που ασελγούσε στον αυτιστικό γιο του


Ενώ το πανελλήνιο παραμένει σοκαρισμένο από το φρικτό θάνατο της 4χρονης Άννυ, στις αίθουσες του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λάρισας αναβίωσε άλλη μια συγκλονιστική υπόθεση. Κατηγορούμενος ένας πατέρας που ασελγούσε στον αυτιστικό γιο του από τον Φεβρουάριο του 2008 μέχρι τον Ιανουάριο του 2010.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελευθερία», η μητέρα άκουσε τις φωνές του παιδιού και κατήγγειλε το γεγονός στην αστυνομία. Στην αποκάλυψη της υπόθεσης συνετέλεσαν και δύο καθηγήτριες του ιδρύματος, στο οποίο φοιτούσε το 16χρονο παιδί.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας, καταδίκασε 47χρονο σε ποινή κάθειρξης 15 ετών, όπως και πρωτόδικα, χωρίς να μειώσει στο ελάχιστο την πρωτόδικη ποινή, ούτε να δεχτεί κάποιο ελαφρυντικό. Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις πράξεις, όπως και πρωτόδικα. Μετά την καταδίκη, οδηγήθηκε στις φυλακές Τρικάλων, όπου κρατείτο.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα εγκλήματα παιδοκτόνων που συγκλόνισαν την κοινωνία


Στα ελληνικά χρονικά έχουν καταγραφεί δολοφονίες παιδιών από τον πατέρα τους, ποτέ όμως με τόσο ειδεχθή και ασύλληπτο σχέδιο εξαφάνισής τους. Αν και ομοιότητες στη στάση των πατέρων – δολοφόνων υπάρχουν, όπως ομοιότητες υπάρχουν και στη στάση της κοινωνίας απέναντί τους.

Η υπόθεση Δουρή και η υπόθεση Μεταξάκη ανάμεσα σε αυτές που έκαναν την κοινωνία να παγώσει από την εγκληματική ενέργεια των παιδοκτόνων.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

3o Bazaar Βιβλίου στο Μουσείο Μπενάκη


Το Μουσείο Μπενάκη, μετά τη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού τα δύο προηγούμενα χρόνια, οργανώνει φέτος το τρίτο bazaar βιβλίου, στο Κτήριο της οδού Πειραιώς, από την Πέμπτη 14 μέχρι και την Κυριακή 17 Μαΐου 2015, στις ώρες λειτουργίας του κτηρίου (Πέμπτη, Κυριακή: 10:00 - 18:00, Παρασκευή, Σάββατο: 10:00 - 22:00).




Στο εφετινό bazaar θα διατεθούν 240 τίτλοι, που έχουν εκδοθεί από το Μουσείο Μπενάκη, με έκπτωση 50% και 70% επί της λιανικής τιμής πωλήσεώς τους.

Οι θεματικές κατηγορίες των εκδόσεων καθρεφτίζουν τη φυσιογνωμία, τα ενδιαφέροντα και τις δραστηριότητες του Μουσείου Μπενάκη και εκτείνονται από την Κλασική Ελλάδα, τον Βυζαντινό πολιτισμό, τη Λαογραφία, τη Νεοελληνική Ζωγραφική, τη Γλυπτική και την Ευρωπαϊκή Τέχνη, μέχρι τη Φωτογραφία, την Αρχιτεκτονική, τη Νεοελληνική ιστορία και τη Φιλολογία.

Ενδεικτικά, ανάμεσα στα βιβλία που θα διατεθούν φέτος είναι:

Ghika και η Ευρωπαϊκή Πρωτοπορία του Μεσοπολέμου

Αθήνα 1839-1900. Φωτογραφικές μαρτυρίες

Βασίλης Φωτόπουλος

Ελληνικές θάλασσες

Ι. Μόραλης. Άγγελοι, μουσική, ποίηση

Κάρολος Κουν. Οι παραστάσεις

Κριεζώτου 3. Το σπίτι, το εργαστήρι και η Πινακοθήκη του Ν. Χατζηκυριάκου-Γκίκα

Κώστας Μπαλάφας. Η χώρα μου

Κώστας Μπαλάφας. Φωτογραφικές μνήμες από τη σύγχρονη Ελλάδα

Νικόλαος Τομπάζης (1894-1986). Ινδίες – Ελλάδα

Νίκος Εγγονόπουλος. Ο ζωγραφικός του κόσμος

Ο κόσμος του Διονύση Φωτόπουλου

Οικονομόπουλος. Φωτογράφος κ.ά.

Παραγγελίες εκτός Αθηνών αποστολή στο email lkaragelou@benaki.gr

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Την Κυριακή 17 Μαΐου, στο πλαίσιο του bazaar, το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Μπενάκη προτείνει στα παιδιά μία πρωτότυπη δράση στην έκθεση «Soloúp. Αϊβαλί: Ένα ταξίδι στο χρόνο» με αφορμή την κυκλοφορία του graphic novel "Αϊβαλί" του Soloúp από τις εκδόσεις Κέδρος.

