Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Οικονομικός Εισαγγελέας: Έλεγχος στα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια άνω των 30 εκατ. ευρώ


Τα στοιχεία των επιχειρήσεων με «κόκκινα δάνεια», ύψους άνω των 30 εκατομμυρίων ευρώ , από το 2009 έως σήμερα, ζητά με επιστολή-παραγγελία του από όλες τις τράπεζες, ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης.

Με την εντολή του προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ο κ. Δραγάτσης ζητά τους φακέλους των μη εξυπηρετούμενων μεγάλων δανειοδοτήσεων, προκειμένου στο πλαίσιο ποινικής έρευνας που διενεργεί, να εξετάσει αν τα ποσά που πιστώθηκαν σε επιχειρήσεις δαπανήθηκαν για τους λόγους που εγκρίθηκαν από τις τράπεζες ως δάνεια, ή αν τα χρήματα διατέθηκαν για άλλους σκοπούς.
Σκοπός του κ. Δραγάτση είναι να εντοπίσει ποια από τα ερευνώμενα χρηματικά ποσά των δανειοδοτήσεων διοχετεύθηκαν στο εξωτερικό, σε προσωπικούς ή άλλους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Τα στοιχεία που φέρεται να διαθέτει ο εισαγγελικός λειτουργός, αναφέρει δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου, φαίνεται να δείχνουν αρκετές περιπτώσεις επιχειρηματιών, που εντός της χώρας εμφανίζονται ότι δεν μπορούν να αποπληρώσουν τις επιχειρηματικές δανειακές τους υποχρεώσεις, ενώ στο εξωτερικό είναι μεγαλοκαταθέτες.

Με την εντολή του στις τράπεζες, ο εισαγγελέας θέλει να έχει πλήρη και σαφή εικόνα τέτοιου είδους δανειοδοτήσεων, ώστε μέσω δεδομένων που έχει ήδη στο γραφείο του, όπως τα ηλεκτρονικά αρχεία με όλα τα εμβάσματα και τις λίστες των καταθετών του εξωτερικού, να εντοπίσει περιπτώσεις διάπραξης του αδικήματος της υπεξαίρεσης εκ μέρους των επιχειρηματιών, αλλά και περιπτώσεις ποινικών ευθυνών σε βάρος στελεχών τραπεζών.

Ο εισαγγελέας ζητά από τις τράπεζες να του παρέχουν τα στοιχεία που ζητά εντός 5 ημερών και αναφέρει στην επιστολή του: «Καλείστε να επισυνάψετε σε ηλεκτρονική και έντυπη μορφή αρχείο των δανειοληπτών σας φυσικών ή νομικών προσώπων που έχουν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις από το 2009 έως και σήμερα και με ελάχιστο ποσό 30 εκατ. ευρώ. Στο αρχείο να αναγράφονται όλα τα ποσά που έχουν καταβληθεί από τους οφειλέτες, καθώς και τους νόμιμους εκπροσώπους, αν πρόκειται για εταιρίες κατά την περίοδο των πληρωμών, αλλά και την τρέχουσα περίοδο».

Η εισαγγελική έρευνα είχε αφορμή μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ο τότε βουλευτής και νυν υπουργός Παν. Κουρουμπλής.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σοκ: Μεθυσμένη οδηγός εισέβαλε σε κατάστημα και παρέσυρε 6χρονο


«Άγιο είχε» ένα εξάχρονο αγόρι στο Μάντσεστερ, όταν είδε ξαφνικά ένα αυτοκίνητο να εισβάλλει στο μαγαζί όπου βρισκόταν και να το παρασύρει.

Η κάμερα ασφαλείας του καταστήματος κατέγραψε την ξέφρενη πορεία του αυτοκινήτου, που το οδηγούσε, όπως αποδείχτηκε μια 79χρονη μεθυσμένη οδηγός.

Στη συνέχεια, το αυτοκίνητο παρέσυρε το μικρό παιδί, το οποίο σώθηκε εκ θαύματος και, ευτυχώς δεν τραυματίστηκε σοβαρά.

Το δικαστήριο αποφάσισε να αφαιρέσει το δίπλωμα της ασυνείδητης οδηγού για, τουλάχιστον, τρία χρόνια.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νομικά θα κινηθεί η οικογένεια του 14χρονου θύματος


Νομικά θα κινηθεί η οικογένεια του 14χρονου θύματος εναντίον της οικογένειας του συνομηλίκου του που του αφαίρεσε τη ζωή, ενώ, έχουν ζητήσει να γίνει αυτοψία στον τόπο του εγκλήματος σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ant1.

Παράλληλα, πυκνώνουν οι φωνές που κάνουν λόγο για βίαιη συμπεριφορά του 14χρονου δράστη, η οποία ήταν γνωστή σε όλη την τοπική κοινωνία και κανένας δεν είχε "κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου".

Δείτε το βίντεο του Ant1:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κρήτη: Η θάλασσα "ξέβρασε" νεκρή φάλαινα


Ένα δυσάρεστο θέαμα αντίκρισαν την Τρίτη, οι λουόμενοι που βρέθηκαν στο νησί Χρυσή, 8 ναυτικά μίλια νότια από την Ιεράπετρα, καθώς βρήκαν μία νεκρή φάλαινα στα βράχια.

Η φάλαινα, που βρισκόταν σε πλήρη αποσύνθεση, ξεβράστηκε στη θέση «Βουγιού Μάτι», ενώ αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες Αρχές.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας της Ιεράπετρας, Αργύρη Πανταζή, γίνεται προσπάθεια να μεταφερθεί το κήτος στη στεριά, ώστε να γίνει υγειονομική ταφή.

Ωστόσο, η δυσκολία του εγχειρήματος – όπως επισημαίνει ο κ. Πανταζής – έγκειται στο γεγονός ότι η φάλαινα πρέπει να ρυμουλκηθεί με μεγάλο σκάφος ενώ, όπως απαιτεί η διαδικασία, θα πρέπει να εξεταστεί και από κτηνίατρο προκειμένου να διαπιστωθεί η αιτία του θανάτου της.

Δείτε τις φωτογραφίες

Διαβάστε περισσότερα...

