Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Αυτός είναι ο 37χρονος που κατηγορείται ότι ασελγούσε σε 13χρονο


Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του 37χρονου, ο οποίος συνελήφθη την Κυριακή στο Αιγάλεω με τις κατηγορίες της αποπλάνησης και της ασέλγειας κατ’ εξακολούθηση, σε βάρος ανηλίκου.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το απόγευμα του Σαββάτου ο συλληφθείς οδήγησε εντός της οικίας του ένα 13χρονο αγόρι, και ασέλγησε σε βάρος του, ενώ στο πλαίσιο της προανάκρισης διαπιστώθηκε ότι το προηγούμενο επταήμερο είχε ενεργήσει κατ’ επανάληψη ασελγείς πράξεις σε βάρος του ιδίου ανηλίκου.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις παραπάνω παράνομες πράξεις.

Πρόκειται για τον ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ Ιωάννη του Δημητρίου και της Νικολέττας, ο οποίος γεννήθηκε την 17.07.1976 στο Αιγάλεω Αττικής και κατοικεί στο Αιγάλεω.



Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τον τηλεφωνικό αριθμό 210-6476370 της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.



Διαβάστε περισσότερα...

Συμπτώματα που προειδοποιούν για εμφάνιση εγκεφαλικού επεισοδίου


Το εγκεφαλικό επεισόδιο συμβαίνει όταν η παροχή αίματος σε τμήμα του εγκεφάλου έχει διακοπεί ή έχει μειωθεί σημαντικά, στερώντας από τον εγκεφαλικό ιστό το οξυγόνο. Μέσα σε λίγα λεπτά, τα εγκεφαλικά κύτταρα αρχίζουν να πεθαίνουν.

Το εγκεφαλικό επεισόδιο είναι ένα επείγον ιατρικό περιστατικό. Η έγκαιρη θεραπεία είναι ζωτικής σημασίας. Η έγκαιρη δράση μπορεί να ελαχιστοποιήσει ενδεχόμενη βλάβη στον εγκέφαλο καθώς και τις πιθανές επιπλοκές.

Τα καλά νέα είναι ότι εγκεφαλικά επεισόδια μπορεί να αντιμετωπιστούν και να προληφθούν με τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης , της υψηλής χοληστερόλης αλλά και την διακοπή του καπνίσματος. Πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα και να απευθυνθείτε στο γιατρό σας αν παρατηρήσετε τα εξής:

Πρόβλημα με τα πόδια σας. Μπορεί να αισθανθείτε ξαφνική ζάλη, απώλεια της ισορροπίας ή απώλεια συντονισμού.

Απώλεια μνήμης ή δυσκολία σκέψης. Πολλοί άνθρωποι που είχαν εγκεφαλικά επεισόδια είχαν απώλεια μνήμης. Άλλοι μπορεί να έχουν δυσκολία στη σκέψη, τη λήψη αποφάσεων, τη λογική και την κατανόηση εννοιών. Οι επιπλοκές μπορεί να βελτιωθούν με θεραπείες αποκατάστασης.

Παράλυση ή μούδιασμα του προσώπου, του βραχίονα ή του ποδιού. Υπάρχει περίπτωση ξαφνικά να αισθανθείτε μούδιασμα, να παραλύσει το πρόσωπο, το χέρι ή το πόδι σας ιδιαίτερα στη μια πλευρά του σώματός σας.

Πρόβλημα όρασης. Μπορεί ξαφνικά να θολώσουν τα μάτια σας ή μπορεί να έχετε διπλοπία (να τα βλέπετε διπλά).

Έντονο Πονοκέφαλο. Μια ξαφνική, σοβαρή κεφαλαλγία, η οποία μπορεί να συνοδεύεται από εμετό ή ζάλη μπορεί να υποδείξει ότι έχετε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο.

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό

Ζητήστε αμέσως ιατρική βοήθεια εάν παρατηρήσετε οποιαδήποτε σημάδια ή συμπτώματα ενός εγκεφαλικού επεισοδίου, ακόμη και αν φαίνεται να παρουσιάζουν διακυμάνσεις ή να εξαφανίζονται σιγά σιγά. Καλέστε αμέσως ασθενοφόρο γιατί κάθε λεπτό μετράει. Μην περιμένετε να δείτε αν τα συμπτώματα υποχωρούν.

Ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο

Περίπου το 85 τοις εκατό των εγκεφαλικών επεισοδίων είναι ισχαιμικά εγκεφαλικά επεισόδια. Τα ισχαιμικά εγκεφαλικά επεισόδια συμβαίνουν όταν οι αρτηρίες στον εγκέφαλό σας στένωση ή απόφραξη, προκαλώντας σοβαρά μειωμένη ροή αίματος (ισχαιμία).

Αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο

Το αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο εμφανίζεται όταν ένα αιμοφόρο αγγείο στον εγκέφαλο παρουσιάζει ρήξεις ή διαρροές.

Παροδικό ισχαιμικό επεισόδιο (TIA)

Ένα παροδικό ισχαιμικό επεισόδιο (TIA) είναι ένα σύντομο επεισόδιο με συμπτώματα παρόμοια με αυτά που θα έχετε σε ένα εγκεφαλικό επεισόδιο. Ένα παροδικό ισχαιμικό επεισόδιο προκαλείται από μια προσωρινή μείωση της παροχής αίματος σε τμήμα του εγκεφάλου σας. Τα παροδικά ισχαιμικά επεισόδια διαρκούν λιγότερο από πέντε λεπτά. Συνήθως ένα παροδικό ισχαιμικό επεισόδιο δεν αφήνει μόνιμες βλάβες καθώς η απόφραξη είναι προσωρινή. Εάν είχατε ένα παροδικό ισχαιμικό επεισόδιο, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει πιθανότητα να είναι ένα μερικώς φραγμένη ή στενωμένη η αρτηρία που οδηγεί στον εγκέφαλό σας, βάζοντας σας σε μεγαλύτερο κίνδυνο από ένα πλήρως ανεπτυγμένο εγκεφαλικό επεισόδιο που θα μπορούσε να προκαλέσει μόνιμη βλάβη αργότερα.

Πολλοί παράγοντες μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο ενός εγκεφαλικού επεισοδίου. Οι παράγοντες κινδύνου περιλαμβάνουν:

  • Υψηλή αρτηριακή πίεση
  • Το κάπνισμα ή έκθεση σε παθητικό κάπνισμα
  • Υψηλή χοληστερόλη
  • Διαβήτης
  • Παχυσαρκία
  • Σωματική αδράνεια
  • Αποφρακτική άπνοια ύπνου (μια διαταραχή του ύπνου κατά την οποία το επίπεδο του οξυγόνου πέφτει περιοδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας)
  • Καρδιαγγειακή νόσος, περιλαμβανομένης της καρδιακής ανεπάρκειας, ανωμαλίες της καρδιάς, καρδιακής λοίμωξης ή μη φυσιολογικό καρδιακό ρυθμό
  • Η χρήση ορισμένων αντισυλληπτικών χαπιών ή ορμονικές θεραπείες που περιλαμβάνουν τα οιστρογόνα
  • Η χρήση παράνομων ναρκωτικών ουσιών


Πηγή: http://www.boro.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτοί φέρονται ότι εξαπατούσαν ηλικιωμένους


Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. τα ονόματα και οι φωτογραφίες των δύο συλληφθέντων που κατηγορούνται ότι εξαπάτησαν τουλάχιστον 18 ηλικιωμένους στη Θεσσαλονίκη από τους οποίους απέσπασαν σχεδόν 64.000 ευρώ.

Πρόκειται για τον 40χρονο Αθανάσιο Ζωγράφο, του Αντωνίου και της Άννας, και τον 28χρονο Παναγιώτη Ευαγγέλου, του Σωτηρίου και της Ανδριάνας. Οι δύο κατηγορούμενοι, που συνελήφθησαν στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, προσποιούμενοι είτε τους εφοριακούς είτε τους ασφαλιστές, έπειθαν τους ηλικιωμένους να τους παραδώσουν μεγάλα χρηματικά ποσά για τη δήθεν τακτοποίηση χρεών συγγενικών τους προσώπων.





Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., η δημοσιοποίηση -χρονικής διάρκειας ενός μήνα- σύμφωνα με τη σχετική εισαγγελική διάταξη, κρίνεται αναγκαία για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων, την εν γένει προστασία του κοινωνικού συνόλου και ειδικότερα των ευάλωτων και ανίσχυρων ηλικιωμένων, καθώς και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Τονίζεται, δε, ότι οποιοσδήποτε πολίτης διαθέτει ή γνωρίζει πληροφορίες για τα εν λόγω πρόσωπα που απεικονίζονται στις φωτογραφίες ή που γνωρίζει ο,τιδήποτε σε σχέση με τις έρευνες που διεξάγονται μπορεί να επικοινωνεί με τα τηλέφωνα 2310-388349 και 2310-388355 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Όπως αναφέρεται εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της συνομιλίας.


Διαβάστε περισσότερα...

Πρόγραμμα ΟΑΕΔ: Πεντάμηνη απασχόληση για 50.000 ανέργους


Στα 170 εκατ. ευρώ η χρηματοδότηση για τη στήριξη περίπου 50.000 ανέργων. Εντός Αυγούστου θα τεθεί σε ισχύ το νέο πρόγραμμα. Ποιοι οι δικαιούχοι και πώς θα γίνεται η μοριοδότηση

Εντός Αυγούστου αναμένεται να προκηρυχθεί από τον ΟΑΕΔ πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 50.000 ανέργους.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος", αναμένεται να διατεθούν έως το τέλος του έτους 170 εκατομμύρια ευρώ για 50.000 δικαιούχους, μέλη οικογενειών που δεν έχουν κανένα εισόδημα.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με την αρχική πρόταση του ΟΑΕΔ, τα προγράμματα αυτά μπορεί θα περιλαμβάνουν:

-έργα συντήρησης ή μικρά κατασκευαστικά έργα δημοσίων υποδομών – αθλητικών υποδομών,

-έργα αποκατάστασης οικοσυστημάτων και προστασίας, διαχείρισης και ανάδειξης της βιοποικιλότητας (π.χ. καθαρισμός παραλιών), καθαριότητα παράλιων περιοχών, καθαρισμοί και μικρές αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις σε ρέματα

-ανάδειξη πολιτιστικής κληρονομιάς και δράσεις διατήρησης της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς

-αποκατάσταση και βελτίωση αστικού και περιαστικού περιβάλλοντος (π.χ. φυτεύσεις σε γειτονίες),

-αποκατάσταση Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων,

-διαχείριση και προστασία υδάτινων πόρων και δασών,

-προσωπικές κοινωνικές υπηρεσίες όπως κατ’ οίκον φροντίδα ηλικιωμένων, ΑμεΑ κλπ.

