Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Άννυ: Οι εξελίξεις στην υπόθεση


«Δεν αποκλείεται ο Νίκι να συμμετείχε στην εξαφάνιση του πτώματος της Άννυ»

Θεωρείται πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση.

Για συμμετοχή του Νίκι, του φίλου του Σάββα, στην εξαφάνιση του πτώματος της μικρής έκανε λόγο η μητέρα που χθες προφυλακίστηκε.

«Δεν αποκλείω να είχε συμμετοχή και στην εξαφάνιση του πτώματος» ,φέρεται να είπε ενώπιον της 10ης τακτικής ανακρίτριας.

Η νεαρή γυναίκα ισχυρίστηκε ότι ο Νικολάι ή Νίκι, ο οποίος θεωρείται πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση, προσπάθησε να την παραπλανήσει.

«Το Σάββατο 2 Μαΐου μίλησα με το Σάββα κι επέμεινα να μου δώσει στο τηλέφωνο τον Νικολάι, γιατί είχα υποψίες ότι είχε σχέση με την εξαφάνιση του παιδιού. Ο Νικολάι με καθησύχασε λέγοντας μου " δεν υπάρχει πρόβλημα αλλά αν ακούσεις και τίποτα μην στεναχωρηθείς". Αφού έμαθα από την αστυνομία τι είχε συμβεί δεν αποκλείω ο Νικολάι να είχε συμμετοχή και στην εξαφάνιση του πτώματος».

Όπως είπε ο δικηγόρος της Γ. Γεωργίου: «Μπορεί να συμμετείχε τουλάχιστον στην εξαφάνιση του σώματος. Αποδεικνύεται ότι αυτός ήταν εκεί τις ημέρες που έγινε αυτό. Ήταν εκεί΄».

Στις επίμονες ερωτήσεις της ανακρίτριας για τις ημέρες που μεσολάβησαν και τις αντιφατικές καταθέσεις της επανέλαβε πως δεν μπορούσε να φανταστεί το σοκαριστικό τέλος του παιδιού της.

Αν και ισχυρίστηκε πως άφησε την μικρή για να την φροντίζει η μητέρα του Σάββα παραδέχτηκε πως οι σχέσεις τους ήταν κακές.

«Δεν είχα καθόλου καλή σχέση με την πεθερά μου. Δεν ενέκρινε τη δουλειά που έκανα, αλλά τα λεφτά που της έδινα ήταν καλά» φέρεται να είπε και συνέχισε

«Ο Σάββας μου είπε ότι πήρε το παιδί από τη μάνα του όταν τσακώθηκε μαζί της επειδή εκείνη πούλησε το τάμπλετ του παιδιού για να πάρει τσιγάρα».



-------------------

Ο δικηγόρος του παιδοκτόνου: Δεν θα σας πω αν είναι ένοχος, είναι φοβισμένος

Ο δικηγόρος του 27χρονου παιδοκτόνου Παναγιώτης Χρυσικάκης μίλησε στην εκπομπή "Μία" και τόνισε ότι ο εντολέας του είναι ταραγμένος και φοβισμένος.

"Δεν θα σας πω αν είναι αθώος ή ένοχος ή αν έχει ελαφρυντικά. Δεν είναι δουλειά δική μου και δεν είναι το χρονικό σημείο αυτό για να τοποθετηθώ επ΄ αυτών. Εμένα η δουλειά μου είναι να υπερασπιστώ έναν άνθρωπο" σχολίασε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή "Mία":



-------------------

ΣΟΚ: Βίντεο ντοκουμέντο- Ο παιδοκτόνος αγοράζει τα υλικά για να εξαφανίσει τα ίχνη της Άννυ

O παιδοκτόνος αγόρασε καθαριστικά το πρωί της Μ. Παρασκευής με σκοπό να εξαφανίσει τα ίχνη της 4χρονης Άννυ.

O 27χρονος πήρε χλωρίνη, απορρυπαντικό, χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας, φιάλη υγραερίου, δύο λεκάνες και μία σφουγγαρίστρα.

Σύμφωνα με την πωλήτρια του καταστήματος, ο Σάββας, εκείνη την μέρα «ήταν όπως τις άλλες φορές που τον είχα δει. Κανονικός. Απλά έκανε τα ψώνια του. Δεν μου φάνηκε ταραγμένος. Πιο σκεπτικός ήταν όταν διάλεγε λεκάνες».

Το βίντεο προβλήθηκε αποκλειστικά στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου.

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή "Mία":




-------------------


Αμετανόητος και σκληρός παρουσιάζεται μέσα από τις φυλακές της Κέρκυρας, ο 27χρονος παιδοκτόνος, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Alpha. «Είμαι αθώος» δηλώνει και παραπέμπει για περισσότερες πληροφορίες στον Βούλγαρο φίλο του, που η μαρτυρία του βοήθησε στην εξιχνίαση της δολοφονίας. Στο ερώτημα, ποιος σκότωσε την 4χρονη κόρη του Άννυ, η απάντηση του ήταν «κανένας».

Δείτε το βίντεο από τον Alpha



-------------------

Η κατάρα του δρόμου όπου έμενε η Άννυ

Είναι η οδός του κέντρου της Αθήνας που οι αστυνομικοί την αποκαλούν «καταραμένη». Εκεί έχουν συμβεί εγκλήματα που δεν τα χωρά ο ανθρώπινος νους, δίπλα από νοικοκυραίους και παιδιά που το πρωί πηγαίνουν στο σχολείο και το απόγευμα παίζουν στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα. Όλα συμβαίνουν πίσω από κλειστές πόρτες και συχνά δεν μαθαίνονται ποτέ στην Μιχαήλ Βόδα.

Όπως αποκαλύπτει η Σουζάνα Ασένοβα, ιδιοκτήτρια ψιλικατζίδικου δίπλα από το σπίτι όπου δολοφονήθηκε άγρια η 4χρονη Άννυ, στον Ελεύθερο Τύπο, μερικές δεκάδες μέτρα μακριά από το μαγαζί της, στον αριθμό 26, στις 18 Ιανουαρίου 2013 είχε βρεθεί μέρα μεσημέρι νεκρός μέσα στο διαμέρισμά του 56χρονος, υπάλληλος σούπερ μάρκετ. Το θύμα εντοπίστηκε δεμένο με σχοινιά και φιμωμένο με μια κάλτσα στο στόμα.. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, πέθανε από ασφυξία.

Η πόρτα του σπιτιού ήταν παραβιασμένη και κλειδωμένη από μέσα. Οι αστυνομικοί της ασφάλειας Αττικής εκτιμούν ότι ο 56χρονος φώναξε και αντιστάθηκε απέναντι στον δολοφόνο του. Οι γείτονες, δυστυχώς, δεν άκουσαν τίποτα.

Οι φωνές ανθρώπων που πέφτουν θύματα κτηνώδους βίας στην «καταραμένη» οδό χάνονται ως δια μαγείας. Έτσι έγινε και στην περίπτωση της 22χρονης Adisa. Ο μαστροπός που την έφερε από την πατρίδα της στην Ελλάδα, υποσχόμενος μια καλύτερη τύχη, τη φυλάκισε σε διαμέρισμα-κελί στη Μιχαήλ Βόδα. Το ίδιο έκανε και σε δεκάδες άλλες κοπέλες πριν από αυτήν.



-------------------

Δύο πρόσωπα «κλειδιά» στον ανακριτή για την Άννυ

Οι αρχές εκτιμούν πως μπορούν να ρίξουν φως στην σοκαριστική υπόθεση.

Δυο πρόσωπα που ανήκουν στο στενό περιβάλλον των γονιών της 4χρονης Άννυ περνούν σήμερα το κατώφλι της 10ης τακτικής ανακρίτριας.

Πρόκειται για τον 70χρονο που φιλοξενούσε στο σπίτι του την 25χρονη μητέρα της μικρής ο οποίος κατηγορείται για ψευδορκία και για την μητέρα του Σάββα στο σπίτι της οποίας έμενε η 4χρονη λίγα μόλις εικοσιτετράωρα πριν το τραγικό τέλος.

Οι αρχές εκτιμούν πως οι μαρτυρίες και των δυο αυτών προσώπων μπορούν να ρίξουν φως στην σοκαριστική υπόθεση καθώς γνωρίζουν τις σχέσεις που είχε το ζευγάρι με την αδικοχαμένη μικρούλα αλλά και τα γεγονότα που ακολούθησαν της «εξαφάνισης» της.

Ο 70χρονος φέρεται να ισχυρίζεται πως δεν γνώριζε το παραμικρό για το φρικτό έγκλημα όσο για την γιαγιά της μικρής θέλει να πιστεύει πως ο γιος της Σάββας είναι αθώος. «Ο γιος μου λέει πως είναι αθώος. Αν είναι ένοχος να κριθεί αλλά ακόμη δεν έχει αποφασίσει η δικαιοσύνη» λέει.

Η μητέρα της Άννυ, όπως έχει παραδεχτεί, δεν είχε καλές σχέσεις με την πεθερά της, ωστόσο, στην απολογία της ισχυρίστηκε πως άφησε την μικρή για να την φροντίζει εκείνη και όχι ο σύντροφο της. «Δεν είχα καθόλου καλή σχέση με την πεθερά μου. Δεν ενέκρινε τη δουλειά που έκανα, αλλά τα λεφτά που της έδινα ήταν καλά…» φέρεται να είπε και αναφερόμενη στους λόγους που το παιδί έφυγε από το σπίτι της γιαγιάς υποστήριξε «Ο Σάββας μου είπε ότι πήρε το παιδί από τη μάνα του όταν τσακώθηκε μαζί της επειδή εκείνη πούλησε το τάμπλετ του παιδιού για να πάρει τσιγάρα».

Η υπόθεση εξακολουθεί να έχει πολλά σκοτεινά σημεία και οι προφυλακισμένοι γονείς της Άννυ επιχειρούν τώρα να βάλουν στο κάδρο των ευθυνών τον Νικολάι ή Νίκι, ο οποίος με τη μαρτυρία του φέρεται να βοήθησε στην εξιχνίαση του εγκλήματος. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται η υπεράσπιση να ζητήσει με αίτημα της να εξεταστεί εκ νέου ο Βούλγαρος φίλος του παιδοκτόνου ο οποίος αποκάλυψε στις αρχές το φρικτό έγκλημα.

