Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Άντρας εγκλωβίζεται από τον πρωκτό στη βάση του χαρτιού υγείας!


Η παρέμβαση της Πυροσβεστικής, τα πώς και τα γιατί της περίεργης ιστορίας...

Αν αυτό δεν είναι ντροπιαστικό, τότε τι είναι;

Βρετανός λοιπόν τηλεφώνησε πρόσφατα στην πυροσβεστική υπηρεσία για να τον απεγκλωβίσει όχι από ασανσέρ, όχι από πλημμυρισμένο υπόγειο, αλλά από την τουαλέτα του σπιτιού του, αφού η βάση του ρολού υγείας είχε καρφωθεί στον πισινό του.

Ο άτυχος άντρας, από το Newport της Νότιας Ουαλίας, δεν μπορούσε φυσικά να κουνηθεί, ευτυχώς λοιπόν που είχε το κινητό του τηλέφωνο δίπλα.

Πυροσβέστης κατέφθασε στο σημείο για να απελευθερώσει τον άντρα από τα ομολογουμένως περίεργα αυτά δεσμά, την ίδια ώρα που του δόθηκαν και οι πρώτες βοήθειες στα τραύματά του.

Το περιστατικό έλαβε χώρα με τον πυροσβέστη να παρέχει στον άντρα χρήσιμες συμβουλές για να εξασφαλίσει το γεγονός ότι δεν θα βρεθεί και πάλι σε παρόμοια άβολη θέση, παρά το ότι ποιος θα περίμενε ότι θα χρειάζονταν συμβουλές για το πώς δεν θα κολλήσει η βάση του χαρτιού στον πρωκτό σου;



Όσο για τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, περιορίστηκε να δηλώσει για το περιστατικό: «Αντιμετωπίζουμε συχνά τέτοια τρελά πράγματα. Και για να είμαι ειλικρινής, αν βρισκόμουν ποτέ σε αντίστοιχη δύσκολη θέση, το τελευταίο που θα ήθελα είναι να έχω ένα ολόκληρο συνεργείο από πυροσβέστες να με βλέπουν!». Οι ειδικοί μίλησαν...



Διαβάστε περισσότερα...

Φως στη γερμανική κοινότητα κανιβάλων


Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες βγαίνουν στη δημοσιότητα μετά από πρόσφατο περιστατικό.

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες σχετικά με την υπόθεση του γερμανού αστυνομικού που κατηγορείται για κανιβαλισμό, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Ο άντρας που εργάζονταν σαν αναλυτής χειρογράφων στη Δρέσδη, είχε παραδεχτεί ότι σκότωσε έναν 59χρονο επιχειρηματία. Ο αναλυτής είναι γνωστός με το μικρό όνομα και το αρχικό του επιθέτου: Detlef G.

Ο Detlef G. συνάντησε το θύμα σε διαδικτυακό φόρουμ για τους λάτρεις του σαδομαζοχισμού. Το σώμα του βρέθηκε διαμελισμένο και θαμμένο σε οικόπεδο που άνηκε στον αστυνομικό, κοντά στα σύνορα με την Τσεχία.



Ωστόσο, ο ίδιος αρνείται ότι έφαγε τμήματα του σώματος του θύματος. Σύμφωνα με τη Bild ο αστυνομικός είχε σχέσεις με τη σαδομαζοχιστική κοινότητα των κανιβάλων και η αστυνομία δεν έχει ακόμη ανακαλύψει αρκετά τμήματα του σώματος του επιχειρηματία, κάτι που εγείρει ερωτήματα για το αν τελικά φαγώθηκαν από τον αστυνομικό.

Λεπτομέρειες γύρω από το περιστατικό δίνει και η εφημερίδα Welt. Σύμφωνα με δημοσίευμα, το θύμα πήγε στη Σαξονία με τραίνο και λεωφορείο στις 4 Νοεμβρίου προκειμένου να συναντήσει τον αστυνομικό. Συναντήθηκαν στη Δρέσδη και πήγαν με αυτοκίνητο στο σπίτι του Detlef G. Εκεί, το θύμα μαχαιρώθηκε στο λαιμό και το σώμα του κόπηκε σε μικρά κομμάτια, τα οποία θάφτηκαν στον κήπο του σπιτιού. Η αστυνομία δήλωσε ότι ο φόνος «ήταν επιθυμία του θύματος» .

Όσο για τον ιστότοπο γνωριμίας τους, περιγράφεται σαν το «Νούμερο 1 site για εξωτικό κρέας» και το επισκέπτονται άντρες που επιθυμούν να καταναλώσουν ανθρώπινο κρέας. Παρά τον περιθωριακό χαρακτήρα της ομάδας, ο αριθμός τους δεν είναι μικρός. Χαρακτηριστικά, ο γερμανός κανίβαλος που είχε καταδικαστεί το 2001 για τη δολοφονία και κανιβαλισμό του Bernd Jürgen είχε δηλώσει ότι υπάρχουν περίπου 800 κανίβαλοι που ζουν στη χώρα.

Στο σαδομαζοχιστικό κόσμο του κανιβαλισμού, οι άντρες που επιθυμούν να «φαγωθούν» ονομάζονται «μεγάλα γουρούνια» (long pigs), ενώ όσοι φαντασιώνονται να φάνε ανθρώπους «σεφ»!

Πρόσφατα, η Bild δημοσίευσε συνέντευξη ενός άλλου άντρα, που είχε επίσης συναντήσει τον αστυνομικό μερικές εβδομάδες νωρίτερα. Ο 31χρονος είχε γράψει στο επίμαχο ιστότοπο πως «ήθελε να ψηθεί ζωντανός», συμπληρώνοντας πως δεν νοιάζεται «αν θα ήταν στο γκριλ ή στη σούβλα».

Όπως περιέγραψε, είχε κουβεντιάσει διαδικτυακά με το Detlef G. και είχαν κανονίσει ραντεβού για να «φαγωθεί» καθώς είχε τσακωθεί με τους γονείς του και ήθελε να εξαφανίσει τα ίχνη του. Ωστόσο, όταν συναντήθηκαν έκριναν πως ήταν πολύ νεαρός για να φαγωθεί.



Διαβάστε περισσότερα...

Σε «Πολιτεία των Ευχών» μεταμορφώνονται οι Σέρρες


Πλήθος εορταστικών εκδηλώσεων διοργανώνονται από αύριο.

Σε «Πολιτεία των Ευχών» μεταμορφώνεται από αύριο η πόλη των Σερρών, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων που διοργανώνονται στο δήμο.

Πλήθος δραστηριοτήτων και δράσεων θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι επισκέπτες και οι κάτοικοι των Σερρών μέχρι τις 6 Ιανουαρίου.

Το πάρκο του Θερινού Θεάτρου μετατρέπει σε μία «Μαγική Πολιτεία» που κάθε ευχή πρόκειται να πραγματοποιηθεί. Ο Άγιος Βασίλης θα έρθει στην πόλη των Σερρών, θα πάρει τα γράμματα όλων των λιλιπούτειων Σερραίων και θα προσπαθήσει να ανταποκριθεί επάξια σε κάθε τους επιθυμία.

Σε αυτό θα συμβάλλουν και οι Σερραίοι που θα στηρίξουν το ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του δήμου Σερρών που θα βρίσκεται στην «Μαγική Πολιτεία» και θα ανοίξει αύριο το απόγευμα τις πύλες της προκείμενου να υποδεχθεί μικρούς και μεγάλους.

Χιλιάδες λαμπιόνια, θα ανάψουν και θα διώξουν μακριά την καταχνιά του χειμώνα, χαρίζοντας «ζεστές» στιγμές χαράς σε όλους τους παρευρισκομένους.

Καρουζέλ, τροχός, μπαλαρίνα, παγοδρόμιο, τεράστια φουσκωτά παιχνίδια, κλόουν, ξυλοπόδαροι, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, μεγάλες συναυλίες γνωστών συγκροτημάτων και τραγουδιστών, χορευτικά σύνολα από μοντέρνους και παραδοσιακούς χορούς θα πλαισιώσουν την «Πολιτεία των Ευχών» με τους μικρούς Σερραίους να επιδεικνύουν καθημερινά τις ικανότητές τους στη μαγειρική, στη ζωγραφική και σε πολλές γιορτινές δημιουργίες.

