Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Κοριτσάκι εκπαιδεύει πίτμπουλ


Αυτό το κοριτσάκι είναι γεννημένο για… εκπαιδεύτρια σκύλων. Δίνει εντολές στην κουζίνα του σπιτιού της σε έξι πίτμπουλ και στη συνέχεια τους βάζει φαγητό.

Το βίντεο κατέγραψαν οι γονείς του κοριτσιού, που από τις αντιδράσεις τους φαίνεται ότι είναι περήφανοι για τη μικρή.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ρατσιστική επίθεση καταγγέλλει παίκτης του Πανθρακικού


Ρατσιστική επίθεση εις βάρος του από τον Σεμπάστιαν Ναγιάρ κατήγγειλε ο Πάπε Εμπόου με δηλώσεις του στη NOVA μετά από το τέλος της αναμέτρησης Πανθρακικός - Κέρκυρα στην Κομοτηνή.

«Αυτά δεν είναι καθόλου καλά πράγματα για το ποδόσφαιρο. Ήρθε και με πλησίασε το νούμερο οκτώ της Κέρκυρας (σ.σ. Σεμπαστιάν Ναγιάρ) και με αποκάλεσε νέγρο και μαϊμού. Σ΄ ένα παιχνίδι που το είδε κόσμος στο γήπεδο και παιδιά στην τηλεόραση, αυτά δεν πρέπει να συμβαίνουν. Είναι η τελευταία φορά που μιλά έτσι. Δεν πρέπει να γίνει ξανά κάτι τέτοιο. Δεν πρέπει να υπάρχουν τέτοιες συμπεριφορές. Θα μιλήσω με τον πρόεδρο για να δούμε τι μπορεί να γίνει. Από την πλευρά μου αυτό δεν είναι αποδεκτό», τόνισε ο ποδοσφαιριστής του Πανθρακικού.


Πηγή: http://www.pamesports.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δείτε που έχει διακοπεί η κυκλοφορία και που απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες.


Πού έχουν προκληθεί προβλήματα από τους ισχυρούς ανέμους.
Δείτε σε ποιους δρόμους έχει διακοπεί η κυκλοφορία, καθώς και σε ποιες οδούς απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες.

Α΄ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗΣ – ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗΣ ΥΔΑΤΩΝ – ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ KENΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δ.Α. Κιλκίς

Επαρχιακή οδός Λειψυδρίου – Φαναρίου, στη διάβαση Ξηρόμερου, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος, το σημείο θα παραμείνει κλειστό επί μακρόν χρονικό διάστημα.

Δ.Α. Ηρακλείου

Έχει ανέβει η στάθμη του ποταμού Δρακουλιάρη και γίνονται εκτροπές οχημάτων.

Λόγω της συνέχισης των δυσμενών καιρικών φαινομένων, υπάρχουν κατολισθήσεις σε διάφορα σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου, χωρίς όμως να υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων.

Β’ ΧΡΗΣΗ ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΑΛΥΣΙΔΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

Δ.Α. Ροδόπης

Ορεινό επαρχιακό δίκτυο Σμιγάδα - Μυρτίσκη – Άνω Βρυσίνη & Κάρδαμος – Κύμη.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ KENΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δ.Α. Πέλλας

Επ. Ο. Κερασιάς – Χ/Κ Βόρρας, από 20ο έως 25ο χλμ.

Δ.A. Χαλκιδικής

Π.Ε.Ο. Θεσ-νίκης – Ιερισσού, (μέσω Χολομώντα).

Επ. Ο. Πολυγύρου - Ταξιάρχη (Μέσω Τσουκαλά).

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δ.A. Φλώρινας

Επ. Ο. Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από 18ο έως 30ο χλμ.

Δ.A. Καστοριάς

Επ. Ο. Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από 18ο έως 28ο χλμ.

Γ΄ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ (ΦΘΟΡΕΣ)

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΡΗΤΗΣ

Δ.Α. Ηρακλείου

Λόγω των θυελλωδών ανέμων, έχει υποστεί ζημιές το σκέπαστρο του Παγκρητίου Σταδίου. Έχουν μετακινηθεί 150 τετραγωνικά μέτρα λαμαρίνας στις θύρες 3 και 4.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ιράν: Μαθητές ξύρισαν το κεφάλι τους για τον καρκινοπαθή δάσκαλό τους


Περίπου 300 μαθητές ενός δημοτικού σχολείου στο Ιράν ξύρισαν τα κεφάλια τους ως ένδειξη συμπαράστασης προς έναν από τους δασκάλους τους που πάσχει από καρκίνο, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.



Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Irna, οι μαθητές του σχολείου Αγιατολάχ Μασουμί στην πόλη Χαμεντάν, που βρίσκεται περίπου 300 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Τεχεράνης, ξύρισαν τα κεφάλια τους σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον γυμναστή τους Μοχαμάντ Ρεζά Γαντερί, πρώην πρωταθλητή του Ιράν στην ποδηλασία.

Στη διάρκεια μιας τελετής στο δημοτικό σχολείο, ο Μαζίρ Χεζριγιάν, ένας από τους φίλους του δασκάλου, υπογράμμισε ότι ο Γαντερί λατρεύει τη δουλειά του και τους μαθητές του.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 36χρονος γυμναστής δήλωσε στη διάρκεια της ίδιας τελετής «πολύ ευτυχισμένος από την αγάπη και την τρυφερότητα των παιδιών». «Αισθάνομαι ότι ο θεός μού έδωσε μια νέα ζωή», πρόσθεσε.