Δύο άνθρωποι θα βλέπουν με τα μάτια της Νίκης Νικολοπούλου


Μεταμοσχεύονται οι κερατοειδείς τής πρόωρα χαμένης κόρης του βουλευτή.

Με το «φως των ματιών» της Νίκης Νικολοπούλου, κόρης του βουλευτή Αχαΐας Νίκου Νικολόπουλου, η οποία πέθανε στις 6 Ιουνίου σε ηλικία μόλις 16 ετών, θα βλέπουν στο εξής μία 38χρονη και ένας 28χρονος.

Τα όργανα της Νίκης, που «έφυγε» από πνευμονικό οίδημα, εγκεφαλικό επεισόδιο και ανακοπή καρδιάς, δωρήθηκαν από την οικογένειά της και έτσι το ήπαρ μεταφέρθηκε στις 7 Ιουνίου στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και μεταμοσχεύθηκε σε 60χρονο ασθενή. ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται.

Σήμερα (14/6) στην Α' Οφθαλμολογική Κλινική του ΑΧΕΠΑ θα πραγματοποιηθεί η μεταμόσχευση του ενός κερατοειδούς της Νίκης Νικολοπούλου σε 38χρονη η οποία πάσχει από συγγενή δυστροφία κερατοειδούς. Ο άλλος κερατοειδής θα μεταμοσχευτεί αύριο σε 28χρονο, του οποίου ο κερατοειδής είχε καταστραφεί λόγω τραυματισμού. Τις μεταμοσχεύσεις θα κάνει ο καθηγητής Οφθαλμολογίας στο ΑΠΘ και διευθυντής της Τράπεζας Οφθαλμών και Μεταμοσχεύσεων, Νίκος Ζιάκας.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο καθηγητής Οφθαλμολογίας – διευθυντής της Α΄ Οφθαλμολογικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ, Παναγιώτης Οικονομίδης, η εκστρατεία για τη δωρεά κερατοειδούς που ξεκίνησε πριν μερικούς μήνες έχει αρχίσει να αποδίδει, καθώς μέσα σε διάστημα μόλις τριών εβδομάδων έγιναν στο ΑΧΕΠΑ 25 μεταμοσχεύσεις.

«Το γεγονός ότι μέσα σε τρεις βδομάδες έγιναν 25 μεταμοσχεύσεις είναι πολύ ευχάριστο, σημαίνει ότι ο κόσμος ευαισθητοποιείται. Μία μεταμόσχευση κερατοειδούς, όταν γίνεται σε ιδιωτική κλινική, κοστίζει 8.000-10.000 ευρώ. Το κόστος του μοσχεύματος είναι περίπου 3.000 και άλλες 5.000-7000 η αμοιβή του γιατρού και τα άλλα έξοδα. Όταν η μεταμόσχευση γίνεται στο ΑΧΕΠΑ, δεν κοστίζει τίποτα γιατί τα μοσχεύματα είναι από δωρεές. Αν υπολογίσουμε ότι κάθε χρόνο γίνονται 85 μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς, η εξοικονόμηση είναι 680.000-850.000 ευρώ ετησίως, που σημαίνει ότι στα πέντε χρόνια που είμαι διευθυντής της Α΄ Οφθαλμολογικής Κλινικής έχουμε εξοικονομήσει γύρω στα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ» πρόσθεσε ο κ. Οικονομίδης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Μαυρίκος έχασε το τιμόνι και οδηγήθηκε στο θάνατο - Σε τι κατάσταση ήταν το όχημα


Πού φαίνεται να καταλήγουν οι εμπειρογνώμονες.

Ενα συνδυασμό μηχανολογικών προβλημάτων εντοπίζουν στο όχημα του Παναγιώτη Μαυρίκιου οι ορισμένοι πραγματογνώμονες της ΕΛ.ΑΣ και του Πυροσβεστικού Σώματος και εκτιμούν ότι αρχικά ο εκδότης «έχασε» το τιμόνι του αυτοκινήτου, υπήρξε απώλεια ελέγχου, προσκρούσεις στο τοιχίο, διαρροή λαδιού, σπάσιμο κινητήρα, διαρροή καυσίμου και σπινθήρας τριβής της ζάντας.

Αρχικά φέρεται ότι διαπιστώνουν πρόβλημα στο σύστημα διεύθυνσης του οχήματος το οποίο προκάλεσε την εκτροπή του οχήματος αριστερά, τις τέσσερις πέντε κρούσεις στο προστατευτικό τοιχίο που με τη σειρά τους προκάλεσαν τη διαρροή λαδιού αρχικά, σπάσιμο κινητήρα και διαρροή καυσίμου.

Η έναρξη της φωτιάς σύμφωνα με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ προκλήθηκε από σπινθήρα της επαφής της ζάντας με το τοιχίο στην τελευταία πρόσκρουση και ακινητοποίηση του οχήματος, όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος.

Αυτά σε συνδυασμό με το στοιχείο κακής φυσικής και παθολογικής κατάστασης του Παναγιώτη Μαυρίκου που αναμένεται να επιβεβαιωθεί σύμφωνα με τους ισχυρισμούς αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ , από τις τοξικολογικές εξετάσεις ,ευθύνονται για την αδράνεια των 34 δευτερολέπτων που επέδειξε ο οδηγός μέχρι να τυλιχθεί το όχημα στις φλόγες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα οι αρχές έχουν εντοπίσει ένα συνεργείο στα νότια προάστια που πήγαινε ο εκδότης. Εκεί πήγε το αυτοκίνητο τον Ιανουάριο του 2016 και αργότερα πήγε στο ίδιο συνεργείο μετά από μία πρόσκρουση που είχε. Η ζημιά αφορούσε το σύστημα διεύθυνσης. Το εξάρτημα αντικαταστάθηκε με άλλο άγνωστης προέλευσης που φέρεται να έχει παίξει ρόλο.

----------

Νέα στοιχεία στο "φως" για το τροχαίο δυστύχημα του Μαυρίκου


Νέες εξελίξεις για την αιτία θανάτου του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου. Το αυτοκίνητο του εκδότη ήταν, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, σωστά συντηρημένο από συνεργείο που βρίσκεται στο Νέο Κόσμο και στο τελευταίο σέρβις που έγινε δεν εντοπίστηκε κάποιο πρόβλημα ασφαλείας.

