Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Γερμανικό «μπλόκο» στην εταιρεία Uber

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δικαστήριο της Φρανκφούρτης απαγόρευσε στην υπηρεσία να δραστηριοποιείται στη χώρα.

«Κόκκινο» άναψε ένα περιφερειακό γερμανικό δικαστήριο στην υπηρεσία μίσθωσης ιδιωτικών οχημάτων με οδηγό Uber καθώς της απαγόρευσε να δραστηριοποιείται στη χώρα.

Η απόφαση του περιφερειακού δικαστηρίου της Φρανκφούρτης αφορά την εφαρμογή UberPop, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες της να μισθώνουν ιδιωτικό αυτοκίνητο με μη επαγγελματία οδηγό, αντί για ταξί.

Πλέον η Uber δεν μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες της στη Γερμανία, ενώ οι οδηγοί της δεν θα μπορούν να αποκτούν επίσημη άδεια, αποφάσισε το δικαστήριο, στο οποίο προσέφυγε μια ένωση επαγγελματιών αυτοκινητιστών.

Η αμερικανική εταιρεία ισχυρίστηκε ότι δεν είναι παρά ένας μεσολαβητής μεταξύ των επιβατών και των οδηγών, «όμως το δικαστήριο αποφάσισε αντιθέτως ότι η Uber προωθεί τις υπηρεσίες της και να καθορίζει τιμές», σχολίασε σε ανακοίνωσή του ένας από τους δικηγόρους της ένωσης αυτοκινητιστών.

Η απόφαση του δικαστηρίου δεν είναι οριστική και η εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ μπορεί να ασκήσει έφεση.

Η Uber, που εισήλθε στη γερμανική αγορά στις αρχές του 2013 και δραστηριοποιείται συνολικά σε 42 χώρες, προσφέρει τη δυνατότητα να μετακινηθεί κάποιος μέσα στην πόλη μισθώνοντας μέσω smartphone είτε ένα κανονικό ταξί, είτε ιδιωτικό όχημα με μη επαγγελματία οδηγό.

Όμως η εφαρμογή έχει ήδη απαγορευθεί σε πολλές γερμανικές πόλεις, μεταξύ αυτών και το Βερολίνο, κατόπιν δικαστικής απόφασης, αλλά και στην Ολλανδία.

Επίσης οι ενώσεις των επαγγελματιών αυτοκινητιστών έχουν κινητοποιηθεί εναντίον της Uber με πολλές δικαστικές αποφάσεις να εκκρεμούν, όπως για παράδειγμα στη Γαλλία και την Ισπανία, ενώ οι Λονδρέζοι ταξιτζήδες έχουν ξεκινήσει εκστρατεία εναντίον της.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.