Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Τρελά πράγματα που κάνουμε όταν έχουμε δει ταινία τρόμου


Βγαλμένο από τη νυχτερινή ζωή.

Δείτε το βίντεο...




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα καλύτερα ball boys στον κόσμο


Και το απολαμβάνουν.

Δείτε το βίντεο...




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα "ένοχα" μυστικά των χυμών


Αν στο μυαλό σας υπάρχει εξίσωση "χυμός=υγεία" ή "χυμός=αποτοξίνωση", οι νέες έρευνες επιβάλλουν επανεξέταση αυτών των δεδομένων.

Όλο και περισσότεροι ειδικοί καταγγέλουν τη νέα μόδα, που θέλει τους χυμούς και τα smoothies να είναι συνώνυμα της υγιεινής διατροφής, ως αιτία για την αύξηση του βάρους, την αύξηση των κρουσμάτων διαβήτη τύπου 2, ακόμη και την υπομόνευση της στοματικής υγείας λόγω των σακχάρων.

Επίσης, επισημαίνουν ότι κατά τη διάρκεια της παρασκευής των χυμών τα φρούτα χάνουν σχεδόν όλα τα θρεπτικά συστατικά τους, οπότε το καλύτερο που έχει να κάνει όποιος θέλει να ακολουθεί υγιεινό τρόπο διατροφής είναι να φάει το φρούτο όπως είναι.

"Ο μηχανισμός της κατανάλωσης ενός ολόκληρου κομματιού φρούτου είναι αδιαμφισβήτητα καλύτερος σε κάθε επίπεδο: στην απώλεια βάρους αλλά και στην απορρόφηση ινών και συστατικών" εξηγεί η διατροφολόγος Τζάκι Λιντς.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Λέιζερ εξαφανίζει την πρεσβυωπία


H πρωτοποριακή μέθοδος χειρουργικής διόρθωσης της πρεσβυωπίας που αναπτύχθηκε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ) από τον επίκουρο καθηγητή Γιώργο Λαμπίρη, απαλλάσσοντας οριστικά από τα γυαλιά 110 άτομα σε διάστημα ενάμιση χρόνου, εγκρίθηκε πρόσφατα και για την ασφάλειά της από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ και έγινε δεκτή προς δημοσίευση σε προσεχές τεύχος τού επίσημου περιοδικού της Αμερικανικής και Ευρωπαϊκής Διαθλαστικής Χειρουργικής Καταρράκτη.

Η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται με χρήση λέιζερ σε άτομα ηλικίας μέχρι 50 ετών, ενώ στους άνω των 50 γίνεται με αφαίρεση του κρυσταλλοειδούς φακού τού οφθαλμού και ένθεση εξειδικευμένων ενδοφακών.

Η συγκεκριμένη τεχνική υπόσχεται καλή και ποιοτική όραση καθώς τα αποτελέσματα της εφαρμογής της έδειξαν, ότι σε ποσοστό μεγαλύτερο του 90% οι ασθενείς μπορούσαν να αντεπεξέλθουν στο σύνολο των δραστηριοτήτων τους, χωρίς τη χρήση διορθωτικών γυαλιών ή άλλων βοηθητικών μέσων, όπως είναι οι φακοί επαφής.

Πέρα από τα καθαρά κλινικά δεδομένα για την αντιμετώπιση της πρεσβυωπίας, η εφαρμογή της τεχνικής είναι και οικονομικά συμφέρουσα καθώς, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Λαμπίρης, "η έγκαιρη διόρθωση της πρεσβυωπίας αποτελεί οικονομικό όφελος για τα ασφαλιστικά ταμεία καθώς οδηγεί: α) σε µείωση του άµεσου κόστους που χρειάζονται τα διορθωτικά γυαλιά, β) σε σηµαντική αναβάθµιση της παραγωγικότητας του ατόµου και γ) σε σηµαντική αναβάθµιση της ποιότητας ζωής του ατόµου".

Η συστηµατική έρευνα για τη χειρουργική διόρθωση της πρεσβυωπίας στο ΔΠΘ έχει ξεκινήσει εδώ και τέσσερα χρόνια, µε σκοπό την ανάπτυξη καινοτόµων διαγνωστικών και θεραπευτικών πρωτοκόλλων, που εξατοµικευµένα αντιµετωπίζουν το διαθλαστικό αυτό πρόβληµα.

Η βασική ερευνητική διαδικασία που υποστηρίζει τη χειρουργική τεχνική για την πρεσβυωπία, που αναπτύχθηκε στο ΔΠΘ, εγκρίθηκε το 2013 από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ. Στη συνέχεια, τα κλινικά αποτελέσµατα των πρεσβυωπικών ασθενών που χειρουργήθηκαν στο ΔΠΘ δηµοσιεύθηκαν στο επίσηµο περιοδικό της Αµερικάνικης και Ευρωπαϊκής Ένωσης Διαθλαστικής Χειρουργικής και Καταρράκτη τον Αύγουστο του 2014 και στο Ocular Surgery News, τον Σεπτέμβριο του 2014, όπου η συγκεκριμένη τεχνική χαρακτηρίστηκε ως πρωτοποριακή χειρουργική λύση για την πρεσβυωπία.

"Τα νεότερα δεδοµένα, που αφορούν την έρευνα για την πρεσβυωπία στο ΔΠΘ, είναι ότι το αµερικανικό επιστηµονικό περιοδικό EyeWorld, στο τεύχος Ιανουαρίου 2015, επέλεξε, ανάµεσα στο σύνολο των χειρουργικών τεχνικών που έχουν διεθνώς προταθεί στο αντικείµενο της διαθλαστικής χειρουργικής, να δηµοσιεύσει τα επικαιροποιηµένα αποτελέσµατα των πρεσβυωπικών ασθενών που χειρουργήθηκαν στην Αλεξανδρούπολη και να τα προτείνει για ενηµέρωση και σχολιασµό στους εκπαιδευόµενους χειρουργούς - οφθαλµιάτρους των ΗΠΑ, σηµειώνοντας τη σηµαντική καινοτοµία της µεθόδου. Επιπλέον, η συνοδή µελέτη, που ελέγχει µια σειρά παραµέτρων που αφορούν την ασφάλεια της µεθόδου στους ασθενείς που έχουν ήδη χειρουργηθεί, εγκρίθηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ και έγινε δεκτή, τον Ιανουάριο του 2015, προς δηµοσίευση σε προσεχές τεύχος στο επίσηµο περιοδικό της Αµερικανικής και Ευρωπαϊκής Ένωσης Διαθλαστικής Χειρουργικής και Καταρράκτη, χαρακτηρίζοντάς τη ως ιδιαιτέρως σημαντική" αναφέρει ο κ. Λαμπίρης.

Σχετικά με το οικονομικό όφελος της μεθόδου, όπως επισημαίνει ο καθηγητής Λαμπίρης, τα επίσηµα αποτελέσµατα της οικονοµοτεχνικής μελέτης της αποκατάστασης της πρεσβυωπίας αναµένεται να δηµοσιευθούν στον ειδικό Τύπο, τους επόµενους µήνες.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δωρεάν μαθήματα πληροφορικής σε ανέργους από τον ΟΑΕΔ


Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει πιλοτικά, εντός του αμέσως επόμενου χρονικού διαστήματος.

Τη δυνατότητα να αποκτήσουν ένα ακόμη προσόν δίνει στους εγγεγραμμένους ανέργους ο ΟΑΕΔ, ο οποίος σε συνεργασία με την Microsoft, υλοποιεί το πρόγραμμα «Ακαδημία Πληροφορικής».

