Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Τα… κροσέ της γάτας στην τίγρη


Τις ικανότητές της στο… μποξ επέδειξε μία γάτα εναντίον μίας… τίγρης. Η «αγριεμένη» γάτα έριξε αρκετά… κροσέ στο λούτρινο κουκλάκι, το οποίο «απειλούσε» το μικρό κατοικίδιο.

Το βίντεο έχει γίνει viral με περισσότερες από 600.000 προβολές.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έμαθε τους πελεκάνους να… χορεύουν


Δείτε έναν γητευτή… πελεκάνων στην Ακουαντίγια του Πουέρτο Ρίκο, ο οποίος έχει εκπαιδεύσει τα μεγάλα πτηνά να… χορεύουν.

Το βίντεο έχει τραβηχτεί το 2013, αλλά πρόσφατα πήρε μεγάλη δημοσιότητα και δείχνει τον άντρα να ταΐζει λιχουδιές τους πελεκάνους και να τους μαθαίνει… χορό.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αύξηση της απασχόλησης κατά 0,3% στην Ελλάδα


Ο αριθμός των απασχολουμένων σε ετήσιο επίπεδο ενισχύθηκε κατά 1,9%.

Οριακή αποκλιμάκωση στους δείκτες της ανεργίας δείχνουν τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Eurostat για το τρίτο τρίμηνο του 2015, με την απασχόληση στην Ελλάδα να παρουσιάζει αύξηση κατά 0,3%.

Ο αριθμός των απασχολουμένων σε ετήσιο επίπεδο ενισχύθηκε κατά 1,9%. παρουσίασε αύξηση κατά 0,3% και στην Ε.Ε. κατά 0,4% έναντι του 2014.

Ο αριθμός των απασχολούμενων στην Ευρωζώνη διαμορφώθηκε στους 151,1 εκατ. ενώ στην Ε.Ε. στους 229,8 εκατ.

Μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, η μεγαλύτερη άνοδος σημειώθηκε στην Εσθονία (2,1%), στην Ουγγαρία (0,8%) και στις Ιρλανδία, Ισπανία, Λουξεμβούργο και Μ. Βρετανία (0,6).

Στην αντίπερα όχθη, μείωση της απασχόλησης δείχνουν τα στοιχεία για την Κροατία, την Πορτογαλία και τη Μάλτα με τα ποσοστά πτώσης να διαμορφώνονται αντίστοιχα σε 0,6%, 0,5% και 0,3%.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το σπίτι που… τρώγεται


Χριστουγεννιάτικη «λιχουδιά» σε φυσικό μέγεθος - Δείτε τις φωτογραφίες.

Σε πολλές χώρες είναι παράδοση τα Χριστούγεννα να φτιάχνονται σπιτάκια από gingerbread - τα οποία αφού στολίσουν το σπίτι την περίοδο των γιορτών, τρώγονται.

Το ξενοδοχείο Ritz-Carlton Dove Mountain της Αριζόνα ωστόσο πήγε την παράδοση αυτή σε άλλο επίπεδο φτιάχνοντας ένα σπίτι από gingerbread σε… φυσικό μέγεθος, μέσα στο οποίο οι καλεσμένοι μπορούν να καθίσουν και να φάνε.

Το σπίτι διαθέτει τζάκι και τραπεζαρία για έξι άτομα. Βρίσκεται στο λόμπι του ξενοδοχείου και η διακόσμησή του περιλαμβάνει γλάσο, καραμέλες και ζαχαρωτά.

Για να ενοικιάσουν το σπίτι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να πληρώσουν 150 δολάρια ενώ το δείπνο με τρία ή τέσσερα πιάτα δεν συμπεριλαμβάνεται στην τιμή.

Το σπίτι έχει ξύλινο πλαίσιο, για ασφάλεια, αλλά κατά τα λοιπά είναι καλυμμένο με τοίχους από gingerbread και παράθυρα από καραμέλες.

Οι προετοιμασίες άρχισαν από τον Οκτώβριο και τα δομικά υλικά ήταν 388 κιλά ζάχαρη, 180 κιλά μέλι, 160 κιλά αλεύρι, 45 κιλά τζίντζερ και 250 αυγά.

Η επιτυχία της ιδέας φαίνεται και στην… απαλλοτρίωση των στολιδιών του καθώς πολλά διακοσμητικά γλυκά έχουν χαθεί.












Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οκτώ αληθινοί Άγιοι Βασίληδες που συγκινούν


Διαβάστε τις ιστορίες τους.