Ο Νίκι, αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση λέγοντας πως έχει πει στην αστυνομία, όλη την αλήθεια, όλα όσα γνώριζε μέσα από τις εξομολογήσεις του Σάββα. «Εγώ αγαπούσα το παιδί…» φέρεται να λέει χαρακτηριστικά και δεν μπορεί να εξηγήσει τι είναι αυτό που οδήγησε τη μητέρα της Άννυ να πει πως εκείνος ζήτησε 5.000 ευρώ για να μην αποκαλύψει στις αρχές το μυστικό. «Αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα, δεν ξέρω γιατί το λέει, εκείνη ήταν στη Γερμανία» απαντά ο Νίκι.

-------------------

«Αναβρασμός» στις φυλακές Κέρκυρας από την παρουσία του παιδοκτόνου

Σε συνθήκες απόλυτης απομόνωσης κρατείται ο παιδοκτόνος της μικρής Άννυ. Παρακολουθείται από ηλεκτρονικά μέσα 24 ώρες το 24ωρο ενώ το αξιοσημείωτο είναι πως επικρατεί αναβρασμός στις φυλακές από τους υπόλοιπους κρατούμενους.

Μάλιστα οι ίδιοι διαμαρτύρονται που δεν τον βλέπουν να κυκλοφορεί στους προαύλιους χώρους της φυλακής.Τέλος,σύμφωνα με πληροφορίες ο παιδοκτόνος θα επιστρέψει στις φυλακές της Αθήνας.

-------------------

«Συγγνώμη» ζήτησε ο 70χρονος που έμενε με τη μητέρα της Άννυ.

Άθελα του παραπλάνησε τις Αρχές, υποστήριξε στην ανακρίτρια.

«Συγγνώμη» ζήτησε ο 70χρονος κατηγορούμενος στην υπόθεση της Άννυ γιατί άθελα του, όπως ισχυρίζεται, παραπλάνησε τις αρχές.

Είναι ο άνθρωπος που φιλοξενούσε την 25χρονη μητέρα της Άννυ και δίνει εξηγήσεις ενώπιον της 10ης τακτικής ανακρίτριας για το αδίκημα της ψευδορκίας καθώς φέρεται να επιβεβαίωσε ψευδώς στις αρχές το αρχικό σενάριο της 25χρονης ότι είχε αφήσει τη μικρή σε μια φίλη της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 70χρονος ισχυρίζεται πως εξυπηρέτησε τον πατέρα της μικρής που του το ζήτησε χωρίς να γνωρίζει τίποτα για το στυγερό έγκλημα.

Το κατώφλι της ανακρίτρια αναμένεται να περάσει σήμερα , προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας, και η μητέρα του 27χρονου ο οποίος αύριο μαζί με τη σύντροφο του δικάζονται στο αυτόφωρο για παραβίαση του νόμου περί ναρκωτικών αφού στην κατοχή τους είχε βρεθεί μικροποσότητα χαπιών.

-------------------

Αίτημα να καταθέσει ο Νίκι

Ελεύθερος με όρους ο 70χρόνος.

Αίτημα να έρθει από τη Βουλγαρία και να καταθέσει ενώπιον των ελληνικών ανακριτικών αρχών ο Νίκι ή Νικολάι κατέθεσε ο συνήγορος της 25χρονης μητέρας της Άννυ.

Ο Νίκι, ο οποίος με τη μαρτυρία του φέρεται να βοήθησε στην εξιχνίαση του εγκλήματος, είναι φίλος του 27χρονου παιδοκτόνου και εξελίσσεται σε πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση. Οι προφυλακισμένοι γονείς της Άννυ επιχειρούν να τον βάλουν στο κάδρο των ευθυνών αφήνοντας υπονοούμενα για τον ρόλο που έπαιξε.

Ο ίδιος, πάντως, από τη Βουλγαρία όπου βρίσκεται φέρεται να αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση λέγοντας πως έχει πει στην αστυνομία, όλη την αλήθεια, όλα όσα γνώριζε μέσα από τις εξομολογήσεις του Σάββα.

Ο 70χρονος, ο οποίος φιλοξενούσε την 25χρονη, στην σημερινή του απολογία ισχυρίστηκε πως στις 21 Απριλίου πήγε μαζί με τον Νίκι στο σπίτι της Μιχαήλ Βόδα για να βοηθήσουν το Σάββα να μεταφέρει έναν καναπέ. Μάλιστα, αναφερόμενος στον παιδοκτόνο είπε πως ήταν απολύτως ψύχραιμος και πως δεν παρατήρησε κάτι περίεργο στο σπίτι - κολαστήριο.

Ο 70χρονος, ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία της ψευδορκίας, μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Σύμφωνα με την κατηγορία επιβεβαίωσε ψευδώς στις αρχές το αρχικό σενάριο της 25χρονης ότι είχε αφήσει τη μικρή σε μια φίλη της και σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο 70χρονος αρνήθηκε ότι είχε γνώση για την τύχη του παιδιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος δέχτηκε βροχή ερωτήσεων εάν είδε στο σπίτι της Μιχαήλ Βόδα ψυγεία μεταφοράς και απάντησε αρνητικά. Ο 70χρονος δήλωσε πως μετάνιωσε για τα ψέμματα του, «έτσι μου είπε για το παιδί, έτσι είπα» είπε αναφερόμενος στον Σάββα τον οποίο όπως υποστήριξε γνώριζε 3-4 χρόνια. «Δεν υποψιάστηκα τίποτα» υποστήριξε και συμπλήρωσε πως ο Σάββας δεν ήταν βίαιος με την Άννυ και την πρόσεχε.

-------------------

Η γιαγιά της Άννυ ζητά να μην δημοσιοποιηθεί η κατάθεσή της

Στην ανακρίτρια η μητέρα του 27χρονου Σάββα.

Την προστασία της δικαιοσύνης ώστε να μην καλυφθεί η κατάθεσή της από τα ΜΜΕ ζήτησε η γιαγιά της Άννυ και μητέρα του Σάββα η οποία πέρασε το κατώφλι της 10ης τακτικής ανακρίτριας.

Η γυναίκα κλήθηκε προκειμένου να καταθέσει για τις ημέρες πριν αλλά και μετά την «εξαφάνιση» της 4χρονης καθώς ήταν εκείνη που φιλοξενούσε τη μικρή όταν η μητέρα της έφυγε για την Γερμανία.

Από το σπίτι της γυναίκας στο Ρέντη έφυγε η 4χρονη Άννυ για να μαρτυρήσει λίγες ημέρες αργότερα στα χέρια του ίδιου του πατέρα της στο σπίτι - κολαστήριο της Μιχαήλ Βόδα.

Νωρίτερα, κατέθεσε στην ανακρίτρια και ο πρώην σύντροφος του 27χρονου Σάββα. Όπως έχει ισχυριστεί διατηρούσε σχέση με τον πατέρα της Άννυ για περίπου τέσσερα χρόνια και είχε πέσει και ο ίδιος θύμα ξυλοδαρμού από εκείνον πολλές φορές.

-------------------

«Δεν ήμουν εκεί, δε ξέρω τι έγινε»

Τι λέει από τη Βουλγαρία ο «μάρτυρας κλειδί» στη δολοφονία της 4χρονης Άννυ.

«Δεν ξέρω τίποτα παραπάνω απ’ όσα ξέρει και η Αστυνομία. Εγώ δεν ήμουν στο σπίτι όταν δολοφονήθηκε η Άννυ» αυτό ισχυρίστηκε από την Βουλγαρία όπου βρίσκεται το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Νικολάι Νίκι ο «μάρτυρας κλειδί» στην υπόθεση της φρικτής δολοφονίας της 4χρονης Άννυ!

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού «Alpha» ο Νίκι είπε αναφερόμενος στον Βούλγαρο πατέρα της μικρής πως: «Αυτός μου είπε τα όσα έγιναν. Εγώ δεν ξέρω τίποτα περισσότερα από αυτά που ήδη μου έχει πει εκείνος. Θέλω να βοηθήσω την αστυνομία αλλά δεν ξέρω τίποτα περισσότερο απ’ όσα μου έχει πει ο πατέρας».

Σε ότι αφορά την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο ο Νίκι αναφέρει πως: «Αυτοί που μιλούν για εμένα και λένε πως έχω σχέση με ότι έγινε θέλουν να μου κάνουν κακό. Εγώ δεν ξέρω τίποτα από αυτά που λέει η μητέρα του παιδιού. Ούτε ότι ξέρω κάτι, ούτε πήρα 5000 ευρώ για το παιδί. Λέει ψέματα και θέλει το κακό μου».

Παράλληλα, αναφορικά με τη σχέση που είχε με την 4χρονη Άννυ ο Νικολάι Νίκι τόνισε πως: «εγώ το αγαπούσα πολύ το κοριτσάκι. Κάθε ημέρα το έπαιρνα και πηγαίναμε μαζί στις κούνιες και παίζαμε».

Τέλος για το αν θα γυρίσει στην Ελλάδα σημείωσε: «Και βέβαια θα γυρίσω. Θα έρθω αλλά όλα πρέπει να γίνουν σύμφωνα με τον νόμο. Να γίνουν όλα νόμιμα και τότε θα γυρίσω για να κερδίσει η αλήθεια».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr/ και http://www.newsbeast.gr/
Διαβάστε περισσότερα...

Ποιες χώρες τάσσονται κατά της ποσόστωσης στην κατανομή των προσφύγων


Το σχέδιο για την ΕΕ θα παρουσιαστεί την Τετάρτη από την Κομισιόν.

Η Γαλλία υποστηρίζει την πρόταση της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την δικαιότερη ανακατανομή των προσφύγων μεταξύ των χωρών μελών της Ενωσης, δήλωσε σήμερα ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ.

Το σχέδιο, το οποίο θα παρουσιασθεί την Τετάρτη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προτείνει την εφαρμογή συστήματος ποσοστώσεων ώστε να αμβλυνθεί το βάρος που φέρουν οι χώρες της νότιας Ευρώπης από την αυξημένη ροή των προσφύγων.

