Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Οι τελευταίες εξελίξεις της υπόθεσης του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

"Μας είπαν ότι είναι Κρητικοί και ψάχνουν τον Βαγγέλη"

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, μετά τη μαρτυρία ενός κατοίκου της περιοχής, ότι την ημέρα που εξαφανίστηκε ο 20χρονος φοιτητής, μία παρέα τον έψαχνε. Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ο κάτοικος της περιοχής δήλωσε: «Ήμασταν έντεκα η ώρα το βράδυ μέσα σε μία καφετέρια και μπήκαν μέσα με ένα κινητό και την φωτογραφία του και μας ρωτούσαν αν τον είδαμε. Η απορία μας ήταν πως ψάχνουν κάποιον 20χρονο μετά από έξι ώρες. Δεν γνωρίζω ποια ήταν τα παιδιά, μας είπαν ότι είναι Κρητικοί».

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι οι σπουδαστές της Γαλακτοκομικής Σχολής, παραδέχθηκαν ότι έψαχναν τον συμφοιτητή τους γιατί κατάλαβαν ότι εξαφανίστηκε.

Δείτε το βίντεο από το Mega



----------------

"Δεν υπάρχει βίντεο που να δείχνει ομάδα φοιτητών να ακολουθεί τον Βαγγέλη"

Την πληροφορία που κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες, η οποία αναφέρει ότι υπάρχει ένα βίντεο που δείχνει μία ομάδα φοιτητών να ακολουθεί τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, διέψευσε ο ιδιωτικός ερευνητής, Φώντας Βρόσγος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Αναφερόμενος στα χθεσινά επεισόδια στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, ο κ. Βρόσγος δήλωσε ότι η οικογένεια του άτυχου φοιτητή είναι αντίθετη με τα επεισόδια που έγιναν, τονίζοντας ότι θέλει μόνο ειρηνικές συγκεντρώσεις.

Σχετικά με το χρονικό της εξαφάνισης του Βαγγέλη, ο κ. Βρόσγος επισήμανε ότι η μητέρα του ανησύχησε πρώτα, τηλέφωνησε σε κάποιους συμφοιτητές του, τον αναζήτησε και, όταν δεν τον βρήκε, τότε ξεσηκώθηκε όλη η σχολή. «Ο Βαγγέλης δεν πήγαινε πουθενά χωρίς το κινητό του», ανέφερε ο ιδιωτικός ερευνητής.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:



----------------

Νέα αποκάλυψη για τις τελευταίες ώρες του Βαγγέλη Γιακουμάκη


Ποιοι και γιατί τον έψαχναν λίγη ώρα αφού έφυγε από τη Γαλακτοκομική σχολή;

Μια αποκάλυψη έρχεται να μπλέξει ακόμη περισσότερο την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Πρόκειται για μαρτυρία κατοίκου των Ιωαννίνων που ενισχύσει την εκδοχή ότι κάτι συνέβη στον άτυχο Βαγγέλη Γιακουμάκη μέσα στη Γαλακτομική Σχολή, που τον οδήγησε να κόψει τις φλέβες του, αλλά και ότι κάποιοι γνώριζαν τι έγινε, και για αυτό τον λόγο τον έψαχναν λίγες ώρες μετά την εξαφάνισή του.

Σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής, όπως αποκάλυψε το Mega, λίγες ώρες μετά την εξαφάνιση του 20χρονου, Κρητικοί συμφοιτητές του τον έψαχναν με μια φωτογραφία στα χέρια.

«Ήμασταν στις 11 το βράδυ σε μια καφετέρια και μπήκαν μέσα με ένα κινητό και τη φωτογραφία του και μας ρωτούσαν αν τον είδαμε. Η απορία μας ήταν πώς ψάχνεται ένας 20χρονος μετά από έξι ώρες που έφυγε. Πώς θεωρείται ότι έχει χαθεί», δήλωσε ο κάτοικος της περιοχής.

Από την πλευρά τους, οι φοιτητές της Γαλακτοκομικής Σχολής παραδέχονται ότι έψαξαν τον 20χρονο Βαγγέλη, ωστόσο δεν εξηγούν τους λόγους που τους οδήγησαν να ανησυχήσουν άμεσα μόλις έφυγε.

Εισβολή διαδηλωτών

Διαδηλωτές εισέβαλαν στη Γαλακτοκομική Σχολή των Ιωαννίνων φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα και ζητώντας δικαιοσύνη για τον 20χρονο Βαγγέλη Γιακουμάκη αλλά και να "ανοίξουν τα στόματα".

