Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Ο καλός ύπνος βελτιώνει τη σεξουαλική ζωή των γυναικών


Έχουν μεγαλύτερη σεξουαλική επιθυμία την επόμενη ημέρα.

Ο καλός και αρκετός ύπνος είναι σημαντικός παράγων για τη διατήρηση υγιούς σεξουαλικής επιθυμίας στις γυναίκες, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Ντέηβιντ Κάλμπαχ του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό σεξουαλικής ιατρικής «Journal of Sexual Medicine», σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», μελέτησαν 171 γυναίκες επί δύο εβδομάδες.

Όπως διαπιστώθηκε, όσες κοιμούνταν καλύτερα και περισσότερες ώρες ένα βράδυ, είχαν μεγαλύτερη σεξουαλική επιθυμία την επόμενη ημέρα. Κάθε πρόσθετη ώρα ύπνου φάνηκε να αυξάνει κατά 14% κατά μέσο όρο την πιθανότητα σεξουαλικής συνεύρευσης με τον σύντροφό τους το επόμενο 24ωρο.

Επίσης, κατά τους ερευνητές, ο ύπνος σχετίζεται με την καλύτερη διέγερση των γεννητικών οργάνων, καθώς όσες γυναίκες κοιμούνται καλύτερα, έχουν λιγότερα προβλήματα κολπικής διέγερσης, σε σχέση με τις γυναίκες που κοιμούνται λίγο.

Η θετική επίπτωση του ύπνου στο σεξ είναι άσχετη με την ηλικία μιας γυναίκας, τη γενικότερη συναισθηματική κατάστασή της, το αν έχει περίοδο ή το αν νιώθει κουρασμένη.

«Η επίδραση του ύπνου στη σεξουαλική επιθυμία και διέγερση έχει προσελκύσει μικρή προσοχή μεταξύ των επιστημόνων, όμως τα νέα ευρήματα δείχνουν ότι ο ανεπαρκής ύπνος μπορεί να μειώσει τόσο τη σεξουαλική επιθυμία, όσο και τη διέγερση μιας γυναίκας» δήλωσε ο Ντέηβιντ Κάλμπαχ.

«Μια γυναίκα δεν πρέπει πάντως να περιμένει ότι ο περισσότερος ύπνος θα λύσει με μαγικό τρόπο όλα τα σεξουαλικά προβλήματά της. Τα προβλήματα αυτά συχνά έχουν πολλαπλές αιτίες, που αφορούν την ψυχική διάθεση, την ποιότητα της σχέσης, τη διαθεσιμότητα του συντρόφου και, όπως τώρα μάθαμε, την ποιότητα του ύπνου» πρόσθεσε ο αμερικανός επιστήμονας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Φτιάχνει αναψυκτικά από… πλακούντα


Η 41χρονη Βρετανίδα με την περίεργη επιχείρηση.

Σοκαριστικό; Μια γυναίκα φτιάχνει χυμούς και σμούθις από πλακούντα που παίρνει από νέες μητέρες και ήδη οι υγειονομικές αρχές της χώρας της, διερευνούν την υπόθεση. Η Kathryn Beale, αναμιγνύει φρούτα και λαχανικά μαζί με το όργανο που παρέχει στο έμβρυο το οξυγόνο και τις θρεπτικές ουσίες και φτιάχνει με αυτό ροφήματα. 


Φτιάχνει αναψυκτικά από… πλακούντα

Η 41χρονη από τη Βρετανία, βρίσκεται ωστόσο υπό το μικροσκόπιο των αρχών για τη διερεύνηση των προτύπων υγιεινής που χρησιμοποιούνται από εκείνη.

Τώρα η Beale, από το Swindon, έχει οικειοθελώς σταματήσει να προετοιμάζει τα ιδιαίτερα αυτά ροφήματα, καθώς εκκρεμεί μια επίσκεψη από τους αρμόδιους υπαλλήλους για να επιθεωρήσουν τα πρότυπα υγιεινής που ακολουθεί, τη στιγμή που η ίδια επιμένει ότι λειτουργεί με ασφάλεια.

«Κατανοώ ότι πρέπει να φροντίσουν ότι η επιχείρηση λειτουργεί με ασφάλεια», λέει στην Telegraph. «Νομίζω ότι καταβάλουν υπερβάλλοντα ζήλο στην προσπάθεια να με κλείσουν, χωρίς να κάνουν μια πλήρη επιθεώρηση. Πιστεύω ότι αυτό που κάνω, είναι με ασφάλεια», λέει.

Η 41χρονη, έρχεται σε επαφή με μαμάδες από τις οποίες λαμβάνει την πρωτότυπη αυτή πρώτη ύλη ενώ ο πλακούντας που θα περισσέψει, τον αφυδατώνει, τον αλέθει σε σκόνη και τον μετατρέπει σε κάψουλες, έτοιμες προς κατανάλωση.
«Όλα είναι πολύ καλά ελεγχόμενα, αποθηκεύονται σωστά και διατηρούνται σε απλή ψύξη. Όλα καθαρίζονται και αποστειρώνονται και υπάρχει μια αρκετά αυστηρή υγιεινή. Κάνω τις κάψουλες στο σπίτι..». Οι κάψουλες κοστίζουν περίπου 150 λίρες, ενώ χρεώνει εξτρά 20 λίρες για τα σμούθις.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο καθαρισμός του γκράφιτι στο ναό της Καπνικαρέας


Ξεκίνησε χθες ο καθαρισμός συνθημάτων γκράφιτι στον ναό της Καπνικαρέας στην οδού Ερμού στην Αθήνα, τα οποία έγραψαν άγνωστοι στον τοίχο του ναού με σπρέι κόκκινου και μωβ χρώματος.



Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού αναφέρει ότι «με εντολή της προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών, κ. Ελένης Μπάνου, το αρμόδιο Τμήμα Συντήρησης της Εφορείας, υπό τη διεύθυνση του κ. Στέλιου Δασκαλάκη, ξεκίνησε τον καθαρισμό του συνθήματος με τετραμελές συνεργείο συντήρησης.

Ήδη έχει απομακρυνθεί το πρώτο στρώμα από τους συντηρητές. Η εργασία θα συνεχιστεί μέχρι την ολική απομάκρυνση του γκράφιτι».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νάρκες στο Αρχαίο Θέατρο Αβδήρων


Ναρκοπέδιο θυμίζει το Αρχαίο Θέατρο των Αβδήρων με την Αρχαιολογική Υπηρεσία και το Δ' Σώμα Στρατού να μεριμνούν για την απομάκρυνση των εκρηκτικών μηχανισμών που βρίσκονται στην περιοχή, ορισμένοι μάλιστα εκ των οποίων είναι ακόμη ενεργοί.



Όπως εξηγεί η προϊσταμένη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, Κωνσταντίνα Καλλιντζή, στην περιοχή του Αρχαίου Θεάτρου των Αβδήρων εντοπίστηκαν νάρκες, και μάλιστα σε μεγάλες ποσότητες, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η διαδικασία απομάκρυνσής τους, ώστε να καθαριστεί η περιοχή και να είναι έτοιμη για το επόμενο στάδιο των αρχαιολογικών ανασκαφών.

“Έγινε πολύ μεγάλη δουλειά στο Αρχαίο Θέατρο. Ήταν γεμάτο νάρκες όλο το ύψωμα στο οποίο βρίσκεται στο Θέατρο, και σε συνεργασία με το Δ' Σώμα Στρατού έγινε ο καθαρισμός της περιοχής” εξηγεί η ίδια, τονίζοντας πως μέχρι στιγμής έχουν απομακρυνθεί περίπου οι μισές νάρκες και απομένει ο καθαρισμός της υπόλοιπης περιοχής. ,

“Θα πρέπει να καθαριστεί η περιοχή για να συνεχιστούν οι εργασίες. Ανάμεσα στους εκρηκτικούς μηχανισμούς που απομακρύνθηκαν υπήρχαν και κάποιοι ενεργοί” προσθέτει η κα Καλλιντζή, εξηγώντας πως η ύπαρξη των εκρηκτικών μηχανισμών ήταν γνωστή στους αρχαιοκάπηλους της περιοχής.

“Οι αρχαιοκάπηλοι ξέρουν πολύ καλά για τις νάρκες και για αυτό δεν πατάνε στην περιοχή” υπογραμμίζει μεταξύ άλλων η ίδια, διευκρινίζοντας πως οι ανασκαφικές εργασίες στην περιοχή αυτή τη στιγμή “κοιμούνται”, καθώς υπάρχουν κάποιες προγραμματικές συμβάσεις που εκκρεμούν.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Υπερθέαμα από 9 τόνους πυροτεχνημάτων


Σκέφτηκες ποτέ πως είναι να βάζεις φωτιά σε 9 τόνους πυροτεχνημάτων; Άνδρες του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών στο Μίντλαντ έκαναν ακριβώς αυτό.

Το βίντεο δείχνει την καύση 9 τόνων, 9.071 κιλών συγκεκριμένα, κατασχεμένων πυροτεχνημάτων από την αστυνομία του Μίντλαντ, μετά από τριήμερη επιχείρηση.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Μαμά, θέλω να σώσω ζωές»


Η Κορριέρε ντελα Σέρα αφιερώνει άρθρο στην 17χρονη που έπεσε από το μπαλκόνι στην Ιταλία.

Η ιταλική εφημερίδα «Κορριέρε Ντέλα Σέρα» αφιερώνει σήμερα άρθρο της στην Αναστασία, τη 17χρονη μαθήτρια που σκοτώθηκε πέφτοντας από μπαλκόνι στη διάρκεια εκδρομής του σχολείου τους στην Ιταλία. Οι γονείς της πήραν την απόφαση να δωρίσουν τα όργανά της προκειμένου να σωθούν άλλες ζωές.