Δείτε το ρεπορτάζ του STAR




Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μέτρα και ενέργειες της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλων υπηρεσιών προς όφελος των πολιτών


Ανοίγουν αύριο οκτώ κλιματιζόμενες Λέσχες Φιλίας στο δήμο Αθηναίων

Θα λειτουργούν 10-6 έως και τη Δευτέρα.

Έκτακτα μέτρα για την άνοδο της θερμοκρασίας λαμβάνει ο δήμος Αθηναίων από αύριο Παρασκευή 17 Ιουνίου. Οκτώ κλιματιζόμενες Λέσχες Φιλίας, σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας, θα λειτουργήσουν ως σημεία δροσιάς για τους ηλικιωμένους και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Από αύριο έως και τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016, οι παρακάτω οκτώ Λέσχες Φιλίας θα παραμένουν ανοιχτές από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα:

1. Λέσχη Φιλίας Αγίου Παύλου: Μαμούρη & Δύμης, τηλ. 2108223946

2. Λέσχη Φιλίας Κουκακίου: Δράκου 26-28, τηλ. 2109232044, 2109200269

3. Λέσχη Φιλίας «Η Ανάληψη του Κυρίου» Νέου Κόσμου: Χελντράιχ 15, τηλ. 2109240403

4. Λέσχη Φιλίας Άνω Πετραλώνων: Αιξωνέων & Μυρμιδόνων, τηλ. 2103476398

5. Λέσχη Φιλίας Κολοκυνθούς: Αίμωνος 9, τηλ. 2105140877,

6. Λέσχη Φιλίας Αγίου Ελευθερίου: Αχαρνών 372, τηλ. 2102012334

7. Λέσχη Φιλίας Αγίου Μελετίου: Ξεναγόρα 6, τηλ. 2108674900

8. Λέσχη Φιλίας Αμπελοκήπων: Πανόρμου & Βαθέος, τηλ. 2106459890

------------

Δοχεία νερού για τα αδέσποτα σε 43 σημεία της Αθήνας

Με τη βοήθεια όλων μας θα μείνουν γεμάτα και καθαρά.

Δοχεία νερού σε 42 σημεία της Αθήνας για τα αδέσποτα ζώα της πόλης έχει τοποθετήσει ο δήμος Αθηναίων. Το τμήμα Αστικής Πανίδας του δήμου καλεί τους πολίτες να συνδράμουν ώστε να παραμείνουν γεμάτα με δροσερό νερό και καθαρά, όσο διαρκούν οι υψηλές θερμοκρασίες αλλά και μετά.

Οι ποτίστρες βρίσκονται στα σημεία:

1. Μοναστηράκι στο ύψος της οδού Μητροπόλεως 59

2. Πλατεία Μητρόπολης – (πίσω απ την παλιά βρύση)

3. Πλατεία Συντάγματος (4)

4. Πάρκο Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αθηναίων

5. Πλατεία Κλαυθμώνος

6. Πλατεία Κοτζιά δίπλα στο Δημαρχείο

7. Πάρκο Ευαγγελισμού

8. Πάρκο Ριζάρη (από την αριστερή είσοδο)

9. Πλατεία Νέζερ (πίσω απ΄το Χίλτον στο σιντριβάνι)

10. Κήπος Μουσείου (οδός Πατησίων)

11. Τοσίτσα & Μπουμπουλίνας

12. Παρκάκι Ζωοδόχου Πηγής & Ναβαρίνου – Εξάρχεια

13. Πλατεία Κάνιγγος

14. Πλατεία Βικτωρίας

15. Σταθμός Λαρίσης

16. Πάρκο στη διασταύρωση των οδών Ιωαννίνων & Κων/πόλεως

17. Σταθμός ΜΕΤΡΟ Αμπελοκήπων

18. Πλατεία Κουμουνδούρου

19. Πλατεία Αγ. Νικολάου Aχαρνών

20. Αμοργού και Αγ, Ζώνης

21. Χώρος στάθμευσης - αποθήκευσης Δήμου Αθηναίων στη συμβολή των οδών Αγ. Πολυκάρπου και Καπνεργατών Softex (2)

22. Εργοτάξιο Δήμου Αθηναίων επί της Ιεράς Οδού 151

23. Πάρκο, στη διασταύρωση των οδών Εριφύλης και Αριστάρχου, στο Παγκράτι

24. Πεζόδρομος Μιχαήλ Νομικού στα Κ. Πατήσια (3)

25. Λόφος Στρέφη (2)

26. Λόφο Λυκαβηττού στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου

27. Στο Φυτώριο του Δήμου Αθηναίων στο Γουδί

28. Στη συμβολή των οδών Ιωνίας και Ιακωβάτων

29. Παρτέρι Οδού Θάσου

30. Πλατεία Κύπρου

31. Πλατεία Αμίκο

32. Πεζόδρομος Φωκ.Νέγρη (2)

33. Στήλοι Ολυμπίου Διός

34. Πάρκο Στρ.Δαγκλή

35. Πάρκο Δημ.Ράλλη (Αχαρνών)

36. Παρκάκι επί της οδού Δράμας (Κολωνός)

37. Παρκάκι επί της οδού Προμηθέως (Πατήσια)

38. Σταθμός Συγγρού Φιξ

39. Πλ. Αιγύπτου

40. Πλατεία Κυψέλης

41. Πλατεία Αμερικής

42. Άλσος Χωροφυλακής

------------

Κλιματιζόμενοι χώροι στον Πειραιά για το κοινό

Βασικές οδηγίες προφύλαξης από τον καύσωνα.

Στη διάθεση κλιματιζόμενων χώρων για τους πολίτες, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, προχώρησε η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά.

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν την ηλιοθεραπεία και να παραμένουν σε σκιερά και δροσερά μέρη, να αποφεύγουν τη βαριά σωματική εργασία, το βάδισμα ή το τρέξιμο για πολύ ώρα κάτω από τον ήλιο.

