Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Πρόγραμμα υποτροφιών διδακτορικών του ΙΚΥ για την προγραμματική περίοδο 2014-20

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο υπουργός Παιδείας για τα προβλήματα των εργαζομένων στην έρευνα.

Προσλήψεις προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ) ή με σύμβαση ανάθεσης έργου πραγματοποιούνται στα ερευνητικά κέντρα προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των εκτελούμενων έργων. Για την κάλυψη σταθερών αναγκών, όπως αναφέρει ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς σε έγγραφό του που διαβίβασε στη Βουλή, με προσλήψεις μονίμου προσωπικού ακολουθούνταν οι ισχύουσες διατάξεις, σύμφωνα με τις οποίες προβλέπονταν 1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις.

Μεταξύ των άλλων και απαντώντας στην ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ «για τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων στην έρευνα» ο υπουργός αναφέρει ότι η επιχορήγηση των εποπτευόμενων φορέων της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας από πιστώσεις του τακτικού προϋπολογισμού για το τρέχον οικονομικό έτος 2015 ανέρχεται συνολικά στο ύψος των 29.800.000 ευρώ και καλύπτει κυρίως τις λειτουργικές δαπάνες και τη μισθοδοσία προσωπικού.

Το ύψος της αντίστοιχης επιχορήγησης για το οικονομικό έτος 2014 είχε αρχικά καθοριστεί σε ποσό ύψους 36.754.700 ευρώ και κατόπιν έγκρισης έκτακτων επιχορηγήσεων, ανήλθε στο ποσό των 43.305.987 ευρώ.

Ο υπουργός επισημαίνει ότι τυχόν αιτήματα επαύξησης των πιστώσεων εξετάζονται σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών στο πλαίσιο του εγκεκριμένου προϋπολογισμού του ΥΠΟΠΑΙΘ ανάλογα με τις ειδικές ανάγκες του κάθε φορέα σε συνδυασμό με την επίτευξη των στόχων της δημοσιονομικής πολιτικής.

Παράλληλα γίνεται γνωστό ότι το κύριο μέρος των ερευνητικών δραστηριοτήτων των Ερευνητικών Κέντρων που εποπτεύονται από την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας υλοποιείται είτε μέσω των Ειδικών Λογαριασμών Κονδυλίων Έρευνας με ευθύνη των οποίων πραγματοποιείται η εκτέλεση όλων των συγχρηματοδοτούμενων έργων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων είτε με επιχορηγήσεις – χρηματοδοτήσεις των φορέων για εκτέλεση έργων, ενταγμένων στο ΠΔΕ, ανάλογα με τις χρηματοδοτικές ροές και τις εγκεκριμένες πιστώσεις των έργων αυτών.

Επίσης σύμφωνα με έγγραφο του ΙΚΥ, αυτό συμμετέχει με πρωτοβουλία του στη διαδικασία του Επιχειρησιακού Προγράμματος Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση της επόμενης προγραμματικής περιόδου 2014-20 με προτάσεις στις οποίες περιλαμβάνονται προγράμματα υποτροφιών για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής. Μετά την έγκριση του Επιχειρησιακού Προγράμματος θα υλοποιηθούν τα περαιτέρω διαδικαστικά βήματα που θα απαιτηθούν για την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος υποτροφιών διδακτορικών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.