«Η τελευταία επιθυμία της Αναστασίας: Μαμά, θέλω να σώσω ζωές» είναι ο τίτλος του άρθρου, στο οποίο ο δημοσιογράφος Ρινάλντο Φρινιάνι αναφέρει ότι «η καρδιά τής κοπέλας χτυπά στο στήθος μιας νεαρής Ιταλίδας που έχει ακριβώς την ίδια ηλικία και ζει στη Ρώμη». Σε μια άλλη νεαρή γυναίκα, επίσης στην ιταλική πρωτεύουσα, μεταμοσχεύθηκε το ήπαρ, «μετά από τέσσερις άλλες αποτυχημένες προσπάθειες» και στην τρίτη κοπέλα μπόρεσε να μεταμοσχευθεί ένα από τα νεφρά: Η ζωή της άλλαξε εντυπωσιακά, επιτρέποντάς της να αποφύγει την υποχρεωτική αιμοκάθαρση. Το δεύτερο νεφρό, τέλος, μεταμοσχεύθηκε σε μια νεαρή ασθενή από την ευρύτερη περιοχή της Μπολόνια, στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνα.

Αιτία του δυστυχήματος, της «κακιάς στιγμής» όπως αναφέρουν και τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ποσότητα αλκοόλ που βρέθηκε στον οργανισμό της κοπέλας και η αλληλεπίδραση, όπως φαίνεται, με αντιισταμινικά φάρμακα που έπαιρνε λόγω αλλεργίας. «Οι έρευνες αποσαφήνισαν ότι δεν πρόκειται για αυτοκτονία» γράφει η «Κορριέρε Ντέλα Σέρα».



Η δεκαεπτάχρονη Αναστασία, πριν δύο εβδομάδες, είχε υποστεί σοβαρό εγκεφαλικό τραύμα κατά την πτώση της από μπαλκόνι ξενοδοχείου στη Ρώμη, την τελευταία ημέρα σχολικής εκδρομής. Επί μια εβδομάδα νοσηλεύθηκε στο δημόσιο νοσοκομείο της Ρώμης «Τραυματολογικό Κέντρο C.t.o.» με αδιάκοπη ιατρική φροντίδα και τη συνεχή παρουσία των γονέων της, στο πλευρό της. Εξαιτίας των εγκεφαλικών τραυμάτων, παρά τις δύο επεμβάσεις με τις οποίες οι γιατροί προσπάθησαν να την κρατήσουν στη ζωή, κατέληξε την περασμένη Πέμπτη. Οι γονείς της βρήκαν τη δύναμη να δώσουν την αναγκαία συγκατάθεση στη δωρεά των οργάνων.

Όπως αναφέρει και η ιταλική εφημερίδα, στην Αναστασία άρεσε πολύ το έργο «Επτά ψυχές» του ιταλού σκηνοθέτη Γκαμπριέλε Μουτσίνο, με πρωταγωνιστή τον Γουίλ Σμιθ, το οποίο πραγματεύεται ακριβώς το θέμα της δωρεάς των σωματικών οργάνων. Οι γονείς της το γνώριζαν και η θετική τους απόφαση επηρεάσθηκε και από αυτήν τη σημαντική λεπτομέρεια.

«Για εμάς ήταν μια ιδιαίτερα σημαντική απόφαση και πράξη» δηλώνει ο Μαουρίτσιο Βαλέρι, συντονιστής του Κέντρου Μεταμοσχεύσεων της ευρύτερης περιοχής της Ρώμης. Μια απόφαση που όλοι ελπίζουν ότι θα λειτουργήσει ως θετικό παράδειγμα έμπρακτης αλληλεγγύης στην Ιταλία και όχι μόνο. Οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου C.t.o. τέλος, θέλησαν να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους προς την οικογένεια, με μια ειδική, αναλυτική επιστολή τους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το δράμα της 64χρονης που την παράτησε ο 26χρονος σύζυγός της


Ξόδεψε ένα σκασμό λεφτά για το γάμο και λίγους μήνες μετά εκείνος έγινε Λούης.

«Έψαχνα για αγάπη. Ένα άτομο για να μοιραστώ τη ζωή μου. Και ήταν συναρπαστικό» εξομολογείται η 64χρονη Patricia που κλαίει και οδύρεται σήμερα στο βρετανικό ριάλιτι αφού το 26χρονος σύζυγός της από την Τυνησία την παράτησε λίγους μήνες μετά το γάμο τους.

Όλα ξεκίνησαν όταν η 64χρονη συνταξιούχος μπήκε σε σάιτ γνωριμιών και ανάμεσα στους άλλους ξεχώρισε τον 26χρονο Τυνήσιο. «Νόμιζα ότι είχα βρει αυτόν που θα περνούσα μαζί του την υπόλοιπη ζωή μου», είπε στην εκπομπή του Chanel 5.

«Στις πρώτες μας επικοινωνίες μου έδειχνε τη ρομαντική του πλευρά και ότι με αγαπούσε. Στις τρεις εβδομάδες μου ζήτησε να πάω στην Τυνησία για διακοπές. Νόμιζα ότι η ηλικία ήταν απλά ένας αριθμός. Έτσι και αλλιώς με έκανε να νιώθω καλά γιατί ήταν νεότερος από εμένα και αισθανόμουν ότι το μόνο που έχει σημασία είναι ότι αγαπάμε ο ένας τον άλλον».

Παρά το γεγονός ότι υπέφερε από οστεοαθρίτιδα, έξι μήνες μετά έβγαλε εισιτήριο για Τυνησία.

«Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Όταν τον είδα στο αεροδρόμιο που με περίμενε τον ερωτεύτηκα. Αν και είχα πάει μόνο για πέντε ημέρες, όταν μου ζήτησε να τον παντρευτώ σκέφτηκα... γιατί όχι».



Ο γάμος έγινε το 2012 και η Patricia ισχυρίζεται ότι αισθάνθηκε σαν πριγκίπισσα, παρά το γεγονός ότι πλήρωσε μόνη της όλα τα έξοδα του γάμου. «Είναι το όνειρο κάθε γυναίκας να πάει σε μια άλλη χώρα και να παντρευτεί έναν πολύ νεότερό της άνδρα. Ήταν υπέροχα και ήμουν πραγματικά χαρούμενη», λέει.

Όμως το όνειρό της γρήγορα μετατράπηκε σε εφιάλτη καθώς η 64χρονη γυναίκα αναγκάστηκε να επιστρέψει στη Μεγάλη Βρετανία χωρίς τον σύζυγό της. Ύστερα από οκτώ μήνες ο σύζυγός της κατάφερε να εξασφαλίσει μια βίζα επισκέπτη αλλά τίποτα δεν ήταν όπως πριν.

«Δεν επικοινωνούσαμε. Ήταν σαν να μην ήταν εδώ. Ο γάμος ήταν ένας εφιάλτης. Μου έκανε καβγά ακόμα κι όταν μιλούσα με την κόρη μου... ».

Παρά το γεγονός ότι έβλεπε ότι τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά και παρά το γεγονός ότι είχε ξοδέψει πολλά λεφτά για το γάμο, τα εισιτήρια, το φαγητό αποφάσισε να μην δώσει χρήματα για ανανέωση της βίζας του.

Στη συνέχεια εκείνος της ανακοίνωσε ότι φεύγει για να ζήσει με τους φίλους του στο Πόρτσμουθ. «Ένιωσα απολύτως κενή. Ένιωσα πως με είχε χρησιμοποιήσει και ότι είμαι βλάκας», λέει σήμερα η Patricia.

Από την πλευρά του ο σύζυγός της, Mondher, μιλώντας στην εκπομπή, τόνισε ότι ο γάμος του με την Patricia κατέρρευσε εξαιτίας καταστάσεων που δεν βρίσκονταν υπό τον έλεγχό του, ότι την αγαπούσε και ότι δεν την παντρεύτηκε για τα λεφτά της.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Φυλακή για τις selfies του στήθους


Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης, παίρνει τα μέτρα της.

Μη βάζετε το smartphone κάτω από το… μπλουζάκι σας, αν βρεθείτε στην Ταϊλάνδη γιατί υπάρχει κίνδυνος να συλληφθείτε. Η χώρα θέλει να στείλει στη φυλακή όσες γυναίκες ανεβάζουν φωτογραφίες από το στήθος τους στα social media.

Η κυβέρνηση είναι ιδιαίτερα αυστηρή προειδοποιώντας να μην ανεβάζουν εικόνες από το στήθος και κάτω, τονίζοντας ότι όσοι συνεχίζουν και το πράττουν, θα υποστούν τις συνέπειες: Οι selfies από το στήθος και κάτω, μπορεί να εγείρουν μέχρι και πενταετή ποινή φυλάκισης...

«Όταν αναρτούν φωτογραφίες από το στήθος και κάτω κανείς δεν μπορεί να δει το πρόσωπο του εικονιζόμενου. Έτσι δεν ξέρουμε σε ποιον ανήκουν και ενθαρρύνονται ακόμα περισσότεροι να κάνουν το ίδιο. Προειδοποιούμε τους πολίτες να μην σηκώσουν τέτοιες φωτογραφίες στο διαδίκτυο. Είναι μια ακατάλληλη ενέργεια», ανέφερε στο Reuters η Anandha Chouchoti, εκπρόσωπος του υπουργείου Πολιτισμού της Ταϊλάνδης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην Πάτρα


Το κάλεσμα γίνεται ανήμερα της ημέρας κατά του ρατσισμού.

Μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο διοργανώνεται από κοινωνικούς φορείς και συλλογικότητες, με κεντρικό σύνθημα «όχι στο ρατσισμό».

Η συγκέντρωση διοργανώνεται για το Σάββατο 21 Μαρτίου, που είναι η παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού και του φασισμού.

Διαβάστε την ανακοίνωση

Το Σάββατο 21 Μάρτη παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού και του φασισμού σας καλούμε σε συλλαλητήριο στις 11 το πρωί στη Πλατεία Γεωργίου.

Ενώνουμε τη φωνή μας, φωνή αλληλεγγύης και αντίστασης για κοινωνική δικαιοσύνη και αξιοπρεπή ζωή με δικαιώματα και όχι μόνο με υποχρέωση για δουλειά ήλιο με ήλιο στους μετανάστες και τους πρόσφυγες θύματα των πολέμων του ΝΑΤΟ και της ανθρωποφαγικής καπιταλιστικής νεοφιλελεύθερης εξαθλίωσης που σαρώνει πολλές γωνιές του πλανήτη μας.

Το μεταναστευτικό δεν αντιμετωπίζεται ούτε με φράχτες, ούτε με στρατόπεδα συγκέντρωσης, ούτε με πνιγμούς στα παγωμένα νερά του Αιγαίου και της Μεσογείου, ούτε με άγρια καταστολή.