Στην «Πολιτεία των Ευχών» θα συμμετέχουν πολιτιστικοί φορείς και σερραίοι επιχειρηματίες που θα προβάλλουν τα δικά τους προϊόντα. Παράλληλα θα λειτουργεί και το Κοινωνικό Παντοπωλείο που έχει ως στόχο τη συγκέντρωση ρούχων και παιχνιδιών που θα διανεμηθούν σε αναξιοπαθούντες, ενώ η Δημόσια Βιβλιοθήκη Σερρών θα συγκεντρώνει παράλληλα θα χαρίζει βιβλία σε όλα τα παιδιά που αγαπούν τον μαγικό κόσμο του βιβλίου και τους είναι οικονομικά αδύνατον να τον ταξιδέψουν...

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τη ιστοσελίδα της «Πολιτείας των Ευχών».




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γέννησε μονοζυγωτικά τρίδυμα και εξέπληξε τους γιατρούς


Η τυχερή μητέρα δεν είχε κάνει χρήση φαρμάκων που ενισχύουν τη γονιμότητα.

Μονοζυγωτικά τρίδυμα έφερε στον κόσμο μια γυναίκα στην Καλιφόρνια, προκαλώντας το ενδιαφέρον των μίντια, μιας και η σύλληψή τους έγινε φυσιολογικά, χωρίς τη χρήση φαρμάκων που ενισχύουν τη γονιμότητα.

Οι Abby, Brindabella κα Laurel Hepner γεννήθηκαν στο νοσοκομείο Sutter Memorial το Νοέμβριο.

Ένα μήνα πριν τη γέννηση, η μητέρα Hannah Hepner μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο προκειμένου να ξεκινήσει να λαμβάνει θεραπεία από μια ομάδα ειδικών. Το νοσοκομείο προσφέρει ένα πρόγραμμα με την ονομασία «μητέρες πολλών παιδιών» που βοηθά τις μέλλουσες μαμάδες στην εγκυμοσύνη τους.

Τα τρίδυμα προέκυψαν μια τη διαίρεση ενός γονιμοποιημένου ωαρίου. Ο διευθυντής της γυναικολογικής κλινικής, William Gilbert, δήλωσε ότι οι πιθανότητες ομοίων διδύμων χωρίς φάρμακα ενίσχυσης της γονιμότητας, κυμαίνονται από μία στο ένα εκατομμύριο μέχρι μία στα 100 εκατομμύρια.






Διαβάστε περισσότερα...

«Όχι στην επέκταση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης»


Την απόσυρση της συγκεκριμένης εγκυκλίου του ΙΚΑ ζητάει η ΓΣΕΕ.

Την άμεση απόσυρση της εγκυκλίου του ΙΚΑ που επεκτείνει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για χιλιάδες ασφαλισμένους, ζητά με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.

Στην ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία κάνει λόγο για «κατάργηση της ασφαλιστικής συνέχειας» και κατηγορεί την κυβέρνηση «για πολιτικές που, παρακάμπτοντας το Κοινοβούλιο, ανατρέπουν τη ζωή χιλιάδων ασφαλισμένων, την ώρα μάλιστα που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας 1,5 εκατομμύριο συμπολίτες μας και κανείς πλέον εργαζόμενος δεν διανύει τον εργασιακό του βίο σε ένα και μόνο ταμείο».

Σύμφωνα με εγκύκλιο του ΙΚΑ, αυξάνονται από 5 έως 12 χρόνια τα όρια ηλικίας για ορισμένες κατηγορίες ασφαλισμένων που συνταξιοδοτήθηκαν ή πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν από το ΙΚΑ με τον νόμο περί διαδοχικής ασφάλισης.

Η εγκύκλιος προβλέπει ότι η κατοχύρωση δικαιώματος συνταξιοδότησης, δεν μπορεί να λειτουργεί αναδρομικά, με την έννοια της συμπλήρωσης των απαιτούμενων προϋποθέσεων συνταξιοδότησης για όσο χρόνο ο ασφαλισμένος υπάγεται σε άλλο ασφαλιστικό ταμείο πλην του ΙΚΑ.

Ορίζει επίσης ότι περιπτώσεις που έχουν αντιμετωπιστεί διαφορετικά -αναδρομικά από το 2011 όποτε άλλαξε ο νόμος περί διαδοχικής ασφάλισης- και αφορούν συνταξιοδοτικές αποφάσεις οι οποίες έχουν εκδοθεί, θα ανακληθούν, χωρίς να διευκρινίζεται αν θα ζητηθεί η επιστροφή των χρημάτων που έλαβαν οι δικαιούχοι με βάση τον προηγούμενο τρόπο υπολογισμού της σύνταξης. Όσες υποθέσεις εκκρεμούν, θα εξεταστούν με βάση τα νέα δεδομένα.

Όσον αφορά τους πλασματικούς χρόνους, αυτοί θα συνυπολογίζονται στο ποσόν της σύνταξης μετά τον καθορισμό της ασφαλιστικής κλάσης του δικαιούχου.

Οι ρυθμίσεις της εγκυκλίου αφορούν μητέρες ανηλίκων, εργαζόμενες που δικαιούνται μειωμένη ή και πλήρη σύνταξη από το ΙΚΑ, άνδρες που θα μπορούσαν να λάβουν μειωμένη σύνταξη σε ηλικία 60 ή 62 ετών, ασφαλισμένους σε βαρέα και ανθυγιεινά, καθώς και ασφαλισμένους με διαστήματα ανεργίας.



Διαβάστε περισσότερα...

Εκπαιδεύστε το μυαλό σας να παράγει «ιδέες»


Πώς θα καταφέρετε να σκέφτεστε δημιουργικά.

Πόσες φορές δεν έχετε θαυμάσει το «μυαλό» πίσω από μια επιτυχημένη διαφήμιση, επιχειρηματική ιδέα, πρόταση κ.ά;

Ποιος δε θα ήθελε να είναι σε θέση να «παράγει» σπουδαίες ιδέες;

Σας έχουμε «καλά νέα».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Salon, η «καλλιέργεια» ιδεών είναι μια διαδικασία, την οποία μπορεί κανείς να εξασκήσει προκειμένου να παράγει περισσότερες (και ιδανικά καλύτερες) ιδέες.

Βέβαια, από την άλλη πολλές φορές μια καλή ιδέα μπορεί να έρθει την ώρα που είναι κανείς στο ντους, ή κάποια άλλη άσχετη στιγμή, αλλά εμείς θα εστιάσουμε στη «δημιουργική διαδικασία» που προτείνει η επιστήμη.

Μέχρι τώρα η επιστήμη δεν είχε καθορίσει επακριβώς τι συμβαίνει στον εγκέφαλό μας κατά τη δημιουργική διαδικασία, καθώς συνδυάζει ένα σωρό διαφορετικών εγκεφαλικών λειτουργικών. Και αντίθετα με αυτό που πίστευαν πολλοί, σε αυτή «συνεργάζονται» και οι δύο πλευρές του εγκεφάλου.

Στην πραγματικότητα τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου είναι άρρηκτα συνδεδεμένα και ξεχωρίζουν απλά στον τρόπο επεξεργασίας.

Η ιδέα ότι οι άνθρωποι σκέφτονται είτε με το δεξί, είτε με το αριστερό μέρος του μυαλού τους είναι μύθος, συνεχίζει το δημοσίευμα.

Ποιες είναι οι τρεις περιοχές του εγκεφάλου που χρησιμοποιούνται κατά τη «διαδικασία δημιουργικής σκέψης»:

Ανάμεσα σε όλα τα δίκτυα και ειδικά κέντρα λειτουργίας του εγκεφάλου μας, υπάρχουν τρία που είναι γνωστό ότι χρησιμοποιούνται στη δημιουργική σκέψη.

Το δίκτυο ελέγχου της προσοχής: μας βοηθά να επικεντρωνόμαστε και να εστιάζουμε σε μια συγκεκριμένη εργασία. Είναι αυτό που ενεργοποιείται όταν χρειάζεται να συγκεντρωθούμε σε ένα περίπλοκο πρόβλημα ή να εστιάσουμε την προσοχή μας σε κάτι, όπως για παράδειγμα να διαβάσουμε ή να ακούσουμε μια συζήτηση.