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία για τη δωρεάν εκπαίδευση ανέργων σε ψηφιακές δεξιότητες. Συγκεκριμένα, όλοι οι άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως εξειδίκευσης, ηλικίας ή οποιασδήποτε άλλης παραμέτρου, θα έχουν δωρεάν πρόσβαση στη διεθνή πλατφόρμα της Microsoft, IT Academy, που χρησιμοποιείται από εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως με σκοπό την ανάπτυξη των ψηφιακών τους δεξιοτήτων. Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων, κάθε εγγεγραμμένος θα έχει αποκτήσει εφόδια που θα ενισχύουν σημαντικά το εργασιακό του προφίλ. Το πρόγραμμα «Ακαδημία Πληροφορικής» έχει αναπτυχθεί με ορίζοντα τριετίας και δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης μιας μεγάλης γκάμας μαθημάτων για όλα τα επίπεδα, με προοπτική να εμπλουτιστεί, ώστε να παρέχει ακόμη περισσότερα οφέλη.

Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι θα έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, τις εξής υπηρεσίες:

Παροχή ηλεκτρονικής εκπαίδευσης σε περισσότερα από 1.000 θέματα τεχνολογιών πληροφορικής, όπως λειτουργικά συστήματα, εφαρμογές γραφείου, δίκτυα υπολογιστών, προγραμματισμός, συστήματα ERP και CRM, βάσεις δεδομένων κ.ο.κ.. Ο εκπαιδευόμενος, μέσω ενός μοναδικού κωδικού, θα έχει πρόσβαση στα μαθήματα από οποιονδήποτε υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος στο διαδίκτυο, ενώ θα υπάρχει επίσης η δυνατότητα download των μαθημάτων.

Παροχή δωρεάν διαδικτυακής υποδομής μέσω του Office 365 για την υποστήριξη της εκπαίδευσης:

Real-time εκπαίδευση μέσω της πλατφόρμας (Lync): Δυνατότητα e-learning με τη βοήθεια ενός «εξελιγμένου Skype», το οποίο θα επιτρέπει στους καθηγητές να διοργανώνουν online εκπαιδεύσεις μέσω video, εφαρμογών, ενώ παράλληλα οι εκπαιδευόμενοι θα μπορούν να τους κάνουν σχόλια και ερωτήσεις σε πραγματικό χρόνο.

Δυνατότητα εύκολης δημιουργίας portals μαθημάτων: μέσω της πλατφόρμας Sharepoint Online, οι χρήστες θα μπορούν να δημιουργούν με απλό τρόπο online σελίδες εκπαιδευτικού υλικού τις οποίες στη συνέχεια θα μοιράζονται με τους εκπαιδευόμενους στο πλαίσιο των μαθημάτων.

Δυνατότητα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας: Παρέχεται η δυνατότητα χρήσης email, με 50 GB αποθηκευτικό χώρο, ημερολόγιο και tasks.

Δυνατότητα web office: Παρέχεται η δυνατότητα χρήσης των web εκδόσεων Microsoft Word, Excel, Powerpoint, Onenote καθώς και Project Server.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει πιλοτικά, εντός του αμέσως επόμενου χρονικού διαστήματος. Στόχος είναι, σταδιακά, να επεκταθεί στο σύνολο των ενδιαφερόμενων εγγεγραμμένων ανέργων του ΟΑΕΔ. Για τα επόμενα βήματα θα υπάρξουν σύντομα σχετικές ανακοινώσεις, ούτως ώστε να ενημερωθούν οι δικαιούχοι του Οργανισμού.



Διαβάστε περισσότερα...

Η καταστρατήγηση του δικαιώματος στην άθληση


Είναι άτομα που σέβονται το με τις όποιες αδυναμίες σώμα τους και το θέτουν στην υπηρεσία και την απόλαυση αυτής της σπουδαίας κοινωνικής έκφρασης που ακούει στο όνομα αθλητισμός.

Είναι άτομα που σέβονται το με τις όποιες αδυναμίες σώμα τους και το θέτουν στην υπηρεσία και την απόλαυση αυτής της σπουδαίας κοινωνικής έκφρασης που ακούει στο όνομα αθλητισμός.
Οι αθλητές και οι αθλήτριες του συλλόγου ατόμων με ειδικές ανάγκες «Κεραυνός» δίνουν συχνά τη δική τους μάχη για να υπερασπίσουν ένα σπουδαίο ατομικό και κοινωνικό δικαίωμα. Αυτό του να μπορούν να αθλούνται και δη αξιοπρεπώς.




Ένα δικαίωμα όμως που καταστρατηγείται δραματικά πριν ακόμα έρθουν τα χρόνια της κρίσης που πρόσφεραν στην οργανωμένη Πολιτεία, δηλαδή τις εκάστοτε κυβερνήσεις και τους φορείς τους, το άλλοθι να εκφράσουν την … πρόθεση τους για αδιαφορία για αυτούς τους συνανθρώπους μας που ονομάζουμε άτομα με ειδικές ανάγκες.



Αλλά αυτοί είναι εκεί, για να αντισταθούν και να υπερασπίσουν ότι μπορούν να .. διασώσουν για να εκφράζονται μέσω των σπορ.
Η κατάσταση σ’ ότι αφορά στον ειδικό αθλητισμό είναι απλά στα όρια της …απελπισίας όπως ομόφωνα καταγγέλλουν τόσο ο πρόεδρος και ψυχή του συλλόγου Νίκος Δαπόλας όσο και ο προπονητής των ομάδων του goalball Αντώνης Ανάστος.



Goaball: Ένα σπορ για άτομα με προβλήματα στην όραση

Ο τελευταίος είναι από τους πρώτους στη χώρα μας που έχουν μπει στην όλο και αυξανόμενη διεθνώς οικογένεια του εν λόγω σχεδιασμένου για τυφλούς αθλητές σπορ. Επινοήθηκε το 1946 από το Αυστριακό Χανς Λόρενζεν και τον Γερμανό Σεπ Ράιντλ σε μία προσπάθεια να βοηθηθεί η αποκατάσταση των βετεράνων του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου Είναι ένα από τα τρία αθλήματα των Παραολυμπιακών Αγώνων που δεν έχει αντίστοιχο Ολυμπιακό άθλημα και στη χώρα μας «εισήχθη» στις αρχές της νέας χιλιετίας.
Σύμφωνα με τους κανόνες της διεθνούς ομοσπονδίας παίζεται σε ένα γήπεδο διαστάσεων 18μ. x 9μ. Η γραμμή των 9 μέτρων αποτελεί και τη γραμμή του γκολ. Η μπάλα ζυγίζει 1,25kg και η περιφέρεια της είναι περίπου 76cm. Στο εσωτερικό της έχει κουδουνάκια ώστε οι αθλητές να αντιλαμβάνονται την κίνησή της.
Οι συμμετέχοντες αγωνίζονται σε ομάδες των τριών, και προσπαθούν να προωθήσουν τη μπάλα προς το τέρμα της αντίπαλης ομάδας. Ο αγώνας αποτελείται από δύο ημίχρονα των 10 λεπτών. Όλοι οι παίκτες αγωνίζονται με δεμένα μάτια καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, έτσι ώστε οι παίκτες με μειωμένη όραση να αγωνίζονται ισότιμα με τους τυφλούς παίκτες. Σε κάθε παιχνίδι επιτρέπονται μέχρι τρεις αναπληρωματικοί.



Απλά αξιοθαύμαστοι …ήρωες ζωής

Στο ραντεβού μας μαζί τους στο κλειστό των εγκαταστάσεων των ΤΕΦΑ Αθηνών όπου βρήκαν εν μέσω μόνιμων «τρικυμιών» λιμάνι, αλλά υπό συνθήκες που κάνουν δύσκολη την ανταπόκριση τους στις απαιτήσεις του σπορ, τα κορίτσια και οι άνδρες κάθε ηλικίας που έχουν επιλέξει να εκφραστούν μέσω αυτού οι προσπάθειες τους αναμφίβολα προκαλούν δέος. Ασφαλώς και είναι μία περίτρανη απόδειξη πως αποτελούν δίχως υπερβολή αφανείς ήρωες της ζωής.