«Πηγή έμπνευσης αυτής της πρότασης ήταν εν μέρει προτάσεις που διατυπώθηκαν από τη Γαλλία. Είναι λογικό και πρέπει να υπάρξει ανακατανομή των αριθμών (των προσφύγων) στην Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο Μπερνάρ Καζνέβ στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL.

Ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες που δεν βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μεταναστευτικής ροής, όπως η Γερμανία και η Αυστρία, στηρίζουν επίσης την εφαρμογή συστήματος ποσοστώσεων μεταξύ των χωρών της ΕΕ. Ωστόσο, για να εγκριθεί το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα πρέπει να εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη του συνόλου των 28 χωρών μελών της Ενωσης, πράγμα εξαιρετικά αβέβαιο.

Ήδη, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Βρετανίας δήλωσε ότι το σχέδιο δεν είναι αποδεκτό και ότι οι προσπάθειες της Ενωσης θα πρέπει να επικεντρωθούν στην παρεμπόδιση της δράσης των διακινητών.

«Η Βρετανία έχει ένα υπερήφανο παρελθόν προσφοράς ασύλου σε όσους το χρειάζονται, αλλά δεν πιστεύουμε ότι η εφαρμογή ενός υποχρεωτικού συστήματος μετεγκατάστασης είναι η απάντηση. Θα αντιταχθούμε σε οποιεσδήποτε προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εισαγωγή υποχρεωτικών ποσοστώσεων», προειδοποίησε ο εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εσωτερικών.

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν χαρακτήρισε «παρανοϊκή ιδέα» το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Όχι» γιατρών στη νομιμοποίηση της κάνναβης


Κατηγορηματικά αντίθετος δηλώνει ο ΙΣΑ.

Την κατηγορηματική του αντίθεση στην νομιμοποίηση της κάνναβης καθώς και σε οποιαδήποτε ενέργεια συμβάλλει στη διάδοση και στην κοινωνική αποδοχή των ψυχοτρόπων ουσιών δηλώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με αφορμή τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

«Η κάνναβη ως ψυχοτρόπος ουσία, μπορεί να προκαλέσει εξάρτηση και ενέχει σοβαρούς κινδύνους ειδικά για τους εφήβους και τα άτομα νεαρής ηλικίας. Έχει διαπιστωθεί ότι η εύκολη πρόσβαση στις ψυχοτρόπες ουσίες αυξάνει την κατανάλωσή τους», σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΙΣΑ.

«Για το λόγο αυτό όχι μόνο δεν μπορεί να τίθεται θέμα νομιμοποίησής της κάνναβης αλλά είμαστε αντίθετοι και σε οποιαδήποτε ενέργεια υποβαθμίζει τις συνέπειες από τη χρήση της και δημιουργεί ένα πλαίσιο κοινωνικής αποδοχής», τονίζει.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διχάζει η επιστροφή αναδρομικών στους δικαστές


Κόντρες στους κόλπους της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Κόντρες στους κόλπους της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων φαίνεται πως προκαλεί η φορολογική εξίσωση των δικαστών με τους βουλευτές, αλλά και η επιστροφή των αναδρομικών στους δικαστές, μετά τη δικαίωσή τους από το Μισθοδικείο. Μέλη της Ένωσης παίρνουν θέση κατηγορώντας, εμμέσως πλην σαφώς, το προεδρείο για αντιπολιτευτική τακτική απέναντι στην προηγούμενη κυβέρνηση και για αδράνεια στο θέμα των αναδρομικών. «… ή κακώς διεκδικούσαμε τότε ή κακώς δεν διεκδικούμε σήμερα» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Από τα βέλη τους δεν ξεφεύγει ούτε και ο νέος υφυπουργός Δικαιοσύνης που έχει ως αντικείμενο του «την ενίσχυση της διαφάνειας στη δικαιοσύνη».

Όπως αναφέρουν σε αίτημα του προς το προεδρείο της Ε.Δ.Ε.

« Μετά τη χθεσινή ορκωμοσία του νέου Υφυπουργού Δικαιοσύνης το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι «ο νέος υφυπουργός θα αναλάβει αρμοδιότητες που σχετίζονται με την ενίσχυση της διαφάνειας στον χώρο της Δικαιοσύνης, που αποτελεί προτεραιότητα της σημερινής ηγεσίας του υπουργείου». Ζητούμε να προβείτε σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, ώστε να διασαφηνιστεί από την Κυβέρνηση εάν κατ' αρχήν υφίσταται ζήτημα διαφάνειας στη Δικαιοσύνη και σε θετική περίπτωση πώς σκοπεύει το Υπουργείο να το αντιμετωπίσει.

Κατά δεύτερον επιθυμούμε να μας ενημερώσετε για το λόγο που διακόπηκαν εντελώς απροειδοποίητα και αναιτιολόγητα οι διαδικασίες καταστατικής γενικής συνέλευσης, ζήτημα για το οποίο συγκαλέσατε Δ.Σ. τον Ιανουάριο, ζητήσατε να καταθέσουμε τις προτάσεις μας και συμφωνήσαμε στην διεξαγωγή της Συνέλευσης εντός του τρέχοντος μήνα.

Τέλος οφείλετε εξηγήσεις στους συναδέλφους για την πλήρη ακινησία της Ένωσης ως προς το θέμα της εφαρμογής της απόφασης του «Μισθοδικείου» για την φορολογική εξομοίωση με τους βουλευτές και ως προς το αίτημα για κατάργηση του άρθρο 86 παρ. 6 Ν. 4307/2014, που περιέκοψε αυθαίρετα κατά 50% τις αναδρομικές αποδοχές μας, σε μια στιγμή μάλιστα που διάφορες κατηγορίες μισθωτών και συνταξιούχων προσφεύγουν στα αρμόδια δικαστήρια και προβάλλουν ανάλογα αιτήματα.

Υπενθυμίζουμε ότι για το τελευταίο αυτό θέμα είχατε συγκαλέσει Πανδικαστική Συγκέντρωση στις 30.10.2014, στην οποία για πρώτη φορά εκφράσατε την αντίδραση του Δικαστικού Σώματος σε τέτοιες κυβερνητικές πρακτικές, ζητώντας την άμεση καταβολή των αντισυνταγματικών περικοπών από τον Αύγουστο του 2012. Είναι βεβαίως πλήρως κατανοητό ότι τα προβλήματα της εθνικής οικονομίας ήταν και πριν από 7 μήνες στην ίδια κακή κατάσταση στην οποία είναι και τώρα. Οπότε ή κακώς διεκδικούσαμε τότε ή κακώς δεν διεκδικούμε σήμερα.

Αθήνα, 7 Μαΐου 2015

Χριστόφορος Σεβαστίδης, ΔΝ-Πρ. Πρωτοδικών Κων/νος Σαργιώτης, Πρ. Πρωτοδικών
Χαράλαμπος Σεβαστίδης, Πρ. Πρωτοδικών Χριστίνα Σαλάππα, Πρωτοδίκης .Μαρία Κουβαρά, Ειρηνοδίκης
Μέλη του Δ.Σ. της Ε.Δ.Ε. Μέλη της Ε.Δ.Ε.»


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Καμπάνα» σε εφοριακούς για παράνομες επιστροφές ΦΠΑ


Σε κάθειρξη 12 ετών, ο καθένας, καταδικάστηκαν τέσσερις εφοριακοί, οι οποίοι κάθισαν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενοι για υπόθεση που αφορούσε το λεγόμενο σκάνδαλο των παράνομων επιστροφών ΦΠΑ. Πρόκειται για εφοριακούς που υπηρετούσαν στη ΔΟΥ Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής.

Το δικαστήριο τούς έκρινε ένοχους για απιστία στην υπηρεσία, ενώ άπαντες αφέθηκαν ελεύθεροι ενόψει της δίκης στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο υπό τον όρο της καταβολής εγγυοδοσίας ύψους 10.000 ευρώ. Η πράξη αφορά το διάστημα 1998-2000, με την επιστροφή του ΦΠΑ να προσεγγίζει, κατά το κατηγορητήριο, το 1,5 εκατ. ευρώ. Μεταξύ των καταδικασθέντων είναι η τότε προϊσταμένη της ΔΟΥ, ένας τμηματάρχης, ένας επόπτης κι ένας ελεγκτής.

Σε αντίθεση με τους παραπάνω το δικαστήριο αθώωσε λόγω αμφιβολιών έναν συνάδελφό τους που υπηρετούσε στην ίδια Εφορία, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στο εδώλιο του δικαστηρίου κάθισαν για ηθική αυτουργία στην απιστία και τρεις ιδιώτες, ανάμεσα στους οποίους ο ιδιοκτήτης της εταιρίας που εισέπραξε παράνομα το ΦΠΑ, η σύζυγός του και μία γυναίκα που εμφανιζόταν ως διαχειρίστρια της επιχείρησης. Το Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης επέβαλε σε βάρος τους ποινές κάθειρξης από 10 έως 15 χρόνια. Στον επιχειρηματία επιβλήθηκε η μεγαλύτερη ποινή, ενώ αποφασίστηκε η έφεσή τους να έχει αναστέλλουσα δύναμη, υπό τον όρο καταβολής εγγυήσεων έως 15.000 ευρώ.

Οι τρεις παραπάνω είναι έγκλειστοι στις φυλακές, καθώς είχαν καταδικαστεί για απάτη στην ίδια υπόθεση από άλλο δικαστήριο. Μάλιστα, στον 72χρονο επιχειρηματία είχε επιβληθεί η ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε εκείνη τη δίκη είχαν καταθέσει ως μάρτυρες κατηγορίας οι εφοριακοί που κρίθηκαν σήμερα ένοχοι. Όπως και τώρα έτσι και τότε υποστήριξαν ότι εξαπατήθηκαν από τον επιχειρηματία. Οι εφοριακοί κατέστησαν αργότερα κατηγορούμενοι μετά από καταγγελίες του ίδιου του επιχειρηματία κι ενός λογιστή (αποκαλούμενου ως «λογιστή του ΦΠΑ» κι έγκλειστου σήμερα στις φυλακές), που υποστήριξαν ότι οι υπάλληλοι συμμετείχαν στην «κομπίνα» κι ότι έπαιρναν «μίζες».