Επίσης, καλεί τους πολίτες να προτιμήσουν τα ελαφρά και ανοιχτόχρωμα ρούχα, καπέλο και γυαλιά ηλίου ενώ αναφέρει ότι καλό είναι η διατροφή να αποτελείται από ελαφρά και μικρά γεύματα, με άφθονο νερό.

Δείτε τον πίνακα με τους κλιματιζόμενους χώρους:


ΔΗΜΟΣΔ/ΝΣΗΕΙΔΟΣ
ΠΕΙΡΑΙΑ
Καλλέργη 142 Αγ. ΣοφίαΕ1 ΚΑΠΗ
ΝΙΚΑΙΑΣ-ΑΓ.ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ
Νανζιανού 10Α ΚΑΠΗ
Μπαλτατζή 32ΚΑΠΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΡΕΝΤΗ
Νάξου 41ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ
7o ΚΑΠΗ
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΟΥΑΓΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥΓΡ.ΛΑΜΠΡΑΚΗ 240&ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 200Δημαρχείο-Αίθουσα Δημ. Συμβουλίου
Αγων. Πολυτεχνίου & ΚαραισκάκηΠρωην Δημαρχείο Δραπετσώνας Β΄ΟΡΟΦΟΣ
ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Μακεδονίας 35Α ΚΑΠΗ
Λ. Ειρήνης 36 & Βοσπόρου 11 βΒ ΚΑΠΗ
Ο.Λ.Π.
Στο ύψος της Περιφέρειας ΠειραιάΑίθουσα αναμονής επιβατών
Στο πλάι της πεζογέφυραςΑίθουσα αναμονής επιβατών
Στο σταθμό Λεωφορείων Ο.Λ.Π. Α.Ε. έναντι οδού ΚόνωνοςΑίθουσα αναμονής επιβατών
Αγ.ΔιονυσίουΕπιβατικό σταθμό Αγ.Διονυσίου
Στον Κεντρικό Σταθμό Τσελέπη(Ε7 πλησίον Α΄Λιμενικού ΤμηματοςΣτον Κεντρικό Σταθμό Τσελέπη

------------

Δέσμευση 2,4 τόνων κηπευτικών σε φορτηγό στου Ρέντη

Αγγούρια, μελιτζάνες και πιπεριές περιλάμβανε το φορτίο.

Στη δέσμευση 12,4 τόνων κηπευτικών, από τα οποία απουσίαζε η προβλεπόμενη από την ισχύουσα νομοθεσία σήμανση στα μέσα συσκευασίας, προχώρησαν οι ελεγκτές του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πειραιά.

Τα κηπευτικά μετέφερε φορτηγό αυτοκίνητο. Συγκεκριμένα, δεσμεύθηκαν 400 χαρτοκιβώτια με αγγούρια βάρους 10.386 κιλών,116 χαρτοκιβώτια με μελιτζάνες βάρους 1.180 κιλών και 120 χαρτοκιβώτια με πιπεριές βάρους 836 κιλών.

Η τύχη των συγκεκριμένων προϊόντων θα κριθεί σύμφωνα με τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η δύναμη του Νίκου έδωσε δύναμη στην Εθνική


Ο 9χρονος Νίκος άφησε για λίγο πίσω του το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, επισκέφτηκε την προπόνηση της Εθνικής και έδωσε δύναμη, από τη δική του δύναμη, σε όλα τα παιδιά της ομάδας.


Μια πολύ ευχάριστη επίσκεψη είχε η Εθνική το απόγευμα της Τετάρτης στο ΟΑΚΑ. Ο 9χρονος Νίκος Νίκος Καρανάσιος, που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφτεί την προπόνηση της ομάδας και η επιθυμία του έγινε πραγματικότητα, με τους συμμαθητές του να τον συντροφεύουν.

Ο μικρός φίλος του μπάσκετ συγκέντρωσε τα αυτόγραφα όλων των παικτών στη βερμούδα του, πήρε δώρα και μια φανέλα, ενώ στο τέλος της ημέρας όλα τα μέλη της ομάδας ήταν εκείνα που τον ευχαρίστησαν, γιατί με το δικό του παράδειγμα δίνει δύναμη σε όλους.






















Πηγή: http://www.sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επιτυχίες κι ένα παράδοξο στο αθλητισμό των ΑμεΑ τις τελευταίες μέρες


Χρυσό ο Κουτούλιας, χάλκινο ο Σεΐτης


Η συγκομιδή μεταλλίων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου ΑμεΑ μεγαλώνει με τον Χρήστο Κουτούλια να κατακτά το χρυσό στο μήκος T47 και τον Μιχάλη Σεΐτη το χάλκινο στα 200μ. Τ44.



Στα επτά μετάλλια έχει φτάσει η ελληνική αποστολή μετά από την ολοκλήρωση της τέταρτης ημέρας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου ΑμεΑ το οποίο διεξάγεται στο Γκροσέτο. Τα τελευταία που προστέθηκαν στη λίστα ήταν αυτά των Κουτούλια και Σεΐτη.

Ο Χρήστος Κουτουλιας με 6.63, την καλύτερη επίδοση για φέτος, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Μήκος T47.

Τρίτος στα 200μ. Τ44 ήταν ο Μιχάλης Σεΐτης με χρόνο 22.58, ενώ ο Γιώργος Βαγιανόπουλος ήταν τέταρτος στην σφαιροβολία F36 με 12.04 με την καλύτερη επίδοση του για φέτος. Υπενθυμίζουμε ότι η Ελλάδα έχει κατακτήσει δύο χρυσά, τέσσερα ασημένια και ένα χάλκινο.

----------------------

Χρυσό ο Φερνάντες


Ακόμα ένα μετάλλιο κατέκτησε η ελληνική αποστολή στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ΑμεΑ με τον Σε Ζόν Φερνάντες να κατακτά το χρυσό στη σφαίρα στην κατηγορία F53 με βολή στα 7.93μ.



Μετά το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ο Σεζόν Φερνάντες αναδείχθηκε και πρωταθλητής Ευρώπης. Ο Έλληνας Παραολυμπιονίκης είχε καλύτερη βολή στα 7 μέτρα 93 εκατοστά, που του χάρισε το χρυσό μετάλλιο του αγωνίσματος στην κατηγορία F53.

