Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Πού θα τοποθετηθούν οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι δήλωσε για το μέλλον των εργαζομένων ο υπουργός Παιδείας σε αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ.

Σε ΙΕΚ, διοικητικές θέσεις, φορείς του υπουργείου Υγείας και σε δήμους αναμένεται να τοποθετηθούν σύντομα οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται στη διαθεσιμότητα και αγωνιούν για το μέλλον τους.

Συγκεκριμένα 1.300 εκπαιδευτικοί θα τοποθετηθούν σε ΙΕΚ και διοικητικές θέσεις, ενώ μέχρι τέλη Δεκεμβρίου θα υπάρξει ανακοίνωση για τους εκπαιδευτικούς-νοσηλευτές που αναμένεται να τοποθετηθούν σε φορείς του υπουργείου Υγείας άλλα και για τους εκπαιδευτικούς της ειδικότητας των βρεφονηπιοκόμων που αναμένεται να τοποθετηθούν σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Για τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς θα υπάρξει ανακοίνωση από το νέο έτος.

Τα πιο πάνω δήλωσε ο υπουργός Παιδείας στην αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ καθώς και εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα σύμφωνα με τα μέλη της ΟΛΜΕ, που παρευρέθηκαν στη συνάντηση, κυρίους Νικολάου και Τζιορτζιώτη.

Όσον αφορά τα προβλήματα που υπάρχουν στα ΕΠΑΛ με τα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα των ειδικοτήτων που καταργήθηκαν και τα οποία σε πολλά σχολεία δεν διδάσκονται λόγω ελλείψεων εκπαιδευτικών ο υπουργός Παιδείας, σύμφωνα με τα μέλη της ΟΛΜΕ έδειξε να αιφνιδιάζεται και είπε ότι θα λυθεί το πρόβλημα με αναπληρωτές. Ενώ στην επισήμανση της ΟΛΜΕ ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει, δήλωσε ότι θα αντιμετωπισθεί με ωρομίσθιους, ενώ ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής κ. Γκλαβάς που ήταν παρών συμπλήρωσε ότι θα μειώσουν την ύλη.

Για άλλα εκπαιδευτικά θέματα όπως αυτά των αποσπάσεων και των συνταξιοδοτήσεων ο υπουργός είπε στην αντιπροσωπεία ότι οι αποσπάσεις που εγκρίθηκαν και δεν έχουν γίνει, θα πραγματοποιηθούν μόλις προσληφθούν αναπληρωτές ενώ θα εξετάσει και το θέμα των συνταξιοδοτήσεων. Επίσης ο υπουργός δήλωσε ότι έχουν απομείνει 500 πιστώσεις αναπληρωτών.

Αναλυτική η ενημέρωση από τα μέλη της ΟΛΜΕ, κύριους Νικολάου και Τζιορτζιώτη:

«Οι διαθεσιμότητες σήμερα ανέρχονται σε 1.874. Αύριο (σσ. δηλαδή σήμερα, μιας και η ενημέρωση είναι χτεσινή) συγκαλείται η τριμελής επιτροπή στο υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης και θα βγάλει 1.300 θέσεις σε ΙΕΚ και διοικητικούς και ότι αύριο θα μας στείλει πως κατανέμονται αυτές οι θέσεις. Στις θέσεις αυτές συμπεριλαμβάνονται και τα δεύτερα πτυχία, χωρίς να ξεκαθαρίσει αν είναι όλα τα δεύτερα πτυχία.

Για τις υπόλοιπες θέσεις είπε ότι μέχρι τέλος Δεκεμβρίου θα υπάρξει ανακοίνωση για τους νοσηλευτές στο υπ. Υγείας, τους βρεφονηπιοκόμους στους δήμους και για τους υπόλοιπους μετά την 1η Ιανουαρίου και δεν δεσμεύεται ότι οι θέσεις θα είναι στις δομές του υπ. Παιδείας. Στην ερώτηση μας αν αυτή η θέση δεσμεύει την κυβέρνηση δεν πήρε θέση λέγοντας ότι θα το πω και αύριο (σσ. σήμερα) στη βουλή για τον προϋπολογισμό.

Αναπληρωτές: Εντός της ημέρας ανακοινώνονται 700 θέσεις αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ , 500 πλήρους ωραρίου και 200 μειωμένου ωραρίου.

Για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα των ΕΠΑΛ που δεν γίνεται μάθημα έδειξε να αιφνιδιάζεται και ψέλλισε ότι θα πάρουν αναπληρωτές. Στην επισήμανση μας ότι δεν μπορείτε γιατί έχετε καταργήσει τους τομείς είπε ότι θα το δούμε με ωρομίσθιους και ο Γκλαβάς συμπλήρωσε θα μειώσουμε και την ύλη.

Αποσπάσεις που έχουν εγκριθεί και δεν έγιναν, θα γίνουν μόλις πάνε οι αναπληρωτές.

Συνταξιοδοτήσεις που εγκρίθηκαν από το ΚΥΣΔΕ είπε ότι θα το δει.

Άδειες για Γ.Σ δεν το ήξερε και ότι θα το δει με τον Κεδίκογλου και μάλλον θα λυθεί.

Στα μουσικά έγιναν 428 προσλήψεις και θα γίνουν άλλες 300.

Στα ειδικά σχολεία είπε ότι έγιναν προσλήψεις αναπληρωτών. Τέλος ανέφερε ότι έχουμε πιστώσεις ακόμα για 500 αναπληρωτές και αν χρειαστούν θα γίνουν και άλλες προσλήψεις».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.