-κοινωνικές δράσεις όπως κοινωνικά παντοπωλεία, συλλογή και διάθεση χρησιμοποιημένου ρουχισμού

-εξωσχολικά προγράμματα για μαθητές

-οδική ασφάλεια μαθητών,

-σίτιση σε ολοήμερα σχολεία φτωχών περιοχών,

-αναδάσωση, δασοπροστασία και φύλαξη περιοχών υψηλού φυσικού κάλλους.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί όχι μόνο από τους δήμους, αλλά και από άλλους δημόσιους φορείς, παρότι αρχικώς το αντικείμενο της δράσης θα ήταν η δημιουργία απασχόλησης σε θέσεις εργασίας γενικών καθηκόντων στους δικαιούχους (δήμους), μέσω της πρόσληψης προσωπικού για χρονικό διάστημα 5 μηνών και περίπου 500 ευρώ το μήνα.

Ωφελούμενοι θα είναι:

1. Εγγεγραμμένοι άνεργοι, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

2. Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.

Το χρονικό διάστημα της συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας, για το μέλος της οικογένειας - στόχου που υποβάλλει αίτηση για συμμετοχή στο πρόγραμμα, όπως αποτυπώνεται στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, με ανώτατο όριο αυτό των 36 μηνών, θα μοριοδοτείται ως εξής:

- Για τους πρώτους δώδεκα μήνες: 1 μονάδα ανά πλήρη μήνα.

- Για τους επόμενους δώδεκα μήνες: 1,5 μονάδα ανά πλήρη μήνα.

- Για τους επόμενους δώδεκα μήνες: 2 μονάδες ανά πλήρη μήνα. Επιπλέον μόρια θα προσθέτουν ο αριθμός των παιδιών και το ύψος του οικογενειακού εισοδήματος.



Πηγή: http://news247.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τη Δευτέρα ξεκινούν οι αιτήσεις αναπληρωτών


Από την προσεχή Δευτέρα, 12 Αυγούστου, μπορούν οι εκπαιδευτικοί να υποβάλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την ένταξή τους στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών για το σχολικό έτος 2013-2014. Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, οι αιτήσεις-δηλώσεις υποβάλλονται στις κατά τόπους Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την Παρασκευή 23 Αυγούστου.

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος αφορά τους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04 (ειδικότητες Φυσικών, Χημικών, Φυσιογνωστών, Βιολόγων και Γεωλόγων), ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ09, ΠΕ10, ΠΕ11, ΠΕ12, ΠΕ13, ΠΕ14, ΠΕ15, ΠΕ17, ΠΕ18, ΠΕ19, ΠΕ20, ΠΕ32, ΠΕ33, ΠΕ34, ΠΕ40, ΠΕ60, ΠΕ70, ΤΕ01 και ΔΕ01 Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.


Διαβάστε περισσότερα...

Πρόστιμο 150.000 ευρώ στη ΓΓΠΣ


Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων επέβαλε στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, με την υπ’ αριθμ. 98/2013 Απόφαση, πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ, (το ανώτερο προβλεπόμενο στο νόμο της), κρίνοντας ότι παραβίασε την υποχρέωσή της για λήψη κατάλληλων μέτρων ασφάλειας, γεγονός που οδήγησε ήδη σε ιδιαίτερα σοβαρό περιστατικό παραβίασης προσωπικών δεδομένων, δηλαδή σε διαρροή δεδομένων που αφορούν το σύνολο σχεδόν των φορολογουμένων στην Ελλάδα.

Όπως ήδη ενημέρωσε η Αρχή, με το από 21-11-2012 Δελτίο Τύπου, ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2012 σειρά διοικητικών ελέγχων σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εμπορίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Οι έλεγχοι επεκτάθηκαν εντός του 2013 και σε άλλες εταιρείες. Κατόπιν επίπονης ανάλυσης, λόγω του όγκου των δεδομένων και της μορφής των ηλεκτρονικών αρχείων, διαπιστώθηκε ότι ορισμένες εξ αυτών είχαν στην κατοχή τους μεγάλο πλήθος φορολογικών δεδομένων φυσικών προσώπων, τα οποία παρέπεμπαν ευθέως στη Γ.Γ.Π.Σ. ως πηγή προέλευσης των δεδομένων και είχαν υποστεί ήδη παράνομη επεξεργασία, αφού βρέθηκαν στην κατοχή εταιρειών.

Σημειωτέον ότι η Αρχή έκτοτε συνεργάσθηκε με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο μέτρο που είχε ενδείξεις ότι τα ηλεκτρονικά αρχεία τηρούνταν στις οικίες φυσικών προσώπων.

Τα ευρεθέντα προσωπικά (φορολογικά) δεδομένα αφορούν τουλάχιστον τα έτη από το 2000 έως και το 2012. Συνοπτικά περιλαμβάνουν: i) στοιχεία του εντύπου Ε1 για τα οικονομικά έτη από το 2003 έως και το 2009 και εν μέρει για το 2012, ii) στοιχεία του εντύπου Ε2 για το οικονομικό έτος 2006, iii) στοιχεία του εντύπου Ε9, iv) στοιχεία του ΕΤΑΚ, v) στοιχεία της έκτακτης εισφοράς του ν. 3986/2011 για το οικονομικό έτος 2011, vi) στοιχεία του μητρώου φορολογουμένων, vii) στοιχεία των σημειωμάτων περαίωσης του έτους 2010 και viii) στοιχεία τελών κυκλοφορίας οχημάτων για τα έτη από το 2006 έως και το 2012.

Η Αρχή έκρινε ότι η Γ.Γ.Π.Σ., παρά τον όγκο των δεδομένων που διαχειρίζεται και την κρισιμότητα αυτών, μέχρι τις μέρες μας (Ιούλιος 2013) δεν διαθέτει κατάλληλα μέτρα ασφάλειας για την αποτροπή αθέμιτης πρόσβασης και διάδοσης των δεδομένων, καθώς και μέτρα για την ανίχνευση και διερεύνηση τυχόν περιστατικών παραβίασης προσωπικών δεδομένων. Ως εκ τούτου, κάλεσε, τη Γ.Γ.Π.Σ. να λάβει τα αναφερόμενα στην Απόφαση μέτρα και να την ενημερώνει για την πορεία υλοποίησής τους.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αστυνομικός γρονθοκοπεί γυναίκα σε πολυκατάστημα


Την επίθεση κατέγραψε κάμερα ασφαλείας καταστήματος.

Η Brandie Redell, από την Αϊόβα των ΗΠΑ, παραδέχθηκε πως προσπαθούσε να κλέψει από κατάστημα του Davenport γυναικεία ρούχα συνολικής αξίας 388 δολαρίων.

Αυτό βέβαια σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί την απρόκλητη, όπως φαίνεται στο βίντεο, επίθεση που δέχθηκε από αστυνομικό, ο οποίος τη γρονθοκόπησε στο κεφάλι.

Το περιστατικό συνέβη τον Φεβρουάριο και η Redell προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά του αστυνόμου Scott Crow ο οποίος τη χτύπησε τόσο που έχασε κατά 70% την όρασή της από το ένα της μάτι.

Η κάμερα ασφαλείας του καταστήματος κατέγραψε όλο το περιστατικό με τον Crow να χτυπά τη γυναίκα και έναν άλλο αστυνομικό να της κρατά τα πόδια!

Στο δωμάτιο βρισκόταν επίσης ένας υπάλληλος του καταστήματος που έφυγε μόλις άρχισε το ξύλο.

«Τον ρωτούσα γιατί με χτυπούσε, έκλαιγα, ούρλιαζα, παρακαλούσα κάποιος να με βοηθήσει», δήλωσε η γυναίκα ενώ ο Crow έγραψε στην αναφορά του πως η Redell τον δάγκωσε, κάτι που και η ίδια παραδέχθηκε λέγοντας πως το έκανε για να τον ξεκολλήσει από πάνω της.

Ο αστυνομικός υποστήριξε πως τον δάγκωνε στο δάχτυλο και δεν τον άφηνε ενώ στο βίντεο φαίνεται να τη χτυπά και με τα δύο χέρια, όπως σημειώνει η Daily Mail.

Η δίκη αναμένεται να αρχίσει στις 23 Αυγούστου.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο










Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εκστρατεία καθαρισμού και αναβάθμισης ιστορικών οδών της Αθήνας


Από τον δήμο και ομάδες πολιτών.

Εκστρατεία καθαρισμού και λειτουργικής αναβάθμισης ιστορικών οδών της πρωτεύουσας, όπως η οδός Αθηνάς, εγκαινιάζει ο δήμος Αθηναίων, σε συνεργασία με δραστήριες και δυναμικές ομάδες πολιτών της Αθήνας.

Σύμφωνα με τον δήμο, ήδη, η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης προχώρησε σε εργασίες καθαρισμού της πρόσοψης του ιστορικού κτιρίου της Βαρβακείου Αγοράς. Αφαιρέθηκαν τα γκράφιτι με ειδικά υλικά και οι επιφάνειες επανήλθαν στην αρχική τους μορφή.

Για τη μελλοντική προστασία του κτιρίου τοποθετήθηκε στις επιφάνειες ειδικό προστατευτικό υλικό. Οι εργασίες επεκτάθηκαν στο κτίριο των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Αθηναίων με σκοπό, η πιλοτική εφαρμογή να επεκταθεί από την οδό Αθηνάς και σε άλλες εμβληματικές οδούς της πόλης.

Η εκστρατεία αποσκοπεί στο συστηματικό καθαρισμό των επιφανειών όλων των κτιρίων (δημόσιων και ιδιωτικών), την επιδιόρθωση και ενίσχυση του φωτισμού, την αποκατάσταση των μικρών στύλων αποτροπής της παράνομης στάθμευσης και την ανανέωση των διαβάσεων κυκλοφορίας πεζών. Η επίσημη έναρξη τοποθετείται την 21η Αυγούστου, θα έχει συνολική διάρκεια περίπου τριών μηνών και θα επεκταθεί στο σύνολο της οδού Αθηνάς και στη συνέχεια, σταδιακά, στις οδούς Σταδίου, Πανεπιστημίου και Ερμού.

Τέλος, ο δήμος Αθηναίων μέσω της νέας διαδικτυακής πλατφόρμας «Συν Αθηνά» (www.synathina.gr) απευθύνει κάλεσμα σε ομάδες που δραστηριοποιούνται στην πόλη, με στόχο την όσο πιο ενεργή εμπλοκή τους σε αυτήν την καθοριστική προσπάθεια αισθητικής και λειτουργικής αναβάθμισης ιστορικών οδών της Αθήνας.



Διαβάστε περισσότερα...

«Άδειασαν» τα ιαματικά λουτρά της χώρας από τους ηλικιωμένους


Μετά την περικοπή του επιδόματος λουτροθεραπείας.