Μία διαδρομή στον περιπετειώδη κόσμο του σκίτσου, η απόδοση ενός γεγονότος με μαρκαδόρο, η υποταγή του θέματος στον περιορισμένο χώρο του καρέ κι από εκεί στη σελίδα του βιβλίου.

www.benaki.gr

Η μουσική του διαφημιστικού σποτ του 3ου BAZAAR ΒΙΒΛΙΩΝ είναι απόσπασμα από το On and On του Blend Mishkin από τον δίσκο του Misplaced, ευγενική παραχώρηση των δημιουργών Γιώργου Μαντά / Γιάννη Δημητριάδη, της εταιρίας Cast-a-blast/Αnkh Music και του original Publisher του έργου Αnkh Productions.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αναρριχητής έπεσε από βράχο στα Μετέωρα


Σε περιπέτεια κατέληξε για έναν 47χρονο Αυστριακό η αναρρίχησή του στον βράχο της Υψηλοτέρας των Μετεώρων, που βρίσκεται απέναντι από την ιερά Μονή Ρουσάνου.





Ο Αυστριακός αναρριχητής μετά από πτώση του βρέθηκε στη βάση του βράχου και αμέσως τα υπόλοιπα μέλη της αναρριχητικής ομάδας ειδοποίησαν την Αυστριακή πρεσβεία, η οποία με την σειρά της ενημέρωσε τις ελληνικές αρχές.



Αμέσως έσπευσαν στο σημείο το ΕΚΑΒ, η Πυροσβεστική και άντρες της Oμάδας Διάσωσης. Ο 47χρονος, μεταφέρεται αυτή την ώρα σε νοσοκομείο, με κατάγματα. Οι ζωτικές του λειτουργίες είναι προς το παρόν καλές, παρά τα βαριά τραύματα.












Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Να κηρυχθεί περιοχή σε έκτακτη ανάγκη ζητά ο δήμος Θέρμης


Αιτία οι εκτεταμένες κατολισθήσεις λόγω των έντονων βροχοπτώσεων.

Ο δήμος Θέρμης ζητά να κηρυχτεί η περιοχή του Σχολαρίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς οι έντονες βροχοπτώσεις του φετινού χειμώνα προκάλεσαν εκτεταμένες κατολισθήσεις στον οικισμό.

Οι κατολισθήσεις έχουν επηρεάσει αυλές σπιτιών, «απειλούν» οικοδομές και βιοτεχνικά κτίρια στο Κάτω Σχολάρι, προκαλώντας την ανησυχία των κατοίκων, ενώ ζημιές έχουν σημειωθεί επίσης στις περιοχές του Τριλόφου και της Καρδίας.

Ο δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, με δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ, υποστήριξε πως οι εργασίες στις παραπάνω περιοχές θα πρέπει να γίνουν άμεσα και το αργότερο μέχρι τα τέλη καλοκαιριού, πριν ξεκινήσουν οι νέες βροχοπτώσεις.

«Έχουμε στείλει όλα τα απαραίτητα έγγραφα, μελέτες και φωτογραφίες και περιμένουμε να κηρυχτεί η περιοχή του Σχολαρίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Στη συνέχεια, θα προχωρήσουμε με διαδικασίες εξπρές στις απαραίτητες παρεμβάσεις, καθώς δεν πρέπει να μας προλάβει η επόμενη υγρή περίοδος», είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Στην Καρδία, οι κατολισθήσεις δεν απειλούν -άμεσα τουλάχιστον- κατοικίες, ενώ στον Τρίλοφο, η κατολίσθηση σημειώθηκε σε πλαγιά του ανατολικού τμήματος του οικισμού, δημιουργώντας πρόβλημα στη λειτουργία του αστικού δρόμου της περιοχής.








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σύζυγος αναπληρωτή που πέθανε διορίζεται στη θέση του


Πράσινο φως από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Θετική ήταν η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σε ερώτημα του υπουργείου Παιδείας για το εάν στο ρυθμιστικό πεδίο της διάταξης του άρθρου 18 παρ. 1 του Ν3448/2006, με την οποία προβλέπεται η κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων, πρόσληψη συγγενούς υπαλλήλου, αποβιώσαντος κατά την εκτέλεση του υπηρεσιακού καθήκοντος, περιλαμβάνονται και οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής.

Το υπουργείο απευθύνθηκε στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους μετά από αίτημα συζύγου αναπληρωτή που απεβίωσε κατά και εξ αιτίας της εκτέλεσης του υπηρεσιακού του καθήκοντος να διοριστεί σε κενή οργανική θέση στην Κ.Υ του υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 18. Παρ.1 του Ν.3448/2006.

Όπως αναφέρεται μεταξύ των άλλων από το ΝΣΚ δια της υπαγωγής των πραγματικών δεδομένων του ερωτήματος στις προεκτεθείσες διατάξεις συνάγεται, κατά λόγου ακολουθία, ότι οι προσωρινοί αναπληρωτές εκπαιδευτικοί υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής της διάταξης του άρθρου 18 παρ.1 του Ν.3448/2006.