Αυτοί κάνουν ότι μπορούν για την πιο αξιοπρεπή συμμετοχή τους στα σπορ και η Πολιτεία ότι περνά από το χέρι της για να τους κάνει τη ζωή ακόμα πιο δύσκολη.

Παρόλα αυτά οι ίδιοι μέσω ενός από τους παλαιότερους διεθνείς αθλητές, Γρηγόρη Τάτσηκαι τη «νεοσύλλεκτη» και νεότερη της γυναικείας ομάδας Αντριάνας Σαμουίλη καταθέτουν την υποδειγματική στάση της σπουδαίας από κάθε άποψη αθλητικής τους, ξεχασμένης από το κράτος, οικογένειας και φανερώνουν αξιοζήλευτες αρετές και στάσεις απέναντι όχι μόνον στα σπορ αλλά και την ίδια τη ζωή εν γένει.




Πηγή: http://www.onsports.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το πιο τρελό σκι από έναν διάσημο επαγγελματία σκιέρ


Ο Γάλλος «ζωγραφίζει» πάνω στο χιόνι - Δείτε το βίντεο.

Ο Candide Thovex είναι ένας από τους κορυφαίους παγκοσμίως σκιέρ, νικητής αναρίθμητων τουρνουά και το αστέρι πολλών ταινιών.

Ο 32χρονος Γάλλος, μέσα από ένα βιντεάκι που κατέγραψε με κάμερα GoPro, δείχνει πώς είναι να είσαι ο μέγα-μαέστρος στο σκι!

Το πέντε λεπτών βίντεο, αφορά στο θέρετρο Val Blanc στη γενέτειρα του Thovex, τιτλοφορείται «One of those days» και δείχνει μια από τις πιο τρελές διαδρομές, τόσο σε χιόνι όσο και σε καφετέρια όπου καταλήγει!




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βουτιά στην πιο βαθιά πισίνα του κόσμου


Έχει αναδειχθεί ως η ατραξιόν ενός ιταλικού ξενοδοχείου.

Η βαθύτερη πισίνα του κόσμου, με πιστοποίηση από τα ρεκόρ Γκίνες, βρίσκεται σε ένα ιταλικό ξενοδοχειακό συγκρότημα σπα στην περιοχή Montegrotto Terme κοντά στη Βενετία.

Ονομάζεται Y-40 Deep Joy και έχει αναδειχθεί ως η «σταρ ατραξιόν» του ξενοδοχείου Millepini.

Η πισίνα έχει βάθος 42 μέτρων -σαν να λέγαμε μια πολυκατοικία 13 ορόφων- και χρειάζεται 1,1 εκατ. γαλόνια νερό για να γεμίσει.

Τη σχεδίασε ο αρχιτέκτονας Emanuele Boaretto και, σύμφωνα με όσα αναφέρει το CNN το νερό προέρχεται από ιαματικές πηγές της περιοχής.

Η πισίνα περιέχει ακόμη υποβρύχιες σπηλιές, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εκπαίδευση αυτοδυτών, ενώ διαθέτει και ένα διαφανές τούνελ παρατήρησης, από το οποίο οι θεατές μπορούν να παρακολουθήσουν… από κοντά τις προσπάθειες κατάδυσης των τολμηρών δυτών.

Για βουτιές κανείς;











Διαβάστε περισσότερα...

Εργάτης πέθανε από πνιγμό στη Φουκουσίμα


Άνδρας εργάτης που δούλευε στον κατεστραμμένο, από σεισμό, πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία έχασε τη ζωή του όταν έπεσε μέσα μια δεξαμενή αποθήκευσης νερού.

Αυτός είναι ο δεύτερος θάνατος που σημειώνεται μέσα σε διάστημα ενός χρόνου στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα. Την περασμένη εβδομάδα, επιθεωρητές εργασίας προειδοποίησαν την εταιρεία διαχείρισης του εργοστασίου, Tokyo Electric Power, σχετικά με την αύξηση των ατυχημάτων και την υποχρέωσε να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Σύμφωνα με το Reuters, o εργάτης, ηλικίας 50 ετών, έπεσε τη Δευτέρα από ύψος 10 μέτρων σε μια δεξαμενή αποθήκευσης νερού, στην οποία πραγματοποιούσε έλεγχο. Ο άτυχος άνδρας διακομίστηκε στο νοσοκομείο ωστόσο υπέκυψε στα τραύματά του σήμερα Τρίτη.

«Λυπούμαστε βαθύτατα για τον θάνατο του υπαλλήλου και θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Υποσχόμαστε ότι θα εφαρμόσουμε μέτρα για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα ξανασυμβεί ένα τόσο τραγικό δυστύχημα», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ακίρα Όνο, επικεφαλής του εργοστασίου της Φουκουσίμα.

Ο αριθμός των ατυχημάτων στο εργοστάσιο έχουν σχεδόν διπλασιαστεί μέσα σε διάστημα ενός έτους, στα 55. Τον Μάρτιο ένας εργάτης έχασε τη ζωή του όταν θάφτηκε κάτω από τόνους χαλικιών, ενώ έσκαβε ένα χαντάκι.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τον μισθό του Ιανουαρίου καλούνται να επιστρέψουν οι βουλευτές


Nα επιστρέψουν την αποζημίωση που είχαν λάβει προκαταβολικά για τον Ιανουάριο ζητά η βουλή από τους βουλευτές.

Όπως αναφέρεται σε έγγραφο της διεύθυνσης οικονομικών υπηρεσιών που υπάργεται στη γενική διεύθυνση διοικητικής υποστήριξης που υπεγράφη τη Δευτέρα,"στις 23 Δεκεμβρίου 2014 πιστώθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών της βουλής η βουλευτική σας αποζημίωση για τον μήνα Ιανουάριο 2015, δεδομένου ότι δεν είχε διαλυθεί η βουλή και βεβαίως δεν ήταν δυνατόν να προβλεφθεί η πρόωρη διάλυση της βουλής".

"Κατόπιν αυτών καθίσταται σαφές ότι θα πρέπει να επιστραφεί στο Δημόσιο η προκαταβληθείσα για τον μήνα Ιανουάριο βουλευτική σας αποζημίωση. Πιο συγκεκριμένα, το συνολικό ποσό που θα πρέπει να επιστραφεί συνίσταται στο καθαρό ποσό της βουλευτικής σας αποζημίωσης, συμπεριλαμβανομένων των δανείων που τυχόν έχετε λάβει, καθώς και τυχόν υπολοίπου αχρεωστήστως καταβληθέντων που θα σας παρακρατούνταν σε δόσεις, εάν συνεχίζατε να έχετε τη βουλευτική ιδιότητα", σημειώνεται.

"Από τα στοιχεία της υπηρεσίας μας προκύπτει ότι το συνολικό ποσό που θα πρέπει να επιστρέψετε και να αποδοθεί ως αχρεωστήστως καταβληθέν ανέρχεται σε 6.099,54 ευρώ" αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή", συνεχίζει η επιστολή ενώ υπογραμμίζεται ότι η αποζημίωση πρέπει να καταβληθεί εντός δέκα ημερών με τραπεζική επιταγή υπέρ του ελληνικού δημοσίου, σε οποιαδήποτε ΔΟΥ της Επικράτειας.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επιμένει ο Καργάκος για την Αμφίπολη: Μπορεί να είναι η Ολυμπιάδα ή... η Ευρυδίκη


Μετά τις νέες αποκαλύψεις για την Αμφίπολη πυκνώνει το μυστήριο. Ο ιστορικός και συγγραφέας Σαράντος Καργάκος μιλώντας στη ΝΕΡΙΤ υπογράμμισε ότι η γυναίκα που ενταφιάστηκε στο ταφικό μνημείο στον λόφο Καστά μπορεί να είναι η Ολυμπιάδα ή, η Ευρυδίκη.