Αυτού του είδους η κίνηση αλληλεγγύης δεν είναι σπάνια στο Ιράν, όπου τα τελευταία χρόνια αυξάνονται τα κρούσματα καρκίνου.

Τον Ιανουάριο του 2014 ο διευθυντής ενός σχολείου στο ιρανικό Κουρδιστάν ξύρισε το κεφάλι του σε ένδειξη αλληλεγγύης προς έναν μαθητή που έχασε τα μαλλιά του έπειτα από θεραπεία για τον καρκίνο. Τον μιμήθηκαν 20 ακόμη μαθητές.

Τον Μάιο του 2014, ο Μοχαμάντ Εσμαΐλ Ακμπαρί, διευθυντής του κέντρου ερευνών για τον καρκίνο του πανεπιστημίου Σαχίντ Μπεχεστί στην Τεχεράνη, είχε αναφέρει ότι κάθε χρόνο στο Ιράν καταγράφονται 90.000 νέα κρούσματα καρκίνου. Οι ειδικοί αποδίδουν την αύξηση αυτή στο μεγάλο ποσοστό των καπνιστών μεταξύ του πληθυσμού και στα υψηλά επίπεδα μόλυνσης σε κάποιες περιοχές.



Διαβάστε περισσότερα...

Σταμάτησε η υποστήριξη των Windows 7


Η Microsoft από σήμερα δεν υποστηρίζει τα Windows 7, καθώς χθες, 13 Ιανουαρίου, διατέθηκαν οι τελευταίες ενημερώσεις του λειτουργικού, ενώ στις 31 Οκτωβρίου 2014 σταμάτησε η διάθεση τους στους κατασκευαστές υπολογιστών.

Αυτό δεν σημαίνει πως τα Windows 7 θα πάψουν να λειτουργούν, απλά δε θα προστίθενται πλέον νέα χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το pcmag.com, η Microsoft θα συνεχίσει να λύνει ζητήματα ασφαλείας για τα Windows 7 με Service Pack 1 μέχρι και τις 14 Ιανουαρίου 2020, ημερομηνία, που η εταιρεία θέλει μέχρι τότε ο κάθε χρήστης να έχει αλλάξει λειτουργικό με κάποιο νεώτερο.

Μία τέτοια αλλαγή, όπως έχει αποδειχθεί και με τα επιτυχημένα Windows XP, είναι μάλλον δύσκολη, καθώς τα Windows 7 είναι αυτή τη στιγμή εγκατεστημένα στους περισσότερους υπολογιστές, με πολλούς χρήστες να έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους για τα Windows 8/8.1.

Σύμφωνα με την Net Applications για τον Δεκέμβριο 2014, τα Windows 7 είναι εγκατεστημένα στο 56,26% των υπολογιστών, τα Windows XP στο 18,26% και τα Windows 8 και 8.1 μαζί, στο 13,52%.

Τα Windows 8/8.1, κυρίως λόγω των σημαντικών αλλαγών στην εμφάνιση (UI) που μοιάζουν να είναι κατάλληλα για οθόνες αφής, δεν έπεισαν τους χρήστες που συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τα Windows 7 και δεν έχουν σκοπό να αναβαθμίσουν.

Εκτός αν τα επερχόμενα Windows 10, είναι τελικά η χρυσή τομή μεταξύ Windows 8/8.1 και Windows 7.


Διαβάστε περισσότερα...

Σκύλος παίρνει το λεωφορείο για να πάει βόλτα


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει προκαλέσει η είδηση ότι ένα μαύρο σκυλί ράτσας λαμπραντόρ παίρνει μόνο του το λεωφορείο κάθε φορά που θέλει να πάει βόλτα. Όπως φαίνεται και στο βίντεο η πανέξυπνη σκυλίτσα, περιμένει υπομονετικά στην στάση μέχρι να έρθει το λεωφορείο ενώ δεν έχει χάσει ποτέ την στάση που πρέπει να κατεβεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο περιστατικό πραγματοποιείται στο Σιάτλ των Ηνωμένων Πολιτειών.

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διαμαρτυρία στην Ακρόπολη για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα


Συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας υπό το φως των κεριών θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 18 Ιανουαρίου, στις 8 μ.μ. έξω από το Μουσείο της Ακρόπολης από δημάρχους και πολίτες που ζητούν την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης και ο δήμαρχος Μαραθώνα και επικεφαλής των διεθνών δημοσίων σχέσεων της ΚΕΔΕ Ηλίας Ψινάκης, απηύθυναν κάλεσμα στους συναδέλφους τους και τους πολίτες προκειμένου να συμμετέχουν στην συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Όπως επισημάνθηκε, πρόκειται για ένα αυτοδιοικητικό πανελλαδικό κάλεσμα ευαισθητοποίησης της διεθνούς κοινής γνώμης για την επιστροφή των γλυπτών στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Η Κυριακή επελέγη συμβολικά καθώς εκείνη την ημέρα επιστρέφει τμήμα των γλυπτών του Παρθενώνα που είχε δανειστεί στο μουσείο του Ερμιτάζ από το Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου.