Η υπόθεση με τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ, αποκαλύφτηκε το 2001, μετά από τυχαίο έλεγχο του ΣΔΟΕ σε εταιρία της Θεσσαλονίκης. Η συγκεκριμένη επιχείρηση αποτελείτο από ένα γραφείο με μία συσκευή τηλεφώνου, αλλά οι ιδιοκτήτες της εμφανίζονταν να έχουν εξαγωγική δραστηριότητα, προσκομίζοντας τιμολόγια «μαϊμού» με τα οποία εισέπρατταν επιστροφές ΦΠΑ. Ακολούθησαν έρευνες σε δεκάδες άλλες επιχειρήσεις της πόλης που είχαν την ίδια πρακτική. Ήδη, πολλές από αυτές τις υποθέσεις έφτασαν στα ακροατήρια, ενώ ορισμένοι από τους εμπλεκόμενους κατέληξαν στις φυλακές. Η ζημιά που προκλήθηκε στο ελληνικό Δημόσιο ανέρχεται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στο εδώλιο 8 άτομα για απάτη "μαμούθ"


Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης παραπέμπονται οκτώ άτομα που κατηγορούνται ότι «πουλούσαν» επιδοτήσεις σε δεκάδες μικροεπενδυτές για την κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων και ανάπτυξη εκτροφείων σαλιγκαριών. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, το ύψος της απάτης προσεγγίζει τα 2 εκατ. ευρώ.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι υπάλληλος του υπουργείου Ανάπτυξης, ο οποίος ετέθη σε αυτοδίκαιη αργία, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ακόμη, για την υπόθεση κατηγορούνται δύο επιχειρηματίες, που -μεταξύ άλλων- υπήρξαν μέτοχοι σε κατασκευαστική εταιρία, ενώ τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα πρόσωπα εμφανίζονταν ως τραπεζικά στελέχη, ελεγκτές του υπουργείου Ανάπτυξης κι ένας ως μηχανικός.

Όπως περιγράφεται στο βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου, οι κατηγορούμενοι παρουσιάζονταν στους παθόντες ως δήθεν ειδήμονες στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων και στη δημιουργία και λειτουργία εκτροφείων σαλιγκαριών. Αφού κέρδιζαν την εμπιστοσύνη των υποψήφιων επενδυτών, τους έπειθαν ότι έχουν τη δυνατότητα να εντάξουν τις επενδύσεις τους στον αναπτυξιακό νόμο, ώστε αυτές να επιδοτηθούν. Στη συνέχεια έπαιρναν διάφορα χρηματικά ποσά που υποτίθεται ότι αντιστοιχούσαν στην αμοιβή τους και σε έξοδα που δήθεν θα έκαναν.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στο τραπέζι η ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών


Συνεργασία της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με το Υπουργείο Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και του Υπουργείου Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων πραγματοποιήθηκε σήμερα σχετικά με τη διεξαγωγή των Πανελληνίων Εξετάσεων 2015. 

Στη συνάντηση συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Χασάπης Δημήτριος, συνοδευόμενος από το αρμόδιο για τη διεξαγωγή των εξετάσεων προσωπικό και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Υποστράτηγος Σφακιανάκης Εμμανουήλ με εξειδικευμένους Αξιωματικούς της Υπηρεσίας.

Κατά τη συζήτηση αναλύθηκαν τα σχετικά με τις Πανελλήνιες Εξετάσεις ζητήματα ασφαλείας των ψηφιακών συστημάτων, οι τρόποι μετάδοσης των θεμάτων και των αποτελεσμάτων και συμφωνήθηκε η συνεργασία του Υπουργείου με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με σκοπό την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων στα επιτυχημένα πρότυπα των προηγούμενων ετών.

Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα διαθέσει έως την καταληκτική ημερομηνία των εξετάσεων, σε καθημερινή 24ωρη βάση, εξειδικευμένο προσωπικό το οποίο θα συνδράμει στη διασφάλιση της ακεραιότητας και της απρόσκοπτης μετάδοσης των θεμάτων των Πανελληνίων Εξετάσεων καθώς και της μετέπειτα μετάδοσης της βαθμολογίας. Το προσωπικό αυτό θα παρέχει οποιαδήποτε τεχνική υποστήριξη χρειαστεί, θα διεξάγει συνεχή διαδικτυακή έρευνα και τέλος θα επέμβει άμεσα σε οποιοδήποτε περιστατικό τυχόν απαιτηθεί.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Θρίλερ» δίχως τέλος το ρωσικό εμπάργκο


Αγωνιούν επιχειρηματίες και παραγωγοί στη Βόρεια Ελλάδα.

Σε «θρίλερ» εξελίσσεται για τους Βορειοελλαδίτες παραγωγούς η άρση του ρωσικού εμπάργκο, την ώρα μάλιστα που ορισμένες ποικιλίες σε κεράσια και ροδάκινα θα μπορούσαν εντός των επόμενων 15 ημερών να αρχίσουν να εξάγονται από τη χώρα μας. Οι επισκέψεις Ρώσων αξιωματούχων πληθαίνουν, οι τηλεφωνικές επαφές αποτελούν πλέον καθημερινότητα, ενώ οι πληροφορίες που διαχέονται είναι συχνά αντικρουόμενες και σε πολλές περιπτώσεις δημιουργούν σύγχυση και αγωνία στους ενδιαφερόμενους, επιχειρηματίες και αγρότες.

Σε ένα τέτοιο κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνέντευξη τύπου που διοργανώθηκε στη Βέροια, όπου ο αναπληρωτής επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Κτηνιατρικής και Φυτοϋγειονομικής Υπηρεσίας της Ρωσίας «Rosselkhoznadzor» Αλέξι Αλεξένκο (Alexie Alekseenko), μίλησε για τις προοπτικές που διαμορφώθηκαν για την άρση της απαγόρευσης εισόδου φρούτων και λαχανικών στη ρωσική αγορά, καθώς και για το σύστημα ελέγχου και πιστοποίησης, που θα εφαρμοστεί στο εξής.

Με τη φράση «ακόμα και τηλεφωνικά μπορεί να αρθεί το ρώσικο εμπάργκο και να ξεκινήσει η χώρα μας εξαγωγές φρούτων και λαχανικών στη ρωσική αγορά», ο κ. Αλεξένκο απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ σημείωσε ότι «από τις 21 Απριλίου εκκρεμεί η υπογραφή δύο πρωτοκόλλων που άφησα για υπογραφή στα τμήματα κτηνιατρικής και φυτοϋγειονομικής του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στα οποία περιγράφονται βήμα βήμα οι τεχνικές λεπτομέρειες που απαιτούνται για την εξαγωγή των σχετικών προϊόντων στη ρωσική αγορά».

Καλώντας για άμεση υπογραφή των δύο πρωτοκόλλων, ο κ. Αλεξένκο διευκρίνισε ότι «μπορούν να αποσταλούν υπογεγραμμένα ακόμα και μέσω e-mail, έτσι ώστε να περάσουμε άμεσα στο επόμενο στάδιο του ελέγχου και όταν αρθεί το ρωσικό εμπάργκο να ξεκινήσουν άμεσα οι ελληνικές εξαγωγές χωρίς καθυστερήσεις και με τη χώρα σας έτσι να αποτελεί από τις πρώτες που θα εξασφαλίσουν την παρουσία των προϊόντων της στη Μόσχα». Διευκρινίζοντας για ακόμη μια φορά ότι η άρση του ρωσικού εμπάργκο, που ήρθε ως απάντηση στις κυρώσεις που επέβαλε η ΕΕ στη Ρωσία, είναι αποκλειστικά και μόνο «πολιτική απόφαση», ο κ. Αλεξένκο υπογράμμισε, ύστερα από σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι εκτίμησή του αποτελεί ότι η «πολυπόθητη» για τους Έλληνες παραγωγούς απόφαση θα ανακοινωθεί και πριν τη συνάντηση των δύο ηγετών της Ελλάδας και της Ρωσίας που θα γίνει στη Μόσχα τον Ιούνιο. Μάλιστα, υπογράμμισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ύστερα από σχετική ερώτηση, ότι «πεποίθησή του αποτελεί ότι θα εξαχθούν κατά τη φετινή σεζόν κεράσια και ροδάκινα».

Επεσήμανε δε ότι αυτή τη στιγμή συζητιούνται τρία ζητήματα σχετικά με το ρωσικό εμπάργκο, είτε δηλαδή να αρθεί για όλα τα προϊόντα της ΕΕ, είτε για μερικά, είτε να δοθεί το «πράσινο φως» σε «Ελλάδα, Ουγγαρία και Κύπρο για συγκεκριμένα προϊόντα».

Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε στις προσπάθειες άλλων χωρών, όπως η Γερμανία και η Φιλανδία, που έχουν δηλώσει έτοιμες για τους ελέγχους από τα ρωσικά κλιμάκια, «αλλά θα πρέπει να περιμένουν τη σειρά τους», επισήμανε χαρακτηριστικά.

«Δεν θέλω σε καμία περίπτωση την οικονομική και κοινωνική καταστροφή της Ημαθίας και γι αυτό συνιστώ ψυχραιμία και συγκρατημένη αισιοδοξία», επεσήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας. Ξεκαθάρισε δε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το θέμα με το ρωσικό εμπάργκο είναι μια καθαρά πολιτική απόφαση και σημείωσε ότι «δεν νομίζω ότι η μη αποστολή υπογεγραμμένων των πρωτοκόλλων αποτελεί το βασικό ζήτημα που δεν αίρεται άμεσα το εμπάργκο». Σε κάθε περίπτωση δεσμεύτηκε να κοιτάξει άμεσα το ζήτημα με τα πρωτόκολλα που ο κ. Αλεξένκο τόνισε ότι έχουν κολλήσει στις υπηρεσίες κτηνιατρικής και φυτοϋγειονομικής του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το σύστημα ελέγχου και πιστοποίησης... και η αγωνία συνεταιριστών και παραγωγών

Το σύστημα αυτό, θα εφαρμόζεται στον αγρό, στις εγκαταστάσεις τυποποίησης /μεταποίησης και στα φορτία που προορίζονται για εξαγωγή στη ρωσική αγορά, ενώ όπως αναφέρει επίσημα στην ιστοσελίδα της η ρωσική υπηρεσία, όλοι όσοι επιθυμούν να εξάγουν θα πρέπει να έχουν ελεγχθεί από τον ευρωπαϊκό οργανισμό Ελέγχου και Πιστοποίησης Acert, που θα διασφαλίζει την ποιότητα, ασφάλεια των προϊόντων και την ιχνηλασιμότητά τους.