Για όσους δεν γνωρίζουν το εν λόγω άρθρο αναφέρει:

1. Η παρ. 20 του άρθρου 14 του ν. 2266/1994 (ΦΕΚ 218Α΄), όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 17α του άρθρου 2 του ν. 2349/1995 (ΦΕΚ 224 Α΄) και αντικαταστάθηκε με το άρθρο 5 του ν. 2839/2000 (ΦΕΚ 196 Α΄), αντικαθίσταται ως εξής:

«20. Όταν εργαζόμενος στο Δημόσιο ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, με τον τρόπο που αυτός προσδιορίζεται στην παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 2190/1994, όπως αυτός ισχύει, αποβιώσει κατά και εξαιτίας της εκτέλεσης υπηρεσιακού του καθήκοντος, τότε δύναται ένα (1) μέλος της οικογένειας του θανόντος μέχρι πρώτου βαθμού συγγενείας με αυτόν, ή αδελφός ή αδελφή ή σύζυγός του να διορίζεται στο Δημόσιο ή ευρύτερο δημόσιο τομέα σε κενή οργανική θέση ανάλογη των προσόντων που διαθέτει ο διοριζόμενος. Η αίτηση διορισμού πρέπει να υποβληθεί μέσα σε αποκλειστική προθεσμία πέντε (5) ετών από την ημερομηνία του θανάτου ή από τη συμπλήρωση του νόμιμου ορίου ηλικίας για διορισμό ή από την εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων. Η αίτηση συνοδεύεται από αμετάκλητη δήλωση παραίτησης των λοιπών δικαιούχων από το δικαίωμα διορισμού και συνεπάγεται, από την ημερομηνία διορισμού, την αυτοδίκαιη και αμετάκλητη παραίτηση του διοριζομένου από τις οικονομικές απαιτήσεις του έναντι του φορέα, στον οποίο παρείχε την εργασία του ή ήταν ασφαλισμένος ο θανών, καθώς και την αναστολή του συνταξιοδοτικού του δικαιώματος».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι ειπώθηκε για το χρόνο διεξαγωγής των Πανελλαδικών του 2016


Στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.

Πρώτα ενδοσχολικές και μετά πανελλαδικές φαίνεται ότι θα έχουμε το σχολικό έτος 2015-16, όπως προκύπτει και από δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Τάσου Κουράκη στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.

Για το θέμα τοποθετήθηκε πρώτα η πρώην υφυπουργός Παιδείας κα Χριστοφιλοπούλου η οποία επισήμανε μεταξύ των άλλων ότι «θέλουμε η διαδικασία πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, να ακολουθεί την εξής σειρά. Ολοκλήρωση των ενδοσχολικών εξετάσεων, αποφοίτηση των μαθητών της Γ΄ Λυκείου και μετά συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις».

Ο Τάσος Κουράκης τοποθετήθηκε στο πιο πάνω αίτημα λέγοντας ότι εκτιμά ως θετική τη δήλωση – θέση της κυρίας Χριστοφιλοπούλου ότι πρέπει πρώτα να υπάρχει μια ολοκλήρωση των ενδοσχολικών εξετάσεων και μετά πανελλαδικές. Αυτό κάνουμε ήδη.

Ως news.gr σημειώνουμε ότι στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας δε γίνεται αναφορά στο χρόνο διενέργειας των εξετάσεων σε αντίθεση με το νόμο 4310 (άρθρο 58 παρ.1) που ανέφερε ότι οι εξετάσεις διεξάγονται, μετά την απόλυση του μαθητή από το Λύκειο, σε πανελλαδικό επίπεδο. Η νέα παράγραφος που αντικαθιστά αυτή του νόμου 4310 ορίζει ότι
«Οι εξετάσεις για την εισαγωγή στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων των Πανεπιστημίων, των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, των ΤΕΙ, των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού, των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Σ.Ε.Ι.) και Ανώτερων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (Α.Σ.Σ.Υ.), των Σχολών της Αστυνομικής και Πυροσβεστικής Ακαδημίας, καθώς και της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού διεξάγονται σε πανελλαδικό επίπεδο με θέματα από την εξεταστέα ύλη της τάξης αυτής που προκύπτουν αποκλειστικά από την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βούτσης: Θα κρατήσουμε την διαδημοτική κινητικότητα


Οι Δήμοι θα υλοποιούν έργα τοπικής κλίμακας που εντάσσονται στον Περιφερειακό Σχεδιασμό.

Τη δυνατότητα στους Δήμους να υλοποιούν μέρος των έργων τοπικής κλίμακας, μέσω του ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο του περιφερειακού σχεδιασμού, θα δώσει το υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε σήμερα στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Βούτσης και πρόκειται και αύριο να ενημερώσει σχετικώς στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Χαλκιδική.

Χαρακτήρισε μάλιστα «αγκάθι» την εκκρεμότητα του αιτήματος των Δήμων για μοίρασμα των έργων μέσω του ΕΣΠΑ, δεδομένου πως μέχρι σήμερα, οι περιφέρειες «είναι αυτές που είναι υπόλογες σε σχέση με τα έργα του ΕΣΠΑ». «Θέλουν ένα κομμάτι, αυτόνομο και αυτό μπορεί να γίνει και θα το εξαγγείλω, εφόσον αφορά σε έργα τοπικής κλίμακας που εντάσσονται σε περιφερειακό σχεδιασμό», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ακόμη χαρακτήρισε το μέτρο της διαδημοτικής κινητικότητας «θετικό», σημειώνοντας μάλιστα ότι «μπορούμε να το κρατήσουμε, καθώς με συνεννόηση και συναίνεση μπορεί να γίνεται κατανομή προσωπικού όχι ως κάτι, αναγκαστικό».

