Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Φονικές πλημμύρες στην Κίνα - 100 αλιγάτορες δραπεύτευσαν και κολυμπούν στους δρόμους


Τουλάχιστον 186 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Κίνα έπειτα από τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν την χώρα.

Την ίδια στιγμή 100 αλιγάτορες δραπέτευσαν από τους περιφρουρούμενους χώρους στους οποίους βρίσκονταν και άρχισαν να κολυμπούν σε κεντρικούς δρόμους, σκορπώντας τον τρόμο στους κατοίκους της ανατολικής Κίνας.Χιλιάδες είναι οι καταστροφές που προκλήθηκαν στα μεταφορικά μέσα καθώς και στο δίκτυο ύδρευσης και ηλεκτροδότησης της χώρας, ενώ εκατοντάδες κάτοικοι έχουν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους.

Δείτε το βίντεο εδώ:
Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μέτρα και ενέργειες της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλων υπηρεσιών προς όφελος των πολιτών


Δωρεές ύψους 2,7 εκατ. ευρώ του Ιδρύματος Νιάρχου στην ΕΛ.ΑΣ


Συνάντηση με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», Ανδρέα Δρακόπουλο είχε τη Δευτέρα ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, σχετικά με δύο δωρεές του Ιδρύματος προς την ΕΛ.ΑΣ.

Κατά την συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της υλοποίησης των αποφάσεων του Ιδρύματος, που αφορούν: Η πρώτη δωρεά, ύψους 1,7 εκατομμυρίων ευρώ, στην αναμόρφωση και βελτίωση των εγκαταστάσεων του σκοπευτηρίου της Ελληνικής Αστυνομίας, στο Μαρκόπουλο Αττικής, όπου είναι και η έδρα της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων, ενώ η δεύτερη, ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, προορίζεται για την προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού για τις υπηρεσίες του Σώματος. Η όλη διαδικασία υλοποιείται με τη συνεργασία του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.).

Ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. ευχαρίστησε θερμά τον κ. Δρακόπουλο και με την ευκαιρία της συνάντησης δήλωσε: «Τέτοιες πρωτοβουλίες είναι ιδιαίτερα σημαντικές γιατί, πέραν της αναγνώρισης του έργου και του κοινωνικού ρόλου της Ελληνικής Αστυνομίας, μας δίνουν τη δυνατότητα, σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία, να διατηρήσουμε σε υψηλά επίπεδα το περιβάλλον ασφάλειας στη χώρα μας, προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών».

-------------

Έως τα μέσα Ιουλίου οι εργασίες συντήρησης στην Ε.Ο Θεσσαλονίκης - Κιλκίς

Τζιτζικώστας: Η πιο σημαντική επέμβαση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας.

Έως τα μέσα Ιουλίου θα συνεχιστούν οι εργασίες συντήρησης στη νέα εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Κιλκίς. Αυτό έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της σημερινής επιθεώρησης που πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, στις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη μετά τον κόμβο της Λητής (διασταύρωση με νέα εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Σερρών) μέχρι τα όρια με το νομό Κιλκίς και προς τις δύο κατευθύνσεις. Αργότερα θα εξεταστεί το ενδεχόμενο συνέχισης των εργασιών, είτε έως το τέλος του μήνα, είτε μέσα στον ερχόμενο Σεπτέμβιου.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Τζιτζικώστας έκανε λόγο για την πιο σημαντική επέμβαση σε τόσο μεγάλη έκταση στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας, για πρώτη φορά, τα τελευταία δέκα χρόνια. «Σήμερα, συνεργεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποιούν εργασίες συντήρησης στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, στις εθνικές οδούς Θεσσαλονίκης-Χαλκηδόνας και Θεσσαλονίκης-Κιλκίς, αλλά και στο οδικό δίκτυο της επαρχίας Λαγκαδά. Τις επόμενες ημέρες αρχίζουν αντίστοιχες επεμβάσεις και στον δρόμο Θεσσαλονίκης-Ν. Μουδανιών», πρόσθεσε.

-------------

Παραδίδεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η παράκαμψη Αρτεσιανού

Στην κυκλοφορία από τις 14 Ιουνίου η παράκαμψη Ριζοβουνίου.

Στις 7 Ιουλίου δίνεται σε κυκλοφορία και η παράκαμψη του Αρτεσιανού, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Περιφέρεια Θεσσαλίας, για τους χρήστες της οδού Καρδίτσα-Τρίκαλα. Μάλιστα καλεί τους οδηγούς να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην τοποθετημένη εργοταξιακή σήμανση στην έξοδο της παράκαμψης προς Τρίκαλα όπου θα γίνονται ασφαλτικές εργασίες για την προσαρμογή της παράκαμψης με το υφιστάμενο δίκτυο οι οποίες θα διαρκέσουν 4-5 ημέρες.

Με την παράδοση σε χρήση και της παράκαμψης Αρτεσιανού, αναφέρεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ολοκληρώνεται η εργολαβία με τίτλο «Παρακάμψεις Αρτεσιανού και Ριζοβουνίου στην Ε.Ο. Καρδίτσα - Τρίκαλα». Να σημειώσουμε πως από τις 14 Ιουνίου, δόθηκε σε κυκλοφορία η παράκαμψη Ριζοβουνίου και πλέον έχει αποδοθεί με την μόνιμη οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση .

Στην παράκαμψη Ριζοβουνίου έχουν κατασκευαστεί τρεις ισόπεδοι κόμβοι: ένας σηματοδοτούμενος και ηλεκτροφωτισμένος Ι /Κ ( μορφής σταυρού- κόμβος Κρανιάς ) και δύο ηλεκτροφωτισμένοι κόμβοι ( μορφής ταυ) 300 μ. περίπου σε απόσταση από την είσοδο και έξοδο του οικισμού. Στην παράκαμψη Αρτεσιανού έχουν κατασκευαστεί δύο σηματοδοτούμενοι και ηλεκτροφωτισμένοι Ι /Κ ( μορφής σταυρού ) 300 μ. σε απόσταση περίπου από την είσοδο και έξοδο της παράκαμψης. Με το έργο αυτό ανάμεσα σε άλλα επιτυγχάνεται παράκαμψη των οικισμών Αρτεσιανού και Ριζοβούνι, με αποτέλεσμα την κυκλοφοριακή αποφόρτιση τους και ταυτόχρονα τον περιορισμό της εκπομπής καυσαερίων, σε περιοχές κατοικίας. Επίσης, επιτυγχάνεται ταχύτερη, ασφαλέστερη και πιο άνετη σύνδεση των πόλεων Καρδίτσας και Τρικάλων με αποτέλεσμα την ενίσχυση της ασφαλούς και ταχείας μετακίνησης ανθρώπων και εμπορευμάτων. Τέλος, σύμφωνα με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, η μείωση, της χρονοαπόστασης, συνεπάγεται μείωση του κόστους μεταφοράς με αποτέλεσμα την ανάπτυξη υφιστάμενων και νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων παραγωγικών τομέων.

-------------

«Μάχη» με τα σκουπίδια δίνει ο δήμος Κέρκυρας

Καλείται να προβεί στην αποκομιδή περισσοτέρων από 5.000 τόνων σκουπιδιών με κάθε πρόσφορο μέτρο.

Μία ατελείωτη, 24ωρη μάχη με τα σκουπίδια δίνει ο δήμος Κέρκυρας προκειμένου να ολοκληρώσει το συντομότερο την αποκομιδή των σκουπιδιών, που ξεκίνησε, μετά το τέλος της ομηρίας του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου από τους κατοίκους του, το περασμένο Σάββατο.

«Τελείωσε μια πολιορκία της Κέρκυρας, η διάρκεια της οποίας ξεπέρασε κάθε ανεκτό όριο διαμαρτυρίας. Καταβάλλουμε από το περασμένο Σάββατο τεράστια προσπάθεια. Ζητάμε την υπομονή των κατοίκων και επισκεπτών μας για την αποσυμφόρηση όλων των περιοχών», ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στους δημοσιογράφους, ο δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος.

Ο δήμος καλείται να προβεί στην αποκομιδή περισσοτέρων από 5.000 τόνων σκουπιδιών με κάθε πρόσφορο μέτρο, δημοτικό και ιδιωτικό, για την ομαλοποίηση της κατάστασης.

«Το κόστος της αποκομιδής είναι τεράστιο και το «μάρμαρο» θα το πληρώσουμε όλοι» δήλωσε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Νικολούζος.

Στις προθέσεις του δημάρχου είναι να ξεκινήσει άμεσα η ενδιάμεση διαχείριση της επεξεργασίας των απορριμμάτων, ενώ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, επανέλαβε ότι ισχύουν οι δεσμεύσεις που δόθηκαν στους κατοίκους του Τεμπλονίου, διευκρινίζοντας όμως πως η εγκατάσταση του δεματοποιητή στο Τεμπλόνι, θέμα που προκαλεί την αντίδραση των κατοίκων της περιοχής, αποτελεί μονόδρομο, για την αποκατάσταση της περιοχής ».