Δείτε το βίντεο από τη ΝΕΡΙΤ




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτό είναι το νέο σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων


Σε δημόσια διαβούλευση θέτει από σήμερα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης το νέο σύστημα αξιολόγησης της απόδοσης αλλά και αξιοποίησης των δημοσίων υπαλλήλων με το σχέδιο νόμου «Αξιολόγηση της απόδοσης των υπαλλήλων των δημοσίων υπαλλήλων, των ΟΤΑ και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου των Δημοσίων Υπηρεσιών και των ΟΤΑ».

Όπως αναφέρεται από το υπουργείο, το νέο σύστημα δημιουργεί αποτελέσματα για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους. Οι προαγωγές των υπαλλήλων, οι μισθολογικές επιβραβεύσεις, η μετακίνησή τους στην εσωτερική αγορά εργασίας (μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας), η επιλογή των διευθυντών, ακόμα και η οριστική πρόσληψη ενός υπαλλήλου στο δημόσιο (μετά τη διετή περίοδο προσαρμογής), θα επηρεάζονται ή θα εξαρτώνται από τα αποτελέσματα της αξιολόγησης. Επίσης, η ανάπτυξη του κάθε υπαλλήλου και η εξέλιξή του θα είναι άμεσα συνυφασμένα με τη διαδικασία αξιολόγησης.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε σχετικά ότι «συνεπής στη δέσμευσή μου και παρά το γεγονός ότι την προσεχή Κυριακή ολοκληρώνεται ο παρών κύκλος της κυβέρνησης, θέτω σήμερα σε δημόσια διαβούλευση σχέδιο νόμου για το νέο, μόνιμο σύστημα αξιολόγησης της απόδοσης των δημοσίων υπαλλήλων. Έχοντας ρητά δεσμευτεί από τον Απρίλιο του 2014 ότι στις αρχές του 2015 θα πρότεινα ένα ολοκληρωμένο σύστημα αξιολόγησης που θα αντικαθιστούσε το ισχύον μεταβατικό και θεωρώντας ότι η διοίκηση έχει συνέχεια, κάνω σήμερα πράξη αυτή μου τη δέσμευση».

Τόνισε επίσης: «Το νέο σύστημα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της δέσμης διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που προωθήσαμε και θεσμοθετήσαμε τους τελευταίους 18 μήνες στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης» ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «με την εισαγωγή του νέου συστήματος αξιολόγησης, η αποτελεσματικότητα και η αποδοτικότητα της Διοίκησης θα αυξηθούν συνολικά, καθώς η εφαρμογή του διευκολύνει τη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, αναβαθμίζει και ενισχύει τις δεξιότητες και ικανότητες όλων των υπαλλήλων, παρέχει ισχυρά κίνητρα και επιβράβευση και προάγει την κουλτούρα της συνεργασίας και του διαλόγου στη δημόσια διοίκηση».

Τα βασικά χαρακτηριστικά του σχεδίου

Στόχος του νόμου είναι η εισαγωγή ενός συστήματος αξιολόγησης της απόδοσης και αξιοποίησης των δημοσίων υπαλλήλων το οποίο έχει τα εξής βασικά χαρακτηριστικά:

- Είναι εργαλείο ενίσχυσης της ορθολογικής διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού.

- Αποτελεί πλατφόρμα για την ανάπτυξη δεξιοτήτων και ικανοτήτων των υπαλλήλων.

- Προσδιορίζει, εντοπίζει και αναδεικνύει την εξαιρετική απόδοση.

- Παρέχει τις αντικειμενικές και αξιόπιστες πληροφορίες στη Διοίκηση, ώστε να αποφασίζει για τις προαγωγές των υπαλλήλων και άλλες υπηρεσιακές μεταβολές.

- Είναι ένα σύστημα απλό, εύχρηστο και θα λειτουργεί μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής.

Επισημαίνεται δε ότι το προτεινόμενο νέο σύστημα αντιμετωπίζει τις παθογένειες των προηγούμενων, καθώς έχει σχεδιαστεί ως εργαλείο όχι μόνον αξιολόγησης της απόδοσης, αλλά και αξιοποίησης των υπαλλήλων. Η εφαρμογή του παράγει αποτελέσματα και είναι συνδεδεμένη με την υπηρεσιακή εξέλιξη των υπαλλήλων.

Το νέο σύστημα γεννά αποτελέσματα για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους. Από το αποτέλεσμα της ετήσιας αξιολόγησης κάθε υπαλλήλου θα απορρέει ένα Ατομικό Πλάνο Ανάπτυξης και ένας χαρακτηρισμός της απόδοσης. Το Ατομικό Πλάνο Ανάπτυξης αντικατοπτρίζει τη συνολική προσέγγιση των εμπλεκομένων μερών στην αξιολόγηση. Το συντάσσει ο αξιολογητής και περιλαμβάνει τις προτεινόμενες ενέργειες για εκπαίδευση και ανάπτυξη του αξιολογούμενου, για τη διάρκεια του επομένου έτους. Καταγράφει επίσης το προσδοκώμενο αποτέλεσμα. Σημασία έχει οι προτεινόμενες ενέργειες να έχουν συζητηθεί και συμφωνηθεί με τον αξιολογούμενο. Η υλοποίηση του Ατομικού Πλάνου Ανάπτυξης είναι υποχρεωτική και αναβαθμίζει τις δεξιότητες και τις ικανότητες κάθε υπαλλήλου.

Ο χαρακτηρισμός της απόδοσης λαμβάνεται υπόψη στις προαγωγές, αποτελεί προϋπόθεση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής προϊσταμένων (γενικών διευθυντών, διευθυντών και τμηματαρχών), αποτελεί ουσιαστικό κριτήριο συμμετοχής στην εσωτερική αγορά εργασίας (μόνιμο μηχανισμό κινητικότητας) και καθορίζει την οριστική πρόσληψη ή μη των δόκιμων υπαλλήλων. Ειδικά για τις εξαιρετικές περιπτώσεις όπου η απόδοση υπερβαίνει τις απαιτήσεις της θέσης, η διοίκηση επιφυλάσσει ταχεία επαγγελματική εξέλιξη για τους συγκεκριμένους υπαλλήλους.

Όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα αξιολογούνται. Σε κάθε διαδικασία αξιολόγησης συμμετέχουν ο αξιολογούμενος, ο αξιολογητής (άμεσος προϊστάμενος) και ο προϊστάμενος του αξιολογητή. Η διαδικασία ξεκινάει από τον αξιολογούμενο, ο οποίος λαμβάνει πλέον ενεργά μέρος στη διαδικασία ανάπτυξης και αξιολόγησής του, καταθέτοντας τις προσωπικές του απόψεις και τη δική του οπτική σε σχετικό έντυπο.

Κατά το υπουργείο, τα κριτήρια απόδοσης εξετάζονται με βάση την εργασιακή συμπεριφορά που επέδειξε ο αξιολογούμενος κατά τη διάρκεια της περιόδου αξιολόγησης, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση ενός τελικού χαρακτηρισμού του υπαλλήλου. Χαρακτηρισμός «άριστα» θα απονέμεται μόνο στον υπάλληλο που επιτυγχάνει αποτελέσματα πολύ ανώτερα των αναμενόμενων, αναγνωρίζεται ως ειδικός στον χώρο του, συνδράμει τους άλλους να πετύχουν ποιοτικά αποτελέσματα και επιπλέον, είναι σε θέση να προβλέπει προβλήματα και να υλοποιεί ανάλογες προληπτικές ενέργειες. Οι υπάλληλοι των οποίων η απόδοση θα χαρακτηριστεί άριστη, θα απολαμβάνουν ειδική ταχεία εργασιακή εξέλιξη.

