Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Δηλητηρίασαν 26 σκύλους στην Ελασσόνα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ομαδικά δηλητηριάστηκαν 26 ποιμενικοί σκύλοι, σε περιοχή του Κεφαλόβρυσου Ελασσόνας. Η θανάτωση των άτυχων ζώων που φύλαγαν κοπάδια κτηνοτρόφων στην περιοχή, εικάζεται ότι έγινε τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο από άγνωστους δράστες. Μάλιστα, όπως διαπιστώθηκε, από τους 26 σκύλους που θανατώθηκαν, οι 16 ανήκαν σε έναν κτηνοτρόφο της περιοχής.

Η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνες προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες, ενώ τα νεκρά ζώα μεταφέρθηκαν στο Κτηνιατρείο Ελασσόνας όπου και λήφθηκαν δείγματα, τα οποία εστάλησαν στο Χημείο του Κράτους ώστε να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια από τα οποία επήλθε ο θάνατος τους.

Υπενθυμίζεται ότι η χρήση δολωμάτων αποτελεί αδίκημα που επισύρει ποινή πολύμηνης φυλάκισης για κάθε θανατωμένο ζώο και βαριά χρηματικά πρόστιμα. Στο θέμα παρενέβη και ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, ο οποίος με δήλωση του εκφράζει τον αποτροπιασμό του για το γεγονός και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι οι δράστες της εγκληματικής αυτής πράξης, σύντομα θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.