Είδος προς… εξαφάνιση τείνουν να γίνουν οι ηλικιωμένοι από τις λουτροπόλεις της χώρας, μετά την περικοπή του επιδόματος λουτροθεραπείας. Οι επισκέψεις, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, έχουν μειωθεί σημαντικά και, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, εκτιμάται πως για το 2013 θα υπάρξει μία πτώση της τάξης του 70% σε σχέση με πέρσι.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των λουτρών της Αγίας Παρασκευής του δήμου Κασσανδρείας στη Χαλκιδική. Ενώ το περασμένο έτος οι λούσεις σε καθημερινή βάση ήταν γύρω στις 1300 κατά μέσο όρο, φέτος φτάνουν τις 300.

Μάλιστα, οι ηλικιωμένοι που επισκέπτονται τα λουτρά είναι μόλις τρεις με τέσσερις την ημέρα και οι υπόλοιποι είναι ξένοι τουρίστες που βρίσκονται για διακοπές στα γαλάζια νερά της Χαλκιδικής.

«Τα τελευταία δύο χρόνια που έχει περικοπεί το επίδομα λουτροθεραπείας προσπαθούμε να στραφούμε σε άλλου είδους επισκέπτες. Έχουμε αλλάξει τον προσανατολισμό των λουτρών μας διότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά οι ηλικιωμένοι» δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος της δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Κασσανδρείας Ρήγας Οικονόμου.

Τα λουτρά της Αγίας Παρασκευής έχουν τη δυνατότητα να «ζήσουν» από τους ξένους τουρίστες, όπως υποστηρίζει ο κ.Οικονόμου. Τους καλοκαιρινούς μήνες, λούσεις κάνουν Ρώσοι, Γερμανοί, Αγγλοι αλλά και αρκετοί Έλληνες, με τις οικογένειές τους, συνδυάζοντας θάλασσα και ζεστά ιαματικά νερά. «Για να εξυπηρετούμε καλύτερα τους επισκέπτες λειτουργούμε μέχρι τις 12 το βράδυ τα καλοκαίρια και είμαστε ανοιχτοί σε ετήσια βάση» προσθέτει.

Ανάλογη εικόνα όσον αφορά την επισκεψιμότητα των ηλικιωμένων παρουσιάζεται και στις υπόλοιπες λουτροπόλεις. «Οι λουτροπόλεις θα περιμένουν τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο για να δουν εάν θα έχουν χρήματα οι ηλικιωμένοι να πραγματοποιήσουν επισκέψεις. Εάν συνεχιστεί, όμως, η ίδια εικόνα, θα έχουμε μεγάλη πτώση φέτος» δηλώνει ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας Ανέστης Αναστασιάδης.

Σύμφωνα με τον κ. Αναστασιάδη, δεν αποκλείεται η σεζόν να κλείσει με πτώση της τάξης του 70% σε σχέση με το 2012, μια χρονιά κατά την οποία είχε ήδη σημειωθεί μείωση των επισκέψεων στα ιαματικά λουτρά κατά 30%.



Διαβάστε περισσότερα...

Δολοφονήθηκε επιχειρηματίας με… αλκοόλ


Ανταγωνιστής του πλήρωσε εκτελεστές οι οποίοι τον ανάγκασαν να πιει πολλά λίτρα.

Ένας ρώσος επιχειρηματίας δολοφονήθηκε από επαγγελματίες εκτελεστές, οι οποίοι τον εξανάγκασαν να πιει τεράστιες ποσότητες αλκοόλ, όπως έγινε γνωστό σήμερα από τις αστυνομικές αρχές του Νοβοσιμπίρσκ.

Η αστυνομία πιστεύει ότι η δολοφονία του επιχειρηματία διατάχθηκε από έναν ανταγωνιστή του.

Οι δράστες μετέφεραν τον 68χρονο σε ένα εγκαταλειμμένο γκαράζ όπου τον βασάνισαν και στη συνέχεια τον υποχρέωσαν να πιει πολλά λίτρα σναπς.

Τόσο οι δράστες όσο και ο εντολέας τους συνελήφθησαν από αστυνομικούς και έχουν ήδη προφυλακιστεί.



Διαβάστε περισσότερα...

«Πού είναι οι άνεργοι Έλληνες;»


Αρθρογράφος του Independent σχολιάζει με αφορμή τις διακοπές του στην Ελλάδα.

«Η ανεργία στην Ελλάδα είναι διπλάσια από το μέσο όρο της ευρωζώνης, όμως εδώ που κάθομαι με σερβίρουν άνθρωποι που δεν είναι Έλληνες». Έτσι ξεκινά το άρθρο του Christ Blackhurst στον Independent, ο οποίος βρέθηκε πρόσφατα για διακοπές στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο ξενοδοχείο που επέλεξε να μείνει -σε κάποιο ελληνικό νησί- το προσωπικό εκτός από τις καθαρίστριες και τους κηπουρούς, ήταν στην πλειονότητά του ξένοι.

Η απάντηση που πήρε από τη διοίκηση του ξενοδοχείου, στην οποία απευθύνθηκε, ήταν ότι «το προσωπικό στο εστιατόριο και το μπαρ του ξενοδοχείου πρέπει να δουλεύει πολλές ώρες και δε μπορείς να βρεις ντόπιους που θα δουλεύουν έτσι, και σίγουρα όχι με τις αμοιβές που δίνουμε εμείς. Προτιμούν να παίρνουν επιδόματα ανεργίας παρά να εργάζονται. Πρόκειται για εποχική εργασία και οι ντόπιοι αναζητούν κάτι πιο μόνιμο».

Ο αρθρογράφος εκφράζει την έκπληξή του, καθώς -όπως σημειώνει- τα ελληνικά νησιά δε δέχθηκαν τόσο ισχυρό πλήγμα από την κρίση όσο η ηπειρωτική χώρα, ενώ επισημαίνει ακόμη ότι οι τιμές ήταν υψηλότερες σε σχέση με το προηγούμενο έτος και ότι υπήρχε έλλειψη ελληνικών προϊόντων.

Από την άλλη, χαρακτηρίζει ως «διαχρονική σταθερά» την απουσία επιβολής φόρων και το γεγονός ότι «η πλειοψηφία αποφεύγει την πληρωμή των φόρων και βρίσκει τρόπους να διαφύγει».

«Υπάρχουν αυτοί που επιμένουν ότι η κρίση στην ευρωζώνη τελείωσε, η Ελλάδα εφαρμόζει μεταρρυθμίσεις και εξυγιαίνει τα δημοσιονομικά της. Ίσως, αλλά όχι με βάση την -βιαστική πράγματι- δική μου παρατήρηση. Από πού θα έρθει η ανάπτυξη; Η απουσία πόρων για την μελλοντική ευμάρεια είναι ανησυχητική. Αυτό που ένιωσα εγώ είναι πως πρόκειται για ένα έθνος που ελίσσεται, παριστάνοντας ότι εκτελεί οδηγίες, ενώ συνεχίζει να λειτουργεί ως συνήθως. Αυτό δεν μπορεί να αποτελεί καλό οιωνό. Βέβαια, δε με εμπόδισε να κάνω εξαιρετικές διακοπές», καταλήγει.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τις επόμενες ημέρες κορυφώνεται η έξοδος των αδειούχων του καλοκαιριού


Σε επιφυλακή οι αρμόδιες αρχές.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό αναμένεται να κορυφωθεί η έξοδος από τα μεγάλα αστικά κέντρα το Σαββατοκύριακο, αλλά και την ερχόμενη εβδομάδα, εν όψει της εορτής του Δεκαπενταύγουστου, την Πέμπτη.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, με αεροπλάνα, πλοία, τρένα, λεωφορεία, αλλά και με τα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητά τους, εκτιμάται ότι θα φύγουν και οι τελευταίο αδειούχοι του καλοκαιριού, εκμεταλλευόμενοι την αργία του Δεκαπενταύγουστου.

Σε επιφυλακή το Λιμενικό

Στα λιμάνια, η κίνηση αναμένεται να είναι αυξημένη. Το Λιμενικό Σώμα από αύριο και για όλη την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να είναι σε αυξημένη επιφυλακή για τη διευκόλυνση των εκδρομέων και συμβουλεύει αυτούς που πρόκειται να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο, να φτάνουν μιάμιση ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου, λόγω αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους των λιμανιών.

Από τον Πειραιά για αύριο έχουν προγραμματιστεί 24 δρομολόγια, 16 από τη Ραφήνα και 7 από το Λαύριο. Για το Σάββατο, 23 από τον Πειραιά, 13 από τη Ραφήνα και 5 από το Λαύριο. Επίσης την Κυριακή από τον Πειραιά θα αναχωρήσουν 22 πλοία, 16 από τη Ραφήνα και 6 από το Λαύριο.

Η προαναγγελία των αναχωρήσεων και των αφίξεων των πλοίων όλο το 24ωρο, από τα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου και της Ραφήνας γίνεται από το τηλέφωνο, στον αριθμό 14944 του ΟΤΕ και στο 14541 του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

Επιπλέον πτήσεις στο «Ελ. Βενιζέλος»

Αυξημένη εκτιμάται ότι θα είναι η κίνηση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή.

Ήδη για την εβδομάδα 12 με 18 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν 11 επιπλέον πτήσεις, από και προς Παρίσι, Βαρκελώνη, Μαδρίτη, Άμστερνταμ και Μύκονο.

Αυξημένη η κίνηση σε σταθμούς τρένων και λεωφορείων

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, από το Σαββατοκύριακο και ολόκληρη την επόμενη εβδομάδα έχει προγραμματίσει την ενίσχυση των αμαξοστοιχιών με επιπλέον βαγόνια, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο ειδικός σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Νίκος Αθανασόπουλος η κίνηση αυτή την περίοδο είναι αυξημένη σε σχέση με τον ετήσιο μέσο όρο, αλλά και σε σχέση με την ίδια περσινή περίοδο τόσο σε κρατήσεις όσο και σε πληρότητα.

«Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει ενίσχυση των αμαξοστοιχιών της τάξης του 10 με 12%, με την προσθήκη βαγονιών», τόνισε ο κ. Αθανασόπουλος.

Τη μεγαλύτερη κίνηση παρουσιάζει ο άξονας Αθήνα- Θεσσαλονίκη- Αλεξανδρούπολη, καθώς και οι αμαξοστοιχίες 600 και 601 που εξυπηρετούν τον άξονα Αθήνα- Αλεξανδρούπολη και Αλεξανδρούπολη- Αθήνα, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τον κ. Αθανασόπουλο αύξηση παρατηρείται και στις υπόλοιπες υπηρεσίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όπως αυτήν του «τραινοταξί», που εφαρμόζεται από τον περασμένο Απρίλιο, πιλοτικά στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Αυξημένη εκτιμάται ότι θα είναι και η κίνηση στους σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων (ΚΤΕΛ), καθώς πολλοί είναι αυτοί που για οικονομικούς λόγους επιλέγουν να μετακινηθούν με λεωφορεία.

Τα κατά τόπους ΚΤΕΛ, ανάλογα με τη ζήτηση των ημερών, θα προσθέσουν δρομολόγια, έτσι ώστε να εξυπηρετήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους επιβάτες.

Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας

Στο μεταξύ, έκτακτα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της Ελλάδας, έχει προγραμματίσει η Τροχαία, ενώ αποφασίστηκε και η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών την Τετάρτη και την Πέμπτη, 14 και 15 Αυγούστου.

Ο σχεδιασμός των μέτρων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ειδικότερων εντολών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για πλήρη και συνεχή δραστηριοποίηση όλων των Υπηρεσιών Τροχαίας προκειμένου να εξασφαλιστούν οι συνθήκες ομαλής και ασφαλής οδικής κυκλοφορίας και προβλέπει:

- Αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής.

- Ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα.

- Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους- εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.

- Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις.

- Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κλπ).

- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αυξημένα μέτρα Τροχαίας, σε περιοχές που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.

- Παρουσία τροχονόμων στα διόδια για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.

- Ενημέρωση των πολιτών σε περιπτώσεις κυκλοφοριακών ή άλλων προβλημάτων.

Επίσης, συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ελέγχους ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κλπ, καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση.

Για την εφαρμογή των μέτρων θα είναι σε επιφυλακή όλη η δύναμη της Τροχαίας και θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό, ραντάρ, κάμερες και άλλον εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου.

Σε ό,τι αφορά στην απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών στα εθνικά δίκτυα, θα ισχύσει, για το ρεύμα εξόδου την Τετάρτη 14-8-2013 από ώρα 16:00 έως 22:00 και για το ρεύμα εισόδου την Πέμπτη 15-8-2013, από ώρα 16:00 έως 23:00.

Η Τροχαία υπενθυμίζει στους πολίτες ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Καλός ο καιρός την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου

Οι αδειούχοι του Δεκαπενταύγουστου θα έχουν για σύμμαχό τους τον καλό καιρό, με τη θερμοκρασία να φτάνει ακόμα και στους 37 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και θα έχουν ένταση 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.



Διαβάστε περισσότερα...

«Κλείνουν πνευμονολογικά κρεβάτια στο Σωτηρία»


Σχόλιο αναγνώστη για τις περικοπές στην υγεία.

Τα προβλήματα που υπάρχουν στο νοσοκομείο «Σωτηρία» περιγράφει με σχόλιό του στο newsbeast.gr αναγνώστης.
Στο κείμενο που μας έστειλε, παραθέτει τα προβλήματα, όπως εκείνος τουλάχιστον τα βλέπει και ζητά να επιλυθούν άμεσα.

Ακολουθεί το κείμενό του

«Με πρόφαση την εξοικονόμηση πόρων, οικονομία για πολλούς και χλιδή για λίγους στο Γ.Ν.Ν.Θ.Α. "Η Σωτηρία"

Κλείνουν πνευμονολογικά κρεβάτια στο "Σωτηρία", το μόνο νοσοκομείο που εφημερεύει καθημερινά για όλο το λεκανοπέδιο και μειώνουν δραματικά τον ήδη μειωμένο σε σχέση με τα άλλα μεγάλα νοσοκομεία προϋπολογισμό του– δήθεν για οικονομία- και αυξάνουν τον αριθμό των κρεβατιών στην Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική!
Το υπουργείο Υγείας ζήτησε να μειωθεί ο αριθμός των πνευμονολογικών κλινικών του “Σωτηρία” για λόγους οικονομίας και επειδή το προσωπικό είναι εξαιρετικά μειωμένο.

Η πρόθεση ήταν αυτό να γίνει με μικρή μείωση του συνολικού αριθμού των κρεβατιών για να εξυπηρετούνται οι πνευμονολογικοί ασθενείς. Παράλληλα, θα πρέπει να υπάρχουν ειδικά πνευμονολογικά τμήματα όπως θάλαμοι με σωστή απομόνωση για νοσηλεία φυματικών ασθενών ή ασθενών με ανθεκτικά μικρόβια, τμήματα αντιμετώπισης ασθενών με διάμεσα και συστηματικά νοσήματα και τα ειδικά ιατρεία πνευμονολογίας που οφείλει να έχει ένα τριτοβάθμιο ειδικό Νοσοκομείο που είναι το μόνο στο λεκανοπέδιο και εξυπηρετεί ασθενείς και των νησιών και της επαρχίας. Και οπωσδήποτε πρέπει να υπάρχουν αρκετά πνευμονολογικά κρεβάτια και κρεβάτια μονάδων για να καλύπτονται οι καθημερινές ανάγκες εφημερίας. Όμως, αυτή τη στιγμή που γίνονται οι ανακατατάξεις το "Σωτηρία" λειτουργεί με περίπου 100 πνευμονολογικά κρεβάτια λιγότερα.

Και η προοπτική να λειτουργήσουν όλα κανονικά το χειμώνα που θα χρειάζονται ακόμα περισσότερα, με τα σημερινά δεδομένα φαντάζει αδύνατη. Πολύ περισσότερο, όταν δίνονται από τη Διοίκηση και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, άλλα κρεβάτια- και προφανώς επιπλέον νοσηλευτικό προσωπικό σε μία Παθολογική Πανεπιστημιακή Κλινική που έχει ήδη περισσότερα κρεβάτια απ΄ όσα επιτρέπει ο νόμος και χρησιμοποιεί διπλάσιες νοσηλεύτριες από τις άλλες Κλινικές του "Σωτηρία".

Και φυσικά Παθολογικές Κλινικές υπάρχουν άφθονες στην Αθήνα και για νοσηλεία και για εφημερίες ενώ οι Πνευμονολογικές Κλινικές είναι μετρημένες στα δάκτυλα. Η αρχική απόφαση του Υπουργείου Υγείας - και σωστή- ήταν να δημιουργηθούν και άλλες Πνευμονολογικές Κλινικές στο λεκανοπέδιο εκτός του «Σωτηρία», για την κάλυψη των αναγκών σε όλες τις περιοχές. Όμως με τις σημερινές οικονομικές συνθήκες αυτό είναι αδύνατο και αντί αυτού, το Σωτηρία συρρικνώνεται ενώ παράλληλα και ο προϋπολογισμός του είναι λιγότερος από το μισό άλλων ιδίου μεγέθους Νοσοκομείων. Ο χειμώνας θα είναι δύσκολος!

Η υγεία χρειάζεται σοβαρό σχεδιασμό, οι προϋπολογισμοί θα πρέπει να γίνονται με μελέτη και οι ανάγκες των ασθενών να λαμβάνονται υπόψη».



Διαβάστε περισσότερα...

«Στην Ελλάδα όλοι μπορούν να απολαμβάνουν θρησκευτική ελευθερία»


Ολοκληρώθηκε η προσευχή για τη Λύση της Νηστείας του Ραμαζανίου.

«Η προσευχή για τη Λύση της Νηστείας του Ραμαζανίου (Eid al Fitr) πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις με τον προσήκοντα σεβασμό, σε συνθήκες αξιοπρέπειας και ασφάλειας των προσευχομένων», τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή του υπουργείο Παιδείας, ενώ, κάνει λόγο για τα θετικά αποτελέσματα της συνεργασίας μεταξύ του «Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, του Υπουργείου Εσωτερικών, αλλά και Δήμων οι οποίοι διέθεσαν τους απαραίτητους χώρους».

Γεγονός που αποδεικνύει, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «έμπρακτα, για μια ακόμα φορά, ότι στην Ελλάδα όλοι μπορούν να απολαμβάνουν θρησκευτική ελευθερία υπό την προστασία και την εγγύηση του Ελληνικού Κράτους, όπως ακριβώς προβλέπει το Ελληνικό Σύνταγμα».



Διαβάστε περισσότερα...

Διαμαρτυρία εργαζομένων στο νοσοκομείο «Παναγία» στη Θεσσαλονίκη


Για τη μετακίνηση 155 ατόμων στα νοσοκομεία Λοιμωδών και Αφροδισίων Νοσημάτων.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της 4ης υγειονομικής περιφέρειας Μακεδονίας - Θράκης, στην πλατεία Αριστοτέλους, πραγματοποίησαν, το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Παναγία», διαμαρτυρόμενοι για τον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας για το νοσοκομείο τους και τις μετακινήσεις προσωπικού.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε, σε ένδειξη συμπαράστασης, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, της ΕΔΟΘ και του ΠΑΜΕ, καθώς και εκπαιδευτικοί από τις ΕΛΜΕ της πόλης.

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με τον διευθυντή της 4ης ΥΠΕ Θρασύβουλο Βεντούρη και ενημερώθηκε για τους σχεδιασμούς, σύμφωνα με τους οποίους προβλέπεται η ένταξη των περίπου μισών εργαζομένων άλλων ειδικοτήτων - εκτός των γιατρών - του «Παναγία» και εργαζομένων - πλην επίσης γιατρών - στα νοσοκομεία Λοιμωδών και Αφροδισίων Νοσημάτων (συνολικά 155 άτομα), σε καθεστώς κινητικότητας, προκειμένου να καλυφθούν θέσεις σε άλλα νοσοκομεία εντός πόλης.

Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν ότι, από 1ης Σεπτεμβρίου, στο νοσοκομείο «Παναγία» σταματούν οι εφημερίες, ενώ θα παρέχονται κανονικά οι υπόλοιπες υπηρεσίες.

Ο σχεδιασμός για το παραπάνω νοσοκομείο θα εξαρτηθεί και από τι τελικά θα γίνει και με τη συνέχιση της μίσθωσης του κτιρίου, καθώς το υπουργείο δεν διατίθεται να προσφέρει τίμημα υψηλότερο από εκείνο που αποφάσισε η διοίκηση του νοσοκομείου "Άγιος Παύλος" (150.800 μηνιαίως), που είναι χαμηλότερο απο εκείνο που έχει ζητήσει η ιδιοκτήτρια εταιρεία (360.000 μηναίως).


Διαβάστε περισσότερα...

Τον Οκτώβρη οι εκταμιεύσεις στις επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα Ενίσχυσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων


Χατζηδάκης: Θα δημιουργηθούν 4.000 θέσεις εργασίας.

«Από το ΕΣΠΑ έχουν χρηματοδοτηθεί μέχρι τώρα 106.000 επιχειρήσεις. Από αυτήν τη δράση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα ενισχυθούν περίπου 10.000 επιπλέον επιχειρήσεις και υπολογίζουμε ότι θα δημιουργηθούν 4.000 θέσεις εργασίας».

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κ. Χατζηδάκης σε δηλώσεις του, κατά την σημερινή του επίσκεψη στα γραφεία της εταιρίας ΕΛΑΝΕΤ στον Πειραιά, που έχει αναλάβει ως εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ (Ενδιάμεσος Φορέας Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα) τη διαχείριση και αξιολόγηση των αιτήσεων συμμετοχής στο Πρόγραμμα Ενίσχυσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων του ΕΣΠΑ για τις Περιφέρειες Αττικής, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.