Παράλληλα, έκανε λόγο για απολύτως δικαιολογημένη επαναφορά της αποζημίωσης των δημοτικών συμβούλων για τα έξοδα μετακίνησης και παράστασης, σημειώνοντας παράλληλα πως χωρίς την παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας τα έσοδα των Δήμων έχουν καταπέσει.

Αφού ανακοίνωσε ότι επανιδρύεται η Υποεπιτροπή για το θεσμικό πλαίσιο της Αυτοδιοίκησης (με τον Καλλικράτη κ.α.) ο κ. Βούτσης υπογράμμισε ότι η δουλειά που θα γίνει από κοινού με τους φορείς θα αφορά στο σύνολο των θεμάτων της Αυτοδιοίκησης.

Ως πρώτο ζήτημα στον προγραμματισμό του υπουργείου δεν ιεραρχείται αυτό της χωροταξίας, έσπευσε να διευκρινίσει ο υπουργός Εσωτερικών, κάνοντας λόγο, ωστόσο, για επιβεβλημένη γενικευμένη συζήτηση γύρω από την αρχιτεκτονική όλων των εκλεγμένων Αρχών (Α και Β βαθμού) αλλά και του «αποσυγκεντρωμένου» κράτους, με τις αποκεντρωμένες γραμματείες διοίκησης. Αιτιολόγησε πως έχουν διαπιστωθεί προβλήματα που αφορούν κυρίως τον νομικό έλεγχο, την εποπτεία που γίνεται μέσω των αποκεντρωμένων διοικήσεων προς τους ΟΤΑ και εξήγησε πως «το παράπονο» είναι πως αυτή η εποπτεία είναι κυρίως πολιτική, υπό το πρόσχημα της νομικής εποπτείας.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της χωροταξίας, αφού ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να ανοίξει εξ υπαρχής η συζήτηση αυτή, επισήμανε σε γενικό επίπεδο πως είναι προφανές ότι χρειάζονται κάποιες αλλαγές σε νησιωτικούς δήμους και σε ορεινούς δήμους - κάτι που μπορεί να σημαίνει επί παραδείγματι ότι 325 μπορεί να γίνουν 380 ενδεχομένως στο τέλος της συζήτησης της Υποεπιτροπής - αλλά θα αφορούν σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Σε σχέση με το ζήτημα των αρμοδιοτήτων ανάμεσα σε Α΄ και Β΄ βαθμό Αυτοδιοίκησης σε ό,τι αφορά τα μεγάλα θέματα, όπως, επί παραδείγματι, η αποκομιδή των απορριμμάτων, ο κ. Βούτσης ενημέρωσε πως υπάρχει ο εθνικός σχεδιασμός, που θα κατατεθεί αυτή την εβδομάδα. Μάλιστα υπογράμμισε ότι ο σχεδιασμός δεν θα είναι «φαραωνικού τύπου» όπως τώρα, ενώ εμπίπτει σε απόλυτο βαθμό στα προγράμματα της ΕΕ.

Σχετικώς με τις αποκεντρωμένες διοικήσεις,ο κ. Βούτσης ανέφερε πως προτεραιότητα είναι η ρύθμιση του θέματος των αρμοδιοτήτων τους μέχρι το καλοκαίρι, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, όπως και ποιες δομές ενδεχομένως, θα πρέπει να προστεθούν. « Η νέα αποκεντρωμένη διοίκηση θα μπορούσε να αριθμεί 13 δομές που θα έχουν άλλη σύνθεση από πλευράς αρμοδιοτήτων», τόνισε.

Αναφορικά με τους « κόκκινους Δήμους» παρατήρησε πως δεν υπήρξε μέχρι σήμερα ουσιαστική εξυγίανση με αποτέλεσμα να δανειοδοτούνται και να ρυθμίζουν χρέη μέχρι 100 ή 300 χρόνια. «Σε συνεννόηση με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων προσπαθήσαμε να βρούμε ευνοϊκότερους όρους όπου θα γίνονται προγραμματικές εξυγιαντικές συμφωνίες, με βοήθεια, τεχνογνωσία και προτάσεις» τόνισε.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διαμαρτυρία καθαριστριών στα δημόσια σχολεία


Συνάντηση με τον Γιώργο Κατρούγκαλο.

Με βασικό αίτημα την ανανέωση των συμβάσεων, καθαριστές και καθαρίστριες δημόσιων σχολείων και εργολαβικών συνεργείων πραγματοποίησαν σήμερα συγκέντρωση στο υπουργείο Εσωτερικών στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια πορεία στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη Β. Σοφίας, όπου και συναντήθηκαν με τον αναπληρωτή υπουργό Γιώργο Κατρούγκαλο.

Στο αίτημά τους για ανανέωση των συμβάσεων, οι οποίες λήγουν τον Ιούνιο, για την επόμενη σχολική χρονιά, αλλά και τη μετατροπή όλων των συμβάσεων σε καθεστώς αορίστου χρόνου για όλους τους εργαζομένους, η απάντηση που πήραν από τον κ. Κατρούγαλο ήταν για παράταση των συμβάσεων μέχρι τον Δεκέμβριο, όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι των καθαριστριών, σε δηλώσεις τους μετά τη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό.