Τέλος, σημειώνεται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι με την εισαγωγή του νέου συστήματος αξιολόγησης η αποτελεσματικότητα και η αποδοτικότητα της διοίκησης θα αυξηθούν συνολικά, καθώς η εφαρμογή του διευκολύνει τη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, αναβαθμίζει και ενισχύει τις δεξιότητες και ικανότητες όλων τον υπαλλήλων, παρέχει ισχυρά κίνητρα και επιβράβευση και προάγει την κουλτούρα του διαλόγου και της συνεργασίας στη διοίκηση.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πρόστιμο 30.000 ευρώ για την θανάτωση σκύλου


Χρηματικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ επικυρώθηκε σε κάτοικο της περιοχής Δροσιάς της Χαλκίδας για την θανάτωση σκύλου.

Όπως αναφέρει το eviazoom.gr, ο δράστης είχε προκαλέσει τον θανάσιμο τραυματισμό του ζώου με πυροβόλο όπλο τον Νοέμβριο του 2014.




Διαβάστε περισσότερα...

Γραφείο εργασίας στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης


Θα λειτουργήσει πιλοτικά σε συνεργασία με το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ.

Γραφείο εργασίας, που θα προσφέρει υπηρεσίες πληροφόρησης και συμβουλευτικής σε ανέργους, ενώ παράλληλα θα τους στηρίζει σε θέματα κοινωνικής ασφάλισης και απασχόλησης, θα λειτουργήσει -πιλοτικά σε πρώτη φάση- από τη Δευτέρα στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο συνεργασίας του δήμου με τον Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ.

Η λειτουργία του γραφείου από τις 26 Ιανουαρίου εντάσσεται στο πρόγραμμα «Ανάπτυξη δικτύου υπηρεσιών πληροφόρησης, συμβουλευτικής υποστήριξης και ενδυνάμωσης εργαζομένων».

Το Γραφείο θα λειτουργήσει στο κτήριο Ε΄ του Δημαρχιακού Μεγάρου (Β. Γεωργίου Α’ 1, γραφείο 024) και για το διάστημα από 26 Ιανουαρίου 2015 έως 27 Φεβρουαρίου 2015, οι ώρες εξυπηρέτησης του κοινού θα είναι από τις 10.00 έως τις 13.00.

Από τις 2 Μαρτίου 2015 το γραφείο θα έχει διευρυμένο ωράριο και θα λειτουργεί κανονικά. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση grafeioergasias@thessaloniki.gr.



Διαβάστε περισσότερα...

Υπέκυψε ο ηλικιωμένος που τραυματίστηκε στο κεφάλι από πυροβολισμό


Η αστυνομία διενεργεί έρευνα για το περιστατικό.

Υπέκυψε στο βαρύτατο τραύμα που είχε υποστεί στο κεφάλι, ο ηλικιωμένος Χανιώτης, ο οποίος διεκομίσθη νωρίτερα στο Νοσοκομείο Χανίων τραυματισμένος από όπλο.

Το περιστατικό συνέβη υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες πριν τις 3μμ, στο Ακρωτήρι Χανίων.

Ο ηλικιωμένος άνδρας τραυματίστηκε από όπλο στο κεφάλι, όπως όλα δείχνουν από αυτοτραυματισμό και όχι από συμπλοκή.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Χανίων, σε σοβαρή κατάσταση, όπου και υπέκυψε περίπου στις 6 το απόγευμα, ενώ η αστυνομία διενεργεί έρευνα για το περιστατικό.


Πηγή: http://flashnews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Όριο ηλικίας για τους αποφοίτους γυμνασίου στις Σχολές Καλών Τεχνών


Για την κατηγορία 15% ιδιαίτερης καλλιτεχνικής προδιάθεσης.

Όριο ηλικίας έθεσε το Υπουργείο Παιδείας στους εισακτέους στις Σχολές Καλών Τεχνών στην κατηγορία της ιδιαίτερης καλλιτεχνικής προδιάθεσης που είναι κάτοχοι απολυτηρίου τριτάξιου Γυμνασίου κλπ . Σύμφωνα με Υπουργική Απόφαση το όριο που τέθηκε είναι αυτό της ηλικίας των 20 ετών.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι:

Η περίπτωση β του άρθρου 1 αντικαθίσταται ως εξής:

«Σε ποσοστό μέχρι 15% επί του εκάστοτε οριζόμενου αριθμού εισακτέων ως κάτοχοι απολυτηρίου τριταξίου Γυμνασίου ή ενδεικτικού προαγωγής από αντίστοιχη τάξη εξαταξίου ή επταταξίου ή οκταταξίου Γυμνασίου ή ισότιμου τίτλου Σχολείου Μέσης Εκπαίδευσης του εσωτερικού ή εξωτερικού που έχουν συμπληρώσει το 20ο έτος της ηλικίας τους, εφόσον έχουν ιδιαίτερη καλλιτεχνική προδιάθεση διαπιστωμένη με απόφαση της Επιτροπής Εισιτηρίων Εξετάσεων της Σχολής»

Στην προηγούμενη απόφαση που τροποποιήθηκε (ΦΕΚ 55Β/2010) δεν υπήρχε όριο ηλικίας όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς:

Σε ποσοστό μέχρι 15% επί του εκάστοτε οριζόμενου αριθμού εισακτέων οι κάτοχοι απολυτηρίου τριταξίου Γυμνασίου ή ενδεικτικού προαγωγής από αντίστοιχη τάξη εξαταξίου ή επταταξίου ή οκταταξίου Γυμνασίου ή ισότιμου τίτλου Σχολείου Μέσης Εκπαίδευσης του εσωτερικού ή εξωτερικού, εφόσον έχουν ιδιαίτερη καλλιτεχνική προδιάθεση, διαπιστωμένη με απόφαση της Επιτροπής Εισιτηρίων εξετάσεων της Σχολής.



Διαβάστε περισσότερα...

«Αρνούνται την ειδική εκλογική άδεια σε εκπαιδευτικούς»


Αναπληρωτές νηπιαγωγοί καταγγέλλουν προϊσταμένους σχολείων.
«Η παρατηρούμενη στις τελευταίες ημέρες άρνηση των Προϊσταμένων των σχολικών μονάδων να χορηγήσουν την ειδική εκλογική άδεια, θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτη, καθώς η πλειοψηφία των αιτούντων εκπαιδευτικών πληρούν τις προϋποθέσεις για να τη λάβουν. Επισημαίνουμε πως επιθυμία των εκπαιδευτικών, όπως και κάθε πολίτη, είναι η ακώλυτη άσκηση του εκλογικού δικαιώματός του, όπως το Σύνταγμα και οι νόμοι ορίζουν». Τα παραπάνω αναφέρει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αναπληρωτών Νηπιαγωγών σε δελτίο τύπου του για την ειδική άδεια για τις εκλογές που δικαιούνται οι εκπαιδευτικοί και μπορεί να φθάσει μέχρι τις 3 μέρες για όσους μετακινούνται από νησί ή προς νησί.

Ο Σύλλογος συνεχίζει τονίζοντας ότι το αναφαίρετο και αναπαλλοτρίωτο δικαίωμα κάθε Έλληνα πολίτη και επομένως και του εκπαιδευτικού, προστατεύεται εκτός των άλλων και από τον Υπαλληλικό Κώδικα, ο οποίος ευκρινώς ορίζει τα κριτήρια με βάση τα οποία χορηγείται η ειδική άδεια για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος και από τους εκπαιδευτικούς. Με βάση το άρθρο 50 του Κώδικα σε συνδυασμό με την υπ' αριθμ. Φ.353.1/324/105657/Δ1/8−10−20 02 Υπουργική Απόφαση, η χορήγηση της ειδικής άδειας μετ' αποδοχών διάρκειας έως τριών (3) ημερών γίνεται με βάση την απόφαση του Διευθυντή ή του Προϊσταμένου της σχολικής μονάδας, ο οποίος μπορεί να κρίνει με αντικειμενικότητα την ανάγκη και την σκοπιμότητα χορήγησης της άδειας, καθώς γνωρίζει επ' ακριβώς τις ανάγκες του σχολείου του.