Μπορεί στον Άγιο Βασίλη να πιστεύουν μόνο τα παιδιά, οι παρακάτω όμως συγκινούν ή προκαλούν χαμόγελα και διδάσκουν ότι μπορεί και να «υπάρχουν» στην πραγματικότητα. Έκλεψαν την παράσταση και πήραν μια θέση στη λίστα με τους πιο συμπαθητικούς Άγιους Βασίληδες.

1. Ο Ιρλανδός Santa Claus που «έλιωσε» το διαδίκτυο μετά τη χρήση νοηματικής γλώσσας σε 6χρονη



Για πολλά παιδιά τα Χριστούγεννα είναι ταυτισμένα με τον Άγιο Βασίλη. Έτσι και το όνειρο της μικρής 6χρονης να γνωρίσει τον Άγιο Βασίλη έγινε πραγματικότητα και μάλιστα με πολύ ιδιαίτερο τρόπο. Στο βίντεο που ανέβηκε στο YouTube ακούγεται στην αρχή η μητέρα του κοριτσιού να λέει: «Συγγνώμη που δεν μπορεί να μιλήσει πολύ καλά». Ο Άγιος Βασίλης αντί να βγάλει φωτογραφία και να περάσει στο επόμενο παιδάκι ρωτάει τη μαμά του αν καταλαβαίνει όλα τα σύμβολα και αρχίζει να μιλάει με το κοριτσάκι στη νοηματική. Το βίντεο πραγματικά συγκινεί.

2. Ο μοντέρνος Άγιος Βασίλης που «ξοδεύει» το χρόνο του σε φιλανθρωπίες



Δεν είναι ένας συνηθισμένος Άγιος Βασίλης καθώς του λείπουν τα παραπάνω κιλά και η γενειάδα! Δεν φοράει κόκκινα κοστούμια και αγιοβασιλιάτικο καπέλο αλλά προτιμά μπορντό μπλέιζερ από βελούδο. Ο Mason αποτελεί πρότυπο μόδας εδώ και 30 χρόνια αφού την ακολουθεί πιστά ενώ συνεργάζεται και με το εμπορικό κέντρο Yorkdale και αποτελεί τον «Μοδάτο Santa» την περίοδο των γιορτών. Ο Mason όμως μπαίνει πραγματικά στο πνεύμα των Χριστουγέννων αφού για κάθε selfie που δημοσιεύει στα social media με το hashtag #YorkdaleFashionSanta το εμπορικό κέντρο χαρίζει 1 δολάριο σε φιλανθρωπικούς σκοπούς για παιδιά. Και εκείνος δε σταματά να ανεβάζει...

3. Ο Άγιος Βασίλης που παρηγόρησε αγοράκι με αυτισμό το οποίο νόμιζε ότι ήταν στη λίστα με τα άτακτα παιδιά



Μια πολύ συγκινητική στιγμή κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός σε ένα εμπορικό κέντρο όταν ο Άγιος Βασίλης παρηγόρησε το 6χρονο αγοράκι με τον αυτισμό που νόμιζε ότι είναι κακό παιδί. Όπως είπε η μαμά του μερικές φορές έχει πρόβλημα στο σχολείο και δεν καταλαβαίνουν εύκολα ότι έχει αυτισμό. Ο Άγιος Βασίλης του είπε ότι ήταν πολύ καλό παιδί και να είναι ο εαυτός του.

4. Ο άνδρας που τον... περάσαν για Άγιο Βασίλη



Ένα μικρό αγόρι πλησίασε έναν κύριο με γενειάδα στον Καναδά για να του μιλήσει νομίζοντας ότι είναι ο Άγιος Βασίλης. Ο άνδρας αντί να του πει την αλήθεια τον ρώτησε αν του έχει στείλει το γράμμα του και πρόσθεσε ότι πρέπει να φύγει για τον Βόρειο Πόλο για να συνεχίσει να φτιάχνει παιχνίδια με τα ξωτικά. Η φωτογραφία ανέβηκε στο Facebook και ο άνδρας που την ανέβασε έγραψε ότι πολλοί συγκινήθηκαν στο εστιατόριο που έγινε το συμβάν.