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο κ. Νικολούζος, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στις προτεραιότητες του είναι και η άμεση ενημέρωση των κατοίκων του Τεπλονίου για τον τρόπο χρήσης του δεματοποιητή, με ανάλογη ημερίδα, ακόμη και με επίσκεψη σε κατά τόπους ΧΥΤΑ, που λειτουργεί.

«Ο Δήμος θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην ξαναζήσουμε την ίδια κατάσταση, που εξέθεσε την Κέρκυρα σε τεράστιο κίνδυνο, υγειονομικό, κοινωνικό και οικονομικό, λόγω του όγκου των σκουπιδιών που είχαν κατακλύσει το νησί» είπε ο δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος.

-------------

Οι αερολέσχες ρίχνονται στη μάχη κατά των πυρκαγιών


Ένα σημαντικό όπλο ρίχνεται στη μάχη κατά των δασικών πυρκαγιών μετά την υπογραφή σήμερα στο Τατόι του μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας και τις 100 αερολέσχες όλης της χώρας.

Εκατοντάδες ελαφρά αεροσκάφη από εδώ και στο εξής θα ειδοποιούν για πιθανές πυρκαγιές.

Δείτε το ρεπορτάζ του STAR-------------

Παράταση αποπληρωμής των πυρόπληκτων δανείων ζητά το Επιμελητήριο Αρκαδίας

Επιστολή σε Σταθάκη έστειλε το Επιμελητήριο, ύστερα από τη θεομηνία που έπληξε την περιοχή.

Την κατάταξη των πυρόπληκτων δανείων σε ειδικές συνθήκες και αντίστοιχη παράταση μακράς διάρκειας ζητά με επιστολή του, το Επιμελητήριο Αρκαδίας στον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, ύστερα από τη θεομηνία που έπληξε την Αρκαδία, προ δεκαημέρου.

Στην επιστολή του Επιμελητηρίου, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι, «αποτέλεσμα των καιρικών φαινομένων ήταν πρωτοφανείς φυσικές καταστροφές σε υποδομές, καλλιέργειες, επιχειρήσεις και περιουσίες. Οι ζημιές δεν έχουν αποτιμηθεί ακόμα αλλά οι επιχειρηματίες της Αρκαδίας βρίσκονται σε απόγνωση καθώς, εν μέσω της οικονομικής κρίσης, έρχονται αντιμέτωποι και με την μανία της φύσης».

Υπογραμμίζεται ότι, στις επιχειρήσεις της περιοχής η ζημιά που έχει επέλθει στην δραστηριότητά τους και στην οικονομική τους κατάσταση είναι ανεπανόρθωτη και «η αναπάντεχη καταστροφή έρχεται να προστεθεί στα τεράστια προβλήματα που ήδη αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις μας, οι οποίες ταλανίζονται επιπλέον και από το θέμα των "πυρόπληκτων'' δανείων», που έχουν ληφθεί με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου.

Εν κατακλείδι το Επιμελητήριο Αρκαδίας, λόγω των ζημιών που προκάλεσε η θεομηνία, ζητά από τον υπουργό την κατάταξη των πυρόπληκτων δανείων «σε ειδικές συνθήκες και αντίστοιχη παράταση μακράς διάρκειας, ώστε να γίνει ευχερής η αποπληρωμή τους, χωρίς κοινωνικές επιπτώσεις». Συγκεκριμένα, αναφέρει: «παρακαλούμε για την κεφαλαιοποίηση των σημερινών οφειλών, την δεκαπενταετή επιπλέον παράταση αποπληρωμής τους, με έναρξη πρώτης καταβολής την 01/01/2018 και υποχρεωτικότητα της ως άνω ρύθμισης για τις τράπεζες».

-------------

Οι περιοχές όπου θα επεκταθεί το δίκτυο φυσικού αερίου έως το 2021 στη Θεσσαλονίκη

Από την 1η Ιανουαρίου του 2017 αναμένεται περαιτέρω μείωση στην τιμή του φυσικού αερίου.

Νέα δίκτυα φυσικού αερίου, συνολικού μήκους άνω των 250 χιλιομέτρων, σχεδιάζει να δημιουργήσει στα επόμενα χρόνια η Εταιρεία Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) Θεσσαλονίκης, με στόχο έως το 2021 να καλύπτει το 70% του πληθυσμού στις περιοχές για τις οποίες διαθέτει άδεια διανομής, συνδέοντας το δυτικό με το ανατολικό άκρο της πόλης. Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο της περιόδου 2017-2021, ύψους 32,4 εκατ. ευρώ, που υποβλήθηκε στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), το δίκτυο θα επεκταθεί ώστε να καλύψει τις περιοχές Λαγκαδά, Κουφαλίων, Χαλάστρας, Νέας Μεσήμβριας, Τριλόφου, Πλαγιαρίου, Φίλυρου, Χορτιάτη, Βασιλικών, Μηχανιώνας και Επανομής.

Παράλληλα, ήδη από φέτος θα επενδυθούν 8,4 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία δικτύου χαμηλής πίεσης 20 χλμ (συν άλλα 0,18 χλμ μέσης πίεσης) σε περιοχές όπου ήδη υπάρχουν συνδέσεις, αλλά και σε νέες, στους δήμους Δέλτα (Σίνδος και Ιωνία), Παύλου Μελά (Νικόπολη) και Θερμαϊκού (Περαία και Νέοι Επιβάτες).

Με τις επεκτάσεις αυτές, καθώς και ενεργοποιώντας πλήθος κινήτρων για την προσέλκυση περισσότερων καταναλωτών στο δίκτυό της, η εταιρεία θα καταστεί πιο "ετοιμοπόλεμη" και για την αντιμετώπιση του ανταγωνισμού που συνεπάγεται η επικείμενη απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου.

Επιπλέον, από την 1η Ιανουαρίου του 2017 αναμένεται περαιτέρω μείωση στην τιμή του φυσικού αερίου, καθώς μειώνεται ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης για το φυσικό αέριο που χρησιμοποιείται ως καύσιμο θέρμανσης για οικιακή χρήση, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τη διακύμανση των διεθνών τιμών των πετρελαιοειδών. Πρακτικά, αυτό μεταφράζεται σε όφελος προς τον καταναλωτή σε 5,5 λεπτά ανά κυβικό με βάση τις τρέχουσες τιμές.

-------------

Ο Σκουρλέτης ενεργοποιεί ξανά την «Πράσινη Γειτονιά» για την Αγ. Βαρβάρα

Στόχος η μετατροπή 4 πολυκατοικιών σε κτίρια σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας.

Την επανεκκίνηση του έργου «Πράσινη Γειτονιά» στην Αγία Βαρβάρα, που αποσκοπεί στη μετατροπή τεσσάρων πολυκατοικιών της περιοχής, σε κτίρια σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης.

Ο υπουργός, που επισκέφθηκε την περιοχή, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΚΑΠΕ, Β. Τσολακίδη, ύστερα από πρόσκληση του δημάρχου Αγίας Βαρβάρας, Γιώργου Καπλάνη, ενημέρωσε ότι σύντομα ο ΑΔΜΗΕ, που βρίσκεται σε συνεννόηση με την περιφέρεια, θα ξεκινήσει το έργο της υπογειοποίησης του δικτύου ηλεκτρικού ρεύματος, που διέρχεται μέσα από την πόλη της Αγίας Βαρβάρας και τους όμορους Δήμους (Κορυδαλλό, Αιγάλεω), ώστε να απομακρυνθούν οι υφιστάμενοι μεταλλικοί πυλώνες.

Το έργο της «Πράσινης Γειτονιάς» ξεκίνησε το 2011, αλλά εγκαταλείφθηκε σύντομα και επανεκκινείται σήμερα, καθώς, όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός, «υπάρχουν πια οι αντικειμενικές προϋποθέσεις, οι αντικειμενικοί όροι, η χρηματοδότηση για να ολοκληρωθεί αυτό το έργο και να γίνει ένα σημείο αναφοράς και το έναυσμα για να ακολουθήσουν πολλά αντίστοιχα παραδείγματα».

Αφορά στο οικοδομικό τετράγωνο 513 του Δήμου Αγίας Βαρβάρας (τέσσερα κτίρια πολυκατοικιών μεταξύ των οδών Σίφνου, Σμύρνης, Βουτένης και Κολοκυθά). Στόχος είναι να αποτελέσει ολοκληρωμένο πιλοτικό εγχείρημα για «σχεδόν μηδενικό ισοζύγιο ενέργειας», με παρεμβάσεις εσωτερικά, εξωτερικά και στον περιβάλλοντα χώρο που περιλαμβάνουν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και παρεμβάσεις εξοικονόμησης.