Η αξιολόγηση γίνεται με εντατικούς ρυθμούς, όπως είπε ο υπουργός και σχολίασε ότι «πάει στις περισσότερες περιπτώσεις γρηγορότερα από όσο περιμέναμε. Θεωρούμε ότι όλες οι διαδικασίες θα έχουν τελειώσει μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου έτσι ώστε από αρχές Οκτωβρίου να αρχίσει η καταβολή των προκαταβολών».

Σε ό,τι αφορά γενικότερα στο θέμα της ρευστότητας στην αγορά ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι «προφανώς το ΕΣΠΑ δεν είναι πανάκεια, γιατί το πρόβλημα της ρευστότητος είναι πάρα πολύ μεγάλο. Αλλά η χώρα αυτή την ώρα είναι 4η στις απορροφήσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, από 18η που ήταν πέρσι και κάνουμε πραγματικά ό,τι μπορούμε κάθε μέρα. Το παλεύουμε για να απαλύνουμε το πρόβλημα. Τώρα, καθώς η χώρα πατάει σε πιο σταθερό έδαφος, έχει ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, πάνε καλύτερα τα κονδύλια του ΕΣΠΑ προφανώς έχουμε μια καλύτερη κατάσταση. Αλλά έχουμε ανηφόρα, δεν παρουσιαζόμαστε σαν μάγοι να λέμε πράγματα απλά και μόνο ευχάριστα. Έχουμε δυσκολία, αλλά οι 10.000 επιχειρήσεις που θα ωφεληθούν είναι ένα πραγματικό στοιχείο. Θα θέλαμε να είναι πολύ περισσότερα, αλλά επαναλαμβάνω έχει σημειωθεί μια πολύ μεγάλη πρόοδος στο ΕΣΠΑ, που όμως προφανώς δεν αρκεί, το βλέπουμε».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΛΑΝΕΤ Ι. Στράτος σε ερώτηση δημοσιογράφου σε ό,τι έχει να κάνει σχετικά με ενδεχόμενα παράπονα επιχειρηματιών που διαπιστώνουν ότι δεν έχουν τη δυνατότητα της άμεσης πρόσβασης στη ρευστότητα, σχολίασε: «Είναι νωρίς ακόμα. Σίγουρα θα γίνουμε αποδέκτες παραπόνων, αλλά είναι νωρίς».

Ο γενικός διευθυντής της ΕΛΑΝΕΤ Α. Σαμαράς σημείωσε ότι «η διαδικασία είναι δομημένη έτσι ώστε να μπορεί να γίνει η δουλειά γρήγορα, να γίνει με διαφάνεια και με μεγάλη αξιοπιστία. Η προσπάθεια η οποία γίνεται είναι μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, διότι όπως ξέρουμε πρέπει γρήγορα να δοθούν οι πόροι, που αυτό σημαίνει για μας ότι πρέπει να τρέξουμε με πολύ μεγάλη ταχύτητα.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Σαμαράς, αυτήν τη στιγμή περί τα 200 άτομα ασχολούνται με την αξιολόγηση για να τελειώσει η δουλειά τουλάχιστον στο τέλος του Αυγούστου.

Πόσοι έχουν αξιολογηθεί

Η αξιολόγηση των αιτήσεων στο σύνολο των Περιφερειών της χώρας από τους αντίστοιχους εταίρους του ΕΦΕΠΑΕ ξεκίνησε την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου και εξελίσσεται σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, που σημαίνει ότι από τις αρχές Οκτωβρίου μπορούν να αρχίσουν οι εκταμιεύσεις των ενισχύσεων προς τις επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα. Ειδικότερα:

- Από τις 23.000 προτάσεις που είχαν υποβληθεί έχει ήδη ολοκληρωθεί η αξιολόγηση για 15.000 από αυτές. Οι προτάσεις αυτές βρίσκονται τώρα στο στάδιο σύνταξης της εισήγησης προς τις Επιτροπές που έχουν συγκροτηθεί ανά Περιφέρεια και οι οποίες γνωμοδοτούν προς το υπουργείο Ανάπτυξης για την σειρά κατάταξης των προτάσεων, ανάλογα με τη βαθμολογία που συγκεντρώνουν, τον προϋπολογισμό των επενδυτικών σχεδίων και τις ενισχυόμενες επιλέξιμες ενέργειες και την ένταξή τους ή μη στο πρόγραμμα.

- Οι υπόλοιπες 8.000 αιτήσεις βρίσκονται στο στάδιο της πρώτης, δεύτερης ή τρίτης (όπου χρειάζεται) αξιολόγησης. Οι γνωμοδοτήσεις των Επιτροπών προς το υπουργείο από όλες τις Περιφέρειες αναμένονται προς το τέλος Σεπτεμβρίου και η τελική απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης που θα περιλαμβάνει τις προτάσεις που εντάσσονται στο πρόγραμμα αναμένεται να εκδοθεί αμέσως μετά. Από τις αρχές Οκτωβρίου οι επενδυτές θα μπορούν να εισπράττουν προκαταβολές ή, για τις περιπτώσεις που έχουν ήδη προχωρήσει σε δαπάνες χωρίς να γνωρίζουν αν θα ενταχθούν ή όχι στο πρόγραμμα, μπορούν να ζητήσουν την πιστοποίησή τους προκειμένου να εισπράξουν τις ανάλογες ενισχύσεις (όπως προέβλεπε η προκήρυξη).

Σημειώνεται ότι για τη διασφάλιση της διαφάνειας και αντικειμενικότητας της διαδικασίας αξιολόγησης έχει ληφθεί σειρά μέτρων ενώ η δουλειά των αξιολογητών γίνεται σε συνθήκες πανελληνίων εξετάσεων. Συγκεκριμένα:

- Όλη η διαδικασία γίνεται ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) που διαχειρίζεται η ΜΟΔ ΑΕ και στελέχη της υποστηρίζουν ηλεκτρονικά διαρκώς την όλη διαδικασία.

- Οι αξιολογητές -ιδιώτες και υπάλληλοι του Δημοσίου- επιλέγονται από το εγκεκριμένο Μητρώο Αξιολογητών του ΕΦΕΠΑΕ στο οποίο έχουν συμπεριληφθεί μετά την αξιολόγηση των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων που απαιτούσαν οι σχετικές προκηρύξεις συγκρότησης του Μητρώου, έχουν δε παρακολουθήσει ειδική εκπαίδευση για την αξιολόγηση της δράσης. Επίσης έχει προβλεφθεί κατά τη διαδικασία επιλογής τους, ο έλεγχος και η διασφάλιση ότι δεν έχουν ουδεμία σχέση (είτε ως επενδυτές, είτε ως συντάκτες πρότασης) με τις προτάσεις που θα κληθούν να αξιολογήσουν.

- Η αξιολόγηση των προτάσεων γίνεται σε συγκεκριμένους χώρους και ώρες. Οι προτάσεις ανατίθενται με τυχαίο τρόπο στους αξιολογητές οι οποίοι την ώρα της αξιολόγησης δεν έχουν δυνατότητα τηλεφωνικής ή άλλης επικοινωνίας.

- Κάθε πρόταση εξετάζεται από δύο αξιολογητές και κάθε αξιολόγηση (μέσω των κριτηρίων που έχουν καθοριστεί) καταλήγει σε συγκεκριμένη βαθμολογία, προϋπολογισμό επένδυσης και επιλέξιμες δαπάνες. Αν η διαφορά της βαθμολογίας μεταξύ της 1ης και της 2ης αξιολόγησης ή του αποδεκτού προϋπολογισμού είναι μεγαλύτερη από 25%, τότε η πρόταση αυτόματα και μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος ανατίθεται και σε τρίτο αξιολογητή.

- Υπάρχει συγκεκριμένος ελάχιστος χρόνος για την ολοκλήρωση κάθε αξιολόγησης και μέγιστος αριθμός αξιολογήσεων που μπορεί να αναλάβει ένας αξιολογητής.

- Κατά τη διάρκεια των αξιολογήσεων, επόπτες αξιολόγησης (στελέχη του ΕΦΕΑΠΑΕ, της ΕΥΔ ΕΠΑΕ, της ΕΥΣ, της ΜΟΔ ΑΕ), οι οποίοι έχουν επίσης εκπαιδευτεί επιτηρούν την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας.

- Οι οδηγίες και κατευθύνσεις για την αξιολόγηση και την αντιμετώπιση οριζόντιων θεμάτων δίνονται κεντρικά από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα σε όλους τους εταίρους του ΕΦΕΠΑΕ που έχουν αναλάβει την αξιολόγηση. Πρόκειται (εκτός από την ΕΛΑΝΕΤ) για τους φορείς: ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ (Κεντρική και Δυτική Μακεδονία), ΔΕΣΜΟΣ (Ανατολική Μακεδονία-Θράκη), Αναπτυξιακή Κρήτης (Κρήτη), Διαχειριστική Πάτρας (Ήπειρος, Ιόνιο, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος), ΑΕΔΕΠ (Θεσσαλία) και ΑΝΔΙΑ (Στερεά Ελλάδα).

- Στις Επιτροπές ανά Περιφέρεια, μετέχουν τρεις εκπρόσωποι της Περιφέρειας (μεταξύ αυτών ο πρόεδρος της Επιτροπής), ένας εκπρόσωπος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα & Επιχειρηματικότητα και ένας εκπρόσωπος του εταίρου του ΕΦΕΠΑΕ που έχει αρμοδιότητα για την κάθε Περιφέρεια.

- Οι επενδυτές έχουν τη δυνατότητα υποβολής ενστάσεων εφόσον θεωρήσουν ότι αδικήθηκαν σε κάποιο στάδιο της όλης διαδικασίας.

Υπενθυμίζεται ότι:

- Το Πρόγραμμα «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου-Υπηρεσιών» προκηρύχθηκε στις 14 Ιανουαρίου 2013 και η υποβολή των προτάσεων που άρχισε στις 25 Φεβρουαρίου ύστερα από παρατάσεις, ολοκληρώθηκε στις 27 Μαΐου.

- Η δημόσια δαπάνη είναι 456 εκατ. ευρώ. Εκτιμάται ότι στο πρόγραμμα θα ενταχθούν 10.000 υφιστάμενες, νέες και υπό σύσταση επιχειρήσεις από όλες τις Περιφέρειες της χώρας. Οι επενδύσεις που θα υλοποιηθούν αναμένεται να φθάσουν στα 900 εκατ. ευρώ και προβλέπεται να δημιουργηθούν 4.000 νέες θέσεις εργασίας.

- Τα ποσοστά ενίσχυσης των επενδύσεων κλιμακώνονται από 40 έως 60%, ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης και την Περιφέρεια, ενώ για τις νέες και υπό σύσταση επιχειρήσεις προβλέπεται δυνατότητα χρηματοδότησης και των λειτουργικών δαπανών (π.χ. ενοίκια, μισθοδοσία κλπ.) σε ποσοστό μέχρι 40% του επιχειρηματικού σχεδίου.