5. Ο χίπστερ Άγιος Βασίλης



Μπορεί με την λέξη Άγιος Βασίλης να μας έρχεται στο μυαλό ένας χοντρούλης κύριος με γενειάδα αλλά αυτός ο Άγιος Βασίλης από το Όρεγκον είναι λίγο διαφορετικός. Φοράει ένα διαφορετικό πουλόβερ, κυκλοφορεί με ποδήλατο αλλά δεν χαλάει χατήρι στα παιδάκια που ζητούν μια φωτογραφία ζητώντας τους απλά τοπικό βιολογικό γάλα... όταν θα τους πάει τα δώρα! Ο συγκεκριμένος Άγιος Βασίλης μπορεί να μην είναι κλασικός αλλά είναι πολύ αγαπητός στα παιδιά.

6. Ο υπναράς Άγιος Βασίλης



Ο Άγιος Βασίλης είναι πολύ δημοφιλής στις γιορτές και έτσι πολλές φορές πρέπει να περιμένεις στην ουρά ώρες για να βγάλεις μια φωτογραφία. Έτσι ένα αγοράκι έξι μηνών αποκοιμήθηκε στη ουρά περιμένοντας σε ένα εμπορικό κέντρο στην Ιντιάνα. Ο Άγος Βασίλης ζήτησε να μην το ξυπνήσουν και το πήρε στην αγκαλιά του για να πάρουν έναν υπνάκο μαζί. Οι φωτογραφίες που ανέβασαν οι γονείς στα social media έκαναν όπως ήταν λογικό τον γύρο του κόσμου.

7. Ένας διαφορετικός Άγιος Βασίλης



Η οργάνωση Autism Speaks μοιράστηκε την πρώτη φωτογραφία του Άγιου Βασίλη με ένα 6χρονο αγόρι με το όνομα Brayden το οποίο έχει διαγνωστεί με αυτισμό από την ηλικία των 3 ετών. Η μητέρα του, Erin Deely, φοβόταν ότι θα υπάρξουν κάποιες εμπειρίες που ο γιος της δεν θα μπορέσει ποτέ να απολαύσει. Αλλά αυτός ο Santa είναι μέρος ενός προγράμματος που ονομάζεται «O Santa που φροντίζει» το οποίο είναι αποκλειστικά για οικογένειες με παιδιά με ειδικές ανάγκες. Η φωτογραφία τραβήχτηκε στο SouthPark Mall στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας.

8. Ο μυστικός Άγιος Βασίλης που χάρισε 100.000 δολάρια σε αγνώστους



Κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα ένας ανώνυμος, πλούσιος επιχειρηματίας δίνει περίπου 100.000 δολάρια σε τυχαίους αγνώστους στο Κάνσας Σίτι. Αλλά το 2014, αντί να το κάνει μόνος του, έστειλε «αντιπροσώπους» να βρουν ανθρώπους που το είχαν ανάγκη, σύμφωνα με το oddee, χωρίς να αποκαλύπτουν ποιος είναι.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πιο κοντά από ποτέ τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό


Συναντήσεις της Google με τη βρετανική κυβέρνηση.

Η Google είναι μεγάλος θαυμαστής των βρετανικών προσεγγίσεων όσον αφορά την τεχνολογία και τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό.

Ο κολοσσός από την Καλιφόρνια συναντήθηκε με κυβερνητικούς αξιωματούχους του Ηνωμένου Βασιλείου πέντε φορές τα τελευταία δύο χρόνια, σύμφωνα με την Telegraph. Οι συναντήσεις αυτές δείχνουν τον ηγετικό ρόλο της εταιρείας στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης.

Η Google είναι ένας από τους βασικούς παίκτες στον αναδυόμενο τομέα των αυτόνομων οχημάτων. Τα αυτοκίνητα έχουν κάνει διαδρομές πάνω από 1.200.000 χιλιόμετρα από τότε που ξεκίνησαν τις δοκιμές τους και η εν λόγω βιομηχανία αναμένεται να «εκραγεί» τα επόμενα χρόνια. Σύμφωνα με το δημοσίευμα προβλέπεται ότι θα υπάρχουν 10 εκατομμύρια αυτοκίνητα χωρίς οδηγούς στους δρόμους από το 2020.

Αν και δεν είναι γνωστό τι ακριβώς συζητήθηκε στις συναντήσεις, σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα παρέστη και ο Chris Urmson, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις κινήσεις της Google όσον αφορά τα εν λόγω αυτοκίνητα. Σε μια συνάντηση που έγινε στην Καλιφόρνια, ο επικεφαλής του τομέα της Google ήταν «πολύ θετικός για την προσέγγιση που υιοθετείται από το Ηνωμένο Βασίλειο, αναφέροντας ότι οι κινήσεις του θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως παράδειγμα βέλτιστης πρακτικής» σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης.