Προηγήθηκε συγκέντρωση κατά του σχολικού εκφοβισμού έξω από τη Σχολή από εκατοντάδες κατοίκους και φοιτητές άλλων σχολών των Ιωαννίνων, η οποία ήταν αρχικά ειρηνική.

Στη συνέχεια ωστόσο μεγάλο μέρος των διαδηλωτών έσπασε το λουκέτο της πύλης και εισέβαλε στον χώρο της Σχολής, όπου βρίσκονταν και οι σπουδαστές, με την ατμόσφαιρα να είναι τεταμένη και την οργή να ξεχειλίζει για ό,τι συνέβη στον 20χρονο σπουδαστή.

Λίγες ώρες αργότερα οι περισσότεροι από τους διαδηλωτές αποχώρησαν και στο σημείο παραμένουν δυνάμεις της αστυνομίας.

Σπουδαστές Γαλακτοκομικής: Να πάψουν τα λαϊκά δικαστήρια

Σε ανακοίνωσή τους οι σπουδαστές της Σχολής είχαν τονίσει την θλίψη τους για την τραγική απώλεια του συμφοιτητή τους, σημειώνοντας ότι σαν μαθητές δεν θα υποκαταστήσουν το έργο της Δικαιοσύνης με το να καταδικάσουν τον οποιοδήποτε.

Ζητούσαν δε να τηρηθεί η ίδια στάση από κάθε καλοπροαίρετο και ευαισθητοποιημένο άτομο που θέλει να δηλώσει τη συμπαράστασή του και δεν υιοθετεί άκριτα την κάθε 'πληροφορία.

«Αποτέλεσμα της παραπληροφόρησης είναι να στοχοποιείται άκριτα οποιοσδήποτε από εμάς. Έτσι γινόμαστε με τη σειρά μας θύματα εκφοβισμού και διαπόμπευσης από όσους ισχυρίζονται ότι είναι πολέμιοι των φαινομένων αυτών», υπογράμμιζαν και ζητούσαν να «πάψουν άμεσα τα τηλεοπτικά και διαδικτυακά 'λαϊκά δικαστήρια' που δυναμιτίζουν καθημερινά το κλίμα και μπορούν να καταστρέψουν σε μια νύχτα τη ζωή αθώων ανθρώπων».



----------------


Μπαλτάς: Έχει γίνει έρευνα για τον εκφοβισμό και δυο χρόνια είναι στα συρτάρια

Στα συρτάρια του υπουργείου Παιδείας παραμένουν τα αποτελέσματα έρευνας για τον σχολικό εκφοβισμό που διενεργήθηκε πριν από δυο χρόνια με πρωτοβουλία του πρώην υφυπουργού, κ. Παπαθεοδώρου, όπως αποκάλυψε ο Αριστείδης Μπαλτάς στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Ο υπουργός Παιδείας τόνισε πως είναι αναγκαία η λήψη πρωτοβουλιών για την επιμόρφωση των δασκάλων, των μαθητών και τον γονέων για τον εκφοβισμό στο σχολικό περιβάλλον ενώ προανήγγειλε αλλαγές στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση με γνώμονα την απλοποίηση του συστήματος.

Δείτε το βίντεο του Mega:



----------------


Τι είπε ο Γιακουμάκης σε συμφοιτητή του λίγες μέρες πριν εξαφανιστεί


Ο 20χρονος σπουδαστής της Γαλακτομικής σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλης Γιακουμάκης δύο μέρες πριν εξαφανιστεί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του STAR είχε πει σε συμφοιτητή του: "Αν χανόμουν, θα με αναζητούσες";.

Ο Βαγγέλης σύμφωνα με την εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου είχε κάνει αυτή την ερώτηση στο φίλο του και συμφοιτητή και εκείνος του απάντησε: "Φυσικά και θα σε έψαχνα".

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή "Mία":



----------------

Ξέσπασε η αδερφή του Γιακουμάκη: Θα πληρώσουν…


Η αδερφή του Βαγγέλη Γιακουμάκη ξέσπασε με ανάρτησή της στο Facebook για το χαμό του αδερφού της και υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «αυτοί που ευθύνονται θα πληρώσουν».

Αναλυτικά το σχόλιο της Ελένης Γιακουμάκη:

«Βρήκαμε τον Βαγγέλη μας...τώρα όλα θα πάρουν το δρόμο τους!!!...Αυτοί που ευθύνονται θα ‪#‎ΠΛΗΡΏΣΟΥΝ!!!!...Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που είναι δίπλα μας και μας στηρίζουν σε αυτό τον αγώνα...!!!».