- Οι επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα μπορούν να κάνουν χρήση για την κάλυψη της ίδιας συμμετοχής, των χρηματοδοτικών εργαλείων του ΕΣΠΑ όπως αυτών της ΕΤΕΑΝ ΑΕ, του Ταμείου Επιχειρηματικότητας και του προγράμματος Jeremie, σε ποσοστά που επιτρέπονται από τους σχετικούς κοινοτικούς Κανονισμούς.

- Επιλέξιμες είναι μικρές, πολύ μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, υφιστάμενες (με δύο ή περισσότερες διαχειριστικές χρήσης) και νέες ή υπό σύσταση, στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου-Υπηρεσιών.

- Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός είναι 30.000 έως 300.000 ευρώ για τη Μεταποίηση, 20.000 έως 300.000 ευρώ για τον Τουρισμό και 20.000 έως 100.000 ευρώ για το Εμπόριο -Υπηρεσίες.

- Η προθεσμία ολοκλήρωσης των επενδύσεων είναι 15 μήνες από την ημερομηνία έκδοσης της Απόφασης Ένταξης για τους κλάδους Μεταποίησης και Τουρισμού και 12 μήνες για το «Εμπόριο -Υπηρεσίες».

- Οι δαπάνες που ενισχύονται περιλαμβάνουν: Κτίρια- εγκαταστάσεις, μηχανήµατα- εξοπλισµό παραγωγής, μεταφορικά μέσα, εξοπλισμό και εγκαταστάσεις προστασίας περιβάλλοντος και εξοικονόμησης ενέργειας, δικαιώματα τεχνογνωσίας, πιστοποίηση συστημάτων διασφάλισης ποιότητας, λογισμικό και υπηρεσίες, προβολή- προώθηση, αμοιβές συμβούλων και λειτουργικές Δαπάνες.



Διαβάστε περισσότερα...

Ο σκύλος του κατασπάραξε την πεθερά του


Προσπαθεί να το σώσει από την ευθανασία.

Ο 44χρονος Dylan Mason, ιδιοκτήτης ενός μπουλμαστίφ –από τα πέντε συνολικά σκυλιά που είχε στην κατοχή του μαζί με την πρώην σύζυγό του- προσπαθεί να το σώσει από την ευθανασία, καθώς το ζώο «καταδικάστηκε» στη θανάσιμη ένεση, επειδή κατασπάραξε μέχρι θανάτου την πεθερά του!

Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε τον περασμένο Οκτώβρη, όταν το σκυλί επιτέθηκε στην 71χρονη Gloria Knowles.

Τα πέντε σκυλιά του Dylan έπεσαν επάνω της όταν εκείνη κατέβηκε στον κήπο για να μαζέψει τα απλωμένα ρούχα που είχε αφήσει η κόρη της.

Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στον κήπο του σπιτιού, που βρίσκεται στην περιοχή Morden στο νότιο Λονδίνο.

Σε τρία από τα πέντε σκυλιά, που ανήκαν στην κόρη της, έχει ήδη γίνει ευθανασία.

Η ίδια επιμένει ότι ο πρώην σύζυγός της πρέπει να προχωρήσει επίσης στην ευθανασία των άλλων δύο σκυλιών. «Δεν το πιστεύω ότι επιμένει να τα κρατήσει ζωντανά, όταν έχουν σκοτώσει τη μητέρα μου. Είναι σατανικό» είπε μιλώντας στην Mirror .

Now she insists her ex-husband and a third dog owner, who officers have identified only as Ms Azzoni, should follow suit and destroy their dogs. 


Τώρα η ίδια επιμένει, πως ο πρώην σύζυγό της, είναι ιδιοκτήτης και τρίτου σκύλου και οι αξιωματικοί τον έχουν εντοπίσει ως κα Azzoni, αλλά και πως θα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμά της και να θανατώσει τα σκυλιά του.

«Υπάρχουν αποδείξεις ότι όλα τα σκυλιά… “δοκίμασαν” το αίμα της μαμάς μου. Εκείνη ήταν τα πάντα για μένα. Ήταν ο βράχος που στηριζόμουν. Ήταν μεγάλη απώλεια για όλους μας ο χαμός της» πρόσθεσε.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 25 Σεπτεμβρίου.


Ο σκύλος του κατασπάραξε την πεθερά του


Διαβάστε περισσότερα...

Κλειστά την επόμενη εβδομάδα τα δημοτικά γυμναστήρια στην Αθήνα


Θα ανοίξουν και πάλι στις 19 του μήνα.

Τέσσερα κλιματιζόμενα γυμναστήρια με προγράμματα ομαδικά και μυϊκής ενδυνάμωσης λειτουργούν τον Αύγουστο, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων προς τους δημότες.

Με αντικειμενικό σκοπό την κάλυψη των αναγκών όλων των δημοτών, για άσκηση και ψυχαγωγία, τα γυμναστήρια θα παραμείνουν ανοιχτά από την 1η έως και τις 30 Αυγούστου 2013, εκτός από την εβδομάδα 12-16 Αυγούστου, και λειτουργούν καθημερινά 17:00- 22:00.

Πρόκειται για τα γυμναστήρια:

1. Λ. Αλεξάνδρας: Λ. Αλεξάνδρας 152 Τηλ. 210-6444579

2. Γκράβας : Ταυγέτου 60 Πατήσια Τηλ. 210-2011437

3. Κυψέλης: Καλογερά 18 Πλ. Κυψέλης Τηλ. 210-8821403

4. Λένορμαν: Λένορμαν 75 Μεταξουργείο Τηλ. 210-5141341

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή, 17:00 - 22:00

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα παραπάνω τηλέφωνα, καθώς επίσης και στο Τμήμα Γυμναστηρίων του ΟΠΑΝΔΑ, τηλ. 210-5284875.



Διαβάστε περισσότερα...

Διήμερη εκπτωτική γιορτή στις 12-13 Αυγούστου


Σε διήμερο σημαντικών προσφορών προχωρούν τα καταστήματα στην Αμαλιάδα.

Με σούπερ εκπτώσεις μέσα στις εκπτώσεις απαντούν στην κρίση τα καταστήματα της Αμαλιάδας. Έτσι σε ένα σούπερ εκπτωτικό διήμερο προχωρούν τα καταστήματα της Αμαλιάδας στις 12 και 13 Αυγούστου.

Το διήμερο συμπεριλαμβάνει και εκπλήξεις και μία από αυτές είναι το «Κυνήγι του Κρυμμένου θησαυρού», που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη από τις 18.00 έως την 21.00.

Κάθε κατάστημα που συμμετέχει στο εκπτωτικό διήμερο προσφέρει από ένα δώρο. Για να πάρει κάποιος το δώρο, πρέπει να είναι παρατηρητικός, αφού σε κάθε βιτρίνα θα κρυφτεί το «μαγικό» χαρτάκι με τη σφραγίδα του Εμπορικού Συλλόγου, που αντιστοιχεί στο δώρο και όποιος το βρίσκει θα είναι και ο τυχερός!

Στα υπόλοιπα αυτού του γιορταστικού διήμερου συμπεριλαμβάνονται κεράσματα στα στολισμένα πεζοδρόμια της πόλης, επιδείξεις στο χώρο της πλατείας Ελευθερίας (Τράπεζα Κύπρου), από τα χορευτικά γυμναστηρίου σε σύγχρονους χορούς (Zumba-Latin-Oriental-Hip Hop) το βράδυ της Δευτέρας ( 20.30-23.00) και συναυλία από συγκρότημα το βράδυ της Τρίτης (20.30-23.00).

Στη διάρκεια του γιορταστικού-εκπτωτικού διήμερου τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά τα απογεύματα (Δευτέρα και Τρίτη μετά τις 18.00) και ως τη λήξη των εκδηλώσεων αργά το βράδυ.


Πηγή: http://www.ilialive.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πανευρωπαϊκή έρευνα για τα προβλήματα των ταξιδιωτών


Ξεκίνησε την 1η Αυγούστου και θα συνεχιστεί μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου.

Πανευρωπαϊκή έρευνα πραγματοποιείται για τα προβλήματα που συναντούν οι ταξιδιώτες, στην ιστοσελίδα www.test.de/europeantravel.

Από την Ελλάδα, συμμετέχουν η ΕΚΠΟΙΖΩ και το Νέο ΙΝΚΑ, ενώ από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, παίρνουν μέρος ενώσεις καταναλωτών από τη Γερμανία, Δανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Κύπρο, Ολλανδία, Σλοβενία και Τσεχία.

Με την έρευνα αυτή, που είναι ανώνυμη και θα διαρκέσει από 1 Αυγούστου έως 8 Σεπτεμβρίου, όπως αναφέρει η ΕΚΠΟΙΖΩ, η στόχευση είναι ο εντοπισμός και η καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Ευρωπαίοι ταξιδιώτες.

Τα αποτελέσματά της θα υποδείξουν τους τομείς στους οποίους υπάρχουν προβλήματα και, στη συνέχεια, θα διευκολύνουν τις οργανώσεις των καταναλωτών να προγραμματίσουν ενέργειες για την επίλυσή τους.



Διαβάστε περισσότερα...

Κλέφτες αρπάζουν... τα μαλλιά γυναικών


Τα κόβουν και τα πωλούν για εξτένσιονς.

Ενώ οι περισσότεροι φοβούνται μήπως τους κλέψουν το κινητό ή την τσάντα, στους δρόμους της πόλης Μαρακαΐμπο της Βενεζουέλας η πραγματικότητα είναι κάπως… διαφορετική.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, υπάρχει μια συμμορία, γνωστή ως «τα πιράνχας», η οποία έχει βάλει στο «μάτι»… τις κοτσίδες και τις αλογοουρές των γυναικών!

Στη συνέχεια τα πωλούν σε κομμωτήρια για να χρησιμοποιηθούν ως εξτένσιονς, αναφέρει η διαδικτυακή εφημερίδα της Βενεζουέλας Informe 21.

Οι κλέφτες στοχεύουν γυναίκες με μακριά, ίσια μαλλιά, καθώς αυτός ο τύπος έχει περισσότερη «ζήτηση» για εξτένσιονς. Τις εξαναγκάζουν με τη βία να δέσουν τα μαλλιά τους σε κοτσίδα και στη συνέχεια… τα κόβουν!

Σύμφωνα με τον στιλίστα Jhonatan Morales, ο οποίος μίλησε στην Globovision, η ζήτηση για εξτένσιονς με φυσικά μαλλιά έχει παρουσιάσει αύξηση 30%. Ο ίδιος από την πλευρά του δε δέχεται να αγοράσει μαλλιά από… πωλητές του δρόμου.


Διαβάστε περισσότερα...

Το Τσέρνομπιλ «βαραίνει» ακόμα τα δέντρα


Εμφανίζουν ακόμα μορφολογικές και αναπτυξιακές ανωμαλίες.