Η σχετική δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της ΚΕΔΕ για τη δημιουργία Αμφικτυονίας Αρχαίων Δήμων της χώρας, με έδρα τον Μαραθώνα, που στόχο θα έχει την προστασία και τη διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

“Εγκληματίας” οδηγός


Την «εγκληματική» διαδρομή του σε δρόμους της Ασίας κατέγραψε η κάμερα του αυτοκινήτου ενός οδηγού, η οποία η οδηγική συμπεριφορά και τα ατυχήματα που προκαλεί δεν μπορούν να εξηγηθούν με την κοινή λογική.

Στο βίντεο, διάρκειας 01’:20’’, παρακολουθούμε την «τρελή» πορεία ενός οδηγού, ο οποίος, αφού πρώτα παρασύρει έναν πεζό που διασχίζει τον δρόμο, συνεχίζει την πορεία του.

Ο οδηγός δεν δίνει σημασία στο σπασμένο παρμπρίζ από τη σύγκρουση με τον πεζό, και συνεχίζει την πορεία του, παρασύροντας ένα μηχανάκι που περιμένει σε ένα φανάρι, ενώ τέλος, συγκρούεται στο πίσω μέρος ενός αυτοκινήτου.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι 3.135 κινήσεις που χρειάζονται για να κατασκευαστεί ένα Rolex


Τα ρολόγια Rolex είναι ένα σύμβολο κύρους και χλιδής. Η τιμή τους απλησίαστη για την πλειοψηφία. Γιατί, όμως, ένα ρολόι Rolex κοστίζει τόσο ακριβά;

Την απάντηση τη δίνει το παρακάτω βίντεο. Ένας ωρολογοποιός αποσυναρμολογεί ένα Rolex Submarine σε μια προσπάθεια να αποδείξει το πόσο δύσκολη είναι η κατασκευή ενός τέτοιου ρολογιού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για να το… λύσει κάνει 3.135 κινήσεις. Όλες στο χέρι και όλες της λεπτομέρειας….




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στο "Διαύγεια" οι δαπάνες των ΜΚΟ


Υπουργική απόφαση σχετικά με τη «Ρύθμιση λεπτομερειακών και τεχνικών θεμάτων για την περαιτέρω ενίσχυση της διαφάνειας μέσω της ανάρτησης στο "Πρόγραμμα Διαύγεια" των δαπανών των επιχορηγούμενων φορέων», υπέγραψε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου.



Ειδικότερα, καθιερώνεται η υποχρεωτική ανάρτηση στο «Πρόγραμμα Διαύγεια» των απολογιστικών στοιχείων των δαπανών όλων των ΜΚΟ (των Αστικών Μη Κερδοσκοπικών Εταιρειών των σωματείων, των ιδρυμάτων και των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων και λοιπών μη κερδοσκοπικών φορέων), οι οποίες επιχορηγούνται από Δημόσιους και Αυτοδιοικητικούς φορείς με ποσό άνω των 3.000 ευρώ ετησίως. Οι επιχορηγούμενες ΜΚΟ οφείλουν να αναρτούν αναλυτική κατάσταση διάθεσης των ποσών που έλαβαν.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που οι επιχορηγούμενοι φορείς δεν αναρτήσουν απολογιστικά στοιχεία, όπως έχουν υποχρέωση, αποκλείονται από παντός είδους επιχορήγηση ή χρηματοδότηση από φορείς της Γενικής Κυβέρνησης στο μέλλον.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ν. 4305/2014 (Α΄237), σε εφαρμογή του οποίου εκδόθηκε η υπουργική απόφαση, ενισχύει τη συμμετοχή, τη διαφάνεια και το δημόσιο έλεγχο μέσα από τη θεσμική αναβάθμιση του «Προγράμματος Διαύγεια».



Διαβάστε περισσότερα...

Άδειες στον ιδιωτικό τομέα λόγω εκλογών


Οι εργαζόμενοι δικαιούνται από μία έως τρεις μέρες υπό προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Εργασίας κ. Κεγκέρογλου και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως όλες οι βιομηχανικές, βιοτεχνικές και εμπορικές επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις και εργασίες του ιδιωτικού τομέα, καθώς και όσοι γενικώς απασχολούν προσωπικό και υπάγονται στον ιδιωτικό τομέα, υποχρεούνται, να χορηγήσουν στο προσωπικό τους ειδική άδεια απουσίας με αποδοχές για την διευκόλυνση άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος, κατά τις γενικές βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015.

Ο αριθμός των ημερών αδείας απουσίας, που χορηγείται για τον ανωτέρω σκοπό και που καλύπτει τον απολύτως αναγκαίο χρόνο για τη μετάβαση του προσωπικού των υπόχρεων στον τόπο άσκησης του εκλογικού του δικαιώματος και την επιστροφή του απ’ αυτόν, καθορίζεται ως ακολούθως:

Α. Για τους μισθωτούς για τους οποίους εφαρμόζεται καθεστώς εξαήμερης εβδομαδιαίας εργασίας:

α) Σε όσους μετακινηθούν, για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος σε απόσταση 100−200 χιλιομέτρων, χορηγείται άδεια μιας εργάσιμης ημέρας.

β) Σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση 201−400 χιλιομέτρων, χορηγείται άδεια δύο εργασίμων ημερών.

