Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Σχέδιο 11,2 εκατ. λιρών κατά της φυματίωσης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στη Βρετανία τα περισσότερα κρούσματα της δυτικής Ευρώπης.

Σε εφαρμογή θα θέσουν σήμερα οι υγειονομικές αρχές της Βρετανίας το σχέδιο 11,5 εκατομμυρίων λιρών για την αντιμετώπιση της φυματίωσης (TB), μία νόσου που αποτελεί σοβαρό και επίμονο πρόβλημα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Βρετανία έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά φυματίωσης στη δυτική Ευρώπη και το Λονδίνο είναι γνωστό ως η «πρωτεύουσα TΒ» της ηπείρου.

Τα κρούσματα φυματίωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι σχεδόν πέντε φορές περισσότερα από ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εάν συνεχιστούν οι ρυθμοί αυτοί, σε δύο χρόνια η Αγγλία θα έχει περισσότερα κρούσματα φυματίωσης από ότι το σύνολο των ΗΠΑ.

«Η φυματίωση θα έπρεπε να αποτελεί ιστορία του παρελθόντος, κι όμως εμφανίζεται στην Αγγλία σε υψηλότερα ποσοστά από ότι στο μεγαλύτερο μέρος της δυτικής Ευρώπης», δήλωσε ο Πολ Κόσφορντ, επικεφαλής της υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (Phe). «Αυτή η κατάσταση πρέπει να σταματήσει» πρόσθεσε.

Συχνά η φυματίωση θεωρείται ως μια ασθένεια του παρελθόντος, ωστόσο συνεχίζει να αποτελεί σοβαρό πρόβλημα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εμφανίζεται κυρίως σε φτωχές περιοχές, ενώ είναι δύσκολο να θεραπευτεί και είναι ιδιαίτερα μεταδοτική. Το 2013 αναφέρθηκαν στην Αγγλία 7.290 κρούσματα της ασθένειας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.