«Κανένας δεν θα κατορθώσει να κάνει εξαγωγές με πλαστό πιστοποιητικό», ξεκαθάρισε ο κ. Αλεξένκο, με τη γενική διευθύντρια του Acert, Νάντια Ναλμπάντη, να υπογραμμίζει ότι το τελευταίο στάδιο του ελέγχου γίνεται επί ρωσικού εδάφους και αν τα φορτία δεν πληρούν όλες τις προϋποθέσεις, θα αποστέλλονται πίσω «με τις οικονομικές ζημιές και για τις δύο πλευρές να καταγράφονται σημαντικές».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Acert, Στέφανος Μπίλλας, σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ διευκρίνισε ότι «οι έλεγχοι από την πλευρά μας θα κρατήσουν τόσο όσο χρειάζεται για να είναι έτοιμες οι επιχειρήσεις να ξεκινήσουν τις εξαγωγές στην ώρα τους». Αναφορικά με το κόστος που θα βαρύνει τον επιχειρηματία ή το συνεταιρισμό ή τις ομάδες παραγωγών, τόνισε ότι «το εύρος είναι μεγάλο, αλλά σε κάθε περίπτωση θα είναι τέτοιο που δεν θα αποτελέσει πονοκέφαλο για κανέναν τους».

Σχετικά με το ηλεκτρονικό σύστημα που θα δίνει πρόσβαση στις κρατικές αρχές, ο κ. Αλεξένκο επισήμανε ότι «οι υπηρεσιακοί παράγοντες στην Ελλάδα κινούνται σε πιο αργό ρυθμό έναντι των ρωσικών, και στο πλαίσιο αυτό είμαστε διατεθειμένοι να συμπράξουμε και να το κάνουμε από κοινού».

Ανάμικτα συναισθήματα άφησε η σημερινή συνέντευξη τύπου και στους παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής. Κάποιοι επισήμαναν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι απογοητεύτηκαν επειδή περίμεναν να ανακοινωθεί ότι αίρεται το ρώσικο εμπάργκο, ενώ άλλοι δήλωσαν τον προβληματισμό τους τονίζοντας ότι «έχουμε τόσα χρόνια συνεργασία με τη Ρωσία και θα έπρεπε η εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο πλευρών να θεωρείται δεδομένη».

Χαρακτηριστικό είναι το ερώτημα που κατέθεσε στον κ. Αλεξένκο ο πρόεδρος της Ένωσης Κονσερβοποιιών Ελλάδας, Κώστας Αποστόλου, ο οποίος ζήτησε «οι φετινές εξαγωγές προς τη ρωσική αγορά, όταν αρθεί το εμπάργκο που έχει αργήσει κιόλας, να γίνουν με τη μέθοδο που ακολουθούνταν τα τελευταία χρόνια». Κάτι τέτοιο δεν απέκλεισε να συμβεί ο κ. Αλεξένκο, προσθέτοντας ωστόσο ότι θα πρέπει να γίνουν σεβαστές και οι τεχνικές αλλαγές/τροποποιήσεις που ζητά η ρώσικη πλευρά.

Συγκρατημένη αισιοδοξία εξέφρασε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και ο πρόεδρος Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Νομού Ημαθίας, Χρήστος Γιαννακάκης, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «παρακολουθούμε με αγωνία και εμείς όλες τις εξελίξεις. Θα ήταν θετικό να αρθεί το ρωσικό εμπάργκο. Πάντως, εμείς δεν καθόμαστε με τα χέρια σταυρωμένα και ήδη προετοιμάζουμε εξαγωγές σε Σκανδιναβικές και Αραβικές χώρες».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οδηγός φορτηγού διάβαζε βιβλίο εν κινήσει!


Αφοσιωμένος και επικίνδυνος αναγνώστης- Δείτε το απίστευτο βίντεο.

Μάστιγα έχουν γίνει οι οδηγοί που αποσπώνται την ώρα της οδήγησης ασχολούμενοι με το κινητό τους. Αλλά περίπτωση οδηγού- αναγνώστη (ταυτόχρονα) δεν ξέρουμε αν έχει ξαναϋπάρξει.

Ο εν λόγω οδηγός συνελήφθη να διαβάζει το βιβλίο του (!) ενώ οδηγούσε σε αυτοκινητόδρομο κοντά στο Μάντσεστερ, στη Βρετανία. Με κρυφές κάμερες οι αστυνομικοί τον κατέγραψαν με το βιβλίο ανοιχτό πάνω στο τιμόνι!

Ήταν, σύμφωνα με τη Daily Mail, ένας από τους 17 οδηγούς στους οποίους έγινε έλεγχος για παραβάσεις του ΚΟΚ κατά τη διάρκεια επιχείρησης της GMP- Greater Manchester Police.

Η επιχείρηση άρχισε την Πρωτομαγιά και περιλάμβανε αστυνομικούς σε αυτοκίνητο χωρίς διακριτικά και εξοπλισμένο με μηχανήματα καταγραφής. Καθώς το όχημα είναι ανυψωμένο επιτρέπει στους αστυνομικούς να δουν τι γίνεται μέσα σε άλλα οχήματα και να καταγράψουν πιθανές παραβάσεις- μεταξύ αυτών τα sms αλλά και η επιθετική οδήγηση.

Από τους 71 οδηγούς στους οποίους έγινε σήμα να σταματήσουν, οι 50 χρησιμοποιούσαν την ώρα που οδηγούσαν το κινητό τους.

«Το πιο απίστευτο περιστατικό ήταν ο οδηγός φορτηγού που διάβαζε το βιβλίο του», τόνισε αστυνομικός που συμμετείχε στην επιχείρηση.

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Φιλικό προσφοράς από τον Ολυμπιακό


Ξεχωριστό χαρακτήρα θα έχει το φιλικό του Ολυμπιακού με τον Παναιτωλικό στο «Καραϊσκάκη». Τα έσοδα από την πρόβα τζενεράλε για τον τελικό του Κυπέλλου θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Φιλικό προσφοράς από τον Ολυμπιακό

Ο στόχος του νταμπλ περνάει από τον τελικό του Κυπέλλου και ο Ολυμπιακός προκειμένου να κρατηθεί «ζεστός» για την μάχη με την Ξάνθη έκλεισε ένα δυνατό φιλικό, που θα έχει ξεχωριστό χαρακτήρα.

Το ματς με τον Παναιτωλικό στο «Καραϊσκάκη» θ’ αποτελέσει πρόβα τζενεράλε για τον Περέιρα και τους παίκτες, αλλά και μια καλή ευκαιρία να δοθεί βοήθεια σε κόσμο που το έχει πραγματικά ανάγκη μιας και τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει τη διεξαγωγή φιλικού αγώνα με τον Παναιτωλικό, το προσεχές Σάββατο, 16 Μαΐου 2015. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», με ώρα έναρξης 19:30. Όλα τα έσοδα από τον αγώνα θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς».


Πηγή: http://www.sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Να εξαιρεθούν οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες από αύξηση του ΦΠΑ»


Πρόταση των ακτοπλόων προς τον Βαρουφάκη.

Οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες θα πρέπει να χαρακτηριστούν υπηρεσίες πρώτης ανάγκης και να ενταχθούν στο χαμηλότερο συντελεστή ΦΠΑ τονίζει, σε επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), με αφορμή τις πληροφορίες για ενδεχόμενη αύξηση των συντελεστών φορολόγησης από την επικείμενη διαπραγμάτευση.

Οι ελληνικές ακτοπλοϊκές εταιρείες αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα λόγω συσσωρευμένων ζημιών από το 2009 που ξεπερνούν το 1,2 δισ. ευρώ, και μία ενδεχόμενη αύξηση των συντελεστών φορολόγησης θα έχει ως αποτέλεσμα τη μετακύλιση του κόστους μεταφοράς στους επιβάτες με ταυτόχρονη μείωση της κίνησης, αναφέρει στην επιστολή του ο σύνδεσμος των ακτοοπλόων.

Προσθέτει, επίσης, ότι «η συμβολή των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών στην οικονομία της χώρας είναι τεράστια, λαμβανομένου υπόψη ότι το 65% των επιβατών διακινείται για τουρισμό», σημειώνοντας ότι «η ακτοπλοΐα είναι ο παράγοντας από τον οποίο εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά η ανάπτυξη των νησιών και η προστασία των εθνικών συμφερόντων».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Υπαγωγή σε ειδικές κατηγορίες τέκνων Ελλήνων του Εξωτερικού


Τροποποίηση σε Υπουργική Απόφαση.

Σε τροποποίηση της Υπουργικής Απόφασης «Πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αποφοίτων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που υπάγονται στις ειδικές κατηγορίες του εδαφίου α της παραγράφου 4 του άρθρου 2 του Ν. 2525/1997, όπως αντικαταστάθηκε με τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 1 του Ν. 2909/2001 (ΦΕΚ 90/Α) και των παρ. 1, 2 και 3 του άρθρου 13 του Ν. 3404/2005 (ΦΕΚ 260/Α)», όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει προχώρησε το Υπουργείο Παιδείας.

1. Η περίπτωση α της παρ. 1 του άρθρου 1 της με αριθμ. Φ.151/20049/Β6/2007 (ΦΕΚ 272/Β/1-3-2007) Υπουργικής Απόφασης αντικαθίσταται ως ακολούθως: «α) Ο ένας τουλάχιστον από τους γονείς του υποψηφίου να ήταν κάτοικος και να διέμενε μόνιμα στο εξωτερικό τουλάχιστον δύο (2) πλήρη έτη κατά την τελευταία δεκαετία, πριν από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης του υποψηφίου για εισαγωγή σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Ελλάδας. Σε περίπτωση που ο υποψήφιος είναι ορφανός και από τους δύο γονείς ισχύουν μόνο οι προϋποθέσεις της περίπτωσης Β’ που ακολουθεί.»