Όπως είναι λογικό η Google αισθάνεται ιδιαίτερα ικανοποιημένη με τις εξελίξεις, καθώς προσπαθεί να καθιερωθεί ως πρωτοπόρος στο συγκεκριμένο τεχνολογικό κομμάτι και προσφέρει χρηματοδότηση σε ερευνητές.

Σε δήλωση του, τον Ιούλιο του 2015, ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας, Andrew Jones, είπε: «Τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό θα φέρουν μεγάλα οφέλη για την κοινωνία και την οικονομία μας, και θέλω η Βρετανία να ηγηθεί της προσπάθειας για την ανάπτυξη αυτής της συναρπαστικής τεχνολογίας. Ο κώδικας της πρακτικής μας δείχνει σαφώς ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι σε καλύτερη θέση όταν πρόκειται για δοκιμές με αυτοκίνητα χωρίς οδηγό και αγκαλιάζει την οδήγηση του μέλλοντος. Τώρα ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τη βιομηχανία για να γίνει αυτό πραγματικότητα».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ντεμπούτο για τα αξιολάτρευτα λιονταράκια


Έκαναν πριν μέρες την πρώτη τους δημόσια εμφάνιση - Δείτε φωτογραφίες.

Για πρώτη φορά, στις 15 Δεκεμβρίου, τα μικρά λιονταράκια του ζωολογικού κήπου Werribee Open Range Zoo στην Αυστραλία θα εμφανιστούν σε κοινή θα δίνοντας στους επισκέπτες του πάρκου την ευκαιρία να τα απολαύσουν.

Τα μικρά γεννήθηκαν τον Οκτώβριο και είναι τα πρώτα που έχουν ποτέ γεννηθεί στον ζωολογικό κήπο.

Μέχρι στιγμής η μέρα τους περνά με παιχνίδι, εξερεύνηση και περιπλάνηση στο πλάι της μαμάς τους. Η έντονη περιέργειά τους- που χαρακτηρίζει τα μικρά όλων των ειδών, όπως φαίνεται- τα στέλνει να ανακαλύπτουν τα πιο απίθανα μέρη.




















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η NASA ετοιμάζει τις πρώτες "κατοικίες" στον Άρη


Η NASA και πολλές ιδιωτικές εταιρείες που ασχολούνται με το διάστημα, εργάζονται σκληρά για να καταφέρουν να στείλουν τον πρώτο άνθρωπο στον Kόκκινο Πλανήτη. Το όραμά τους όμως δεν σταματά εκεί, αφού θέλουν να δημιουργήσουν και την πρώτη αποικία πάνω στον Άρη, η οποία θα μπορεί να φιλοξενεί ανθρώπους για μεγαλύτερα διαστήματα.

Το Κογκρέσο θέλει να δώσει ένα σπρώξιμο στην NASA, δίνοντας 55 εκατ. δολάρια για να δημιουργήσει μια μικρή κατοικία που θα στεγάσει αστροναύτες στον Άρη μέχρι το 2018.

Αυτή αναπάντεχη αύξηση του μπάτζετ της NASA, είναι αρκετά σημαντική για μια μελλοντική αποίκηση, καθώς τα χρήματα θα αφιερωθούν αποκλειστικά στην έρευνα και κατασκευή της.

Η NASA έχει διορία μέχρι το 2018 για να ετοιμάσει μια κατοικία έτοιμη για χρήση και επίσης θα πρέπει να ενημερώσει το Κογκρέσο για την πρόοδό της μέσα στους πρώτους 6 μήνες από την έναρξη του πρότζεκτ.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χιονοπτώσεις στον Έβρο - Που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες


Χαμηλές θερμοκρασίες και συνεχείς χιονοπτώσεις συνθέτουν από το πρωί το σκηνικό του καιρού στον Έβρο.

Λόγω της έντασης των καιρικών φαινομένων και της ολισθηρότητας των δρόμων από τον παγετό, η Γενική Αστυνομική Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, συστήνει τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην Εγνατία Οδό από τον κόμβο της Βιομηχανικής Περιοχής Αλεξανδρούπολης έως και το τελωνείο των Κήπων.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το παραμυθένιο χωριό της Ελβετίας


Δείτε τις φωτογραφίες από τις «Πολλές πηγές».