Οι αναπληρωτές νηπιαγωγοί υπογραμμίζουν ότι το υποχρεωτικό της ψήφου δεν συνιστά δυσβάσταχτο βάρος αλλά υπογραμμίζει αντίθετα την επιθυμία του πολίτη να καταστεί ενεργό και αναπόσπαστο μέρος της κορυφαίας δημοκρατικής διαδικασίας άσκησης και έκφρασης, της συνταγματικώς κατοχυρωμένης και με πολλούς αγώνες κατακτηθείσας, λαϊκής κυριαρχίας.

Όπως έχεI γράψει το newsbeast.gr το θέμα δημιουργείται με την 3η μέρα της άδειας που χορηγείται Πέμπτη 22/1 ή Τρίτη 27/1 στους εκπαιδευτικούς που μετακινούνται από νησί ή προς νησί. Η φράση "ο αριθμός των ημερών άδειας εξετάζεται κατά περίπτωση" δίνει το δικαίωμα στους προϊσταμένους των εκπαιδευτικών να κρίνουν αν θα δοθεί μια μέρα άδειας εξετάζοντας την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης.

Σε κάποιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης νησιωτικών περιοχών απ΄ ότι μαθαίνουμε έχουν τεθεί γεωγραφικά όρια. Πχ αν κάποιος μετακινείται από Χανιά – Θεσσαλονίκη θα πάρει την επιπρόσθετη μέρα της ειδική άδειας ενώ αν μετακινείται από Χανιά σε Λάρισα πιθανόν να μη του δοθεί η 3η μέρα.

Εκπαιδευτικοί δήλωσαν ότι η 3η μέρα της άδειας είναι σημαντική για όσους μετακινούνται από νησιωτικές περιοχές καθώς μπορούν να ταξιδέψουν με το πλοίο περιορίζοντας τα έξοδα μετακίνησης ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να επιλέξουν το αεροπλάνο γεγονός που ίσως λειτουργήσει αποτρεπτικά.

Να σημειώσουμε ότι αναπληρωτές μας ενημέρωσαν ότι ακόμα δεν έχουν πληρωθεί αν και τον προηγούμενο μήνα καταβλήθηκαν τα χρήματα στις 19 Δεκεμβρίου και πολλοί προβληματίζονται για το κόστος της μετακίνησης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Θεσσαλονίκη: Διάθεση ειδικού οχήματος για τη μετακίνηση των ΑμεΑ


Ανοιχτό το δημαρχείο το Σαββατοκύριακο για τις εκλογές.

Ειδικό πρόγραμμα λειτουργίας των υπηρεσιών του, ενόψει των εθνικών εκλογών, εφαρμόζει ο δήμος Θεσσαλονίκης σε μια προσπάθεια να ενημερωθούν και να διευκολυνθούν οι ψηφοφόροι. Παράλληλα, προγραμματίζεται η διάθεση ειδικού οχήματος για τη μετακίνηση των ΑΜΕΑ.

Στο πλαίσιο διευκόλυνσης των ψηφοφόρων το δημαρχιακό μέγαρο θα παραμείνει ανοιχτό το Σάββατο 24 Ιανουαρίου από τις 7:00 μέχρι τις 24:00 και την Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015 από τις 7:00 μέχρι το πέρας της εκλογικής διαδικασίας.

Οι δημότες θα μπορούν να ενημερώνονται για το εκλογικό τμήμα στο οποίο ψηφίζουν μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Εσωτερικών, http://www.ypes.gr/services/eea/eeagr/eea.htm στο διαδικτυακό τόπο του δήμου Θεσσαλονίκης (www.thessaloniki.gr) και μέσω του banner: "Μάθε που ψηφίζεις".

Όσον αφορά τα άτομα με ειδικές ανάγκες ο δήμος Θεσσαλονίκης προγραμματίζει τη διάθεση ειδικού οχήματος για τη μετακίνηση των ΑμεΑ που το επιθυμούν, προκειμένου να διευκολυνθούν στην άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος την ημέρα των εκλογών. Η μεταφορά θα γίνεται κατά τις ώρες από 10:00 έως 19:00 σε σχολεία του κεντρικού Δήμου.

Για τον προγραμματισμό των μετακινήσεων και την καλύτερη εξυπηρέτησή τους, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 6980 837319 και 6977 500236.



Διαβάστε περισσότερα...

Δεσμεύθηκε ποσό για την ενίσχυση των ποδοσφαιρικών σωματείων της χώρας


Η ενίσχυση για τα σωματεία ξεπερνά το 1,4 εκατ. ευρώ.

Στο πλαίσιο εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2015 και αφού ολοκληρώθηκαν οι σχετικές διαδικασίες, λόγω λήξης του οικονομικού έτους του 2014, η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού προχώρησε εκ νέου στη δέσμευση του ποσού των 1.434.100 ανά ΕΠΣ για την ενίσχυση των ποδοσφαιρικών σωματείων της χώρας.

Οι δεσμεύσεις ήδη αναρτώνται στον ιστότοπο ΔΙΑΥΓΕΙΑ προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την έκδοση των σχετικών αποφάσεων για την εκταμίευση των επιχορηγήσεων.



Διαβάστε περισσότερα...

Ανέβασε τη σπαρακτική φωτογραφία του συντρόφου της πριν ξεψυχήσει


Θέλησε να δείξει τον πόνο και την οργή της για την καθυστέρηση του ασθενοφόρου.

Μια νεαρή γυναίκα από τη Βρετανία, που έχασε την «αδελφή ψυχή» της όταν το ασθενοφόρο άργησε τουλάχιστον για πέντε ώρες, ανέβασε μια σοκαριστική φωτογραφία του άντρα της λίγες ώρες πριν φύγει από τη ζωή.

Η Lisa Mpongawana, καταγγέλλει ότι ο σύζυγός της θα βρισκόταν στη ζωή αν το ασθενοφόρο ερχόταν έγκαιρα.
Η κατάσταση του 38χρονου Mthuthuzeli Mpongwana, από μηνιγγίτιδα, επιδεινώθηκε δραστικά, και κάλεσε ασθενοφόρο.

Όταν ο άτυχος άντρας μεταφέρθηκε τελικά στο νοσοκομείο όπου και τελικά νοσηλεύτηκε για δυο ημέρες, με τεχνική υποστήριξη, πριν η τραγική σύζυγος πάρει την απόφαση να αποσυνδέσει το μηχάνημα.

«Ο άντρας μου στην αρχή μιλούσε και έκανε ερωτήσεις, από την ώρα που φτάσαμε στο νοσοκομείο ήταν χωρίς αισθήσεις», είπε στους Bristol Post.

Η διοικούσα αρχή της υπηρεσίας ασθενοφόρων, - South Western Ambulance service, έστειλε απολογητικό κείμενο λέγοντας ότι εκείνη την ώρα υπήρχαν πολλά περιστατικά.




Διαβάστε περισσότερα...

Η «τρελή» κούρσα φορτηγού λόγω πάγου στο δρόμο


Μια κινηματογραφική καταγραφή - Δείτε το βίντεο.
Ήταν έτοιμος να καταγράψει με το κινητό του τηλέφωνο το φρικτό μποτιλιάρισμα σε αυτοκινητόδρομο του Νιου Τζέρσεϊ, όταν έγινε κάτι το απροσδόκητο-σχεδόν.