Αναλυτικά οι παρεμβάσεις που πρόκειται να υλοποιηθούν είναι: • Τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης στις όψεις και στα δώματα των κτιρίων.
 • Υγρομόνωση υπογείων.
 • Αντικατάσταση κουφωμάτων.
 • Προσθήκη εξωτερικών σκιάστρων (σταθερών και κινητών) στα κουφώματα.
 • Εγκατάσταση κλειστού γεωθερμικού συστήματος με κατακόρυφους γεωεναλλάκτες στον αύλειο χώρο των κτιρίων.
 • Εγκατάσταση γεωθερμικής αντλίας θερμότητας για θέρμανση-ψύξη σε κάθε κτίριο, σε μηχανοστάσια που θα διαμορφωθούν στα υπόγεια των κτιρίων.
 • Κεντρικό σύστημα κλιματισμού με μονάδες FCU (fancoils) ανά διαμέρισμα.
 • Τοποθέτηση ηλιακών συλλεκτών για παραγωγή ζεστού νερού χρήσης στα δώματα των κτιρίων.
 • Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στα δώματα των κτιρίων.
 • Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου, με επιστρώσεις από ψυχρά υλικά.
 • Τοποθέτηση στοιχείου νερού στον περιβάλλοντα χώρο.
 • Τοποθέτηση πέργκολας και μόνιμου καθιστικού στον περιβάλλοντα χώρο.
 • Προσθήκη φωτιστικών σωμάτων στον περιβάλλοντα χώρο.
 • Αύξηση φύτευσης στον περιβάλλοντα χώρο.
Το έργο της «Πράσινης Πιλοτικής Αστικής Γειτονιάς», χρηματοδοτείται μέσω ΕΣΠΑ και όπως τονίζεται από το ΥΠΕΝ μπορεί να δώσει απαντήσεις στο κρίσιμο ζήτημα της εξοικονόμησης ενέργειας, σε μια περίοδο που ο συγκεκριμένος στόχος έχει και περιβαλλοντική αξία και μεγάλο οικονομικό αποτύπωμα, καθώς μπορεί να μειώσει τα κόστη για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Απαντώντας εξάλλου σε ερωτήσεις σχετικά με τα έργα του Μετρό, ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε: «Κατανοώ την επιβάρυνση και την αναστάτωση από τέτοιου είδους έργα, αλλά σκεφτείτε τι έχει να κερδίσει η πόλη και ο κόσμος από την ολοκλήρωση του σταθμού».

-------------

Ιαματικό το νερό των Λουτρών της Ωραίας Ελένης

Στέφθηκε με επιτυχία μια προσπάθεια έξι ετών.

Αναγνωρίστηκε επίσημα ως ιαματικό το νερό των πηγών στα Λουτρά της Ωραίας Ελένης στην Κορινθία και δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η σχετική απόφαση.

Ο δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός σε δηλώσεις του σημείωσε ότι, στέφθηκε με επιτυχία μια συντονισμένη προσπάθεια έξι ετών και σημείωσε πως, «από εδώ και πέρα ξεκινά ένας νέος σχεδιασμός στην περιοχή, με επίκεντρο τα Λουτρά της Ωραίας Ελένης, για την εκμετάλλευση του Ιαματικού νερού».

Ο Αλέξανδρος Πνευματικός πρόσθεσε ότι, «αυτό που θα κάνουμε ως επόμενο βήμα, θα είναι να δρομολογήσουμε τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε αυτός ο φυσικός πόρος, να περιέλθει ως διαχείριση, γιατί είναι κρατικό αγαθό, στο Δήμο Κορινθίων» και επεσήμανε πως ο Δήμος σχεδιάζει να πραγματοποιήσει έργα υδρομάστευσης, τα οποία θα γίνουν με σκοπό να διανεμηθεί το ιαματικό νερό σε υπάρχουσες ή μελλοντικές τουριστικές επιχειρήσεις υψηλού επιπέδου.

Υπογράμμισε ότι, «το ιαματικό νερό θα είναι ένα συγκριτικό πλεονέκτημα για την ανάπτυξη της περιοχής, το οποίο πιστεύω θα το αξιοποιήσουν μεγάλες επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδο».

Επιπλέον υποστήριξε, «είμαστε αισιόδοξοι ότι θα επιτύχουμε το στόχο μας» και ανέφερε πως η αναγνώριση και κατ' επέκταση η αξιοποίηση των ιαματικών πηγών, ολοκληρώνει ένα πάγιο αίτημα ετών, όχι μόνο της δημοτικής αρχής, αλλά των κατοίκων της περιοχής καθώς και όλων των Κορινθίων.

-------------

Εθελοντές πραγματοποιούν περιπολίες από αέρος για την προστασία του Σέιχ Σου

Στην ομάδα συμμετέχουν τέσσερις χειριστές drones.

Εθελοντισμός που σε κάνει... να πετάς στα σύννεφα! Κυριολεκτικά, στην περίπτωση που η πτήση αφορά drone, το ειδικό εκείνο ελικοπτεράκι, εξοπλισμένο με κάμερα που πραγματοποιεί περιπολίες από αέρος. Μεταφορικά, αν σκεφτεί κανείς ότι οι άνθρωποι που το κατέχουν θέτουν εθελοντικά, έναν εξοπλισμό που αποτιμάται σε περίπου 1.300 ευρώ, στην υπηρεσία του πολίτη.

Πρόκειται για την επίλεκτη ομάδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, που αποτελείται από 1.000 εθελοντές και έχει ως στόχο -μεταξύ άλλων- την προστασία του περιαστικού δάσους του Σέιχ Σου από τις πυρκαγιές.

Όπως ανέφερε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "ΠΡΑΚΤΟΡΕΊΟ FM 104,9" ο επικεφαλής της ομάδας Μίλτος Μπενάκης στην ομάδα συμμετέχουν τέσσερις χειριστές drones, οι οποίοι πετούν σε συγκεκριμένες ώρες και μέρες τα ελικοπτεράκια και όταν διαπιστώνουν κάτι περίεργο ή φαινομενικά «επικίνδυνο» ενημερώνουν τις αρχές.

Επιπλέον συνεχίζουν τις περιπολίες τη νύχτα και την ημέρα με τα άλλα μέσα που διαθέτουν, όπως μηχανοκίνητα αλεξίπτωτα πλαγιάς, τα ATV ή αλλιώς γνωστά ως «γουρούνες» και τα πεζοπόρα τμήματα. «Προσπαθούμε ως εθελοντές με τον εξοπλισμό που μπορεί να διαθέτει ο καθένας μας να βοηθήσουμε στην πυρασφάλεια και στην προστασία του δάσους», σημείωσε ο κ.Μπενάκης.

Οι περιπολίες στο Σέιχ Σου θα συνεχιστούν όλο το καλοκαίρι και θα δίνεται περισσότερη έμφαση τις ημέρες που θεωρούνται πιο επικίνδυνες.


Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πλοίο με 594 επιβάτες προσέκρουσε σε προβλήτα του νέου λιμένα Πατρών


Πλοίο με 594 επιβάτες, που προερχόταν από την Ανκόνα προσέκρουσε στον προβλήτα του νέου λιμένα της Πάτρας κατά τη διάρκεια των χειρισμών πρόσδεσης.

Ευτυχώς, κανείς δεν τραυματίστηκε ενώ δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λιμενικού:

«Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πάτρας, μεσημβρινές ώρες σήμερα, για περιστατικό πρόσκρουσης Ε/Γ-Ο/Γ ''CRUISE EUROPA'' σημαίας Ιταλίας στον προβλήτα ''C'' στο νότιο νέο λιμένα Πατρών, κατά τη διαδικασία χειρισμών πρόσδεσής του, εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ανκόνα Ιταλίας προς Ηγουμενίτσα - Πάτρα.

Από την πρόσκρουση δημιουργήθηκε ρήγμα στην πρυμναία και τη δεξιά πλευρά του πρυμναίου κενού στεγανού χώρου, πάνω από την ίσαλο γραμμή, ενώ δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

Ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε στο λιμένα όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι 594 επιβάτες, τα 143 Ι.Χ.Ε., τα 68 Φ/Γ και τα 03 λεωφορεία, ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης – αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.»


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έγραψαν τραγούδι για τα θύματα του Ορλάντο


Ενώνουν τις φωνές τους και δίνουν τα χέρια για το Ορλάντο.

