Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Εν αναμονή της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης έχουν ορίσει τα σχολεία όπου θα λειτουργήσει το πρόγραμμα.

Την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης περιμένουν στο υπουργείο Παιδείας για την έναρξη του προγράμματος της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.gr.

Την προηγούμενη εβδομάδα έληξε η προθεσμία ορισμού των σχολικών κέντρων της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης από τις 32 Διευθύνσεις Εκπαίδευσης οι οποίες συμμετέχουν στο Πρόγραμμα. Το ενδιαφέρον των μαθητών των ΕΠΑΛ δεν ήταν μεγάλο γεγονός που μπορεί να αποδοθεί ως ένα βαθμό και στην καθυστέρηση της έναρξης του προγράμματος.

Όπως όλα δείχνουν και με βάση τον αριθμό των Σχολικών Κέντρων Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης που έχουν δει το φως της δημοσιότητας περίπου 300 εκπαιδευτικοί αναμένεται να εργαστούν για λίγες εβδομάδες ως ωρομίσθιοι.

Επιδίωξη πάντως της νέας ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας ήταν η άμεση έναρξη της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης και γι αυτό ακριβώς το λόγο είχε επισπεύσει τις διαδικασίες.

Αν το υπουργείο Παιδείας επιθυμεί την ουσιαστική αναβάθμιση των θεσμών τόσο της Ενισχυτικής όσο και της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης θα πρέπει να προχωρήσει στον απαιτούμενο προγραμματισμό ώστε τα μαθήματα να ξεκινούν με την έναρξη του σχολικού έτους και όχι στα τέλη όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια γεγονός που το έχουν επισημάνει πολλοί εκπαιδευτικοί.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.