Όλα αυτά απλά θεριεύουν τα κερδοφόρα καρτέλ των δουλεμπόρων και δημιουργούν Μανωλάδες και Χαλανδρίτσες όπου δουλεύουν ασταμάτητα μετανάστες Μπαγκλαντεσιανοί ή Ρουμάνοι για ένα κομμάτι ψωμί κι αν σηκώσουν κεφάλι τους πυροβολούν ατιμώρητα!! και το κυριότερο βοηθάνε στον εκφασισμό της κοινωνίας τον μετατρέπουν σε κανονικότητα για μετανάστες και ντόπιους εργάτες. Από τα φραουλοχώραφα της ντροπής, στα πτηνοτροφεία της αποκτήνωσης το δουλεμπόριο καλά κρατεί στην γεωργική απασχόληση μεταναστών εργατών κι αυτό είναι καραμπινάτος ρατσισμός και φασισμός.

Συνεχίζουμε τον αγώνα Έλληνες και μετανάστες εργαζόμενοι ενωμένοι

Απαιτούμε από τη νέα κυβέρνηση να αλλάξει ριζικά το ρατσιστικό κατασταλτικό οπλοστάσιο νόμων και μεθόδων όπως το γνωρίσαμε μέχρι σήμερα από τις μνημονιακές κυβερνήσεις. Να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί το κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης, να φύγει ο φράχτης του Έβρου. Ιθαγένεια στα παιδιά των μεταναστών ,νέα διαδικασία νομιμοποίησης των μεταναστών, άσυλο στους πρόσφυγες.

Ενώνουμε τη φωνή μας, φωνή αντίστασης και αγώνα απέναντι στο φασισμό και τα τάγματα εφόδου της χρυσής αυγής που δολοφονούσε, ξυλοκοπούσε μετανάστες και έλληνες αντιφασίστες, σκορπώντας φόβο και τρόμο στις γειτονιές και τις πόλεις της χώρας.Άργησε αλλά έφτασε η ώρα και παραπέμπονται σε δίκη οι δολοφόνοι του Π. Φύσσα και δεκάδων άλλων μεταναστών. Το αντιφασιστικό κίνημα πρέπει να είναι παρόν σε όλη τη διαδικασία διερεύνησης και αποτροπής της δράσης της Χρυσής Αυγής. Πρέπει να είναι παρόν στη δίκη. Να εμποδίσει κάθε απόπειρα συγκάλυψης του ρόλου προβεβλημένων προσώπων και κυρίως των σχέσεων της τρομοκρατικής εγκληματικής οργάνωσης με το βαθύ κράτος, με στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης.

Καμιά ανοχή στους δολοφόνους, παραδειγματική τιμωρία των Ναζί της Χρυσής αυγής

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ Σάββατο 21 Μάρτη στις 11το πρωί στη ΠΛ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Δήμου Πάτρας

Σωματείο Μαγείρων Ν. Αχαΐας

Σωματείο Σερβιτόρων Ν. Αχαΐας

Σωματείο Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΠ

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων

Σωματείο Εργαζομένων ΕΒΟ Αιγίου

Σωματείο Εργαζομένων στο ΤΙΤΑΝ (Πάτρας)

Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Αχαΐας

Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων ΠΟΡΤΟ-ΡΙΟ

Σύλλογος Ιατρικών Επισκεπτών

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Π.Δ.Ε

Σύλλογος Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας «ΑΡΤΙΝ ΔΑΝΕΛΙΑΝ»

Σύλλογος φυλακισθέντων και εξορισθέντων «ΠΕΤΡΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ»

Κίνηση Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών/ιών


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι αρκούδες μύρισαν άνοιξη και ξύπνησαν


Ανοίγει το Σάββατο 21 Μαρτίου το Καταφύγιο της Καφέ Αρκούδας στο Νυμφαίο.

Το βιολογικό ρολόι των αρκούδων έχει συγχρονιστεί με τον ερχομό της άνοιξης. Οι αρκούδες που ζουν στο καταφύγιο του Αρκτούρου περπατούν νωχελικά κάτω από τις πρώτες ακτίνες του ήλιου και σιγά σιγά ξυπνούν.

Οι πρώτες αρκούδες που ξύπνησαν ήταν τα δύο αδέρφια, ο Μανώλης και ο Κυριάκος, που είναι και οι νεότερες αρκούδες. Τον περισσότερο χρόνο εκτός της φωλιάς της περνάει πλέον και η Μπάρμπαρα, ενώ και οι υπόλοιπες αρκούδες αρχίζουν σιγά σιγά να βγαίνουν από το χώρο που κοιμήθηκαν το χειμώνα.

Η μοναδική αρκούδα που παραμένει στη φωλιά της είναι η Τασούλα, που είναι και από τις μεγαλύτερες σε ηλικία, από τις συνολικά 9 που φιλοξενούνται στο Καταφύγιο, ξεπερνώντας τα 20 χρόνια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρκτούρου, οι περισσότερες αρκούδες δείχνουν νωχελικές και η διάθεσή τους για φαγητό δεν έχει επανέλθει ακόμη, κάτι που είναι φυσιολογικό, όταν ξυπνάνε από το χειμέριο ύπνο.

Το Καταφύγιο της Καφέ Αρκούδας στο Νυμφαίο, που ήταν κλειστό όσο καιρό κοιμόταν τα μεγαλόσωμα ζώα, ανοίγει πλέον αυτό το Σάββατο 21 Μαρτίου και όσοι θέλουν μπορούν να το επισκέπτονται καθημερινά (εκτός Τετάρτης) και Σαββατοκύριακα από 10.00-16.30.

Ανοικτοί κάθε Σαββατοκύριακο και αργία θα είναι και οι άλλοι δύο χώροι του Περιβαλλοντικού Κέντρου, το Καταφύγιο του Λύκου στις Αγραπιδιές Φλώρινας (ώρες λειτουργίας, από 10.00-16.30) και το Κέντρο Ενημέρωσης για την Αρκούδα στη Νίκειο Σχολή στο Νυμφαίο.


Στη φωτογραφία που παραχώρησε ο Αρκτούρος απεικονίζεται ο Κυριάκος


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σε απεργία οι αρχαιοφύλακες της Εθνικής Πινακοθήκης


Παραμένουν απλήρωτες οι Κυριακές και οι αργίες, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους.

Συνεχίζεται και αυτή την Κυριακή 22 Μαρτίου η απεργία-αποχή των αρχαιοφυλάκων της Εθνικής Πινακοθήκης σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ).

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ΠΕΥΦΑ αναφέρει: «Συνεχίζεται η αποχή-απεργία των αρχαιοφυλάκων της Εθνικής Πινακοθήκης και αυτή την Κυριακή 22/03/2015, αφού δεν υπήρξε μέχρι σήμερα από την πλευρά των υπευθύνων καμία ενέργεια για επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει με την πληρωμή των εργαζομένων κατά τις Κυριακές/αργίες. Η ΠΕΥΦΑ αναμένει την ανάληψη πρωτοβουλίας από τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού, προκειμένου να ομαλοποιηθεί η λειτουργία της Εθνικής Πινακοθήκης».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι τελευταίες εξελίξεις της υπόθεσης του Βαγγέλη Γιακουμάκη


"Μας είπαν ότι είναι Κρητικοί και ψάχνουν τον Βαγγέλη"

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, μετά τη μαρτυρία ενός κατοίκου της περιοχής, ότι την ημέρα που εξαφανίστηκε ο 20χρονος φοιτητής, μία παρέα τον έψαχνε. Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ο κάτοικος της περιοχής δήλωσε: «Ήμασταν έντεκα η ώρα το βράδυ μέσα σε μία καφετέρια και μπήκαν μέσα με ένα κινητό και την φωτογραφία του και μας ρωτούσαν αν τον είδαμε. Η απορία μας ήταν πως ψάχνουν κάποιον 20χρονο μετά από έξι ώρες. Δεν γνωρίζω ποια ήταν τα παιδιά, μας είπαν ότι είναι Κρητικοί».

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι οι σπουδαστές της Γαλακτοκομικής Σχολής, παραδέχθηκαν ότι έψαχναν τον συμφοιτητή τους γιατί κατάλαβαν ότι εξαφανίστηκε.

Δείτε το βίντεο από το Mega



----------------

"Δεν υπάρχει βίντεο που να δείχνει ομάδα φοιτητών να ακολουθεί τον Βαγγέλη"

Την πληροφορία που κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες, η οποία αναφέρει ότι υπάρχει ένα βίντεο που δείχνει μία ομάδα φοιτητών να ακολουθεί τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, διέψευσε ο ιδιωτικός ερευνητής, Φώντας Βρόσγος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Αναφερόμενος στα χθεσινά επεισόδια στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, ο κ. Βρόσγος δήλωσε ότι η οικογένεια του άτυχου φοιτητή είναι αντίθετη με τα επεισόδια που έγιναν, τονίζοντας ότι θέλει μόνο ειρηνικές συγκεντρώσεις.

Σχετικά με το χρονικό της εξαφάνισης του Βαγγέλη, ο κ. Βρόσγος επισήμανε ότι η μητέρα του ανησύχησε πρώτα, τηλέφωνησε σε κάποιους συμφοιτητές του, τον αναζήτησε και, όταν δεν τον βρήκε, τότε ξεσηκώθηκε όλη η σχολή. «Ο Βαγγέλης δεν πήγαινε πουθενά χωρίς το κινητό του», ανέφερε ο ιδιωτικός ερευνητής.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:



----------------

Νέα αποκάλυψη για τις τελευταίες ώρες του Βαγγέλη Γιακουμάκη


Ποιοι και γιατί τον έψαχναν λίγη ώρα αφού έφυγε από τη Γαλακτοκομική σχολή;

Μια αποκάλυψη έρχεται να μπλέξει ακόμη περισσότερο την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Πρόκειται για μαρτυρία κατοίκου των Ιωαννίνων που ενισχύσει την εκδοχή ότι κάτι συνέβη στον άτυχο Βαγγέλη Γιακουμάκη μέσα στη Γαλακτομική Σχολή, που τον οδήγησε να κόψει τις φλέβες του, αλλά και ότι κάποιοι γνώριζαν τι έγινε, και για αυτό τον λόγο τον έψαχναν λίγες ώρες μετά την εξαφάνισή του.

Σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής, όπως αποκάλυψε το Mega, λίγες ώρες μετά την εξαφάνιση του 20χρονου, Κρητικοί συμφοιτητές του τον έψαχναν με μια φωτογραφία στα χέρια.

«Ήμασταν στις 11 το βράδυ σε μια καφετέρια και μπήκαν μέσα με ένα κινητό και τη φωτογραφία του και μας ρωτούσαν αν τον είδαμε. Η απορία μας ήταν πώς ψάχνεται ένας 20χρονος μετά από έξι ώρες που έφυγε. Πώς θεωρείται ότι έχει χαθεί», δήλωσε ο κάτοικος της περιοχής.

Από την πλευρά τους, οι φοιτητές της Γαλακτοκομικής Σχολής παραδέχονται ότι έψαξαν τον 20χρονο Βαγγέλη, ωστόσο δεν εξηγούν τους λόγους που τους οδήγησαν να ανησυχήσουν άμεσα μόλις έφυγε.

Εισβολή διαδηλωτών

Διαδηλωτές εισέβαλαν στη Γαλακτοκομική Σχολή των Ιωαννίνων φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα και ζητώντας δικαιοσύνη για τον 20χρονο Βαγγέλη Γιακουμάκη αλλά και να "ανοίξουν τα στόματα".

Προηγήθηκε συγκέντρωση κατά του σχολικού εκφοβισμού έξω από τη Σχολή από εκατοντάδες κατοίκους και φοιτητές άλλων σχολών των Ιωαννίνων, η οποία ήταν αρχικά ειρηνική.

Στη συνέχεια ωστόσο μεγάλο μέρος των διαδηλωτών έσπασε το λουκέτο της πύλης και εισέβαλε στον χώρο της Σχολής, όπου βρίσκονταν και οι σπουδαστές, με την ατμόσφαιρα να είναι τεταμένη και την οργή να ξεχειλίζει για ό,τι συνέβη στον 20χρονο σπουδαστή.

Λίγες ώρες αργότερα οι περισσότεροι από τους διαδηλωτές αποχώρησαν και στο σημείο παραμένουν δυνάμεις της αστυνομίας.

Σπουδαστές Γαλακτοκομικής: Να πάψουν τα λαϊκά δικαστήρια

Σε ανακοίνωσή τους οι σπουδαστές της Σχολής είχαν τονίσει την θλίψη τους για την τραγική απώλεια του συμφοιτητή τους, σημειώνοντας ότι σαν μαθητές δεν θα υποκαταστήσουν το έργο της Δικαιοσύνης με το να καταδικάσουν τον οποιοδήποτε.

Ζητούσαν δε να τηρηθεί η ίδια στάση από κάθε καλοπροαίρετο και ευαισθητοποιημένο άτομο που θέλει να δηλώσει τη συμπαράστασή του και δεν υιοθετεί άκριτα την κάθε 'πληροφορία.

«Αποτέλεσμα της παραπληροφόρησης είναι να στοχοποιείται άκριτα οποιοσδήποτε από εμάς. Έτσι γινόμαστε με τη σειρά μας θύματα εκφοβισμού και διαπόμπευσης από όσους ισχυρίζονται ότι είναι πολέμιοι των φαινομένων αυτών», υπογράμμιζαν και ζητούσαν να «πάψουν άμεσα τα τηλεοπτικά και διαδικτυακά 'λαϊκά δικαστήρια' που δυναμιτίζουν καθημερινά το κλίμα και μπορούν να καταστρέψουν σε μια νύχτα τη ζωή αθώων ανθρώπων».



----------------


Μπαλτάς: Έχει γίνει έρευνα για τον εκφοβισμό και δυο χρόνια είναι στα συρτάρια

Στα συρτάρια του υπουργείου Παιδείας παραμένουν τα αποτελέσματα έρευνας για τον σχολικό εκφοβισμό που διενεργήθηκε πριν από δυο χρόνια με πρωτοβουλία του πρώην υφυπουργού, κ. Παπαθεοδώρου, όπως αποκάλυψε ο Αριστείδης Μπαλτάς στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Ο υπουργός Παιδείας τόνισε πως είναι αναγκαία η λήψη πρωτοβουλιών για την επιμόρφωση των δασκάλων, των μαθητών και τον γονέων για τον εκφοβισμό στο σχολικό περιβάλλον ενώ προανήγγειλε αλλαγές στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση με γνώμονα την απλοποίηση του συστήματος.

Δείτε το βίντεο του Mega:



----------------


Τι είπε ο Γιακουμάκης σε συμφοιτητή του λίγες μέρες πριν εξαφανιστεί


Ο 20χρονος σπουδαστής της Γαλακτομικής σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλης Γιακουμάκης δύο μέρες πριν εξαφανιστεί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του STAR είχε πει σε συμφοιτητή του: "Αν χανόμουν, θα με αναζητούσες";.

Ο Βαγγέλης σύμφωνα με την εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου είχε κάνει αυτή την ερώτηση στο φίλο του και συμφοιτητή και εκείνος του απάντησε: "Φυσικά και θα σε έψαχνα".

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή "Mία":



----------------

Ξέσπασε η αδερφή του Γιακουμάκη: Θα πληρώσουν…


Η αδερφή του Βαγγέλη Γιακουμάκη ξέσπασε με ανάρτησή της στο Facebook για το χαμό του αδερφού της και υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «αυτοί που ευθύνονται θα πληρώσουν».

Αναλυτικά το σχόλιο της Ελένης Γιακουμάκη:

«Βρήκαμε τον Βαγγέλη μας...τώρα όλα θα πάρουν το δρόμο τους!!!...Αυτοί που ευθύνονται θα ‪#‎ΠΛΗΡΏΣΟΥΝ!!!!...Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που είναι δίπλα μας και μας στηρίζουν σε αυτό τον αγώνα...!!!».



Ξέσπασε η αδερφή του Γιακουμάκη: Θα πληρώσουν…

----------------

Ζητάει από τους σπουδαστές της Γαλακτοκομικής να μιλήσουν

Προσπάθειες να ανοίξουν τα στόματα σχετικά με τον εφιάλτη που ζούσε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων καταβάλλουν οι Αρχές.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στον Real Fm 97.8 ο ιδιωτικός ερευνητής της οικογένειας του 20χρονου φοιτητή, Γιώργος Τσούκαλης, πρώην εργαζόμενος που γνωρίζει τι συνέβαινε στη σχολή προσπαθεί να πείσει κάποιους σπουδαστές να μιλήσουν.

Ο ίδιος δήλωσε επίσης στον Real Fm 97.8 ότι ένα συμφοιτητής του Βαγγέλη έχει δεχθεί απειλές για να μην μιλήσει.

«Έχουμε κάποιες πληροφορίες, με τη μεσολάβηση πρώην υπαλλήλου της σχολής, ο οποίος μιλώντας με κάποια άτομα, προσπαθεί να βρει άκρη για να μπορέσουν να καταθέσουν. Ελπίζω μέχρι το βράδυ να έχουν πειστεί αυτά τα άτομα και να καταθέσουν», ανέφερε ο κ. Τσούκαλης και συνέχισε:

«Οι απειλές είναι ένα θέμα που προέκυψε πριν από 10 μέρες, όταν έντρομη μία μητέρα με πήρε και μου είπε ‘θέλω την προστασία σας και τις συμβουλές σας γιατί ο γιος μου δέχεται απειλητικά μηνύματα στο Facebook και το τηλέφωνο’».

Ακούστε το ρεπορτάζ του Μαρίνου Αλειφέρη στον Real Fm 97.8

 

---------------- 



Μπαλτάς: Καλή ιδέα να μετονομαστεί η Γαλακτοκομική Σχολή σε "Βαγγέλης Γιακουμάκης" 

Ανοιχτό άφησε ο υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων το ενδεχόμενο η Γαλακτοκομική Σχολή να μετονομαστεί σε σχολή Βαγγέλη Γιακουμάκη. 

Ο Αριστείδης Μπαλτάς μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha χαρακτήρισε "καλή ιδέα" την πρωτοβουλία ομάδας του Facebook με την οποία ζητά τη μετονομασία της Γαλακτοκομικής Σχολής σε "Γαλακτομική Σχολή Ιωαννίνων Βαγγέλης Γιακουμάκης". 

Αυτή είναι η σελίδα στο facebook που ζητά η Σχολή να ονομαστεί "Βαγγέλης Γιακουμάκης" 



  ---------------- 

Δήμαρχος Ιωαννιτών: Δεν απαντάμε στη βία με αυτοδικία 

«Φαίνεται ότι κάπου εδώ πάει να τελειώσει το πρώτο μέρος του δράματος και να ξεκινήσει ένα δεύτερο μέρος του δράματος. Τηλεοπτικές δίκες, διαδικτυακές δίκες, διάθεση αυτοδικίας, δημιουργούν ένα περιβάλλον ασφυκτικό για τη Σχολή» ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας, μετά τη συνάντηση του με εκπροσώπους της Γαλακτοκομικής Σχολής. Ο κ. Μπέγκας συναντήθηκε με τη νέα διευθύντρια της Σχολής, Αλεξάνδρα Μέγα και εκπροσώπους του εκπαιδευτικού προσωπικού και των σπουδαστών, οι οποίοι εξέφρασαν την αγωνία τους για το κλίμα που έχει δημιουργηθεί μετά και τα χθεσινά επεισόδια. 

Δείτε το βίντεο της ΝΕΡΙΤ.



  ----------------   

Μαρία Γιακουμάκη: Ζητάμε δικαίωση 

Δικαίωση της μνήμης του παιδιού της ζητάει η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Απευθύνει έκκληση να ερευνηθεί η υπόθεση μέχρι τέλους και να μην κλείσει ο φάκελος εάν δεν αποδοθούν ευθύνες. Όπως υποστηρίζει η ίδια δεν γνώριζε ότι η κατάσταση στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων ήταν τόσο δύσκολη καθώς ο γιος της δεν της είχε αναφέρει τις πιέσεις που δεχόταν από τους συμφοιτητές του. 