Βαριά κληρονομιά αποτελεί για τα δέντρα της Ουκρανίας η ραδιενεργή ακτινοβολία από το Τσέρνομπιλ, αν και έχουν περάσει 27 χρόνια από τον Απρίλιο του 1986.

Αμερικανοί, Ουκρανοί και Γάλλοι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Τιμ Μουσό του πανεπιστημίου της Ν. Καρολίνα των ΗΠΑ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο εξειδικευμένο περιοδικό για θέματα δέντρων «Trees», σύμφωνα με το BBC, διαπίστωσαν ότι οι χειρότερες συνέπειες καταγράφηκαν κατά τα πρώτα χρόνια μετά το συμβάν. Μέχρι σήμερα, όμως, τα δέντρα που έχουν επιβιώσει, συνεχίζουν να είναι ευάλωτα στο περιβαλλοντικό στρες, πχ λόγω ξηρασίας, ενώ παράλληλα εμφανίζουν μια σειρά από μορφολογικές και αναπτυξιακές ανωμαλίες, ιδίως τα πιο νεαρά και μικρά από αυτά.

Η έρευνα, που είναι η μεγαλύτερη του είδους της (περιέλαβε 105 δέντρα, κυρίως πεύκα, σε 12 διαφορετικά σημεία), έρχεται να επιβεβαιώσει τις διαπιστώσεις προηγούμενων μελετών, που είχαν γίνει σε πολύ μικρότερα δείγματα δέντρων της περιοχής. Συμφωνούν επίσης με άλλες επιστημονικές αναφορές για τις γενετικές επιπτώσεις της ραδιενέργειας στα δέντρα.

«Πολλά δέντρα εμφανίζουν ιδιαίτερα αφύσικες μορφές ανάπτυξης λόγω των συνεπειών των μεταλλάξεων και του κυτταρικού θανάτου, εξαιτίας της έκθεσής τους στην ακτινοβολία», δήλωσε ο Μουσό, ο οποίος από το 1999 διεξάγει επιτόπιες έρευνες στην ζώνη αποκλεισμού των 30 χιλιομέτρων γύρω από το κατεστραμμένο πυρηνικό εργοστάσιο.

Έως τώρα η πιο μεγάλη μελέτη αφορούσε μόνο εννέα δέντρα και είχε εστιάσει κυρίως στις επιπτώσεις της ραδιενέργειας, στη δομή του ξύλου και όχι στην ανάπτυξή τους. Η ομάδα του Μουσό σκοπεύει να κάνει ανάλογη έρευνα γύρω από το άλλο μεγάλο πυρηνικό ατύχημα της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία, όπου πάντως, σύμφωνα με τις πρώτες παρατηρήσεις, η επίπτωση στα δέντρα φαίνεται να είναι μικρότερη σε σχέση με το ατύχημα του ουκρανικού πυρηνικού σταθμού.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πάνω από 4.000 σπίτια στην Πάτρα στο «σφυρί»


Φοβούνται οι περισσότεροι πολίτες στο άκουσμα των πλειστηριασμών.

Με τη σκέψη στο ερχόμενο φθινόπωρο ζουν και κινούνται χιλιάδες ιδιοκτήτες σπιτιών στην Πάτρα αναμένοντας και επίσημα την απόφαση με την οποία η κυβέρνηση θα άρει το εμπάργκο στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.
Συνολικά στην Πάτρα περισσότερα από 4.000 σπίτια είναι στο «κόκκινο» και εκτιμάται πως θα βγουν στο «σφυρί» αμέσως μόλις ανάψει το «πράσινο φως» για την έναρξη των πλειστηριασμών.

Αυτό προκύπτει από τις πρώτες εκτιμήσεις του τοπικού παραρτήματος της ΕΚΠΟΙΖΩ στελέχη της οποίας αναλύουν τα πρώτα δεδομένα. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο PatrasTimes ο υπεύθυνος του γραφείου κ. Νικολαδάκης συνολικά στο νόμο Κατσέλη έχουν επιχειρήσει να ενταχθούν περισσότεροι από 6.000 άτομα που αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τα δάνεια που έχουν πάρει.

Από αυτούς το 70% από το φθινόπωρο θα ζει με τον εφιάλτη του πλειστηριασμού καθώς ανήκει στην κατηγορία αυτών που δεν είναι σε θέσει να καλύψουν τις δόσεις των στεγαστικών δανείων που έχουν λάβει.


Διαβάστε περισσότερα...

Βουλγαρία: Ανησυχία για τον ιο του Δυτικού Νείλου


"Κουνούπια και πουλιά μεταφέρουν τον ιό του θανατηφόρου πυρετού του Δυτικού Νείλου" είναι ο τίτλος του άρθρου της εβδομαδιαίας επιθεώρησης "168 Ώρες" για την επαγρύπνηση των αρμόδιων ιατρικών αρχών της Βουλγαρίας, με στόχο την πρόληψη της επικίνδυνης νόσου "ύστερα από τα κρούσματα στην Ελλάδα και υπό το φως των κλιματικών αλλαγών στην ίδια τη Βουλγαρία" όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ.

Ο Γενικός Υγειονομικός Επιθεωρητής της Βουλγαρίας Άγγελ Κούντσεφ δήλωσε ότι ζήτησε, με ειδική εγκύκλιο, από όλους τους αρμόδιος ιατρικούς φορείς να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή για τον εντοπισμό τυχόν κρουσμάτων της νόσου.

Το 90% όσων προσβάλλονται από τη συγκεκριμένη νόσο την περνούν υπό τη μορφή ελαφριάς γρίπης, ωστόσο στις υπόλοιπες περιπτώσεις ενδέχεται να υπάρξουν επιπλοκές - π.χ. ανάπτυξη εγκεφαλίτιδας - εξήγησε ο Βούλγαρος γιατρός.



Διαβάστε περισσότερα...

Θύμα ρατσισμού η Όπρα


Θύμα ρατσισμού κατήγγειλε ότι έπεσε η Όπρα Γουίνφρι σε πολυτελή μπουτίκ στη Ζυρίχη, όπου βρέθηκε για το γάμο της Τίνα Τάρνερ.

Η αμερικανίδα παρουσιάστρια και παραγωγός σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Λάρι Κίνγκ στο Ora.tv, εξομολογήθηκε πως μια πωλήτρια αρνήθηκε να της δείξει μια τσάντα, λέγοντας πως είναι «υπερβολικά ακριβή γι' αυτήν».

«Είπα σ' αυτή τη γυναίκα: 'Θα ήθελα να δω αυτή την τσάντα στο ράφι' και μου απάντησε: όχι, αυτή είναι υπερβολικά ακριβή», δήλωσε η Όπρα.

Η η βασίλισσα των αμερικανικών «τοκ-σόου» αφηγήθηκε στον Λάρι Κινγκ ότι της ήρθαν γέλια και σκέφτηκε να παίξει την «Pretty woman» και να αγοράσει όλο το κατάστημα, αλλά τελικά δεν το έκανε επειδή έτσι η πωλήτρια θα έπαιρνε προμήθεια. Η περιουσία της Όπρα Γουίνφρι υπολογίζεται σε 2,8 δισεκ. δολάρια από το αμερικανικό περιοδικό Forbes.

Η Τρούντι Γκετς, η ιδιοκτήτρια της ελβετικής αλυσίδας μπουτίκ πολυτελείας, σε κατάστημα της οποίας συνέβη το επεισόδιο, εξήγησε πως επρόκειτο για παρεξήγηση.

«Η πωλήτριά θέλησε να είναι υπερβολικά ευγενική. Της εξήγησε πως πρόκειται για μια τσάντα των 35.000 ελβετικών φράγκων και πως μπορούσε να της δείξει λιγότερο ακριβές εκδοχές από στρουθοκάμηλο, από γνήσιο δέρμα και από βελούδο», εξήγησε.

Πρόσθεσε επίσης ότι δεν θα επιβάλει πειθαρχικές κυρώσεις στην πωλήτριά της. «Είναι μια πολύ καλή πωλήτρια. Εργάζεται επίσης στην μπουτίκ στο Σεν-Μόριτς και είναι συνηθισμένη να εξυπηρετεί πελάτες με κύρος», δήλωσε.


Διαβάστε περισσότερα...

Έλεγχος πόθεν έσχες σε 436 υπαλλήλους του ΥΠΟΙΚ


Από έλεγχο «πόθεν έσχες» θα περάσουν 436 υπάλληλοι (κυρίως διευθυντικά στελέχη) του υπουργείου Οικονομικών. Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, με επιστολή του προς τους πρόεδρους της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Γιώργο Ζανιά και της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος, Νικόλαο Μυρτάκη ζητά την κατά προτεραιότητα απάντηση των τραπεζών στα έγγραφα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων του Υπουργείου Οικονομικών, για τη χορήγηση στοιχείων των 436 προσώπων που ελέγχονται.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, με την επιστολή ο υπουργός ζητά προτεραιότητα στα αιτήματα της εν λόγω Υπηρεσίας, όποτε και αν αυτά υποβάλλονται, καθώς, όπως επισημαίνει, πρωταρχικός στόχος της Υπηρεσίας είναι η αυτοκάθαρση του υπουργείου και η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του πολίτη στη Διοίκηση. Σημειώνεται ότι πρόκειται στη πλειονότητά τους για ελέγχους σε υπαλλήλους που έχουν διευθυντικές θέσεις ευθύνης και οι οποίοι προβλέπονται στον προγραμματισμό δράσης του υπουργείου.



Διαβάστε περισσότερα...

Τραγωδία στη Σκύρο


Ο 45χρονος πατέρας έχασε την ζωή του στην θάλασσα όταν πήγε να σώσει την 9χρονη κόρη του από τα μανιασμένα κύματα. Το άψυχο σώμα του εντοπίστηκε εχτές το μεσημέρι να επιπλέει από το Λιμεναρχείο. Ο άτυχος άνδρας εργαζόταν καθημερινά σε εκτροφείο αλόγων και είχε πάρει λίγες μέρες άδεια για να κάνει διακοπές με το παιδί του.

Ήταν την Τρίτη (6/8) το απόγευμα, όταν ο 45χρονος άνδρας Δ.Κ. πήρε την 9χρονη κόρη του και πήγαν για μπάνιο στην θαλάσσια περιοχή Παλαμάρι της Σκύρου. Κανείς δεν προμήνυσε τι θα επακολουθήσει.

Ξαφνικά στην περιοχή επικράτησαν σφοδροί άνεμοι, αλλά η 9χρονη δεν είχε προλάβει να βγει από την φουρτουνιασμένη θάλασσα και άρχιζε να φωνάζει βοήθεια! Έντρομος ο πατέρας της βούτηξε στην θάλασσα και κατάφερε να την φέρει στα ρηχά, αλλά δυστυχώς ο ίδιος παρασύρθηκε από τα πελώρια κύματα και εξαφανίσθηκε στα βαθιά!