Είκοσι τέσσερα από τα μεγαλύτερα ονόματα της ποπ-από την Μπρίτνεϊ Σπίαρς μέχρι την Γκουέν Στεφάνι, τον Ρου Πάουλ και την διαφυλική χορωδία του Λος Αντζελες- ηχογράφησαν ένα τραγούδι αφιερωμένο σε όλους όσοι έχασαν τη ζωή τους στην πολύνεκρη επίθεση στο κλαμπ «Παλς», τον περασμένο μήνα.

Ο τίτλος του τραγουδιού είναι «Hands» (Χέρια) και τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν στο ταμείο ισότητας για τα θύματα του «Παλς», το πολιτιστικό κέντρο ΛΟΑΤ της Φλόριντας και άλλες οργανώσεις, με στόχο την οικονομική και ψυχολογική υποστήριξη των οικογενειών των θυμάτων.

Η ιδέα των «Χεριών» γεννήθηκε την επομένη της αιματηρής επίθεση στο μπαρ του Ορλάντο.

Αυτό δήλωσε ο συμπαραγωγός του track Τζάστιν Τρέιντερ, ο οποίος εγκατέλειψε την περιοδεία της Σελίνα Γκόμεζ για να προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του στο κέντρο ΛΟΑΤ της Φλόριντας. «Όπως όλος ο κόσμος ξύπνησα εκείνο το πρωί και στο άκουσμα της είδησης τρομοκρατήθηκα, στενοχωρέθηκα και φοβήθηκα».

Δείτε το βίντεο:
Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μεγάλη έκρηξη σε τρένο στην Ταϊβάν


Τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Τρεις εκρήξεις σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης σε επιβατικό τρένο στην πρωτεύουσα της Ταϊβαν, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 21 επιβάτες να έχουν τραυματιστεί.

Η αστυνομία αποκλείει τρομοκρατική επίθεση.

Ορισμένοι από τους επιβάτες δήλωσαν ότι άκουσαν τρεις διαδοχικές εκρήξεις.

Μετά την έκρηξη εκδηλώθηκε φωτιά, που κατασβέστηκε μετά από άμεση επέμβαση ισχυρών δυνάμεων της Πυροσβεστικής.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο από τον Σεπτέμβριο στο Μαρούσι


Θα λειτουργεί υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ.

Ανοικτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο, υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, με έδρα το Μαρούσι, ξεκινά τη λειτουργία του από τον προσεχή Σεπτέμβριο, κατά τα πρότυπα του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Κρήτης.

Τα μαθήματα ξεκινούν στις 26 Σεπτεμβρίου 2016 και θα πραγματοποιούνται στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου δήμου Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), μία φορά την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα, από τις 17:00 έως 20:00.

Κατά την πρώτη διδακτική περίοδο 2016 - 2017 θα πραγματοποιηθούν τρεις θεματικοί κύκλοι μαθημάτων, με εισηγητές διακεκριμένους πανεπιστημιακούς καθηγητές, καθώς και ειδικούς καταξιωμένους επιστήμονες, αναφέρει ανακοίνωση της ΚΕΔΕ.

Δικαίωμα εγγραφής έχει οποιοσδήποτε το επιθυμεί, χωρίς ηλικιακό ή μορφωτικό περιορισμό. Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά και αυστηρά με σειρά προτεραιότητας, ενώ ειδική μέριμνα θα υπάρχει για ομάδες ατόμων με ειδικές ανάγκες, όπως άτομα με αναπηρία, άνεργοι, πολύτεκνοι, κ.α.

Με την ολοκλήρωση του διδακτικού έτους οι σπουδαστές, κι έχοντες τηρήσει τον ειδικό κανονισμό λειτουργίας του ΑΛΠ θα λαμβάνουν την ανάλογη βεβαίωση παρακολούθησης.

Το αναλυτικό πρόγραμμα και η προκήρυξη των εγγραφών θα ανακοινωθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες, μέσω του τύπου και της ιστοσελίδας του ΑΛΠ www.alp.gr


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το ΣτΕ ανάβει πράσινο φως για το Τέμενος στον Βοτανικό


Απέρριψε τις προσφυγές κατοίκων της περιοχής.

Το πράσινο φως άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας για την συνέχιση των εργασιών για την κατασκευή του ισλαμικού Τεμένους στην περιοχή του Βοτανικού του Δήμου Αθηναίων.

Το Δ Τμήμα του ΣτΕ απέρριψε ως αβάσιμους τους ισχυρισμούς που προέβαλαν 111 κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι επικαλούμενοι την ιδιότητα των Χριστιανών Ορθοδόξων Ελλήνων Πολιτών ζητούσαν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η δημοπράτηση του έργου.

Έτσι, ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή Τεμένους έκτασης 850 τ.μ. και χωρητικότητας 300 ανδρών και 50 γυναικών που θα κατασκευαστεί σε έκταση 17 στρεμμάτων στην περιοχή του Ναυτικού Οχυρού στον Βοτανικό με σκοπό την κάλυψη των θρησκευτικών αναγκών των μουσουλμάνων που διαμένουν στην Αττική.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας στην απόφαση τους αναφέρουν ότι για την ανέγερση ναών και λατρευτικών χώρων δεν απαιτείται να τηρείται η διαδικασία εκτίμησης των επιπτώσεων στο περιβάλλον και τονίζουν πως η ανέγερσή τους δεν συνιστά επιδείνωση του περιβάλλοντος της περιοχής ή ρύθμιση μη συμβατή με τον πολεοδομικό σχεδιασμό. Όπως υπογραμμίζουν οι δικαστές χώροι που έχουν χαρακτηριστεί ως χώροι «κοινωνικών και πολιτιστικών λειτουργιών σε ποσοστό μέχρι 5%» μπορεί να ανεγείρονται ναοί και λατρευτικοί χώροι. Επιπλέον, απαντώντας σε σχετικές αιτιάσεις επισημαίνουν ότι «η ανέγερση δεν αντιβαίνει στο νέο Οικοδομικό Κανονισμό ενώ η τήρηση ή όχι των όρων δόμησης μπορεί να ελεγχθεί σε επόμενο στάδιο και συγκεκριμένα κατά το στάδιο έκδοσης της οικοδομικής άδειας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ΣτΕ είχε προσφύγει κατά της κατασκευής του Τεμένους και ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος κατά την συζήτηση στο Ανώτατο Δικαστήριο δεν εκπροσωπήθηκε με αποτέλεσμα η αίτηση του να απορριφθεί ως ανομιμοποίητη.

Υπενθυμίζεται ότι κάτοικοι είχαν προσφύγει στο ΣτΕ και το 2013 ζητώντας την ακύρωση της χρηματοδότησης του έργου, ωστόσο, η Ολομέλεια απέρριψε και τότε την προσφυγή τους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανεξάρτητος μηχανισμός θα εξετάζει τα περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας


Συστήνεται Εθνικός Μηχανισμός Διερεύνησης.

Στην θέσπιση ανεξάρτητου Εθνικού Μηχανισμού Διερεύνησης Περιστατικών Αυθαιρεσίας στα σώματα ασφαλείας προχωρούν με κοινή νομοθετική πρωτοβουλία τους οι Υπουργοί Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νίκος Παρασκευόπουλος, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θεόδωρος Δρίτσας και ο Αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Η κίνηση αυτή όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους έρχεται να καλύψει ένα μακροχρόνιο θεσμικό κενό.

Συγκεκριμένα, θεσπίζεται ανεξάρτητος Εθνικός Μηχανισμός Διερεύνησης Περιστατικών Αυθαιρεσίας στα σώματα ασφαλείας (ΕΛΑΣ, Πυροσβεστικό Σώμα, Λιμενικό Σώμα) και τις φυλακές.

Πρόκειται, όπως αναφέρουν, για την ουσιαστική ανταπόκριση της Ελληνικής πολιτείας σε πολυετείς συστάσεις διεθνών και εθνικών οργάνων προστασίας των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της διαφάνειας και της λογοδοσίας. Το σημαντικότερο είναι πως ο Εθνικός Μηχανισμός δεν θα λειτουργεί υπό τον έλεγχο ή την εποπτεία κάποιου Υπουργείου. Για προφανείς λόγους διαφάνειας, λειτουργικής ανεξαρτησίας και αποτελεσματικότητας θα λειτουργεί στο πλαίσιο του Συνηγόρου του Πολίτη, ανεξάρτητης αρχής με συσσωρευμένη πείρα και γνώση στο πεδίο του ελέγχου της διοίκησης και της διερεύνησης υποθέσεων αυθαιρεσίας. Η συγκρότηση του ανεξάρτητου μηχανισμού θα επιτευχθεί με την άμεση κατάθεση σχετικού νομοσχεδίου που τροποποιεί τον ν. 3938/2011, νόμος ο οποίος προέβλεπε τη σύσταση Γραφείου Διερεύνησης Περιστατικών Αυθαιρεσίας αλλά ουδέποτε εφαρμόστηκε.