Μετά το χάλκινο μετάλλιο του την Τρίτη ο Σείτης αγωνίστηκε και στον τελικό των 100μ. όπου κατέλαβε την 4η θέση με 11.74 (11.83 στα προκριματικά).

Τέλος, στην κορίνα F32 ο Νίκος Γονιός με βολή στα 30.76μ. που αποτελεί προσωπικό ρεκόρ κατέλαβε την τέταρτη θέση.

----------------------

Απίστευτο: Η ομοσπονδία ξέχασε να δηλώσει τον χρυσό πρωταθλητή, Χρήστο Κουτούλια

Δεν υπάρχει. Ελλάς το μεγαλείο σου και όχι μόνο. Η ομοσπονδία ξέχασε να δηλώσει τον χρυσό πρωταθλητή Χρήστο Κουτούλια στα 100μ. του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου ΑμεΑ.

Και όμως συνέβη και αυτό...

Μπορεί πριν από δύο μέρες, ο Χρήστος Κουτούλιας να έκανε περήφανη την Ελλάδα, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου ΑμεΑ στο άλμα εις μήκος, αλλά δεν είχε την ευκαιρία να αγωνιστεί και στα 100μ.

Γιατί; Γιατί η ομοσπονδία δεν τον δήλωσε εγκαίρως. Μάλιστα, ο προπονητής του τον είχε δηλώσει κανονικά στην κούρσα, αλλά λίγο πριν την εκκίνηση, ο Έλληνας αθλητής πληροφορήθηκε ότι δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, γιατί η ομοσπονδία δεν είχε κάνει το ίδιο.

Μπορεί να έγιναν κάποιες προσπάθειες να δηλωθεί η Έλληνας πρωταθλητής την τελευταία στιγμή, αλλά αυτό δεν συνέβη ποτέ.

Δείτε το σχόλιο του προπονητή του, Κώστα Βογιατζάκη

inner

----------------------

Για πρώτη φορά Έλληνες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας ΑμεΑ


Αέρας, θάλασσα και κυματισμός τρία στοιχεία της φύσης που είναι γνωστά και αναγκαία για τους αθλητές της ιστιοπλοΐας. Τί γίνεται όμως με τους αθλητές με αναπηρία;

Οι αθλητές λοιπόν ιστιοπλοΐας με αναπηρία δεν αντιμετωπίζονται διαφορετικά από τους υπόλοιπους. Μπαίνουν με τα ειδικά σκάφη στη θάλασσα κάτω από τις ίδιες συνθήκες με τους υπόλοιπους αθλητές, έρχονται αντιμέτωποι με τα ίδια στοιχεία της φύσης, μαθαίνουν ιστιοπλοΐα με θεωρικά αλλά και πρακτικά μαθήματα, έξω στη θάλασσα.

Η μαγεία της ιστιοπλοΐας είναι πως ο αθλητής ΑμΕΑ όταν φύγει από την ασφάλεια του σπιτιού του και βρεθεί με το ειδικό σκάφος του στη θάλασσα αντιμέτωπος με τη θάλασσα γίνεται ανεξάρτητος, κυβερνήτης της ζωής του και κυρίαρχος του σκάφους του.

Από εκεί και πέρα και μετά την πρώτη φορά κιόλας, η ιστιοπλοΐα γίνεται νοοτροπία, τρόπος ζωής, θα μπορούσε κανείς να το χαρακτηρίσει κι ως το πιο εθιστικό κομμάτι της καθημερινότητας του αθλητή.

Έτσι στις 30 Μαΐου μια όμορφη και δεμένη σαν οικογένεια, ομάδα αθλητές του Ναυταθλητικού Ομίλου ΑΜΕΑ SAILABILITY HELLAS – Ιστιοπλοΐα για όλους ξεκίνησε το ταξίδι της από την Ελλάδα για την Ολλανδία, συγκεκριμένα για το Medemblic, με σκοπό να κάνει την Ελλάδα υπερήφανη.


Πηγή: http://www.sport24.gr , http://www.sport24.gr , http://www.sport-fm.gr και http://www.newsnowgr.com
Διαβάστε περισσότερα...

Καταδικάστηκε γυναικολόγος για "φακελάκι"


Σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε μαιευτήρας-γυναικολόγος, καθώς το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο για παθητική δωροδοκία.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο γιατρός ζήτησε και πήρε «φακελάκι» 400 ευρώ από τους συγγενείς εγκύου, η οποία νοσηλευόταν, τον Μάρτιο του 2009, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου επρόκειτο να υποβληθεί σε καισαρική.

Η υπόθεση καταγγέλθηκε και ακολούθησε η επ' αυτοφώρω σύλληψη του 54χρονου γιατρού. O σύζυγος και ο πατέρας της νοσηλευόμενης κατήγγειλαν ότι ο πρώτος έδωσε 300 ευρώ και αργότερα ο δεύτερος έδωσε άλλα 100 ευρώ.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την πράξη του, τονίζοντας ότι ουδέποτε στη ζωή του έχει πάρει «φακελάκι». «Να μου κοπούν τα χέρια αν πάρω χρήματα», ανέφερε στην απολογία του. Εξάλλου, πρόσθεσε ότι το χρηματικό ποσό που κατηγορείται ότι πήρε δεν βρέθηκε ποτέ πάνω του, ενώ κατήγγειλε ότι οι οικείοι της εγκύου, αναίτια, τον προπηλάκισαν και χειροδίκησαν εναντίον του.

Πρωτόδικα είχε τιμωρηθεί από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο σε φυλάκιση δύο ετών με αναστολή.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εφορία: Yποχρεωτική η καταβολή οφειλών άνω των 100 ευρώ με επιταγές ή κάρτες


Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η ΠΟΛ 1062/2016 σχετικά με την καταβολή οφειλών στις Δ.Ο.Υ./Ελεγκτικά Κέντρα με επιταγές, χρεωστικές/πιστωτικές κάρτες.

