Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Εργάτης πέθανε από πνιγμό στη Φουκουσίμα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Άνδρας εργάτης που δούλευε στον κατεστραμμένο, από σεισμό, πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία έχασε τη ζωή του όταν έπεσε μέσα μια δεξαμενή αποθήκευσης νερού.

Αυτός είναι ο δεύτερος θάνατος που σημειώνεται μέσα σε διάστημα ενός χρόνου στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα. Την περασμένη εβδομάδα, επιθεωρητές εργασίας προειδοποίησαν την εταιρεία διαχείρισης του εργοστασίου, Tokyo Electric Power, σχετικά με την αύξηση των ατυχημάτων και την υποχρέωσε να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Σύμφωνα με το Reuters, o εργάτης, ηλικίας 50 ετών, έπεσε τη Δευτέρα από ύψος 10 μέτρων σε μια δεξαμενή αποθήκευσης νερού, στην οποία πραγματοποιούσε έλεγχο. Ο άτυχος άνδρας διακομίστηκε στο νοσοκομείο ωστόσο υπέκυψε στα τραύματά του σήμερα Τρίτη.

«Λυπούμαστε βαθύτατα για τον θάνατο του υπαλλήλου και θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Υποσχόμαστε ότι θα εφαρμόσουμε μέτρα για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα ξανασυμβεί ένα τόσο τραγικό δυστύχημα», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ακίρα Όνο, επικεφαλής του εργοστασίου της Φουκουσίμα.

Ο αριθμός των ατυχημάτων στο εργοστάσιο έχουν σχεδόν διπλασιαστεί μέσα σε διάστημα ενός έτους, στα 55. Τον Μάρτιο ένας εργάτης έχασε τη ζωή του όταν θάφτηκε κάτω από τόνους χαλικιών, ενώ έσκαβε ένα χαντάκι.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.