To Lauterbrunnen είναι ένα χωριό στις Ελβετικές Άλπεις, βγαλμένο από... παραμύθι. Το χωριό έχει 2.500 κατοίκους εκ των οποίων το 20% είναι ξένοι και το όνομά του σημαίνει «πολλές πηγές» ή κατά άλλους «καθαρή άνοιξη» και όχι άδικα.

Το χωριό βρίσκεται στην κοιλάδα Lauterbrunnen, μια από τις πιο βαθιές των Άλπεων, με πλάτος ενός χιλιομέτρου και περιλαμβάνει εκτός από το χωριό Lauterbrunnen, τα χωριά Wengen, Mürren, Gimmelwald, Stechelberg και Isenfluh. Τα χιόνια που λιώνουν τροφοδοτούν το ποτάμι που διαρρέει το χωριό δημιουργώντας ένα μοναδικό φυσικό τοπίο.

Οι πηγές που δημιουργούνται σε διάφορα μέρη του χωριού από το χιόνι συνθέτουν ένα ειδυλλιακό τοπίο με πολλούς καταρράκτες σε όλο το χωριό. Ένας από τους πιο διάσημους καταρράκτες είναι το Staubbach, ο οποίος πέφτει από τα 300 μέτρα ενός βράχου και θεωρείται ένας από τους υψηλότερους καταρράκτες για extreme sports στην Ευρώπη.

Από το 1981 έως το 2010 το Lauterbrunnen είχε σύμφωνα με τις μετρήσεις κατά μέσο όρο 136,5 μέρες βροχής ή χιονιού το χρόνο το οποίο δημιουργούσε και αυτό το μοναδικό αποτέλεσμα. Πράσινοι λόφοι, διάσπαρτα δέντρα και καταρράκτες δημιουργούν αυτό το μαγευτικό αποτέλεσμα με φόντο τα ψηλά βουνά.

Το χωριό διατηρεί παραδοσιακή αρχιτεκτονική και δέχεται εκατοντάδες επισκέπτες ετησίως που θέλουν να περάσουν μερικές στιγμές χαλάρωσης στο αλπικό σκηνικό. Η τοπική οικονομία στηρίζεται στον πρωτογενή τομέα, αλλά πολλοί είναι και οι κάτοικοι που διατηρούν επιχειρήσεις, καταστήματα εστίασης και παραδοσιακών προϊόντων.

Από ψηλά το χωριό μοιάζει ζωγραφισμένο με πινέλο από καλλιτέχνη και πραγματικά σε καλεί να το εξερευνήσεις αν μπορέσεις να κάνεις ένα ταξίδι στην Ελβετία.

Οι 72 συνολικά φοβεροί καταρράκτες του χωριού στην απομονωμένη κοιλάδα με τα πολύχρωμα αλπικά λιβάδια και τους παραδοσιακούς ξενώνες είναι σίγουρα μια από τις πολλές όμορφες γωνιές της Ελβετίας, ενώ η κοιλάδα Lauterbrunnen είναι μια από τις μεγαλύτερες περιοχές που αποτελούν διατηρητέο μνημείο της φύσης στην Ελβετία.

Δείτε εικόνες από το παραμυθένιο χωριό...


















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς βγήκε η φράση «γλυκάθηκε η γριά στα σύκα»


Η έκφραση χρησιμοποιούταν από τους Βυζαντινούς και από τους αρχαίους.

Όταν συνηθίζουμε κάτι και δεν μπορούμε πλέον να το αφήσουμε, λέμε ότι «γλυκάθηκε η γριά στα σύκα».

Η φράση έρχεται από πολύ παλιά, καθώς χρησιμοποιούταν τόσο από τους Βυζαντινούς, όσο και από τους αρχαίους.

Ένα χορικό του Θεόδωρου του Υρτακηνού, παραβάλλει τη δημώδη παροιμία με την αρχαία: «Και γραυς μεμαθηκυΐα συκοφαγείν, και κύων ειωθυΐα σκυτοτραφείν, άμφω χαλεπώ, παροιμία φάσιν».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι «Λόφοι της Σοκολάτας» στις Φιλιππίνες


Ένα αριστούργημα της φύσης - Δείτε τις φωτογραφίες.

Περίπου 1.770 σοκολατένιοι λόφοι -κάποιοι λένε ότι είναι ίσως λίγοι παραπάνω- προκαλούν θαυμασμό και δέος για το δημιούργημα αυτό της φύσης που μοιάζει σαν να το σχεδίασε αρχιτέκτονας και να το ζωγράφισαν οι καλύτεροι καλλιτέχνες.