Η αντιπρόεδρος του σωματείου Πειραιά Χριστίνα Καραμαλίκη, δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι τα αιτήματα αφορούν σχεδόν 10.000 εργαζομένους του κλάδου, οι οποίοι κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι τον Ιούνιο. Ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων τους πάνω από 4 μήνες.

Οι κινητοποιήσεις του κλάδου θα συνεχιστούν, καθώς θεωρούν ότι η παράταση των συμβάσεων τους μέχρι τον Δεκέμβριο αποτελεί απλώς συνέχιση στην εργασιακή ομηρία που βρίσκονται.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ένα κοριτσάκι με αυτισμό αποκάλεσε έναν άντρα «μπαμπά». Η αντίδραση του ήταν υπέροχη!


Πέρυσι, επιβιβάστηκε σε ένα αεροπλάνο με τη μητέρα της Σανέλ Μούλαντ, για να επιστρέψουν στο σπίτι τους έπειτα από ένα ταξίδι στην Disneyland.

autismos



Η μητέρα της αποφάσισε να την βάλει να καθίσει στο μεσαίο κάθισμα για να την αποτρέψει από το να ανεβοκατεβάζει το κλείστρο του παραθύρου. Η Σανέλ φοβόταν ότι η συμπεριφορά της Κέιτ θα αναστάτωνε τους άλλους επιβάτες.

 

Καθώς το αεροπλάνο σιγά σιγά γέμιζε, οι περισσότεροι άνθρωποι επέλεγαν να καθίσουν μακριά από την Κέιτ με έναν άντρα να αποτελεί την εξαίρεση. Ήταν ντυμένος με επαγγελματικό κοστούμι και κρατούσε μια βαλίτσα.

Από τη στιγμή που η Κέιτ τον είδε να κάθεται δίπλα της, άρχισε να φωνάζει προς την μητέρα της: «Ο μπαμπάς!»

Η Κέιτ περίμενε ότι ο άντρας θα αγνοούσε το μικρό κορίτσι. Δεν το έκανε όμως. Αντ” αυτού έκανε κάτι πολύ πιο ανθρώπινο!

 

Καθ “όλη τη διάρκεια της πτήσης, ο άγνωστος άντρας φρόντιζε την Κέιτ. Απαντούσε στις επίμονες ερωτήσεις της σχετικά με τις χελώνες και την άφησε να δει το iPad του. Χάρη σε αυτόν, η Κέιτ είχε την πιο ήρεμη πτήση που είχε κάνει ποτέ μέχρι εκείνη την ημέρα.

 

Το περιστατικό ώθησε την μητέρα της να γράψει μια ευχαριστήρια επιστολή προς τον άγνωστο συνεπιβάτη τους. Η επιστολή σύντομα έγινε viral και έτσι η Κέιτ κατάφερε να μάθει ποιος ήταν ο καλοσυνάτος ξένος. Η επιστολή ήταν η εξής:

Αγαπητέ «μπαμπά»,

Δεν ξέρω το όνομά σας, αλλά η Κέιτ σας αποκαλούσε «μπαμπά» καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης την περασμένη εβδομάδα και εσείς είχατε την καλοσύνη να μην την διορθώσετε ούτε μια φορά. Στην πραγματικότητα, δεν χαμηλώσατε ούτε καν το βλέμμα σας. Πιθανώς εκείνη δεν σας μπέρδεψε με το δικό της «μπαμπά» . Απλά με να σας αποκαλεί έτσι, ήταν σαν να έκανε απλά μια παρατήρηση σχετικά με το επίπεδο ασφαλείας που της αναπνέατε. Αποκαλώντας σας «μπαμπά» σημαίνει ότι θα πρέπει να πιστέψετε ότι είστε καλός άνθρωπος.

Έβαλα την Κέιτ να καθίσει στο μεσαίο κάθισμα, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι κάποια στιγμή θα υπάρξει ένας επιβάτης που θα καθίσει δίπλα της κατά τη διάρκεια της πτήσης. Έπρεπε να πάρω μια γρήγορη απόφαση και με βάση την εμμονή που έχει με το ανεβοκατέβασμα του κλείστρου του παραθύρου, σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να ήταν μικρότερος ο αντιπερισπασμός εάν κάθονταν στη μέση.

Είδα μια ολόκληρη ομάδα μπάσκετ να επιβιβάζεται στο αεροπλάνο και αναρωτήθηκα αν κάποιος από αυτούς τους γίγαντες θα κάθονταν δίπλα από την Κέιτ. Όλοι κινήθηκαν προς τις πίσω θέσεις.

Θα της άρεσε να είχε καθίσει κάποιος από αυτούς δίπλα της. Θα είχε πει ή θα είχε κάνει βέβαια κάποια πράγματα που θα έπρεπε να αντιμετωπίσω αλλά πραγματικά θα της άρεσαν αυτοί οι παίκτες.

Είδα πολλές κυρίες, μεγαλύτερης ηλικίας από έμενα να πλησιάζουν, και ήλπιζα ότι κάποια από αυτές θα κάθονταν δίπλα της. Όλες όμως απλά την προσπέρασαν.