Το δίκτυο της φαντασίας: χρησιμοποιείται για να κάνουμε/φανταζόμαστε διάφορα σενάρια για το μέλλον και να θυμόμαστε πράγματα που έγιναν στο παρελθόν. Το δίκτυο αυτό μας βοηθά να οικοδομούμε νοητικές εικόνες όταν συμμετέχουμε στις δραστηριότητες αυτές.

Το δίκτυο ευελιξίας της προσοχής: ελέγχει όσα συμβαίνουν γύρω μας και μέσα στο μυαλό μας και μεταβαίνει από το δίκτυο φαντασίας σε αυτό ελέγχου της προσοχής.

Μια πρόσφατη έρευνα από την Rex Junge υποστήριζε ότι αυτό που συμβαίνει στον εγκέφαλό μας όταν γινόμαστε δημιουργικοί είναι, ότι μειώνεται η δραστηριότητα του δικτύου ελέγχου της προσοχής. Αυτό μας επιτρέπει να… εμπνεόμαστε και να σχηματίζουμε νέες ιδέες. Ταυτόχρονα, αυξάνεται η δραστηριότητα των δύο άλλων δικτύων.

Η παραγωγή νέων ιδεών είναι μια διαδικασία

Στο βιβλίο του «A Technique for Producing Ideas», ο James Webb Young εξηγεί ότι ενώ η διαδικασία παραγωγής νέων ιδεών είναι αρκετά εύκολη να την εξηγήσει κανείς, «απαιτεί πολύ πνευματική εργασία, προκειμένου να καταφέρει κανείς να τη χρησιμοποιήσει».

Λέει ακόμη ότι πρέπει να εκπαιδεύσει κανείς το μυαλό του έτσι ώστε η διαδικασία παραγωγής νέων ιδεών να του βγαίνει «φυσικά».

Οι δύο γενικές αρχές παραγωγής ιδεών, σύμφωνα με τον James είναι:
1. Μια ιδέα δεν είναι τίποτε παραπάνω και τίποτε λιγότερο από ένα συνδυασμό παλαιότερων στοιχείων.

2. Η ικανότητα να δημιουργήσει κανείς νέους συνδυασμούς βασιζόμενος σε παλιά στοιχεία, εξαρτάται από την ικανότητα του ατόμου να «βλέπει» τους συσχετισμούς.

Η δεύτερη αρχή είναι πολύ σημαντική για την παραγωγή νέων ιδεών, και είναι κάτι στο οποίο πρέπει κανείς να εκπαιδεύσει το μυαλό του. Για κάποιους κάθε γεγονός είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι γνώσης. Για άλλους είναι ένα κομμάτια μιας αλυσίδας γνώσεων.

Παρακάτω ακολουθούν μερικές έξυπνες συμβουλές για να καταφέρετε να «παράγετε ιδέες»:

Αφιερώστε χρόνο
Οι σκέψεις χρειάζονται χρόνο, προτού ωριμάσουν και η «δημιουργική πλευρά» σας νιώσει έτοιμη για να… κάνει την εμφάνισή της. Αφιερώστε συχνά χρόνο για να εκπαιδεύσετε το μυαλό σας να χαλαρώνει και να αρχίσει να κάνει στις συνδέσεις που χρειάζονται για να παραχθούν νέες ιδέες.

Βρείτε ένα χώρο που σας εμπνέει
Το να αφιερώνετε τακτικά χρόνο, δίνει το «σήμα» στον εγκέφαλό σας ότι είναι η ώρα για να αρχίσει να σκέφτεται δημιουργικά. Ο κατάλληλος χώρος θα βοηθήσει ακόμη περισσότερο προς αυτήν την κατεύθυνση.

Αφήστε το υποσυνείδητό σας… να κάνει όλη τη δουλειά
Μπορεί να είναι ένα από τα πιο δύσκολα κομμάτια της όλης διαδικασίας, όμως είναι και το πιο σημαντικό. «Εγκαταλείψτε τη συνειδητή προσπάθεια και αφήστε το υποσυνείδητό σας να κάνει όλη τη δουλειά» λέει ο James Webb Young.

Καθώς απασχολούμε το συνειδητό κομμάτι μας με άλλες δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα να πάρουμε έναν υπνάκο ή να κάνουμε ένα χαλαρωτικό ντους, το υποσυνείδητό μας «δουλεύει» στο πώς να βρει τις συσχετίσεις από όλα τα στοιχεία που έχουμε συλλέξει μέχρι τώρα.

Η στιγμή της έμπνευσης
Είναι η στιγμή που μας έρχεται μια καλή ιδέα… και φυσικά συμβαίνει πάντα εκεί που δεν το περιμένεις.

Ασκήστε κριτική στις ιδέες σας, μην τις αποδέχεστε αμέσως
Μην μείνετε «κολλημένοι» στην αρχική σας σκέψη. Αυτό θα σας βοηθήσει να πάτε την ιδέα σας παρακάτω και να ανακαλύψετε κι άλλες δυνατότητες που μέχρι τώρα σας διέφευγαν.

Οι κακές ιδέες, οδηγούν σε περισσότερες καλές
Όταν κανείς έχει πολλές κακές ιδέες, αυτό σημαίνει ότι έχει και καλές. Αυτό άλλωστε υποστηρίζουν μελέτες επιστημόνων από το MIT και το πανεπιστήμιο Davis της Καλιφόρνια.



Διαβάστε περισσότερα...

"Έφυγε" ο πρωταθλητής Λουκάς Γιαννακούλης


Την τελευταία του πνοή άφησε το πρωί σε ηλικία 53 ετών ο πρωταθλητής αγώνων στην κατηγορία των ιστορικών αυτοκινήτων Λουκάς Γιαννακούλης. Όπως είναι γνωστό ο Λουκάς Γιαννακούλης είχε τραυματιστεί σοβαρά το περασμένο Σάββατο κατά τη διάρκειας της πρώτης ειδικής διαδρομής στο Ράλι Παλλάδιο μετά την σφοδρή έξοδο που είχε. Νοσηλευόταν στην εντατική μονάδα στο Αττικό Νοσοκομείο με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.


Δείτε το βίντεο από το Star




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στο ΕΣΥ οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ


Το πόρισμα της ειδικής επιτροπής που αξιολόγησε τον ΕΟΠΥΥ πήρε στα χέρια του ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή αποφάσισε να προτείνει στη Κυβέρνηση το σύνολο των γιατρών υπαλλήλων ΕΟΠΥΥ να περάσουν στο ΕΣΥ.

Δείτε το βίντεο από το Mega




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Ιανουαρίου


Με απόφαση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση θα πληρωθούν νωρίτερα από τις προβλεπόμενες ημε­ρομηνίες όλες οι συντάξεις του Ιανουαρίου 2014, που καταβάλλουν τα εποπτευόμενα από το υπουργείο Εργασίας ασφαλιστικά ταμεία.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε οι συντάξεις του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (Ο.Α.Ε.Ε) να καταβληθούν στις 20 Δε­κεμβρίου και όλων των υπόλοιπων φορέων κοινωνικής ασφάλισης στις 23 Δεκεμβρίου.

Η απόφαση έχει σαν στόχο την καλύτερη διευκόλυνση των συνταξιούχων στις συναλλαγές τους, καθώς τις ημέρες αυτές η κίνηση στα τραπεζικά ιδ­ρύματα είναι πολύ μεγάλη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φόρα μετά από 15 και πλέον χρόνια, οι συντάξεις του πρώτου μήνα του επόμενου έτους καταβάλλονται από τις πιστώσεις του προηγούμενου έτους (2013) χωρίς να χρειαστεί να χρησιμο­ποιηθούν πιστώσεις με τη διαδικασία των προκαταβολών από τον προϋπο­λογισμό του οικονομικού έτους 2014.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διευκρινιστική εγκύκλιος για τους δημοτικούς αστυνομικούς


Διευκρινιστική εγκύκλιο εξέδωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, για τη διαδικασία επανατοποθέτησης των δημοτικών αστυνομικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, λόγω της κατάργησης της θέσης τους.

Με την εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι υπάλληλος που επιθυμεί να δηλώσει θέσεις τόσο ανώτερης όσο και κατώτερης κατηγορίας, συμπληρώνει τα έντυπα αιτήσεων και των δύο κατηγοριών προσωπικού, δηλώνοντας με αύξουσα αρίθμηση (1η, 2η κ.ο.κ.) το σύνολο των προτιμήσεών του, ιεραρχώντας αυτές ανεξαρτήτως κατηγορίας. Σημειώνεται ότι η σειρά προτιμήσεων συμπληρώνεται μόνο στο έντυπο της μιας από αυτές και κατά προτίμηση στο έντυπο αίτησης της ανώτερης κατηγορίας.