Ο οδηγός, βλέπει ένα φορτηγό, με δυο καρότσες, να κάνει… πατινάζ στο δρόμο λόγω ολισθηρότητας και να φρενάρει για να μη συγκρουστεί με ένα άλλο φορτηγό μπροστά του.

Αποτέλεσμα; Να βρεθεί στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εκτός μετεγγραφών πολύτεκνοι φοιτητές του ΤΕΦΑΑ Σερρών


Η τροπολογία του Δεκεμβρίου δεν έλυσε προβλήματα.

Εκτός μετεγγραφών έμειναν φοιτητές που είχαν εισαχθεί στο ΤΕΦΑΑ Σερρών και επιθυμούσαν να μεταφέρουν τη θέση εισαγωγής τους στο ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης όπως προκύπτει και από επιστολή διαμαρτυρίας μας έστειλε πολύτεκνος γονέας φοιτητή στο Τμήμα των Σερρών.

Θυμίζουμε ότι το υπουργείο Παιδείας, όπως είχε αποκαλύψει το newsbeast.gr, στα σχετικά με τις μετεγγραφές όριζε ότι η μεταφορά θέσεως εισαγωγής δύναται να πραγματοποιηθεί σε αντίστοιχες Σχολές/Τμήματα που εδρεύουν σε διαφορετική πόλη και δεν επιτρέπεται η μεταφορά θέσης σε αντίστοιχο Τμήμα του ίδιου ΑΕΙ.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ένας πολύτεκνος φοιτητής που εισήχθη στο Τμήμα ΤΕΦΑΑ Σερρών να μη μπορεί να πάρει μετεγγραφή στο αντίστοιχο Τμήμα της Θεσσαλονίκης καθώς και τα δυο Τμήματα ανήκουν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

Το Δεκέμβριο ο υπουργός Παιδείας έφερε μια τροπολογία που δεν έλυσε το πρόβλημα, όπως προκύπτει και από την επιστολή του κ. Μπάρδα Αθανάσιου. Η τροπολογία όριζε ότι «η μεταφορά θέσης επιτρέπεται, εξαιρετικά για το ακαδημαϊκό έτος 2014-15 σε αντίστοιχο Τμήμα ή Σχολή του ιδίου ΑΕΙ που εδρεύουν σε διαφορετικές πόλεις της ίδιας Περιφέρειας για τους φοιτητές που, μετά από την υποβολή της ηλεκτρονικής τους αίτησης που πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα από 9 έως 17 Οκτωβρίου, έχουν συμπεριληφθεί στους πίνακες μεταφοράς θέσης του Υπουργείου Παιδείας».

Ο υπουργός είχε δηλώσει στη Βουλή για την εν λόγω ρύθμιση τα ακόλουθα:

«Υπάρχουν δύο ιδιαιτερότητες. Μία ιδιαιτερότητα υπάρχει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Υπάρχει ΤΕΦΑΑ και στις Σέρρες και στη Θεσσαλονίκη με διαφορετική μεταχείριση στο θέμα των μετεγγραφών, λόγου χάρη. Το ίδιο και στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας. Εδώ κάνουμε ρύθμιση σχετικά με το θέμα αυτό».

Η ρύθμιση άφησε έξω όσους είχαν περάσει εξαρχής στο Τμήμα ΤΕΦΑΑ Σερρών καθώς όπως γράφει ο κ. Μπάρδας Αθανάσιος μετά την κατάθεση της τροπολογίας «με έκπληξη μάθαμε ότι αφορά μόνο τους φοιτητές που είχαν κάνει αίτηση ηλεκτρονικά τον Οκτώβριο και πήραν μεταγραφή στο ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης . Αυτοί επειδή είχαν χαμηλή βαθμολογία τους τοποθέτησαν στο ΤΕΦΑΑ Σερρών και τους δίνει την δυνατότητα για δεύτερη μεταγραφή (φοιτητές από το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής), όπως μας ενημέρωσε η γραμματεία του ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης , αφήνοντας έξω απ’ τη διαδικασία τους φοιτητές που πέτυχαν τον Ιούνιο με τις Πανελλαδικές εξετάσεις με υψηλότερη βαθμολογία και περισσότερα μετρήσιμα προσόντα (πολύτεκνοι, χαμηλό εισόδημα)».

Ακολουθεί η επιστολή του πολύτεκνου γονέα που αποτυπώνει το πρόβλημα για το οποίο ζητείται λύση από το υπουργείο Παιδείας:

«Ονομάζομαι Μπάρδας Αθανάσιος είμαι πολύτεκνος πατέρας, έχω τέσσερα (4) παιδιά , η κόρη μου σπουδάζει Παιδαγωγικά στο Βόλο και ο γιός μου πέρασε 8ος στο ΤΕΦΑΑ Σερρών. Μένει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη γιατί είναι ποδοσφαιριστής στην ομάδα ΠΑΕ Ηρακλής και πηγαινοέρχεται στο ΤΕΦΑΑ Σερρών με ιδιαίτερα υψηλό κόστος χρόνου και χρήματος .Στην αρχή το σύστημα δεν τον δεχόταν στις ηλεκτρονικές δηλώσεις μεταφοράς θέσης από το ΤΕΦΑΑ Σερρών στο ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης διότι είναι το ίδιο πανεπιστήμιο(Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο).

Σε επικοινωνία με το υπουργείο κάναμε αίτηση μεταγραφής μέσω ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου και περιμέναμε μια τροπολογία του υπουργείου που θα έδινε το δικαίωμα και στους φοιτητές του ΤΕΦΑΑ Σερρών για μεταγραφή στο ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης όπως είχε διαβεβαίωση και ο ίδιος ο υπουργός όταν επισκέφτηκε το ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης .

Κατατέθηκε τελικά η τροπολογία στις 25-12-2014 και με έκπληξη μάθαμε ότι αφορά μόνο τους φοιτητές που είχαν κάνει αίτηση ηλεκτρονικά τον Οκτώβριο και πήραν μεταγραφή στο ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης . Αυτοί επειδή είχαν χαμηλή βαθμολογία τους τοποθέτησαν στο ΤΕΦΑΑ Σερρών και τους δίνει την δυνατότητα για δεύτερη μεταγραφή (φοιτητές από το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής ), όπως μας ενημέρωσε η γραμματεία του ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης , αφήνοντας έξω απ’ τη διαδικασία τους φοιτητές που πέτυχαν τον Ιούνιο με τις Πανελλαδικές εξετάσεις με υψηλότερη βαθμολογία και περισσότερα μετρήσιμα προσόντα (πολύτεκνοι, χαμηλό εισόδημα).

Πού βασίζεται αυτή η αδικία και η μεροληψία;

Αξίζει να σημειωθεί πως είμαι εκπαιδευτικός και μάλιστα Διευθυντής στο 13ο Λύκειο Λάρισας και δε γνώριζα , διότι δεν αναφέρεται σε καμία εγκύκλιο στα σχολεία ότι από το ΤΕΦΑΑ Σερρών δεν επιτρέπονται μεταγραφές στο ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης ούτε καν σε πραγματικά σοβαρές περιπτώσεις. Αυτό θεωρείται αυθαίρετη νομοθέτηση χωρίς να ενδιαφερόμαστε για τις ανάγκες των παιδιών και να τους δίνουμε τη δυνατότητα να ασχοληθούν με τις σπουδές τους ανεμπόδιστα.

Παρακαλώ να ενημερωθούν οι αρμόδιοι και να μεριμνήσουν όπως μπορούν για να δώσουν την ευκαιρία στο γιό μου να μεταγραφεί για να μη χάσει τη χρονιά του που με πολύ κόπο παρακολουθεί ανελλιπώς.