γ) Σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και άνω χορηγείται άδεια τριών εργασίμων ημερών, εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς, με βάση υπεύθυνη δήλωσή τους.

δ) Σε όσους μετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών αδείας που χορηγείται θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς ωστόσο η άδεια στις περιπτώσεις αυτές, να υπερβαίνει τις τρεις εργάσιμες ημέρες.

Β. Για τους μισθωτούς για τους οποίους εφαρμόζεται καθεστώς πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας:

α) Σε όσους μετακινηθούν, για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος σε απόσταση 200−400 χιλιομέτρων, χορηγείται άδεια μιας εργάσιμης ημέρας.

β) Σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και άνω, χορηγείται άδεια δύο εργασίμων ημερών, εφόσον κινηθούν εξ’ ολοκλήρου οδικώς, με βάση υπεύθυνη δήλωσή τους.

γ) Σε όσους μετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών αδείας που χορηγείται θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς ωστόσο η άδεια στις περιπτώσεις αυτές, να υπερβαίνει τις τρεις (3) εργάσιμες ημέρες.

3. Για όσους εκ των μισθωτών, που μετακινούνται κατά τα ανωτέρω, η Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015 (ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας), είναι εργάσιμη ημέρα, αυτή θεωρείται ως ημέρα ειδικής αδείας απουσίας με αποδοχές, πέραν αυτών που ορίζονται στην προηγούμενη παράγραφο της παρούσας.

4. Η κατά τα ανωτέρω χορηγούμενη άδεια δεν συμψηφίζεται με την ετήσια άδεια μετ’ αποδοχών.



Διαβάστε περισσότερα...

Νέα αλλαγή στην καταληκτική ημερομηνία της αξιολόγησης


Μέχρι και τις 16 Φεβρουαρίου η τελική παράδοση των αξιολογήσεων.

Νέα αλλαγή έχουμε στην καταληκτική ημερομηνία καταχώρισης των αξιολογήσεων από όλους τους αξιολογητές, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Παιδείας.

Αν και αρχικά υπήρχε απόφαση που όριζε ως τέλος της προθεσμίας την 28η Φεβρουαρίου τελικά δημοσιεύτηκε άλλη υπουργική απόφαση που αναφέρει:

«Σας γνωρίζουμε ότι παρατείνεται η ημερομηνία καταχώρισης των αξιολογήσεων από όλους τους αξιολογητές στην πλατφόρμα αξιολόγησης μέχρι και τις 16 Φεβρουαρίου 2015».


Διαβάστε περισσότερα...

Νέα προσφυγή κατέθεσαν στο ΣτΕ οι ένστολοι


Καταγγέλλουν το νέο νομοθετικό πλαίσιο.

Νέα προσφυγή κατέθεσαν οι ένστολοι στο Συμβούλιο της Επικρατείας καταγγέλλοντας το νέο νομοθετικό πλαίσιο με το οποίο οι αποδοχές τους, τα επιδόματα και οι συντάξεις τους διαμορφώνονται χαμηλότερα κατά 50% σε σχέση με αυτά που έπρεπε να του αποδοθούν βάση της δικαστικής απόφασης που τους δικαίωσε.

Τέσσερις Ενώσεις αποστράτων έρχονται με τις προσφυγές τους να αναζωπυρώσουν με την κυβέρνηση μετά την μη εφαρμογή της απόφασης της Ολομέλειας που έκρινε ότι η αναδρομική από 1η Αυγούστου 2012 μείωση των αποδοχών και κατ επέκταση των συντάξεων είναι αντισυνταγματική και ότι πρέπει να επανέλθουν οι αποδοχές στο προ των μειώσεων καθεστώς.

Στην ίδια απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ τονιζόταν ότι το κράτος πρέπει να απέχει από οποιαδήποτε πράξη που θα επιφέρει νέες μειώσεις στο ύψος των αποδοχών του Ιουλίου 2012. Με την ίδια λογική συνταυτίστηκε και η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ως προ το σκέλος της αναδρομικής περικοπής των συντάξεων όλων των ενστόλων.

Μετά τις δικαστικές αποφάσεις με το νόμο 4307/2014 προσδιορίστηκαν νέοι συντελεστές των βασικών μισθών των στρατιωτικών και καθορίστηκαν εκ νέου τα επιδόματά τους, με αποτέλεσμα –όπως υποστηρίζουν οι ένστολοι- να επέρχονται μειώσεις στις αποδοχές και στις συντάξεις τουλάχιστον 50% σε σχέση με τους μισθούς και τις συντάξεις του Ιουλίου 2012. Ακολούθησε η έκδοση της από 17.11.2014 υπουργικής απόφασης με την οποία αναπροσαρμοσθήκαν οι αποδοχές και οι συντάξεις των ενστόλων στα μειωμένα επίπεδα που προβλέπει ο επίμαχος νόμος 4307/2014.

Την ίδια ώρα η επιτροπή μη συμμόρφωσης αναμένεται, μετά από αίτηση των ενστόλων, να εκδοσεί απόφαση για μη συμμόρφωση της Κυβέρνησης προς την απόφαση της Ολομέλειας.