Επίσης, αναφορικά με το ζήτημα της σωματικής ικανότητας (σωματική και ψυχική υγεία, αρτιμέλεια και σωματική διάπλαση) των δημοτικών αστυνομικών οι οποίοι κατά τη διάρκεια της θητείας τους στον κλάδο της Δημοτικής Αστυνομίας εμφάνισαν διαταραχές της σωματικής τους ικανότητας (πάθηση, βλάβη ή νόσημα), διευκρινίζεται ότι έχουν το δικαίωμα υποβολής αίτησης για τη μετάταξή τους σε θέσεις της Ελληνικής Αστυνομίας, δεδομένου ότι η τοποθέτησή τους σε διαθεσιμότητα βάσει του άρθρου 81 του ν. 4172/2013 δεν συνεπάγεται τη λύση της υπαλληλικής τους σχέσης.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κινδυνεύουν με πλειστηριασμό 60.000 σπίτια


Δράσεις για να ανακόψουν την «πλημμυρίδα» των μη εξυπηρετούμενων δανείων (των λεγόμενων κόκκινων δανείων) ζήτησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος να αναλάβουν οι επικεφαλής των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, στη σημερινή τους συνάντηση.

Η κατάσταση είναι πλέον εκρηκτική, καθώς -σύμφωνα με πληροφορίες- μόνο στη στεγαστική πίστη, σχεδόν ένα στα δύο δάνεια έχει ήδη υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης. Εκτιμάται ότι ο αριθμός των στεγαστικών δανείων που έχει ρυθμιστεί κυμαίνεται σε 500.000 με 600.000 δάνεια. Οι δανειολήπτες που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να χάσουν το σπίτι τους στην περίπτωση που απελευθερωθεί το καθεστώς των πλειστηριασμών υπολογίζονται στις 60.000. Ωστόσο, ανησυχητική είναι η ταχύτητα με την οποία καθημερινά νέοι δανειολήπτες εισέρχονται στην «γκρίζα» ζώνη. Υπολογίζεται ότι περίπου 50.000 με 60.000 δάνεια παρουσιάζουν καθυστέρηση μεγαλύτερη των 90 ημερών.

Το «αντίδοτο» που πρότεινε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Προβόπουλος στους τραπεζίτες για την αντιμετώπιση της κατάστασης αυτής, η οποία γίνεται ακόμη πιο πιεστική αν προστεθούν τα «κόκκινα» καταναλωτικά δάνεια και εκείνα των επιχειρήσεων, είναι η δημιουργία μίας κεντροποιημένης διαχείρισης των προβληματικών δανείων.

Συνέστησε δε, να αναβαθμιστούν οι υφιστάμενες διευθύνσεις καθυστερήσεων που διαθέτουν τα πιστωτικά ιδρύματα. Όπως ορίζεται και από το Μνημόνιο, οι τέσσερις τράπεζες κλήθηκαν να υποβάλουν συμπληρωματικά σχέδια για τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων στα οποία θα αναφέρεται, εκτός από τις ενέργειες που θα γίνουν, το χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθήσουν.

Συζήτηση έγινε ακόμη και για το ζήτημα του λειτουργικού κόστους, κατά την οποία υπογραμμίστηκε η πρόοδος που έχει συντελεστεί στον τομέα αυτόν, με τη μείωσή του κατά 20% την τελευταία πενταετία σε επίπεδο ομίλων. Σε ό,τι αφορά στην παρουσία των ελληνικών τραπεζών στην ανατολική Ευρώπη, την οποία ο κ. Προβόπουλος χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική, επισήμανε ωστόσο σε αρκετές περιπτώσεις, η κάθε τράπεζα έχει μικρό μερίδιο αγοράς, με αποτέλεσμα να μην αξιοποιούνται όσο πρέπει οι οικονομίες κλίμακος. Για τον λόγο αυτόν κάλεσε τους τραπεζίτες να εξετάσουν πιθανές συνεργασίες, συγχωνεύσεις ή ανταλλαγές των θυγατρικών τους στο εξωτερικό.



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Το εξάμηνο μπορεί να κερδηθεί»


Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος: Μία επιστράτευση είναι το έσχατο μέτρο σε μία δημοκρατία
.
«Δεν θα δεχτούμε εκπτώσεις όσον αφορά τις 13 εβδομάδες που απαιτούνται για κάθε εξάμηνο» δήλωσε κατηγορηματικά ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοσταθμό «Βήμα FM» προσθέτοντας ότι το εξάμηνο μπορεί να κερδηθεί.

«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Η πολιτεία θέτει το νομικό πλαίσιο και το νομικό πλαίσιο είναι σαφές και δεν πρόκειται να αλλάξει. Δηλαδή, ότι απαιτείται το ελάχιστο των 13 εβδομάδων για κάθε εξάμηνο και δύο-τρεις εβδομάδες για κάθε εξεταστική. Αυτό δεν αλλάζει. Η εκπαιδευτική διαδικασία δεν θα αλλοιωθεί. Το αυτοδιοίκητο ορίζει πως την ευθύνη για την οριοθέτηση του εξαμήνου την έχουν οι γενικές συνελεύσεις των τμημάτων. Συγκεκριμένα 13 και 13 εβδομάδες ημερολογιακά, και δύο έως τρεις εβδομάδες για κάθε εξεταστική. Θα μπορούσε να πεί κανείς ότι με την έναρξη των προγραμμάτων στο Καποδιστριακό από τη Δευτέρα, η εκπαιδευτική διαδικασία θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Ιουλίου και το εξάμηνο θα κερδηθεί. Σε κάθε περίπτωση, αυτό εναπόκειται στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο» σημείωσε.

Επίσης, ο κ. Αρβανιτόπουλος υπογράμμισε ότι σε καμία περίπτωση δεν τίθεται θέμα επιστράτευσης. «Μία επιστράτευση είναι το έσχατο μέτρο σε μία δημοκρατία. Είναι ακόμα πιο επείγον και σοβαρό, ένα τέτοιο μέτρο να είναι απολύτως αιτιολογημένο και αποτελεσματικό. Γιατί, αν δεν είναι αποτελεσματικό, αυτό εγείρει ζητήματα νομιμοποίησης. Γνωρίζετε ότι αναγκάστηκα να εισηγηθώ την επιστράτευση των εκπαιδευτικών το περασμένο καλοκαίρι, διότι τότε εάν η απεργία γινόταν- έστω και σε μικρά ποσοστά- θα είχε, ουσιαστικά, βλάψει το αδιάβλητο και την ομαλή λειτουργία των πανελλαδικών εξετάσεων. Ήταν κάτι πολύ σοβαρό και δεν μπορούσαμε να μην προβούμε σε αυτό το έσχατο και ακραίο μέτρο» ανέφερε χαρακτηριστικά.



Διαβάστε περισσότερα...

Αγροτικές φυλακές μετατρέπονται σε κλειστές


Σε πέντε νέα τμήματα θα μεταταχθούν 502 κρατούμενοι.

Με αποφάσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου, λόγω του «υπερσυνωστισμού κρατουμένων», πέντε τμήματα τριών αγροτικών φυλακών της χώρας μετατρέπονται σε κλειστές φυλακές, προκειμένου να μεταχθούν σε αυτά 502 κατάδικοι που εκτίουν ποινές κάθειρξης από 5 έως 10 χρόνια.

Σύμφωνα με τις υπουργικές αποφάσεις το Α’ και το Β’ τμήμα του αγροτικού καταστήματος κράτησης Κασσάνδρας, χωρητικότητας 160 ατόμων, θα μετατραπούν σε κλειστά τμήματα κρατουμένων.

Παράλληλα, σε κλειστά τμήματα κράτησης μετατρέπονται το δεύτερο κτίριο του αγροτικού καταστήματος κράτησης Αγιάς Χανίων, χωρητικότητας 130 ατόμων, το Α’ κτίριο του ειδικού αγροτικού καταστήματος κράτησης νέων Κασσαβέτειας, χωρητικότητας 72 ατόμων, καθώς και το Β’ παράρτημα του αγροτικού καταστήματος κράτησης Τίρυνθας, χωρητικότητας 140 ατόμων.