Για μια φευγαλέα στιγμή πίστεψα ότι θα μπορούσαμε να έχουμε μια δωρεάν επιπλέον θέση δίπλα μας. Στη συνέχεια όμως εμφανιστήκατε εσείς και καθίσατε, κρατώντας τον χαρτοφύλακά με τα σημαντικά σας έγγραφα. Στο μυαλό μου καρφώθηκε μια τρομακτική εικόνα: Η Κέιτ να ρίχνει το ποτήρι με το νερό της πάνω στα, αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, χαρτιά σας.

Από τη στιγμή που καθίσατε, η Κέιτ άρχισε να χαϊδεύει το χέρι σας. Το σακάκι σας ήταν μαλακό και προφανώς της άρεσε η αίσθηση του. Της χαμογελάσατε όταν σας είπε: «Γεια σου, μπαμπά, αυτή είναι η μαμά μου.»

Θα μπορούσατε να έχετε μετακινηθεί άβολα στο κάθισμά σας. Θα μπορούσατε να την αγνοήσετε. Θα μπορούσε να είχε σχηματιστεί στο πρόσωπο σας αυτό το περίεργο «χαμόγελο» της περιφρόνησης που μεταφράζεται ως «Φρόντισε το παιδί σου παρακαλώ για να μην με ενοχλεί.»

Εσείς όμως δεν κάνατε τίποτα από όλα αυτά. Ασχοληθήκατε με την Κέιτ, συνομιλήσατε μαζί της και την ρωτούσατε για τις χελώνες της. Στην πραγματικότητα ποτέ δεν θα μπορούσε να απαντήσει στις ερωτήσεις σας, αλλά την μαγνητίσατε τόσο, που σας κοίταζε συνεχώς στα μάτια και έδινε μεγάλη προσοχή στα λόγια σας. Εγώ απλά κοιτούσα και χαμογελούσα. Έκανα μερικές ευγενικές προτάσεις για της αποσπάσω την προσοχή από εσάς, αλλά δεν αποδεχθήκατε καμία από αυτές.


Η Κέιτ όταν παρατήρησε το iPad σας: Είναι αυτό το κουμπιούτελ του μπαμπά;

Εσείς: Αυτό είναι το iPad μου. Θα ήθελες να το δεις;

Κέιτ: Για μένα;;;;; (Νόμιζε ότι της το προσφέρατε για να το κρατήσει)

Εγώ: Δες το καλά με τα μάτια σου, Κέιτ. Αυτό δεν είναι το δικό σου.

Κέιτ: Αυτό είναι ωλαίο

Εσείς (όταν παρατηρήσατε ότι και η Kate είχε iPad): Μου αρέσει ο υπολογιστής σου πάρα πολύ. Έχει μια πολύ ωραία μοβ θήκη.

Η συνομιλίας σας συνεχίστηκε κατά αυτόν τον τρόπο για το μεγαλύτερο μέρος της πτήσης και ποτέ δεν φανήκατε να ενοχλήστε. Σας άφησε κάποιες στιγμές ηρεμίας, ενώ έπαιζε με την Άννα και την Έλσα, τις κούκλες της. Καλοσύνη της που σας γλίτωσε από το παιχνίδι με τις Μπάρμπι, αλλά είμαι σίγουρη ότι ακόμη και αυτό δεν θα σας πείραζε καθόλου. Σίγουρα θα έχετε και εσείς μικρά κορίτσια.

Λίγη ώρα πριν την προσγείωσή, η Κέιτ είχε φθάσει στα όριά της. Ούρλιαζε για να της βγάλω την ζώνη ασφαλείας και για να ανοίξουν την πόρτα του αεροπλάνου και φώναζε επαναλαμβάνοντας, «Το αεροπλάνο είναι κγειστό (κλειστό)», ξανά και ξανά.

Προσπαθήσατε να στρέψετε την προσοχή της στα παιχνίδια της. Ήταν όμως ήδη πολύ χαμένη. Το γεγονός όμως ότι προσπαθήσατε να βοηθήσετε την νέα σας μικρή φίλη, με συγκίνησε αφάνταστα.

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε: Από την στιγμή που βγήκαμε από το αεροπλάνο ήταν πάλι μια χαρά. Σας ευχαριστώ που την αφήσατε να προχωρήσει μπροστά σας. Ήταν καταβεβλημένη και η απόδραση από το αεροπλάνο μαζί μια μεγάλη, παρατεταμένη αγκαλιά ήταν το μόνο που χρειαζόνταν.

Για όλα αυτά, σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ που δεν με κάνατε να επαναλάβω αυτές τις απαίσιες απολογητικές φράσεις που τόσο συχνά πρέπει να λέω δημόσια. Σας ευχαριστώ που ψυχαγωγήσατε την Κέιτ τόσο πολύ, ώστε να έχει την πιο ήρεμη βόλτα με αεροπλάνο, που είχε ποτέ. Και, σας ευχαριστώ που βάλατε τα έγγραφα σας στον χαρτοφύλακα σας, για να παίξατε με το κορίτσι μου. «

Η επιστολή πάρα πολύ γρήγορα έγινε viral και έφθασε στον «Μπαμπά της θέσης 16c» την αμέσως επόμενη ημέρα. Είχε περάσει ένας χρόνος από εκείνη την πτήση, όταν η οικογένεια της Κέιτ συναντήθηκε και γνώρισε από κοντά τον άγνωστο άντρα.