Συγκεκριμένα, οφειλές προς το Δημόσιο, από οποιαδήποτε αιτία, οι οποίες κατ’ εξαίρεση εξακολουθούν να εισπράττονται από τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ.)/Ελεγκτικά Κέντρα, καταβάλλονται υποχρεωτικά με επιταγές ή με τη χρήση χρεωστικών/πιστωτικών καρτών, εφόσον το προς καταβολή - ανά ημέρα - ποσό υπερβαίνει συνολικά τα 100 ευρώ (100 €).


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Από «κόσκινο» οι συντάξεις του Δημοσίου


Διασταύρωση των στοιχείων των συνταξιούχων του δημοσίου, ζητά με εγκύκλιο που εξέδωσε αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

Η εγκύκλιος προβλέπει:

1) Από τις συνταξιοδοτικές πράξεις που έχουν εκδοθεί από τις Διευθύνσεις Κανονισμού και Εντολής Πληρωμής Πολιτικών Συντάξεων και Συντάξεων Υπαλλήλων ΟΤΑ, ΝΠΔΔ και Ειδικών Κατηγοριών καθώς και από τις συνταξιοδοτικές πράξεις που έχουν εκδοθεί από τη Διεύθυνση Κανονισμού και Εντολής Πληρωμής Στρατιωτικών και Πολεμικών Συντάξεων και για τις οποίες έχει δοθεί εντολή πληρωμής από 1/1/2015 έως 31/12/2015, ποσοστό

α) 3%, επιλεγμένο με τυχαίο τρόπο, από πληθυσμό στρωματοποιημένο ανά Διεύθυνση και Τμήμα Κανονισμού Συντάξεων και ανά είδος συνταξιοδοτικής πράξης (κανονιστικές, τροποποιητικές, μεταβιβάσεις λόγω θανάτου).

β) 10%, επιλεγμένο με τυχαίο τρόπο από πληθυσμό στοχευμένο, βάσει παραγόντων κινδύνου (πράξεις εκτός σχεδιασμού Πληροφοριακού Συστήματος, απόλυση λόγω καταδίκης ή απόταξης).

2) Από το πλήθος των μεταβολών, που διενεργήθηκαν στις καταβαλλόμενες συντάξεις, στο διάστημα από 1/1/2015 έως 31/12/2015, ποσοστό

α) 2%, επιλεγμένο με τυχαίο τρόπο, επί του συνόλου των μεταβολών με οικονομικά αποτελέσματα στρωματοποιημένο, ανά Τμήμα της Διεύθυνσης Μεταβολών, με βάση συντελεστές βαρύτητας ή επικινδυνότητας, όπως αυτοί περιγράφονται στο Εγχειρίδιο Διενέργειας Δειγματοληπτικών Ελέγχων Δεκεμβρίου 2014.

β) 3%, επιλεγμένο με τυχαίο τρόπο, από πληθυσμό μεταβολών στοχευμένο βάσει συγκεκριμένων χαρακτηριστικών (αφορολόγητα αναδρομικά, αναδρομικά που χορηγήθηκαν από τον ίδιο εισηγητή στο ίδιο πρόσωπο περισσότερες από μία φορές, μεταβολές από εισηγητές που δεν ανήκουν στη Διεύθυνση Μεταβολών).

3) Από τις περιπτώσεις καταβολής προκαταβολής σύνταξης, για τις οποίες εκδόθηκαν τελικά απορριπτικές πράξεις συνταξιοδότησης ή πράξεις με μελλοντική ημερομηνία πληρωμής, θα ελεγχθεί ποσοστό 10%,ως προς την αναζ


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επανέρχονται άμεσα τα πρόστιμα για τις αποδείξεις


Το επιτελείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη προχωρά άμεσα στην μελέτη προτάσεων και εισηγήσεων για την επαναφορά των προστίμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο καθεστώς προστίμων θα περιλαμβάνει ένα πιο αντικειμενικό και πιο δίκαιο σύστημα υπολογισμού, βάσει του οποίου θα λαμβάνεται υπόψη η συμπεριφορά του φορολογούμενου και η ύπαρξη ή όχι πρόθεσης για δήλωση ή για απόκρυψη φορολογητέας ύλης.

Το νέο σύστημα εξετάζεται να τεθεί σε εφαρμογή άμεσα, ώστε να ισχύσει κατά τους φορολογικούς ελέγχους που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού σε όλες τις τουριστικές περιοχές της χώρας και να συμβάλει στην αύξηση της φορολογικής συμμόρφωσης χιλιάδων επιχειρήσεων. Η επαναφορά των προστίμων προαναγγέλλεται και στο κείμενο του νέου αναθεωρημένου Μνημονίου που συμφωνήθηκε πρόσφατα μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα θα αναφέρονται στο κείμενο του νέου Μνημονίου, εντός του Ιουνίου οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να επανεξετάσουν τον Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών (ν. 4174/2013) και να προτείνουν τροποποιήσεις στις διατάξεις του.

Στο πλαίσιο αυτό, θα αναθεωρηθούν οι ρυθμίσεις του Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών που προβλέπουν πολύ χαμηλά έως και ... μηδενικά πρόστιμα στα πλαίσια των φορολογικών ελέγχων, ώστε να προσμετράται και να λαμβάνεται υπόψη η συμπεριφορά του φορολογούμενου και η ύπαρξη ή όχι πρόθεσης για δήλωση ή για απόκρυψη φορολογητέας ύλης, βάσει αντικειμενικών και διαφανών κριτηρίων.

Ουσιαστικά, μέσω και του νέου Μνημονίου προαναγγέλλεται η τροποποίηση των διατάξεων για τη φορολογική συμμόφωση, προκειμένου επιβάλλονται και πάλι αυτοτελή πρόστιμα σε όσες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες εντοπίζονται να έχουν διαπράξει ουσιαστικές φορολογικές παραβάσεις, όπως η μη έκδοση αποδείξεων ή τιμολογίων.

Η κατάργηση των αυτοτελών προστίμων για τη μη έκδοση αποδείξεων, σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr νομοθετήθηκε από την κυβέρνηση τον Οκτώβριο του 2015 με το ν. 4337/2015 προκαλώντας τραγελαφικές καταστάσεις κατά τους επιτόπιους προληπτικούς φορολογικούς ελέγχους που πραγματοποιούνται από τότε στην αγορά.