Με τις τέσσερις αποφάσεις του κ. Αθανασίου δίνεται εντολή και στους τρεις διευθυντές των εν λόγω αγροτικών φυλακών, εν όψει της μετατροπής τμημάτων των φυλακών αυτών και σε κλειστές, να μεριμνήσουν για την εκτέλεση των απαραίτητων τεχνικών εργασιών, καθώς και για τη λήψη των ενδεδειγμένων μέτρων ασφαλείας.



Διαβάστε περισσότερα...

Πού θα τοποθετηθούν οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα


Τι δήλωσε για το μέλλον των εργαζομένων ο υπουργός Παιδείας σε αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ.

Σε ΙΕΚ, διοικητικές θέσεις, φορείς του υπουργείου Υγείας και σε δήμους αναμένεται να τοποθετηθούν σύντομα οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται στη διαθεσιμότητα και αγωνιούν για το μέλλον τους.

Συγκεκριμένα 1.300 εκπαιδευτικοί θα τοποθετηθούν σε ΙΕΚ και διοικητικές θέσεις, ενώ μέχρι τέλη Δεκεμβρίου θα υπάρξει ανακοίνωση για τους εκπαιδευτικούς-νοσηλευτές που αναμένεται να τοποθετηθούν σε φορείς του υπουργείου Υγείας άλλα και για τους εκπαιδευτικούς της ειδικότητας των βρεφονηπιοκόμων που αναμένεται να τοποθετηθούν σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Για τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς θα υπάρξει ανακοίνωση από το νέο έτος.

Τα πιο πάνω δήλωσε ο υπουργός Παιδείας στην αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ καθώς και εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα σύμφωνα με τα μέλη της ΟΛΜΕ, που παρευρέθηκαν στη συνάντηση, κυρίους Νικολάου και Τζιορτζιώτη.

Όσον αφορά τα προβλήματα που υπάρχουν στα ΕΠΑΛ με τα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα των ειδικοτήτων που καταργήθηκαν και τα οποία σε πολλά σχολεία δεν διδάσκονται λόγω ελλείψεων εκπαιδευτικών ο υπουργός Παιδείας, σύμφωνα με τα μέλη της ΟΛΜΕ έδειξε να αιφνιδιάζεται και είπε ότι θα λυθεί το πρόβλημα με αναπληρωτές. Ενώ στην επισήμανση της ΟΛΜΕ ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει, δήλωσε ότι θα αντιμετωπισθεί με ωρομίσθιους, ενώ ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής κ. Γκλαβάς που ήταν παρών συμπλήρωσε ότι θα μειώσουν την ύλη.

Για άλλα εκπαιδευτικά θέματα όπως αυτά των αποσπάσεων και των συνταξιοδοτήσεων ο υπουργός είπε στην αντιπροσωπεία ότι οι αποσπάσεις που εγκρίθηκαν και δεν έχουν γίνει, θα πραγματοποιηθούν μόλις προσληφθούν αναπληρωτές ενώ θα εξετάσει και το θέμα των συνταξιοδοτήσεων. Επίσης ο υπουργός δήλωσε ότι έχουν απομείνει 500 πιστώσεις αναπληρωτών.

Αναλυτική η ενημέρωση από τα μέλη της ΟΛΜΕ, κύριους Νικολάου και Τζιορτζιώτη:

«Οι διαθεσιμότητες σήμερα ανέρχονται σε 1.874. Αύριο (σσ. δηλαδή σήμερα, μιας και η ενημέρωση είναι χτεσινή) συγκαλείται η τριμελής επιτροπή στο υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης και θα βγάλει 1.300 θέσεις σε ΙΕΚ και διοικητικούς και ότι αύριο θα μας στείλει πως κατανέμονται αυτές οι θέσεις. Στις θέσεις αυτές συμπεριλαμβάνονται και τα δεύτερα πτυχία, χωρίς να ξεκαθαρίσει αν είναι όλα τα δεύτερα πτυχία.

Για τις υπόλοιπες θέσεις είπε ότι μέχρι τέλος Δεκεμβρίου θα υπάρξει ανακοίνωση για τους νοσηλευτές στο υπ. Υγείας, τους βρεφονηπιοκόμους στους δήμους και για τους υπόλοιπους μετά την 1η Ιανουαρίου και δεν δεσμεύεται ότι οι θέσεις θα είναι στις δομές του υπ. Παιδείας. Στην ερώτηση μας αν αυτή η θέση δεσμεύει την κυβέρνηση δεν πήρε θέση λέγοντας ότι θα το πω και αύριο (σσ. σήμερα) στη βουλή για τον προϋπολογισμό.

Αναπληρωτές: Εντός της ημέρας ανακοινώνονται 700 θέσεις αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ , 500 πλήρους ωραρίου και 200 μειωμένου ωραρίου.

Για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα των ΕΠΑΛ που δεν γίνεται μάθημα έδειξε να αιφνιδιάζεται και ψέλλισε ότι θα πάρουν αναπληρωτές. Στην επισήμανση μας ότι δεν μπορείτε γιατί έχετε καταργήσει τους τομείς είπε ότι θα το δούμε με ωρομίσθιους και ο Γκλαβάς συμπλήρωσε θα μειώσουμε και την ύλη.

Αποσπάσεις που έχουν εγκριθεί και δεν έγιναν, θα γίνουν μόλις πάνε οι αναπληρωτές.

Συνταξιοδοτήσεις που εγκρίθηκαν από το ΚΥΣΔΕ είπε ότι θα το δει.

Άδειες για Γ.Σ δεν το ήξερε και ότι θα το δει με τον Κεδίκογλου και μάλλον θα λυθεί.

Στα μουσικά έγιναν 428 προσλήψεις και θα γίνουν άλλες 300.

Στα ειδικά σχολεία είπε ότι έγιναν προσλήψεις αναπληρωτών. Τέλος ανέφερε ότι έχουμε πιστώσεις ακόμα για 500 αναπληρωτές και αν χρειαστούν θα γίνουν και άλλες προσλήψεις».



Διαβάστε περισσότερα...

Προβλήματα και στις τρεις βαθμίδες εκπαίδευσης στη Λήμνο


Υπολειτουργούν ολοήμερα σχολεία και υποστελεχώνονται άλλα ιδρύματα.

Σημαντικά προβλήματα στο χώρο της παιδείας στη Λήμνο καταγγέλλει ο δήμαρχος του νησιού, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδα emprosnet.gr, καθώς υπάρχουν σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζουν και οι τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης στο νησί.

Οι ελλείψεις των καθηγητών βασικών ειδικοτήτων στο ΕΠΑΛ Μούδρου έχουν οδηγήσει τους μαθητές σε κατάληψη του σχολείου.

Ελλείψεις όμως παρατηρούνται, σύμφωνα με το δημοσίευμα και στις άλλες δυο βαθμίδες εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα το τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής «παρά την εξαιρετική αξιολόγηση για την ακαδημαϊκή του επάρκεια, παραμένει χωρίς καθηγητές σε βασικά μαθήματα και χωρίς διοικητικό προσωπικό. Υπονομεύεται έτσι μία προσπάθεια του Πανεπιστημίου Αιγαίου και της τοπικής κοινωνίας που μέχρι σήμερα είχε δώσει πολύ θετικά αποτελέσματα», τονίζει ο δήμαρχος Λήμνου.

Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση λόγω ελλείψεων σε προσωπικό ειδικοτήτων υπολειτουργούν ολοήμερα σχολεία ενώ δεν έχουν στελεχωθεί ακόμα το ΚΕΔΥ και το Ειδικό σχολείο του νησιού.

Το δημοσίευμα κλείνει με την έκκληση του δημάρχου προς το αρμόδιο υπουργείο «να ασχοληθεί με τα ουσιαστικά ζητήματα της εκπαίδευσης, παίρνοντας επιτέλους άμεσα μέτρα για την επίλυση των προβλημάτων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων. Η εγκατάλειψη που βιώνει η Λήμνος σε όλους τους τομείς και ιδίως στην Παιδεία, την Υγεία και τις συγκοινωνίες, δεν μπορεί να συνεχισθεί».