Στη νέα προσφυγή υπογραμμίζεται ότι το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τις αποδοχές και συντάξεις των ενστόλων είναι αντισυνταγματικό και αντίθετο στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ). Κι αυτό γιατί το Ελληνικό Δημόσιο τόσο με τον επίμαχο νόμο 4307/2014 όσο και με την εν λόγω υπουργική απόφαση, προέβησαν σε αυθαίρετη, μερική, μονομερή επιλεκτική εφαρμογή της απόφασης της Ολομέλειας του περασμένου έτους με την οποία δικαιώθηκαν οι στρατιωτικοί.



Διαβάστε περισσότερα...

Άρχισε η καταγραφή των ζημιών στο Ηράκλειο


Στην «βομβαρδισμένη» ΔΕΥΑΗ περιφερειάρχης και δήμαρχος.

Την καταγραφή των ζημιών έχει ξεκινήσει η Περιφέρεια Κρήτης, όπως ανακοινώθηκε από το Επιμελητήριο Ηρακλείου και καλεί τους επιχειρηματίες που επλήγησαν από τη θεομηνία των τελευταίων ημερών να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, γραφείο 312 στην οδό Μάρκου Μουσούρου 15, Ηράκλειο (παλιό «Απολλώνιο») και στο φαξ 2810-342295 από τις 14 Ιανουαρίου 2015 έως και 30 Ιανουαρίου 2015, σε ώρες από τις 10:00 έως τις 13:00. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2813-410264 και 2813-410279.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες μπορούν να απευθυνθούν στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, υπεύθυνη Αικατερίνη Τζανάκη, τηλ: 2810 247029.

Παράλληλα, το Επιμελητήριο Ηρακλείου εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του στους επιχειρηματίες του νομού Ηρακλείου, οι οποίοι υπέστησαν ζημιές στην επιχείρησή τους, εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Στο μεταξύ, τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηρακλείου (ΔΕΥΑΗ), που έχει υποστεί μεγάλες ζημιές από την ισχυρή νεροποντή που είχε ως αποτέλεσμα να σπάσει το ανάχωμα του ποταμού Γιόφυρο και να πλημμυρίσουν με νερά και λάσπες ο βιολογικός καθαρισμός και τα γραφεία, επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός μαζί με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη και τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Χάρη Μαμουλάκη.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ, Νίκος Φακουρέλης ενημέρωσε για τις καταστροφές στον βιολογικό καθαρισμό και στις εγκαταστάσεις της δημοτικής επιχείρησης, που καθιστούν αδύνατη τη λειτουργία τους για τις επόμενες μέρες.

Μηχανήματα έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας, το ίδιο και το τηλεφωνικό κέντρο, ενώ είναι αδύνατη η εξυπηρέτηση του κοινού μέχρι να αποκατασταθούν τα προβλήματα.

Σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος ανέφερε ότι η ζημιά στη ΔΕΥΑΗ είναι πολύ μεγάλη, υπολογίζεται ότι ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, αλλά τόσο η διοίκηση της επιχείρησης όσο και ο δήμος καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να μπορέσουν να αποκαταστήσουν τις ζημιές προκειμένου να λειτουργήσει κανονικά, πολύ σύντομα. Ο δήμαρχος Ηρακλείου ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για το ενδιαφέρον και την παρουσία του και επισήμανε ότι θα γίνουν κινήσεις προκειμένου να υπάρξει οικονομική ενίσχυση και από το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης από την πλευρά του χαρακτήρισε πολύ μεγάλη τη ζημιά στη ΔΕΥΑΗ, σημείωσε ότι η περιφέρεια θα συμβάλει για να προχωρήσουν οι διαδικασίες αποκατάστασης των ζημιών και για το λόγο αυτό από αύριο, θα γίνουν οι σχετικές επαφές με τις υπηρεσίες του δήμου, της περιφέρειας και της ΔΕΥΑΗ.

Ακολούθως, ο δήμαρχος Ηρακλείου με τον περιφερειάρχη, επισκέφθηκαν την περιοχή Κάμπος Αγίου Σύλλα, όπου έχουν σημειωθεί καταστροφές σε κατοικίες και βιοτεχνίες από την υπερχείλιση του Δρακουλιάρη. Ο κ. Λαμπρινός άκουσε τους κατοίκους, τους είπε ότι ο δήμος είναι κοντά τους αυτές τις δύσκολες ώρες, ενώ τους ενημέρωσε ότι θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής, με πρώτο μέλημα να ολοκληρωθούν οι μελέτες για την κατασκευή του φράγματος Λαδούκου που θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα.



Διαβάστε περισσότερα...

«Καμπάνα» στον πρώην πρόεδρο του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης


Ποινή φυλάκισης εννέα μηνών για το επεισόδιο στο ξενώνα «Άρσις».

Ποινή φυλάκισης εννέα μηνών και επιπλέον χρηματική ποινή ύψους 300 ευρώ, επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, σε βάρος του πρώην προέδρου του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης Στέλιου Ιωαννίδη, ο οποίος κατηγορείτο ότι εμφανίστηκε στο προαύλιο του ξενώνα ασυνόδευτων μεταναστών της ΜΚΟ «Άρσις», απειλώντας με πιστόλι τους υπευθύνους της Οργάνωσης και εξυβρίζοντας τόσο αυτούς όσο και τα φιλοξενούμενα προσφυγόπουλα.