Το εδάφιο που αντικαταστάθηκε όριζε τα ακόλουθα:

«α) Ο ένας τουλάχιστον από τους γονείς του υποψηφίου να ήταν κάτοικος και να διέμενε μόνιμα στο εξωτερικό τουλάχιστον πέντε (5) πλήρη έτη κατά την τελευταία δεκαετία, πριν από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης του υποψηφίου για εισαγωγή σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Ελλάδας. Σε περίπτωση που ο υποψήφιος είναι ορφανός και από τους δύο γονείς ισχύουν μόνο οι προϋποθέσεις του εδαφ. β' που ακολουθεί.


2. Στο τέλος της παρ. 1 του άρθρου 1 της με αριθμ. Φ.151/20049/Β6/2007 (ΦΕΚ 272/Β/1-3-2007) Υπουργικής Απόφασης προστίθεται περ. δ’ ως ακολούθως: «Στην ίδια κατηγορία και κατ’ εξαίρεση μόνο για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της Ελλάδας, το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016, εντάσσονται και τα τέκνα Ελλήνων του εξωτερικού (απόφοιτοι ελληνικών λυκείων), τα οποία έχουν πλήρη φοίτηση στη Β τάξη Ελληνικού Λυκείου που λειτουργεί στο εξωτερικό κατά το σχολικό έτος 2013-2014 και μετεγγράφησαν στην τελευταία τάξη Γενικού Λυκείου της ημεδαπής το χρονικό διάστημα από την έναρξη των μαθημάτων του β΄ Τετραμήνου των Γενικών Λυκείων της ημεδαπής και μέχρι και δέκα (10) ημέρες πριν από τη λήξη τους, κατά το σχολικό έτος 2014-2015».

3. To πρώτο εδάφιο της υποπερίπτωσης i της περ. δ’ της παρ. Α1 του άρθρου 3 της με αριθμ. Φ.151/20049/Β6/2007 (ΦΕΚ 272/Β/1-3-2007) Υπουργικής Απόφασης αντικαθίσταται ως ακολούθως :

«i) Βεβαίωση της οικείας διπλωματικής αρχής της χώρας μας ή άλλο επίσημο έγγραφο, από το οποίο να προκύπτει ότι ο ένας τουλάχιστον των γονέων τους είναι Ελληνικής καταγωγής και μόνιμος κάτοικος εξωτερικού επί δύο τουλάχιστον έτη κατά την τελευταία δεκαετία πριν από την υποβολή της αίτησης του υποψηφίου.»

Το χωρίο που αντικαταστάθηκε όριζε τα ακόλουθα:

i) βεβαίωση της οικείας διπλωματικής αρχής της χώρας μας ή άλλο επίσημο έγγραφο, από το οποίο να προκύπτει ότι ο ένας τουλάχιστον των γονέων τους είναι Ελληνικής καταγωγής και μόνιμος κάτοικος εξωτερικού επί πέντε τουλάχιστον έτη κατά την τελευταία δεκαετία πριν από την υποβολή της αίτησης του υποψηφίου. Μόνιμος κάτοικος εξωτερικού, για την εφαρμογή της διάταξης αυτής, θεωρείται αυτός που κατοικεί, διαμένει και ασκεί μόνιμα τις επαγγελματικές του δραστηριότητες σε χώρα της Αλλοδαπής και δεν είναι υπάλληλος του Ελληνικού κράτους, αποσπασμένος σε Ελληνική Δημόσια Υπηρεσία στο εξωτερικό ή σε Διεθνή Οργανισμό στον οποίο μετέχει και η Ελλάδα. Επιπρόσθετα, οι υποψήφιοι της παραγράφου αυτής υποβάλλουν και υπεύθυνη δήλωση ότι κανένας από τους γονείς τους δεν είναι δημόσιος υπάλληλος αποσπασμένος σε ελληνική δημόσια υπηρεσία στο εξωτερικό ή σε Διεθνή Οργανισμό στον οποίο μετέχει και η Ελλάδα.

4. Στο τέλος της περ. δ’ της παρ. Α1 του άρθρου 3 της με αριθμ. .151/20049/Β6/2007 (ΦΕΚ 272/Β/1-3-2007) Υπουργικής Απόφασης, προστίθεται υποπερίπτωση iii ως ακολούθως: «iii) Κατ’ εξαίρεση και μόνο για τους υποψηφίους της περ. δ’ της παρ. 1 του άρθρου 1 της παρούσης, βεβαίωση του Συντονιστή Εκπαίδευσης από την οποία να προκύπτει ότι οι μετεγγραφές αυτές έγιναν λόγω της συμμετοχής των μαθητών της Γ’ τάξης των Ελληνικών Γενικών Λυκείων εξωτερικού στις πανελλαδικές απολυτήριες εξετάσεις της Γ’ τάξης των Γενικών Λυκείων της ημεδαπής.»

Το ΦΕΚ


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κατεδάφιση αυθαίρετων κατασκευών από το δήμο Κηφισιάς


Παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη.

Στην κατεδάφιση αυθαίρετων κατασκευών, εντός κοινοχρήστου χώρου, επί της πλατείας Αγ. Δημητρίου και Κυριαζή προχώρησε ο δήμος Κηφισιάς, με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ύστερα από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη.

Είχε προηγηθεί προσφυγή πολίτη στο Συνήγορο, ζητώντας από την αρχή να διαμεσολαβήσει για την κατεδάφιση αυθαίρετων κατασκευών στην παραπάνω περιοχή, θέτοντας, ταυτόχρονα, ζήτημα ορθής εφαρμογής και ρυμοτομικών γραμμάτων στα αντίστοιχα οικοδομικά τετράγωνα της περιοχής.

Όπως αναφέρεται στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι κατασκευές είχαν καταγραφεί ήδη από το 2002 και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, που λειτουργούσε στον περιβάλλοντα κοινόχρηστο χώρο, εντός του οποίου είχαν ανεγερθεί οι κατασκευές, είχε αποδεχθεί την έκθεση αυθαίρετων κατασκευών και τα επιβληθέντα πρόστιμα είχαν καταστεί οριστικά. Παρά το γεγονός ότι οι εν λόγω κατασκευές είχαν χαρακτηριστεί τελεσίδικα αυθαίρετες ο δήμος Κηφισιάς ενημέρωσε τον ιδιοκτήτη, με καθυστέρηση έξι ετών, σχετικά με την υποχρέωση συμμόρφωσης προς τις αποφάσεις της αρμόδιας πολεοδομικής υπηρεσίας και την υποχρέωση επαναφοράς του ακινήτου στη νόμιμη κατάσταση. Στη συνέχεια, χρειάστηκαν άλλα δύο χρόνια για να παρέμβει το Γραφείο δημάρχου Κηφισιάς, το οποίο έδωσε νέα προθεσμία 15 ημερών για την απομάκρυνση των αυθαιρέτων κατασκευών, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Η αρχή διαπίστωσε την πολυετή κωλυσιεργία των υπηρεσιών και την αδράνεια στην εξέλιξη της υπόθεσης, με συνέπεια τη σημαντική καθυστέρηση στην υλοποίηση των αιτημάτων κατεδάφισης των υφιστάμενων αυθαίρετων κατασκευών. Σημαντική καθυστέρηση σημειώθηκε και εκ μέρους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, η οποία επικαλούνταν, άλλοτε παράλειψη του δήμου να αποστείλει τον πλήρη φάκελο του αυθαιρέτου, άλλοτε την έλλειψη κατάλληλων μηχανημάτων και άλλοτε την έλλειψη χρηματοδότησης.

Ο Συνήγορος κάλεσε το γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής να μεριμνήσει για την άμεση συμμόρφωση της αρμόδιας διεύθυνσης στις υποχρεώσεις της, καθώς και την επίσπευση της υλοποίησής τους. Κατόπιν της παρέμβασης του Συνηγόρου του Πολίτη, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση όρισε ημερομηνία κατεδάφισης των κατασκευών, οι οποίες, εν τέλει, κατεδαφίστηκαν με ευθύνη του δήμου Κηφισιάς, που διέθεσε τα κατάλληλα μηχανικά μέσα και προσωπικό. Η Υπηρεσία Δόμησης Κηφισιάς παρέστη με επιβλέποντες μηχανικούς, ενώ τη διαδικασία παρακολούθησε και ειδικός επιστήμονας της Αρχής. Η δαπάνη των εργασιών κατεδάφισης καταλογίστηκε στον ιδιοκτήτη του ακινήτου, μαζί με τη δαπάνη αποκατάστασης του περιβάλλοντα χώρου, ο οποίος είχε προφανώς καταληφθεί, λόγω των αυθαιρέτων κατασκευών, επί δεκατρία χρόνια.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Ληθαίος ποταμός γέμισε... λεφτά


Απίστευτο περιστατικό στα Τρίκαλα.
Με αληθινά χαρτονομίσματα γέμισε σήμερα η κοίτη του Ληθαίου ποταμού στην πόλη των Τρικάλων, δημιουργώντας συνθήκες πανικού σε όσους πολίτες τα είδαν σε διάφορα σημεία του να επιπλέουν.


Για το γεγονός ειδοποιήθηκε η αστυνομία και πληροφορίες αναφέρουν ότι συνελήφθη ένα άτομο το οποίο και κρατείται στην αστυνομική διεύθυνση Τρικάλων.

Παραμένει ακόμα άγνωστο το ποσό που βρέθηκε στον Ληθαίο ποταμό, όπως και η αιτία αυτής της κίνησης, όπως αναφέρει ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Ημερίδα στην Κατερίνη (15/5)


Ανακοίνωση 11.05.2015

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου «Προγράμματα Δια Βίου Εκπαίδευσης για την Αναπηρία Α.Π.7,8,9» - Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) διοργανώνει Ημερίδα στη Κατερίνη στις 15 Μαΐου 2015 και ώρα 17:30-20:15 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Επιμελητήριου Πιερίας (Δ/νση 28ης Οκτωβρίου 9, Κατερίνη, τηλ. 2351 023211).

Στην Ημερίδα θα γίνει αναφορά στη διαλεκτική σχέση της εκπαίδευσης ενηλίκων με το αναπηρικό κίνημα, με εστίαση στην εκπαιδευτική δράση «Πρόγραμμα ΔΒΜ Ατόμων με Βαριές Αναπηρίες και Πολλαπλές Ανάγκες Εξάρτησης σε Κοινωνικές Δεξιότητες».