Διαβάστε περισσότερα...

Υπό εξέταση η βασική σύνταξη στους δικαιούχους του παλαιού ΤΕΒΕ


Εξετάζεται από το υπουργείο Εργασίας η μείωση της βασικής σύνταξης των 220 ευρώ.

Υπό εξέταση θέτει «ξανά» το υπουργείο Εργασίας τη μείωση της βασικής σύνταξης που χορηγεί σήμερα ο ΟΑΕΕ στους συνταξιούχους του παλαιού ΤΕΒΕ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι αποκλίσεις στις ήδη καταβαλλόμενες από τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών συντάξεις στους ασφαλισμένους του πρώην ΤΕΒΕ είναι μεγάλες σε σύγκριση με εκείνες των ασφαλισμένων των ΤΑΕ και ΤΣΑ. Για τον σκοπό αυτόν εξετάζεται από το υπουργείο Εργασίας η μείωση της βασικής σύνταξης των 220 ευρώ που χορηγείται στους συνταξιούχους του ΤΕΒΕ.

Στελέχη του ΟΑΕΕ αναφέρουν πως δεν πρόκειται για κάτι καινούργιο, καθώς ήδη από το 2005 το καταστατικό του Οργανισμού προέβλεπε τον επανακαθορισμό της βασικής αυτής σύνταξης.

Αν και το υπουργείο Εργασίας τα τελευταία 8 χρόνια διατήρησε το καθεστώς αμετάβλητο για τους δικαιούχους του πρώην ΤΕΒΕ, ωστόσο οι συντάξιμες αποδοχές θα πρέπει να επανυπολογιστούν πλέον και στη βάση των αναλογιστικών μελετών.



Διαβάστε περισσότερα...

Χριστουγεννιάτικο δέντρο με στολίδια γάλα και βιβλία


Μήνυμα ελπίδας από την εθελοντική δράση «Αλληλέγγυοι».

Ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο από το οποίο θα... ρέει γάλα και γνώση θα στήσουν οι «Αλληλέγγυοι» της Εθελοντικής Δράσης Ν. Πιερίας, στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης στις 23 Δεκεμβρίου.

Οι «Αλληλέγγυοι» καλούν όλους όσους θέλουν να βοηθήσουν οικογένειες σε ανάγκη να φέρουν στο κιόσκι τους ένα κουτί γάλα κι ένα βιβλίο για να συντροφεύει τα παιδιά του Κοινωνικού τους Παντοπωλείου τις δύσκολες χειμωνιάτικες ημέρες.

«Πολλά παιδιά ίσως δεν θα νιώσουν τη ζεστασιά αυτά τα Χριστούγεννα [...] Πρέπει να δώσουμε το μήνυμα της ελπίδας σ' αυτά τα παιδιά ότι του χρόνου θα είναι τα πράγματα για το σπιτικό τους πιο όμορφα» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.



Διαβάστε περισσότερα...

Ζωή μέσα σε... πηγάδι


Φωτογραφίες ντροπής από την Κίνα.

Πού μπορεί να στείλει η ανέχεια τον άνθρωπο; Μέχρι να κάνει σπίτι του ένα πηγάδι, όπως συμβαίνει στην Κίνα και μάλιστα όχι σε κάποια αγροτική γωνιά της αλλά στην πρωτεύουσα, το Πεκίνο. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως οι αρχές απέκλεισαν σήμερα τουλάχιστον πέντε τέτοια πηγάδια που είχαν μετατραπεί σε... σπίτια.

Ένας από τους ανθρώπους που ζουν εκεί, η 66χρονη Quan Youzhi, 66, ζει στα πηγάδια, που συνδέονται με το σύστημα που κάποτε χρησιμοποιείτο για τη θέρμανση της πόλης, για περίπου μία 20ετία, καθώς δεν έχει χρήματα για να πληρώσει στέγη μετά την άφιξή της στο Πεκίνο.

Οι αρχές την έχουν κυνηγήσει και διώξει πολλές φορές αλλά εκείνη πάντα επιστρέφει.

Τα βγάζει πέρα με 10 γουάν την ημέρα, δηλαδή 1,64 δολάρια ή 1,17 ευρώ συλλέγοντας άδεια μπουκάλια...

Δείτε τις φωτογραφίες...














Διαβάστε περισσότερα...

Πώς κατανέμονται οι αναπληρωτές στα σχολεία


Πραγματοποιήθηκαν 1.098 προσλήψεις για κάλυψη κενών σε γυμνάσια και λύκεια
.
Σε 1.098 προσλήψεις αναπληρωτών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση με τις οποίες θα καλυφθούν κενά σε γυμνάσια, ενιαία και επαγγελματικά προχώρησε το υπουργείο Παιδείας.

Οι προσληφθέντες θα πρέπει να παρουσιαστούν από σήμερα έως και την Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ώστε να τοποθετηθούν ακολούθως στα σχολεία μέχρι και τη λήξη του σχολικού έτους.

Οι προσλήψεις αφορούσαν αναπληρωτές τόσο πλήρους, όσο και μειωμένου ωραρίου και δεν βαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά πραγματοποιήθηκαν μέσω προγράμματος του ΕΣΠΑ για το οποίο είχαμε γράψει.

Όσον αφορά τις ειδικότητες πολλές προσλήψεις είχαν οι καθηγητές οικιακής οικονομίας με 115 και ακολουθούν τον Αγγλικών με 88 προσλήψεις και των καλλιτεχνικών με 72.

Ειδικότητες όπου στο παρελθόν προσλαμβάνονταν πολλοί αναπληρωτές στη δευτεροβάθμια όπως των φιλολόγων και των μαθηματικών είχαν 67 και 50 προσλήψεις αντίστοιχα γεγονός που αποδίδεται στο μειωμένο αριθμό κενών λόγω της αύξησης του ωραρίου.

Ακολουθεί η κατανομή ανά ειδικότητα των 1098 προσλήψεων:


Ειδικότητα
Αριθμός προσλήψεων
  1. ΠΕ15 – Οικιακή Οικονομία
115
  1. ΠΕ06- Αγγλικών
88
  1. ΠΕ08-Καλλιτεχνικών
72
  1. ΠΕ02-Φιλόλογοι
67
  1. ΠΕ04.01-Φυσικοί
67
  1. ΠΕ04.04-Βιολόγοι
65
  1. ΠΕ17.02/06-Μηχανολόγοι-Ναυπ.ΑΣΕΤΕΜ
63
  1. ΠΕ14.04/05-Γεωπονία-Δασολογίας
62
  1. ΠΕ19/20-Πληροφορικής
62
  1. ΠΕ16.01-Μουσικής
61
  1. ΠΕ17.03/07-Ηλεκτρολόγοι ΑΣΕΤΕΜ
53
  1. ΠΕ03-Μαθηματικοί
50
  1. ΠΕ01- Θεολόγοι
48
  1. ΠΕ04.02-Χημικοί
37
  1. ΠΕ18.18-Οχημάτων
29
  1. ΠΕ07-Γερμανικής
27
  1. ΠΕ09-Οικονομολόγοι
25
  1. ΠΕ18.23-Πλοίαρχοι
23
  1. ΠΕ11-Γυμναστές
15
  1. ΠΕ12.04/011-Μηχ.Μηχανικοί
11
  1. ΠΕ18.12/13/15-Φυτ.Παραγωγής
11
  1. ΠΕ05-Γαλλικών
8
  1. ΠΕ12.05-Ηλεκτρολόγοι
7
  1. ΠΕ04.05-Γεωλόγοι
6
  1. ΠΕ18.02/03- Διοίκηση επιχειρήσεων
6
  1. ΠΕ17.01/05-Πολιτικοί-τοπογράφοιΑΣΕΤΕΜ
5
  1. ΠΕ18.31-Μηχ.Εμπορ Ναυτικού
3
  1. ΠΕ12.02/ 03-Πολ.μηχ.-Αρχιτ.
2
  1. ΠΕ18.36-Τεχνολογία Τροφίμων
2
  1. ΠΕ13-Νομική
1
  1. ΠΕ18.38-Κεραμικής
1

Όλα τα ονόματα των προσληφθέντων.


Διαβάστε περισσότερα...

Οδηγός για υποβολή αιτήσεων απασχόλησης στον ΟΑΕΔ


Ό,τι χρειάζεται να ξέρετε για τη μοριοδότηση και τη διαδικασία υποβολής.