  Δείτε το βίντεο του ALPHA.




Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.enikos.gr ,http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Εκτός πραγματικότητας» τα περί μειώσεων στα εφάπαξ


Τι απαντά το υπουργείο Εργασίας με αφορμή τα δημοσιεύματα.

Δεσμευόμαστε, για ακόμη μια φορά, ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν μειώσεις σε κύριες, επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ παροχές, τονίζει το υπουργείο Εργασίας σε ανακοίνωσή του με αφορμή τα δημοσιεύματα για δήθεν «ψαλίδι» στα εφάπαξ.

Όπως σημειώνει επίσης, «έχουμε ήδη δρομολογήσει αναθεώρηση του ισχύοντος μαθηματικού τύπου ώστε να μην γίνουν οι δραματικές μειώσεις που είχαν προβλεφθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. Σε αυτό το πλαίσιο , η κυβέρνησή μας έχει παγώσει την εφαρμογή του, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων έχει συγκροτήσει ειδική ομάδα με επικεφαλής τον ΓΓΚΑ, Γιώργο Ρωμανιά, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις».

Υπενθυμίζεται ότι η εφαρμογή του θα οδηγούσε σε νέες μειώσεις των εφάπαξ παροχών κατά 30-80%, αναφέρει το υπουργείο.

Ο συγκεκριμένος μαθηματικός τύπος που θέσπισε η προηγούμενη κυβέρνηση, αποτελεί κορυφαίο γονατογράφημα, χαρακτηρίζεται από προχειρότητα και έχει πολλά κενά ήδη από τη «γέννηση» του, καθώς προέβλεπε δείκτη βιωσιμότητας, τον οποίο δεν μπορούν να προσδιορίσουν ούτε καν οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους, προσθέτει.

«Τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε νέες μειώσεις εφάπαξ παροχών, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», καταλήγει η ανακοίνωση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οριστικά χειμώνα το Μουντιάλ του Κατάρ!


Τον Νοέμβριο του 2022 θα πραγματοποιηθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ύστερα από διαβουλεύσεις μηνών, ύστερα από αρκετές αντιδράσεις, ύστερα από πολλά «αλλά», πλέον δεν τίθεται καμία αμφιβολία!

Τον Νοέμβριο του 2022 θα παρακολουθήσουμε για πρώτη φορά στην ιστορία Παγκόσμιο Κύπελλο -αυτό στα γήπεδα του Κατάρ- μέσα στον Χειμώνα, καθώς η εκτελεστική επιτροπή της FIFA ανακοίνωσε την απόφασή της, καθώς και το ότι ο τελικός της διοργάνωσης θα διεξαχθεί στις 18 Δεκεμβρίου (εκείνου του έτους), παρά τις ενστάσεις που υπήρχαν (κυρίως απ' την αγγλική ομοσπονδία).

Το ακριβές καλεντάρι του θεσμού στην ασιατική χώρα δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, διότι υπάρχει και... απόσταση περίπου 7,5 χρόνων μέχρι τότε, ωστόσο σήμερα οριστικοποιήθηκε το τελικό «ραντεβού» που θα κρίνει τον παγκόσμιο πρωταθλητή και προσεχώς θα μπουν όλα τα... θέματα σε μια σειρά.

Η 18η Δεκεμβρίου είναι η μέρα εθνικής Ανεξαρτησίας στο Κατάρ, ενώ ουσιαστικά βρέθηκε και η «χρυσή τομή» μεταξύ παγκόσμιας ομοσπονδίας και… Βρετανών. Διότι οι τελευταίοι δεν ήθελαν επ’ ουδενί η διοργάνωση να τους… κόψει την Boxing Day στο Νησί, εξ’ ου και ο τελικός «μπήκε» μια εβδομάδα πριν την εν λόγω παράδοση.

Βέβαια, μένει να φανεί και υπό ποια «βάση» θα διεξαχθεί το -ούτως ή άλλως πρωτόγνωρο- Μουντιάλ του 2022. Αν δηλαδή θα υπάρξει διακοπή πρωταθλημάτων για περίπου δύο μήνες (το επικρατέστερο και... λογικό σενάριο) ή αν οι ομάδες θα κληθούν σε μια δύσκολη καμπή της σεζόν να στερηθούν τους διεθνείς παίκτες τους.


Πηγή: http://www.sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...

50.000 ευρώ πρόστιμο στη λαϊκή αγορά


Πρόστιμα “έκοψαν” στους πωλητές της λαϊκής αγοράς Λαμίας, σήμερα, οι υπάλληλοι της επιτροπής εμπορίου της Περιφέρειας Στερεάς, επειδή οι επαγγελματίες δεν είχαν στα χέρια τους τις καινούργιες άδειες, με βάση τον νέο νόμο για την λειτουργία των λαϊκών αγορών.

Το συνολικό κόστος των 50.000 ευρώ, περίπου, φθάνουν τα πρόστιμα που μοιράστηκαν στους πωλητές της λαϊκής αγοράς.



Σε κατάσταση πανικού και οργής οι πωλητές έλαβαν το πρόστιμο, που στον καθέναν αντιστοιχεί σε 5.000 ευρώ, χωρίς όμως να είναι δική τους υπαιτιότητα, αφού όπως υποστηρίζουν τα χαρτιά τους, για τις νέες άδειες είναι όλα κατατεθειμένα και βρίσκονται στον δήμο, από τον οποίο εξαρτάται η ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Ωστόσο, οι υπάλληλοι της διεύθυνσης ανάπτυξης ήταν ανένδοτοι.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η… Οδύσσεια για την καθαριότητα του ΕΚΠΑ


Διαβιβάστηκε έγγραφο της Πρυτανείας.

Δεν έχει καταστεί δυνατή μέχρι σήμερα η υπογραφή σύμβασης για την καθαριότητα του ΕΚΠΑ, όπως προκύπτει από έγγραφο του υπουργού Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδη Μπαλτά, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Το έγγραφο που διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Αθανάσιου Δαβάκη για τις «εικόνες ντροπής εξαιτίας των σκουπιδιών σε χώρους και κτίρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι ουσιαστικά η απάντηση της ίδιας της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ σύμφωνα με την οποία «η τρέχουσα πρυτανική αρχή από την ανάληψη των καθηκόντων της, την 1η.9.2014, παρέλαβε σε εκκρεμότητα μειοδοτικό διαγωνισμό για την καθαριότητα του Ιδρύματος που είχε προκηρυχθεί από τον Ιούνιο του 2014. Επειδή οι διαδικασίες ολοκλήρωσης του διαγωνισμού είναι χρονοβόρες λόγω επανειλημμένων διοικητικών και νομικών ενστάσεων των συμμετεχουσών εταιρειών, έως σήμερα δεν έχει καταστεί δυνατόν να υπογραφεί σύμβαση για την καθαριότητα του Ιδρύματος».

Όπως εξάλλου αναφέρεται, έγινε προσπάθεια να ακολουθηθεί η διαδικασία διαπραγμάτευσης τρίμηνης διάρκειας με τις συμμετέχουσες στον ανοιχτό διαγωνισμό εταιρείες καθαριότητας, η οποία φαίνεται, ότι θα τελεσφορήσει μετά από δαιδαλώδεις νομικές διαδικασίες και θα υπογραφεί η σύμβαση στο άμεσο χρονικό διάστημα (αρχές Μαρτίου) (σ.σ. το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 16 Μαρτίου τρέχοντος έτους).

Έως σήμερα η καθαριότητα των Σχολών και Τμημάτων γίνεται με πρόχειρους διαγωνισμούς ανά Τμήμα και Σχολή και με κονδύλια που διαχειρίζονται για λειτουργικές δαπάνες τα Τμήματα και οι Σχολές του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενημερώνει η Πρυτανεία του ΕΚΠΑ και αναφέρει, «όσον αφορά στο κτίριο της Πανεπιστημιακής Λέσχης του ΕΚΠΑ, ότι εκτός από την ανωτέρω διαδικασία, η καθαριότητα, στο μέτρο του εφικτού, γίνεται από υπαλλήλους της Πανεπιστημιακής Λέσχης, που, σημειωτέον, ουδεμία υποχρέωση έχουν να το πράξουν».

Διαβάστε περισσότερα...

Πόσα χρήματα θα πάρουν οι δήμοι το 2015


Έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα.

Στα 2,5716 δισ. ευρώ εκτιμά το υπουργείο Οικονομικών ότι θα ανέλθει το 2015 το συνολικό ποσό των αποδόσεων και επιχορηγήσεων προς τους δήμους. Σύμφωνα με έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα, που διαβιβάστηκε στη Βουλή το ποσό αυτά θα αφορά, 2,2073 δισ. ευρώ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, 150,4 εκατομμύρια ευρώ θα είναι ειδική επιχορήγηση για την ενίσχυσή τους προκειμένου να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, ενώ η απόδοση για την εξόφληση οφειλομένων παρελθόντων ετών θα είναι της τάξεως των 213,9 εκατ. ευρώ.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής του Ποταμιού Αντιγόνη Λυμπεράκη, ζητώντας να ενημερωθεί σε τι ύψος έφτασε η συνολική κρατική επιχορήγηση των δήμων το 2014 και σε τι ύψος προβλέπεται να διαμορφωθεί το 2015. Η βουλευτής είχε ζητήσει τα στοιχεία και για το πώς κατανέμονται τα ποσά αυτά σε καθένα από τους 325 δήμους.