 

Το όνομά του είναι Έρικ Κίκεϊ, είναι από το New Jersey, είναι παντρεμένος, και είναι και ο ίδιος γονέας. Από τότε έχουν γίνει πολύ καλοί φίλοι με τους Μούλαντς, τους γονείς της Κέιτ.


Πηγή: http://sugklonistiko.gr
Διαβάστε περισσότερα...

"Έφυγε" ο αγαπημένος μάγειρας των κρητικών εστιατορίων σε ηλικία 42 ετών


Θλίψη και συγκίνηση έχει προκαλέσει σε συγγενείς, φίλους, αλλά και στη μεγάλη γαστρονομική του οικογένεια, ο χαμός του 42χρονου Ηρακλειώτη Executive Chef Γιάννη Αμπαρτζάκη.

Ο Γιάννης Αμπαρτζάκης, έφυγε χθες από τη ζωή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου μετά από μια μάχη ετών που έδινε με τον καρκίνο. Το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο μάγειρα των κρητικών εστιατορίων πρόκειται να πουν σήμερα συγγενείς και φίλοι στις 5.00 το απόγευμα στο Βενεράτο.



Ο Γιάννης είχε καταφέρει πριν από δύο χρόνια να κερδίσει την άνιση μάχη και να βγει νικητής, επιστρέφοντας κανονικά στις κουζίνες και τα εστιατόρια στα οποία επιμελούνταν προσωπικά το menu.
Αγαπητός σε όλους για το ιδιαίτερο στυλ του, ο Γιάννης Αμπαρτζάκης είχε καταφέρει να κερδίσει τον σεβασμό τόσο των εργοδοτών, όσο όμως και των απαιτητικών πελατών ξενοδοχείων κι εστιατορίων.

Ο Γιάννης Αμπαρτζάκης, είχε βάλει την υπογραφή του σε κάποια από τα διασημότερα πιάτα εστιατορίων στο Ηράκλειο κι είχε καταφέρει να δώσει το δικό του στίγμα, παράλληλα με την αγάπη για τη δουλειά του. Ακόμα και τα τελευταία χρόνια, κυρίαρχος στόχος του ήταν η αφοσίωση του στο επάγγελμα και την οικογένεια του.


Πηγή: http://www.ekriti.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κανονικά τα δρομολόγια του προαστιακού στο τμήμα Δ. Πλακεντίας - Αεροδρόμιο


Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα στο σύστημα τηλεδιοίκησης.

Κανονικά εκτελούνται πλέον τα δρομολόγια του προαστιακού σιδηροδρόμου στη γραμμή Δ. Πλακεντίας - Αεροδρόμιο και αντίστροφα, μετά την αποκατάσταση του προβλήματος στο σύστημα τηλεδιοίκησης που είχε σημειωθεί στο τμήμα αυτό, από το πρωί.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Καμπανάκι» Ε.Ε. για τα δικαιώματα των μεταναστών


Έκκληση για «μεγαλύτερο σεβασμό» τους από τη Frontex.

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Συνόρων, η Frontex, οφείλει να καταβάλει μεγαλύτερες προσπάθειες για να εξασφαλίσει «μεγαλύτερο σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων των μεταναστών», δήλωσε σήμερα η Ευρωπαία Διαμεσολαβητής Εμιλι Ο΄Ράιλι, την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται αντιμέτωπη με αυξανόμενη μεταναστευτική ροή στη Μεσόγειο.

Ανάμεσα στο 2006 και το 2015, η Frontex, η οποία συντονίζει τους αναγκαστικούς επαναπατρισμούς, διαχειρίσθηκε 267 τέτοιες επιχειρήσεις με αντικείμενο 13.000 ανθρώπους.

Ολοκληρώνοντας έρευνα που ξεκίνησε τον Οκτώβριο 2014, η Εμιλι Ο΄Ράιλι «συγχαίρει την Frontex για το μέχρι σήμερα έργο της», σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας της. Αλλά, επισημαίνει ότι «είναι δυνατόν να γίνουν περισσότερα για να διασφαλισθεί μεγαλύτερος σεβασμός των θεμελιωδών δικαιωμάτων των μεταναστών» κατά των οποίων εφαρμόζεται το μέτρο της απέλασης.

Η παρατήρηση αυτή της Ευρωπαίας Διαμεσολαβητή συμπίπτει με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ενισχύσει τις επιχειρήσεις επαναπατρισμού των ατόμων που εισέρχονται παρανόμως στο έδαφός της. «Στο πλαίσιο αυτό, πρέπει να γίνουν τα πάντα για τη διασφάλιση του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας των επαναπατριζομένων προσώπων», επιμένει.

Η Ευρωπαία Διαμεσολαβητής δηλώνει δυσαρεστημένη για το γεγονός ότι η Frontex αρνείται να συγκροτήσει τον δικό της μηχανισμό προσφυγών και ζητεί από την υπηρεσία «να απαιτήσει από τα κράτη μέλη να βελτιώσουν τους δικούς τους μηχανισμούς προσφυγών».