Από σήμερα, 6 Δεκεμβρίου ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τις 7.400 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης μέσω του ΟΑΕΔ. Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων ορίζεται η 13η Δεκεμβρίου και ώρα 12η μεσημβρινή.

Όσοι επιλεχθούν θα εργαστούν, όπως αναφέρεται, για διάστημα 6 μηνών και 15 ημερών και σε κάθε περίπτωση έως την ημερομηνία λήξης του διδακτικού έτους 2013-2014, σε δημόσιους φορείς της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την τρίτη από τις τέσσερις δημόσιες προσκλήσεις που αφορά στη διαδικασία προσλήψεων προσωπικού για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, σε δημόσιους φορείς (επιβλέποντες φορείς).

To newsbeast.gr δημιούργησε ένα οδηγό με ερωτήσεις και απαντήσεις προκειμένου να βοηθήσει τους αναγνώστες στη συμπλήρωση των αιτήσεων...

1. Ποιες είναι οι ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων;

Η υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερομένων εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα ανέργων του οργανισμού ηλικίας 18 ετών και άνω, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία προσλήψεων προσωπικού για την προώθηση της απασχόλησης ξεκινά στις 6/12/2013 και λήγει στις 13/12/2013 και ώρα 12η μεσημβρινή.

2. Πώς υποβάλλονται οι αιτήσεις;

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων στην ενότητα e-Υπηρεσίες/Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα.

3. Ποιοι έχουν δικαίωμα υποβολής αιτήσεων;

Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του πίνακα κατάταξης ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, οι οποίοι ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

1. Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

2. Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.

3. Εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

4. Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

5. Άνεργοι πτυχιούχοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

4. Ποιοι έχουν υποχρέωση προσκόμισης δικαιολογητικών στον ΟΑΕΔ;

Υποχρέωση προσκόμισης των σχετικών δικαιολογητικών στα ΚΠΑ2 μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, έχουν:
α) οι άνεργοι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών,
β) οι άνεργοι πτυχιούχοι ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα που επιλέγουν ειδικότητα για την οποία απαιτείται τίτλος σπουδών χαμηλότερης εκπαιδευτικής βαθμίδας και
γ) οι άνεργοι όλων των ανωτέρω κατηγοριών οι οποίοι έχουν εξαρτώμενα ανήλικα τέκνα.

5. Ποιοι δεν έχουν δικαίωμα προσκόμισης των δικαιολογητικών αν και ανήκουν σε μια από τις πιο πάνω κατηγορίες;

Δεν υποχρεούνται να επανυποβάλουν δικαιολογητικά όσοι συμμετείχαν στις προηγούμενες δημόσιες προσκλήσεις για τις 10.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης ειδικότητας υ.ε. γενικών καθηκόντων και για τις 27.948 θέσεις πλήρους απασχόλησης αντίστοιχα, εφόσον δεν έχει υπάρξει μεταβολή.

6. Τι θα γίνει αν δεν καταθέσω τα δικαιολογητικά από τις 6 έως και τις 13 Δεκεμβρίου;

Επισημαίνεται ότι η εκπρόθεσμη υποβολή των δικαιολογητικών συνεπάγεται τον αποκλεισμό από τη διαδικασία επιλογής και τη διαδικασία μοριοδότησης.

7. Πώς γίνεται η επιλογή και ποια είναι τα μοριοδοτούμενα κριτήρια;

Οι ωφελούμενοι επιλέγονται και κατατάσσονται στον πίνακα κατάταξης ανέργων με βάση τα πέντε αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης, τα οποία είναι τα εξής:

1) Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου με ανώτατο όριο τους 36 μήνες.
2) Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 36 μήνες.
3) Ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό.
4) Ηλικία.
5) Αριθμός ανήλικων τέκνων.

Το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των παραπάνω κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ.

8. Ποια είναι η μοριοδότηση για τα πιο πάνω κριτήρια;


A/A
Κριτήρια επιλογής
Κριτήρια
Μόρια
1
Χρόνος συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας υποψήφιων ωφελούμενων
(µε ανώτατο όριο τους 36 µήνες και ανώτατο αριθμό µορίων τα 54)
Για τους ̟πρώτους 12 µήνες
1 µόριο ανά πλήρη µήνα
Για τους επόµενους 12 µήνες
1,5 µόριο ανά πλήρη µήνα
Για τους τελευταίους 12 µήνες
2 µόρια ανά πλήρη µήνα
2
Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας συζύγου υποψηφίων ωφελούμενων της πρώτης κατηγορίας της παρ. 5.1 (µε ανώτατο όριο τους 36 µήνες και ανώτατο αριθµό µορίων τα 54).
Για τους πρώτους 12 µήνες
1 µόριο ανά πλήρη µήνα
Για τους επόµενους 12 µήνες
1,5 µόριο ανά πλήρη µήνα
Για τους τελευταίους 12 µήνες
2 µόρια ανά πλήρη μήνα
3
Ατομικό/οικογενειακό εισόδημα οικονομικού έτους 2013
Έως 12.000 ευρώ
30
12.000,01-20.000 ευρώ
20
20.000,01-30.000 ευρώ
10
4
Ηλικία
18-29
20
30-54
24
55 και άνω
18
5

Αριθμός ανήλικων τέκνων
Για κάθε τέκνο
12 μόρια
9. Μπορείτε να μου δώσετε ένα παράδειγμα μοριοδότησης;

Για παράδειγμα αν ένας άνεργος έχει ηλικία 34 ετών, διάστημα ανεργίας 18 μήνες, ένα παιδί και οικογενειακό εισόδημα 10.000 ευρώ θα έχει την ακόλουθη μοριοδότηση:

Χρόνος ανεργίας: 12 πρώτοι μήνες Χ 1 μόριο το μήνα = 12 μόρια
Επόμενοι 6 μήνες: 6 Χ 1,5 = 9 μόρια
Σύνολο από την ανεργία: 12+9 = 21 μόρια
Ηλικία: Επειδή είναι 34 ετών θα λάβει 24 μόρια (30-54 ετών 24 μόρια)
Οικογενειακό εισόδημα: Επειδή το εισόδημα του είναι 10.000 ευρώ θα λάβει 30 μόρια.
Ανήλικα τέκνα: Στο παράδειγμα ο υποψήφιος έχει 1 τέκνο άρα θα λάβει 12 μόρια (εφόσον έχει καταθέσει πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης στον ΟΑΕΔ).

Άρα η συνολική μοριοδότηση είναι: 21 (Ανεργία) + 24 (Ηλικία) + 30 (εισόδημα) + 12 (τέκνα) = 87 μόρια

10. Ποια στοιχεία θα συμπληρώσω στην ηλεκτρονική αίτηση;

Η αίτηση χωρίζεται σε τέσσερα μέρη:

Α. Στα προσωπικά στοιχεία: Θα αναγράψετε επώνυμο, όνομα, όνομα πατρός, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ.

Β. Στα κριτήρια κατάταξης: Θα συμπληρώσετε το ΑΦΜ για να γίνει ηλεκτρονικά η αναζήτηση του εισοδήματος. Σε περίπτωση που έχετε σύζυγο θα δηλώσετε το ΑΦΜ του, το ΑΜΚΑ του. Αν έχετε ανήλικα τέκνα θα συμπληρώσετε τον αριθμό τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην προηγούμενη προκήρυξη του ΟΑΕΔ υπήρξε διευκρίνιση που ανέφερε ότι το ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ του συζύγου δηλώνεται ανεξάρτητα αν είναι άνεργος, συνταξιούχος ή εργαζόμενος προκειμένου να διαπιστωθεί το κριτήριο μοριοδότησης του οικογενειακού εισοδήματος.

Γ. Ειδικότητα: Θα επιλέξετε όπως προαναφέρθηκε μία μόνο ειδικότητα.

Δ. Επιβλέποντες φορείς: Όπως είπαμε και πιο πάνω θα επιλέξετε μέχρι 3 επιβλέποντες φορείς και όχι περισσότερες από μία υπηρεσίες τοποθέτησης.

11. Έχω διαπιστώσει κάποια λάθη τι μπορώ να κάνω;

Όπως αναφέρεται στην προκήρυξη μπορείτε να καταθέσετε νέα ηλεκτρονική αίτηση μέχρι και τις 13 Δεκεμβρίου που θα αντικαταστήσει τη λανθασμένη αίτηση.