Μην τον αναγκάσετε να ξαναεισαχθεί του χρόνου με το 10% στο 1ο έτος του ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης, αφού όπως είπαμε είναι 8ος εισακτέος και οι συμφοιτητές του με χαμηλότερη βαθμολογία να ευνοηθούν και να φοιτούν στο δεύτερο έτος.

Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημά μας».



Διαβάστε περισσότερα...

Ο άνθρωπος-οβίδα, «εκτοξεύτηκε» προς το θάνατό του


Βίντεο με τα δραματικά δευτερόλεπτα της μοιραίς πτώσης.

Ο 24χρονος Matthew Cranch, ήταν ένας παράτολμος κασκαντέρ, που δυστυχώς έχασε τη ζωή του μετά από το «φλερτ» του με το θάνατο. Ο νεαρός, ήταν γνωστός και ως ο «άνθρωπος-οβίδα» μιας και πραγματοποιούσε παράτολμα άλματα εκτοξευόμενος από κανόνι.

Ο Cranchμ είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά τη διάρκεια ενός τέτοιου σόου στο Kent County Showground της Βρετανίας, τον Απρίλιο του 2011 κατά τη διάρκεια του Daredevil Stunt Show. Είχε χτυπήσει το κεφάλι του, όταν προσγειώθηκε «ανώμαλα» στο έδαφος όταν έσπασε το δίχτυ προστασίας, μετά την εκτόξευσή του από ένα κανόνι που ήταν τοποθετημένο σε φορτηγό.

Ο άτυχος νέος ξεψύχησε μέσα στο ασθενοφόρο κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο. Χθες, κατά την ακροαματική διαδικασία, οι ανακριτικές αρχές της Βρετανίας έδειξαν το βίντεο του τραγικού δυστυχήματος κατά το οποίο, το δίχτυ ασφαλείας πέφτει ξαφνικά πριν προσγειωθεί στο έδαφος ο νεαρός.
















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τύχη βουνό


Μετά από αυτό θα πρέπει να παίξει τζόκερ.


Δείτε την εικόνα...



Διαβάστε περισσότερα...

Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια του 2014


Για ενημερωμένους ταξιδιώτες.

Μετά από τρία χρόνια, το διεθνές αεροδρόμιο της Μανίλα Ninoy Aquino στις Φιλιππίνες κατάφερε να σκαρφαλώσει λίγο πιο ψηλά (από τον πάτο) στη λίστα των χειρότερων αεροδρομίων στον κόσμο.

Τον τίτλο του χειρότερου αεροδρομίου για το 2014 κατέχει πλέον το διεθνές αεροδρόμιο Benazir Bhutto του Ισλαμαμπάντ στο Πακιστάν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN, οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου αρνήθηκαν να σχολιάσουν το γεγονός, ωστόσο οι ερωτηθέντες δεν ήταν καθόλου διστακτικοί στο… να δώσουν την αρνητική βαθμολογία τους, χαρακτηρίζοντάς το ακόμη και ως «φυλακή».


Το διεθνές αεροδρόμιο Benazir Bhutto στο Πακιστάν

Στην αντίπερα όχθη των καλύτερων ξενοδοχείων του κόσμου για το 2014, την κορυφή κατέλαβε το διεθνές αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης.


Το διεθνές αεροδρόμιο Changi στη Σιγκαπούρη

Τα χειρότερα αεροδρόμια του 2014:

10. Benazir Bhutto International Airport, Ισλαμαμπάντ, Πακιστάν

9. King Abdulaziz International Airport, Τζέντα, Σαουδική Αραβία

8. Tribhuvan International Airport, Κατμαντού, Νεπάλ

7. Manila Ninoy Aquino International Airport, Φιλιππίνες

6. Tashkent International Airport, Ουζμπεκιστάν

5. Paris Beauvais-Tille Airport, Γαλλία και Frankfurt Hahn Airport, Γερμανία (ισοβαθμία)

3. Bergamo Orio al Serio Airport, Ιταλία

2. Tegel Airport, Βερολίνο, Γερμανία

1. LaGuardia Airport, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ


Τα καλύτερα αεροδρόμια του 2014:

1. Changi Airport, Σιγκαπούρη

2. Incheon International Airport, Νότια Κορέα

3. Helsinki Airport, Φινλανδία

4. Munich Airport, Γερμανία

5. Vancouver International Airport, Καναδάς

6. Kuala Lumpur International Airport, Μαλαισία

7. Hong Kong International Airport, Χονγκ Κονγκ

8. Tokyo Haneda International Airport, Ιαπωνία

9. Schiphol Amsterdam Airport, Ολλανδία

10. Zurich Airport, Ελβετία



Διαβάστε περισσότερα...

Να ποιοι είναι οι πιο πλούσιοι από τους πλούσιους


Η αφρόκρεμα του χρήματος - Δείτε τη λίστα
.
Για τους περισσότερους κοινούς ανθρώπους, το να δει το όνομά του στη λίστα με τους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου, θεωρείται… γελοίο. Αλλά ακόμα και στην κορυφή της πυραμίδας, υπάρχει ακόμα και για τους ίδιους τους πλούσιους μεγάλο χάσμα.

Σύμφωνα με έκθεση της Oxfam, μέχρι το επόμενο έτος το 1% του πληθυσμού με τους πιο εξωφρενικά πλούσιους του πλανήτη, θα κατέχει περισσότερα από το 99%.

Όπως αναφέρουν στην έκθεσή τους, ζουν ανάμεσά μας, στον πλανήτη μας, 1.764 δισεκατομμυριούχοι: στις τελευταίες θέσεις, υπάρχουν εκείνοι που έχουν μόλις ελάχιστα… δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ φυσικά στην κορφή τα ψηφία των τραπεζικών τους λογαριασμών προκαλούν ζάλη.

Ιδού οι 20 πρώτοι, η αφρόκρεμα των πλουσίων, το 1%:

1. Bill Gates: $76 δισ.- Microsoft (αυτοδημιούργητος)

2. Carlos Slim Helu and family: 72$ δισ.- Telecom (αυτοδημιούργητος)

3. Amancio Ortega: $64 δισ.- Zara (αυτοδημιούργητος)

4. Warren Buffett: $58.2 - Berkshire Hathaway (αυτοδημιούργητος)

5. Larry Ellison: $48 δισ.- Oracle (αυτοδημιούργητος)

6. Charles Koch: $40 δισ.- Diversified (κληρονόμος)

7. David Koch: $40 δισ.- Diversified (κληρονόμος)

8. Sheldon Adelson: $38 δισ.- Casinos (αυτοδημιούργητος)

9. Christy Walton & family: $36.7 δισ.- Wal-mart (κληρονόμος)

10. Jim Walton: $34.7 δισ.- Wal-Mart (κληρονόμος)

11. Liliane Bettencourt και οικογένεια: $34.5 δισ.- L'Oreal (κληρονόμος)

12. Stefan Persson: $34.4 δισ.- H&M (κληρονόμος)

13. Alice Walton: $34.3 δισ.- Wal-Mart (κληρονόμος)

14. S. Robson Walton: $34.2 δισ.- Wal-Mart (κληρονόμος)

15. Bernard Arnault and family: $33.5 δισ.- LVMH (κληρονόμος)

16. Michael Bloomberg: $33 δισ.- Bloomberg LP (αυτοδημιούργητος)

17. Larry Page: $32.3 δισ.- Google (αυτοδημιούργητος)

18. Jeff Bezos: $32 δισ.- Amazon.com (αυτοδημιούργητος)

19. Sergey Brin: $31.8 δισ.- Google (αυτοδημιούργητος)

20. Li Ka-shing: $31 δισ.- Diversified (αυτοδημιούργητος)

Το νούμερο 1, ο Bill Gates



Το νούμερο 2, ο Carlos Slim Helu



Ο Mr Zara, Amancio Ortega στην τρίτη θέση



Το νούμερο 20, Li Ka-shing



Διαβάστε περισσότερα...