Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

«Μυρίζει» Χριστούγεννα στην Θεσσαλονίκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανοίγει τις πύλες του ο «Αστερόκοσμος».

Τρεις κόκκινοι ελέφαντες, το δάσος των ευχόδεντρων, η «κουτίσια» παγωμένη πολιτεία, το ταξιδιάρικο τρενάκι, η διαδραστική φάτνη, ο αγαπημένος όλων Άι Βασίλης, ξωτικά, μάγοι και νεράιδες καθώς και τέσσερα εκατομμύρια λαμπιόνια συνθέτουν ένα «μαγικό» σκηνικό και αποτελούν ορισμένα μόνο από τα χαρακτηριστικά που θα έχει φέτος ο «Αστερόκοσμος», η χριστουγεννιάτικη πολιτεία, που στήθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ο «Αστερόκοσμος», όπως δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΔΕΘ - HELEXPO, Τάσος Τζήκας, «είναι ένα γεγονός που θα γίνει χριστουγεννιάτικη ατραξιόν για τη Θεσσαλονίκη. Θα αποτελέσει πόλο έλξης, καθώς αποτελεί το ωραιότερο και το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο χωριό όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά στα Βαλκάνια».

«Πρόκειται για ένα πρότζεκτ υψηλής αισθητικής, στημένο στα πρότυπα παρόμοιων δράσεων σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, που φιλοδοξεί να δώσει φως και χαρά στους πολίτες της Θεσσαλονίκης και στους επισκέπτες από άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδα και των Βαλκανίων», πρόσθεσε ο κ. Τζήκας.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο μαγικός αυτός χώρος θα ανοίξει τις πύλες του στις 7 Δεκεμβρίου και έως τις 6 Ιανουαρίου, μικροί και μεγάλοι θα ευχαριστηθούν παιχνίδι, χαρά και διασκέδαση. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου, στις 7:30 το απόγευμα, με τον υπουργό Μακεδονίας - Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου, να φωταγωγεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Στο χριστουγεννιάτικο χωριό οι επισκέπτες μπορούν να χαρούν δύο παγοδρόμια με 700 μέτρα σε σύνολο πάγου, ακροβατικά, παραστάσεις και αναπαραστάσεις, μηχανοκίνητα παιχνίδια, λούνα παρκ, χριστουγεννιάτικες γεύσεις, ροφήματα και γκλουβάιν, μπάντες και χορωδιακά ακούσματα, γωνιές με καραμελόσπιτα, ξυλοπόδαρους, ακόμη και τον παραδοσιακό καραγκιοζοπαίχτη.

«Για πρώτη φορά στήνεται ένα χριστουγεννιάτικο χωριό σε αυτό το μέγεθος και είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι. Συνολικά 31 ημέρες γεμάτες παιχνίδι και χαρά, σ' ένα περιβάλλον κρίσης», πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ - HELEXPO, Κυριάκος Ποζρικίδης, συμπληρώνοντας πως η επένδυση αγγίζει τις 300.000 ευρώ και εκτίμησε πως «με συντηρητικές προβλέψεις αναμένουμε πάνω από 100.000 άτομα να επισκεφτούν την πολιτεία».

Η τιμή του εισιτηρίου θα ανέρχεται στα 6 ευρώ και το σλόγκαν είναι «όλα μέσα», αφού οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν όλα τα παιχνίδια, όσες φορές επιθυμούν, ενώ στα συν είναι και το δωρεάν πάρκινγκ.

Για παιδιά με ύψος μέχρι ένα μέτρο θα είναι δωρεάν, κάτι που θα διαπιστώνει στις πύλες της έκθεσης ένα ξωτικό που θα κρατά το μέτρο στο χέρι. Η είσοδος για ομαδικές επισκέψεις άνω των 20 ατόμων (σχολεία, σύλλογοι) θα είναι 4 ευρώ το άτομο.

Προσέλκυση τουριστών από τα Βαλκάνια

Σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους τουρίστες από τα Βαλκάνια έχουν ήδη ξεκινήσει να μοιράζονται διαφημιστικά φυλλάδια για τον «Αστερόκοσμο» στα σύνορα, ενώ έχουν γίνει επαφές με μεγάλα τουριστικά πρακτορεία.

Επιπλέον, την ερχόμενη Τρίτη, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση της πόλης της Θεσσαλονίκης στο Οικονομικό Επιμελητήριο στα Σκόπια.

«Μυρίζει» Χριστούγεννα και στην πλατεία Αριστοτέλους

Σε εξέλιξη είναι αυτές τις ημέρες και οι εργασίες στην πλατεία Αριστοτέλους μετά τη συμφωνία Δήμου Θεσσαλονίκης και ΔΕΘ για μετατροπή της σε «Χριστουγεννιάτικη Πλατεία» με σπιτάκια, καρουσέλ και τρενάκι.

«Υπάρχει μια πίεση να προλάβουμε τον χρόνο και να είμαστε έτοιμοι μέσα στο Σαββατοκύριακο», τόνισε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της HELEXPO Αλέξης Τσαξιρλής, ενώ όπως αναφέρθηκε θα υπάρχει και ένα καραβάκι στολισμένο με φωτάκια στα νερά του Θερμαϊκού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.