Ακόμη και στην περίπτωση των ατόμων με βαριές αναπηρίες που διαβιούν σε ιδρύματα ή που βρίσκονται σε απειλή απομόνωσης, η εκπαίδευση ενηλίκων μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να συμβάλλει στην άμβλυνση του κοινωνικού αποκλεισμού παρέχοντάς τους εκπαίδευση σε θέματα κοινωνικών δεξιοτήτων και σε δραστηριότητες έκφρασης και ψυχοκινητικής ανάπτυξης.

Το πρόγραμμα επισυνάπτεται.
Η ανακοίνωση σε μορφή MS Word 2013 (275.82 KB)
Το πρόγραμμα σε μορφή MS Word 2013 (1.15 MB)


Πηγή: http://www.esamea.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Βράβευση για τον Ι. Βαρδακαστάνη στο συνέδριο της ΠΟΣΓΚΑμεΑ


Ανακοίνωση 09.05.2015


Για την πολύχρονη προσφορά του στο εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο αναπηρικό βραβεύτηκε σήμερα Σάββατο 9 Μαΐου ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ και του EDF (Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία) Ιωάννης Βαρδακαστάνης, στο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της ΠΟΣΓΚΑμεΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία). Σε μια πολύ συγκινητική σκηνή, την βράβευση πραγματοποιήσαν ο Στέλιος και η Τσαμπίκα, παιδιά μελών της ΠΟΣΓΚΑμεΑ. Ο πρόεδρος της ΠΟΣΓΚΑμεΑ Γιάννης Λυμβαίος δήλωσε ότι «ομόφωνα το ΔΣ της ΠΟΣΓΚΑμεΑ θέλει να σας τιμήσει για την πολύχρονη προσφορά της και να σας απονείμουμε τον τίτλο του επίτιμου μέλους της ΠΟΣΓΚΑμεΑ»!

Ο κ. Βαρδακαστάνης τόνισε ότι πρόκειται για μια από τις ωραιότερες διακρίσεις που έχει λάβει ποτέ: «Θα την κουβαλώ πάντα μαζί μου», δήλωσε. Νωρίτερα ο κ. Βαρδακαστάνης είχε χαιρετίσει το Συνέδριο και τους αγώνες του γονεϊκού κινήματος, όπως και την τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Στρατούλη. «Από τη σημερινή κυβέρνηση έχουμε αυξημένες προσδοκίες. Αλλά, όπως μου είχε πει πριν πολλά χρόνια και ένας σπουδαίος πολιτικός, το κίνημά μας πρέπει να είναι πιο προοδευτικό από οποιαδήποτε προοδευτική κυβέρνηση, γιατί πάντα η εξουσία φέρει κάτι το συντηρητικό. Με τις δεσμεύσεις του υπουργού μπορούμε να πούμε ότι πολύχρονοι αγώνες μας δικαιώνονται, εμείς συνεχίζουμε να προχωρούμε μπροστά αταλάντευτα, δυνατά, με αλληλεγγύη μεταξύ μας, με σεβασμό και ομοψυχία»!

Επισυνάπτεται το δελτίο Τύπου της ΠΟΣΓΚΑμεΑ. Φωτογραφικό υλικό στη σελίδα της ΕΣΑμεΑ στο facebook.
Ανακοίνωση σε μορφή MS Word 2013 (135.9 KB)
Ανακοίνωση σε μορφή MS Word 2013 (181.44 KB)


Πηγή: http://www.esamea.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δρομέας που χάθηκε στο δάσος επιβίωσε πίνοντας το μητρικό γάλα της


Νύχτα τρόμου για την 29χρονη μητέρα- Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο.

Όταν η 29χρονη Susan O' Brien, μητέρα τριών παιδιών, δήλωσε συμμετοχή στον αγώνα δρόμου XTERRA Wellington Trail Running Series, στη Νέα Ζηλανδία, δε θα μπορούσε με τίποτα να φανταστεί ποια πραγματική περιπέτεια θα ζούσε- πέρα από την κούρσα.

Όλα άρχισαν με το σήμα του αφέτη την Κυριακή το πρωί, στο δασικό πάρκο Rimutaka. Η 29χρονη αναμενόταν να φτάσει στον τερματισμό περίπου δύο με δυόμιση ώρες αργότερα αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ.



Στις 11:30 σήμανε συναγερμός και άρχισε εκτεταμένη έρευνα για τον εντοπισμό της. Βρέθηκε τελικά σήμερα το πρωί, σχεδόν δυόμιση χιλιόμετρα έκτος του μονοπατιού όπου διεξαγόταν ο αγώνας, με τη χρήση θερμικών καμερών μέσω ελικοπτέρων.

Η O'Brien είπε στους δημοσιογράφους πως έστριψε σε ένα σημείο λάθος και παραδέχθηκε πως δεν είχε καλό προσανατολισμό.

Το αποτέλεσμα ήταν να περάσει 24 ώρες εκτεθειμένη στον υγρό και παγωμένο καιρό. «Πίστευα πως θα πεθάνω», είπε.



Όταν συνειδητοποίησε πως δεν έβρισκε το σωστό δρόμο αποφάσισε να σκάψει έναν λάκκο στο δάσος και να καλυφθεί με χώμα για να διατηρηθεί κατά το δυνατόν ζεστή. Μοναδική τροφή της, το ίδιο της το γάλα- καθώς ακόμα θήλαζε το μικρότερο παιδί της…

Αφού ήπιε δύο λίτρα νερό που είχε μαζί της, την έπιασε απελπισία. «Ακόμα θηλάζω το μωρό μου κι έτσι είχα το γάλα μου. Σκέφτηκα πως αυτό θα μπορούσε να με βοηθήσει να συνεχίσω, θα μου δώσει ενέργεια...».

«Η δοκιμασία αυτή με έκανε να καταλάβω πως μόνο ένα πράγμα έχει αξία για μένα, η οικογένειά μου», κατέληξε.



Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εκδόθηκαν τα αποτελέσματα για 186 θέσεις στο ΕΚΑΒ


Οι οριστικοί πίνακες θα προκύψουν μετά την εκδίκαση τυχόν ενστάσεων.

Εκδόθηκαν σήμερα από το ΑΣΕΠ τα προσωρινά αποτελέσματα της Προκήρυξης 7Κ/2014, για την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, 186 θέσεων τακτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κλάδου - ειδικότητας ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων, στο ΕΚΑΒ, του υπουργείου Υγείας.

Οι οριστικοί πίνακες διοριστέων θα προκύψουν μετά την εκδίκαση τυχόν ενστάσεων, η προθεσμία υποβολής των οποίων ορίζεται από 12 Μαΐου έως και την πάροδο της 21ης Μαΐου 2015.

Από την αρχή σημειώνεται ότι σύμφωνα με την υπ' αριθ. 62/2004 απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, οι απορριπτέοι υποψήφιοι εμφανίζονται με το δωδεκαψήφιο γραμμωτό κώδικα οπτικής αναγνώσεως (barcode) σε συνδυασμό με τον αριθμό ταυτότητας.

Επίσης, σύμφωνα με το ΑΣΕΠ οι υποψήφιοι που απέστειλαν έντυπες αιτήσεις χωρίς να έχουν υποβάλει ηλεκτρονική αίτηση αποκλείονται της διαδικασίας και εμφανίζονται σε ξεχωριστό πίνακα μόνο με τον αριθμό ταυτότητας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κλειστά αύριο σχολεία και παιδικοί σταθμοί στον Κορυδαλλό


Αντιδράσεις προκαλεί η διεξαγωγή της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Τρίτη 12 Μαΐου, με απόφαση του δήμου Κορυδαλλού, όλα τα σχολεία της πόλης και οι παιδικοί σταθμοί, λόγω της διεξαγωγής της δίκης της Χρυσής Αυγής στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.

Επίσης στις 08:00 το πρωί θα υπάρξει νέα συγκέντρωση στο δημαρχείο και πορεία προς τη δικαστική αίθουσα.

Ο δήμαρχος του Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης και ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης θα θέσουν εκ νέου στην έδρα του δικαστηρίου το αίτημα για μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής εκτός Κορυδαλλού, με βάση τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από τη σημερινή συνάντησή τους με τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο.

Σύμφωνα με τον δήμο Κορυδαλλού, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης δεσμεύτηκε ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου θα είναι έτοιμη μία νέα αίθουσα δικαστηρίου που θα φιλοξενήσει τη δίκη της Χρυσής Αυγής και ότι στο μεσοδιάστημα θα υπάρξουν προσπάθειες ώστε η δίκη να συνεχιστεί στο Εφετείο.

Ο δήμος, σε σημερινή ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι το πρόβλημα λειτουργίας των σχολείων, των παιδικών σταθμών και του συνόλου της πόλης εξαιτίας της διεξαγωγής της δίκης είναι άμεσο και δεν μπορεί να περιμένει ως τον Σεπτέμβριο.

Αναφέρεται δε χαρακτηριστικά ότι την περασμένη Πέμπτη υπήρξαν περιστατικά ρίψης ακόμα και δακρυγόνων μέσα στις σχολικές αυλές.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς το pole dancing της έσωσε τη ζωή


Την απάλλαξε από κιλά και κατάθλιψη - Δείτε τις φωτογραφίες.

Κάποτε ένιωθε πως η ζωή δεν έχει αξία. Είχε πιάσει πάτο και πιστεύοντας πως δεν θα μπορούσε ποτέ να ανακάμψει από τα τεράστια χρέη της και μια σχέση που την πρόδωσε η Kerry Derham είχε κόψει τις φλέβες της.

Όπως λέει η 31χρονη ήταν τόσο παχύσαρκη και θλιμμένη που δεν άντεξε να κοιταχτεί στον καθρέφτη. Μετά ήρθε το… pole dancing και άλλαξε τη ζωή της! Η Kerry ανακάλυψε μια εσωτερική δύναμη που τη βοήθησε να πάρει τη ζωή της αλλιώς και να απαλλαγεί από 32 κιλά, ανακαλύπτοντας εκ νέου το σώμα της.

Σήμερα, γράφει η Daily Mail, η 31χρονη είναι ιδιοκτήτρια του δικού της pole dancing και fitness στούντιο και ελπίζει να βοηθήσει κι άλλες γυναίκες να διώξουν τις έγνοιες τους χορεύοντας.