Συγκεκριμένα, όπως κατήγγειλε ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. Αττικής και Κυκλάδων σε πρόσφατη ανακοίνωσή του, μετά την κατάργηση επί της ουσίας των προστίμων για μη έκδοση αποδείξεων έχουν χάσει το νόημά τους οι προληπτικοί έλεγχοι.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Σύλλογος: «Ποιος αναμένεται να εκδώσει απόδειξη όταν το πρόστιμο που προβλέπεται είναι το 50% του ΦΠΑ που θα πλήρωνε σε περίπτωση έκδοσής της (π.χ. για συναλλαγή αξίας 10 ευρώ στην οποία αντιστοιχεί ΦΠΑ 2,4 ευρώ, το πρόστιμο που θα επιβάλει ο ελεγκτής σε περίπτωση μη έκδοσης είναι 1,2 ευρώ!!!); Ποιο το νόημα πλέον του προληπτικού ελέγχου για επαγγέλματα που δεν υπόκεινται σε ΦΠΑ, όταν πρακτικά δεν μπορεί ο ελεγκτής να επιβάλει κανένα πρόστιμο, ακόμα και αν εντοπιστεί κάποιος να μην εκδίδει αποδείξεις;».


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μοιραία πεζοπορία για τουρίστα στα Σφακιά


Πεζοπορία χωρίς... επιστροφή για έναν τουρίστα στα Χανιά. Πρόκειται για έναν Ρώσο, 66 ετών ο οποίος άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή στην Αγία Ρουμέλη

Ο άτυχος τουρίστας που βρισκόταν στα Σφακιά αποφάσισε να πραγματοποιήσει πεζοπορία στο μονοπάτι που περνά από την Αγία Ρουμέλη για να απολαύσει το φύση και τη μοναδική διαδρομή που προσφέρει η περιοχή. Δεν γνώριζε όμως ότι αυτή η πεζοπορία θα ήταν και η τελευταία.

Ο 66χρονος ξεκίνησε την πορεία, ωστόσο κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας κατέληξε. Δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές οι αιτίες του θανάτου.


Πηγή: http://flashnews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νεκρή η βρετανίδα βουλευτής Τζο Κοξ


Υπέκυψε στα τραύματά της μετά από πυροβολισμούς και επίθεση με μαχαίρι.

Έχασε τελικά τη μάχη με τη ζωή η βρετανίδα βουλευτής των Εργατικών και υπέρμαχος της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε., Τζο Κοξ, η οποία δέχτηκε πυροβολισμούς, ενώ ετοιμαζόταν να μιλήσει σε ψηφοφόρους της. Το θάνατο της γυναίκας και μητέρας δύο παιδιών επιβεβαίωσε η αστυνομία. «Με μεγάλη μου λύπη ανακοινώνω ότι υπέκυψε στα τραύματά της», είπε η αρχηγός της τοπικής αστυνομίας, Ντι Κόλινς, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Σύμφωνα με τις αναφορές, η βουλευτής πυροβολήθηκε τρεις φορές στο πρόσωπο και μαχαιρώθηκε, έξω από μια βιβλιοθήκη στο Μπίρστολ της βόρειας Αγγλίας. Παρά τη μάχη των γιατρών να την κρατήσουν στη ζωή, η γυναίκα υπέκυψε στα τραύματά της.

Σύμφωνα με τις τοπικές αστυνομικές αρχές, είναι σε εξέλιξη οι έρευνες για να διαπιστωθούν τα κίνητρα του δράστη.



Το χρονικό της επίθεσης

Η Τζο Κοξ δέχτηκε επίθεση με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να νοσηλευτεί σε κρίσιμη κατάσταση, στις 12.53 (14.53 ώρα Ελλάδας).

Η επίθεση σημειώθηκε κοντά στη δημοτική βιβλιοθήκη του Μπίρστολ, όπου η Κοξ οργανώνει τακτικά συναντήσεις με τους ψηφοφόρους της περιφέρειάς της.



Ένας αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο πρακτορείο Press Association ότι η Κοξ προσπάθησε να παρέμβει σε έναν καυγά μεταξύ δύο ανδρών. Ο ένας από αυτούς τράβηξε ένα όπλο από μια τσάντα και πυροβόλησε.

Ένας άλλος μάρτυρας, τον οποίο επικαλείται το τηλεοπτικό κανάλι Sky News, υποστήριξε ότι ο δράστης φώναξε «Britain first», δηλαδή «Πρώτα η Βρετανία».

Σύμφωνα πάντα με την Κόλινς, η αστυνομία, που έχει πάρει καταθέσεις από πολλούς μάρτυρες, δεν αναζητά κανέναν άλλο ύποπτο για τη δολοφονία της Κοξ, πέραν του 52χρονου άνδρα που έχει ήδη συλληφθεί και φέρεται να είναι ο δράστης της επίθεσης. Ο άνδρας αυτός, τα κίνητρα του οποίου παραμένουν αδιευκρίνιστα, χαρακτηρίστηκε «μοναχικός» από τους γείτονές του.

Οι αντιδράσεις των βρετανών πολιτικών

Μόλις έγινε γνωστή η επίθεση, η εκστρατεία «Stronger In», που μάχεται υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε ότι διακόπτει όλες τις εκδηλώσεις που είχε προγραμματίσει για σήμερα. «Αναβάλλουμε όλες τις εκδηλώσεις για σήμερα. Οι σκέψεις μας είναι με την Τζο Κοξ και την οικογένειά της», ανέφερε στο Twitter.