Οι Λόφοι της Σοκολάτας ή αλλιώς Chocolate Hills βρίσκονται στη μέση του νησιού Bohol στις Φιλιππίνες και αποτελούν ένα μοναδικό αξιοθέατο με μεγάλη ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά. Στην πραγματικότητα οι λόφοι δεν είναι φτιαγμένοι από σοκολάτα αλλά τους δόθηκε αυτό το όνομα λόγω του σχήματος και του χρώματός τους που μοιάζει με έναν λόφο γεμάτο αληθινό κακάο! Ο πιο γνωστός μύθος λέει ότι σχηματίστηκαν από τη μάχη δύο γιγάντων που πετούσαν χώμα ο ένας στον άλλον.

Οι γεωλόγοι έχουν διαφορετικές απόψεις για το πώς σχηματίστηκαν οι λόφοι, ενώ μία από τις επικρατέστερες εκδοχές είναι ότι θαλάσσιοι ασβεστόλιθοι «έκατσαν» επάνω σε μια βάση από πηλό. Οι γεωλόγοι κάνουν ωστόσο λόγο για ένα ασυνήθιστο γεωλογικό φαινόμενο το οποίο δεν μπορούν να ερμηνεύσουν με σιγουριά και έτσι δεν έχουν καταλήξει σε ένα κοινό συμπέρασμα για το σχηματισμό τους.

Όποιος και αν είναι ο τρόπος με τον οποίο δημιουργήθηκαν το σίγουρο είναι ότι προκαλούν δέος στον επισκέπτη. Πολλοί που έχουν βρεθεί εκεί τη χαρακτηρίζουν μια σουρεαλιστική εμπειρία και λένε ότι είναι από τα πιο παράξενα αξιοθέατα που υπάρχουν στον κόσμο.

Οι λόφοι δεν είναι πάντα εντελώς καφέ αλλά και πράσινοι, ενώ στο τέλος της ξηρασίας το πράσινο χορτάρι γίνεται σιγά σιγά καφέ δημιουργώντας αυτό το αποτέλεσμα. Ούτε δέντρα ούτε θάμνοι φυτρώνουν σε αυτούς τους λόφους και γι’ αυτό δημιουργείται αυτό το μοναδικό φαινόμενο. Επισκέπτες φτάνουν καθ’ ολη τη διάρκεια του έτους, καθώς η εικόνα είναι εξίσου θεαματική όλες τις εποχές και όχι μόνο την περίοδο της ξηρασίας.

Βέβαια αν κάποιος σκέφτεται ότι μπορεί να σκαρφαλώσει σε αυτούς τους λόφους θα πρέπει να ξέρει ότι αυτό δεν γίνεται και υπάρχει μόνο ένα παρατηρητήριο από το οποίο μπορεί να τους θαυμάσει. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι τουρίστες αν και το αξιοθέατο είναι πολύ εντυπωσιακό δεν στέκονται πολύ ώρα εκεί καθώς δεν υπάρχει κάτι άλλο να κάνουν από το να τους κοιτάξουν.

Γι’ αυτό το λόγο οι ντόπιοι οργανώνουν παράλληλα επισκέψεις και σε άλλα σημεία του νησιού. Από το 1988 οι λόφοι σοκολάτας είναι το τρίτο Εθνικό γεωλογικό μνημείο των Φιλιππίνων. Είναι υποψήφιοι επίσης ως ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco, ωστόσο η υποβολή δεν έχει ακόμη εγκριθεί. Πολλοί λόφοι επηρεάστηκαν από πρόσφατο σεισμό στην περιοχή αλλά οι γεωλόγοι λένε ότι η φύση θα κάνει μόνη της τη δουλειά της...

Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες...










Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Άπαιχτα πειραματικά ελικόπτερα από το χρονοντούλαπο της Ιστορίας


Ιδιαίτερες σχεδιαστικές ακρότητες με έλικες και όχι μόνο!

Τα ελικόπτερα είναι μια σχετικά νέα ιστορία στην αεροπορία, καθώς ήρθαν στη ζωή και γενικεύτηκαν μόνο μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Μέχρι τότε βέβαια πολλοί ατρόμητοι αεροναυπηγοί προσπάθησαν να βάλουν το χεράκι τους στις παράξενες αυτές πτητικές μηχανές, άλλοτε αποδοτικά και άλλοτε ολότελα αποτυχημένα.