«Το pole dancing μου έσωσε τη ζωή. Σε κάνει να νιώθεις δυνατός και σέξι και σου δίνει μια αίσθηση της ύπαρξης. Είναι η ώρα σου να λάμψεις και να ξεχάσεις όλα τα βάρη που σε κρατούν κάτω. Ήμουν σε τόσο κακή κατάσταση που οι γιατροί θέλησαν να μου δώσουν αντικαταθλιπτικά αλλά εγώ δεν ήθελα να τα πάρω. Είχα πάθει καρκίνο του τραχήλου της μήτρας στα 21 μου, δεν επιβίωσα από τον καρκίνο για να παραιτηθώ λίγα χρόνια μετά. Το pole dancing που έδωσε μια νέα αίσθηση της διασκέδασης και αυτοπεποίθηση που δεν είχα νιώσει για καιρό», εξηγεί.
Μια σχέση που δεν πήγε καλά άφησε την Kerry βυθισμένη στην κατάθλιψη στα είκοσί της. Άρχισε να τρώει για να παρηγορηθεί με αποτέλεσμα το βάρος της να φτάσει σχεδόν στα 90 κιλά.

Το τελικό χτύπημα ήρθε το 2009 όταν η 24χρονη τότε Kerry έχασε το σπίτι της λόγω οικονομικών δυσκολιών. «Είχα ανθρώπους γύρω μου που με εκμεταλλεύονταν και χωρίς δικό μου λάθος βρέθηκα βυθισμένη στα χρέη. Πάντα πλήρωνα τους λογαριασμούς μου και το στεγαστικό μου στην ώρα μου κι έτσι όταν άρχισαν να έρχονται κλητήρες να μου χτυπούν την πόρτα ήταν φοβερό. Άνθρωποι τους οποίους στήριξα οικονομικά εξαφανίστηκαν και με άφησαν άφραγκη. Δεν έβλεπα διέξοδο», προσθέτει.



Μετά την απόπειρα αυτοκτονίας οι γιατροί της έδωσαν αντικαταθλιπτικά αλλά εκείνη ήθελε να παλέψει μόνη της τους δαίμονές της. «Δεν ήθελα να στηρίζομαι σε φάρμακα για να είμαι χαρούμενη, ήξερα πως ήταν κάτι που έπρεπε να κάνω μόνη μου», τονίζει.

Τότε αποφάσισε να ξεκινήσει ένα καινούριο χόμπι για να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή της. «Κοίταζα τον εαυτό μου στον καθρέφτη και δεν μου άρεσε αυτό που έβλεπα. Δεν ήξερα πια ποιος ήταν αυτός ο άνθρωπος που με κοιτούσε μέσα από τον καθρέφτη. Δεν ξέρω γιατί αποφάσισα να κάνω pole dancing, απλά μου φάνηκε κάτι διαφορετικό και είπα να δοκιμάσω. Είχα δει στη τηλεόραση πως ήταν καλή γυμναστική και μόλις άρχισα κατάλαβα πως κάτι υπήρχε εκεί για μένα, ήμουν εντελώς εθισμένη», συνεχίζει.

«Ήταν διασκεδαστικό, μία πρόκληση και μια διέξοδος από όλα όσα συνέβαιναν στη ζωή μου. Διασκεδάζεις τόσο που δεν συνειδητοποιείς πόσο γυμνάζεσαι μέχρι που την επόμενη ημέρα αρχίζεις να νιώθεις τους μύες στου σκληρούς. Τα κιλά απλά άρχισαν να φεύγουν, το λατρεύω, με κάνει να νιώθω ζωντανή. Η γυμναστική έσωσε τη ζωή μου», συμπληρώνει.

Σε διάστημα μικρότερο του ενός χρόνου η Kerry έπεσε από νούμερο 20 σε νούμερο 8 ενώ η αυτοπεποίθησή της ενισχύθηκε.



«Αντί να νιώθω παχουλή ένιωθα χαλαρή και πως το σώμα μου δεν ήταν πια αηδιαστικό», προσθέτει.

Το 2012 άνοιξε το δικό της γυμναστήριο διδάσκοντας pole fitness και personal training. Η επιχείρησή της απογειώθηκε και έφτασε να έχει και 20 μαθήματα pole dancing την εβδομάδα.

«Αποφάσισα να δοκιμάσω την τύχη μου. Είχα 64 λίρες στην τράπεζα και άρχιζα από το μηδέν. Είμαι τυχερή που έχω πλέον οικονομική άνεση αλλά δεν το κάνω για τα λεφτά- αυτό είναι το όνειρό μου», εξηγεί.

Παρά την εξέλιξή της αυτή- ή ίσως εξαιτίας της- η Kerry είναι μόνη εδώ και τρία χρόνια. Κάποτε αυτό που απωθούσε τους άνδρες ήταν το παχύ και πλαδαρό της σώμα, σήμερα είναι το αντίθετο: το πολύ γυμνασμένο σώμα και οι δυνατοί μύες της!

«Οι άνδρες με φοβούνται επειδή έχω τη δική μου δουλειά, επειδή σηκώνω πολλά βάρη κι επειδή κυνηγάω κάθε δυσκολία. Είμαι ένα κορίτσι στην καρδιά αλλά όταν σηκώνω τεράστια βάρη στο γυμναστήριο βλέπω τους άνδρες να τρομάζουν. Κανείς δεν θέλει μία σύντροφο που να σηκώνει περισσότερα κιλά από εκείνος αλλά είμαι καλά κι έτσι. Το pole dancing άλλαξε τη ζωή μου και δεν θα το άλλαζα για τίποτα στον κόσμο!»








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τρίδυμα γεννήθηκαν με... τρία χρόνια διαφορά!


Το ασυνήθιστο ξεκίνημά τους στη ζωή.

Όταν η Sarah Swann λέει στον κόσμο πως τα παιδιά της είναι τρίδυμα κανείς δεν την πιστεύει. Και δεν είναι παράλογο καθώς ο George, ένα από τα τρίδυμα, ήρθε στον κόσμο τρία χρόνια πριν την αδελφή του Lilah και τον αδελφό του Noah – παρότι και οι τρεις συνελήφθησαν την ίδια στιγμή!

Τα τρία παιδιά γέμισαν την καρδιά της Swann- η οποία δεν είχε αρχίσει να προσπαθεί για να κάνει οικογένεια μέχρι που έγινε 40. Στον αγώνα της να κάνει παιδιά στράφηκε στην εξωσωματική γονιμοποίηση και έφερε στον κόσμο τα δίδυμα Noah και Lila σε ηλικία 45 ετών, στα τέλη Ιανουαρίου.

«Είναι απίστευτο όταν σκέφτομαι πως τα τρίδυμά μου γεννήθηκαν με τρία χρόνια διαφορά. Ο κόσμος δεν το πιστεύει όταν λέω πως συνελήφθησαν την ίδια στιγμή», λέει στη Daily Mail η γυναίκα από το Leicester.

«Όταν συνήθισε την ιδέα ο George ανυπομονούσε να γνωρίσει τον αδελφό και την αδελφή του. Η οικογένειά μου είναι πλέον ολοκληρωμένη», προσθέτει.



Η Swann υποβλήθηκε για πρώτη φορά σε εξωσωματική σε κλινική του Λονδίνου αλλά δεν είχε επιτυχία. Στη συνέχεια άρχισε δεύτερο κύκλο σε άλλο ιατρείο στο Nottingham. Προέκυψαν πέντε καλά ωάρια που γονιμοποιήθηκαν επιτυχώς. Δύο τοποθετήθηκαν στη μήτρα της και τρία καταψύχθηκαν. Εκείνη ανακάλυψε πως είναι έγκυος δύο εβδομάδες αργότερα.

«Ήμουν ενθουσιασμένη όταν συνειδητοποίησα πως είμαι πράγματι έγκυος. Τους πρώτους τρεις μήνες ανησυχούσα πολύ μήπως κάτι πάει στραβά. Αλλά ευτυχώς είχα μια καλή εγκυμοσύνη», εξηγεί.

Αφότου ο George ήρθε στον κόσμο, η Swann θέλησε να προσπαθήσει να κάνει κι άλλο ένα παιδί.



«Ήθελα να έχει ένα αδελφάκι πριν να είναι πολύ αργά», τονίζει. Έτσι υποβλήθηκε σε νέο κύκλο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και δύο έμβρυα τοποθετήθηκαν αυτή τη φορά στη μήτρα της.

Δύο εβδομάδες αργότερα ανακάλυψε πως ήταν έγκυος και ο υπέρηχος έδειξε πως περίμενε δίδυμα.

«Δεν το πίστευα… Τοποθετήθηκαν δύο έμβρυα για να έχω περισσότερες πιθανότητες εγκυμοσύνης λόγω της ηλικίας μου, δεν περίμενα με τίποτα να αναπτυχθούν και τα δύο», λέει.

«Ο κόσμος δεν πιστεύει πως είναι πράγματι τρίδυμα… Όταν μεγαλώσουν θα εξηγήσω στα παιδιά μου το ασυνήθιστο ξεκίνημά τους στη ζωή. Προς το παρόν απλά απολαμβάνω τα παιδιά μου. Είναι δύσκολο με τρία μωρά αλλά αξίζει να είσαι μαμά…», καταλήγει.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ποζάροντας με τον βαρύτερο εαυτό της


Έξυπνη φωτογράφιση με το πριν και το μετά της δίαιτας.

Η εικονιζόμενη Beth κατάφερε σε διάστημα δύο χρόνων να χάσει 70 κιλά και ο φίλος της Blake Morrow θέλησε να αποτυπώσει τον αγώνα της με το βάρος της αλλά και το αποτέλεσμά του στις αν μη τι άλλο εμπνευσμένες φωτογραφίες που ακολουθούν.

Ο Morrow έβγαλε τις φωτογραφίες πριν η φίλη του αρχίσει να προσπαθεί να χάσει βάρος και στη συνέχεια μετά. Οι τελικές φωτογραφίες φτιάχτηκαν ψηφιακά με συνδυασμό του «πριν» και του «μετά».

Το αποτέλεσμα αναμφίβολα δικαιώνει την Beth που έγινε άλλος άνθρωπος αλλά και το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα δικαιώνει τον Morrow…

Δείτε τις φωτογραφίες






















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...