Ζητεί επίσης για τις οικογένειες με εγκύους και παιδιά να έχουν χωριστές θέσεις από τους υπολοίπους επαναπατριζόμενους στα αεροπλάνα της επιστροφής. Προτείνει επίσης μετατροπές στο κώδικα συμπεριφοράς της Frontex, κυρίως στον τομέα της χρήσης περιοριστικών μέτρων, και εγγυήσεις ότι «οι ιατρικές εξετάσεις θα γίνονται εγκαίρως».

Η Frontex δεν έχει επισημάνει παρά «τρεις καταστάσεις κρίσης» κατά τη διάρκεια αυτών των αναγκαστικών επαναπατρισμών, τονίζοντας ότι κάθε κράτος μέλος που συμμετέχει σε μία επιχείρηση επαναπατρισμού είναι υπεύθυνο για τη δική του ομάδα επαναπατριζομένων. Η υπηρεσία, τονίζει η Ευρωπαία Διαμεσολαβητής, «έχει επίσης αναφέρει πρακτικά προβλήματα που προέρχονται από τη διάσταση των εθνικών κανονισμών σχετικά με την προσφυγή σε μέτρα καταναγκασμού».

Ανάμεσα στο 2010 και το 2012, 1,5 εκατομμύριο εντολές απέλασης εκδόθηκαν στην ΕΕ. Μόνο το ένα τρίτο των προσώπων αυτών εγκατέλειψαν τελικά το ευρωπαϊκό έδαφος, σύμφωνα με ευρωπαϊκό εσωτερικό έγγραφο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη μη κυβερνητική οργάνωση Statewatch.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έπειτα από έξι εξωσωματικές έμεινε έγκυος φυσιολογικά!


Η ζωή την ταλαιπώρησε αλλά τελικά της χαμογέλασε…

Η 40χρονη Liz Walton και ο σύζυγός της Greg, από τη Βρετανία, ξόδεψαν 30.000 λίρες σε έξι κύκλους εξωσωματικής γονιμοποίησης. Ύστερα από δέκα χρόνια προσπαθειών, αποτυχημένων, είχαν αρχίσει να το παίρνουν απόφαση πως δεν θα έκαναν ποτέ παιδιά.

Αφότου οι γιατροί τους είπαν πως δεν θα μπορούσε η Liz να μείνει έγκυος με φυσιολογικό τρόπο κι αφού όλες οι προσπάθειες εξωσωματικής απέτυχαν, το ζευγάρι έχασε όλες του τις ελπίδες.

Αλλά έτσι είναι η ζωή μερικές φορές, στα παίρνει όλα και μετά σου ξαναζαμογελά εκεί που δεν το περιμένεις, η 40χρονη συνέλαβε τελικά φυσιολογικά και μάλιστα τη στιγμή που νόμιζε πως είχε μπει στην εμμηνόπαυση!



Σήμερα, σύμφωνα με τη Daily Mail, η Liz διανύει τον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης της, ανυπομονεί να κρατήσει στην αγκαλιά της την κόρη της και βοηθά άλλα ζευγάρια που περνούν την ίδια ταλαιπωρία των αποτυχημένων εξωσωματικών.

«Όταν συνειδητοποίησα πως δεν μπορώ να κάνω παιδιά τα έβαλα με τον εαυτό μου, αναρωτιόμουν τι έκανα λάθος. Κάθε φορά που η εξωσωματική αποτύγχανε ήμουν ράκος, με διέλυε η απογοήτευση, έψαχνα να βρω τρόπο να πετύχει, μου είχε γίνει εμμονή», λέει.

Το 2010 η γυναίκα ζήτησε ψυχολογική βοήθεια που βελτίωσε σημαντικά τη σχέση της με τον άνδρα της αλλά και τη βοήθησε να συμβιβαστεί με την κατάσταση. «Δεν ήθελα να είμαι διαρκώς πικραμένη, συνειδητοποίησα πως έπρεπε απλά να το αφήσω. Δεν ζούσα πια, μόνο προσδοκούσα κάτι που δεν μπορούσα να έχω…», εξηγεί.



«Όταν έμαθα πως είμαι έγκυος σοκαρίστηκα. Είχα κάνει το τεστ απλώς και μόνο για να αποκλείσω το ενδεχόμενο και επίσημα και να αρχίσω να ψάχνω τι μου συμβαίνει. Μόνο όταν μου το επιβεβαίωσε ο γιατρός άρχισα να το πιστεύω», τονίζει.

Όπως εξηγεί, πιστεύει πως το γεγονός πως η ίδια και ο άνδρας της απαλλάχθηκαν από την πίεση που ένιωθαν είναι αυτό που οδήγησε στη φυσιολογική σύλληψη, ακόμα και κόντρα στις ιατρικές προβλέψεις.

«Εγκαταλείψαμε το όνειρό μας να κάνουμε παιδιά. Νομίζω πως επειδή χαλαρώσαμε και αποδεχθήκαμε την κατάσταση, είμαστε έτοιμοι να μας συμβεί κάτι τέτοιο. Νιώθω ευτυχισμένη και ευλογημένη. Δεν είμαι πια σε σοκ, απλώς απολαμβάνω τη στιγμή», καταλήγει.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...