Κι έτσι μια μακρά σειρά από περίεργα και σχετικώς εξωπραγματικά ιπτάμενα οχήματα προτάθηκαν όλα αυτά τα χρόνια, πειραματικά μαραφέτια δηλαδή που δύσκολα λογίζονται ελικόπτερα με την παραδοσιακή έννοια του όρου…


Sikorsky X-Wing



Ο περίφημος κατασκευαστής ελικοπτέρων έφτασε κοντύτερα απ’ όλους σε μια πραγματική εκδοχή των θρυλικών X-Wing Fighters των «Star Wars»! Ήταν στα μέσα της δεκαετίας του 1970 όταν η Sikorsky έπαιζε αβέρτα με σχεδιασμούς ελικοπτέρων στην κόψη ακριβώς καινοτομίας και φαντασίας. Χρησιμοποιώντας ως πλαίσιο εγγραφής των πειραμάτων το τρανό μικτό ελικόπτερο-αεροπλάνο που είπαν S-72, οι μηχανικοί της Sikorsky κατέληξαν σε πολλά πρωτότυπα, μεταξύ των οποίων και αυτό που έμοιαζε να έχει ξεπεταχτεί από τον Πόλεμο των Άστρων!

Η αμερικανική κυβέρνηση χρηματοδότησε φυσικά την ανάπτυξη του X-Wing, το οποίο απογειωνόταν σαν κανονικό ελικόπτερο, αν και στην πτήση ο έλικας κλείδωνε και λειτουργούσε πια σαν κανονικά φτερά αεροπλάνου. Κι ενώ όλα πήγαιναν καλά για την κατασκευή του, η Sikorsky δεν υπολόγισε καλά το κόστος: η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ είχε ήδη δαπανήσει 100 εκατ. δολάρια και δεν είχε τίποτα ακόμα στα χέρια της, διέκοψε έτσι τα κονδύλια και το Star Wars ελικόπτερο καθηλώθηκε μια και καλή στο έδαφος…

Kellett-Hughes XH-17



Μια από τις συχνότερες χρήσεις των ελικοπτέρων είναι ως ιπτάμενοι γερανοί, μεταφέροντας τεράστια φορτία σε μέρη δυσπρόσιτα. Κι έτσι το 1952 η Hughes Aircraft Company σχεδίασε το μεγαλύτερο τότε ελικόπτερο του κόσμου, με τον γιγαντιαίο έλικα να μετρά όχι λιγότερα από 36 μέτρα! Καινοτόμο στη λειτουργία του, το XH-17 χαρακτηρίστηκε Φρανκενστάιν των ελικοπτέρων, καθώς ενσωμάτωνε χαρακτηριστικά αλλά και εξαρτήματα από αεροπλάνα του Β’ Παγκοσμίου για να ρίξει το πελώριο κόστος του.

Όταν έφτασε σε στάδιο δοκιμαστικών, η θέα του ήταν το λιγότερο τρομακτική: φλόγες έβγαιναν από τις αεριωθούμενες μηχανές του και ο θόρυβός του ήταν εκκωφαντικός, γινόμενος αισθητός από ανθρώπινα αυτιά ακόμα και σε απόσταση 13 χιλιομέτρων! Τα πολλαπλά προβλήματά του συνεχίστηκαν αμείωτα στα τρία χρόνια που δοκιμαζόταν και εξελισσόταν, μέχρι να το πάρει τελικά απόφαση η Hughes ότι τέτοιο πράγμα δεν μπορούσε να πετάξει…

De Lackner HZ-1



Όσο τα ελικόπτερα γίνονταν σταθερά στις πολεμικές επιχειρήσεις, τόσο οι επιτελάρχες ζητούσαν ολοένα και περισσότερα από τις ιπτάμενες μηχανές τους. Κι έτσι κάποια στιγμή θεωρήθηκαν αναγκαία τα ατομικά ελικόπτερα, που θα επέτρεπαν στους στρατιώτες να κινούνται εύκολα και γρήγορα στο πεδίο της μάχης! Πάμπολλες αμερικανικές κατασκευαστικές σήκωσαν το γάντι της πρόκλησης και σχεδίασαν εξωπραγματικά και επικίνδυνα μαραφέτια για πολεμική χρήση. Κανένα όμως δεν ήταν τόσο επικίνδυνο όσο το Lackner HZ-1!