Στην έγγραφη απάντησή του, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι κατά το μέρος που αφορά το υπουργείο Οικονομικών, στους ΟΤΑ α’ βαθμού (δήμοι) αποδίδονται όλοι οι θεσμοθετημένοι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι (ΚΑΠ) που προβλέπονται από το Ν. 3852/2010. Η απόδοσή τους γίνεται με μηνιαίες προκαταβολές βάσει των προεκτιμημένων εσόδων, εγγράφονται κατ’ έτος στον προϋπολογισμό του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Για τον προσδιορισμό τους λαμβάνονται υπόψη οι δημοσιονομικές παρεμβάσεις που έχουν θεσμοθετηθεί, αναφέρει ο κ. Μάρδας και διευκρινίζει ότι πλέον των ΚΑΠ αποδίδεται στους δήμους και ειδική επιχορήγηση για την ενίσχυσή τους προκειμένου να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να αποφευχθεί η συσσώρευση απλήρωτων υποχρεώσεων. Πέραν των ανωτέρω αποδίδεται και ποσό 213,9 εκατ. ευρώ κατ’ έτος, αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός και εξηγεί ότι το ποσό αυτό προέκυψε από ρύθμιση παλαιών υποχρεώσεων του Κρατικού Προϋπολογισμού προς τους ΟΤΑ α’ βαθμού, συνολικού ύψους 1,711 δισ. ευρώ και θα καταβληθεί σε 8 ισόποσες ετήσιες δόσεις. Η πρώτη δόση καταβλήθηκε το 2009.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, όπως αυτά αποτυπώνονται στο έγγραφο, κατά το έτος 2014, το συνολικό ποσό των αποδόσεων και επιχορηγήσεων προς τους Δήμους ανήλθε στα 2,7441 δισ. (ΚΑΠ 2,3333 δισ. ευρώ, ειδική επιχορήγηση 193,9 εκατ. και απόδοση για την εξόφληση οφειλομένων παρελθόντων οικονομικών ετών 213,9 εκατ. ευρώ).

Στο ερώτημα πώς θα κατανεμηθούν τα χρήματα στους δήμους, ο κ. Μάρδας απαντά ότι την αρμοδιότητα κατανομής τους έχει το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οδηγίες στην αστυνομία για τη συνεχή παρακολούθηση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων


Τι αναφέρει το έγγραφο του Γιάννη Πανούση.

«Στην περίπτωση που υπάρχει άμεσος κίνδυνος από την καθυστέρηση ή πρόκειται για αυτόφωρο κακούργημα ή πλημμέλημα, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας οφείλουν να επεμβαίνουν, έστω και χωρίς παραγγελία του εισαγγελέα, για τη βεβαίωση του εγκλήματος, τη συλλογή των αποδείξεων και πειστηρίων και τη σύλληψη των δραστών». Η παραπάνω επισήμανση έχει περιληφθεί σε έγγραφη απάντηση που διαβίβασε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιάννης Πανούσης, μετά από ερώτηση για περιστατικό φθορών εντός του χώρου της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Η επισήμανση αφορά όσα ορίζονται στα άρθρα 242 και 243 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Όπως εξηγεί, ειδικότερα, ο αναπληρωτής υπουργός, η Ελληνική Αστυνομία συνεργάζεται με την εκπαιδευτική κοινότητα, με απώτερο στόχο τόσο την πρόληψη όσο και την καταπολέμηση έκνομων ενεργειών. Ο κ. Πανούσης σημειώνει ότι υπάρχει νομοθεσία για τη διασφάλιση της έννομης τάξης εντός των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, σύμφωνα με την οποία ο οργανισμός κάθε Ιδρύματος καθορίζει τη διαδικασία για την προστασία και ασφάλεια του προσωπικού και της περιουσίας αυτού, καθώς και τους φορείς φύλαξής του, ενώ προβλέπεται και «Εσωτερικός Κανονισμός» κάθε Ιδρύματος με τα ειδικότερα θέματα φύλαξης. Θυμίζει, επίσης, ότι σύμφωνα με το νόμο ο πρύτανης είναι υπεύθυνος για τη λήψη μέτρων για την προστασία και ασφάλεια του προσωπικού και της περιουσίας του Ιδρύματος.

Όπως αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛΑΣ, οσάκις ενημερώνονται από τις αρμόδιες πρυτανικές αρχές για συμπεριφορές ατόμων ή ομάδων που συγκροτούν την αντικειμενική υπόσταση αξιόποινης πράξης, εκδηλώνουν, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, κάθε επιβαλλόμενη αστυνομική και δικονομική ενέργεια, ενημερώνοντας ταυτόχρονα αρμόδιο λειτουργό της οικείας εισαγγελικής αρχής. «Σε περίπτωση δε που υπάρχει άμεσος κίνδυνος από την καθυστέρηση ή πρόκειται για αυτόφωρο κακούργημα ή πλημμέλημα, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας οφείλουν να επεμβαίνουν, έστω και χωρίς παραγγελία του εισαγγελέα, για τη βεβαίωση του εγκλήματος, τη συλλογή των αποδείξεων και πειστηρίων και τη σύλληψη των δραστών» επισημαίνει ο κ. Πανούσης και ενημερώνει τη Βουλή ότι στο πλαίσιο του υλοποιούμενου προγράμματος αντεγκληματικής πολιτικής της ΕΛΑΣ, προβλέπεται η επιτήρηση των χώρων των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της Αθήνας καθ΄ όλο το 24ωρο, με τις διατιθέμενες πεζές και εποχούμενες περιπολίες.

Αναφέρει, επίσης, ότι έχουν δοθεί πρόσθετες εντολές και οδηγίες προς τις αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής για τη συνεχή παρακολούθηση του θέματος αυτού. Επιπλέον, αντίστοιχες κατευθύνσεις έχουν δοθεί και στις περιφερειακές αστυνομικές υπηρεσίες για την ενίσχυση της συνεργασίας τους με τους εκπροσώπους της πανεπιστημιακής κοινότητας για την αναβάθμιση του επιπέδου προστασίας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Το έγγραφο του κ. Πανούση διαβιβάστηκε ως απάντηση σε ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Φώτη Γραικού, με αφορμή βανδαλισμούς στην Ιατρική Σχολή της Αθήνας τον Φεβρουάριο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εδραιώνεται η κουλτούρα της δια βίου μάθησης


Εκπαιδεύτηκαν 194.623 πολίτες σε περισσότερα από 100 προγράμματα των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης.

Η έννοια της Διά Βίου Μάθησης βρίσκεται στον πυρήνα των δραστηριοτήτων του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) και τα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) εκπροσωπούν με τον πιο αντιπροσωπευτικό τρόπο τους στόχους του ιδρύματος.

Τα Κ.Δ.Β.Μ. στοχεύουν στην κάλυψη αναγκών, όπως αυτές διατυπώνονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ως «δεξιότητες κλειδιά», που κάθε ευρωπαίος πολίτης πρέπει να κατέχει, ώστε να παρέχεται δια βίου μάθηση σε όλους τους ενήλικες πολίτες.

Αυτή τη στιγμή λειτουργούν Κέντρα Δια Βίου Μάθησης σε όλους τους δήμους της Ελλάδας. Στα περισσότερα από 100 προγράμματα των Κ.Δ.Β.Μ. έχουν εκπαιδευτεί μέχρι σήμερα 194.623 πολίτες, εκ των οποίων το 74% είναι γυναίκες. Σε ό,τι αφορά τις ηλικίες των συμμετεχόντων, το 7,5% είναι 15-24 ετών, η μεγάλη πλειοψηφία που φτάνει το 72% είναι 25-54 ετών, ενώ σημαντική είναι η συμμετοχή και στις ηλικίες άνω των 55 ετών, σε ποσοστό 20.6%. Στα 12.349 τμήματα που έχουν δημιουργηθεί μέχρι σήμερα σε όλη τη χώρα, οι απασχολούμενοι (επιστημονικά στελέχη, διοικητικά στελέχη, υπεύθυνοι εκπαίδευσης, κλπ) προσεγγίζουν τις 6.500. Το ενδιαφέρον των εκπαιδευόμενων εστιάζεται κυρίως στα προγράμματα εκμάθησης ξένων γλωσσών και στην πληροφορική.

Η διοίκηση του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης πιστεύει στα οφέλη της διά βίου μάθησης και εργάζεται για την εμπέδωσή της. Είμαστε πεπεισμένοι για το κοινωνικό αποτύπωμα, όλων των έργων της διά βίου μάθησης, όχι μόνο των Κ.Δ.Β.Μ., αλλά και των άλλων προγραμμάτων του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ., όπως τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, οι Σχολές Γονέων και το πρόγραμμα «Οδυσσέας».

Η επόμενη μέρα για τα Κ.Δ.Β.Μ. έρχεται με το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» που αποτελεί ένα από τα πέντε Τομεακά/Εθνικά Επιχειρησιακά Προγράμματα της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020, με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και της Πρωτοβουλίας για την Απασχόληση των Νέων.

Ο σχεδιασμός, ο προγραμματισμός και η υλοποίηση των παρεμβάσεων εκπαίδευσης, απασχόλησης, κατάρτισης και δια βίου μάθησης αναμένεται να συμβάλει στη μεγιστοποίηση των συνεργιών και της συμπληρωματικότητας τους, καθώς και στην επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού κατά την προγραμματική περίοδο 2014-2020, υποστηρίζοντας το συνολικό όραμα της χώρας για την αναγέννηση της ελληνικής οικονομίας και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Πρόσθετοι στόχοι για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της νέας Προγραμματικής Περιόδου είναι η αύξηση της συμμετοχής του πληθυσμού, ιδίως των ατόμων που προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικά ομάδες ή με λιγότερες ευκαιρίες πρόσβασης στη διά βίου μάθηση, για την ανάπτυξη της προσωπικότητας τους, την ενεργό συμμετοχή στο κοινωνικό και πολιτισμικό γίγνεσθαι και τη δημόσια ζωή, καθώς η βελτίωση της ισότιμης πρόσβασης στη διά βίου μάθηση για όλες τις ηλικιακές ομάδες στο πλαίσιο τυπικών, άτυπων και μη τυπικών δομών, η αναβάθμιση των γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων του εργατικού δυναμικού και η προώθηση ευέλικτων δυνατοτήτων μάθησης.

Το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης έχει προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ομαλή μετάβαση στο νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα και αναμένει την εξειδίκευση του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020, ώστε άμεσα και σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, τις αρμόδιες Γενικές και Ειδικές Γραμματείες και τις Ειδικές Υπηρεσίες Διαχείρισης (ΕΥΔ), να μπορούνε τα προγράμματα να περάσουν στο νέο στάδιο υλοποίησης.

Το πιο ενθαρρυντικό στοιχείο όλων είναι ότι με συστηματικές κινήσεις μέσα στις οποίες είναι και τα συγκεκριμένα προγράμματα, παρατηρείται εδραίωση της λεγόμενης «κουλτούρας δια βίου μάθησης» και στην Ελλάδα.