Το δικαστήριο ανέστειλε την επιβληθείσα ποινή για τρία χρόνια, ενώ ο 70χρονος κατηγορούμενος, δια του συνηγόρου του, άσκησε έφεση κατά της απόφασης. Ο ίδιος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, καθώς, σύμφωνα με τον υπερασπιστή του, αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας και εισήχθη σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, επιστημονικοί συνεργάτες της «Άρσις», που κατέθεσαν ως πολιτικοί ενάγοντες, περιέγραψαν καρέ-καρέ το περιστατικό, το οποίο διαδραματίστηκε την περασμένη Παρασκευή στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, με τον «πρωταγωνιστή» του επεισοδίου να καταγγέλλει αρχικά ότι κάποιος του έκλεψε το σκυλί.

Έκαναν λόγο για «χυδαίο υβρεολόγιο» που χρησιμοποίησε ο 70χρονος τόσο εναντίον τους όσο και εναντίον των φιλοξενούμενων ανηλίκων, ενώ κατέθεσαν ότι «πάγωσαν» μόλις τον είδαν να βγάζει το όπλο του και να τους σημαδεύει.

Κατά την αγόρευσή του, ο συνήγορος υπεράσπισης επισήμανε ότι ο εντολέας του βρέθηκε στο σημείο αναζητώντας το σκυλί του και αρνήθηκε ότι έβγαλε το όπλο, το οποίο -πάντως- κατέχει νόμιμα. Απαντώντας σε μάρτυρες κατηγορίας, που κατέθεσαν ότι ο κατηγορούμενος φέρεται να είπε ότι «είμαι Χρυσαυγίτης και χειρότερος απ' αυτούς», είπε ότι τα πολιτικά του πιστεύω και ιδεώδη δεν ταυτίζονται με αυτά του συγκεκριμένου κόμματος.

Να σημειωθεί ότι οι δικηγόροι της «Άρσις» επιφυλάσσονται να καταθέσουν το επόμενο διάστημα μηνυτήρια αναφορά κατά του Στ. Ιωαννίδη για ρατσιστική συμπεριφορά.



Διαβάστε περισσότερα...

Πρόστιμο επειδή δεν… εκτέλεσε συμβόλαιο θανάτου


Το δικαστήριο έκρινε πως εξαπάτησε τον παρ’ ολίγον ηθικό αυτουργό.

Πρόστιμο ύψους 10.000 κορωνών επέβαλαν οι αρχές της Νορβηγίας σε έναν νεαρό που εξαπάτησε τον «εργοδότη» του και δεν εκτέλεσε ποτέ τη δουλειά που του είχε αναθέσει και δεν ήταν άλλη από το να... σκοτώσει έναν έφηβο επειδή δεν ανταποκρίθηκε στον έρωτά του.

Η αστυνομία της Νορβηγίας ανέφερε ότι στον 21χρονο Νορβηγό επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 κορόνων (περίπου 1.000 ευρώ) για «απάτη» επειδή δέχτηκε να εκτελέσει ένα συμβόλαιο θανάτου, χωρίς όμως να έχει πραγματικά σκοπό να τηρήσει τον λόγο του.

Ο νεαρός πήρε χρήματα προκειμένου να «βγάλει από τη μέση» έναν 17χρονο αλλά οι αρχές δεν μπόρεσαν να αποδείξουν ότι πρόθεσή του ήταν όντως να τον σκοτώσει κανέναν. Για τον λόγο αυτό κατηγορήθηκε μόνο για «εξαπάτηση του πελάτη» του, ανέφεραν οι αστυνομικές αρχές, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στην τοπική εφημερίδα Varden.

Ο απατεώνας «εκτελεστής» δέχτηκε την κατηγορία και πλήρωσε το πρόστιμο.

Ο συνομήλικός του που είχε διατάξει τον φόνο καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών. Όμως επειδή ομολόγησε ανεστάλη η εκτέλεση του μεγαλύτερου μέρους της ποινής του. Σύμφωνα με τον... εξαπατημένο το παρ' ολίγον θύμα είχε απορρίψει τις ερωτικές προτάσεις του για αυτό έδωσε 60.000 κορώνες στον νεαρό που θα τον σκότωνε.

Ο συνεργός του πάντως ισχυρίζεται ότι έλαβε μόνο 40.000 κορόνες από τον αφελή «εγκέφαλο του εγκλήματος».



Διαβάστε περισσότερα...

Εντυπωσιακές εικόνες από την έκρηξη ενός ηφαιστείου


Η δύναμη της φύσης σε ένα βίντεο.

Εντυπωσιακές εικόνες από τις εκρήξεις στο ηφαίστειο Χόλουραουν στην Ισλανδία κατέγραψε το τηλεοπτικό δίκτυο RT.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο που συνοδεύει το βίντεο, από την έκρηξη δημιουργήθηκε μια λίμνη λάβας μήκους 500 μέτρων και ύψους 70 μέτρων.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επί ποδός το υπουργείο Παιδείας για τη σύσταση οργανικών θέσεων


Αναμένονται 3.657 θέσεις ειδικοτήτων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Η διαδικασία των υποχρεωτικών μετατάξεων από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια συνοδεύτηκε, όπως δήλωσαν στο newsbeast.gr αιρετοί και εκπαιδευτικοί, από έλλειψη διαφάνειας καθώς σε κανένα στάδιο δεν ανακοινώθηκαν τα μόρια των μεταταχθέντων εκπαιδευτικών.