Το εν λόγω νομοσχέδιο βασίζεται σε πρόταση ομάδας εργασίας των Υπουργείων Δικαιοσύνης και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (για θέματα Προστασίας του Πολίτη), η οποία στην συνέχεια έτυχε επεξεργασίας από όλα τα καθ’ ύλην αρμόδια υπουργεία, με τη συνδρομή του Συνηγόρου του Πολίτη.

Δεδομένης της φύσης του Συνηγόρου του Πολίτη ως Ανεξάρτητης Αρχής, η προβλεπόμενη διαδικασία διερεύνησης περιστατικών αυθαιρεσίας δεν υποκαθιστά τις προβλεπόμενες πειθαρχικές διαδικασίες για τους υπαλλήλους στα σώματα ασφαλείας και τις φυλακές.

Ειδικότερα στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο προβλέπονται τα ακόλουθα:

Ο Συνήγορος του Πολίτη επιλαμβάνεται σχετικών υποθέσεων: α) ύστερα από καταγγελία, β) αυτοβούλως, γ) μετά από παραπομπή της υπόθεσης από τον καθ’ ύληναρμόδιο Υπουργό ή Γενικό Γραμματέα.

Αφ’ ής στιγμής ο Συνήγορος του Πολίτη αναλάβει τη διερεύνηση μιας υπόθεσης, εντός 3 μηνών συντάσσει πόρισμα. Κατά τη διερεύνηση μπορεί να λαμβάνει όλα τα αντίγραφα του πειθαρχικού φακέλου που τυχόν έχει ήδη σχηματιστεί ενώ διεξάγει τις έρευνες σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.3094/2003. Ιδίως μεριμνά για την διασφάλιση του δικαιώματος ακροάσεως των ελεγχομένων.

Τα πειθαρχικά όργανα της κάθε υπηρεσίας αναστέλλουν την έκδοση της απόφασης μέχρι την έκδοση του πορίσματος του Συνηγόρου του Πολίτη, το οποίοπόρισμα συσχετίζεται με το πειθαρχικό φάκελο.Σημειώνεται ότι δεν θίγονται διοικητικά μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί σε βάρος του πειθαρχικά ελεγχόμενου ή μέτρα επείγοντος χαρακτήρα, όταν διακυβεύεται το συμφέρον της υπηρεσίας.

Πρέπει να αναφερθεί ιδίως πως η τελική απόφαση του πειθαρχικού οργάνου μπορεί να αποκλίνει από το διατακτικό του πορίσματος μόνο με ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία.

Σε περίπτωση σχετικής καταδικαστικής απόφασης από το ΕΔΔΑ, ο Συνήγορος του Πολίτη επανεξετάζει την υπόθεση και αποφασίζει για την εκ νέου διερεύνησή της.Τέλος, ο Συνήγορος του Πολίτη δημοσιεύει ετησίως ειδικές εκθέσεις για τις υποθέσεις αυθαιρεσίας. Οι εκθέσεις του κοινοποιούνται στους καθ’ ύλην αρμόδιους Υπουργούς.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τη Δευτέρα οι αιτήσεις για τα νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας


Αφορά 3.737 ανέργους που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ.

Την έναρξη υποβολής αιτήσεων για τη νέα γενιά προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

Τη Δευτέρα, 11 Ιουλίου, ξεκινάει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη νέα γενιά προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας σε 17 δήμους θύλακες υψηλής μακροχρόνιας ανεργίας, η οποία σε πρώτη φάση αφορά 3.737 ανέργους. Οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, θα μπορούν, από τις 12 το μεσημέρι της 11ης Ιουλίου και μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης 20 Ιουλίου, να υποβάλουν αίτηση αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) και ως πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ, με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης (ονομασία χρήστη και συνθηματικό). Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση σε έναν και μόνο δήμο και για μία και μόνο ειδικότητα.

Για πρώτη φορά, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι 3.737 ωφελούμενοι θα εργαστούν σε κοινωφελή προγράμματα για οκτώ μήνες, με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα, οι οποίοι είναι έως 25 ετών, θα λαμβάνουν μηνιαίως καθαρές αμοιβές 431,75 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 638,75), ενώ, όσοι είναι άνω των 25 ετών, θα λαμβάνουν 495,25 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 732,54).

Στα κριτήρια μοριοδότησης περιλαμβάνεται, για πρώτη φορά, το κριτήριο της εντοπιότητας, προκειμένου να πριμοδοτούνται οι δημότες των περιοχών με υψηλή μακροχρόνια ανεργία.

Αναλυτικά, τα κριτήρια μοριοδότησης είναι τα εξής:

 • Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες.
 • Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες.
 • Αναπηρία (του υποψηφίου ωφελούμενου) με ποσοστό 50% και άνω.
 • Ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό.
 • Ηλικία.
 • Αριθμός ανήλικων τέκνων.
 • Αριθμός εξαρτώμενων τέκνων ΑμεΑ (ανήλικων ή / και ενήλικων) με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.
 • Εντοπιότητα.

Οι θέσεις που θα προκηρυχθούν, θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, ειδικότητες διοικητικού και οικονομικού προσωπικού, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, δασκάλων, νηπιαγωγών, βρεφονηπιοκόμων, ηλεκτρολόγων υδραυλικών, βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού φυλακτικού προσωπικού, οικοδόμων, οδηγών και γενικών καθηκόντων.

Για πρώτη φορά, τα νέα προγράμματα δίνουν τη δυνατότητα στον ωφελούμενο να βελτιώσει το βιογραφικό του, ώστε να διευκολυνθεί στην επανένταξή του στην αγορά εργασίας. Η αναβάθμιση των προσόντων θα γίνεται μέσα από υπηρεσίες συμβουλευτικής και κατάρτισης. Ο ΟΑΕΔ θα προσφέρει δύο συμβουλευτικές στους ωφελούμενους του προγράμματος, κατά την είσοδο και την έξοδο από αυτό.

Η Δράση της Κατάρτισης είναι προαιρετική. Ξεκινά, μετά το δεύτερο μήνα υλοποίησης του προγράμματος και περιλαμβάνει κατάρτιση, με αντικείμενο την Τεχνολογία Πληροφοριών και Επικοινωνίας. Μετά το πέρας της κατάρτισης, οι ωφελούμενοι θα συμμετέχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης στις γνώσεις και δεξιότητες πληροφορικής. Στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος κατάρτισης, θα παρακολουθήσουν και σεμινάρια, με θέμα «Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα».

Εφόσον οι ωφελούμενοι επιλέξουν να παρακολουθήσουν το παραπάνω εκπαιδευτικό πρόγραμμα, η κατάρτιση/επιμόρφωση θα πραγματοποιείται την τελευταία ημέρα κάθε εβδομάδας. Στην περίπτωση που κάποιος ωφελούμενος δεν επιλέξει να παρακολουθήσει το παραπάνω πρόγραμμα Κατάρτισης, θα εργάζεται και τις πέντε ημέρες της εβδομάδας.

«Τα νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας σχεδιάστηκαν με επίκεντρο τον άνεργο και με στόχο την επανένταξη του στην αγορά εργασίας» δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου και πρόσθεσε: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Απασχόλησης ρητά είχε δηλώσει ότι οι δράσεις κοινωφελούς εργασίας δεν μπορούν να συνεχιστούν, διότι δεν υποστηρίζουν την επαναφορά των ανέργων στην αγορά εργασίας. Οι πόροι του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου διατίθενται αποκλειστικά και μόνο για την επανένταξη των ανέργων στην απασχόληση και όχι για την κάλυψη των αναγκών του Δημοσίου. Μετά από συντονισμένες και συστηματικές προσπάθειες, καταφέραμε να συμφωνήσουμε με την Επιτροπή όχι μόνο για την αναγκαιότητα της συνέχισης των προγραμμάτων, αλλά και για τη χρονική επέκτασή τους από πέντε στους οκτώ μήνες. Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι δήμοι θα ανταποκριθούν στο νέο σχεδιασμό του προγράμματος, ώστε να συνεχιστούν τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και τα επόμενα χρόνια».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ρύθμιση «δώρο» για τα δάνεια των δημοσίων υπαλλήλων


Επιμήκυνση διάρκειας και μείωση επιτοκίου αποφάσισε, μεταξύ άλλων, το ΚΥΣΟΙΠ.

Ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για τα δάνεια συνολικού ύψους 3,5 δισ. ευρώ που έχουν χορηγηθεί σε 145.000 δημόσιους και δημοτικούς υπαλλήλους αποφάσισε η κυβέρνηση.

