Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Αποδυναμώνονται τα φροντιστήρια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δεκτό κατά πλειοψηφία το σχέδιο νόμου.

Το σχέδιο νόμου για θέματα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, έγινε δεκτό επί της αρχής, επί των άρθρων και στο σύνολό του, κατά πλειοψηφία στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής των Μορφωτικών Υποθέσεων. Τα άρθρα 1 έως και 33 του συζητούμενου σχεδίου νόμου, έγιναν δεκτά ως έχουν κατά πλειοψηφία.

Ο κ. Κουράκης λίγο πριν την ψήφιση των άρθρων από την Επιτροπή τοποθετήθηκε συνολικά για το σχέδιο νόμου εστιάζοντας μεταξύ των άλλων στο γεγονός ότι είναι πάρα πολύ μεγάλη η αλλαγή για τους μαθητές ότι φεύγει η τράπεζα θεμάτων, φεύγει ο συνυπολογισμός ο αναγκαίος της Α΄ και Β΄ Λυκείου για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ και αποκτά και εμπράκτως σάρκα και οστά αυτό που λέμε αυτονομία του Λυκείου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας επεσήμανε ότι η κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και ο μη συνυπολογισμός των βαθμών της Α και Β Λυκείου αποδυναμώνει τα φροντιστήρια.

«Σε αντίθεση με αυτό που ακούστηκε ότι ευνοούνται τα φροντιστήρια θα έλεγα ότι αποδυναμώνονται τα φροντιστήρια, γιατί οι μαθητές γνωρίζοντας ότι ο βαθμός Α΄ και Β΄ Λυκείου συνυπολογίζεται στις πανελλαδικές θα προσέτρεχαν περισσότερο στα φροντιστήρια. Όπως, επίσης, θα προέτρεχαν περισσότερο στα φροντιστήρια μαθητές του δημοτικού, προκειμένου να εισαχθούν στα πρώην πρότυπα πειραματικά» είπε χαρακτηριστικά.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.