Ξέσπασε η αδερφή του Γιακουμάκη: Θα πληρώσουν…

----------------

Ζητάει από τους σπουδαστές της Γαλακτοκομικής να μιλήσουν

Προσπάθειες να ανοίξουν τα στόματα σχετικά με τον εφιάλτη που ζούσε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων καταβάλλουν οι Αρχές.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στον Real Fm 97.8 ο ιδιωτικός ερευνητής της οικογένειας του 20χρονου φοιτητή, Γιώργος Τσούκαλης, πρώην εργαζόμενος που γνωρίζει τι συνέβαινε στη σχολή προσπαθεί να πείσει κάποιους σπουδαστές να μιλήσουν.

Ο ίδιος δήλωσε επίσης στον Real Fm 97.8 ότι ένα συμφοιτητής του Βαγγέλη έχει δεχθεί απειλές για να μην μιλήσει.

«Έχουμε κάποιες πληροφορίες, με τη μεσολάβηση πρώην υπαλλήλου της σχολής, ο οποίος μιλώντας με κάποια άτομα, προσπαθεί να βρει άκρη για να μπορέσουν να καταθέσουν. Ελπίζω μέχρι το βράδυ να έχουν πειστεί αυτά τα άτομα και να καταθέσουν», ανέφερε ο κ. Τσούκαλης και συνέχισε:

«Οι απειλές είναι ένα θέμα που προέκυψε πριν από 10 μέρες, όταν έντρομη μία μητέρα με πήρε και μου είπε ‘θέλω την προστασία σας και τις συμβουλές σας γιατί ο γιος μου δέχεται απειλητικά μηνύματα στο Facebook και το τηλέφωνο’».

Ακούστε το ρεπορτάζ του Μαρίνου Αλειφέρη στον Real Fm 97.8

 

---------------- 



Μπαλτάς: Καλή ιδέα να μετονομαστεί η Γαλακτοκομική Σχολή σε "Βαγγέλης Γιακουμάκης" 

Ανοιχτό άφησε ο υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων το ενδεχόμενο η Γαλακτοκομική Σχολή να μετονομαστεί σε σχολή Βαγγέλη Γιακουμάκη. 

Ο Αριστείδης Μπαλτάς μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha χαρακτήρισε "καλή ιδέα" την πρωτοβουλία ομάδας του Facebook με την οποία ζητά τη μετονομασία της Γαλακτοκομικής Σχολής σε "Γαλακτομική Σχολή Ιωαννίνων Βαγγέλης Γιακουμάκης". 

Αυτή είναι η σελίδα στο facebook που ζητά η Σχολή να ονομαστεί "Βαγγέλης Γιακουμάκης" 



  ---------------- 

Δήμαρχος Ιωαννιτών: Δεν απαντάμε στη βία με αυτοδικία 

«Φαίνεται ότι κάπου εδώ πάει να τελειώσει το πρώτο μέρος του δράματος και να ξεκινήσει ένα δεύτερο μέρος του δράματος. Τηλεοπτικές δίκες, διαδικτυακές δίκες, διάθεση αυτοδικίας, δημιουργούν ένα περιβάλλον ασφυκτικό για τη Σχολή» ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας, μετά τη συνάντηση του με εκπροσώπους της Γαλακτοκομικής Σχολής. Ο κ. Μπέγκας συναντήθηκε με τη νέα διευθύντρια της Σχολής, Αλεξάνδρα Μέγα και εκπροσώπους του εκπαιδευτικού προσωπικού και των σπουδαστών, οι οποίοι εξέφρασαν την αγωνία τους για το κλίμα που έχει δημιουργηθεί μετά και τα χθεσινά επεισόδια. 

Δείτε το βίντεο της ΝΕΡΙΤ.



  ----------------   

Μαρία Γιακουμάκη: Ζητάμε δικαίωση 

Δικαίωση της μνήμης του παιδιού της ζητάει η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Απευθύνει έκκληση να ερευνηθεί η υπόθεση μέχρι τέλους και να μην κλείσει ο φάκελος εάν δεν αποδοθούν ευθύνες. Όπως υποστηρίζει η ίδια δεν γνώριζε ότι η κατάσταση στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων ήταν τόσο δύσκολη καθώς ο γιος της δεν της είχε αναφέρει τις πιέσεις που δεχόταν από τους συμφοιτητές του. 

  Δείτε το βίντεο του ALPHA.




Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.enikos.gr ,http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.