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής, που συνεδρίασε σήμερα υπό τον Γιάννη Δραγασάκη, ενέκρινε την εισήγηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη, για σειρά πρωτοβουλιών του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε να προωθηθεί προς τη Βουλή μια νέα πολιτική για τη ρύθμιση των στεγαστικών κι επισκευαστικών δανείων του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων που έχουν χορηγηθεί σε 145.000 δημόσιους και δημοτικούς υπαλλήλους, συνολικού ύψους 3,5 δισ. ευρώ. Η νέα στρατηγική του Ταμείου θα περιλαμβάνει ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για τους δανειολήπτες που έχουν προβλήματα εξυπηρέτησης των δανείων τους, ενώ παράλληλα θα επιβραβεύει τους συνεπείς δανειολήπτες.

Βασικό κριτήριο για τις νέες ρυθμίσεις δανείων αποτελεί η εξασφάλιση βιώσιμης λύσης δηλαδή το διαθέσιμο, μετά την πληρωμή της δόσης, εισόδημα να είναι ικανό για τη διαβίωση του δανειολήπτη, λαμβανομένης υπόψη της οικογενειακής του κατάστασης. Για την επιλογή της κατάλληλης ρύθμισης θα ακολουθούνται κατά σειρά οι εξής λύσεις:

α) επιμήκυνση διάρκειας δανείου

β) μείωση επιτοκίου

γ) διαχωρισμός του δανείου ώστε να αποπληρώνεται με το μειωμένο επιτόκιο ένα μέρος του κεφαλαίου και το υπόλοιπο να παραμένει παγωμένο για διάστημα 10 ετών.

Για την αντιμετώπιση σοβαρών έκτακτων αναγκών θα προβλέπεται και η δυνατότητα μειωμένων καταβολών για χρονικό διάστημα έως και τρία έτη.

Με το νέο πλαίσιο ρύθμισης εκτιμάται ότι:
 • Το 48% των δανειοληπτών θα τύχει μεσοσταθμικής μείωσης επιτοκίου κατά 2,25%, ενώ στο 30% αυτών θα ισχύσει και πάγωμα αποπληρωμής μέρους του κεφαλαίου.
 • Στο υπόλοιπο 52% των δανειοληπτών και με την προϋπόθεση ότι είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, προβλέπεται επιστροφή τόκων τάξεως 1% ως επιβράβευση.

Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έβγαλαν στη φόρα τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου


13.730 στη σέντρα - Ποιοι εξαιρέθηκαν.

Τα ονόματα 13.730 οφειλετών του δημοσίου, φυσικών και νομικών προσώπων, με ληξιπρόθεσμα χρέη άνω των 150.000 ευρώ, ανήρτησε στο διαδίκτυο η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Στόχος της δημοσιοποίησης των ονομάτων, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, είναι η πληροφόρηση και ενημέρωση των πολιτών, καθώς και η εμπέδωση της φορολογικής δικαιοσύνης έναντι των συνεπών φορολογουμένων και η φορολογική συμμόρφωση.

Τα ονόματα αναρτήθηκαν στο publicrevenue.gr και, όπως διευκρινίζεται, οι οφειλές τους καθυστερούν για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους. Μάλιστα, πρόκειται για τις περιπτώσεις των οφειλετών, όπως σημειώνει η ΓΓΔΕ, που είχαν λάβει από τις υπηρεσίες ειδοποιητήρια e-mail, για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, αλλά δεν ανταποκρίθηκαν.

Έχουν εξαιρεθεί οι περιπτώσεις για τις οποίες έχει χορηγηθεί στον οφειλέτη διευκόλυνση για τμηματικές καταβολές του χρέους του και με την προϋπόθεση ότι αυτός είναι συνεπής με τους όρους της, καθώς και όταν -με δικαστική απόφαση- έχει διαταχθεί αναστολή της καταβολής των οφειλών αυτών.

Επίσης, ακολουθώντας σχετική γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, εξαιρούνται οι οφειλέτες (φυσικά πρόσωπα), των οποίων η οριστικοποίηση της οφειλής δεν έχει τελεσιδικήσει, μέχρι σήμερα.

Τα ονόματα είναι διαθέσιμα στους παρακάτω συνδέσμους

ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Ως μεγαλύτερος οφειλέτης του δημοσίου εμφανίζεται η Ακρόπολις Χρηματιστηριακή, με σύνολο οφειλών 8,54 δισ. ευρώ (από την υπόθεση των δομημένων ομολόγων). Στη συνέχεια, ακολουθεί η παλαιά Ολυμπιακή Αεροπορία με χρέη 1,35 δισ., η Carrera Mobile Εμπόριο Κινητών και Τηλεπικοινωνιών ΑΕ με οφειλές 864 εκατ. ευρώ, η Αγιομαυρίτης-Φωτογραφικά είδη ΑΕΒΕ με οφειλές 654 εκατ. ευρώ, η Δυναμοχημική ΑΕΒΕ με 708 εκατ. ευρώ, τα σούπερ μάρκετ Ατλάντικ με οφειλή 654 εκατ. ευρώ, η Φωτογραφικά Υλικά Εταιρία Περιορισμένης Ευθύνης με χρέη 649 εκατ. ευρώ, τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα με 629 εκατ., η ΕΑΒ με 461 εκατ. ευρώ και η Πειραική Πετρελαϊκή ΑΕ με υποχρεώσεις προς το δημόσιο ύψους 448 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τα φυσικά πρόσωπα, τις μεγαλύτερες οφειλές στο δημόσιο έχει ο Ν. Κασιμάτης με χρέος, 1,26 δισ. ευρώ και ακολουθούν άλλα ονόματα με οφειλές 428 εκατ. ευρώ, 363 εκατ. ευρώ, κ.ά.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σε πιλοτική λειτουργία τα διόδια του Προμαχώνα


«Και νέα διόδια θα μπουν στις εισόδους της χώρας».

Σε πιλοτική λειτουργία τέθηκε το πρωί ο σταθμός διοδίων του Προμαχώνα, ενώ ο πρόεδρος της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» Απόστολος Αντωνούδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», σημείωσε πως θεωρεί δεδομένο «ότι θα λειτουργήσουν διόδια στις εισόδους της χώρας».

«Είναι κάτι το οποίο το οφείλουμε στη χώρα. Δεν μπορεί όλη η Ευρώπη να χρησιμοποιεί τα δίκτυά μας -τα οποία τα έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός σε μεγάλο βαθμό- και να μην πληρώνει κανένας τίποτα. Άρα στις εισόδους της χώρας να θεωρούμε δεδομένο ότι τα επόμενα χρόνια- όχι άμεσα, τους επόμενους μήνες- θα μπουν διόδια. Όπως στην Ιεροπηγή (Καστοριάς), στους Ευζώνους και στη Μέστη (Αλεξανδρούπολης)», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αντωνούδης.

Ο κ. Αντωνούδης αναφέρθηκε και στον άξονα Ηγουμενίτσας- Αλεξανδρούπολης τονίζοντας ότι γίνεται προσπάθεια από την «Εγνατία Α.Ε.» για αναλογικότερη χρέωση, ενώ προανήγγειλε τη λειτουργία σταθμών διοδίων σε αυτό τον άξονα, όχι άμεσα αλλά ενδεχομένως μέσα στο 2017.

Ο πρόεδρος της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» διαβεβαίωσε ότι με τη σύμφωνη γνώμη των αρμόδιων υπουργείων, τα 170 οχήματα που έχουν οι κάτοικοι της περιοχής του Προμαχώνα, θα έχουν κάρτα 20 ελεύθερων διελεύσεων το μήνα, ενώ οι εργαζόμενοι θα εφοδιαστούν με κάρτα για 40 ελεύθερες διελεύσεις.

Ωστόσο, τα νέα διόδια έχουν προβληματίσει τους κατοίκους του Προμαχώνα και του Άγκιστρου, οι οποίοι έκαναν νωρίτερα ειρηνική διαμαρτυρία.

Στο μεταξύ, τη θέση ότι από τη λειτουργία του νέου σταθμού διοδίων στον Προμαχώνα θα πληγούν σοβαρά οι κάτοικοι καθώς επιβαρύνεται η απρόσκοπτη πρόσβασή τους σε σημαντικές υπηρεσίες όπως το φαρμακείο, το βενζινάδικο ή το μίνι μάρκετ, εκφράζει, με ανακοίνωσή της, η παράταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα.

«Η πρόταση της εταιρείας είναι η περιορισμένη πρόσβαση των κατοίκων σε αυτές τις υπηρεσίες δείχνοντας ακριβώς την αναλγησία της σε σχέση με τα δικαιώματά τους αλλά και την πλήρη ελευθερία που απολαμβάνει από την κυβέρνηση και τις περιφερειακές αρχές. Η ασυδοσία της εταιρείας έφτασε στο σημείο να κλείσει την πρόσβαση στον παράδρομο που υπήρχε», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Παράλληλα ζητείται η αναστολή λειτουργίας των διοδίων «μέχρι να αποκατασταθούν όλες οι παρατυπίες και να διασφαλιστεί η ελεύθερη πρόσβαση των κατοίκων», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά. Καλείται, τέλος, και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας να πάρει θέση στο θέμα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στη Γλασκώβη η εθνική ομάδα αστέγων για ένα «Γκολ στη Φτώχεια»


Ξεκινά την Κυριακή το 14ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων.