Το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. θα συνεχίσει το έργο του και θα εξακολουθήσει να ανταποκρίνεται στις αυξανόμενες ανάγκες αλλά και το καταγεγραμμένο ενδιαφέρον των πολιτών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εντός των ημερών οι νέοι περιφερειακοί διευθυντές Εκπαίδευσης


Μεγάλο το ενδιαφέρον για τις 13 θέσεις.

Μέσα στις επόμενες 10 μέρες θα έχουν ανακοινωθεί τα ονόματα των νέων περιφερειακών διευθυντών Εκπαίδευσης, σύμφωνα με ενημέρωση του newsbeast.gr από το υπουργείο Παιδείας.

Το ενδιαφέρον φέτος των υποψηφίων ήταν ιδιαίτερα αυξημένο γεγονός που το επιβεβαιώνει και ο μεγάλος αριθμός αιτήσεων που ξεπέρασε τις 400 για τις 13 θέσεις ανά την Ελλάδα.

Θυμίζουμε ότι η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 12 παρ. 1 του Ν. 3260/2004 ( ΦΕΚ 151 τ. Α΄) το οποίο και αναφέρει ότι στις κενές και κενούμενες θέσεις περιφερειακών διευθυντών εκπαίδευσης διορίζονται, με απόφαση του υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, δημόσιοι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι επιλέγονται από κατάλογο υποψηφίων που συντάσσεται για το σκοπό αυτόν και στον οποίο περιλαμβάνονται, ύστερα από αίτηση τους, οι εκπαιδευτικοί της δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έχουν:

α) Πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ή άλλο ισότιμο τίτλο της αλλοδαπής ή της ημεδαπής.

β) Τουλάχιστον 15ετή εκπαιδευτική υπηρεσία.

γ) Σημαντικά διοικητικά και επιστημονικά προσόντα.

Για το σκοπό αυτόν εκδίδεται σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος από τον υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία δημοσιεύεται στον ημερήσιο τύπο και με την οποία καθορίζονται οι θέσεις που θα πληρωθούν, τα υποβλητέα δικαιολογητικά των ενδιαφερομένων και οι προθεσμίες υποβολής τους.

Οι θέσεις των οποίων θα ανακοινωθεί η πλήρωση εντός των επόμενων ημερών είναι:

1. Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με έδρα την Κομοτηνή και περιοχή αρμοδιότητας τους νομούς Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Δράμας και Καβάλας.

2. Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη και περιοχή αρμοδιότητας τους νομούς Σερρών, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κιλκίς, Πέλλας, Ημαθίας και Πιερίας.

3. Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, με έδρα την Κοζάνη και περιοχή αρμοδιότητας τους νομούς Φλώρινας, Κοζάνης, Καστοριάς και Γρεβενών.

4. Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου, με έδρα τα Ιωάννινα και περιοχή αρμοδιότητας τους νομούς Ιωαννίνων, Άρτας, Θεσπρωτίας και Πρέβεζας.

5. Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, με έδρα την Λάρισα και περιοχή αρμοδιότητας τους νομούς Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας.

6. Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, με έδρα την Κέρκυρα και περιοχή αρμοδιότητας τους νομούς Κέρκυρας, Λευκάδας, Κεφαλληνίας και Ζακύνθου.

7. Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, με έδρα την Πάτρα και περιοχή αρμοδιότητας τους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας.

8. Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, με έδρα την Λαμία και περιοχή αρμοδιότητας τους νομούς Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, Φωκίδας, Βοιωτίας και Εύβοιας.

9. Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής, με έδρα την Αθήνα και περιοχή αρμοδιότητας το νομό Αττικής.

10. Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, με έδρα την Τρίπολη και περιοχή αρμοδιότητας τους νομούς Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας και Λακωνίας.

11. Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, με έδρα τη Μυτιλήνη και περιοχή αρμοδιότητας τους νομούς Λέσβου, Χίου και Σάμου.

12. Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, με έδρα την Ερμούπολη και περιοχή αρμοδιότητας τους νομούς Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.

13. Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, με έδρα το Ηράκλειο και περιοχή αρμοδιότητας τους νομούς Χανίων, Ρεθύμνης, Ηρακλείου και Λασιθίου


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πάνω από 5.000 αναφορές καταναλωτών το 2014


Σε ποιες περιπτώσεις ζήτησαν τη βοήθεια του Συνηγόρου του Καταναλωτή.

Συνολικά 5.383 αναφορές υποβλήθηκαν στον Συνήγορο του Καταναλωτή στη διάρκεια του 2014, συμπεριλαμβανομένων των παρεμβάσεων που πραγματοποίησε η ανεξάρτητη Αρχή στο πλαίσιο των αυτεπάγγελτων αρμοδιοτήτων της. Οι αναφορές καταγράφουν σημαντική αύξηση (30,5%) σε σχέση με το 2013, γεγονός που καταδεικνύει μια υπαρκτή ανάγκη των πολιτών για τη λειτουργία ενός θεσμικού μηχανισμού φιλικής επίλυσης, όπως ο Συνήγορος του Καταναλωτή.

Η ετήσια έκθεση της Αρχής υποβλήθηκε, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στην πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου και στον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη, από τον Συνήγορο, Λευτέρη Ζαγορίτη και την αναπληρώτρια Συνήγορο, Αθηνά Κοντογιάννη.

Ταχυδρομικές υπηρεσίες και ηλεκτρονικές επικοινωνίες, χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες (πιστωτικά ιδρύματα και ασφαλιστικές εταιρείες) και καταναλωτικά αγαθά είναι διαχρονικά, οι κλάδοι της αγοράς για τους οποίους υποβάλλονται οι περισσότερες αναφορές στον Συνήγορο του Καταναλωτή. Κατά δεύτερο λόγο, σχετικά μεγάλος αριθμός αναφορών υποβάλλονται για τους κλάδους της ενέργειας/ύδρευσης και των γενικών υπηρεσιών προς καταναλωτή (υπηρεσίες υποστήριξης, προσωπικής μέριμνας, επισκευής μεταφορικών μέσων, καθαρισμού, κτλ.).

Με τη διαμεσολάβησή της, η Αρχή πετυχαίνει τη φιλική επίλυση περίπου οκτώ στις δέκα καταναλωτικές διαφορές (ποσοστό επίλυσης 81,14%), επίτευγμα που διαχρονικά παραμένει σταθερό και αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα του θεσμού.

Οι κλάδοι των ταχυδρομικών υπηρεσιών και των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, των καταναλωτικών αγαθών και, για πρώτη φορά, των υπηρεσιών εκπαίδευσης εμφανίζουν τα συντριπτικότερα ποσοστά επίλυσης (άνω του 80%, έως και 92%), ενώ σε ποσοστά άνω του 70% κυμαίνεται η φιλική επίλυση διαφορών που εμπίπτουν στους κλάδους των υπηρεσιών αναψυχής, των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, των γενικών υπηρεσιών προς καταναλωτή και των υπηρεσιών μεταφορών.

Σε κάθε περίπτωση, τα ποσοστά φιλικής επίλυσης των καταναλωτικών διαφορών δεν πέφτουν κάτω από 60%, ενώ αξιοσημείωτη είναι η δυνατότητα του Συνηγόρου του Καταναλωτή να επιλύει διαφορές ήδη στο στάδιο της εκατέρωθεν ακρόασης, κατά το οποίο έχει την ευχέρεια να απευθύνει συμβιβαστικές προτάσεις προς τα εμπλεκόμενα μέρη, χωρίς κατ' ανάγκη να απαιτείται η διατύπωση έγγραφης σύστασης.

Ο Συνήγορος του Καταναλωτή έχει διαχειριστεί από συστάσεώς του, περισσότερες από 32.000 έγγραφες αναφορές καταναλωτών, παράγοντας ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα:

Ποσοστό 81,14% των αναφορών καταλήγουν σε φιλική διευθέτηση (72,65% υπέρ καταναλωτή, 8,49% υπέρ προμηθευτή).

Υπολείπονται όσες διαφορές δεν μπόρεσαν να επιλυθούν φιλικά (ποσοστό 18,86%) είτε διότι οι καταγγελλόμενοι προμηθευτές δεν ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της εναλλακτικής επίλυσης ή ενδεχομένως έχουν πάψει να λειτουργούν (ποσοστό 5,9%) είτε διότι εξαντλήθηκαν ανεπιτυχώς όλα τα διαθέσιμα μέσα επίτευξης συμβιβασμού (ποσοστό περίπου 12,9%), για λόγους πάντως που δεν μπορούν να αποδοθούν σε τυχόν έλλειμμα αποτελεσματικότητας της διαμεσολάβησης που προσφέρει ο Συνήγορος του Καταναλωτή, αφού για το ανέφικτο της επίλυσης ευθύνονται συνήθως, η ιδιόμορφη ή περίπλοκη φύση ορισμένων υποθέσεων (πχ αιτήματα που στηρίζονται σε δυσαπόδεικτους, για τα δεδομένα της εξωδικαστικής διαδικασίας, ισχυρισμούς) και ενίοτε, η παντελής έλλειψη συναινετικού πνεύματος μεταξύ των εμπλεκομένων μερών.

Η Αρχή επιτυγχάνει την επίλυση των διαφορών επί των οποίων επιλαμβάνεται, εντός χρονικών διαστημάτων που κατά μέσο όρο δεν ξεπερνούν τις 87 ημέρες. Αυτό το μέσο διάστημα καταλήγει να είναι αρκετά μικρότερο (μόλις 55 ημέρες, το 2014), εάν ο υπολογισμός του χρόνου ζωής των αναφορών γίνει για κάθε έτος ξεχωριστά.

Συνοπτική στατιστική εικόνα το 2014

Η συνολική αύξηση του αριθμού των αναφορών το 2014 επιμερίζεται στους περισσότερους εμπορικούς κλάδους, με εξαίρεση τις γενικές υπηρεσίες προς καταναλωτή (μείωση 11,2 %), τις υπηρεσίες εκπαίδευσης (μείωση 11,5%) και τον τομέα της ενέργειας/ύδρευσης (μείωση 1,8%). Υπενθυμίζεται πως το 2013, η μείωση του αριθμού των αναφορών είχε παρατηρηθεί κυρίως, στις υπηρεσίες μεταφορών και στις υπηρεσίες αναψυχής.