Ο 45χρονος Δ.Κ. καταγόταν από την Θεσσαλονίκη και τα τελευταία 5 χρόνια διέμενε μαζί με την 9χρονη κόρη του και τους συγγενείς στην Σκύρο. Η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συνεχίζονται οι έλεγχοι


Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι αστυνομικοί έλεγχοι σε επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε τουριστικές περιοχές της Χαλκιδικής.

Στη διάρκεια της νύχτας που πέρασε, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε άλλες έξι συλλήψεις.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, ελέγχθηκαν συνολικά 21 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιχειρήσεις και βεβαιώθηκαν 20 παραβάσεις.

Από αυτές, οκτώ παραβάσεις αφορούσαν στέρηση αδείας μουσικών οργάνων, άλλες τρεις ήταν για παραβίαση του ωραρίου λειτουργίας μουσικών οργάνων, δύο παραβάσεις αφορούσαν στέρηση πιστοποιητικού υγείας, ενώ καταγράφηκαν ακόμη παραβάσεις που, μεταξύ άλλων, αφορούσαν στέρηση άδειας λειτουργίας καταστήματος, καταλήψεις αιγιαλού, οδοστρώματος και πρανούς, στέρηση τιμοκαταλόγων σε κατάστημα και μη ανάρτηση αδείας λειτουργίας καταστήματος σε εμφανές σημείο.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθησαν συνολικά έξι άτομα, από τα οποία τρία για στέρηση άδειας λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (εκ των οποίων το ένα και για απείθεια), ένα για τροποποίηση των ουσιωδών όρων λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, ένα για παράνομη αφισοκόλληση και ένα για παράνομη παραμονή στην ελληνική επικράτεια.

Συνολικά, ελέγχθηκαν 242 άτομα και 213 οχήματα, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους εισαγγελείς Πλημμελειοδικών.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σύλληψη 44χρονου με υλικό παιδικής πορνογραφίας


Για πορνογραφία ανηλίκων κατηγορείται 44χρονος, ο οποίος συνελήφθη στη Μυτιλήνη. Το δράστη εντόπισαν αστυνομικοί σε καφετέρια, ενώ παρακολουθούσε βίντεο με υλικό παιδικής πορνογραφίας, μέσω φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον υπολογιστή και το κινητό τηλέφωνο του 44χρονου, βρέθηκαν φωτογραφίες και βίντεο με ανάλογο υλικό.

Κατά τη διάρκεια έρευνας που έγινε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών, 21 DVD και διάφορα ψηφιακά μέσα αποθήκευσης (USB stick, κάρτα μνήμης), τα οποία εξετάζονται.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για πορνογραφία ανηλίκων και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στην εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αντιμετώπιση των φοβιών σε 2 ώρες; Και όμως γίνεται


Εγώ θέλω να σας ρωτήσω για τις φοβίες και την αντιμετώπισή τους. • Πώς αλλάζει μια συνήθεια; (πρακτικά εννοώ) • Γίνεται αυτό χωρίς φάρμακα; • Από τι εξαρτάται ο χρόνος που μπορεί να γίνει αυτό με την προϋπόθεση ότι ο θεραπευόμενος ακολουθεί τις οδηγίες του θεραπευτή (μέση χρονική εκτίμηση για το επιθυμητό αποτέλεσμα -βασικό αυτό-); • Γιατί ενώ αλλάζει μια αντίλληψη εξακολουθώ να φοβάμαι; Τι (ενδεχομένως) δεν γίνεται καλά;

Υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να ξεπεράσει κάποιος (χωρίς φάρμακα) τις φοβίες του. Να εκτεθεί στην κατάσταση ή το αντικείμενο που φοβάται. Γιατί όσο το αποφεύγει, τόσο ο φόβος συντηρείται και μεγαλώνει. Η Θεραπεία Έκθεσης λοιπόν είναι αυτή που αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις φοβίες σε ποσοστά που ξεπερνάνε το 75-98% (ανάλογα με τη φοβία).

Για να είναι αποτελεσματική η θεραπεία, θα έπρεπε η έκθεση να είναι ιεραρχημένη (από τον ευκολότερο προς το δυσκολότερο στόχο), επαναλαμβανόμενη (όσο πιο τακτικά τόσο πιο καλά), και ικανής διάρκειας και έντασης. Δυστυχώς, όσο απλό και αν ακούγεται, ένα πρόγραμμα έκθεσης είναι απόλυτα εξατομικευμένο και απαιτεί ένα θεραπευτή με ικανή εκπαίδευση και εμπειρία στη Συμπεριφορική (ή Συμπεριφοριστική) Ψυχοθεραπεία.

Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από το είδος και τη βαρύτητα της φοβίας, αλλά και από την ενεργητική συμμετοχή του πάσχοντος (λογαριάστε από 6 έως 12 συνεδρίες για έναν μέσο φοβικό ασθενή που είναι πρόθυμος να εκτεθεί «στον κίνδυνο»). Υπάρχουν κέντρα, για παράδειγμα, στο εξωτερικό, όπου συγκεκριμένες ειδικές φοβίες (όπως φοβίες για αράχνες, φίδια ή ποντίκια) αντιμετωπίζονται σε μια μόνο μεγα-συνεδρία διάρκειας 2-2,5 ωρών.

Τέλος, αποτελεσματική μερικές φορές αποδεικνύεται και η θεραπεία αυτό-βοήθειας. 


Πηγή: http://www.boro.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πρώτες βοήθειες στις διακοπές μας



Η ελληνική ομάδα διάσωσης σας δίνει μερικές πρακτικές συμβουλές για μικροατυχήματα που μπορεί να συμβούν στις διακοπές μας και για το τι πρέπει να περιλαμβάνει το φαρμακείο που θα έχουμε μαζί μας.

Ένας μίνι πρακτικός οδηγός πρώτων βοηθειών για τις διακοπές μας:

Τί πρέπει να περιέχει το φαρμακείο των διακοπών μας;

  • Γάντια μιας χρήσεως
  • Γάζες
  • Φυσιολογικός ορός
  • Ελαστικοί επίδεσμοι διαφόρων μεγεθών
  • Τριγωνικός επίδεσμος
  • Λευκοπλάστ
  • Ψαλίδι Πρώτων Βοηθειών
  • Ισοθερμική κουβέρτα
  • Παγοκύστες – Θερμοκύστες
  • Αντισηπτικό
  • Θερμόμετρο
  • Αυτοκόλλητα επιθέματα διαφόρων μεγεθών
  • Οφθαλμικές σταγόνες
  • Παυσίπονα και φάρμακα για τον πονοκέφαλο
  • Φάρμακο για κρύωμα (αποσυμφορητικό, φάρμακο για βήχα, παστίλιες για το λαιμό)
  • Φάρμακα για τον πυρετό
  • Gel για ανακούφιση από το τσίμπημα εντόμων
  • Αλοιφή για εγκαύματα
  • Αντι-διαρροϊκή θεραπεία
  • Την φαρμακευτική αγωγή σας


Το φαρμακείο θα πρέπει:

  • να είναι εγκατεστημένο μακριά από εστίες θέρμανσης (π.χ. καλοριφέρ)
  • να βρίσκεται σε χώρο δροσερό, όπου δεν θα υπάρχει πολύ υγρασία (το μπάνιο, για παράδειγμα, δεν είναι, ίσως, η καλύτερη επιλογή)
  • εφόσον στο σπίτι υπάρχουν μικρά παιδιά, πρέπει να τους αποκλείσουμε την πρόσβαση σε αυτό.
  • στην εσωτερική επιφάνεια της πόρτας καλό να έχουμε ένα κατάλογο με τα διάφορα είδη που περιέχει το φαρμακείο μας.
  • να έχει σημαντικά τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης.
  • Τα φάρμακα είναι μόνο για προσωπική χρήση και όχι για παροχή σε τρίτους. Πριν την λήψη φαρμάκου ενημερώστε τον γιατρό σας.

Τι κάνουμε με το τσίμπημα του αχινού, του σκορπιού, της μέδουσας και ψαλίδας;

Άμεση μεταφορά στο νοσοκομείο. Ιδίως στην περίπτωση του αχινού η κατ’ οίκον αντιμετώπιση είναι και επώδυνη και αμφίβολη.

Τί κάνουμε με το τσίμπημα μέλισσας;

Το σημαντικό είναι να γνωρίζουμε εάν το άτομο που τσιμπήθηκε είναι αλλεργικό. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο. Σε αντίθετη περίπτωση το κεντρί (εφόσον φαίνεται) πρέπει να αφαιρεθεί προσεκτικά με ένα τσιμπιδάκι, χωρίς να σπάσει! Μετά, λίγη αμμωνία βοηθάει στο να ανακουφιστεί ο πόνος. Ο πάγος βοηθάει στη μείωση του οιδήματος κυρίως, αλλά και στον πόνο.

Πώς καταλαβαίνουμε ότι κάποιος έπαθε ηλίαση και τί πρέπει να κάνει;

Τα συμπτώματα της ηλίασης είναι συνήθως ο πονοκέφαλος, η αυξημένη θερμοκρασία του σώματος, το κοκκίνισμα, ο εμετός, η ζαλάδα και οι ταχυπαλμίες. Η αντιμετώπιση είναι η μεταφορά σε σκιώδες και δροσερό μέρος, όπου εφαρμόζουμε κρύα επιθέματα και χορηγούμε υγρά. Απευθυνόμαστε σε γιατρό.

Πώς αντιμετωπίζονται οι κράμπες στη θάλασσα;

Αν ξέρουμε ότι οι κράμπες είναι κάτι σύνηθες για μας, καλό είναι να μην πηγαίνουμε σε σημείο που δεν πατάμε ή, αν πάμε, να έχουμε κάποιο πλευστικό βοήθημα. Αν τύχει, το αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία, καλούμε σε βοήθεια και κάνουμε διάταση για να λυθεί η κράμπα.

Τί κάνουμε σε περίπτωση που τσιμπήσει εμάς ή κάποιον άλλον φίδι;

Το τσίμπημα από φίδι αντιμετωπίζεται στο νοσοκομείο.

Όσο για τις διάφορες συσκευές που κυκλοφορούν στο εμπόριο, αλλά και τις διάφορες τεχνικές «τύπου Ράμπο», πρέπει να γνωρίζουμε ότι το δηλητήριο του φιδιού δε μεταφέρεται μέσω του αίματος, αλλά μέσω των λεμφαδένων. Ρουφώντας μπορούμε να αφαιρέσουμε μια απειροελάχιστη ποσότητα δηλητηρίου και ο κίνδυνος να μπει στον δικό μας οργανισμό είναι μεγάλος.

Μία πιεστική (και όχι πολύ σφιχτή) επίδεση πάνω από το σημείο του δαγκώματος είναι αρκετή.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η άμεση μεταφορά του τραυματία στο νοσοκομείο είναι η καλύτερη παροχή πρώτων βοηθειών.



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...