Για τη Γλασκόβη αναχωρούν τα μέλη της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομάδας αστέγων, προκειμένου να συμμετάσχουν στο 14ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων, που ξεκινά αυτή την Κυριακή.

Πρόκειται για τη δέκατη συμμετοχή της Ελλάδας στη διοργάνωση και για την πρώτη φορά που η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί και από μια αμιγώς γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα.

Στη Γλασκώβη η εθνική ομάδα αστέγων για ένα «Γκολ στη Φτώχεια»

Η κεντρική πλατεία της Γλασκόβης, Τζορτζ Σκουέρ (George Square) έχει ήδη μεταβληθεί σε γήπεδο ποδοσφαίρου και είναι πανέτοιμη να υποδεχθεί 64 ομάδες από 54 χώρες. Το κεντρικό σύνθημα της διοργάνωσης είναι «Γκολ στη Φτώχεια» («Kick Out Poverty»). Στο τουρνουά των γυναικών συμμετέχουν 16 χώρες και η κλήρωση φέρνει την ελληνική ομάδα αντιμέτωπη, στην πρώτη φάση, με την Ινδία, τη Γουατεμάλα, τη Χιλή, τη Γαλλία, την Αργεντινή, το Μεξικό και την Αγγλία.

Στο τουρνουά των ανδρών συμμετέχουν 48 ανδρικές ομάδες, οι οποίες έχουν χωριστεί σε οκτώ ομίλους των έξι ομάδων. Η Ελλάδα είναι στον τέταρτο όμιλο και θα αντιμετωπίσει, στον πρώτο γύρο, τη Σουηδία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Λιθουανία, τη Βουλγαρία και την Ιρλανδία.

Η Ελλάδα ξεκινάει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις αυτή την Κυριακή, αντιμετωπίζοντας τη Σουηδία στους άνδρες και την Αγγλία στις γυναίκες. Στόχος της ελληνικής αποστολής είναι η κατάκτηση του κυπέλλου για το «Ευ Αγωνίζεσθαι» (Fair Play Award) που σε μια τέτοια διοργάνωση είναι και η πιο σπουδαία διάκριση. Σημειώνεται ότι η ελληνική ομάδα είναι η μοναδική στην ιστορία του θεσμού που έχει κατακτήσει δύο φορές το κύπελλο για το «Ευ Αγωνίζεσθαι», ενώ, στην περσινή της συμμετοχή στο Άμστερνταμ, κατέκτησε και την πρώτη θέση στην κατηγορία της (INSP Trophy), επικρατώντας στον τελικό της Ελβετίας με 6-2.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Ξέρω πως θα είμαι χήρος πριν καν γίνω τριάντα»


Αγάπη υπεράνω όλων σε μια ιστορία που συγκινεί.

Όταν ο 26χρονος Andy Bell θα ανταλλάσσει όρκους αιώνιας αγάπης με την σύντροφό του Anna Swabey, τον Σεπτέμβριο που θα παντρευτούν, θα ξέρει ήδη πως η φράση «μέχρι ο θάνατος να μας χωρίσει» περιγράφει κάτι που θα κληθεί πολύ σύντομα να αντιμετωπίσει- σε λιγότερο από δύο χρόνια.

Γιατί η μέλλουσα νύφη έχει όγκο στον εγκέφαλο και οι γιατροί δεν της δίνουν περισσότερο χρόνο ζωής.

Ο 26χρονος από τη Βρετανία ζήτησε την αγαπημένη του σε γάμο τον περασμένο Δεκέμβριο, γνωρίζοντας ήδη πως ο κοινός βίος τους θα ήταν τραγικά σύντομος. Ήθελε όμως η Anna να γίνει γυναίκα του, έστω για το λίγο διάστημα που η ζωή θα τους το επέτρεπε.

Ο Andy ήξερε την κατάσταση της Anna όχι μόνο πριν κάνει την πρόταση γάμου αλλά πριν καν το πρώτο τους ραντεβού, αφού εκείνη τον είχε ενημερώσει ενώ μιλούσαν μέσω Tinder, πριν καν γνωριστούν από κοντά.«Έχω μόλις τρία χρόνια ζωής, θα το καταλάβω αν δεν θέλεις να ιδωθούμε», του απάντησε όταν της ζήτησε να βρεθούν από κοντά. Αλλά ο Andy ήθελε πάντα να τη συναντήσει.

«Σοκαρίστηκα τόσο πολύ όταν διάβασα το μήνυμά της», αφηγείται, «ποιος περιμένει κάτι τέτοιο από ένα 24χρονο κορίτσι; Αλλά για μένα αυτό δεν άλλαζε τίποτα, και πάλι ήθελα να τη γνωρίσω. Δεν είναι πως τη λυπάμαι και πως βγήκα μαζί της από οίκτο. Ένιωθα κάτι να με τραβά σε εκείνη, το ήξερα πως θα το μετάνιωνα αν δεν τη γνώριζα».

Λίγο μετά το πρώτο ραντεβού τους έγιναν ζευγάρι, «ήμαστε αχώριστοι, ήξερα πως είχαν γνωρίσει κάποιον πολύ ιδιαίτερο», λέει ο Andy. «Μιλούσαμε για την ασθένειά της, ήταν αδύνατο να ξεχάσει κανείς πως αυτό το πανέμορφο κορίτσι ήταν τόσο άρρωστο αλλά το μόνο που ήθελα ήταν να είμαι μαζί της. Δεν με ένοιαζε για πόσο καιρό».

Ένα μήνα μετά τη γνωριμία τους ο Andy ήταν στο πλευρό της Anna σε νοσοκομείο του Λονδίνου καθώς ανάρρωνε από επέμβαση στον εγκέφαλο. Και το χρόνο που ακολούθησε τη βοήθησε ενώ υποβαλλόταν σε 12 γύρους χημειοθεραπείας.«Δεν υπάρχει περίπτωση η Anna να γιατρευτεί αλλά οι γιατροί προσπαθούν να της προσφέρουν όσο περισσότερο χρόνο γίνεται», εξήγησε ο Andy.

«Η Anna είναι πολύ δυνατή αλλά υπάρχουν φορές που καταρρέει γιατί φοβάται το θάνατο, φοβάται να χάσει την προσωπικότητά της και τον έλεγχο του σώματός της, όσο η ασθένειά της θα επιδεινώνεται», συνέχισε. «Τότε νιώθω αδύναμος, θα έκανα τα πάντα να αλλάξουμε θέσεις και να πάρω το φόβο και τον πόνο μακριά της».

Το ζευγάρι σκοπεύει να παντρευτεί τον Σεπτέμβριο ενώπιον 160 συγγενών και φίλων. «Ξέρω πως θα είμαι χήρος πριν γίνω 30 αλλά το μόνο που θέλω είναι να γίνει γυναίκα μου, ανυπομονώ για εκείνη τη στιγμή», λέει ο Andy, «και παρότι ο γάμος είναι ένας ωραίος τρόπος να έχουμε κοινές αναμνήσεις, είναι μόνο μία μέρα. Το να παντρεύομαι όμως για μένα σημαίνει αφοσίωση στην Anna για την υπόλοιπη ζωή μας, όση κι αν είναι».
Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στάσης εργασίας στις 11 Ιουλίου αποφάσισε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ


Από τις 10:00 έως τις 13:00.

Τρίωρη στάση εργασίας στην Αττική από τις 10:00-13:00, διάστημα που θα συνεδριάζει η γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ, αποφάσισε η ΓΕΝΟΠ για τη Δευτέρα 11 Ιουλίου.

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία υποστηρίζει οτι η μεταφορά μετοχών της ΔΕΗ , του ΑΔΜΗΕ και άλλων στο νέο ταμείο αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας αποτελεί απόπειρα ιδιωτικοποίησης των επιχειρήσεων αυτών.

Η γενική συνέλευση της ΔΕΗ πρόκειται να εγκρίνει το σχέδιο απόσχισης του ΑΔΜΗΕ , η πλειοψηφία των μετοχών του οποίου θα μεταφερθεί στο Δημόσιο ενώ το 49% θα διατεθεί σε στρατηγικό επενδυτή και το ευρύ επενδυτικό κοινό.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αντιδράσεις για το «ελληνικό γιαούρτι» της Τσεχίας


Επιστολές Αποστόλου για την καταχρηστική ονομασία.