Οι κλάδοι με τη μεγαλύτερη αύξηση ήταν τα καταναλωτικά αγαθά (σχεδόν κατά 60%) και, όπως και το 2013, οι ταχυδρομικές υπηρεσίες και ηλεκτρονικές επικοινωνίες (αύξηση σχεδόν κατά 35%), που είναι και ο εμπορικός κλάδος με τις περισσότερες εις βάρος του υποβληθείσες αναφορές (σχεδόν το 1/3 όλων των αναφορών που δέχτηκε η Αρχή εντός του 2014 αφορούσαν τον συγκεκριμένο κλάδο).

Ειδικότερα, οι περισσότερες αναφορές σχετίζονται με:

  • Την ποιότητα των αγαθών (ελαττωματικά αγαθά ή αγαθά που δεν ανταποκρίνονται στην παραγγελία του καταναλωτή).
  • Την παράδοση/παροχή των αγαθών (αγαθά που δεν παραδίδονται καθόλου ή που παραδίδονται στον καταναλωτή μερικώς και με μεγάλες καθυστερήσεις).
  • Οικονομικές διαφορές (εσφαλμένους λογαριασμούς, αδικαιολόγητες ή αδιαφανείς τιμολογήσεις, διαδικασίες είσπραξης χρεών, αλλαγές στον συνήθη τρόπο χρέωσης).
  • Θέματα κατάρτισης και εκτέλεσης συμβάσεων (πλημμελή ή ελλιπή προσυμβατική ενημέρωση, μονομερή τροποποίηση όρων, προβλήματα στην άσκηση υπαναχώρησης, αιτήματα καταγγελίας συμβάσεων).


Κατά δεύτερον, οι καταναλωτές καταγγέλλουν αθέμιτες εμπορικές πρακτικές (παραπλανητικούς όρους ή προϋποθέσεις συναλλαγής, εσφαλμένη ή παραπλανητική ένδειξη χρεώσεων, επιθετική πώληση αγαθών ή χωρίς τη ρητή συναίνεση του καταναλωτή) και τη μη τήρηση εγγυήσεων (εμπορικών, νομικών).

«Η Ετήσια Έκθεση του Συνηγόρου του Καταναλωτή, την οποία καταθέσαμε, συμπίπτει με τη συμπλήρωση, φέτος, 10 χρόνων λειτουργίας της Αρχής. Σε ένα περιβάλλον παρατεταμένης οικονομικής κρίσης και δημοσιονομικής δυσπραγίας, ο Συνήγορος του Καταναλωτή αποδεικνύει ότι είναι εφικτή η υψηλού επιπέδου, ανέξοδη προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών με την εξώδικη, συναινετική επίλυση των διαφορών τους με προμηθευτές. Το 2014, χρονιά μέσα στην οποία πήρα τη σκυτάλη από τον προκάτοχό μου, υπήρξε μεγάλη αύξηση αναφορών, πάνω από 30%, σε σχέση με το 2013. Ποσοστό 81,14% αυτών κατέληξαν σε φιλική διευθέτηση και, μάλιστα, 72,65% υπέρ καταναλωτή και 8,49% υπέρ προμηθευτή. Με τη φιλική επίλυση των διαφορών, ενδυναμώνονται ταυτόχρονα η αγορά, η επιχειρηματικότητα και η ανταγωνιστικότητα. Η Ανεξάρτητη Αρχή είναι έτοιμη να συμβάλει υπεύθυνα και εποικοδομητικά, παρεμβαίνοντας σε όλα τα θέματα που απασχολούν τον καταναλωτή, όχι μόνο σε σχέση με τα καταναλωτικά αγαθά και υπηρεσίες, αλλά και στο μείζον ζήτημα των λεγόμενων "κόκκινων δανείων", που παρουσιάζει πολλές παραμέτρους και βρίσκεται σε κρίσιμη φάση εξέλιξης», τόνισε ο κ. Ζαγορίτης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Κάνε 1 Κουνγκ Φου κίνηση ενάντια στο ρατσισμό»


Ένα πρωτάθλημα αφιερωμένο στην ανθρώπινη αλληλεγγύη.
Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γουσού Κουνγκ Φου στηρίζει την εκστρατεία «Και 1 θύμα ρατσισμού είναι πολύ!», υιοθετώντας το αντιρατσιστικό μήνυμα του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα.


Το 16ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αφιερώνεται στην ανθρώπινη αλληλεγγύη και την αποδοχή της διαφορετικότητας και καλεί το κοινό να «Κάνει 1 Κουνγκ Φου κίνηση ενάντια στο ρατσισμό». Το Πρωτάθλημα, που διοργανώνεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Γουσού Κουνγκ Φου, ξεκινά τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων (Σάββατο 21 Μαρτίου) στις 9:00 π.μ. και ολοκληρώνεται την Κυριακή 22 Μαρτίου, στις 5:00 μ.μ. Θα διεξαχθεί στο Κλειστό Γήπεδο Βαρέων Αθλημάτων (Πάλης), Αρτάκης και Ελλησπόντου, Άνω Λιόσια.

Σχεδόν 1.000 αθλητές από 70 αθλητικούς συλλόγους όλης της χώρας θα διαγωνιστούν σε επιδείξεις σκιαμαχίας (ταολού), αγώνες πλήρους επαφής (σάντα) και αγώνες ημιεπαφής (τσιντά), σε κλίμα ευγενούς άμιλλας και αλληλοσεβασμού. Εκπρόσωποι της Ύπατης Αρμοστείας θα βρίσκονται στο γήπεδο, ενημερώνοντας το κοινό για τις δράσεις του οργανισμού και μεταφέροντας μηνύματα ενάντια στη μισαλλοδοξία.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η διδασκαλία της παραδοσιακής κινεζικής τέχνης του Κουνγκ Φου σε περισσότερες από 70 χώρες έχει διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης και της πολιτιστικής πολυμορφίας.

Οι αθλητές του Κουνγκ Φου μαθαίνουν να αναζητούν την ισορροπία ανάμεσα σε έννοιες που θεωρούνται αντίθετες, όπως το σώμα και το πνεύμα, η κίνηση και η στάση, η άμυνα και η επίθεση. Η τεράστια ποικιλομορφία στυλ και τεχνικών αποτελεί την πηγή της δύναμης αυτής της μαχητικής τέχνης. Μέσα από την εξάσκηση, οι αθλητές συνειδητοποιούν ότι η αποδοχή της διαφορετικότητας και της ιδιαιτερότητας τού καθενός δίνει δύναμη και απελευθερώνει.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καταγραφή υπηκοότητας, ιθαγένειας και επαγγέλματος πατέρα στο Myschool


Στόχος η υλοποίηση δράσεων για τη μαθητική διαρροή.

Απαραίτητη κρίνεται η καταγραφή κατ’ έτους της μαθητικής διαρροής στα σχολεία ώστε να καταστεί εφικτή η υλοποίηση δράσεων που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση και στη μείωση της μαθητικής διαρροής κατά την προγραμματική περίοδο 2014-2020.

Στο πιο πάνω πλαίσιο αποφασίστηκε η υποχρεωτική και πλήρη καταγραφή στο Myschool των ακόλουθων πεδίων/στοιχείων που αφορούν τους μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων, ΓΕΛ, Εκκλησιαστικών Γυμνασίων & Λυκείων, ΕΠΑΛ):

α) δημογραφικά στοιχεία: ονοματεπώνυμο, τάξη, φύλο, ιθαγένεια,

β) στοιχεία προόδου: απουσίες, επίδοση, χαρακτηρισμός φοίτησης,

γ) στοιχεία οικογενειακού περιβάλλοντος: επάγγελμα πατέρα

Με έγγραφο, που υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Τάσος Κουράκης, το υπουργείο Παιδείας παρακαλεί τους Διευθυντές των Δημοσίων σχολικών μονάδων για την πλήρη καταγραφή στο πληροφοριακό σύστημα Μyschool, από το σχολικό έτος 2014-2015 και εφεξής, και των ακόλουθων πεδίων/στοιχείων που αφορούν στους μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:

α) δημογραφικά στοιχεία: υπηκοότητα (για Δ/θμια Εκπ/ση), ιθαγένεια (για Π/θμια Εκπ/ση),

β) στοιχεία οικογενειακού περιβάλλοντος: επάγγελμα πατέρα (πλην Νηπιαγωγείων).

Για οποιαδήποτε τεχνική δυσκολία, οι Διευθυντές των εν λόγω σχολικών μονάδων μπορούν να επικοινωνούν με την ομάδα υποστήριξης του Μyschool.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σεμινάρια εκπαιδευτικών για το αλκοόλ και τους εφήβους


Από 21-24 Μαρτίου στα Χανιά.

Στα θρανία θα καθίσουν όσοι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα Χανιά το επιθυμούν, στο πλαίσιο σεμιναρίου με θέμα: «Αλκοόλ και έφηβοι. Κίνδυνοι και προστασία».

Το σεμινάριο, όπως ανακοινώθηκε, διοργανώνει το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων σε συνεργασία με τον δήμο Χανίων, τον Οργανισμό κατά των Ναρκωτικών, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 24 Μαρτίου 2015, εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του προγράμματος «Κοινωνικό Σχολείο» και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, που υπηρετούν σε Γυμνάσια και Λύκεια της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα ο αντιδήμαρχος, αρμόδιος σε θέματα κοινωνικής πολιτικής, Μανώλης Φραγκάκης, τόνισε ότι «στόχος του προγράμματος είναι η ορθή, επιστημονική και έγκυρη ενημέρωση των εκπαιδευτικών σε ζητήματα που αφορούν την επίδραση της χρήσης του αλκοόλ στην υγεία των εφήβων, καθώς και η ευαισθητοποίησή τους γύρω από την αναγκαιότητα εφαρμογής δράσεων πρόληψης, κυρίως στο ηλικιακό φάσμα της εφηβείας».

Πρόκειται, όπως είπε, για ένα πρόγραμμα μεικτής μεθοδολογίας, με εισηγήσεις και βιωματικές ασκήσεις, το οποίο προϋποθέτει την ενεργό συμμετοχή των εκπαιδευτικών. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε ώρες εκτός σχολικού ωραρίου στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...