Μέσα από το άρθρο μας «Το χρονικό των υποχρεωτικών μετατάξεων» παρουσιάσαμε το ιστορικό τους από τον Αύγουστο του 2013 μέχρι και το Δεκέμβριο του 2014 και καταγράψαμε τα προβλήματα. Ένα από αυτά ήταν και η έλλειψη οργανικών θέσεων. Το πρόβλημα αυτό επιχειρεί να λύσει το υπουργείο Παιδείας λίγες μέρες πριν τις εκλογές σύμφωνα με πληροφορίες. Ό,τι λοιπόν δεν έγινε σε 1,5 χρόνο φαίνεται να γίνεται μέσα σε μερικά 24ωρα και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο.

Να σημειώσουμε ότι σε δελτίο Τύπου της η Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας τόνιζε ότι η μόνη διαδικασία που εκκρεμεί, δυο εβδομάδες πριν τη διεξαγωγή των Βουλευτικών Εκλογών, είναι η δημοσιοποίηση των πινάκων με τη μοριοδότηση των περίπου 4.000 αιτούντων μετάταξη στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και τα αποτελέσματα της εξέτασης των ενστάσεων, όπως εδώ και ενάμιση χρόνο έχουν επανειλημμένα ζητήσει οι συνδικαλιστικές και επιστημονικές ενώσεις των εκπαιδευτικών και η οργάνωση «ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΕΛΛΑΣ».

Ο αιρετός στο ΚΥΣΔΕ κ. Κορδής δήλωσε στο newsbeast.gr ότι «είναι αδιανόητο 10 μέρες πριν τις εκλογές και ενώ οι συνάδελφοι περίμεναν 18 μήνες και ουσιαστικά τους εξαπάτησαν και ήταν στον αέρα, να προχωρούν σε ενέργειες για τη σύσταση των οργανικών».

«Με τη σύσταση οργανικών νομιμοποιείται όλη αυτή η διαδικασία και είναι προφανές πως τίθεται θέμα νομιμότητας από την άποψη ότι υπάρχει υπηρεσιακή μεταβολή που απαγορεύεται από τις εκλογές. Το πρώτο πράγμα που έπρεπε να γίνει ήταν η ανακοίνωση της μοριοδότησης των μεταταχθέντων», τόνισε ο αιρετός στο ΚΥΣΔΕ.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής δήλωσαν στο newsbeast.gr ότι επιφυλάσσονται να διατυπώσουν τη γνώμη τους μόλις δημοσιευτεί η απόφαση στο ΦΕΚ. Το ΔΣ δεν τοποθετείται σε προχειρότητες και φημολογίες αλλά σε επίσημα νομικά κείμενα.

Παράλληλα μας ενημέρωσαν ότι ακόμα περιμένουν την απάντηση από τον υπουργό Παιδείας για το πως είναι δυνατόν να συμπεριλαμβάνεται στην 6η φάση μετατάξεων εκπαιδευτικών και η μετάταξη εκπαιδευτικού Γερμανικής Φιλολογίας από τη Δευτεροβάθμια Πέλλας, ενώ στις προηγούμενες πέντε φάσεις (επί της θητείας του καθηγητή Κ. Αρβανιτόπουλου στο Υ.ΠΑΙ.Θ) δε συνέβη κάτι παρόμοιο.

Να σημειώσουμε ότι για τη σύσταση των οργανικών θέσεων απαιτείται, πέρα από τον υπουργό Παιδείας να υπογράψει και ο κ. Σταϊκούρας.

Όπως προειπώθηκε ο υπουργός Παιδείας έχει υπογράψει από μέρους του τη σύσταση 3.657 οργανικών θέσεων. Αυτές κατανέμονται ως ακολούθως σύμφωνα με πίνακα που κοινοποίησε ο αιρετός στο ΚΥΣΠΕ κ. Μπράτης μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook. Στην ίδια ανάρτηση ενημερώνει ότι υπογράφτηκε η σύσταση και έχει προωθηθεί στον κ. Σταϊκούρα.




    ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΤΑΤΑΞΗΣ
    ΠΕ05
    ΠΕ06
    ΠΕ07
    ΠΕ08
    ΠΕ11
    ΠΕ16
    ΠΕ19/20
    ΠΕ32
    ΣΥΝΟΛΟ
    ΑΘΗΝΑΣ Α
    51
    24
    21
    0
    4
    0
    88
    4
    192
    ΑΘΗΝΑΣ Β
    69
    64
    27
    0
    40
    0
    90
    3
    293
    ΑΘΗΝΑΣ Γ
    38
    39
    0
    1
    51
    1
    84
    3
    217
    ΑΘΗΝΑΣ Δ
    39
    23
    19
    11
    41
    5
    79
    1
    218
    ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
    4
    1
    2
    1
    10
    2
    30
    0
    50
    ΑΝ.ΑΤΤΙΚΗΣ
    39
    79
    16
    10
    65
    1
    78
    1
    289
    ΑΡΓΟΛΙΔΑ5
    5
    3
    3
    1
    10
    0
    3
    0
    25
    ΑΡΚΑΔΙΑ
    4
    7
    0
    1
    0
    0
    11
    0
    23
    ΑΡΤΑ
    4
    2
    1
    2
    0
    0
    9
    1
    19
    ΑΧΑΪΑ
    3
    6
    0
    6
    4
    5
    47
    1
    72
    ΒΟΙΩΤΙΑ
    6
    7
    0
    0
    11
    0
    15
    0
    39
    ΓΡΕΒΕΝΑ
    2
    4
    1
    0
    3
    0
    5
    0
    15
    ΔΡΑΜΑ
    7
    0
    4
    0
    8
    0
    0
    0
    19
    ΔΥΤ.ΑΤΤΙΚΗ
    13
    0
    0
    1
    11
    0
    17
    0
    42
    ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
    5
    6
    3
    1
    5
    0
    9
    0
    29
    ΕΒΡΟΣ
    7
    8
    2
    0
    9
    0
    10
    0
    36
    ΕΥΒΟΙΑ
    12
    9
    3
    1
    32
    0
    26
    0
    83
    ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
    1
    0
    0
    1
    2
    0
    1
    0
    5
    ΖΑΚΥΝΘΟΣ
    2
    2
    2
    1
    0
    0
    0
    1
    8
    ΗΛΕΙΑ
    0
    0
    0
    1
    1
    3
    14
    1
    20
    ΗΜΑΘΙΑ
    16
    26
    9
    1
    14
    0
    20
    0
    86
    ΗΡΑΚΛΕΙΟ
    13
    10
    9
    6
    27
    0
    17
    0
    82
    ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ
    2
    10
    3
    1
    7
    0
    7
    0
    30
    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Α
    30
    3
    40
    25
    26
    6
    56
    2
    188
    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Β
    25
    10
    37
    11
    12
    7
    55
    0
    157
    ΙΩΑΝΝΙΝΑ
    11
    11
    7
    7
    6
    3
    30
    0
    75
    ΚΑΒΑΛΑ
    3
    1
    7
    0
    17
    0
    15
    0
    43
    ΚΑΡΔΙΤΣΑ
    7
    18
    8
    0
    24
    3
    17
    0
    77
    ΚΑΣΤΟΡΙΑ
    0
    8
    2
    0
    5
    0
    9
    0
    24
    ΚΕΡΚΥΡΑ
    8
    8
    4
    6
    21
    0
    7
    0
    54
    ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑ
    3
    3
    1
    0
    2
    0
    1
    0
    10
    ΚΙΛΚΙΣ
    3
    8
    7
    0
    16
    0
    8
    0
    42
    ΚΟΖΑΝΗ
    11
    12
    8
    0
    30
    0
    33
    0
    94
    ΚΟΡΙΝΘΙΑ
    9
    7
    0
    1
    12
    1
    15
    0
    45
    ΚΥΚΛΑΔΕΣ
    1
    5
    0
    3
    4
    0
    12
    0
    25
    ΛΑΚΩΝΙΑ
    3
    5
    0
    4
    9
    0
    6
    0
    27
    ΛΑΡΙΣΑ
    26
    33
    7
    10
    10
    5
    47
    2
    140
    ΛΑΣΙΘΙ
    0
    6
    0
    0
    6
    0
    6
    0
    18
    ΛΕΣΒΟΣ
    8
    0
    2
    0
    9
    0
    0
    0
    19
    ΛΕΥΚΑΔΑ
    4
    1
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    5
    ΜΑΓΝΗΣΙΑ
    18
    9
    9
    5
    6
    3
    27
    0
    77
    ΜΕΣΣΗΝΙΑ
    12
    6
    2
    1
    5
    0
    12
    0
    38
    ΞΑΝΘΗ
    3
    0
    2
    0
    14
    0
    0
    0
    19
    ΠΕΙΡΑΙΑ
    33
    0
    0
    2
    39
    0
    62
    1
    137
    ΠΕΛΛΑ
    11
    0
    0
    0
    7
    0
    18
    2
    38
    ΠΙΕΡΙΑ
    5
    10
    5
    1
    22
    0
    13
    2
    58
    ΠΡΕΒΕΖΑ
    6
    7
    3
    2
    4
    0
    11
    0
    33
    ΡΕΘΥΜΝΟ
    0
    0
    0
    0
    8
    0
    2
    1
    11
    ΡΟΔΟΠΗ
    2
    2
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    4
    ΣΑΜΟΣ
    2
    0
    1
    0
    0
    0
    3
    0
    6
    ΣΕΡΡΕΣ
    14
    14
    7
    1
    32
    0
    12
    1
    81
    ΤΡΙΚΑΛΑ
    7
    5
    8
    2
    0
    3
    14
    0
    39
    ΦΘΙΩΤΙΔΑ
    10
    15
    1
    4
    16
    1
    15
    0
    62
    ΦΛΩΡΙΝΑ
    0
    2
    3
    0
    1
    0
    7
    0
    13
    ΦΩΚΙΔΑ
    2
    2
    0
    1
    0
    0
    3
    0
    8
    ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
    3
    13
    4
    0
    5
    0
    6
    0
    31
    ΧΑΝΙΑ
    4
    5
    6
    5
    10
    0
    25
    0
    55
    ΧΙΟΣ
    5
    5
    0
    0
    0
    0
    1
    1
    12
    ΣΥΝΟΛΟ
    631
    564
    306
    138
    733
    49
    1208
    28
    3657

Διαβάστε περισσότερα...