Τη δυσαρέσκεια της χώρας μας και τη ρητή διαφωνία με το σχέδιο νόμου της Τσεχίας, που έχει κοινοποιήσει στην Ευρωπαική Επιτροπή εκφράζει με επιστολές που απέστειλε στον Επίτροπο για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων Vytenis Andriukatis και στον Επίτροπο για την Γεωργία και την Αγροτική Ανάπτυξη Phil Hogan, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου.

Η αντίδραση αφορά στις διατάξεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για τη χρήση του ονόματος «ελληνικό» γιαούρτι και γιαούρτι «ελληνικού τύπου» σε γιαούρτια που παρασκευάζονται στην Τσεχία.

Στις επιστολές ο κ. Αποστόλου αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η χρήση της ονομασίας «ελληνικό» γιαούρτι καθώς και της ονομασίας γιαούρτι «ελληνικού τύπου» είναι αντίθετη στον Κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 1169/2011, όπου αναγράφεται ότι oι πληροφορίες για τα τρόφιμα δεν πρέπει να είναι παραπλανητικές.

«Ελληνικό γιαούρτι είναι το γιαούρτι που παρασκευάζεται στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις σχετικές μακρόχρονες μεθόδους παραγωγής και δεν αφορά έναν και μόνο τύπο προϊόντος. Ο όρος "ελληνικό" γιαούρτι είτε ως χαρακτηρισμός προϊόντος είτε ως στοιχείο σήματος είναι παραπλανητικός και μη ανταποκρινόμενος στην πραγματικότητα, διότι δηλώνει συγκεκριμένη χώρα καταγωγής, την Ελλάδα, στην οποία το προϊόν οφείλει τη φήμη του. Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλοί παρασκευαστές απομιμήσεων προσπαθούν να θεμελιώσουν ακόμα και με εικόνες ένα σύνδεσμο μεταξύ του προϊόντος τους και της Ελλάδας» σημειώνει ο Έλληνας υπουργός, καλώντας την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναζητήσει λύσεις που να είναι σύμφωνες με το κοινοτικό δίκαιο και να μην διευκολύνουν την καταχρηστική αξιοποίηση της φήμης των ελληνικών προϊόντων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Δήμαρχος Ξάνθης δίνει το σύνθημα για τρελά παρκαρίσματα και οι πολίτες ακολουθούν


Δύο μήνες πριν είχε παρκάρει σε θέση ελεγχόμενης σταθμεύσης χωρίς να πληρώσει αντίτιμο.
Πριν λίγους μήνες ο φακός του Xanthipress είχε συλλάβει (δείτε εδώ) τον Δήμαρχο Ξάνθης να έχει παρκάρει το υπηρεσιακό του αυτοκίνητο σε ελεγχόμενη στάθμευση χωρίς να έχει πληρώσει το αντίτιμο. Τώρα φωτογραφίσαμε ξανά το αυτοκίνητο του Δημάρχου να έχει παρκάρει σε θέση στάθμευσης για ΑΜΕΑ, δίνοντας το σύνθημα στους Ξανθιώτες να παρκάρουν όπου βρουν οι οποίοι του έδωσαν κατάλαβε:

dhmarxos-xanthis

Γωνία Δαγκλή και Σμύρνης η μοναδική ράμπα αναπήρων μονίμως κλειστή απο άθλιους οδηγούς . Αλλα εδώ να τα λέμε όλα , αν εξαιρέσουμε την άθλια συμπεριφορά του οδηγού έχουμε να κάνουμε με την παγερή αδιαφορία των διερχομένων που απλώς αποδοκίμασαν το σκηνικό και συνέχισαν τον δρόμο τους έχουμε και την δική μου άχαρη επιτυχία να φωτογραφίσω την σκηνή χωρίς καν να μπω στο κόπο να ειδοποιήσω την αστυνομία. Ντρέπομαι πρωτα για μένα αλλα το διαπίστωσα όταν αποφάσισα να κάνω αυτήν την ανάρτηση δηλαδή να πετάξω την μπάλα στην κερκίδα.


Πηγή: http://www.xanthipress.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πέθανε ο ποδοσφαιριστής Μπεν Κουφί


Υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους παίκτες στην Γκάνα.

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 84 ετών, προδομένος από την καρδιά του, ο Μπεν Κουφί, ένας από σπουδαιότερους παίκτες στην ιστορία του ποδοσφαίρου της Γκάνας και πρώην ομοσπονδιακός προπονητής.

Ο Κουφί ήταν εξαιρετικά δημοφιλής στην Αφρική, καθώς ήταν στον πάγκο της εθνικής ομάδας της χώρας του από το 1967 έως το 1973, ενώ στη συνέχεια εξελέγη πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας στην Γκάνα.
Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οδηγίες και διευκρινίσεις για τις εκπτώσεις


Επιστολή προς τους Εμπορικούς Συλλόγους της χώρας.

Οδηγίες και διευκρινίσεις για το πλαίσιο που διέπει τις εκπτώσεις δίνει η ΕΣΕΕ με επιστολή προς τους Εμπορικούς Συλλόγους της χώρας, ενόψει των τακτικών θερινών εκπτώσεων που θα αρχίσουν τη Δευτέρα, 11 Ιουλίου και θα λήξουν την Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016.

Σύμφωνα με την επιστολή:


 • Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
 • Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης και στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από… % έως… %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.
 • Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
 • Στους παραβάτες των διατάξεων περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο των 5.000 ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών.
 • Ειδικότερα για την περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους, ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή όταν ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσο με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 10.000 Euro, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.
 • Τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την Κυριακή 17 Ιουλίου.

Η ΕΣΕΕ υπενθυμίζει επίσης την πρωτοβουλία «Τιμώμενη Χώρα» που συνδιοργανώνει με την Aegean Airlines και βρίσκεται σε συνάφεια με τις εκπτώσεις και προσφορές.

Σύμφωνα με αυτήν, ο εμπορικός κόσμος αναδεικνύει και ανταμείβει την εμπιστοσύνη των ξένων τουριστών στην χώρα μας, προσφέροντας κάθε χρόνο στους πολίτες «4 τιμώμενων χωρών» 20% έκπτωση σε συνεργαζόμενα καταστήματα. Για το 2016 οι 4 τιμώμενες χώρες είναι το Ισραήλ, η Ρωσία, η Τουρκία και οι ΗΠΑ. Την προβολή της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας έχει η Aegean, με σχετικό φυλλάδιο που διανέμει τους επισκέπτες της χώρας μας. Αν και υπάρχει ειδική πρόβλεψη για τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις, ώστε η πρωτοβουλία να αναστέλλεται κατά την διάρκεια των τακτικών εκπτώσεων, η ΕΣΕΕ συστήνει την συνέχισή της.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι δείχνουν τα ειδικά μαθήματα για τις βάσεις του 2016


Αναμένεται άνοδος στις βάσεις των σχολών της Γερμανικής Φιλολογίας.

Τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογιών στα ειδικά μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων έδωσε στην δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, λίγοι είναι οι υποψήφιοι που αρίστευσαν στα ειδικά μαθήματα, με την βαθμολογία να κυμαίνεται σε μεσαία επίπεδα, κυρίως μεταξύ του 12 και 18.

Αξιοσημείωτη είναι η επίδοση των υποψηφίων στο μάθημα των Γερμανικών, καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό των υποψηφίων που εξετάστηκαν στο μάθημα βαθμολογήθηκαν από 15 έως 20, κάτι που προϊδεάζει για μεγάλη άνοδο στις βάσεις των σχολών της Γερμανικής Φιλολογίας.

Στο μάθημα των Αγγλικών, όπου διαγωνίστηκαν 12.256 υποψήφιοι, «άριστα» έγραψαν μόνο 228 άτομα (ποσοστό 1,86%). Πάντως στο μάθημα αυτό υπήρξαν 1.066 γραπτά τα οποία έπρεπε να αναβαθμολογηθούν.

Καλύτερες ήταν οι επιδόσεις των υποψηφίων στα Ισπανικά, όπου διαγωνίστηκαν μόλις 113 υποψήφιοι, από τους οποίους αρίστευσε το 33,63%, ενώ ποσοστό μόλις 2,65% έγραψε «κάτω από τη βάση».

Καλύτερες επίσης είναι οι επιδόσεις των υποψηφίων στο Ελεύθερο και Γραμμικό Σχέδιο, μάθημα που εξετάζεται για τις Αρχιτεκτονικές Σχολές.

Οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων, οι οποίοι διαγωνίστηκαν με το νέο σύστημα εισαγωγής, έγραψαν «κάτω από τη βάση» σε ποσοστό 36,28% στο ειδικό μάθημα της Αρμονίας και σε ποσοστό 24,84% στην Αγγλική Γλώσσα. Στο ειδικό μάθημα Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων αρίστευσε το 18,07% των υποψηφίων


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...