12. Εκτυπώστε την αίτηση

Καλό είναι να εκτυπώσετε την αίτηση, ώστε να μπορείτε ακολούθως να έχετε τη δυνατότητα να την αναζητήσετε στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.

13. Δικαίωμα διεκδίκησης θέσεων χαμηλότερης εκπαιδευτικής βαθμίδας και υποβολή τίτλου σπουδών στον ΟΑΕΔ.

Οι άνεργοι έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν θέσεις χαμηλότερη εκπαιδευτικής βαθμίδας. Πχ ένας πτυχιούχος κατηγορίας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης μπορεί να διεκδικήσει μια θέση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να υποβάλουν στον ΟΑΕΔ επικυρωμένο αντίγραφο τίτλου σπουδών.

14. Ποιες θα είναι οι αποδοχές μου; Κριτήριο η ηλικία και όχι ο τίτλος σπουδών

Οι αποδοχές που θα λαμβάνει ο κάθε επιλεγόμενος άνεργος δεν καθορίζονται από το επίπεδο εκπαίδευσης, αλλά από την ηλικία. Αν λοιπόν κάποιος έχει ηλικία άνω των 25 ετών θα λαμβάνει 490 ευρώ είτε είναι πτυχιούχος ΑΕΙ, είτε είναι απόφοιτος λυκείου. Αν πάλι έχει ηλικία μικρότερη των 25 ετών θα λαμβάνει 427 ευρώ.

15. Είμαι άνεργος και εγώ και η σύζυγός μου μπορούν να καταθέσουμε και οι δυο αιτήσεις;

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι έχουν καταθέσει αίτηση και οι δυο σύζυγοι χωρίς να εντάσσονται και σε μια άλλη κατηγορία (εγγεγραμμένοι άνεργοι 18 έως 29 ετών, μακροχρόνια άνεργοι, άνεργοι πτυχιούχοι πανεπιστημιακού ή τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ) αποκλείονται και οι δυο υποψήφιοι.

Άρα αν η σύζυγος ή ο σύζυγος εκτός από άνεργος/η εντάσσεται και σε μια από τις κατηγορίες εντός παρενθέσεως μπορεί να καταθέσει και αυτός αίτηση

16. Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τα προσόντα και τις ζητούμενες ειδικότητες πού κατατίθενται;

Κατατίθενται στον επιβλέποντα φορέα πρόσληψης ως επικυρωμένα αντίγραφα.

17. Τι ισχύει με την κατηγορία 18-29 ετών

Οι ωφελούμενοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος κατά την ημερομηνία λήξης των αιτήσεων, δηλαδή στις 13/12/2013. Επίσης κατά την ημερομηνία αυτή δεν πρέπει να έχουν υπερβεί το 29 έτος της ηλικίας. Αναφέρουμε ότι στην προηγούμενη προκήρυξη των 27.948 θέσεων υπήρχε διευκρίνιση που ανέφερε ότι «από τη στιγμή που ο υποψήφιος είναι 30 συν μία (1) ημέρα δεν ανήκει πλέον σε αυτή την ηλικιακή ομάδα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην προηγούμενη προκήρυξη η ημερομηνία λήξης ήταν η 20/11/2013 και οριζόταν ότι «Όσοι έχουν γεννηθεί δηλαδή από 21/11/1983 ως 20/11/1995 ανήκουν στην κατηγορία 18-29 ετών. Όσοι έχουν γεννηθεί πριν από την 21/11/1983, δεν ανήκουν στην ανωτέρω κατηγορία (είναι 30 ετών και άνω)».

Άρα με βάση το πιο πάνω ανήκουν στην κατηγορία 18 έως 29 ετών όσοι έχουν γεννηθεί δηλαδή από 14/12/1983 ως 13/12/1995 ανήκουν στην κατηγορία 18-29 ετών. Όσοι έχουν γεννηθεί πριν από την 14/12/1983, δεν ανήκουν στην ανωτέρω κατηγορία (είναι 30 ετών και άνω).

18. Με βάση ποια ημερομηνία υπολογίζονται τα μόρια της εγγεγραμμένης ανεργίας;

Τα μόρια υπολογίζονται με ημερομηνία αναφοράς την 13/12/2013, την ημερομηνία δηλαδή λήξης της προθεσμίας υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης.

19. Ποιες είναι οι ειδικότητες

ΠΕ
ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ
ΠΕ/ΤΕ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ
ΠΕ/ΤΕ
ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ ΛΟΓΟΥ
ΠΕ/ΤΕ
ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ
ΔΕ
ΕΙΔΙΚΟ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
ΔΕ
ΕΠΙΣΤΑΤΗΣ/ΕΠΙΣΤΑΤΡΙΑ
ΔΕ
ΟΔΗΓΟΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ
ΔΕ
ΣΥΝΟΔΟΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ
ΥΕ
ΒΟΗΘΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
ΥΕ
ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΟΣ

20. Πού μπορώ να δω τις θέσεις και τα προσόντα που απαιτούνται;

Στο παράρτημα 1 παρουσιάζονται όλες οι θέσεις ανά φορέα και στο παράρτημα 2 τα προσόντα που απαιτούνται για κάθε κατηγορία εκπαίδευσης

21. Άνοιξε το σύστημα για την υποβολή αιτήσεων;

Το σύστημα έχει ανοίξει και μπορείτε να υποβάλετε ηλεκτρονικά τις αιτήσεις σας στο σύνδεσμο:
http://www.oaed.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1720&lang=el

22. Πώς θα καταλάβω ότι η αίτησή μου έχει υποβληθεί χωρίς πρόβλημα;

Οπωσδήποτε θα πρέπει μετά την υποβολή της αίτησής σας παρουσιάζονται στην οθόνη του υπολογιστή σας όλα τα πεδία συμπληρωμένα. Σε περίπτωση που κατά την εκτύπωση διαπιστώσετε ότι δεν εμφανίστηκαν ορισμένα πεδία που είχατε συμπληρώσει, ή εμφανίστηκαν διαφορετικές επιλογές από εκείνες που έχετε συμπληρώσει, θα πρέπει να γίνει εκ νέου η αίτηση έως ότου να εμφανιστούν τα στοιχεία όπως έχουν συμπληρωθεί, καθώς και ο αριθμός πρωτοκόλλου της αίτησης.

23. Αν στη φορολογική μου δήλωση το δηλωθέν εισόδημα είναι μηδενικό, συμπληρώνω το πεδίο της ηλεκτρονικής αίτησης που αναφέρει ότι «Δεν έχω υποχρέωση υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για το οικονομικό έτος 2013»;

Το πεδίο δεν θα συμπληρωθεί στην περίπτωση που έχει υποβληθεί φορολογική δήλωση το 2013, έστω και για μηδενικό εισόδημα.

24. Ποιο εισόδημα λαμβάνεται υπόψη για τον υπολογισμό των μορίων;

Το εισόδημα που λαμβάνεται υπόψη είναι το δηλωθέν εισόδημα του 2013 (για τα εισοδήματα του έτους 2012).

Επισημαίνεται ότι όσοι δεν έχουν υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης συμπληρώνουν το αντίστοιχο πεδίο στην ηλεκτρονική αίτηση. Επίσης διευκρινίζεται ότι ως ατομικό εισόδημα νοείται το εισόδημα του ανέργου αιτούντος σε περίπτωση που υποβάλει μόνος του φορολογική δήλωση (π.χ. άγαμος, μονογονέας, διαζευγμένος) και ως οικογενειακό εισόδημα νοείται το εισόδημα του ανέργου αιτούντος, του/της συζύγου του και των εξαρτωμένων μελών του.

25. Εάν παρακολουθώ ή προτίθεμαι να παρακολουθήσω επιδοτούμενα σεμινάρια κατάρτισης του ΟΑΕΔ, έχω τη δυνατότητα να συμμετάσχω στο πρόγραμμα;

Όσοι παρακολουθούν σεμινάρια κατάρτισης παραμένουν εγγεγραμμένοι στα μητρώα του οργανισμού. Επομένως, έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν από το πρόγραμμα. Για το χρονικό διάστημα της κατάρτισης δεν υπολογίζονται τα μόρια.


Διαβάστε περισσότερα...