Την ίδια απόφαση, να σταματήσει δηλαδή για σήμερα τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις της ενόψει του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου, έλαβε και η επίσημη εκστρατεία για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον χαρακτήρισε «τραγωδία» το θάνατο της Κοξ που, όπως είπε, ήταν αφοσιωμένο μέλος του βρετανικού κοινοβουλίου. «Οι σκέψεις μου είναι με τον σύζυγό της Μπρένταν και τα δύο μικρά παιδιά της», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν, είπε ότι αισθάνεται «εντελώς σοκαρισμένος» από την είδηση. «Η οικογένεια των Εργατικών και όλη η χώρα έχουν υποστεί σοκ και εκφράζουν τη θλίψη τους μετά τον φρικτό θάνατο της Τζο Κοξ», έγραψε στο Twitter.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστός ο θάνατος της Κοξ, η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε ότι ο διοικητής της, ο Μαρκ Κάρνεϊ, δεν θα εκφωνήσει την ομιλία του απόψε στο Μάνσιον Χάουζ, όπως ήταν προγραμματισμένο. Ο Κάρνεϊ, που επρόκειτο να μιλήσει για την οικονομική τεχνολογία, θα κάνει μόνο μια σύντομη παρέμβαση που θα αφορά «τα σημερινά γεγονότα», διευκρίνισε η Τράπεζα.

Ποια ήταν η Τζο Κοξ

Η Κοξ γεννήθηκε στο Ντιούσμπερι το 1974 και το 1995 αποφοίτησε από το Κέμπριτζ. Ήταν το πρώτο μέλος της οικογένειάς της που σπούδασε σε πανεπιστήμιο.

Είχε εργαστεί στην προεκλογική εκστρατεία του Μπαράκ Ομπάμα το 2008 και στη συνέχεια συνεργάστηκε με το βρετανό ευρωβουλευτή Γκλενς Κίνοκ. Εργάστηκε επίσης για την μη κυβερνητική, φιλανθρωπική οργάνωση Oxfam για την καταπολέμηση της πείνας στον κόσμο και αργότερα σε μια εκστρατεία για την αποφυγή θανάτων κατά τη γέννα, σε συνεργασία με τον Σάρα Μπράουν, τη σύζυγο του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν.

Μετά την εκλογή της στο βρετανικό κοινοβούλιο, το 2015, η Κοξ τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προειδοποίηση του ΕΦΕΤ για τη δράση «μαϊμού» ελεγκτών του


Προσπάθειες εξαπάτησης επιχειρήσεων τροφίμων διαπιστώνει ο Φορέας.

Κρούσματα αντιποίησης αρχής και προσπάθειες εξαπάτησης επιχειρήσεων τροφίμων εξακολουθούν να παρουσιάζονται, σύμφωνα με τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, άτομα, άγνωστα στον ΕΦΕΤ, επικαλούμενα εργασιακή σχέση με τον Φορέα, προσπαθούν να αποσπάσουν χρήματα από εκπροσώπους επιχειρήσεων τροφίμων, με το πρόσχημα να αποφύγουν διοικητικές ή ποινικές κυρώσεις που δήθεν αφορούν τις επιχειρήσεις τους. Ως συνήθη πρακτική χρησιμοποιούν τον εκφοβισμό, χρησιμοποιώντας ενίοτε και πλαστές ταυτότητες ή σφραγίδες, για να υποβάλλουν τις παράνομες προτάσεις τους για συναλλαγή.

Σημειώνεται, ότι οι ελεγκτές του ΕΦΕΤ, κατά τη διάρκεια οποιουδήποτε ελέγχου, ασχολούνται αποκλειστικά- βάσει συγκεκριμένου θεσμικού πλαισίου- με τα ελεγκτικά καθήκοντά τους, χωρίς να δίνουν πληροφορίες για το αποτέλεσμα του ελέγχου και δεν έχουν οποιαδήποτε μορφής δοσοληψία, ιδιαίτερα οικονομικής φύσης.

Οι ελεγκτές του ΕΦΕΤ είναι εφοδιασμένοι με υπηρεσιακή ταυτότητα και εντολή ελέγχου της υπηρεσίας, τις οποίες επιδεικνύουν υποχρεωτικά όταν προσέρχονται για έλεγχο. Ο ελεγχόμενος δύναται να καταγράψει τα στοιχεία του ελεγκτή σε κάθε περίπτωση, ειδικά αν υποψιαστεί περιστατικό αντιποίησης αρχής.

Ο ΕΦΕΤ εφιστά την προσοχή σε όλες τις συναφείς με τα τρόφιμα επιχειρήσεις και τις επαγγελματικές οργανώσεις τους να προσφεύγουν, άμεσα, στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, καταγγέλλοντας το συμβάν, και να κοινοποιούν, άμεσα, το γεγονός στην αντίστοιχη περιφερειακή διεύθυνση του ΕΦΕΤ, όταν διαπιστώνουν ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις ελέγχου και δεν αποδεικνύεται η ιδιότητα του ελεγκτή του ΕΦΕΤ ή όταν τους ζητείται αθέμιτη συναλλαγή.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στον Εισαγγελέα η μητέρα του Παντελίδη - Τι δήλωσε ο δικηγόρος


Την Εισαγγελία Αθηνών επισκέφθηκε πριν από λίγη ώρα η Αθηνά Παντελίδη μαζί με τον δικηγόρο της και τους συνεργάτες του.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της οικογένειας Παντελίδη, μίλησε στην κάμερα του Star, υπογραμμίζοντας ότι «Η κ. Παντελίδη παρά τον πόνο που νιώθει, αναζητά την αλήθεια δεδομένου ότι είναι πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα. Έχουμε ζητήσει να γίνουν και άλλες προανακριτικές ενέργειες, οι οποίες θα φωτίσουν την υπόθεση».

Δείτε το βίντεο του Star:



-----------

Τι ζήτησε από την Εισαγγελέα η μητέρα του Παντελίδη


Στην Εισαγγελία μετέβη σήμερα η μητέρα του Παντελίδη Παντελίδη. Η Αθηνά Παντελίδου κατέθεσε αίτημα στην Εισαγγελέα που αφορούσε σε άρση απορρήτου του τηλεφώνου του αδικοχαμένου τραγουδιστή για να διαπιστωθεί εάν εκλάπησαν τα τραγούδια που είχε αποθηκευμένα.

Ο δικηγόρος της οικογένειας που την συνόδευε αναφέρθηκε στην πορεία της υπόθεσης και είπε ότι οι καταθέσεις των συνεπιβάτιδων του Παντελίδη κρύβουν σκοπιμότητα.

Δείτε το ρεπορτάζ του STAR



Πηγή: http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...