Για να ρίξει το κόστος παραγωγής, το HZ-1 δεν είχε κανένα προστατευτικό μέτρο μεταξύ χειριστή και έλικα, κάτι που σήμαινε ότι οποιοδήποτε λάθος θα έστελνε τον κακόμοιρο τον φαντάρο μέσα στους περιστρεφόμενους έλικες. Και με τον στοιχειώδη χειρισμό που παρείχε ο ιπτάμενος αυτός κίνδυνος, το ρίσκο ήταν μεγάλο. Παρά ταύτα, τα δοκιμαστικά του πήγαν αρκετά καλά και παρά τα σποραδικά ατυχήματα, καμιά απώλεια ζωής δεν έλαβε χώρα. Και πάνω που ο αμερικανικός στρατός ήταν έτοιμος να δώσει το τελικό πράσινο φως για την παραγγελία του, άλλαξε τακτική το Πεντάγωνο κι έτσι το HZ-1 έμεινε ορφανό…

Oehmichen No 2



Μπορεί τα πρακτικά ελικόπτερα να γεννήθηκαν σχετικά αργά στην ιστορία της αεροπορίας, οι σχεδιασμοί τους όμως κόσμησαν το τοπίο ήδη από τα πρώτα χρόνια της νέας ιπτάμενης τρέλας του ανθρώπου. Οι μηχανικοί κατάλαβαν νωρίς τις βασικές αρχές του ελικοπτέρου και προσπάθησαν να το κάνουν λειτουργικό, όπως ο φημισμένος γάλλος πιονέρος των ελικοπτέρων Etienne Oehmichen. Το πρώτο του ελικόπτερο δεν μπορούσε βέβαια να απογειωθεί, γι’ αυτό και το σήκωνε από το έδαφος με αερόστατο!

Η δεύτερη απόπειρά του ωστόσο (απ’ όπου και το No 2) ήταν απείρως πιο πετυχημένη, αν και παρέμενε εντελώς ιδιόρρυθμη ακόμα και για τα πρότυπα της εποχής. Σε σχήμα σταυρού, με τέσσερις μηχανές και πάμπολλους έλικες, το No 2 πετούσε σχετικά καλά και προσέφερε καλή σταθερότητα στον αέρα, την ίδια ώρα που κατέγραψε και τα πρώτα ρεκόρ απόστασης και ώρας πτήσης. Είμαστε όμως στα σπάργανα ακόμα της αεροπορίας και ο γάλλος μηχανικός τα παράτησε λίγο αργότερα, λέγοντας πως ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του!

Mil V-12



Ένα από τα πράγματα που έκαναν ιδιαιτέρως καλά οι Σοβιετικοί ήταν να κατασκευάζουν γιγαντιαία αεροπλάνα. Κι έτσι δεν αποτελεί καμία έκπληξη που το σοβιετικό Mil V-12 συνεχίζει να κρατά τα σκήπτρα ως το μεγαλύτερο ελικόπτερο που φτιάχτηκε ποτέ. Το ρεκόρ του 1967 δεν έχει καταρριφθεί ακόμα και σήμερα! Η Mil ανέλαβε την παραγγελία της σοβιετικής αεροπορίας για ένα ελικόπτερο βαρέως τύπου που θα μπορούσε να μεταφέρει πυραύλους και παρόμοια φορτία τόσο στο πεδίο της μάχης όσο και σε απομακρυσμένες περιοχές της Σιβηρίας που δεν διέθεταν διαδρόμους προσγείωσης αεροσκαφών.

Πάμπολλες τροποποιήσεις εισήχθησαν στην παραδοσιακή λειτουργία του ελικοπτέρου για να απογειωθεί το τερατούργημα αυτό, αν και δεν στάθηκαν ικανές να αποτρέψουν την καταστροφή: ήδη στην παρθενική του πτήση το 1967, το πρωτότυπο V-12 έχασε ύψος και συντρίφτηκε. Η Mil το επισκεύασε βέβαια και συνέχισε τα τεστ, καταφέρνοντας κάποια στιγμή το αδύνατο. Μέχρι να ετοιμαστεί βέβαια το V-12 και να αποδειχθεί λειτουργικό, η σοβιετική αεροπορία είχε αλλάξει μυαλά και δεν το ήθελε τώρα, γι’ αυτό και τα πρωτότυπα κόσμησαν αμέσως τα πολεμικά μουσεία της Ρωσίας…
Διαβάστε περισσότερα...